Szellemtani alapok




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 6. Sep 2020, 07:11

Az állati csoportlélek 2

Részlet C. V. Leadbeather "Látható és láthatatlan ember" című könyvéből

Minden csoportlélekben állandóan működik az a hajlam, hogy egyre tovább osztódjon. Ez olyan jelenségben mutatkozik meg – bár egy magasabb síkon –, amely pontosan hasonlít ahhoz a módhoz, ahogy a sejt osztódik. A csoportlélekben, amelyre úgy gondolhatunk, mint ami a mentális síkon erőteljesen éltet nagy tömegű anyagot, egyfajta alig észlelhető hártya keletkezik, ahogyan elképzelhetjük a vödrön keresztül kialakuló gátszerű valamit. A víz először bizonyos mértékig keresztülszivárog ezen a gáton, azonban a gát egyik oldaláról kivett pohár vizek mindig ugyanarra az oldalra kerülnek vissza, így az egyik oldalon lévő víz fokozatosan különbözni kezd a másik oldalon levőtől, ez után a gát lassanként sűrűsödni kezd, és áthatolhatatlanná válik, így végül is két vödrünk lett egy helyett.

Ez a folyamat állandóan ismétlődik, mindaddig, amíg elérkezünk a valóban magas rendű állatokhoz, ahol aránylag kis számú test kapcsolódik egy-egy csoportlélekhez. Azt találtuk, hogy az egyéniesülés, amely egy lényt végképp kiemel az állati birodalomból az emberibe, csak bizonyosfajta állatok esetében történhet meg. Csak háziasított állatoknál, és még azok közül sem minden fajtánál fordul elő az egyéniesülés. Természetesen nem szabad elfelejtenünk, hogy mi ennek a fejlődési láncnak a felén csak egy egészen kicsit vagyunk túl, és csak ennek a fejlődésnek a végére várható, hogy az állatvilág elérje az emberiséget.
Természetesen ezért bármely állatnak, ami most eléri, vagy csak megközelíti az egyéniesülést, nagyon előrehaladottnak kell lennie a többiekhez képest, és az ilyen esetek száma ennek következtében igen csekély. Az állatok csoportlelkei fejlettségüktől függően az asztrál sík valamelyik rétegében találhatóak, akárcsak a növényi csoportlelkek. A lélek asztrál azaz érzelmi tartalmai mellett az állatoknál már megjelenik a mentál tartalom is, amely az értelmi szintet képviseli.
Régebben azt hitték, hogy az értelem az a tulajdonság, ami az embert megkülönbözteti az állattól, hogy az ember rendelkezik ezzel a képességgel, az állat pedig csak ösztönnel. Viszont ami a magasabb rendű háziállatokat illeti, ez nyilvánvaló tévedés. Bárki, akinek volt kutyája vagy macskája, és összebarátkozott vele, bizonyára megfigyelte, hogy az ilyen állatok kétségtelenül használják az értelem képességét az indítéktól a megvalósulásig, bár természetesen a képesség lényegesen kevésbé hatékony, mint az emberé.

Ha az állatvilág értelmi szintjét akarjuk grafikusan ábrázolni a mentális síkon, akkor egy piramis alakzatot láthatunk. Mivel a mentál sík hét rétegre tagolt, azt láthatjuk, hogy a legalsó rétegben található az állatvilág zöme és csak nagyon kevés emelkedhet legfeljebb a negyedik mentálrétegig. Ennél feljebb fejlődni lehetetlen. Kutatások kimutatták, hogy a legértelmesebb állatpéldányok értelmi szintje sem haladja meg egy három éves gyermek szintjét.

Megjegyzés: Ne feledjük, hogy a bukott világokban minden fejlődés vagy visszafejlődés alapja az emberi szellemhez igazodik. Úgy a növényi mint az állati világ szomjazza az emberi jelenlétet, kapcsolatot és szeretetet. Minél mélyebb és szeretetteljesebb a kapcsolat az emberrel, annál erőteljesebb ezekre az emberre bízott világoknak a fejlődése úgy az érzelmi mint az értelmi vonatkozásban.
Ha az igazi tudásban, az összefüggések megértésében előbbre akartok haladni, figyeljétek mindenben, az egész termtésben az analógiákat. Az emberi elme tudata a lélek tudatának a fizikai síkra való kivetülése. Így van ez az állatvilág esetében is, azaz az egyed tudatossága csak pici része a csoportlélek tudatosságának, amelybe programként van beírva az emberi szellemhez való engedelmes kapcsolódás szükségszerűsége. Ez nagyban befolyásolja a fejlettebb állati egyedek hajlamait és viselkedését, felülírva az állat félelmeit és vad hajlamait. Ezért van az, hogy az állat, ha rosszul is bánnak vele, de a végsőkig kitart az ember mellett; inkább belepusztul a szenvedésbe. Persze a kivételek erősítik a szabályt. Végső soron a csoportlélek osztódásának ez is egy fontos kritériuma, mert náluk is érvényes a konkoly és búza allegóriája, az elválasztódás.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

von Anzeige » So 6. Sep 2020, 07:11

Anzeige
 

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 7. Sep 2020, 07:15

Az állatvilág szellemi élete

Domokos László_A szellem élete - részlet

A szorosan összetapadt szellemcsoport itt kisebb töredékekre diffe¬renciálódik, a kollektív lélek egyéni életet élő, magasabb rendű orga¬nizmusok szellemcsaládjaiban él tovább. Az állatvilág életlendületé¬nek különös titka abban áll, hogy míg az elemi szel¬lemcsoportok miri¬ádnyi összefogózott szellemi öntudatot képvi¬selnek, addig az állatok zárt egészet képező kisebb alakulatokban vannak tömörülve, de még szintén szorosan egymásra utalva, el¬választhatatlanul összefűzve.
Hogy példával világosítsuk meg a különbséget, az elemi szellemcsoportot a végtelennek tetsző ten¬gerhez kell hasonlítanunk, melyben a magános vízcseppnek nincs külön jelentősége, mert kicsinységévei felolvad az aránytalanul nagy tömegben. De a folyókban és patakokban, melyek a tenger felé futnak, a vízcseppek egyéni jelentősége már nagyobb; a he¬gyekről lerohanó kis csermely vizében a magános vízcsepp néha¬-néha egyéni élethez is juthat, amikor a sziklákon szökellve, fényes gyöngyszem gyanánt pillanatokra megcsillanhat a nap ragyogásá¬ban. A tenger az elemi szellemcsoport roppant függőségét és szét¬választhatatlanságát, a szeszélyesen futó csermely az állati lélek relatív önálló¬ságát jelképezi ebben a hasonlatban.

Az állati lélek tehát rendszerint a fizikai organizmusok egész sorá¬ban, mintegy részekre osztva jelen meg előttünk. Minél ala¬csonyabb az állatszellemi intelligencia, annál több töredékre van széthullva, mi¬nél magasabb, annál kevesebb testet éltet. Ugyanaz a szellemintelli¬gencia hatja át egy hangyaboly több százezernyi kis lakosának ideg¬életét, amely a fejlődésnek egy későbbi fázisában nyolc-tíz macskának a testében van szétoszolva, vagy még később: egyetlen elefánt földi porhüvelyébe rejtőzik.

Az állatvilág legfőbb törvénye az, hogy az egyet¬len zárt kört alkotó szellemegyéniség soha sem inkarnálódik a fizikai testek tömegében maradék nélkül, hanem egy része állandóan fenn-marad az asztrál világban, ahon¬nan vezeti és védi saját egyéniségének fizikai testben rejtőző töre-dékét. A csoportnak egyik-másik tagja ki¬dőlhet, elpusztulhat, azért a szellemegyéniség él és fejlődik tovább a többi testben. Minden állati élet hoz valami tanulságot, valami gya¬rapodást az egész¬nek. Így születik meg az állati ösztön, mely nemzedékről nemzedékre őrzi a fészek¬rakás, tojás¬kiköltés, táplálékszerzés titkait és lelki kényszereit.
Az állat intelligenciája, emlékezése, szimpátiája sokkal intenzí¬vebb mint a növényé és a szellemi fejlődése könnyebben követhető. Ennek egy kritikus szintjén egy magasabb rendű faj éltetésébe lép át, amely éppen fölötte áll, így lépésről-lépésre mind közelebb kerül az emberhez. Ha a szabad szellemmé emelkedés legfőbb feltételét: a szeretetre és odaadásra való fejlődés képességét megszerezte, a fejlődése ugrásszerűvé válhat, átugorva a fejlődés több lépcsőfokát. Csak az érzékek¬kel felfogható világban nincsen ugrás a fejlődésben, de az érzéke¬ken kívül álló, szellemi fejlődésnek más törvényei vannak, melye¬ket az anyag törvényeinek analógiáival magyarázni nem lehet.
Nem győz¬zük elég nyomatékosan hangsúlyozni, hogy a vilá¬gon minden létező anyagban van élet és minden létező életben van szellem. Évszázadok¬nak kell még elmúlniuk, míg az emberi érte-lem tiszta képet nyer az organikus és anorganikus világban szét¬osztott kollektív szellemi erők titokzatos és nagyszerű működésé¬ről.

A Földön élő állatszellemek eredetükre nézve általában kétfélék.
Az első csoport tagjai az elemi szellemek csoportjából emel¬kedtek ki; ide tartozik általában minden madár, minden futó rovar, a lepkék és a hidegvérű állatok. Ennek a csoportnak az a legjel¬lemzőbb sajátsága, hogy mindig tömegben jelenik meg a fizikai világban. Egyetlen szelle¬miség több állati testben elosztva él; földi pályafutásuk befejezése után e töredékszellemek ismét visszatér¬nek az asztrál világba, és szellem¬egységgé egyesülnek. A kapcso¬lat mindig fennáll az elemi szellemcso¬porttal, de öntudatlan és ösztönös.

Az állatszellemek másik nagy csoportja idegen világokból ér¬kezik, s azért vállal itt állati életet, hogy Földünkről ismét vissza¬térve régebbi alacsonyabb világába, ott megközelíthesse az emberi fokozatot. A magasabb rendű háziállatok és általában a gerince¬sek: kutya, majom, ló, s ezekhez hasonló fejlettségűek mind ilye¬nek. Ezeknek szellemük szintén több részre oszolva él testben, de nem inkarnálódik az egész szellemiség teljesen: öntudatosabb ré¬sze mindig fennmarad az asztrál világban, hogy védje és vezesse anyagba öltözött szellemtöredékét. A fizikai testből természetesen teljesen hiányzik ennek a kapcsolatnak az öntudata.
Ismerünk a szellemvilágban olyan törvényszerű¬séget, hogy fej¬lett virágszellemek és nagy faóriások szellemei, át¬ugorván az egész állatvilágot, mindjárt emberszellemekké inkarnálódhatnak, anélkül, hogy erről a bolygóról az átmenet meg¬szerzése céljából el kellene men¬niük.
Földi ember nem tudja meghatározni azt a fokot, amelyre lezu¬han¬va, a bukott szellem még megtarthatja szabadságát és aka¬ratát, de bizonyos, hogy ha e foknál mélyebbre zuhan, ezeket az igen értékes tulajdonságokat hosszú időre teljesen elveszti. Ez az az éjszaka, melyben senki sem munkálkodhat - mondá Krisztus. A szellem méltat¬lanná válván a szabad akaratra, törvények béklyói alá kényszeríttetik. Hosszú utat kell végigjár¬nia, míg leküzdi a ször¬nyű bilincsek eltipró erejét, és évezredek hosszú sorának elteltével vissza¬szerezheti elvesztett szabadságát.

Megjegyzés: Figyelemreméltó, hogy ez a két egymást követő, a teozófiai és szellemtani tanítás az állati csoportlelkekről ellentmondások nélkül csodálatosan kiegészítik egymást. Ezért mondja a Névtelen Szellem egy helyen, hogy a jövő, az új Föld leendő vallásában ötvöződni fog a jézusi kereszténység, a teozófia és a szellemtan, amely már megfelelhet egy olyan többnyire félanyagi bolygón, amelyen a legalacsonyabb szféra megfelel a mostani negyedik szférának.

szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 8. Sep 2020, 05:11

Ada Mediális közlés a szeretetről.
Kedves testvéreim és barátaim az Úr Jézus Krisztusban!


A szívemben élő krisztusi szeretettel köszöntelek benneteket testvéreim a szellem világból, a szeretetnek a birodalmából, ahol minden szív értetek dobog, minden munka értetek folyik, hogy amikorra Isten törvénye bezárja a kegyelmi korszakot addigra minden lelket, akinek a neve benne írattatik az Életnek Könyvében átmentsünk a halálból az életre. Ebből a célból már Isten meghosszabbította a kegyelmi korszakot.
Gondoljátok el azt magatokról, hogy nagyon sok gyermeketek van a legkisebbtől a legnagyobbig, akik ugyan különböző szinten vannak, de mindegyiket ugyanabban a vallási nevelésben részesítettetek, vagyis a családnak a fluidjaiból nyújtottatok át, nevelés gyanánt, mert mindegyikük lelkében már kidomborodtak azok a tulajdonságok,amelyek legfőképpen lecsiszolásra várnak. Mindegyik felé egyforma szeretettel viseltettek és az a célotok, hogy segítségükre legyetek a hajlamaikkal vívott harcban és a szeretet kibontakozásában mert ti is érzitek azt, hogy közel az az idő, amikor már megszűnik a lehetőség a bűnök erényekké való átalakítására.

Mi is ezt tesszük veletek csak nagyban, nagyobb szeretettel, szélesebb ismeretkörrel és több bölcsességgel, azzal a különbséggel, hogy mi inkább ,,nevelő szüleitek" vagyunk, mert Isten alkotott meg minket is és titeket is, de ezt a hasonlatot azért nem használjuk szívesen, mert a nevelőszülőkhöz fluidilag nincsenek a neveltjeik hozzákapcsolva, tehát nem is részesülhetnek oly hatékonyan a családi fluidokból, ami viszont a nevelés szempontjából nagyon fontos. Elsősorban komoly hittel rendelkező családra gondolunk. Akkor fejlődik egy gyermek testileg és lelkileg is egészségesen, ha maga a család is mindkét szempontból egészséges. Ha a szülők nem termeltek ki maguknak bűnös hajlamok kiélésével olyan alacsony szintű erőket, melyeket gyermekeiknek átadnak, vagyis amivel szennyezik a család védőburkát és ezáltal ők maguk is, de a gyermekeik is megbetegedhetnek, akkor a gyerekeik egészségesen fognak fejlődni.

Ugyanis a gyermek nemzése alkalmával mindkét szülőnek a fluidjai átfolynak a születendő gyermekbe. ha tisztán mennek a szülők a házasságba, akkor a gyermekek mind a két szülőnek a tiszta fluidjait öröklik, de amennyiben a szülők már bekeverték az erőiket nemi úton másokkal is, akkor a gyermekek már kevert fluidokat kapnak. Rendszerint ezek a kevert fluidok sem lehetnek tisztábbak mint a szülőké, mert ha már bűnös úton keveredtek, akkor az az egyén sem lehet valami tiszta, aki szintén hajlott a paráznaságra. Így a gyermekek azoknak az erőikből is kapnak, akikkel a szülőknek már előzőleg viszonyuk volt. De mivel Isten csak törvényes keretek között működik, ebből kifolyólag az idegen fluidok mindig is plusz terhet jelentenek az utódok számára, amelyet nem tudnak átemészteni és megbetegednek, vagy az idegen tulajdonságokat tartalmazó fluidok hatására a saját hajlamaik felerősödnek és nagy valószínűséggel, hogy a rájuk váró kísértésekben el fognak bukni. Ezért bűn a paráznaság, illetve a házasságtörés is! Mivel az Úr Jézus szentségre emelte a házasságot, azért bűn a házasságtörés. A gyermekek ilyen bukásáért elsősorban az a szülő a felelős, aki az idegen fluidokat bevitte a házasságba. Így is érvényre jut az isteni törvény, miszerint: ,,Megbüntetem a szülők vétkeit gyermekeikben harmad - negyedíziglen" a fluidok, szülőkről gyermekeikre való átöröklődés által, valamint úgy is megtörténik ez a büntetés, ha a bűnt elkövető ember a harmadik, illetve negyedik generációban újra testet ölt, hogy lerója büntetését, vagyis a megrontott erők helyreállítását.
Mindezt veletek már valamennyire meg lehet értetni, mert Isten, az üdvösségtek érdekében betekintést engedett a mennyei titkokba, vagyis az ismeret világába. Minden kétséget kizáróan többet tudtok azoknál, akiknek a kegyelem nem nyilatkoztatta ki a szellemtani ismereteket, de sajnos ennek hatására, megállapítható az, hogy a lelketekből a tudás hatására erősebben sugárzik ki a gőg. Akkor mit is ér az ismeret, ha a lélek kárát okozza! Gondoljatok csak bele, hogy nagyon sokan csupán h i t á l t a l , minden komolyabb tudást nélkülözve eljutottak az első feltámadás szintjére. (Nem azokat értem ez alatt, akik a külső dogmáktól remélik az üdvösséget, hanem azokról, akiknek a lelke felismerte a formák mögött a lényeget.)

Az a tény, hogy néktek az üdvösséghez szükség van a szellemtani ismeretekre, elsősorban az alázatosságot kellene, hogy kiváltsa a lelketekben és nem a ,,többreértékeltséget", ugyanis ahova elődeitek minden komolyabb ismeret nélkül el tudtak jutni, oda ti csak mankók segítségével vagytok képesek feltornázni magatokat. De ez nem azt jelenti testvéreim, hogy ti alacsonyabb rendűek vagytok azoknál akik a hit által üdvözültek, hanem azt, hogy nektek vannak olyan hajlamaitok, amelyek nagyon mélyen gyökereznek a lelketek mélyén, olyannyira, hogy ezek a gyökerek az előző életeitekre nyúlnak vissza és így komolyabb eszközökre, értelmi megvilágításra van szükségetek ahhoz, hogy hiten alapuló ismeretek által ti is el tudjatok jutni az első feltámadásra. Alapjában véve elsősorban azok kapják meg a Szentléleknek ezt az ajándékát, mármint a szellemtani ismeretek előtt való megnyílás ajándékát, akiknek alapjában véve erre szükségük is van, habár a szellemtan az eljövendő új világ alapigazságát fogja képezni. Ez azt jelenti testvéreim, hogy a III. kijelentés által meg vagytok hívva az újjáalakult Föld állampolgáraivá lenni. Most is élnek a ,,hit" világában olyanok, akik alkalmasak lennének a megújult földre bejutni, de mivel nem adatott meg nekik az, hogy felismerjék a szellemtanban a III. kijelentést, így ezt az előfeltételt nem tudják betölteni, még sem juthatnak be Oda. A dogmákban élők számára elengedhetetlenül szükséges az Új világba való bejutáshoz, azoknak a dogmáknak a levetkőzése, amelyek elítélik a szellemtant. Mivel már nincs lehetőség ennek elérésére egy újabb testetöltés által, ezért a mártírhalál mint tisztító szenvedés adatik arra, hogy megszabaduljanak ennek a világnak az igazságától és fel tudják ölteni magukra, mint új ruhát a szellemtani igazságokat.
A másik kritérium ami az Isten Országába való bejutáshoz szükséges, az a gőgtől és az önzéstől való mentesség. Ugyanis szinte hiába vannak az embernek nagyon szép és nemes törekvései, mindaddig, amíg a gőg meg tudja fertőzni, addig még nem alkalmas az Isten Országába való bejutáshoz. Az Új Földön ugyanis minden önzést kizáróan elsősorban a köznek kell élni, háttérbe szorítva minden egyéni törekvést és ha ezt és minden más kritériumot még itt a Földön nem tud az ember kidolgozni Önmagában, akkor nem tud bejutni az Isten Országába.

Itt kell tehát készen lennetek a jelenlegi Föld átalakulásából kialakuló megújult Föld, az eljövendő világ szintjére eljutnotok, beleértve az érzékiségtől való megtisztulást is, ugyanis a fentiekben röviden vázoltam annak a lélekre gyakorolt káros voltát.

Az üdvözítő eszmét, az Isten Országába való eljutás lehetőségének eszméjét, csakis egy olyan valaki hozhatta le a Földre, aki Onnan jött. Csakis egy olyan valaki mondhatta azt, hogy :,,Aki utánam akar jönni..." (mármint az Isten Országába) aki egészen odáig, mármint az Isten Országáig, fejlettségénél fogva fel tud menni, csakis olyan valaki lehet, aki Oda tartozik. Alacsonyabb szintű valaki képtelen lenne felvezetni az Ősnapokba. Ezért kellett magának az Úr Jézusnak megszületnie itt a Földön, mert Ő a legmagasabb világból, az Ős napokból jött. Ő tehát fel tud oda vezetni mindenkit.
Mivel az abszolút tökéletességet elért Megváltó, a legmagasabb hatványú erőkkel rendelkezett, ezért képtelen lett volna egy földi halandó asszony méhéhez kapcsolódni és a főtuszt megalkotni, ezért volt szükség egy, a legtökéletesebb állapotot elért paradicsomi szellemnek, Máriának megszületni, mert csakis Vele volt képes a fluidikus kapcsolatot létrehozni és méhébe beágyazni a kis embriót, minden férfi beavatkozása nélkül. Így Jézusnak csak egy férfi kromoszomája volt, ami a nemiségét határozta meg, a többi mind női volt, hisz apától nem örökölhetett semmit. Minden embernek 46 kromoszómája van. 23 az anyától és 23 az apától. Jézusnak viszont 23 anyai és egy Y kromoszómája volt, ez is égi eredetű. Minden fizikai tulajdonságát az édesanyjától ,,örökölt"-mondják azok a tudósok, akik ezt bevizsgálták.

A kegyelmi korszak kezdetén megjelent Jézus és Mária, valamint szent József személyében az a szeretetbeli példa, mint erkölcsi szint, amelyet életükkel itt a földön bemutattak. Ezt a példát mint tantárgyat kell követnetek és megtanulnotok, hogy a korszak végén a tisztaság és szeretet tantárgyából le is tudjatok ,,vizsgázni", mindannyian, akinek a neve be van írva az Élet könyvébe.

A hitnek és a szeretetnek, illetve a fejlődésnek azt a fokát mutatták be, ahol már nincs érzékiség, hanem még a gyermeknemzés, illetve a fogamzás is a szeretet teremtő erejével történik. Ugyanis Mária sem ennek a világnak a törvényei szerint fogant, hanem szüleinek a szeretetbeli összekapcsolódásának az eredménye. A nemi életnek ugyanis nem a szeretet az alapja, hanem az önzés, aminek mint lelki tulajdonságnak gyakorlatilag a gyermeknemzéshez semmi köze sem lenne, ha Isten nem kötötte volna össze a két dolgot. Mivel az emberek nagyon intenzív nemi életet élnek, ezért adatik általa lehetőség a fizikai síkon való megjelenésre, egyébként, -főleg a múltban- ha a tudatos gyermekvállalást néznénk, bizony, hogy nagyon kevés lett volna a testetöltés lehetősége, mert különböző okok miatt nem vállaltak volna gyermeket az emberek és az élet iskolája nem tudta volna meghozni a kellő fejlődést a korszakok végére. Ugyanis mint azt már mondtuk,ez esetben írtuk, a nemi érintkezés a szétvált duálok a nem duálokkal történő újraegyesülési kísérletezésnek a Földre vetített formája, ugyanis a magasabb világokon már a gyermeknemzés nemi kapcsolat nélkül történik. Az anyában felébred a vágy a gyermeknemzésre amely érzés annyira fokozódik, hogy ebben a felfokozott állapotban egyszer csak hozzákapcsolódik az anyához egy az isteni gondviselés által testbe küldött szellem.

A duál- felek azáltal, hogy folyamatosan a sátánra hallgattak, fokról fokra süllyedtek. Ez a zuhanás mind nagyobb ellentétet hozott létre köztük, míg eljutottak odáig, hogy a köztük lévő feszültségekből kifolyólag az őket egybekötő fluid szalag elégett és így szétváltak. (A Szentírásban a szétválás allegóriája, amikor Isten kiveszi Ádám oldalbordáját és megalkotja Évát. A helyes megfogalmazás szerint Évát Ádám oldalbordája alól vette ki és úgy alkotta meg Őt, mert, hogy a duáloknál az elfogadó fél, Éva, belül van, míg az adó fél kívül és amikor szétváltak két különálló, de f é l szellemek lettek. Amikor megtörtént a szétválás, akkor rádöbbentek arra, hogy még inkább lesüllyedtek és a bukásuk termékébe, a megsűrűsödött fluidjaikba burkolóztak be, hogy eltakarják Isten előtt süllyedt állapotukat. Ezt a lapulevéllel való elfedéssel szimbolizálja Mózes.)

Úgy képzeljétek el a szétválást, mint egy jól indult , de később tönkrement házasságot. Azt hitték, hogy külön jobb lesz, de amikor szétváltak, mivel ez még mélyebbre süllyesztette őket, az állapotuk még rosszabb lett. Próbáltak ugyan újból egyesülni, de már nem ment, mert mind a két fél a másikban kereste a szétszakadás okát és nem önmagában. ,,Az asszony a hibás", mondta Ádám.,, A kígyó a hibás", mondta Éva és ma sem különb a helyzet, ha nincs önismeret. Ha már nem ment az újraegyesülés a duálpárral, megpróbálták más duáljával, de ez sem működött, de minden próbálkozás alkalmával az elektromos kisülésben pillanatnyi örömöt véltek megélni. Ezt vetítették ki a testre és ebből alakult ki gyakorlatilag -mint azt már mondtam is - a nemi élet. A nem duálokkal történő kapcsolatteremtés gyakorlatilag a nemduálok házassága a földön, ami itt még nem bűn abban az esetben, ha még Isten nem adta a duált, de ha már valaki megkapta a másik felét, akkor a nem duállal történő házastársi kapcsolat bűn.

Az érzékiség kialakulásának folyamatai óriási bukást eredményezett a szellemre nézve, mert ezáltal a testiség súlyos képzete alakult ki körülötte. Ezt igazából akkor tapasztalja meg a lélek, amikor leveti a testet és a testiség képzete vastag burkot képez a szellem körül, amin keresztül képtelen áthatolni az isteni világosság. Ilyenkor szenved a szellem, mert nélkülöznie kell az életet adó fényt. Mindaddig képtelen a lélek a fejlődésre, amíg ez a réteg valamennyire is meg nem vékonyodik és át nem enged bizonyos világosságot. Ezt a képzetet, mármint a testiség képzetét, ami az érzékiség és a többi bűnös hajlam tárháza lett, önmegtagadással és komoly szenvedésekkel lehet csak megvékonyítani és levetkőzni oly módon, hogy az ember a megtagadásukkal gyakorlatilag kivonja a hajlamokból azokat az éltető erőket, amelyekkel mindaddig a kiélés folyamán éltette azokat. A testiséghez tartozik az érzékiség keretein belül a hűtlenség, a másik nem iránt való vonzódás, nem beszélve az állatokkal való közösülésről, mint az egyik legmélyebb pontjáról az érzékiségnek. De ezen kívül ide tartozik még a lustaság, haspártiság, az önmagunk megkímélése mások kárára, a testépítés, az aszkézis stb, mert ezek mind vastagítják a testiség burkát a lélek körül.

Minél szerteágazóbb valakiben az érzékiség, annál mélyebbre süllyedt egy szellem, mert a kiélésekkel csökken a lelki vagyon, ami a süllyedést eredményezi. Minél több lelki vagyont von ki az ember az önmegtagadással a hajlamokból, annál magasabbra emelkedik. Amikor még a szellemvilágban a nem duál-felek egyesülni próbáltak, de sikertelenül, már akkor kiégtek a lelki erőik és szárnyszegetten hullottak alá a sötét mélységekbe. Ez a sülyedési folyamat folyton tart mindaddig, amíg az ember meg nem fordul és rá nem lép az önmegtagadás útjára!

Az Isten Országába vezető út nem lehet más, mint az önmegtagadásnak az útja. De nagyon vigyázzatok, mert az utolsó időkben minden eszközt megfog az ellentét arra, hogy ezt az utat különböző módszerekkel lerombolja!!! Nagyon fontos az, hogy aki egyszer rátette az eke szarvára a kezét, az többé ne nézzen hátra, jelen esetben ne vegye le, mert még mélyebbre zuhanhat alá, mint ahonnan azelőtt elindult, mert a visszatekintéssel illetve a lelki munka felhagyásával az ellentét elrabolja az addig megszerzett eredményeket így kifosztottan a mélységbe zuhan az aki hátat fordított a vonzás törvényének! Az utolsó időkben az ellentét a magukat hitből megtagadók ellen támad, de tartsatok ki, mert csak az üdvözül, aki mindvégig kitart, vagyis, aki teljesen végig viszi az erő kivonásokat a bűnös hajlamokból és győz felettük. A fél siker még nem teljes eredmény, a fél gyógyulás még nem egészség

Beszéltem nektek ugyan az önmegtagadás szükségességéről, de a szeretetet meg sem említettem, pedig Isten és emberszeretet nélkül nem létezik önmegtagadás. ,,Aki Engem szeret, megtartja parancsaimat."
Az Ószövetségben az Istennek szentelt állatot, szeretetből kellett feláldozni J.H.V.-nak. De amikor bűnt követtek el, akkor azt mondta az Úr, hogy nem kedves az áldozatuk Ő előtte. A templomnak is szigorúan mindenből tizedet kellett adni. Az Újszövetségben az Úr Jézus valamivel magasabb szintre, a szeretet szintjére emelte az adakozás, vagyis a lemondás törvényét. Amit az Ószövetségben fel kellett az oltáron áldozni Istennek, azt az Új szövetségben már szét kell osztani az emberek között. ,,Tartsd meg a törvényeket, de ha tökéletes akarsz lenni, akkor add el amid van és az árát oszd szét a szegények kötött,- mondja az Úr a ,,gazdag ifjúnak", aki már jóval túl volt a középkorán.
A lemondásnak, vagyis az önmegtagadás bizonyos fajtájának, akkor van értéke, ha azt amiről lemondatok, akkor azt szeretetből szét is osztjátok a szegények között, mert ezzel is építitek az Isten Országát.

Ezzel a megtagadási céllal mondja az Úr mindazoknak, akik követni akarják, hogy ,,Aki utánam akar jönni (oda ahol Én lakom) naponként tagadja meg önmagát (vagyis azokat a bűnös hajlamokat, amelyek a bukást okozták) vegye fel a (szenvedés) keresztjét és úgy kövessen engem," mert csakis megtisztultan lehet bejutni az Isten Országába.
Amikor egy édesanya kérte az Urat, hogy mindkét fiát vigye magával az Isten Országába, akkor azt válaszolta neki az Úr Jézus, hogy nem lehet, mert még nem itták ki azt a kelyhet, amelyet Neki ki kell innia, vagyis még erős a testiség, amit a szenvedésekkel le kell vetkőzni. Jézusnak nem volt egy grammnyi testisége sem, de annál több volt az amit szeretetből magára szedett, hogy nektek lehetőségetek legyen legyőzni a testiséget. (Messiási szint eljutásához egyébként is szükséges valamelyik bukott világnak a megváltásához szükséges szenvedés elviselése. Igaz, sokan eljutottak a messiások szintjére szenvedések nélkül, de hírül sem érkeztek be oda, ahol maga az Úr van, mert Ő jutalomként megkapta a mindenütt jelenvalóság szintjét, mint abszolút tökéletességet.

Az érzékiség a fejlődésnek a kezdetleges szintjén még mint előre segítő eszköz szerepel, de magasabb szinten már bűn számba megy és én erről a magasabb szintről szerettem volna nektek beszélni,mert ezáltal tudtok haladni azon az úton felfelé, amelyen valaha idáig süllyedtetek. Ezen az úton kerülhettek csak közelebb Istenhez, az elvesztett Paradicsomhoz és a duálfeletekhez, akivel közösen majdan eljuthattok a Mennyei esküvőre, amikor Isten újra egyesít benneteket és utána már mint egy adó és egy elfogadó félből álló szellem haladhattok tovább az örök fejlődés útján az abszolút tökéletesség felé. Ezt az utat mutatta meg az Úr és én is ezt szeretném előtökbe adni a Névtelen Szellem megbízásából, mint ,,nevelő szülőtök" a nyilatkozatok, a vezetés és védelem által.

Isten veletek
Ada. 2020.09.04.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 9. Sep 2020, 07:11

"Sok angyal van közöttünk, aki nem csupán álruhát öltött, de a születése pillanatában odafenn hagyta az angyal-múltjára való emlékezetét is.
Ő maga sem tudja, hogy angyal.
Nem emlékszik rá.
Csak érzékenyebb.
Finomabb.
S bármilyen sötét és mélyre süllyedt gengsztervilágban élünk, ő úgy érzi, hogy mégsem tehet meg mindent.
Neki nem szabad.
Mindenki lop, neki nem lehet. Mindenki megbízhatatlan, link, ő nem lehet az.
Mindenki gátlástalanul hazudik, ő elpirul. Nem engedi hazudni a "származása".
Egyszerű, romlatlan Lelkű emberek; jók, tiszták és becsületesek. Rengetegen vannak. Ezekre mondjuk, hogy rendes emberek.
"Nem idevalók."
Emlékeznek még egy Erkölcsre, amit ma már régóta nem tanítanak. Hozzák magukkal. Bár nem tanulták, nem is tapasztalhatták sehol - a vérükbe van írva.Tudják, hogy másokhoz jónak kell lenni, s bár roppant hátrányos manapság: tisztességesnek kell maradni.
Hogy angyallal beszélsz, azt onnan tudod megállapítani, hogy felelősséget érez érted. Nem prófétálni kezd, hanem vállal Téged - mert el kell számolnia Veled. Fontos vagy neki. Akkor is, ha egyszer lát az életében. S azt szeretné, ha ő is fontos lenne neked - akárcsak egy futó pillanatig."
/ Müller Péter /

UI:

ÁTJÁRÓ EGY MÁSIK DIMENZIÓBA | A TOBOZMIRIGY | Isteni Erőnk
https://www.youtube.com/watch?v=q63wRFM ... wAR0RQUHc1

https://www.youtube.com/watch?v=iXezNts ... eMtiDlS5yX
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 10. Sep 2020, 04:04

Isten és szeretet – Felvezetés

Adai mediális közlés – 2020 aug. 20.

Mivel Istenben egyáltalán nincs önzés, ezért Isten maga az önmagát adó szeretet, amivel átöleli a világmindenséget, beleértve azt a világot is, amely Őt körülveszi, mármint azt a világot, amely egy előző teremtés produktuma.. Ennek a világnak is egy része a tiétekhez hasonlóan lebukott, de már teljes egészében visszafejlődött az Atyához. Ez a Világ már teljesen átlátszó (jobb földi kifejezés híján) mert annyira ritka, hisz az anyag legfelsőbb hatványának sincs nyoma, sőt a legtökéletesebb tisztaságnak a legmagasabb hatványát képezi. Úgy is mondhatnám, hogy szinte teljes egészében azonosult Istennel, vagyis Istenben él és Isten őbenne.
Ebből kifolyólag elmondható Róla, hogy Isten Szeretete teljes egészében, maximális mértékben át tudja világítani ezt a tökéletességre eljutott világot szellemgyermekeivel együtt. Ezeknek a szellemeknek egyáltalán nincs a lelkükben akadály, amely meggátolná az isteni áramlatok keresztülhatolását a szellemükön.
Ezért mondtam azt, hogy átlátszóak az isteni világosság előtt. Nincsenek olyan egyéni törekvéseik, melyek különböznének a másikétól, vagy Istenétől, mert a tökéletességükből kifolyólag mindenről egy-ugyanazon véleményük van, minden gondolatuk azonos, hasonlóan az érzésviláguk is, de mégis teljesen önálló, mindegyikük az abszolút tökéletességet elért lényei Istennek.
Hogy így mondjam rajtuk keresztül akadálytalanul sugárzik felétek Isten szeretete, hisz Ők a világegyetem stabil tartó oszlopai, ,,Isten helyettesei" akik teljes egészében azonosultak Istennel, vagyis, szinte Isten lényének részei, mert teljesen Benne élnek az Istenben. ,,Legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok."( Mt. 5. 48.)
Isten az ő hatalmas szeretetéből kifolyólag ma is teremt szebbnél szebb, az emberi elme számára felfoghatatlan világokat, amelyeknek gondját viseli, mert minden és mindenki Benne, Belőle és Általa él! Tehát Isten létezésének bizonyítéka az, hogy Élet van! - Mondja a Névtelen Szellem, de én azt mondom, hogy nem csak a létezésének, hanem bűnbocsátó kegyelmének a bizonyítéka az, hogy élet van mert megbocsátotta a hatalmas ősbukást és rendszerbe foglalta a bukás produktumát az anyagot és végtelen világegyetemet alkotott belőle ami által a bukott szellem nemcsak magát, hanem a lerántott anyagát is visszanemesítheti abba a tiszta állapotba, amelyet elhagyott.
Testvéreim ez mind Isten önmagát adó szeretetének, bűnbocsátó kegyelmének nem csak bizonyítéka, hanem óriási ajándéka is egyben. Istennek ez a kegyelme nélkül, örökös kárhozat lenne csak végeláthatatlan szenvedésekkel telítve amelynek soha sem lenne vége, hanem örökkévalóságokon keresztül minden szabadulásra való reménység és enyhület nélküli kín, de Istennek a szeretete ezt nem engedi meg, ezért adta a lehetőséget a visszajutásra.

összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

Isten és szeretet
Az ember a földi világban
Az igazság útján és a földi élet nagy értéke
HANG - Rákos beteg vagyok
Jézus szeretete legyőzi az Antikrisztust
Az Új Idők magyarjaihoz – Minella médium
A székely a kertjéből gyógyul


https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4d8xRo ... g?e=D0rXxM
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGh4dZCTS ... Q?e=gB5kvp
Karsay István – Szellemtani hírlevél 2020 szeptember

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhuknBgt ... g?e=FFPp8g
Atlantisz és Mu-földje
Elfeledett ősi civilizációk
Lehil ősmagyar vitéz elbeszélései
E három kis kötet leadatott médiumilag az egykor létező civilizációs állapotokban, a különböző korokban élt szellemek által látó és beszélő médiumok útján a székesfehérvári “Égi Igazság” nevű szellemtani körben.
Letöltés a tárolóból.

https://www.youtube.com/watch?v=oPx_G-Hq76A&t=139s
Rózsatövisek – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=FKA8ckvte74
Csillaghullás augusztusban – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 10. Sep 2020, 23:13

Csodák 1

Részlet szabadon Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szellemi közlése Antal médium által

Mivel ISTEN, az Atya, gyermekének, Jézusnak mindent a kezébe adott s ez által Őt minden eszköz urává tette, könnyű Neki ezeknek az eszközöknek(mágusi képességeknek) felhasználásával olyan tetteket végezni, melyeket az emberek "csodának" neveznek, azért, mert nem ismerik azt a törvényt és azokat az eszközöket, amely szerint és amelyek által e jelenségek megnyilvánulnak.
Az ember mindent "csodának" nevez, amit létrehozni ő nem képes. Létrehozni pedig csak azt képes, amihez a szükséges eszközöket és értelmi képességet megkapta. Az eszközök felett azonban nem az ember, hanem az Isten és emberek közt levő nagy Közvetítő rendelkezik, kinek Isten mindent a kezébe adott.
A földön minden időben voltak emberek, akik olyan rendkívüli dolgokat műveltek, aminőket a többi emberek nem tudtak véghezvinni. És vajon miért tudtak ezek rendkívüli dolgokat művelni? Azért, mert ahhoz szükséges adományt, tulajdonságokat kaptak; mert rájuk is, mint reánk apostolokra, hatalom ruháztatott át, hogy az emberi nem megnemesítése érdekében bizonyos meghatározott dolgokat véghezvihessenek. A csoda egy, az ember előtt ismeretlen természettörvénynek hatása; ezen törvény értelmes mozgatójának megnyilvánulása és működése, amely fölött az embernek egyáltalában nincsen rendelkező hatalma.
Kétféle erő (erőszellem) van, melyek két különféle, t. i. fizikai és erkölcsi hatást hoznak létre. A fizikai hatások számtalanok; ezeket mind a mai napig megfigyelték és följegyezték már az emberiség történetében. Most pedig a spiritista érában naponként újabbakat fognak az emberek megfigyelni és feljegyezni, melyeknek mind eszközül kell szolgálniuk a konok emberek figyelmeztetésére, hogy t.i. az ő tudásuk és tehetségükön felül is létezik még egy magasabb tudás és tehetség.
Az erkölcsi csodák ellenben csak az olyan embereken nyilvánulnak meg, akik már eredeti hitüknek birtokában vannak és megvan a jóakarat bennük erkölcsi természetük megnemesítésére. És vajon mik ezek az erkölcsi csodák? A rendíthetetlen hit; a szilárd Istenben való bizalom; a tiszta önmegismerés; buzgó imádság; valódi lelki béke; keresztényi felebaráti szeretet, s több efféle. Ezek a közönséges csodák, az ellenség iránti szeretet pedig a csodák csodája, mint leghatalmasabb megnyilvánulása az ember erkölcsi természetének!
Kedves emberek! Szerszám nélkül, eszköz nélkül semmit sem tudtok létrehozni s ha a szerszám jó, a munka is jó, ha ugyan értitek a szerszámnak helyes kezelését. A kezelést azonban nem lehet egy nap alatt megtanulni. Szorgalmas gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy valaki mesterré, a csodatevés mesterévé lehessen! Már mondottam nektek, hogy hit nélkül nincs kegyelem. Mindenekelőtt tehát hinnetek kell a kegyelemben és hinnetek kell azt, hogy maguk az eszközök is kegyelmek.
A hit által kell tehát azon eszközeiteket megszereznetek, melyek által aztán csodákat művelhettek. Előbb az erkölcsi csodákat önmagatokon, hogy erővel teljes emberekké válván, megmutassátok, hogy érdemesek vagytok a mások erősítésére szolgáló eszközök elnyerésére is. Minél több ilyen eszközt lehet azután rátok bízni, annál több csodát művelhettek, s annál nagyobbakká lesztek azok előtt, kiknek ilyenekhez való eszközeik nincsenek. De mindig kicsinyek maradtok Az előtt, Kinek minden a kezébe adatott s Kinek minden eszköze megvan ahhoz, hogy úgy az erkölcsi, mint a fizikai hatásokat létrehozhassa.
Az emberek is különböző eszközöket adnak gyermekeik kezébe, hogy azokkal valamit elvégezzenek. A kicsinyek kezébe játékszert adnak, hogy mulassanak vele és élesítsék értelmüket; a nagyobbaknak komolyabb dolgokat adnak, hogy ezekkel próbálják ki magukat az életre. Amikor azonban a gyermekek felnőttek s már saját lábukra állottak, ők maguk keresik ki eszközeiket ott, ahol épen találják, hogy azok felhasználásával minél nagyobbat művelhessenek.
Így tesz Isten is az ő közvetítője, Jézus által. A kicsinyeknek, a hitnélkülieknek játékszert ad a kezükbe, hogy örüljenek azok pattogásainak és amellett hitüket is erősítsék. A nagyobbaknak, kik az elemi hit gyermekcipőiből már kinőttek s ezt a kört már igen szűknek találják, más eszközöket ad a kezébe, hogy azzal az ember számára hasznosat és maradandót, t. i. olyat alkossanak, amit akkor is használhat, amikor testét levetette.
A felnőtt embereknek, akik ezen eszközök hatását már önmagukon kitapasztalták, számára már a világ az eszközök tárházává válik, mert az ő megismerésük olyan nagy, hogy számukra semmi sem jelentéktelen; ők abból is tudnak tanulni, amiből már senki sem hiszi, hogy tanulni lehetne, s abból is hasznot tudnak húzni, amit a világ már a szemétdombra lökött. Ezek aztán valódi csodaemberek; önmaguktól való eszközök és egyúttal közvetítők a törvényes és ellenszegülő szellemek között, kiválasztatván arra, hogy az ellenszegülőknek előhaladásuk érdekében annyi és olyan eszközökkel szolgáljanak, amennyire azoknak szükségük van addig, míg annyira haladhatnak, hogy a további haladásukhoz szükséges eszközeiket már önmaguk szerezhetik meg maguknak.
Az ellenszegülés szelleme nem kapja eszközeit sem az első, sem a második, hanem csak a harmadik kézből, mert a két előbbi kéznek nagy ellensége. Az első kéz t. i. a törvény angyala, aki az összes eszközök felett rendelkezik, a második kéz mi vagyunk, kiválasztott szellemek, kik arra vagyunk hivatva, hogy a szükséges eszközöket a kiválasztott embereknek elvigyük; a kiválasztott emberek pedig az a harmadik kéz, amelytől az ellenszegülőknek eszközeiket kapniuk kell, hogy megtalálják előmenetelüket.
Ha az ellenszegülés szellemei (mi például) nem fogadják el az eszközöket (a szellemi tanításokat) a kiválasztott emberektől, akkor eszközök nélkül maradnak, s meg kell előbb törniük makacsságukat s meg kell előbb alázniuk magokat a kiválasztottak előtt! Azért mondtam nektek, kedves tanítványok és közvetítők, hogy senki olyannak, aki nem jön és nem kér, ne adjatok semmit, mert aki kérni nem tud, az kevély; a kevély azonban elégedjék meg az ő kevélységével, mert nem érdemli meg a segítő eszközöket!
A kevély emberek azért gúnyolják ki a mindenkori csodákat, mert ők maguk nem tudják azokat létrehozni, a kiválasztott közvetítők előtt pedig nem akarnak meghajolni, hogy megtanulják, miként lehet azokat a csodákat kiérdemelni. Tagadásuk és gúnyolódásuk azonban nem szüntetik meg a csodák jelenségeit, mert Isten igazakra és igaztalanokra egyaránt engedi sütni az ő napját és csak az igaztalanok kára, ha nem akarván Isten napjánál melegedni, makacsságukban fogvacogva tovább fáznak! Istennek úgy is jó, ha sokáig fáznak, mert Isten hosszútűrő, s tudja, hogy az ő hosszútűrésének egyszer csak mégis bizonyosan áldozatul esnek!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 12. Sep 2020, 04:59

Csodák 2

Részlet szabadon Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szellemi közlése Antal médium által

Kedves emberek, a törvénynek sok minden alá van rendelve; megszámlálhatatlanok azok az eszközök, melyeket a törvény tartalmaz és megszámlálhatatlanok azon szellemcsoportok is, melyek amaz eszközök éltető lelkei, melyek az emberek által csodának tekintett hatásokat létrehozzák. Mindennek megvan a maga lelke; semmi sem lélektelen és a lélek az, amely működik és a természeti jelenségeket, úgy a fizikaiakat, mint az erkölcsieket, létrehozza.
Ezeknek a lelkeknek az Úr a parancsolója s nem kell, hogy az eszközöket Ő maga vegye kezébe, hogy azokkal dolgozzék, hanem azt mondja az illető léleknek: te lélek, menj és cselekedjél! A lélek pedig elvégzi az Úr által kívánt csodát. A működő lélek csak azt a hatást állíthatja elő, amely az ő lényének megfelel. (Itt a négy elem szellemi ereje fölötti uralomról beszél.) Ha valamely hatásra van szükség, akkor ennek a hatásnak megfelelő szellemcsoport rendeltetik munkára; ha pedig a hatásnak másfélének kell lenni, a törvény Ura másféle szellemet rendel ki munkára. És ez csodálatos az embernek szemében!
Az olyan nagy Úr pedig, kinek sok szolgája van (magasan képzett mágus, misztikus vagy alkimista), ezek közül egyet vagy százat bocsáthat az ő barátjához, ha ennek szüksége van az ő munkájukra azért, hogy valami hasznos dolgot művelhessen; mert akinek az Úr eszközt ad a kezébe, annak odaadja az eszköz lelkét is, s a lélek az, amely annak a közvetítő felhívására működik, kinek őt az Úr rendelkezésére bocsátotta.
Ha a kevélyek ezt hinni tudnák! Minden erejüket megfeszítenék, hogy maguk számára ilyen eszközöket kicsikarjanak és ezek segítségével mindenféle hatásokat létrehozhassanak az emberek gyönyörködtetésére és saját maguk gazdagítására. Isten azonban megőrzi őket ezen kísérlet bűnétől, midőn meghagyja kevélységüket, hogy meg se kísérelhessék a dolgot és ekként ne szaporítsák bűneiket!
Azok a közvetítők, kiknek Isten eszközöket ad az ő Elsődje, Jézus által, azokat nem a saját, hanem Istennek tiszteletére fogják használni, éppen úgy, mint az ő Mesterük Jézus; nem fognak tehát mint csodatevők kérkedni, hanem Istent fogják dicsőíteni minden csodáért, melyet Ő általuk véghez visz. Ők ugyanis hitüknél fogva azt tapasztalták, hogy az ember önmagától semmit sem tehet, ha Isten eszközöket nem ad neki ahhoz, hogy ezt vagy azt megtehesse; tudják, hogy az embernek semminemű sajátlagos tehetsége nincs, hanem mindent Istentől kap, akitől az életét is nyerte.
A bukott szellemnek már a második élete van, mert az elsőt eldobta magától azáltal, hogy Istennel szakított; egy második életet kapott tehát Isten kegyelméből. Az első életet Isten szeretetéből kapta, de a második Isten kegyelméből folyt, a kegyelem közvetítője, Jézus által, Kinek Isten átadta azt mindazok számára, akik halottak és elpusztultak voltak (a szellemi halál állapotába kerültek, lélekerejük lefokozódott és megdermedt állapotba került), mert Istennel való szakításukkor az örök élet gyökerétől estek el. Ezeket Krisztus ébresztette fel új, időleges életre, s ezen felébresztés által van része Neki is az ő létezésükben, felruházván őket időleges eszközökkel, hogy azokkal Isten szeretetében az örök életet ismét szerezzék meg maguknak. Ezért egykor az örök életet is Neki fogják köszönhetni.
Krisztus nem is átallotta ezt az igazságot az emberek előtt nyiltan hirdetni, mondván: „Én vagyok az élet s aki hiszen én bennem, örökké él!" Igen, Ő az élete mindazoknak, akik életüket egykor eldobták; Isten szeretetét megvetették, teremtésüket megtagadták. Ő az élet, mert Nélküle senki sem lehet emberré az elhaltak közül és Nélküle senki sem szerezheti meg az örök életet! Még sokkal többet is lehetne elmondani nektek, ha fel tudnátok fogni! De még nem bírnátok elhordozni, habár olyan nagy tudósoknak képzelitek is magatokat. Amit pedig az ember nem tud felfogni, azt félre kell tenni számára, amíg képes lesz azt megérteni.
Ez a kinyilatkoztatásom is sok-sok földi embernek nehéz lesz, akik nem fogják azt tudni elviselni és el fogják dobni. Vannak azonban olyanok is, akik elég erősek az elviselésére; mert ha nem lennének, bizony nem is nyilváníttatnék ki! „Én vagyok az igazság és az élet!" - monda az Úr. Hogy fogták föl az emberek ezt az ígét és hogy fogják most felfogni, miután én egy villámsugárral megvilágítottam azt?!
Ez a villámsugár némelyeket, akik az igazságot nem viselhetik el, meg fogja vakítani; másokat, akik nem akarnak a fényben élni, meg fogja ölni (gyülölettel ellenállni az eszmének és üldözni követőit, aminek szellemhalálállapot a következménye). Akik azonban tisztaszívűek és jóakaratúak, azokban gyújtani fog és a bennük levő lángot táplálni fogja, hogy fényesebben égjen s tágasabb látkört világítson meg nekik; mert elvégre ebben az egy kijelentésben: „Az én Atyám mindeneket nekem adott!" minden benne van.
Egy egész emberéleten át beszélhetnék nektek erről, de nem mondok többet, mint ami nekem megparancsoltatott. Jelentéktelen, egyszerű, de igaz és világos kijelentés ez az olyan embernek, akinek megismerése van; de talány és fantázia annak, kinek szellemi szemein hályog van! De egyszer ennek a kijelentésnek mégis tovább kell terjednie, ha súrlódást okoz is és a súrlódás gyújt is, mert valóban kell is gyújtania, tüzet fognia, hogy a burjánt felégesse! És én ebben becsületesen segédkezni akarok, amennyire ezt nekem az én Istenem és Atyám megengedi!
A természetben semmiféle hatás sem jön létre szükség és cél nélkül. Isten ugyanis nem kísérletezik; Neki nem kell semmit sem próbálgatnia, Ő mindent úgy teremtett meg, hogy egyik dolog a másikba kapcsolódik. Isten egyetlen természeti tüneményt se hozat létre pusztán az emberek gyönyörködtetésére; Előtte minden tünemény előre ki van számítva (számtörvénye van) és mindeniknek egy bölcs célt kell betöltenie. Az emberek előtt minden természeti tünemény "csoda", ha nem is nevezik valamennyit annak, hanem csak azokat, melyek rendkívüli módon nyilvánulnak.
Vajon a Krisztus csodái nem voltak-e előre kiszámítva, mint a Megváltó megjelenése egyáltalában, hogy egy meghatározott célt szolgáljanak úgy, amint a nap szolgál az ő bolygóinak? Miként jöhet létre, azonban valamely hatás, ha nincs előkészítve? Semmi sem történik nagy hirtelenséggel; mindennek elő kell készítve lenni; nem készül-e előre az eső, a villám, a vihar? Mindennek gyűlnie és előkészülni kell, hogy azután alkalmas pillanatban létrejöhessen a hatás. (Minden fizikai csodás hatásnak előbb szellemileg kell megvalósulnia a mentál és asztrál világban.)
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 13. Sep 2020, 02:12

Csodák 3

Részlet szabadon Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szellemi közlése Antal médium által

Amit az emberek el nem végezhetnek, azt más lényeknek kell elvégezniük, akikben az erre megkívántató értelmiség és erő megvan. Az anyag ugyanis magától nem mozdul, s nem helyezkedik el az alkalmas helyzetek és körülmények közé; oda kell vitetnie olyan lények által, akik ahhoz értenek, azaz akiknek alkatrészét (elemét) képezi. Szomorú teremtés lenne az olyan, amely nem tudna életet nyilvánítani!
Már pedig az anyag csak akkor tud életjelt adni magáról, ha meg van elevenítve s ebből következik, hogy minden anyagban, legyen az folyékony vagy tömör, értelmes léleknek kell élnie, amely azt igazgatja és általa tüneményeket hoz létre. Egyetlen hatás sem jöhet létre, ha annak indító oka nem egy meghatározott törvény szerint s nem olyan pontossággal mozog, melyet nem szükséges közelebbről megmagyaráznom, mert hiszen az emberek természet- és vegytana kicsinyben megmutatja, hogy mint van az a mindenségben, nagyban. Vagy azt hiszitek ti emberek, hogy csak ti művelitek a tudományt és művészetet s a másvilágon az nem létezik?
Bizony mondom nektek, hogy a ti művészetetek és tudományotok hiú kontárkodás ama lelkek tudománya és művészetéhez képest, melyek a természetben működnek és egy meghatározott hasznos célra, törvény szerint idézik elő a meghatározott jelenségeket! Ti emberek részei vagytok ennek a nagy lélekcsoportnak; abból vagytok ti is a földre telepítve, a földön pedig csak azt a művészetet és tudományt művelitek, amely azon szférákból, melyekből leszállottatok, emléketekben megmaradt. Hogy milyen kevés maradt meg emlékezetetekben belőle, mutatja az, hogy még azt sem tudjátok, hogy csakugyan ott, azokban a szférákban voltatok, de még kevésbé tudjátok azt, hogy már ott mit alkottatok!

Miként mondhatjátok tehát műveitekre mutatva azt, hogy ti tudtok valamit is teremteni? És miként akarjátok tökéletlen tudásotokkal a Mindenség tudományát és a természet mozgatóinak működését megbírálni?! Várjatok csak, amíg hazajöttök régi szféráitokba, melyekből leszállottatok. Akkor fogtok csak elbámulni kontárságotokon és azon, amit a földön „alkotás"-nak, - és tudatlanságotokon, amit a földön „tudomány"-nak neveztetek!
A papok, ha hallják, hogy az új tanítványok közül valamelyik Istenről, halhatatlanságról és a léleknek halál utáni állapotairól beszél, azt mondják: Ebből az ördög beszél! Fájdalom a szegény helytartók már fel sem ismerik Istenüket akkor, amidőn a népből való laikusok meghajolnak ezen csoda előtt, köszönettel eltelve Istennek ama sok kegyelméért, melyet oly félreismerhetetlen módon gyakorol velük! Istenem! Mennyire ki van minden cserélve a te világodon! Bizony, bizony! Ez a világ csakugyan egy felfordult világ.

A dolgok lényegének felismerése nem mindenkinek van megadva; az emberek különlegességekben mozognak és ami szakmájukon kívül esik, az nekik vagy rendkívüliség, vagy az ördög káprázata! De én mégis azt mondom nektek, kedveseim, hogy Istennek nagy világában nincsen sem káprázat, sem csoda, mert Isten nem játszik komédiát és csodákat sem tesz azért, hogy valakit elkápráztasson, mert a mindenség minden jelensége számára szilárd, pozitív törvényt alkotott!
A föld most olyan stádiumba lépett, amikor ténybeli tényezőkkel kell számolni és azért van szüksége ténybeli jelenségekre is. Abban az időben, amikor az embereknek még hite volt, nem volt szükség a ténylegességre; most azonban, amikor a hit eltűnt, a szellemvilág ténylegesen meg kell, hogy ismertesse magát az emberekkel és erőteljesen kell a koponyájukon kopogtatnia, míg kicsikarja belőle ezt a beismerést: „Igen, ez valami!" De alig hogy ez sikerült, a jelenség eltűntével megdörzsölik homlokukat és bosszankodnak azon, hogy olyan rést engedtek ütni tudományukon s elismertek olyasvalamit, ami nem áll helyt mennyiségtani, fizikai és vegytani kutatásaiknak. Nehogy tehát magukat és „tudományukat" kompromittálják, hamarjában feltalálnak az emberben egy újfajta tulajdonságot, a hallucinációt, és ezt teszik meg a csodák okozójának. Ők ugyanis a csodák által nem engedik magukat meggyőzetni, hanem meggyőződésüket csakis tagadó értelemben akarják megalkotni.

Vannak a földön olyan emberek, akiknek makacssága a pokolbeli sátánnak is becsületére válnék; akik ha már nem tagadhatnak, inkább kiszúratják a szemüket, csakhogy letagadhassák a fényes napvilágot, amit pedig mindenki érez, és ekként fenntarthassák rendszerüket!
Az ember alkotása azonban nem állhat meg, s mégis el kell, hogy bukjék az Isten műveivel való küzdelemben. Bizonyos szellemek latens (tetszhalott vagy megkötött) állapotban fekszenek anyagjaikban, várva a felébresztő lökésre, amely nélkül számukra semminemű megnyilvánulás sem lehetséges. Az ilyen anyagról mondják azt, hogy holt anyag. De a Mindenségben semmi sem teljesen halott. Az ilyen szellemek csak öntudatlanul szenderegnek és örökre szenderegnének, ha nem ébresztetnének fel és nem szólíttatnának tevékenységre, t. i. ha nem tétetnék hozzájuk valami, ami őket izgassa és fölébressze s nekik bizonyos meghatározott mennyiségű erőt kölcsönözzön, hogy tevékenységbe lépjenek és lényegüket kinyilatkoztassák.
Azok, kiknek a szellemekkel való közlekedésben tapasztalataik vannak, tapasztalhatták, hogy bizonyos ellentét szellemek, épp úgy az értelmesek, mint az értelmetlenek, jól vezetett körökben csak akkor nyilvánulhatnak meg, ha a vezető szellemek nekik erre lehetőséget nyújtanak tanítás céljából. Az ellentétes szellemek megnyilatkozásaik közben nem hagyatnak teljesen szabadon, hanem a saját anyagjukkal mindig bizonyos összeköttetésben kell maradniuk, amely mintegy kölöncül szolgál nekik, ha ártalmas túlkapásokra akarnák magukat ragadtatni.

Emberileg szólva, ezek a szellemek csakis mintegy zsinórral a nyakuk körül nyilatkozhatnak meg, amely zsinór nyomban összébb húzatik, amint túl akarnák lépni a nekik megengedett határokat, mikor pedig feladatukat az emberek tanítására és okulására már elvégezték, megint visszahelyeztetnek anyagjukba, hogy tovább aludják régi halálos álmukat. Így van ez nemcsak az emberek által közvetített értelmes szellemi megnyilvánulásnál, hanem az elemeknek a természetben való szükségszerű megnyilatkozásainál is. Egy villám sem keletkezhetik, ha tűzszellemek nem szabadíttatnak föl és semmiféle vihar nem jöhet létre, ha viharszellemek nem oldatnak föl. Ezért állnak minden éltetett anyagnak vezető szellemek (angyalok) az élén, akik az ilyen lelkek feloldását és megkötését azok minősége szerint eszközlik.

szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 14. Sep 2020, 01:20

3 napra elmegyek , és utána folytatom!



Csodák 4

Részlet szabadon Márk evangéliumának szellemi magyarázatából
Péter apostol szellemi közlése Antal médium által

Figyelmeztetlek titeket, kedves új tanítványok, hogy Uratok akaratától egy hajszálnyira se térjetek el, mert különben kiestek a hatalomból, és nemcsak erőtök nem lenne a működésre, de sőt önfejűségetekért szigorú büntetést is kaphatnátok! Mi ilyet sohasem tettünk; mi sohasem idéztünk elő olyasvalamit, amire nem a mi Urunk szelleme ösztönzött volna bennünket, s ilyen módon aztán csak törvényesen működhettünk és csak üdvös eredményeink lehettek.
A mi utódaink azonban önfejűségükben eltértek nyomdokainktól, s éppen azért eljátszották hatalmukat; nem tudtak megkötözni és feloldozni, csodáik tehát elmaradtak s eredményeik megfogyatkoztak, ők ugyanis fegyverhez nyúltak. Fegyverrel akartak eredményeket elérni. Mert a fegyver hatalma nem a szellem hatalma; a kard nem hódítja meg a szellemet, csak az anyagot győzheti le, és csak külsőleg kényszerítheti az embert a beismerésre, ez azonban szellemének akaratával egyáltalán nem áll összhangban.

Egykoron én is kardot ragadtam s azzal akartam egymagam a kereszténységet Krisztus személyében megvédelmezni és - örök idők példájára - milyen szigorúan dorgált meg engem az Úr, mondván: Tedd vissza hüvelyébe kardodat, mert aki fegyverhez nyul, fegyver által kell elvesznie! Az utódok azonban nem vonták le a tanulságot ebből az intelemből. Ők a kereszténységet karddal és tűzzel, anyagi erőszakkal építették fel, ámde az ilyen építmény nem dacolhat az idők viharaival! Amit nem a szellem éltet, az halott; csak a szellem tud egyedül élőt, tartósat, szilárdat alkotni. Ahol nem az igaz hit és önzetlen szeretet ösztönzi az embert, ott jó eredmény nem is jöhet létre.

Hol volna ma a kereszténység, ha utódaink is a mi szellemünkben működtek volna! Akkor nem lett volna szüksége rá a Mindenhatónak, hogy a materializmus szellemeit feloldozza, és a kereszténység megtámadására szabadítsa fel őket! Minthogy azonban minden bűn maga után vonja büntetését, a bűn pedig nagy volt, tehát a büntetés is nagy lesz! Mindaz, amit karddal és erőszakkal, vagy bármi más igaztalan úton hódítottak meg, darabról-darabra újból veszendőbe megy, és az ellenség hatalmába kerül! Csak a magja fog megmaradni; az a piciny kis helyen elszórható javarésze a régi kereszténységnek, amely az új kereszténység vetőmagjául van kiszemelve.
Ti szegény, gyenge emberek, papi és világi hatalmasok! Isten azért rendelt helyeitekre titeket, hogy az Ő akaratát igazságosan betöltsétek! Soká kértétek Őt, mígnem hivatásaitokba leküldött benneteket s most, hogy Isten kegyelméből vagytok, amik vagytok: most meg akarjátok másoknak tiltani azt, hogy azok legyenek, amikké őket szintén Isten tette (a szellemtan tíltása)? Jaj nektek! Oh, jaj nektek, ha Isten akarata ellen buzgólkodtok! Minden ember Isten kegyelméből lett emberré, egy ember sem helyezte bele önmagát az emberi létbe. Isten kegyelmes intézkedésében, pedig minden ember számára egy rendeltetés is benne van, melynek hűséges betöltését az ember Istennek felfogadta. Isten azonban minden embernek szabad akaratot is adott arra nézve, hogy betöltse-e vagy nem rendeltetését. Boldog az, aki azt teszi, amit Istennek felfogadott, de jaj annak, aki fogadalmát megszegi és rendeltetéséhez hűtlen lesz!

Oh, szüntessétek meg az Isten szentségével és az Ő gyermekeivel, az emberekkel való üzérkedést! Szüntessétek meg Isten teremtésével, a kedves földdel való kalmárkodásotokat; térjetek meg, és ne várjatok addig, amíg újból eljön Egy valaki, aki az űzéreket kikergeti! Bizony-bizony mondom nektek: ezúttal nem a gyöngéd Megváltó, hanem más valaki fog eljönni a vesszővel. Mert tudjátok meg, hogy fenséges ez a szellem, akinek még a sátán is szolgálni köteles.
Elég sokáig nézte a bajt s tűrte a konokságot a Mindenható, mígnem most újólag megkönyörült s újólag segíteni akar, egy új sereget, az ő hűséges gárdáját küldvén le a földre; nem kíméli őket, odadobja a keresztre feszítésnek is, csakhogy megmenthesse az ő ellenszegülő gyermekeit. Sokáig megelégedett Isten az engesztelő állatáldozatokkal, most azonban nagylelkűsége fokozódott és most embereket áldoz föl, az Ő gyermekeit, hogy végre a sok fennséges áldozat által megindítsa az ördögöt!

Ezek a szegény áldozatok, mint emberek nem tudják ugyan, hogy Istennek mit ígértek földre jövetelük előtt, mert elvette emlékezésüket, - de ehelyett valami mást adott nekik: szeretetet Istenükhöz, bátorságot és megadást a szenvedésekben, mert ők engedelmesek midőn Isten a legkedvesebbjük odaadását követeli tőlük! És mi az embernek a legkedvesebbje? Nemde az élete és a becsülete?
Aki Istene iránti szeretetből életét és becsületét fel tudja áldozni, az a földön valóságos csodagyermek. Aki pedig kínzóinak meg tud bocsátani akkor is, amidőn őt halálra kínozták, az valódi keresztény!

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 16. Sep 2020, 16:13

Akikről emlékezet nem lészen

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1968. december 9.

Már várok rád az Úr Jézus nevében gyermekem. Igen, az ember vergődik a gondolatok, érzések, vágyak és az erőszakos támadások ellen védekezési gondolatainak és cselekedeteinek káoszában, mert nehezen - vagy egyáltalán nem találja meg a kiutat, amelyen kitérhessen a gonosz támadások elől - még akkor sem, ha jót és jól akar cselekedni és nem akar a rosszért rosszal fizetni, csak értelmesen meg akarja mutatni az ő maga belső valóját, ki akarja tárni a lelkét, hogy a másik ember belátáshoz juthasson és ne tételezzen fel ott olyan valóságot, ahol az nem úgy van, mint ahogyan azt a másik ember elgondolta a maga sajátos tévhite szerint.
Az ember nem veszi szívesen a másik ember által elgondolt igazsága szerinti feltevéseket és megállapított véleményeket, mert mindenki a saját elgondolása szerint ítéli meg önmagát és a másik felebarátját. Nagyon sok alázatosság szükséges ahhoz, hogy helyesen tudjon valakit, vagy valamit megítélni az „ember”. Igen, nem lehet és nem szabad az embernek arra építeni, amit az emberek feltéteznek felőle. Nem szabad azért, mert a hízelgő raja a legkisebb jót is felmagasztalja és a legkisebb tévedést is szigorúan elítéli.
Nem tudják azt, hogy az ítéletükkel önmaguk felett is ítéletet mondanak ki, mert a rossz ítélet, vagy vélemény sokkal hamarabb terjed szét, mint a jó - az ember tévelygésében szívesebben elhiszi a rosszat, mert azt megvetheti, gúnyolhatja és ez bizonyos megelégedéssel tölti el, mert önmagát jobbnak, értékesebbnek tarthatja. A gőgnek bizonyos kielégülése hatja át a lelkét és ez jólesik.
De vannak, akik sok csalódáson és sok fájdalmon mentek át azoktól a félreismert jónak és igaznak hitt emberektől, mert jobbat tételezett fel róluk, igazabbnak mutatták magukat és belsőjükben gonoszak voltak, így már óvatosságra intette őket a kíméletlen tapasztalat. Ezek a csalódások után félnek és szükségesnek tartják az óvatosságot, mert a bizalmukkal visszaéltek a bűnös emberlelkek, akik - mint kész prédát tekintik az ilyen hiszékeny embereket.
Amazok a földi élet salakjai, akik még nem jutottak el az élet céljának megismeréséig. Az ilyen szellemek még tompán tekintik át a földi élet kívánatos formáit és felébred a vágyuk azok megszerzésére. Minden eszközt jónak látnak, ami sikeres előnyökhöz juttatja őket. És vannak közöttük, akik többé-kevésbé már ráeszméltek a bűnök szenvedtető hátrányaira, de még a csábítások folytán sokszor visszaesnek és a kínálkozó lehetőségek oly erősen hatnak képzeleteikre, hogy nem tudnak ellene állni - és ismét csak elbuknak.
A léleknek szüksége van arra, hogy a Földön megismerje a rossznak a rossz következményét, szüksége van arra, hogy az igazságot megismerje és annak áldásait élvezhesse, azért minden oldaláról meg kell kóstolnia az élet jó és boldogító eredményeit és a rossznak rossz következményeit, hogy tudjon tájékozódni. A gyenge, még rossz hajlamokkal vergődő lelkű emberek nehezen állnak az igazság szolgálatába. Akik hűen kitartanak a kemény kísértések között az igazság mellett - ha kitartanak a próbákon, mint az elosztó felhő, úgy leválik róluk a bűn szennyes salakja és megtisztulnak bűneiktől.
Ezekről „emlékezet nem lészen”. Éppen olyan tiszta és foltnélküli lelki ruhában jelennek meg a nagy összesség között, mint akik „nem vétkeztek”... Az Úr szeretettörvénye éppen olyan tiszta ragyogással sugározza be azokat, akik felismerik az ő bűnös és érdemtelen voltukat, mint azokat, akik „nem buktak el”. Azért mivel mindnyájan, akik a Földön élnek, bűneik büntetése miatt hullottak alá, mint szellemek, egyformán büntetés alá vettetettek, csak a „kegyelem” tartott és tart fenn minden Földön élőt. Egyik napról a másik napra, egyik korszakból a másik korszakba segíti a szellemi törvények ismeretében előre, hogy részére kiadott egyéniségének-igazi nevének - kezdőbetűit és annak folytatását megismerhesse és annak hivatásához való egyéniségét kiképezhesse.
Mert nem mindnyájan egyformájút alkotó gépnek az eredményei vagyunk. Nem mindenki előtt egyforma feladat van állítva. Nem! Az emberi lelkek hasonlítanak ugyan egymáshoz, de valójában mégis van különbség és ez a különbség teszi széppé és boldogítóvá az örökéletet. Ha csak egy gondolatnyi is az a másik lélekkel való különbözőség, de mégis más. És ez a különbözőség összecsendülése adja meg az Örökkévalóság boldogító változatait ...
Az örök cél, az örök mozgás, az örök szépségek változatai a jóban, az igazban adják meg a boldogság fokozatait... Minden az egész mindenségben ezt szeretné létrehozni, ez a cél él a bűnös emberiségben is, de a bűn miatt minden visszahull a semmibe, de Isten végtelen jósága és boldogító szeretetének kimondhatatlan gazdagsága a teremtés soha véget nem érő sokoldalúsága a szépben és a jóban embernek elképzelhetetlen ...
A Földön boldogság nehezen érhető el, mert szegény a lélek az érzésekben, de még szegényebb a földi test, mert a szenvedések, mint kérlelhetetlen rabláncok, úgy szorongatják a testet éjjel és nappal. És mégis hogy küzd az ember, hogy ezt a kínos életet el ne veszítse. A tévelygés szelleme, csak egy vetített fényességet mutasson, az emberi fantázia máris kész arra, hogy higgyen, még akkor is, ha az nem igaz ...
Tudja az ember, hogy ha az egész világot meghódítja is, egy porszemet nem mutathat fel, hogy az: az övé. A földi ember szegény koldusa az életnek, és mégis a rövid, átmeneti szűk korlátok közé szorított szenvedéseinek is milyen rabja, milyen szolgája. Az ember egy isteni szikra, Istennek örökéletre teremtett paránya, aki vergődve keresi a fennmaradás lehetőségét.
Vétkezett az isteni jó és igaz ellen - és az önmaga vágyaitól űzetve nem akar visszatérni, nem akar engedelmeskedni, mert ő akar uralkodni a maga nem tudásával. Ez a sorsa az igazság ellen harcolóknak, az engedetleneknek, a szeretet ellen cselekvőknek és azoknak, akik nem tudják beismerni vétkeiket. Nem tudják, hogy Isten a szeretet, Aki utána hajol a mélységben szenvedőknek, Aki önmagát adja, hogy a szenvedőket megszabadítsa a még mélyebbre zuhanástól és - ez az Istentől elpártolt lélektömeg nagy hangon hirdeti, hogy nincs Isten, nincs lélek, nincs feltámadás, nincs igazság.
A bűn, a gonoszság az úr ...Nem ez az egyetlen ilyen hely, mert van a Földnél szegényebb és szenvedtetőbb világ is, amit megteremtett a sátán önmagának és az őt követőknek, de fáj az örök szeretetnek látni az Őáltala teremtettek szenvedését ... De mivel lehullott isteni szikrák: hatalmasoknak érzik magukat. A világ ünnepelhet, tombolhat a gonosz tudatlanság, a vég az Úré; az Ő kezében van a kezdet és a vég. Akik még menthetők, azoknak, ha későbben jön is el, de eljön a szabadulás ideje, ha hisznek ...
Ezekért érdemes dolgozni, munkálkodni a Földön, mert aki már épít, az nem rombol többé, mert félti munkájának gyümölcsét a megsemmisüléstől. Tehát ezekért a munkába állított szőlőmunkásokért is érdemes dolgozni, hogy lépteik ne a süppedő iszapba, hanem az Úrtól megmutatott tisztább úton jussanak előre. Ez az Úr akarata és ennek engedelmeskedünk és velünk te is egy úton jössz, hogy egybehangolva mindazokkal, akik az Úr szavára munkába, az igaz útra tértek és térnek, még együtt dicsőítsük az Úr Földre jövetelét. Még erről beszélgetünk, most készüljetek az ünnepekre, mert az Úr mindenkinek külön ajándékot ígért, akik a hitben élnek és cselekednek.
Most Isten veletek, nagyon jók legyetek.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 16. Sep 2020, 16:14

A jóság győzelme a gonosz fölött

Laurentus Szellem "Az utolsó óra munkásaihoz" című tanításkötetben kifejti, hogy "a gonosznak ne álljatok ellen gonosszal" és meg is magyarázza a maga módján. Fel sem tudjuk fogni milyen fontos tanítás ez számunkra. Jézus Urunk ezzel a tanításával a kezünkbe adta az egyedüli kulcsát a gonosz legyőzésének.
Más út, amely eredményre vezetne, nem létezik. Népmesevilágunkban is a mesék pozitív főhőse (a képzeletbeli önmagunk) próbatételek árán szerzi meg azt az erőt, amire szüksége van a szemben álló gonosz erők képviselőjének legyőzéséhez. A próbatételek mindegyike az erények birtoklásának próbája, a szeretet, az önzetlenség, segítőkészség és áldozatkészség képességei. Tehát csak a jellembeli jóság és nemesség segíthetik győzelemre főhősünket.
A mesékben a többnyire élet-halál párviadal a fizikai szinten zajlik és a hősünk győzelmével végződik. Ennek így kell lezajlania, hogy a mesék hallgatói képzeletükben végigélhessék a főhős kalandjait és lelkükben megmaradhasson a mese hatásának az elmúlhatatlan varázsa.
Amint a lélek fejlődésével az ember bölcsebbé válik, előbb-utóbb rájön, hogy a jó és gonosz fizikai szintű csatáiban sajnos kivétel nélkül szinte mindig a gonosz kerekedik felül, hiszen a jó nem használhatja megszerzett erényei és lelkiismerete miatt azokat az eszközöket, mint a gonosz. Ha ugyanolyan eszközökhöz nyúlna, kénytelen lenne lealacsonyodni a gonosz szintjére és őbenne is a gonosz gondolatok, érzések és szándékok kerekednének felül. Még így is kevés eséllyel rendelkezne a gonoszság elleni küzdelemben, mert nem rendelkezik annak mérhetetlen gyűlöletével, kegyetlenségével és tapasztalataival.
Van erre egy történelmi példa. Amikor "a kocka el lett vetve", Julius Caesar ötvenezer emberrel megtámadta Galliát, ahol a "gálok" laza törzsek szövetségében éltek. Kegyetlen, pusztító hadjárat volt és a törzsek sorra buktak el ebben a darálóban, míg végül észbe kaptak. Rájöttek, hogy ezt a pusztító gonosz gépezetet csak összefogással állíthatják meg és győzhetik le. Az egyesült gál haderő ötszörös létszámfölényben volt a római légiókkal szemben, bekerítették azokat és szinte biztosnak gondolták győzelmüket, mégis a légiók eszeveszett gonoszsága és kegyetlensége kerekedett felül és futamította meg a megtépázott gál sereget.
Visszatérve a bölcs emberhez, nehéz számára a választás. Akárhogy is dönt, fájdalmas és nehéz következményei lesznek. Ha a gyűlületet és kegyetlenséget választja, ő is lealjasodik, lesülyed az ellenfél szintjére. A küzdelemben vagy ő, vagy ellenfele győz. Ha győzne, készülhet egy újabb küzdelemre és számíthat az ellenfele részéről bevetett legalattomosabb fondorlatokra, merényletekre és rontásokra és ez addig folytatódik, míg végül el nem bukik ő, vagy utódainak valamelyike. Tehát, akire a gonosz kiveti a hálóját nem szabadulhat a hatalmából, vagy elbukik végül, vagy a szolgálatába áll. Ha viszont veszít a küzdelemben, a vereség után a rabság és a szolgaság sorsa vár rá.
Van még egy lehetőség, ha igyekszik kikerülni az összeütközést és harc nélkül feladja magát, esetleg igyekszik bizonyos engedményeket, ígéreteket kialkudni ellenfelétől. Ez látszólag humánus és jó megoldás, de a gonosz nem tartja be az ígéreteit és végül a jó mégis rabságba és szolgaságba kerül. Itt van még egy kiskapu, amikor a jó egész pereputtyával felpakolva elmenekül és keres egy békés helyet a világban, ahol meghúzhatja magát. Ezekkel a lehetőségekkel álltak szemben ősi néprészeink is a történelem folyamán és apadtak, fogyatkoztak. Sajnos legtöbben megtagadták önazonosságukat nyelvet és vallást váltottak.
Ezek után szeretném szemléletesen bemutatni, hogy a mindennapi életben hogyan érvényesülnek Jézus Urunk tanításainak igazságai a jó és a gonosz küzdelmével kapcsolatban.
A szeretetben és a jóságban élni nagyon magas létezési rezgésszint, a gyűlölet és a harag viszont alacsony. Ha tisztánlátással figyelünk két ilyen embert, láthatjuk a két aura különbözőségét. A jónak rendezett gyönyörű pasztell színekben ragyog sávokba rendeződve, a másik viszont zavaros és benne a vörös szín sötét árnyalatai dominálnak kavarogva rendezetlenül.
Most tegyük fel, hogy bármilyen ok kapcsán a rossz ember gyűlölete és haragja a jó ellen fordul. Mivel a jó tudja, hogy ő ártatlan és sosem volt szádékában valamilyen formában megbántani a rosszat, vagy ártani neki, nyugodt. Nem fél, nincs lelkiismeret furdalása és esze ágában sincs szembeszállni másokkal. Vigyázva, hogy tovább ne ingerelje bátran, de szerényen szembeáll vele és hagyja, hogy a másik kitombolja magát.
Ha esetleg szembe szállna, vagy magyarázkodni kezdene, csak tovább rontaná a helyzetet, mert esetleg tettlegességig fajulhatna a dolog. Így nyugodt marad és ura a helyzetnek és az aurájában semmi változás, esetleg benne az izgalom rózsaszin felhői jelenhetnek meg.
A dühöngő ember sötéten kavargó aurájában a gyűlölködő és szitkozódó szavak kimondásakor lelki tettlegesség jelei láthatók. Energiagömbök, nyílak repülnek ki belőle és nagy erővel csapódnak be a másik aurájába. Ha nem lenne a jó ilyen magas rezgésszinten, lelkében maradandó sérüléseket, tüskéket okoznának ezek az energia-lövedékek. Mondjuk vérig sértve érezné magát, vagy ő is dűhbe gurulna, esetleg soha nem felejtené el a sértéseket. Így viszont egy csodának lehetünk a tanui.
A súlyos ártó energialövedékek, melyek a jó ember aurájába csapódtak valóságos alkimiai változásnon esnek át. A magas rezgésű és energiaszintjében exponenciálisan magasabb aura a bele dobott alacsony rezgésű, durva lövedékeket játszi könnyedséggel átrezegteti és a saját rezgésszintjére emeli, azaz szellemesíti, ezáltal azok saját erőivé váltak. Így a látó azt tapasztalja, hogy a lövedékek tartalma pillanatok alatt szétoszlik és eltűnik a fénylő aurában és nyomokat sem hagy azon. Ezt a titkot keresték évszázadokon át az alkimisták, misztikusok és a mágusok, pedig milyen egyszerű. Jézus Urunk annak idején ezt nem magyarázhatta el az emberiség akkori értelmi szintjén, de most a kereszténység, a teozófia és a szellemtan tudásanyagának a segítségével minden érthetővé és megmagyarázhatóvá válik, mert ez a tudás a ma emberének a keze ügyébe került, elérhető bármikor bárki számára, csak ki kell nyúlnia érte.
Most lássuk mi történik a következőkben. A dühöngő végre kitombolja magát, belefárad és megnyugszik, mert erejének nagy részét eldobálta, a jó viszont ugyanazokat az erőket áttranszformálta és magába építette, így még erősebbé vált. Még szilárdabban figyeli a másikat és várja, hogy az teljesen lenyugodjon. Amikor látja, hogy lenyugodtak a kedélyek, kedvesen, mintha mi sem történt volna, szól és tudakolja a harag okát. Amikor végre szót értenek, kiderül, hogy egy félreértés, egy pletyka, vagy valami jelentéktelen hasonló helyzet okozta a dűhrohamot. Ezután tisztázódnak a részletek. Ha szükségesnek látja a jó, elhangzik egy "sajnálom" vagy "ne haragudj, mert nem volt szándékos" bocsánatkérés és ezzel szépen feloldódott az ok és a két ember békésen szétválik és mindegyik megy tovább a maga útján.
Ez az egyetlen módja a jó győzelmének a rossz fölött.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 16. Sep 2020, 16:15

Amik bevégzett utaknak számíthatók

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1970. április 16.

Már eljöttem az Úr Jézus nevében gyermekem, hogy a munkát ismét áttekintve, a hiányzó részeket kiigazítsam és ami még hozzájárna, azt is beletoldjam, hogy tovább juthassunk, mert most egy kis rövid békességes időre van kilátás.
Tudok mindent, de várok, amíg egy fordulóhoz érünk és akkor egy nagy kérdés következik, amire mindenkinek felelnie kell és ki hogyan oldja meg, vagy oldotta meg azokat a kérdéseket, amelyek a létben forognak, mint az ember választásainak lehetőségei, ha azok szerint kapja a sorstól a feleletet a további sorsára, ami nem könnyű, múlandó feladat elé állítja egyiket-másikat, hanem ezzel valóságos sorsdöntő helyzetet vált ki a lélek a maga részére.
Mert mindennek van ideje, amíg a lélek fel tudja ismerni, nem mondom a feladatát - hanem azokat az eszközöket, amelyekkel munkába állhat, hogy egy bizonyos szellemi szinten el tudjon helyezkedni, és amikor eljön a nagy leszámolás napja és választani kell neki a munkában: mivel és hogyan tud eredményesen célt érni. Mert akik nem képesek semmiféle olyan (szellemi)munkában helytállni, amivel valamit végezhetnek, amivel a célt előbb elérik, azok hiába szeretnének részt venni, de mint alkalmatlanok, kiselejteztetnek a munkálkodók sorából.
Tehát én hiába ösztökélem azokat, akik szeretnének nagy eredményeket szerezni az életben, hogy a nagy választás idején jó és kedvező munkához jussanak, mert bár tudom és látom, hogy az igazságban megállni egyik-másik mire képes, de ők nem tudják még, mert az ismétlődő testöltések lehetőségei állnak előttük, amelyekben elbukhatnak..
A szellemi életet nem tudják felfogni, mert nem látják és hiába vannak előttük a különböző hibák és vétkek következményeinek szomorú példái, nem tudnak belehelyezkedni azokba lélek szerint, mert jobbnak, igazabbnak érzik magukat a másiknál. Fogalma sincs a testben élő léleknek arról, amikor a lélek érzi azokat a fájdalmakat, amiket magának szerzett meg. Ez nem kicsiny munka, amit csak úgy odavetve is el tudna a lélek végezni. Én azt szeretném, hogy alázatos, Istenben bízó lelkek kerüljenek ki az én kezem alól, mert ez a fő most az utolsó idők előtt.
Mert az utolsó idők előtt lefolyó érzelmi és cselekedeti eredmények már úgyszólván bevégzett utaknak számíthatók, mert aki már felemelkedett a harmadik légköri gyűrű második felébe, az jól vizsgázott a Földön és nem kell már testet öltenie a legutolsó időkben. Az már az ő hite szerint megszabadult a földi élet kényszerétől, megszűnt a kötelezettsége a földi próbákkal.
Az ilyen az alacsony és sok lelki gyötrődést okozó bűnöktől már tiszta, azok nem is kísértik többé, hogy elbukhasson. De akinek még vannak ilyenek a lelkében, azoknak még küzdeniük kell, hogy elhagyhassák a bűnre csábító vágyakat és helytelen igazságokat, melyekben sok szenvedés magva van elrejtve. Nagyrészben jóleső tévelygések ezek, amelyeket szívesen dédelgetnek a földi emberek a saját lelkükben, amíg nem nekik kell szembenézni ezekkel.
Ezek a tévedések megsűrűsödve még az egyházakban is megtalálhatók az igazságok közé csempészve, mert „az ember csak ember”, amíg le nem tudja vetni saját testi énjének kívánságait és főképpen az önmaga felértékelését és a másik tévedő ember fölé helyezkedését. Nem tud alázatos lenni lelkében, mert könnyen felülemelkedik a másik ember testi és lelki világa fölé, magát különbnek, igazabbnak tartja és ebből sok hiba, baj és szenvedés keletkezik éppen a jobb, az igazabb, de szerényebb lélek részére.
Azért akarom ezt a könyvet, ha lehet, közreadni, hogy aki tud hozzájutni, az biztosan látja ennek szükségét lélek szerint, mert a nagy elszámolás közeledik, már az ajtó előtt van és még vannak, akik nagyon szeretnének munkálkodni, hogy a maguk lelkét jóvá és igazzá tegyék a tiszta igazságok szerint.
Igen, ez is jó lenne, és még egy párnak lehetne benne munkát vállalni.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 17. Sep 2020, 05:52

Család egységének fontossága – Felvezetés
Zita médium által 2014. május 11.

Ahhoz, hogy a Földön ember születhessen, szükség lenne önzetlen szeretettel rendelkező anyákra. Ugyanis a férfi, vagyis az adó fél, csak kevésbé járul hozzá az új nemzedékek világra hozásához, és azoknak a helyes irányba való elindításához.
Ezért van szükség minél több önzetlen, áldozatkész anyára, akik hajlandók mindent megtenni annak érdekében, hogy az elkövetkező nemzedékek, ha nem is sokkal, de legalább egy kevéssel jobbá válhassanak, és megindulhassanak a tökéletesedés útján. Természetesen az apa feladata, hogy megteremtse az anyagi feltételeket, illetve védelmet biztosítson a családnak, tehát a felesége és gyermekei számára, így ez a feladat is értékesnek minősül, de a családon belüli munka nagyobb része mégiscsak az önzetlen, szeretetteljes anyákra hárul.
Persze az, hogy valaki biológiai értelemben érett az anyaságra, nem jelenti azt, hogy szellemi értelemben is képes a gyermeknevelés sokrétű anyai feladatának elvégzésére. Más a biológiai érettség, és más az, ha a női lélek a különböző testetöltések folyamán szellemi szempontból is éretté vált az anyaságra.
Ezért nem a biológiai érettség határozza meg a jó anyaságot, hanem azok a szellemi kellékek, amelyek az anyasághoz szükségeltetnek. Így lehetnek egy-egy életben olyanok, akiknek biológiai értelemben különböző okokból, vagy esetleg egy elvégzendő feladat miatt nem adatik meg az anyaság, de mindazt, amit akár szüleikkel, apjukkal, férfitestvéreikkel, tehát egyáltalán, amit a világ jobbá átalakítása érdekében másokkal tesznek, az fontos és jelentős.
Ugyanakkor vannak anyák, akik biológiailag ugyan képesek gyermekek világrahozatalára, de hiányoznak belőlük azok a szellemi értékek, amelyekkel a rájuk bízott gyermeket a teremtő Isten által is helyesnek ítélt úton indíthatnák el. Kivételek előfordulhatnak, hogy amikor magasabb rendű szellemek öltenek testet valahol, a környezet, vagy az anya rossz hatása ellenére is megfelelő úton indul el a gyermek.
Ezenkívül fontos, hogy az első három esztendőt az anya a gyermekkel töltse. Erre a közeli kapcsolatra elsősorban a megszületett csecsemőnek van szüksége, de az anya a szellemi és a szeretetben való fejlődését is előmozdítja. Az újszülöttnek szüksége van az anyai gondoskodásra, legfőképpen az anyai szeretetre olyan mértékben, mint ahogyan a Földön minden életnek szüksége van a napfényre.
Ha ezt csak részben vagy egyáltalán nem kapja meg a felnövekvő gyermek, lelkileg kárt szenvedhet, ami a későbbi években már nem pótolható, mivel az első és legfontosabb behatások, amelyek őt érték, azok nem olyanok voltak, amelyek a jóban és a szeretetben való szellemi fejlődését elősegíthették volna.
Azután az sem mindegy, hogy a gyermek teljes, vagy csonka családban növekszik fel, mert ekkor már nagyobb mértékben szüksége van a gyermeki léleknek mind az anya, mind az apa jelenlétére, a tőlük származó különböző helyes intelmekre, a megfelelő nevelésre, az előre való figyelmeztetésekre, mindazokra az aggodalmakra a szülők részéről, amely őt abban segíti, hogy ez az aggodalom védelmet nyújthasson a fejlődésben levő gyermekléleknek.


Összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája

Család egységének fontossága
A női lélek
A boldogság megvalósításának eszközei
Van-e a szellemeknek alakjuk?
HANG - Mi értelme van a testnek
Zita médium védszelleme
Magyarok a szentföldön
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4gLqZJ ... A?e=C20cW9
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhZxVP0s ... Q?e=hEIINc
Gizi médium_Ezoteriák 16 - A médiumítás minőségi szintjet a hit mértéke adja meg

https://www.youtube.com/watch?v=6c_XdJ5 ... LQFR9T3msE
https://www.youtube.com/watch?v=Sop1LmnsvZo
https://www.youtube.com/watch?v=6Nlm2x0hGZk
Prof. Dr. Papp Lajos – Magyarországot meg kell mentenünk! – Előadás 1-3

https://www.youtube.com/watch?v=NbvhnLBOMpY
Megtört szívek – Romantikus filmdráma

https://www.youtube.com/watch?v=l2ZY2ntRYyw
Elcserélt lányok – Romantikus filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 18. Sep 2020, 06:24

Ada Mediális közlés a szeretetről 4.
Kedves földi Testvéreink és Barátaink!


Az Úr Jézus emberi értelemmel felfoghatatlan szeretetének a nevében köszöntünk benneteket a magas szellemi világból, onnan, ahonnan a legnagyobb szellemi munka folyik érettetek Isten akaratából, mert nem kívánja Isten a bűnös embernek azt, hogy bele pusztuljon vétkeinek a következményeibe, hanem azon dolgozik folyamatosan, hogy minden ember megismerhesse az igazságot és a kegyelmet, hogy bűnbánatra és bűnbocsánatra juthasson általa. Az egész szellemi mozgalomnak ez a célja!

Azért vagyunk mi is a Földre küldve, hogy ezeket a fent említett folyamatokat elősegíthessük és felgyorsíthassuk bennetek. Talán már kicsit unalmas a számotokra az, hogy folyamatosan a bűn lényegéről beszélünk, valamint, hogy bűnbánatra hívjuk fel a figyelmet, mert az idő közel van és a korszakváltásnak az idejében éltek! Ha az ember meg van elégedve önmagával és másban keresi csak a bűnös hajlamokat és nem önmagában, akkor nem fog átjutni a halálból az életre, ugyanis ha már valakinek ,,nincs bűne" akkor az azt jelenti, hogy nincs folyton táguló önismerete, vagyis bezáródott felette az Ég és nem világít már a Szentlélek világossága, amely a bűnös hajlamokat van hivatva megvilágítani és kiégetni az emberi lélekből.

Nagyon sok függ a vezetőktől, illetve tanítóktól, mert nem mindegy az, hogy milyen lelki táplálékkal szolgálnak a követőik felé. A tanítónak elsősorban alázatosnak és jó tanulónak, kell lennie ahhoz hogy meghallhassa a Szentlélek hangját, hogy ezáltal jó tanító lehessen, mert akkor szól isteni gondolatokat egy oktató, ha médiumi képességekkel rendelkezik, tisztán él, nem becsüli alább a tanítványait saját magánál, hanem inkább másokban az erényeket, míg önmagában a hibákat igyekszik meglátni. Erre mondta Pál apostol, hogy: ,,A bűnösök között első vagyok én!" (Az alázatos embert nem lehet megalázni!) Ugyanis minél inkább megalázkodik egy ember, annál tágabbra nyílnak ki a lelkének kapui folyton szélesebbre nyíló mennyek kapui előtt! Ezért hát ,,Tanuljátok el tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű...!" Az alázatos ember mindig fedez fel önmagában újabbnál újabb bűnöket, illetve bűnös hajlamokat, de ehhez nem muszáj, hogy továbbra is bűnözzön az ember, hanem, ahogyan közeledik a fény felé, úgy válik mind érzékenyebbé a lelke a bűnös hajlamok iránt. Alázatosnak lenni nem azt jelenti, hogy csúszó-mászóvá válik az ember más emberek előtt, hanem felismeri a kicsinységét, vagyis a valódi állapotát (bűnös voltát) az előtte folyton növekvő hatalmas Isten előtt és érzi azt, hogy önmaga erejéből semmire sem képes, és ebből kifolyólag teljes egészében rá van szorulva a mennyei segítségre.

Az alázatosságot - az Úr szavai szerint - tanulni kell! Imával tudatosan oda kell figyelni az alázatosságot építő élethelyzetekre amikor az embernek esetleg az igazát át kell adni, vagy éppen megalázzák azáltal, hogy hamisan vádolják , ilyenkor is az embernek tudatosan el kell tudni hallgatni, magára venni a darócot és szeretetté alakítva át a vádló szavakat szeretettel válaszolni azokra stb.

Az alázatosságban hatalmas erő rejlik a tanítók számára is,mert az isteni erők forrása előtt megnyitja a lelket és ezáltal a tanításába erő és hatalom kerül: ,,Úgy tanít mint akinek hatalma van és nem úgy mint a farizeusok! " (Akik ugyan az emberek elé tárták a merevvé és rideggé vált törvényeket, de tanításaik üresek voltak és ebből kifolyólag az emberek képtelenek voltak azokat követni.) Ahhoz, hogy ezt az erényt magáévá tegye az ember, ha tanítani akar, egy állandó és függő viszonyt kell kiépítenie az Istennel, aminek egy szolgai lelkületet kell megszülnie és kinevelnie a lélekben, ami kizár és kiszűr minden emberit és képessé teszi az embert arra, hogy a magasabb világok lehullatott gondolatait tisztán, minden emberi toldalék nélkül adhassa tovább. Mert mi is a célja ezeknek a fentről jövő gondolatoknak? Az kedves testvéreim, hogy itt a földön szétterjedhessenek, megvalósulást nyerhessenek és elvezessenek benneteket abba a világba, ahonnan aláhullottak. De viszont, ha meg vannak fertőzve ennek a világnak a gondolataival, akkor már nem tölthetik be rendeltetésüket! Tehát nagy a felelőssége minden tanítónak, előadónak mert nagyon sok függ a lelke tisztaságától az erő-készletétől az alázatosságától, hisz ha tisztátalanságot visz bele a tisztaságba, akkor megfertőződik a tiszta és képtelen az üdvösséget szolgálni, ugyanis az alázatos ember soha nem önmagát adja amikor tanít, hanem szócsövet képez a magas tanítóknak. Ha nincs erő a tanításban, mert szétforgácsolja különböző emberies dolgokra, bűnök kiélésére, akkor csak üresen elhangzott szóvá válik minden tanítás a rengetegben. ,,Az Istenről szóló beszédnek ereje van."

A tanítónak egyben lelki vezetőnek is kell lennie, ami arra kötelezi, hogy lélekben (nem elsősorban tudásban, mert a tudást a kellő pillanatban kell hogy kapja), mondanám fejlettségi szintben (tisztaságban, erőben, alázatban stb.) a vezetettei előtt kell, hogy járjon, mert csakis így mondhatja el az Úr szavait: ,,Aki utánam akar jönni...". Egyébként azt kellene mondania, hogy aki követni akar, az menjen előre!
Tudom, magas a szint és teljes embert követel a tanítói hivatás, de ennek a szintnek elérésével ti magatok haladtok előre legelső sorban, ugyanis, ha tisztán engeditek átfolyni magatokon a magasabb világ gondolatait, elsősorban benneteket mos tisztára az az erőáramlat, amely hordozója, külső burka egy-egy szép és magas gondolatnak, amit nektek, mivel elsőkként kapjátok a dolgokat, a legkönnyebb megvalósítani. De ha ti nem törekszetek a magas és üdvözítő eszme materializálására, akkor le fogtok maradni azoktól a tanítványaitoktól, akiket rátok bízott az Úr. Ilyenkor megtörténhet az, hogy másnak adatik át a feladatkörötök.

A legtökéletesebb vezetői, illetve előadói munka az, amikor az ember, mármint az előadó, részt vállal vezetettei problémáiból és bizonyos háttér munkát végez barátaiért. (böjt, komoly ima bizonyos lemondások, önmegtagadások, a vezetettek negatív erőinek az átemésztése érdekében, hasonlóan az Úrhoz, csak kicsiben ) ,,Az az igazi szeretet, amikor az ember életét áldozza barátaiért." De azonban nem lehet mindezt emberi nagyot akarásból megtenni, hanem kizárólag az Istennek történő folyamatos engedelmesség által.

Nem akar ez feddés lenni testvéreim, hanem szeretetbeli útmutató, amit minden hívő embernek, akinek a neve be van írva az Élet Könyvébe, követnie kell!
Követni kell annál is inkább, mert ezeket a dolgokat csakis testben tudjátok megharcolni, odaát amikor már bevonzattok a saját szférátokba, már nem lesz lehetőségetek. Az Úr ide a Földre jött el, ide hozott kegyelmet, itt kell leküzdeni minden hajlamot, mert ha nem teszitek ezt meg, akkor megtisztulatlanul kerültök át, magatokkal cipelve azt a terhet, amelyet a földön kellett volna levetkőznötök. Ezek a terhek azután nagyon rátok nehezednek és mindaddig sarkalnak benneteket a teste töltésre, a megtisztulásra, míg meg nem szabadultok tőlük.
A földi világba adatott a lehetőség a tisztulásra, a hajlamaitok felszínre jutására, hisz ez a lelki munka mellé csatolta Isten a bűnbocsánatot is. Odaát már az igazság törvénye honol, nincs lehetőség a bűneitek következményeinek a visszatartására.

A bűnbocsánattal viszont, mint szeretetből szőtt takaróval Isten elfedi a bűnös hajlamaitok által elkövetett bűneiteket és begyógyítja vele a bűnök okozta sebeket, mert még gyöngék vagytok a jóvátételre és a tiszta életre, hogy amikor majd megerősödtök, amikor már nem vétkeztek akkor az erő áramokban való zavarokat helyre kell állítanotok. De nem csak a lelki sebeiteket képes eltakarni, hanem még a az elkövetett bűnök emlékeit is, hogy ne gyakoroljanak hatást a lelketekre, vagyis ne mérgezze a lelketeket és ahogyan hozzátok helyre a dolgokat, úgy ki fognak kopni a lelketekből az emlékek.Amit Isten kegyelemből ad, azt utána, amikor már megerősödtök, meg kell harcolnotok! Milyen óriási kegyelem ez testvéreim! Isten nem csap le azonnal a bűnöző bűnösre, hanem megbocsátja vétkeit és megvárja amíg begyógyulnak a bűn okozta sebek és megerősödik a lélek és lesz kellő ereje az elvétett erőket helyreállítani, mert nem kívánja a bűnös halálát, hanem, hogy megtérjen és fejlődjön. Mekkora szeretet mindez Isten részéről testvéreim!

Ha már Isten szeretete oly hatalmas, hogy képes megbocsátani minden bűnötöket, ha mély bűnbánattal odaborultok a kegyelem trónusa elé akkor mennyivel inkább tartoztok ti Ő feléje azzal, hogy megbocsátjátok egymásnak felétek irányuló bűneit úgy mintha misem történt volna, mert csakis így haladhattok tovább az Isten Országába vezető úton! Ezt nagyon fontos megjegyeznetek testvéreim!

Isten felszínre engedi jutni a hajlamaitokat, amelyeket ha nem ismertek fel azonnal, akkor elburjánzanak bennetek és Isten mégis ez a kegyelem mellé odaállította a bűnbocsánatot, ami nélkül ti magatok sem tudnátok megtenni egyetlen egy lépést sem, akkor mi jogon fosztjátok meg embertársaitokat attól, hogy ti megbocsássatok nekik? Ez is a gőgnek és az önzésnek a munkája bennetek!

Isten kegyelméből értetek munkálkodó testvéreitek
Isten kegyelme legyen mindannyitokkal!


Ada, 2020.szeptember.10.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 18. Sep 2020, 06:27

Szülői kapcsolat és a szeretet Karsay István előadása

A körülöttetek levő családtagok azok, akik a legnagyobb karmáitok. Azért születtetek együtt, mert azt legkönnyebben, együtt élve lehet megoldani. Sok esetben a szülő nem tölti be azt a feladatot, amit be kellene tölteni, így ebben az esetben nem érvényes rá a „tízparancsolat” erre vonatkozó része, mert a viselkedésével nem tölti be a szülői tisztet, feladatot. Sokszor a szülő csak a feladat érdekében genetikai – biológiai szerepet tölt be, vagy a karmikus feladatok miatt lett kiválasztva, és a későbbi nevelő szülő tölti be az igazi, szülői hivatást. Sok esetben csak gondoljuk az intézeti gyermekekre, ahol a nevelőszülők lesznek az igazi szülök.
Vannak olyan esetek is, amikor az anya nem tudja betölteni a szerepét, és ekkor leszületik gyorsan egy lélek családba leánygyermekként, és átveszi a mentális irányítást a családban, a családtagok felemelését!
Saját életemmel, a történésekkel elmondom a lehetőségeket, és a megoldást.
Szüleim életét és halálát, kapcsolatomat velük, amik példaesetek.
Többen szenvednek a rossz szülői háttértől, és erre adok magyarázatot és a probléma kezelését!

Amint hajlandók vagyunk szeretetet adni, hamarosan felfedezzük, hogy szeretet vesz körül, csak eddig nem tudtuk, hogyan férjünk hozzá. A szeretet valójában mindenütt jelen van, csak fel kell ismerni.
~ részlet Dr. David R. Hawkins „365 napi elmélkedés A MEGVILÁGOSODÁS ÚTJÁN” című könyvéből, 139. oldal ~



1. rész https://www.youtube.com/watch?v=Xyo3SoF ... e=youtu.be

2. rész. https://www.youtube.com/watch?v=P0oLhUY ... e=youtu.be



Előadáshoz kapcsolódó anyagok, videók:

Facebook: https://www.facebook.com/karsay.istvan/


Családi karma és megoldások. Karsay István előadása

Elmondom a videóban pontosan, hogy mit jelet a családi karma fogalma, miért vagyunk évszázadok óta – esetleg évezredek óta – összezárva, mi a megoldás hogy ezt a karmikus feladatot megoldjuk, túllépjünk rajta, hogy kiszakadjunk a sokszor leterhelő kapcsolatokból a szeretet erejével!
Előadásom végén beszélek egy öngyilkosságra készülő hajléktalanról és arról, hogy az életét hogyan tudtam megváltoztatni 3 nap alatt Jézus segítségével.

Amint hajlandók vagyunk szeretetet adni, hamarosan felfedezzük, hogy szeretet vesz körül, csak eddig nem tudtuk, hogyan férjünk hozzá. A szeretet valójában mindenütt jelen van, csak fel kell ismerni.
~ részlet Dr. David R. Hawkins „365 napi elmélkedés A MEGVILÁGOSODÁS ÚTJÁN” című könyvéből, 139. oldal ~

Előadás: https://www.youtube.com/watch?v=fVF-e0c ... e=youtu.be



Előadáshoz kapcsolódó anyagok, videók:

Facebook: https://www.facebook.com/karsay.istvan/

Öngyilkosság. Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=c-Xa31v4YI8&t=2s

Öngyilkosok szférája
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... iZnn8tF-mo

Levél egy képzeletbeli öngyilkoshoz
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... GJj5emQYpU

Képek a hajléktalan barátomról akit Jézus segítségével, közreműködésével megmentettünk a haláltól, és Jézus elkezdte szinte azonnal megváltoztatni az életét!
https://onedrive.live.com/?authkey=%21A ... 2B1B3312C8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 19. Sep 2020, 06:36

Az idők jeleiről 1

Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

Vegyétek észre az idők jeleit! Ne járjatok vakok módjára, hiszen Atyám adott nektek szemet!
Az utolsó időkben mindent a pénz határoz meg. Az embert mint disz¬nókat súlyra mérik. Egy lélek annyit nyom a mérőedényben, amennyi a pénze. Egészen elvakított titeket a Mammonért vehető hatalom. Vala¬mennyien uralkodni akartok. Azért imádjátok a vagyont, mert az előre rangsorol. Gazdagok töltik be a fontos társadalmi pozíciókat, ők veze¬tik a gyárakat, állami intézményeket. Hatalmuk segítségével még több pénzre tesznek szert, melyet újból helyük megtartására használnak fel. Aki egyszer megkóstolta az uralkodás ízét, nehezen engedi el.

A pénz jó. Az energia szellemét testesíti meg az anyagi világban. Ti nem ismeritek az energia természetét, ezért legtöbben magatok fölébe helyezitek vagy megvetitek. Mindkettő helytelen. Nem ismeritek a mértéket. Nem tudjátok, mi az elegendő, mennyi a szükséges. Ha az energiát jól hasznosítanátok, nem szűkölködnétek, nem is dúskálnátok.
Az anyag engedelmeskedik a szellemnek, mert a tudat a szülője. A szabad tudatban akadály nélkül áramlik az energia. Ez vízhez hason¬latos. Betölti a legkisebb sarkot is, hol hiányt észlel, majd tovább halad onnan, ahol már nincs számára hely. Akkor használod jól, ha házad minden ajtaját előtte megnyitod, és a hömpölygő ár mögött nem csukod be a kaput.
Képzelj a házad tövébe vízimalmot! A hegy oldaláról lefolyó kis pa¬tak meghajtja az őrlő kerekeket, melyek búzát törnek. A gabonából a háziak kenyeret sütnek, miközben a víz tovább csörgedez és táplálja a lentebb élőket.
A patak a hegy tetejéről ered. Isten a forrása ennek. Megállíthatatla¬nul hömpölyögne az energia, ha nem akadályoznátok útját szüntelen. Kétféleképpen teszitek ezt. Ha nem hisztek létezésében, úgy cseleked¬tek, mint a molnár, aki a patak mellé szélmalmot épített. Nem bízott a víz erejében, így az őrlőkerekeket a szélnek rendelte. Ám a hegy elta¬karta a ház elől a fuvallatot, és a malomkövek nem mozdultak meg.
Ha nem hisztek Isten energiájában, mely mindenkinek megadja, ami szük¬séges, igen keserű az életetek. Ismerem az örök elégedetleneket, akik többet akarnak, mint kaphatnak. Az ilyenek folyton másokat lesnek, fi¬gyelik, hogy azoknak miből telik mindenre. Gondolataikat az irigység, a harag tölti ki. Javaikért hálát nem éreznek. Kevéssé becsülik magu¬kat, annak sem örülnek, amit kínkeservesen szereznek meg. Még töb¬bet, ez a jelszavuk ezeknek, és sok erőfeszítést tesznek, akarásukat mégsem kíséri siker. Nem bíznak Istenben, nem látják a házuk mellett folyó eret.
Mások meghallják a víz csörgedezését és merítenek poharukba. Megízlelik és látják, hogy jó. A kis folyó mellé házat építenek, és egyre több kenyeret sütnek. Esznek, megelégednek, de félnek, hogy másnap majd hiányt szenvednek. Rettegnek, hogy a forrás eredője elapad, és el¬veszítik javaikat. Ekkor gátat építenek, és elkerítik maguk számára a vi¬zet. Rosszul teszik ezt.

Az energia intelligens. Önmagát táplálja, irányítja, felismeri, léte hol szükséges. Emberek meríthetnek belőle, de nem rendelkezhetnek felő¬le. Isten dolga az. Aki magának a szükségesnél többet akar, kárt szen¬ved. A tele edénybe tejet ne öntsetek, mert az asztalra kerül a felesleg! Ebek nyalják azt onnan fel, ahelyett, hogy másik korsót töltött volna meg. Ne akarjátok mások elől elrekeszteni a forrást, mert a víz a gát mellett is utat talál! Elhagyja medrét és házadat elkerüli.
Lássátok magatok előtt a hegytetőt, melynek tetejéről az éltető energia forrása ered. A hegy hatalmas legyen előttetek. Tetejét hó fedi, lankáit fenyvesek szegélyezik, máshol napsütötte rétek övezik. Érezzétek, hogy az óriási szikla jó. Nevezzétek a bizalom hegyének, és napközben innen merítsetek, ha félelem ébred bennetek! Legyen hatalmas Isten iránti bi¬zalmatok! Képzeld el a hegy oldalában meghúzódó házakat, és hidd, hogy a tiédet is ezek közé építetted! Lásd, amint a szelíd patak megállít¬hatatlanul hömpölyög az épületek oldalánál, és minden apró malom kere¬ke vígan pörög! Valamennyi egyformán részesül az éltető vízből, szárazon egy sem áll. Légy boldog és tudd, hogy igazat szólok! Bízzál Isten erejében, és nem marad el eredménye! Isten megjutalmaz hitedért.
A jutalom nem azt jelenti, hogy feléd fordítja a vizet. Sosem vonta meg azt tőled. Segít felismerni, hogy te magad miként építettél gátat. Szelíden vezet, hogy az akadályt saját kezeddel bontsd le. Ne várjátok Istentől, hogy hibáitokat Ő hozza helyre! Erőt kérjetek, hogy magatok tegyétek ezt meg! Amit egyszer erőfeszítések árán meg¬javítottatok, arra jobban vigyáztok. Ha szerelőt hívtok, kevésbé jól jár¬tok. A mester tudja, mi a baj kulcsa, ám ha könnyedén átnyújtja nektek, tapasztalatot nem nyertek. A verítékes munka hozza a jó gondolkodást, mellyel legközelebb elkerülhetitek a hibát.

Használjátok jól Isten energiáját! Bízzatok benne, hogy erőfeszítése¬tek gyümölcse minden nap megterem! Ne dolgozzatok a semminek! Munkálkodjatok örömmel, és a nap végén szüreteljetek! Nézz feladata¬idra, bárhová is helyezett az Atya!
Ha portás vagy, tekints szét a reád bízott javakon hajnalban! Adj há¬lát Istennek, hogy segítségével megőrizhetted az előtted lévőket! Gon¬dolj azokra, akik figyelmedből részesültek! Talán tudnák-e használni a gépeket, amit rongálók keze emésztett meg?
Ha seprűt, lapátot adott kezedbe Isten, tudd, hogy fontos küldetést teljesítesz! Tevékenységed eredményeként megtisztultak a helyiségek, amiket emberek verítéke tölt meg. Gondolj reájuk, halld halk sóhaju¬kat, amint munkájuk fölé hajolnak! Légy hálás Istennek, hogy megte¬remthetted számukra a legmegfelelőbb körülményeket!
Ha bolt pultja mögött állsz, nap végén gondolj örömmel azokra, aki¬kért szolgálhattál! A te kezed adta családok asztalára a kenyeret, tejet. Magad csomagoltad, amiket a háziasszonyok otthonaikba vittek. Mun¬kád eredménye elkíséri otthonaikba őket.
Ha gyár futószalagja mellett állsz, gondolj ugyanerre! A parányi al¬katrész, amit kezed tesz helyére, működteti a gépezetet. Nagyon fontos, amit végzel, hiszen nélküled a készülék nem működhetne. Ha nem jól teszed dolgod, elnémul a magnetofon, nem működik a vasaló.
Ha állatokat nevelsz, hogy más testeket táplálj húsukkal, teljes lélekkel tegyed! Becsüld meg a jószágot, etesd, itasd, hogy hiányt ne szen¬vedjen! Tartsd tisztán, és adj neki annyi helyet, hogy léte állathoz mél¬tó legyen! Gondolj azokra, akiket majd húsával táplál! Sok életért tett így felelőssé téged Isten. Képzeld, hogy legyengült beteget erősített meg a baromfi, mit a te kezed nevelt! Hidd, hogy síró gyermeket vi¬gasztalt meg a pohár tej, amit udvarodról vittek el!
Valamennyien nagyon fontos küldetést teljesítetek. Isten előtt egyelő a munka és igazságos tanítóként osztályozza. Azt tekinti Atyátok, hogy a feladatot miként végeztétek. A szándékot jutalmazza az eredmény¬ben. Legyetek becsületesek és a jót a jóért elvehetitek! Tegyetek sokat, és keveset kérjetek! Felesleges kérnetek. Isten látja, ha gyermekei szük¬ségben szenvednek. Higgyétek, hogy elküld mindent idejében!

Vásároljatok tartós élelmiszereket! Tartósítószer ne érje ezeket! Ve¬gyetek lisztet, cukrot, sót. Készítsetek a száraz kenyérből morzsát! Tart¬satok otthonaitokban víz tárolására alkalmas zárható edényeket! Kam¬ráitok rendesek, tiszták legyenek! Készüljetek azokra az időkre, amikor Isten megpróbál titeket! Ne félelemmel gondoljatok az elkövetkezen¬dőkre! Isten gondoskodását köszönjétek meg, hogy még idejében fi¬gyelmeztetett benneteket!
Szabadítsátok meg otthonaitokat a felesleges dolgoktól! Amiket évek óta nem vettetek kezetekbe, attól szabaduljatok meg! A legszüksé¬gesebbeket tartsátok meg mindenből, és felesleges lomokért már ne tö¬rekedjetek! Kevés dísz legyen otthonaitokban! Tárgyak helyett nevetés és csöndes beszéd töltse meg a helyiségeket! Egymásnak felesleges holmikat ne ajándékozzatok! Vigyetek virágot, ha vendégségbe mentek vagy süssetek lepényt, kenyeret!
Ne keressétek a hivalkodást, ha házatokba másokat hívtok! Egysze¬rűen kínáljatok és keveset, ne az evés, ivás töltse ki időtöket! Beszéde¬tek kevés legyen, hallgassátok figyelmesen, amit a másik mond nektek!

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 19. Sep 2020, 12:08

Balatonfüred. Öngyilkosságra készülő hajléktalan esete.

Napokban voltam Balatonfüreden pár napra pihenni, persze egy spirituális tanító pihenése abból áll, hogy a feleségét beáztatja a Balatonba és én közben két előadást készítettem, nekem hajnalban volt időm fürödni, de esküszöm jobb volt, mint a kánikulában napközben!

Előtte két héttel le akartam menni gyógyvízért Balatonfüredre egy hétfői napon, mert volt még aznapra érvényes pályamatricám, de annyira fáradt voltam, hogy nem volt kedvem hozzá.
De amint bekapcsoltam a számítógépem feldobta "véletlenül" egy Balatonfüredi szálloda hirdetését nagyon olcsón, így szeptember 14-16.-ig lementünk, így volt időm előadásra és sok mindenre, de kiderült ez nem volt véletlen, mint sok minden az életünkben!

Egyből a Balatonfüredi forráshoz mentünk megtölteni a sok palackot amit vittünk, így már 3 napig is gyógyvizet ittunk, tervek szerint hazafelé is feltöltjük azokat a palackokat amik kiürültek.
Elmentünk a forráshoz, ott volt egy hajléktalan, pénzt kéregetett, pontosabban le volt téve mellé egy kis doboz amibe gyűjtötte. Városban is volt egy "hajléktalan", kiválóan beszélt németül, és azoktól kéregetett, de ez olyan ottani lakással rendelkező koldus volt, akinek alkoholra kellett a pénz, ezt láttam rajta. Ennyit a látásomról..néha tökéletes, amikor "bekapcsolják" :) Ez mindig változik helyzettől függően, azt engedik látni amire szükségem van a fejlődésemhez, tanításhoz!

A forrásnál lévő hajléktalan tudta, hogy oda "jó" emberek járnak akik tőrödnek az egészségükkel, és a lelkük is tisztább mint akik a korzón iszogatnak, így jó helyre telepedett le. Én megkértem, mert meleg volt és sok volt a palackom, hogy tudna -e segíteni megtölteni őket, szó nélkül jött és segíteni.

És egyszer csak feltett egy kérdést:
Vallásosak vagyunk?
Meglepett a kérdés, de válaszoltam neki, hogy eredetileg katolikus vallásúnak kereszteltek minket, de hiszünk Istenben és Jézusban, de az IGAZSÁG A VALLÁSOK FELETT ÁLL, és elkezdtem vele őszintén beszélni. Spirituális dolgokról, nagyon nyitott volt.
Figyelt rám, "hívő" volt, de azokhoz tartozott akik már feladták Istenbe vetett hitüket a sok sorscsapás miatt, olyan "hiszek Istenbe és nem is" helyzet. Ismerem, sokat beszélgettem erről másokkal akiknek segíteni kellett.

A sok beszélgetésnek az lett a vége, hogy megnyílt nekem, nekünk a feleségemmel, elmondta Pali - így hívták - hogy Kecskemétről jött gyalog Balatonfüredre egy helyi vállalkozóhoz, aki tartozott neki több havi munkabérével, de előző nap amikor elment este elkérni a pénzt megverték és kidobták. Elmondta nekem és megmutatta a kötelet a hátizsákján, elhatározta hogy este elmegy és felakasztja magát a háza előtt egy fára, "bosszút" áll rajta!

Valahogy nekem egy hónapja - biztos feladat - állandóan most öngyilkosokkal foglalkozok, baráti körben, ismeretlenek, de valamiért előtte hozzám vezeti őket a szellemi vezetés.
Készítettem is pont ezért több mint 10 éve egy előadást, "Levél egy leendő öngyilkoshoz" címmel, amikor elkészítetem karácsonykor annyian fordultak hozzám emiatt, hogy ez volt a legjobb megoldás, és tartottam erről előadást is amiről készítettem felvételt segítésként.
Palival elkezdtünk beszélgetni a feleségemmel, idéztem neki a Tízparancsolatból, de főleg a Hegyibeszédből, és még sok mindent mondtam neki, mire könnyes lett a szeme, megérintette amit mondtam neki és lemondott az öngyilkosságról, rájött, hogy nem a ruha teszi az embert és megértette, hogy sokkal fontosabb Ő Jézusnak mint gondolná, ne nézze magát alsóbbrendűnek mert hajléktalan!
Közben "fentről" adtak át neki üzenetet amit továbbítottam. A végén elmondtam neki, hogy amit átadtam neki azt Jézus üzeni neki. Kis "csalás" volt benne, mert nem Jézussal beszéltem közben, hanem vagy Pali Felső Énjével, vagy egy magas szellemi vezetővel, de ilyenkor a kegyes hazugság megengedhető.
Megjegyzem a feleségem is nagy tudással rendelkezik, sok estben előadó társam volt 19 évesen! Sokat segített neki egy női tanító mondatai!

"Nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal!" Most amit elmondok nem azért mondom, mert adtam neki pénzt, hanem egy kis történetért...
Elbúcsúztunk, két óra múlva találkoztunk vele újból egy helyi Tesco éttermi részén, és büszkén mutatta, hogy végre vett ebédet magának, és aminek örültem, nem alkoholt vásárolt magának! A három nap alatt amíg ott voltunk nem ivott alkoholt.

Amíg a forrásnál volt többször zaklatták a rendőrök, igazoltatás, holmi átvizsgálás stb..
Kapott most annyi pénzt tőlünk, hogy tudott ennivalót is venni, és maradt kompra pénzt, hogy átmenjen Szántódra és hazagyalogoljon Kecskemétre.
Annyit elmondok, hogy először kompra adtam pénzt majd elbúcsúztunk, de rám szóltak "fentről" hogy éhes és visszamentem és adtam külön pénzt ennivalóra...

Kedden legnagyobb meglepetésemre még ott volt a forrásnál.
Elmesélte, hogy alighogy elmentem megjelent egy német házaspár, ajánlottak neki a hétvégre munkát, téliesíteni kellett a házukat mielőtt hazautaznának, fűnyírás stb...
Kap annyi pénzt mondták neki, amiből nem csak Kecskemétre, hanem Németországig is elutazhat belőle!
Este jöttek rendőrök szokás szerint körülnézni, ránéztek, de most már békén hagyták.
Szerintem szellemi védelem alá került.

Beszélgetésünk után megtapasztalta Jézus energiáit, átjárta a az igazi Jézus impulzus és átváltoztatta az életét teljesen egy pár óra alatt!
Minden nap találkoztunk vele, feleségemmel is jókat beszélgetett, és látszott, hogy mennyire sokat jelent neki, hogy nem egy hajléktalant látunk benne, hanem egy teljes jogú embert, egy tiszta lelket és emberszámba vesszük és.. azóta aki arra járt mindenki, és meglepődött, hogy nagyon sokan azóta elkezdtek adakozni neki! Védelem alá is került, mert kiérdemelte e lelki átváltozás miatt.

Megkérdeztem szerdán búcsúzáskor aggódva, hogy a kötél miért van még a hátizsákján?
Elmondta, hogy emlékeztesse, hogy honnan hová jutott!
Hálás voltam Istennek - a szellemi vezetésnek - hogy lehetőséget adott egy újabb szolgálatra, és megmutatta Jézus hihetetlen és csodálatos energiáját, a szeretet erejét!

Írta: Karsay István

Budapest, 2020.szeptember. 18.

Kapcsolódó anyagok:
Képek a hajléktalan barátomról akit Jézus segítségével, közreműködésével megmentettünk a haláltól, és Jézus elkezdte szinte azonnal megváltoztatni az életét!
https://onedrive.live.com/?authkey=%21A ... 2B1B3312C8
Öngyilkosság. Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=c-Xa31v4YI8&t=2s

Öngyilkosok szférája
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... iZnn8tF-mo
Levél egy képzeletbeli öngyilkoshoz
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... GJj5emQYpU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 20. Sep 2020, 09:12

Az idők jeleiről 2

Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

Figyeljetek a gyermekekre! Korán feküdjenek a kicsinyek, édesany¬juk pillantása kísérje álomba őket! Mondjatok mesét és énekeljetek kö¬zösen! Fontos a gyermekeknek a nyugodt otthon, hogy az elkövetke¬zendőkre lélekben felkészülhessenek. Adjatok nekik sok gyümölcsöt és igen kevés édességet! Felesleges a cukor, csokoládé, a zacskóból ehető ropogós élelmiszerek. Legtöbbjük értéktelen. Adjatok nekik lekváros kenyeret, színes gyümölcsöket. Kínáljátok a gyermekeket tejjel és tisz¬ta vízzel! Tanítsátok meg a kicsinyeket a falat tiszteletére! Mutassatok példát, ne dobjátok el a felesleget! A maradéknak keressetek helyet, ad¬játok az állatoknak, vagy újra használjátok fel! Legyetek példamutatók gyermekeitek előtt, lelküket leginkább így védhetitek az elkövetkezen¬dő időkben!
Gondoskodjatok az árvákról! Ne éljenek mellettetek szerencsétle¬nek, nyújtsatok feléjük segítő kezet! A gyermeknek nagyon fontos a szerető anyai szív. Tévedtek, ha azt hiszitek, a vér minden. Nem számít, ki szülte a testet. A szeretet számít, ami fejlődését kísérte. A gondosko¬dás, mely körbevette. A szem, mely féltőn figyelte.
Tekintsetek a Földön magatokénak minden gyermeket! Az utolsó időkben egyre több árva él közöttetek. Szűkös napok jönnek. Nehéz lesz beosztani a falatot, ám ha tanácsaimra hallgattok, keveset szenved¬tek. Készítsétek fel lelketeket az utolsó időkre! Neveljétek a gyermeke¬ket szeretetre! Legszebb arcotokat mutassátok feléjük, és adjatok példát nekik minden körülmények között! Ne küldjétek a kicsinyeket intéze¬tekbe! Tartsátok magatok mellett őket, mert küzdelmes órák következ¬nek! Akiktől Isten a szülőket elvette, lépjetek helyükbe! Fogadjátok be az árvákat, mert Isten kéri ezt tőletek! Tekintsd úgy a gyermeket, mint¬ha méhed hordozta volna, mintha lenne veled egy test! Fektesd ágyad¬ba, adj éhes szájának eleget! A gondoskodás felemel titeket és megtisz¬títja a lelket.
Az utolsó időkben látni fogjátok a Golgotát. Hatalmas keresztem ki¬rajzolódik az égre, melyet megpillant a Föld minden nemzetsége. Egy¬szerűen írom le, hogy megértsétek. A háromnapos sötétséget követi e kegyes égi jelenés. A kereszt megválaszt titeket. A hittel teljesek lelkét elönti a boldog megszabadulás érzése, a kegyetlenek kínok között szen¬vednek.
Ezekben a percekben valamennyien lehetőséget kaptok a megtérés¬re. Életetek nem várt fordulatot vesz, mely Isten közelébe segít titeket.
Fogadjátok el a felétek nyújtott kezet, és keressétek Teremtőtöket. Imádkozzatok Hozzá, kérjétek, hogy a hit felé irányítsa figyelmeteket!
Nagy veszélyben élnek a lelkek. A sötét sereg megpróbál az igazság¬tól elvonni titeket. A kísértések nem tűnnek veszélyesnek, éppen ezért ragadnak el sok lelket. Aki egynek enged, magához engedi a többit is, míg végül elvesz az ember. Legyetek erősebbek, mint a fekete sereg! Ne keressetek előnyöket! A legtöbben közösségben éltek. Ki nagyob¬ban, ki kisebben, de valamennyien mások közelében végzitek tevé¬kenységeteket.
Ne engedjétek, hogy a hatalmasok benneteket a többi közül kiemeljenek! Gondolj arra, mi végre érdemelted ki a kegyet? Mérd össze munkádat másokkal és ítélj szigorúan önmagad felett! Valóban te vagy a legérdemesebb? Ne törekedjetek kitüntetésekre! Is¬ten jutalmát várjátok, mely nem több, mint a szív békéje, ám ez a legna¬gyobb kegyelem, mit kaphattok Tőle. Emberek nyugalmat nektek nem mérhetnek, a kiváltságokkal a félelmet veszitek a kezetekbe.
Nehéz a kiváltságoktól megszabadulni nektek. A hatalmat nem eresztitek, mert önmagatokat féltitek. Ne mondd, hogy kis időre elfoga¬dod az előnyöket, majd ha már rövid ideig élvezted, könnyedén lete¬szed. Becsapjátok magatok, ha így okoskodtok. Ne hivatkozzatok csa¬ládotokra! Hazudtok, ha azt mondjátok, házastársatokért, gyermekeite¬kért, öreg szüléitekért robotoltok. Isten nem várja tőletek, hogy máso¬kért vegyetek magatokra érdemtelen terheket. A hatalmat szeretitek, a pénzt kedvelitek, ezért feszítitek izmaitokat meg. Higgyetek Istenben, aki kiváltságok nélkül is ad eleget. Segítségével megteremtheted, ami családodnak szükséges. Elégedjetek meg azzal, amit a Mennyei Atya gondoskodása elétek helyez!
Ne higgyetek a rossz nyelveknek! Mások felett ne ítélkezzetek, és ítéletet ne fogadjatok el! Alázattal éljetek ezen a Földön, és imádkozza¬tok a bűnösökért! Legelőször magatokért kérjétek a Mennyei Atyát, hogy láttassa meg veletek igazságát! Nagyon fontos az önismeret. Aki lelke mély vizében megmerítkezett, ritkán mond másra ítéletet. Vizs¬gáljátok meg lelkiismereteteket és számoljatok el bűneitekkel! Vegyé¬tek sorra mindet, és kérjétek Istent, hogy bocsásson meg nektek! Ne álljátok a vádlók soraiba! Gondoljatok a házasságtörő asszony példájára! Azok akarták megkövezni, akik maguk is vétkeztek. A vétkeknek sok a fajtája, de egy az eredője. Isten akaratának megszegése, a szeretet pa¬rancsának elvetése. Miként szeretsz, ha ítélkezni vágyik a lelked?
Ne engedjétek be tudatotokba a félelmet! A félelem bűn, mely Isten¬től messzire űz titeket. Higgyetek jóságában minden körülmények kö¬zött! Vezessétek azokat, akik elcsüggedtek! Legyetek só az ételben! Álljatok mindig készen a segítséghez, de kéretlenül ne tegyétek! Só nélkül ízetlen a leves, de ha túl sokat öntesz a lébe, keserű lesz. Adjatok példát a szükségben! Örüljetek, ha ti juttok nehéz helyzetbe! Atyátok oly erősnek talált benneteket, hogy általatok többeket vezet. Isten a ne-hézségben mutat fel benneteket, engedjétek, hogy kegyelmét mások példátokból ismerhessék meg!


szemlézte: Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 20. Sep 2020, 09:13

Az idők jeleiről 2

Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

Figyeljetek a gyermekekre! Korán feküdjenek a kicsinyek, édesany¬juk pillantása kísérje álomba őket! Mondjatok mesét és énekeljetek kö¬zösen! Fontos a gyermekeknek a nyugodt otthon, hogy az elkövetke¬zendőkre lélekben felkészülhessenek. Adjatok nekik sok gyümölcsöt és igen kevés édességet! Felesleges a cukor, csokoládé, a zacskóból ehető ropogós élelmiszerek. Legtöbbjük értéktelen. Adjatok nekik lekváros kenyeret, színes gyümölcsöket. Kínáljátok a gyermekeket tejjel és tisz¬ta vízzel! Tanítsátok meg a kicsinyeket a falat tiszteletére! Mutassatok példát, ne dobjátok el a felesleget! A maradéknak keressetek helyet, ad¬játok az állatoknak, vagy újra használjátok fel! Legyetek példamutatók gyermekeitek előtt, lelküket leginkább így védhetitek az elkövetkezen¬dő időkben!
Gondoskodjatok az árvákról! Ne éljenek mellettetek szerencsétle¬nek, nyújtsatok feléjük segítő kezet! A gyermeknek nagyon fontos a szerető anyai szív. Tévedtek, ha azt hiszitek, a vér minden. Nem számít, ki szülte a testet. A szeretet számít, ami fejlődését kísérte. A gondosko¬dás, mely körbevette. A szem, mely féltőn figyelte.
Tekintsetek a Földön magatokénak minden gyermeket! Az utolsó időkben egyre több árva él közöttetek. Szűkös napok jönnek. Nehéz lesz beosztani a falatot, ám ha tanácsaimra hallgattok, keveset szenved¬tek. Készítsétek fel lelketeket az utolsó időkre! Neveljétek a gyermeke¬ket szeretetre! Legszebb arcotokat mutassátok feléjük, és adjatok példát nekik minden körülmények között! Ne küldjétek a kicsinyeket intéze¬tekbe! Tartsátok magatok mellett őket, mert küzdelmes órák következ¬nek! Akiktől Isten a szülőket elvette, lépjetek helyükbe! Fogadjátok be az árvákat, mert Isten kéri ezt tőletek! Tekintsd úgy a gyermeket, mint¬ha méhed hordozta volna, mintha lenne veled egy test! Fektesd ágyad¬ba, adj éhes szájának eleget! A gondoskodás felemel titeket és megtisz¬títja a lelket.
Az utolsó időkben látni fogjátok a Golgotát. Hatalmas keresztem ki¬rajzolódik az égre, melyet megpillant a Föld minden nemzetsége. Egy¬szerűen írom le, hogy megértsétek. A háromnapos sötétséget követi e kegyes égi jelenés. A kereszt megválaszt titeket. A hittel teljesek lelkét elönti a boldog megszabadulás érzése, a kegyetlenek kínok között szen¬vednek.
Ezekben a percekben valamennyien lehetőséget kaptok a megtérés¬re. Életetek nem várt fordulatot vesz, mely Isten közelébe segít titeket.
Fogadjátok el a felétek nyújtott kezet, és keressétek Teremtőtöket. Imádkozzatok Hozzá, kérjétek, hogy a hit felé irányítsa figyelmeteket!
Nagy veszélyben élnek a lelkek. A sötét sereg megpróbál az igazság¬tól elvonni titeket. A kísértések nem tűnnek veszélyesnek, éppen ezért ragadnak el sok lelket. Aki egynek enged, magához engedi a többit is, míg végül elvesz az ember. Legyetek erősebbek, mint a fekete sereg! Ne keressetek előnyöket! A legtöbben közösségben éltek. Ki nagyob¬ban, ki kisebben, de valamennyien mások közelében végzitek tevé¬kenységeteket.
Ne engedjétek, hogy a hatalmasok benneteket a többi közül kiemeljenek! Gondolj arra, mi végre érdemelted ki a kegyet? Mérd össze munkádat másokkal és ítélj szigorúan önmagad felett! Valóban te vagy a legérdemesebb? Ne törekedjetek kitüntetésekre! Is¬ten jutalmát várjátok, mely nem több, mint a szív békéje, ám ez a legna¬gyobb kegyelem, mit kaphattok Tőle. Emberek nyugalmat nektek nem mérhetnek, a kiváltságokkal a félelmet veszitek a kezetekbe.
Nehéz a kiváltságoktól megszabadulni nektek. A hatalmat nem eresztitek, mert önmagatokat féltitek. Ne mondd, hogy kis időre elfoga¬dod az előnyöket, majd ha már rövid ideig élvezted, könnyedén lete¬szed. Becsapjátok magatok, ha így okoskodtok. Ne hivatkozzatok csa¬ládotokra! Hazudtok, ha azt mondjátok, házastársatokért, gyermekeite¬kért, öreg szüléitekért robotoltok. Isten nem várja tőletek, hogy máso¬kért vegyetek magatokra érdemtelen terheket. A hatalmat szeretitek, a pénzt kedvelitek, ezért feszítitek izmaitokat meg. Higgyetek Istenben, aki kiváltságok nélkül is ad eleget. Segítségével megteremtheted, ami családodnak szükséges. Elégedjetek meg azzal, amit a Mennyei Atya gondoskodása elétek helyez!
Ne higgyetek a rossz nyelveknek! Mások felett ne ítélkezzetek, és ítéletet ne fogadjatok el! Alázattal éljetek ezen a Földön, és imádkozza¬tok a bűnösökért! Legelőször magatokért kérjétek a Mennyei Atyát, hogy láttassa meg veletek igazságát! Nagyon fontos az önismeret. Aki lelke mély vizében megmerítkezett, ritkán mond másra ítéletet. Vizs¬gáljátok meg lelkiismereteteket és számoljatok el bűneitekkel! Vegyé¬tek sorra mindet, és kérjétek Istent, hogy bocsásson meg nektek! Ne álljátok a vádlók soraiba! Gondoljatok a házasságtörő asszony példájára! Azok akarták megkövezni, akik maguk is vétkeztek. A vétkeknek sok a fajtája, de egy az eredője. Isten akaratának megszegése, a szeretet pa¬rancsának elvetése. Miként szeretsz, ha ítélkezni vágyik a lelked?
Ne engedjétek be tudatotokba a félelmet! A félelem bűn, mely Isten¬től messzire űz titeket. Higgyetek jóságában minden körülmények kö¬zött! Vezessétek azokat, akik elcsüggedtek! Legyetek só az ételben! Álljatok mindig készen a segítséghez, de kéretlenül ne tegyétek! Só nélkül ízetlen a leves, de ha túl sokat öntesz a lébe, keserű lesz. Adjatok példát a szükségben! Örüljetek, ha ti juttok nehéz helyzetbe! Atyátok oly erősnek talált benneteket, hogy általatok többeket vezet. Isten a ne-hézségben mutat fel benneteket, engedjétek, hogy kegyelmét mások példátokból ismerhessék meg!


szemlézte: Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 21. Sep 2020, 05:50

Az idők jeleiről 3

Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

Ne ragaszkodjatok az utolsó időkben semmihez sem! Alakítsátok át életeteket, hogy könnyedén hagyhassátok el ezt a Földet! Jók a barátsá¬gok, ha a szívet táplálják. Büszkén említitek, ha évtizedeken át sikerült megőriznetek egymás iránti érdeklődéseteket. Békés napok alatt nem nehéz a szabadidőt együtt eltölteni, ám a szükségben és kínban mutat¬koznak meg a valódi érzelmek.
Ne lepődjetek meg! Arra figyelmeztetlek benneteket, hogy szeressé¬tek most ellenségeiteket! Ők tartanak igaz tükröt elétek, aminek nagy hasznát vehetnétek. Forduljatok azok felé, akik átkoznak titeket! Ne csukjátok be fületeket bírálóitok előtt! Hallgassátok meg szavaikat, és belső szobáitokban vizsgáljátok meg azokat! Ha hamisat szóltak, feled¬jétek, ha igazat találtok mondataikban, gondolkodjatok el! Javítsátok meg magatokat, amíg tehetitek!
Oly hamisan értelmezitek a szeretetet, hogy egymással igazat nem szólnak, csupán az ellenségek. A barát inkább hallgat, ha hibát lát. Nem szívesen beszéltek, mert önmagatok féltitek. Tükörbe nézni magatok sem szeretnétek.

Tegyetek meg egymásért mindent, ami az utolsó időkben lehetséges! Ismerjétek meg lelketeket és benne Istent! Mondjátok el szeretteitek¬nek, hogy magatokban Atyátokkal beszélgettek. Adjátok kezükbe a Bibliát, és beszélgessetek Immánuelről minél többet! Ott leszek közöt¬tetek és békét szerzek. Nagyon lényeges a lelki béke ezekben az idők¬ben. Ne várjátok, hogy öletekbe hullik a harmónia! Tegyetek meg min¬dent, hogy e kegyes állapotba elérkezzetek! Ne engedjetek be tudato¬tokba semmi rosszat, ne bosszankodjatok, ne keseregjetek! Soha ne csüggedjetek! Ne lássak a szemetekben könnyet, csak örömet! Tárjátok Isten előtt hatalmasra a szíveteket, és mondjatok igent kérésére. Felelje¬tek a hívásra, melyet elküldött felétek!

Hamarosan új nővéri rend alakul a világban. A kegyes asszonyok dolga a lelkek mentése a Végítéletben. Az Evangélium tanításai vezetik őket. Ápolják a betegeket és élelemmel látják el a szenvedőket. Az ételt Isten kegyelméből készíthetik, és víz felett is rendelkeznek. A nővérek különleges jeleket nem viselnek, és nem öltenek megkülönböztető öltö¬zetet. Egyszerű emberek, akiket a tevékenységük szentel meg.
A nővéreket az első pillanattól fogva üldözni fogják a központi hata¬lom béresei. Isten ítéletét magukra veszik, akik a kegyes asszonyokat kergetik. A nővérek mellé Isten segítőket rendel, férfiak személyében. Ezek dolga, hogy a betegeket összeszedjék, a nehéz edényeket emeljék. Állj magad is ezek közé, ha Isten elhív e szolgálatra! Szükség lesz erős férfiakra, csakúgy, mint vigasztaló szavakra.
Másképp temessétek halottaitokat! Mindegy, mely felekezethez tar¬toztok. Lélekből temessetek, ne üres szertartást rendezzetek! Ne menj a gyászolók körébe, ha a halottat alig ismerted! Ne színházi előadásnak tekintsétek a temetői eseményeket! Sokan csak kíváncsiskodni vagy is-merőseitekkel találkozni szerettek. Kedélyesen csevegtek, régmúlt időkről beszélgettek. Ha egy közületek hátat fordít, máris újabb témára leltek. A halottra alig figyeltek. Teste már felesleges, ám lelke imát kér tőletek.
Imádkozzatok a halottakért, hogy Isten bocsássa meg bűneiket! Jót tesztek ezzel a léleknek, mely meglehet, hogy szenved. Ha boldogság öleli körbe, az ima akkor sem felesleges. Odafent ugyanezt ő is megte¬szi értetek, és ennek nagy hasznát veszitek.
Temetésekre ne menjetek jajveszékelni! Isten jól hallja a suttogást, nem kell a kiabálás. Őrizzétek meg méltóságotokat, és ne másoknak mutassátok fájdalmatokat! Azt vigyétek Isten elébe, mert rajtatok csak Ő segíthet. Forduljatok el a jajveszékelőktől, mert nem érdemelnek saj¬nálatot! Színészek ők, kik csak a közönség előtt játszanak.

Ha saját halottadat temeted, békélj meg Istennel, arra kér Immánuel téged. Ne akadályozd hazatérését feléje nyújtott kezeiddel! Ints neki búcsút kitárt szívvel és örülj teljes lélekkel! Ha tudnád, mily boldog, hogy elszakíthatta láncait! Ha éreznéd, mily békés a lelke, hogy küzdel¬meit befejezhette! Hidd, hogy a kegyelem Isten mellé emelte! Kíván¬hatnál-e többet szerettednek, mint azt, hogy Teremtőtök közelében le¬hessen?
Ha igazán szeretted a távozót, imádkozz érte! Kérd Istent, hogy nyis¬sa meg előtte az Új Jeruzsálemet! Ne könyörögj, hogy odafenn találkoz¬hassatok! Ne anyádat, apádat lásd az élettelen testben, mert az csak a ru¬ha, amit végre letehetett. Testvéredet tekintsd benne, a megszabaduló lelket! Ne tedd reája fájdalmadat, ne kösd ide a távozót, ha valóban sze¬retted! Szárnyaljon imád érte, hidd, hogy fohászod emeli még erősebben Isten közelébe! Gyászod öröm legyen, önmagad fájdalmát tedd Isten ke¬zébe! Önzésed hullajtatja veled a könnyeket, ezt ne feledd! Kérd Atyád bocsánatát és fordulj környezetedhez! Nézz körül, ki szorul segítségre, és tégy érte! Ha még testben élsz, feladatot kell teljesítened. Kezdj ha¬mar munkádhoz, ne várakoztasd Istened! Tevékenykedj azokért, akik veled együtt itt élnek! Ne kiáltozz a távozó után, mert ártalmára teszel!
A temetési szertartásokat a pénz szelleme lengi körbe. Az utolsó időkben megtanultok temetni.
A testeket nem drága koporsókban teszitek a földbe, nem élő fát ha¬sítotok fel az élettelen testnek. Lepedőbe csavarjátok halottaitokat és a sírra nem emlékműveket emeltek. A hantra fakeresztet tesztek és nem írtok rá mást, csak a nevet. Elegendő ez. A tisztesség ennyit megköve¬tel, de több nem kell. Imák szükségesek, melyek felemelik a lelket. Imádkozzatok és erősen nézzetek egymás szemébe! Imáitok adják át erőtöket! Az élők így támogassák egymást, a távozókat ajánljátok Istennek!
Tudnotok kell, hogy a Halál Angyala jó és kegyelmes. A távozó őr¬zőjével köt szövetséget, mielőtt a Földről eltávozik a test. Angyalok ve¬zérelnek titeket haza, így nincs mitől félnetek. Ostobaságotok ábrázolja a kegyes halált feketének. Rútnak is festitek, kaszával kezében. Rútak a félelemmel teljes gondolatok, az angyalok szépek.
A halál mindig kegyelmes. Ha az ember sokáig szenved, mielőtt el¬hagyná ezt a Földet, magára vessen! Kapaszkodásával vonja fejére fáj¬dalmait, ellenszegülése okozza kínjait. Mondjátok, hogy miért szenved súlyos betegségben oly sok kisgyermek? Vállalt feladata ez. Tanítani érkezett környezetét, áldozata vezeti szüleit a tapasztalatszerzésben.

Ne lázadjatok Isten ellen! Fogadjátok el, amit küld nektek, és tegye¬tek meg mindent, hogy kérésének eleget tegyetek! Boldogan fogadja¬tok mindent, így bármivel találkoztok szembe, abból csak a jót veszitek észre.
A Végítéletben is élnek boldog emberek. Isten szolgái ezek, akik megőrzik békéjüket minden körülményben, mert Teremtőjük lelkét hordják a szívükben. A te szívedben is munkálkodik a Szent Lélek. Ke¬resd Őt és szólítsd meg! Élj Benne, és már itt e Földön megtapasztalha¬tod az Égi Jeruzsálemet. Immánuel megáld e sorok után titeket.
Ámen.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 22. Sep 2020, 09:14

Laci, a hajléktalan.


Pár héttel ezelőtt az autómmal megálltam a cinkotai HÉV sorompójánál, amikor egy torzonborz, szakálas kéregető odajött hozzám pénzt kérni. Megszántam őt, valahogy szimpatikusnak éreztem, és amikor odaadtam egy százast, akkor megkérdezte:
- Hiszek Istenben?
Bevallom őszintén sok mindenre számítottam, de erre a kérdésre nem.
Majdnem dadogva mondtam neki, hogy azt hiszem jobban, mint Ő, de meggondoltam magam, és csak annyit mondtam, hogy „igen”.
Erre beadott egy fénymásolt papírt, ami a hajléktalanok lapjából, a „Fedél nélkül” című újságból lett több példányban másolva. Amikor elment beleolvastam, egy „istenes” vers volt benne, a szövegre már nem emlékszem, de egy szép lelkű ember érzéseit tartalmazta.

Egyből az jutott eszembe, hogy milyen érdekes a sors, hogy a külső elrejti az igaz belsőnket, és nem tudhatjuk, hogy éppen milyen testben milyen lélek lakozik!
Sok esetben pont a csúnya külső alatt gyönyörűséges lélek van, mert elrejti a fizikai test magába, nem fontos már a vagyon, a szépség, a külső, hanem az érzelem, a lelki szépségek.
Sokan vállalják a megaláztatással teli sorsot, hogy a mélyebbre süllyedt társaikat feleljék.
Átfutottak ezek a gondolatok a fejemben, és jó érzéssel továbbmentem.

Pár hét múlva újra arra mentem, és ott kéregetett a koldus újra, bevallom már el is felejtettem, hogy Ő írta azokat a szép verseket, és amikor kapott pénzt újra megkérdezte, hogy „hiszek Istenben?”, majd benyújtott egy újabb fénymásolatot a verseivel.

Mosolyogva eltettem, és bevallom arra gondoltam, hogy lesz hova tenni az almacsutkákat, mert éppen egy zacskó almát rágcsáltam.
Amikor elrágcsáltam az első almát elővettem a fénymásolt papírt, hogy rátegyem a csutkát, de egy gondolattól vezérelve beleolvastam a papíron lévő versekbe, és abban a pillanatban megálljt parancsoltam a kezemnek amiben a csutka volt, és megdöbbenve olvastam a csodálatos emberi érzékeket leírva, és a hozzácsatlakozó másik írást.

Azóta a papír nagy becsben őrzött helyen van nálam, és várja, hogy beteljesedjen küldetésének sorsa, és megosszam a barátaimmal is a szép sorokat!

Közben eszembe jut egy szép mondat a Hegyibeszédből:

Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.
Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.
Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?
Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van?
Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből!

Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.

Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.
Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?
És ha halat kér, vajon kígyót ád-e néki?
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?!

A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.



A hajléktalan Laci pár verse.

Álom.

Már annyi mindent láttam, el nem hinnéd.
Tudom, merre van a vizesló.
A hely, hol nyolvanezrek elvesztek.
Ahonnan a forradalom elindult.
Ahol a nagy háború véget ért.
Csak egy helyen nem, de
Szeretnék
A szemedben, a szívedben, lelkedben, szerelemben.

Voltam ott, ahol te nem leszel.
Félelemben, szörnyűséges
Veszélyben.
De még valahol szeretnék.
A szemekben, a szívekben,
Lelkekben.
Szerelemben.

(Leslie)

Tanács….

Ahhoz, hogy egekbe érj.
Hétszer kell meghalnod.
Halni fogsz a barátért.
Halj a családért.
Halsz majd a hazáért.
Halsz a szerelemért.
Kell hogy halj a szabadságért.
Kicsit a hitedért.
Végül sötétben, halkan szerényen.
Egészen.

(Leslie)




Imádság

Uram, azt kívánom, hogy veled
Teljesen egyesüljek, szívemet
Minden
Teremtett dologtól elvonjam, s a szent –
Áldozás és gyakori szentmisébe
Kapcsolódás
Által mindjobban megtanuljam a
Mennyeiket és az örökkévalókat
Ismerni és élvezni.

(Leslie)


Nyílt levél Lacihoz.

Kedves Laci!

Engedd meg, hogy így szólítsalak meg, no meg, hogy tegezzelek!
Te is tedd meg bátran, ha személyesen találkozunk. Csak az újságból tudtam meg Rólad néhány dolgot, de úgy érzem, ezek nem lényegtelenek. A többi „információim” belső megérzés. Szenvedek is tőle eleget: mit tegyünk érted?
Mit tehetnénk, amit még nem tehettünk meg?

Nagyon megérintett a múltkori újságban megjelent dióhéj. Szeretném, ha behelyettesítenéd a „világ” szót a tiéddel: „Mert ha úgy szeretette Isten Lacit, hogy az ö első szülött Fiát adta, hogyha Laci hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen”.
Ugyanis ebben az esetben Jézus a világon az embert, az embervilágot érti.
Az, hogy Isten így szeret, hogy meghalt a Fia érted is, hogy el ne vesszél, hanem örök életed (örök hajlékod, palotád) legyen, az toszta sor. De mi lesz velünk, az e3gyház népével, akik palotákban élünk, s elnézzük, hogy Te fázzál?

Nem tudok már írni. Gondolkodom, imádkozom. Laci, lehet, hogy Te tudnál segíteni nekünk, hogy jobban tudjunk segíteni Neked. Csak annyit tudok, hogy az a Jézus, aki az életét adta, hogy Te és én el ne vesszünk, hanem örök életünk legyen, azt mondta, hogy ha meglátogatjuk a börtönben lévőket, a betegeket, ha felruházzuk a mezítelent, ha enni adunk az éhezőknek, inni a szomjazóknak, azt valójában vele tettük meg. S ez lesz az isteni ítélet mérőfoka.

Szeretettel és tisztelettel köszönt:

Branka György evangélikus lelkész.
Nagytarcsa, 2006. november. 6.


Íme egy idetartozó csodálatos ima:
„ Mondjuk, hogy egy testvérnek vagy nővérnek nincs ruhája, s a mindennapi
élelemben szükséget szenved. Ha mármost egyiktek azt mondja:
Menjetek békével! Lakjatok jól! – de nem adja meg nekik, amire életük
fönntartására szükségük van: ugyan mit használ az nekik? „

( Jak., II, 15 – 16 )



Nem tudtam elaludni, Uram s felkeltem, hogy jobban imádhassalak.
Kint éjszaka van; fúj a szél és esik az eső.
A város fényei áttörik a sötétség fátyolát és hirdetik, hogy ott élők laknak.
Miért gyújtottad fel e fényeket Uram? Sugaraik bántják a szememet.
Elkapták figyelmemet, és most fogva tartanak, miközben a fülembe zúg a város elbűvölőn tragikus rimánkodása.
Nem tudok tőle szabadulni. Hiszen magam is jól ismerem szenvedéseit, Uram!
Felelevenednek szemeim előtt:
hallom őket, amint hozzám szólnak,
érzem, amint arcul ütnek,
valamennyit ismerem, Uram,
valamennyit, - és mégis aludni akartam.

Tudom, hogy „ebben „az egyetlen szobában hét egymás hegyén – hátán heverő bomlott lehelete keveredik.
Tudom, hogy egy anya az asztalát és a székeket a mennyezetre vert szögre
akasztja, hogy a földre teríthesse szalmazsákjait.
Tudom, hogy patkányok ólálkodnak a földre hullt morzsák után és
harapással fenyegetik az alvó kisbabákat.
Tudom, hogy éjjel az apának fel kell kelnie, hogy viaszkos vásznat terítsen
Még alvó gyermeke fölé, ha megered az eső.
Tudom, hogy egy anyának egész éjjel állva kell maradnia, mert csak egy
számára van hely és a két gyerek beteg.
Tudom, hogy egy részeges apa a mellette fekvő kisfiára hány majd
ma éjszaka.
Tudom, hogy egy serdülő fiú megszökik hazulról ma éjjel,
mert már nem bírja tovább a nyomort.
Tudom, hogy egyetlen padlás – szobában, ahol három ember-pár lakik,
a férfiak verekedni fognak a nőkért.
Tudom, hogy a feleség elhúzódik a férje mellől, mert már nincs több
hely a házban egy újabb gyermek számára.
Tudom, hogy ma este, csendben haldoklik egy kisfiú, hogy némán négy
testvére után távozzék ő is….
Tudom.
Többet is tudnék,
Száznál több hasonló példát ismerek és mégis nyugodtan tértem az ágyba,
aludni mentem a tiszta fehér lepedők közé.
Jobb szeretném mindezt nem tudni.
Szeretném, ha mindez csak üres mende – monda lenne.
Szeretném magammal elhitetni, hogy mindez csak rossz álom.
Szeretném, ha azzal vádolhatnának, hogy erősen túlzok mindent.
Szeretném, ha valaki bebizonyítaná nekem, hogy mindezért ezek az emberek a hibásak, hogy ők maguk az okai nagy szegénységüknek.
Szeretném magam megvigasztalni – de nem tudom. Már késő.
Túl sokat láttam.
Túl sokat hallottam.
Túl sokat számláltam;
Mindent jól összeszámláltam, Uram, és azt hiszem, hogy a könyörtelen számjegyek mindörökre elűzték lelkemből a megelégedettség ártatlan nyugalmát.


Így van helyén, Fiam!
Mert Én, a ti Istenetek és Atyátok, neheztelek rátok!
Az idők kezdetétől fogva nektek adtam a hatalmamban lévő egész
Világmindenséget és azt akartam, hogy minden gyermekemnek a feje fölött
Atyjához méltó födél legyen.
Megbíztam bennetek, de a ti önzésetek mindent elrontott.
Ez az egyik legnagyobb bűnötök, s érte a közös felelősséget sokan hordozzátok.
Mert jaj nektek: örök Otthonomban ezeknek juttatom majd a legjobb helyeket.
A gond nélkül élők, a hanyagok, az önzők, akik a földön kényelmesen
berendezkedhettek és megfeledkeztek minden másról, ezek elnyerték jutalmukat.

Nálam már nem lesz számukra hely….

Kérj bocsánatot, Fiam, ma este, tenmagadért és a többiekért is.
De holnap harcolj teljes erődből, mert a mennyei Atyád fájdalmasan látja,
hogy szent Fia számára nincs hely az emberek szálláshelyén…..

Michel Quoist

Le Havre, 1954. junius. 18.



irta: Karsay István
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 23. Sep 2020, 08:12

A drogok hatásai lehetnek-e spirituális élmények?

Ebből a videóból kiderül, hogy a drogok hatásai lehetnek-e spirituális élmények. Hallgasd meg, mielőtt a drogok hatni kezdtek.
A drogokról vannak aki, azt vallják, hogy spirituális élményt nyújtanak.
Viszont ha egyszer a drogok hatni kezdtek, megállapíthatjuk, hogy nem a spiritualitás dimenziójába kerülsz.

A drogok hatása vezetés közben életveszélyes. nem érzed, hogy mit csinálsz.
A kábítószer fokozza az illúziót, ezért a drogok hatása a vezetésre negatív hatással van.

A különféle drogok fajtái mind az idegrendszerre hatnak. A drogok hatásai az idegrendszerre olyan, hogy elveszíted a realitást.

Az igazság a drogokról az, hogy még nagyobb illúziót okoz, mint ami elől menekülni szeretnél.

Amikor a amikor a drogok hatni kezdtek, ott megszűnik a realitás érzékelése, és szimplán az illúzió világába kerülsz.

A drogok hatásairól a Wikipedián is olvashatsz. Érdemes. Továbbá a drogok hatásait a YouTube is kivesézi.

Éppen ezért, beláthatod, hogy a drogok hatásai az idegrendszerre kedvezőtlen. Legyen az party drog, vagy éppen a drogok hatásai speedre váltanak, sosem dőlj be!

https://www.youtube.com/watch?v=nqY6fMSRDQM
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 24. Sep 2020, 08:03

Szellemileg élők és holtak - Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének második kötetéből - 2005. október 9..

Köszöntelek benneteket testvéreim, a mi Urunk, a Jézus Krisztus nevében.Elindultam jelenlegi hazámból, a Napból. Mégegyszer visszanéztem és amennyi fényt, erőt, ismeretet és tudást képes voltam, felszívtam magamba ebből a csodálatos világból, hogy Isten kegyelméből a mai napon szétsugározzam közöttetek. Mert minden egyes alkalommal, amikor a Földre pillantok, szomorú szívvel azt kell észrevennem, hogy a Földön nagyon erősen sötétedik és egyre kevesebb a szív melegsége, egyre kevesebb a szeretet.
Nekem és társaimnak, kik évek vagy évtizedek óta közétek jövünk, sok minden más mellett az is a feladatunk, hogy nektek békességet és olyan kellékeket hozzunk, amikben eddig is szűkölködött e világ, de ezután még inkább fog. Az isteni Gondviselés mindenkor gondoskodott a Föld lakói számára arról, amire nekik abban a korban, abban az időszakban a leginkább szükségük volt vagy szükségük van. Ezért küldetett a Földre és nem más bolygóra a mi Urunk, a Jézus Krisztus. Mert ami megromlott, annak a gyökeréig kell hatolni. Tehát nem lehetett volna Krisztusnak a megváltás nagy művét valahol a középső világokon, tehát valahol a negyed, vagy esetleg ötödnapokban kezdeni, mert akkor a hazatérésből, az üdvösség lehetőségeiből kirekedtek volna mindazok, akik bűneik miatt ezen világok alatti szinten kényszerültek életük napjait morzsolni.
Az, hogy mindazok kirekesztettek a magasabb, fényesebb, tisztább világokból, akik ott bűnt bűnre halmoztak, akik ott a sötétséget növelték, az erőket sűrítették: nem megkülönböztető bánásmód az Isten részéről. Nem testvéreim! Hanem a szenny, a bűn nem hagy lehetőséget a fejlődésre mindazok részére, akik javulni, tisztulni kívánnak. Mert megvan az idő egy-egy ilyen világon, hogy a tiszta és a tisztátalan meddig maradhat együtt, hogy a gyengébb, a bűnösebb tanulhasson attól, akinek több világossága és több erénye van. De azután el kell jönnie annak az időnek a bűn tarthatatlansága miatt, amikor már nem lehet ezt a két végletet, a bűnök súlyos terhével terhelteket és a megigazulni vágyókat együtt tartani, hanem az írásszavaival: „el kell választani a kosokat a juhoktól...”.
Ez az elválasztási folyamat a bűnbeesés óta szünet nélkül tart. Tehát alkalom és lehetőség van adva, hogy a gyengébb, a bűnösebb tanuljon a jótól, a nemesebbtől, de csak egy bizonyos pontig. Mióta én a Napnak lakója vagyok, a Nap mint bolygó, egyre nemesedett és egyre tisztult. Fizikai értelemben is a homályokat és a ködöket feldolgozta, hogy a fény nagyobb távolságra és erősebb hatóerővel hassa át azokat a világokat, amelyek ennek a napnak a rendszeréhez tartoznak.. És ugyanakkor a Naptól szellemi értelemben távolesőbb anyagi világokon - mint a Föld is - egyre nagyobbá és nagyobbá vált a sűrűség és a szellemi sötétség. Mert akik a maguk tisztulásán dolgoztak, azok lassan-lassan elmentek innen, de mindig visszamaradt a salak. És mivel a tisztább értékek kivonattak, a salak egyre tömörebbé, egyre keményebbé, egyre ellenállóbbá vált minden isteni jóval szemben.
Így azután elérkezett a Föld ahhoz a ponthoz, amikor hihetetlenül nagy szükség volt, hogy valaki Isten birodalmából, Isten országából elküldessék, hogy ezt a nagy-nagy sötétséget, ezt a nagy-nagy ellenállást megtörje a maga tisztaságával, a maga hajlékonyságával, azaz a maga alázatosságával. Mert az alázatosság nem más, mint az Isten akaratával szemben való meghajlás.Tehát szükséges volt, hogy eljöjjön a mi Urunk, a Jézus Krisztus, hogy a sötétségbe világosságot hozzon.

Összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:
Szellemileg élők és holtak
Szolgálatban eltöltött élet
Út, az igazság és élet
HANG - A szellemidézésről
Az ima öt formája
Három történet a szeretetről
Hirtelennőtt
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4gl0a_ ... Q?e=EXnfS0
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.


https://www.youtube.com/watch?v=fVF-e0cvaV8
Családi karma és a szeretet – Karsay István előadása

https://www.youtube.com/watch?v=iEmdROILHaQ
Müller Péter – Veszteségből nyereség, vereségből győzelem - Előadás

https://www.youtube.com/watch?v=OjOa6mIdYuw
Merre keresselek? – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=es_zA6ylVuw&t=1286s
Egy különleges nő – Romantikus filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 25. Sep 2020, 08:13

Mi történik az öngyilkosokkal - Védikus tanítások az öngyilkosságról

Mi történik az öngyilkosokkal a Védák szerint? Az öngyilkosságról beszél, és öngyilkos gondolatok okaival foglalkozik Leveles Zoltán hindu tanító ebben a videóban.

Ha Te, vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

A spirituális tanítások szerint a krízishelyzetre vagy a kilátástalan depresszióra nem helyes válasz az öngyilkosság. Hogy mi lesz az öngyilkosokkal?

India ősi Írásai, a Védák egyértelműen leírják, hogy mi történik az öngyilkosok lelkével. Nem járnak jól. Nem érdemes az öngyilkosságban gondolkodni.

Életellenes. Hogy mi történik öngyilkosság után? Az öngyilkos ember lelke, vagyis önmaga a lélek azonnal megbánja életellenes tettét. Sokáig nem kaphat újra testet, szenvedése még nagyobb lesz, mint az öngyilkosság előtt.

Az öngyilkos gondolatok végső oka az elégedetlenség.

Másik fontos oka, hogy az ember nem ismeri a lélekvándorlást és a karma törvényét. Eszerint minden ok belül keresendő.

Sajátítsd el az elégedettség tudományát! Erre tanítanak meg a Védák.

https://www.youtube.com/watch?v=gtCfiDuFSP0&t=25s

UI:

Öngyilkosok szférája
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... iZnn8tF-mo

Levél egy képzeletbeli öngyilkoshoz
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... GJj5emQYpU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 26. Sep 2020, 07:21

Az álarcot le kell vetni

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1967. február 2.

Igen, én vagyok már itt az Úr Jézus nevében, gyermekem. Azt, annak idején meg fogom látni, mert ami próba, azt nem lehet előre ítélet alá venni. A felkészültséget és a képességet igen, előre meg lehet ismerni, de másképpen nyilatkozik meg az emberi (elme) tudatban és másképpen a lelki tudatban, mert ha valaki előre tudja, hogy próbát él át, akkor vigyáz és fél, de ha nem tudja, akkor az önmaga teljes természete szerint él és cselekszik.
Nem ez a teljes én megnyilatkozása, csak egy felvett álarc, ami mint egy szoros rákapcsolt külsőség, elfedi a valóságot. A valóság nem mer és nem akar a maga természetében nyilatkozni, mert fél a rossz következményektől, pedig mindenkinek le kell vetnie az álarcot, mert az áltatásnak ideje mindenkinél lejár. Csak az eredmények maradnak meg.

Ezeket pedig nem lehet eltitkolni, mert ezek mind-mind hiányzó részei a lélek teljes énjének, ezért jó, ha idejében megtanulja az ember a maga énjében magát megismerni, mert ha bármit letakar belőle, az elmarad a fejlődésből és nem tudja a teljes igazság szemüvegén keresztül meglátni, hogy mit mikor és hogyan rontott el, és így nem is tudja helyrehozni és így hordozza magával életeken keresztül azokat a hibákat, amelyeket nem mer és nem akar, hogy az emberek lássák.
Elfelejti azt, hogy az emberek ítélete nem mérvadó, mert éppen az ítélkező talán sokkal nagyobb hibákban, bűnökben szenved és egyszer csak jön egy elkerülhetetlen alkalma a gonosznak, és sokkal nagyobb mértékével megbélyegzi a rejtegetett bűnt, amint az valójában megérdemelné. Mert mindennek ki kell világosodnia leginkább az előtt, aki az ellenszegülést elkövette, mert minden ellenszegülést jelent, ami az isteni törvény ellen szembehelyezkedik.
Vannak fel nem ismert bűnök, a hibás nevelés, a helytelen szokásokban megnyilatkozó kellemetlen és hátrányos kényszerek, amik ellen nem lehet védekezni anélkül, hogy ne rosszallják az emberek.. Az ilyen kicsinek látszó, semmit sem jelentő dolgok sokszor életbevágó hatásokat hoznak létre, mert nem tartják hibának - sőt talán éppen helyesnek az emberek.

A teljes jóakarat, amely nem kíván lemondást, vagy áldozatot, csupán annyit, hogy rosszat ne cselekedjen, ellene ne álljon a jónak, sokszor még azt sem képesek megtenni az emberek, akik magukat jónak tartják. Azért a jónak fogalmát Istenre kell bízni. Senki nem mondhatja magát jónak, mert a jóság fogalma nagyon sokoldalú és azt az emberek meg nem bírálhatják. Nem, ez neked nem okozhat bajt, mert ez fájdalmas ugyan, de vannak olyan gyógyszerek, amik megszabályozzák, de másnak nem használnak.
Most én azt mondom, hogy a következő órán legyél korán kész, hogy én átnézhessem.
Ha nagyon jók lesztek, én még megnézlek benneteket. Vigyázzatok a dolgokra.
Isten veletek.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 27. Sep 2020, 07:28

A vágy

Részlet Hitetlen Tamás „Veszteglés az ismeretlenben” című könyvéből, mely Szepes Mária édesnyjának intuitív médiumítása révén jött létre

A lélek börtöne a test, amelyből a lélek fejlődésének folyamán önmunkálkodással ki kell végre szabaduljon, meg kell szabaduljon az anyagiasságtól és a testiségtől.

Az első, amelyen rést üthetsz: a vágyak fala. A vágyak fala is, mint a többi, a lélekből ered, de mindvégig benne is marad, mert a belőle származó cselekvés már a bűnben, tévelygésben, konvencióban fejeződik ki.
A vágy a lélek mélyéből, a hiányérzeten át a szenvedésből fakad és ugyancsak a szenvedésbe torkollik bele. De miután az embernek anyagias vágyai vannak, ezek olyan sűrűséget termelnek, hogy ezáltal a fal éppen olyan áthatolhatatlan masszává válik, mint a többi. Azonban a sejtelem útját itt mégsem állja el a cselekedet, tehát könnyebben hozzáférhető és ha rést ütött a falon, új vágy talál magának utat rajta, de ez már anyagszerűtlen, transzcendens. Egy ablaknyílás ez, mely bebocsátja a fényt a börtönbe.

Az ember először a szívében érzékeli hatását, amint felolvasztja benne a gőgbefagyott érzéseket és csak azután látja meg a világosságot. Persze arra csak később jön rá, hogy eddig nem látott, hogy vak volt, azaz elvakult, mert az ember szemén lévő hályog nem más, mint az a (szellemi) sötétség, amelyet maga körül teremtett. Az első időben minden tárgyilagosság nélkül tombol benne az öröm. Gyermekesen rajong a fényért, utána kapkod, eszébe sem jut, hogy az nem játszadozásra való, hanem arra, hogy világosságot derítsen mindarra, ami körülötte és benne végbemegy. Ez a belátás azonban előbb-utóbb megérkezik és miután a látvány nem nyújt kellemes képet, a rajongás reakciója is csakhamar jelentkezik.
A tény felismerése, hogy az ember a saját hibáinak és szenvedélyeinek rabja, a zsaroló igények ösztönzése, melyek az érzékeny testben fejeződnek ki, megfosztják minden józan akarásától. Amellett maga a felismerés munkára sarkalja, de ő tehetetlenül tétovázik, nem tudja, hol kezdje el. A nehézségek teljesen elkedvetlenítik, és bizony sokszor megtörténik, hogy újra befüggönyözi az ablakot, mert a világosság terhére van. Ám ha a lélek a végeláthatatlan éjszaka után már egyszer meglátta a hajnal derengését, a világosságot, ha egyszer megtudta, hogy rabságban van, nem tud többé visszasüllyedni a sötétségbe, nem nyugszik bele a rabságba.

Új vágy támad benne, a szabadság utáni vágy, mely újra világosságot hoz a börtönébe, - de ekkor már nem retten vissza attól, amit lát, hanem foglalkozik vele, módot, lehetőséget keres arra, hogy hozzáfoghasson lelke felszabadításához. Eközben pedig szünetel az építkezés a bűnök falán, vagy legalább is sokkal lassúbb tempóban halad. Omladozik a tévelygés fala, pedig még csak a jóakaratú elmélkedésnél tart, hátha még hozzáfogna az aktív munkához, a falak céltudatos lerombolásához. Mennyi időt és erőt takaríthatna meg ezáltal, mert ellenkező esetben a hiányzó aktivitást a sors pótolja a maga beavatkozásával. De a megpróbáltatás elől az ember rendszerint még elméleti felkészültsége dacára is elmenekül, hogy azután kerülőúton kényszerüljön vissza-visszatérni munkájához. Ez a tervszerűtlenség sok idejébe és fáradságába kerül anélkül, hogy jelentős eredményeket érne el. Ebből következtethető, hogy a céltudatos munka tervszerűséget követel.


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 28. Sep 2020, 07:34

Az isteni törvény választóvize

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1969. április 28.

Már igen, gyermekem én vagyok itt a te hűséges barátod és lelki szellemi vezetőd. Nemcsak a földi tereken, az eszmék birodalmába, hanem sokkal magasabb régiókba is elvezetlek, a megértés és megérzés birodalmába, ami tulajdonképpen egyet jelent az emberi szellem magasabb és tisztább érzéseivel, törekvéseivel és az abban való munkával, vagyis annak tettekben való megvalósításával.
Ezt nevezitek ti munkálkodásnak, célnak, melyet a látható világban úgyszólván megrögzítve hagytok magatok után, amikor a halál megállítja cselekvő képességeiteket. Amikor ez bekövetkezik, megnyílik egy másik világ előttetek, mert azok az érzések és törekvések, melyek a földi testben a cselekvéseket diktálták, azok az igazság mérlegén megméretnek, de nem az egyén ítélheti meg, hogy helyes, vagy helytelen volt az, amit cselekedett, hanem az a magasabb hatalom cselekszi és jelenti ki az eredményt, amelyet sokszor nem szíves örömmel vesz tudomásul az, aki felett ez az ítélet elhangzik.
Szeretne már másképpen cselekedni, mert látja és érzi azokat a hátrányos következményeket, melyek cselekedetei és beszédei nyomán élő valóságként felsorakoznak és teret kérnek a maguk érvényesülésének, de ez a tér, vagy megvalósulás sokszor nem kívánatos eredményeket mutat, amelyeket már nincs módja a léleknek, hogy meg nem történtté tehesse.
Azért én azt mondom, ti spiritiszták, akik már magatokban hordoztátok az igazság megérzésének és megértésének a nagy horderejű lényegét, vagy pedig a könyörülő Isten külön hozzátok lehajolva, mint égi harmatot, úgy ajándékozta lelketekbe a hit nagy valóságát, és ezzel már meggazdagodva megértitek sorsotok nagy jelentőségét, és egy vagy több földi életre szóló erejét át tudjátok fogni értelmetekkel, akkor a lelketek ösztönösen nagy és boldog hálaérzéssel emelkedik fel a hétköznapi gondjainak hatásai alól, legyenek azok akár örömre vagy bánatra indító erők, vagy hatások, történések - boldog hálaérzéssel veszitek tudomásul, hogy van felettetek egy „igaz Hatalom”, Akit nem a jelenségek hatásai igazgatnak, hanem az az isteni hatalom lényege tesz hatóerővé, ami az örökkévalóság Istenének akarata és ez diktálja azt a megváltozhatatlan valóságot...
Az emberek előtt egészen kicsiny hatóerejű igazságok óriási magas polcra lesznek felemelve és dicsőítik ennek felismerőjét, nagy hírnév és dicsőség övezi nevét és homlokát, pedig csak egy úgynevezett véletlen vezette rá a kézenfekvő igazságra. Az ember hamar elhiszi és elfogadja a neki kijáró kedvező, kellemes - úgy talált - ajándékát az életnek, és azt hiszi, hogy ez neki kijár és azért adta az Isten az ő részére, mert megérdemelte valami jó cselekedetéért. Nem is keresi benne, hogy érdemes-e arra, vagy nem, de mivel kapta, azt sajátjának tekinti, pedig az isteni hatalom sokszor megpróbáltatásul adja a jót, az öröm teljeset, és mivel nem kellett érte keményen dolgozni, küzdeni, tehát ez neki a sorsához tartozó jó, amit érdem szerint osztott ki részére a végzet - pedig éppen a lélek értékének választóvize ez, ami kimutatja azt, hogy mennyi az igazi Isten törvénye szerinti érték és mennyi a salak benne.
Tehát vigyázzatok földi emberek, mert nem érdem szerinti sem a gazdagság, sem a dicsőség, sem a kiváló adományokban való bőség, sem a szenvedés, sem a nyomorúság, sem a betegség, sem az anyagi bőségben, vagy dicsőségben való fürdés; nem a földi ember érdeme egyik sem, hanem megpróbáltatásul van adva a földi élet minden járulékaival együtt. Te ezt tudod és úgy is tekintetted, azért lehetett az életedet olyan messzire kinyújtani, hogy immár a születésedtől számítva úgyszólván a harmadik életedet éled, ami már nem nyújtható messzebb és az idő közeledik ahhoz, hogy súlyos terhedtől megszabadíthasson a kegyelem.
Nem könnyű az élete azoknak, akiket már az elfáradt lélek nógat a szabadulás keresésére, de már nem sok van hátra. Nem tudják az emberek azt, hogy egy bedolgozott műszer, amit kezelője is úgy kívül, mint belül ismer, mert minden mozdulataival helyet vésett abban a lélekben, aki igyekezett azokat a helyeket önmaga is kisimítani és használhatóvá tenni, milyen megterhelésnek is van kitéve. Neked azonban nagy bizonyosságod lesz az Úr ama mondásáról, hogy „adatik annak, akinek van, de akinek nincs, még az is elvétetik tőle, ami felett azt hiszi, hogy rendelkezik!”
Igen, tedd meg, mielőtt mást cselekednél, mert mint mondtam, ez már befejeződött.
Most Isten veled. Jó lesz.

Megjegyzés: Ebben a tanításban egy rendkivül fontos információ van számunkra belefoglalva az emeri inkarnáció időtartamát illetően. Eddig is nyilvánvaló volt számunkra, hogy élettartalmunk többnyire előre megszabott az életfeladatunk függvényében. Szinte napra, órára programozva van a születés és a halál pillanata, tehát az inkarnáció hossza, viszont az életünket figyelő szellemi vezetőink, attól függően, hogyan teljesítünk a jó vagy a rossz irányban, megváltoztathatják életünk hosszát. Ha szükségesnek látják, hogy megmentsenek egy mélyebbre bukástól, megrövidíthetik, ha pedig ígéretes és szellemileg fontos a teljesítményünk, meg is hosszabbíthatják, akár tetemesen is. Eszter médium esetében, amint látjátok, három élet feladatait végezte el sikeresen és ezzel kiérdemelte azt is, hogy még életében duálja, Lajos szellem mellette lehessen, hogy segíthessen és lelket öntsön beléje öregségére.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 29. Sep 2020, 10:33

Szeretetmanifesztáció VI.
Dióhéjban az alkoholizmusról és a peace jelről

Kedves földi testvéreim és barátaim az Úr Jézus Krisztusban!

Kedves földi testvéreim, ismételten egy újabb lehetőséget adott Isten kegyelme a megnyilatkozásra, ami elsősorban értetek földi emberekért, a ti üdvösségetekért adatott. Ez a lehetőség a testbe öltözött szellemnek szól és az Úr azért is öltött testet a földön, hogy ide hozza el az üdvösséget és nem testtől megvált szellemnek, akinek a halálával bezáródott egy fejlődési turnusa.
Az üdvösség a földi embernek szól, mert a hajlamoknak testen keresztül van megnyilvánulási lehetőségük. Az Úr azért jött a földre, hogy megvívjon a testtel, a testiség hatalmas árnyaival, vagyis azokkal a fluidokkal, amelyeket a testbe öltözése folyamán magára szedett és a test felett aratott győzelmének eredményeit, mint egy hatalmas mennyiségű e földből vett, de megtisztított, szinte isteni lélekké átdolgozott erő mennyiséget a részetekre itt hagyhasson, amelyből a test követeléseivel küzdő embernek legyen miből táplálkoznia. Szellemi állapotban is egy pillanat alatt újjáteremthette volna a világot, de Ő nem ezt tette, mert akkor hiányozna a szellem számára a bukás által előidézett, felgyülemlett negatív erők visszahatása, mint tapasztalat és ezáltal újból visszaállna a bukás lehetősége.
Megjelenhetett volna materializált szellemként (úgy ahogyan Ábrahámnak megjelentek a szellemek), mint azt a feltámadása után tette, de akkor nem hittek volna Neki, hanem csak egy varázslatnak tartották volna az egészet, így hát inkább végig ment az emberiség összes fejlődési fokain a testben, csakhogy bemutathassa az Atya szeretetét, ami elsősorban a bűnbocsánatban és a hazahívó szóban nyilvánul meg, az önmegtagadás útját, amely az egyedüli módja a megtisztulásnak, mint egyedüli üdvözítő lehetőséget és minél közelebb kerüljön a hitetlen emberiséghez és hitet öntsön beléjük.
Sajnos azonban a mai emberben már annyira kihült a szeretet és meggyengült a hit, minek következtében távolodott Istentől és nem látja értelmét annak, hogy engedelmeskedjen az isteni szeretetnek, az önmegtagadás egyik formájának sem, mindez miatt szárnyszegetten erőtlenül hull bele az ellentét kitárt karjaiba. Mivel a test a bukásból származó fluid tömörülésnek, a szellem által éltetett alakja, ezért a test a maga követelőzésével együtt az ellentétes eszmeiséghez tartozik.
Ezért tud hatást gyakorolni rá a sátán. Így minden testet öltött szellemnek, jöjjön bármilyen magasról is, a test képzetével, a hozzátapadt alacsony szellemekkel meg kellett küzdenie, nem beszélve arról, hogy minden testhez a születés pillanatában hozzá van kapcsolva hét fő bűn leküzdése céljából hét elemi lélek, amelyek folyamatosan követelik a saját szintjüknek megfelelő bűnös hajlamok kiélését az embertől.
Amikor az ember legyőzi egy bűnös hajlamát, a hozzá kapcsolódó elemi lelkeket a kisértő sátáni elvekkel és képviselőivel együtt, emeli őket felfelé a tökéletesedés útján, vagyis csökkenti nem csak önmagában, hanem a teremtettségben és az ellentétes szellemekben is a sátáni tulajdonságokat!
Ó ember, amikor önmagaddal harcolsz, nem csak önmagadért küzdesz, hanem mindazokért, akiket Isten még melléd adott ebből a célból. Ugyanis gyakorlatilag a bukásod által az ellentétnek könnyedén odadobott erőket szerzed vissza az ellentét hatalmától ha leküzdesz egy - egy kísértést. Ennek következtében gyengíted a sátán birodalmát és erősíted, illetve építed a Földön Isten Országát. Ha önmagadat, illetve a benned lakozó, a rajtad keresztül megnyilvánuló bűnös hajlamokat legyőzöd, viszed előbbre nem csak magadat, hanem jó szolgálatot teszel vele a köznek is, mert mindannyian össze vagytok kötve.
De ha elbuksz egy-egy kísértésben, akkor erősödnek benned a hajlamok, velük együtt a sátán az ő birodalmával és mindazok az elemi lelkek, akiket az imént említettem. Arra nézve, hogy ez hogyan néz ki a gyakorlatban, mondok egy példát:
Minden ember a bűn kiélésének pillanatnyi örömével a mennyei boldogság állapotát szeretné helyettesíteni, mert a lélekben ott él egy elvesztett boldogság emléke. Ezért harácsol, ebből a célból igyekszik belevetni magát a nemi gyönyörökbe, emiatt eszik többet a kelleténél... és ebből a célból fogyaszt alkoholt, hisz minden ember boldog akar lenni.
A pillanatnyi hatás látszólag el is éri a célját, mert az ember egy-egy rövid időre azt hiszi, hogy az elröppenő pillanatnyi kielégülés által felemelkedett egy magasabb állapotba, de sajnos nem ébredt tudatára annak, hogy éppen az ellenkezője történt éspedig az, hogy gyakorlatilag engedett a kísértésnek és nemhogy felemelkedett volna, hanem elbukott a gondviselés által eléje kitűzött próbában és az emelkedés helyett süllyedt a pokol feneke felé, minek következtében erősödött még a testisége is. De mivel stagnálás nincs, hanem folytonos felfelé, vagy lefelé történő mozgás, ezért pl. egy olyan ember, aki inni kezd és nem tud megállni, hanem, még ha lassan is, de mind többször fogyaszt alkoholt, ezzel elkezd süllyedni.
Minden alkoholista ember azt állítja önmagáról, hogy csak akkor és annyit iszik amennyit ő akar. De a baj az, hogy mind többször és mind többet akar inni, amit észre sem vesz, mert mind többször akarja jól érezni magát. Ha az ember az ördögnek odaadja kisujját, az viszi az egész kezét mert a szervezet hozzászokik az alkoholhoz és ahhoz, hogy jól érezze magát, mind többet kell fogyasztania. Így az ember lassan elkezd süllyedni mind mélyebbre az alkoholizmusba.
Egyszer csak, hogy ne zuhanjon mélyebbre, szabadulás nélkül ugyan, idő előtt haza szólítják őt a gondviselését irányító angyalok. Az alkohol iránt való éhsége, illetve szomjúsága megmaradt és kínzó gyötrelmeket idéz neki elő. Mivel nem az Isten által meghatározott időben került át, így itt bolyong az emberek között és olyanokat keres, akiknek hajlamuk van az ivásra és elkezdi őket arra ,,kényszeríteni", hogy igyanak, mert ebben az esetben az alkoholfogyasztás fluid kipárolgásából tudnak magukba szívni úgy, mintha ők maguk is alkoholizálnának.
Ez jelenti a kísértést. Ha sikere van egy ilyen megszálló szellemnek földi páciensét a saját kiélése érdekében rávenni az alkoholfogyasztásra, akkor sikeresen a kárhozatba vivő útra vezette rá. De ha viszont sikerül győzni annak aki a kísértést szenvedi, megtér ő maga is és a kísértője is! (Mindez mögött még ott állnak komoly ördögi szellemek is, akik az egészet irányítják és ők is táplálkoznak az egészből, mert ugyanis amikor meghal egy alkoholista szellem, az ördögök abban a pillanatban elkapják -hacsak az angyalok előbb nem cselekednek- és utána maguk előtt tolva arra használják fel, hogy álcázzák magukat, kisértsenek vele, mert hogy elszívják az összes erőit és így teljes egészében uralkodhatnak rajta. Ebből az következik, hogy attól függetlenül hogy keveset iszik az ember, állhatnak mögötte hatalmas ördögi szellemek, akik indirekt úton kísértik.)
Az alkoholfogyasztás bűn, ráadásul kettős bűn, mert az ember önmagának árt vele. Az alkohollal az idegszférát teszi tönkre és rajta keresztül az egész szervezetet. Ezáltal az öngyílkosság, a lassú öngyílkosság kategóriába tartozik az alkoholfogyasztás, és erősíti a testiség képzetét, mint minden más hasonló szer fogyasztása, minek következtében a halál pillanatában sokkal nehezebb megválni a testtől. Csak növeli a testtől való megválás okozta szenvedést.
Ha valaki ritkán fogyaszt is alkoholt, amikor átkerül a szellemvilágba, odaát az alkohol fogyasztása által kitermelt negatív erőkkel azonnal szembe találja magát, mely negatív erők azonnal rázúdulnak és ebből kifolyólag egy delíriumos állapotba kerül a lélek mind addig, ameddig el nem fogyasztja az alkoholfogyasztás produktumait. Ha meg mint kísértő még gyarapítja is azt, akkor meg végképp csak a szenvedés segíthet rajta a megtisztulásban.
Ha pl. alkoholizáltok, kísértés alatt álltok, akit nagyon jó lenne a saját és az ő érdekében esetleg ha többen vannak, akkor az ő érdekükben is legyőznötök, mert ha az alkoholizmustól való szabadulás nélkül kerültök át a szellemvilágba, ti is kísértőkké váltok!
Az alkoholfogyasztás nem tanácsolandó senkinek, főként azoknak, nem akik valamilyen médiumi képességgel rendelkeznek, sugalmazott egyéneknek, mert a médiumitáson keresztül még komolyabb hatásokat is ki tudnak váltani a kísértő szellemek, sőt komolyan rongálni tudják az adományokat már a jelenlétükkel is!
Ezért, arra kérünk minden intuitív és médiumi képességgel rendelkező egyént, tanítót, oktatót stb, hogy messziről kerüljék el az alkoholfogyasztást és minden káros szenvedélyt, mert komoly negatív szellemi háttere van az ilyen ideg- és agy bénító szereknek. Ráadásul az öngyilkosság törvényét vonják magukra.
Ha ilyen szerek bármelyikéhez nyúlnak, beleértve az alkoholt is, lassan megváltozik és állandósul a szellemi környezetük, mert süllyednek az alacsony szférákba, a magasabb szférák igazságai elhalkulnak minek következtében lassan kezdenek megváltozni, vagyis lealacsonyodni az üzenetek témája is mert minden ember a saját szférájának a médiuma!
Legyetek tehát nagyon óvatosak ti közvetítők! Ugyan ez a helyzet a haspártisággal, harácsolással, parázna kiéléssel stb.
A test a bűn tanyája, de ha legyőzöd a bűnös vágyakat, akkor a Szentlélek templomává lőn!!! Vagyis: A bűn kiélésének termékei a lélek körül a páncélnál is keményebb rétegeket képeznek, melyek körülzárják a Szentélyt, a bennetek lakó Isten Országát, amely nem tud isteni fényhez jutni és ez miatt csak sínylődik a szellem és nem tud fejlődni.
Isten a teremtés pillanatában a szellembe bele teremtette a mennyet, - számítva a bukásra - a tisztító tüzet és a poklot is és annak hatását aktivizálja bennetek, amelyikre a fejlődésetekhez a legnagyobb szükségetek van. Mindehhez azonban hitre és ebből fakadó élő kapcsolatra van szüksége az embernek, mert a hit az az erő, amellyel az ember bele tud kapcsolódni az Úr itt hagyott győzelmi ajándék erőibe. (,,Ha visszajövök, vajon találok - e élő hitet a Földön?)
A test nem más mint egy holt fluidtömeg és csak addig él ameddig a szellem élteti amíg benne tartózkodik és az emberek mégis annyira kényeztetik, sőt egyesítik magukat vele. A test ennek a földnek anyagából vétetik és amikor leveti a szellem mint egy elnyűtt ruhát, a Föld vissza is veszi és elemeire bontja, de mégis sok esetben sokkal többet foglalkoznak vele mint a saját lelkükkel és ezáltal az üdvösségükkel az emberek.
Ne bálványozzátok a testeteket, de ne is tegyétek tönkre, hanem Istenre hagyatkozva gyakoroljátok a lemondást mert ha többet adtok neki, mint amire szüksége van, akkor erősödik a testiség képzete, ami nem más mint egy olyan erő, amely hozzáköt benneteket a testhez és nem engedi kibontakozni a szellemet a testből, de ha előbb kell megválnotok a testtől, akkor viszont nem fogjátok elérni azt a fejlődési szintet, amelyet Isten meghatározott a részetekre, ráadásul addig itt kell bolyonganotok, amíg a halálotok tényleges ideje el nem érkezik és utána mehettek csak a ti valódi helyetekre. Csak azt adjatok a testnek, amire valóban szüksége van! Ennek a fluid képződménynek elsősorban átszellemesülésre van szüksége a magatokhoz vonzott isteni erők által.
Még egy témát szeretnék érinteni röviden, ami közvetlenül nem kapcsolódik ugyan az alkoholizmushoz, de közvetve viszont, igen.
Vissza szeretnélek benneteket több évtizedre vezetni a múltba, ahol úgy a fiatal, mint a közép korosztályban széles körben kiterjedési és elfogadási lehetőséget nyert egy sátáni eszmeiség, amelynek jele szintén sátáni volt és ez a PEACE (Béke) jel. Nem kell bővebben ismertetni ennek az eszmének a káros voltát, ti magatok is látjátok azt, hogy milyen hatalmas rombolásokat vitt végbe a sátán azzal az eszmeáramlattal, ahol szabadon, minden gátlást elnyomva terjedhetett az alkoholnak, a drogoknak különböző fajtája, majd ennek hatására a szabad szerelem, mint a paráznaságnak és az erkölcstelenségnek különböző formája a béke és a szabadság cím alatt.
De én jelenleg e jelről, melyet sok millió fiatal hordott a nyakában,valamint a testére tetoválva, mit sem sejtve arról, hogy gyakorlatilag, fekete mágia jelként szerepel ez és hatalmas sátáni erőket vonz a viselőjére. Gyertek velem vissza 2000 évet, mert az Úr Jézus keresztjét szeretném nektek a maga valójában ábrázolni, úgy ahogyan kinézett.
Téves az az ábrázolási mód, ahogyan jelenleg a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjét ábrázolják, mert nem két egymásra erősített fából volt az elkészítve, mely kilencven fokot zárt be egymáshoz viszonítva, hanem öt fából készült és Y alakú volt. A törzs, amely igen vastag volt, a Kidron patak mellett már jóval a kereszt elkészítése előtt kidőlt és hidat képezett a patak felett, szimbolizálva ezzel azt, hogy aki majdan a kereszten mint hídon, amely a bűnből az Életre vezet, átmegy, eljuthat az üdvösségre.
Jézusnak a keresztjéhez ezt a törzset használták fel. Az oldalra kiálló ágait, melyek vékonyabbak voltak, csapolással rögzítették a törzsbe. Így nyerte az Y alakját. Mivel azonban a feliratot nem tudták így rászögezni, ezért az Y két felső ága közé még betoldották gyakorlatilag a harmadik vékonyabb fát és erre erősítették Jézus ,,címerét". Ez a felirat képezte gyakorlatilag az ötödik alkotó elemét a keresztfának.
Az Úr Jézus amikor ment fel a golgotára, vitte az egész keresztet és nem csak a két kezéhez a nyakánál hozzáerősített vízszintesen elhelyezkedő fát, mint ahogyan azt a jelenlegi filmekben ábrázolják, hanem a teljes keresztet az össz súlyával együtt. A kereszt még nem volt összeállítva, mert az oldalágak hossza nem tette volna lehetővé a kereszt vitelét a szűk utcákon, hanem a törzshöz kötözve azokat az Úr vállára kötötték nehogy leessen Róla.
Amikor elesett, a kereszt összsúlya ráesett Urunk testére. Cirenei Simon a kereszt másik végét emelte fel, amivel éppen nem segített Urunknak, hanem több esetben kibillentette az egyensúlyból, ami miatt Urunk elhasalt. De az Úrnak ettől a szenvedéseitől tért meg Simon. A kereszt a végleges formáját a Golgotán kapta meg, mert ott állították össze a hóhérok.
Amikor készen lett a kereszt, a poroszlók ráfektették az Urat, hogy méretet vegyenek a kezek és a lábak hosszáról a felszegezéséhez a lyukak fúrása miatt, mert olyan kemény volt a fa és kezdetlegesek az eszközök, hogy képtelenség lett volna átverni a fán a szegeket. De tévedésből távolabbra méretezték a lyukak közötti távolságot, mint amilyenre ki tudta nyújtani a kezét. Így Urunk egyik kezét kötelekkel lekötözték és odaszegezték a kereszt ágához majd a másikra kötelet kötöttek és irgalmatlanul elkezdték húzni, hogy elérjék a szeg helyét.
Jézus édesen csengő jajszava hatotta át a mindenséget, és Mária szívét. Az Úr Jézusnak mindkét válla kiugrott helyéről, hisz a szó legszorosabb értelmében kiszakították azokat. Így jártak a lábakkal is, mert lejjebb szegezték a tuskót a kelleténél és Urunk lábai nem érték el a szeglyukakat. Ezért azokat is borzalmas állati erővel és dühhel, miután rákötötték a köteleket, odahúzták a szeghelyekhez, minek következtében Urunknak az összes oldalbordája leszakadt a gerincéről, a gericoszlopa kettészakadt és kicsavarodott a teste a kereszten.
Valami borzalmasan hosszú szeggel és borzalmas vadsággal odaszegezték az egyik lábát, majd a másik lábába is ugyanezzel az intenzitással, inakat ropogtatva verték bele a még hosszabb és vastagabb szeget át a tuskón, majd az oszlopon. Jézus itt még hangosabban, még szánalmasabban és szívtépőbben jajgatott, de az emberi szív, mely Őt keresztre juttatta, keményebb a kőnél és nem indult meg, inkább brutális gúnykacajba tört ki és szadista hajlamának engedve, szinte élvezte az egész jelenetet. Csak Mária és még néhányan akik Vele voltak, élték át Jézus szenvedéseit és azt a tehetetlenség okozta borzasztó fájdalmat, hogy képtelenek segíteni az Úrnak.
Azért ábrázolják jelenleg a mai megjelenítési formákban Jézus kereszthordozását úgy, hogy csak a kereszt vízszintes ágát vitte, hogy lazítsák, gyengítsék lealacsonyítsák, lecsökkentsék Jézus áldozatának nagyságát! Ezért nem mutatják be a keresztre szegezést és az egész golgotai jelenetet sem a maga valójában, hogy az emberiség előtt ne legyen nyilvánvaló Krisztus Urunk áldozatának nagysága.
Visszatérve Jézus keresztjének formájához, pontosan úgy nézett ki mint a PEACE jel, csak mind a három ágának az iránya az Ég felé mutatott, míg a szóban forgó jelnek viszont a pokol felé. Gyakorlatilag a peace jel nem más, mint az Úr igazi keresztje csak lefelé van fordítva!
Mi a fekete mágia jele? A lefelé fordított kereszt! Tehát a ,,csirkelábat" ábrázoló peace jel fekete mágia jel és ezt hordták nagyon sokan, mit sem tudva eredeti rendeltetéséről, pedig ellenkező irányban mutat az Úr keresztjéhez viszonyítva. Ezt hordták sok ezren, millióan a nyakukban mit sem sejtve arról, hogy magának az ördögnek a jelét hordták és hordják magukon.
És azáltal kapcsolódik az alap témánkhoz az alkoholizmushoz, hogy ezen a fentebb említett jelen keresztül is a káros szenvedélyekre kényszeríti a sátán az embereket!!!
Mind ebből is látszik az, hogy a Föld még az ellentétnek és az árnyaknak a világa! Minél nagyobb a fény, annál nagyobb árnyéka van. Az Úr Jézus hozta le a legnagyobb fényt, ezért az Ő eszméje mögött van a legnagyobb árnyék. Vigyázzatok, hogy ne kerüljetek bele ebbe az árnyékba, mert a sátán hálójába fogjátok magatokat találni!
Még mielőtt elbúcsúzom, még egy ,,érdekességet" szeretnék veletek megosztani:
Akik delejeznek, azok tudják és érzik, hogy a delejes erők elsősorban a hűvelyk és a középső ujjból áradnak. Ennek a megcsúfolására mit talált ki a sátán? Negatív érzelmek kifejezése céljából az emberek a középső ujjukat mutogatják a másik emberek felé. Hát nem borzasztó?

Sok szeretettel: egy túlvilági barátotok!
Isten kegyelme legyen veletek a küzdelmekben és a harcokban.


Ada, 2020.szeptember 27.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 30. Sep 2020, 08:07

Testelhagyás
Ezzel a jelenséggel (tudatállapottal) valószínűleg sokan találkoztak már. Ez még nem asztrálprojekció, de már nem is sima álom. A katalepsziás tudatállapot (alvási paralízis) akkor jön létre, amikor a tudatunk már elszakadt a fizikai testünktől és rákapcsolódott az étertestre, de még nincs teljesen az asztráltestben.
Az étertest ilyenkor még nagymértékben kapcsolódik a fizikai testhez, így az irányítás java a fizikai test kezében van. Klinikai pszichológusok ezt az állapotot/jelenséget alvási paralízisnek nevezik, de ez téves meghatározás. Ők ezt az állapotot a REM alvási fázis egy fajtájának gondolják, és szerintük a tudat ilyenkor nem kommunikálhat a külvilággal, nem szerezhet tudomást a körülötte lévő eseményekről illetve dolgokról, esetleg csak hallucinálhat.
De egy csomó tünetet nem vettek figyelembe.
Ezek a tünetek:
- belső remegés, vibrációk
- lebegő érzés, úgy érzed mintha a testeden kívül lennél
- más entitások érzékelése a szobában vagy a közelben
- a csukott szemhéjon keresztüli látás képessége
Ebben az állapotban a fizikai test megbénul, mert a tudat már nem kapcsolódik hozzá. Azért vagyunk képesek átlátni a csukott szemhéjon, mert az étertest segítségével látunk, nem pedig a fizikai szemeinkkel. A fizikai izmaid már nem működnek, mert a tudatod már nem küld impulzusokat a fizikai testednek. Mivel az étertest elektromágneses jellemzőkkel bír, ilyenkor képes vagy a rádióhullámokat is befogni, és más síkokról származó entitásokat is meghallani.
A másik ismert tünet pedig mint ahogy azt már említettük, a bénultság, ami azért jön létre, mert már nem vagy teljesen rákapcsolódva a fizikai testedre, így nem tudsz sem kiáltani, sem mozogni, sem semmi egyebet tenni, amihez a fizikai testedre is szükség lenne. Olyan ez, mintha lenne elméd (tudatod), de nem lenne tested. Ez elég ijesztő állapot lehet, mert bár emberek vagy más entitások hangját hallhatod a közeledben, mégsem tudsz megmozdulni. A legtöbben nagyon megrémülnek ilyenkor.
A kémiai folyamat, amely előidézi a katalepsziás tudatállapotot, a REM fázissal kezdődik. A REM alvási fázist pedig az agyalapból azaz a nyúltagyi hídból kiinduló impulzusok idézik elő. Ezek a jelek a látótelepbe (thalamus) utaznak, amely aztán az agykéregbe közvetíti őket. A nyúltagyi híd olyan jeleket is kibocsát, amelyek kikapcsolják a gerincoszlopban található neuronokat, és így átmeneti bénulást idéznek elő a végtagokban. Ez maga a katalepsziás állapot.
Mi történik ha valaki ilyen állapotba kerül? Valószínűleg nagyon megijed, és a félelem meggátolja a továbblépésben. Ezzel a félelemmel mindenképp szembe kell nézni, és le kell győzni azt.
Ebből az állapotból megpróbálhatsz projektálni is - mivel az alvási paralízis alatt a legkönnyebb.
Nagyon fontos tehát megtanulni irányítani ezt az állapotot és kifejleszteni azt a képességet, hogy kontrollálni tudjuk a tudatunkat ilyen állapotban is. Gyakorolj, és nézz szembe a félelmeiddel, mert ez az egyetlen út a továbbfejlődéshez.
Source: fenyorveny
Written by: Daniel Nagy
Edited by: Emerich Patko
Posted by:Ida Patko


UI:

Szellemek temploma
https://afoldgomb.hu/magazin/a-foldgomb ... 2eze2BduaA
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 1. Okt 2020, 06:06

Adai mediális közlés a megtérésről - Felvezetés
- 20.08.24.. –

Kedves földi testvéreim és barátaim, a kereszténységet nagyon nagy veszély fenyegeti. Az ellentét mindenáron tönkre akarja tenni minden szempontból. Meg is teheti ezt, mert kihűlt benne az Istenszeretet és ebből kifolyólag erősen be tudott törni a maga hamis eszmeiségével. Főként Európa területein a templomokat le fogják rombolni mint ósdi és semmire sem való vallás maradványait, mert egy egyetemes eszmeiséget akarnak létrehozni ami összetartja a laza hitű embereket ugyan egy rövid időre és velük együtt a hitetlen világot, de nem fog tartalmazni Szent Szellemet, csak ördögi ravaszságot, ami viszont nem vezet el senkit az üdvösségre.
A sátánnak ez a törekvése nem új keletű, hisz őskeresztények ideje óta dolgozik azon, hogy teljes egészében eltiporja az Üdvözítő eszmét és átvegye a hatalmat az Istent és az Ő Országát kereső emberek szívében és az intézményeiben. Ezért mondja az Úr, erre a szeretetlen nemzedékre, hogy az utolsó időkben sokakban kihűl a szeretet.
Ő ugyanis egyedüli üdvözítő eszmeként hozta le és mutatta be a szeretetet mint a bűn ellenszerét, mert amikor az ember vétkezik, a szeretet ellen vét, tehát, ahhoz hogy ne vétkezzen, hanem maradjon meg a tisztaság útján a földi ember, szeretetet kell gyakorolnia.
A sátán elrabolja az embernek az addig megszerzett lelki vagyonát a bűn elkövetése által és aztán szabad a pálya, amit csak el kell foglalnia. Itt a gyökere mindennek! Ezért kísért. Igaz, sokan nem hiszik el azt, hogy mindenre a szeretet a gyógyír pedig valóság, mert az Úr is két parancsot adott az üdvösség útjára meghívottaknak, pontosabban két részre osztotta a szeretet parancsot. A szeretet egyik részének Isten felé kell irányulnia, míg a másiknak az emberek felé, beleértve az ellenségszeretetet is de nem tartották be a hivatottak, hanem a világhoz, amely Isten ítélete alatt áll, igyekeztek igazodni. Ezért tudott betörni a sátán az egyházakba. Beengedték a paráznaságot, majd az anyagiasságot, mely által szintén az ördög hálójába kerültek.
Sajnos a bűn fokozatos és folyamatos betörésével az igazság is ferde irányba terelődött minek következtében, hamis elemek kerültek be a tanításokba, az Igazság helyére, amelyeket már előzőleg kiszedtek. Így került be a reinkarnáció helyett az örök kárhozat, amely eredetileg nem volt benne Jézus tanításában.
A fellazított tanítások közé sorolható a mai legmodernebb teológia is, amely már szinte teljes egészében megenged olyan dolgokat, amelyek gátolják előrehaladásában az Isten útján járókat. Azért teszik ezt, hogy hívő táboruk megmaradhasson, pedig éppen azzal csökken az igazi támogatottság, ha beengedik a gonoszt, mely lassan szétzilálja a társaságot a bűnök kiélése és az Istentől való eltávolodás által.
Ezért az üdvözültek táborából arra kérünk benneteket, hogy térjetek vissza a gyökerekhez, az eredeti valláshoz, a tisztaság és szeretet vallásához és azokhoz a tanításokhoz, melyek hamisítatlanul előtökbe adják Krisztus Urunk eszméit, mert az egyházakat hamarosan a földdel teszi egyenlővé a sátán mindenféle erőszakkal, fél igazságokkal és tudományos hazugságokkal. Az emberek nem jártasak a tudományokban és így mindent elhisznek amit eléjük tárnak ha nincs elég erős hitük és a tudomány hamisan felállított tézisei által befolyásolhatóak a hit meggyengítésére és kiirtására.
Térjetek rá a spirituális útra, még akkor is, ha azt elvakultságában el is ítéli az egyház, mert Neki erőtlenné váltak kezei a terelgetésre, de a spirituális útban viszont hatalmas erő rejlik még mindig, amelyet hittel és önmegtagadással magatokhoz tudtok vonzani.

Ezennel szeretettel és tisztelettel üdvözlöm Szécsényi Lajost, az adai médiumot, aki szerényen, alázatosan és nagy szeretettel küldi nekünk a szebbnél szebb szellemi tanításokat. Ezt a közlést is Istennek, vezető és tanító szellemeinknek és neki mint “eszköznek” köszönhetjük


Összeállította: Bíró László



A csatolt anyagok listája:

Adai mediális közlés a megtérésről
A közeg mint életelv, mint éltető erő
A helyes cselekedetekről
HANG - Tele vagyok aggályoskodással
A gondolat végtelen ereje
A magyar honszeretet és népszellem
A nevetés mágiája
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4g0llI ... Q?e=Q5GuIe
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=OIcy_Vf ... K7PYn2l3SU
Megkínozva Krisztusért – Kiáltó szó felíratozásával
Megható igaz történet, mely könnyen elővetítése lehet a végidőkben a szellemtanosok sorsának,
mert ekkor már az utolsó pillanatokban üdvözülés feltétele a mártirhalál.

https://www.facebook.com/28368514509870 ... 0616223145
Gulácsy Lajos nyugdíjas református püspök bizonyságtétele a magyar Parlamentben
Az élő hit bemutatása, mely nélkül senki nem juthat be a Mennyek Országába.

https://videa.hu/videok/tudomany-techni ... nRxwlOIiuY
Kremnai jóslatok - Dokumentumfilm

https://www.youtube.com/watch?v=NbvhnLBOMpY
Megtört szívek – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=OByim5oDmKA
Szeretni és elengedni – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 2. Okt 2020, 06:15

Szeretet manifesztáció VII.
Urunk keresztjének ereje

Kedves Földi testvéreim és barátaim az Úr Jézus Krisztusban!

Az én Uramnak és Megváltómnak szent nevében köszöntelek benneteket a szellemi hazából testvéreim. Minden egyes megnyilatkozás nagy - nagy örömmel tölti el a lényemet, mert az én Uram akaratának engedelmeskedem. Az Ő akarata viszont mindenkor ránk, missziós szellemekre nézve az, hogy hirdessük az Ő Országát és Annak igazságát a földi világban. Kimondhatatlan öröm az, amikor egy - egy szellem megbízást kap az ő Vezetőjétől, mert az azt jelenti, hogy az Úr meg van elégedve azzal a munkával, amelyet közösen végzünk értetek, nem várva érte semmi jutalmat sem tőletek, sem Istentől.
Mi az Úrral együtt jobban örülünk egy megtérő bűnösnek, mint a kilencvenkilenc igaznak, mert ugyanis ilyen esetben egy megtérő lélekkel gyarapodik Isten Országa, valamint az értetek végzett munkánk nem volt hiábavaló. Ugyanis nagyon sokat kell dolgozni, küzdeni azért, hogy egy lélek meghallja a hangunkat és cselekedje is azt, mert az embereknek a lelkei körül ott a bűnpáncél, amin bizony nehezen hatol át a sugallat. Nem beszélve arról, ahhoz, hogy el tudjunk jutni az emberi lélekig, bizony sokat el kell szenvednünk a kitermelt negatív erőiből.
Tehát nem is könnyű az a feladat, amelyet ránk bízott az Úr, de végezzük fáradhatatlanul, mert ki szeretnénk emelni benneteket a szenvedéseknek eme hazájából, a földi világból. Ami nektek fáj, az nekünk még fájóbb a szeretet szálán, mert többet látunk bennetek mint ti magatok. Látjuk az előzményeket és a következményeket egyaránt, de ami a legfájdalmasabb nekünk az az, amikor nem hallgattok a sugallatokra, hanem mentek a saját elképzeléseitek után, a saját vesztetekbe.
Ilyenkor a tehetetlenség tud legjobban belenyilalni a szívünkbe. Ilyen esetben jön az ,,újratervezés" arra nézve, hogy tiszteletbe tartván a szabadakaratotokat, mégis elérjük azt, hogy engedelmeskedjetek az isteni akaratnak. Minél több alkalommal ellenáll valaki az isteni akaratnak, annyiszor falnak ütközik, vagy legalábbis hátráltatja a saját tisztulását és gyarapítja a szenvedését.
Az isteni elgondolás mindig is az anyagból, vagyis a bűnből való kiemelkedést szorgalmazza és segíti elő, míg az ember ha ennek ellenáll, süllyed vissza a bűnös hajlamokba és ezzel sűríti a saját anyagát is. Ezért hát a ti érdeketekben arra kérünk tieket, hogy engedelmeskedjetek az isteni hívásnak és ne sajnáljatok elszakadni mindattól, amit Isten elkér tőletek. Azt a lelki űrt, amit a lemondás, illetve elszakadás okoz, attól függ, hogy miről van szó, Ő az ő kegyelmével be fogja tölteni, sőt annak a sokszorosát kapjátok helyette odaát szellemesítve, mert amiről itt az anyagi világban lemondatok, azt lelki vagyonná alakítva gyakorlatilag átviszitek a szellemhazába! Ezért hát ne itt keresse, illetve ne itt építse senki a boldogságát, (a földi boldogságra gondolok), hanem itt a földön ugyan, de a szellemvilágba. A föld a lemondások és tisztulások hazája kell, hogy legyen. Ugyanis azt mondja az Úr:
,,Szűk az a kapu és keskeny az az Út, amely az Életre vezet." Az Úr ezt a világot egyszerűen halottnak titulálja ebből a kijeletéséből kifolyólag és értelemszerűen a magasabb világokat jelöli meg az Életnek, ahova bizony, hogy nehezen lehet bejutni. Ebben a földi világban keskeny az odavezető út, csakis az az ösvény lehet az, amelyet az Úr kitaposott, ami azért keskeny, mert csak a legszükségesebbeket szabad felvenni rá ugyanis ez az önmegtagadás útja. A szűk kapu viszont a 3.-ból a 4. szférába nyílik. Ezen nem fér be a bűnöktől lelkileg meghízott ember. De mi is a végcélja ennek a keskeny útnak? Az Isten Országába való eljutás. ,,Én vagyok a(z) (keskeny) út, az igazság és az Élet, senki sem mehet az Atyához, csakis Én általam." A fent említett keskeny úton az Úr Jézus és az ő igazságai által az ember az Életre juthat el, vagyis az Atyához.
De aki kiszélesíti ezt az utat itt a bűnök világában azáltal, hogy bőre ereszti a lehetőségeit és ezzel nagyot markol a ,,bőség kosarából" az a valaki előtt szélesre nyílnak az alacsony szférák kapui és elnyelik a rajta járót.
Isten minden egyes életre mindenkinek meghatározza mindenre nézve az elfogyasztani valót és ha az ember többet vesz el a megengedettnél, akkor hiány keletkezik a folytonosságban. Ezért voltak, vannak és lesznek éhínségek a földön, mert az ember többet fogyaszt a rá kiszabottnál és ezzel gyakorlatilag saját maga elől eszi el az eledelt. Tehát akik jelenleg gazdagok, azok önmagukat szegényítik meg a jövőre nézve.
Akik viszont szegények, a múltbeli gazdagságuk mértéken felüli felhasználásának eredményeit hordozhatják a szegénységükkel, de nem minden esetben, mert vannak önként vállalt szegény sorsok is, mert amikor már valamennyire öntudatra ébredt a szellem, akkor rájön arra, hogy sokkal nagyobb próba a gazdagság a kínálkozó lehetőségek által, mint a szegénység.
A szegénység inkább közelebb viszi az embert Istenhez mint a gazdagság, mert a szegény embernek esténként oda kell borulni a kegyelem trónusához, hogy esdve könyörögjön a mindennapi kenyérért, ellentétben a gazdag emberrel, akinek szinte minden automatikusan az ölébe hull, de nem biztos, hogy teljes becsülettel. A szegény embernek ott elsősorban a próbája, hogy írígy lesz - e a gazdag emberre vagy alázattal és Istenbe vetett hittel viseli a sorsát. A gazdag próbája viszont az, hogy visszaél -e hatalmával és mindig többet és többet vesz el a szegénytől, vagy éppenséggel irgalmas szamaritánus módjára felkarolja a rászorulót.
Igyekezzetek mindenkoron csak annyit venni el önmagatok részére, amennyi ki van szabva, akkor biztosan nem fogtok semmiben hiányt szenvedni, ugyanis Isten, ha kéritek, megadja a mindennapi szükségleteiteket. Ti gazdagok, támogassátok a nálatok kevesebbel rendelkezőket, mert ezzel enyhítitek a reátok váró jövőbeli szegénységeteket, mert a világi gazdagságotokat szeretetre váltottátok át az ,,Isten bankjában"
Minden egyes dúskálódó vétkezik, ha nyomorgót lát és nem segít rajta, de a nyomorgó is vétkezik, ha jogtalanul nyúl a dúskálódó asztalához, hogy éhségét csillapítsa.
Isten nem rendelt gazdagságot, se nem rendelt szegénységet, hanem egyenlő eloszlását az anyagi javaknak, mint minden isteni alkotást tönkre tesz az emberi gonoszság, úgy ezen a téren is domináló megnyilvánulása az emberiségnek a kapzsiság, mely felbontja azt az isteni egységet, mely kiegyenlítené a szintkülönbségeket.
Amikor tehát az önmegtagadást szorgalmazzuk, gyakorlatilag azt szeretnénk vele elérni, hogy az utolsó időkben is legyen betevő falatotok, mert nagy éhínségeket jövendölt az Úr. De aki mindvégig beosztotta úgymond a szűkös anyagi javait, annak jut a nehéz napokra is belőle. De aki eltékozolta, arra valóban az éhínség vár, mert nem hagyott magának abból, amit Isten az utolsó időkre tartogatott neki.
Ott ahol felgyülemlett valamennyire is a bőség, igyekezzetek szeretetre cserélni be, mert akkor lelkileg meggazdagodva, tele lelki vagyonnal fogtok átkerülni az Isten Országába.
Ha be tudjátok tölteni az önmegtagadással járó keskeny úton való haladást, Isten ad örömöket is itt a szenvedéseknek eme hazájában. De ne ti ,,akarjatok" boldogok lenni, hanem engedelmeskedjetek és Isten fog adni örömöket, sok esetben a győzelem örömét, mert minden egyes kimenekített lelki vagyon, felszabadulást jelent a földi kötelékek alól. Csak az a baj, hogy az ember annyira anyagias, hogy mindezt nem képes meglátni. De a ti számotokra, a késői kor embere számára, Isten megadta azt a kegyelmet, hogy bele láthassatok mindabba, amit itt elmondtunk, a szellemtani kijelentések által.
Nagyon szépen bemutatja számotokra a túlvilágot ,,A KEGYELEM TÖRVÉNYVILÁGA" és a SZFÉRÁK A FÖLD ÉS A NAP KÖZÖTT című médiumi írás.
Ahhoz, hogy az ember meg tudjon felelni az isteni elvárásoknak, minden erejével bele kell hittel kapaszkodni az Istenbe.
Mint ahogyan Mózes felemelte a rézkígyót a kígyómarásoktól szenvedő zsidó népnek úgy emelik fel az Emberfiát, hogy az őskígyóktól, a bűnöktől megmart emberiség fel tudjon tekinteni a ti kígyóitoktól megmart és kiszenvedett Megváltóra és erőt tudjon meríteni Belőle a ,,kígyómarások "okozta sebek begyógyulására és mint erőforrásra.
Ő ugyanis itt hagyta önmagát azokban az erőkben, krisztusparányokban amelyek a teste szétsugároztatásával keletkeztek.
A földi szegénységnek, az anyagi javakról való lemondásnak az Úr Jézus életében hü példája a betlehemi istálló szegénysége. Már ott megmutatta az Úr a földi kincsek értéktelenségét és a legszegényebb körülmények közé született meg, hogy ő maga se vegye ki részét ebből a világból, hanem megmaradhasson lélekben az ő Atyja mellett. A napkeleti bölcsektől kapott aranyakat és drágaköveket is szétosztották a rászorulók között.
Mária készült a kis Jézuska születésére, kis takarókat, ingecskéket készített pici gyermeke részére, de az angyal, aki megjelent Szent Józsefnek, figyelmeztette őt, hogy ne vigyenek magukkal semmit az útra, amikor Betlehembe mennek, főleg semmilyen takarót, csak a legszükségesebbeket.
Minél magasabbról jön egy szellem, annál inkább terhesnek érzi ezt a sűrű anyagot amely Őt körülveszi és igyekszik magát távol tartani tőle. Ezért is születnek meg a legnagyobb szegénységben és csak annyi eledelt vesznek magukhoz, ami a testüket éppen hogy fenntartja. Mindannak ellenére, hogy Teréz Anya az egyik leggazdagabb ember volt mégis csak kenyéren és vízen élt, Neumann Teréz csak Szentostyával tápálkozott, míg Pio atyának is olyan sok pénze volt, hogy egy hatalmas kórházat építtetett, naponta 20 gr eledelt vett magához. Mindannyian komolyan támogatták a szegényeket.

Szeretettel azt kívánom, a harmónia és szeretet világából, hogy mindegyikőtök ki tudjon magának szűrni bizonyos világosságot lelki táplálék gyanánt a saját hajlamainak a leküzdésére és a szeretet gyakorlására mert az idő közel van!

Egy jó és igaz barátotok a szellemi hazából.
Isten veletek
****
,,Ti közöttetek ne essen szó másról, csak Krisztusról, a megfeszítettről" - írja Pál apostol azon gyülekezetnek, ahol sok esetben világi téma folyt, mert amilyen az ember témaköre, olyan a szellemi környezete. Ezért kérünk titeket, hogy tagadjátok meg magatoktól a sok hiába való beszédet és csak a lényegről beszéljetek. A hiába való fecsegés elrabolja tőletek a lelki erőiteket és nem jut arra, hogy magatokhoz vonzzátok a kegyelmeket valamint arra, hogy Isten akaratát cselekedjétek. A nyelvetekkel is sokat birtok vétkezni, sőt a szavaitokkal ölni, ami veszélyesebb a fizikai ölésnél, mert a lelket lehet vele megölni. Ezért mondja az Úr, hogy “a ti beszédetek legyen igen - igen, nem - nem, a többi a gonosztól való”.

Ada, 2020.október. 1.



UI:
Éljünk Isten akarata szerint! 2.
https://www.youtube.com/watch?v=2inw5ml ... iaerSaTV5M
és mellette a többi!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 3. Okt 2020, 10:21

A Krisztussal való kapcsolat 1

Zita médium közlése

Köszöntelek benneteket testvéreim az Úr, a Jézus Krisztus nevében!
Ha megkérdeznék tőlem, hogy mi teszi boldoggá a földi embert, nem tudnék válaszolni rá, mert a földi ember egész beállítottságánál fogva örömét és boldogságát - különösen a jelenkorban - az anyagban keresi. És ezt az ő saját vesztére teszi. Ha megkérdeznétek engem, hogy mi ad nekem és mi ad nekünk boldogságot, arra úgy gondolom, sokkal egyszerűbb és sokkal könnyebb a felelet.
A földi szférák mind-mind tele vannak lelkekkel és szellemekkel, és minél tisztábbak ezek a szférák, annál jobban és gyakrabban pillanthatunk meg nálunk magasabb, bölcsebb és nagyobb világossággal rendelkező szellemeket. De a legnagyobb boldogságot az adja a Föld magasabb szféráiban, ha csak egy pillanatra is megláthatjuk Krisztust! Úgy mondom, hogy csak pillanatokra; de ezek a pillanatok mindörökké velünk maradnak, mert aki Őt megpillantja, nem felejtheti el Őt soha; mint ahogyan Saul, amikor megpillantotta Őt, soha nem felejtette el, és egész életét megváltoztatta az.
A Földön is mindazok, akik lélekben, szellemben és igazságban Hozzá tudtak kapcsolódni, azok soha el nem felejtették Őt, az életük megváltozott és egészen mások lettek, mint annak előtte voltak. Mint mondom, kiszámíthatatlan, hogy az Úr mikor jön és hol, mennyit időzik, de a lelkünk lángban ég, hogy a pillanat elérkezzék és újra láthassuk Őt. Sokféle alakban és sokféle formában jelenik meg előttünk is és minden egyes alkalommal mást mutat. Mindig ad valamit a perc, a pillanat töredéke alatt is, valami olyan örömteljes érzést, olyan boldogságot, amit soha azelőtt nem éreztünk, és ami attól kezdve a miénk és velünk marad mindörökkön örökké. Néha úgy látjuk Őt, mint nagy, hatalmas, sugárzó és fénylő valakit, akinek az ereje befogja ezt az egész szegény földi világot.
Máskor egyszerűen az ács fiaként pillanthatjuk meg Őt, vagy különösen így böjti idők alkalmával töviskoszorúval és átszegezett kezekkel és lábakkal. De mindenkor nagy-nagy, kibeszélhetetlenül nagy hatással van ránk. Valamikor szólnia sem kell, mert az arca és pillantása beszédes, mindent elárul és pontosan tudjuk, hogy mi a teendőnk és mit vár el tőlünk. Máskor halk, a legcsodálatosabb zenéhez hasonlatos hangját hallhatjuk és ez a hang már rezgésével ad nekünk valamit, felhangol bennünket örömteljes, boldog várakozásra. Megint máskor szomorúnak és sápadtnak látszik, valószínűleg mindazon hatások miatt, amelyek a Földről érik Őt mindazok részéről, akik káromolják Őt, akik minden pillanatban rossz szándékkal az ajkukra veszik a nevét, vagy hitetlenkednek abban, hogy Ő van, hogy Ő létező valóság, hogy Ő a legtisztább és a legszentebb eszme hordozója.
Aki csak ember és emberi mivoltából még nem alakult át lélekké és szellemmé, az Krisztusban is mindenképpen tévedést, bűnt keres. Írnak és beszélnek Róla az emberek világában úgy, hogy nem csak az Ő, de mindannyiunk szívét, akik szeretjük Őt, megszomorítja. Mert az emberek, ha nem képesek Krisztus szellemi vagy eszmei világába felemelkedni, akkor azon igyekeznek, hogy lehúzzák Őt a sárba, a maguk szintjére.
Emberi tulajdonságokkal ruházzák fel: azt hiszik, hogy Neki éppen olyan testi igényei voltak, mint amilyenek a vaskos testi embereknek vannak; azt hiszik, hogy mindazon ételre, italra, mindazon testi követelményekre szüksége volt az Úrnak; azt állítják még azok is, akik állítólag tisztelik az Urat, hogy az Úr is erősen vonzódott a másik nem felé, házasságra lépett, gyermekeket nemzett. Tehát mindazt megcselekedte, ami a földi ember élete, vágya és cselekedete.
Mindazoknak, akik így gondolkoznak, csak azt üzenhetjük, hogy a mi Urunk, a Jézus Krisztus a duális egységből soha, soha ki nem lépett. És aki a duális egységből nem lépett ki, az egy másik nemű idegennel a fluidjait, erőit semmiképpen nem keverheti, nem olvaszthatja össze; hiszen egy idegen bele sem kerülhet abba az áramkörbe, amely a duálfeleket összetartja. Nyomós oka és célja volt annak, hogy az Úr abban a formában jelent meg a Földön, amelyikben megjelent. És bár minden vonatkozásban korának, a korszak emberi törvényeinek is megfelelt, mégsem hittek Neki, mégis belekötöttek a beszédeibe, viselkedésébe és az emberek mindent a maguk szája-íze szerint forgattak ki.
A természettörvény csodálatos külső formával ruházta fel Krisztust: az Ő egész megjelenése tökéletesen tükrözte az elvet, az eszmét, az elvnek és eszmének a tisztaságát, sugárzását, isteni erővel való telítettségét. Ő belelátott az emberi szívek és vesék mélyébe, nem volt titok Előtte sem a világmindenségben, sem az emberi szívekben. Az Úr az emberi szívekben és lelkekben úgy olvasott, mint ahogyan az írást-olvasást ismerő ember olvas a könyvek lapjairól. Minden nyitott volt Előtte, de soha nem élt vissza azzal, amit az emberi szívekben látott, hanem hallgatott arról, hogy az ember meg ne szégyenüljön.


szemlézte: Bíró Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 4. Okt 2020, 09:46

A Krisztussal való kapcsolat 2

Zita médium közlése

Az Úr önmagát nem tárta fel a rosszindulatú, gonosz emberek előtt, hogy azok idő előtt el ne foghassák Őt és emiatt az elve és eszméje ne indulhasson el hódító útjára. Mert a krisztusi elvnek, eszmének e világba kellett jönnie; minden bukott világnak és minden bukott teremtménynek meg kellett és meg kell ismernie az Ő elvét és eszméjét, rá kell jönnie és döbbennie mindenkinek, hogy Krisztus eszméje a teremtő Istentől való; hogy Krisztus valóban Isten Fia, Aki hatalmas, nagy küldetést teljesített, Akinek vállán a világ megváltása nyugszik.
És Krisztus, Aki Isten akaratának megfelelően az igazságot a legutolsó és a legparányibb pontig betöltötte, megígérte azt is, hogy veletek és velünk marad e világ végezetéig. Ezekben az időkben, amikor már a szférákban is böjti idők vannak, gyakrabban pillanthatjuk meg Őt, és gyakrabban láthatunk képeket, amelyek valók, amelyek az Ő földi életét mutatják és igazolják előttünk. Amikor ezeket a képeket látjuk, természetesen Ő személy szerint nincs jelen, de ezek a képek úgy hatnak ránk, mintha valóban ott lenne velünk, velünk lélegeznék, hozzánk intézné szavait, átható pillantásával ránk tekintene, kezéből és kezével ránk áldást szórna, és még ezeken az elmúlt életképeken keresztül is csodálatos, örömteljes és boldogító erőket hagy hátra a számunkra.
A földi világban a farsang ideje a testi ember örömének ideje; farsang idején a földi ember mindent megenged magának: bővebb étkezést, könnyelműséget, vígságot, ragyogást, olyan képeket mutatva önmagáról nemegyszer, ami nem valóság, csupán játék, de nem ez az igazi élet. A farsangi időnek el kell múlnia, hogy helyét átadja és felváltsa a böjti idő, hogy a testi ember megtanulja megszorítani a test kívánságait, hogy megtanuljon bizonyos dolgokról lemondani, hogy figyelmét az értéktelen csillogásról a valóság világa felé terelje, amelyben kibontakozhatik előtte is a mi Urunk, a Jézus Krisztus ábrázata.


Még ha személy szerint nem is pillanthatja meg Őt, de ha befelé figyel, csodálatos képet alkothat magának Krisztusról, az Ő tulajdonságai alapján. Ha az ember lelkében az össze-visszaság helyett csendet és nyugalmat teremt, meghallhatja a mi Urunk, Jézus Krisztusunk halk hangját és intő beszédét: „ezt cselekedjétek az én emlékezetemre”... „menj el és többé ne vétkezzél...”, „megbocsáttattak a bűneid és ha nem vétkezel, arról többé emlékezés nem lészen…”
Hallhatja az ember azt is: „én vagyok és veletek maradok... az én személyem nem költött személy, nem elképzelés, nem megfoghatatlan, hanem nagyon is élő, eleven valóság…” Minden, ami Róla leírattatott, bizonyságul kell szolgáljon arról, hogy Ő itt járt a Földön az emberek világában és elhozta a legnagyobbat, amiben földi ember részesülhet: Isten bűnbocsánatát, amely Isten szeretetéből fakad, mert „Isten úgy szerette a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta érettünk”. Krisztus élő és eleven valóság volt az elmúlt évszázadok és évezredek alatt is, és élő és eleven valóság a jelenkorban is mindazok számára, akik hisznek Benne.
A hit gyermekei a régi időkben hittek a jövendölésekben, hittek az isteni ígéreteknek, azok beteljesülését várták, azokat adták át apáról fiúra, az új felnövekvő nemzedék részére. Életük céljává vált a krisztus várás, a bizakodás és hit abban, hogy Ő megjelenik és akkor minden megváltozik; a földi embernek és a bukott teremtményeknek lehetősége lesz arra, hogy a magasabb világok kinyíljanak számukra, hogy a Föld súlyos, terhes világát elhagyhassák, hogy először a Föld magasabb szféráiba bebocsátást nyerhessenek, majd azokat elhagyva, magasabb bolygókra, ötöd-, negyed-, harmad-, másodnapokra kerülhessenek. Mindezt a mi Urunk, a Jézus Krisztus tette lehetővé!

A testi ember igényeit vissza kell szorítani ahhoz, hogy a lélek csöndjében Krisztus hangja hallhatóvá váljék, hogy jelenléte a szívben érezhetővé váljék. Mert amíg a földi ember szíve minden gonosz kívánsággal, minden utálatos bűnnel van tele; amíg a földi ember nem Tőle, hanem a Föld anyagától várja a boldogságát, amíg az Istentagadó tudományában reménykedik, addig képtelen megbizonyosodni arról, hogy Krisztus volt, Krisztus van, Krisztus él!
Krisztus csodákat művelt és csodákra képes ma is mindazok életében, akik Hozzá fordulnak segítségért; akik beismerik a maguk gyengeségét, gyarlóságát, bűnösségét, tévelygését és más életet szeretnének. Mert az ilyen ember átalakulhat, bekerülhet a negyedik, az ötödik, a hatodik, a hetedik szférába, ahol már gyakrabban pillanthatja meg az Urat a maga valóságában is és ott olyan csodálatos ajándékokat kaphat, amilyeneket soha, senkitől semmilyen körülmények között nem kaphatna.
Az ember mennyire tudna örülni annak, ha a Földön olyan ajándékot kapna, ami neki nincs, amiben hiánya van: a beteg egészséget; az agg fiatalságot; a nehéz felfogású csillogó értelmet; a rút szépséget,- a szegény a nyomorult gazdagságot. És ugyan mik ezek ahhoz képest, amit a mi Urunk, a Jézus Krisztus kínál és ad azoknak, akik figyelnek az Ő szavára, akik nem csak a holt betűkön keresztül vesznek tudomást Róla, hanem valóságnak érzik Őt a maguk életében.
Bizony Isten fia volt Ő! Nélküle szegényebb, nyomorultabb lenne, kárhozatba süllyedne a Föld. Nélküle ebből a kárhozatból kiút, felfelé vezető, az Atyához vezető út nem lenne. Ő építette ki az utat, Ő nyitotta meg az utat fentről lefelé haladva, Ő tartja az erejével nyitva ezeket mindaddig, amíg a Föld utolsó órája el nem jön, amikor ez az út és ezek a kapuk, amelyeken a Szent szellemek sokaságát küldi el, bezárulnak. A hívők látják az Urat lelki szemeikkel, hallják az Ő hazahívó, bíztató hangját.

Akik nem hisznek Benne, azoknak Ő csak legenda, azok mindenképpen azon vannak, hogy tudományukkal bebizonyítsák, hogy ők hisznek helyesen, mert mivel a tudományukkal valamit nem tudnak bizonyítani, akkor azt hiszik, hogy az a valóságban nem is létezik. A hit ereje sokkal többet ér ennek az utolsó kornak minden tudományos vívmányánál, mert a tudomány még hitetlenebbé, még anyagelvűbbé tette az embert. A hit pedig felemelő, haza vezérlő eszköz, amin keresztül a végtelenségbe lehet látni.


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 5. Okt 2020, 04:19

A Krisztussal való kapcsolat 3

Zita médium közlése

A hit által érzi meg az ember azt, hogy a testi halállal az élet nem szűnik meg, az élet örök, az életnek folytatása van és akik valaha szerették egymást, az a szeretet soha el nem múlik, azzal a szeretettel a szeretett lényt mindenkor meg lehet a világmindenség bármely pontján keresni és találni, őt újra és újra meg lehet hívni. Úgy, ahogyan mi hívjuk az Urat a mi hálánkkal, a mi szeretettünkkel, a mi lekötelezettségünkkel, hogy hozzánk jöjjön, hogy érdemesnek találjon bennünket arra, hogy egy pillanatra az Ő szemének tüze és ereje velünk összekapcsolódhassék és megérezhessük azt a nagy-nagy, kibeszélhetetlenül nagy szeretetet, amivel irántunk van és amilyen szeretetet minden bukott iránt érez.

Krisztus minden bukott teremtményhez szeretettel lehajol hogy felébressze őket a valóságra, hogy mi is az élet, mi is az, ami igazán van, mi is az, ami igazán fontos, hogy a szellemi világ a valóság, és a földi élet mennyire torz, lassú mozgású, merev tükörképe csupán a szellemvilágnak. A szellemiek felé kell törekedni, mert a szellem az éltető erő. A szellem éltet és mozgat mindent, a szellem világokat képes teremteni és fenntartani.
Az ember keveset tud csak építeni és ami keveset épít, másnap, harmadnap azt lerombolja. Építeni kezdi a szeretetet, amit másnap, harmadnap a harag és a gyűlölet elsöpör, felperzsel, lerombol ahelyett, hogy csodálatos világokat építene. A mi Urunk, a Jézus Krisztus csodálatos világokat épít azoknak szívében és lelkében, akik szeretik, megértik és követik Őt; akik nem a durvaság és az erőszak révén akarnak nagyok, erősek, félelmetesek, hatalmasok, uralkodók lenni mások felett, hanem a lélek erejével, egyszerűségével, alázatossággal, az Isten iránti engedelmességgel, a jószándékkal, a megbocsátani tudással, az elnézéssel, a szeretetből fakadó áldozattal. Mert ezek azok a csodálatos tulajdonságok, amelyek világokat átformáló erők, amelyekkel új és új világokat lehet felépíteni, és amelyekkel a szennyezett világokat meg lehet váltani és tisztítani. Ti is mindannyian erősek és hatalmasok lehettek, ha az Ő erejéből vesztek, ha mesteretekké fogadjátok el Őt, ha Hozzá hasonló nemes tulajdonságokat építetek lelketekben, elhagyjátok ferde, rossz szokásaitokat, bűnös hajlamaitokat és bűnbánatot tartotok.
A bűnbánathoz vezető út a böjt útja, amely lemondás a testi ember akaratáról, kényelméről, szándékáról, kívánságairól. A böjt segít, hogy lélekben, szellemben megerősödhessetek, uralkodni tudjatok magatokon, ne bántsatok meg másokat, hanem örömöt, békességet, áldást vigyetek be azoknak az embereknek életébe, akik a környezeteteket alkotják, akiknek tőletek tanulniuk kell, akiknek példát kell szolgáltatnotok, akik részére, ha előbb nem, utóbb fáklyákká kell válnotok. Mert ha előbb nem, utóbb meg kell pecsételnetek cselekedeteitekkel, áldozataitokkal azt, hogy Krisztuséi vagytok, hogy Krisztushoz tartoztok, hogy Krisztus a ti Mesteretek, hogy Krisztus benneteket is megváltott a bűn zsoldjától, a haláltól, megváltott benneteket az örök életre.

Próbáljátok ezekben a böjti napokban megközelíteni Őt, mert Ő megközelíthető; próbáljátok meghívni magatokhoz vendégségbe, a ti tisztára takarított szívetekbe, ajánljatok fel valami csekélységet. Hiszen az Úr nem kíván tőletek nagy dolgokat. Próbáljatok feladni valami csekélységet, csak egy dolgot, az erősebbje minden napra, a gyengébbje egy hétre, egy hónapra vagy az egész böjti időre.
Törekedjetek testvéreim a szelídségre, mert a testi ember szeret hivalkodni képességeivel, az ismereteivel, a küllemével, a baráti körével. A testi ember szereti a világ dicsőségét, és aki a világ dicsőségére és elismerésére vágyik, attól a világ sok mindent követel azért, hogy dicsőséget adjon neki. De ugyan mennyi időre ad dicsőséget az embernek? Hiszen láthatjátok, hogy akit ma dicsőít a világ, azt holnap a sárba tapossa, akit ma éltet, annak holnap a halálát kívánja, akit ma pótolhatatlannak kiáltott ki, azt holnap ledönti és mást ültet a helyére. Tudta ezt a mi Urunk, a Jézus Krisztus, azért mondotta, hogy az emberek világától, a test világától dicsőséget nem vesz.

Minél nagyobb, minél több, minél erősebb szállal kötődik az ember e világhoz, annál kevésbé képes megérezni, hogy az Úr valóban élt, hogy az Úr itt van az ajtó előtt, hogy az Úr megtalálható, és hogy az Úr vele marad e világ végezetéig. Szükséges az igazságot, a Krisztusi elvet, eszmét megismerni, hogy ez az igazság felszabadítsa az embert a szenvedélyeitől és vágyaitól. Mert akkor az ember szellemben és lélekben szárnyalhat és bepillantást nyerhet a magas világokba; bepillantást nyerhet Isten dolgaiba; bepillantást nyerhet a Szentlélek munkásainak lelkületébe és abból meríthet, abból olyan dolgokat szerezhet meg, amikkel egyre közelebb jut az Úrhoz, a Jézus Krisztushoz és Rajta keresztül a mi Atyánkhoz Istenünkhöz. Isten legyen mindannyiótokkal, Isten veletek!

szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 6. Okt 2020, 04:52

Gárdonyi Géza: Halál

Temetnek. Sírva megy a nép a koporsó után. Sírva néz a gödörbe.
Ne oda nézzetek, hanem fel az égre.
Utálatos anyag a test. Csak addig szép és kedves, ameddig a fajfenntartó erő színes üveget tart a szemünk elé. Valójában nincs rajta semmi szeretni való. A lélek bizonyára örül, mikor meg-szabadult tőle, és bámul, hogy ezen sírnak az emberek, mint valami szerencsétlenségen.
Milyen az ember, mikor már nincsen teste?
Elménk gyengesége nem bírja másképp elképzelni, mint megint csak olyanformának amilyen volt.
De hát mi szükségünk van nekünk a másvilágon lábra? A láb nem egyéb mint testet hordó szer. Kemény csont a közepe, hogy össze ne essen; szíjjak és fonalak vannak a csonton, hogy hajolni és feszíteni tudjon. Mi szükségünk van erre az aetherben, ahol nincs por, és ahol nem cipelünk terhet.
És mi szükségünk volna a kézre, erre a fogószerszámra? Mi szükségünk volna a gyomorra, erre a húsfejlesztő készülékre, mikor ott húsunk nincsen. Mi szükségünk volna arra a két fényképező lencsére, amely a koponyánkba van illesztve, mikor szerek nélkül is láthatunk.
Nincs szükségünk a test semmi részére.
Formák nélkül nem tudjuk elképzelni magunkat. Az Istent is anyagi testbe szakállasan festjük. Az angyaloknak tollszárnyat adunk, amelynek hosszából az ornitológus ki tudja számítani: melyik hány kiló. De hát a formák bizonyára mások az aetherben.
A test a földi életnek megfelelő forma. Ha vízben kellene élnünk, más alakúak volnánk. Az állatok milliárd változata mutatja, hogy minden talaj és minden életmód más formát kíván.
Emeld el a fejedet a kicsinyes üzleteidtől, és nézd meg: milyen csodamunka minden test a földön!
A szúnyog teste nagyon különbözik az emberi testtől, de azért a szúnyog is tud járni, emészt és lélegzik.
Nézd a rotifert. Csak egy lába van. Ha több lába volna, nem tudna vele mit csinálni. És a rotifer él, dolgozik, jár, emészt, lélegzik, lát, szaporít.
Nézd a medúzát. Annak meg egy lába sincsen. S ha a lelked ma medúzatestet öltene, azt mondanád:
- Élek. Van mit ennem. Szeretek. Vannak gyermekeim. A tenger az igazi nekem való hely. Áldott a Teremtő.
Hát ha így e földre bilincselt helyen is ennyiféle alakban látjuk az élet lehetőségét, mi szükségünk van arra, hogy a másvilágba fel akarjuk vinni ezt a nehéz, kényes és oda nem való testünket?

UI:

Dr Joe Dispenza - Hogyan engedd szabadjára agyad teljes potenciálját?
(magyar felirat, 1. rész)


Ez vagyok én. Ennyire vagyok képes. Ilyen ember vagyok. Ezt nem tudom megcsinálni. Ismerősek ezek a mondatok? Személyiségünk több mint 90%-át ilyen meggyőződések, tévhitek és ehhez kapcsolódó szokások teszik ki, s mint tudatalatti programok futnak és irányítják az életünket, sokszor anélkül, hogy észrevennénk őket. Hogyan lehet ezektől megszabadulni és egy új, tudatosabb jelent teremteni magunk számára, ahol Mi vagyunk az elme nem pedig a testünk? Dr Joe Dispenza híres neurológus, előadó és számos sikerkötet szerzője beszél arról, hogy miképp épülnek fel agyunk áramkörein ezek a rendszerek, amelyek befolyásolnak bennünket életünk minden területén.
A test válik az elmévé. Te mit gondolsz erről? Egyetértesz az elhangzottakkal? Fejtsd ki véleményed! Ha szeretnél még több érdekes tartalmat látni, akkor iratkozz fel a csatornámra, kapcsold be a kis csengőt is, hogy mindig időben értesülhess a friss fordításaimról!
https://www.youtube.com/watch?v=LATXgE4 ... Xji5Ta-H6g
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 7. Okt 2020, 08:31

2020.októberi szellemtani hírlevél

Tartalomjegyzék


Fontos közlemény! 2

Új videó előadásaim. 3

Balatonfüred. Öngyilkosságra készülő hajléktalan. 4

Letölthető anyagok 7

Kilépés a rendszerből 8

Testet öltött szellemek 9

Az állatvilág szellemi élete 10

Laci a hajléktalan 12

Tudósok szerepe. Túlvilági üzenet. 17

Adai mediális közlés: alkohol és más érdekességek 19

Ajánlott havi web. lapok 24


https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... X-UIFazCHg
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 8. Okt 2020, 06:17

A „VILÁGOSSÁG FIAINAK” MUNKÁJA - Felvezetés
(A „Látomány a „Hegyen épült város”-ról” című közlemény folytatása)

Zita médium közlése

Mindazoknak, akik érzik az idő sürgetését, az idők felgyorsult mozgását - és bizonyára ti is érzitek azt - szintén változniuk kell a lelki világukban. Egyre jobban el kell fordulniuk a világtól és a világ hiúságaitól, és az örökkévaló, a fény, a ragyogás felé kell fordulni. A fény és a ragyogás a mi Urunkból, a Jézus Krisztusunkból árad a Földre. Ő a világ világossága és mindazok, akik hiszik és megtartják az Ő beszédeit, azok részesülnek az Ő világosságából és ezáltal a világosság fiaivá és a világosság leányaivá válnak..
Amikor ez bekövetkezik, akkor választódnak el a világ fiaitól, és lehetőséget kapnak, hogy a földi életükkel a „hegyre” építkezhessenek és a „hegyen épült város” lakóivá válhassanak. De mielőtt ezzé válnának, meg kell mutatniuk az életükkel, hogy valóban a krisztusi világosságból merítettek, valóban Krisztus Igéjéből táplálkoztak. A világosság fiai és leányai nem rejtőzhetnek el, mert a világosságnak az a tulajdonsága, hogy rendkívül gyorsan terjed és mindent bevilágít. Hiszen a nagy távolságokat, az égitestek egymástól való távolságát éppen azért mérik a földi tudósaitok a fény sebességével. A világosság terjed, mindent elborít és így a világosság gyermekei láthatókká válnak a világ fiai előtt.
Láthatókká válnak az ellentét követői előtt is és azok figyelmét is magukra vonják, éppen úgy, mint amikor a sötét éjszakában az ember tekintetét vonzza a fényes csillagokkal borított ég; vagy egy-egy kis kunyhó vagy ház, amelynek ablakából világosság szűrődik ki, és nem tud ellenállni a fény vonzásának és a sötétségből újból és újból a világos pontokra szegezi a tekintetét.
Akik sokáig sötétségben voltak, azok már keresni kezdik a világosságot. Persze nem mindenki azért, hogy a világosságban megfürödhessék. Mert sokan vannak, akik csak azért keresik a világosságot, hogy a világosságnál szemügyre vehessék azok életét, akik a világosságban élik az életüket, mert a világosság megvilágítja az életüket is, és a cselekedeteiket is.
Az emberek - főképpen a világ fiai - jobban szeretik a sötétséget, mint a világosságot, ezért minden alkalmat megragadnak, hogy akikből a fény és a világosság árad, azokat nagyító alá vegyék, azoknak minden gondolatát, beszédét, cselekedetét megvizsgálják és elmarasztalóan és rosszindulatúan kritizálják. Semminemű jóindulatot nem tanúsítanak a világosság gyermekei iránt. Sőt, keresik azokat a gyenge pontjaikat, amelyeken keresztül meghurcolhatják őket, és a belőlük áradó fényt a sötétség különböző lepleivel - amit a hazugságból szőnek - letakarhatják.
És ez így van az élet minden területén, minden társadalmi osztályban, hogy ahol egy kis fény van, odagyűlnek a világ fiai és mindent elkövetnek, hogy az a fény ne áradhasson tovább. Hogyha egy ilyen ember életében valamit felfedeznek, akkor azt meghurcolják, és mindenben újra és újra ítélet alá vonják. Ők - a világ fiai - lesznek a bírók, ők lesznek a vádlók.
És vádlottak lesznek a világosság fiai, akik nehéz, keserves munkával, jogaik, előnyeik lemondásával próbálják magasan tartani azt a fényt, azt a lámpást, amely az ő lelkükből árad a világba, hogy az minél nagyobb területet foghasson be. Próbálják magasan tartani azt és nem engedni az ellentét nyomásának. És ebben nagyon, de nagyon elfáradnak, annyira, hogy szükségeltetik, hogy a világosság gyermekei a Földről visszahívassanak.

összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

A világosság fiainak munkája
Az őrt állók analógiája
Adai közlés – Higgyetek Istenben!
Lehetőség a változásra
HANG – Csoportunkat nem nézik jó szemmel
Julier Ferenc_Honfoglaláskori magyar hadművészet
A galambok
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4hFEdj ... A?e=wo7MGC
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhZxZj_a ... w?e=fZcCKZ
Gizi médium_Ezoteriák 17 - A szellem a fény felé törekszik

https://1drv..ms/w/s!AsgSMxsrdSeGh4g1xE ... A?e=4agpom
Karsay István – 2020 októberi szellemtani hírlevél 188

https://www.youtube.com/watch?v=hgR58az-wAY
A múlt fuvallata – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=IVJf-Gl4HdQ
A szerelem győzelme – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 9. Okt 2020, 01:08

TUDTÁTOK?
Paracelsus azt tanította, hogy a betegségeknek sokféle oka van, de ezek mind visszavezethetők egy fő okra: arra, hogy az ember nem él összhangban a természeti törvényekkel, hogy nem követi a Lelkét, és ezért eltér attól az úttól, amit a Lelke mutat számára.
A betegség ennek a diszharmóniának a következménye.
Az ember birtokában van az öngyógyítás képességének, amely a természet egyik ereje.
Mi az orvos szerepe a gyógyulási folyamatban?
Paracelsus úgy tartotta, hogy a külső orvos nem tud gyógyítani, csak felébreszteni a belső orvost, és a természettel harmóniában működve felgyorsíthatja a folyamatokat.
Az orvos feladata tehát nem elsősorban a test gyógyítása, hanem a beteg ember belső átalakulásának a segítése, lelkének megtisztítása, szellemi erejének megerősítése, hogy újra helyreállítsa a megbomlott harmóniát.
„A látás ereje nem a szemből jön, a hallásé nem a fülből, az érzékelésé nem az idegekből. Az ember szelleme az, ami a szemeken át lát, a fülekkel hall és az idegek segítségével érzékel.” Hasonlóképpen Paracelsus a gondolkodás forrásának sem az agyat tartotta: „A bölcsesség, az értelem és a gondolatok nem az agyban vannak, hanem a láthatatlan szellemhez tartoznak, ami a szíven keresztül érez és az agy segítségével gondolkodik. Mindezek az erők a fizikai szerveken keresztül nyilvánulnak meg. A fizikai szervek határozzák meg a megnyilvánulás módját.”
Paracelsus szerint az élet legfőbb célja megvalósítani saját isteni természetünket. „Csak amikor az »én« illúziója eltűnt a szívemből és az elmémből, és a tudatom felemelkedett arra a szintre, ahol nincs »én«, akkor nem én leszek a cselekvő, hanem a bölcsesség szelleme fog csodákat tenni a közreműködésemmel.”
Paracelsus a közönséges csillagjóslást, a horoszkópját elvetette. Nem értett egyet azzal, hogy a csillagok irányítják az ember sorsát. Azt mondta, hogy a kozmikus befolyások az ember állati részére tudnak csak hatást kifejteni, az isteni részre nem. Az ember tehát képes gondolatával és akaratával irányítani a sorsát.
Paracelsus igen magas erkölcsi szintet követelt az orvosoktól. Azt mondta, hogy az első és legfontosabb követelmény egy orvos számára a tökéletes tisztaság és az őszinte, tiszta szándék, a mentesség a becsvágytól, a hiúságtól, az irigységtől, az erkölcstelenségtől, az önhittségtől. Azt tanította, hogy a szeretet és a megértés a legfőbb gyógyító erő.
Azt mondta, hogy kétféle orvos létezik: olyan, aki szeretetből cselekszik, és olyan, aki haszonlesésből.
Amíg az ember csak magával törődik, a maga javát keresi, vét az egyik legfőbb természeti törvény, az egység törvénye ellen.

UI:
ELŐZŐ EMBERISÉG: 5 VITATHATATLAN NYOMA AZ ELŐZŐ FÖLDÖN ÉLŐ KULTÚRÁNAK
http://titkokszigete.hu/elozo-emberiseg ... ulturanak/
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 10. Okt 2020, 04:49

Kiknek a megmentésére jött az Úr?

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1969. augusztus 14.

Már eljöttem az Úr Jézus nevében gyermekem. Elsősorban, hogy meglássam, milyen erőben vagy és felkészülhetsz-e most már a nagyobb munkára, de az addig nem érkezhet el, amíg az be nem lesz fejezve. - Tudom, de ez így volt jó, mert a földi életnek nagy része nemcsak próba, mint azt az emberek hiszik és nagyon érzik, hanem ez egyben iskola is, ahol tanulhatnak és tapasztalatokat gyűjthetnek a mások hibáiból, azok következményeiből.
Ez az iskolája az életnek, ami jobb és kedvezőbb lehetőség felé segíti a lelkét, vagy alsóbbrendű szellemi eredmények között tanulja azt a döntő igazságot, amelyen elbukott, mert szükséges az, hogy minden szellemi igazságot a maga tapasztalatain keresztül ismerjen meg az a lélek, aki még nem tud hinni, bízni és reménykedni. Mert mindenkinek megvan a lelkében az a vágy, hogy a jobbat, a bizonyosabbat szeretné a maga egyéni sorsában kamatozóvá tenni.
Aki ma boldog és megelégedett, az lehetőleg szeretné azt megtartani, aki pedig már a szebbet, a jobbat megismerte, az szeretné azt elérni és megtartani. Ez nemcsak a Földön van így, hanem a szellemi életben is, mert az emberré lett szellemek is így jutottak a mélységbe és még mélyebbre is kerülnek, ha az Isten iránti engedelmességet nem tartják lelkükben szeretetbéli kötelezettségnek.

Mert akkor nincs egy pozitív támpont, amihez támaszkodva az egyensúlyi helyzetet megtarthatják, mind a gondolatban, mind a cselekedetekben. Nem találhatják meg sem önmagukban, sem az őket környező természetben és lehetőségekben. Nem is fogják megtalálni, mert ezek a kutatások csak olyan állapotokban lévő anyagokkal tudnak összeköttetést létrehozni, amik még nem alakultak ki a maguk természete szerint.
A Hold a Földnek kilökött felesleges anyagából tömörült úgynevezett világgá, de tudatos élet még nem jelent meg rajta, még hiányzik az életet fenntartó szellemi mozgás, a gondolkozás egyéni képzetét tápláló szellemi atmoszféra. A Föld adja neki még mindig azt az erőt, hogy az űrben lebegve a Föld körül tudja a maga útját megtenni. A Föld vonzó ereje az, ami - mint egy hatalom - uralkodik felette..
Minden ilyen „hold-féle” az őt kidobó bolygó vonzásában tud csak élni, mert ez a törvénynek az ereje, ez tartja össze a benne eggyé tömörült, anyaggá sűrűsödött erőket. Az örökélet folyton mozgó, dolgozó törvénye mindig újabb és újabb formákat és lehetőségeket teremt és ezekben a formákban a szellemi gondolatok formái és lehetőségei forrnak egybe anyaggá, hogy megjelenhessenek az élet különböző kifejezéseiben, mert semmi el nem vész és nem semmisül meg, amit a szellem alkotott.

Az élet nagy színpadán minden gondolat és érzés meg fog jelenni és az alkotó szellemnek kell azt megsemmisíteni, vagy mássá alakítani az élet örökkévalóságában. Nem azért jött a Földre az Úr, hogy egyes bűnösöket feloldjon a büntetés szenvedéseiből, hanem azért, hogy a rossz, a téves eredményeket az ember a maga tudatában mássá alakítsa át, mert az élet Istenből fakad és ami az Istené volt, az soha meg nem semmisülhet.
Az ember is teremt a maga gondolataival, vágyaival, cselekedeteivel és az ezek következményeiként létrejött állapotok örömét, vagy gyötrelmét dolgozza fel az élete bármilyen megjelenésében. Nem az Isten büntet, hanem a bűn hatalma az, ami az embert különböző állapotaiban körülveszi. És így senki a saját világából nem léphet ki, amíg meg nem látta és át nem szenvedte saját egyéni alkotásainak örömöt vagy gyötrelmeket okozó eredményeit. Ez azért van, hogy a tévelygő ember önmagában lássa és találja meg szenvedéseinek okát és megtérjen a rossz és gonosz elgondolásaiból. Az emberi lélek teremthet gonoszt, de annak szenvedtető eredményeit el kell szenvednie.

Éppen így teremthet jót és igazat, ami ha azonnal nem is juthat érvényre, de nem vész el soha, mert minden, ami az isteni jóval egyezik, az meghozza azokat a boldogító jókat, amelyeket bárki a maga lelkéből életrehozott. Akár a Földön, akár a szellemi életben érvényesülnek, valósulnak meg, ezekkel mindenkinek találkoznia kell. Aki mit gondol, érez, vagy cselekszik, az az ő belső világát képezi, ami van.
Azért az ember idejében gondolja meg, hogy mindazokkal szembe kell néznie, mert ha azok nem boldogító eredményekké válva jelennek meg az ő részére, akkor szenvednie kell, nem mástól, hanem a valósággá lett gondolatoktól és cselekedetektől. Tehát nem lehet az embernek az önmaga világából kimenekülni, csak az Istentől megmutatott útra, az igazság útjára való téréssel.
Ha a tévelygő és rossz úton haladó emberek rosszaságától a Földön kell is tűrni azok gonoszságát, de ne cselekedjék hasonló gonoszt még a gonosszal sem, hanem inkább térjen ki előle. Ezt nem azért kell cselekedni, mert a gonosz embert kíméli az ártatlanul szenvedő lélek, hanem azért, hogy a gonosz megszűnjön hatni és rombolni. Mert a gonosz eszme éppen úgy él és hat a lelkek világában, mint a külső világban, nagynak erősnek hiszi és tartja magát és ezzel hat, erősödik.
Az élet titok az ember előtt. A halál éppen olyan titok, de ez a titok nyílt valósággá lett az Úr halálában és életében. Ez a valóság megnyilatkozik az ember életében is, a megtérésben, mert csodák történhetnek és az embernek megvalósulnak az álmai, amit a lélek lát és a lélek éli azt keresztül... Élni és hinni az isteni igazságban, az isteni szeretetben és ezt követni, megvalósítani, láthatóvá tenni a cselekedetekben annyi, mint építeni Isten országát, új világot teremteni a porhüvelyben megnyilatkozó isteni akaratnak.

Mert nem hús és vér testben megszületett ember az, akinek megmentésére jött el az Úr, hanem azért, hogy ebben a hús és vérben megjelenő, munkára előhívott örökéletű léleknek legyen egy lelki bizonysága az isteni akarat céljáról. Mert az Isten azt akarja, hogy az Ő teremtményei boldogságban, szeretetben élhessenek, ne szenvedjenek a bűn és tévelygés mocsarában, hanem térjenek vissza Őhozzá a Szeretethez, az Igazsághoz és az Élethez, az örökkévalósághoz, a boldogsághoz. Mert az Isten a szeretet és a boldogság. A földi tudomány is elérkezik oda, hogy ezt megérthetővé fogja tenni és hirdetni, de sajnos az már késő lesz - mert az árnyak hosszúra nyúlnak akkor már és nem tudják felismerni az odavezető utat azok, akik ma a tagadó eszméket tartják helyesnek és ésszerűnek.
Most Isten veletek, jók legyetek.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 11. Okt 2020, 07:02

Mindenről el kell számolni

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1967. május 18.

Már régen várlak az Úr Jézus nevében gyermekem. Az igaz Isten minden tévedést és minden félrefogást kiigazít - ha az ember azt felismeri, megbánja és a jóvátételre való időt és alkalmat igyekszik a maga részére használni - és a rossz, a ferdén felfogott sokszor kitisztul abban a lélekben és más irányt vesz maga elé - és ez a más, az egyenesebb, a tisztább, a szellemibb irány - már más, világosabb színekben, formákban mutatja meg az igazságot, amit az ember - a közönséges tömeglélek - odáig nem tudott meglátni, mert még nem tudta megérteni annak a lényegtörvényét, amit a látszat szerint elítélt és helytelennek tartott.
Azért kell az embernek időt hagyni, hogy a maga értelmetlenségéből vissza tudjon térni a helyes irányba, amelyet ha már meg tudott találni, akkor nem kerül sor a késői bánatra, ami mindig keserű könnyekben fürdeti meg a lélek emlékezését. Nem sok idő van, sem egyik, sem a másik részére és nem akarom azt, hogy ekkora súllyal terhelve jusson át az igazság világosságával telített hazába, mert úgy is minden könnyet, minden fájdalmas emléknek a visszfényét fogja magával vinni mindenki, aki az igazság és a szeretet ellen vétkezett. Még akkor is, ha azt az egyéni jóratörekvésével - de ferdén felfogott értelmezésével cselekedte.
Azért, ha az ember jót akar is, akkor sem lehet azt bántóan és önakaratát rá erőszakolva végrehajtani. Azért én nem ítélkezve, hanem csak a valóságot eléje tárva, figyelmeztetve mondom, hogy mindenki bízza az Úrra azokat a kérdéses dolgokat és várja be mindenki azt, hogy az eseményekben mit mutat meg az Úr abban a lelki tükörben, amelybe mindenkinek bele kell tekintenie.

Ha nem látja meg azokat a következményeket, amelyeket előre elképzelt a saját lelkében valaki, akkor annak úgy kellett lenni, még akkor is, ha azt emberileg nem is tartotta jónak és igaznak. A lélek útját ismerő lelkek már kevésbé emberek, mint a tömegben haladó, tolakodó, egymást letiporni, túlharsogni és egymás elől elkapkodni készek azokat a kívánatos dolgokat, amelyek áldásképpen hullanak a földi emberek életébe. - De nem látják, nem tudják azt, ha az az áldás nem oda jut, ahová az irányítva lett, akkor aki azt mástól elvette, vagy ügyeskedve, kikapkodva, elütötte előle, az annak a részére, aki azt cselekedte, átokká válik.
Azért senki ne tartsa az ilyen helytelenül szerzett földi előnyöket „szerencsének”, mert keserűen kell ezért megfizetni. Senki ne irigykedjék semmiért a másikra, még akkor sem, ha ezt nem érdem szerint kapta, mert a Földön minden csak megpróbáltatásul van adva és így nem igaz érték semmi, ami jólesik, és semmi, ami szenvedtető.
Mindenről el kell számolni, így még a lelki javakról is, amiket kegyelemből ad az isteni Gondviselés azoknak, akiket az Úr kiválasztott és elválasztott a maga részére e világból, hogy legyenek elöljárói és útmutatói azoknak, akik tévelyegve és szenvedve keresik a boldogság felé vezető utat. Sokszor az útmutató többet szenved, mint akik még vétkezve és ítélkezve fennen hirdetik a maguk tévelygő áligazságát, amit csalhatatlan igazságnak tartanak, amíg a mélységbe nem zuhannak alá.

Azért mondom ezt most nektek, hogy vigyázzon mindenki, nehogy a maga fölényes okoskodásával és túlhajtott érzékenységével olyan mélyedéseket ásson, vagy olyan sziklákat hengerítsen, esetleg csak kisebb kődarabokat szórjon szét az úton, amelyekben megbotlik a gyanútlan vándor és elesik benne, s magával rántja azt is, aki lélekben közel volt hozzá. Mert az ember gyenge a maga tájékozatlanságában, ide-oda kapkod, hogy a maga igazságának támaszt találjon. Az isteni igazság a döntő: abban hinni, arra támaszkodni, ráhagyatkozva várni az események kibontakozását, az a próba hozza meg az eredményeket, mert az a cél, hogy az eredmények mutassák meg a földi embereknek az isteni előrelátás gondoskodását.
Téged pedig gyermekem az Úrban való bizakodásra intelek, a sötét gondolatokat vesd el magadtól, mert nem lesz arra szükség, a világosság úgy is felbontja a sötétség árnyait és meglátjátok az Istennek felőletek való gondoskodását ...
Nem, mert megerősödik a hitben és az isteni elrendezésben. Tudom azt, hogy te most ebben kételkedsz és nem mered magad rábízni, de ha hiszel benne, az megerősíti a szálat, amelyben te megkapaszkodhatsz és ha mindenki el is esik, te akkor is szilárdan a helyeden maradhatsz.
Te tudod azt - hiszen láttad azt a vékony szálat - és mégis kételkedsz? Az Úr gondot visel azokra, akik Reá hagyatkozva várják az Ő kegyelmének reájuk való kiterjeszkedését. Most az Úr kegyelmébe ajánlva téged, elbúcsúzom, de azért veled vagyok, ne ingadozz a hitben, hanem bízzál és higgyél, ami rossznak látszik, az hozza meg azt a jót, ami kiegyenlíti és egyenesbe hozza a megrekedt szekeret. Most az Úr áldása és kegyelme legyen veled és veletek.
Isten veled.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 12. Okt 2020, 05:39

Rendelkezés az írottakról

Névtelen Szellem Eszter médium által 1970. június 11. – “Az út végén” c. kötetből

Eszter öregkorára, még a hetvenes években lassan összegyűltek az írómédiumítással elkészült kéziratok, melyeket itt kiadni nem lehetett, de gondolom nem kis szellemi segítséggel ki lehetett juttatni Amerikába a clevelandi testvérekhez, akik legépelték, szerkesztették és kiadták könyv formában, melyeknek elektronikus változatát nem régen mi is megkaptuk tőlük. Az egész anyag terjedelme nagyjából 18 kötetre rúgott. Az egyik utóbbi Zita médium általi közlésében Eszter szelleme sajnálkozva említi, hogy ezeken kívül is sok kézirat létezett még, melyek a halála után elkallódtak.

Igen, én láttam a te kétségbeesettségedet gyermekem, de ne hagyd el magad, higgyél és bízzál, a te hited megment téged. Ez még most nem látszik úgy, mint amit meg lehetne valósítani, hogy ezek az írások kijuthassanak az emberek kezébe, de ha nagyon rajta leszel, hogy a gondolataidat is fel tudod szabadítani a nehéz tehertől - amit már nem messze látok közeledni -, más szemmel látod a jövőt.

Csak nagyon gondosan tartsad együtt azokat, most ez legyen a fő gondod, nehogy vagy összekeveredjenek, vagy elvesszenek. Ha te nyugodtabb leszel, szépen be fogjuk fejezni, de mint mondom, nagyon gondosan összeszedjük. Persze ehhez idő és nyugalom kell, amit ezek a zavaros állapotok nem nagyon engednek meg, de megsegít az Úr bennünket, mint idáig is velünk volt. Csak azt kívánom, hogy legyen nagyon rendesen egyben tartva, hogy semmi el ne hulljon.
Nagyon káros volt a munkánkra az, hogy a sok zavaros állapot feltartóztatott, amihez hozzájárult a szemeddel történt baj is. Ezek sajnos már nem jönnek a te részedre össze, csak tartózkodjál az emberek nagy beleavatkozásától. Rendbe szedve és átdolgozva kell itt hagyni a leírtakat és akkor minden jó lesz.

Ez kell is - mert ennek nagy kelete lesz az illető kutatók előtt - de én azt mondom, hogy nagyon gondosan kell még átdolgozni ezt a végéhez közelítő részt, mert ez a legnehezebb az emberek lelke előtt, mert ez jellemző az emberek természetére: vagy mindent elfogadni, vagy mindent eldobni. Ha már megjavult volna a te és a többi emberek helyzete és állapota, akkor már sokkal könnyebb lett volna befejezni, mert az átadás és a megértés világosabb lett volna, de te is nagyon meg lettél viselve és az idegeid is megfakultak vele, a szemed is gyengült, és mindezt nem lehet megállítani a szervezetben.

Azért legyél nyugodt, ez kész lesz, és csak azután jöhetsz el. Pedig látom, hogy fáradt vagy, a földi élet elfárasztotta a lelkedet is, meg a testedet is, de valamennyit, igen meg fogod találni még, mert szép, békés és megnyugvó élet vár még reád. Nem baj, semmit sem jelent az, még sok örömöt nyújthat a földi élet, de ne hagyd el magad, azaz ne engedd át magad az idő előrehaladásának; mindenről gondoskodik az élet Ura, és te meg leszel elégedve, látom és tudom.
Bízzál és higgyél: az Úr ezeket mind tudja és látja, és az idő, ha halad is, az isteni akarat vele megsokszorozza az erőt, csak te igyekezzél magadnak beosztani úgy az időt, mint az alkalmakat; én veled vagyok és maradok, de a te gondolataiddal ne távozzál el messzire, higgyél és bízzál és akkor több erőfelesleg marad, amit fel tudunk használni.

Most pihentesd a szemedet és gondolkozzál azokon amit mondtam. Még talán kétszer jövök az összejövetelekre, de ha elmégy, akkor mindenki élje a maga életét, hogy amikor ismét itt leszel, egyben találkozhassatok.
Most pihenjél.
Isten veled, az Úr segítségével minden jó lesz.

Megjegyzés: Figyeljétek, ahogy a Vezető bánik a médiumával. Szinte emberileg tartja a lelket benne és gondoskodik róla a legnagyobb szeretettel. Tudja, hogy itt a kommunista rendszerben nem készülhet el a könyv, csak miután kimentették Amerikába, ezért rendelkezik úgy, hogy az anyag legyen összeszedve és rendbe rakva, hogy minél könnyebb legyen a későbbi szerkesztési munka.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 13. Okt 2020, 02:08

Most két hétig egy komoly mediális közlés részleteit teszem fel, külön - külön is értelmezhető és komoly tanítás!

Igazságba csomagolt szeretet. 1 .rész.
Mediális közlés

Kedves Testvéreim és Barátaim az Úr Jézus Krisztusban!


Mint az Úr Jézus küldöttei, az Istent dicsőítő angyali karok nevében köszöntünk benneteket földi testvéreim az Örök hazából. Azért küldött ki bennünket az Úr, hogy lehozzuk közétek azt a szeretetcsomagot, melyet Isten, a Mindenható küldött földi gyermekei részére. Ez a csomag nem más, mint, ,,igazságba csomagolt szeretet" egy nagyobb mennyiségű szeretetenergia, amely az Ő törvényszerűségeibe van ,,csomagolva" amelyet a ti lelketek táplálására rendelt ki az Isten. Ha az Ő igazságai szerint éltek, akkor csomagoljátok ki azt a szeretetet, amely által gyakorlatilag át fog formálódni az életeteknek a magatok szintjén az Úr képmására:
Szeretni Istent mindenek felett, embertársaitokat viszont, mint önmagatokat.
De hogyan valósulhat meg mindez a földi ember életében? Melyik az az útirány, amelyen ha jár az ember képes megvalósítani az isteni elgondolást?

Azt mondja az Úr Jézus, mint egy végérvényes életcélt tűzve ki a földi ember elé: ,,Keressétek először az Isten Országát és annak igazságát és a többi, az mind megadatik hozzá néktek." Az Úrnak ebben a kijelentésében benne foglaltatik minden ember életének célja és értelme, bármilyen szintjén legyen is a fejlődésnek, hisz amíg el nem éri ezt egy szellem, addig mindig van mit keresnie és kutatnia az addig ki nem kutatottban és feltárnia az örök titkokban. Az Úr az ő födi életében nem kicsinyes földi célokat tűzött ki a bukott szellem elé, hanem gyakorlatilag a végcélt ,,Legyetek olyan tökéletesek..." és az oda vezető útra mutatott rá: ,,Keressétek az Isten..."
De vajon hogyan is lehet keresni, illetve megtalálni az Isten Országát és a benne lakozó Istent? A szívetek megtisztításával, ugyanis: ,,Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent."

Tisztítsd meg a szívedet testvérem minden bűnös hajlamtól és vágytól, hogy meglásd az Istent, hisz ezek mint a vastag páncél rétegek körülzárják a lelkedet és nem látsz keresztül rajtuk! Ez nagy egyenlőtlensége a léleknek. Az ember azért bűnös, mert a lelkében élnek a bűnök. Amikor viszont cselekedetté formálja a hajlamát, az már ítélet, akkor már ítéletet von magára az ember.
És íme ismételten csak az önmegtagadásnál, a szívetek szennyének a megtagadásánál kötöttük ki az életetek hajóját, mert addig, ameddig az ember szíve tele van ocsmányságra, csalárdságra és önzésre való hajlamokkal, addig n e m t i s z t a ! Ugyanis nem a cselekedetek teszik bűnössé az embert, hanem a szíve érzéseinek és vágyainak a minősége, illetve tisztátalansága, vagy tisztasága. Aki bűnös vággyal asszonyra (a másik nemre) néz, azzal már paráználkodott az Ő szívében." Mert bukottságában a boldogságát kereső ember azt hiszi, hogy a földön a jónak és igaznak csak szép megjelenési formája lehet és odavonzza a tekintetét a szép és nemesnek látszó forma, de csalódnia kell, mert ördögi beállítottságú és törekvésű szellemek nyertek szép megjelenési formát és ezáltal már ki is billent a lelki egyensúly a negatív irányba, melynek negatív következményei vannak.

De nem csak a léleknek ezen a területén érvényes ez a dolog, hanem az önzésnek bármelyik formájában. Ha az ember példának okáért megkíván egy autót, főként ami a másé, én arra azt mondom, hogy azzal ,,paráználkodott" vagyis vétkezett az ő szívében, mert lélek mélyén megjelent az önzés és az irigység.

De vajon hol van még is az a határ, ameddig nem szennyeződik a szív tisztasága? Ameddig a vágy nem rabol erőket a lélektől. De ha már önző illetve birtoklási vágyak keletkeznek valami vagy valaki felé, akkor ott valami nincs rendben, mert a vágy mögött mindig ott lappang egy bizonyos bűn, illetve bűnös hajlam, ami kibillenti az embert a lelki egyensúlyból. Itt is jelen van ugyanaz a lelki folyamat, a gonosznak ugyanaz a megjelenési alakja, hogy a szép és nemes forma mögött meghúzódhat a gonosznak a megjelenése, csak azért, hogy megtévessze a lelki békére és az igazi boldogságra vágyó embert.
De ne szomorodjatok el testvéreim ,mert az, hogy a gonosz a nemesnek a formáját öltheti magára, csak a Földön van így, vagyis az ellentétek világaiban, ahol a gonosz az uralkodó tényező és a jó szolgai sorsra van ítélve, ha a gonoszt meg akarja nyerni az örök jó birodalmának. Magasabb világokról már száműzve van a gonosz minden ármánykodásával együtt és a jó csakis az ő szintjének a megfelelő formát öltheti magára!

Ezen a fentebb említett lelki egyensúlyon áll vagy bukik minden: ,,Hiába menti meg az ember az egész világot, ha (ez a cselekedete) a saját lelkében kárt vall. Ezzel már felbomlott a lélek egyensúlya! De nem csak ezzel van így, hanem minden bűnnel, csak talán ez az egyik legveszélyesebb, mert az ember meg van győződve arról, hogy az emberek megmentésével Istent szolgálja, pedig a saját kárhozatát építi, ha hiányzik az ahhoz a feladatkörhöz szükséges kellő alázatosság és tisztaság.

folyt.köv..

UI:

Ezért ne rakd rá a kapcsolatodra az ikerláng címkét – Ikerláng elutasítás
https://horompoandrea.hu/ezert-ne-rakd- ... VWZrd4Yt5Y
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 14. Okt 2020, 06:22

Igazságba csomagolt szeretet. 2 .rész.
Mediális közlés




Az ember gyakorlatilag abban az erényben támaszthat bárki felé is elvárásokat, amiben ő már elöl jár, vagyis valamennyire megtisztult azokból a hajlamokból, amelyek azoknál jelen vannak, akik felé szolgál.

De hogyan vehető észre az, hogy valami nincs rendben velem hogy kárt vall a lelkemben a munkám? Úgy, hogy ha befelé fordulok (mert legalább annyi időt magamra is kell szánni, amennyit másokra szánok, hogy a lelki egyensúlyom fennmaradhasson) és nincs újabb felismerés a lelkemben önmagamat illetően, vagy ha valóban nincsenek újabban elkövetett bűneim,valamint ha jobban fájnak az addig elkövetettek, mert ahogyan közeledik az ember lélekben az Isten, vagyis a Fény felé, úgy mind tisztábban kell látnia saját vétkeinek a súlyát, amiből kifolyólag mind nagyobb fájdalmat kell előidéznie a lélekben.
Ha az ember valakiért munkálkodik, akkor annak a bűnös hajlamaiból kap bizonyos mennyiségű általa kitermelt elszenvedni valót és ha gyengébb a megmentő, mint akit megmenteni szándékozik, akkor a kapott negatív erők ledöntik és elbuknak mind a ketten! Ebben az esetben a megmentő (tanító) áldozattá válik, a bűn áldozatává! De ha viszont nem áll minden mögött a megmentő, amit tanít és nem tud részt vállalni mások terhéből, akkor a tanítás maga kevésnek bizonyul. Mögé kell állni a dolgok mögé és komoly háttér munkát végezni ahhoz, hogy legyen is eredmény! Ebben az Úr tökéletes példát adott.

Hasonló a helyzet akkor is, ha az ember valakire bűnös vággyal tekint, mert azonnal megbomlik a lelkében az egyensúly és átbillen a az ember törekvése, először csak érzésekben, majd gondolatokban-tervekben, majd kivitelezésben a bűn felé. Először érzéseket táplál és fejleszt, majd terveket sző a bűn kivitelezésére, amelyek ha soha nem is valósulnak meg, mert fél az ember a következményektől, esetleg a titkok felszínre jutásától, de a lelki egyensúlya már kibillent és nem az Isten Országát keresi az ember, hanem rombolja és az ördög országát építi a lelkében.
De ugyanezek a folyamatok játszódnak le a lopásnál és minden előre megtervezett és meg nem tervezett bűnnél, mert van amikor ,, az alkalom szüli a tolvajt". és van amikor előre tervez a lélek. Habár itt is gyakorlatilag mindkét esetben ugyanaz a helyzet, hogy az ember azonnal a hajlamaiból reagál, vagy előbb kitervezi azt, a lelki egyensúlya felbomlik és káosz keletkezik, amit a sátán azonnal kihasznál a saját előnyeire fordít, hogy boldogtalanná tegye az embereket, mert tudja azt, hogy minden ember a boldogságát keresi.

Mi az ember boldogtalanságának az oka itt a földön és az egész teremtettségben? Az Istennek az ember felé kisugárzott szeretetének a helytelen irányba (vagyis a bűn felé) való elterelése a lélekben. Minden boldogtalanságnak ez az alapja. Mind addig, ameddig az emberiség erre rá nem jön, addig nem lesz más a földön, csak háború, szenvedés, fájdalom, gyász és halál! ,
,Aki jobban szereti apját, anyját, gyermekeit és ( Isten előtt törvényes) házastársát (is), az nem méltó Hozzám!"
Itt nem beszélhetünk bűnről, illetve törvényszegésről és még is Hozzá méltatlannak nevezi az Úr azt az embert, aki helytelen sorrendet állít fel a szeretet kifejezésének a megnyilvánulásában, pedig a mai embernél már az is eredmény, ha nem önmagát szereti a legjobban, hanem a másikat! De ha az Úr kijelentését nézzük, akkor az üdvösség eléréséhez ez sem elég, hanem minden üdvösségre meghívottnak, mindenek felett hinnie kell Isten szeretetében és mindenek felett Őt kell szeretnie.

(Az az ember, aki nem Isten szeretetében, hanem a karma-elméletben hisz, a fentiekből kifolyólag nem fog tudni eljutni az üdvösségre, ugyanis az Isten Országa a szeretetnek az Országa és oda csak az juthat be, aki benne hisz és az szerint cselekszik).
Végül is melyik az az út, amelyen az ember megtalálhatja a boldogságát, ha már a bűnnek zsoldja a halál de ha még a családjának sem élhet teljes egészében, hanem ettől valakit jobban kell szeretnie? Hol fogja megtalálni az igazi boldogságát? Mindenesetre, ha előbb nem, akkor utóbb, de a pillanatnyi örömök kiélésében csalódni fog az ember és bolyongani fog, mint egy szárnyaszegett madár a földi világban és nem tud felemelkedni.

No de nézzük meg mit is gondol, illetve mond az Úr, akinek az elsődleges célja nem a kereszthalál volt, hanem a testiség képzetének az elszakítása. Ahogyan jött le, fokozatosan szaggatta el a testiség képzetét és kötelékeit és vette magára mindazt amit elszaggatott. Amikor viszont megszületett, megkezdte átdolgozni mindazt amit magára öltött és csak azután kezdett munkálkodni, amikor a belsű lelki munkáját már befejezte. A TANÍTÁS CSAK EZ UTÁN JÖTT! Tehát miután elvégezte a háttérmunkát, amivel gyakorlatilag megnyitotta az emberek szívét és kidolgozta a tanításainak létlehetőségét, kezdett neki csak a megváltói munkának.
Mi tehát a véleménye az Úrnak az igazi boldogságról?
Az igazi boldogság még is csak Istennél van! De nem úgy ahogyan azt az ember gondolja - ,,Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok és a ti gondolataitok nem az én gondolataim."- mondja az Úr hanem a bűnök levetkőzése és az erények felöltözése, - ,,Aki utánam akar jönni, naponként vegye fel (bűnei következményeinek ) keresztjét és úgy kövessen engem."vagyis a lelki harmónia kiépítése és megtartása által.

folyt.köv….

UI:

Gazadagodj meditáció (4cd)
https://www.youtube.com/watch?v=uNs1y1- ... EQupt3ee5w
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 15. Okt 2020, 06:29

VELÜNK AZ ISTEN - Felvezetés

Zita médium által 2005. december 25.

Hívlak hát most benneteket erre a szent ünneplésre. Igaz, szám szerint kevesen vagytok itt a szellemvilág nyitott kapujában, de annál többen vannak ma itt az alacsonyabb szférákból, ahova Krisztus szava nem jut el. Nem mintha rájuk is nem lenne gondja, de mivel ők még kevésbé szellemek, inkább lelkek, ezért még nehezen értik meg mindazt, ami a magasabb világokból csörgedezik alá. Jobban érzékelik, jobban felfogják és talán jobban képesek asszimilálni azt, amit emberi hangok, hangos szavak által hallanak; ez talán felébreszti az ő lelkükben is a vágyat, a Krisztus szeretete és igazsága iránt.

A földi ember is így van ezzel. Bár ezen a napon a templomok, az Istennek háza megtelik ünneplő emberekkel, de többnyire az igazi öröm, az igazi békesség távol marad tőlük és nem képesek lélek szerint ünnepelni. Nem képesek lélekben és igazságban felszárnyalni a magasabb szellemi régiókba, ahol Krisztus békessége, Krisztus szeretete él és tölti el nemcsak a mai napon, hanem minden napon azokat, akik ezeknek a magasabb szféráknak és világoknak lakói.
Az Ige nem más, mint az isteni lényeg. Több, mint kétezer földi esztendő telt azóta, mióta a mi Urunk, a Jézus Krisztus Istennek Igéjét a földi világba hozta, széthintette, és itt az emberek világában hagyta, mégis oly kevesen értik meg, és még kevesebben tudják megvalósítani az Istennek szent akaratát. Pedig az úgynevezett keresztény világ minden nap imádkozza, hogy „legyen meg a te akaratod”. De hogy hol kell keresni az Istennek akaratát és pláne, hogy hogyan is kell az Istennek akaratát az életben kivitelezni, azt csak igen kevesen értik és tudják.

A mi Urunk, a Jézus Krisztus megtalálható, mert Ő itt járt, itt élt, itt tanított, itt tette csodáit, itt szenvedett, itt halt kereszthalált, és itt támadott fel, hogy bizonyságot tegyen az örök életről. Bizonyságot tegyen, hogy nem csak test az ember és nem csak testi táplálékkal kell táplálkoznia, hanem szellem ő a teremtő Istenből.

Hiszen a jövendölések így szólottak: Emánuel. Több helyen így említik a szent iratok, Emánuel, melynek jelentése: Velünk az Isten. Testvéreim mi mondhat nagyobbat az embernek, mint amit a Szentírás határozottan kijelent, hogy Velünk az Isten? Isten a legnagyobb, a leghatalmasabb, a legerősebb, mert Isten az életnek forrása; minden belőle indul és minden hozzá siet vissza, tehát ha Isten velünk, ki ellenünk?
Isten mindenkor a föld lakóival volt, és a föld lakóival van ma is, hiszen a földnek és a bukott világoknak adta az ő legkedvesebbjét, az ő legalázatosabbját, az ő szeretett fiát, a mi Urunkat, a Jézus Krisztust, hogy akik rendületlenül hisznek benne, azoknak örök élete lehessen. Rendíthetetlenül kell hinni benne akkor is, amikor az embernek földi sorsa kényelmetlenné, fájdalmasra, szenvedésteljesre fordul, amikor minden bizonytalannak látszik, amikor az embert félelmek és nyomorúságok szorongatják, amikor a földi sötétség és az ő kétségbeesése miatt nem találja, nem látja a betlehemi fénylő csillagot, nem érzékeli a Krisztus közelségét és állandó jelenlétét az életben, nem hallja az Úrnak halk kopogtatását az ő szívének az ajtaján, hogy az Urat oda bebocsássa.


szemlézte: Bíró László


A csatolt anyagok listája:
Velünk az Isten
A belső és külső én
Békességben felkészülni a változásokra
HANG - A munkám megbetegít
Bádonyi András_Gyűlölet
A genderek már a spájzban vannak
Kérdések a román történészekhez
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4hZomb ... g?e=JU2Bvw
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhZxY2pX ... A?e=OlzwdX
Gizi médium_Ezoteriák 18 - A földi és túlvilági munkálkodás eredményessége

https://www.youtube.com/watch?v=slbpFha ... yRDUpncFGk
Szellemi testek felépítése – Karsay István előadása

https://www.youtube.com/watch?v=D3lVgRGiJFU&t=260s
Szőlőskerti szerelem – Romantikus film

https://www.youtube..com/watch?v=ti5LIwXGLuw
Örökké a csajom – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 16. Okt 2020, 05:54

Igazságba csomagolt szeretet. 3 .rész.
Mediális közlés


,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa."

Lélekben szegényeknek nevezi az Úr azokat, akiknek a lelki fejlettségüket nem haladja túl az értelmi fejlettségük, vagyis azokat az egyszerű becsületes, jóra törekvő embereket akik nem hivalkodnak saját adottságaikkal, hanem harmóniában halad a lelküknek mindkét oldala a fejlődés útján. Tehát nem az együgyűeket nevezi az Úr lelki szegényeknek hanem azokat akik a lelki harmóniával el tudnak jutni a mennyek országába, vagyis az ilyen harmonikusan fejlődő lelkeké az Isten országa!
Nagyon sok fájdalmat, szenvedést és halált okozott már az emberiségnek az értelmi túlfejlettség, mert az összegyűjtött tudáshoz viszonyítva nem volt meg a kellő lelki fejlettségi szint és holt biztos, hogy az ilyen ember azokat az értékeket, amelyeket az Isten pozitívumokra adott, negatív dolgokra fogja felhasználni! Ezzel a bukásukkal gyakorlatilag nagyon sok negatív erőket termeltek ki, ami aztán visszazúdult a fejükre és mindazokra, kik közelében voltak a dolgoknak. Az ilyen lelkek csak nagy sokára tudnak kivánszorogni a leli romjaik alól, hogy kidolgozhassák magukban a hiányzó fejlettségű lelki tulajdonságokat.
De akinek megvan hozzá a lelki fejlettsége, még ha talán kicsit bután is, de Isten akaratát, a lelki békét igyekszik vele követni, mely akarat az Isten Országába való eljutást célozza meg.

,,Boldogok akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak."

Hivatalos levéltári adatok szerint is, az Úr Jézust nevetni nem látta senki, de sírni annál többször, mert szinte vigasztalhatatlan volt a sokszori visszautasítás miatt, pedig tudatában volt annak hogy hova és kik közé jött. Könnyeket sajtoltak ki szeméből a félreértések, a nem megértések, ugyanis tálcán, az élete árán kínálta és kínálja ma is az üdvösséget de nagyon sokan hideg szívvel, elutasítóan viselkedtek és viselkednek ma is, mert inkább a kárhozatot választották az örök életbe való eljutás helyett. Pedig emberi szavakkal ki nem mondható az, hogy az Úr mekkorát lökött előre a Föld fejlődésében az Ő áldozatával. Emberi számítások szerint is szinte több ezer évet jelentett mindaz amit az Úr a Földért és a hozzá tartozó szellemek előrehaladásáért tett.
A komoly fájdalmaira azonban az Atyánál keresett vigasztalást, ugyanis nagyon sok esetben éjszakánként a pusztába vonult imádkozni, azaz egy - egy rövid időre megszabadulni a test kötelékeitől és szellemi állapotban felemelkedni az ősnapok világába, duáljához hogy erőt meríthessen a mindennapi ,,kereszt" hordozásához. Ilyen esetben senki sem találta volna meg Őt sehol.
A földi emberre is nagyon nagy teher nehezedik, a bukás terhe. Vigasztalást azonban csak az abbéli remény nyújthat neki, hogy Isten megbocsátotta a sorozatos ellenszegülés eredményeként kialakult bukást és küldöttein, majd a Megváltón és a vigasztaló Szentlelken keresztül hívja vissza a valaha elhagyott paradicsomi állapotokba. De mivel az út nagyon rögös és feltöri az ember lábát, sőt ebből kifolyólag nem egyszer el is esik, ezért bizony, hogy nagyon sok esetben feltör a lelkéből a sirám, és könnyeket présel a szemekbe a sok miért. Az égi hangok azonban ritkán szólnak, amelyek bizonyos vigaszt nyújtanak a szenvedő léleknek. De ezeken az égi hangokon keresztül azonban mégis csak azt mondja az Úr: ,,Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok a terhek hordozásában és én felüdítelek benneteket."

Nem arról szólt Ő, hogy azonnal levesz minden terhet a szenvedő ember válláról, hanem erőt nyújt a lelket megnyitó és megtisztító és a lelki sebeket begyógyító szenvedések elviseléséhez, mert mindezzel az Úr hozzájárulhat ama lelki harmónia kialakulásához, amelyről a fentiekben szólottunk volt. ,,Érdekes módon" az Úr, minden szenvedés ellenére is boldognak nevezi azokat, akiket megríkat az élet, mert már van annyi lelki erejük, hogy felvegyék saját, üdvösséget hozó keresztjüket, vagyis meg vannak hívva az üdvösségre. Az ilyen típusú lelkekért küldött ki bennünket, mint szolgáit az Úr: Menjetek ki az utak szélére, az útkereszteződésekre és szedjétek össze a bénákat, a vakokat, a sántákat (a bűn megsebzettjeit, akik már képesek valamennyit is elviselni és elszenvedni a bűneik következményeit) és hozzátok (vezessétek) el őket a nagy menyegzőre (melyet azok számára tartanak, akik kiemelkedtek ennek a világnak a légköréből. A másik menyegzőt akkor tartják, amikor a két duálfél már átemelkedett a nemiségen és eljutva a lelki semlegességen át a duálegyesülésig. Ekkor Isten összeadja őket egy szellemmé, minek kapcsán nagy ünnepély van a mennyek országában.).
Boldogoknak nevezi az Úr azokat, akik bűneiket belátva, bűnbánatot tartva siratják el bűneiket, mert a bűnbánat könnyei tisztára mossák a lelket. Ez is a lelki egyensúlyának létrejöttét eredményezi!

UI:
Miskolci László cikkei UFO témakör
https://miskolcilaszlo.hu/cikkeim/?fbcl ... wZZhJ9lExc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 17. Okt 2020, 08:35

A SZELLEM A FÖLDÖN 1

Domokos László_A szellem élete – Részlet

Mélységekből jöttük a Földre: évezredes: dermedt szunnya¬dás van mögöttünk, s öntudatunkból hiányzik annak a kife¬jezhetetlenül hosszú éjszakának az emléke, amelyből ki-emelkedtünk.. Sokmillió embernek sejtelme sincs saját legszemélyesebb múltjáról, annál kevésbé érzi és tudja, hogy miért él ezen a bolygón, s hova lesz menendő, ha pályafutása itt véget ér?
A végtelenségben lefolyó szelleméletben az idő ismeret¬len fogalom, az idő egy¬szerűen illú-zió, melytől a szellem azonnal megszabadítja magát, ha földisége ter¬hét az emlékezetből kivetette.
A földi testben élő emberre nézve azon¬ban az idő éppen olyan valóság, mint maga az anyag. Ha pedig magára öltötte ezt a két súlyos rabbilincset, akkor a szellem, aki azelőtt puszta gondolat volt, anyagban és időben élő gondolattá válik.
Az idő ugyanazt a szerepet tölti be a szellem fizikai életében, mint az anyag. Egyik a másikat erősíti hivatása teljesítésében: mindkettő bilincs, mely kényszer útján vezeti az embert örök tör¬vények által megszabott fejlődési pályán a szellem tökéletesedése irányában.
A szellemnek legnagyobb kincse, értéke, ha¬talma, isteni tulajdonsága a szabad akarat. A szellemnek tehát korlátlan szabadsága van arra, hogy azt tehesse, amit akar. A szabad¬ság értékének megismerése tehát mindenkor fokmérője a szellem fej¬lettségének.
Bolygónk nagy szellemi elmara¬dottságát jelenti, hogy napjaink¬ban nagy tömegek rovására vissza¬élnek a szabadsággal. Tökéletesen szabad akarata van minden szellemnek, és ez a sza¬badság megadja neki a lehetőséget arra is, hogy rabszolgává tehesse önmagát: szenvedélyeinek és alacsony ösztöneinek rab¬szolgájává. Sza¬bad akarata van jóra, rosszra; választhat élet és ha¬lál, törvényes rotá¬ció és ellentétes rombolás között. Ez a szellemi élet alfája és omegája. Ez dönti el sorsunkat, ez életünk kulcsa, boldogságunk, vagy gyötrel¬münk okozója.
Ki milyen életet akar magának, olyanban lesz része. Szelleméletünkben mi magunk vá-lasztjuk meg a környezetet, amely¬ben jövendő testi életünket fel fogjuk építeni; mi szabjuk meg feladata¬inkat, mi keressük meg a nagy problémák, súlyos megpróbáltatások lehetőségét, melyek kö¬zött egy életet leélni akarunk. Néha évszázado¬kon át sóvárogva, reménykedve várunk valakit, aki nekünk a régi bű¬nök kiegyenlíté¬sének lehetőségét nyújthatja; s ha végre megtaláltuk, aki további fejlődésünk kulcsát magánál hordja: mellé kapcsolódunk, igyek¬szünk közelében megszületni, leszünk gyermeke, hitvese, szol¬gá¬ja, hóhéria vagy sírásója, aszerint, amennyi bennünk a szolgálatra és szeretetre való képesség vagy a bosszúálló gyűlölet.
A szellemek sokszor elhomályosult öntudattal mérlegelik a fel¬ada¬tokat, melyeknek megoldására vállalkozniuk kell: nem látják saját fej¬lődésük érdekeit, ellenben igen erősen tapadnak elmúlt életek emlék¬képeihez, egyes egyének iránt érzett szimpátiákhoz vagy gyűlölködő érzésekhez. Elfogultak, kicsinyesek, felületesek. Ez befolyásolja tiszta látásukat és ítéletüket. A szellem szabad akarata tehát a szellem egyé¬n; fejlettségének függvénye: minél fejletlenebb a szellem, annál inkább ki van szolgáltatva a törvé¬nyek hatalmának, amelyek a szellemek éle¬tét, működését, felada¬tait és próbáit korlátozzák és irányítják; viszont minél magasabbra fejlődött a szellem, annál biztosabb az egyéni öntu¬data és annál határozottabban tudja magát kivonni az alacsonyabb rendű törvé¬nyek kényszerítőereje alól amaz egyszerű oknál fogva, mert ő maga is törvénnyé válik: fejlettségének magasabb fokán a végtelen¬ség harmóniája, a fejlődés gyorsabb lendületének örök zenéje csendül meg benne.
A Föld nehéz és verejtékes iskolája azoknak, akik fejlődni és szel¬lemi ismereteket gyűj¬teni akarnak; ennek pedig legjobb módja, ha a szellem a földi életben súlyos megpróbáltatásokat, nehéz küz¬delmeket vállal. Amikor tehát a szellemi fölényének gőgjében el¬vakult ember azt hiszi, hogy a művelet¬lenek és szegények hozzá képest messzire elmaradt, fejletlen és állam¬polgári jogokra mél¬tatlan emberek, meg kellene gondolnia, hogy azok az ő szellemi fejlődésükért nagyobb terheket vállaltak, hogy tehát a társadal¬maknak azok az alsó rétegei, amelyek a megaláztatás, nyo-morúság és bűn kísértései ellen küzdenek, szellemileg rendszerint ma¬ga¬sabban állnak, mint azok, akik anyagi jólétben felettük oly kön¬nyen ítélkeznek!
A legmagasabb szellem szabad akarata nem egyéb, mint az örök isteni törvények legbensőbb titkainak ismeretéből folyó alá¬zatosság, amellyel magát e törvények szolgálatára boldog öröm¬mel rendeli.

Az ősszellemeknek egy jelentékeny része a lé¬tezés céljá¬nak azt tekintette, hogy saját erőit a világharmóniából való elkülönü¬lésre, kiszakadásra használja fel, s ekként egyéni utakat, különös célo¬kat teremtsen magának. Ez a vágy sűrűsödést idézett elő, s a gőg fel¬hőjébe vonta az egykor tiszta és boldog szellemeket. Így következett be az ősszellemek bukása.
Minél mélyebbre zuhant a szellem, annál szorosabbra fonó¬dott körülötte az anyag bilincse. Nagy számmal voltak ősi szelle¬mek, akik csak a félanyagi világok sűrűségi fokáig zuhantak; má-sok elemi szel¬lemcsoportokká, a természeti erők szeszélyes moz¬gatóivá váltak, vagy tovább zuhantak az állat- és növényszellemek alsó színvonaláig. A legmélyebbre süllyedt szellemek belemerül¬tek a rideg anyagba, a fizi¬kai világok ásványországának sötét tömlöcébe, ahol öntudatukat elve¬szítve, szinte mozdulatlanságig megbéklyózva, tehetetlen töredékekké váltak magasabb intéző erők szolgálatában.
Ebből következik, hogy az akaratnak s általában az életnek sza¬bad¬sága fokról fokra veszett el a szellemek számára, a bűn nagysága sze¬rint, amiben elmerültek.
A földi ember a fejlődés alacsony fokain felfelé vergődő, bu¬kott szellem, akinek szabadsága az anyag bilincsei által korlátozva van. Az ember akaratának szabadsága tehát az anyagiságból ki¬emelkedő szellemöntudat függvénye.
Az anyag mellé új bilincsek járulnak, minden cselek¬vésnek messze kiható reak¬ciója, okozata, következménye van. Ezek a következmények azok a rejtélyes erők, amelyek akaratunk-nak ellenszegülnek. Korbácsolnak, űznek, kényszerítenek bennün¬ket, hogy ne azt tegyük, amit szeretnénk, hanem azt, amit tennünk kell. És még ebben az önmagunk által te¬remtett rabszolgaságban is mindig kísér bennünket az élet szabadsá¬gának himnusza.

szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 18. Okt 2020, 05:52

A SZELLEM A FÖLDÖN 2
Domokos László_A szellem élete – Részlet

Törvényes és tör¬vénytelen, sze¬retet és gyűlölet, alázatosság és gőg, jó és rossz mindig elébünk kerülnek az élet százféle viszonylatában, és nekünk mindannyi¬szor választanunk kell, gyakran véresre sebezve önmagunkat, vagy sír¬va, vergődve, áldozatul dobva egész életünket, soha ki nem térhet¬vén a próba rettentő felelőssége elől mindaddig, amíg lelkünkről le nem csi-szoltuk első nagy tévedésünk, régi szellembukásunk vi¬gasztalan szennyét: az önzés földiségét.
A földi ember szabad akarata tehát relatív fogalom. Csak töre¬déke egy régi, nagy kincsnek, az isteni világosságnak, ami egykor bennünk ragyogott. Mikor az ember szelleme mintegy be¬zárja önmagát a földi test börtönébe, az isteni világosság már csak halvány szikra benne, s ezt is sűrű ködök takarják. Hosszú fejlődésre, sok új életre, évezredek nehéz küzdel¬meire van szük¬ség, míg rabságának tudatára ébred és rázni kezdi a szörnyű bilin¬cseket.
Ekkor végre megindul a szellem cselekedetei által. Lassan¬ként ész¬reveszi, hogy szokások, hagyományok, előítéletek és külső hatások rabja, mert mindig azt teszi, amire a körülmények kényszerítik. Sok-sok keserű csalódás árán, a földi életek hosszú sorozatán maga¬magától is rájön, hogy fájó sebeket kell okoznia magának, ha Istenhez el akar jutni. Meg kell tanulnia a lemondást, az áldozatosságot és bizalmat, hogy meg tudja különböztetni cselekvéseiben a kényszerítő motívumokat saját szellemének vágyaitól. Meg kell tanulnia akarni. Idegen szellemerők gyakran visszatartják, de vezető szellemei erősítik, segítik. Így lassanként igyekszik visszaszerezni azt, amit elvesz¬tett: öntudatának világosságát, akaratának boldog szabadságát.

A szellemvilágban semmit sem lehet eltitkolni. A szellem félanyagi teste, melyet asztrál testnek nevezünk, anyagszerű va¬lami; rezgései ki¬sugározzák a bűntudat zűrzavarosságát, s ezt min¬den fejlettebb szel¬lem azonnal észreveszi. A bűnbe süllyedt szel¬lem tehát, aki mintegy homlokán viseli szégyenét, kerüli a többi szellem társaságát. Lelke elszürkül és megnémul a teljes elhagya¬tottságban. Először csak mély fájdalmat érez, azután nagyfokú idegenkedést és gyűlöletet, végül pe¬dig teljesen elfásul minden élővel szemben. Nagy fájdalmak viharzot¬tak át az ilyen szánandó lelkeken, azoknak eltompultsága tette őket színtelenekké és elné¬multakká.
Az élet szabadsága ebben a lelkiállapotban halottként szende¬reg. Minthogy az ilyen lelki berendezésű emberekre csak földi emberek tudnak hatni, hosszú évszázadok kellenek, míg a legközelebbi vérro¬konságban álló hozzátartozók hatni tudnak a közönyösség havával belepett lelkekre. A közönyös lélek a nyomott szürkeség levegőjét terjeszti a család¬ban. Fáradt, csüggedt rezgései egész környezetét befolyá¬solják.
A közönyös ember veszteg marad és el¬lensége minden ha¬ladásnak. Nagy lépés a fejlődés útján, amikor az elfásult lélek már felingerlődik külső hatások folytán és megtanul - gyűlölni.

Igen: a gyűlölet a haladás lépcsőfoka.
Mozgás és élet van a gyűlölködő lelkében; aki pedig nem áll egy¬helyben, mozdulatlanul, hanem cselekszik, az Krisztus felé halad. Bármilyen helytelenül cselekedtek, de ha már éltek, rezeg¬tek, dolgoz¬tok és nyugtalankodtok: őhozzá juttok közelebb. A szeretet is könnyebben jut el azokhoz, akik cselekszenek. Néha nyolc-tíz élet kell hozzá, hogy a gyűlölet rezgései megcsen¬desedjenek és szelíd harmóniába olvadjanak, de mégis könnyebb a lázadozónak békét adni, mint a némán és fásultan lemondónak. A gyűlöletet könnyebb irtani, mint a közönyt. Aki már gyűlölni tud, az éppen olyan lángolóan tud szeretni is, ha egy kedvező pillanat fényességében feltárul előtte ennek az érzésnek hódító fehér¬sége és boldogsága.

Szellemi öntudattal könnyű megítélni, hogy az anyagi jólét na¬gyobb és veszélyesebb pró-bája a fejlődési képességnek, mint a szegénység.
Bizonyos, hogy a szegénységben élő emberek nagy része maga vá¬lasztja a szűkös anyagi életet, mint fejlődésre alkalmas létformát. De kétségkívül vannak számosan, akik nem szabad vá-lasztás, hanem ma¬gasabb kényszer folytán jutnak a nyomorúság¬hoz. Akik valamikor nagyon visszaéltek földi javaikkal, azok ter¬mészetszerű következés gya¬nánt kénytelenek lemerülni az éhínsé¬gig fokozódó nélkülözésbe, éspe¬dig minél önzőbbek voltak egyko¬ron az anyagi javak kapzsi harácsolá¬sában, annál kegyetlenebb retorziókat kell elszenvedniük. Viszont áll ennek a törvénynek a megfordítottja is, hogy akik sok egyszerű és nél¬külözésekkel tel¬jes életen át magasra jutottak, azoknak jutalmul egy-¬egy pihenő élet gondtalan szépsége jár ellenszolgáltatás gyanánt, vagy a va¬gyon kísértése megpróbáltatás gyanánt.
Sokkal nagyobb a szegénység ezen a Földön, mint lennie kelle¬ne! Az emberek önzése, irigysége és kapzsisága teszi ezt. Szegénység¬re szükség van, mert ez a létforma az alázatosság esz¬köze; de van olyan nyomorúság, amit nem magasabb rendű tör¬vény, hanem a ki¬váltságosak gőgje és önzése okoz. Roppant fele¬lősséget vesznek ma¬gukra, akik az éhező, rongyokban járó, az élet szépségeinek élvezeté¬ből kitaszított tömegek szegénységét fokoz¬zák.
Minden eltiport élet egy-egy áldozat, néma vádként van feljegyezve az Igazságosság örök könyvében és a könnyek és vércseppek egykor mind vissza fognak hul¬lani azok¬nak fejére, akik a bánat forrását megnyitották. Szabadon választunk az élet formái közül, de ó, jaj: rettentően nagy árat kell fizetnie e szabadságért annak, aki más életek letip¬rása árán akar a magasba emelkedni!

Megjegyzés: Domokos László ebben a művében a szellemtudományt szépirodalmi stílusban tárja elénk lenyűgöző formában. Mindenkinek ajánlom, ha valakit, aki számára kedves vagy fontos személy és be akarja avatni a szellemtan tanításaiba, kezdje ezzel a könyvvel. Letölthető a tárolóból két formában is az alábbi megosztásból.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4g3aBn ... A?e=bu4WkF

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 19. Okt 2020, 06:24

Minden bűn tévedéssel kezdődik

Lajos szellem Eszter írómédiumítása által 1960. július 7.

Nagyon meg kell gondolni, mert a gonoszok sűrűjében minden lépés veszélyes lehet és a dolgoknak helytelen felfogása - még ha nem is rosszirányú szándék vezeti a helytelen felfogást - sokszor ártalmakat rejthet magában.
Azért én semmi olyant nem írok, ami bármilyen tekintetben is valami rögzített eshetőséget jelölhet meg, mert az emberek között, ha már ketten tudnak valamit, az már világosan állhat mindenki előtt, mert az ember természete olyan, hogy nem igen tud valamit magában megtartani, ha nem a saját személye forog kockán. Hiszen mindenki azzal védekezik, hogy nem akart rosszat, csak jószándékból cselekedett.

Az ilyen meggondolatlan jószándékokkal csinálják a legnagyobb bajokat, még sokszor önmaguknak is, éppen azért, mert nem tudnak a jó és rossz között különbséget tenni. A Vezetőd azért választotta külön a jó és a jobb fogalmát, mert ami az egyik helyen megüti a mértéket, az a másik helyen már kevésnek és silánynak bizonyul. Sokszor könnyen kimondják az emberek azt: „hiszen én jót akartam”. Igen, a jóakarat sokszor megvan, de a kivitelezés nem jó, nem helyes, nem célravezető, bármilyen nagy volt is a „jóakarat”.

Az ember azután könnyen túlteszi magát ezeken a problémákon, ha nem ő szenvedi el azokat a hátrányos következményeket, melyeket a hibás „jóakaratával” felidézett. És hogy a lelkiismeretét is valahogyan megnyugtassa, hirtelen ráfogja azt a nagyon téves takarót, hogy „az Isten úgy akarta” - és azért lett úgy. Az Isten sohasem akarja a rosszat, a helytelent, a káros következményű dolgokat.. Ha az Isten valamit akar az embernek adni, azt nem a gonosszal szövetkezve cselekszi meg, vagyis nem engedi, hogy a gonosz, vagy téves gondolat egy lélekben a kivitelezésig eljuthasson, hanem sokszor jelekkel és csodákkal gátolja meg azt, hogy a gonosznak még az árnyéka is rávetődjék az igazságban élő emberre. Sokszor meghagyja, hogy a gonosz cselekedjen ugyan, de kudarcot kell vallania azért, hogy az igaz ügyben buzgólkodó lélek meglássa az isteni segítséget a gonosz minden rafinériájával szemben, a gonosznak pedig kedvét szegje az ő gonoszságának a kiélésében. Így kettős tanítás és tapasztalati tudás az eredmény.
A földi élet - azt lehet mondani - nem más, mint állandó küzdelem a bűn és annak következményei ellen. A bűn első fokozatában a tévedés és későbben a tévelygés formájában jut kifejezésre, azonban ha nem tudja, vagy nem akarja meglátni a helytelenségét ennek, kitör a makacsság, a gőg, a szándékosan a rosszhoz való ragaszkodás, a rosszakarat mellet való kitartás, mert az „én”-jének kedvező bűn tetszik a léleknek. Ez már a bűnökben való elmerülést jelenti. A hazudozás, az önmaga felmagasztalására a hiúság, az önzés nagyobb és kisebb kielégítésére, legvégül a bosszúállás, a kegyetlenkedés. Aki ezekben elmerül, az nagyon nehezen tud az „élet” fokozatára eljutni. Az a kárhozat fia. Minden bűn tévedéssel kezdődik.

A tévedés még természetes a tökéletlen ember fokozatán, de a tévedések átvizsgálása feltétlen kötelező minden haladni és javulni, tökéletesedni kívánó lélek részére, mert aki ezt lelkében még - vagy már - nem látja szükségesnek, az nem számíthat semmit a jövőre, mert az nem mehet előre, csak hátraeshet az ismeretlen törvényalkotta világba. Az alázatos lélek, aki elismeri azt, hogy sokszor helytelenül élt, és az isteni akarattal ellentétes dolgot cselekedett, mert nem tudta, nem ismerte a helyes, az isteni akarat megszabta utat, módot és így nem tudatos rosszat követett el, az megkapja az isteni törvények helyes megismerését abban a lelki megvilágosodásban, melyet a kegyelem ajándékképpen nyújt neki.
Az ilyen nem csinál rossz következményű hibákat és félremagyarázásokat az igazság rovására, mert az szerény, a tudomány és az igazság megítélésénél is. Kevesebbet téved és ha téved is, nem bizonykodik az ő tévedései mellett, hanem gondolkozik és belátásra törekszik, az Úrtól várja az ő megbizonyosodását. Ez az alázatosság nagy bölcsessége. Azért mondom én, hogy nagy kegyelemben vannak azok, akiket az isteni világosság ilyen közelről megérintett, de annak ára van. Az az ár nem nagy annak, aki lelkében hordozza az igazi megtérés elpecsételésének ajándékát, azt a mennyeiekhez hasonlatos bölcs belátást és a dolgok helyes megismerését, ezért ritkán tévednek és nem esnek az önértékelés nagy hibájába, hanem megmaradnak szerénynek és kicsinynek, hogy az életeredményeik nagyok és mértéket megütők legyenek, hogy könnyűnek ne találtassanak azon a mérlegen, melyen az igaz és jó átminősíttetik, az örökélet törvényében. Mert nem beszédből és külső formákból áll az Isten országa, hanem szent és igaz érzésekből és ennek megfelelő cselekedetekből. Most nyugodjál meg és ezeket egészen nyugodtan olvassátok el mindnyájan és nagyon vésse mindenki a lelkébe ezeket, mert nem magamtól mondom, hanem az Úr megvilágosításából.

Isten veled.

szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 20. Okt 2020, 08:40

Igazságba csomagolt szeretet. 4 .rész.
Mediális közlés


,,Boldogok a szelídek, mert ők örökségül bírják a (megtisztult) földet."
(Kell még ettől nagyobb boldogság, végre eljutni a fent említett megtisztulások által egy olyan világba, ahol végre nincs sátán?)

Mindannyian tudjátok testvéreim azt, hogy a világ egy nagy átalakulás előtt áll. Végre a földi világotok is beléphet majd a fejlődő világok sorába, miután már tűzkarikák formájában kidobta magából a salakot az ehhez a durva anyaghoz tapadt szellemekkel együtt. (Összes földalatti és az I. - II. földfeletti szféra) A földnek ritkább lesz az anyaga és a rajta testesült szellemek sem bírják már magukban azokat az alattomos hajlamokat, amelyek megszegnék a lélek békéjét és harmóniáját, valamint mindennek a végkifejleményét, a boldogságot. Hány és hány ezer éven keresztül gyötörte a sátán az emberiséget, mert a lelki tulajdonságaik ezt lehetővé tették nekik ama lelki sebeken keresztül, amelyek elkövetése által komoly hézagok és főként sebek keletkeztek a lélekben. És azok számára, akiknek begyógyultak a lelki sebeik és megmosták és megtisztították ruháikat a Bárány vérében, lehetőség nyílik a továbbfejlődésre, mivel a fejlődésük elérte azt a pontot, amikor már az ellentétes szellemek támadásai nem segítik elő a fejlődésüket, hanem inkább hátráltatják azokat. Ezért, Isten ,, különválasztja a juhokat a kecskéktől, illetve kosoktól és egy közös akolba tereli juhait, ahol egy lesz a Pásztor"

Ez természetesen a vallási irányzatokra vonatkozik, pontosabban azokra akik fölé tudtak emelkedni a saját vallási irányzatuk és dogmáik fölé és egy közös ,,vallásban" a szellemtani igazságokban találkozni tudtak.(Addig ugyanis nem lehetséges az egy akol elmélet, ameddig mindenki megmarad a saját ,,aklában". Ennek a kifejlődéséhez viszont kellő alázatra, szelídségre és krisztusi szeretetre van szükség. Mindezek viszont a fejlődés folytonosságaként élő hitből tudnak csak kifejlődni.) Ez viszont már azokra vonatkozhat, akik eljutottak a szelídségnek azon fokára, miszerint bejuthatnak az újjáalakult földre, ahol már nem lesz rendőrség, mert nem lesznek rendbontók, nem lesznek börtönök, mert nem lesznek bűnözők, vagyis rablók, gyilkosok. Mindenki szelíden önzetlenül elsősorban a köznek dolgozik, mert nem lesznek egyéni törekvések. Mivel mindebből kifolyólag az erők a köz építésére irányulnak, ezért a termőföldeken lévő élelmet biztosító gabona nagyon kevés fizikai munkával is bő termést fog hozni, ugyanis nem lesznek kártevők, sem gyomnövények, hisz azok a tűzkarikákkal együtt kilöketnek a ,,külső sötétségre", a Föld kilökött salakjából kialakuló második mellékbolygóra.

Ki ne kívánna egy ilyen megtisztult földre bejutni, de csakis az lehet lakosa az új bolygónak, aki olyan tisztára megtisztult amilyenre maga az újjáalakult bolygó felemelkedett, vagyis, aki megtanulta a boldog szelídségnek azon fokát, amely szint méltóvá tesz bárkit is az oda való eljutásra. Mert a szelídséget is mint bármelyik erényt, tanulni kell:
,,Tanuljátok el tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű és békét találtok lelketeknek" - mondja az Úr.
Nagyon nehéz bejutni az újjáalakult földre, mert az embernek mindenről le kell mondania ami ide köti őt és lélekben átvinni abba a másik világba lelki vagyon formájában, mert egyébként az ide tartozó dolgok ide kötik a föld légköréhez és nem tud elszabadulni, esetleg csak nagy szenvedésekkel.


folyt.köv..

UI:
John Trudell: A valóság istenfélő vagy spirituális érzékelése
https://www.youtube.com/watch?v=nL2ZzHi ... lpGt16guDo
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 21. Okt 2020, 06:24

Igazságba csomagolt szeretet. 5 .rész.
Mediális közlés




,,Boldogok akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot, mert ők megelégíttetnek."

Boldognak nevezi az Úr mindazokat, akiknek a lelke keresi az igazságot, hisz csalódtak már a világ hiú káprázatában, a téves úton keresett boldogságban és keresik azokat a kendőzetlen igazságokat, amelyek gyakorlása által kiemeli őket a Mindenható ebből a földön található vásári zűrzavarból.
Minden embernek a lelkében van egy kialakított igazsága, miszerint él és vannak bizonyos elvei, amelyeket igyekszik megvalósítani. De ez a kialakított igazság sok esetben teljesen eltér a másikétól, mert vagy csak részben, vagy egyáltalán nem tartalmaz isteni igazságokat. Így más a hitetlen ember igazsága és más a hívőé más a szegény és a gazdag emberé, a betegnek és az egészségesnek mind más- más igazsága van, nem beszélve arról, hogy a vallási irányzatoknak is külön - külön igazságaik vannak.

Igazság azonban csak egy van, az Isten igazsága, amivel fenntartja és irányítja a világok, vagyis a szellemek fejlődését. És mind addig, ameddig az ember nem csalódik a saját kis igazságában, addig nem fog tudni belekapcsolódni az egyetemes isteni igazságba. Amíg idáig el nem jut a lélek, bizony sokat kell vívódnia, szenvednie, gyötrődnie és tisztulnia, mert mindenki ragaszkodik a saját igazságaihoz, a bukásból, az Istentől való eltávolodásából, a gőgjéből kifolyólag.
Azok, akik már az egyetemes isteni igazságot keresik, azok már ki tudtak emelkedni a saját kicsinyes, az igazságról alkotott véleményükből, tehát ezeken a fentebb említett fázisokon már túl vannak, ezért nevezi őket az Úr boldogoknak. Gyakorlatilag valamennyire kiemelkedtek a földi igazságokból és az odafenn való igazságra éhezik és szomjúhozik a lelkük. Ezt az éhségüket és szomjúságukat elégíti ki a kegyelem, azáltal, hogy: ,,Elküldöm nektek ama Igazságnak a lelkét, aki elvezet benneteket a teljes igazságra." Amikor már az ember átesett egy bizonyos tisztulási folyamaton, attól kezdve képlékennyé és vezethetővé válik a kegyelem számára. Ezeket nevezi az Úr gyakorlatilag boldogoknak, ugyanis engedelmességük révén alkalmassá váltak az Isten Országába való eljutásra.

,,Boldogok az irgalmasok, mert ők is irgalmasságot nyernek."

Isteni törvény az, hogy amilyen hangon kiabál az ember bele a szellemvilágba, olyan tér vissza hozzá, mert azok az erők, amelyeket kibocsát, azok térnek vissza. Ebből kifolyólag ahogyan cselekszik, az ember, olyan szintű bánásmódban lesz része. A kibocsátott erők, legyenek azok akár negatívak, vagy pozitívak, a hasonló hasonlót vonz törvényszerűség alapján, a kibocsátottnak a sokszorosát vonzza magához, de nem csak erőket, hanem az ahhoz kapcsolódó szellemeket is. Ezért nem mindegy az, hogy az ember hogyan érez, mit gondol és cselekszik, mert ugyanannak a hatványa tér vissza hozzá! Ebből kifolyólag azt mondja az Úr: ,,Ne tégy úgy embertársaiddal, ahogy nem szeretnéd, hogy veled tegyenek" és ,,Tégy úgy embertársaiddal, ahogy szeretnéd, hogy veled tegyenek."
Ebből kifolyólag az az ember aki irgalmas, irgalmasságot nyer. De elsősorban nem azért nevezi az irgalmas embert boldognak, mert ugyanolyan irgalmasságban részesül amilyen irgalmas volt, hanem azért, mert az irgalmasság, az önzetlen Egyetemes krisztusi szeretetnek az első foka! És aki idáig eljutott, annak már van esélye arra, hogy bejuthasson az Isten országába. Ezért nevezi boldognak az irgalmas embert. Igaz az sem elenyésző dolog, ha az emberrel irgalmasságot gyakorolnak, de akkor az fontosabb, hogy akik ezt teszik, azok is már le tudták vetkőzni olyan szinten az önzőségüket és az önszeretetüket, hogy kifejlődhetett a szeretet első foka az irgalmasság.
Testvéreim, legyetek irgalmasok, hogy ti is irgalmasságot nyerhessetek.

,,Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent."

A szellem az ős bukás, vagyis az ős engedetlensége révén folyamatosan záródott be Isten és a belőle kiáradó éltető erők előtt és ebből kifolyólag mind kevesebb isteni hatásokat tudott asszimilálni. (Hasonló állapot ez, mint amikor egy magas és erőteljes, jó egészségnek örvendő ember elkezd öregedni, megbetegedni és zsugorodni az életerők hiánya miatt.) Ez természetesen a szellem ,,öregedéséhez", zsugorodásához és életerőbeli hiányállapotához vezetett, minek következtében mindazok a lelki tulajdonságok, amelyeket Isten a teremtés pillanatában a szellembe bele teremtett, mint fejlődésre alkalmas csírákat, amelyeknek, a bukás elkerülése által az abszolút tökéletességre kellett volna, hogy felfejlődjenek, ez helyett kezdtek erőtlenné, fakulttá és hatásképtelenné válni, úgy magára a szellemre nézve, mint kifelé való hatásaiban olyannyira, hogy teljesen megfordultak és ellentétes megnyilvánulási formába mentek át. A szellem tehát olyan messze esett Istentől, az Élet forrásától, hogy elfeledte azt, hogy egyáltalán létezik és így tagadja Őt. Az Istentől való eltávolodás révén tehát beszennyeződött mindenféle ellentétes érzésekkel a szellem úgy Isten, mint a testvérei felé.
A szeretetből gyűlölet lett, az engedelmességből engedetlenség, alázatosságból gőg alakult ki, a tiszta duálérzésből paráznaság, majd hűtlenség és így lassan az ellenszegülés minden jó és igazzal szemben és attól függően, hogy ki hol állt meg ebben a bukásban, lassan beállt a szellemi halál.
A földi ember feladata, hogy ezen a bukási folyamaton az Úr segítsége, kegyelme által megálljon és az eddigi irányhoz viszonyítva ellenkező irányba haladjon és közelítsen Isten és az Ő országa felé.
Igaz, nagyon hosszú és nehéz ez az út, mert az embernek szembe kell fordulnia saját magával, eddigi törekvéseivel és ezen az úton eddig kitermelt negatív erők egy részét el kell fogyasztania, át kell emésztenie ahhoz, hogy ismét megtisztulhassanak a szív, illetve a lélek érzései.

Amikor már annyira megtisztult a szellem, hogy újból be tudják valamennyire is tölteni az isteni életerők, akkor kezdi a lélek újból átélni azoknak a lélekre gyakorolt hatását és betölti őt az isteni boldogság.
Azért nevezi boldognak az Úr a megtisztult szívű embert, mert már valamennyire be tud hatolni az isteni világosság a szellembe és ezáltal ,,biztosítva van" az első feltámadása, vagyis az megújult földre való bejutása.
Minden törekvése a szellemvilágnak jelenleg arra irányul, hogy mindazok, akiknek a neve beírattatott az Élet Könyvébe, el is jussanak az Életnek, az újjáalakult földnek a világába.


foly.köv…

UI:
Spirituális Ébredés - Ez sokkolni fogja a világot! - SpulHub (magyar
felirattal) This Will Shock
https://www.youtube.com/watch?v=IHsHPjkKKTo
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2987
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

VorherigeNächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron