Szellemtani alapok




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 26. Nov 2023, 08:23

Az ellentétes elvek állapotát nevezzük örök kárhozatnak
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 16

Vannak alacsonyabb- és magasabb rendű elvek, amelyek elhintettek Istentől, s a Rend törvényszerűségét követik és vannak olyanok, amelyeket a szellemek hoztak létre. Ezeket a szellemek által létrehozott elveket, amelyek nem tudnak hasonulni az isteni természettel, nevezzük ellentétes elveknek. Ezeknek az elveknek az állapotát nevezzük örök kárhozatnak. Nem magát a szellemet taszította az isteni igazság a kárhozatba, hanem azokat az elveket, amelyeket a szellemek Istentől elfordulva hoztak létre. Ezeknek az elveknek testbeöltözése éppúgy törvény, mint ahogyan törvény az, hogy az isteni elvek testbe öltöznek a változandóság világában.
Amit így neveztek: az ember, az nemcsak egy egyedülálló lény, mert a körülötte lévő és hozzátartozó világ: fű, fa, ásványok, kőzetek, állatok, mint az ő elveinek produktumai, hozzá tartoznak az ő szelleméhez; ezek képezik az ő otthonát, az ő lelkének tágabb vagy szűkebb hazáját, amely végeredményben a természetet alkotja körülötte. Amit a saját elveivel a természetben létrehozott azt el kell eméssze úgy, hogy megeszi, elfogyasztja, mert hiszen táplálékra szüksége van, mivel mind a teste, mind a lelke úgy van megalkotva, hogy örökké táplálkoznia kell.

A lelkét táplálják a gondolatok és az érzések. Táplálnia kell a testét is és levegőt is kell beszívnia, mert ezek nélkül nem tudna élni és nem tudná fenntartani bizonyos időre kiszabott megjelenési formáját. Így szükséges, hogy mindig a saját maga által létrehozottat fogyassza, akár akarja, akár nem. Ez az, amit a közönséges ember végez az ő egyszerű életével: hogy a rossz elvekkel megfertőzött anyagokat, amelyek körülötte képződnek, elfogyasztja, s a körforgás által egy igen picinnyel magasabb régiókba emeli. A fejlődés folyamán azonban kezd szétválni a jó a rossztól, és fejlődésnek indul, vagy felfelé, a jó irányában, vagy lefelé, a rossz felé.
Tehát nem azzal emelkedik felfelé az emberszellem, hogy táplálkozik és lélegzik, hanem azzal, hogy milyen elveket követ, milyen elvek szerint rendezi be életét, és milyen elveket valósít meg itt a földön. Akik elfogadják a jobbat, a tisztábbat, az igazabbat, azoknak a szellemeknek elért eredményei nemcsak a szférákban különböztetik meg őket, de itt a földön még sokkal inkább.
A szellem nem tér meg egyszer s mindenkorra, mert minden egyes fejlődési fok új próbák elé állítja őt, és minden egyes próbánál újra meg kell térnie a szellemnek. Tehát az a lélek, aki megtér, megkezdi fejlődésének útján azokat a gonosz eredményeket elfogyasztani, amelyeket ő bármikor is hátrahagyott. És ha ő magától mint ember nem akarja, kényszeríti őt a természettörvény, amely olyan helyzetek és állapotok elé állítja, hogy azok elől semmiképpen nem tud kitérni. Amíg az ember fejlődése tart, vagyis ameddig az ő emberi megjelenési formáját a lélek olyanná képezi ki, hogy a szellem benne felébredhessen, addig a szellem is a lélek céljait szolgálja. (Olyan helyzet mint amikor a lovak elragadják a szekeret és a kocsihajtó tehetetlenül ül a bakon, kivárva míg lenyugszanak és engedelmessé válnak.)

Megjegyzés: Ebben a részben egy nagy misztériumra derült fény. Az egész földfelszint alkotó anyagi és élő világ az emberhez tartozik, mert az ő szellemi produktuma, természetesen a káoszból kiemelve és a világosság erői által rendbe téve. Ebből érthető a bibliából az az isteni kijelentés, hogy Isten rábizza az emberre a földi természeti világot, hogy uralkodjon benne. Ebben van egy huncutság is, mert mindennek amit tesz le kell aratnia a termését és ha nem akar szenvedések között élni, meg kell változzon és jóvá kell tegyen mindent, mert ő maga kell a földi poklot, melyet ellentétes, kárhozatos elveivel teremtett, paradicsommá változtatnia.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

von Anzeige » So 26. Nov 2023, 08:23

Anzeige
 

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 27. Nov 2023, 07:22

Az emberi szellem hatóereje számokban
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 17

Nézzétek meg a ti mostani korotokat! Körülbelül ennek a századnak a befejezése és még valamennyi idő reá elegendő lesz ahhoz, hogy az értelem egészen odáig felemelkedjék, hogy mindazokat az anyagokat és energiákat, amelyek a természetben kötve voltak, felszabadítsa. Amikor óriási mértékben meggyorsítjátok a közlekedést, felemelkedtek a levegőbe, igába hajtjátok az elemeket.
Amikor az éterikus test kifejlesztett idegvilágára hatni tudtok, amikor megismeritek az akarat kifelé és befelé ható erejét, amikor műszereitekkel a végtelennek látszó nagyot és a végtelennek látszó kicsinyt rögzíteni tudjátok a szemeitek lencséje előtt, amikor távolba láttok és távolba hallotok, amikor az éter rezgéseit meg tudjátok számolni, amikor az élet titkainak mélyére kezdetek hatolni, és felbontjátok elemeire a természetet; amikor küszöbön van, hogy a légköri elektromosságot igába hajtsátok.
Már nagyon közel van az időpont, hogy igazán felismerjétek az Igazságot, mint mindeneket fenntartó Erőt, a Szeretetet, mint mindenek felett kötelező Hatalmat, hogy a megismert természeti erőket minden létező élőre áldásként terjeszthessétek ki. Azonban a bennetek élő sátáni elv nem engedi ezt meg. Jaj pedig annak, akinek értelme olyan magasan fejlett, hogy szinte szédületes magasságban jár a közönséges ember értelme fölött!
Jaj annak, aki nem ismeri el a felette való hatalmat! Mert a szédületes magasságból zuhanva esik alá, még pedig nem a föld alacsony fokozatára, hanem még sokkal alacsonyabb fokozatra, és ördögi tagadó elveivel bezáratik azokba az erőkbe, amelyek felett ő hatalmat nyert tudománya által.
Azt mondom neked: mindenen, a belőled kilehelt levegőn, a belőled eltávozó és elhasznált anyagon, a köpeten, a bélsáron, vagy a vesék által kiválasztott vizeleten, a testedből kisugárzó párákon és anyagokon, mindenen rajta van a te lelkednek ódikus minősítése. És bár te mindezt elhagyod magad mögött, és mindez szétbomlik elemeire, a minősítés törvénye összeállítja ezeket és azután minden egyes kicsiny, felbomlasztott molekulára a te lelki arcod van rávésve. Mindenütt ott vagy, amerre mész a földön, az éterben, a szellemvilágban.
Ezek a részecskék mindenütt, amerre megteszik a maguk útját, minősíttetnek és ezek is minősítik a testi fluidokat. És mikor ismét visszatérnek a földre, ezek az erők, amelyeket te szerettél, hozzád fűződnek és ezek a fluidok, amelyekben munkálkodtál, és amelyeket gondolataiddal, érzéseiddel, akaratoddal telítettél, áldást vagy átkot hoznak a földnek és a rajta lévőknek aszerint, amint te azokat áldásos vagy kárhozatos elvekkel itattad át.
Ezek mint tudattalanok hatnak a tudatosra és emberek vagy szellemek, akik beszívják azt a levegőt, amit te kileheltél valaha, fölveszik azt az anyagot, amely tetőled távozott el valaha, — miután a napnak sugara elemeire bontotta azokat s új összetételben más testek táplálására váltak alkalmasakká — megőrzik ez anyagokban latens fekvő elvek hatásait, mert a bennük lévő tudattalan az ő tudatosukra, hat.
A felébredt szellemű ember hat a nem tudatosra, a természeti erőkre; hat érzelmeivel a lelki erőkre, hat értelmével a szellemi erőkre. A felébredt szellemnek ennél fogva sokkal nagyobb a szabadsága, sokkal nagyobb a ténykedő ereje az asztrális és mentális világban, mint annak az embernek, aki pusztán az ő anyagi megjelenésével hat, de szellemileg még nem ébredt fel.
Megkísérlem ezt számokban kifejezni: Tegyük az ember hatóerejét 1—100-ig terjedő mértékűnek.
- A vadember ténykedését, szabadságát és hatóerejét, amellyel a természetre hat, jelöljük 1-gyel, ami azt jelenti, hogy annyit hat a természetre, mint a természet őreá. Amint az ismerete gyarapszik, ez a szám lassanként felemelkedik 10-ig; tehát az ő primitív szabadsága és hatóereje 1—10-ig terjed. Ide sorolhatók a visszasüllyedt csavargók is, akik dolgozni, a világ hasznára lenni, a törvénybe csatlakozni nem akarnak.
- 10—20-ig a primitív kultúrájú emberszellemek mozognak.
- 20—30-ig a már némi ügyességre szert tett és gondolkodni tudó emberek.
- 30—40-ig jelöljük az átlagembert, az emberek nagy részét, akik ismerik a jót és rosszat, hajlamaik és ismereteik vannak ugyan és kívánják is a jót, de cselekszik mégis a rosszat.
- 40—50-ig az egyszerű, engedelmes embereket, akikben megvan ugyan a hajlam a rosszra, de mégsem merik, sőt nem akarják azt cselekedni.
- 50—60-ig az önérzetes emberek, akik lelkük önérzete folytán nem cselekszenek rosszat, mert nem tartják magukhoz méltónak.
- 60—70-ig azok, akik már fejlettebbek, akiknek érzésvilága valamivel magasabb, az erkölcsről bizonyos tudatos fogalmuk van, azaz már nem azért erkölcsösek és jóakaratúak, mert erre kényszerülnek, hanem saját akaratukból.
- 70—80-ig, akik az ő legbensőbb igazságérzetükből kifolyólag inkább tűrik a rosszat, és nem viszonozzák, mert ez az ő kifinomult érzéseiket sértené.
- 80—90-ig, akik már áldozatot is tudnak hozni, mert szeretnek és meg tudják tagadni önmagukat.
- 90—100-ig, akik teljesen meg tudják tagadni magukat, beleélik magukat a világ-lélek egységébe. Ezek uralják az ő lelkük fluidjaival és erejével az alattuk lévő összes emberek lelki erejét; hatóképességük a világ lelkére és a világ természetére átalakító és újjáteremtő, ennél fogva szabadságuk is szinte korlátlan.
Tehát minél inkább az egység felé halad valaki és minél inkább egybefolynak az ő törekvései az egész élet egyetemességével, annál korlátlanabb szabadságot és hatóképességet élvez és annál nagyobb értéket jelent a földre nézve az ő megjelenése, gondolat- és érzésvilága.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 28. Nov 2023, 07:25

2023.december havi szellemtani hírlevél

Tartalomjegyzék


Tóth Ilona megnyilatkozása. mediális közlés. 2

Dzsihád 8

A HIT ereje 10

A öregség 11

Prófécia 12

Házasság 13

Tanít a szellemvilág 15

A szeretet vallása mediális közlés 18

Ajánlott havi web. lapok 21


https://onedrive.live.com/?authkey=%21A ... th&o=OneUp

https://data.hu/get/13976820/SBK_Hirlevel_225.doc
Van lassú letöltés, 3 perc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 29. Nov 2023, 06:15

Váradi Andrea
Alázat

Alázatosnak lenni annyi, mint letérdelni és fölfelé nézni. Felnézni, mert az alázat nem emberi minőség, hanem Isteni.
Alázatosnak lenni nem azt jelenti, hogy megalázkodni. Alázatosnak lenni annyit jelent, hogy magamba fogadom az istenit. Befogadom azt, hiszen több nálam, túlmutat rajtam, túl mutat mindenen ami emberi, mert az alázat Isteni.
Amikor alázatos vagy, akkor meglátod a másikban az istenit, képes vagy azt befogadni, beengedni, önmagadon átengedni, mind abból ahogy áthalad rajtad abból tanulni.
Emberként alázatosnak lenni annyit tesz, hogy elfogadom azt ami, és ahogy történik, mert tudom Isten ezt akarja, ezt adja nekem ebben a percben, mert úgy gondolja ez válik leginkább hasznomra.
Aki nem képes alázattal élni az életet, az nem tiszteli a legalapvetőbb törvényszerűséget, nem tiszteli a Mindenség rendjét, így tulajdonképpen nem tisztel semmit.
Aki nem tisztel semmit és senkit, az nem képes másként tanulni, mint olyan szituációkból ahol térdre van kényszerítve, ahol az Isteni felülkerekedik mindenen, ami emberi.
Alázat vagy van benned, vagy nincs…ezt nem lehet tanulni, elsajátítani. Ezzel együtt lehet születni. Aki ezzel együtt születik, az áldott, mert övé az Isteni és tanulhatja az emberit. Aki e nélkül születik az emberi és azért van itt, hogy megtanulja az Istenit. Aki az emberit tanulja, az képes elfogadni, befogadni és a legfőbb tanulni valója, hogy meghúzza és megtartsa határait. Aki az Istenit tanulja, annak azt kell megtanulnia, hogy túl lásson mindenen ami emberi, és meglássa a mögöttes lényeget, rendet,az Istenit.
Mindannyian tanulni, bölccsé válni vagyunk itt.
Változó világban élünk és egyre nagyobb szükségünk van az alázatra, mert csak így tudjuk meglátni mindazt amit az élet valójában üzen nekünk. Csak így láthatjuk meg a valódi értékeket egymásban és a világban.
Ereszkedjünk térdre és nézzünk fölfelé, lássuk meg mindazt ami valótlan világunk mögött rejlik! Láss túl az emberin, nyisd meg szívedet és lényedet a befogadásra, engedd szabadon áradni és áramlani az energiákat. Éld az életedet szeretetben, szeretettel, mutass példát világodban! Világíts és ragyogj, hogy a keresők meglássanak, megtaláljanak.

Jézus második eljövetele - Müller Péter, Jakab István
https://www.youtube.com/watch?v=coPuMjAoYW8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 30. Nov 2023, 06:16

Szükséges a láthatatlan világ ismerete - Felvezetés
Zita médium által 2011 október 9

A mi Urunk, a Jézus Krisztusnak nevében szeretettel köszöntelek benneteket testvéreim. Ő mondta: "az én országom nem e világból való.." Ha ezt mondta, akkor ez így is van. Ez viszont feltételezi azt, hogy nem csak ez a világ létezik, hanem egy másik világ is. Hiszen mondja, hogy az Ő országa nem e világból való.
Ugyanis testvéreim, miként azt már tudnotok kell, a bukással sok rétegeződés jött létre: élet és halál, ég és föld, sötétség és világosság, pozitív és negatív, bűn és erény. Tehát ezek az ellentétek létrejöttek és vannak. És mégis az ember valahogy úgy képzeli el, hogy minden: az élet, ez a földi élet és ez a földi világ is az ő részére van. És hogy ezen kivül van-e valami, hol van az, milyen állapotok, milyen életlehetőségek vannak, azzal nem foglalkozik, vagy ha foglalkozik, egyáltalán nincs azokkal tisztában.
Van látható és van láthatatlan. A láthatatlant többnyire tagadja a testi ember, amig valamilyen módon tudomást nem vesz róla, vagy az valamilyen bizonyosságot nem szolgáltat a részére. Ma is az emberiség nagy része tagadja Isten létezését, mert láthatatlan, vagy úgy gondolja, talán volt, de már nincs. Tehát az ember igazán nem tud hinni Isten létezésében, örökkévalóságában, hatalmában, erejében. És az ember a láthatatlan világra is azt mondja, hogy "senki nem jött még onnan vissza, tehát az nincs, nem létezik" mert a test halála utáni életről nincs tudomása.
Nagyon vékony vonalak választják el egymástól a látható és a láthatatlan világot. És törvény, hogy csak bizonyos feltételekkel lehet ezeket a vonalakat átlépni és ennek az átlépésnek is meg vannak a maga törvényei. De mivel az ember -hangsúlyozom: a mai ember!- ezeket az átlépési lehetőségeket nem ismeri, vagy csak kevésbé ismeri, sőt tagadja, ezért nem tudja, hogy ez a láthatatlan világ létezik, hogy van szellem. És mivel a szellem -és a szellemek sokasága- láthatatlan az ember részére, ezért a szellemek létezését is tagadja.
Mivel a magasrendű szellemek ismerik, ismerjük azokat a törvényeket, amikkel a láthatatlan világból nem csak a testetöltésen keresztül -tehát a születés által- hanem láthatatlan formában is ezt a mezsgyét, ezt a kék vonalat át tudjuk lépni, ezért a megnyilatkozás, az emberek világába való eljövetelünk lehetséges. Ez mindenütt, minden korban és korszakban, ebben az alantas anyagi világban is lehetséges volt.
Nem lehet a láthatatlan világgal kapcsolatot létesíteni a közlekedés megfelelő törvényei nélkül. Szükséges ezeknek a törvényeknek az ismerete és betöltése. Különösen pedig ezekben az utolsó időkben a hitetlenség idejében, a tamáslelkek idejében hihetetlenül nagy szüksége van -lenne!- a hitetlen világnak arra, hogy a láthatatlan világ felkarolja, a láthatatlan világ tanítsa. És az ember mégis azokban a dolgokban, regékben, hazugságokban, tévedésekben hisz és reménykedik, amik nincsenek. Az örök "Van"-t pedig tagadja vagy halottnak nyilvánítja.
Az érzés és a gondolat szárnyán, a lélek szárnyán a szellemvilággal való kapcsolat lehetséges. De a kapcsolat teremtéshez törvényekre van szükség. Mi ezeket a törvényeket ismerjük, ezeket az átjáró kapukat a magunk részére fenntartjuk. És az a biztos -keskeny, de biztos út- ahogy a mi Urunk, a Jézus Krisztus mondta: "Én vagyok az út.." szintén nyitva maradt. Az Ő földre jövetelekor nyílt meg és az Ő földről való távozása után is nyitva maradt, de csak a lélek szárnyán járható ez az út.
Az embereket vagy legalább a tudomány világában kutatókat érdekelné, hogy miért is vannak e világon, hogy mit is akar az emberrel az Isteni gondviselés elérni, hogy ide, a Földre született, vagy ha nem is hisz az Isteni gondviselésben, csak egyszerűen mi célból született ide és mit kell itt elvégeznie, amíg itt van? És érdekelné, hogy mi lesz és hogyan tovább? Mi lesz, ha innen mennie kell? Mert letagadhatatlan tény, hogy aki a földre születik, annak meg is kell halnia. És mégsem kiváncsi arra, hogy mi lesz vele, hova kell megtérnie, hova kell mennie, mi vár rá, mit kellene -mint egy hosszú, végtelenül hosszú utazásra- megszereznie, elkészítenie, amire majd a nagy kapu -igen! a félelmetes nagy kapu- átlépése után szüksége lesz, vagy feltételes módban szüksége lehet?
A látható világtól elzárt láthatatlan világ megnyílik az ember részére a születéssel és megnyilik az innen való távozással, a halállal. De be lehet lépni ebbe a láthatatlan világba az érzés és a gondolat szárnyán is, és a szent, arany fényben világító eszmékkel -amiknek a legszentebbje a mi Urunk, a Jézus Krisztus igéje és eszméje- való foglalkozással is. Ezzel az eszmével -mármint az Új Szövetséggel- való mindennapi foglalkozással, ennek a mondanivalójának a tanulmányozásával, szent, áhitatos érzésekkel az ember mindennap beléphet a láthatatlan világba. Ha nagyon jó és kifinomult a szellemi hallása, hallhatja is a hallhatatlant.

összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

Szükséges a láthatatlan világ ismerete
Adai tanítás – Az ajtód előtt állok…
A természettörvény hatalma
A fejlődés útján
A végtelenség titkai és az anyagi világok gyors változásai
Visszhangzanak a Kárpátok
Tökéletlen médiumok




https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGisdz1NP ... Q?e=sxqqLX
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=iPS-oBycHbc&t=84s
Kárma és kegyelem_A halál törvénye – Hangoskönyv részlet

https://www.youtube.com/watch?v=SRig1EQxveA
Titkos tanítások_A testbeöltözés – Hangoskönyv részlet

https://www.youtube.com/watch?v=o31d7t9IYwU
Kárma és kegyelem_A hitben való élet eredményei – Hangoskönyv részlet

https://videa.hu/videok/film-animacio/m ... IlAtu1ip3k
Madaleine sofőrje - Filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 1. Dez 2023, 05:18

ADVENT ÉS KARÁCSONY
Karácsony ünnepe közeledtének táján több alkalommal is elhangzott szellemi tanításokból adjuk közre az alábbi összeállítást.

TSZ.: Mit jelent az ember számára az Advent? Könnyen rámondjuk, hogy a várakozás ideje, eljön, megszületik a Kisjézus. Egy kicsit kedveskedő, néha gyermeteg gondolatok is kapcsolódnak hozzá, pedig az Advent sokkal mélyebb, szellemibb valami. Sosem kívülről kell Őt várni, mert örökké itt van velünk, várja, hogy felismerjük és megszólalhasson bennünk.
Induljunk ki abból, ami leginkább méltó hozzá: az örömből! Nem eléggé ismert, megfigyelt és gyakorolt az öröm. Az Advent a felkészülés folyamata, nem idő, hanem állapot, ezért elválaszthatatlan tőle az örömérzet. Mi másra készül fel az ember, mint ahogy világszerte szokásos: az örömteli állapot elérésére. Az, hogy kinek mi képezi azt, miként építi fel magának, ragadja meg és adja tovább másoknak, az változatos, nemcsak nép- és vallási csoportok szerint, hanem egyénenként is. Az öröm az, amit az ember átél, miközben a várakozás alatt felkészül, hogy magából olyan érzéseket, gondolatokat hozzon elő, amelyeket maximálisan a legnagyszerűbbnek, a legkiválóbbnak gondol és érez. Ez mindig öröm, elsősorban saját magának, de az is tudható, hogy az öröm univerzális! Az egyén a maga örömkészségét, szerzését és elérését egy óriási, általános "öröm-bankból" veszi, és helyezi oda vissza.
Áldás az, amikor egyesek, családok, népek igyekezettel és türelemmel a lehető legjobbat hozzák ki magukból, teljes odaadással munkálkodva, hogy örömük legyen, és örömet adjanak. Bizonyos fokig ez összefügg egy kozmikus csillagászati helyzettel. Ezen a tájon, ahol éltek, csillagászatilag ezen időt megelőzően legtöbb a sötétség, melyet az ember nagyon megérez, a látványos sötétbemerülésen kívül is. Ha megfigyelitek, nagyon sok olyasmi történik és még fog is, amikor nem éppen jó és örömteli események kö-vetkeznek be a világban, mind anyagi, természeti vonatkozásban, mind lel-kileg-szellemileg. Az is mondható, hogy amint egyre rövidülnek és sötétebbek a napok, az ember belső életében is - kívülre tükröződve - nem vártan sok kellemetlenség, sötétség történik. Ennek van egy fordulópontja. Arról már sok szó esett, hogy mi ez, mi a jelentősége, hogyan találja meg az ember, és vált át egy másik állapotba, amikor szinte egyik óráról a másikra megváltozik a helyzet, és észrevétlenül előjön a világosabb, ami nem kizárólag a látható fénnyel kapcsolt, hanem egy belső világosodási folyamat.
Az ún. általános bolygóközi kisugárzásnak és fénymennyiségnek jelentősége van abban, ami az emberlélekben történik. A kettő nem független egymástól, de függetleníthető. Még kevesen teszik meg, de sokan kívánják és egyre többen meg is fogják tenni, hogy ama rejtélyes asztrológiai, csillagászati hatásokat nem hogy mellőzik, hanem nem hagyják magukat befolyásolni általuk. De ez még a jövendő.
Az a belső munkálkodás, amit mindenki tőle telhetően folytat, azzal meg kell elégednie, mert ha többet tudna, akkor azt tenné. Mindenki azt és annyit épít ki magából, az adventi várakozásból, örömszerzésből, a felkészülésből, ami nem egyetlen napra utal, hanem egy olyan állapotra, amelyet el tud érni, amely megnyugvást és örömet jelent, amely bázisa az utána következő idők minden jóvá alakuló és változó képességének, készségének és tettének. Amivel egy ilyen örömmel végzett belső lelki munkálkodás folyik, azzal az ember mindig előbbre jut abban a meggyőződésében, hogy mindent elér, mindent meg tud magában teremteni, ami számára a maximálisan kiterjedő fényt, belső melegséget, örömet, lelki megnyugvást jelent maga és mások számára is.
Tudom, ez egy kicsit eltér a szokásos adventi beszédektől, de komolyan megfigyelendő: mindig az örömmel végzett munka az eredményes, független a naptári napoktól, a csillagászati összállásoktól, és sokszor váratlan eredményeket hozhat. Isten áldása legyen mindazokon, akik komolyan veszik, és legalább megkísérelik, amiket mondottam. Mondjátok, kedveseim, számít az, ami nem örömből születik? Komolyabban kellene venni!
Valamit még hozzá kell tennem. Nincsen más, csak örömhelyzet, minden más tévedés, amire az emberi gondolkodás leplet húz. Az örömállapot lehetősége állandó jelenlévője az emberiségnek, de még nem vette észre, hogy miben él. Ez nem hibája és korcsosultsága, hanem természetes állapotú gondolkodásmódja. Ennek a letisztulása az örömállapot, amihez mindenki hozzá tud nyúlni, mint egy rejtett kincshez, amikor megint rosszabb idők jönnek rá. Ez egy olyan folyamat, amit fel lehetne fogni egy csaknem vége nélküli adventi felkészülésnek.
Az Advent egy hosszabb időre elnyúló várakozás a kifényesedésre, a tiszta szív felmutatására, a szeretet, a családiasság átélésére. Erre fel kell készülni, ez lenne a valódi, lelki értelme. Valójában az emberélet minden napja Advent. Várakozik, valamit el akar érni, ami fénylőbb, melegebb, megfelelőbb a lelki értékeinek, mint a hétköznapi munkás, dolgos, a külső dolgokkal foglalkozó, a biztonságos életét intéző mindennapok. Embertömegek élnek úgy, hogy évközben csak szórványosan foglalkoznak a lelki dolgokkal, a fény belső megszületésével. Ezért kitűzött maga elé egy olyan időszakot, hogy amikor elérkezik a számára legnagyobb ünnep, akkor hozzá kapcsol minden szépet, szívmelengetőt, nagyszerűt, amiben a lelke megfürdik, a fényben feltöltekezik, és ezzel a következő időszakra erőt merít. De ez nem csak az esztendőnek bizonyos szakasza, mert minden napnak meglehet kicsiben a maga Adventje, és a sok kicsi sokra tud menni.
Próbáljátok meg minden áldott napnak Adventjét, ha csak néhány percre is, megtalálni. Annál gyönyörűbb lesz a következő napotok! Mert a következő adventkeresés már szebb, fényesebb és mélyebb tud lenni, és az utána következő még inkább. Akkor nincs szükség arra a bizonyos, egy évben egy ünnepkörre tervezett óriási adventvárásra, bármennyire szép és kellemes is, mert az egész lelketek fényben van. Akkor hiába a sok rohanás, felkészülés, kapkodás, minden egyéb, ami egy-egy nagyobb ünnep előtt mindig bekövetkezik, mert ez a rákészülésnek a másik oldala. Megvan a sok idegesség és minden egyéb ezzel kapcsolatos készülődés, munka, szervezkedés, és ott van a valódi Advent, hogy várok valami belső fényt, csodát, és az meg is érkezik! Kezd átragyogni az a sok kicsi, pillanatnyi Advent, amit év közben szereztetek.
Nagyon sok ember számára nem csak a meleg, fényes, minden családot összetartó ünnep az, amelyre a várakozás szó illik. Valami csodálatosra, nagyszerűre vártok, ami a legtöbbször - ha nem is mindig - be is következik: azok a gyönyörű, szeretetteljes percek, órák, esetleg napok, amelyben sikerül átélni azt, amit a családi meleg összetartozás, a szeretet jelent.
Ami rejtetten, belül ugyanezt jelenti, az a megtétel. Mert az egyszerű várakozás még nem megtétel. Itt a belső munkálkodásról van szó, felfedezve mindazt a fényt, melegséget, amelyek ti vagytok! Ezt fedik el azok a hétköznapi gondok, bajok, szinte sötétnek mondható hozzáállások, amelyek a Fény ellenében vannak. Pedig a Fény előbb-utóbb átragyog rajtuk!
A bíztatást szeretném átadni nektek, hogy igazi magatokat, mint ünnepi ragyogást, fényt és meleget, mindannyian ki tudjátok fejezni, mindig növekvő fényt és eredményességet mutatva. Ez valóban nincs kötve naptári dátumhoz, de kötve van önmagatokhoz, az igyekezethez, a jó szándékhoz. Ha nem is veszitek észre, de mindig gyúlnak bennetek apró kis fényszikrák, egy kis világosság, mely jobban segít a hétköznapi életben kidolgozni azt a folyamatot, azt az adventi időt, amely elvezet önmagatok fényeihez. Ezen munkálkodásotokban mi is veletek vagyunk a világ végezetéig!
*

TSZ.: Karácsony szent napján Urunk születését ünnepli a világ. Nemcsak embertömegek a földön, és szellemtömegek a szférákban, hanem mindazok a helyek és állapotok, ahol a Föld lakóinak, szellemeinek akár a legkisebb jelenléte is található. Évszázadokon, sőt ezredeken keresztül a kiválasztott nép fiai tudták, hogy egyszer elérkezik majd a Szabadító, Aki lelki, testi gyötrelmeikben a szabadulást fogja meghozni. Úgy várták a Messiást, mint valami csodalényt, valami világosságot, valami csodahozó jót és meleget. Mivel nem olyan jelenségekkel, és nem olyan körülmények között érkezett, mint ahogyan elképzelték, nem úgy történt, amilyen elvárásaik voltak, nem fogadták Őt el. De eljött, itt van, itt volt és itt is marad!
A szellemtömegek a fényt, szellemi meleget, egy óriás erőnek a segítségét várták, nem azt, és nem úgy, ahogyan sokszor a szépen és jól gondolkodó emberek azt elképzelték maguknak. Az észlelése, tudomásulvétele, hogy itt van, megérkezett, az nem kinn, hanem belül történik! Az emberlelkek mindegyikében a fény felvillanása, észrevétele az, ami elsősorban fontos, és hogy az egyes emberlelkekből kifejthető, egyre jobban kiragyogtatható úgy, amilyen fényesség semmiféle földi eszközzel soha el nem érhető.
Ennek a szellemi ragyogásnak, a szellemi világosan látásnak a figyelmeztető jele esztendőről-esztendőre a Karácsony, melyet a Szeretet Ünnepének is neveznek. Ennek a fényét kell észrevenni, megragadni, benne tovább élni, egy álló esztendőn keresztül ebből a fényből táplálkozni, hogy amikor elérkezik egy következő Karácsony misztériuma, a megtalált, megőrzött világosságot egy fokkal még feljebb lehessen növelni. Mert akkor már esztendőről-esztendőre, lépésről-lépésre, csillagok magasáig és egyre nagyobb fénnyel világíthat az a pici kis földi észlelet, a földi Karácsony megünneplésének szokása, amely át tudott alakulni szellemi világossággá. Ahogy minden nap a teendők, események, gondok, bajok, minden egyebek szürke óráit hozhatja, úgy minden napnak megvan a maga kicsi fénye, a maga kicsi Karácsonya. Amikor éjszaka, alváskor a napi gondokból kiemelkedtek, és az igazi otthonotokban tartózkodtok, az felfogható a következő napot előkészítő, és annak egy paránnyal lehetőleg több jót nyújtó kis fényeiből feltöltő ragyogásnak. Ha csak egyetlen olyan eseményre, gondra koncentráltok, amely napközben foglalkoztat, és ami gonddal, bajjal jár, annak is van egy végpontja, egy eredménye, egy ici-pici szikrányi fénye, kis karácsonyi kivetülése, ami a leszűrődött jóból hozzácsatolható.
Tehát valóban nem vagytok karácsonyok nélkül egész esztendőben, mert annak minden javát, eredményét összevonják, és akkor kiderül, hogy abban valóban nagyon sok kicsi fény alakította ki azt a karácsonyi ragyogást, ami esztendő végére feldúsulva és összegezve előttetek áll. Ha a mindennapjaitokban észre tudjátok venni azt a parányi kis fényszikrát, amit úgy neveznék, hogy a szellemi világosság fényében áttekintett eredmény, akkor mindenben meg fogjátok találni a Karácsonyt. Ehhez nagyon sokat kell igyekezni, észrevenni, hogy mindig vár rátok a napi Karácsony, de azt, épp úgy, mint az év végi nagy Karácsonyt, csak magatokból tudjátok kihozni, a saját benső fényeitekből, a saját szeretet-érzéseitekből.
Felmerül a kérdés, hogy Jézus születése miért éppen akkor, ott és úgy történt, hiszen az emberiség máshol is folyamatos eltévelyedésben élt. Az Írás egy szellemi törvényszerűség alapján jövendölte meg, hogy Dávid házából hol fog Krisztus megszületni, de a pontos körülményeket, időpontot, és minden egyéb velejáróját még a próféciák sem mondták meg. Dávid nem az első királya volt népének, de mint alapító, az uralma, népe jövendőjének meghatározására, alapvető fontosságú volt! Tehát ebből a házból kellett érkeznie testileg Annak, Aki valóban uralkodó, alapozó, meghatározó, még akkor is, ha a legnagyobb szegénységben született!
A következő a hely. Abban a népben kellett születnie, és azzal a meghatározó királyi házzal kapcsolatban állnia, ahol az Egyisten hitnek nemcsak a kialakultsága, hanem az egész földkerekségen a legszigorúbban gyakorolt változata volt!
A születési idő egy kissé eltérő, nem percnyi pontosan az, amit annak ismertek! Arra a hozzá közel eső időpontra határozták meg, ami csillagászati szempontból sorsdöntő fontosságú, és ennek is mély értelmű alapja van! Ekkor kezd szűnni a sötétség, és egyre jobban a fény veszi át az uralmát! A születés valódi időpontjától nincsen nagy eltérés. A percnyi pontosságnál lényegesen többet mond a sötétség szűnte, és elindulás a fény felé!
A fizikális körülményeknek sokkal mélyebb értelmű, és messzebbre mutató jelentősége van. Miért éppen így és azok találták meg, akik valóban keresték? Az egész környezet mással volt elfoglalva, az volt számukra a legfontosabb, ami világi, ami rájuk parancsolt esemény volt: a népszámlálás. Így feledésbe merülhetett, rejtve maradhatott azok előtt, akiknek nem volt még annyira szükséges, hogy tudomásukra jusson. Az akkori történésekben még titokban kellett maradnia ennek a születésnek. Ismeretes, hogy milyen következménye támadt, amikor kiderült, hogy bekövetkezett valami, ami fenyegetőleg hathat a világi, főpapi és királyi uralom számára!
Jézus születése a legszerényebb, a legkisebb, az emberektől legelvetettebb ponton történt. Ettől a legalsóbb ponttól, a legnagyobb szegénységtől és elvetettségtől, és majdnem hogy titokban tartottságtól kellett a legnagyobb magasságig felszárnyalnia! Ez a jelkép vonatkozik a legkisebb emberi lélekre is! A földre születésekor Ő is egy mélyponton kezd, és semmit ki nem hagyva juthat fel egészen magasra.
A misztérium eltér a megszokott hétköznapitól. Arra a munka, a mindennapi gondok, tennivalók, kapcsolatok, történések, az azokra való reagálások a jellemzők. Nemcsak a Karácsonynak van misztériuma, hanem bárminek lehet, ami az embert a hétköznapi dolgai, érzései fölé emeli, és ami egy egészen más dimenzióra nyit kaput. Elmerülhet benne, amennyire csak képes, és ez a másféle létsík-réteg belső hangulataira figyelő állapot mintegy megszenteli, fénnyel vonja be és mutatja fel az előtte lévő hétköznapok küzdelmeit, gondjait, bajait, örömeit, mintegy koronát emelve fölé.
Azt mondtam, hogy megszenteli mindazt, ami előtte volt és utána következik. Ezek a misztériumnak mondható állapotok nem naptári napokhoz kötöttek, de az ünnepekkor mégis könnyebben és jobban eléri és átéli az ember. Ilyenkor alkalma van, sőt késztetése is, hogy olyan belső lelki ügyekkel foglalkozzék, olyanokra hangolódjon, amelyek a hétköznapokban nem szokványosak. Ezek a misztérium-átélések azok, amikor lelki átadottságával hozzáfűződik egy másik világhoz, amelyik ő maga, de ami a hétköznapokban alig érezhetően jön elő. Ezek a pillanatok feledhetetlenek, és tápanyagul szolgálnak ahhoz, hogy megbocsássa, elfogadja, semmissé tegye mindazt, amit addig rossznak és kellemetlennek talált. Felkészüljön, hogy a következő időszakban ennek a misztikus belső fénynek és állapotnak az erőivel megteremtse, előhívja magából azt, ami a következő mindennapokban reményt és fényteli állapotot jelent.
Hogy mi a Karácsony misztériuma, azt sokféleképpen lehet elmondani, pl. azzal is, amivel most egy gyenge kis fényt vetítettem rá. Nem szükséges egyetlen kiragadott igazságát szem elé véve, csak azzal foglalkozni. Mert az, ami a karácsonyi, vagy bármely más misztérium, az emberlélek számára tulajdonképp természetes állapot, melybe ritkábban merül bele, de bármikor, sűrűbben is meg tudja teremteni, amint ráébred, hogy ő ezt megteheti. Nincs ünnephez és naptárhoz kötve, nem szükséges kozmikus meteor és egyéb összállásokra figyelni, mert ő maga az a kozmosz, amely teremteni képes, még misztériumot is!
Az, amit még hozzáfűznék: a lelketek misztikus állapota, Karácsonya, - mindegy, minek nevezzük - sokkal több, mint amit elmondtam róla. De ez a szemlélet feltétlenül húzza és vonja maga után a további bővüléseket, amit már magatoknak kell megtenni!
A Karácsony misztériuma sok-sok kicsi szeletből áll, és kívánom a számotokra, hogy minden esztendőnek meglegyen a következő szelete, a következő fénye, amely egyre nagyobb fényesedéshez visz, amíg egyszer csak teljesen meg tudjátok érteni Karácsony misztériumát, mert akkor már a ti fényetekből nem hiányzik a legkisebb rész sem. Ezekkel a szavakkal tudom nektek átadni a karácsonyi ünnepre szóló biztatást, vagy inkább észrevenni valót, mert az év közben előforduló számos elhomályosító és elterelő figyelmű esemény valóban az év végére, ennek az ünnepnek heteire és napjaira hagyja, hogy erről elgondolkozzatok. De ekkor már nagyon szükséges! Szeretettel adom át az én kezemből most ezt a kicsi szeletet."

Összeállította: Kotányi Ottó

UI:

Hangoskönyv - A Szellem útja - Az Erő útja, Dave Roberson
https://www.youtube.com/watch?v=rJzSr7saVXM
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 2. Dez 2023, 05:59

A bolygók és a lélek természete
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 18

Minden égitestnek megvan a maga szellemi légköre. Ez a légkör, mint a földön is, felvesz hatásokat és lead az égitest természetéből, annak szellemi világosságából és irányításából és ez az irányítás messze kihat ugyanabban a naprendszerben, amelyhez az a bolygó tartozik. Sőt a napok és naprendszerek is hatnak egymásra vonzólag és taszítólag. Vannak azonban idők és alkalmak, amikor egyik a másiknak hatását lerontja, vagy felerősíti aszerint, amint ellentétesen vagy együttesen hatnak; vagy egy harmadik mindkettőnek a hatását semlegesíti, vagyis felfüggeszti. A földre azért hat olyan erősen a naprendszer többi bolygója, mivel a föld a többi bolygók megépítésénél fennmaradt fluidoknak összegyúrásából keletkezett. Ezért a földről bármelyik bolygóra vissza lehet jutniuk az ide lehullott szellemeknek, ha el tudták érni azt a fokozatot, amelybe annak a bolygónak természete tartozik. Mivel tehát a föld ilyen nem egészen pozitív, ennél fogva jobban felvesz hatásokat, de kevesebb hatást ad le magából.

Megjegyzés: A bolygók a szellemi tanítások szerint a napunk kivetett salakanyagaiból keletkeztek, melyeket a bolygók leendő Logoszai (fenntartó szellem-entitásai) összegyüjtöttek és hatalmas szereteterő vonzásukkal, mondhatni cseppfolyós állapotú bolygókká formáltak. Azok a bolygók, ahol az átlag rezgésszint magasabb volt és hatalmasabb energiák működtek bennük, a napokhoz hasonlóan tisztulni kezdtek a salakos anyagaiktól, azokat kilökve a bolygóközti térbe. A mi földi Logoszunk, a Földanyánk, azaz Nagyboldogasszonyunk ezeknek a kilökött salakoknak egy részét gyűjtötte be és alakította ki bolygónkat. Ezek szerint a föld szellemi tartalmaiban megtalálható valamennyi nála fejlettebb bolygó szellemi tartalmából valamennyi, ezért a földi lelkek és testek energetikai szempontból nagyon változatosak és nagy részük rokonítható valamelyik bolygótárs lelki-testi tartalmaival.

Szellemileg azonban alig tud hatni a lélek természetére, a lélek hajlamaira valamely bolygónak természete, amelynek éppen a hatása alá kerül a föld, ha az az egyén nem annak a bolygónak a fluidáris természetével bír. Ezért van, hogy nem mindegyik lélekre egyformán hat ugyanaz a bolygó, hanem az egyikre erősebben, a másikra gyengébben, még akkor is, hogyha ugyanazon a helyen és ugyanabban az időben születtek. Ez az oka annak, hogy az asztrológiát mint fix tudományt a földön sohasem lehet teljesen megrögzíteni. Nagyon erős hatással vannak az egyes bolygók az ő uralkodó állásukban azokra a szellemekre, akik annak a bolygónak természetéhez tartoztak, illetőleg tartoznak. Ezeknél a hatás 90%-ig mehet; ezek azok a hatások, amikre azt szokták mondani, hogy végzetszerűek. Azonban még itt is fenn kell hagyni tíz százalékot a szellem szabad akarata részére.
Ezért intelek én titeket, hogy soha egy-egy lerögzített pontból, vagy dogmából ki ne induljatok ilyen dolgok megítélésénél. A valóság és az igazság egy nagy, tiszta tükörlap, ami Isten képét tükrözi vissza. Az egyes emberek és szellemek pedig apró, kicsiny üvegszilánkok csupán, amelyek közül az egyik piros, a másik sárga, vagy kék stb. Ezek az üvegdarabok — apróbbak-nagyobbak — össze-vissza vannak keverve egymással és a fényt mindegyik más- és másképpen veri vissza és mindegyik üvegdarab más és más képet tükröz. Minél tökéletesebb és fejlettebb, annál nagyobb darabot képvisel az egészből. Az ember lelke is olyan, mint egy-egy ilyen széttört üveglap.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 3. Dez 2023, 06:34

A testetöltések gyakorisága
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 19

Minden léleknek meg kell várnia a testöltésben azoknak az eszmeáramlatoknak felszínrejutását, vagyis annak a korszellemnek újraszületését, amely az ő egyéniségének megfelel, és csak akkor születhet meg ismét. Sőt nemcsak, hogy meg kell várnia azt, hanem az ilyen korszellem vonzásának nem is tud ellenállni. Vannak periódusok, amelyek két-, három-, négyszáz év alatt teszik meg az útjukat, azaz ennyi időre van szükségük, hogy ismét alámerülhessenek az anyagba. De vannak olyanok is, amelyeknek ezer-, sőt kétezer évre van szükségük, míg ismét megjelenhetnek az anyagi síkon.
Minél mélyebbre esett valamely erő az anyag törvényébe, annál nehezebben tudja megtenni az útját felfelé, így egyiknek talán ezer, másiknak esetleg csak kétezer év múlva jut alkalma arra, hogy újra felszínre kerülhessen. Még ennél is szomorúbb állapot az, ha a szellem olyan mélyre bukott, hogy nagyon nehezen és csak nagy sokára tudna a felszínre kerülni, sőt majdnem lehetetlen is számára, hogy a felszínre kerüljön. Ez az az állapot, amit örök kárhozatnak neveznek. Az ilyen szellemnek meg kell várnia az anyagnak egy újabb fluidosítását, felsodródását, hogy az őt magával vihesse, és egy újabb alakuláshoz kapcsolhassa és ez a várakozás több milliárd évet is tarthat.

Megjegyzés: Azt mondják a tanítások, hogy a korszakzárás (az állítólagos "világvége") után, amikor szétválasztódik a bolygónk szellemi tartalma, be fog következni egy tisztulási folyamat, amikor a Földanyánk a számára emészthetetlen salakot kiveti magából a bolygóközti térbe, ahol a hetedik napkör létrejötte után egy újabb hatalmas szellemi entitás kapja feladatául, hogy a lilökött salakot szereteterőivel összevonzva létrehozza azt az alacsony rendű bolygót a hetedik napkörben, ahol a mi civilizációnk bukottjainak lelkei is apró részecskékre szakadva várják több milliárd éven át, hogy a Kegyelem által végigjárva az ásványi, növényi és állati birodalmakat végre újra emberré válhassanak. Sajnos azok, akiknek a földön ez lenne a dolga, figyelembe sem veszik, sőt írtóznak ezektől az ismeretektől, ezért az emberiség több mint két harmadát ítélik erre a szörnyű következményekkel járó szellemi bukásra.

Azoknak, akik javulni akarnak, és erős, nagy igyekezettel minden alkalmat és módot felhasználnak arra, hogy javulhassanak, ezeké a gyorsabb ütemben való testöltések. A legnormálisabb eset a földkörüli szférák javuló szellemeinek az esete, akik kb. ugyanannyi időt élnek a szférákban, pihenő állapotban, mint amennyi ideig a földön éltek, úgy, hogy kb. minden 100—150 évben testet öltenek. Vannak azonban gyorsabb tempójú testöltések is, 30, 40, 50 év múlva.
Tehát lehet az asztrológiát tanulmányozni, sőt helyes és jó dolog az, de a nélkül a bizonyos megérzés nélkül, amit ti médiumitásnak neveztek, nem sok eredményt lehet vele elérni. Sokszor vannak sorsok, amelyek azért alakulnak kedvezően, mert az illető lélek időközben megtért, és ezáltal belépett egy kedvezőbb eshetőségbe, bár az ő csillagzata ezt nem mutatta ki.
Ha az ember, illetőleg az emberek nagy része megtérne és az Isten útján haladva igaz és becsületes életet élne a világon, akkor a csillagoknak csak a jó hatása érvényesülhetne. De ha csak a fele térne is meg az embereknek és fogadná el Istent és az Isten törvényét, akkor is megszűnnének a rossz hatások, mert a csillagoknak akkor is csak a jó hatásai érvényesülhetnének, és az emberiség tömegei sokkal jobb állapotba juthatnának. De éppen mert az emberiségnek háromnegyed része súlyosan hibás és csak egy negyed része a kevésbé hibás, azért van, hogy a csillagok rosszabb befolyása nagyobb mérvben érvényesülhet.
A különböző szféráknak van nagy befolyása az emberek idegszellemére. A 2. szférára, amelyből a legtöbb szellem van a földön, nagy befolyása van a 4. szférának, t. i. a színes, eleven élet, a felfokozott életnek a kívánása óriási elfogadó táborra talál a földön. Azonban egy nagy baj van, hogy az emberek szeretnék a szépet, kívánják a jót, de dolgozni nem akar érte, hanem fáradság, munka és gond nélkül akar hozzájutni a széphez, a jóhoz, a kívánatoshoz és mindent véghez is visz, hogy ezt elérhesse.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 4. Dez 2023, 04:35

Éterikus test
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 20

Az emberi test szervei is hétféle csoportra oszlanak éppúgy, mint a szférák; és az egyes szervek, illetőleg testrészek a szféráknak, illetőleg a naprendszernek megfelelően vannak beosztva, és az ő funkcióik szerint minősítve. Óva intelek azonban benneteket attól, hogy ezt is, mint végigazságot tekintsétek, itt ebben a látszatvilágban semmit sem lehet mint kész, befejezett igazságot tekinteni, ami a lelki kérdésekkel összefügg. Ti itt csak következtethettek, de valóságos igazságra nem tehettek szert, mert a szellem a végső igazságot semmiképpen sem tudhatja. Ti nem láthatjátok a dolgok benső valóságát, ugyanis minden dolognak két oldala van, egy fény- és egy árnyoldala.
A szellem az Istentől kapott finomanyagi eszközöket a saját céljai és akarata szerint minősíti, s így ez ennek a minősítésnek következtében éterikus testté válik a szférákban. Ez az éterikus test már magasabbrendű minden növényi és állati léleknél. Ez azonban nem maga a lélek, csak a léleknek a ruhája, amely szintén átváltozásnak van alávetve úgy, hogy az éterikus test erői felszívódva, lelki erőkké változnak át.
Ez az éterikus test, más néven "fantom" mivel szellem viselte, magába szedi a szellem tulajdonságait, mint olyan hajlamokat, amelyeket a szellem egyénisége a maga természetével beleoltott. Gépies hajlamok, gépies ösztönök szunnyadnak ezekben az erőkben, amelyeket a szellem egy-egy földi, test levetése után, mint burkot félretesz. Minden szférának megvan a maga szükséges és kötelező megjelenési formája és ebben a formában köteles a szellem megjelenni. A 4. szférában az alacsonyabb fokokon még vannak éterikus testek, de ugyancsak a 4. szférában meg is szűnnek, hogy a szellem könynyű, felhőszerű fluidburokban mozoghasson tovább.
Tehát az éterikus testnek az az anyaga, amelyből össze van szedve, hét részből áll, mint a szférák. Az ember legmagasabb, legfejlettebb létállapotát a fej reprezentálja. A fejben van a legtöbb érzékszerv, a legérzőbb idegek; az agyban, az idegközpontban székel a szellem, vagyis az erőknek az a forrása, amely az idegszférába kapcsolódik, és amelyhez ezen az úton a, szellem tudata is kapcsolódik.

Az ember az egész szellemnek csak egy része. A szellem láthatatlan, és csak az ő kisugárzásával, az ő lelki erőivel kapcsolódik bele az anyagba, még pedig az éterikus test közvetítésével. Ez az éterikus test az, amit szervező életerőnek is mondunk; ez alkotja meg az idegszférát, és az idegszférán keresztül kapcsolódik bele lassan-lassan a tudat a földi világba és a földi világról csak ezen az idegszférán keresztül vesz tudomást. Tehát a legmagasabb rendű erőt képviseli:
• 1. az agy, a hozzá vezető idegek, valamint a tájékozó érzékszervek: a szem, a fül, az
orr, a nyelv. Azután következik:
• 2. a tüdő és a szív. A tüdő dolgozza fel az éterikus test részére azokat az anyagokat, amelyekre neki a szervezéshez féltétlenül szüksége van. A levegőt, valamint a levegőben kötve lévő anyagokat a tüdő dolgozza fel és a szív a vérbe juttatva, a véráram által elárasztja, és ellátja velük az egész testet, vagyis ez ad neki életet. Azután következnek:
• 3. a vesék és a mirigyek. Mindegyiknek megvan az éterikus testben a maga külön funkciója.
• 4. a gyomor, a máj és a lép;
• 5. a nemző szervek;
• 6. a belek és a húgyszervek, felszívó és tisztító munkájukkal, amelyeken keresztül az egész szervezet megtisztul az elhasznált anyagoktól;
• 7. a végtagok, a kezek és a lábak, amelyek mint a test munkásai a testet a szükséges segítséghez hozzájuttatják. Amit napidegfonatnak neveztek, az köti össze az alsóbb rendűt a magasabb rendűvel, az anyagi célokat szolgáló szerveket a lelki célokat szolgáló szervekkel.
A magasabb rendű embernek egy alsóbb rendű, meg egy magasabb rendű szíve is ki van fejlődve, egy lelki-fluidi szíve és egy fluidi tüdeje, amely asszimilálja a tudást, elfogadja és viszonozza a szeretetet. Ez a szív már nem érzéki és izgalmi központ, hanem érzelmi központ.
A megtérés tulajdonképpen abban rejlik, hogy az ember lelkével a jóhoz ragaszkodik, a jó győzelmét óhajtja és igyekszik azt az ő életében minél tökéletesebben kidolgozni. Ha pedig a jóhoz hajol, akkor az ő alsóbb rendű énjének vágyait meg kell tagadnia. Ez az alsóbb rendű én az éterikus test, amely a földi természetnek, a földi erőknek összefoglalása és egyben való kifejezése. Ez az éteri test csak az ösztöneivel tudja ezt az ő természetét kifejezni és azt mint kívánságokat kidolgozva éreztetni, hogy mi kellene neki.

Szeretetettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 5. Dez 2023, 05:19

A földi élet csak átmeneti állapot
Névtelen Szellem közleményei Eszter médium által

Itt a földi világban úgy a lélek, mint annak állapotai materializálódnak és alakot ölt a gondolat, mint szó, mint ige; legyen az a gondolat vagy ige a gonosz eszme kisugárzása, vagy az istenségé. Lassanként azonban kiéli, lejárja magát minden vágy, tévedés és gondolat.
Minden ember élete a földön csak egy jelensége az örök, változhatatlan alapgondolatnak. De valamint a gyémánt fénye, ragyogása még nem maga a gyémánt, hanem csak egy jelensége a drágakő tulajdonságainak, úgy egy földi életnek is csak átmeneti, múló jelentősége van az egyéniségre nézve. A lélek egyes tulajdonságai olyan állapot materializálása által próbáltatnak ki, amilyenben egykor gyengének bizonyult.
A lelkek egymásrautaltsága hozza létre a jelenségeket, azaz azokat az eredményeket, amelyek annak az egyéniségnek értékére, fejlettségére és fokozatára adják meg a pontos osztályzatot, aki a jelenségeket, mint sugarakat magából kibocsátotta. Az élet végével, mikor a test, mint eszköz bevégezte körútját és az enyészet karjába dől, a jelenségek kisugárzása világítja meg létrehozójának életét s amíg a test sírjában pihen, a lélek a jelenségek világa felett, a gondolati és érzelmi szférákban számlálgatja letűnt múlandó életének jó vagy rossz eredményeit, melyek a valóság erejével s az igazság kérlelhetetlen és megtévedhetetlen szigorúságával hatnak vissza reá.
Ehhez képest a lélek vagy boldog, vagy boldogtalan állapotban éli örökéletét, amely vagy messze táguló látóhatárral a kifogyhatatlan jó tárházát mutatja neki. Vagy szűk határok között, a szenvedéseknek beláthatatlan mennyiségét sejteti a lélekkel. E két változat között éli az örökéletet az a lélek, aki bár a benne elrejtett képességeiben hisz, de a földi életben, a jelenségek világában oly gyenge volt rossz hajlamaival szemben, hogy gyarló hite csak kevés világossággal s még kevesebb erővel tudta ellátni gondolat- és érzésvilágát.
Ezért sötét színek, riasztó visszhangok, bánat, lelki fájdalmak, ellenségek, üldöztetések válnak részére valóra az igazság világában, hogy a lélek ebben magát kiélje, ereje kimerüljön és bizonyos javulási folyamaton keresztülmenve, azokban az állapotokban jelenhessék meg újból a földön, amelyeket ő maga hozott létre a saját részére.
A jó Isten nem az a kertész, ki a fejletlen lelkeket, mint a fa fattyúhajtásait idő előtt lenyesi; Ő az a hosszútűrő Hatalom, aki minden hajtásnak megadja a földön a fejlődési szabadságot, hogy amely fa rossz gyümölcsöt terem, az majd az ítélet napján a tűzbe vettetvén, a saját gonoszsága által emésztessék meg.
E földön nincs mennyország, nincs valóság, csupán látszata van a jónak is, a rossznak is, mert a föld a jelenségek világa. Ti azonban, akik itt világosságban éltek, ne féljetek azoktól, akik az ő lelkűk sötétségéből gonoszt szólnak, vagy tesznek e világon. Hiszen az Úr Jézust is rémítgette a sátán, de ő meggyőzte e világ hatalmát. És ha legyőzte, akkor felettetek sincs hatalma, akik hisztek.
A gonosz tőre megsebezhet, de ő meggyógyít benneteket. Helyezzétek bizalmatokat őbelé, és hitetekkel ragaszkodjatok Hozzá, mert Ő megadja nektek, ha kéritek, amiben szűkölködtök. Azt azonban ne feledjétek soha, hogy mindenkit a maga cselekedetei, érzései, gondolatai ítélnek meg. Boldog lélek az, aki megtagadja mulandó életét, és az örökkévalók szerint cselekszik jót, mert mulandó életének cselekedetei az örökkévaló jóknak birtokosává teszik őt.
De szerencsétlen, szánalomra méltó az, ki mulandó énjét mindenek fölé helyezi és elfelejtkezik az örökkévalók Urának rendeléseiről, akaratának betöltéséről és cselekszik utálatosságot és gonoszt a jelenségek világában. Mert az a sötétség, amely a halállal szemeire borul, a gyötrelmek éjszakájának előhírnöke részére, amelyet nem világít be a reménység csillaga. Az ilyent sajnálni kell és könyörögni érte, hogy még idejében meglássa a veszedelmet.
A spiritizmus a harmadik kijelentés, amelyen keresztül az ember lelke meggyógyulhat. Vészharang ez az emberiség részére és a föld túlzsúfolt szférájának segélykiáltása.
Éppen azért munkálkodni kell gyermekeim, menteni az égő házból, ami még menthető, mert a véghez közel vagyunk.
szemlézte: Bíró László


UI:

ÍGY KEZELHETJÜK A GYÁSZT AZ ÜNNEPEKKOR
https://wmn.hu/wmn-unnp/58982-karacsony ... s-kezelese
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 5. Dez 2023, 06:25

Rendszeresen reklámozom az ingyenes szellemtani könyveinket, csak fel szeretném hívni Amerikában és Kanadában élő barátaim figyelmét, hogy ott is hozzá lehet jutni, engem keressenek!

Kedves Barátaim!

Az Amerikai Magyar Szellemkutatók Társasága, a kiadásukban megjelent könyveit kínálja szellemi igazságok iránt érdeklődőknek ajándékban, díjmentesen.

Egy teljes sorozat a Névtelen Szellem Eszter médium által, 1945 után írt közléseit tartalmazza. Ezekben a könyvekben található tanításokban olyan ismeretekhez juthat az olvasó, amelyek lelki fejlődésünk szempontjából nagy fontossággal bírnak. Ugyanis ezek a tanítások a lélek legbensőbb világát, tulajdonságait tárják elénk és a bűnből való megtérés halaszthatatlan voltát hangsúlyozzák.

Az emberiség az utolsó idők utolsó óráját éli, és már nincs idő tétovázásra, múlandó dolgokkal való foglalkozásra. Éppen ezért Névtelen Szellem és az általa irányított Szentlélek Küldöttei a megtérés fontosságára, a bűneinken, gyarlóságainkon, a hibáinkon való tudatos önmunkákodásra figyelmeztetnek bennünket.

De tőlük hallhatjuk azt is, hogy Krisztus Urunk második eljövetele előtt lesz még egy rövid idő amikor az evangéliumi spiritizmus elismert lesz, és dicsőség fogja övezni.
Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a könyvek ezekre a nehéz időkre olyan ember testvéreink kezébe kerüljenek, akik értéket látnak a bennük foglalt igazságokban, hogy azokból a Szentírással egyetemben,, a helytálláshoz világosságot és erőt meríthessenek.

Budapesten 2023 február 2.-án elfogytak a könyvek!

Kerültek könyvek Erdélybe, Szerbiába, Szlovákiába,és Amerikában, így aki ott él keressen meg, és megadom az elérhetőséget.
Amerikában vannak régi háború előtti könyvek is!

A könyvek a határ mellett vannak, így megéri elmenni autóval értük!
Komárom és Nagyvárad mellett, de Szerbiai raktár is közel van
Illetve Marosvásárhely mellett, Erdély közepén.

Itt a kinti könyvek listája, eredetileg ezek voltak Budapesten is, de elfogytak:

Névtelen Szellem 1945 utáni tanításainak gyűjteménye:

- Elszórt kalászok III kötete 1982. (korlátozott számban)
- Örökértékű igazságok 1988.
- A hegyi beszéd szellemi magyarázata 1991.
- Az őrállóknak 1994.
- Kiáltás az utolsó órában 1997.
- Úton hazafelé I-II-III. 1998-99
- A "Maradékhoz" I-II-III-IV. 2000.
- Íme előre megmondtam néktek I-II-III. 2003.
- Ha a só megízetlenül 2003.
- Az út végén I-II. 2003.

Lajos szellem (Eszter duálja) megnyilatkozásainak gyűjteménye:

- Mese a sokszívű Zsofkáról I-II. 2000.

A clevelandi körben, Zita által elhangzott tanításokból összeállított
könyvek:

- Krisztus az Úr 2000.
- A Szentlélek az utolsó időkben 2002.
- Korszakzárás előtt 2005.
- Lélekben és igazságban I-II. 2007.
- Advent (füzet) 2001.

Örömhír: Egy barátom jóvoltából és Pataky árpád lányának felajánlásával kerültek könyvek Erdélybe,
3 részes Bevezetés a Spiritológiába
4 részes Evangélium szellemi magyarázata
4 része Égi Világosság

Ezek is díjmentesen átvehetők!

szeretettel.

István

UI: Erdélyben Nagyvárad mellett Reiner Ágoston jóvoltából vannak még különleges könyvek, ezek már antikváriumban se kaphatók!

Johannes Greber: Kapcsolat Isten szellemvilágával

Reiner Ágoston: Keresztény hittan útkeresőknek

Balogh Dezső: Hittitkok megnyíltak

Emánuel szellem nyilatkozatai

Elérhetőségek:
Szlovákia:
Golha Matyi Szlovákia - Komárom mellett.

golhamatyas@gmail.com

+421917961750

https://www.facebook.com/matej.matyi

Erdély:

Könyvek, melyeket Erdélyben szándékozunk szétosztani nem nálam, hanem Váradtól néhány kilométerre, Cefan vannak raktározva Ambrus Gergőnél és Lillánál. Ők Erdélyből bárkinek elküldik csomagban a futárszolgálattal, vagy ha valaki felkeresi őket, személyesen. Az érdeklődők keressék Ambrus Gergőt a (+40 vagy 00 40) 743526355-ös telefonszámon és vegyék fel vele a kapcsolatot
https://www.facebook.com/ambrus.gergely

ambrusgergely@yahoo.co.uk

Reiner Ágostontól közvetlenül rendelhető könyvek (Pécs):
Johannes Greber: Kapcsolat Isten szellemvilágával
Reiner Ágoston: Keresztény hittan útkeresőknek
Balogh Dezső: Hittitkok megnyíltak
Emánuel szellem nyilatkozatai

Oldala: http://www.hittitok.hu/teljes.htm

elérhetősége:
reineragoston@gmail.com
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 6. Dez 2023, 07:00

A végidők eseményeiről - Részlet
Johanna Henczschel médiumi közlése J.H.Nr.114 1963. június 1.

Az idő hamarosan eljön. Ezért oktatlak az előtte lévő végidő eseményeiről.
Amikor az lesz a jelszó: „Egység; Béke; Biztonság” (Thessz. 1. lev.5. fej. 3.), akkor hívom el angyalaimat a Földről, és az Antikrisztus megkezdi világuralmát; az ítéletek rátörnek a Földre.
Amint a népek megegyeztek, fellép az Antikrisztus. A Sátán szelleme van benne, de jól álcázza magát - nagy szeretettel, jósággal, igazságossággal és az emberek iránti jóindulattal, hogy megnyerje az emberek barátságát. Eközben hatalmasan támogatja a hamis próféta, aki szavaimat hamisítja.
Figyelmeztetlek: ismerjétek fel az idő jeleit, a hitben tartsátok meg szilárdan az igazságot, hogy csak bennem, Jézus Krisztusban van üdvösségetek!
Kik követtek, amikor mint Jézus vándoroltam a Földön? Csak kevesen. Nem a magam megbízásából jöttem, hanem mennyei Atyám megbízásából. Azt jövendöltem: „Ha másvalaki a saját nevében jön, és önmagából beszél, azt az emberek elfogadják.” (Ján.5:43.) Ez most majd teljesül az Antikrisztuson át.
Ha védő kezeimet nem tartanám kiválasztottaim kis nyája fölé, akik szeretnek, és a végidőt nem rövidíteném meg, akkor mindenki kísértésbe esne, és imádná az Antikrisztust. Mert akik az én nevemet viselik, azokat majd üldözik, kínozzák és megölik. Ezért van szükségetek az én szeretetemre, amely egyaránt magába fogadja a barátot és az ellenséget. Csak ha megmaradtok szeretetemben, akkor lesztek megőrizve!
A szomorúságnak ebben a nagy idejében minden ember megkapja a döntő kérdést: Kit imádsz? Istent, Atyádat Jézus Krisztusban – vagy az Antikrisztust?
Szent Szellemem mindenkit figyelmeztet! De minden embernek választania kell az Én Szeretetszellemem és a világ szelleme, a Sátán szelleme között. Figyelmeztetlek: ismerjétek fel az idő jeleit, a hitben tartsátok meg szilárdan az igazságot, hogy csak bennem, Jézus Krisztusban van üdvösségetek!
Az Antikrisztus vér szerint zsidó, DAN törzséből. Nagy hatalmat szerez, és uralkodik a népek fölött. Oldala mellett áll a hamis próféta, aki nagy csodákat művel. Sok ember imádja majd az Antikrisztust, és maguk a zsidók is úgy fogadják, mint a megígért Messiást. A keleti népek is szolgálnak neki, és imádják. Még a keresztények többsége is mellé áll.
Amikor a névleges keresztények – az aluszékony keresztények – elhagyják az Evangélium igazságát és a szeretet-parancsolatokat már nem veszik figyelembe, felismerhetitek, hogy rátok tört a tévútra vezetés és üldözés ideje.
Gyermekeim, szeretetetek próbára lesz téve. Kísértések jönnek rátok. De ezeket meg kell engednem miattatok, mert győztessé és világosság-hordozóvá kell válnotok! Jobb, ha önként lemondotok a világi örömökről, ha már most eloldódtok tőlük, mint hogy később mindent el kelljen venni tőletek. Azért szívetek ne csüggjön a külsőségeken!
Az önlegyőzők először szellemi elragadtatást élnek át. Semmi nem bántja már őket, mert Krisztusban engem találtak meg. Ezt a szellemi elragadást – a világtól való eloldódást – az átalakulás és a lényszerű, testi elragadás, az elvitel követi. Ez pedig akkor következik be, amikor utolsó angyalomat is visszahívtam a Földről – mielőtt az utolsó ítélet elkezdődik. Az önlegyőzőimet magamhoz vonom.
Amikor az Antikrisztus és a hamis próféta már egész biztosnak érzi magát hatalmában, akkor az Antikrisztus megmutatja igazi arcát, és azt mondja: „Én Isten vagyok! Nincs szükségem sem prófétára, sem Egyházra! Minden ember engem imádjon! Én vagyok Isten!”
Sokan ekkor ismerik fel rémülten, hogy kit imádtak. Következik a különböző egyházak megsemmisítése. Azokra az emberekre három éves nehéz megpróbálás és üldözés következik, akik nem ujjongtak a hamis prófétának, és nem imádták az Antikrisztust.
A Sátán követőit katasztrófák, földrengések, járványok és tűzvészek söprik el.
Megjelenésemkor a zsidó keresztények és a pogány keresztények együtt ujjonganak hálás örömükben, hogy a megváltás nagy napját megérhették. Először az ébresztés és megvilágosulás szellemében jövök, utána személyesen, láthatóan, megdicsőült szellemtestben mutatkozom, mert személyes megjelenésem nélkül – amire várakoznotok kell – tárgytalan lenne a próféták jövendölése. Jövőtök sötét lenne, és ti minden ember között a legnyomorultabbnak éreznétek magatokat.

UI:

Hogyan vezet klímakatasztrófához az emberi fejlődés?
https://www.youtube.com/watch?v=SpTRaCjrJG4
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 7. Dez 2023, 07:20

Kórkép a végidők emberéről - Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének első kötetéből - 2005. január 23.

Ha a mai embereket szemléljük, azt kell látnunk, hogy nem érdekli őket az igazság, és még kevésbé érdekli őket az igazságtalanság. Nem beszélnek róla és azt gondolják, ha nem beszélnek róla, akkor az nincs is, nem létezik, vagy legalábbis annak megismerése és élése számukra nem kötelező. Az elítéltetés előtt még Pilátus is megkérdezte az Urat: „mi hát az igazság?” Tehát az akkori idők nagy pogánya is, ha másból nem, kíváncsiságból tudakozódott az igazság mibenléte felől.A krisztusi kijelentések a választott nép előtt hangzottak el, azok vezetői, akik az írásokat ismerték, tudomást vehettek róla, és mégis úgy tettek, mintha nem hallanák és nem tudnák, hogy Krisztus az út, az igazság és az élet.
Vajon a mai ember miért ilyen közömbös az igazsággal, vagy az igazságtalansággal szemben? Mert a mai korban az igazság nem népszerű. Elő kellene venni a Bibliát és annak nem csak egyes részeire, vagy a felszínen lévő történetre, amit a szavak mutatnak, kellene magyarázatot adni, hanem mélyebben bele kellene tekinteni az igazságba és önnönmagába is. Az igazság világosságánál meg kéne szemlélni mindazokat a cselekedeteket, amelyeket Isten törvényeivel, tehát az igazság és szeretet törvényeivel, valamint embertársaival szemben elkövet.
Ez hihetetlenül kényelmetlen az embernek. Ezért azt vallja, hogy egységben az erő, és nem azt, hogy az igazságban, és hogy az igazság kötelez. Ha viszont úgy hozza a helyzet, hogy az igazságot sem kikerülni, sem megváltoztatni nem képes, akkor felében, harmadában elismeri ugyan, hogy van abban valami igazság, de hogy lehetőleg minél kevesebb igazság legyen benne, siet a maga igazságával megkeverni és a valóságot valótlansággá, az igazságot hazugsággá változtatni. Ez a mai kor nagy bűne és veszedelme.
Nem magukat akarják az emberek megjavítani, átalakítani, hanem úgy általában a világot. Dehát a világot, a környezetet, a többi embert nem lehet az igazság ismerete és élése nélkül átalakítani, átváltoztatni és megjavítani. Nem lehet anélkül, hogy az ember, aki ezt az átalakítást e világban véghez akarja vinni, maga is ne törekedjen a lelki átalakulásra, amihez viszont feltétlenül szüksége van az isteni igazság ismeretére.
Az embernek pedig a mai felgyorsult időkben - sem önmaga, sem embertársa érdekében - ilyesmire nincsen ideje, mert mindent a testi ember részére akar megszerezni. Türelmetlen, mindent gyorsan és azonnal akar, nem tudja a dolgok végét kivárni, mindennek elébe vág, mindent most akar. Istentől is úgy kér, hogy add Uram, de most, azonnal. Ha szerinte késik a felelet az Istentől, és nem kapja meg, amit legtöbbnyire kárára és vesztére akart, politikusaihoz, vezetőihez, gazdasági szakértőihez fordul, hogy azok intézkedjenek, de gyorsan. Azok adjanak olyan lehetőségeket, hogy megtörténhessen az, amit akar, amire azonban nincs meg sem az erkölcsi, sem az anyagi fedezete.
Így adják el a jövőt a Földön élők. Így adják oda önmagukat az emberek Isten helyett a sátánnak. Az ellentét, vagy ördög a részletekben rejtőzködik. Ördög alatt nem csak az élő, érzésekkel és gondolatokkal megfertőzött, hihetetlen mennyiségű erőtömegeket értjük, hanem vannak úgynevezett ördögi lelkek is, akik ebben az időturnusban már nem ölthettek testet, azonban az embernek minden mozdulatát, érzés- és gondolatvilágának minden megmozdulását árnyékként kísérik. Minél nagyobb volt egy-egy korban a fény, annál nagyobb volt a rávetülő és az azt kísérő árnyék is.
A mi Urunk, a Jézus Krisztus idejében, - hiszen Ő volt és Ő ma is a világ világossága - hihetetlenül nagy volt az ördögi lelkekből a világosságra vetülő árnyék, ami beárnyékolta mindazon emberlelkeket, akik megtéretlenek voltak. Bár a lehetőség a legnagyobb mértékben akkorállt fenn a megtérésre, amikor Krisztus itt járt, mégis az emberek többsége, és ami a legszomorúbb, maga a választott nép is megtéretlen maradt.
Ha végignézitek a Krisztus távozása utáni időktől a mai napig az emberiség történetét, azt láthatjátok, hogy bár gyakran hivatkoztak az igazságra, ismerték Krisztus kijelentését, hogy: „én vagyok az út, az igazság és az élet”, ennek ellenére mégis, mindig tévutakon jártak, mert nem akarták lélek szerint megismerni az igazságot.

Szeretettel Bíró Laci

A csatolt anyagok listája:

Kórkép a végidők embereről
Adai közlés – Gyermek született
Gondolatok
A kegyelem és a világi emberi természet
A szellemi táplálék és az idétlen emberek
Magasabb szellem szenvedő állapotban
HANG - Karmikus sorsomról


https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGisgd2aJ ... g?e=uhMpDK
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGisd1KN4 ... Q?e=XPYWqJ
Karsay István 2023 decemberi szellemtani hírlevele - SBK_Hirlevel_226.doc

https://www.youtube.com/watch?v=ym1rdiWxmjg
Az arcul ütött asszony es disszidáló férfi – Erzsike médium közlése 1997.márc.9.

https://www.youtube.com/watch?v=AOxwyPnGHKI
A szellemi mozgalom célja – Hangoskönyv részlet (Mónika)

https://videa.hu/videok/film-animacio/m ... edfK1xa0Lc
Mennyei szerelem – Spirituális romantikus film

--
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 8. Dez 2023, 07:22

Gyógyítási javaslatok a szellemvilágból.



1. Meleg tengerparti homok, ha lehet meztelenül kell feküdni a homokon, gyékény, takaró nélkül. Érdemes pár napot, de ha lehet, akkor hetet eltölteni, komoly feltöltődést jelent! Nem a déli időben!
2. Tengerben történő feltöltődés.
3. Holdvilágos éjszakákon nyugodt tempójú séta, bizonyos fokú meditációval párosulva. A meditáció inkább relaxációs, gyenge fokozatú legyen.
4. Bizonyos fűfélékben is vannak delejes erők, ilyen például a hárs, és még hosszú a sorrend.
5. Homeopátiás gyógymódok alkalmazása, előnybe részesítése.
6. Az elektromos készülékek nincsenek jó hatással a szervezet elektromos rendszerére, mint például elektromos párna, takaró, és az elektromosságban történő fekvés se ajánlott! Érdemesebb inkább rétegesen takarózni.
7. Érdemes a vizet delejezni. Ismert az asztali áldás, és így lehet vizet is megáldani. Felkelés után egy szélesszájú tiszta üvegben lévő tiszta vizet lehet delejezni, és ezt a vizet beosztani egész napra. A felkeléskor a lélek még fel van töltve szellemi energiákkal, ezért jó ekkor alkalmazni! A vizet lehet inni, vagy a beteg testrészre önteni. Ha a delejes vizet gyógyításra alkalmazzuk, akkor fontos az imádkozás.

Imádkozás:

Első szakasz:
A legszebb, lakhálásabb, legmagasztosabb érzéseket szedjük csokorba.

Második szakasz:
Ha van kérnivaló, akkor azt áhítatos érzések között kell feltenni a Teremtőnek.

Fontos hozzátenni az imához, hogy: „legyen úgy, ahogyan azt a Teremtő jónak látja”
Ima után fogyasszuk el a delejes vizet.

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved,
jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is;
mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól;
mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.

UI:

Újjászületés a földön
https://www.youtube.com/watch?v=8s_N_WvREUQ
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 9. Dez 2023, 05:14

Éterikus fantomok
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 21

A fizikai test is elkopik és elhervad, mint a virág, és porrá lesz, mert ennek így kell lennie. Az erők kezdenek gyengülni, a szervek kezdik a munkát abbahagyni. Az éterikus erők kezdenek mindinkább öszszezsugorodni a testben, az öregség beáll és bekövetkezik a halál. Az éterikus testnek le kell válnia mindenkiről. Van olyan ember, akiről a halál pillanatában leválik az éteri teste, és van, akinek csak hosszú évek múlva — többnyire annyi idő múlva, mint amennyit a földön élt — és akkor meztelennek, tehetetlennek, gyengének érzi magát a szellem.
Ennek az éterikus testnek is megvan a maga törvénye. Ennek is bele kell vegyülnie ismét abba a nagy körforgásba (rotáció), amely a tisztulás állomásain keresztül egy-egy fokkal magasabbra emeli. Ezeken keresztül menve azután ismét ott áll az éterikus test a benne lappangó hajlamokkal, amelyeket attól a szellemtől örökölt, akit azelőtt szolgált. Ekkor ez az éteri test (fantom) belekerül abba a nagy csarnokba, ahol az anyagokat szétszedik és minősítik, hogy megtisztítva ismét más szellemeket öltöztessenek beléjük. Mindaddig megmarad ez a fantom és szolgál más-más testbeöltöző szellemeket, amíg végül ismét az ő igazi gazdájához nem kerül, azaz ahhoz a szellemhez, aki létrehozta, hogy vele ismét az feloldja, áttisztítsa, azaz lelkierővé tegye.
Vannak olyan éterikus testek, amelyeket részekre bontanak, és a darabokból új szellemruhát alkotnak. Az embernek kötelessége ezeket a burkokat mindig jobbakká, szebbekké, tisztábbakká tennie, hogy minden egyes megjelenés után szebb és jobb formában jöhessen vissza a fizikai síkra. Ezek az éteri testek anyagok, amelyekben élő tulajdonságok vannak latens elraktározva, de kifejezésre csak akkor juthatnak, ha ismét élő lélekhez kapcsoltatnak (amelyekre hatásokat gyakorolnak).
Vannak egyének, akik uralják ezeket a harmadlagos életerőket; képesek ezeket megeleveníteni és parancsolni nekik. Vannak emberszellemek, akik a saját testükből kihelyezkedve és ilyen üres fantomba öltözködve, megjelenni tudnak. Mindebből a lényeg csupán annyi, hogy ezek a fantomok felhasználhatók; és ha jó és igaz törekvések hatották át azokat, akik viselték, a következő fordulónál olyan gyenge szellemeknek adhatják, akik nagyon szeretnének megjavulni.
Felhasználják továbbá a nagyon jókedélyű, nyugodt szellemek fantomjait a zord és mogorva szellemek felöltöztetésére, hogy ezeket valamennyire is elviselhetőkké tegyék és számukra, emberi életükre bizonyos előnyöket biztosítsanak. Felhasználják az erélytelen szellemek felruházására az erélyesek, sőt majdnem kemény természetűek levetett ruháit, még pedig úgy, hogy legtöbbnyire csak azokat a részeket hagyják meg bennük elevenen élni, amelyek éppen annak a hibának kiküszöbölésére szükségesek, amelyeket a Gondviselés ki akar küszöbölni.
Egy-egy fantom, amit az emberszellem magáról levet, minden egyes földi élettel tökéletesedik, erőben és formában gyarapodik, és mindinkább nyer kifejező képességben. Ezeket a természet nem engedi szétrombolni. A fantomok szétbontására csak akkor kerül a sor, ha már annyira megromlanak, hogy lehetetlen lenne a jóra felhasználni őket.
A fejlett és kifinomult fantomok magasabb szérákba kerülhetnek. A szellemnek megvan sokszor a képessége hogy ahol ő maga nem jelenhet meg, mert el van foglalva, vagy nagy megerőltetésébe kerülne lemerülnie azokba a nagyon sűrű állapotú fluidokba, amilyenekben a földi embercsoportok sokszor vannak, és nagyon nehezen tudná ott magát kifejezni, akkor egy-egy ilyen fantomot telít az ő gondolatával, az ő érzésével, és az ő akaraterejével mintegy üzenetvivőnek használja azt fel. Sokszor más szellemek is felhasználják ezeket és gyakran a materializációs jelenségek létrehozására is az ilyen fantomok szolgálnak. A fizikai médiumitáshoz a felsőbb világból pedig majdnem kizárólag ilyen hüvelyeknek (fantomoknak) az erői használtatnak fel.
Ezeket a hüvelyeket sok mindenre fel lehet használni; ezek sem hevernek tétlenül a szférákon. Például sokszor, bár a szellem már rég levetette ezt az ő fantomját, mégis, miután ez bizonyos emlékezéseket megőriz az ő finom anyagában, az őrszellem felhasználja ugyanannak a szellemnek a javítására azáltal, hogy őt a régi fantomjával összekötve, azokat az emlékeket ismét végig engedik neki élni, hogy a szellem bizonyos bűnökkel szemben erős tudjon lenni. Nem egyszer az a tünet, amit ti megszállottságnak néztek, ilyen hüvelynek a felébredése.
Ezek mind a lélek erői, olyan erők, amelyek félig lelkiek, félig a természetből valók. Ezek az erők élnek, mert telítve vannak a szellemek gondolataival és vágyaival, asztrálerők ezek.
Ameddig a földi szférákban mozgunk, azt tapasztaljuk, hogy ezek a földi szférák úgyszólván zsúfolásig meg vannak tömve ilyen hüvelyekkel és ilyen hüvelyekül felhasználandó vagy már feloszlott erők anyagával. Azoknak a magasabb szellemeknek, akik akár a földön leendő testöltésre, akár a föld szféráiban való tevékenységre indulnak, szintén keresztül kell nyomulniuk ezeken az erő-halmazokon, még pedig úgy, hogy felveszik magukra ezeket a fluidokat, és maguknak valami periszpritet alakítanak ki belőlük. Mindenesetre a legkönnyebben alakítható, a leglágyabb fluidokat használják fel, a 3. szféra anyagával merülhetnek a 2. szférába, a 2. szféra anyagával az 1. szférába. Az 1. szféra anyaga már az, amellyel a földi ember előtt láthatóvá tehetik magukat.
Vannak sokszor nagyon szépen és kedvezően kiképzett fantomok, amelyek már sokszor voltak a földön és sok testet éltettek, sokaknak adtak megjelenési formát. Az ilyen fantomok gyors felfogású eszközt adnak a szellemnek a kezébe, ügyességet, hajlékony idegeket, amelyek mint finom műszerek a szellem céljainak igen jól megfelelnek. Ha valaki ilyen kiképzett fantomot kap ajándékul a kegyelem világában, ez nagy szerencse, helyesebben: kegyelem.
Sok fejletlen, rosszhajlamú szellem kap ilyen kiképzett erőket úgy, hogy ami belőle leginkább hiányzik, az megvan a fantomban, vagy pedig ami a lelki erőiben talán túlságosan van kifejlődve, és ami neki kárára válnék, az éppen a fantomból hiányzik, miáltal vagy nem nem tud az ilyen rossz hajlamainak kifejezést adni, vagy csak nagyon csenevész módon tud az jelentkezni. Van rá eset, hogy mint a vegyészek, úgy járnak el a Gondviselés munkáját intéző kezek és 4—5 fantom összevegyítésével egy átlag-fluidot alkotnak. Vannak bizonyos betegségre való hajlamok is a fantomokban, ilyenek az öröklött hajlamok. A betegségekre való hajlandóság nem az egyéni szellemben van, hanem abban a ruhában, amelyet felvett.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 10. Dez 2023, 07:15

A VAN és a NINCSEN fogalmai
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 22

Van-e a bűnnek önálló lényege?
A bűn lényegére azért nagyon nehéz az emberi értelem számára elfogadható magyarázatot adni, mert ti emberek a ti gondolkodásotokban a két végletre (jó-rossz, erény-bűn, stb.) vagytok beállítva. Istennél és a tiszta szellemnél azonban ez a két véglet nincsen. Istenen kívül ugyanis nincsen semmi, csak egy Abszolútum van, és az a Van, mint fogalom. Csak ez a Van létezik, ezen kívül nincsen semmi. Amikor belehelyezkedel az abszolútba, akkor a Nincsen számodra nem létezik, mert te az abszolútban bent vagy, te magad vagy az abszolút.
De amikor a relatívból nézed a dolgot, akkor ott áll egymás mellett a két fogalom: a Van és a Nincsen. Mert benned keletkezett a Nincsen fogalma és mivel te már ennek a két végletnek a szülötte vagy, azért a te értelmedben a Van mellett ott van a Nincsen. Ha benne vagy az Istenben, az Abszolútban, akkor nincs előtted semmi nem létező, csak a Vant ismered, a Nincsent nem.
Te a te életeddel benne vagy a Vanban, ezt tudod; de mint ember az abszolútba nem tudsz belehelyezkedni, mert benned van a halál törvénye, a Nincsen törvénye. Amikor te mint ember gondolkodol róla, akkor a Nincsen is van és tulajdonkép amikor a Nincsen Vanná lesz a számodra, akkor már megvan a fénynek az árnyéka, hiszen csak Őhozzá viszonyítva kelhet életre a Nincsen az értelemben.
Az Istentől való eltávolodás tette lehetővé a Nincsen fogalmát. A Nincsenből, a lehetetlenből veszi a szellem azt a fogalmat, ami valójában csakugyan nincs. És így a rossz, a bűn tulajdonképpen egy „Nincs”. De mivelhogy a szellem, vagyis a Van a Nincsent lehetővé tette, a Nincsen-nek életet adott, azért a Nincsen hatalommá vált a felfogásában.

Megjegyzés: Ennek a létfilozófiai kérdésnek a megértését segítheti a "jelen" fogalma, amelyben sem a múlt, sem a jövő nem létezik, ugyanis az egyik már visszavonhatatlanul letünik a jelen pillanatából, a másiknak pedig még nincs itt az ideje, tehát a jelen pillanatában nincs valós léte. Csak a mi szétszórt, hol ide-hol oda kószáló gondolkodásmódunk szüleményei. Ezért vagyunk többnyire képtelenek megélni a jelen pillanatot. Néha nagyon rövid ideig sikerül. Az önfegyelem, a koncentráció és elmélkedés legfőbb célja, jelen pillanat megélése, lehetőleg minél hosszabb ideig. A tudati fejlődés végcélja a jelenben élés, ami maga a Krisztusi szintű tudatosság.
Már a kauzális sík tudatossága a jelenben élés tudatossága, hát még a magyasabb bölcsességi és spirituális síkokon, meg az ezek fölötti számunkra ismeretlen isteni síkokról nem is beszélve. Azokon a rezgésszinteken, az örök jelen tudati állapotában, fel sem fogható a Nincsen fogalma és léte. Onnan csak az látszik, hogy belegabalyodtunk saját tudati játékunk csapdájába, mint kis cica a gomolyag cérnába és kell egy kis munka, míg kiszabadulunk belőle.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 11. Dez 2023, 07:26

Mi a hazugság ?
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 23

Mi a hazugság? A Nincsennek a materiálizációja. És ki adja neki a materializációt ? A Van. (Vagyis a szellem.) És mert lehetővé teszi, s a Van-lényegével életre hívja, ezzel bukást követ el, mert az ő Van-lényegét megfertőzi a Nincs fogalommal, s ezzel árnyék képződik. Hiszen az ősbukás lényege is ezen fordul meg. A szellem a Nincsent lehetővé teszi, Vanná akarja tenni. Erre azonban soha nem képes. És amíg a tévedéséhez, a Nincsenhez — ami az Isten lényegéből hiányzik — ragaszkodik, addig semmi sem nyújthatja neki azt a természetének megfelelő, tökéletes boldogságot, ami az ő lényegét kielégítheti. Nem lehet boldog mindaddig, ameddig vissza nem tér az Abszolúthoz, a Vanhoz, vagyis az igazhoz. Ameddig a hazugságot, a nem létezőt, a valóságtól eltérő valamit akarja a lélek kierőszakolni, addig mindig csak szenvedés és fáradtság lesz az osztályrésze.
Azt hiszitek, hogy amit így neveztek: sátán, ördög, az létezik? Ez sincs a maga valójában, csak elvei vannak, de ezek az elvek is, mivelhogy nem az Abszolútból jöttek, valójában nem léteznek, mert nincs és nem is lehet örök életük. Ezeket csak a Van, az Isten hosszútűrése engedi létezni, mert önmaguknak nincsen életük, mert amikor a szellem eldobja magától ez elveket, ezek azonnal meg is szűntek létezni. Ilyképpen ez nem valami külön hatalmasság, hanem csak egy tévedés. A sátáni elvnek csak az emberen keresztül van betekintése a mennybe, maga az elv onnan száműzve van az anyag fogságába. Csak a szellem élete által jut felszínre.
És miért nevezzük a durva és tompa bűnöket nagy bűnöknek? Mert azoknak már alig van életrezgésük, csak a legdurvább ingerekre reagálnak, éppúgy az ellentétbe alásüllyedt szellemek bizony csak nagyon durva rezgéseket tudnak magukból kibocsátani és magukba felvenni. A durva bűnökbe alásüllyedt szellem nem képes a finom megérzéseket magába felszedni, mert ha képes volna, mindenütt zavart csinálna. A gonosz tehát nem tökéletes valami, hanem tökéletlen töredék. Van benne is isteni lényeg, mert hiszen az élet maga isteni lényeg.


Szeretettel Bíró Laci
--
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 12. Dez 2023, 05:59

A helyes cselekedetekről
Lajos szellem, a médium duálja 1960. július 25.

Senki nem adhat mást magából, mint ami felett rendelkezik. Az ember csak azt hiszi magáról, hogy ő jó, de a cselekedetei, amelyeket az ő belső indíttatásából hoz létre, azok tesznek mindig tanúságot mindenki belső lelki természetéről. Beszélni és elmélkedni könnyű és ha van idő és alkalom, szívet, lelket egy kellemes elzsongító állapotba tud ringatni, de amikor valóban megvárja az élet, hogy az egyéni lélek bizonyságot tegyen mindarról, amit olyan tetszetősen tudott szavakban kifejezni, akkor jön rá és gondolkozik el felette, mert az eredmény nem áll olyan bizonyosságban előtte, hogy az lesz, amit szeretne elérni.
Te már eléggé meggyőződtél az emberi kétlakiságról az egészen közeli barátaid körében, pedig ezek még a jobb és megbízhatóbbnak hitt lelki rétegekhez tartozó egyedekből vannak kiválogatva és mégis mennyi hamis csillogás és nehezen idomítható kérgesség mutatkozott meg ott, amikor szabadon cselekedhetett az akarat. Azért kellenek a próbák és a földi testöltések, hogy mindenki szabadon választhasson a jó és a rossz között, mert az ember nem ismeri önmaga értékét és nagyon is jó véleménnyel van önmaga felől, eltelve egészen addig, amíg cselekedeteinek következményei meg nem tanítják azokra az igazságokra, melyek áthághatatlan korlátokat vonnak köréje, egészen addig, amíg meg nem tanulja és be nem látja azok szükségességét.
Addig, amíg valaki nem szenved az igazságtalanságtól, addig ő maga is szívesen megalkuszik és nem találja nagy bűnnek, vagy mulasztásnak az igazság félreállítását, mert úgy gondolja, hiszen nem nagy dologról van szó, csak egy kis jelentéktelen félrelépésről, ami valójában senkinek sem árt és neki meg használ. Talán egy kellemes és kedélyes órát, vagy esetleg napot - de azt szokták mondani ilyenkor - „az ördög nem alszik” és ilyenkor jön elő mindig az az okozat, aminek elkerülése végett kellett volna az okhoz hűséges maradni, mert éppen akkor dőlhet el nemcsak a földi életének sorsa, hanem még a másvilági életének sorsa is. Az ember ne cselekedjék másképpen, mint az az igazságnak megfelel.
A földi igazság is igazság, amelyhez alkalmazkodni kell, de ha az nem felel meg az isteni igazság kinyilatkoztatott formájának, akkor a lélek a maga szabadakaratával egyiknek ellene áll. Hogy melyik értékesebb előtte, azt mindig a próbán dönti el a lélek. Tehát senki sem kényszerítheti sem jóra, sem a rosszra az embert, csak a saját akarata, de a következmények mégis gondolkozásra és összehasonlításra kényszerítik és ez az az erő és hatalom, ami az igazságban van, ami elől nem térhet ki senki, csak elodázhatja a beismerését és vele együtt a saját békéjét, boldog megpihenését.
Az emberek azt hiszik, ha valótlant mondanak és azzal valami kicsi előnyt és békét szereznek maguknak azzal tényleg meggyőzték az igazság törvényét és álnok módon könnyen elkerülik a felelősségrevonást. Nem - mert minden hazugság maga után vonja a másikat, mert az idő magával hozza az eseményeket, az események pedig, ha késnek is, de magukkal hozzák a dolgok kezdetét és végét, így minden napvilágra kerül.
Az igazságnak mindig van egy olyan csattanója, ami a hazugságra, az álnokságra elrettentő világosságot vet, ha későn is, célját tévesztetten, elfakultan jön is. Amíg homály takarja a gonosz cselekedetet, addig felemelt fejjel jár a gonosz ember, de abban a pillanatban, amikor leleplezik, rögtön zavarba jön, és azon pillanatban nem tud eléggé elfogadható hazugságot kitalálni, de ha időt nyer, akkor könnyen kibúvót találhat egy időre.
A következmények elől azonban senki el nem menekülhet; ha a Földön sikerült is megúsznia, az csak nagyobbítja a terheket, melyektől el nem szabadulhat.

UI:

Emlékezzünk Géczy Gáborra és szellemi hagyatékára!
https://www.youtube.com/watch?v=Gmqm-rf1pC8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 13. Dez 2023, 07:09

Az egyéniség kialakulásának a fontossága

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba.
A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem
követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az
oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a
tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül.
Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget.
A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel." Osho

Saját megjegyzés: A személyiség mindig csak egy inkarnációra vonatkozik, tehát a múlandó fizikai életünk jellemzője. Tartalmazza minden jó és rossz lelki tartalmainkat, melyek megnyilvánulnak az életünk során. Az egyéniség viszont a kauzális testünkben tartózkodó felsőbb énünk jellemzője, egyedisége. Az ő létezési szintjén olyan magas a rezgésszám, hogy semmi rossz nem nyilvánulhat meg benne, ártatlan boldog gyerekként létezik. Mindegyik inkarnáció fő életcélja, hogy a lélek bizonyos homályos és érdes részét csiszolgassa lehetőleg tükrösen simára. A személyiség halála után ebből kizárólag csak ami jó megszerzett tulajdonság kerülhet a kauzális testbe, avagy az egyéniségbe. Az ide beépülő lelki pozitívumok itt örökre megmaradnak, soha el nem vesznek, mert ezekből épül fel a sok-sok személyiség munkája és szenvedésekkel szerzett tapasztalatai nyomán a csodálatos, senki máshoz nem hasonlítható egyéniségünk. A fejlődés során az inkarnálódó személyiség mind jobban kezd hasonlítani az egyéniséghez. Amikor eljut, hogy azonossá váljon vele és azt megélje a fizikai világ próbatételei között is, megszűnik számára a leszületések kényszere. Ezután is vállalhatnak leszületéseket, de ezek kivétel nélkül áldozatvállalások a hátramaradt szeretteiért, szellemcsaládjáért, vagy az emberiségért.

szemlézte: Bíró László

UI:

A bőség törvénye ~ Esther és Jerry Hicks
https://www.youtube.com/watch?v=ONjcurAmP-w
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 14. Dez 2023, 06:05

A hit és az evangéliumi spiritizmus - Felvezetés

Zita médium 1994. OKTÓBER 16.

Minden teremtményt egy szál köt az ő teremtő Istenéhez. Egy szál, amelyen senki más nem közlekedhetik az ő Atyjával, csak ő. Egy szál, amelyen keresztül levonhatja a teremtmény a maga számára az élet minden örömét, megnyugvását és boldogságát; amelyen keresztül elérheti életének legmagasabb célját: a saját üdvösségét. Elérheti annak a gondolatnak, érzésnek a teljes kiteljesedését, amelyet a teremtő Isten a teremtmény megteremtése pillanatában belehelyezett, akinek nevet adott, amelyért a teremtmény él, amiért a létbe szólíttatott, amely név csakis az ő számára adatott, amelyről az írás mondja: „neveden szólítlak, mert te az enyém vagy”.
Ez a szál szakadt meg mindazok számára, akik a fejlődés útján nem előre haladtak a beérkezés, a tökéletesség állapotaira, hanem megszakítva ezt a szálat, lassan esni, majd zuhanni kezdtek.A teremtő Isten kegyelme és szeretete fenntartó állomásokat létesített a zuhanó teremtményeinek, hogy őket felfogja és zuhanásukat lelassítsa, hogy a Hozzá vezető szálat újra megtalálják.
Akik időben megtalálták, azok visszafordultak és ma már a beérkezettség, a boldogság állapotában vannak. Akik nem találták meg, azok tovább estek mint ti is, a Földhöz hasonló szomorú, sűrű, nehéz anyagi világokra. És mivel a szál nem volt a kezükben, Istenről többé nem tudtak vagy tudni sem akartak. Ők maguk akartak istenekké lenni; ők maguk akarták életüket, sorsukat a maguk tökéletlen elgondolása szerint irányítani.
Mivel az irány téves volt, ezért ennek eltévelyedés, tévelygés lett a szomorú következménye. Ezért vált szükségessé, hogy a teremtő Isten a hit ajándékával, a hit erejével, a hit érzésével megajándékozza azokat a teremtményeit, akik a Hozzá fűződő szálat megszakították és Tőle messze estek, hogy ezen a gyenge, tapogatódzó, bizonytalan és vékony kis szálon újra hazatalálhassanak.Mindenkinek attól függően, hogy milyen erős ez a szála, teszi lehetővé, hogy a láthatatlan dolgokat megérezze, a láthatatlan dolgokat antennájával, iránytűjével, a hit lámpásával felfogja, azzal bevilágítson az ismeretlenbe és megtalálja, összekötözze azt az eredeti szálat, amely őt a Teremtőhöz kötötte.
A beérkezetteknek nincs szükségük hitre. A hit teljes ismeretté, tudássá alakult át, tudássá izmosodott; minden tényként, valóságként állt előttük. A létező, a valóság világában élnek ők és mindenről pontosan tudják: a létezőt, a „van”-t ismerik. És a „van” az uralkodó az életükben, nem pedig a „Nincs”, a nem létező, amit a bukott teremtmény „van”-ná akar tenni.Azoknak viszont, akik a Földön élik - mint ti is - az életüket, szükségük van a hitre, hogy ezen keresztül ezt az eredeti szálat, amely a teremtményt a Teremtőhöz köti, megtalálhassák.
A hit megsejtés! Megsejtése a valóságnak, megsejtése a létező dolgok legbensőbb lényegének, megsejtése az Igazságnak és Istennek. A hit tájékozódást ad, hogy hogyan és miként ezentúl; hogy a földi ember, amikor értelme és érzésvilága nyiladozni kezd, mit is kezdjen ezzel a földi, testi életével. Hogy itt mi legyen a cél, mi legyen a munka, mi legyen a feladata; mi az, amit el kell érnie, amit meg kell ismernie, amit teljesedésbe kell vinnie. Melyik az az igazság a sok emberi igazság között, amely fénylő, és amely az Istentől száll alá.És akik az emberi életükben, a régi időkben ezt megérezték, megtalálták, azok összeköttetést létesítettek a magasabb világokkal, az anyagi világok felett álló szellemi világokkal és onnan hozták a maguk számára a világosságot, az ismeretet, az Igazság megismerését, és uralkodóvá tették azt a maguk életében.
De nagyon kevesen voltak azok, akik ezt a saját lelkükben megtalálták, akiknek a hite olyan erős volt, hogy azzal a valóság világait érzékelték és az isteni valóságra és lényegre voltak képesek támaszkodni. Ezért a teremtő Isten szeretetből a sötétben bukdácsolók közé elküldte ezeket a hitben erősebb lelkeket, akik a hiten keresztül a szellemi világról, annak igazságáról és Isten létezéséről tudomást szereztek, hogy rajtuk keresztül Isten kijelentse az Ő létezését, az Ő akaratát, az Ő igazságát és az Ő törvényeit. Ezek voltak e világnak lámpásai; nem voltak a világ világosságai, csak a világ lámpásai.

összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

A hit és az evangéliumi spiritizmus
A kegyelemtől kapunk mindent
Az isteni szikra
A szellemi igazságok hirdetőiről
Esőt ad mind az igazak, mind a gonoszok földére
Tisztogatás a spiritizmus kertjében
Az egyén és a nemzetek sorsa



https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGisg4z4A ... g?e=oclFel
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=TgzUq5S6-lg
A szellemvilág tanításai Erzsike médium által – 1999.nov.14.

https://www.youtube.com/watch?v=WWgV-FyWbKg
Egy koszovói áldozat Erzsike médium által – 1999.ápr.14.

https://www.youtube.com/watch?v=GJYkVipGi4Q
A kegyelem törvényvilága_A kegyelem – Hangoskönyv részlet (Csongi)

https://www.youtube.com/watch?v=ZjGWeLgYMvk
Elraboltam a főnököm – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 15. Dez 2023, 05:56

Az egyéniség kialakulásának a fontossága

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba.
A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem
követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az
oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a
tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül.
Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget.
A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel." Osho

Saját megjegyzés: A személyiség mindig csak egy inkarnációra vonatkozik, tehát a múlandó fizikai életünk jellemzője. Tartalmazza minden jó és rossz lelki tartalmainkat, melyek megnyilvánulnak az életünk során. Az egyéniség viszont a kauzális testünkben tartózkodó felsőbb énünk jellemzője, egyedisége. Az ő létezési szintjén olyan magas a rezgésszám, hogy semmi rossz nem nyilvánulhat meg benne, ártatlan boldog gyerekként létezik. Mindegyik inkarnáció fő életcélja, hogy a lélek bizonyos homályos és érdes részét csiszolgassa lehetőleg tükrösen simára. A személyiség halála után ebből kizárólag csak ami jó megszerzett tulajdonság kerülhet a kauzális testbe, avagy az egyéniségbe. Az ide beépülő lelki pozitívumok itt örökre megmaradnak, soha el nem vesznek, mert ezekből épül fel a sok-sok személyiség munkája és szenvedésekkel szerzett tapasztalatai nyomán a csodálatos, senki máshoz nem hasonlítható egyéniségünk. A fejlődés során az inkarnálódó személyiség mind jobban kezd hasonlítani az egyéniséghez. Amikor eljut, hogy azonossá váljon vele és azt megélje a fizikai világ próbatételei között is, megszűnik számára a leszületések kényszere. Ezután is vállalhatnak leszületéseket, de ezek kivétel nélkül áldozatvállalások a hátramaradt szeretteiért, szellemcsaládjáért, vagy az emberiségért.

szemlézte: Bíró László

UI:

Mi az igazi üzenete Adventnek?
https://www.youtube.com/watch?v=iyFzsL9fe84
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 16. Dez 2023, 06:18

A Nincsen az emberi értelem homályossága
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 24

Isten Egy, Ő a Valóság; Őrajta kívül nincsen semmi valóság; mert ami van, ami létezik, az Őbenne van, Őbelőle van, mert Őrajta kívül nincsen semmi egyéb. A szellemek teremtése, a világok keletkezése, minden az Isten lényegének a szétterjeszkedése. A Nincsen mindig a létezőnek a határát jelenti. A tulajdonképpeni eltávolodás onnan kezdődik, hogy a lélek az abszolút Igaztól, az abszolút Jótól elfordult. Az értelmi énjére homály borult, az érzelmi világára pedig sűrűség és dermedtség szállt alá és mint valami köd árnyékolta be az egész lényét.
A Nincsen az a homály, az a semmi, az a lehetetlen, az a köd, amely ráborul az értelemre. Az a merevség és hidegség, amely az érzésvilágot megbénítja és későbben, későbbi eredményekben nehézzé és súlyossá teszi a mozgási lehetőséget s folyton szűkebb határok közé szorítja a szellemet. Ez az a bizonyos bűnbeesés, a teremtésnek az elkorcsosodása és eltévelyedése, amely az ő eredményeivel együtt a szellemre nézve bűnhődést, kárhozatot, dermedtséget és halált okoz.
A tagadás az, amit a léleknek első, kicsiny, téves rezdülésében, a gőgnek megszületésében látunk jelentkezni. A gőg az Istennel szembehelyezkedésre kényszeríti a teremtett lényt, s arra indítja, hogy önmagát Istenhez hasonlónak tartsa. Azt hiszi az első pillanatban, hogy neki nincsen szüksége az összeköttetésre, nincsen szüksége a Teremtőjével folyton-folyvást való egyesülésre, mert hiszen ő hasonló az ő Teremtőjéhez és ő is képes lesz mindazokat megcselekedni, amiket az ő Teremtője cselekszik.
Ez az a bizonyos szabadakarat a maga őseredeti formájában. Amennyire érzelmileg hidegül és halványul a szeretet Isten iránt, annyira veszít a szellem az ő ragyogásából és érzelmi melegségéből és egyszersmind az ő hatalmából és ténykedési lehetőségeiből. És ez természetes is. Hiszen nincsen többé, ami pótolja azt az erőforrást, amelyből az ő ténykedéseihez, az ő alkotásaihoz, az ő teremtéséhez erőt meríthetne.
Amit ti mint anyagi természetet láttok magatok körül ezen a földön, az mind a ti szellemeteknek a lelketeken keresztül történt kivetítése. Persze ő nem tudja azt, hogy ez mind az ő lelkén keresztül elfolyt isteni erőknek a materializációja, anyaggá változása, nem tudja, hogy mindezt az ő akaratával, az ő vágyával teremtette meg maga körül. Mert az ő akarata, vágya testesült meg; a Nincsenből, a lehetetlenből vett eszme megfogta és körülzárta őt és megállította az ő terjeszkedésében, körülötte minden van, él és fogva-tartja az Ő akaratát. És előtte áll a rémek-réme: a megsemmisülés, a halál.

Megjegyzés: Itt arra utal a tanítás, hogy a minket körülvevő anyagi világ és természet kötelezően a szellemlégiónk tisztátalan lelki tartalmait tükrözi. A gondolat és vágy-világunknak tükre. Erre folyamatosan hatunk és ő visszahat ránk, ezért van az, hogy amin folyamatosan agyalunk és amire vágyunk mindég beteljesül, függetlenül a minőségtől és értékrendtől. Aki ezt képes megérteni, az önkéntelenül be kell lássa, hogy, ha nincs megelégedve azzal, amit lát és tapasztal a világában, akkor változtatnia kell önmagán, gondolkodásmódján.
A fejletlen lélek még arra törekedik, hogy a környező világon változtasson, azt igyekezzen maga számára kellemesebbé tenni, de ez tévút rengeteg fölösleges küzdelemmel és kínlódással és halála előtt azzal a keserű csalódással, hogy nem vihet el semmit abból, amit élete során létrhozott és halála után az egész széthull és elenyészik.
A fejlett lelkű ember előbb-utóbb felismeri, hogy ő maga képtelen megváltoztatni a világot, hiszen még a gyermekeit sem tudja olyanná alakítani, amilyeneknek szeretné. Rájön arra, hogy semmi és senki mást nem képes megváltoztatni, csak önmagát. Ha ez sikerült, akkor tapasztalhatja meg, hogy megváltozik körülötte minden és olyanná alakul, amilyenre vágyott.

Szeretettel Bíró Laci

Hétvégi filmajánló

Fatima 2020
Történelmi események alapján három fiatal pásztor a portugáliai Fatimában számol be Szűz Mária látomásáról, lelkesítve a hívőket https://www.youtube.com/watch?v=K8AYtZ0qJjg
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 17. Dez 2023, 06:11

Az emberi lélek fejlődése a gőgtől az alázatig
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 25

A lélek megkezdi a kegyelem általi újraszületések ciklusát, folyamatosan változik és morzsolódnak le róla a kemény, durva rétegek és ezzel együtt a világában megjelenő növényi és állati életelv is követi ezt a változást, amely az egyik fordulóban még mérges, káros hatású erőket, gázokat dolgozott fel a latens pihenő fluidokból és elemekből, a következő fordulónál már egy fokkal enyhébb, és magasabb rendű elv szerint termi meg az ő hatásait, az ő gyümölcseit. Mikor már a füvet, a növényt megeheti az ember és az állat, akkor már annak a növénynek a lelke óriási nagyot emelkedett a minősítésben.
Így szükséges és megengedett dolog, hogy az ártalmas dúvadakat, amelyek az ellentétgondolatnak és érzésvilágnak megjelenési formái, pusztítsa és tőlük bizonyos időben megszabadítsa magát az ember, hogy a bennük fogva, lévő elv azután jobb, tisztább megjelenési formákat éltethessen. Ugyancsak a fejlődés érdekében szükséges, hogy a csapások, katasztrófák és felfordulások bekövetkezhessenek a földön, amelyek sokszor egész embercsoportokat irtanak ki. Ezeknek célja az, hogy egy-egy ilyen embercsoportban kifejlődött bizonyos igazságok és elvek megsemmisüljenek a földön, s ne tudjanak újból formába öltözködni; hogy ezáltal kényszerüljenek azok a szellemcsoportok fejlettebb igazságokat és elveket kialakítani maguknak. Szükséges, hogy népek, nemzetek kihaljanak, állatfajok kipusztuljanak, hogy a jobb és igazabb princípiumok érvényesülhessenek.
A nagy hegyek az ember lelkének a gőgjét ábrázolják, amellyel az ember felemelkedik abba a magasságba, ameddig csak önmagát a tudás által feltolni képes. Az emberi lélek igyekszik az ő gőgjével mindenen felülemelkedni, mert ez az ő természete; ez az a természet, amely az Istentől való függését megszakította. Ameddig pedig nem engedelmes, ameddig nem alázatos, ameddig nem bízza magát Isten, kegyelmére és nem helyezi az ő lelkét Isten gondviselő akarata alá: mindaddig ellenszegülő szellem ő, legyen bár az ismeretnek birtokában, vagy legyen bár a hatalom legmagasabb fokán és ismerjen bár minden nyílt és rejtett tudományt.
Minél magasabbra emelkedik ki a tudat a homályból, az ellentét annál nagyobb árnyékot vet arra a lehetőségre, hogy ő az Istennel összekapcsolódjék. Mert a tudás növekedésével a gőg növekedési lehetősége is fennáll, amely megtéveszti őt, és arra a hiedelemre indítja, hogy ez a világosság belőle, az ő szelleméből származik. Mert az üdvösségre való legigazabb vágyakozás mellett is ott él az egyéni célok elérésére irányuló vágy; a legigazabb és legtisztább eszmék mellett is ott burjánzik az uralomvágy, a gőg, a hiúság, a dicsőségszomj és ott áll a makacsság is.
Mindennek ismét oda kell fejlődnie, ahol volt. A szellemnek ismét arra a pontra kell feljutnia, ahonnan lebukott, be kell látnia, hogy Isten nélkül semmit sem cselekedhetik. Ha szellemszemekkel néznétek, akkor látnátok csak, hogy valóban az alázatosság erénye újjáteremtő ereje a földnek. A szeretet meleg, fejlesztő telepévé válik az alázatos lélek.. Az igaz embernek egyik kezében az alázatosság fegyverével kell küzdenie, a másikkal munkálkodnia a jóban és igazban, hogy ez terjeszkedhessék el a
földön.

Szeretettel Bíró Laci

Megbocsájtásról:
https://www.youtube.com/watch?v=xruSU_n48mY
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 18. Dez 2023, 06:14

A bűnök és a betegségek összefüggése.
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 26

Minden fűszál, minden gyümölcs, minden kis virág az emberi lélek teremtménye, így van a földön sok szép, jó, kívánatos, de van sok gonosz, félelmetes, rettenetes és utálatos dolog is. Az emberszellem köteles a jóért éppúgy munkálkodni, mint a rosszért, mert hiszen a rossz is az ő lelkének a terméke. A rosszat azonban irtani köteles s ezt ösztönszerűleg meg is cselekszi. A dúvadakat irtja az ember, mert kártékonyak, irtja a tüskét, a csalánt, a bozótot, mert ezek elfoglalják a helyet a nemesebb és tápláló növényektől és elvonják a létlehetőséget azoktól.
Az ég, mielőtt az áldást hozó cseppeket kiárasztaná a földre, tüzes villámokat szór, amelyek meggyújtják az emberek otthonát, az erdők fáit és pusztítást visznek végbe. Ezekben mind-mind az ellentétes erők nyilatkoznak meg. Az egész föld felszíne meg van mételyezve a rossztól, a gonosztól, a félelmetestől. Elemi csapások, jégverés, árvíz, tűzvész örökös rettegésben tartják az embereket még akkor is, amikor szeretnék becsületes munkájuk gyümölcsét élvezni, amikor szeretnének fejlődni és értelmüket közelebb vinni a világosság felé.
Az ember a látszat világában él és fejlődésének mindig csak azt a folyamatát látja, amely éppen előtte áll. Honnan indult, hova megy, hol vész él a nyom, azt a véges emberi elme kikutatni képtelen. Tehát az ember reá van szorulva, hogy magát a láthatatlan világ Kormányzójának kezébe helyezze, Reá bízza sorsát, Tőle várja a segítséget, az indíttatást. Isten nélkül az emberi lélek nem tud feljebb emelkedni, csak a testet, a megjelenési formát látja, és nincs tovább! Azonban ha Istenbe helyezi hitét és bizalmát, akkor Isten elvezeti őt szent Lelkével ahhoz a forráshoz, ahol minden eddigi tudását lerakhatja, hogy új tudással kezdhesse újra az útját.
Mily rövid a földi élet és telve van szenvedéssel és nyomorúsággal még akkor is, ha minden a legkedvezőbben megy részére, mert szenvedéssel jár az egész élet, a nyavalyákat sehogysem tudják kiirtani, mert azok a bűnnek, a szenvedésnek elkerülhetetlen következményei. Szükségesek a szenvedések, a háborúságok, nyomorúságok; nem mintha valami okos dolgot cselekednék az, aki ezeket felidézi, hanem azért, hogy a homály az értelemről letisztuljon.

Megjegyzés: Számunkra az Isten Szent Lelkének kisugárzása az élet, ez pedig maga a mozgás és a változások. Ezért az élet az ember vágyai és akarata szerinti tepsedő, pangó állapotokat képtelen elviselni, mert az élet olyan mint a folyóvíz, ha gátakat, akadályokat talál kellően felduzzad, míg ereje elsöpri azokat, legtöbbször a gátak létrehozóival együtt.
Az élet működésének célszerűsége van, és ez a folyamatos fejlődés. Űzi és hajtja az ember-szellemet ebbe az irányba, aki a maga homályos tudatával Isten verésének, csapásának véli a Kegyelem őt vezető, irányító munkáját.
Néha bizonyos társadalmak lemerevednek rossz szokásaikban, hagyományőrző gondolkozás módjukban. Ilyenkor az őket felemelni szándékozó életáram útjába megváltozni nem akaró akadályként magasodnak és ez a makacs ellenállás okozza végül a vesztüket, mert a megnőtt feszültségeket végül a Földanya angyalai rendezik le, olyan természeti katasztrófák formájában, melyek az érintett társadalmat is eltüntetik a föld színéről. Ez tudtukon kivül is számukra a legüdvösebb és jobb megoldás, mert ezáltal a fejlődésüket gátló szellemi béklyó is megszűnik és a következő testet öltést új lapokkal kezdhetik.

Szeretettel Bíró Laci

https://videa.hu/videok/film-animacio/h ... c01WdPGRy8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 19. Dez 2023, 07:51

Az egyéniség kialakulásának a fontossága

"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba.
A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem
követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az
oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a
tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül.
Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget.
A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel." Osho

Saját megjegyzés: A személyiség mindig csak egy inkarnációra vonatkozik, tehát a múlandó fizikai életünk jellemzője. Tartalmazza minden jó és rossz lelki tartalmainkat, melyek megnyilvánulnak az életünk során. Az egyéniség viszont a kauzális testünkben tartózkodó felsőbb énünk jellemzője, egyedisége. Az ő létezési szintjén olyan magas a rezgésszám, hogy semmi rossz nem nyilvánulhat meg benne, ártatlan boldog gyerekként létezik. Mindegyik inkarnáció fő életcélja, hogy a lélek bizonyos homályos és érdes részét csiszolgassa lehetőleg tükrösen simára. A személyiség halála után ebből kizárólag csak ami jó megszerzett tulajdonság kerülhet a kauzális testbe, avagy az egyéniségbe. Az ide beépülő lelki pozitívumok itt örökre megmaradnak, soha el nem vesznek, mert ezekből épül fel a sok-sok személyiség munkája és szenvedésekkel szerzett tapasztalatai nyomán a csodálatos, senki máshoz nem hasonlítható egyéniségünk. A fejlődés során az inkarnálódó személyiség mind jobban kezd hasonlítani az egyéniséghez. Amikor eljut, hogy azonossá váljon vele és azt megélje a fizikai világ próbatételei között is, megszűnik számára a leszületések kényszere. Ezután is vállalhatnak leszületéseket, de ezek kivétel nélkül áldozatvállalások a hátramaradt szeretteiért, szellemcsaládjáért, vagy az emberiségért.

szemlézte: Bíró László

UI:

"8 éves voltam, amikor megpróbáltam megölni magam" Gál Tamás története - Valóság közössége
https://www.youtube.com/watch?v=g1Xsx-f4bRo
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 20. Dez 2023, 05:45

Egy elhunyt kisfiú levele édesanyjához
Az asszony egyből felugrott a kórházi váróterem székéből, mikor megpillantotta a műtőből kilépő sebészt.
– Hogy van a kisfiam? Rendbe jön? Megnézhetem?
– Nagyon, nagyon sajnálom. Megtettünk mindent, amit tudtunk, de a kisfia nem élte túl az operációt – közölte könnyes szemekkel az orvos.
Abban a pillanatban a nő sírva fakadt. Reszkető hangon a következőt kérdezte:
– Miért halnak meg kisgyerekek rákban? A Jóisten nem törődik velük, nem törődik akkor a kisfiammal, mikor szüksége lenne a segítségére?
– Asszonyom, szeretne elbúcsúzni a fiától? Az egyik nővér beviszi önt a műtőbe – mondta halkan az orvos.
A nő levágott egy tincset gyereke hajából, és a zsebébe tette. Majd odafordult az asszisztenshez:
– Az ő ötlete volt, hogy ha meghal, vegyék ki a szerveit, és ajánlják fel más beteg gyerekeknek. Ezzel az elején nem értettem egyet, de azt mondta: „Anya, ha meghalok, már semmi hasznosat nem fogok tudni tenni, de ha a szerveim segíthetnek másokon, lehet, hogy egy másik beteg kisfiú esélyt kap, hogy édesanyjával több időt tölthessen még ezen a földön.” Mindig is aranyszíve volt, felnőttként gondolkozott, és mindent megtett azért, hogy másokon segíthessen – mondta az édesanya.
A nő végleg elhagyta a kórházat, amely az utóbbi hat hónapban az otthona volt, tulajdonképpen itt lakott, amíg a fiát kezelték. Hazaérve, a kisfiú szobájában rendezni kezdett, elpakolt mindent, megigazította az ágyat.
Az éjszaka közepén hirtelen a nő felriadt álmából. Az éjjeli szekrényen egy levelet talált. A papíron ez állt:
Drága édesanyám!
Tudom, hogy nagyon hiányzom, de ne gondold azt, hogy megfeledkezem rólad, hogy többé nem mondhatod azt nekem, hogy szeretsz, mert nem vagyok a közeledben. Én mindig is szeretni foglak, napról napra jobban. Egyszer majd újból találkozni fogunk. Addig is, ha örökbe szeretnétek fogadni egy kisfiút, tegyétek meg, én nem fogok haragudni érte. Megkaphatja a játékaimat, a szobámat, az ágyamat. Ne légy szomorú, ha rám gondolsz. Itt minden csodálatos. Képzeld, a nagymama és a nagypapa tárt karokkal fogadott engem, angyalok röpködnek mindenhol, fantasztikusan nagy a béke itt.
És ezt hallgasd! Jézus nem úgy néz ki, mint a rajzokon, a festményeken. Mikor megláttam, egyből tudtam, hogy ő az. Elvitt, és bemutatott Istennek is. Ott voltam a lábai előtt, beszéltem vele, megígérte, hogy sok szép ajándékot kapok karácsonyra. Ekkor azt mondtam, hogy had írhassak neked egy búcsúlevelet, annak ellenére, hogy tudtam, ezt már nem szabad. Ekkor Isten egy tollat és egy ívlapot nyújtott át, és hagyta, hogy megírjam a levelet.
Azt hiszem Gábriel arkangyal fogja elvinni a levelet. Isten azt is mondta, hogy írjam meg neked, mikor azt kérdezted az orvostól, hogy hol volt ő, mikor szükségünk lett volna a segítségére. Ő akkor már itt volt velem, ugyanúgy, mikor az ő fiát feszítették keresztre.
Ezt a levelet, amit neked írtam, más nem láthatja csak te. Ha valaki rápillant, egy üres ívlapot lát majd. Most vissza kell adnom a tollat Istennek. Minden tökéletes, nem érezek fájdalmat, a rák teljesen eltűnt. Boldog vagyok, mert nem fáj semmim. A Jóisten nem tudta tovább nézni, amint szenvedek a műtőasztalon. Ezért angyalt küldött értem, aki elhozott ide. Elhiszed?
Aláírva: Az Atya, Jézus és Én, a fiad!


UI:

Karácsony
https://www.youtube.com/watch?v=F03cy_Q72BU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 22. Dez 2023, 05:22

A harmadik kijelentés gyülekezetei - Felvezetés

Zita médium 1991. FEBRUÁR 3.
Lejáródik az élet, nem is olyan lassan, mint gondolnátok, mindannyiótok számára. Lejáródik az élet a ti lakóhelyetek, a Föld számára is. Nincs már egy fél évszázad sem és bekövetkezik mindaz, amiről a jövendölések szólnak. Ez a hátralévő néhány évtized a Földön élők számára rendkívül sürgető és fontos időszak lesz. Sürgető és fontos, mert ebben a néhány évtizedben fog eldőlni mindannyiótok további sorsa és élete! Nincs már idő a kényelmeskedésre, a nyugodt várakozásra; nincs már idő arra, hogy az ember süketen és vakon élje le az életét!
A kegyelmes, gondviselő Isten mindenféle olyan különleges eszközt is igénybe vesz ezekben az utolsó évtizedekben, amelyek az emberek részére teljesen újak és szokatlanok lesznek, csupán azért, hogy őket felébressze, és ezáltal őket a megtérés útjára terelje, hogy a várva-várt megtérés minél több lélek számára bekövetkezzék. Tehát szokatlan jelenségek, a mindennapitól eltérő lehetőségek, különleges betegségek fognak bekövetkezni.
Minden másképpen lesz, amint ahogyan azokat az emberek - akár a saját életükben, akár országok, vagy nemzetek életében - megszokták. Mindent, még azt is, amit ez a sok-sok rossz hoz felszínre az emberi lelkekből, felhasznál a teremtő Isten arra, hogy az embereket valami úton-módon ráébressze arra, hogy nem szabad tétlenkedni; nem szabad, hogy életük abban merüljön ki, hogy a megszokott és a test nyugalmát biztosító dolgok szerzéséért áldozzák fel drága idejüket.
Az utolsó időkben minden emberlélekhez szól a Lélek; az utolsó időkben mindenkit keres az Úr, hogy még kit menthetne meg és kit takaríthatna be a mennyei csűrökbe. Az utolsó időkben nektek, a vallásokból kintrekedteknek, a csalódottaknak, a hitüket vesztetteknek, a csonka-bonkáknak az Úr újra és újra a szellemvilágon keresztül nyitogatni fogja a „füleiteket a hallásra és a szemeiteket a látásra”. Nyitogatni fogja mindazokét is, akik veletek kapcsolatban állnak; legyenek azok vérségen keresztüli rokonotok, férjetek, feleségetek, vagy gyermekeitek. Mindaz, ami életetekben megszokott volt, ami egyik napról a másikra kiszámítható volt, a jövőben nem így lesz!
Mindenkinek fel kell ébrednie arra, hogy nem lehet az időt pazarolnia, nem lehet tovább két urat szolgálnia, nem lehet tovább csak a testnek kielégítő dolgokat keresni! Betegségek, félelmek, bizonytalanság, kiszámíthatatlan háborúk veszélye mindenkit ébresztget és figyelmeztet majd arra, hogy most már valamilyen halaszthatatlan, sürgető és elvégeznivaló munka vár rá, amely nem a test munkaköréhez tartozik, hanem a halhatatlan szellem megmentéséért történik. Aki egészségesnek hitte és gondolta magát, egyik napról a másikra rájönnek azok a betegségek, amelyek hónapokig, esetleg évekig nem hagynak nyugalmat neki mindaddig, míg rá nem döbben arra, hogy a testi világtól el kell fordulnia, és az örökkévalóban kell keresnie és kutatnia.
Nagy hivatása lett volna a Harmadik Kijelentésnek, különösen Európa országaiban. Nem hiába voltak szellemi vezetői e tannak Mária, az Úr anyja; Buddha, aki Péter apostol volt és aki Eszteren keresztül, mint Névtelen Szellem jelentkezett; és Laurentius, aki vértanúságot halt az Úrért. Mi csak jelentéktelen szolgák voltunk abban a mindent összefogó gyülekezetben, Magyarországon, ahonnan a szellemi világosság fénysugarai kiindulhattak Európa többi országai felé is. Mert a szellemi központ Magyarország fővárosában volt!
És az is, ami más nyelvű eszközökön keresztül létrejött a szellemvilágból, Mária, Buddha és Laurentius irányítása alatt történt. Ebben az új világban (Amerikai Egyesült Államokban... a kiadók) csak kicsiny és szórványos volt ez a munka, de hála legyen Istennek, a ti akkori földi vezetőtök felismerése révén - aki mindezt érzékelte - a ti gyülekezetetek egy olyan szellemi vezetés alá került, amely biztosítékot nyújtott a fennmaradásra, a túlélésre és arra, hogy a későbbiek folyamán, ehhez a magyarországbeli törzshöz, mint végtag kapcsolódhassék, és ha nem is közvetlenül, de közvetve a Névtelen Szellem szellembölcseleti világosságaiban részesülhessen.
Most - hála legyen a teremtő Istennek - sok-sok nyomorúság, vér, fájdalom, megaláztatás és megtapodtatás után abban az országban egy piciny kis résen újra lehetőség nyílott, hogy mi is életjelt adjunk magunkról; hogy élünk és vagyunk, mert Isten a kövekből is támaszthat Magának fiakat és leányokat. Ha a semmiből kell is kezdenünk, de talán pirkadni és hajnalodni fog és a sok rossz mellett, amely most ott szintén lehetőséget kapott és ezáltal szaporodik, egy piciny kis csoport ismételten felveszi az elejtett zászlót, és újra felhívja a csaknem fél évszázados szellemi nyomorúság után az emberek figyelmét az idők sürgetésére és a megtérés fontosságára. Felhívja a figyelmet a szellemvilág létezésére, a szellemvilág fontosságára; hogy az emberek elgondolkozzanak a születés és a halál misztériumán, és akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, megelégíttessenek.
Mert sokan sínylődtek szellemi rabságban bűnös, istentelen eszmék követőinek akaratából, akik olyan helyzeteket teremtettek Magyarországon és más európai országokban is, hogy ott Isten akarata, a Harmadik nagy Kijelentés nem teljesedhetett ki olyan mértékben, ahogyan az eredetileg szánva volt.
Szeretettel Laci
A csatolt anyagok listája:
A harmadik kijelentés gyülekezetei
Adai tanítás - Magasztalja lelkem az Urat
A karácsony bensőséges értelmezése
Az evangéliumi spiritizmus hivatása
Az ige testté lett
A lélek kész ugyan, de a test erőtlen
Csapdába estem
https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGishZz1s ... g?e=FkS81T
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=Ra1GlF8t-j4
A gondviselés fejlesztő munkája_A magyar sors magyarázata
Hangoskönyv részlet (Lilla)

https://www.youtube.com/watch?v=LjCddgjAdWg
Isten megkérdezése a szentírás jelentései szerint
Hangoskönyv részlet (Tibi)

https://www.youtube.com/watch?v=FMb1XZgXTqE
Elszórt kalászok – 3-ik kötet III. rész
Hangoskönyv részlet (Levi)

https://www.youtube.com/watch?v=E6iz6PHRdmY
Márk evangéliuma – Újszövetség – Szinkronizált film
Ez a kritikusok által elismert, epikus alkotás a legújabb teológiai, történelmi és régészeti kutatásokon alapul,
és felejthetetlen, rendkívül hiteles elbeszélést kínál Jézus történetéről
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 22. Dez 2023, 07:38

Névtelen Szellem

A karácsony bensőséges értelmezése

1939. december 25.

Dicséret, dicsőség és örök hálaadás legyen a mi Istenünknek, Atyánknak, aki elküldte
egyszülött Fiát, a mi Urunkat, a Jézus Krisztust, hogy megkeresse azokat, akiket a kegyelem
révén össze akar gyűjteni arra a nagy aratási napra, amikor a földnek be kell szolgáltatnia a
maga termését. Ez a termés azokból a lelkekből áll, akiket megérlelt a szenvedés, a próba, de
megérlelt elsősorban Isten kegyelme.
Hála legyen a mi Megváltónknak, aki Magára vette a föld nehéz terhét, bűntől súlyos
törvényét, hogy megváltsa mindazokat, akik a bűn hullámaiban elsüllyedtek.
Ezek a lelkek erőtlenül nyugszanak a mélyben, és a sűrű, nehéz anyag, amely
körülveszi, megsebzi és beteggé teszi őket. Az Úr ide, a bűn mélységébe merült alá, hogy itt
valami jót, valami igazat hintsen szét. Isten egyszülött Fia magára vállalta azt a nehéz
feladatot, hogy lehozza a kegyelmet a tévelygő földi emberek részére, hogy ezáltal
világosságot derítsen a sötétben, utat vágjon a sűrű szövevényben, ritkítsa azt a sötét
rengeteget, amely a menny világosságából egyetlen sugarat sem enged át.
Az Úr már elejétől fogva készült erre az áldozatra a bűnbeesett szellemekért, akik
száműzve a mennyei békességből, kénytelenek időtlen idők óta a sivatagban bolyongani,
mert elvesztették a lelkük irányérzékét, amely visszavezethetné őket az elhagyott mennyei
Paradicsomba. Ezt az irányérzéket akarta a mi Urunk az itt vándorló emberek lelkében újra
felébreszteni.
Az emberi léleknek szüksége van erre az irányérzékre, hogy hazataláljon, hiszen ezer
sebből vérzik, ezer hiánnyal küszködik, szenved a bűn következményeképpen. A helyes utat
pedig nem találta meg, mert attól már régen eltért, s az irányérzék elhomályosodott a
lelkében.
Ezt az irányérzéket meg kell tisztítani a rárakódott tévelygésektől, hamis igazságoktól,
hogy a szellem megérezze, mi a helyes, mi a jó, mi az igaz, és mit kíván tőle Isten. Ha ezt
megérti, és Isten kívánságát teljesíti, akkor nem kell reménytelenül bolyongania a földön,
hanem hazatalál a mennyek országába.
Kedves testvéreim! Én is azon fáradozom, hogy a lelketekről letakarítsam a ködöt, a
port és füstöt, amely az irányérzéketeket elhomályosítja, és ezáltal fogva tart benneteket a
hiábavalóságok világában.
A Karácsony a Megváltó születésének emlékezetére szentelt ünnep, a szeretet ünnepe.
Le akarom azonban venni lelki szemeitekről a hályogot, hogy megértsétek, hogy nem annak a
szeretetnek az ünnepe, amellyel ti ünnepeltek, amelytől a magatok boldogságát remélitek
ezen a világon: nem a testnek kedvező szeretet ünnepe.
A testet dédelgető szeretet túlontúl eltölt titeket, és ti tévelyegtek, ahogyan ezt a
szeretetet gyakoroljátok a gyermekeitekkel és hozzátartozóitokkal szemben. Ezt a nem is
egészen szívből jövő szeretetet szokásba vettétek, és ez a szokás súlyos terheket ró reátok. S
amíg ezek alatt a terhek alatt roskadoztok, addig elfeledkeztek a lelketekről, és elfeledkeztek
arról a szeretetről, mely nektek ezt az ünnepet ajándékozta, elfeledkeztek arról az áldozatról,
amelyet az a szeretet értetek hozott.
Az ünnep ugyan ünnep a ti részetekre is, de én szeretnélek titeket a külsőséges
ünneplésből kiragadni, és a benső énetekre terelni a figyelmeteket, hogy a lelketek
megszentelt tiszta érzését vigyétek oda a jászolbölcsőhöz.
Hiszen az Úr azért szállt alá a földre, hogy a lelketekben ezeket az érzéseket világossá
tegye, hogy ezáltal titeket Magával vihessen az Ő mennyei otthonába. Ezeken a fénylő,
sugárzó érzéseken keresztül szólni tud hozzátok, s vezethet titeket az Ő útján, amelyet
életével mutatott meg a földön.

Nem akarom azt, hogy amikor majd elhagyjátok ezt a világot, ennek minden vallásos
megmozdulásával, szokásával, külsőséges kereteivel együtt, ott álljatok a bizonytalanságban,
és ne tudjátok, hogy hol találjátok meg a ti üdvözítő Krisztusotokat.
A Karácsony ünnep, mert szokássá vált; ünnep, mert a gyermek szüleitől látja, a
szülők pedig az egyházakból merítik azokat az emlékeket, amelyek ezt az ünnepet ünneppé
tették.
Menjünk azonban vissza kétezer évvel, amikor még ez az ünnep nem létezett.
Ugyanaz az állapot állhat elő számotokra is az utolsó napon, az utolsó órában, amikor majd
számon kéri tőletek az Úr azokat az igazságokat, melyeket belétek ültetett, mint azok
számára, akik abban a régmúlt időben is a szokásoknak eleget tettek, de a lelkük nem ismerte
fel a megszületett Messiást. Alá kell tehát merülnötök ezeknek a megszokássá vált
igazságoknak mélységeibe, s meg kell találnotok a külső formák mögött a lelki lényeget, mert
odaát a valóság világában csak a lényeg számít.
Ott külső forma nincs, ott nincs semmi, ami a lélekben hangulatot ébresszen. Ott
minden lélek magára van hagyatva, önmagában kell a szentélyt felállítania, hogy
Istentiszteletet tartson. Ott hiába keresi a lélek az orgonaszót, a művészi karéneket, hiába
keresi a külső, csillogó fényt, a pompát, hiába keresi a többieket, hogy összeolvadjon velük
az éneklésben, az imádkozásban, hogy egymást támogassák: mindez nincs. Odaát csak a
lényeg segítségével lehet az Istennel való kapcsolatot megteremteni.
Nem tudom, hogy a magukat keresztényeknek nevező embercsoportokból hány lélek
viszi majd magával az örökmécsest, a lényeg világosságát. Sokan vannak, akik számára a hit
csak külső forma, külső ceremónia, megszokás, a gyermekkorból magukkal hozott emlék,
amelyet később az élet kitöröl a lélekből.
Az ember csupán a halál küszöbén, vagy valami súlyos megpróbáltatás idején –
amikor csakugyan érzi a lélek, hogy nincs semmi, ami őt a szokás korlátai közt megtarthassa
– várja a csodát, hogy Isten megmenti őt azoktól a borzalmaktól, amelyek bűnének,
tévelygésének következményei.
Hit nélkül úgy jár az emberi lélek, mint a Krisztus születése idején élt rómaiak jártak,
akik túltengő hatalmukkal még további győzelmekről álmodtak. Megkorbácsolták a
rabszolgákat, egymásnak meg hízelegtek. Pedig a vég már közel volt számukra.
Ugyanez volt a zsidó papi fejedelmek sorsa. Ők is nagyok akartak lenni, és a rablánc
eldobásáról álmodoztak. Mózes törvényét, amelynek fontos hívatása lett volna arra
vonatkozólag, hogy az egy Isten iránt való engedelmességre szoktassa a lelkeket, csak abból
a szempontból fúrták-faragták, hogy számukra kedvezőbb kijelentéseket találhassanak benne,
amelyekkel hatalmukat és jövedelmüket szaporíthassák, és a néptől tiszteletet
követelhessenek maguknak.
Kétezer évvel ezelőtt a bűn még tombolt a világon. A fiatalok szívében a vér szava
uralkodott, egymás legyőzéséért, az elsőség megszerzéséért, kiváltságokért és elismerésekért
küzdöttek.
A hatalmasok arra törekedtek, hogyan múlhassák felül egymást a fényűzésben,
pompában és az érzéki örömökben. A szegények, az elhagyottak, az elnyomottak pedig
várták a szabadulás percét, amikor valami csoda történik, és ők kerülhetnek majd felül, ők
hatalmaskodhatnak, ők parancsolhatnak, és ők élvezhetik azokat a testi gyönyöröket,
amelyeket most nélkülözniük kell, mert sorsuk ezt írta elő számukra.
Csak kevesen voltak olyanok, akik nem a külsőségekben keresték a szabadulást,
hanem hittek Isteni ígéretében, és nemzedékről-nemzedékre várták Isten ígéretének
megvalósulását. Ezek a lelkek sejtették, hogy megjön a szabadulás, amelyet Isten ígért.
Tudták azt is, hogy ez nem az a szabadulás lesz, amelyről a test álmodik, hanem a lélek
szabadulása mindentől, ami a testnek kedvez, amivel azonban szenvedések vannak
egybekötve.

Ezek a lelkek azt várták, hogy új világba, új életbe léphessenek át, ahol megszűnnek a
válaszfalak, megvalósulnak a jó és igaz törekvések, jó cselekedetek veszik körül a lelkeket, és
mennyországot teremtenek számukra. Ezek a lelkek fel tudták fogni az angyalok által
hirdetett isteni ígéretet. Ezek meg tudták érteni, hogy a föld fordulóponthoz jutott, a régi
igazságok, a kemény törvények elavultak, új élet veszi kezdetét. Felismerték a jászolban
fekvő kicsiny gyermekben Isten egyszülött Fiát, aki által hatalmas dolgokhoz jut el a világ,
aki az élet megvalósulását hozza a földnek.
Kedves testvéreim! Ha visszatekintetek a kétezer év előtti időre, és azokat az időket
összehasonlítjátok a mával, láthatjátok, hogy az emberek ma is meg vannak terhelve érzéki
vágyakkal, bűnökkel; a ma embere sem boldogabb a régi embernél. Bár a keresztény
világban a szeretet forma szerint uralkodik, de valójában az emberi lelkek nem változtak
meg.
Vajon lemond-e a mai ember is a maga hasznáról, elsőbbségéről, dicsőségéről, vagy
talán csak a kényelméről is, amikor arról van szó, hogy valamit áldozzon a szeretet oltárán?!
Vajon többet tesz-e a mai ember az ő sokat emlegetett civilizációjával, mint azok a hívő
emberek, akik akkor éltek, mikor a mi Urunk a földre szállt?! Vajon nem ölik-e egymást ma
is az emberek? Nem százat és ezret, hanem százezreket és milliókat pusztítanak el! Nem
égetik-e el az Isten áldását, hogy nagyobb ára legyen a terménynek, és több hasznot hajtson a
föld annak, ki azt birtokában tartja?!
Vajon boldogabb, elégedettebb-e ma az ember? Nem tagadják-e meg százezrek és
milliók Isten nevét, mert szerintük nincs Isten?! Az ember eszével teremthet jót és gonoszat.
A hivők, akik ünnepelnek, vajon képesek-e a legkisebb áldozatra, ha abból számukra
semmiféle elismerés, semmiféle dicsőség, nem fakad?!
Nagyon kevés azoknak a száma, akik csakugyan lélek szerint ünneplik meg a
Karácsony ünnepét, akiknek lelkében csakugyan megszületik Isten eszméje. Ez az eszme
ezeket a lelkeket belső világukban olyan cselekedetekre ösztönzi, amelyek a világot jobbá,
igazabbá tehetik.
Az emberek ma is éppúgy a testnek élnek, mint Krisztus Urunk idején. Kevés
azoknak a száma, akik alázatos hálával sietnek a betlehemi jászol-bölcsőhöz, hogy ott
egyszerűséget és áldozatosságot tanuljanak.
Mária, az Úr szolgálóleánya, akit az angyal boldognak mondott, csakugyan boldog
volt, hiszen beteljesedett az angyal ígérete, egyszülött Fia ott volt karjai között és Isten áldása
velük volt. Isten rendelt melléjük gyámolítót a férfilelkek közül, aki egyszülött Fiának
felnevelésében Máriának segítségére volt. Kiválasztott szellem volt Üdvözítőnk nevelőatyja
is, akit a Szentlélek álomban igazgatott, hogy mit hogyan cselekedjék, hogy a Gyermek életét
megóvhassa a gonosz ármánykodásának ellenében.
Istennek nem volt szüksége a férfi adó természetére egyszülött Fiának születéséhez.
T.i. mivel az emberiség Istentől eltávolodott szellemek csoportja, tehát az adó fél a maga
aktivitásával, Istennel szemben ellentétes irányt vett fel. Azért Isten nem vette igénybe az adó
fél magvát, mert Ő a föld megtérő szellemeiből kívánta formálni Magának azt a csoportot,
amely csoport magát megalázza Előtte. Isten azután ezt a csoportot népévé fogadta.
Isten mindenekelőtt a szellemi egységnek elfogadó részét emelte fel Máriában.
Máriában nyert duális kiegyenlítődést a föld Istennel Krisztus által. Nagy titok ez a földi
ember előtt, amelyet semmiképp sem érthet meg a lélek, aki a "föld igazságá"-nak birtokában
feleselni akar az isteni kijelentésekkel. Könnyen érthető azonban azok számára, akik belátják
azt, hogy az emberiségnek szüksége van megváltóra.
Isten Krisztusban lehajolt az elfáradt, szenvedő, csalódott emberiséghez. Mária tiszta,
felfelé törekvő fluidjában összpontosult az emberek minden vágya Isten felé. Mária a bukott
emberiség felemelt keze Isten felé. Ebbe a kézbe teszi le Isten az ő igazságát az ő egyszülött

Fiában. Máriában valósult meg azoknak a lelkeknek vágyakozása, akik hittek abban, hogy
eljön az idő, amikor Isten lehajol hozzájuk, és elküldi a Messiást.
Isten nem keresi a hatalmasokat, mert azoknak szíve bemohosodott; nem keresi a
tudósokat, sem a győzteseket, hanem keresi az egyszerűeket, a kicsinyeket és alázatosakat,
akik testi életüket Istennek szentelik. Ezek részére születik meg Krisztus, az ő részükre jön
létre az összekapcsolódás Istennel; ők elmondhatják, hogy ettől az időtől fogva Isten velük
van. Ezekbe a lelkekbe Isten beírja a Nevét, és ez a Név megtartja őket.
Vannak olyan lelkek is, akik ma még az elsőbbségért törtetnek, tehát tévelyegnek, de
Isten eleve kiválasztotta őket; ezeknek lelkéről egy sorscsapással letörli a hiábavalóság
füstjét, s a felébredő lélek meglátva Isten kegyelmét, elhagyja a világ útjait, lelkében megtér
Istenhez, és cselekszi Isten akaratát.
Az ilyen ember földi élete többé nem testi élet, nem a test igényeinek kielégítése,
hanem Isten akaratának betöltése. Ennek eredményeképpen pedig a megtért lélek beléphet
Isten országába, amelyet Isten egyszülött Fiának születésével nyitott meg a földi ember
részére.
Ez az a nagy ajándék, amelyet ezen a napon kapott az emberiség, ez az a szeretet,
amely nem kedves a testnek. Ha Isten kedvezni akart volna a testnek, könnyen
felszabadíthatta volna a választott népet; naggyá tehette volna Izrael népét, de Isten nem a
mulandónak akart ajándékot adni, hanem az örökkévalónak, az éhező, fázó, nélkülöző
léleknek.
Új igazság, Isten igazsága, a szellem igazsága gyúlt ki a betlehemi jászol felett a
bölcseken vezető csillagban. Ez az új világosság fénylik ma is azok számára, akik lélek
szerint keresik Üdvözítőjüket.
Testvéreim! Nagy és titokzatos dolgok, ezek, amelyek el vannak rejtve a közönséges
testi ember szeme elöl. Ameddig még itt vagyok veletek, ameddig még szólhatok hozzátok,
azt akarom, hogy bepillantást nyerhessetek Isten igazságának, kegyelmének világába, hogy
kétségbe ne essetek, amikor a megpróbáltatások viharai száguldanak el felettetek, hogy ne
veszítsétek el majd a hiteteket, mert Isten nem a testnek akar kedvezni, hanem a ti örökkévaló
részeteknek, a ti szellemeteknek.
Isten egyes pontokat megvilágított a ti életetek útján mennyei világossággal. Ha
keresitek ezeknek a dolgoknak magyarázatát, ezáltal hozzákötitek magatokat ezekhez a
pontokhoz, és így nem tévedhettek el. Ebből láthatjátok azt, hogy Isten titeket immár elég
éretteknek talált arra, hogy ki akar benneteket emelni a tömegből abban az időben, amikor
még nem következik be Babilon összeomlása.
Mert hiszen minden, ami test, összeomlik, megszűnik; hiszen az egész föld, úgy
ahogy van, a maga romlottságával eltöröltetik és megszűnik. Isten beszéde, Isten igéje
azonban mindörökké megmarad. Új ég és új föld keletkezik azok részére, akik hittek Isten
igéjében, és mulandó földi életükben megvalósították Isten igazságát.
Isten igazságát megvalósítani nem annyit jelent, mint bizonyos időben bizonyos
emlékeknek ünnepet szentelni! Gondolkozni, elmélkedni, önmagunkat átadni Istennek: erre
van szükség!
Tehát nem a külsőből, nem a körülmények megváltozásától, nem az emberektől kell
várnotok boldogságotokat. Ne azt mondjátok, hogy „majd ezt meg azt véghezviszem, ha a
külső világ kedvez, és ha az én sorsom így, vagy amúgy jobbra fordul." Nem a külső világ
eseményei tesznek titeket boldogokká; minden embernek önmagában kell felépítenie a maga
világát, miden embernek önmagában kell megtérnie Krisztushoz!
Ha Isten igéjéhez alkalmazkodva lelkemben megöldökölöm a külső ember vágyát,
apró testi igényekhez való ragaszkodását, ha a belső világomban csend van, akkor a hitem
nem rendül meg, mert Istenben nyugszik. Ha az embertársam hibáját és bűneit nézem, de
ugyanazokat a bűnöket magamnak is megengedem, vajon szolgáltam-e a világnak és
Istennek?
Nem, testvéreim. Gondolkozzatok úgy, hogy magatok legyetek igazak, jók,
feddhetetlenek. Ha így éltek, akkor közelebb jutottatok ahhoz a titokzatos világhoz, amelyet
Isten nyitott meg a számotokra. Rajtatok keresztül azután ez a világ kitárul és kiteljesedik az
emberek előtt; ezt a világot pedig nem rombolja le semmiféle ellenség, ezt a világot nem
teszik tönkre a csapások, mert ez a világ a tietek, ezt bárhová magatokkal vihetitek.
Mindenki magában, nem a hozzá közelállókban igyekezzék Isten világát
megvalósítani; nem szigorúsággal, nem erőszakkal, hanem azzal a szolgálattal, amelyre
minden egyes ember lekötelezi magát az Istennel való szövetségben.
Mindenkinek számot kell vetnie a külső és belső énjével, mert Isten a ti belső
világotokat akarja felemelni és megszabadítani a gonosztól, amely a testen keresztül
megteremtette a gyötrelmek, a szenvedések, a megpróbáltatások világát.
A testi emberen, az önző emberen keresztül teremtődik meg a pokol; mert ameddig az
ember más felett uralkodni akar, ameddig az ember mással akarja magát szolgáltatni, addig a
lelki világa mindig sivárabb és sivárabb lesz; nem teremt, hanem rombol maga körül,
rombolja azokat az erőket, amelyeket Isten adott neki a születés pillanatában.
Ugyanis minden emberlélek egy-egy titokzatos világot hoz magával, Isten
kegyelmének világát. Ezt az Istentől kapott ajándékot fertőzi meg, ha bűnt bűnre halmoz.
Akik ilyen elrontott világot hordanak magukkal, azok akaratlanul is, egyszerűen a maguk
közelségével rombolnak, égetnek, csak azért, mert rosszal, békétlenséggel, haraggal teli
atmoszférát hordoznak maguk körül. Az ilyenek akaratlanul is felébreszthetik bennetek a
hasonló érzéseket, mert a ti lelketekben is megvannak ezeknek az érzéseknek a csírái,
amelyek az ilyen fluidok közelségére felébredhetnek még akkor is, ha minden erőtökkel
igyekeztek azokat megölni.
Az ilyen lelkeket, bármennyire törekednek néha a ti imádságaitokból egy kis
nyugalmat szerezni, kénytelenek vagyunk sokszor eltávolítani tőletek, mert nem vagytok
képesek az ő légkörüket elviselni.
Gondoljátok el, milyen szerencsétlenek azok a lelkek, akik szeretnének önmaguktól
megszabadulni, de nem tudnak, mert még amikor a megkívánt nyugalom közelébe jutnak,
akkor is eltávolítják őket.
A mi Urunk, a Jézus Krisztus felvette ezt a gyötrő, kínzó atmoszférát a testtel együtt,
hogy szolgálhasson a világnak. Nekünk is kötelességünk tehát a szolgálatunkat felajánlanunk
az ő terveinek megvalósítása érdekében. Nekünk is alá kell merülnünk hosszabb-rövidebb
időre a szenvedések világába, és hirdetnünk kell a szabadulást, Isten kegyelmét.
Figyelmeztetnünk kell titeket arra a nagy ajándékra, amelyet Isten adott nekünk a
Megváltó elküldésével. A Megváltó áldozatot hozott a mi lelkünkért, hogy minket
fölemelhessen, megtisztíthasson, és bevihessen az üdvösség honába. Hagyjátok tehát el a
külső, emberi szokásokat, hagyjatok el mindent, ami emberi, s keressétek fel Megváltónk
bölcsőjét, és ajánljátok fel mulandó életeteket az ő szolgálatára. Hagyjatok el mindent, amit
megszoktatok, amit hittetek, hagyjatok el mindent, ami a testé, és a lelketeket kapcsoljátok
Hozzá, aki veletek van és marad mindörökké.
* * *
Forrás:
EZOTERIÁK
A „NÉVTELEN SZELLEM” kinyilatkoztatásai Eszter médium útján
Kiadja:
A SZELLEMI BÚVÁROK PESTI EGYLETE - 1941

UI:


Isten tenyerén ébredtem
https://www.youtube.com/watch?v=IRR0b1mOUgg
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 23. Dez 2023, 06:12

Minden életfolyamat ütközés
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 27

Minden szükséges, amit az ember a közjó érdekében cselekszik, mert az ember nem élheti csak a maga életét és aki nem ezt teszi a következő fordulónál olyan helyzetekbe és állapotokba kebeleztetik be, hogy éppen a nagy egésznek szolgájává kell lennie. Pedig a szolgálat terhes dolog, különösen annak számára, aki abba beleilleszkedni nem akar. Nagyobb tudományt ad a földnek az egyszerű hitű, igazat cselekvő ember, aki egyszerűen él, de érzéseivel és gondolataival Isten törvényébe illeszkedik bele és cselekedeteivel — ha nem is világra szóló nagybecsű dolgokat cselekszik — előbbre viszi a földet, mint az a tudós, akinek tudománya ismét a föld porába veti vissza a szellemet.
A szellemi igazságokat nagyon hiányosan és nagyon gyengén vagytok képesek felfogni, annál kevésbé vagytok képesek azokat elfogadni és alkalmazni. Azzal tisztában vagytok, hogy minden tévedésnek, minden bűnnek megvan a maga következménye a lelki világban és ennek következtében a testi világban is.
Istennek nincsen abban öröme, hogy a bűnös szenvedjen, gyötrődjék, vergődjék. Isten örömöt és boldogságot nyújt a bukott léleknek is éppúgy, mint a tisztának. Isten kezében nincsenek fegyverek, büntető eszközök; az ő kezében csak áldások és különböző fokozatú boldogságok vannak, amelyeket a léleknek nyújtani kíván. A szenvedések az ember lelkének hibás természetében gyökereznek.
Az öngyilkosság bűn, még pedig nagy bűn, amelyet az öngyilkosok tudatlanságból követnek el, mert hiszen az élet óriási ajándék. Sőt maga az egészség is óriási ajándék, mert a lélek olyan a testben, amely nincs elrontva, és amelyben a maga fejlődését élheti, jól érzi magát, törekvései fölfrissülnek, érzései megvidámulnak, és ilyen testtel csak előbbre juthat a fejlődés vonalán.
Mindennel visszaélnek az emberek; olyan dolgokat cselekszenek, amelyek ártalmasak az egészségre. A természetes ösztönök ellen az egész vonalon vétenek: a megromlott levegő, amelyet belélegzenek, a testre nézve ártalmas és méregként hat. A túlfűtött ínyencség a gyomor természetét rontja meg. Olyan foglalkozást találnak ki, amelyek a testnek szükséges mozgást és szabadságot gátolják vagy a szükséges pihenést elvonják, és egymást rabságra kényszerítik csak azért, hogy valamilyen szenvedélynek, valamilyen ferde nézetnek eleget tehessenek.
A fajfenntartó erőt, amelynek tulajdonképpen a legtisztább, a legérintetlenebb erőnek kellene lennie, hogy az elkövetkezendő nemzedéknek megtisztított, feljavított erőket juttathasson az ember, csak öncélnak tekinti, a jövendővel semmit sem törődvén. Ugyanúgy az életösztönnel is folyton visszaél az ember, mindenfélével izgatja, és bódító szereket alkalmazva rengeteget ront ezen az ösztönön annyira, hogy az élet nem egyszer elviselhetetlenné, fájdalmassá és szenvedéssel teljessé válik.
Minden folyamat ütközés. Az anyag szétesése is ütközés, mert anyagrészecskék ütköznek a természeti erők részecskéivel, amelyek amazokat, mint ellenségeket szétrobbantani, szétbomlasztani törekszenek. Az ember élete maga is csupa ütközésekből áll. A levegő, amelyet beszívtok, ütközés, mert a levegőt a tüdő elemeire bontja, és ami nem szükséges a szervezetnek, azt ismét kileheli, a levegőnek tápláló és éltető elemeit pedig, amelyekre a testnek szüksége van, megtartja.
A táplálkozás szintén ütközések sorozatából áll, mert ha nem ütköznek meg az erők, az azt jelenti, hogy a test egyáltalán nem képes táplálékot kivonni az anyagokból. Az ütközés által alakul át a táplálék hővé, delejességgé, elektromossággá és a test építésére szükséges különböző anyagokká. Ha nincs ütközés, vagyis a testnek nincs már annyi ütközési ereje, hogy a táplálék anyagait felbontsa, akkor nem képes továbbélni; felhasználja a saját anyagát a végsőkig, azután a test mint ilyen megszűnik élni, azaz az életnek egy formája megszűnik. Ütközés áll élő úgy az állati, mint a növényi szervezeteknél a hím- és nőnemű petének és csírának egybeolvadása révén, amely folyamat hasonló testeket, új formákat produkál. A hímnemű csírasejtnek a nőnemű petével való egyesülése nem új élet kezdete, mint az ti gondoljátok, hanem csak az életnek új alakban való megjelenése.
Meg kell az embernek tapasztalnia, hogy az ő téves gondolata, eszméje mit eredményezett a világban. Mert az gondolatról-gondolatra, érzésről-érzésre, lélekről-lélekre ragad, és ezek a létrehozott természetes erők eredményeket produkálnak az ütközések folytán is. Így jönnek létre a természetben a betegségre való hajlandóságok. Az emberi testben és az emberi test körül ott vannak azok az erők, amelyeket felszív, és lead mint gondolatokat, érzéseket és hajlandóságokat, amelyek ezekben latens fekszenek. S az emberi testnek sejtvilága milliárd és milliárd sejtből áll, amelyek mind különböző hajlandóságokat, különböző elveknek az érvényesülési tendenciáit hurcolják tovább.
Mikor az ember az ő testét felépíti, és már ifjúi éveiben tudatosan küzd rossz hajlamai ellen, és tudatosan küzd meglévő rossz szokásai ellen férfi korában, ez által a küzdelem által az ő sejtrendszerében bizonyos princípiumokat teremt meg. Ezek a princípiumok azonban az ő közvetlen utódaiban már nem juthatnak kifejezésre, de kifejezésre juthatnak unokáiban. Az ilyen megszerzett tulajdonságokkal az ember hasznos lelki és testi korlátokat ad az elkövetkezendő nemzedék mellé.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 24. Dez 2023, 06:15

A lélek hibái és a betegségek
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 28

Mivel az ember sokféle tudatos és tudatalatti bűnöktől és tévedésektől izgattatik, ez az izgatás először az éteri testben és azon keresztül az anyagi testben is kifejezésre jut. Az emberek rosszul táplálkoznak; lelküket mindenféle gonosz érzések hevítik: irigység, bosszú, telhetetlenség, gőg, dicsőségvágy. Ezek az idegszellemben mind pusztításokat visznek véghez, aminek a következménye, hogy az ember idegessé, hirtelen-haragúvá, heves természetűvé válik. Az ilyen természet mindenféle gyulladásokra és lázas betegségekre alkalmas talajt teremt.
Azután az érzékiség hatalmas ragasztószere mindennemű lelki és testi nyavalyának. Minden ilynemű visszaélés az idegszellemre, az idegekre, a vérre hat és különféle kiütések, rosszindulatú daganatok, sebek, kelevényék és elnyálkásodás formájában mutatkozik.
A kegyetlenség, a gőg, a számítás, amely csak a maga hasznát keresi és a testiség ezer- meg ezerféle nyavalyái mindenféle meghűléseket, az ebből származó különféle bajoknak következményeit hozzák létre.
A restség, a falánkság, a részegség, az ínyencség a gyomor, máj, vese és a belek mindenféle megbetegedéseit és a szív megnagyobbodását okozzák.
A hitetelenség (amit én bálványimádásnak is nevezek), amelyben bent foglaltatik mindenféle sötét dolgokkal való foglalkozás (fekete mágia), a hazudozás, a tagadás, a szívnek és a léleknek mindenféle megbetegedéseit (epilepszia) és megszálltságokat (ez is betegség), őrültséget hoz létre.
A hidegszívűség, a szeretetlenség, a zsarnokoskodás mindenféle kínzó nyavalyákat és hasogatásokat okoz az egész testben.
Mindezeket azonban nem úgy kell értelmezni, hogy minden egyes lélek, akinek ilyenféle baja van, egy régebbi, vagy éppen a mostani életében szerezte meg azokat.
Vannak azután olyan betegségek is, amelyek hosszú küzdelmeknek az eredményei, a léleknek fáradtságai; olyan emberek állapota, akik ilyen fáradt lélekkel jönnek az anyagi világra. Ezeknél a leggyakrabban fellépő betegség a tüdőbaj, vérszegénység, gyengeség, rövidlátás, szembetegségek, fül- és gégebajok.
Akik sokáig nagy titkot hordozták magukban: azoknál a félénkség.
A szellemek az első-második szférában majdnem mind betegek. Nincs közöttük olyan, akinek valamiféle fájdalma ne volna addig, amíg azt hiszi, hogy ő egy test. Szellemek különösen a harmadik szférában nagyon sokat szenvednek különböző betegségektől, ameddig a teljes megismerés világosságára nem jutnak, és csak azok gyógyulhatnak meg, akik megtérnek, ilyen esetben sokszor önmaguktól meggyógyulnak.
A természetes álomban is nagy vegyi átváltozások mennek végbe a szervező életerőben, egy nyugodtan átaludt éjszaka alatt teljesen meggyógyulhatnak a betegségek; olyan átalakulás következhetik be, amely az egész szervezetre a külső életben is domináló hatással lehet. Az álom óriási titok. Azért az ember életében nagyon fontos az, hogy jó, nyugodt alvása legyen. Aki erőteljes akarással bír, és ura tud lenni önmagának, az alsóbb fokú énjének, alsóbb fokú természetének, az egész könnyen irányíthatja az egészségi állapotát, sőt még a lelkének haladását is. Mert minél nagyobb a hite valamiben és minél nagyobb a vágya és az akarni tudása, annál biztosabban eléri azt, amit maga elé tűzött. Az álom ideje alatt az ő szelleme az eshetőségek világában jár, és az eshetőségeket ő maga vonzza magához, vagy taszítja el magától és olyan eshetőségeket teremthet és úgy munkálkodhat azokban, ahogyan a célját legjobban meg tudja közelíteni.
Vannak nagyon sokat szenvedő emberek, akik testileg és lelkileg üdék és frissek maradnak. Ez azért van, mert a lélek nem azonosította magát a testtel, és nem a lélekből származnak a betegségek, hanem a látszatvilágban úgy csoportosultak az ő eshetőségeik, hogy ilyen életet eredményeztek. És vannak nagyon bűnös és rossz múltú emberek, akik egészséggel élik végig az életet, nem azért, mintha ez nekik érdem szerint járna, hanem az ő részükre így volt szükséges és célszerű a továbbfejlődés érdekében. Azért azt mondom, hogy az ember ne akarja kiokoskodni a betegségekből az ő felebarátjának múltját, mert ez nem célravezető. Ne ítélkezzék a bűnös felett, és ne tartson prédikációt, hanem segítse a bűnből kivetkőztetni és feloldozni azokat, akik még benne vannak, mert a bűn bünteti önmagát.
Nagyon sokan vannak a földön, akik alig hogy egy kicsit felkapaszkodtak a megismerés által a szekérre, már hajlandók magukat jóknak, feddhetetleneknek gondolni és könnyen ítélkeznek azok felett, akik talán náluk jobbak és igazabbak. És nincsen szívük és érzésük ahhoz, hogy mások szenvedésén segítsenek. Ezek azután egy elkövetkezendő megjelenési formában úgy lelkileg, mint testileg szintén elhagyatottak lesznek, nem segít rajtuk senki, nem érdeklődik utánuk senki, egyszerűen csak azért, mert ők maguk körül ilyen atmoszférát teremtettek.
Sohasem lehet megállapítani senkire nézve sem, hogy ki miért szenved, és mi okozta azt neki. Minden szférának megvannak a maga betegségei. De egyik sem kizárólag csak annak a szférának szellemeit sújtja, hanem bizony átterjed az más szellemek testeire is éppúgy, mint ahogyan a gondolatok és érzések kapcsolódnak.

Szeretettel Bíró Laci
--
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 25. Dez 2023, 05:06

Az öngyílkosság és az önpusztítás bűne
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 29

Az öngyilkosság bűn, mert senki sem adta magának az életet, tehát nem is vetheti azt el. De vajon nem nagyobb bűn-e az Isten akarata ellen az is, ha valaki másoknak elviselhetetlen terheket rak a vállára, másoknak lehetetlenné teszi az életet? Úgyszintén nem nagy bűn-e valakit belekergetni a kétségbeesésbe?
Ha valaki valakit bármilyen formában is az ő lelki egyensúlyának megbillenéséig hajszol és nem tér észhez, hogy milyen gonosz dolgot cselekszik ezzel: vajon melyik a nagyobb bűnös, az-e, aki fáradt lelkében elveszti az uralmat önmaga felett és letántorodik a keskeny útról, vagy pedig az, aki a gonosz túlhajtásával embertársát idáig juttatta?! És vannak esetek, mikor tömegesen történik ilyesmi. Nem a fegyver kézbeadása, hanem a gondolat megérlelése a legnagyobb bűn.
Elítélik az öngyilkosokat, azokat ellenben, akik öngyilkosságba kergetik az embereket, futni hagyják. A szeretetlenségnek és a túligazságoskodásnak túlhajtásai ezek. A gyilkosokat a törvény elítéli, azonban az öngyilkosságig kergető lelki hajszát és a gonoszságra vivő törekvéseket büntetlenül hagyja. Azonban a természettörvény, amely nem ismeri a kegyelmet,behajt mindent az utolsó fillérig. Az öngyilkosokat az igaz keresztény lélek nem ítéli el, hanem sajnálja.
A könnyelműségből, gondatlanságból bekövetkezett öngyilkosság is bűn, ami a tökéletlenségnek, a lélek fejletlenségének szomorú bizonyítéka. Ezeknek még meg kell tanulniuk az élet értékét megbecsülni.


Megjegyzés: Itt azokra az emberekre gondol, akik bevállalósak és "játszanak a tüzzel", azaz az életükkel, bravurból, magamutogatásképpen. Lásd az autó, motorkerékpár, bicikli, csónak és sok más féle életre veszélyes versenyzéseket, másrészt a kötélugrásokat, sziklamászást, az extrém kalandkeresést, a párbajokat és a tiltott küzdelmeket. Itt az emberi leleményesség végtelen. Hasonló módon szellemileg elitélendő a test falánságból, torkosságból, ajzószerek, kábítószerek használatából eredő veszélyeztetése is.
Itt tudni kell, hogy minden embernek szellemileg rászabott felelőssége, hogy testét, a lélek templomát jó állapotban, egészségesen megtartsa. Minden féle önpusztító és veszélyeztető tevékenysége rongálja ezt az állapotot, mert megakadályozza annak az életfeladatnak az elvégzését, amely elvégzéséért leszületett. A szellemvilág számára roppant értékes egy emberi test, mert ennek a "biorobotnak" a létrehozása nagyon sok szellemi munkába kerül, ezért eldobni vagy lepusztítani meggondolatlanul nagy hiba és bűn, amit a felettünk álló szellemvilág nem díjaz és majd el kell számoljunk vele.
Másrészt az életfeladat egy előre kiszabott időt ölel fel, hogy az életjáték szőttesében minden találkozási csomópont és próbatétel megtörténhessen, mert ezeket az élményeket, akár jók, akár rosszak, kell feldolgozza majd nem csak az illető lélek, hanem mindenki, akik az életjátékban részt vettek. Az élet megrövidítésével egy csomó játszmarész függőben marad, hátráltatva minden szereplőjét a játékának. Így a rendező entitások egy csomó mindent át kell tervezzenek és szervezzenek, hogy a hiányok pótlódjanak. Sajnos néha évszázadokba kerülhet, amíg ez megtörténhet.

Szeretettel Bíró Laci

UI:

Találkozás
https://www.youtube.com/watch?v=4BKhejC978U
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 26. Dez 2023, 05:44

Öngyilkosság, halál és karácsony



Sajnos karácsony környékén felerősödik a befejezett öngyilkosságok száma. Erről tennék fel pár anyagot, ami nagyon fontos, és nem csak karácsonykor, de most különösen aktuális!


Almási Kitti öngyilkosság, komoly problémák, és sok ide tartozó nagy probléma
https://www.youtube.com/watch?v=DNy7ggb3J3U



ÍGY KEZELHETJÜK A GYÁSZT AZ ÜNNEPEKKOR

https://wmn.hu/wmn-unnp/58982-karacsony ... s-kezelese



Karsay István Édesanyám temetése 6 perc spirituális tanítás a halálról

https://www.youtube.com/watch?v=vroqETlDXVE&t=100s

"Maga Krisztus a halandó emberben szunnyadó halhatatlan legmagasabb szimbóluma."
Részletek C. G. Jung: Az újjászületés pszichológiája című írásából - az ego viszonyáról a Selbst születéséhez:

"Ritka, hogy a személyiség kezdettől fogva olyan legyen, mint amilyenné később válik. Ezért - legalábbis az élet első felében - fennáll annak lehetősége, hogy külső hatások befogadása révén növekszik vagy megváltozik. Ilyenkor kívülről új vitális tartalmak áramlanak be, amelyek asszimilálódnak. Eképpen jelentős mértékben gyarapodhat a személyiség. Szívesen feltételezik ezért, hogy ez a bővülés >kizárólag kívülről< jön, amire az az előítélet épül, hogy akkor lesz az ember személyiség, ha a lehető legtöbb dolgot így teszi magáévá.
Ám minél inkább ezt a receptet követi az ember, és minél inkább úgy véli, hogy minden gyarapodást csupán külső okoknak köszönhet, annál inkább elszegényedik belül.
Ezért ha egy nagyszerű külső gondolat hatása alá kerülünk, alaposan meg kell értenünk, hogy csak azért tud a hatása alá vonni bennünket, mert van bennünk neki megfelelő fogadókészség. A pszichés reagálóképesség jelenti a gazdagságot, nem a vadásztrófeák halmozása. [...]
A tényleges a személyiséggyarapodást belső forrásoknak köszönhető növekedés tudatosulása jelenti. Lelki mélységek nélkül soha nem kerülhetünk kapcsolatba tárgyunk nagyságával, ezért mondják jogosan, hogy az ember a feladatai nagyságával együtt növekszik. Ugyanakkor rendelkezni kell a növekedés képességével, máskülönben még a legnehezebb feladat sem használ. [...]
A gyarapodás klasszikus példája Nietzsche találkozása Zarathusztrával, aki az aforizmák kritikus mesterét tragikus költővé és prófétává tette. Hasonló példa Pál, aki a damaszkuszi úton hirtelen találkozott Krisztussal. Habár Pál Krisztusa aligha jelenhetett volna meg a történelmi Jézus létezése nélkül, a Krisztus-jelenés mégsem a történelmi Jézusból származik, hanem Pál saját tudattalanjából.
Az élet csúcspontján, amikor rügy fakad, és a kicsiből előlép a nagyobb,


UI:

Apám utolsó karácsonya
https://777blog.hu/2018/12/20/apam-utolso-karacsonya/
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 27. Dez 2023, 06:03

Krisztus áldozatának hatása az emberek lelki világára
Szellemi tanítás (1933. január 1.)

Az Úr Jézus Krisztus nevével üdvözöllek benneteket, aki a mai nappal belépett az emberi társadalomba, és azzal, hogy az emberi társadalomnak tagjává lett, egy új, világraszóló korszakot nyitott meg. A régiek elmúltak.
Az emberi társadalom az ő emlékére mindannyiszor egy új időszakot nyit ezen a napon. Ezt az időszakot esztendőnek nevezi, és a múltat elhantolva, a jövő elé rendszerint reménykedve néz.
Aki Benne hisz és az ő nevét hívja segítségül, az rendszerint minden munkáját Vele kezdi. Illő, hogy ezt az új esztendőt, ezt az új időszakot mi is az ő nevével kezdjük. Az ő neve a legnagyobb név, amely névnek megszemélyesítője a szegletkő, amelyen a megváltás egész épületének súlya nyugszik. Ő a mi világosságunk, ami megvilágítja életutunkat.
Még a természet is dokumentálni kívánja, hogy Ő a sötét földön megszületett világosság. Az ő születéséig a napok rövidülnek, a sötétség folyton és folyton tért hódít a világosság rovására. mindaddig, míg elkövetkezik a napforduló, és akkor újraszületik a világ, a fény folyton és folyton tért hódít a sötétség rovására, egészen az aratás időpontjáig.
A föld szellemi társadalmában is a sötétség folyton-folyvást nagyobb tért hódított a lelkekben a világosság rovására mindaddig, míg megszületett a Megváltó, a világ Világossága. Az ő születésétől fogva a világosság egyre nagyobb tért hódít a lelkekben a sötétség rovására mindaddig, míg eljön a nagy aratás, amikor az Úr kiküldi az ő aratóit az aratásba, és az érett gabonát csűreibe takarja, a konkolyt pedig, amelyet együtt enged nőni a tiszta búzával, olthatatlan tűzzel megemészti.
Kezdjük hát az évet mi is Jézussal, a mi Urunkkal, e világ Világosságával, hogy e világosság fényeskedjék és ragyogjon a mi lelkünkben és folyamatosan továbbterjedve lassan-lassan átvilágítsa egész lényünket, és hogy a mi lényünkön keresztül az a belső világosság lassan-lassan mindjobban átszűrődve világítson mindazoknak, akik körülöttünk vannak, és akik ezt a világosságot felfoghatják.
Az Úr Jézus Krisztus megismerése legyen a haladni vágyó ember életének legfőbb feladata. Mert aki az Úr Jézus Krisztust megismeri, - nem pusztán az értelmével és mások előadása nyomán, hanem az érzelemvilágával és ama kimondhatatlan boldogság révén, amely lelkében a Krisztussal való szövetség elmélyülése által felébredt, - többé Hozzá hűtlen nem lehet, mert a legnagyobb boldogságot, amelyet az élet nyújthat, nem cseréli fel kisebb, alacsonyabbrendű boldogsággal. Az Úr Jézus Krisztust megismerni addig a határig, ameddig meglévő képességeink elvezethetnek bennünket, kötelességünk nemcsak önmagunk iránt, hanem mások iránt is, hogy azáltal másokat is az ő világos útjára vezethessünk, mert Ő a világosság és az út, amely az örökéletre vezet.
Szeretném ezzel a mai alkalommal, hacsak egy szemernyivel is, a lelketekhez közelebb hozni az Úr Jézus Krisztust. Hozzá akarom közelebb vinni a lelketeket, hogy boldogítsalak benneteket, illetőleg Ő boldogítson benneteket azáltal, hogy nagyobb teret foglaljon el a lelketekben. Mert az igazi boldogság kritériuma az, hogy a lélekben mennyi van Krisztusból. Ha a lélek sokat tartalmaz Krisztusból, akkor a boldogság rendíthetetlen, mély, mert a legszilárdabb alapon: a békességen épült fel. Minden más boldogság romlatag, hosszabb-rövidebb életű; a földi boldogság pedig, amikor összeomlik, maga alá temet igazi értékeket is, olyan értékeket, amelyek jobb sorsra lettek volna érdemesek. De az a boldogság, amelyet Ő ajándékoz a léleknek az ő jelenlétével, soha el nem múlik, soha össze nem omlik, sőt a lélekben lévő értékeket mindig ragyogóbb, tündöklőbb színekben füröszti.

Az írásokban nagyon sok különös - legalább is az emberek előtt különös - kifejezés van az ő nevével kapcsolatban. Ezek a kifejezések különösek részben azért, mert a szellemi valóságokat a földi nyelvben materializálni sokszor lehetetlenség, részben pedig azért, mert az ember felületes és gyarló szellemlény, aki nem a szavak mögött rejlő szellemet keresi, hanem a külső formán akad meg. Ez azután sok-sok félreértésre és nem egyszer a cél ellenkezőjére: torzsalkodásra, vitákra, egymás lebecsülésére vezet. De ha ezeknek a különös kitételeknek mély szellemi értelmét megismeri a lélek, akkor megszűnik a hangos szó, megszűnnek a vetekedő gondolatok, a fellobogó emberi érzések, és helyüket elfoglalja az alázatosság a Legnagyobbal szemben, a szeretet és a hála Azzal szemben, aki eljött, és "vérével megváltotta a világot."
Ilyen különösek például a következő kifejezések: "Isten az ő egyszülött Fiát adta váltságul az emberek bűneiért." "Ő felvette a mi bűneinket, és átokká lett érettünk." "Meghaltam én, de él bennem Krisztus." Sok ember-szellem előtt hihetetlen, illogikus és igazságnélküli kijelentéseknek látszó kitételek ezek, de ha Őt és az ő áldozatát, amelyet Ő a föld megújhodására hozott, a lényegbe és az igazságba való mélyebb betekintés révén jobban megismeri az emberszellem, akkor a kijelentések mögött meglátja azt a valóságot, amelyet a fogyatékos és gyarló emberi szavak korántsem képesek kifejezni.
Hogy Neki szolgáljak, megkísérlem a lelketekhez közelebb hozni a megváltás igazságát, amelyről annyi szó esik. Sokszor a szót kimondja az ember, anélkül, hogy annak mély szellemi értelmével ő maga is komolyabban törődnék. Emlékeztetnem kell benneteket, embertestvéreim, az elmúlt évben elhangzott tanításaim egy-két részletére, hogy az Úr Jézus Krisztus megváltási munkájának mély értelméhez közelebb juthassunk.
Emlékeztetnem kell benneteket arra, hogy a bukott szellemlény bukásának lefelé haladó útján minden egyes bűnös hajlam kibontakozása és kiteljesedése alkalmával egy-egy erőréteggel vonja be magát, úgy hogy amikorra végighalad azokon a szomorú állomásokon, amelyek az emberszellemet egészen a szellemi halálig vezetik, már egy sokszoros erőrétegbe van burkolva. Ez az erőréteg a benne lévő isteni szikrát, azt a mennyei Titkot, azt a külön nevet, amelyet kinek-kinek az Atya teremtése pillanatában ajándékul adott, olyan mélyen eltakarják, hogy maga a szellem már nem is él - "mondatol élni, holott megholt vagy" - hanem élnek azok a viharzó szenvedélyek, amelyek a holt szellem, a körülbástyázott lélek erőfeszítései képen érintik a környezetet, amelyek megfertőzött erőkből táplálkoznak, és amelyek a rabbá lett szellemből rabságának keserű tusájában lobognak elő.
Beszéltem nektek már arról is, hogy az így meghalt szellemek és az a meghalt világ, amely az ilyen szellemeket tartalmazza, az Isten örökké sugárzó kegyelmi áramlatában hogyan kezd életre ébredni; hogy az Isten ingyen való kegyelme, amelynek elérésére és elnyerésére a szellem nem tett semmit, hogyan ébreszti fel legelőször az életet, azután az élet nyomán a szellem legkülső életmegnyilvánulásait, és hogyan kezd az ember az életre ébredő planétán sokszoros erőrétegébe burkoltan mélyen lefokozott állatemberi állapotában élni, mozogni, tevékenykedni; hogyan avatkozik bele Isten a bűnök erőrétegeinek lefejtésébe, hogyan hántja le róla a bálványimádást; hogyan hántja le róla a szenvedések és az ütközések révén az anyagimádást, az anyagelvűséget, az önzést, a gyűlöletet, az irigységet és mindazt a sok-sok rosszat, amelyet a szellem lefelé süllyedésében magára halmozott.
Azt is mondtam nektek, és azt most is szükségesnek tartom megismételni, hogy akkor, amikor ezekről az erőrétegekről beszélek, emberi mód szerint kívánom magam megértetni veletek, azért úgy képzeljétek el, hogy azokban a szférákban, amelyek a földhöz tartoznak és amelyekben a szellemek élnek, mozognak, ezek az erők és azok a létesítmények, amelyek a szellem kisugárzott gondolataiból és érzéseiből alakulnak, ezekben a világokban éppen olyan kézzelfogható, mondhatnám szilárd valóságok, mint amilyen szilárd valóságok a ti érzékszerveitek előtt a földi tárgyak. Ezt annál inkább elhihetitek, mert valójában a földi tárgyak sem szilárd valóságok, hanem a legparányibb részeknek mozgó halmazai; szellemi szemekkel nézve ezek is éppen olyan áthatolható ritka anyagú dolgok, mint amilyen ritka és csak a képzelet által felfogható valóságok az ember számára azok a létesítmények, amelyek a szellemi világban, a szférákban vannak.
Nos, miután ezek az erőrétegek részben az ütközések, részben Isten kegyelme folytán fokozatosan leválnak a tisztuló szellemről, úgy képzeljétek el, hogy amint az ütközésekből és szenvedésekből vont tanulságok révén, valamint a tanításokból nyert világosság folytán, de legfőképpen a kegyelem behatása alatt a lélek belső terjedelme növekedik - vagyis benne az érzések mindjobban és jobban felduzzadnak és az értelmi és érzelmi tőkéje gyarapszik - ez a legdurvább réteg mintegy megrepedezik, szétrongyolódik, széthull, és fokozatosan válik le a lélekről, hogy egy alatta lévő másik erőréteg legyen láthatóvá, amely már nem olyan durva, mint az előbbi, hanem valamivel finomabb anyagú, plasztikusabb, tehát sokkal jobban enged a belső tudat tágulásának, mint az előbbi, a legdurvább, legkülső réteg engedett.
A további fejlődés, a benső tartalom további gyarapodása, a belső ébredés növekedése a következő réteget is lehántja a lélekről, és így tovább, fokozatosan, amint a szellemegyén emelkedik szféráról-szférára, rétegről-rétegre mindig több és több válik le róla abból a koporsószerű burokból, amely a benne szunnyadó életet fogvatartotta.
Ezek az erőrétegek azután széthullanak parányaikra, és visszamaradnak abban a szférában, amelybe fajsúlyuknál fogva tartoztak. Tehát mondjuk, a gyűlölet és érzékiség legvastagabb durva erői visszahullanak az első szférába, a zsarnoki önkény hazájába; a felemelkedő lélek a következő, második szférában az irigység, a materializmus, az anyagelvűség durva rétegeit hagyja le magáról, hogy azok annak a szférának anyagával elvegyüljenek.
A következő szférába, a harmadikba, tulajdonképpen már valamennyi erőrétegből csak egy-egy vékony réteget visz magával, ahol azt már kevésbé az ütközések, mint inkább a tapasztalatok és a belső erőkifejtés révén hántja le magáról, hogy az ennek a szférának anyagával vegyüljön el.
Amikor a szellem még egy szférával feljebb emelkedik, már mindezekből az erőrétegekből csak nyomok maradnak rajta, s ő maga megszabadult a durva külsőtől.
Így a szférák a levetett burkok szétesése folytán keletkezett erőtömegek révén bizonyos telítettséget érnek el. Ehhez a telítődéshez járul még az is, hogy a szellem, mint Isten teremtménye, maga is teremtőképességgel bírván, gondolatokat és érzéseket teremt, amelyek szintén a fajsúlyuknak megfelelő szférákban helyezkednek el, mint újabb létesítmények. Ekként a szellemeknek évek ezrei és százezrei alatt kifejtett működése, mozgása, hatása révén keletkeznek a szférák, töltve azokkal az anyagokkal, amelyeket a megfelelő szellemek teremtenek. Azért egy alacsony fokozatú szféra, amelyet bukott szellemet hoztak létre gonosz gondolataik, tisztátalan érzéseik által, valójában nem más, mint azoknak a bűnöknek konglomerátuma, úgyszólván a szellemek bűneinek tartálya.
Már most, valahányszor egy szellem testet ölt, természetesen annak a szférának az anyagából kell merítenie, amelyben él, azután minden alatta lévő szféra anyagából mindaddig, míg eléri azt a szintet, amely szinten a testben élők mozognak, hogy végül magára vehesse a szférák anyagain kívül még az emberi szemekkel látható vastag anyagot, a testet is.
Ennyit bevezetésül.

Eljött az idő a föld történetében, amikor mind sötétebb és sötétebb lett; a szférák már úgyszólván telítve voltak, s bizonyos feszültség uralkodott bennük, ennek következtében az emberek lelkében is. Mert a szférák érzésvilága óriási súllyal nehezedik a testben élő és a kegyelem világosságában sütkérező emberek lelkére. És midőn a sötétség mind sötétebb és sötétebb lett, akkor már a világ Világossága, aki az Atyától útjára indult, készen állott arra, hogy ebbe a sötétségbe alámerüljön. Ehhez azonban világrendszereken kellett végighaladnia és azoknak a világrendszereknek az anyagába beleöltözködnie, hogy elérje a földet, a legalsó világrendszereknek egyikét. Azután Magára kellett vennie ennek a kicsiny világnak valamennyi szférájából való anyagokat, elkezdve a legmagasabb szférán, le a legmélyebbig. Mert hiszen Ő valamennyi szféra szellemeinek megváltásáért jött a világra, és csak ezeken az anyagokon keresztül merülhetett alá az emberi életbe és vehette magára az emberi testet, azt a formát, amelyet Isten kegyelméből a természettörvény évezredek és évezredek alatt mint legcélszerűbbet kialakított a majdan felébresztendő szellem lakóhelyéül.
Tehát az Úr Jézus Krisztus, a Világosság leszállt ide a mélységbe egy olyan burkolatba, amelyet önként, áldozatképpen vett fel Magára. Ezzel "Magára vette a mi bűneinket", mert beleöltözködött a mi bűneink egész rendszerébe, és megszületett, mint gyermek, mint az "ember fia".
Nincs magasztosabb cím az Isten Fia számára, mint amit Ő adott Magának, amikor azt mondta, hogy az "ember" fia. A legmagasabbrendű alázatosság megpecsételése ez a szó, mert amikor Ő Önmagát az ember fiának mondja, testvéreiül fogadja mindazokat, akik itt alant nyüzsögnek, Magát sem téve különbnek, mint azok, akik közé idejött a földre.
Azáltal, hogy itt megszületett, tényleg Magára vette a mi bűneinket, a mi betegségünket, a mi terheinket, mert hiszen azokba a fluidokba öltözködött, amelyek telítve voltak a mi bűneinkkel. Ezeket az erőrétegeket vette Magára éppen úgy, mint ahogyan magára kell vennie kényszerképpen a bűnös embernek.
Értelmetlen és balga emberek szoktak így beszélni, amikor az Úr Jézus Krisztus szenvedéseiről van szó, és összehasonlítják azt az ő saját jelentéktelen féreg-életük apró megpróbáltatásaival, hogy: "Ő Isten Fia volt, Ő könnyen legyőzhette azokat, de én csak gyenge ember vagyok". Ezzel aztán felmentve érzik magukat a felelősség alól, és egyúttal értelmetlenségükkel leszállítják az Úr megmérhetetlen áldozatának értékét más emberek szemében, meg a saját szemükben is.
Ezeknek mondom, hogy bizony az Úr Jézus Krisztus, mint "az ember fia" éppen úgy bele volt burkolva a test börtönébe, és Ő sokkal kínosabban érezte azokban az erőrétegekben, abban a testben elraktározott gonosz princípiumoknak szörnyű nyomasztó hatását, mint az emberek. Ezeken a gonosz princípiumokon keresztül az ellentét Őt szünet és megállás nélkül ostromolta. Végtelenül nehezebb volt az ő megpróbáltatása, mint bármely földi emberé, annak dacára, hogy Ő Isten Fia volt. Mert először is minden embernek őrszelleme van, s rajta kívül tanító, védő, őt szerető, kísérő szel-lemek egész serege, hogy valahogyan el ne botoljék, és ha elbotlik, újra felemeljék őt, leverjék róla a föld porát.

Krisztus ellenben egyedül volt a pusztaságban; neki nem volt, mert nem is lehetett őrszelleme, mert Nála magasabb nem létezett. Az ő egyedülvalósága pedig nem csupán egy szó, hanem itt ez a szó kétségbeeséshez hasonló szomorúságnak a kifejezése is egyúttal, mert Ő itt társtalan volt, mint a hófedte csúcs. És Neki mégis meg kellett állnia.
Hogy ez az egyedülvalóság milyen keserű és milyen fájdalmas lehetett, emlékezzetek csak a Gethsemáné kertjében az ő gyötrődésére, és a kereszten az utolsó fájdalmas sóhajtására: "Atyám, Atyám, miért hagytál el engem!" Gondoljátok el azt a riasztó egyedüllétet egy idegen világban, ahol Ő társtalan volt, ahol vigasztaló, erősítő szót, amely felérhetett volna az ő lelkéig, Hozzá hasonlótól nem kaphatott, mert senki meg nem értette Őt.
De nem csak azért volt az ő áldozata és élete végtelenül nehezebb, mint a földi emberé, mert egyedül és társtalanul kellett végigélnie, hanem végtelenül nehézzé tették az életét azok a körülmények is, amelyek közt élnie kellett.
Ő Magára vette a mi bűneinket és a mi betegségünket a földi test anyagában, s az ő szellemének, az isteni szikrának, annak a Titoknak, aki Ő volt, át kellett azt világítania, áthatnia, átitatnia, sugárzóvá tennie.
Neki, mint emberfiának, éppen úgy meg kellett tanulnia alkalmazkodni a földi körülményekhez abban a testben, mintha Ő Maga is ember lett volna. De Neki egészen át kellett világítania mindezt.
Harminc földi esztendőt vett igénybe, ameddig az az isteni szikra, az a világosság, amely Isten zsámolyától szállt ide alá, a külső nyomás és a külső támadások szörnyű erejével való állandó küzdelem mellett átvilágította annak az Őt körülvevő természetnek minden atomját.
S amikor a harminc esztendő letelt, akkor már az ember fia ismét valójában Isten Fia volt. "Én és az Atya egy vagyunk" - mondta Ő, amikor már az ő testi természetében egyetlen atom sem volt, amelyet át ne világított volna az ő isteni öntudata.
Ekkor kezdte meg csodatételeit, amelyeket csak Isten tiszta Elsődje, Isten tiszta ereje tud végrehajtani. Visszaadta a betegek egészségét, a halottak életét; világosságot adott a sötétségben levőknek és látó szemet a születésétől vaknak; kenyeret teremtett az éhezőknek, és isteni erejével behatolt mindenüvé, ahol a halál és a bűn aratta gyászos győzelmét.
"Magára vette a mi bűneinket" abban a természetben, amelyet Magára öltött itt földön. Megengedte Neki az Atya, hogy Magára vegye ezt az óriási megterheltetést az emberek helyett. Mert hiszen a törvény igazsága szerint azoknak kellett volna ezeket a bűnnel átitatott anyagokat megtisztítaniok, akik azt megfertőzték, mert a törvény előírja: "Szemet szemért, fogat fogért". Ő azonban kiengesztelte a törvényt, mert a törvény szigorúságát feloldja az áldozat.
Tehát amikor a Legnagyobb, aki valaha a földet tapodta, Magára vette ugyanazt a törvényt, amely az embereket terheli, ugyanakkor Magára vette azt az óriási bűntehert is, amely az egész földi társadalmat, mint okozót terhelte. És miután az a test, amelyet Magán viselt, reprezentálta a mi bűneinket, ennélfogva, mikor megfeszíttetett, "a mi bűneinket felvitte a fára", - ahogy az apostol magát kifejezi, és áldozatul adta testét és vérét, vagyis az ellentét hatalmába adta az emberi életét. Tehát miután elvégezte a földön misszióját, visszaadta a földnek azokat az erőket, amelyeket Magára vett, megtisztított és megszentelt. Miután pedig Ő mindezeket az erőket visszaadta e földi világnak, ugyanazok az erők, amelyeket Ő így áttisztított, megszentelt és megvilágított, elhelyezkedtek azokban a szférákban, amelyekből Ő azokat merítette.
Azért mindenki, aki ezen a földön az övének vallja magát, legyen a fejlődésnek bármely fokozatán, ezekből a megtisztított erőparányokból kap kegyelmi ajándékul egy szikrát, hogy ehhez a kis tőkéhez, amelyet így ingyen kegyelemből nyer, minél többet gyűjtsön, hogy ezt megnövelje a maga javára.
"Meghaltam én" - mondja az ő tanainak lángoló lelkű terjesztője - "és élek immár nem én, hanem él énbennem a Krisztus." Azaz meghalt benne az ember az ő vágyaival, akarásával, törekvéseivel, azokat mind félreállította, hogy a lelkében lévő Krisztus-rész élhessen és növekedhessék. Tehát élt benne attól fogva a Krisztus, az "ember" pedig, aki addig élt, elhallgatott összes igényeivel, azaz alárendelte összes gondjait, vágyait, törekvéseit, akaratát, szeretetét és mindent, ami az embert együtt képezi, a Krisztusnak.
Ti is, embertestvéreim, akik kaptatok ebből az égi kegyajándékból, mind arra vagytok hívatva, és mind valamennyien csak úgy töltitek be rendeltetéseteket, ha mint emberek meghaltok, de él bennetek a Krisztus, azaz ha félreállítjátok mindazt, amit az "ember" akar, amit az "ember" tűzött ki célul magának; ha félreállítjátok azt a nagy akarást, ami az embert jellemzi, azt a nagy hatni vágyást az emberekre, a környezetre és mindenre, ami az ember közelébe kerül, s levegőhöz engeditek jutni azt a tiszta erőparányt, amelyet az égi kincsből kaptatok, hogy az megnövekedhessék, hogy az világíthasson, hogy kiteljesíthesse a lelketek tisztaságát, világosságát, hogy a titeket körülvevő erőrétegek, lelki és testi természetek minden atomja át legyen itatva attól a világosságtól, ami az Úr Jézus Krisztus ajándéka a földnek.
Testvéreim, az, aki megismerte Krisztust, és nem így igyekszik az életét felhasználni, az nem tölti be rendeltetését. Aki felismerte Krisztust, és megszerette az ő ragyogó szépségét és imádatra indító jóságát, és tudatlan ember létére még mindig erőszakosan akar, az eltéveszti az utat, és félő, hogy minden külső erényessége és látszatigazsága dacára az az égi kincs, amely a kebelébe van rejtve, úgy marad, mint annak az embernek az egy talentuma, aki azt elásta a földbe, hogy el ne vesszen, ahelyett, hogy kamatoztatta volna.
Embertestvéreim, új korszak nyílik meg számotokra a mai nappal. Én nem kívánok nektek boldog új esztendőt, hanem azt kívánom, hogy ezt az új korszakot egészen Krisztus szellemében kezdjétek és folytassátok - elfeledvén a régit. Én nem azt kívánom nektek az újév kezdetén, hogy sokáig éljetek, én azt kívánom nektek, hogy haljon meg bennetek az "ember", de éljen bennetek a Krisztus!

Közreadja: Koltai István
Forrás: Az utolsó óra munkásaihoz III. kötet.
Szellemi tanítások Pál beszélő médium útján.
Kiadja: A Szellemi Búvárok Pesti Egylete, 1939.

UI:

Jézus a reinkarnációról beszél a Pistis Sophla – ban
https://rejtelyekszigete.com/jezus-a-re ... aXgFYK4ovA
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 28. Dez 2023, 05:39

Isten, haza, család kell az erkölcsi lényeg legyen - Felvezetés

Zita médium által - 2010. november 14.

Az Úr mondta: Az én Atyámnak házában sok hajlékok vannak. És azt is mondotta: az én országom nem e világból való. Beszédje nyilvánvalóvá teszi, hogy országról, házról, otthonról, hajlékról beszél, de semmiképpen sem birodalomról. Pedig a mi Atyánknak, Istenünknek világa, tehát az egész teremtett világmindenség végtelen.
Nemcsak, hogy az ember, de egyáltalán egyetlen teremtmény sem, tisztán maradt teremtmény sem képes felmérni a világmindenséget. Mivel végtelen, ezért ez lehetetlen. Nincs behatárolva és korszakokról korszakokra még nagyobbá, még hatalmasabbá növekedik. Bizonyos népek büszkék voltak itt a földön az ő birodalmukra és a birodalmuknak határaira. De a birodalomnak mindig van valami rossz utózengéje. Mert tulajdonképpen a birodalom létrejöttekor területeket is megszerzett az a nép vagy népcsoport, aki ezeket a birodalmakat létrehozta. Tehát bekebelez és állandó szándékában is van bekebelezni olyan területeket is, amelynek a vallása, a kultúrája, a nyelve, az öltözéke, a dolgokhoz való hozzállása egészen más, mint az övé.
Akármilyen nagynak képzelték magukat az eddigi világi birodalmak és tartottak esetleg négy vagy háromezer évig vagy ezerötszáz esztendeig attól függ, hogy melyiket nézitek, mégis egyszer el kellett múlnia, mert az eresztékek meglazultak. Tulajdonképpen érzésben, gondolatban valami egységet képvisel egy-egy nép és egy-egy nemzet és ez a hasonló gondolkodás, hasonló célok, hasonló szellemi eredet, az, amit a fejlődés szempontjából azok akik ezt felismerik, mindenképpen igyekeznek megtartani. Tehát ezekre az összefogásokra mindenképpen szükség van, szükség lenne.
Ennek ellenére az utolsó időkben azt tapasztalhatjátok, hogy bár akár népek, akár vallások szeretnék, hirdetnék, fennhangon hirdetik, az egy akol és az egy pásztor elméletét, nemhogy az emberek valami módon közelebb kerülnének egymáshoz, valamilyen harmónia jönne létre az emberi társadalmakon belül is és nép nemzetek, mitöbb családokon belül is, hanem ez a széthúzás, ez a szétesés, ez az egymástól való eltávolodás egyre észrevehetőbb lesz és a szakadék ember és ember között, nép és nép között, vallás vallás között egyre inkább és egyre jobban elmélyül.
Ha teszem fel ha csak egy egészen kis nép életében néztek körül, mondjuk magyarhonban, azt kell meglátnotok, hogy addig, ameddig egy kicsit is régebbi időkben aránylagosan kevés vallás, vallási nézet volt az uralkodó, ezen területen vagy is mondhatom a Kárpát- medencén belül a mai világban azt kell látni, hogy hihetetlen, – így mondom – vallást jegyeznek be, kimondottan anyagi célok érdekei miatt. És szász és száz féle apró, kisebb, nagyobb úgynevezett vallási csoportosulások jöttek létre és ezek minél inkább létrejöttek az igazság, mármint az isteni igazság, annál inkább széttöredezett, annál inkább apró darabokra vált és ezeket a légüres tereket kitöltötte mindaz a helytelen, téves elképzelés, amely az emberi igazságokból táplálkozott.
Az emberi igazság azért nem fejlődést elősegítő, mert nem a valóságra épül. Márpedig az igazság nem más, mint a dolgok valósága. Ha megnézitek, inkább a régi időkben a törvénykezést, a földi igazságszolgáltatást, ott is azt kell észrevennetek, hogy bár az eredeti cél az, hogy csakis, ami bizonyítható, tehát, így mondják tény, vagy tényállás, tehát ennek az alapján szabadna vagy lenne lehetséges az egésznek a kibontása és végső soron az itélet meghozatala. Ezzel szemben már ez nem így érvényesül, holott tényekre kellene az egésznek épülnie. De a tények mivel azok a valóságok, tehát az igazság, azok elvesznek ha bármilyen hamis tanuzással olyan dolgokat képesek beállítani igazságként, ami az igazságtól, tehát a valóságtól, a dolgok lényegétől nagyon is messzire esnek.
Úgyhogy ma az igazságszolgáltatás igazából nem is igazságszolgáltatás már, csak legfeljebb az emberekre nézve veszélyes elemeket kivonják a forgalomból, hogy újabb károkat esetleg társadalmakban, társadalmi osztályokban vagy a nép körében továbbra ne tehessenek. Persze számtalanszor tévednek és aránylagosan kevés büntetés kapnak, de még ezt az időszakot is lerövídítve újra, úgy gondolva, hogy megreformálták őket vagy megtalálták az Istent, ez a legnagyobb hazugság a legtöbbnél, kivétel van, újra az utcára teszik és újabb komoly veszélyt jelentenek a társadalomra.

Szeretettel Bíró Laci

A csatolt anyagok listája:

Isten, haza, család kell az erkölcsi lényeg legyen
Adai tanítás - KARÁCSONY, mint Isten ajándéka
Karácsony bensőséges értelmézese
Karácsonyi látomás
Szeresd felebarátodat mint tenmagadat
A lélek különböző természetéről
A lélek és a megszületés előtti gyermek kapcsolata


https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGiskJyFa ... w?e=Mep9db
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=2mscwH1EugM
A szellemvilág tanításai Erzsike médium által – 1999.okt.10.

https://www.youtube.com/watch?v=20Mk58tUrqE
Egy megszállott nő Erzsike médium által

https://www.youtube.com/watch?v=FSERgIah4Us
Hangdobbanás – Romantikus fígjáték
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 29. Dez 2023, 06:49

Csodák tanítása

https://www.youtube.com/watch?v=1vSFtnCNIog

https://www.youtube.com/watch?v=7Crb7njSgq8

https://www.youtube.com/watch?v=m9wdkCDJicQ

érdemes feliratkozni akit érdekel, folyamatosan lesz feltéve a tanítás!

Csodák tanítása
Data, létezik ingyenes letöltés is!

https://data.hu/get/14052540/A_csodak_tanitasa_1.pdf

Innen is le lehet tölteni
https://drive.google.com/file/d/15CKBNU ... slEpr/view
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 29. Dez 2023, 06:50

2024.január havi szellemtani hírlevél

Tartalomjegyzék



Egy szenvedő szellem. Mediális közlés. 2

A tojás 8

Alázat 8

Végidők eseményei 11

Gyógyítási javaslatok 12

Betegség 13

Földsugárzásokról 15

Szenvedés 16

A karácsony belsőséges értelmezése 19

Ajánlott havi web. lapok 30


https://onedrive.live.com/edit?id=86277 ... 2b1b3312c8

https://data.hu/get/14050367/SBK_Hirlevel_227.doc
Van ingyenes lassú letöltés, 3 perc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 30. Dez 2023, 05:21

Krisztus megváltó munkájának értelmezése
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 30

Az írásokban megtaláljátok azt a kijelentést, hogy az Isten a megváltás munkáját már tervbe vette a világ fundamentumának felvettetése előtt. E világ megteremtésére nem azért volt szükség, hogy az Isten ezeket a mélyen bukott szellemeket elvesse Magától, hanem hogy e világ megteremtése által őket Magához vonzhassa és ismét igazi gyermekeivé tehesse. Tehát e világ megteremtése a szeretetnek, a kegyelemnek, az engesztelésnek, a jóvátételnek műve volt. A szentírásbeli hat nap – teremtési korszak - alatt a természet erői fejlődtek olyan szintre, hogy a hetedik napon megjelenhessen az ember tevékeny szelleme és megkezdhesse fejlődési útját.
Ezután keletkeztek a szférák (a légkörök) vagyis az ember lelkének a hazája; mert addig a lélek és a szellem az anyagban volt, s az anyaggal a természettörvénnyel latens rotált (haladt a fejlődésben). Ekként a teremtés műve az emberrel, mint a teremtés koronájával, befejeződött. Mert valójában az egész természet nem másért, mint csupán az emberért van, az emberszellemnek a járuléka; nincs egyetlen porszem, egyetlen fűszál, fa, kőzet, vagy ásványrészecske, amely nem a szellem, járulékaképpen került volna a fizikai síkra a szellemek munkálkodása folytán.
Megjegyzés: Az egész anyagi világ az emberiség szellemének teremtménye és ebben a káoszból kiemelt anyagban maradtak lekötve a bukottak lelkeinek részecskéi mindaddig, míg a természeti világ minden lépcsőjét és fázisát megjárva az ásványtól az állatok világáig, nem jutott arra a fejlődési szintre, hogy szabad akaratú emberként megjelenhessen a bolygón. Képzeljétek el, a körülöttünk lévő anyagban, mint szellemi sírban most is számtalan emberszellem sok-sok részecskéje várja, hogy kiszabadulva az anyag fogságából egyesülhessen és emberré válhasson.
Nagyon nagy jelentősége van lelketek számára, ha ezt ti is felismeritek, mert csak így érthető meg az, hogy Isten miért bízta az emberre ezt az egész földi világot. Isten segítségével mi egymást segítve kell a Földanya gondjaira bízott teljes anyagmennyiséget áttranszformáljuk, szellemesítsük. Csak ekkor fejeződik be a Boldogasszony anyánk inkarnációja és emelkedik a Föld egy magasabb dimenzióba. Mit gondoltok, hány szellemlégió, hány hozzánk hasonló civilizáció kell kövesse egymást, hogy ez bekövetkezhessen? Sok, nagyon sok és emlékezet róluk nem marad, legfeljebb emlékezetfoszlányok, mint nekünk Múról, Lemuriáról vagy Atlantiszról.
Amikor az ember megjelent a földön, még nem volt szférája a földnek, csak amikor a fizikai síkra került ember elkezdett a földön dolgozni, mozogni, önmagából ismét életet kibocsátani, akkor teremtődött meg az első légkör; ez szabályozódott a maga erőivel s hozzákapcsolódott a földhöz. Ebben a légkörben mindennek, ami csak a földön megjelent, mintegy éteri hazája létesült.
A negyedik szféra megteremtésével a természettörvény a legalsó világba, a legutolsó szögletbe is bejutott s vele az élet, az elevenség és a világosság, ami ott is felébresztette a szellemeket. A földi légkör be van fejezve a negyedik szférával; ez a mennyország előcsarnoka, mert itt pihenés, igazság, szeretet honol. A teremtő munka azonban itt sem szünetel, hanem folyton-folyvást alkot és munkálkodik a lentebbi szférák érdekében.
Jézus a tevékenységét a szférákban kezdte, létrehozta a magasabb szférákat és kapcsolódásokat teremtett azokkal a szellemekkel, akik között meg kellett jelennie. Szakadatlanul gondolatokat, érzéseket, igazságokat adott le. Nem egyszerre lépett be a világba, hanem először a földet körülvevő rétegeket hatotta át az ő igazságaival, az ő szeretetével. Amikor testet öltött, azok a szellemek, akik át voltak hatva az ő világosságától, körülfogták Őt, és segítségére állottak, szolgáltak Neki, erősítették, bátorították őt.
Az ő szellemi ereje, az ő fénye a poklokra is aláhatott és a legnagyobb végletek voltak akkor a földön. Ez az idő volt kiszemelve arra, hogy az Úr testesüljön, mert különben a világ már azon a ponton volt, hogy széthulljon a széthúzó erők hatása alatt. Mivel az Úr, amikor alászállott a földre, a szférákat is áthatotta az ő igéjének, az ő világosságának fényével, ezáltal a felsőbb szférákba nagy csendességet, békességet, boldogságot vitt, míg az alacsonyabb szférákba forrongást. Azaz az ő fluidjai által az itt élő szellemek mintegy élettel telíttettek meg, a jók a jóban, a rosszak a rosszban váltak hatékonyabbakká.
Az Ő földi testi életének ideje arra szolgált, hogy azokat az erőket, amelyekkel ezek az alacsonyabb szférák hatottak Reá, átszellemesítse; s mivel ezeket átszellemesítette mikor kilépett a világba, a test már csak puszta eszköze volt. Az összes természeti erőknek parancsolt, mert megtisztította, szellemesítette ezeket az erőket. Az a szenvedés, küzdelem, megaláztatás, lelki- és testi-meggyötrés, amiben az Úr részesült, természetes visszahatás volt olyan nívójú szellemek részéről, amilyeneket Ő gonosz erejüktől megfosztott. Az elvek harcoltak. Nem a szenvedélyek, hanem az isteni elvek és az ellenszegülés elvei.
A sötétség más téren nem tudta magát kitombolni Vele szemben, csak a test által, mivel sem a szellemiségéhez, sem a lelkiségéhez egy pillanatig sem tudott kapcsolódni. Negyven napig a szférákban, a szellemvilágban időzött s ezeknek törvényeit mind át- meg áthatotta, s az ő jelenlétével mindent átvilágított és megtisztított. Minden szférában, még a legutolsó rétegben is hagyott Magából, a lelkéből valamit. Ezzel a Krisztus lélekkel maradt Ő a földi emberekkel: „Én veletek maradok e világ végezetéig.” Ez a lélek itt maradt, velünk maradt és ez az, ami nem szűnik meg munkálkodni, dolgozni, kegyelmet és szeretetet gyakorolni. És aki ezt a lelket magához vonzza és megsokasítja önmagában, azt Ő felöltözteti az igazság ruházatába, ezen keresztül szólunk, tanítunk, cselekszünk csodákat, mert Ő cselekszi azokat a saját Lelkével a mi lelkűnkön keresztül.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 31. Dez 2023, 07:02

Az anyag erőiben szellemek vannak latens lekötve
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 31

A lélek előtt a pillanat és az örökkévalóság egy; a pillanatot fel tudja bontani és az örökkévalóságba áthelyezni, és az örökkévalóságot ismét egy pillanatba bele tudja sűríteni. Innen van az ember előtt a lélek titokzatos, misztikus és érthetetlen volta. A holt anyag tehát magában véve, látszólagos mozdulatlanságával semmi, de a lélek szemüvegén keresztül, amely az örökkévalóságból tekint a mulandó képre, az anyag is hatalmas forrása a megismerésnek azoknak a hatásoknak a révén, amelyeket neki a lélek kölcsönöz, vagyis amit a lélek rá kivetít.
Az emberek lelkére nézve ezek az anyag-erők élnek, azaz az anyagnak a lelke, amelyre az összekapcsolódás folytán az embernek a lelke, az embernek a tudata hatást gyakorol. Mikor az emberi lélek a maga hatalma alá hajtotta, akkor uralja ezeket az erőket, azután már nem kell küzdenie velük, és ezek az erők engedelmeskednek neki. A természettudomány az anyagot mindig csak kívülről tekinti, mert nem képes azt lényegében megérteni.
Amikor annyira megromlott valamely anyagi erő, hogy az égi test felszínének minőségi nívóját nem üti meg, akkor folyékonnyá válik és kivettetik. Ilyen kivetődések hozták létre a földet és a bolygókat, valamint a földnek és más bolygóknak a holdjait is, és a föld most is egy ilyen folyamat elé néz. Ezzel fog befejeződni egy korszak a föld életében.
Mindenesetre az anyag is lélek; és ahol lélek van, ott szellemek is vannak. Ne higgyétek azonban, hogy ezek a szellemek mind tudatosak. Miután tehát nemcsak tudattalan, hanem tudatos erők (szellemek) is voltak és vannak abban az anyagban, amelyet a fejlődő emberszellem minősített és legyőzött, győzelmével ezeket a szellemeket is a maga hatása alá hajtotta, és hatalmába kerítette.
Megjegyzés: A felébredt szellemi ember az életei során nagy mennyiségű anyagba zárt lélekerőt szellemesít, amely két összetevőből áll. Hogy kell ezt érteni? Az anyagban a magatehetetlen, azaz megnyilvánulni, hatásokat adni képtelen más szellemekhez tartozó lélekrészecskékkel együtt vannak elkeveredve a valóban anyagi erőtartalmak. Nem győzöm hangsúlyozni, itt kizárólag lelki, azaz gondolati és érzelmi tartalmakról van szó. Tehát a felébredt szellem, aki az anyagot szellemesíti, két féle erőtartalmat szabadít fel az anyagból, egyrészt saját és más szellemek teremtményeit, illetve azokat a más szellemekhez tartozó lélekerő részecskéket, melyek az anyag fogságába kerültek. A szellemesítés által mindkét erőformát felszabadítja és a saját szférájába juttatja.
Az anyag erőiben szellemek vannak latens lekötve, tudattalanul, vagyis még fel nem ébresztve. Az ilyen szellem csak gépies rotációt végez, ahova őt sorsa löki. Ő maga nem végez semmiféle kísértést, neki nem lehet gondolata, vágya, őt az a princípium hajtja, amelybe beledermedt. Ezt a princípiumot pedig a rotáció (a kötelező haladás, fejlődés isteni törvénye) hajtja, űzi széteséseken, bomlásokon, újból való tömörüléseken keresztül, mivel a minősítési törvény minduntalan szétszedi és újból alakítja (ha ez szükséges).
Ez a tudattalan. Mellette van pedig a tudatos, a felébredt szellem, aki azonban mint felébredt szellem még nem tudja, mi a jó és mi a rossz; ő is csak az ösztönét követi úgy, mint az állat, illetőleg az állatnak a lelke. Ez a tudatos. És vannak sokszorosan visszaesett, bűnös szellemek, akiknek ez a tudatos állapota bizonyos intelligenciával van összekötve, és éppen e tudatuk folytán dobatnak ki a földből.
Hogyha a tudatos nem üti meg azt a mértéket, amelyet tőle a minősítési törvény megkíván, ha nem fogad el semmi jót, amellyel a minősítési törvény őt egy fokozattal feljebb lökhesse, akkor végül mintegy gyűjtőmedencébe jut, ahol a tudatos rossz van összegyűjtve s onnan mindazokkal a tudattalan erőkkel együtt, amelyeket ő a maga részére megsűrített, kidobatik egy alacsonyabb napkörbe.

Megjegyzés: Korszakzáráskor a minősítési törvény hatására megtörténik a földön a szétválasztódás. Az előbbi sorokból megtudtuk, hogy nem csak a bukó szellemek lélekerői, hanem a megadott mérték alatti anyagi teremtéseik is kidobatnak a megújulni és tisztulni szándékozó Földanyánk testéből.
Ezzel kapcsolatban jegyezzétek meg, hogy minden olyan elképzelés, hogy a Föld az egész mai emberiséggel együtt felemelkedhet egy magasabb létezési szintre, az a sátáni erők vegykonyhájából származó hazugság, félrevezető áltatás, bárki szájából is hangozzon el. A tisztulás még a húslevesnél is szűréssel és a salak elvetésével jár. Minél finomabb a szűrő, annál tisztábbá válik a leves.

A primitív lélek mindent a testen keresztül szemlél, az egész világot azon keresztül érzi, és csak azon keresztül tudja értékelni; tehát elsősorban önző lesz és a testet dédelgeti; így fejlődik ki nála az önzés és testiség. Ez a két érzés alakul ki a lelkében, mivelhogy az ember kétoldalú.
Az önzés és a testiség tulajdonképpen egy, de az ember kétoldalúsága két részre osztja. Azután, amikor magasabb fokú lesz az értelem, akkor mindenek fölött uralkodni akar, mindent a hatalmába akar hajtani. Így alakul ki a gőg és az élni akarás, aztán kialakul ezeknek az erőknek fenntartási vágya, az érzékiség, a fajfenntartó ösztön.
Krisztus ezt a kárhozatos erőtömeget vette fel Magára az emberi testtel, és ezt szellemesítette át. Az ő teste is anyag volt, de mivel az ő testének minden egyes atomját átsugározta az isteni szeretet, ezzel az átsugárzással az ő magasabb fokú isteni énjével úgyszólván megtisztította ezeket az erőket. Aki Krisztus tanítását elfogadja, mégpedig nemcsak forma szerint, de amennyire tőle telik lélekben éli is azt, az, legyen bár csak az első szférában, szükségképen feljebb emelkedik.

Szeretettel Bíró Laci

Levelek a túlvilágról
https://www.youtube.com/watch?v=npGUDefPa-E
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 1. Jan 2024, 05:18

A korszakváltás utáni újrakezdés misztériuma
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 32

Az utolsó időkben a második szférabeli lelkeknek a Kegyelem gyakori alkalmakat nyújt arra, hogy testet ölthessenek, s ezáltal hibáiktól megszabadulhassanak. Így ezek tömegesen emelkednek föl a harmadik szférába, míg a nem törekvők visszamaradnak, úgy hogy eljön az idő, amikor az első és második szférát és a földi fizikai síkot úgyszólván csak kizárólag a tudatos rossz uralja.
Akkor következnek be azok az idők, amelyekről a szentírás szól, hogy: „nagyon sokat szenvednek azok, akik nem veszik fel a sátán pecsétjét.” Hatalmas szellemi küzdelem várható az utolsó időkben. Azért igyekeznie kell mindenkinek, aki hisz, hogy az érzéseit és gondolatait annyira átnemesítse, és annyira lemondjon az anyagról, hogy azzal ne az ő önző énjét szolgálja, hanem azt a jó szolgálatába állítsa és a negyedik szférába kerülhessen.
Megjegyzés: Elvileg azok a lelkek, akik a szétválasztás előtt a harmadik szféra középtáján felül egy kritikus pont fölé emelkednek (itt a lélek rezgésszintjéről van szó), a Kegyelem hatókörébe kerülnek és az átemeli őket a negyedik szférába.
Akik pedig még a harmadik szférában maradnak, és nem tudtak felemelkedni a negyedik szféra magaslatáig, azok elalusznak, mintegy megmerevedve öntudatukat elveszítik. A nagy számadás napján mindegyik szellem minősítés alá kerül, hogy ki hová tartozik. És akik nem ütik meg a harmadik szférának, vagyis az újjáalakuló föld alvó szellemeinek a nívóját, azokat kiszorítja a meghatalmasodott és élni akaró Jó a föld légköréből, természetesen a föld anyagában tespedő fluidok is kiválasztatnak a tűzkarikák által, és a földből kivettetnek.
Az újjáébredt föld a negyedik szféra természetét fogja magán viselni. Ez lesz az új világ első szférája, vagyis a testet öltötteknek otthona az ő gondolataikkal és érzéseikkel, hogy a nagy kataklizma után az ő igazságukkal és az ő szeretetükkel az egész természetet ismét rendbe hozzák. Ez az első feltámadás, amelyről a szentírás így ír: „Akkor béke leszen ezer esztendeig.” S amikor minden rendben lesz, és minden elhelyezkedik a maga helyére, akkor lassanként felébrednek a volt harmadik szféra szellemei (második feltámadás), hogy a jobb, az igazabb, tudatossá váljék bennük, s ezáltal tudatossá váljék bennük a rossz is. Mivel pedig tudatossá válik bennük a rossz (úgy mondja az írás, hogy: „eloldoztatik a sátán”) ez még sokakat elcsábít, vagyis a tévedés eszméje még sokakat rabul ejt. Ez azért van, hogy tudatára ébredjenek hibáiknak és tévedéseiknek. Akiket pedig így elcsal a sátán, azok nem új tűz-karikákban dobatnak ki, hanem elvitetnek azokhoz a kivetettekhez, akik már megkezdték a föld új bolygóján a munkájukat, s azoknak lesznek értelmi vezetői, mert azok értelme teljesen elhomályosodott.
A megújult föld első szférájából (a volt negyedik szférából) megint újból kialakul a második, harmadik, negyedik stb. szféra, s az egész föld magasabb rendű világgá lesz, félanyagi testesülésekkel. Két életelv lesz uralkodó úgy, mint a Marson: egy magasabb- és egy alacsonyabb rendű.
A magasabb szférákat semmiképpen nem lehet elérni önsanyargatással és bizonyos mágikus erők kifejlesztésével. Lám a hinduk, akik a testet nagyszerűen tudják leigázni képtelenek feljebb emelkedni a harmadik szféránál, mert a lelkük nem fejlődött. Mint mindenben, ebben is vegyétek példának az Urat, példát mutatott arra, hogy az emberszellemnek szüksége van azokra a hatásokra, amelyek az érzékszerveken keresztül érintik a lelkét. A föld az ő szféráival együtt olyan, mint az ember az ő lelkével. A föld maga is olyan, mint egy nagy ember.
Amikor látjátok embertársatok lelkében a hibákat, a tévedéseket, bár módotokban volna megróni és fájdalmat okozni neki, de ti inkább türelemmel, elnézéssel és szelídséggel igyekeztek megvárni, míg abban a lélekben a jó és igaz mag kikél, és áldozatot hoztok a szeretet oltárán: akkor értettétek meg őt. És ebben telik öröme az Úrnak. Ilyen megértő lelkekre van szüksége az Úrnak, nem pedig olyanokra, akik a törvény betűjében akarják megtalálni az engesztelésüket és üdvözülésüket.

Szeretettel Bíró Laci

Ünnepi őrangyal
https://videa.hu/videok/film-animacio/u ... 3c9YOn48mQ
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 2. Jan 2024, 04:49

Minden évben, főleg év elején sokan fogadalmakat tesznek, amit persze rendszeresen egy idő után megszegnek, és emlékük a homályba feledve eltűnik.

Most egy nagyon fontos dolgot szeretnék mondani nektek!

Halálunk után a lelkünk az asztrálsíkra kerül, az asztrálsíknak több része van, és arra részére kerülünk ennek a síknak – amit a köznyelv mennyországnak hív – amelyikre mostani fizikai életünk során „bedolgozzuk” magunkat. Hét szellemi szférából áll a „mennyország”, az első szférában vannak, a bűnözök, öngyilkosok, pogány népek, Isten tagadók, a második szféra a vallásosok szférája, akik abban a világban élnek, amit elképzelnek maguknak.
A harmadik szféra már egy fokkal jobb ennél, de még innen is kötelező a testetöltés a fizikai síkra, a 4. szférától már csak vállalás, a negyedik szférát már a „menny előcsarnokának” is hívják. Innen már vállalás a fizikai síkra történő leszületés.
Minden szellemi szféra szintén hét részből áll, a szellemvilágban a hetes osztódást – tagozódást lehet megtalálni.

Most pedig nézzük meg, hogy miért is beszéltem a fogadalmakról, tekintsük át Vay Adelma bárónő – médium – közlését arról a szféráról, ahova azok kerülnek, akik nem tartják meg a szavukat, amihez ígéretet tettek! Katalin a vezető szellem, aki végigmegy a szférákon, és elmesél mindent részletesen. Álljon itt egy közlés a harmadik szféra ötödik részéről!

Íme:


„Hamis eskü, házasságtörés.

Katalin: Az Úr Jézus így szólt: A ti beszédetek legyen: igen, igen, nem, nem! Ami ezen felül van, az a gonosztól vagyon.

Csakhogy az emberek hamar készek az esküre. Isten nevében szüzességet és hűséget fogadnak, olyanokra kötelezik magukat, amiket később megtartani nem tudnak. Olyan dolgokra esküsznek, amiket sem nem hisznek, sem nem tudnak, tehát hamisan esküsznek és Isten nevét hűtlenségre, és hitszegésre használják. Ebben a szférában szintén minden vallás és társadalmi állás képviselve van. A 2. légköri gyűrűben a vallási fanatikusok és álszenteskedők, a farizeusok tartózkodnak; ebben a szférában pedig az egyháznak azok a szolgái, akik esküszegők voltak, érzéki életet éltek és azokban a dolgokban, amelyeket képviselniük kellett volna, nem hittek; a házassági esküt megszegők is itt bűnhődnek. A különböző Egyházak itt is képviselve vannak építményeikkel és szokásaikkal, csakhogy minden kép hamis és elrútított, olyan, mint amilyenek képviselői voltak.

Itt vannak mindazok, akik Istennek hűséget esküdtek, de fogadalmukat megszegték elcsúfított hitük és meggyalázott egyházuk képe előtt; és mindazok a szentségtelenségek és gonoszságok, amiket ők, Istennek tett ígéretüket megszegve, elkövettek, lángbetűkkel vannak a templomok falaira felírva és e templomok harangjai keményen, és félelmetesen konganak ezen a szférán végig, vádolva bűneikkel az itt levő papokat.


Szomorú és megható panasz ez: "Megesküdtetek és megszegtétek az esküt, lelkek voltak bízva lelkiismeretetekre. Isten nevével ajkatokon vétkeztetek. Jaj! Jaj nektek!" Néhány szellem bűnbánólag földre veti magát és kéri Isten bocsánatát, mások panaszkodnak és sírnak, ismét mások menekülni, elbújni akarnak, de nem lehet. A képmutató és az álbölcs, aki most már igazi énjét meglátja, ijedtében összeroskad, mintha szörnyet látott volna. Folyjatok bűnbánó és beismerő könnyek! Bűnhődéstek súlyos lesz. Az újra testet öltés és a vezeklés törvénye alá kerültök. Súlyos földi halál vár reátok, amely az esküszegés foltját lelketekről lemossa.

Gyakran történnek a Földön szerencsétlenségek, katasztrófák, amikor egyszerre több ember hal meg, mint pl. hajótörések, színházégések, földrengések, bánya- és vasúti szerencsétlenségek, robbanások és háborúk alkalmával; ekkor sok száz ember hal meg gyötrelmes halállal, amely a szellem bűnhődése. Isten mindegyiket kiválasztotta, akinek ily módon kell meghalnia és ez mindegyiknek szellemi megváltására szolgál.

Azok, akik Istennek a házasság megkötésekor tett esküjüket megszegték, megsemmisülve állnak templomuk előtt, ahol házasságukat kötötték, és a hűségesküt letették.”


Hú, fújjuk ki magunkat!
Azért van egy jó meg egy rosszhírem is.
A jó hír, hogy a szellemi törvények úgy működnek, hogy akkortól vagyunk érte teljesen felelősek, amikortól megismertük, ellentétben a fizikai sík törvényeivel, ahol ugye van egy olyan mondás, hogy a „törvény nem ismerése nem mentesít minket a törvény hatálya alól”.
Így aki csak most ismerte meg ezt a szellemi törvényt és a működését, az csak ettől a pillanattól kezdve lesz felelős a tetteiért, ígéreteiért. Mi a rossz hír?
Abban a pillanatban, amikor megismertünk egy szellemi törvényt, attól kezdve felelősek vagyunk érte, hogy be is tartsuk, és úgy is éljünk. Ezt lehet akár egy kisebb beavatásnak is hívni innentől kezdve kedves Barátom, mert most már te is felelős vagy azért, hogy betartsd a szavad, vagy.. ne ígérj olyat, aminek nem tudsz megfelelni, elő kell venni az erős akaratot, és az ezzel járó lemondást, és akkor sikerülni fog, amit vállaltál.
Különben sok kultúrában ezt az Isteni Törvényt ismerik, például sok bírósági tárgyaláson a Bibliára tett kézzel kell Isten nevére megesküdni! Lehet, hogy akkor, ha hamisan esküszik valaki, akkor azt hiszi, hogy megússza, de Isten nevére hazudni nagy büntetést von maga után, még akkor is, ha nincsen tisztában a következményekkel. Mert a lelkében már mindenki tudja és ismeri ezt a Törvényt, mert több inkarnációs fázist töltött a fizikai síkon, de egy – egy ilyen alkalom, mint a mostani hírlevem is segít az emlékezésben!

Ha valamit szeretnénk – egy rossz tulajdonságunkat – megszüntetni, akkor nem szabad előre kitűzni egy időpontot, mert az elme elkezd kitalálni minden menekülési formát, és mire bekövetkezik az időpont, már kész „menekülési” tervek vannak.
Példádul, amikor évekkel ezelőtt le akartam szokni a cigiről, és egy időponthoz kötöttem, akkor azt történt, hogy a napi fél doboz cigiről 3 dobozra emelkedett az adagom!
Mindig jött egy olyan gondolat, hogy „még utoljára..”. Ugye ismerős?
Most már régóta nem dohányzom, amikor „meguntam magamat”, és a sok kiégetett pólót és a kezdődő köhögést, elhatároztam, hogy „itt és most” leteszem a cigit, felajánlást tettem Jézusnak, és azóta nem dohányzok! És ennek a felajánlásnak már másfél éve és nem is gyújtottam rá azóta se. Érdemes egy komoly felajánlást magasabb erőkhöz kötni, és ez átsegít minket a nehézségeken és a kezdeteken is feltétlenül.


írta: Karsay István

Budapest, 2013.12.31.

UI:

Gondolkodás Szondi
https://www.youtube.com/watch?v=o8KQ3eVC3Xg

Ui2:

Te szoktál fogadalmat tenni? Én soha...Inkább leülök..és képzeletben összeszedem azokat a negatív dolgokat amik egész évben értek..hozzáveszem az energiavámpírokat is...elképzelek egy üres zsákot..és abba szépen beledobálok mindent..majd összekötöm a zsák száját...és jó messzire eldobom...Nem mondom..volt már olyan, hogy kinyílt..és egy-két dolog kiesett belőle..az a rákövetkező évben is kísért...de annyit mondhatok..évről-évre kevesebb dolgot teszek bele..Próbáld ki te is... (Angyal Kata)
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 3. Jan 2024, 06:26

Tanítás a migránshelyzet alakulásáról mediális segítséggel.

Én álltában nem személyes segítség miatt kapok üzenetet, tanítást a másik világtól, hanem csoportoknak, egyszerre több embernek, persze vannak kivételek, de... ezek erősítik a szabályt.

2017 karácsony és szilveszter közötti időszakban világítottak rá sok dologra ami aránylag rövidtávú történésekről szólnak, ami pár év, és persze van hosszú távú is, d ezekről már pár videómban beszéltem részletesen, de most még részletesebben fogok erről pár mondatot mondani. Nem mondom, hogy ennek sokan örülni fognak...
A tanítás leadásával ezért vártam majdnem 3 hetet és ezért elnézést kérek, de sikerült megfertőződnöm a mostani vírusok valamelyikével - vagy vegyesen többel is - és így január elején kizártam magam a normális emberi életvitelből, és főleg ágyban töltöttem az időm nagy részét. De most már teljesen a topon vagyok!
Migráns áradat nagy része emberi gyarlóság miatt jött létre, anyagi megfontolásból (munkaerő), de néha ez egyezik a magasabb szellemi tervezéssel is.
Az atlantiszi itt maradt nemzedék - akik mi vagyunk - ideje lejárt. Aki olvassa rendszeresen a hírlevelem, az ezt látja minden hírlevelem oldalának alján lábjegyzetként:
Ne feledd: Te az utolsók körébe tartozol a meghívottaknak, akiket az út szélén szedtek össze!”
Lejárt egy szellemcsoport ideje, a szellemcsoport itt maradt tagjai már sok "vizsgán" részt vettek, és most éljük az utolsó vizsgaidőszakot. A bevándorló népeknek ugyan úgy szükségük van a fejlődésre - és itt főleg a lelkekről beszélek, aki rendszeresen tanulni visszaszületnek a fizikai síkra.
Mondhatnám, hogy "helycserés támadás folyik", de lesznek még sokan,akik majd a megtisztult és átalakult Földön fogják folytatni szellemi tanulmányaikat mondjuk pár száz év múlva, ezekről az időkről most nem beszélek külön, ezt elmondtam a videó tanításaimban a youtuben, még a Föld fizikai változásairól is beszélek.
De a rövid lényeg az, hogy például Európában addigra - 2300 körül - már egy kevert faj fog kialakulni, egy érdekes bőrszínnel, ami ötvözi a kínai - arab . néger - és a fehér faj külső jegyeit.

Most azért térjünk vissza rövidebb intervallumra. Mondjuk az se véletlen, hogy ma hajnalban jutottam al az írás elkészítéséhez, mert tegnap este olyan információk kerültek a híreken keresztül a birtokomba, amik visszaigazolják a kapott három héttel ezelőtti mediális információimat, de erről nemsokára beszélek.
Nézzük akkor, hogy mi fog történni - a tudásom szerint.
A migráns helyezett annyira kicsúszik az államok vezetésének a kezéből, hogy tarthatatlan lesz az állapot!
Most utalok az esti riportra, ahol elmondják, hogy a nagy európai fölvárásokban már olyan területek alakultak ki, ahova se a rendőrök, tűzoltók, mentősök nem mernek bemenni, elkerülik őket, mert élve onnan már nem jönnek ki, nem tudnak rendet tartani.
Most szilveszterkor biztonsági zónákat alakítottak ki az ünneplő tömegnek, mondhatnánk úgyis hogy, hogy minden más zóna már nem biztonságos!
Ne mernek lépni a kormányok vezetései tartva a politikai visszhangtól, és ezért egy idő után a nép fogja az adott országokban a kezébe venni a védekezést, szabadcsapatok fognak alakulni, első időben az éj leple alatt, majd később nyíltan háborúzni fognak az adott területen, komoly összecsapások lesznek, melyek majd kiteljesednek teljes polgárháborús övezetté, és elszabadul a pokol! Addigra az államok vezetései is megpróbálnak beavatkozni, de a saját civil lakosságuk védelme érdekében korlátozott lesz a lehetőségük, sőt a rendfenntartó erők is menekülni dognak bizonyos helyeken.
Svédország, Németország, majd Franciaország lesznek az első áldozatok, Anglia sokáig biztonságban lesz. Közben létre fogják hozni az Európai Egyesült államokat is, megjegyzem erről Eszter médium beszélt régebben:.
Eszter médium közlése 1916-ból, amikor elmondta, hogy 1941-ben kitör a második világháború, és megjósolta annak a végét is.
Íme még egy részlet Eszter médium látomásából. A látomás dátuma 1945, még tart a második világháború!
„Egy nagy térkép van kiterítve előttem, rajta, főleg az egész Szovjetunió látszik. Egyszerre csak elmozdul a térkép, rázkódni kezd, és hullanak szét, válnak le az egyes tagországok. Majd kialakulni látom az Európai Egyesült Államokat, benne Magyarországot”
Eszter médium 1935. július 13.-i látomása a Utolsó ítélet” című Névtelen Szellem nyilatkozatról:
„Úgy látom, hogy még ez a század, és még kb. egy harmad rész, vagyis mostantól számított kb. 100 esztendő: és be fog következni a vég” (2035)
Az idő azét halad, az események drasztikusan felgyorsulnak. Sokig biztonságban lesznek a volt szocialista államok, mert nem letelepedési cél egyenlőre a területük, de sajnos egyszer ezeket az országokat is utoléri a végzete, de itt nem rövidtávú történésekről kel beszélnünk, hanem több tíz vagy esetleg száz évről, bár ez utóbbinak kisebb az esélye.
Fordulni fog a helyzet, és a keleti országokba fognak sokan menekülni! Említetem régebben egy másik mediális közlés kapcsán, hogy Kína lesz a világ kereskedelmi központja, minden gazdaságilag is átváltozik az új helyzethez igazodva, és a múltszázad eleji mediális közlés mára kezd megvalósulni!
A európai polgárháborúba szinte észrevétlenül fogunk belecsúszni, egyik napról a másikra!
Ez komoly gazdasági összeomlással is fog járni, éhezéssel, betegséggel, komoly ellenőrizhetetlen járványokkal, ami felett elveszítjük majd a felügyeletet. Olyan betegségek kerülnek elő, amiről azt hittük, hogy már nem létezik, kolera, himlő stb...
Megjegyzem kevesen tudják, hogy a spanyolnáthának annak idején - aminek semmi köze nem volt Spanyolországhoz - több áldozata volt, mint a két világháborúban összesen meghalt áldozatoknak.

Most térjünk ki a vallásra!
Jelenleg a világon az iszlám a legnagyobb vallás számszakilag, vannak országok, ahol a mai napig üldözik a keresztény vallásokat, Kínában például sok keresztény vallás titokban tartja az összejöveteleit.
A keleti országokban is sok helyen bátorság volt a keresztény vallást gyakorolni.
Nem akarok senki lelkébe taposni, de a európai kultúrában, és itt beértem Magyarországot is, rengeteg az ál keresztény, aki csak nevében keresztény, eljár megszokásból vagy kötelezettségből templomba, de igazi valóságtartalma érzéseinek nincsen, a Jézus Törvények betartásáról nem is akar hallani vagy csak felületesen.
Ők lesznek az első "júdások", illetve már ők azok, mert a migránsok által gyakorolt iszlámnak már sok országban behódoltak, részben félelemből, részben politikai célzattal, keresztek leszedése templomokról, karácsonyi ünnepségek nevének megváltoztatása fény ünnepre és hosszú a sor.
Pápa ugyanúgy alá fogja rendelni a kereszténységet részben félelmében az iszlámnak, mely teljesen teret fog nyerni nagyon sok időre, és most fog majd kezdődni a másik igazi keresztény üldözés, mely kiteljesedik majd a polgárháború céljaiban is, újabb indok lesz az öldöklésre, az atlantiszi népcsoport munkájának teljes lezárásának.
Fontos dolog: nem lesz világvége, Korszakváltás lesz , szellemi csoportok (Népcsoportok) átrendeződése, átalakulása, elmenetele egy másik síkra, bolygóra, és ez a föld fizikai átalakulásával is fog járni, mely napi szinten egyre erősebb a katasztrófákban, hiszem minden átalakulás fájdalommal jár és törvényszerűen szenvedéssel.
Ez az átalakulás15 - 20 éven belül annyira látványos lesz, hogy szinte mindenki valamilyen szinten szenvedő alanya lesz, ha nem máshogy de érintve lesz valamelyik ismerőse, rokona által.

A tanításom végére azért mondok segítséget is, és jó dolgokat!
Örüljünk minden pillanatnak, amit békében, szeretetben a barátinkkal, családunkkal tölthetünk.
Gyönyörködjünk a természetben amíg lehet, kiránduljunk olvadjunk össze vele.
Ismerjük fel újra s szépségeit amit sokan csak fotelból és képernyőről ismernek.
Merjük kimondani érzéseinek, nem tudjuk, hogy meddig lesz rá lehetőségünk, és itt arra is gondolok, akinek el lehetne ezt mondani!
Ismerjük fel, hogy minden egy egység, amit másnak okozok jót vagy rosszat, azt magammal cselekszem meg!
Ne felejtsük el a szerelmes szavakat, érzéseket, a kérlek - bocsáss meg és hasonló kifejezések használatát.
Bármi történjen is velünk hitünk maradjon töretlen, hiszem minden a MI érdekünkben történik még akkor is, ha az adott helyzetben ez rossznak érezzük - ezt sajnos én napi szinten átélem, bármilyen furcsa. A szobámban egy csodálatos lány él, a két lábon járó SZERETET, Ő a feleségem akiről még én is példát vehetnék. A szomszédomban (a közvetlen szomszédom ) a két lábón járó gonoszság, a szemeiből, tetteiből árad a gyűlölet, ölni akarás és tönkre szeretné tenni az életünket. Ellene a legjobb fegyver a türelem és a szeretet és a megbocsátás. Lehet gyakorolnom és van mit bőven!
De.. mindenkinek megvan a saját "keresztje" a maga spirituális szintjén, és ezt már sokan felismerik.
Ha betartjuk a Jézusi Törvényeket, és a legfontosabbat a szeretet törvényét semmi baj nem érhet minket hosszútávon, és itt már a szellemi életre is gondolok.
"Aki érettem elveszti az életét annak örök életet adok"
"Minden emberrel cselekedd meg amit szeretnél, hogy veled cselekedjenek meg"
A szeretet mellett kiemelem a másik legfontosabb szellemi törvényt,a megbocsátás erejét.
Hiszem egyik legnagyobb tanítás volt erre, hogy Jézus a kereszten megbocsátást kért a hóhérjai számára!
Gondolkozzunk pozitívan, próbáljunk meg rálátni a velünk történtekre, fogadjuk el amin nem tudunk változtatni, változtassunk amin csak tudunk, és ismerjük fel a kettő közötti különbséget!

Szeretettel:

Karsay István
Budapest, 2018. január 15. hajnali órák.


Karsay István előadása Jéghegy és dimenzióváltás
https://www.youtube.com/watch?v=AxQXO5Llo1k


Keresgéltem a gépemen anyagokat, és ráakadtam egy régebbi nagyon érdekes előadásra a 2004 – 2005 környékéről , 15 perces összesen.

Alaphelyzet Zita médium kb. 1995-ös mediális közlése, ahol előrevetítette egy tenger alól kitörő nagy katasztrófát 2000- 2010 között, és hogy onnantól kezdve beindulnak a komoly változások a földön.
A Tsunami pont „félidőben”, 2004 december 25.-én történt, és innentől kezdve visszafordíthatatlanul beindult a Föld fizikai (és lelki - mentális) változása.

Beszéltem 2004 közepétől erről előre, beszéltem a jéghegyek olvadásáról és a Golf áramlat lassulásról és leállásáról, és ezek a mostani időben következnek be erőteljesen, és a komoly klímakatasztrófákról.

Kapcsolódó videók:

A Föld várható katasztrófái

Az előadásomban elmondom többek közt, hogy az Adriai tengerből majd egyszer egy nagy tó lesz. Pontos időt nem tudjuk, előrementem az időben 2-300 évet.

Nemrég volt egy földrengés Magyarországon (is), és akkor elmondta egy geológus, hogy ez azért van, mert Afrika és Európa földrésze elkezdett közeledni egymáshoz, eddig erről nem is tudtam!
Néha utálom, de eddig minden bejött amit 20 éve elmondok....nagy rése már megvalósult..va amit 100 éve mondtak el, és már bizonyított mert megtörtént, és sorban jönnek a történések amiről beszélek a videón.
Most néztem videót 2013-ban készítetem.


Az az érdekes ebben a videóban, hogy ez a videó 2013-ban készült, akkor javában építették a horgásztanyákat..itt is parkoló készült miközben készítetem az előadást,.. 2017-ben jártam erre újra itt, azóta a környék horgász paradicsoma egy mocsárrá változott, elhagyták a házakat, minden szétrohadt, az enyészetté lett.... Pár év kellett csak hozzá.. eltűnt a tengervíz, lehet, hogy gátat építettek közben valahol, vagy valami más történt..... furcsa volt sétálni az akkori gyönyörű faházak között, most minden szétesett, viharok, időjárás elvégezte a maga munkáját... kicsit találóan a Föld is így fog átalakulni, és rövid idő alatt!

https://www.youtube.com/watch?v=Ko9ssE6 ... dp43bevqb0

Korszakváltás és világméretű katasztrófák.
Koronavírusról pár mondatban

Korszakváltás és a katasztrófák. 1. rész Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=aZ22mcd ... e=youtu.be

Korszakváltás és a katasztrófák. 2. rész. Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=jKUhcTI ... e=youtu.be

A Föld jövője és a migránshelyzet
https://www.youtube.com/watch?v=KpHCqPW4V90
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 4. Jan 2024, 04:54

Semmi nem az, aminek látszik - Felvezetés
Zita médium által 2016. április3.

Itt a Földön semmi sem az, aminek látszik. Látszatra ugyan úgy néz ki, hogy a Föld uralja a láthatatlant, de nem! Sőt sok esetben az emberek úgy gondolják, hogy a láthatatlan nem is létezik, a valóság azonban az, hogy minden a láthatatlanból ered, onnan indul ki, mert minden a láthatatlanban volt előbb, mielőtt annak tükörképe a fizikai síkon, a földi világban is megmutatkozott, megjelent volna.
Sokan egészségesnek látszanak, de a bűn miatt már a betegségek csíráit hordozzák magukban, mások viszont betegeknek látszanak, de idővel meggyógyulnak. Úgy néz ki, hogy éles a szemük és jó a látásuk, de valójában nem tudnak a dolgok mögé látni, a lényegre rátapintani. Más esetben úgy néz ki, hogy okosak, de mégis mindent tévesen cselekszenek. Bölcseknek hiszik magukat, pedig nincs kellő tapasztalatuk, vagy ha van, abból nem azt vonták le, ami bölccsé tehetné őket. Sokan igazán szépnek néznek ki, de belül minden undoksággal vannak tele. Sokan aranynak néznek dolgokat, mert fénylik, valójában azonban semmire sem használható. Úgy gondolják tudásuk van, de tudatlanabbak a tudatlannál.
Mindezzel azt akarom mondani, hogy az ember a földi világban a látszat után igazodik, mert nem képes a dolgok kiindulási pontjáig eljutni, a gyökerekig lehatolni, gyökér nélkül viszont semminek sincs élete. Éppen ezért az embernek mindig a gyökerekhez, azaz a kiindulási ponthoz kell visszatérnie, de nem tud, mert a jelen úgy elkápráztatja, hogy sem a múltat nem érzékeli, se a jövőbe nem képes belelátni. Sőt, azt sem érzékeli, hogy amit most, ma megcselekszik, annak akár rövidesen, de később egész biztosan következményei lesznek.
Egyszóval, az emberiség nagy része úgy él, mint a vakond, és nincs semmire rálátása, mert sötétben él, és mégcsak nem is tapogatózik, a fülébe pedig "ólmot önt". Úgy gondolja, őt nem érdekli, ami másokkal történik. Így aztán nem akarja hallani mások sírását, kérését, fájdalmát sem, csak az érdekli, hogy vele ma, most csak az történjen, az legyen meg a számára, ami a testi embernek kedvező. Ezért az élet aztán gyakran elveszi tőle pont azt, amit, vagy akit a legjobban szeretett.
Komoly hiányok vannak az emberi életekben testvéreim, és aminek hiányát érzi valaki, azt úgy gondolja, pótolnia kell. Csakhogy arra már nincs rálátása, még ha nézi is, hogy tulajdonképpen mi az, ami hiányzik neki, és hogy az miként pótolható. Így a legtöbb esetben helytelen megoldásokhoz folyamodik, de ez nem hogy pótolná ahiányt, hanem az egészet összekuszálja és ebből káosz keletkezik a lelkében, gondolatvilágában, érzéseiben és álmaiban is. Álmainak nagy jelentőséget tulajdonít, de nem tudja az egészet megérteni, így helytelenül magyarázza azokat. Abból kifolyólag, hogy nem helyesen gondolkodik, cselekszik, hiányai méginkább és egyre nőnek.
Amije pedig már megvolt, arra nem vigyáz kellően, ezért elveszíti azt. Nem vigyáz az egészségére, nem vigyáz a kapcsolataira, nem vigyáz a már bimbódzóban lévő hitére, nem vigyáz semmire: azokra az értékeire sem, amiket esetleg az előző életekben már véres verejtékkel, keserves munkával megszerzett. Hiányoznak azon ismeretei is, amellyel az igazság mélyére lenne képes hatolni. Felszínesek, földiesek ismeretei, amelyek csak arra alkalmasak, hogy velük hírnevet, dicsőséget szerezzen szüleitől örökölt nevének, és elmondhassa, hogy ő több vagy netán értékesebb a másiknál, mert ehhez vagy ahhoz jobban ért, mint a másik. Ha gazdagság adódott születésével, akkor úgy gondolja, hogy aki ezzel nem rendelkezik, az semmiképp sincs olyan értékű, mint ő. Így szegény családokban nem egyszer komoly képességgel születnek gyermekek, de nem juthatnak képességeiknek megfelelő pozíciókhoz életükben, mert az anyagi javakkal rendelkezők megnyithatnak minden ajtót, betölthetnek olyan állásokat, megszavaztathatnak maguknak olyan pozíciókat, amihez sem rálátásuk, sem képességük, főleg pedig erényeik nincsenek.

Összeállította: Bíró Laci

A csatolt anyagok listája:

Semmi nem az aminek látszik
Adai tanítás - Karácsonyi utóhang és Újévi köszöntő
Add Uram a hit erejét
A lélek beltartalmainak minőségi átalakulása a halál után
Senki sem hazudtolhatja meg önmagát
A szeretet mozgatórugója
1848-tól 1998-ig, rövid történelmi visszapillantás a spiritizmusban



https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGiskpqeP ... A?e=bO31JU
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGish7hRU ... A?e=ofdyRq
Karsay István 2024 januári szellemtani hírlevele -SBK_Hírlevél_227

https://www.youtube.com/watch?v=KDe_tigAh2Q
Szellemnyilatkozatok XIV. Fejezet – Hangoskönyv részlet (Csongi)

https://www.youtube.com/watch?v=hf0NQ5oSZoM
Kapcsolat Isten szellemvilágával III. rész – Hangoskönyv részlet (Tibi)

https://www.youtube.com/watch?v=0jiS3gx7hh8
A nemzet felosztása - Visszhang

https://www.youtube.com/watch?v=KaVUXewuHe4&t=61s
Karácsonyi hazatérés – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 5. Jan 2024, 05:17

A gondviselésről
Néhány összefűzött idézet Bertha Dudde médiumi közléséből

A földi világba azért kerültetek - hogy a földi világban a szellemi világot keressétek. Kaptatok hozzá egy csodálatos ígéretet is: ha elsősorban az Isten Országát keresitek - minden más hozzáadatik nektek. Ígéretem által megtakaríthatjátok magatoknak a létért való küzdelmet. Csak lelketek üdvösségéről kell gondoskodnotok, és én a többiről - a testi jólétről átveszem a gondoskodást.
Mindent elrendezek, ami nektek nagy megerőltetéssel járna, hogy magatok végezzétek el. Átveszem a földi élet gondjait amint a feltételt teljesítitek: országomra és annak igazságaira törekedtek, azaz minden feltétel nélkül magatokat átadjátok nekem. ( Meg kell élni a "legyen meg a Te akaratod" bízalmi lelkiállapotát.)
Engem és országomat azért kell keresnetek, hogy az megnyíljon nektek, akik igazságosságomban teljesen megbíztatok, és magatokat nekem átadtátok. De a világban nem kereshettek engem, mert Birodalmam nem e világból való. Ezért gondolataitokat az ég felé kell fordítani - el a világtól és ingereitől. Országomra, az igazi hazátokra kell gondolnotok - amit egykor elhagytatok, és ahova egyszer vissza kell térnetek.
Nem bánjátok meg ha tanácsomat követitek, és országom felé igyekeztek. Mert ugyanakkor megszabadultok minden földi gondtól, helyette átveszem én, és valóban minden gondotokban és ügyetekben érvényes gondoskodásom lesz. Földi módon gondoskodom rólatok - ahogyan az atya gondoskodik gyermekéről. Megadom, amire a Földön szükségetek van, és szellemi javakkal mértéken túl ellátlak bennetek. Mindig szilárdabb lesz a hozzám való kötődésetek is, és a földi élet már nem lesz terhes. Meg lesz minden amire testileg és szellemileg szükségetek van, mert a világ, és annak követelményeinek veszélyéből kikerültetek. Ezzel a világ urának (Sátánnak) a hatalmából is kikerültetek. Keressétek az Isten országát, és minden más hozzáadatik.
Minden gondotokat magamra veszem - de természetesen azzal a feltétellel, hogy elsősorban engem, és országomat keresitek. Tehát teljesen gond nélkül járhatjátok a földi utat, csak gondoljatok mindig erre az ígéretre.

Megjegyzés: Ez a való igazság. Ezt évek óta tapasztalom nap mint nap, csodálatosan működik. Mint mindenben a kezdet a nehéz, le kell győzni az egó zsigeri félelmét, hogy "de akkor mi lesz, ha nem én irányítom a dolgaimat"? Számára olyan érzés mint az első ejtőernyő ugrás, a biztos támasz elengedése. Ezt csak a hit megerősödésével érhetjük el. Az egó bizalmatlan, nehezen engedi ki a gyeplőt a kezéből. Hiába mondjuk gépiesen, hogy "legyen meg a Te akaratod", ez még távol áll a torokcsakra rezgésszintjétől. Előbb az egó bizonyítékokat akar, meg akar győződni, hogy az elengedéssel megmarad-e a biztonsága.
Ezért keressetek bizonyítékokat. Hagyjátok az egót végezze a dolgát és figyeljetek, főleg a mindennapok gondjai, kísértései, nehézségei, látszólagos kilátástalanságai szolgáltatnak remek meggyőző példákat az élő gondviselésről. Ilyenkor szellemi vezetőink is kitesznek magukért, mert gondjainkat úgy rendezik mint a pinty, de ezt folyamatos odafigyeléssel észre kell venni és hálásan megköszönni. Ez nálam úgy beindult annak idején, hogy egyéb imát sem mondtam többé, csak hálát és köszönetet. Az egó teljesen megadta magát. Elmúlt életemből a félelem, már nem vergődök semmiért és sokszor megkapom, amire szükségem va, mielőtt még eszembe jutna..
Mindig figyelem, elégedetten és boldogan tudomásul veszem és hálát mondok érte. Ezt tegyétek ti is, ha gond és félelem nélküli életre vágytok. Higgyétek el, MŰKÖDIK!!!

szemlézte: Bíró László

UI:

Szondi Miklós HIT
https://www.youtube.com/watch?v=h4N1hXdR5tE
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 6. Jan 2024, 04:59

A szellembukás magyarázata
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 33

Az ősbukás oka: eredmények elérésére irányult túlzott törekvés. A bukott szellem számára a megértés van elzárva az Istennel szemben való engedetlenség következményeként, amely a léleknek egy részét vastag burokkal vonja be, és éppen azt a részt, amely által a lélek Istennel van összekapcsolva.
Az ember megtérése tulajdonképpen nem abban áll, amint azt sokan gondolják, hogy megismeri a jót, és akkor az általa megismert jót tűzzel-vassal terjeszteni akarja. Az igazán megtért lélek sohasem akar nagyot, hanem mindennel megelégszik, amit neki Isten ad. Nem zúgolódik semmi ellen, mindenkivel szemben elnéző és türelmes. Kitartó, és nem vár az ő ténykedése nyomán nagy eredményeket.
Isten minden egyes szellemgyermekét egyenlő értelemmel, egyenlő szeretettel és egyenlő akarattal ruházta fel és mindnyájan egyenlőképen nyertek kioktatást a jóról és a rosszról, vagyis a rossznak a lehetőségeiről. Ők igenis egyenlőképen ismerték a ,,Van”-t és a „Nincsen”-t, és ezáltal a megismerés által mindegyik próba elé állíttatott. Az volt a próba, hogy a szellemnek igenis tudomása volt róla, hogy nem szabad hozzányúlnia ahhoz, ami meg nem valósítható.
Tehát nem a tudatlanságuk folytán hanem éppen a tudásuk folytán estek kísértésbe. Az ő egyéni vágyaik sarkalták őket éppúgy, mint a ma embereit. Egyformán tökéletesek voltak tehát, mint teremtmények; nem volt közöttük egy elhibázott sem, mindnyájan egyenlők voltak. Azonban a szabad akarat a teremtett szellem számára óriási messzeségbe mutatott utat. A szabad akarat úgyszólván határtalan lehetőségeket jelent és biztosít a szellem számára. A szabad akarat Isten legnagyobb ajándéka.
Isten munkát bízott az ő teremtett gyermekeire, amelyet el kellett végezniük; feladatokat, célokat tűzött eléjük, amelyeket el kellett érniük, be kellett tölteniük. Szabad akaratuk folytán előttük állt a végtelenség, de megtévedtek és azáltal váltak engedetlenekké, minél gyorsabb eredményeknek az elérhetése izgatta a képzeletüket. Az volt rájuk nézve a kísértés, a csábítás, hogy minél hamarabb megszerezhessék azt a hatalmat, amely előttük kilátásba volt helyezve.
És voltak köztük olyanok, akik átugrottak bizonyos kötelezettségeket, nem töltötték be tökéletesen a hivatásukat. Isten kegyelme pedig ma is és mindenkor mindaddig elnézi az emberek és szellemek tévedését, ameddig csak megvan a lehetőség a számukra, hogy visszatérjenek, hogy önmaguktól rájöjjenek a tévedésükre. Így tehát Isten nem büntette őket, nem kergette vissza a munkájukhoz.
Ez őket annál inkább meghagyta tévedésükben, mert látták az ő nagy haladásukat, a nagy eredményeket, amelyeket gyors és felületes munkájukkal elértek, ami azt a látszatot keltette bennük, mintha ők nagyobbak, ügyesebbek, többet érők volnának, mint azok a testvéreik, akik pontról-pontra betöltötték kötelességüket, feladatukat. Ez aztán őket abba az újabb tévedésbe ejtette, hogy kezdték magukat többre értékelni. Megszületett a lelkükben az önértékelés, a gőg. Ez befészkelte magát a lelkükbe, hivalkodókká lettek, s miután megszokták azt a gondolatot, hogy ők többet érnek Atyjuk előtt.
Később, amikor ez a felületes, látszat-munka kezdett összeomlani, semmivé válni, akkor nagyon sokan megértették, hogy az ő munkájuk nem, volt helytálló és visszatértek a becsületes munkához. Ezekkel a megtérőkkel szemben azok, akikben a gőg megerősödött, nem voltak hajlandók visszatérni, s így a lelkükben már szándékosan ellenszegültek az isteni akaratnak, s ezáltal a tudatos bűn útjára léptek. Így történt az elszakadás; először volt a tévedés, azután a tudatos bűn. A bukott szellem az ő Atyjának, Teremtőjének csak egyetlenegyet nyújthat igazi, benső megtérésének jeléül: az engedelmességet.


Megjegyzés: Milyen csodálatos képekben és milyen egyszerű és nagyszerű ez a magyarázat. Ne feledjük, az igazság mindig egyszerű, csak a hazugság kell szavakban inflálódjon, felfúvódjon, mert el kell rejtse igaz mivoltát. A hazugságnak nincs hitele, ezért kell kendőzze magát, alakoskodjon és félrevezessen, hogy ilyen módon szerezzen hamis hitelt magának. Leginkább az igazság látszatával téveszti meg áldozatait.
Minket, a paradicsomi világban teremtett embrió-szellemeket, azért hozott létre a Teremtés, hogy segítsünk a bukó elsődöknek visszatérni a Rendbe, de nagy részünk elcsábult és követtük a bukókat. A szellemvilági törvények szerint a törvény nem tudása mentesít a a büntetés alól, nem úgy mint a jelenlegi földi törvények esetében. A tanítások szerint minket, embrió-szellemeket a hűséges elsődök még a paradicsomi világban kioktattak.
Megismertették velünk a jó és rossz fogalmát és a szabad akaratunk jelentőségét. Ugyanakkor tudatták, hogy szabad akaratunknál fogva ezeknek a tanításoknak az ismeretében, minden felelősség a mienk, kibújni alóla nem tudunk. Tehát, amikor elcsábultunk, első pillanattól fogva tudtuk, hogy kiléptünk a Rendből és a bűn útjára tértünk. Ez a valódi értelme az “erdendő bűnnek”.
Ha ezt a témát sokkal részletesebben kibontva a részleteket is meg akarjátok ismerni, tanácsolom, olvassatok bele Tóvölgyi Titusz “Mindenség” című könyvének első kötetébe, melyet a múlt napokban osztottunk meg Veletek. Ez a “Szellem, erő, anyag” forrásműnek magyarázó szándékkal megjelent kiegészítése. Itt elmondja például, hogy az első bukásnál, mely az ősnapokban történt, az ellentétes szellemek elveszítették öntudatukat, amikor az anyagba záródtak. Ezután fogtak neki a hűséges elsődök, hogy kivessék az ősnapokból (az első napkörből) a megszennyeződött anyagot a lemerevedett bukottakkal együtt, ezután a kidobott részekből alakították hatalmas munkával a második napkör előbb tojásvilágát, majd üstököseit, melyek továbbalakítva gördülő világokká váltak (mint most a mi Holdunk) és végül tengelyük körül forgókká mint a mi napunk, csak sokkal magasabb tisztasági hatványon. Miután megteremtették a megfelelő feltételeket, hogy leendő lakói, a bukottak beköltözhessenek, került csak sor az ébresztésükre. Nemsokára az elégedetlen, gyűlölködő és irígy “főkolomposok” uszító, lázításának eredményeként, újból kitört a harc és újra tehetetlenné váltak a lázadók a természettörvények erőivel szemben. Az előbbi bukással ellentétben ez a második lemerevedés eszméletvesztés nélküli tehetetlen, mozgásképtelen állapot volt számukra. Úgy képzeljétek el mint azt a kómát, amelyben teljes öntudatánál van a magatehetetlen szellem. Ennek a második napkörnek az anyaga is fényvilág, a mi napunk fényénél összehasonlíthatatlanul magasabb hatványban. Ne feledjük el a mi hatodik napkörünk is hány tűzkarikás kivetésen ment keresztül, sőt a mi bolygónk is mondhatjuk másodrendű a naprendszerünk nálunk fejlettebb bolygóival szemben, amelyek kivetett salakanyagát gűjtötte össze vonzásával a Földanya és alakította ki bolygónkat.
Ez a pár mondat csak egy kis ízelítő volt a könyvből, melynek ezen első kötete a második napkörből bukás és a tűzkarikák, az ellentétes szellemekkel együtt, kivetése után fejeződik be.

Szeretettel bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 7. Jan 2024, 06:13

A duálszakadástól a szerelemig
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 34

Az Istennel való szembehelyezkedés volt az első csírája annak a bűnnek, amely kezdte elválasztani a Teremtőtől a teremtett lényeket. Ez az elsődleges ok volt a gőg. A gőgnek első alapvonása az engedetlenség; tehát nem az elfogadót, a női principiumot terheli az első bűn, hanem éppen az adó-felet, amely hatni, adni, továbbterjeszkedni, teremteni akart. Tehát az első gondolat volt a Teremtővel való szembehelyezkedés, amely az adó féltől indult ki és megfertőzte a duális egységet, mintegy homályt borítva arra.
A duálok észrevették a lelkükben a visszahatásokat a létrehozott eredmények szemlélése folytán, de ezek a hatások csak elégedetlenséget, diszharmóniát keltettek a lelkükben. Ez folyton fokozódó komorsággá változott a lelkükben és ez az érzés hozta létre köztük a szakítást. Tehát ez volt az őseredete a meghasonlásnak.
Még mindig összetartoztak, de a gondolataik nem voltak már közösek, a fluidjaik nem voltak egybefolyók. A válás által az adó fél az ő elfogadójából, az elfogadó fél pedig az ő adójából bizonyos részt magával vitt, mert tökéletesen nem tudtak egymástól elszakadni. A különböző (nem összetartozó) duálfeleknek érintkezéséből villamosság támadt. Ez a rezgés új, ismeretlen örömet jelentett: úgy érezték, hogy ebben az örömben megtalálták a lelkük kielégülését. Lelkük mind jobban szegényedett érzésekben, annyira, hogy a szeretet, amit magukkal hoztak, színtelenné, kopottá vált, erőtlenné lett. S akkor elkezdték keresni a harmóniát, ez a lelkükben szinte beteges nagy vággyá növekedett és ezt más szellemek duálfelében remélték megtalálni. Ez volt a házasság fogalmának első keletkezése szellemi szinten.
A földön látható, hogy az értelem eltompult, a világosság teljes sötétséggé, a szeretet gyűlöletté vált, a harmónia, az egy cél után való törekvés és együtt való teremtés öröme érzékiséggé fajult. Az isteni kegyelem törvénye ezt az erőszakos érzést, az érzékiséget állította munkába, és ennek kell pótolnia a szeretetnek elhanyagolt és elcsenevészedett érzését gyermekek nemzése, szülése és felnevelése által.
Lassanként kifejlődik bizonyos szeretet-érzés, amely mindkettőnél jelentkezik: a gyermek iránt való szeretet. Az élet továbbfolytatásának lehetősége szunnyad ez alatt az érzés alatt, ez alatt az ösztön alatt a szellemben. Ez az a cél, amely az embernek első feladata: hogy megtanuljon szeretni.
A szülői szeretet csak híd: abban a közös szeretetben talál rá egyik lélek a másikra, amely a két szülőt a harmadikhoz, a gyermekhez fűzi. Itt nyílik meg előttük a fejlődés útja; itt kiengesztelődnek az ellentétek, a különböző vágyak és törekvések egymásba olvadnak és a háborúság a két nem között megszűnt, megszokják, sőt megszeretik egymást. A férfi lelkéről is lekopik a nagy hatni- és akarni vágyás, a női lélekről is lekopik a más irányba való törekvés.
Mi lenne, ha ennek a két mélyen alábukott szellemtermészetnek nem volna közös összekötő kapcsa: a nemi vágy?! Hiszen bennük még nincsenek érzések, csak ösztönök, kielégülésre, megnyugvásra törekvő vágyak. Az egymásutáni testetöltések során megszokják egymást és mindinkább keresni kezdik a stabil kapcsódásokat. Küzdenek, harcolnak egymással, de érzik, hogy szükségük van a másikra és vágyják az összeolvadást és megnyilatkozik az első valódi, igen piciny, igen gyenge igazi szerelmi érzés a vágyvilágukban.
Az átlagemberben az érzékiség, az önzés, az élvezetvágy, az önmagának-kedvezés oly nagyfokú az emberben, hogy a tiszta szeretetet el sem tudja képzelni a másiknál, azért a kétféle neműek közötti szerelemben is mindenfélét ezekre az alantas érzésekre vezet vissza. A paráznaság a halál birodalmából hoz törvénytelen elveket a felszínre, és ezeknek az elveknek helyet biztosít a földön. Minden bűnnek megvannak a maga külön fájdalmas, szenvedésteljes következményei, de talán a gyilkosságon kívül egyik sem nagyobb, egyik sem gonoszabb, mint a paráznaság bűne. Hiszen éppen a duálok elválása folytán létrejött erőkeveredésekből származtak a millió meg millió szenvedésteljes állapotok.

Megjegyzés: Ebből a részből érthető meg az a paradoxon felvetés a duálok szakadásáról, hogy, ha az adó és a fogadó fél kötelékei szétszakadtak, hogyan lehetséges mégis, hogy testet ölthetnek mind a két nemmel. Az adó fél születhet nőként és fordítva, bár a leszületések száma a saját természetük szerint mindég nagyobb, nagyjából 60-40%. Ennek oka, hogy a szakadáskor akaratlanul magukkal vitték duáljuk lélektestének egy bizonyos részét. Végül ez az isteni előrelátó szándék hasznosnak bizonyult, mert lényegesen megkönnyítette a duálfelek fejlődését. A fejlődő lelkek saját bőrükön megismerhették a másik természetét, hajlamait és közeledhettek egymáshoz, magyarán érzelmi szinten hamarabb összerázódhattak.
Azt mondják a földi síkon az ellentétek vonzzák egymást. Igen ám, de a duálfelek nem ellentétei egymásnak, hanem kiegészítik egymást, ugyanis ez az együttműködés és harmónia záloga. Nagyon sok ilyen-olyan leszületés tapasztalata kell meghozza a lelkek számára azt a bölcsességi fokot, amikor már nem a hormonok, a libidó és a szex a férfi és nő közötti vonzó tényező, hanem a békés és harmonikus együttlétre, munkára való vágykozás. Csak ekkor érik el azt az érzelmi fejlődési fokot, amikor remélhető, hogy találkozzanak a duálok.


Szeretettel Bíró Laci


UI:

Karsay István szellemtani oldal
https://karsayistvan.hu/
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 8. Jan 2024, 06:13

A házasság három pillére
Részlet a "Titkos tanítások"-ból - 35

A szeretet, a tisztaság, a hűség a házasság három pillére. Ha valaki ez ellen a három pont ellen vét, még mielőtt házasságra lépne, máris házasságtörést követett el és az embereknek csak igen kis hányada az, akiknek részére szent a házasság, akik mindezt a három pontot bele tudják vinni a házasságukba. Ki mit visz a házasságba, az az övé. Előfordulhat, hogy a házasság az egyik félre nézve szent, a másik félre nézve azonban nem szentelődik meg.
Minél érzékibb valamely férfi vagy nő, annál alantasabb szellem és a gonosznak terjeszkedési vágya nem hagyja nyugton, s nem engedi, hogy a saját lelkük javát munkálják. Minél messzebbre hatni: ez a gonosznak a természete. Ezért nevezem én a paráznaságot az ördög vegykonyhájának. Mocsár ez, amely mérges miazmáival megfertőzi a környezetet, a levegőt, a talajt úgy, hogy semmi jó és igaz meg nem maradhat mellette, mert egyik bűn, egyik tévelygés szüli a másikat és a bűnöknek egész légiója, egész tömege telíti az atmoszférát az ilyen természetű lelkek körül.
Ha a társadalomnak elkényeztetett élvhajhászai tudnák, hogy milyen fluidokba keverednek bele s milyen irtózatos atmoszférát teremtenek maguk körül, és ha a nők, amikor egy ilyen férfivel viszonyt kezdenek, tudnák, hogy milyen következményeknek teremtenek lehetőséget: irtózattal és undorral telnének él a saját tévelygéseik miatt. Ebből a káoszból nem vezeti ki az emberiséget sem a paragrafusoknak, törvényeknek és rendeleteknek sokasága, sem a szenvedéseknek és gyötrelmeknek egész tengere, csak egyetlenegy: az érzéseknek megtisztulása és felemelkedése.

A lélek az ilyen elhibázott életek után valósággal megcsömöröl ettől az életmódtól és újabb életében teljesen kivonja magát a párkapcsolat teremtésből. Kolostori, vagy zárda életet választanak maguknak, vagy másképpen vonulnak el. Az önkínzás és aszketizmus is tévutak melyekből semmi haszna nincs a léleknek.
A tisztaéletű szerzetesek, és papok akik meg tudják tagadni magukat, magasabb szférából jött lelkek, akik birtokában vannak annak a nagy szeretetnek, amely képesíti őket az önmagukról való lemondásra. Ezek a világnak világosságot, ismeretet, igazságot hoztak, az irgalmat és a kegyelmet hirdetik, és az emberiség megtérését sürgetik.
Mindenesetre a házasság van adva a földi ember számára, hogy a szeretetben kiképezze magát. És a szeretetben a legmagasabb fokot, amit csak a földön el lehet érni, a házasságban tudja megszerezni. Sok elnézés, sok megbocsátás, sok kiegyenlítődés kell, amíg az ember tisztán tud szeretni, azaz önmagát feláldozni azért, akit szeret. Mert ez a tiszta szeretet.

A szerelem háromszögének legfelső csúcsa a szeretet, a bal felől eső csúcs a tisztaság, a jobb felől eső a hűség. De mindegyik rész felett legmagasabban trónol a szeretet. Mert hiába van meg a tisztaság, szeretet nélkül értéktelen; hiába a hűség, szeretet nélkül csak mint száraz kötelesség nehezedik a lélekre, csak ha megvan a szeretet, ez tudja a másik kettőt kitermelni önmagából. A szerelem érzése csak akkor lehet magasabb rendű és tiszta, hogyha az anyagiasságtól mentes. Minél magasabban fejlett a lélek szerelmi érzése, annál tökéletesebb virágként jelenik az meg a lélek természetében, és illatával szinte az egész lelket átalakítja és újjáteremti.
Két léleknek hasonló virágzása, hasonló illat kilehelése bizonyos magasabb rendű rajongás mámorában egyesülve hozza létre a legnagyobb, a legnélkülözhetetlenebb kiegyenlítődés érzését, azaz a boldogságot. A férfi és a nő közötti harcban hol az egyik, hol a másik kerekedik felül ahelyett, hogy összeolvadva haladnának felfelé. Ebben a párharcban a férfi fegyvere az erőszakosság, a nőé a ravaszság. Az anyagias, uralkodni vágyó, gőgös, testies, hazug, indulatos, önző, gyűlölködő női lélek nemcsak az érzékiségen keresztül, hanem mindezeken az érzelmi szálakon keresztül is mindenkor olyan hatással van a férfira — még akkor is, ha nem feleség vagy anya — mint a mérgezett levegő a szervezetre.

Az a férfi viszont, aki azt a nőt, akit szeret, megbántja, saját maga ellen vét, mert a nő érzései finomabbak, érzékenyebbek és minden érzés-szálacska, amely a női lélekben visszafelé hajlik, a férfinak lelki vesztesége, mert annyival kevesebb behatást kap, annyival kevesebb érzés-szálacska indulhat útnak az ő lelkéből felfelé. Mert a férfi önmagában véve sohasem tudná az érzéseket puhábbakká, jobbakká és boldogítóbbakká tenni, hogyha a nő érzésvilágával össze nem kapcsolódhatnék.

Szeretettel Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 9. Jan 2024, 05:14

Korszakváltás lesz, ami már komolyan elkezdődött, földrengések, tűzhányók, vírusok, fertőzések, és lassan alakul át a Föld.
A Föld nem fog elpusztulni, csak komolyan átalakulni, mint ahogy Atlantisz is elsüllyedt, lásd Vízözön legendája.
Volt olyan a régi időben, hogy egy fél ausztráliai sziget 48 óra alatt elsüllyedt.
Erről beszéltem pár előadásomban, és Cayce is! Anglia, Japán eltűnik, átalakul a föld, a tenger Svájcnál lesz határos a földrészünkkel, de kevesebb ember maradni fog, a „jól örökségül bírják a Földet”, az átalakult és megtisztult földet, de ez is várhatóan 2-300 év!

Így a Föld átalakulását jól írja le a videó, de nem fog elpusztulni!

Amúgy ezeket a dolgokat a Kormányok is tudják, és készülnek rá, csak nem teszik hivatalossá, hogy ne legyen káosz az emberek között.
Elég nézni a híreket a sok földrengés, természeti katasztrófa miatt. Én is ezért nézem a híreket, érdekel, hogy hol tartunk!! J

Karsay István

https://www.facebook.com/10008735102759 ... 784449491/


UI: Nem szoktam ebben a témában megszólalni, de pár gondolat az 5G-ról egy levél kapcsán ahol rákérdeztek:

Az a baj, hogy nagy része nem ért az elektronikához aki erről beszél, „ híres” orvosok – most neveket nem mondok nekem az a szakmám, egymást hülyítik.. valaki kiokoskodta ezt az 5G-t, miközben más készülékekből már régen áradnak ilyen és magasabb frekvenciák, ha látnád ezeket elájulnál.. szerinted a wifi milyen frekvencián dolgozik? Riasztórendszerek pár érzékelője, mikrohullámos átjátszó rendszerek.,Hasonló és így tovább.. akkor miért nem dobják ki azokat! Köztünk élünk már régóta, a mikrohullámú átjátszók már 30 éve működnek, de egyre több van belőlük, pl. riasztó rendszerek…(ez a szakmám)
Megjegyzem ezek a „híres orvosok” mindegyike (kb. 3 van ilyen) rendelkezik saját üzlethálózattal, ahol a kovid ellen és hasonló dolgok ellen lehet kapni egy szinte megfizethetetlen pénzért természetes orvosságok, szereket (táplálék kiegészítőnek nevezték el) és milliárdosok a hiszékenyekből!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 10. Jan 2024, 05:38

Spanyol bikaviadal és kutyaöldöklés.


Az emberiség hárommillió éve

Négy ezerhatszáz millió évvel a szellem éjszakája után - hárommillió évvel ezelőtt - kezdődött az ébredés az Ős bukásból! Az ősember megjelenése! Megindul a testetöltések kegyelmi sorozata a szellemi evolúció szolgálatában.
Az evolúció első fázisa az őshordák korszaka - 2 millió kilencszázezer év!
Tehát az emberiség 3 millió évéből 2 millió kilencszázezer évig tartott az őshordák korszaka!
Második fázis - az ős közösségek korszaka - 50 ezer év!
Harmadik fázis - ős kultúrák kora - 30 ezer év!

1. Atlantiszi szellemlégió kultúrköre
2. Lemúriai szellemlégió kultúrköre
A Lemúriai utód legnagyobb csoportja - a kínai szellemlégió. Egymilliárd
ember szellemi elvet látjuk lényében!
Sárga - barna bőrű ember szellemlégiói. Ázsiai szellemlégió. Főleg
statikus - szilárd - nehezen oldódó szellemi elv.

3. Mú szellemlégió kultúrköre

Vörös bőrű ember - Mú utód. Amerika és Óceánia őslakossága. Hanyatló
- más szellem légiók keverésével serkentett - szellemi elv.
Ilyen a Dél Amerikai indián férfi típusa. És duáltársa - az indián nő.

Negyedik fázis. Az isteni elvektől való eltérés miatt - az ős kultúrák katasztrofális lezárása.. Atlantisz az Atlanti óceánba süllyedt. Lemúria - az Indiai óceánba süllyedt el! Mú - a Csendes óceánba süllyedt el!

Ötödik fázis. Krisztus előtt 10 ezertől - máig! Az aláhullott szellemlégiók újraélődése.

1. Atlantisz utód - mediterrán és európai szellemlégió kultúrköre.
2. Lemúriai utód - ázsiai szellemlégió kultúrköre.
3. Mú utód - ős amerikai és óceániai szellemlégió kultúrköre.
4. Ezután még van egy negyedik szellemlégió a Földön. Az ős bukásból máig - a 20. századig - folyamatosan oldódó szellemlégió: az ausztrál és afrikai ős rasszok ős primitív kultúrköre. Az ős hordák és ős közösségek korszaka a huszadik századig.
És végül a szellemlégió keveredések. A dinamikus Atlantisz utód kirajzásai az összes kontinensre.
Ha azt mondjuk, hogy a Kegyelem nemrég emelte ki a bukás szelleméjszakájából, ez a „nem rég” év tízezredeket jelent! Bennünket is - Atlantisz utódokat - évmilliókkal ezelőtt, az ős bukás szelleméjszakájából emelt ki a Kegyelem!

- Lemúria - Mú utódoknak van még egy plusz terhünk a fekete bőrű szellemlégióval szemben! Mi, a szellem éjszakájából korábban kiemelve - az Atlantisz - Lemúria - Mú
kultúrák katasztrofális bukásakor - elsüllyedésekor - újra aláhullottunk
az anyag mély szintjének szelleméjszakájába! Azonban nem oly mélyre, mint az Ős - bukás volt, úgyhogy 10.000 év után újra kiemelhetett a Kegyelem a fejlődés újraszületéseinek sorozatára!

Az Atlantisz utód - a nagy spirituális múlttal és Krisztus tanaival rendelkező fehér bőrű szellemlégió óriási felelőssége, hogy földi vezető szerepe folytán, anyagelvű tudományával - kiöli a most ébredő és fejlődő színes bőrű szellemlégiókból a helyes Isten-fogalmat, az igaz Krisztusarcot! Mert az ébredő és fejlődő szellemlégiókból az Istenfogalmat nem kiölni kell - ezt teszi a tudomány ma - hanem a mély, eltorzult szintjéről kellene felemelni!
És szégyenteljes, minden emberit megcsúfoló állapot a fehér bőrű Atlantisz
utód brutális üzelmeinek következménye!
Így vitte át rabszolgaként Amerikába négerek millióit az Észak - Amerikát benépesítő fehér bőrű Atlantisz utód!

MOST CSAK részleteket veszek ki egy anyagomból, de ami FONTOS, Spanyolok!

Nézzük a rájuk vonatkozó részt:


Mediterrán, dél európai, portugál — spanyol szellemlégió robbanékony világa, mely a maga dinamikájával kifelé robbant és egész Latin-Amerikát, Mexikó - Közép - és Dél Amerika őslakosságát - a hanyatló MÚ utódot - részben kardélre hányta, részben beolvasztotta a maga dinamikus szellemcsoportjába. Ezáltal keletkezett a portugál -
spanyol - kreol - indián - mesztic szcllemlégió, később a néger - mulatt szellemi égi óval kiegészülve. így a Mú utód szellemcsoportjának szellemi hanyatlását megállította és a dinamikus fejlődés útjára terelte,

A spanyol légió robbanékonyságának egyik szimbóluma a bikaviadal.
Ez a dinamika hányta kardélre és pezsdítette újra a fejlődés útjára a hanyatló Mú szellemlégiót. Minden spanyol városban - minden vasárnap délután - elengedhetetlen volt a bikaviadal - és az ma is!
Először nagy köpenyes banderillerók ingerük a bikát, utána a pikkádorok következnek, akik kezeikben acélhegyű dárdát tartva hívják magukra a bika figyelmét. A bika a pikkádor felé rohan - a pikkádor a bika felé, és futás közben a levegőben repülve döfi a bikába dárdáit - hogy a bikát megsebezve, mind jobban felbőszítse.
Ezután következik a lovas pikkádor - szintén hegyes dárdával, aki tovább fokozza a bika felingerelt állapotát. És végül a viadal fénypontja jön - a matador. A bika és a halálra is elszánt matador, egymás körül forogva, állandóan súrolják egymást.
A matador állandóan ide-oda hajlik - a mozgásművészet haláljátékával.
És ezután következik a bika leszúrása - amely a matador számára a halál veszély maximuma! Mert a bikát - ez félelmetes erkölcsi szabály az egyenes tőrrel csak elölről szabad leszúrnia, amint a matadort fel akarja öklelni! Ha a matador nem talál pontosan, és nem sebzi halálra a bikát - akkor a bika nem torpan meg, hanem szarvaival feldobja a matadort, aki a levegőből eléje esik - és vagy megcsonkítja, vagy halálra tapossa.
Azonban a matadorok - nemzeti hősök! És olyan dicsőség övezi őket, amelyért minden halálveszélyt vállalnak. Ez a dinamika hányta kardélre a hanyatló Mú utód szellemlégiót, és pezsdítette mozgásra - az újrafejlődés útjára.

Írta: Karsay István
(alapforrás: Makk István)

UI:

Makk István Gömbszimbolika 1
https://www.youtube.com/watch?v=ZU14iuTGJ1M
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 11. Jan 2024, 05:47

Útmutatás az utolsó időkre - Felvezetés
Zita médium 1985. május 5.

Vajon a földön a becsületesen dolgozó, a törvényt tisztelő, embertársait szerető, az életet értékelő emberlelkeknek van-e valami dolguk a törvénnyel? Kell-e nekik újra és újra a bíró előtt megjelenni; kell-e nekik újra és újra a börtön rácsai mögött ülni és a börtönélet minden keservét és nyomorúságát megismerni? Nem testvéreim, azoknak kell ez, akik a törvénnyel örökösen hadilábon állnak; akik a törvénnyel újra és újra ujjat húznak; akik a törvénybe újra és újra beleütköznek.
Az ilyeneknek nincs erkölcsi érzékük, az ilyenek nem tudják, hogy a törvény őket védi, hogy a törvény az ő javukat akarja, hogy a törvény azért van, hogy mindenki a maga területén szabadon munkálkodhassék. Igaz, hogy az emberi törvények elvesztették már ezt a jelentőségüket; igaz, hogy az emberi törvények útvesztőjében elvész az áldozat és felmentetik a bűnös. Igaz, hogy az eredetileg lefektetett - ahogy ti mondjátok - alkotmányban biztosított jogok és az alkotmányban lefektetett törvények útvesztőjében már az történik, hogy többé nem az igazságot keresik, többé nem azt akarják elbírálni, hogy ki az áldozat és ki az, aki a bűnt elkövette és vétett az igazság törvénye ellen. Mindenképpen a paragrafusokat akarják úgy forgatni, hogy találjanak egy olyan helyzetet, amivel a bűnös felmentődik.
Az ember megterheli magát bűnös érzésekkel, vágyakkal és gondolatokkal; a Mózes által adott isteni tízparancsolat minden parancsolatát nap mint nap lábbal tapossa, és mégis azt várja, hogy az emberek az Isten és a törvény kegyelmet gyakoroljon felette anélkül, hogy megtérne. Értitek?, anélkül, hogy megtérne; anélkül, hogy törvényt tisztelő, Istent szerető és az embertársait értékelő emberré alakulna át. Szabadságot akar, hogy ezen keresztül újabb gonoszságokat zúdíthasson a világra.
És amikor ezek gyakran történnek, akkor az utolsó időkben kitermelődnek a társadalomnak olyan rétegei, amelyek a poklot szabadítják az emberiségre. Kitermelődnek olyan hadvezérek, olyan politikusok, olyan tudósok, olyan írók, költők és mindenféle szedett-vedett népség, amely nem az erkölcsöt, nem a becsületet teszi az ember elé, nem az értékes munkát jutalmazza, hanem a naplopást, a nemtörődömséget és a gonoszságot. Kitermelődnek olyan emberek, akiknek a gyötrelmes, erőszakos uralkodása alatt népek és nemzetek nyögnek. Megölik mindazokat, akik egy szentebb, tisztább eszmében hisznek, halálra ítélik testvéreim, mindazokat, akik mint elit, vezetői lehetnek akár egy nemzetnek, akár egy fajnak, akár az egész emberi társadalomnak.
Nem az igazság tart fent társadalmakat és emberi érvényesüléseket, hanem az emberi gonoszság. Nem ott van az anyagi adottság, ahol azzal könnyet lehetne letörülni, éhséget lehetne csillapítani, bibliát lehetne nyomtatni, hanem ott van testvéreim, ahol újabb gazságra, újabb gonoszságra, újabb nyomorúságra használják fel azt. Az élet többé nem lesz érték, hanem egy emberi élet kevesebb lesz egy patkány életénél; könny és vértenger lepi el a földi életet, az Isten ajándékát. Kő kövön nem marad és fű nem sarjad, és nem értik az emberek, hogy mi történt a természettel. Nem értik a felnövekvő, új generáció beszédjét, nem értik a saját gyermekeik nyelvét. Elfelejtik, hogy a gyakorlati életben nem nyújtottak példát. Elfelejtik, hogy bár prédikáltak nekik, mint hipokraták az igazságról, de a gyökérnél van a baj, mert a példamutatás, az igazságnak a gyakorlati életben való kivitelezése elmaradt. Akkor nem értik, hogy honnan veszi a gyermek azokat a hitetlen beszédeket, azokat a téves elgondolásokat, hisz ők úgy gondolják, ők nem olyanok és nem úgy élnek.

Szeretettel Bíró Laci

A csatolt anyagok listája:

Útmutatás az utolsó időkre
Adai közlés - Függőségek
Évkezdet
Az áldozatos életek
Arról ismerlek meg titeket
A tapasztalat
A legsötétebb bűn és következményei




https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGisk3Qlw ... w?e=BIhIa5
Innen letölthetőek külön a mai csatolt anyagok a tárolóból

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=3VrgNQJiSRg
A szellemvilág tanításai Erzsike médium által – 1999.02.14.

https://www.youtube.com/watch?v=FIUelzdYnkI&t=17s
A lovas balesetett szenvedett arisztroktata Erzsike médium által

https://www.youtube.com/watch?v=KOc5_RolDt4
Kárma és kegyelem – Hangoskönyv részlet (Mónika)
A haladás legrövidebb útja, engedelmesség Isten akaratával szemben

https://www.youtube.com/watch?v=I4bq159ypvw
Édenkertünk Irországban – Romantikus filmsorozta
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 12. Jan 2024, 04:34

Utolsó napok.

Edina barátom írt levelet, ami érdekes gondolatmenetet indított el bennem:
„Ezékiel könyve 4:6-ban, valamint a Mózes negyedik könyve 14:34-ben megszólaltatott profetikus nap-év elvre. „A napok száma szerint, a melyeken megkémleltétek a földet, (tudniillik negyven napon, egy-egy napért egy-egy esztendő), negyven esztendeig hordozzátok a ti hamisságotoknak büntetését, és megismeritek az én elfordulásomat.")
Tehát akkor ennek alapján 3 nap az 3 évnek felel.”
Hát igen, érdekes téma, mert el van terjedve mindenféle variáció, a legtöbb az arról szól, hogy vásároljunk be sok inni és enni valót a 3 napos sötétség miatt.
Én úgy vagyok vele, hogy 3 napot mindenki kibír étlen – szomjan, egy kis böjt nem árt senkinek, de ha a Bibliát vesszük alapul, akkor nagyon sok mindent be kellene vásárolnunk!
Önmagában ez reménytelen, mert vagy egy kút kell hozzá, vagy külön ellátás, mert konzervből nagyon sok kellene.
De Isten azt mondta, hogy „miért félünk a holnaptól?”, Ő gondoskodik rólunk.

Egy részlet a Hegyibeszédből:
„Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-e az élet hogy nem az eledel, és a test hogy nem az öltözet?
Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-e azoknál?
Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy arasszal?
Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;
Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
Miután az emberiség nagy részének el kell fizikailag pusztulnia, a lélek kerül a megfelelő helyre, mindig az fog történni, ami a nagy TERV része.
Jobban járunk ha a mával foglalkozunk, és nem a holnappal, mert a ma fogja létrehozni a holnapot, a sorsunkat, és ezt pár konzerv nem fogja megváltoztatni!
És mi várhat még ránk? Idézek újra Edina leveléből:
„Nézd csak mit találtam, mit ír a Biblia az utolsó napokról, hogy mi lesz:
Péter 2. levele 3. fejezet 7. vers:
"A mostani egek és a föld pedig ugyanazon szó által megkímélve megmaradtak, hogy tűznek tartassanak fenn az ítéletnek és az istentelen emberek pusztulásának napjára."
10. vers:
"....Az elemek égve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek."
Vagyis akkor tűz által fogunk meghalni, ahogy olvasom. Jó lesz! ”
Az Énok –kulcsokban is a föld mélyéről feltörő nagy tűzről van szó, a földkéreg szinte kifordul magából. Én mondjuk egy vízözönnek jobban örültem volna, mert jobb megfulladni, mint megégni, de sajnos nem kívánságműsor, nem valószínű, hogy az én véleményem számít ebben az esetben.
Érdekes, hogy nagy lehetőség a jégkorszak is, ami pont ellentéte a tűznek, hacsak a nagy tüzet majd a víz el nem oltja! 
Amúgy a vulkánok és napkitörések nagyon komoly veszélyeket rejtenek a számunkra.
Az energiák akkora erővel törhetnek a földre, így két oldalról is kaphatjuk, ami veszélyes lehet együttes hatásukban az emberiségre!
És ez kombinálhatjuk a vízszint emelkedésével!

Hát sok érdekesség fog még ránk várni. amúgy sokan készülnek a túlélésre, állami szinteken tárolnak magvakat az újrakezdéshez. A mai civilizált embernek nagy büntetés hirtelen visszakerülni egy őskorszakba, hiszen mi ismerjük a kényelmet, internetezünk.
A postagalambokat, postalovakat már megettük, minden áramról működik, a víztől kezdve a gázig, így egy komolyabb áramnélküliség pillanatok alatt katasztrófákba juttatják a világot.

Ideig - óráig el lehet viselni, de hosszútávon a mai civilizált emberiség belehalna a kényelem hiányába, a civilizálatlan népeknek nagyobb a túlélési lehetősége. De itt főleg most rólunk lesz szó, az itt maradt Atlantiszi nemzedékről.
Miután a korszakváltás (dimenzióváltás) lényege, hogy szétválassza a jó és rossz embereket, ezen nem lehet változtatni. A jó emberek ritkán élnek gazdagságban, így nekik nem sok esélyük lesz bevásárolni, így nagyobb esélyük lesz arra, hogy hamarabb meghalnak, de a halál úgyis utolér mindenkit, csak idő kérdése. Nagy kérdés, hogy ki jár jobban? Aki azonnal meghal egy globális katasztrófa után, majd átmegy az asztrálsíkra (Mennyország a mi számunkra), és onnan vissza inkarnálódik a megtisztult földre, vagy az, aki itt szenved nélkülözésben, halálfélelemtől rettegve, harcolva a napi fennmaradásért, és utoléri úgyis a halál.
Persze ezek csak előrevetések, találgatások, mert a pontos tervre nincs rálátásunk.
De aki bízik Istenben, elhiszi és betartja Jézus szavait, tanításait, annak nincs mitől félnie.

Írta: Karsay István

UI:

Mi történik, amikor meghalunk? A halál folyamata buddhista szemlélettel
https://www.youtube.com/watch?v=v_5JA5_IqV0
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 3012
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

VorherigeNächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron