Szellemtani alapok




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 22. Mär 2021, 06:22

Az utolsó óra munkásainak feladata

Névtelen Szellem Eszter médium által 1970. november 5.

Az Úr Jézus nevében én vagyok, gyermekem. Nagyon nagy szeretettel jöttem hozzád, bár úgy látom, nem nagyon jól vagy, mert az őszi levélhullás ideje a te testi állapotodra nem volt jó és előnyös. Én azt mondom, hogy ezzel meg kell barátkozni, mert ez a törvény - és ha a természet ezt csendben és békén hordozza el, az ember sem tiltakozhat ellene, mert a természet nem tudja, csak megérzi a dolgok kérlelhetetlen rendjét, de nem tud felette gondolkozni, nem tud ellene védekezni, mint az emberi értelem.

Azért olyan szomorú az emberi értelem, mert tudja és érzi a dolgok megváltoztathatatlanságát és fellázad ellene az ő belső világában, ahelyett, hogy boldogan hálát adna az ő előnyös állapotáért, amelyben részesült: az egész természet feletti előnyöket élvezheti. Igen, az élet nagy titkokkal van körülhatárolva és a belső nagy szabadság uralkodója: a gyarló, a sok rosszat hordozó, és végre mindent felbontó és megsemmisítő, bukott emberi életet hordozó hibás lélek.
A hibás emberi lélek uralkodik a természeten és mindenen, amit elérhet a kezével és az eszével. Nagyon szomorú az élete az egész természetnek ott, ahol az ember megvetette a lábait. Vad pusztítással esik neki a természetnek, amit a teremtés finom kímélettel és szeretettel megóvott a pusztító viharoktól. De a természet sokszor az állatoktól megóvó kímélettel olyan jót ad a világnak, amit ha nem is ismer még a világ, de eljön az ideje, amikor megismeri. Az élet mindebből előhívja azokat a csodákat, amelyeknek segítségével a természet a bűnhalmazokból összetömörített gonosz erőket az új élet megalapozásához felhasználja, anélkül, hogy kárt tenne a meglévő jóban.

A természetet szeretni kell, mert a természet mindent megtisztít, megújít és új világot hoz létre, amikor a bűn már letarolta meglévő jót, hogy a gonosz eszmét diadalra juttathassa. Mert az ember nem tudja, mit cselekszik, kinek, vagy minek szolgál, amikor az isteni eszmét félrelöki, hogy a pusztítás erejének és hatalmának szolgáljon vele. Mert sok minden van, amit még nem fedezhettek fel az emberek és nem tudták a bűn hatalma alá hajtani, de nem messze van az ideje annak, hogy a természet titkait nagy szorgalommal megismerik majd, de - nem tudnak vele bánni. Illetve csak azok tudnak majd vele bánni, akik még nem a rosszra használnák azt.
De eljön az idő, amikor az utolsó nagy titkot is megismerik és a rosszra fogják felhasználni, ami ellen védekezni nem lehet. De akik idejében megtérve, magukat az isteni szolgálatra elkötelezték, azok tudnak majd valamely jót megtartani, amit a hátramaradott javulni akaróknak a kegyelem még segítségül nyújt. De ezek kevesen lesznek már, mert az emberi lélek gőgje óriásivá növekedik.
Tulajdonképpen az emberi lélek bukásának is a hatalom és gőg volt az elindító rugója. Ez pedig már elindította munkáját. Azért most az utolsó időben, az utolsó óra munkásai sokat tehetnek az isteni jó és igaz hirdetésével, és annak cselekvésével, mert az idő erősen közeledik, és jaj azoknak, akik nem készültek és nem készülnek, mert a jó és igaz felé mindig szűkebb lesz az út és a lehetőség, hogy azt elérje a földi ember, mert a vágyak és törekvések nagyon túl vannak máris szítva az emberi lélekben, ezzel pedig a hit ellen harcolnak.

Az utolsó idők a hit felbomlását és hiábavalóságát fogják, mint tudományt hirdetni és - az emberi lélek egyre gyengül a jó és igaz felismerésére. Az utolsó idők nagyon közelednek és az emberi lelkek nagyon gyengülnek. Azért lesz még egy felvillanása a jónak és igaznak és még a te utánad maradó munka is nagyon széles utat vág a haladás útján, azért mondtam én: inkább veled fejezem be mondanivalómat, mintsem egy még fejletlen lélekkel próbálkozni kezdjek.
Azért legyél csendben és ne sokat mondjál, nehogy idő előtt híre fusson és a gonosznak fel lehessen készülni: legyél csendes és keveset mondó, az írásokat nem szabad mutogatni, mert rosszindulat előzheti meg az egész munka sikerét, amit nem neked kell, hanem az utánad következő, javulni akaró embereknek kell majd megsiratniuk.

Tehát csendben élve, keveset beszélve nagyobb eredményt jelent, mint a gonoszok figyelmét felkelteni. Amikről én beszélek azt is nagyon kevés embernek szabad tudni, mert még nem jött el az ideje ennek. Ezt csak azért írom, hogy csendben tudjak dolgozni. Most ezt csak neked mondom, értsed meg. Isten nevében távozom, de rendesen hívjál és írjál.
Isten veletek!

Megjegyzés: Látjátok milyen szeretettel bánik Névtelen Szellem az Ő médiumával (eszközével), aki ekkor már túl van a nyolcvan évén. Akkor még nagyon óvatosnak kellett lenniük, hogy az ellentétet szolgáló hatalom ne szerezzen tudomást erről az ilegális írómédiumi működésről. A nagy mű, az Evangéliumi Spiritizmus bölcsészete, amelynek most jött el az ideje, hogy kiterjesszük a világba a rendelkezünre álló eszközökkel, mint legutóbb is hangoskönyvek formájában. Ez mindegyikünkre, ránk és rátok is vonatkozik, akik ezt olvassák, mert senki nem mondhatja ezután, hogy nem tudott róla és, hogy nem kapta meg a saját talentumait (lehetőségeit) ebben az életében. Jegyezzétek meg, mi vagyunk az utolsó óra munkásai.


szemlézte: Bíró László

Gyógyító meditációk
https://www.youtube.com/watch?v=k3HQZPq ... -dnXf5XzKL
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

von Anzeige » Mo 22. Mär 2021, 06:22

Anzeige
 

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 23. Mär 2021, 07:59

Ada Nagyböjti mediális közlés. Gőg, alázat.
Kedves földi testvéreim az Úr Jézus Krisztusban, mindannyiunknak Megváltó Messiása nevében!


Testvéri, egyetemes krisztusi szeretettel köszöntelek benneteket a szellemvilágból mindazon testvéreim nevében, akikkel egy ugyanazon szint lévén ugyanarra a munkára vagyunk beosztva, történetesen arra, hogy végig vezessünk benneteket az üdvösség útján. Szinte teljes szabad akarattal rendelkezünk ezen a téren, ami azt jelenti, hogy az eszközöket és a módokat nekünk kell megválasztani rátok nézve.

Ha kell testet öltünk, hogy a Megváltónkat követve, szeretetből az életünket áldozzuk vezetteink üdvéért, hogy amikorra elérkezik a számadás ideje, akkorra úgy vezethessünk benneteket az Úr elé, mint akiket el sikerült vezetni az üdvösségre. Nálunk az Istennek történő engedelmesség létkérdés, vagyis, ha kell az életünk árán is, de megvalósítjuk Isten akaratát. Nem úgy mint a földi világban teszik a „hívő” emberek, hogy ha nem sikerült ma, majd sikerül holnap, ha egyáltalán ki tudják olvasni az isteni elgondolást, pedig a „hazavezető úton való elindulás első feltétele az engedelmesség.” Az Úrról is azt olvashatjátok, hogy:
„Engedelmes volt a halálig, egészen a keresztnek haláláig.”

Az engedelmesség tehát szent, ezért a legszentebbnek kell lennie és szeretetből kell történnie. De sajnos a földi ember hanyagolja ezt a mindeneket Isten felé vezető erényt, pedig ha ismét az Urat vesszük figyelembe, Ő már elérte az abszolút tökéletességet, tehát, mintha már nem lett volna szüksége erre az erényre és mégis hajszál pontosan mindent úgy tett, ahogyan az Atya diktálta neki. Az Atya akarata Számára a legnagyobb volt még itt a földön is. Mielőtt bármit is tett, már előre hálát adott Istennek azért, amiért megteheti azt amit az

Atya rábízott, de mindig mindenben kikérte a véleményét és csak azután cselekedett. Főként a komolyabb csodáknál tett így:
„Hálát adok neked Atyám, amiért meghallgattad fiad kérését, mert Te ezt így akartad Atyám, hogy mindenben a Te akaratodat kövessem.”

Tehát Jézus életében az Atya szava, kérése szent és megmásíthatatlan parancs volt, amelyet be kellett tölteni. Habár volt rá eset, hogy amikor arrafelé ment, amerre az Atya küldte és ha útközben valahova elhívták, hogy gyógyítson , vagy a halálból támasszon fel valakit, akkor ezeknek a kéréseknek is engedelmeskedett. Itt volt „próbára téve” a hite, hogy akkor is tud-e engedelmeskedni az isteni elgondolásnak, ha „nem érezte” azt, hanem másokon keresztül nyilvánult meg, történetesen amikor egy ébredő lélek kívánta a biztos vezetést, vagy egy megkötözött szabadulásért esedezett hozzá. Volt rá eset, hogy nem gyógyította meg azokat akik kérték, hanem az apostolokra bízta ezen eseteket, a Szentlélek eljövetele utáni időre téve ezeknek a betegeknek a gyógyulását, mert még nem volt kellő erős a hitük a gyógyulásba, de főként a gyógyult állapotban való megmaradásban. És nem akarta az Úr azt, hogy visszaessenek a betegségbe, inkább megvárta amíg megerősödik a hitük annyira, hogy mindvégig meg tudnak maradni abban a bűntelen állapotban, amelyre az Úr emelte őket a bűneik bocsánatával. A gyógyulás kegyelemből történik, tehát a kegyelmi állapotba emeli fel az Isten azt a valakit, akit feloldoz bűnei alól, de aki viszont visszaesik a bűnbe, az kiesik a kegyelmi szférából a szenvedtetve nevelő törvénynek a szférájába, ami viszont nem visz senkit sehova, csak a szenvedések világába süllyeszti le az embert.

„Megbocsáttattak a te bűneid, kelj fel és járj!” „...Melyiket könnyebb mondani, azt, hogy megbocsáttattak a te bűneid, vagy azt, hogy meggyógyultál?” Tehát a csodás gyógyítás mindenképpen a feloldozás eredményeként jött és jön létre mind a mai napig. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor tekinthető a bűn megbocsátottnak, ha gyógyulás kíséri. És elsősorban a feloldozás a lényeg és csak utána jön a gyógyulás, habár az emberek ezt fordítva szeretnék: megmaradni a bűnben, de meg is gyógyulni. Pedig a dolgok, csak a megfelelő sorrendben következhetnek be,ezt hűen tükrözi Jakab apostol levele:

„Ha beteg van köztetek, hívjátok a közösség idősebb tagjait (véneit) valljátok meg egymásnak bűneiteket és tegyék rá kezüket a betegre és ha a beteg hisz, akkor meggyógyul.”
Maga Pál is azt mondja:
„A bűn zsoldja a halál!”



Tehát ha valaki gyógyulni szeretne a halálos bűn elkövetése által a halálos betegségből, akkor szakítania kell a bűnnel, ami bűnbánattal és az erre következő feloldozással történhet meg. No mármost, ha az ember visszaesik a bűnbe, akkor visszaesik a betegségbe is. Ezért volt az, hogy az Úr nem gyógyított meg mindig mindenkit, hanem elsősorban azokat, akik már rendelkeztek Beléje vetett kellő hittel, hogy a szellemi kapcsolat létrejöhessen, kellő bűnbánattal, hogy a feloldozás megtörténhessen és kellő lelki erővel, hogy ne essen vissza a bűnös hajlamba, mert akkor az Úr szavai szerint, a dolog másodjára már a hétszeresére fog felnövekedni és sokkal nehezebb lesz a szabadulás, mint az előző esetben.

Nézzétek meg a vérfolyásos asszonyt, aki csak 40 évi kudarc után jutott el odáig hitben, hogy ha csak az Úr ruhája szegélyét megérinti, meg fog gyógyulni. Vagy azt a lebénult embert, akit Jézus csak 30 évi betegség után gyógyított meg a Bethesda tónál, amelynek a vizét időnként felkavarta az angyal és aki először ment bele a vízbe, az meggyógyult. Gondoljátok csak el, hogy mennyire ki volt éhezve már a felső segítségre ez az ember. 30 éven keresztül reménykedve ott feküdt és várt a megoldásra, a csodára. Soha nem adta fel, a kitartása és a hite jutalmat nyert abban, hogy maga az Úr közeledett hozzá azzal a kérdéssel, hogy szeretne- e meggyógyulni? Természetesen, hogy szeretne, hisz azért vott ott. Már 30 éve várta a sort, hogy ő legyen az első, de valaki mindig megelőzte. De ez így volt helyénvaló, mert ennek az embernek, konkrétan az Úrral kellett találkoznia és ahhoz, hogy ez megtörténhessen 30 évre volt szüksége. Ekkorra erősödött meg a hite a 30 évnyi szenvedés alatt annyira, hogy befogadhassa az Urat mint szabadítót és mint megváltót is egyben.

Ezért hát testvéreim, kérjétek mindenekelőtt a hitnek ajándékát, hogy hitetek révén kapcsolatba jöhessetek az Úrral, valamint kérjétek a bűn felismerés és megbánás - megvallás ajándékát,hogy feloldozásban lehessen részetek, hogy meggyógyulhassatok. Ezt igyekszünk bennetek kimunkálni, hogy eljuthassatok az üdvösségre. Igaz,hogy, mivel a meghívottak nem fogadták el a meghívást a nagy menyegzőre, azért a bénákat, a sántákat, az utak szélén lévő koldusokat kell összegyűjtenünk a menyegzőre, de amikorra odáig elértek addigra meg kell gyógyulnotok és meg kell lélekben gazdagodnotok, mert gyógyulatlanul, vagyis beteg lélekkel, szennyes lelki ruhával nem juthattok be az Isten Országába.

Azért vagyunk közétek küldve, hogy levetkőzvén a gőgöt, elismerjétek azt, hogy bűnösök, vagytok akkor már ha fizikailag nem is, de lelkileg betegek vagytok és gyógyulásra szorultok, amit Benne és Általa el is nyerhettek.

De elismerni azt, hogy az ember bűnös, komoly önvizsgálatra és nagyon sok kudarcra van szükség, mert ugyanis az ember az alaptermészetéből kifolyólag jónak hiszi és tartja magát, pedig még maga az Üdvözítő sem tartja magát jónak:
„Miért nevezel te engem jónak, amikor csak egyedül az Isten a jó?”

És a földi ember mégis csak a „jót” keresi a lelkében, a javítani valót viszont sok esetben már csak akkor, amikor szenvedést okoz neki a lelkében lévő rossz. A gőgnek ugyanis az a célja, hogy egy hamis képet tartson a lélek elé, amelyben az embert a szintjéhez képest, mind tökéletesebbnek tüntesse fel, meggátolva ezzel az egyén fejlődését. Minél alacsonyabb szinten van egy lélek, annál nagyobbnak képzeli magát. Ezért kell törekedni az alázatra, hogy minél reálisabb kép alakuljon ki magatokról, mert csak így lehettek fejlődőképesek. A gőg, mint minden más bűn, az élet növekedését, fejlődését rontja meg, a fényben és ragyogásban, ami maga az élet, sötét tónusokat fest, ahol aztán hézagossá válik az élet maga. Olyan ez, mint a napfoltok a napban, hogy ahova ezek rávetődnek, ott biztos, hogy csak negatív dolgok alakulnak ki, háborúságok keletkeznek. Ameddig a gőg uralja a lelket, addig elhiszi magáról, hogy ő tökéletes, mert a gőgnek ezer arculata van és megbújik minden erény mögé, hogy látványosan felduzzassza azt. Így az ember elhiszi magáról, hogy szeret, holott, csak imitálja azt, mert ha valami bántalom éri az ember kiépített fellegvárát, akkor képes sokáig haragudni, mert a gőg nem engedi, hogy megbocsásson. Pedig minél hamarabb meg tudtok bocsátani, annál nagyobb bennetek az isteni szeretet, de a gőg nem is lenne a bukás ősatyja, ha nem magyarázná meg a dolgot a sértett fél javára, vagyis, hogy a sérelem jogos. Pedig mindenki az élet ellen vét, ha nem képes a megbocsátásra, a szeretetre, ugyanis az emberi nem fejlődésével mind nagyobb teret hódít az élet kiterjedésének lehetősége, a testetöltések száma a földön.

Ezért van a népszaporulatra mind nagyobb lehetőség. De nézzétek meg, hogy napjaitokban is mekkora orgiákat ül a gőg az emberi lelkeken azzal, hogy támadja az életet, az élet lehetőségét és csökkenteni akarja azt a sátán sugallatára, mert felesküdött neki, alávetette magát amivel a szövetségesévé vált, aláírva ezzel a saját részére a biztos szellemi halált. Tudatosan és szándékosan vét az élet megjelenési formái ellen csak azért, hogy az ő vélt, a sátán által sugallt igazsága valóra válhasson, csak nem jött rá arra, hogy szellemi síkon ő maga is része annak az életnek, amelynek hadat üzent. Ez a magatartás minden emberben benne él, így bennetek is, mint az élet rákfenéje és mindaddig kényelmesen munkálkodik, amíg az ember fel nem fedezi magában és maga hadat nem üzen a gőgjének. A gőg olyan a lélekben, mint a testben a rák és ameddig a gőg uralja az embert és nem az ember a gőgöt, addig nincs mit várni tőle. Ameddig az ember a másikat akarja megváltoztatni és nem érzi sürgősebbnek a saját üdvösségét, a másikénál, az azt jelenti, hogy magát többnek és tisztábbnak véli látni a másik embernél, vagyis azt, hogy a gőg még hízelgő szavakat képes sugallni a lélek fülébe és hamis képet állítani fel a lélekben.

Mindennek láttán arra kér fel mindnyájatokat a szellemvilág, hogy térjetek meg és legyetek Isten követői! Ismerjétek fel a gőgötöket, mint a fejlődés legnagyobb ellenségét, mert az idő közel van!

Tehát igyekeznetek kellene mégis csak az Urat és a missziós szellemeket követni, akiket többek között mint jó példákat küldött le az Isten. A hangsúlyt - Pál apostollal együtt, Aki azt állította magáról, hogy a bűnösök között Ő az első-,fektessétek a bűnbeismerésre, mert az idő közel van. Valaki minél közelebb van Istenhez, annál kisebbnek és bűnösebbnek érzi magát és nem ellenkezőleg. Minél nagyobbnak érzi magát egy ember, annál kisebb lelki értelemben.
Ezért hát törekedjetek az alázatra! Az alázatos ember nem földön csúszómászó féreg, hanem egy a bűneit beismerő, a kegyelemre rászoruló lélek, aki éppen ezáltal a magatartása által közeledik Isten felé és acélosodik meg a lelke a jónak és az igaznak a követésére.

„Tanuljátok el Tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű és békét találtok lelketeknek.”
Ámen

Ada, 2021.03.21.
UI:

Élet halál kérdése
https://www.youtube.com/watch?v=wdp2HhhU-bA
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 24. Mär 2021, 07:44

Kedves Testvéreim és gyermekeim!


Meghal egy test, amelyet Isten alkotott és meghalnak vele azok a lehetőségek is, amelyet szintén Isten alkotott. Bezárul a földi lét és nem marad az emberből csak néhány emléktöredék, amely azt sugallja, hogy élt valaha egy ember, aki sok esetben nem is tudta azt, hogy mivel is írja tele az élete könyvének lapjait, hanem amikor ide átköltözik és belenéz a könyv hasábjain írottakba, borzad el mindattól, mely írásokat sötét tónusokkal rögzített az Életnek Könyve. Pedig sokszor úgy gondolja az ember, hogy szinte mindent jól cselekszik és mégis mást mutatnak a betűk, a sorok és az oldalak, mert másként lát az ember és másként az Isten. A könyv írásakor viszont az Isten keze fogja a tollat és másolja mindazt, amit az ember diktál neki azokkal a történésekkel, amelyeket maga kreál saját magának. Az ember a saját élete filmjének a forgatókönyvírója és nem tudja, pedig tudhatná, mert a lélek hangja soha nem halkul el amikor szólni kíván az Isten az emberhez, csak az ember az, aki szándékosan nem hall és nem lát meg olyan dolgokat, amelyeket éppen hogy meg kellene hallani és látni. Az ember ilyenkor tudatosan vétkezik az isteni akarat ellen, amely cselekedetből szinte nem bocsáttatik meg semmi.

Az ember nagy önmagában de amikor ide átkerül, csak árnyéka önmagának. Nem marad más belőle csak a könyv a teleírt lapokkal és az mered eléje főként akkor, ha az sötét tónusú, vastag betűkkel van tele írva. Ez a könyv az, ami vagy elmarasztalja, vagy felmenti az embert az isteni ítélet alól.

Így hát mindenki író, a saját életének regényét írja le, sokszor tudatosan, vagy tudatlanul, amely könyvet ez idő alatt angyali kezek tartanak a kezükben. Vannak akik fizikailag is leírják életük regényét, de ezt az „ember” írja a saját szemüvegén keresztül nézve és látva az élet történéseit, az élete nagy regényét az első lélegzetvételtől az utolsó kilehelésig írja, mely könyvben minden gondolat, érzés és cselekedet rögzítve van és így odaát nem vész el semmi. De abból a könyvből, amelyet a fizikai síkon ír, csak annyi marad meg, amennyi isteni igazságot tartalmaz, a többi a posványba hull. Nekem is sok írásom fennmaradt, de voltak köztük olyanok is, amelyek aláhullottak az alacsonyabb szférákba, mert aki és ami ide átkerül, az besoroltatik a saját szférájába.

Úgy éljetek, hogy az életetek regénye, amelyet egész életetek alatt írtok, csupa jó dolgokkal legyen tele! Csak azok a cselekedetek maradnak meg, amelyek szeretetből történtek. Ezek fénylenek a lelketek körül, mint a lelketeket felmentő és újjáteremtő erők, a többi a posványba hull alá és ha ebből van több, akkor magát a szellemet is lerántja.

Isten veletek!

Meghalt barátom közlése.

Ada, 2021.03.23.

UI:
Giuseppe Moscati - A szeretet gyógyít 1-2 https://m.ok.ru/video/2928256027261?fbc ... QyIv0brxmM
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 25. Mär 2021, 02:14

Igazságmorzsák 1. – Színeváltozás - Felvezetés
Adai mediális közlés – 2021 jan. 21

Jézus a városban van apostolaival. Egy bizonyos részük Jézus parancsára tanít és gyógyít, míg kiválaszt közülük hármat, talán a legerősebb tanítványt, Pétert, mint a hit, Jakabot, mint a remény és Jánost, mint a szeretet apostolát és elindulnak kifelé a városból a színeváltozás hegye felé. Akkor Jézus még nem közli velük, hogy hova mennek és mi is az igazi terve velük, de a három apostol követi Őt.
Ahogy haladnak felfelé az úton, Jézus mind fényesebbé válik. Út közben a szellemvilág igazságairól és az emberekre gyakorolt hatásáról tanít amit ők kicsit kétkedve fogadnak. Ekkor szemükre veti hitetlenségüket és tovább oktatja őket. Szól arról is, hogy hogyan fognak a jövőben megjelenni a túlvilágra elköltözöttek szellemei. Ez kicsit újra megzavarja őket, hisz ismerik Mózes erre vonatkozó tilalmait.
Lassan megérkeztek a hegy tetejére és Jézus ekkorra már szinte teljesen átszellemültnek látszik. Teste szinte átlátszó és ragyog mint a nap, talán még attól is fényesebb. Beragyogja a környéket, mint valami önálló fénnyel rendelkező jelenség. Testének körvonalai majdhogynem elmosódnak. Fellebeg a hegy csúcsára és hívja Mózest, Illést és Jeremiást, akik mindhárman engedelmeskedtek ennek a hívásnak. Ők is fénylenek, de hírül sem annyira, mint Ő. Hatalmas különbség van az Úr és ő közöttük.
Jézusból átszellemült állapotában nem csak hatalmas fény, de hatalmas messiási erő is árad ki, mintha valamit meg szeretne rögzíteni a jövőre nézve itt a földi világban ezzel az egyedüli eseménnyel. Miután megjelent a három „idézett”, vagyis az Úr által hívott szellem, elkezdtek úgy beszélgetni, hogy az ajkuk nem is mozgott, mert nem is volt. Igazából csak fények áramlását lehetett látni, mely egyik szellemből a másikba sugárzott át. Az Úrból a három próféta szellemére sokkal erősebb fény áradt át, mint belőlük az Úr felé.
A három apostol,- látva a három próféta szellemét-, igen csak nagy félelem fogta el, mert láttak már sok csodát, természetfeletti gyógyulásokat, halottak életre keltését, kenyerek és halak csodásan történő szaporítását, valamint azt, hogy Jézus a vízen jár, de ilyen élményben még nem volt részük: megnyílt előttük a szellemvilág kapuja és szellemjelenségeket észleltek.
A médiumitás törvényszerűségének alapjait rakta le és áldotta meg gyakorlatilag a színeváltozás hegyén a három próféta szellemének a meghívásával az Úr Jézus és mutatta be a három apostolnak, mint a jövőbeli médiumok várományosainak. De minderről Pünkösdig nem volt szabad beszélniük, mert gyakorlatilag a médiumitás adományát Pünkösdkor kapták meg teljes egészében az apostolok, Péterrel az élen. Habár Péteren keresztül már előbb is szólt a Szentlélek: „Te vagy Krisztus, az élő Isten fia!”

összealította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

Adai mediális közlés_Igazságmorzsák 1. - Szineváltozás
A mértéktartásról
Gyűlekezetünk századik évfordulójára
HANG - Életemről
Mit üzenne a gyógyítóknak Jézus
Szívbe írott erkölcsi törvények
Telepátia határok nélkül




https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh7RyJVG ... Q?e=pNX7Pb
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=Gt31kuT ... bY&index=6
Névtelen Szellem Eszter médium útján_Elszórt kalászok (részlet)
– Hangoskönyv (Levente)

https://www.youtube.com/watch?v=nOJcLaR ... Ku&index=3
Névtelen Szellem közleményei Eszter médium útján – I. Kötet 3. rész (részlet)
– Hangoskönyv (Gergő)

https://www.youtube.com/watch?v=cysxVs8 ... HIbgTLuLho
Fel a magasba – Szellemtani regény - Hangoskönyv

https://www.youtube.com/watch?v=cD7ZdYFJp_U
Csendes éj – Filmdráma (Háborus karácsonyi történet)

https://www.youtube.com/watch?v=M2Y8p2NFi8k&t=304s
Feleség kerestetik – Romantikus filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 26. Mär 2021, 06:24

Miért fontos számunkra a szellemtan?


A szellemtudomány több megközelítésben járható körül. Nézzük mit ír hivatalosan a lexikon a szellemtudomány megfogalmazásáról:

Célja a szellemvilág tényeinek és lényeinek megismerésével az egyéni szellem visszavezetése a világszellemhez. Tudományos megismerés elveit betartva kutatja az érzékfeletti világokat. Ennek eszközei pedig az emberben kifejleszthető magasabb érzék. Három fő irányzata a rózsakeresztes, a manicheista és az antropozófus szellemtudomány.

A száraz szavak helyett nézzük meg a tényeket.
A szellemvilág a fizikai világ felett egy másik dimenzióban létezik. Felépítése szinte azonos a fizikai világ felépítésével.
Hermész Triszmegisztosz nagyon szépen megfogalmazta:
„Való igaz, nem kétséges és bizonyos: ami lenn van, egy és ugyanaz, mint ami fenn van, egy és ugyanaz, mint ami lenn van. Hogy az Egyetlen csodái megvalósuljanak és ahogy minden Egyből keletkezett, az Egy elgondolásából, úgy hasonul minden létező ehhez az Egyhez, amiből származik a Nap az Atyja, a Hold az Anyja, a Föld a Dajkája. Íme Teremtő Atyja minden teljességnek, ereje végtelen, mikor anyaggá válik válaszd el a földet a tűztől, a ritkát a sűrűtől, nagy gonddal és áhítattal a földről az égbe száll és onnan a földre, útjában fenn és lenn erőit magába felvéve. Így a világ minden dicsősége a tied lesz és eloszlik mind a sötétség körülötted. Lám az erők ereje ami minden teret betölt és minden anyagot áthat: így lett a világ megteremtve, melynek számtalan csodálatos hasonmása létezik és ismétlődik az elmondott erő hatására. Miért is a nevem Háromszor Hatalmas Hermes; mert a világ mindhárom bölcsességét bírom. Vége beszédemnek a Nap működéséről.”
Joggal kérdezhetnénk, hogy miért fontos számunkra a szellemvilág és a szellemtudomány megismerése? Képzeljük el azt, hogy egy távoli utazásra készülünk, melyben elhagyjuk örökre lakóhelyünket és egy új országot választunk magunknak. Utazás előtt célszerű tájékozódni arról az országról, arról a népről ahova tartunk. Érdemes megismerni nyelvüket, szokásaikat, életüket. Miután elkerülhetetlenül egyszer meg fogunk halni, el fogjuk hagyni fizikai testünk börtönét ez az utazás elkerülhetetlen lesz a számunkra. Ha nem tájékozódunk már a határon, a „vámon” elbukunk.
Nézzük meg, hogy mit ír a Biblia erről Máté Evangéliumában::
„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.”

A „határon” azaz a halálon nem vihető át földi kincs, semmi ami rozsdásodik. Sok embertársunknak ez komoly problémát okoz, mert nagyon ragaszkodik a megszerzett javaihoz, komoly kötéseket hoz létre ezzel magának. Sokan ezért is nem akarnak hinni a szellemvilág létezésében, mert kényelmesebb a tudatunk elől elhallgatni, mint tudomást venni róla, elfogadni a létezését. Azt hiszik sokan, ha nem vesznek róla tudomást, akkor az nem létezik. A törvények nem betartása komoly következményekkel járhat. Azért mert nem veszünk róla tudomást az attól függetlenül még létezik. Egy egyszerű példával illusztrálva, ha valaki nem ismeri el a gravitáció törvényét, az ugorjon ki a nyolcadik emeletről és rá fog jönni, hogy a törvény igenis létezik! Csak lehet, hogy erre repülés közben fog felismerésre jutni és akkor már túl késő!
Visszatérve a „határon” (halálon) történő áthaladáshoz, a szabályokat ismerve csak szellemi kincseket lehet átvinni. Mik ezek? A szeretet és a szeretettel létrehozott állapotok, melyeket a gyakorlatban váltottunk valóra.
Mi is a szeretet? Erre szintén a Bibliában találunk Pál Apostol levelében megfelelő magyarázatot:
„Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom.
És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyükről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;
Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszűnnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.
Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:
De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.
Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat.
Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.
Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat, leginkább pedig, hogy prófétáljatok”

Nagyon fontos a számunkra, hogy az Igét a gyakorlatba kell átültetni, a valóságban kell alkalmazni. Hiába tudja valaki a Szentírás minden sorát fejből, ha egyetlen sorát sem élte meg a gyakorlatban, ezzel az egész élete céltalanná válik vele.
Az emberi élet nagyon rövid, nincs időnk a tévutakra. Minden alkalmat meg kell ragadni arra, hogy fejlődésünket elősegítsük és erre a szellemvilág segítsége a legalkalmasabb. Felkészítenek minket, közlik a szabályokat a szellemi élethez, de legfontosabbat is elmondják. Azt, hogy miképpen éljük le most az életünket, mi a fontos a számunkra.
Jézus mikor lejött közénk azt mondta: „helybenhagyom a Mózesi Törvényeket, de egyet teszek még hozzá: szeressétek egymást” És ez a szeretet a feltétel nélküli szeretet. Amikor nem azért szeretem a másikat, mert szeret engem, hanem azért, mert szeretem, Szeretem akkor is ha ellenségem.. Ezzel többet tud nekem segíteni mint ártani, mert rajta keresztül lehetőséget kapok a gyakorlatban szeretetem kiterjesztésére!
Van egy zsidó közmondás: ha egy ember életét megmentetted, akkor az egész világot megmentetted vele. Szeretetünk kiáradásával nagyon sok ember életét meg lehet menteni. Nagyon fontos dolog tudni azt, hogy két ember közt a legrövidebb út a mosoly!
Természetesen nem könnyű ezt a gyakorlatba átültetni. Nagyon sok erőpróbának vagyunk kitéve, ha egyik próbán átmegyünk akkor következik a másik. Mediális úton, belső hang megszólalásával vagy intuícióval sok segítséget kapunk a szellemvilágtól. Sok esetben könyvet adnak a kezünkbe, vagy az lábaink „véletlenül” egy megfelelő tanfolyamra, előadásra visznek be. Itt kihangsúlyoztam a „véletlen” szót, mert sokan véletlennek hiszik a velük megtörténteket, de véletlenek nincsenek. Amikor a kezünkbe kerülnek a szellemi törvények valamilyen formában vagy közléseket kapunk, azok komoly előkészítő szellemi munkák eredményei, mint az sem véletlen kedves Barátom, hogy most e sorokat olvasod!
Visszatérve a kiinduló gondolatunkhoz Rudolf Steiner soraiban megtaláltam összefoglalva azt a gondolatot, hogy miért fontos számunkra a szellemtan:

„A szellemtan, ha valóban az emberek szívében fog élni, át fogja hidalni a
fizikai és a szellemi világ közötti kezdeti szakadékot, hogy éppen ez lesz a
szellemtannak az életben kifejtett hatása, ez lesz az értéke az életben. A
szellemtudománynak az meg valóban csak a kezdete, amikor az ember abban
latja a dolgoknak lényeget, hogy megtanuljon néhány szellemtani fogalmat és
gondolatot, például az emberi lény részeit vagy azt, hogy mi mindenben
részesülhet az ember a szellemi világból. Csak ha már tudjuk, hogy hogyan
nyúl bele a szellemtan egész életünkbe, akkor teremti meg a hidat a fizikai
és szellemi világ között, de akkor valóban, gyakorlatilag is megteremti azt.
Akkor majd nem csak passzívan viselkedünk azokkal szemben, akik átmentek a
halál kapuján, hanem aktív kapcsolatban maradunk velük, eleven
érintkezésében és tudunk nekik segíteni. Ehhez azonban szükséges, hogy a
szellemtant bevigyük az emberek tudatába, ha a világunk egészet nézzük,
ahhoz egyaránt hozzátartozik a fizikai lét és a fizikaiság fölötti szellemi
lét, s hogy az ember nemcsak azért van a földön, hogy születése és halál
között összegyűjtse saját magának a fizikai lét gyümölcseit, hanem azért is,
hogy felküldje a fizikaiság feletti világba azt, amit csak fizikai síkon
lehet megtapasztalni, ami egyáltalán csak ezen a síkon létezhet!
Itt a földi életben úgy tűnik a szellemtan csak teória, csak egy olyan
világnézet, amit az ember azért tesz magáévá, mert érdekli. Halálunk után
viszont ez az a fáklya, amely a halál és az újraszületés között bevilágítja
a szellemi világot! Aki itt a földön megveti a szellemtant, az nélkülözni
fogja ezt a fáklyát; halála és újraszületése között le fog tompulni a
tudata. Aki tehát szellemtudományokkal foglalkozik, az nemcsak elméleteket
gyárt, hanem eleven dolgok művel. A szellemtudomány úgyszólván az élet
fáklyája! A szellemi tanítások tartalma itt a földön fogalmak és eszmék
formájában jelenik meg, ezek azonban halálunk után eleven erőkké vállnak!”

Elnézést kell kérnem, ha sok idézetet használok fel a tanulmány összeállításához, de nagyon sokan foglakoztak szellemtannal és komoly mélységekben, így célszerű az előttem élt vagy most élő szellemtanosok munkáját is felhasználni azon közös cél érdekében, ami az embertársaink felvilágosítását szolgálja!

Nagyon fontos tudni, hogy a földi életben a földi és szellemi törvényeknek kell megfelelni, a szellemi életben kizárólag szellemi törvényeknek.
Életünknek meghatározó eleme a következő mondat.
„Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek.”
A földi törvényeknek meg kell felelni és nem szabad szellemi törvényekre hivatkozva azokat megszegni. Ha megszegjük azokat hiába várunk a szellemvilágból segítséget, a törvények megszegésének következményeit nekünk magunknak kell fizikailag elviselni. Sugallatokkal, figyelmeztetésekkel kapunk intő jeleket, de szellemi érettségünktől függ, hogy ezeket mennyire érzékeljük. Fontosabb a szellemi tudásunkat beépíteni fizikai életünkbe, de ezekre majd később visszatérek. Ilyenek például a megszállottság elkerülése, védelmek, fehér-fekete mágiák
Nézzünk egy pár nagyon fontos szellemi törvényt, amit érdemes átérezni és betartani:

Ne ölj. „Aki egy embert megszégyenít úgy, hogy arcába kergeti a vért, az annyi, mintha megölte volna”. Ugye milyen könnyű „ölni”?

Amikor képes vagy önmagadat kedvesen és türelmesen elfogadni és szeretni, akkor könnyebb lesz másokat feltétel nélkül szeretni.

A Csan-Tao törvénye:
Az aggyal és vérkeringéssel rendelkező lények életének tisztelete.
A józanság megőrzése.
Az állatok és emberek bántalmazásának tilalma.
A rászedés ( becsapás ) tilalma.
A megszégyenítés tilalma.
A fölösleges beszéd tilalma.
A szenvedések csillapításának kötelessége.
A vállalt lelkigyakorlatok betartásának kötelessége.

Íme a legfontosabb törvény a világ összes vallásával egyezően.
Szász Ilma könyvében gyönyörű párhuzamot találtam ezekhez az írásokhoz,
( A nagy vallások végső üzenete ):

Konfuciusz (Beszélgetések 15, 23) Amit nem kívánsz magadnak, azt ne tedd másnak se.

Hillel (Sabbath 31a) Ne tedd mással, amit nem akarsz, hogy veled tegyenek.

Jézus (Mt.7 12., Lk 6 31.) Amit tehát szeretnétek, hogy emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük.

Iszlám ( an-Nawawri 40 Hadit 13) Senki sem igaz hívő közületek, amíg nem kívánja testvére számára ugyanazt, amit magának kíván.

Dzsainizmus ( Sutrakritanga 1.11.33) Úgy bánjon az ember a világ minden teremtményével, ahogy szeretné, hogy vele bánjanak.

Buddhizmus (Samyuta Nikaja V. 353.35-354.2) Ami se nem kellemes, se nem örvendetes számomra, hogy okozhatnám azt valaki másnak.

Hinduizmus (Mahabharata XIII. 114.8) Nem volna szabad úgy viselkednünk másokkal szemben, ahogy az nekünk magunknak kellemetlen volna. Ez az erkölcs lényege.

A szellemtudomány, szellemtan ezeknek a közléseknek felismerése, a tiszta forrásból történő táplálkozás, mely mindegy, hogy milyen nép – vagy vallási csoportnál van jelen, a forrás ugyanaz. A szellemtan megismerésével közelebb jutunk saját magunk és a körülvevő világok megismeréséhez, felismeréséhez. Lehetőségünk van kapcsolatteremtésre, ráláthatunk a szépségére és a veszélyességére is. Miután ami „lenn az fenn és fordítva”, így a szellemvilágban is megtalálhatók a gonosz erők, melyek gátolni akarják fejlődésünket. Ezért is fontos ezeknek az erőknek a felismerése és elkerülése. Következő írásaimban ezekről akarok beszélni és segítséget adni mindenkinek, akit érdekel a saját fejlődése, sorsa és szellemtestvérei jövője.


Írta: Karsay István

UI:

Énok Összes Könyve (I.-VII.)
https://www.youtube.com/watch?v=K8IitLVhOFM
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 27. Mär 2021, 06:53

Hegyi beszéd és a gonosz emberi elvek

Névtelen Szellem 1969. február 27.

Igen, én várok már régen reád az Úr Jézus nevében. Láttam azt, hogy mélyen belemerültél az elvégzett munka áttekintésébe, azért nagyon szívesen békén hagylak, csak az nekem nagy szomorúságot okoz, hogy a látásod ennyire elromlott. Már nincs sok hátra, de mégis a világosabb időkre kell hagyni a további átnézést, már nem sok a mondanivalóm ehhez, de mégsem hagyhatom azok nélkül a megjegyzések nélkül, amelyeket - mint a kerekeket való olajozást - annyira szükségeseknek ítélem, mert a duál fogalom nagyon elterjedt a félig értesült könnyen hívő spiritiszták között és nagyon hamar és könnyen elfogadták a duálok találkozását, hogy hibás elgondolásaikat, érzelmeiket törvényes formába öltöztethessék.
Pedig éppen ellenkezőleg: szeretném az emberek fogalmait megvilágítani, hogy az igazságot megismerve, igyekezzenek azt betölteni, mert bizony nagyon messze elesnek időben és térben attól a hajszolt boldogságtól, amit mindenáron el akarnak érni, mint emberek. Az emberek okoskodnak, erőszakkal akarják feszegetni és ellopni azt a boldogságot, amit ők dobtak el maguktól és folyton mélyebbre ássák azokat a gyémántokat, amelyeket besároztak és sárba tiportak - és folyton tipornak - az ő emberi értelmetlenségükkel és az Istennel szembehelyezkedéseikkel és így sajnos mindig ők esnek távolabb attól a boldogságtól, amit erőszakkal igyekeznek megszerezni.

Amire a forduló lejár, nagyon kevesen érik el azt, amiért sok száz évig hiába küzdöttek és szenvedtek. Ilyen bonyolult az emberi sors, de az igazság egyenes. Az Istentől való eltávolodás és a bűn miatt nagyon nehezen felismerhető, mert egészen más formában jelenik meg az igazság, amit az emberi lelkek nem találnak könnyűnek a megértésre. Vannak most is elegen és ezután még többen lesznek, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, de azt mindig nehezebben hozzáférhetővé teszik azok az elvek, amelyek kormányozzák a világot. Pedig mindig az elfogadott elvek irányítják a sorsokat: az embermilliók sorsát.
Nagyon kevés kell ahhoz, hogy az emberek sokaságát a könnyen megszerezhető kívánt jókhoz hozzájuttassák - de a romlott emberi fogalmak szerint még a kevés is soknak látszik, mert az ember a maga elgondolása szerint megköveteli mindazt, ami van - amit más nagy fáradozással és áldozatokkal megszerzett - hogy ő uralkodhasson felette. Ez nemcsak az anyagi javakra, hanem a szellemi eredményekre is egyformán szól, mert úgy gondolja, bizonyos dicsőség jár vele. És a telhetetlen emberi léleknek minden kell, ami van ...

Ezért pusztítja el maga alatt a Földet, ezért kell harcolni a békéért, mert nem lehet megóvni másképp az uralkodni akarók ellen. - Az emberi elvek gonoszak, mert az isteni elveket eldobják, mert ezeket bizonyos igazságok őrizik, ezeket pedig be kell tartani és bizonyos lemondást és engedelmességet kell gyakorolni. Az ősi ellentmondás szelleme harcol az örökkévalóság törvénye ellen. Ez a nehéz harc folyik és egyre kihívóbbá, erőszakosabbá válik, mert a fordulóponthoz közeledik a világ igazsága.
Én boldognak mondom azt, aki idejében elfogadja az Isten feléje nyújtott segítő kezét és ha nagy próbákon és nehéz lemondásokon kell is keresztül menni a földi életeken, de mégis megharcolja a nemes harcát a tévelygő világgal - nem fegyverrel, hanem a saját lelkében - mert a tévelygő világtól nem kaphat semmit. Mert annak minden kell, nemcsak az ember teste, hanem elsősorban a lelke - hogy a hazugságát dicsőítse és imádja, térdet hajtson a világ igazsága előtt, ami a hazugságot dicsőíti.

Az emberi lélek könnyen megegyez és tapsol a gonosz eszméknek, de a legbensőbb isteni szikra érzi azt, hogy le kell mondani minden jobbnak kedvező igazságról. Ezért kell áldozatot hozni, hogy az igazi búza magva is megnövekedhessen a konkoly között, ha nem is sok, de mégis valami legyen és maradjon fenn az ítélet napjáig. Sokáig kell tűrni a búzaszálnak, amíg a konkoly is megérik - de akkor nem keveredik a búza közé, mert még ha szemenkint válogatják is ki az elhullott kalászokat - akkor is kiszedik azok, akiket a szeretet munkára szólít fel, hogy semmi el ne vesszen azokból a szemekből, akik az utolsó időben kint maradtak a tarlón.
Azért ne érezze senki, hogy hiába élt, hiába szenvedte a keserű megpróbáltatások idején a konkoly büszke csapkodását, semmi nem történik hiába, mert a konkoly ízlése, vágya, törekvése más vonzásnak engedve a lapát másik oldalára húzódik és a tiszta magot is más irány felé vonzza a természet törvénye.
Így az egyik a szórólapátnak arra a részére kerül, amelyik a mennyei csűrbe kerül az előbb érkezettekhez és a konkoly is egybeszóródik azokkal, akiket megemészt a tűz, az igazság hatalmas ereje. Azért munkálkodunk, azért várunk amíg az Úr munkát bíz ránk, hogy egybegyűjtsük azokat a még éretlen magokat, akik nagyon nehezen érnek meg a jóra és az igazra. Azért ne kétségeskedjetek, ne érezzétek magatokat elhagyatva, még akkor sem, ha ég és Föld összeroppanónak látszik is. Az Úr kint jár a mezőn és nézi, mennyi az, aki még megérhetik az időre.

Most pihenjél. Isten veled.

Szemlézte: Bíró László
--
Szellemtani Irodalom:
https://onedrive.live.com/?authkey=%21A ... 2B1B3312C8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 28. Mär 2021, 10:05

Virágvasárnapra
Részlet szabadon

Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének második kötetéből - 1982. április 4.

A megváltó Krisztus nevében köszöntelek benneteket kedves testvéreim! Jeruzsálem egy különös város. Jeruzsálemben keveredik Kelet minden idegensége, Kelet minden különcsége, minden vadsága. Száraz, mint azok a lelkek, akik nem fogadták be az Úrnak, a Krisztusnak tanításait. Félelem honolt és félelem honol ma is a város falai között.
Olvastátok, hogy azért érte utol a végzete, mert nem ismerte fel ama nagy napokban Krisztust annak, Aki volt. Az a kis tömeg is, amely hozsannát kiáltott, amely elismeréssel adózott, amely az út szélére teregette ruháit, amely pálmaágakat tördelt és azokkal adta meg külső szerint Krisztusnak az elismerést, mint hallottátok: szellemi behatásra cselekedte azt. De a nagy többség, Izrael fiai, akik kiválasztottaknak tartották magukat, néhány nappal később már feszítsdmeg-et kiáltottak és keresztre juttatták az Urat. Feszítsd meg-et kiáltottak és mindenkit megfélemlítettek, beleértve Pilátust is, aki tétovázott hozzányúlni az ártatlan vérhez.
Mindenki mást ért, mindenki mást hall és mindenki az önzéstől fűtve birtokolni akarja ezt a várost. Azonban nem lesz ott békesség és a városon nem lesz az Úr áldása egészen az idők végezetéig. Sőt, gyújtópontja lesz mindazoknak a háborúságoknak és veszedelmeknek, amelyek létrejönnek egy maroknyi nép körül, amely már elveszítette kiválasztottságát és csak más nemzetek támogatásával igyekszik uralmat biztosítani magának. De nem lesz áldás testvéreim azokon az emberlelkeken sem, akik akár a múltban, akár a jelenben megtagadják és nem ismerik el az Úr Jézus Krisztust a világ megváltójának, a felkent messiásnak.
Ugyanis éretlen lelkeket nem lehet a mennyei csűrökbe betakarítani. Nem az számít, hogy milyen faj, milyen vallási csoport, milyen nemzet kebelében ölt az ember egyik vagy másik életében testet, hanem a benne végbemenő változás.
A legnagyobb és a leghatalmasabb áldozatot Jézus Krisztus hozta, Aki nem torpant meg az utolsó vacsora utáni árulás pillanataiban sem, hanem végigjárta azt a keskeny, szenvedésekkel teli utat, amely a Golgotára vezetett. Az ember azonban, amikor sokkal rövidebb útszakaszon tapasztalt nehézségek közepette sem képes az eszméhez hűnek maradnia, hanem azt részint félelemből, részint érdekből, részint bizonytalanságból, részint önzésből könnyen feladja. Önmagát úgy mossa ki, hogy amit tett, azt a békesség kedvéért, elnézésből tette.
A sötétség közeledőben van hozzátok! Nem csak a Nap ereje, a Nap fénye, és a Nap melegsége fog megfogyatkozni, hanem a szellemi igazságok fénye és lelkesítő ereje is, mert egyre kevesebb lesz azoknak a száma, akik ezt a szövétneket hajlandók magasra emelni, akik ehhez ragaszkodnak, akik ettől el nem térnek és azt el nem dobják különböző emberies elgondolásokért. Amikor magáról az igazság érvényesítéséről van szó, akkor nem meritek azt megtenni, akkor bizonytalankodtok, akkor különböző kételyek ébrednek bennetek, mint Pilátusban, hogy hát mi is az igazság.
Nem arra van szüksége az embernek, hogy másokért aggódjék és aggodalmaskodjék, mások életét befolyásolja, hanem elsősorban önmagával van munkája. Önmagával kell a harcot megharcolnia és megküzdenie. Az önmaga bűnei felett kell neki bűnbánatot tartani. Nem úgy, mint a régi zsidók, akik felvándoroltak a sirató falhoz - mint azt én is láttam - és ott verve a mellüket azt hitték, hogy ezáltal megszabadultak bűneiktől. Azonban, mihelyt Jeruzsálem porát lerázták a lábukról, újra visszaestek régi bűneikbe. Újra minden úgy ment tovább, mint ahogy azt a régi írásokban, az Ótestamentumban láthatjátok: paráznák, hamisak, gonoszak, öldöklők maradtak.
Ma, az egész Földön nincs dicsősége Krisztus igazságának; nincs győzelme a jónak, hanem mindenütt a fondorlat, a hamisság, a képmutatás, az érdek, az önzés, a testiség uralkodik és vesz győzelmet azokon a gyengébb lelkeken, akik még nem erősödtek meg az igazság emlőjén. Az ember hányszor és hányszor szorítja háttérbe azt a jót, amiért még vesszőfutást sem kell elszenvednie, és nem meri megvallani hitét, meggyőződését, hanem együtt hallgat vagy együtt nevetgél azokkal, akiknek eltérő az elgondolásuk az erkölcsi törvényekről, vagy akiknek nincsenek is erkölcsi gátlásaik.
Testvéreim, úgy Krisztus elítéltetése idején, mint ma is, a fekete mágia virágzik. Olyan fekete és sűrű erők áramlanak alá a Földetekre, hogy ez egészen kétségbeejtő. Nem azért, mintha Isten akarata lenne ez, hanem azért, mert a Földön kegyelemből testet kapott emberek megnyitják azokat a zsilipeket és csapokat, amelyeken keresztül a legalantasabb lelki régiókba tömörült sötét erők özönölhetnek a Földetekre. Ezek megmételyeznek nem egy, öt, vagy tizenkét embert, hanem a Földnek jóformán az egész lakosságát.
Azt is tagadja az ellentét, hogy a mi Urunk, a Jézus Krisztus a Földön járt, a Földön élt, elhozta a teremtő Isten akaratát, parancsolatait, törvényeit, mert a törvény az emberi lélekben már kiismerhetetlenségig összekuszálódott a rosszal és egyáltalán képtelen volt az ember a jó és rossz közötti különbség megtételére. Azt úgy állítja oda, mint nem létező valamit, mint a fantázia szüleményét. Az igazságot úgy teszi az ember elé, mint valami megvalósíthatatlan dolgot, amiért nem érdemes lemondani a test kedvteléseiről.
Testvéreim, az embernek meg kell érnie arra, hogy ebben a sok rosszal megkevert világban megérezze, meglássa, hogy mi az, amit tennie kell és mi az, amit nem tehet meg. Semmiféle helytelenséget, bűnös, az igazsággal ellenkező dolgot nem támogathat az ember csak azért, hogy embertársa meg ne nehezteljen, meg ne haragudjék. Én csak arra szeretném legalább a ti lelki világotokat befolyásolni, hogy ne téveszthessen meg benneteket a világban tomboló rossz, hogy a rosszra ne mondjátok ti is, hogy jó; hogy a rosszat, ha az a legkedvesebb valakitől jön is felétek, ne fogadjátok el.
Ne a jót szorítsa az ember a háttérbe, és így akarjon békességet, hanem a másikat próbálja arra befolyásolni, hogy az is a maga valóságában kezdje látni a dolgokat. Nem erőszakos módon, nem veszekedve, nem vitatkozva, nem elítélőleg testvéreim, hanem csak úgy, ahogy minket is és benneteket is az Igazság lelke és Krisztus igazsága tanít. Még akkor is testvéreim, ha nem dogmatikus ez az igazság, és nem mondja nektek, hogy ezt csak így szabad és így kell értelmeznetek és cselekednetek. Ti állítólag ebből már kinőttetek. Nektek állítólag már nincs szükségetek korlátokra és dogmákra. Ha ez így van, akkor ne legyen az a „test erőtelen”, mégha a lélek vágya bizonyos fokig az anyagiak felé irányul is, ami a ti fokozatotokon még természetes. Ugyanis, ha egy szekérbe lovakat fogtok be, az még nem jelenti azt - mivel a ló húzza a kocsit - hogy annak a kocsinak arra kell mennie, amerre a ló akar, hanem aki a bakon ül és a gyeplőt tartja a kezében, annak kell a lovakat irányítani, hogy a kocsi jobbra, vagy balra forduljon vagy egyenesen haladjon előre.
Mi adja a szellemnek a gazdagságát? Erők, testvéreim. Milyen erők? Tiszta erők. Miért tiszta erők? Mert a tiszta erőkkel meg lehet zabolázni a szennyeseket, le lehet szerelni és bizonyos mederbe lehet szorítani azokat. A jó erők megtörik a rossz, indulatos, gonosz erők mindennemű támadását. Ellenkező esetben pedig a rossz a rosszal kapcsolódva megerősödik, elsodorja, és áldozatává teszi azt a szellemet, aki engedett annak.
Hogy juthat az ember jó erők birtokába, mikor a bukás óta mindent elpazarolt és amint ti mondanátok, most már csak Isten ingyen kegyelméből él? Úgy, hogy az általa megkötött erőket felszabadítja, úgy, hogy a bűnből megtér és erényeket szerez. Nem szóval, nem beszéddel, nem a feketét fehérre mosva önmaga és mások előtt is, hanem a valóságban cselekszi azt meg. Lassan, türelmesen, fokozatosan, lépésről-lépésre lemondva helytelen vágyairól. Lemond mindazokról, amiket az igazság ismereténél fogva bűnösnek, helytelennek, igaztalannak ismert meg; hogy a türelmetlen ember türelmessé, az indulatos szelíd lelkűvé, az önző adakozóvá a dolgozni nem szerető rest lélek pedig munkálkodó emberré váljék.
Adjon nektek az én Atyám és az én Istenem olyan ünnepet, amely áldást és békességet hoz néktek!
Isten veletek!

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 29. Mär 2021, 07:52

Mikor lesz a feltámadás?

Névtelen Szellem 1968. február 1.

Már várlak az Úr Jézus nevében gyermekem. Igen, nagyon csodálkoztál? Igen, de mégis valamennyit megértettél belőle? Igen, nem mindent lehet az emberi fogalmak szerint a lelkekhez közel hozni, mert más az emberi gondolkozás - és más a lélek fogalma azokról az elérhető és el nem érhető dolgokról, amelyeket, mint célt az isteni törvény eléje tűzött.
Mózes által közelebb hozta az ember értelméhez a vastag és kemény igazságokat, vagyis azokat a törvényeket, melyeket az embernek minden körülmények között be kell töltenie, ha a Földön egyáltalán élni akar, mert ezeken a pontokon forog az élet, a felfelé emelkedés törvénye. Ezeknek be kell töltődniük ezeknek beteljesítésével, mert ezzel emelkedhetik a lélek felfelé.
Elsősorban megköveteli az Istennel szemben való engedelmességet, hogy a magasabbrendű igazságoknak helyet készítsen a lélekben. Csak az engedelmesség teheti lehetővé az emberi lélekben az elfogadó készség fejlődését. Ez a „hit” ereje, ami minden finom behatásnak helyet készít, mind az érzelmi világ, mind az értelmi világ behatásának. Helyet készít a boldogságnak, az örömnek.
Félelmekkel teljes a világi élet minden tévelygése, amely a következmények formájában „bosszút áll” az ellene cselekvőkön. Nem az isteni bosszúállás ez, mint azt az ember helytelenül magyarázza, hanem maga a bűn, az isteni törvényekkel szemben való elgondolások, érzések és cselekedetek. Az isteni „szeretet”, a tökéletes összhang az „igazság” megteremtője, fenntartója, táplálója és előre vivője a folyton megújuló boldogság örömökben való meggazdagodásának.
Tulajdonképpen ez az igazi életcélja. - Az isteni akarat erre az örömökben gazdag életre hívta elő az Ő általa teremtett lelkeket, az emberré süllyedt szellemi lényeket. Ez a célja az életnek mind a Földön, mind a mennyei magasabb és tisztább lélekállapotban élőknek. Ez a boldogságra való törekvés meg van minden teremtett lélekben, a legmagasabbtól a legalsóbb fokon élő lényekben, de amíg a lélek az igaz Istentől való teremtetését, szellemi származását nem tudja megérteni, és nem képes elfogadni, addig a teremtettek alacsonyrendű fokozatához tartozik.

Nem azért, mert ilyennek teremtetett, hanem azért, mert a bűnök annyira elhomályosították az érzelmi megérző szerveit, hogy ezekre a finom érzelmi rezgésekre - vagy ezek elfogadására - eltompultak. Az élet egészen alacsony fokozataira és ezek rezgéseire tud csak hatásokat felvenni, vagy leadni. A lélek fokozatosan elveszti felfogó képességeit, önmagából is csak az állati ösztönök hatásainak az érzéki megnyilvánulásai szerint tudja az életet felfogni és az életnek csak ezen a területén tud élni, mozogni és hatásokat felfogni és leadni. Ez pedig nem más - mint a részleges halál.
A halál bekövetkeztével elveszti lelki tájékozódó képességeit és sem hatásokat felfogni, sem leadni nem képes többé, vagy süllyedt állapotához képest nagyon hiányosan. Ez nemcsak a test halálát jelenti, hanem a lélek felfogó és leadó képességétől megfosztott tengődést is ... Ez a bűn és a lélek sorsa, amely az élettel együtt jár.
Hol van és mikor lesz feltámadás? Ki mondhatná ezt meg - amikor ezt még a mennyei angyalok sem tudják? Az a finom művű mérleg - amelyben ezek el vannak rejtve - az élő ember lelkében van elrejtve. Minden a Földön élő emberlélek magában hordozza ezt a mérleget. Ezeket a finom művű igazságot megmutató isteni törvényeket, amelyeket a földi ember ritkán ismer fel egészen addig, amíg a lelkiismeretnek nevezett igazság annyira meg nem sebesül, hogy fájdalmat érez, és menekülni akar előle az emberi tudata.
Boldog az, akiben idejében felébred az önvád, a bűntudat és lehetőséget nyújt a kegyelem arra, hogy amit még lehetséges, jóvátehessen, kiegyenlítsen, semlegesítsen a földi életében. Ezt a kiegyenlítő, bűnbocsánatot ígérő, jóvá kiigazító lehetőséget ígérő reménységet adja az isteni kegyelem azoknak, akikben felébred a bűntudat, az önvád, és megismerik magukat az igazság tükrében. Felismerik tetteik helytelen tarthatatlanságát, gondolataik, érzéseik, cselekedeteik rossz következményeit és rombolásait, amelyet a másik ember lelkében okoztak és igyekszenek kiengesztelni, meggyógyítani a sebeket, melyeket a mások lelkében, életében okoztak.
Az idő közel van, a számonkérés ideje hamar elérkezik. Minden élet ítélet alá esik, mert az igazság törvénye számon kéri a napokat, az órákat, a cselekedeteket, az érzéseket és a hatásokat, az eredményeket. Mert minden gondolat, minden érzés, minden eredmény - jó vagy rossz - az igazság mérlegén megméretik és minden eredmény új életlehetőséget, új próbát, vagy ítéletet hoz magával.
Aki az élete eredményeivel gazdagabbá lett szellemileg - az boldogan ad hálát, hogy nem hiába élt és szenvedett, mert a szenvedéseivel új, magasabbrendű életet nyert el és tisztább képességek birtokába jutott. Nagyobb szabadságot, tisztább meglátást kapott, és szellemi képességek és lehetőségek által eddig nem ismert örömök birtokosaivá vált.
Semmi nem marad értékelés nélkül, ami jó és igaz eredményt nem hozna, mert az élet örök és azt tárja az emberi lélek elé, ami igaz és valóság. Az ember higgyen és bízzon az ígéretben, az életben, mert az élet Istentől való és Őhozzá vezet vissza minden út. Akár öröm, akár szenvedés, akár egy-egy lehullott paránya a boldogságnak, akár az eltévedtek igazságot nem ismerő helytelen cselekedete, beszédje - minden - keresztülmegy az igazságos ítélet mérlegén.
Ne féljetek semmitől, még az ítélettől sem, ha lelketeket az Úr kezébe tettétek le, nem vagytok elveszve. Ő megharcolta az élet legnehezebb útján a törvény engesztelő, feloldó hatalmával a harcot és Ő győzött, hogy akik Ővele járnak, Ővele az Ő útján járnak, el ne vesszenek, hanem örökéletet nyerjenek; hogy, nem a keserűségek útján, hanem a reménység útján még örömvirágok is nyíljanak részükre.
Higgyél és higgyetek, tomboljon kívül a világ, vívja a maga harcát a gonosz egymással és egymás ellen, ti örüljetek, mert a ti nevetek fel van írva a megtartottak lapjára.
Isten veletek.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 29. Mär 2021, 07:54

A kislány és az ateista - Vita Istenről
Tom Retterbush

Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateista hozzáfordul:
-Tudod kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal. Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasanválaszol.
-Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?
-Mondjuk beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se mennyország, se karma, se élet a halál után! -dobja fel a témát kárörvendő mosollyal az ateista. A kislány elgondolkodik, és így szól:
-Rendben, de előtte hadd kérdezzek én valamit. A lovak, a tehenek és az őzikék is nagyjából ugyanazt legelik igaz? Füvet. Akkor miért van az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?
Az ateista szemmel láthatóan meglepődik. Kikerekedett szemekkel csak annyit válaszol:
-Fogalmam sincs. Erre a gyermek:
-Nos akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan okosnak, hogy Istenről, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni életről beszélj nekem, mikor még a szarhoz sem értesz! Zárta le a beszélgetést a kislány, és ment vissza olvasni.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 30. Mär 2021, 08:20

Részlet a "Krisztus áldozata" című médiumi közlésből

Tudjátok jól, hogy Krisztus milyen gyanúsításoknak, megaláztatásoknak, majd szenvedéseknek volt kitéve; hogy a virágvasárnapi bevonulástól a nagypénteki gyötredelmes szenvedésén keresztül, a kereszthalál áldozatán keresztül eljusson a feltámadás nagy és dicső pillana¬tához. Ez a feltámadás szellemben, lélekben, igazságban és fizikai testben is megtörtént, és nem annyira az Úrért magáért, hanem, hogy az emberek lássanak, hogy az em¬berek a meggyőződésen keresztül hithez jussanak és ezál¬tal Isten igazságát töltsék be és Isten akaratát szolgálják.

Krisztus a földi életével, minden munkájával és a feltámadásával óriási rést ütött az ellentét hálóján.
Inkarnációja alkalmával nem kebeleztetett be a testbe úgy, ahogyan ez a földi emberrel történik: Ő mindenkor megmaradt tudatos, éber szel¬lemnek, Aki szünet nélkül kapcsolatban állt, benne élt és hatott az Őt környező szellemi világra és képes volt onnan szüntelenül hatásokat átvenni. Még az alacsony szférák lakói is rögtön felismerték őt, mert hiszen szellemi sze¬mekkel nézve annyira feltűnő, annyira nagy világosság, annyira nagy erők hordozója volt.
Amerre az Úr lépett, amerre mozdult, amerre kezét kinyújtotta, amit pillantásával végig simogatott, min¬den, minden a Belőle kiáradó életerőt és fényözönt érezte meg, mi több, gyorsan elnyelte azt, mint a sötét ruha a Nap sugarait. Mindezek szünet nélkül, pillanatról pillanatra történtek körülötte. Még az álom ideje alatt is, amikor rövid időre a testétől jobban elhúzódott, szünet nélkül az egész környezetére vibráló, éltető hatással volt, aminek senki és semmi – még a kövek sem – voltak képe-sek ellenállni. Mert ami Vele kapcsolatba került, amit meg¬érintett, abban megindult az élet pezsgése, ott gyorsabbá vált a még holtnak tűnő anyag molekuláinak mozgása, le¬bomlási folyamata, hogy a kemény anyag, mint a szikla is, engedelmeskedjék Néki.

Min¬den halálon keresztülment ember – tehát minden fizikai¬lag meghalt ember – annyi erőt, annyi szellemi erőt vihet magával a földi világból a saját otthonába, a saját szférájá¬ba, amennyit annyira megtisztított, amennyit az a szféra megkíván, amely szférába a meghalt ember lelke távozik.
Amikor egy földi ember meghal, akkor a halál törvénye először is a legsúlyosabb, a legsűrűbb, a legbűnösebb ten¬denciákkal megterhelt erőréteget bontja le róla (lelki testéről). Ezek az erőrétegek természetesen a szennyezettségüknél fogva nem alkalmasak arra, hogy ezeket az ember az ő lelki szfé¬rájába, az ő lelki hajlékába magával vigye. Krisztus maga volt képes az erőit, mint illanó olajokat szétszedni, de az embernél a természettörvény bontja le ezt a réteget.
A minősítési törvény az erőkből valamennyit feljebb enged – ez is megint különböző egyénenként – tehát azokat viheti át a túlsó partra a lélek vilá¬gában a lélek magával, hogy ezekből rendezze az ő lelki hajlékát, amely már ott bizonyos erőkből felépült, vagy legalább is mint építőanyag az ő otthonában, az ő szférájában várják őt. Mert azok az erők, amelyek várják őt, azok szintén az ő előző testetöltései révén kerültek oda, amikor a halál, illetve a minősítési törvény ezeket átengedte.
Tehát fontos, hogy egy ember az életéből, és minden leélt földi életéből mennyi erőt képes a minősítési törvényen keresztül az ő lelki otthonába eljuttatni, mert ez az építőanyaga – és azok milyen minőségűek. Tehát először is a mennyiség és azután a minőség határozza meg, hogy a lélek milyen nagy hajlékot építhet és hogy azt milyenné építheti, úgy mint ahogy a Földön is többféle anyagból lehet építkezni. De ami a lényegesebb, hogy mi¬lyen anyagokat képes felhasználni arra, hogy otthona ké¬nyelmes, békességes, megnyugtató, szép, tehát az ő célja¬inak megfelelő legyen.
Testvéreim, minden halál alkalmával az ember is – hát így mondom: hogy az ég felhőibe, vagyis a szférákba visz magával bizonyos anyagokat, de természetesen a sűrű anyagi teste, amely meghalt, nem támadt fel, mint Krisz¬tusnál, hanem a földben szétbomlik.
Én most ezeket csak azért mondottam el, és ezért is mondjuk néktek gyakran, hogy tudjátok, hogy nektek már itt, a fizikai testben szellemi emberré kell válnotok! Azaz a ti jóakaratú próbálkozásotokkal, a bűntől való szabadulási vágyatokkal, erőfeszítésetekkel a bűn páncélját mindegy megrepeszthetitek és ezáltal ezek a rétegek gyorsabban, könnyebben és kevesebb fájdalom árán esnek le rólatok, és a fizikai halál bekövetkezése után teljesen le is válhatnak rólatok, tehát nem szükséges egy esetleges második, vagy harmadik halálon keresztül mennetek (a hozzánk hasonló szellemek, egyszerűen csak kibújnak a "bőrükből", otthagyják a fantomot és igyekeznek szeretteik felé a saját világukba, azaz szférájukba).

A mi Urunknak, a Jézus Krisztusnak a feltámadása és mennybemenetele nem valami csoda volt, hanem egy magasabbrendű törvény szerint történt. Hiszen Krisztus, amíg ember volt, akkor is egy magasabbrendű törvénykörben élt, egy magasabbrendű törvény ismeretével tette és cselekedte azokat, amik itt, a Földön az embereknek csodáknak tűntek. Ezek mind pontos törvény szerint történtek és ezek az erők, amiket magával emelt – tehát nem hagyott itt – ezek az erők elraktározva az Ő saját otthoná¬ban, éppen úgy, mint az embernél elmondtam az előbb, a rendelkezésére állnak. És majd annak idején, amikor Krisztus második eljövetele bekövetkezik, akkor is a ren¬delkezésére állnak ezek az erők, amelyek – hát így mon¬dom: a földből vétettek, mert Ő földi anyától született, és még ha más és magasabb törvény szerint történt is az Ő születése – mivel a születéséhez szükséges erők innen vé¬tettek, tehát Ő ezekben az erőkben fog eljönni. (A második eljövetele szellemi lesz, de ahhoz, hogy az Ő létezése dimenzióinak magasságából hozzánk leereszkedjen szüksége van a saját szellemesített anyagaira, hogy ezekbe öltözhessen. A saját fantomjait fogja felölteni.)
És az Úr dicsőséges megjelenésében láthatja meg majd a hitetlen világ is –hiszen kétharmad rész ezért dobatik ki, mert az emberek nem tudtak igaz hitre szert tenni, és megmaradtak bűneikben – tehát a hitetlen világ előtt is nyilvánvalóvá válik mindannak a meglátása és megértése, ami valóság; és nyilvánvalóvá válik Krisztus nagysága, ere¬je, hatalma, az Ő dicsősége és az Ő „minden hatalma égen és földön.”

Tehát újra csak azt mondhatom, hogy „Krisztus az út, Krisztus az Igazság, Krisztus az élet!” Krisztus az Úr a halál felett!.. Krisztusban kell az embernek már itt a földi világban feltámadnia, hogy azután a test levetése után a szellemvilágban is feltámadhasson az örök életre!


Húsvét
https://www.youtube.com/watch?v=E1Nws4TjoZo

Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=ZqOtCaPzE5w
https://www.youtube.com/watch?v=EotPldk1M9Q&t=37s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 31. Mär 2021, 07:23

Feltámadás testben?

Krisztusi csodák a tudatkutatásban, szeretet és újjászületés a lélekben
Húsvét a kereszténység nagy ünnepe, amikor a hívők Jézus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek. A krisztusi csodák a próféta életútját végigkísérték, betegeket gyógyított, vízen járt, ételt sokszorozott, sőt a leírások szerint a halott Lázárt is feltámasztotta… De vajon túl a vallásos hiten, vajon valóságnak tekinthetünk-e ebből bármit is, létezhetnek-e, magyarázhatóak-e racionális világunkban ilyen csodák?
Bármilyen meglepő is lehet, az idézett csodák nem példanélküliek, a pszichikus kutatások XIX. századi kezdeteitől hasonlóan elképzelhetetlen jelenségekre derítettek fényt, a mai tudatkutatás perifériáin pedig a tudat és valóság viszonya teljesen új megvilágításba került.
Mítoszokat, néhai vallási csodákat racionálisan elemezni nem könnyű feladat, nyilvánvalónak tűnhet, hogy nagyrészük leginkább a legendák körébe sorolható. Nem is igen tudnánk mit kezdeni velük, ha a jelenkor ismeretei között nem szerepelnének olyan képtelen jelenségek, amelyeket nyugodt szívvel nevezhetünk csodáknak. Ezekkel a különös képességekkel, ma a tudományos parapszichológia foglalkozik, ami százhetven évvel ezelőtt született meg, egy Amerikában felbukkant misztikus jelenség okán.
1848. március 15-e ugyanis nemcsak a magyar történelem jeles napja volt, hanem az első olyan csoda tudományos igényű megfigyeléséé is, ami a pszichikus kutatások, majd később a modern pszi kutatások kezdeti dátumát is jelentette. A New York állambeli Hydeswille falucskában a Fox nővérek házában, ugyanis mintegy „megbolondult” a tárgyi környezet, bútorok mozogtak, rejtélyes kopogások hallatszottak a falból, ezt ráadásul tanúk serege igazolta. A Fox lányok hamar kifejlesztettek egyfajta morze ábécét, amit a „szellemekkel” való közvetlen kommunikáció követett, így alakult ki az újkori médiumitás, amire a korai pszichikus kutatások koncentráltak.
A „túlvilági közvetítéseken” túl, azonban más, olyan elképesztő jelenségekre is felfigyeltek a kor kísérletező tudósai, amit akár Jézus csodáihoz is mérhetünk. Ilyenek voltak Daniel Douglas Home amerikai parafenomén példátlan képességei, köztük a legdöbbenetesebbel, vagyis azzal, hogy Home nemcsak tárgyakat tudott lebegtetni, de olykor maga is több méternyire a levegőbe emelkedett. Csalásról itt nemigen lehetett szó, ugyanis Home-ot az akkori tudomány legelismertebb tudósai is vizsgálták, soha, semmilyen trükköt sem találva a bemutatókon.

Száz évvel később, egészen másutt, a Szovjetunióban, egy egyszerű háziasszony került a pszi-kutatás célkeresztjébe, aki Home-hoz hasonló, mondhatni krisztusi csodákra volt képes. Nyina Szergejevna Kulagina szintén tudott az akaratával tárgyakat mozgatni, de ami ennél is fontosabb, hatni tudott élő szervezetekre, például élő békaszíveket tudott megállítani, illetve újraindítani, betegeket gyógyított és kiemelkedő telepatikus képességei is voltak. A vele végzett kísérletekről dokumentum felvételek készültek, elfogulatlan amerikai kutatók vizsgálták eredményesen, képességeinek valóságosságához tehát nem férhetett kétség.
De vajon mindezek után valósnak tekinthetjük názáreti Jézus csodáit is, egyáltalán, a magas fokú vallásos hit ilyesfajta manifesztációit máshonnan is ismerhetjük? A válasz: - Igen! Árnyaltabban fogalmazva, jelenkori ismereteink alapján legalábbis valószínűsíthetjük, hiszen szinte minden csodára találhatunk példát, a vízenjárást nevezhetjük levitációnak, az ételsokszorozást teleportációnak, a csodálatos gyógyításokat pedig nemcsak Nyina Kulagina képességeivel, de a szintén eredményes természetgyógyászati módszerekkel is összevethetjük. Más vallások prófétáinak életútját ugyanígy csodák övezték, azonban a régmúlt ködébe vesző legendás esetek helyett bizonyítóbb erejűek a közelmúlt megfigyelései.

A távol keleti vallások szerzeteseit, például a hinduista és buddhista papokat, a hasonló szellemiséget képviselő jógikat és fakírokat az elmúlt évtizedekben gyakran vizsgálták kísérleti körülmények között és megint csak a tudat és a lélek csodáira bukkantak. A lényeg itt a tudat magas szintű kontrolljának a testi folyamatokra és a környezet fizikai állapotaira gyakorolt megmagyarázhatatlan hatását jelenti, amit a mai tudományos parapszichológia ismeretei nélkül a képtelenségek területére kéne sorolnunk. A tudat, a psziché, vagy nevezzük akár léleknek, úgy tűnik képes felülírni az objektívnek nevezett valóság alapvető törvényszerűségeit, amit a spontán esetektől eltekintve (Home, Kulagina) leginkább a szellemi-lelki letisztultságból eredő erő tesz lehetővé.
Mit is jelenthet mindez a krisztusi csodákat illetően? Leginkább azt, hogy a letisztult lélek hatalmas varázserőket képes életre kelteni, a szeretet ereje pedig ebben is a legnagyobb energiákat tudja mozgósítani. A kétségek és fenntartások nélküli hit, a parapszichológiában is alapvető feltétel a pszi képességek aktivizálásához, ennek minősége azonban már-már emberfelettivé is válhat egy prófétai sorsban. Jézus karizmatikus, megváltó lénye pedig ilyen volt. Hogy feltámadt-e testben, nem tudjuk, de hogy a szeretet erejével, az emberi lélek újjászületéséhez nyújtott és nyújt segítséget, tanításai kezdetétől máig, az bizonyos.
Hogy igaz lehet-e a sok csoda, a lényeget illetően szinte mindegy, ám, mint az igehirdetés bizonyosságának tanúsága, mégsem elhanyagolható. A valóság a szellem és a lélek különös tükre, amiben az újjászületésre – a mindnyájunk újjászületésére – szólító üzenetet a názáreti szavainál egyszerűbben és szebben úgysem tudnánk leírni: - Kelj fel és járj!

Paulinyi Tamás

Domokos Jézus
https://www.youtube.com/watch?v=CDmnIw-_q8c
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 1. Apr 2021, 08:12

Adjátok meg a császárnak... és Istennek... - Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének második kötetéből - 2003.március 2.

Az Úr nevében sok szeretettel köszöntelek benneteket kedves testvéreim!A zsidók világi, de főként egyházi vezetői, mindenkor azon voltak, hogy Krisztusnak olyan kérdéseket tegyenek fel, amivel csapdába kerítik. De az Úr, mivel Maga volt az igazság, mindig az igazságnak megfelelően válaszolt és így a vezetők mindenkor megszégyenültek.

A zsidók közül egy alkalommal azt kérdezték: Szabad-e adót fizetni a császárnak? Erre az Úr pénzt kért tőlük és felhívta figyelmüket arra, akinek a képe a pénzérmén volt, és ezt fűzte hozzá: „Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, az Istennek pedig azt, ami az Istené.” Nem tudom ti elgondolkoztatok-e már az Úrnak ezen szavain? Ki is a császár? A császár mindenkor e világ hatalmasságait jelképezi. Ki is az Isten? Mindannyiunk Teremtője, Aki nemcsak a földi világ felett Úr, hanem az egész világmindenség felett.
Adjátok meg a császárnak, ami a császáré! Mit kíván, mit akar, mit követel a világi hatalom az embertől? Adót, katonaságot, hatalmának elismerését, az általa hozott törvények betartását, ezáltal hatalmának megerősítését. Megadja-e az ember a császárnak azt, ami a császáré? Nyugodt lelkiismerettel válaszolhat-e erre a kérdésre mindenki, hogy igenis megfizeti a ráeső adót, és nem próbál mindent elkövetni, hogy lehetőleg a legkevesebbet kelljen a közösbe adni, de lehetőleg a legtöbbet markolja ki onnan - függetlenül attól, hogy alacsonyabb vagy magasabb társadalmi szinten él.


Mire számíthatnak az igazság képviselői azok részéről, akik különféle ígéretekkel, hazugságokkal, diplomáciai fogásokkal, katonaságra támaszkodva erőszakkal jutottak a hatalmukhoz? Ezeket nem érdekli az igazság, nem érdekli őket mások lelki fejlődése, nem érdekli őket a jövő, továbbá az, hogy békesség van-e a Földön, mivel azt megvalósítani képtelenek. Egyedül az érdekli őket, hogy uralmukat mindenáron és minden körülmények között megtarthassák.
Régen el lehetett mondani, hogy minden nép, nemzet, faj olyan vezetőt, olyan császárt, olyan királyt, vagy mondjuk elnököt kapott, amilyet megérdemelt. A mai világban sokszor éppen az ellenkezője áll fenn. Azokra a népekre, akiknél az igazság elnyomva, gúzsba kötve, de még megvan, szándékosan gonosz vezetőket kényszerítenek, hogy azok elnyomják, elhallgattassák, megalázzák az ilyen népeket, ha ugyan életüket el nem veszik. És ha nem is az első sorokban, de a háttérből mindenképp az ellentét emberei az irányítók, akiknek a hatalom megtartása érdekében mindenek szabadok.
Így lassan-lassan egyének, népek, nemzetek életéből kiszorul az igazság. Cselekedeteiket, beszédeiket, elgondolásaikat nem a régieknek adatott igazság és nem is az Újszövetségben adatott megbocsátási szándék és szeretet vezérli, hanem az, hogy számukra az adott pillanatban mi a kedvező, mi a kellemes, és az milyen előnyökhöz juttatthatja őket. Így az emberek minden értelmességük, műveltségük, tanultságuk, a tudományban elért eredményeik ellenére sem tudnak lélekben erősödni és fejlődni.
Ha pedig a császároknak törvényeik vannak, amelyeket állampolgáraiknak be kell tölteniük, mennyivel inkább be kell töltenie az embernek Isten törvényeit. Igen, Istennek tökéletes, a fejlődést előmozdító és boldogító törvényei vannak. Igen, a törvény azért áll fenn, hogy a teremtmény boldog lehessen és eljuthasson a tökéletesség állapotába.

összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

Adjátok meg a császárnak… és Istennek…
Adai mediális közlés Nagyböjt I. vasárnapjára
Adai közlés - Jézus bevonulása Jeruzsálembe
Nagycsütörtök
Szellemi beszámoló az ötven éves évfordulóra
HANG - Ki az őrzőangyalom?
Teljes tapasztalás
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh9l5p4V ... w?e=owGI6O
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=FdLgM05B-j0
Domokos László: A SZELLEM ÉLETE II.KÖTET - Atavisztikus földi szellemcsoportok
Hangoskönyv (Csongi)

https://www.youtube.com/watch?v=hSvNUMnM3ok
Élet és halál – Egy magyar prédikátor szellemének közlése - Hangoskönyv

https://www.youtube.com/watch?v=kdWQ5AcivFM
Asha & Yloush ~ If I could turn back the hands of time (Studio edition)

https://www.youtube.com/watch?v=eja4iX3zLEs
Földi paradicsom – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=hyyp2QzhB1Y
Valentin napi randevu
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 2. Apr 2021, 05:08

Ada Húsvét 1 mediális tanítás

Kedves Testvéreim, akik a Névtelen Szellem tanítása révén vagytok meghívva az üdvösségre!

Kedves testvéreim, szeretettel köszöntelek benneteket, aki elkötelezettje voltam a
N.SZ.-nek hisz az életemet mentette meg azért, hogy a kiválasztottja legyek az Úr kegyelméből.

Nehéz idők jönnek, amelynek az előszelét már igen komolyan érezhetitek a földön -amelyet a N.SZ. meg is jövendölt- és ugyanúgy érezhetők és láthatók főként az alacsonyabb szférákban. A magasabb szférákban viszont a korszakváltás szele érezhető és megvalósulni látszik mind nagyobb és nagyobb mértékben, mert ez is, mint minden más szellemi tevékenység egy folyamat, amely komoly változásokat idéz elő úgy fizikai síkon, mint a szellemvilágban.

A földi létben sem vonhatja ki magát ez a folyamat alól senki, mert minden teremtett szellem része lett a fejlődési folyamatoknak azáltal, hogy maga Isten a teremtés pillanatában a szellembe bele teremtette a poklot, a tisztító tüzet és az Isten Országát, vagyis a fejlődés törvényét: „Isten Országa bennetek van” - mondja az Úr. No már most a fejlődés igénye szerint azt az állapotot aktivizálja az Isten az emberben, amely állapot a fejlődés szempontjából szükséges. De az viszont, hogy melyik állapotra legyen szükség, nagy százalékban magának az embernek a kezébe, vagyis a szabad akaratába van lehelyezve. Aki hittel hűen követi az isteni elgondolást, az a keskeny úton haladva viszonylag gyorsan tisztul és majd fejlődik, mert előbb meg kell tisztulni a bűnök következményeitől, hogy azután fejlődni lehessen,de aki csak vonakodva és a szenvedés kényszere alatt „hajlandó” csak ezekre a folyamatokra, ott a gondviselést irányító angyaloknak szükséges alkalmazni a lélekben, illetve a lélekre nézve, nem csak a mennyei állapotot, mint pihentető állapotot (még ma velem lesz a Paradicsomban), hanem a másik két, a földi ember számára nem túl kellemes állapotot is, a tisztító tűz, illetve a pokoli állapotokat is.

Amikor az ember ezt a 2. utat választja, ezt az utat nyugodt lélekkel lehet a széles útnak nevezni, amely a pokolba vezet, mert ilyen esetben egyrészt megalkuvó a lélek és megalkuvásában bizonyos fokú féligazságokat is felszed a lelkébe. De amikor már szorulnak a lelke körül ezek a nem oda való „igazságok”, akkor már mintegy rákényszerül arra, hogy szelektálja a lelke tartalmát és kivesse (a külső sötétségre) mindazt, ami nem oda való, vagyis az elnyűtt igazságokat, miután már kinőtte a lelke, levetkőzze magáról, mintegy elnyűtt és szertefoszlott ruhát, mert: „Régi tömlőbe nem töltenek új bort és régi posztóra nem varrnak újonnan szőtt anyagból foltot.” mert ez nem a fejlődést szolgálja, hanem a visszamaradást. De amint az imént mondtam, ezeket a tisztulási folyamataitokat ti magatok is felgyorsíthatjátok,ha bizonyos tudatossággal arra törekszetek, hogy szelektáljátok a lelketekben lévő féligazságokat a ti saját érdeketekben, mert az alacsonyabb, illetve féligazságok, a fejlődésetekhez mérten alacsonyabb szintet képviselnek, tehát alacsonyabb erőket vonzanak be, amelyek hát nem emelnek, hanem visszahúznak benneteket. A süllyedés mindig is „fölösleges” szenvedéseket eredményez. Ennek viszont az utolsó időkben nagy jelentősége van, mert sok múlhat ebből kifolyólag azon, hogy a meghatározott időre meg fogtok-e tudni annyira tisztulni, hogy átmehessetek a halálból az életre, vagyis, hogy a lelketeknek minden egyes még valamennyire is halott része fel tud-e támadni kellő mértékben a fejlődésetekhez mérten alacsonyabb szintet képviselnek, tehát alacsonyabb erőket vonzanak be, amelyek hát nem emelnek, hanem visszahúznak benneteket. A süllyedés mindig is „fölösleges” szenvedéseket eredményez. Ennek viszont az utolsó időkben nagy jelentősége van, mert sok múlhat ebből kifolyólag azon, hogy a meghatározott időre meg fogtok-e tudni annyira tisztulni, hogy átmehessetek a halálból az életre, vagyis, hogy a lelketeknek minden egyes még valamennyire is halott része fel tud-e támadni kellő mértékben a fejlődésetekhez mérten alacsonyabb szintet képviselnek, tehát alacsonyabb erőket vonzanak be, amelyek hát nem emelnek, hanem visszahúznak benneteket. A süllyedés mindig is „fölösleges” szenvedéseket eredményez. Ennek viszont az utolsó időkben nagy jelentősége van, mert sok múlhat ebből kifolyólag azon, hogy a meghatározott időre meg fogtok-e tudni annyira tisztulni, hogy átmehessetek a halálból az életre, vagyis, hogy a lelketeknek minden egyes még valamennyire is halott része fel tud-e támadni kellő mértékben hogy átmehessetek a halálból az életre, vagyis, hogy a lelketeknek minden egyes még valamennyire is halott része fel tud-e támadni kellő mértékben hogy átmehessetek a halálból az életre, vagyis, hogy a lelketeknek minden egyes még valamennyire is halott része fel tud-e támadni kellő mértékben.

Ennek érdekében mégis csak arra kérünk benneteket, hogy amennyire csak tőletek telik, szorítkozzatok a Névtelen Szellem és a Köréje csoportosuló igazságok köré, mert ebben az esetben néktek védelmet nyújt az utolsó időkben kialakuló viharokkal szemben, a fent elmondottak alapján. De ha nem így cselekesztek, akkor elvesztek a rengetegben. Az Ő tanítása és az Ő szellemisége köré csoportosuló tanítások tartalmazzák mindazokat az igazságokat, amelyek az üdvösségre való eljutáshoz szükségesek.

(Ez a csatorna - Adai médium - igen csak támadva van, de mindez a támadás csak erősítésül és az állhatatosság kiépítésére szolgálhat a támadás célpontjának.)

Isten veletek!

Ada, 2021.03.30


Ne ítélj hogy ne ítéltess
https://www.facebook.com/ivan.balicza/v ... 0049573503
Passió
https://videa.hu/videok/nagyvilag/passi ... lm-d8P0TkY
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 3. Apr 2021, 07:35

A próbák útján. A tűzben megpróbált arany.

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1968. november 14.

Már eljöttem az Úr Jézus nevében gyermekem, bár nagyon kicsi időt szántam erre a mostani látogatásomra, de én úgy látom, hogy mégis jólesik az, ha rövid időre jöhetek is, mert a te lelked telve van panaszos keserűséggel.
Nem kellene ennek így lenni, mert én megmondtam azt, hogy bár az élet nem takarékoskodik a fájdalmas dolgok előásásával, ha bármilyen mélyen is elássák az életet rendező hatalmak, mert a felesleges igazságokat szívesen tálalják az alsóbb szférák lakói azoknak a lelkeknek, akik már meggyógyultak azokból a lelki betegségekből, amelyeket az ilyen hasonló gyógyszerrel szoktak gyógyítani, de mivel ebből túl sok van, tehát szívesen tálalják, hogy szabaduljanak a feleslegtől.
Igen, azt ígértem és meg is fogom tenni, de éppen te vontad le a mentő csónak lobogóját, mert úgy gondoltad, hogy simán is eljutsz a kikötőbe. A háborgó tenger vizének a kilengései nagyon változatosak és azt nem lehet előre kiszámítani, hogy melyik hullám mikor és hogyan érkezik a hajóhoz és ki lehet-e kerülni az összecsapást.

Még nem érkezett el az a szélcsend, ami megállítja a felkorbácsolt vizeket, de elérkezik nem sok idő múlva. Akinek nincs semmije az élet hajójában, annak nincs mit féltenie és csak az életét félti, de aki megrakodva az élet javait szállítja, annak nemcsak az életét kell félteni, hanem a kincsekért is felelős. Annak több a gondja, izgalma, aggodalma, mint annak, akinek nincs semmije, amit a vihar elvehet tőle.
Azért kell a viharjelző készüléket állandóan figyelni, hogy megjelenő vihar közeledhet és akkor ha lehet, ki kell kerülni azt az irányt, ahonnan a vihar jöhet. Ezt mondom én is, azért ezt a lehetőséget ki kell kerülni az embernek, a többit rábízni az Úr törvényében munkálkodó hatalmaknak és erőknek a gondozására, mert az „ember” önmagában nem tehet semmit. Minden földi ember bizonyos mennyiségű jó és igaz ismeretével felruházva indult el a próbák útjára. Ha nagy mennyiségű jó van a lelkében, az azt jelenti, hogy azzal kereskedjék és gyűjtsön belőle tőkét a maga és a rábízottak részére.
Ha kevés felett rendelkezik, akkor óvja és féltse azt, hogy az ellentétes hatalom meg ne foszthassa attól, mert az a gonosz célja, hogy az Istenben való hitet és a szeretet törvényét értéktelenné tegye a Földön. - A gyengéken keresztül - akik még nem tudják azt, hogy próbát élnek a Földön - dolgozik az ellentétes hatalom.
Nem tudják azt, hogy a földi igazság változó és bizonytalan, nem tudják, hogy jobb adni, mint elvenni igaztalanul, mert aki ezt cselekszi, önmagát fosztja meg attól az örömtől, hogy ő is adhasson annak, akit szeret, mert akinek felülről adatik, az szabadon rendelkezik azzal, amije van, oda teszi, ahová akarja, de aki igaztalan úton jutott valamihez, az elveszíti azt - amikor legjobban volna rá szüksége.
Nemcsak a földi értékekre szól ez, hanem a szellemi értékek is ennyire bizonytalanok a Földön, mert a földi élet bizonytalanságában, a szellemi megmozdulások viharzásában az emberi lélek is elveszítheti azokat a biztonságokat, amelyekre a sima, göröngy nélküli úton támaszkodhatott. Azért mondja az írás, hogy csak „a tűzben megpróbált arany” tarthatja meg az értékét. Az isteni igazságban való hit az az érték, ami a megpróbáltatások tüzében is megtartja értékét, sőt akkor emelkedik a teljes magaslatra.

Az Úrnak minden igazságban való munkására van gondja és amit a kezére ad, azt meg kell becsülni és óvni, védeni kell a bizonytalan kezektől, amennyire az a forgandó világban lehetséges. Ez is megbízatás és csak hűséges kezekbe lehet azt letenni. A sátáni erők és hatalmak támadják és harcot is indíthatnak, de az erőpróbában az győz, aki az Úrban bízik és Rá támaszkodik. Az igazság győzni fog, mert amennyiben az ember megáll az igazságban, hatalmas erők sietnek a segítségére.
Természetes, hogy nem földi dicsőség, nem felemelő elismerés az, ami ezekkel jár, de aki megáll a helyén és nem veszíti el az Istenben való hitét és bizalmát, nem emeli fel a fejét és nem érzi magát többnek, mint akire nem bízott az Úr semmit, az a nagy és erős Hatalom felruházza őt azzal a nagy világossággal, ami mindenre megtanítja őt és több lesz az értéke, mint egy világot rettegésben tartó hadvezérnek.
Mindenki aki az isteni igazságért és annak megóvásáért harcol az ellentétes hatalommal, és annak támadásaitól nem retten meg, az nem a maga dicsőségéért, hanem az isteni igazság megóvásáért cselekszik és esetleg békességgel hordozza azokat a sebeket, amelyeket a gúnyolódók okoznak a földi élet útján áthaladva. Nem kicsiny munkát végez és nem kicsiny dicsőség jár vele, ha a harc befejeződik.
Addig Isten igazságában bízva békességesen hordozza terhét, amíg a célhoz érkezve leveszi válláról a dicsőséges Hatalom. Mindenki legyen állhatatos küzdő harcosa az isteni igazságnak és az Istentől ígért jutalom nem marad el soha. Még erről beszélek, amikor majd te is jobb egészségi állapotban leszel. Most pihenjél sokat, mert nem messze van az idő, hogy a munkát el fogom kezdeni.

Isten áldása legyen rajtad és mindazokon, akik az Úrban bizakodva hisznek és csendben munkálkodva várják az időt, amikor kinyílik az a kapu, amelyen az isteni igazság győzelmét hirdetve azok is megkezdik a nagy együttmunkálkodást, akik elmentek ugyan, de mégis veletek vannak.
Isten veletek.


szemlézte: Bíró László

https://www.youtube.com/watch?v=W-14J3idG0s

https://www.youtube.com/watch?v=hSvNUMnM3ok
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 3. Apr 2021, 07:45

Alászállás a pokolra
Bertha Dudde írómédium közlése 1956-ból

Helyes az az ismeret, hogy kereszthalálom után alászálltam a poklokra, és megváltást vittem azoknak is, akik még nem mehettek be az örök boldogság kapuján, mert ezt a kaput csak kereszthalálom nyitotta meg.

Megjegyzés: A sátáni ellentét erők hatalma az első három szféra lakóira terjed ki, pontosabban ezeket képes befolyása alatt tartani. Jézus Urunk nyitotta meg a negyedik és a fölötte lévő szférákat a fejlődő lelkek számára. Mindez azt jelenti, hogy eddig kötelező volt minden lélek számára az újraszületés. A pokolraszállás tényével válik igazán láthatóvá Üdvözítőnk hatalma a gonosz felett. A sátáni hatalom fogcsikorgatva volt kénytelen elviselni és tehetetlenül megbénulva e hatalom erejétől, szemlélni a szellemek sokaságának eltávozását hatalmi köréből. Ezen kívül az is tudtára adatott, hogy ezután minden lélek, aki képes rezgésszintjét és tudatosságát a kritikus szint fölé emelnie szabad akaratából távozhat a birodalmából. Kérdem én, lehet-e ennél nagyobb megalázás a saját gőgjükben őrjöngő ellentét erők számára, mint ez a jézusi cselekedet?

Megszámlálhatatlan sokaság várt ott megváltására. És én, mint ember Jézus jelentem meg nekik. Szemük elé állítottam szenvedésemet és halálomat. Nekik szabadon arról kellett dönteniük, hogy elfogadnak-e Isten Fiának, és a világ Megváltójának. Azok ismertek el, akik előzőleg szépen és jól éltek a földön. Nem utasított vissza mindenki - de sokan tiltakoztak és visszautasították megváltásom kegyelmi ajándékát.
Ellenfelem befolyása olyan erős volt ezekre a lelkekre, hogy csak az embert látták bennem, aki a földi hatalom birtokosaival szembeszáll, és ezért halálra ítélték. Szabad akarati döntését meg kell hagyni minden léleknek, ezért nem jelenhettem meg hatalomban és dicsőségben előttük. Úgy kellett közéjük lépnem, ahogyan a Földön vándoroltam az emberek között. Tehát emberként, aki csak szavak által próbálja meggyőzni őket missziójáról, és a Megváltásuk végbeviteléről.

Ellenfelem nem akarta a lelkeket átadni. Ez volt az első alkalom, hogy látta a megváltás hatását. Ugyanis azokat, akik hozzám tartozónak vallották magukat, nem tudta visszatartani. Ezek szabad akarattal követtek át a kapun, amit megnyitottam számukra. Kikerültek ellenfelem hatalma alól, és felpattantak bilincseik, mert kaptak hozzá erőt, mert én megnyitottam bilincseiket.
Ellenfelem dühöngött követői között, és csak most kezdődött el igazán a küzdelem a sötétség és világosság között. És azóta meg nem állt, és így dühöng még most is a földön, és a Szellemi Birodalomban.
Alászálltam a poklokra, hogy megváltást vigyek mindenkinek, akik már földre szállásom előtt befejezték földi életüket, mindazoknak, akik a földi helyes életvitelük ellenére még mindig annak hatalmában voltak, aki mint ellenfelem, engem is megkísértett, és a földön ellene vívtam a küzdelmet azokért, akiket még megkötve tartott.

És követőinek nagy részét elvesztette. Habár én MINDEN lélekért meghaltam, és MINDENKI megszabadulhatott volna tőle. Határtalan volt a dühe, amikor látta, hogy követői elhagyják, és neki fel kellett ismernie, hogy győzelmet vívtam ki magamnak, és ezt a szeretet hozta létre. Ő is megadhatta volna magát a szeretetnek, de még igen nagy volt a hatalma és birodalma. A szeretet-erőm ellen tiltakozott, azért nem tudott hatást gyakorolni rá.
De mégis elérkezett a pillanat, amikor fel kellett ismernie, hogy megtört a hatalma. Be kellett látnia, hogy Jézus Krisztusban urára akadt, akinek szeretete elérte az Atyával való egyesülést. Gyűlölete még nagyobb lett, mert Jézus Krisztusban, az Isteni Megváltóban, erős ellenfele támadt, aki képes volt szeretete erejével kicsavarni kezéből a követőit.

Mivel a szabad akaratnak minden lénynél erős befolyása van, ebben most előnyös megoldásra talált, és folyton azon fáradozik, hogy áldozatainak akaratára hatást tudjon gyakorolni, legyen az a földön, vagy a túlvilágon.
Én viszont kereszthalálom után alászálltam a poklokra, és ismételten is alászállok, hogy megváltást vigyek mindenkinek, akik meg akarnak szabadulni tőle. Ebben nem tud megakadályozni. Erőszakkal soha nem tarthatja vissza a lelkeket, akik követni akarnak.
Kereszthalálom által hatalma megtört, de az ő ellenállását még a kereszthalál sem tudta megtörni. Az akarata és gyűlölete hajlíthatatlan. A munka amit végez alapjaiban rossz, és lényéből teljesen hiányzik a szeretet. Ezért hiányzik belőle az erő, hogy életet adjon a megholtaknak. Megmaradt erejét csak negatív munkálkodásra használja, és a pozitív erőt ezért kell bevetni ellene. Önmagának a szeretetnek kell győzedelmeskedni, vonjon magához minden élettelent, hogy aztán újból életre támassza.

Poklokra való alászállásommal megkezdődött az egykor elbukottak hozzám visszavezetése, megkezdődött a halottak életre keltése, mert a szeretet bebizonyította, hogy erősebb a gyűlöletnél. A szeretet a kereszten meg tudta szüntetni a bűnök adósságát amely a lényeknek a halált hozta. Tehát megvásároltam az életüket, és legyőztem azt, aki a lényszerűeket a szellemi halál állapotába helyezte.

szemlézte: Bíró László

Titkos tanítások lejátszó lista
Iratkozzatok fel egy részre, és rendszeresen megkapjátok a folyamatosan bővülő tanításokat
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... XQlStC_u0D
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 4. Apr 2021, 08:23

A feltámadás helyes értelmezése

Részlet a Szellemtani közlemények "Találkozás a szellemvilággal" ciklusából

Az előzőekben a kereszténység feltámadással kapcsolatos hitéről esett szó, mely alapját a hibás dogmák alkotják. Sajnos a keresztény egyházak a reinkarnáció elvetésével és megtagadásával nagyon nagy hibát követtek el a hiveikkel szemben, meggátolva évszázadokig azok lelki fejlődését, szellemi tudását, azaz világosságát. Az egész szellemtani mozgalom fő célja, hogy ezt a hibát kijavítsa és az emberiséget a világosság felé mozdítsa el.
Az alább megszólaló szellem a mindennapok feltámadásáról, és az új testetöltés feladatairól adott tájékoztatást.
„Tudom jól, hogy túl jelentős és változatos dolgokról nem tudok be¬számolni. Mégis valamit el kell mondanom, nem azért, mintha tanítani szándékoznék, hanem inkább a nyomaték kedvéért vagyok én most jelen, és szólok. Úgy örülök, mert látom, hogy várakozás és kedvesség van a légkörben. Miután a Földön az emberek között nemrég a húsvéti idők vol¬tak, egy-két szót szeretnék szólni a féltámadásról.
Az évszázadok folyamán számtalanszor volt már szó a test feltámadá¬sáról. Annyi féle magyarázat, várakozás, kitalált, egy kicsit megközelítő, igaznak tartott dolgok fordultak elő, hogy feltétlenül meg kell említsem a következőt. Többféleképpen foghatjuk fel a testben való feltámadást, de úgy sehol nem lett megemlítve, hogy az azonos testben történik! Ha ti a reinkarnáció tanítását ismeritek, akkor arra gondolhattok, hogy ugyanannak a szellemnek újra testben való feltámadásának vehető minden egyes testi élet. Úgy is felfogható, hogy az a szellem újra megjelenik a Földön, új lehe¬tőséget kap arra, hogy önmagán működhessék, önmagán javíthasson, többet tudjon, tegyen, fejlődjön és fejlesszen maga körül mindent.
A feltámadást úgy is lehet venni, hogy ti feltámadott szellemek vagy¬tok, akiknek szellemi feladataik vannak itt a földön, míg fel nem szálltok újra a szellemi magasságotokba! Ha így fogjátok fel, - mert hiszen annyifé¬leképpen lehet - sokkal inkább kidomborodik, és egyre jobban megnő a jelentősége annak, amikor testben lehet egy szellemi lény.
Sokszor felhív¬ták már a figyelmet, - és nem lehet elégszer - hogy amíg a szellemnek test áll a rendelkezésére, minden egyes napja, amikor felébred, egy-egy feltá¬madásnak fogható fel. Nemcsak az egész élet, hanem minden napja! Mert minden nap elérhet egy részeredményt, megtudhat, valamit magából meg¬ismerhet, kifejleszthet magában.
Tehát minden nap egy új feltámadás, amikor felébredtek és arra gondoltok: Uram, íme újra megadtad nekem, hogy itt lehetek és munkálkodhatok! Ez is bizonyosfokú feltámadási szem¬lélet, amit ha megkíséreltek magatokban kiépíteni, minden napotok egy- egy eredmény-nappá válhat, bármilyen kicsinek is vélitek azt az ered¬ményt. A mindennapi "meghalás," az éjszakai eltávozás után új lehetősé¬gek tárulnak fel! így is fel lehet fogni.
A magam részéről egy személyes vallomással kell folytassam. Múlha¬tatlanul szükségesnek tartom, hogy újra testbe érkezzem! Elmúlt életem, sőt életeim során a rendelkezésemre álló erőim és tudomásom szerint végigvizsgáltam mindent, és úgy döntöttem, hogy valóban szükségem van egy újra testesülésemre.
Utoljára női testben éltem, és női testbe kívánok érkezni ezentúl is. Óriási jelentősége van a női lelkek munkálkodásának! Sokkal erősebb és keményebb feladataik vannak és lehetnek, mint a férfi¬szellemeknek. Nagyobb a felelősségük, nagyobbak a munkáik, és sokkal nagyobbak az erőik is! Bár a tanítók egyforma erőkről szoktak beszámolni, de itt az erők más minőségéről van szó, és nem a nagyságrendjéről! Ezért a női lelkek testben való tevékenységéről sokkal jobb, nemesebb, tiszteletteljesebb véleményetek lehet, mind a nőknek, mind a férfiaknak, mert a jövendő időkben óriási szerepe lesz a minél jobban működő, jobban tisztulóbb és emelkedőbb női szellemeknek. Kifejezetten tudom és látom, hogy milyen óriási feladataim lesznek a következő életemben. Áttekintettem!
Nem tudom mennyire vagytok tájékozódva róla, de egy már komoly és tudatosult szellemi szint mellett a leszületés előtt álló szellem csaknem teljes egészében tud mindenről, ami reá vár, csak apró részletek és finomítási munkák, mint kidolgozatlan lehetőségek állnak még előtte. Természe¬tesen testesülve erről már nem tud, feledésbe merül. És minél erősebb, minél fejlettebb az a lélek, amely abba az új testbe kerül, annál több és jobb impulzust tud adni testének arról, hogy mit tegyen, hogyan gondolkoz¬zon, hogy végre tudja hajtani azt, amit ő szellemi állapotában már annyira világosan átlátott. Csaknem azt mondtam, hogy teljesen el is határozott.
Miért lehetséges ez, és miért furcsa? Mert valóságosan látom a múltat, és a jövendőnek nevezett ugyan azt. Úgy szokták ezt mondani, hogy ez a most pillanata. Teljes egészében úgy látom egész jövendő életemet, mint¬ha most zajlana le. Kissé homályosan, mert hiszen a részletek még hátra vannak. Rengeteg szép és jó feladatom lesz. Ez a mostani felszólalásom nem tanítás, hanem inkább bizonyosságtétel, mondhatnám, hogy pecsétet üt rá. Ezt kísérelem most megtenni néhány szóval, de annál nagyobb ér¬zéssel, amelyet nem tudom, hogy észlelni tudtok-e a szavaim mögött? A bizonyosságtétel a számotokra az, hogy ez így van, és így működik, egyút¬tal lehetőséget adva itteni napjaitokban, most, hogy egy kissé másképp mérjétek fel és szemléljétek jelenlegi dolgaitokat, amellyel a későbbiekben tudtok saját magatokon segíteni.
Ha úgy fogjátok fel, hogy minden születés egy feltámadás, hogy most, amikor így vagytok, minden napotok reggele egy-egy ki feltámadás, akkor sokkal eredményesebben és jobban tudtok működni! Én csak erre sze¬rettem volna a figyelmeteket felhívni, pedig tudom, hogy ti ama igazi nagy, egyszeri és megismételhetetlen Feltámadásról szerettetek volna hallani, és én egy emberi, kicsi feltámadásról számoltam be! De aki a kicsit munkálva azt nem becsüli, nehezen jut el ahhoz a nagyhoz!
Amíg tehetem, nagyon sok szeretettel figyellek benneteket, hogy mennyire eredményesen tudjátok magatokat kézbevenni, mert nem más, ti magatok irányítjátok magatokat apró segítségekkel. Mely apró segítség most énáltalam elbúcsúzik tőletek!”

Közreadja: Kotányi Ottó
--
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 4. Apr 2021, 08:33

Joshua

Leírás
https://online-filmek.me/film/14038-joshua

Joshua-t (Tony Goldwyn) egyszerű asztalosként ismerik egy kisvárosban. Elismerik emberi értékeit, senki sem kérdezi, hogy honnan érkezett. Addig a pillanatig nem is volt ez fontos, amíg Joshua el nem követte az első csodát. Hogyan lehet egyszerre valaki négy helyen? Neki sikerül. Gyógyítania is sikerül, sőt életet, házasságot és gyermeket menteni egyaránt. Hirtelen hisztérikus érdeklődés kezd kibontakozni körülötte. Joshua fullasztó légkörbe kerül, egy idő után bénítónak érzi az emberek heves közeledését, csodavágyát. Megérné-e vajon másodszorra is megváltani az emberiséget?

https://drive.google.com/file/d/1gD7QJr ... wgeWR/view


Jézus szellemtani munkássága a Titkos Tanítások alapján
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... 8mIAfbxos4
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 5. Apr 2021, 07:47

Utolsó idők látképe, komor figyelmeztetés

Részlet a Névtelen Szellem „Kiáltás az utolsó órában”című kötetéből, mely Eszter írómédiumítása által jött létre 1955-ben

Nem kell elkeseredni. Az Úr minden görbét kiegyenesít és minden gyengének erőt ad, hogy az Ő igazsága megszilárduljon azokban a lelkekben, akiket Ő választott ki az üdvösségre. Mert annak idején majd sokan ostromolják az egeket, amikor a kiválasztódás eredményeit számolják össze azok az arra elküldött angyalok, akiknek hatalom adatik fel- vagy leküldeni azokat, akik megmérettek az alatt az idő alatt, amíg a kiválasztódás ideje lejárt és könnyűnek találtattak azon a mérlegen, amin mindannyian megmérettettünk, akik az Úr Jézus születésének idején és az azóta lejárt idő alatt a Földön vagy más, ezen napköziségen járó égitesteken testben megjelentek.

Ez az a választóvíz, amivel minden testet öltés előtt és után megmérik és kiszámítják a legparányibb lelki előmenetelt és visszaeséseket, amiket az igazság mérlege pontosan kimutat. És jaj, háromszorosan jaj azoknak a lelkeknek, akik megismerték ugyan az igazságot, de ennek a megismert igazságnak a nyomai nem látszanak meg eltöltött földi életükben: cselekedeteiken, beszédeiken és egyáltalán az egész magatartásukon.
A földi élet nem játék, nem kísérletezgetés, próbálkozgatás, nem oktalan és céltalan időtöltés. A földi élet próbára és tanulásra adott alkalom és lehetőség, amiről el kell számolnia minden léleknek; ki hogyan és mire használta fel ezt az Istentől adott ajándékot. Mert ezek a próbatéletek ajándékai a kegyelem Istenének.

Az örök Szeretet fájó szívvel büntet és talán - ha emberi hasonlattal élek - azt mondhatom: könnyező szemekkel ejti ki kezéből a teljesen használhatatlan salakot, hogy az a megsemmisülés tüzében elégve, a lélek minden emlékezését elveszítve, mint a teremtésnek fennmaradt, érték nélküli feleslegét, a legalsóbb rendű anyagparányokat használja majd fel a fejlődés törvényét vezető szellemi hatalom.

Megjegyzés: A salakot képviselő szellemek kómaszrű tehetetlen álomba merülnek, a lélekerejük pedig a sűrű anyagba keveredik és apró lélekrészecskékre foszlik benne. Így egyéni tudatossága végleg megszünik, tehát, amit annak idején eonokon át összegyűjtöttek a segítő természeti erők, majd emberré válásával sok-sok inkarnáción keresztül fejlődött, most mindez kárba veszik. Ez tényleg egyfajta halál a lélek számára, mert évmilliárdokba kerül míg ismét emberként jelenhet meg az élet szinpadán, és képzeljétek el, hogy lélekcsaládjuk tagjai, akikkel számtalan kombinációban játszottak az élet szinpadán, de ezek sikeresen vizsgáznak most a földi iskolában, hol lesznek akkor. Ezért figyelmeztetnek állandóan, szinte könyörögnek szellemi vezetőink, tanítóink, hogy vegyük komolyan a földi életet és a Jézusi tanításokat, változzunk meg és mentsük meg önmagunkat az esetleges bukástól. Már nincs idő arra, hogy ezt is-azt is próbálgassunk. Ne töltsétek az időtöket ezotérikus vagy dogmás tévutakkal, hanem kapaszkodjatok Krisztusba és az Ő tanításaiba. Jegyezzétek meg, minden olyan tanítás, amelyből Őt kihagyják, tévút. Ahol nem a szeretet az első a tanításokban, az nem az Ő útja.


Ez a kárhozat világa, amely sem időt, sem lehetőségeket nem ismerve az örökkévalóságok kiszámíthatatlan rengetegében az örök halál témáját képviseli. Igen, csak képviseli, mint fogalom a gondolkodó emberi lélek előtt, de valójában semmi. Ez a semmivé válás az isteni szeretet borongó, fájdalmas érzésében a legnagyobb áldozatra is képessé tette és teszi azokat az Istent szerető lelkeket, akik viszont elképzelhetetlen boldogságot éreznek az örök Szeretet rajtuk megpihenő tekintetén.
Ez a boldogság volt az, ami a mi Urunk, Megváltónk része volt, és amikor a Földön élők lefelé süllyedése feletti szomorúság árnyékát látta és érezte elvonulni az Örök Szeretet Istenének szívén, átérezte azt, vállalta a fájdalmakat, a csalódásokat, hogy a mentési munkálatot elvégezhesse. Ez a mentési munka egyre tart mindaddig, amíg az Istentől megállapított idő, azaz a Kegyelem ideje le nem jár, és amíg az emberi lelkek a maguk alkotta törvényeik következtében fel nem morzsolódnak. Ez a felmorzsolódás az emberi fejlődésre adott haladék kimerülése következtében már nem messze van. Ugyanis megindult már a lejtőn az értelem elsötétülése, mivel nem felfelé tekint, hanem csak a testi élet és a testben elérhető tévedésen szerzett - úgynevezett - boldogság érdekli, amit hamis úton igyekszik magának megszerezni. Vannak és lesznek a fejlődés útján emelkedett emberlelkek, akik elérték a testi, anyagi tudománnyal azt a fokozatot, amelyről csak egy lépés, hogy átjuthasson az emberi lélek a hit világába, és a kettő együtt megtalálja és felfedezze az isteni Igazság örök, megdönthetetlen hatalmát a Földön is és azokon az égitesteken is, amelyek közel esnek a földi szellemek fokozatához.

Ez az a nagy, mindent átforgató, hatalmas szellemi megújulás, amely teljesen megszűri és átalakítja a Földet és a rajta élőket, mert azután már nem születhetik meg ettől az eszmétől távol lévő lélek a Földön. Akik pedig nem veszik be az igazságot, azokat elsodorja a nagy, világokat tisztító vihar, amely már készülőben van. Senki és semmi meg nem menekülhet a pusztító vihar elől, akin nincs rajta az Isten pecsétje. Azt pedig az utolsó pillanatban már senki meg nem szerezheti, mert ez már a földi emberek lelkének ítélete, mely így hangzik: „Nem ismerlek titeket!”

Azért gyermekem, ha megértetted ezeket, nem fogod azt érezni, hogy erőd fogytán van, hanem ha itt az idő és alkalom, vagyis a lehetőség s minden erőddel beleveted magadat a munkába és veled mindazok, akiknek lelkében visszhangzanak az Úr szavai: „Én meggyőztem e világot!” - Tehát a világ az Övé, és mindazok, akik Vele együtt munkálkodva szívüket, lelküket átadva az utolsó leheletükig hűen kitartottak az Igazság mellett, azok az isteni Kegyelem birtokában nem az utolsók, hanem az elsők közé számláltatnak. Mert akkor hinni, amikor már az „elismert tudomány” megállapítja majd a szellem és halál utáni élet valóságát, az örökkévaló és örökkétartó isteni hatalmat, az a maga szegényességével és szennyes szellemi ruhájában nem mehet be abba a lakodalomba, ahol az Igazság ismerői és munkálói immár tiszta ruhában helyüket elfoglalták. Gyermekem, én nem szoktam ezekről nagy hangon beszélni, de ez így van és erre készülnie kell minden léleknek, aki már rálépett az Isten útjára. Most az én Uram áldását és segítő erejét kérem rád és mindazokra, akik együtt maradva, vállalják a munkát. Isten veletek!

szemlézte: Bíró László

Egy csodálatos film:

Feltámadt
Egy hitetlen római katona új küldetést kap: keresse meg a zsidók keresztre feszített Megváltójának, Jézusnak eltűnt holttestét. A nyomozás végül eredménnyel zárul - ám nem a mindenki által óhajtott formában sikerül teljesítenie a megbízatást. Biblikus film, nincs benne felesleges félrevezetés, érdemes megnézni
http://merenyizoltan.hu/index.php/media ... caDIJiKlXw

És két új hangos könyv Bíró Laci és barátaitól, egyik ponta mai naphoz illik a Feltámadáshoz!

Feltámadásról.
https://www.youtube.com/watch?v=RGCkb7Vve8A&t=1s


Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=NTmH3ale6No
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 6. Apr 2021, 04:39

Húsvéti levelezés történet:

Kedves István!

Tegnap este lefekvés előtt párbeszéd imát gyakoroltam és feltettem pár kérdést Jézusnak az aktuális helyzetről.
Tapasztaltam már, hogy el sem mondom a kérdést, már jön is a válasz. Hasonló volt tegnap este is, így csak gyorsan skicceltem. Ma fogalmaztam át az egészet. Mivel sokat foglalkozom a Hang kötetekkel, ezért ezen íráson látható és érezhető is a hatása. Biztos van benne olyan, ami belőlem jött, de abban is biztos vagyok, hogy olyan is, amit Jézus mondott, mert olyan megfogalmazás nem jutna magamtól eszembe.

Küldöm sok szeretettel és ha gondolod, megoszthatod a Szellemtani listán is.
Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok!

P. Béla

* * *

Kérdések...

- Drága Jézusom! Ebben a vírusos helyzetben, kérlek mondj pár biztató szót nekünk!

- Drága Barátom! Mindennek van értelme, célja. Értelmetlenséget csak az ember vihet véghez, ha a saját önző feje után megy. De a Gondviselés mindig egy lépéssel előrébb jár, ezért mindent a javatokra tud fordítani. Mondtam már, hogy a földi világ nem a Mennyország, sőt inkább egy pokoli hely, ahol dönteni kell, hogy ki, merre akar haladni. Ha az ember sokáig dédelgeti önzését, jön majd egy olyan helyzet, amely számon kéri őt. Most ezt élitek. Közel már a végidő, de ez még csak egy előszele annak és már itt is érezhető a lélek számonkérése.

- Annyi egymással ellentmondásos információt hallani, hogy az ember nem tudja, merre menjen...

- Hozzám gyertek! Ezt mondtam, több, mint kétezer évvel ezelőtt is. Az ellentét szellemiség pont az ellentétes információkkal kelt zűrzavart. Én viszont egyértelmű vagyok számotokra! Hozzám gyertek, mert én legyőztem azt a világot. Nálam békességet találtok és soha nem csalatkoztok Bennem.

- És akik meghaltak...?

- Nincs értelmetlen élet és értelmetlen halál sem. A halál akkor jön el, amikor a lélek szempontjából eljött az ideje. A hajatok számát is számon tartom, annyira fontosak vagytok nekem. Ne egymást hibáztassátok! Nem a fizikai létbe kell gyökeret vernetek, hiszen az csak egy tanuló hely számotokra. Sok esetben itt vak vezet világtalant. A halál mindenkiért eljön egyszer, nincs kivétel. Aki pedig hazatért, a legjobb helyen van. Ezért csak egyetlen olyan függőségi kapcsolat létezik, amelyet mindenkinek ki kellene építenie önmagában: a Velem való élő kapcsolatot. Ezért nem az a fontos, hogy a másikért aggodalmaskodjatok, hanem hogy mi lesz kettőnk kapcsolatával. Ez a döntő az üdvösségetek szempontjából.

- Hogyan tovább...?

- Ne hallgassatok a megtévesztőkre! Ne engedjétek magatokat megtéveszteni! A lelkiismeret szava mindennél előrébb való. Foglalkozzatok többet Velem, a tanításaimmal és éljétek is mások elé példa gyanánt. Ez tisztítja a lelkiismeret csatornáját, melyen Én szólok hozzátok. Akkor majd jobban beleéreztek és különbséget tudok tenni.
Járjátok a szeretet útját, mert nagy szükség van rá! A nem ártás, a megbocsátás és az önzetlen segítés a ti szentháromságotok ezen a keskeny Úton. Maradjatok békességre törekvőek, vigasztaljátok a rászorulókat és segítsetek annak, aki szükségben van! Tegyétek a jót és szeressétek egymást! Ez mind-mind erősíti a lelki immunrendszereteket, ami nagyon fontos, hiszen a fizikai test immun- és idegrendszer működésére is hatással van. Ezeket pedig most kell a legjobban erősítenetek.
Én mindig veletek vagyok és erősítelek benneteket, amikor szükségetek van rá. Bízzatok Bennem! Én is nagyon bízom bennetek, mert a legfőbb célom, hogy igazán boldogok legyetek. De ez nélkületek nem megy.
A Húsvét, feltámadásom ünnepe legyen számotokra olyan ünnep, amely mindig emlékeztet arra: bennetek kell, hogy feltámadjak ismét, hogy az élő Lelkem jelenléte elvezessen abba a boldogító öröklétbe, amelyre megteremtettelek benneteket. Kopogtatok és nyújtom a kezem mindenki felé, hogy aki elfogadja, neki adhassam mindenem, amim csak van.
Megáldalak az élő Hit Lelkével!

* * *
P. Béla.

Saját megjegyzés:

Elolvastam, értelmeztem, és nagyon jónak találtam, így szeretettel megosztom veletek!

Karsay István
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 6. Apr 2021, 04:42

A FELTÁMADÁS ÜNNEPÉRE
1993. április 11.

Istenemnek nevében köszöntelek benneteket testvéreim.

Amíg az ember fiatal, nem veszi észre az idő múlását; és ha egyáltalán foglalkozik is az idővel, akkor szeretné azt siettetni, szeretne gyorsan és minél előbb felnőtt lenni. Többnyire azért, hogy belevethesse magát a világ által kí¬nált lehetőségekbe és örömökbe.
De még azok is, akik nem vágyakoznak a világ örömei után, szeretnék azokat az eshetőségeket és lehetőségeket minél előbb megkapni, amelyekben úgy érzik, kiélhetik, megvalósíthatják mindazt, ami bennük szunnyad. Mert amikor a lehetőségek világába kerülnek, mindez eleven erővel tör fel belőlük a felszínre, és ők türelmetlenül vár¬ják, hogy az életben megszerezzék a boldogságot.

Az idő múlásával azonban a boldogság egyre késik, egy¬re távolodik. Percekre, pillanatokra, talán napokra boldog¬ságot éreznek, hogy azután az megint gyorsan tovaszálljon, és maradjon számukra a szomorúság, a csalódottság, a keserűség, a mások részéről feléjük áramló rossz és bán¬tó szándék.
Így azután úgy érzi az ember, hogy az élet nem felelt meg mindannak a nagy-nagy várakozásnak, amivel az élet¬ben útnak indult. Ahogy azután az élet delelőjén is túl jut, egyre inkább érzi, hogy a lehetőségei, amikre oly nagyon várt, amikor még fiatal volt, egyre inkább szűkülnek. Egy¬re szorosabbnak érzi az élet korlátait: az élet terheit, nyomását, és egyre kilátástalanabbá válik előtte az élet. Hi¬ába tekintget visszafelé; az elmúltba visszamenni nem le¬het, a jövő pedig egyre kilátástalanabbnak látszik előtte. Észreveszi, hogy már nem is érdeklik azok a dolgok, amik addig érdekelték; észreveszi, hogy mindaz, amiben addig kedvét lelte, ami neki örömet jelentett, már nem kívánja többé.
Csak egy kis megnyugvást, egy kis békességet szeretne érezni. Szeretné úgy érezni, hogy az egész élete nem fecsérlődött el; az időt okosan, bölcsen, ügyesen használta fel és a földi élet által nyújtott lehetőségekkel jól sáfárko¬dott és nem jön a földi élet után újabb keserűség és újabb csalódás.
Sokan nem tudják – sem mint tényt, sem mint lehetősé¬get – hogy a test halálával, ez után az életük után, amely olyan sokkal adós maradt nekik vágyaiknak és elképzelé¬seiknek, egy másik élet következik. Nem tudják, hogy ez a földi élet egy másik életbe torkollik, és nem szükségszerű, hogy amilyen nehézségeken és csalódásokon kénytelenek voltak keresztül menni a földi életben, azok várják őket ebben a másik életben is.
Akik az élet delelőjén már túl vannak, azoknak egyre in¬kább érezniük kell, hogy milyen sokat adott, sokat ad és még sokat adhat nekik Krisztus Urunk húsvét vasárnap¬ján történt feltámadása.
Hála legyen, kibeszélhetetlen hála a mi Atyánknak, te¬remtő Istenünknek azért, hogy Krisztus feltámadt!
Krisztus a feltámadásával bizonyságot nyújtott az elcsüg¬gedt, az élet nehézségeibe elfáradt és a bűntől megcsö¬mörlött emberlelkeknek, és bizonyította, hogy a halál után új életszakasz kezdődik, amelynek nincs vége. Ez az, amit örökéletnek hívnak.

Örökélet! Az ember kimondja ezt a szót, de képtelen annak belső lényegét megérteni: mi az, hogy örök? Mennyi időt ölel fel az, hogyan lehet, hogy nincs vége, hogy nem múlik el soha? Kedves testvéreim, Krisztus feltá¬madása mutatja, sőt bizonyítja az ember előtt, hogy a föl¬di élet 30, 40, 50, 80, vagy 100 esztendeje után egy új lét¬állapot kezdődik, amelyben visszanyerheti a szellem a tel¬jes vitalitását, erejét, szépségét, üdeséget, fiatalságát; el¬nyerheti azt a boldogságot, amelyre emberkorában vá¬gyott; azt élvezheti, megtarthatja, és annak soha nem lesz vége. Mindezt a mi Urunk, Jézus Krisztus tette lehe¬tővé a földi ember számára.
Sok szép ünnepe van a léleknek, és ezeket egy csodála¬tos csokorba gyűjtötték össze hazai testvéreitek a „Mikor a lélek ünnepel” című könyvben. Ebben a tanítás sorozat¬ban mindannyiunk vezetője, a nagy Halász, a Névtelen Szellem, a régi Péter apostol, akire Krisztus Urunk rábízta az Ő egyházát, végigvezet benneteket Krisztus születésén, halálán, feltámadásán és mennybemenetelén a Szentlélek eljöveteléig, a csodás pünkösdig. Az egész olyan, mint egy csodálatos tavaszi virágcsokor, amely a természet újraéle¬dését, az élet diadalát hirdeti a tél hidege, fagyos szele, a halál felett.
Hallgattam ezt az eszközt, amint férjével beszélgettek otthon, és nekem is az jutott az eszembe, meg lehet-e mondani, hogy a léleknek melyik a nagyobb és csodálato¬sabb ünnepe: Krisztus születése, szenvedése és feltámadá¬sa, vagy a Szentlélek eljövetele?

Nem nagyobb egyik sem testvéreim, mert mindez így együtt teljes, így együtt egész. Krisztus a születése nélkül nem tudta volna elvégezni azt a csodálatos munkát, amit elvégzett minden ember és minden bukott teremtmény érdekében azért, hogy megválthatók legyenek, és örökéle¬tük legyen a halál, a szomorúság, az elmúlás, a kárhozat helyett. Igen, mindez így egységes; az Ő születése, növeke¬dése, gyarapodása bölcsességben Isten és ember előtt. Így teljes, hogy amikor Krisztus a világ elé áll, amikor Ő meg¬keresztelkedik a Jordánban, akkor Isten az egész világ előtt kijelentheti: „ez az én szerelmetes Fiam, akiben né¬kem kedvem telik, Őt hallgassátok”. (Máté 3,17) Ahogy az írás mondja, Krisztus „széjjeljárt jót téve, tanítva az embe¬reket és a szegényeknek az evangélium prédikáltatott”. (Lukács 4,18)
Krisztus mindenkinek példát mutat, hogyan kell az em¬bernek helyesen eljárnia, helyesen élnie, gondolkodnia, cselekednie, hogyan kell elviselnie a bántást, hogyan kell türelmesnek lennie, hogyan kell a jó érdekében az elmé¬leti elgondolásait a gyakorlatban megvalósítania. Krisztus széjjeljár jót téve és meggyógyítja a csonka-bonkákat, akiknek nemcsak fizikai testük szorul gyógyításra, hanem a lelkük is, mert lelkileg is vakok, lelkileg sincs fülük a hal¬lásra, tehát nem oda viszi a lábuk őket, ahová menniük kellene, hanem a világ örömei után. Nem képesek észre-venni a csodálatosan megújuló természetet, amelyben megtalálhatnák Istent; ellenben a lelkük nyitott az ellentét mindennemű varázslatára, ami mögött mindig valami rossz van.

Ezeket a csonka-bonkákat gyűjti össze az Úr, ezeket a csonkabonkákat viszi fel a hegyre és hangoztatja el részük¬re a „Hegyi beszédet” (Máté 5,1-11); ezeket a csonka-bon¬kákat gyógyítja meg testi-lelki nyavalyáikból, hogy „sze¬mük legyen a látásra és fülük legyen a hallásra”, ezeket a csonka-bonkákat keresi ma is az Úr, a feltámadott Krisztus.
Titeket is, mint csonka-bonkákat szedett fel ez a Harma¬dik Kijelentés, a Szentlélek Kijelentése, amit gondoskodó szeretetből szintén az Úr küldött el hozzátok a világba, hogy halljátok továbbra is az Ő szelíd hangját és kérelme¬it, hogy miként éljetek, miként cselekedjetek; hogy meg¬épülhessetek és az örökélet várományosai lehessetek, hogy ne szomorkodjék a szívetek az öregedés, a testi élet elmúlása, a halál közelsége miatt.
Mert elvégeztetett dolog, hogy aki test szerint megszüle¬tett, annak meg is kell halnia. De aki Krisztusban él, aki Krisztusban hisz, az feltámadhat Krisztussal az örök életre, amely csodálatosabb lehetőségeket kínál, mint amilyene¬ket az ember gyermekkorában kiszínez magának a földi élet adottságairól és lehetőségeiről. Ebben nem kell csa¬lódnia, mert amilyen utakat, amilyen lehetőségeket az Úr nyitott ki az Ő eljövetelével, munkájával, kereszthalálával és feltámadásával, azok soha el nem múlnak.
„Halleluja", mondják és énekelik ma is az emberek ez¬rei, tízezrei, százezrei, de ha a lelkükben nem érzik a feltá¬madás szükségességét, nagyszerűségét és csodálatosságát, akkor ők nem az élethez vannak közel, hanem a halálhoz. Akkor, még ha a lehetőségek között élik is az életüket, és az élet mindent meg is ad nekik; mégis rajtuk van a halál, az elmúlás pecsétje, és eljön az az idő, amikor temetni kell őket. És az a szomorú benne, hogy nemcsak test szerint, hanem lélek szerint is el kell temetni őket a kárhozat tör¬melékei alá, a gyötrelmek világaiba. Erre mondja az Úr, hogy „a halottak csak temessék el az ő halottaikat.”

Ő, az élő Krisztus, az életre igyekvőkhöz szól. Ő az élet fejedelme, Ő győzedelmeskedett a halál felett, mert hús¬vét vasárnapján feltámadott a halálból az életre. Ezt Rajta kívül soha senki nem volt és nem lesz képes megtenni. Amikor az Ő megkínzott, meggyötört testét a sírba tették, akik Őt szerették, akik az Övéi voltak, úgy képzelték, hogy elérkezett a szomorú vég, mert a Mestert megölték, és ők itt maradtak árván.
Testvéreim, ha valaki nagyon-nagyon közel van a szíve¬tekhez, és azt egyik pillanatról a másikra elveszi tőletek a halál, ti is szomorúságot és fájdalmat éreztek. Így vette el az Urat is a halál, az ellentét az Őt szeretőktől.
Képzeljétek el a tanítványok elárvultságát, akik hittek Benne, akik bíztak Benne, akik biztosak voltak abban, hogy az Úr megmenekíti őket és szabadulást hoz részükre. Nagycsütörtökön még elköltik együtt a vacsorát, és pénte¬ken délután három órakor már az Úr kileheli a lelkét, és a halál bizonyságaként a római katona átdöfi oldalát, amiből víz és vér folyik. Bebalzsamozzák, eltemetik, és nagy követ hengerítenek a sír elé. A hatalommal bírók őröket állíta¬nak a sírhoz, hogy véletlenül se történhessék meg, hogy az, aki azt mondta magáról, hogy a lerombolt templomot harmadnapra felépíti; aki azt mondta magáról, hogy Ő az Isten fia, az Isten helytartója; aki azt ígérte, hogy feltámad, ez lehetővé váljék. Ezt a sírt a tanítványok, a hatalomtól és a római katonáktól való nagy félelmükben meg sem merik közelíteni.

Ki megy először a sírhoz? A szeretet! Mert aki igazán és nagyon szeret, mint Mária Magdaléna, aki az egész átala¬kult, új életét az Úrnak köszönheti, nem tud megnyugod¬ni a halálban. A szeretet keresi azt, akit szeretett, aki meg¬halt, hogy hová lett és mi történt vele? A szeretet tehát el¬megy a sírhoz ezen a vasárnap hajnalon, hogy megnézze, történik-e valami a sírnál, hogy mi lesz az Úrral és mi lesz velük, akik hittek, bíztak Benne, és főképp szerették Őt.
Íme, a félelem összeszorítja szívét, mert nem találja az Urat, és félénken kérdezi a kertészt, aki tulajdonképpen az Úr volt, de aki a feltámadás után már nem az, aki volt, amikor még ember fiának nevezte magát: - „Mondd meg, uram hová lett? Ha te vitted volna el, mondd, hová tetted őt?” (János 20,15) Félve, aggódva keresi Őt, és akkor rádöb¬ben nagy-nagy örömére, hogy az Úrral beszél; hogy az Úr¬nak minden szava igazság, valóság volt, hiszen feltámadott a halálból az életre; hiszen újra itt van, újra megérinthető, újra érezhető, hogy van, létezik, soha el nem múlik. Vele újra lehet találkozni, és ha ők meg is halnak test szerint, újra találkoznak Vele, hiszen az Úr is meghalt és mégis él.
Ezért gyorsan elmegy és hírül viszi a többieknek is, hogy az Úr feltámadott és él, hogy a halál nem úr többé rajtuk és nem úr többé egyetlen emberen sem, aki az Úrban, Krisztusban hisz, aki az Úrnak, Krisztusnak nagy paran¬csolatait megtartja: „szeressétek egymást, miként én sze-rettelek benneteket...” (János 13,34) „szeressétek Istent mindenek felett, és felebarátotokat, mint önmagatokat; szeressétek ellenségeiteket”. (Máté 5,44) Mert az ellenség¬nek egyszer baráttá kell válnia, az ellenségnek is egyszer Krisztushoz kell térnie, és Krisztuson keresztül fel kell tá¬madnia dicsőségesen az örökéletre! Az örökéletre, amely¬ben egyetlen parány nincs a halálból és a halál leheleté¬ből, ami mindent elpusztít.
Ha a halál rálehel egy csodálatos virágra, nincs többé. Ha láttok egy kis csecsemőt, vagy egy tízéves fiúcskát telít¬ve az élettel, ha rálehel a halál, nincs többé. Látjátok az öreg aggastyánt is a halál jeleivel: kihullott fogakkal, kihul¬lott hajjal, ráncos bőrrel, töpörödött testtel, mozgásra, beszédre, gondolkozásra képtelenül; ezt teszi az ember¬rel, testvéreim, a halál.

Az ember mégis görcsösen ragaszkodik a halálhoz azzal, amit tesz, amit mint bűnös gondolatot, érzést, cselekedetet és vágyat kiad magából. Mindez a halált hozza rá, amely őt a szeretteitől elragadja, és őt ebbe a világba átszállítja, míg a másikat otthagyja szomorúságban, kese¬rűségben, mert el kellett válnia attól, akit szeretett. A halál a bűn következménye!
Kívánom néktek, hogy ne ismerjétek meg soha a poklok nyomorúságát, emésztő tüzét, fájdalmát, szomorúságát, amelyben tehetetlen a lélek, amelyből nem lát kiutat!
Kívánom, hogy ismerjétek meg a feltámadás után lévő csodálatos életet! Ott minden él, minden vibrál, minden rezeg, mindennek fénye - saját fénye van. Ott minden tün¬dököl, minden fiatal, minden újra és újra megújhodik; soha nem öregszik meg, mint ahogyan a testben elöreg¬szenek a sejtek; nem megy tönkre, mint ahogy tönkre¬megy mindaz, amit az ember a tudásával, szorgalmával a földön megépít; nem emészti meg a rozsda és a moly. Olyan átváltozást ad a feltámadás, amelyben nincs szomo¬rúság, amelyben nincs keserűség, nincs semmi a halálból. Mindezt a mi Urunk, Jézus Krisztus tette lehetővé.

Amikor életetek nehezen megy, amikor a szíveteket a fájdalom és félelem szorítja össze, gondoljatok Rá, milyen elhagyott volt Ő, a zsidó főpap, Kajafás házában. Senki nem volt körülötte azok közül, akik Őt szerették, akik Őt némileg, csak némileg is megértették, akik egészen addig kísérték, és mindenhova követték. Az egész világ ellene van; akárhova tekint, mindenütt kaján arcok követelik: „fe¬szítsd meg Őt!... ha meg nem teszed” - mondják a nagy pogánynak - „nem vagy a császár barátja, és beárulunk a császárnál!... ennek az embernek mindenképpen meg kell halnia!” (Máté 27,11-31) Ekkor Pilátus Barabást, a rabló¬gyilkost kínálja, és a tömeg Barabás szabadon bocsátását követeli. Bárkit, csak nem az ártatlant. Az ártatlan vérét akarják, az ártatlannak kell pusztulnia!
Ki van Krisztus mellett? Senki! Így Krisztus megkínzott testtel cipeli a keresztet a Koponyák hegyére, ahol megfe¬szítik Őt.

De a megkínzott testnél nagyobb a lélek kínja, az a tu¬dat, hogy nincs senki, aki szólna mellette: „vak voltam és most látok... béna voltam és mozgok”... nincs senki, aki mondaná, „valóban Isten Fia Ő”. Senki nincs mellette!
Amikor kilehelte a lelkét, nem a választott nép ajkáról, hanem egy pogánytól jön az elismerés, a római százados ajkáról hangzik el: „valóban Isten Fia volt”.
(Márk 15,39)
De a feltámadás után a tanítványok ebből olyan erőt merítettek, hogy már többé az ellentétnek nem volt hatal¬ma felettük. Amíg az Úr fel nem támadt, féltek; amikor az Úr feltámadott, megerősödtek. Megerősödtek szellemben, lélekben és testben, hogy annak a nagy missziónak eleget tegyenek, amelyet az Úr bízott rájuk és az őket követőkre: „menjetek szét a világba; keletre, nyugatra, északra és dél¬re; hirdessétek, amire én tanítottalak benneteket! Az én nevemben csodákat tehettek. Ha engem hívtok segítségül, ugyanazokat a csodákat tehetitek, amelyeket én cseleked¬tem köztetek és érettetek. Így megnyeritek őket az én ne¬vemben!”
Akiket pedig így megnyertek, azok ezen túl már nem az ellentétnek adják erejüket, hanem erejükkel, jó szándé¬kukkal, akaratukkal az Urat követik, „aki Poncius Pilátus alatt meghala és eltemetteték, de harmadnapon feltáma¬dott”. Ez a keresztény ember hitvallása azóta is, mind a mai napig.
Igen, az Úr harmadnapon feltámadott fényben és dicső¬ségben, hogy ennél a nagy-nagy világosságnál, amit az Ő feltámadása hozott, az emberek megláthassák Őt, az élő, eleven Krisztust. Feltámadt, hogy higgyenek, kövessék Őt, tartsák be mindazt, amit Ő tanított, hogy mindenki egytől-egyig és külön-külön megigazulva feltámadhasson a nagy napon a halálból az életre.
Ezeket kívánom mindannyiótoknak ezen a csodálatos, nagy ünnepen, testvéreim! Legyen a ti ünneplésetek szent és áldott!
Isten legyen mindannyiótokkal! Isten veletek.

* * *
Forrás:
KRISZTUS AZ ÚR ÉS A BOLDOGSÁG VILÁGAI
Oktatások, megnyilatkozások és látományok a szellemvilágból Zita médium útján
(175-184. oldal)
KIADJA: Magyar Szellemkutatók Társasága (Hungarian Spiritual Society)
695 Northfield Road, Bedford, Ohio 44146 - Cleveland, 2000. április.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 7. Apr 2021, 11:26

Kik a fénymunkások?

Mik a jelei annak, hogy te is az vagy?

Belső késztetést érzel arra, hogy a világot egy szebb és jobb hellyé tedd? Érzed, hogy fontos szereped van abban, hogy segíts másokon? Nos, akkor lehetséges, hogy te is fénymunkás vagy.
A fénymunkások (vagy fényküldöttek) azok, akik még születésük előtt vállalták, hogy önerőből segíteni fogják a világot, megszabadítják az embereket félelmeiktől. Ők valódi szakrális feladattal születnek a világra. Van, hogy nem emlékeznek a vállalt feladatra, ezért szoronganak, elveszettnek érzik magukat, vagy éppen félnek.
A fénymunkásoknak van egy olyan erős érzésük, hogy pozitív energiát kell adniuk a világnak. Spirituális tehetségüket és képességeiket használják ahhoz, hogy terjesszék a szeretet érzéséhez kötött isteni bölcsességet, a szabadságot, az önmegismerést, az önuralmat, hogy egyre közelebb legyünk a tiszta szeretettel teli pozitív energiákhoz.
Ha környezetedtől gyakran kapsz olyan jelzőket, hogy „tiszta lelkű” vagy aki inspirálja őket, aki felmelegíti szívüket, energiát adsz, ha padlón vannak, akkor elképzelhető, hogy fénymunkás vagy ezen a Földön, és lehet, hogy épp ez a te feladatod itt lent.
Egy fényküldött másnak érzi magát a többieknél és olyan embereket vonz életébe, akiknek segíteni fog felismerni és túllépni problémáikon, olyan élethelyzeteket vagy történéseket vonz magához, ahol puszta jelenlétével békét és harmóniát sugároz.
Alább olvashatsz néhány támpontot, vagy jelet, ami alapján következtethetsz arra, fénymunkás vagy-e vagy sem:
1. Érzékeny lelkű vagy.
A fénymunkás lelke nagyon tiszta, ezért a másoktól jövő negatív gondolatokat nehezére esik értelmezni, megérteni. Ugyanígy nagyon nehezére esik olyan emberek társaságában lenni, akikből olyan erős érzelmek sugárzanak, mint a harag, a félelem vagy a düh. Életében mély nyomot hagynak a negatív események, fáradtabb és levertebb lesz ezek miatt, érzi az öngyógyítás szükségességét, hogy újra helyreállítsa energiaszintjét.
2. Természetesnek gondolod az egyedüllétet.
A fénymunkás gyermekkorától fogva különcnek, magányosnak tűnhet, vagy egyszerűen csak érthetetlen mások számára. Az élet kihívásait és bizonyos változásokat átélve ebben a magányban látja a megoldást.
Nagyon érzékeny lévén, és mivel könnyen magába szívja környezete negatív, mérgező energiáit, fontos neki a rendszeres egyedüllét. Ez a befele fordulás vagy introvertált állapot nem egy személyiségtípus része, hanem a fénymunkások egyik fontos és alapvető útja. A fénymunkás a magányban tud megválni a felszívott energiáktól és újra feltöltődni erővel.
3. Együttérző vagy.
A fénymunkásnak mindig nagy szüksége van a világ megértéséhez való érzékre, ezért sokszor azért találja szemben magát nehéz élethelyzetekkel, hogy ezt a képességét erősíthesse. Minden egyes helyzetben növekszik együttérzésük, ami a másik felet is pozitívan befolyásolja.
4. Erős vágyat érzel arra, hogy segíts másokon.
Empatikus jellemükből adódóan a fénymunkások gyakran olyan szakmát választanak, amelyeken keresztül hozzájárulhatnak a világ jobbá tételéhez: asszisztensek, szülésznők, orvosok, tanítók vagy tanárok, terapeuták, tűzoltók.
5. Tiszteled és becsülöd az élet spirituális értelmét.
A fénymunkásoknak széles látóköre és világnézete van. Rájöttek, hogy ők egy nagy gépezet kis csavarjai, akik a Teremtő isteni tervének részesei, és tudják, hogy létezésükkel pozitívan befolyásolják a világot. Spirituális kapcsolatban vannak minden történéssel és élethelyzettel, tudják, hogy azok helyesek és előző gondolatok vagy tettek eredményei.
A világi pusztításokat látva (erdők kivágása, fegyveres konfliktusok vagy támadások, vagy az állatok éheztetése) a fénymunkás magáénak érzi a problémát, még fájdalmat is érezhet. Ez a mély kapcsolat közelebb viszi az állatok és a természet világához.
6. Kicsit lázadó vagy.
A fénymunkás kicsit kitűnik a többiek közül, és gyakran nem illik a „társadalom standardjába”. Nem igazán érdeklik a hierarchikus struktúrák és sokszor fellázad a hatóságok előtt, ha beletipornak elveibe és meggyőződéseibe. Ez az antiautoriter viselkedés a fénymunkások alapvető tulajdonsága.
7. Az emberiség hangjaként lépsz fel.
A fénymunkás gyakran lép fel az emberiség érdekeinek képviselőjeként. A történelem során számos fénymunkás hozzájárult a világ jobbá tételéhez, megmutatva látásmódjukat művészi alkotások által, amelyekben más fénymunkások később magukra találnak. Kreativitásuk, ismereteik és intuitív természetük nagy hatással van azokra, akik találkoznak velük.
8. Csodálod a Világegyetemet.
Érezted már valaha az égboltot fürkészve, hogy létezik egy „másik otthon”?
A fénymunkást lenyűgözik a csillagok, a földi tapasztalatokon túl megérti létünket, és mindig az az érzése, hogy valami földön túlival van kapcsolatban. Kapcsolatban van azzal, ami a Forrást jelenti, az isteniséggel. Minden, ami az Univerzumban, az ő lelkükben is ott van és mindig fényt visznek oda, ahova irányítják őket.
9. Mindig vonz a személyes fejlődés, és másokat is próbálsz inspirálni.
A fénymunkások mindig a legjobb tudásuk szerint élnek és másokat is hozzásegítenek ehhez. Mindennapi cselekvéseink egyszerű szokásoknak tűnhetnek, de ha elkezdünk a Fényre figyelni, akkor motivációval, pozitivitással és olyan cselekedetekkel akarjuk majd körülvenni magunkat, amelyek által többek lehetünk és fejlődhetünk.. Ekkor fog vonzania meditáció, az imádkozás, a jóga, a személyiségfejlesztő könyvek, hogy spiritualitásról szóló előadásokon és kurzusokon vegyünk részt, vagy, hogy templomba járjunk.
Ha ezek alapján úgy érzed, hogy te is fénymunkás vagy, akkor próbáld megkeresni a módját, hogy segíteni tudj az emberiségnek. Az Isten hozzád fogja küldeni azokat, akiknek a segítségedre, a benned levő Fényre van szüksége.
Végy valakit az életedből, akivel nézeteltérésed vagy konfliktusod van. Hunyd be a szemed, és képzeld magad elé ezt a személyt, képzeld el, amint egy csillogó, fehér ezüstös Fény árad ki belőled és elárasztja, majd teljesen betölti az elképzelt személyt.. Légy hálás ezért a gyógyulásért, és kis időn belül tapasztalni fogod a konfliktus feloldódását, vagy, hogy az illető bocsánatot kér, vagy igazat ad neked, vagy egyszerűen magától kilép az életedből.


Egyed Zsuzsanna

UI:



Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=osLZ0dyUJzA
https://www.youtube.com/watch?v=EmAR4BFk104
https://www.youtube.com/watch?v=0676N_2CcC8&t=23s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 8. Apr 2021, 06:52

Az utolsó idők népvándorlásai - Felvezetés

Zita médium 1998. február 22.

Krisztus születése előtt népszámlálásra szólították fel Izrael népeit, és mindenkinek el kellett mennie a népszámlálás miatt oda, ahonnan a családja származott. Nagy volt emiatt az összevisszaság. Ebben a nagy emberi káoszban született meg a mi Urunk, a Jézus Krisztus. Történt pedig ez azért, hogy az ellentét észre ne vegye az Ő jöttét, és ameddig csak lehet, tudomást ne szerezzen Róla. Mert nagy dolog volt a Földre és az egész világmindenségre nézve és óriási jelentőségű volt az összes bukottak részére, hogy a mi Urunk, a Jézus Krisztusunk emberré lett.
Az „ember fiává” lett és ezáltal megkezdődhetett a megváltásnak az a hatalmas, nagy műve, az új korszak, amely új, soha nem látott lehetőségeket tartogatott nemcsak az akkori kor emberei számára, hanem az utána következő kétezer esztendőre is, és a mai kor embereinek is.
A mai korszakban is megkezdődött a nagy népvándorlás. És éppen úgy, miként az első időben a nagy népvándorlás Krisztus eljövetelét jelezte, ugyanígy ebben a mai korban is a megindult népvándorlás Krisztus második eljövetelét jelzi. Akiknek „szemük van a látásra és fülük van a hallásra” értik és látják az idők jeleit, és tudják, hogy az egész emberiség élete az utolsó periódusba jutott. Ez megváltozhatatlan tény, amely ellen senki ember fia, a világ legnagyobbjai, a leghatalmasabbjai sem tudnak semmit tenni. Mert a természet ereje nem a világ hatalmasainak engedelmeskedik, hanem az isteni törvénynek és a mi Urunknak, a Jézus Krisztusnak, „Akinek minden hatalom adatott égen és Földön”.
A népvándorlás, amely megkezdődött, ennek a rövid, gyorsan lejáródó utolsó korszaknak a kezdete. Az ember azt hinné, hogy az emberek örökös mozgása, ide, oda, amoda való áttelepülése azért van, mert a modern szállító eszközök mindezt lehetővé teszik. Az ok nem ez! Az ok az emberi szívekben, az emberek érzés- és gondolatvilágában keresendő. Az utolsó időkre jellemző, hogy az egyének és az egész emberiség is nagyon nyugtalanná vált. Nyugtalanná vált, mert érzi, hogy rövid számára az idő, hogy az egész élet átalakulóban van, és hogy az élet minden tudomány és technikai vívmány ellenére sem válik jobbá, hanem egyre több nehézséggel, nyomorúsággal, szenvedéssel és fájdalommal kell szembenéznie.
Az emberi természet nem sokat változott; legalább is azon emberek természete, akik az utolsó időkre itt maradtak. Valamennyire finomult, de lényegében nem sokat változott azokéhoz képest, akikhez az Úr akkor beszélt, amikor a gazdag ifjú megkérdezte, hogy mi az ő teendője, hogy az örökéletet elnyerhesse. Az emberek akkor is és ma is hatalomra vágyók voltak, vezető szerepre törekedtek, mindenképpen a maguk akaratát kívánták megvalósítani, és a tömeget, mint könnyen terelhető nyájat a maguk céljainak, érdekeinek és szolgálatára igyekeztek felhasználni.
Az Úr idejében az emberek még jobban hajlottak a sok-sok szenvedés után az engedelmességre. A régi időben a tömeg nem mérlegelte, hogy mi kell, nem volt ilyen fokig követelőző, jogaira hivatkozó; csupán elege volt a megaláztatásból, az iga szünet nélküli húzásából, az ostor csattogásából, és menekülést, kiutat keresett. Az utolsó idők népvándorlása megkezdődött, mert az emberek a saját hazájukban földönfutókká váltak elemi jogaik elvételével, országaik tönkretételével, egyéni életük megnyomorításával, és ezek miatt más helyeken próbálkoznak.


összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

Az utolsó idők népvándorlásai
Adai mediális közlés - Husvét 1-3
Napszellem oktatása
Kereszthalál
HANG - Nincs bizalmam az emberekben
Tanítás a migránshelyzet alakulásáról
Természetes orvosságok

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh9ptWZz ... A?e=othjQ4
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGh9l6ak7 ... g?e=EiI3Ki
Karsay István 2021 áprilisi szellemtani hírlevele

https://www.youtube.com/watch?v=osLZ0dyUJzA
https://www.youtube.com/watch?v=4ylnRaVqvFo&t=82s
A Hegyi Beszéd szellemi magyarázata 1-2 rész – Hangoskönyv (Lilla)

https://www.youtube.com/watch?v=HEYV06BgYMk&t=262s
Domokos László_A szellem élete – Az örökkévalóság
Hangoskönyv (Csongi)

https://www.youtube.com/watch?v=ZoQIuyuEHGw
Amiről a fák suttognak – Rendezői változat

https://www.youtube.com/watch?v=9BguZCjzsKw
Baba, bába, szerelem – Romantikus családi wesztern
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 9. Apr 2021, 05:28

Az általános és a szomnambul médiumitás

Részlet az 1999.06.15-i „Köri találkozó” kérdés-felelet anyagából, melyek
a Budapesti Szellemkutatók Társaságának a mediális ülésein hangzottak el
Gizi médium által.
Jelölések: KV = körvezető; TSZ = tanítószellem

KV.: Az első kérdésünk a sokat emlegetett, körünkben már meg is nyíltitkozott és szeretett Eszter médiummal kapcsolatban volna, illetve nem is az Ő személyével tulajdonképpen. Arról szeretnénk kérdezni, hogy a szomnambulizmus, amely a mi meglátásunk sze¬rint semmiképpen nem médiumitás, mégis egy szellemtani tanulmányokkal fog¬lalkozó könyvben egy olyan kifejezés van, hogy Eszter szomnambul médium volt. Nem azt kutatjuk, hogy igen, vagy nem, hanem hogy elképzelhető-e ilyen, a szomnambulizmus és a médiumitás egyáltalán párhuzamba hozható-e?
TSZ.: A szomnambulizmus is médiumitás, de egészen más. Gyakorlatilag más az eredménye is, mert egy általatok úgynevezett normális, hétköznapi médiumitás, akár író, akár beszélő médium az illető, ez a leggyakoribb. Ennek a célja és rendel¬tetése mindig a szellemi világ és a földi sík összeköttetése, a közvetítés, a tanítás, a figyelmeztetés, az erkölcsi törvényekre való utalás, tehát mindenképpen az egyik ol¬dalról át kell, hogy jusson a másik oldalra ez a tanítás.
Ha megfigyelitek régi leírások úgynevezett szomnambul médiumának a megnyilatkozásait, azok a lehető legkevésbé tanító célzatúak, pedig a médiumitás tu¬lajdonképpen erre való Most tekintsünk el attól, hogy a régebbi időkben az úgyneve¬zett materializációs médiumokra volt szükség, éppen az általános tömegfi¬gyelem, és a bizonyíték nyújtás szempontjából, de ezen már régen túlvagyunk, túlhala¬dott álláspont most materializációs médiumokkal foglalkozni.
Égető fontosságú, és szükség van a tanító, tájékoztató, jobbító, javító szándékú médiumi munkákra. A szom¬nambul nem az! Tulajdonképpen a saját szellemi lényét, amely eltávozik alvás esetén, úgy tudom alvó médiumnak, vagy alvajárónak nevezitek. Itt nem erről van szó, hanem a szellem maga kilép, valóban kijár, eljár a teste mellől, áttekint a szellemi síkra, de melyikre? Magasabbra semmi körülmények között nem, mint amilyenhez tartozik. Tehát a szomnambulának a szellemi fokozatától függ az, hogy hol, mit vesz észre, melyik szellemi síkra tekint át, és melyikről hozhat bármiféle tanulságot.
Mi történik akkor, hogyha ez a szint nem túl magas? Hozhat-e onnan olyan tanulságot, olyan fi¬gyelmeztetést, amely sokak számára, vagy akár csak annak a néhány embernek, aki az ő megnyilatkozását hallgatja? Honnan van a biztosíték arról, hogy olyan magas tanításokat tud hozni, amely annak a néhány embernek, vagy esetleg a többinek, akiknek továbbítja, arra szüksége van? Ez egy rendkívüli állapot, és talán úgy is lehetne kifejezni, hogy az a szellem, amely így eltávozott, és szellemi síkon szellemi látással körülnézhet, a saját testét használja fel, mint médiumot, mint közvetítőt, mint megszólalót.
Egyedi, egyéni, sem¬miképpen nem magas szellemi közlemény, de érdekes és értékes olyan dolgok is kiderülhetnek így, amelyeket esetleg más médiumitásban még nem történtek, nem vol-tak. Úgynevezett szféraközi állapotokról számolhat be. De közöttetek ma már sokkal emeltebbre van szükség.
És most térjünk vissza az eredeti kérdésre. Az előbb említett, és általunk is rendkívül tisztelt médium, aki még közöttünk tartózkodik a szelle¬mi síkon, nem volt szomnambul médium. Az, hogy ez írásban megjelent, ez egyike a téveszméknek, amelyek tisztázva nem lettek, de egyáltalán nem szük¬séges hogy benneteket foglalkoztassanak, mert amit közvetített, amit közétek hozott, az a lényeg, és nem az, hogy milyen rendszerű volt. Mint mondom, legjobb tudásom szerint nem volt szomnambul médium, annál sokszorosan magasabb. Elegendő a számotokra a válaszom?
KV.: Tökéletesen megfelel, tulajdonképpen mi a médiumitás és a szomnambulizmus esetleges kapcsolódását, párhuzamosságát kérdeztük volna Eszter médium ürügyén.
TSZ.: Médiumitás ez is, médiumitás az is, szellemi munkálkodás és szellemi jelenség, de semmi körülmények között a feladataiban, és az eredményeiben nem olyan jelentős, mint az általános médiumitás lehet.

UI:

Domján László - Félelem, hit, gyógyulás - Agykontroll
https://www.youtube.com/watch?v=HeZXFgnJ4MY

Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=4ylnRaVqvFo
https://www.youtube.com/watch?v=iLXBPV5ifKk
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 10. Apr 2021, 08:25

A földön ideiglenesen tartózkodó szellemekről.

A Névtelen Szellem közleményei című kötetből

A szférákon vannak olyan szellemek is, akik még nem éltek a földön, csak úgy kerültek a föld szféráiba, hogy ők egykor a földnél magasabbrendű bolygók lakói voltak s bizonyos bűnök levezeklése céljából jutottak a föld légkörébe. Az a bolygó ugyan, ahonnan idekerültek, őket már kitette, de a földnek még igen jók ők és ezért mint tanítók, mint természetet irányító erők osztatnak be s csak akkor kell testet ölteniök a földön, ha elbuktak. Így nem minden szellem a föld légköréből való, aki itt testet ölt, ami egyben magyarázatul szolgál a föld sokszínűségére is.

Ha a föld szféráin javulás céljából tartózkodó magasabb bolygóbeli szellem kigyógyult bűnéből, ismét szabad előtte az út a hazatérésre; de ha az ő fluidja is bemocskolódik, lesüllyedhet a föld szellemei fokára és akkor már mindegy, akár a Mars, akár a Vénusz vagy Jupiter lakója volt is, egyenszerűvé válik a föld fluidjaival és lelki képességei is lefokozódnak. Itt van az egyenlőség és igazság! Amíg valamely szellem nem egyenszerű a földdel(nem sülyed le idáig), addig kiváltságos erőket, képességeket tarthat meg a földön is, mint ember. Így vannak itt igen jó zenészek, festők, tudósok, költők, papok, akik csak egy életre küldettek ide. Vannak rövididejű testöltések is, olyan szellemek számára, akik homályosítani akarják emlékezetüket, hogy képességeiket erre az élettartamra elveszítsék és a gőgtől megtisztuljanak. Ilyenekre rámondják az emberek: égbe költözött angyalka volt.

Minél hamarább testesül újra a szellem, annál világosabb fogalma van mindenről. Az emberi tudományokat és szokásokat sokkal előbb sajátítja el, mint az, aki igen régen volt testben. Ilyennél ügyesebb és hajlékonyabb az ész. Lángész nincs, csak felhalmozott tudásraktár; az ismereteket, melyeket mint ember megszerzett, megtartja a szellem-tudat, és a következő testöltésben a visszaemlékezés által csak éppen érintenie kell az agyat, s az értelmet, a kész világosságot ott találja. Ha az emberek hinnének és úgy élnének, ahogyan az az Isten törvényének megfelel, akkor a gyermekeik jóban való fejlődése sokkal gyorsabban menne, mert a szülők fluidjaiban már magába szívja minden gyermek a föld jelen természetét. A testben felébrednek a koron uralkodó szellemi elv(korszellem) törvényei, melyeket fejleszteni vagy elnyomni már az egyénnek kell.

Szeretettel Laci
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 11. Apr 2021, 08:03

A halál birodalmában

Misztériumok – Különös élmények és jelenségek Eszter médium útján – Részlet

„A halál birodalmában időzöm (Eszter felsőbbrendű énje). Ez a földi élet árnyékvilága. Minden verőfénynek és ragyogásnak, amiben a földi élet bővelkedik, itt van az árnyoldala, itt van a halál, a temetés, a halálfélelem és mindazok az eszmék, gondolatok és érzések, amelyekkel ezek a fogalmak összefüggnek. Ez az a világ, amelybe a megholt lélek tér azokkal az emlékképekkel, amelyeket földi élete során gyűjtött.

Az emlékezet fonalán rendre fel vannak fűzve mindazok a cselekedetek, amelyeket a lélek földi, testi életében véghezvitt, jók és rosszak egyaránt. Tulajdonképpen ez a fonal, amit az emlékezet fonalának neveznek, mi magunk vagyunk, a mi egyéniségünk, a mi énünk. Akinél ezen a fonálon az igaz jónak, az Istenben véghezvitt cselekedeteknek túlnyomó tömege van felfűzve, vagyis aki a reábízott talentumokat az Úr igazsága szerint gyümölcsöztette, annál Isten kegyelme lefödi a nemkivánatos emlékeket, és elburkolja azokat a cselekedeteket, amelyeket a lélek törrvénytelenül (nem a földi, hanem a szeretet törvénye ellen vétkezve) követett el, hogy pihenése békés és nyugodalmas legyen. Ez az, amit ez a kívánság fejez ki: „Nyugodjék békében”.

Annál azonban akinél a jó cselekedetek igen gyéren voltak, erre az emlékezet fonalára felfűzött rossz és törvénytelen cselekedetek árnyékai (emlékei) folyton mozognak és ezáltal folyton ráncigálják az emlékezet fonalát, minélfogva az ilyan lelkeknek békességük és nyugalmuk nincsen. Ez a hatás nagy és keserű fájdalmakat vált ki a lélekben úgy, hogy minden úton-módon szabadulni kíván ezektől az emlékektől. Ez az ami őt arra sarkallja, hogy bármi áron és újra testhez juthasson, hogy semlegesíthesse ezeket a hatásokat. Az ilyen lélek sokszor hosszú-hosszú időt(olykor évezredeket) tölt el ebben a halál birodalmában, míg ellenben az, aki jót cselekedett és Krisztusban élt, egy pillanat alatt átsuhan ezen az országuton, hogy a saját szférájába emelkedjék fel.
Az embert azonban, bármely nagy és nemes elhatározással és bármilyen elszánt akarattal ölt is testet, szándékának kivitelében nagyon hátráltatják, és fájdalom, nagyon sokszor teljesen meg is bénítják azoknak a lelkeknek ellentétes irányú törekvései, akikkel a földi lét során viszonylatba lép. Mert hiszen a lélek a testben nem tudja áttekinteni sem a múltját, sem az életének eshetőségeit és lehetőségeit. Olyan mint egy virág a kertben, vagy egy fűszál a többi fűszál között. Neki nem áll hatalmában a helyét és az eshetőségeit megvállogatni, hogyan éljen és hol éljen, hanem ott kell élnie, ahova őt a nagy kertész elülteti. Ott kell kikelnie, felnövekednie, virágot és gyümölcsöt teremnie. És éppen abben hátráltatják és gátolják őt a többieknek az ő céljait keresztező törekvései.
Én megnyugodva szemlélem ezt a létállapotot, mert látom, hogy vajmi kevés az, amit az én életemben az isteni Gondviselésnek el kell födnie, s mert látom, hogy azok a cselekedetek és az elhinett világosság, ha nem is értek el százszázalékos eredményt, de hasznos és értékes gyümölcsöket termettek az emberek lelkében. Az én működésem lehetőségét is meg akarta gátolni az én környezetem érzés- és gondolatvilágának, sőt cselekedeteinek is szinte áttörhetetlennek látszó szövedéke. Én azonban Isten kegyelmével és az Őáltala adott eszközökkel keresztültörtem ezen a szövevényen és sok lélekben – főként a közvetlen hozzámtartozók lelkében – életreébresztettem és cselekvőképessé tettem az Istenbe vetett hit világosságát.

Pedig bizony mindenki konokul védeni szokta azokat a szálakat, amelyeket ő szövöget az ő életével, legyenek bár azok helyes, akár helytelen célzatúak; sőt minél helytelenebb célzatúak, annál merevebben védelmezi azokat. Minden ilyen ütközés szükségképpen harccal és fájdalommal jár. Minden szakítás visszahat és fájdalomérzéseket ébreszt. Így azoknak a szálaknak az elszakítása is, amelyeken nekem kellett keresztültörnöm, hogy életem célját és rendeltetését betölthessem, szükségképpen fájdalmas érzést keltett az illetők lelkében, mert hiszen minden szakadás és minden hiány(folytonossági hiány) gyötrő érzést ébresz a lélekben.
Így tehát ezt a hézagot, amely ez által az áttörés által állott elő, nekem kellett áthidalnom; az elszakadt szálakat a sajátomból, az enyémből pótolva összekötöznöm, vagyis a megsemmisített ellenszegülő elv helyébe az én lelkem érzéseit ültetnem. Ez az áldozat. Az ilyen érzések és gondolatok, amelyet egy olyan lélekbe ültettetnek bele, aki addig az igazi jó szolgálatáról nem bírt fogalommal, benne erjedést keltenek s lassan megindul benne a jó és rossz küzdelme egymással. És ha ezek a tisztább és igazabb eszmék és érzések nem kezdik is meg azonnal tisztító munkájukat, mégis eljön egyszer az idő, amidőn az, akinek lelkébe az igaz jónak egy-egy ilyen csírája bejutott, keserű könnyekkel és fájdalommal kezdi ápolgatni ezt a csírát, égő fájdalommal gondolva vissza arra, aki az ő ellentétes természetébe az igaz jónak ezt a magját elhelyezte. Ez az amiről az Írás azt mondja, hogy: „Eleven szenet gyűjt fejére”.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 12. Apr 2021, 07:47

A lélekerők hatása az ember környezetére

Részlet az "Ezoteriák" című kötetből

Az emberi testnek minden sejtje külön-külön is mintegy elraktározója azoknak a lelki élményeknek, tapasztalatoknak és érzéseknek, amelyeket a hatások váltanak ki a lélekből. A testi szervezet olyan rétege az egyénnek, mint egy tükörkép, mert mint a lélek, úgy az emberi test is különféle természetű erők rendszere.
A lélek a szellem (erő)burka. Azért az a lélek, aki a földre testesülésbe kerül, és itt mozog és ténykedik, nem cselekszik és nem is cselekedhetik mást, mint ami éppen az ő bensőjének a visszatükrözése, ami az ő vágyának, törekvésének és elgondolásának megfelel, de önmagát sohasem hazudtolja meg. Mert az érzését, a gondolkodásmódját senki sem cserélheti ki.

Az embert és a szellemet erők tömegei veszik körül; ezekből az erőkből felszív és lead, azaz felhasznál, s amit magáévá tesz, amit lelkileg a saját erőinek pótlására felhasznál, az az ő lelki természetének mintegy járulékává válik. Ami teljesen a szellem belátására és törvényére alakul át, az a szellemnek egyéni sajátjává válik. A léleknek az állapotát a csillaghatások (asztrológia hatásai) nem befolyásolják; ennek más törvénye van. A csillagok csak a külsőt befolyásolják.
Azok a sejtek, amelyekről azt mondottam, hogy „lelkesített sejtek”, a szellem sugárzásának hatása alá kerülnek, aki azokat élteti. Ha mélyen bukott szellem él ezekben a lelkesített sejtekben, és itatja át ezeket a sejteket az ő alantas vágyaival, gondolataival és törekvéseivel — amelyek úgy hatják át, mint a röntgensugárzás az anyagi testeket — akkor, ha nem is azonnal, de idő multán észrevehetővé válik az elfajulás folyamata, a megbetegedés. Amely elkerülhetetlenül bekövetkezik, mert hiszen a lélek áthatotta azt a szervező életerőt, amely neki a testet összeállította és élteti, s az alsórendű gonosz hatásoktól a szervező életerő is megromlik, és azon keresztül az anyagi test is hátrányos átváltozást szenved.

Így az az ember, akinek a teste a rosszal így át meg át van itatva, ennek a megromlott testnek minden sejtjében benne hordozza annak a betegségnek a hajlamát, amelyet az alantas, süllyedt lélek kialakított. Most már ez a beteg sejttömeg abban a magban is továbbadja a betegségcsírát, amellyel az életet továbbplántálja, és így az a betegség, mely benne mint eredmény létrejött, az utódaira is átterjed.

Finom lelkületű szellemnek, aki a lelkéből — még a legkülső rétegből is — minden gonoszt kiirtott, az utóda nem fog az ösztöni lelkében gonoszságot érezni, vagyis nem lesz kénytelen alantas vágyakat és törekvéseket leküzdeni, tehát egy szelídebb otthon, szelídebb erővilág veszi őt körül.
Ha nemes, tiszta, szent törekvések hatnak át benneteket, akkor azok nemcsak a lelketekben, hanem ha azzal hosszabb időn keresztül foglalkoztok, a ti éteri testetek sejtvilágában is változásokat hoznak létre. Máskülönben nem lehetne betegségeket legyőzni a delejezés útján, nem lehetne gyógyulást létrehozni, ha a léleknek nem volna ereje és hatalma, az ilyen alsóbbrendű erőkkel szemben. És ha valakik a házasságban, a környezetükkel így élnek megértésben és szeretetben, és úgy ők maguk, mint az ő lelki erőik és éteri világuk is ezzel a tisztultabb érzéssel van áthatva, akkor az őket környező fluidi világ szintén kénytelen lesz ezt a hatást átvenni. És az ilyen jó hatást szívesen is veszi át ez a fluidi világ, s ezen az áthatott fluidgyűrűn keresztül nem tud olyan könnyen érvényesülni az ellentétes erők támadása.
Ha ilyen erős, tiszta és nemes törekvésekkel áthatva ketten-hárman egybegyűltök és megértitek egymást, olyan fluidkör képződik körülöttetek, és ez a fluidkör olyan áramlatot indít meg, amely felfelé mintegy tölcsér alakul ki, és a magasabb, tisztább szellemvilágnak megnyitja az utat, és hozzátok vonzza a tisztább szellemek fluidjait, és felétek fordítja érdeklődésüket. Egymást szerető fiatal szülőpárok ezzel, ilyen érzésekkel magasabb szellemek testbeöltözését teszik lehetővé, és így anélkül, hogy kérnék Istent, az ő nemes törekvésüket ilyen áldással ajándékozza meg, és velük együtt a világot is megajándékozza.

Megjegyzés: Itt azt kell megérteni, hogy a lélek a szellem életerejét képviseli. Itt a földi világban ez az életerő kisugárzik a környezetre és hatással van arra, ahogyan az is őrá. A születés után a növekvő emberi test a Földanyától kapott tiszta éteri anyagból építkezik. A fejletlen lélek, amint a test kinőtt a gyermekkorból, megkezdi saját szabad akaratú működését. Az ő rezgésszintje erős hatással van először is sejtszinten a saját testére, másodsorban pedig környezetére. Légzésével, táplálkozásával a környezetéből felvett részecskéket a saját rezgésszintjére modulálja. Mivel fejletlen a lélek, a rezgése alacsony és bármerre jár, úgy hat a környezetére, hogy azt lefokozza, megrontja. Egy fejlett lélek viszont magas rezgéseinek hatására mindent felüdít, serkent és felemel. Egyszerűen jó a közelében lenni. Ezt sóvárogja az egész természeti környezete az embernek. Ez lenne a mi igazi feladatunk, áldásnak és nem átoknak lenni környezetünkben.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 13. Apr 2021, 07:32

Mediális közlés Igazság és Jézus.


Drága testvéreim, az Úr Jézus Krisztusban!


A szeretetnek kimondhatatlanul nagy, a lelketeket megmenteni szándékozó hálóját terjesztjük ki a lelketekre, hogy aki csak akar, azaz, aki csak el tudja engedni vérezni az önös emberi énjét, az emberi önérzetét és hagyja magát Isten által vezetni, az ez által bele tudjon kapcsolódni a kegyelmekbe és meg tudjon menekülni az utolsó időkben is, amikor az emberi gonoszság sajnos tudatosan szövetséget kötött a sátáni eszmével, hogy önmagát hatalmas anyagi előnyökhöz, a világot viszont hatalmas erkölcsi és anyagi nyomorba döntse. „A sötétség órája ez” - amikor a történések vihara mint a szél a falevelet úgy sodorja magával a gonoszra hajlamos emberiséget.

Mint ahogyan azt ti is tudjátok, a világra mind nagyobb mértékben kiterjed a sötétségnek, a gonoszságnak megnyilvánulási formái, ami azt vonja maga után, hogy a sötét erők mind nagyobb méreteket öltenek kiterjedési lehetőségükben, minek következtében mind nagyobb lehetőséget nyer a megbetegedések se szeri se száma, de aki mindvégig kitart, az üdvözül! És az Úrnak ezt a kijelentését figyelmen kívül hagyja a mai hívő emberiség, mert hisz a megfélemlítésnek, de ahhoz, hogy ebben az irányban célt érjen, előbb a hitét kell lerombolni a hívő lelkeknek, hogy ennek az örökös kapaszkodónak a helyébe a hitetlenséget ültesse bele. Előbb meg kell ölni az igazat, hogy a hamisat a helyébe állíthassa az emberi lélekben. Ez a munka folyik már egy jó néhány évtizede, hogy amikorra eljön a sötétség órája, akkorra már készek legyenek a hitükben megpróbált, de elbukottak lelke a sátáni elvek követésének a befogadására. „...hogy próbára tegyék, ha lehet még a választottakat is.” De kik is a kiválasztottak? Az Új Világ igazságának fő alkotóeleme a szellemtani igazságokból tevődik össze, (ami nem más, mint az önzetlen, vagyis önfeláldozó szeretet) amiből az következik, hogy ti szellemtanhívők közül lesznek a kiválasztottak, akik ezekben az időkben a meghívottakból fel tudnak emelkedni az eszme hatására a választottak soraiba. Vagyis akik el tudnak jutni a szeretetnek arra a fokára, amely kiemeli őket a világnak igazságaiból és egy magasabb síkra emeli.

Tehát gyakorlatilag a jelen időkben munkálkodnak azok a folyamatok, amelyek hatására meg fog mutatkozni az, hogy ki fog, mint kiválasztott bejutni az Isten Országába, kezében tartva, illetve a szívében hordva a szellemtani igazságokat. Tehát a próba elsősorban benneteket érint, hogy hisztek-e a sátáni eszméknek és tőle várjátok-e a védelmet, vagy Istentől, az örök jó birodalmából, ahonnan minden jó származik, ami a földi világban honol.
Ne higgyetek a sátánnak és ne vegyétek fel se a homlokotokra, se a kezetekre a sátán bélyegét, vagyis az elmétekbe ne engedjétek behatolni azt, se semmilyen cselekedeteitekben ne kövessétek , mert szép simán a pokolba fog benneteket elvezetni, amit észre sem vesztek, csak amikor szabadulni szeretnétek akkor jöttök rá arra, hogy úgy megerősödött felettetek az ereje, hogy szinte emberi erőlködéssel képtelenek vagytok szabadulni, mert a széles utat követtétek, amely a romlásba vitt benneteket!

Azért adattak számotokra testvéreim a szellemtani ismeretek, hogy megerősödhessen a lelketekben az Istenben, vagyis az ő Szeretetébe vetett hitetek, ami lehetővé teszi annak az erkölcsi szintnek a megismerését, amely megköveteltetik, ahhoz, hogy be tudjatok jutni az üdvösséget hozó IV. szférába.

Az üdvösségre való eljutáshoz ki kell, hogy nőjétek az első III szféra igazságát és bele kell tudatosan dolgoznotok magatokat az üdvösséget hozó igazságokba. Mert kire hatnak elsősorban a mai idők betegségei? Azokra, akik hitükben megfogyatkoztak a látszat valóság láttán és elfeledkezvén az isteni segítségről, az ellentét által hamisan, de az egészséget védelmező eszközökben bíznak, továbbá azokra, akiknek az érzelmi és értelmi világuk, a cselekedeteik szinte azonos szintűek a betegségeknek a színvonalához, mert a hasonló, hasonlót vonz. Tehát testvéreim, ahhoz, hogy ne tudjanak rátok hatást gyakorolni a jelenkor megnyilvánulási formái, erkölcsileg felette kell élnetek!!! Vagyis tisztán és szeretetben kell élnetek, betartván a Tízparancsolatot, (mert ahhoz, hogy jó keresztényekké váljatok, előbb a tízparancsolatot be kell tartanotok, de viszont, ahhoz, hogy jó szellemhívők legyetek, előbb meg kell felelnetek a Jézus szeretet parancsainak és akkor rá kell, hogy döbbenjetek arra, hogy nem is könnyű szellemtanhívők lennetek.) valamint Jézus szeretetparancsait és megismerni, betartani a szellemtan által elébetek adott isteni, üdvözítő igazságokat, mert senkinek nem az Isten a bírája, hanem a saját lelkiismerete, a megismert és nem megvalósított igazságok alapján.
Az igazságokat nem elég csak megismerni, de követni is kell azokat, ha üdvözülni akartok. Ehhez szükségetek van az emberi önérzetnek az elvéreztetésére, hogy ne akarjatok „okosabbak lenni” mint az Isten, Aki az üdvösségre vezet benneteket, hanem megalázkodva Előtte engedjétek magatokat az Isten által az üdvösségre elvezetni.

Ameddig az ember önmagában, a saját bölcsességében és nem az isteni vezetésben hisz, addig nincs előrehaladás. Tegyétek félre az önmagatokról alkotott pozitív véleményezést és megalázkodván az isteni hatalmasságok előtt ismerjétek be minden kendőzés nélkül a bűnös lényeteket és térjetek meg bűneitekből, hogy vezethetőek, a világ számára elfogadhatatlanok legyetek - mert a kiválogatódás folyton tart, sőt mi több be is fejeztetett - „Boldogok vagytok, ha a üldöznek titeket és mindenfélét mondanak rátok az én nevemért” - ami mindinkább érvénybe fog lépni, - hogy eljuthassatok az üdvösségre. Egyszóval éljetek szentül, ahhoz, hogy a világ jelenlegi állapota ne tudjon sem a testi, sem a lelki egészségetekre kihatással lenni, de ameddig lélek szerint, vagyis vágyaitok szerint benne éltek a világba, addig a világ molochja hatást gyakorol rátok. Az Isten Országa a ti világotok felett való ország és ha lélek szerint abban a felső világban éltek, akkor a lenti világnak nincs hatalma felettetek. De hiába hiszitek magatokat alkalmasnak Oda, ha még nem vagytok odavalók. Az alkalmassági tesztet az Isten fogja kiállítani rólatok, ha kellő bűnbánattal le tudtok borulni melleteket verve a kegyelem trónja előtt. De a bűnbocsánathoz szeretetre van szükségetek. „Megbocsátattak a bűneid, mert nagyon szerettél.” A szeretet ugyanis oldozza a bűn hatalmát.

Ne feledjétek testvéreim, hogy a betegségeket nem elkapni lehet, hanem magatokra vonni, illetve vonzani, ha a lelketekben van rájuk megfelelő talaj!
Azért kérjük tőletek minden szempontból a tiszta életet, a bűnökből való szabadulást, hogy a bűnnek a táptalajai amelyekhez a betegségek kapcsolódnak, megszűnhessenek a lelki világotokban és helyettük az erények épülhessenek ki, amelyek a tiszta szellemeket és produktumaikat vonzzák be a lelki világotokba. Ebben az esetben az alacsonyabb fluidok amelyek a jelenlegi betegségeket termik meg az ember lelki, majd testi világában, alattatok suhannak el.

Isten kegyelme legyen veletek abban a lelki munkában, amellyel az üdvösségeteket igyekeztek kimunkálni. Mert hiába nyeritek meg a fél világot is az üdvösségre, ha a ti lelketek mindennek a munkának a kárát vallja.

Egy túlvilági barátotok

Ámen 2021. IV. 08


UI: saját kiegészítés:

1. Betegségek 90% karmikus eredetű.
2. Betegségek 5% figyelmeztető eredetű.
3.Betegségek 5% lehet véletlen, ugyanis a szellemvilágból se tudnak mindent "kézben tartani".

Most arról az egyszerű dologról nem is beszélve, hogy ha valakinek lejárt az ideje, nincs már dolga a fizikai síkon, akkor erre alkalmas egy betegség, baleset stb....lásd az egyik legjobb barátom halálát,gyakorlatilag rosszul lett, mire a mentő bevitte a kórházba már nem tért magához, nem kapott levegőt, kovid, és 10 nap múlva megállt a szíve. Nem szenvedett, altatásban volt.
Nagyon becsületes tisztességes ember volt egész életében!
Akik most meghalnak azoknál mindegy, hogy jó vagy rossz ember volt, halála után kerül olyan helyre ahova az élete alapján "bedolgozta" magát!
A halál nem válogat, addig vagyunk a fizikai síkon amíg van munkánk, amíg van értelme!

UI2:
Mesterek pillanatai - Maharishi & Bela Balogh
https://www.youtube.com/watch?fbclid=Iw ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 14. Apr 2021, 08:09

Ada mediális közlés. Utolsó idők és a karma.

Kedves gyermekeim, barátaim, az Úr Jézus Krisztusban!


A szent szeretetemből, amely az Úr szeretetéből táplálkozik és feléje is irányul, szőtt hálómat igyekszem a szívem legteljéből kiterjeszteni fölétek, hogy eltakarja, sőt betakarja mindazokat, akik hittel közeledtek ezek a tanítások felé mert védelemre szorultok és ezáltal egybe gyűjthesselek titeket, mint elszórt kalászokat és úgy vihesselek a kegyelem trónja elé. Bemutatván benneteket az Úrnak, további kegyelmet, védelmet esdekelhessek ki számotokra ezekben a mindinkább súlyosbodó időkben, hogy meg tudjatok maradni a kegyelemben és ne sodorhasson el benneteket a megpróbáltatások vihara, hanem mindvégig ki tudjanak tartani Isten hívó szava és védelme alatt, amely jelen esetben felétek rajtam, az Úrnak méltatlan szolgáján keresztül hangzik.

Ugyanis az elszórt kalászok begyűjtése a kegyelem visszavonásával hamarosan a befejezéséhez közeledik és ha nem igyekeztek engedelmeskedni ennek az utolsó műveletnek, amely a ti begyűjtetésetekért van hivatva munkálkodni, akkor kívül maradtok az Isten Országán és kint ér benneteket a tarlón (a világban) a nagy vihar és azután már csak a nagy szenvedések és megpróbáltatások viharától tépetten tudtok előre jutni az Ország felé. Ettől kezdve olyanokká lesztek, mint a vihart fogott hajó a nyílt tengeren, ide - oda dobálja a szenvedések és megpróbáltatások vihara az élet sajkátokat és ti attól rettegve, hogy mely pillanatban csapódik neki a sziklának ez a kis sajka várjátok a véget, hogy mint hajótörötteket mikor nyelnek el benneteket a megpróbáltatás hullámai.

Most még ha nehéz is, de irányítható a kis sajka a mind viharosabbá vált élet tengerén, mert az Úr még ott áll a hajó orrában, de amikor már lezárul a fejlődési turnus, az az örökkévalóság amely a fejlődéseteket biztosította, akkor már nincs lehetőség arra, hogy Ő ott álljon és az Ő világosságával mutassa az irányt abban a sötét viharban, amely a földre és a vihar kitermelőire vár! A kegyelem visszavonásával ugyanis bezárulnak a Mennyek kapui és megszűnik a bűnbocsánat* lehetősége. Ezért a földre egyszerre rázúdulnak az eddig kegyelemből visszafogott „karmikus” törvények. Azért dolgozunk, hogy ti erre az időre már elhagyhassátok a földi világot, vagy legalább is össze tudjanak gyűjteni benneteket az utolsó pillanatban az angyalok. Amíg a „karma” kötöz és ezáltal kárhoztat, mert hozzáköti az embert a bűn következményeihez, addig a kegyelem kellő bűnbánat hatására oldoz, tehát üdvözít, mert olyannyira megtisztítja a lelket, hogy még az emlékét is és ezzel a hatásait is eltávolítja a bűnnek a lélekből. Tehát emiatt nem szeretnénk ha itt maradnátok a karmikus időkre.

Még egy dologra szeretnék kitérni ezzel kapcsolatban éspedig arra, hogy ha éltek az úrvacsorával - amelynek lehetősége az elragadtatás után szintén meg fog szűnni - a benne rejlő krisztusparányok visszafejlesztik és megszüntetik a lelketekben a bűnös hajlamokat, amire a karma elmélet, mint törvényszerűség nem képes! Ezért addig éljetek ezzel a lehetőséggel, mármint a krisztusparányok magatokhoz vételével és vonzásával, amíg erre kegyelemadta lehetőségetek van. Ugyanis bűnbocsánatra mindenkinek szüksége van, mert bűnbocsánat nélkül, amelyet a „karma” nem tud biztosítani, nem lehet eljutni az üdvösségre.

Néktek akkorra már készen kell lennetek, hogy amikor szétküldi az Úr az ő angyalait a szélrózsa minden irányába, hogy gyűjtsék be az Övéit, akkorra már megtisztultan az Ő táborához kell tartoznotok.

Ezért amíg kegyelemadta lehetőségetek van addig dolgozzatok az üdvösségeteken és ne érdekeljen benneteket, hogy mit mond rólatok a világ, mert az események, vagyis Isten majd mindent igazol, amikor annak eljön a maga ideje. Ezért tartsatok ki hittel mindenkoron Isten akarata mellett, főleg most, amikor szorít benneteket a nagy megmérettetésnek és megpróbáltatásnak az ideje, mert csak az üdvözül, aki mindvégig kitart. Kinek már most felborul a vihar szelétől a kicsiny sajkája, az a hitetlenségből fakadó félelmében bukik el, ugyanis a jelen időben is minden próba a hitnek a próbáját képezi, mert tudnotok kell azt, hogy mi az Úr nevében mint küldöttek veletek vagyunk a korszak befejeződéséig, sőt azon túl is, Az itt maradottak számára mi egy külön „aklot” biztosítottunk, ha a valós szellemhit berkeiben tudtak munkálkodni, mert gyakorlatilag mi az építőanyagot adjuk, magát az épületet néktek kell kiépíteni a hit által. De fizikai síkon mégiscsak biztosítjuk azok számára a fizikai védelmet, akiknek nem sikerült a kellő időre, a nagy vihar bekövetkezte előtt elérni azt a szintet, hogy az Úr angyalai összegyűjthessék őket egyik pillanatról a másikra, a folyó parton mosó mellől, a malomban őrlő mellől és az ágyból egyaránt. De az nem azt jelenti, hogy most nem kell dolgozni a tisztulásotokon és a szabadulásotokon, mert a rest munkás soha nem kap annyi bért, mint a szorgalmas.

Így kedves gyermekeim, szellemtanhívő testvéreim, dolgozzatok az Úr eljöveteléig szorgalmasan, mert amekkora a megtérésbe, megigazulásba és majdan a megszentelődésbe fektetett munkátok,illetve erőtök, akkora lesz érte a jutalmatok is. Nagyon fontos lenne elérni legalább a 3. körgyűrű utolsó szféráját, mert a Mindenható azt a hiányzó részt betölti a lelketekben, ami szükséges ahhoz, hogy be tudjatok jutni a megújult földre (4.körgyűrű 1.szférájába) mint rendes polgárai az Új világotoknak. Ennek a világnak mi leszünk a vezetői az Úr jelenlétében, mint olyan munkások, akik 2000 éven keresztül dolgozunk azon, hogy mindenki, akinek a neve be van írva az életnek a könyvébe, be is juthasson Oda.
Aki viszont nem volt képes a 2000 év alatt kimunkálni önmagában ezt a fejlettségi fokot, hanem valamivel alacsonyabb szintet volt csak képes kidolgozni magában, az sajnos, amikor felébred a hosszú - hosszú álomból, az alacsonyabb természetéből kifolyólag, mint kísértőjeként 4. szférabelieknek, fog csak tudni megszületni a megújult földön.
Remélem nem úgy szeretnétek a lábatokat a boldog világ talajára tenni, mint kísértők, hanem mint élvezői ennek az Új világ légkörének, mert ugyanis erről úgy ír a Szentírás, hogy „Eloldoztatik a sátán 1000 esztendő után,” Itt a 3. szférabelieket jelöli meg sátánnak (habár ez esetben a „kísértő” kifejezés lenne a legmegfelelőbb a sátán szó helyett).

(saját kiegészítésem a közlés végén Karsay I)

Azt viszont tudjátok, hogy ha nem sikerül a 3. szférabelieknek (kisértődnek) felemelkedni a 4. szférába, akkor missziós munkát kell vállalniuk egy nagyon vad világban, az új holdra kilököttek világában. Azért lesz nagyon vad, még a föld kezdeti fázisának az állapotától is sokkal vadabb ez a világ, mert nem tudtak az oda kitaszított szellemek 2000 év alatt még egy kicsit sem magukévá tenni a Krisztus eszméjéből és így teljesen nélkülözni fogják az erények legalacsonyabb szintjét is, így ez a világ a poklok- poklát fogja képezni, ahova az I. és a II. szféra kilöketik az igazság törvénye által.

Ezért testvéreim és barátaim, fogjátok nagyon komolyan a bűnös hajlamokból való szabadulást és használjátok ki az erre adott kegyelmi időt. Engedjétek elvérezni a külső és belső hiúságot, az önérzetet, és építsétek ki magatokban a krisztusi szeretetet,hogy képlékennyé és formázhatóvá válhassatok az Isten kezében, mert abban az állapotban, amelyben jelenleg vagytok, még nem vagytok alkalmasak az Isten Országára! Aki már alkalmasnak hiszi magát, az már eleve elbukott, mert nem engedi az önérzete azt, hogy beismerhesse azokat a hajlamokat, amelyek még gátolják őt a bejutásban, mert elvakult a gőg alkotta állapottól. Az Isten Országa „kapujában” ott fog állni az Úr és mindenki felé irgalmat fog gyakorolni azzal, hogy kipótolja azt a hiányt, amelyről az imént beszéltem, valamint, mert gyakorlatilag nincs olyan ember, aki a földi életében ne követett volna el olyan hibát, illetve bűnt, amely megbocsátásra szorulna, ezért már eleve, az aki bűntelennek hiszi magát, alkalmatlan az Isten Országára, mert nem tisztult meg annyira a gőgtől, hogy valamennyire is tiszta képet tudjon alkotni önmaga állapota felől.

Annak okáért tanulmányozzátok a harmadik kijelentés igazát, és igyekezzetek azt mind nagyobb mértékben megvalósítani, hogy elnyerhessétek az élet koronáját, mert az a tiétek amit a krisztusi eszméből magatokévá tesztek, a többi mind múlandó káprázat csupán és csak próbaként adatott a számotokra.
Aki bűnösen, vagyis szennyes lelki ruhával alkalmasnak hiszi magát az Isten Országára, annak lesz része álom a külső sötétségben, a tüzes gyehennán, az felé az Úr szava ekképpen hangzik: „Barátom, mi végre jöttél ide? ”És szól a szolgáknak, hogy vessék ki a külső sötétségre. Ne higgyétek azt, hogy aki csak megtért, azonnal be tud jutni az „ígéret földjére” hanem csakis a kimunkált és megtisztult lélek válik alkalmassá az Oda való bejutásra.
„Félelemmel és rettegéssel munkáljátok a ti üdvösségeteket” - írja Pál apostol és ez főként tirátok szellemhívőkre vonatkozik, mert azért maradtatok kint a már betakarított tarlón, mert ezt eddig nem tettétek az elmúlt életeitek folyamán!
Vigyázzatok, hogy csak a színtiszta búzamagot hintsétek, mert aki valamennyire is kevert, a konkollyal vegyített igazságot terjeszti és az miatt valakinek nem sikerül bejutni az Isten Országába, akkor az annak a felelőssége, aki „konkolyt” is kevert a búza közé és úgy szórta. Isten azért engedi meg, hogy konkoly is keveredjen a búzátok közé, hogy külön tudjátok választani a kettőt. Ez hozza meg a fejlődést a számotokra. De ti a már megtisztított igazságot adjátok tovább.

A fertőző betegségekkel kapcsolatban szeretném elmondani, azt amit már eleve tudnotok kell, vagy kellene, hogy sátáni, ellentétes szellemek kreálják halálos bűnök kiéléséből, valamint erőszakos halálesetek fluid kipárolgásaiból és így terjesztik az arra alkalmas egyénekre. Ezért olvashattátok az előző nyilatkozatban, hogy a fertőző betegséget nem elkapni, hanem bevonzani lehet, mert szellemi úton terjed és nem fizikai úton, még ha úgy is látszik, hogy fizikális terjedése van.

(saját kiegészítésem a közlés végén Karsay I)

Ne higgyetek a látszat valóságnak, mert hatalmas anyagi érdekek húzódnak meg mögötte, hanem kérjetek Istentől védangyalokat, véd szellemeket, hogy védelmezzenek benneteket az ilyen szellemi behatásokkal szemben. Ezért is szorgalmaznánk azt, hogy minden szempontból éljetek tisztán, mert akkor nincs táptalaja a lelketekben a gonosz erejének és hatalmának. Ezért óvakodjatok minden mesterséges védőmechanizmustól, mert nem attól függ a védelmetek, hanem Istentől. Ha ezt vesszük figyelembe, akkor a védekezésetekre „kifejlesztett” dolgok a szellemi befolyásolásokkal szemben nem tudnak védelmet nyújtani, ha szellemileg nyitottak vagytok a sátáni erőkkel való azonosulásra.

Befejezésként szeretném megemlíteni a mi Urunk Jézus Krisztus szavait, miszerint a rókáknak barlangjuk, a madaraknak fészkük van, de az Emberfiának nincs hova a fejét lehajtania, azaz a természettörvény végzi a maga körforgását, míg a krisztusi Eszme nem tud megnyugodni, folyton forrong, végzi a kiválogatódást. Eszmék tűzharcának párbajában égnek el emberies igazságok és kerekednek felül magasabb krisztusi eszmék, hisz ez a feladata ennek az eszmének, mert nem azért jött az Úr, hogy békét hozzon, hanem kardot. Az utolsó időkben szembe száll a fiú az apjával a lány az anyjával,a meny az anyósával, testvér a testvérrel, barát a baráttal stb.

Senki ne vegye rossz néven a mondottakat, mert ugyanis mindent szeretetből mondtam amit mondtam az Úr nevében és a ti üdvösségetek érdekében.

Szeretettel:
Egy közeli barátotok a túlvilágról, akit ismertek de még sem ismertek.

Ada 2021. IV. 11. vasárnap


UI: saját megjegyzés a közléshez:

Minden médium a saját szűrőjén keresztül adja át a mediális közlést, így sok esetben a tanító szellem és "szűrő" befolyásolja a közlést.

Így ki kell egészítenem a közlést, pontosabban pár dolgok megmagyaráznom, pontosítani:
1. kiegészítés : A 3. szférabeli szellemek amikor visszaköltöznek a fizikai síkra, és 1000 éves béke lesz (ez több milliárd évet jelent), de nagyon sok olyan szellem van még a Föld anyagában akik nem öltöttek még testet. Korszakváltáskor sok alantas szellem kidobódik a Föld belsejéből (lásd 1. szféra lakói), de a testet nem öltött szellemeket igazságtalanság lenne kidobni, így ők szép lassan testet fognak ölteni a megtisztult Föld területén a fizikai síkon.
Törvényszerű, hogy köztük lesznek olyan szellemek akikben a bűn felölti a fejét, a visszaköltöztetett 3.szférabeli szellemek feladata lesz őket megváltoztatni, ez kisebb - nagyobb sikerrel lesz.
Így majd lesz még egy megmérettetés újra, de most ne menjünk elé több milliárd évnek

Tehát így kell értelmezni ezt a közlést. A 3. szférabeli szellemeket sehol nem nevezik Sátánnak, hanem úgy írja a tanítás, hogy felüti köztük fejét a kísértés.
2.kiegészítés: Fertőző betegségek, és ez félreérhető.

Nemrég írtam le ezt:
1. Betegségek 90% karmikus eredetű.
2. Betegségek 5% figyelmeztető eredetű.
3.Betegségek 5% lehet véletlen, ugyanis a szellemvilágból se tudnak mindent "kézben tartani".

Most arról az egyszerű dologról nem is beszélve, hogy ha valakinek lejárt az ideje, nincs már dolga a fizikai síkon, akkor erre alkalmas egy betegség, baleset stb....lásd az egyik legjobb barátom halálát,gyakorlatilag rosszul lett, mire a mentő bevitte a kórházba már nem tért magához, nem kapott levegőt, kovid, és 10 nap múlva megállt a szíve. Nem szenvedett, altatásban volt.
Nagyon becsületes tisztességes ember volt egész életében!
Akik most meghalnak azoknál mindegy, hogy jó vagy rossz ember volt, halála után kerül olyan helyre ahova az élete alapján "bedolgozta" magát! Tehát nincs köze hozzá, hogy ki mikor hal meg.
A halál nem válogat, addig vagyunk a fizikai síkon amíg van munkánk, amíg van értelme!

Ma reggel tudtam meg, hogy egy nagyon becsületes tisztességes ismerősöm, 11 éve ismerem, két sarokra lakik tőlem szintén meghalt kovid szövődményben, nem rég kapta meg a feleségével. Érdessége a dolognak, hogy pont a felesége aki tüdőbeteg és oxigén palackkal járt évekig az utcán is túlélte, és ez magyarázat arra, amit az előbb leírtam!

Sajnos pont a félreérthető közlések miatt olvastam nemrég, hogy most "a férgese hullik, mert most választják szét a búzát az ocsútól"
Nagyon sajnálom, amikor ilyen téves mondatokat olvasok, sok embernek lejár az ideje, nincs dolga a fizikai síkon, így egy kovid fertőzés pont alkalmas a fizikai sík elhagyására.

Nagyon sok édesanya, édesapa, családtag meghal akinek lejárt az ideje! Ha nem lene kovid, akkor más betegségben, vagy balesetben menne el.

Ezeket mindenképpen el kellett mondanom, elég sokat olvastam róla, sok tudásomat visszakaptam előző életeimből, és magam is médium vagyok.

szeretettel.

Karsay István

UI:


Karsay István karma előadások:
https://www.youtube.com/results?search_ ... %A1n+karma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 15. Apr 2021, 04:30

2021.április havi szellemtani hírlevél

Zita médium mediális közlése 2

Asha 11

Tűz álltál pusztul el a világ. Mediális közlés. 13

Judy Laddon_Fellebben a fátyol letöltés. 19

Nagyböjti mediális közlés 20

Tanít a szellemvilág. Jézus esetleges vértestvéreiről. 23

Ajánlott havi web. lapok 25

https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... _5M7n5DzlY
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 15. Apr 2021, 04:45

Adai közlés – Törvényben élni – Felvezetés

Isten törvényei soha nem változnak, mindannak ellenére, hogy a képviselői, a mai ember lelki állapotához, talán erkölcsi nívójához akarják ledegradálni azokat és nem az emberiséget vezetni az isteni törvények betartása felé. Mindennek ellenére csakis azok haladhatnak előre, akik Isten törvényei szerint élnek. Mindebből kifolyólag a kísértések, a bűn elterjedésével és az erkölcsi szint hanyatlásával mind jobban meg fognak növekedni körülöttetek! De ha az Isten törvényeibe igyekeztek beleférni, ezeket a törvényeket a földön érvényesítő magas és tiszta szellemek védelme alá kerültök, akik az ő fluid-világukkal körülvesznek benneteket, azaz lelkileg beleemelnek benneteket egy magasabb fluid-világba.

Nagyon sajnos azonban az, hogy a törvénytelenség, mind nagyobb méreteket ölt és szinte már az a ,,törvénytelen" aki törvényesen él. Ez annak a következménye, hogy a kegyelem visszavonatik, valamint annak, hogy Isten csak törvényes keretek között működik és a törvénytelen megjelenéseket a földön nem tölthetnek be törvényes szellemek. Ez azt jelenti, hogy az isteni törvényszerűségek szerint a törvénytelenül fogant szellemek mind több és több születik meg, akik már nem hordozzák magukban az isteni igazságokat, és így nem is tudják előbbre segíteni a földet, hanem inkább a hanyatlásba viszik a gondolat és érzésvilágukkal, valamint ezek materializálásával.
A bűn mindig halálos sebeket okoz a lelken, mert a zsoldja halál, és a mai fiatalság mire oda kerülnek, hogy házasságra lépjenek, már teli s teli vannak lelki sebekkel és teljes egészében össze van keverve a fluid- világuk idegen, Isten által nem betervezett fluidokkal. Ugyanis minden egyes bűnös kapcsolattal összekeverednek az erők,vagyis a fluidrészecskék, és a születendő gyermek már nem csak a szülők fluidjait öröklik, hanem megkevert, azaz idegen fluidokat is, melyek idegen bűnös tulajdonságokat tartalmaznak.

A földre váró nagy mennyiségű, karmikus erők lecsapódását hatalmas angyalok tartják vissza attól, hogy rázúduljon a bolygóra, de már alig-alig bírják ezt a feladatukat ellátni.Ugyanis oly naggyá nőttek ezek az erők és látva a nép gonoszságát valamint azt, hogy mennyire rászolgáltak a szenvedésre, könyörögnek az angyalok Istenhez engedélyért, hogy ráengedjék a népekre a büntetéseket. Isten viszont még mindig azon munkálkodik, hogy minél több gyermeke megtérhessen, azaz amíg több lesz a megtérésre alkalmasak száma, mint a megátalkodottaké, addig dolgozni kell az emberek javulásán. Amint ezek az arányok nagyban megváltoznak, akkor már a karmikus igazságok rá fognak zúdulni a földre, mert akkor már nem bírja a föld a sok negatív erőt átdolgozni és megáll a forgása. Ekkor kezdődik meg Európában a három napi sötétség, míg Amerikában a világosság.

Mivel nem éri a napfény az európai részt, ezért hirtelen le fog hűlni a levegő. Amikor ezt észlelitek, akkor azonnal menjetek be a lakásba és zárjatok el minden nyílást, nehogy a mérges gázok betörjenek és ne menjetek ki mindaddig, amíg ez a jelenség tart. Ez kb három napig tart. A föld ez idő alatt rengeni fog, mert löki ki a salakját önmagából és csoportosításra vonja össze a fluidokat és a szellemeket egyaránt, akik még a földön maradtak.
Az emberi fejlődés korszakokra van osztva akár kicsiben, akár nagyban figyelitek meg a dolgot. Ami emberileg megfigyelhető a fejlődésben, az a holdkiválástól holdkiválásik való fejlődési turnus. Igaz ez a megfigyelés nagyon silány a szellemtani ismeretek nélkül, de mindennek ellenére, minden holdkiválás alkalmával erkölcsi rostát él meg az emberiség. Így volt ez az első és így lesz hamarosan a második holdkiválás alkalmával is.

Összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

Adai közlés – Törvényben élni
Miképpen viseltessen a férfi az ő társával
A halami alávetettség mellőzésének következménye
Isten, férfi, nő, gyerek
HANG – Férjem után lell-e menjünk?
A szeretet engedi a másikat érvényesülni
A gyermekek szigetének története
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGiIsXAqz ... A?e=stRgwe
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok


https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=PYVln4O9wuk
Julia levelei – Világosság a túlvilágról - Hangoskönyv

https://www.youtube.com/watch?v=0bDxq-qbWM4
Az utolsó óra munkásaihoz – A hazugság városa és az igazság városa
Hangoskönyv – Részlet (Lilla)

https://www.youtube.com/watch?v=Ac3spOBFYdI
Kalapács – Romantikus komédia

https://www.youtube.com/watch?v=RksDvUbtepg
Felhők felett 3 méterrel – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 16. Apr 2021, 07:31

OSHO-t 40 évvel ezelőtt megkérdezték:

"Hogyan kerülhetek el egy járványt?"
Osho így válaszolt :

Rosszul tetted fel a kérdést, a helyes kérdés így hangzik: Hogyan kerülhetem el hogy ne féljek a haláltól, amit a járvány okoz?
Az emberek a FÉLELEMBE halnak bele, nem a járványba. Nincs veszélyesebb vírus a Földön, mint a FÉLELEM. Értsd meg ezt a félelmet, mert különben halott leszel, mielőtt a tested meghal. Ennek semmi köze a vírushoz.....
Normál esetben képes vagy kontrollálni a félelmeidet, de abban pillanatban, amikor kitör az őrület, elveszíted a tudatod, és nem is tudod, hogy elveszítetted a kontrollt a félelem felett. És a félelem miatt mindent végrehajtasz.. Sok ember öngyilkos lesz vagy másokra is veszélyt jelent. Figyelj! Ne hallgass olyan híreket, amelyek félelmet keltenek. Ne foglalkozz állandóan a járvánnyal. A FÉLELEM az önhipnózis egyik formája. Ez egy kémiai folyamatot indít el a szervezetben és olyan mérgező lehet, hogy meg is ölhet.
Egy járvány során az energia az egész világon irracionális lesz.
Ezáltal minden pillanatban egy fekete lyukban lehetsz.
A meditáció megvédi az aurádat, hogy a negatív energia ne tudjon beléd hatolni."
(Osho)


Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=M43uLuCzE3s
https://www.youtube.com/watch?v=oNqBx_B9gQk
https://www.youtube.com/watch?v=ZN9eLCbjlOg
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 16. Apr 2021, 07:41

Nők, Férfiak VS csajok, pasik

Az elmúlt 20 - 30 év alatt, nagyrészt fokozatosan eltűntek a magyar populációból, az igazi Nők, és Férfiak.
Felváltották helyüket a csajok, és a pasik.
Mi a különbség?
Mondhatom, hogy óriási.
Következzék egy kis tulajdonságbeli összehasonlítás:
Nők : öntudatos, ugyanakkor befogadó, áldozatkész, egyenes, őszinte, nyíltszívű, érzékeny, gyengéd, toleráns, művelt, a szerelemben határozott, a családi harmóniát, annak melegét megteremti, foggal körömmel őrzi, összetartja. Ragaszkodik választott párjához, a felmerülő problémákat megoldani szeretné, nem pedig eltussolni, elhajítani.
A nehéz időkben is lehet rá számítani, a hűség és a szenvedély, szintén sajátja. A család, igazából neki köszönheti létét, a karácsonyi hangulatot, a nagy nevetéseket és ölelkezéseket.
A Nő az, ki boldoggá teszi a Férfit. Ebből a típusból durván 30 - 40 évvel ezelőtt sokat lehetett találni, mára csaknem kihaltak, mint a krétakori dinoszauruszok.
A csajok : (20-40) agyonkényeztetett, mentálisan sérült, önimádó, egoista, magamutogató, hazug, öntelt ribancok, akik alig várják, hogy egyik buliból, kapcsolatból, ágyból, a másikba essenek. Amikor egy férfi beszél hozzájuk, az kb. annyit ér, mint egy jó erős púzás a szélviharban. Vagyis, semmit. Siketek a megoldásokra.
Mélyen, legbelül ugyan családra vágynak (a beléjük kódolt ösztön miatt) de azért tenni, gyakorlatilag semmit nem hajlandóak. A pasikat futószalagon górják jobbra, balra, gusztustalanul hazudoznak, gátlástalanok és erkölcstelenek.
Mindent készen akarnak, küzdeni, tenni, áldozatokat vállalni egyáltalán nem. Kényelem, luxus, és a pénz játssza a főszerepet az életükben, amit folyamatosan üldöznek. Tetteikért nem vállalják a felelősséget, sok esetben alkoholizálnak, bagóznak, tervezni az esti dorbézoláson kívül, mást nem lehet velük. Ostobák, alulműveltek, kényeskedve, hisztizve érik el céljaikat. A háziállatát és a műkörmét többre tartja, mint akit társául szeretne.
Ebből a fajtából ma olyan sok van az egész országban, hogy nem irigylem azokat a férfiakat, akik családalapítás előtt állnak. Ugyanis elég nagy bajban vannak. Arra is alkalmatlanok, felelősségteljes anyaszerepre még kevésbé. Ezeknek a csajoknak két lehetőségük van hosszútávon : az egyik, hogy soha nem lesz családjuk, és végül egyedül, megsavanyodva öregszenek meg, a másik, hogy valaki "készít" nekik gyereket, de annak apja, soha nem lesz, igazából anyja se.
Ebből a típusból, 30 éve még nagyon kevés volt, ma lépten- nyomon ilyenekbe botlik az ember. Hogyan, és hol rontottuk el? Miért hagytunk felnőni, egy nonstop telefonját nyomkodó, felelőtlen, életképtelen, idióta generációt?.. Az egy újabb írás lesz.
Férfiak : egyenes, intelligens, őszinte, nyíltszívű, erőskezű, szavatartó emberek, akik tudják mit akarnak. Tetteikért felelősséget vállalnak, a Nő, vagy család, aki rájuk bízza magát, rosszul nem járhat. Mindig úriemberek, udvariasak. Nem élnek vissza fizikai fölényükkel, büszkén járnak.
Érzéseiket kimutatják, nem elégszenek meg "akármivel, akárkivel" - céltudatosság jellemzi őket. A bajban lévő nőt, nem hagyják magára. Amikor egy igazi Nő, és egy igazi Férfi találkozik, ha szerelembe esnek, nem engedik többé el egymást. Kitartanak bármeddig, boldogságuk érdekében. Addig nem boldog, míg boldoggá nem tette, az általa választott Nőt.
Ezekből születnek a hosszútávú kapcsolatok, és a stabil családok. Manapság ez a felállás, utópiává zsugorodott. Olyan ritka csemege, mint a vaníliahabos mese, az ízét itt érezzük a nyelvünkön, de már rég elpárolgott, mint a kint felejtett házi pálinka. Nem is létezik.
Pasik : (25-50) nagy dumás, erkölcsi nullák. Általános céltalanság jellemző rájuk.
Szavaik, kiokádott mondataik, ígéreteik, soha nincsenek összhangban tetteikkel. Testi erejüket fitogtatják a csajokkal szemben, de mikor igazi baj van, gyáván kúsznak, mint a poloskák. Olyan ostobák, hogy legtöbbször képtelenek megkülönböztetni a tollseprőt a kacsa seggétől.
A vízfolyás, hozzájuk képest, elhagyatott barlangrajz, olyan folyékonyan hazudnak. Intoleráns, legtöbbször alkoholista patkányok, (akár drogos)
gátlástalan, érdektelen, felelőtlen idióták. Szex jöhet bármikor, bárkivel, de közben a saját nevét se tudja leírni hiba nélkül, akkora kőbunkó.
Intelligensen kommunikálni képtelen, ostoba, ingyenélők, akik lúzer csajoktól várják a csodát.
Nyilván ez a csoda soha nem jön el, mivel az általa választott csaj, ugyanolyan használhatatlan, életképtelen, mint ő.
Ilyenkor történik, hogy gyorsan összehoznak egy szerencsétlen gyereket, akinek nem lesz normális családja soha. Innen aztán folytatódik a történet, egy soha véget nem érő görbében, ami majd valahol, valamikor talán összeér a végtelenben.
Az elmúlt 25 év alatt, annyi ilyen pasi termelődött ki a társadalomban, hogy kikerülni sem lehet őket.
Nem véletlenül panaszkodnak a Nők, hogy "nem találnak egy normális férfit".
Láthatjuk hová vezetett, az elmúlt 30 év nevelési, és társadalomhülyítési tendencia, mely létrehozott egy olyan generációt, amely képtelen lesz önmagát hosszútávon, család szinten fenntartani.
Az eredmény már jól látható, olyan ritka manapság a normális család Magyarországon, mint élvezet az árokásásban.
Most is ide írhatjátok kommentben a kivételeket, de az még nem fogja megoldani, magát a jelenséget.
Ami sajnos itt van a nyakunkon.
Mit kezdünk vele, hogyan tovább?...
Az egy következő történet....
Árvai Attila 2020-03-08
Minden jog fenntartva

UI:

Tanulj meg szívből élni - Gregg Braden magyarul
https://www.youtube.com/watch?v=_rVKRD0 ... AwdntV%3A6
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 17. Apr 2021, 07:47

Az anyag titkos élete 1

Az anyag nem érzéketlen és nem holt. Az a mozdulatlanság, amelyet ti az
anyagnak feltételeztek, csak a ti időmértéketek és időbeosztásotok folytán, és a ti rövid földi megjelenésetekhez viszonyítottan látszik halálnak, mert rövid ideig vagytok itt, hogy az anyag felbontását, erővé történő átalakulását felismerjétek. A vegyészet, az elektrokémia máris sok szép eredményt tud felmutatni, az eddig holtnak tartott anyagban.

A holt anyag tehát magábavéve, látszólagos mozdulatlanságával semmi, de a lélek szemüvegén keresztül az anyag is hatalmas forrása a megismerésnek, nem a maga állapotával (ahogyan a földi ember előtt megjelenik), hanem azoknak a hatásoknak a révén, amelyet neki a lélek kölcsönöz, vagyis amit a lélek rávetít! (Nem jelent semmit az anyag, amíg a te lelkedhez hozzá nincs kapcsolódva, de mihelyt a lelkedhez van kapcsolva, többé rád nézve az anyagnak nem az állapota bír fontossággal, hanem az a hatása amit rád gyakorol)

Azok az erők, amelyek a maguk sorrendjében rétegenként kerülnek a föld felszínére, láthatatlanok, s az ember létezésükről nem vesz tudomást. DE fokozatosan megsűrűsödnek, és anyaggá válnak. Az ember lelkére nézve ezek az anyag - erők élnek, nem a testre nézve, hanem a lélekre nézve él az anyag! (Az anyagnak is van lelke, azaz lélekereje, mely hatásokat fejt ki!)
Amíg az anyag az emberi tudaton, a lélek képzeletén keresztül mint különálló
lényeg és hatalom tűnik fel, addig az emberi léleknek küzdenie kell az anyaggal. Amikor azonban az emberi lélek maga alá hajtotta, akkor uralja ezeket az erőket, ezután már nem kell küzdenie velük, az erők engedelmeskednek neki.

Hogy az anyag miért jelent olyan nagy hatalmasságot a gyenge ember előtt, annak oka az, hogy a test erőiben mindenből, az egész világból van. Ahány része van a testnek, az mind külön - külön erőknek és hatalmaknak a produktuma, és a testnek minden egyes része egy - egy külön összekötetést jelent a világgal. Az emberi test magasra fejlődött, gyors rotációjú (efemér életű), míg a külső világ sokkal lassúbb rotációjú anyag. (Életturnusról van szó a mai nyelven!)
Vegyi és mechanikai átváltozások mennek végbe a föld anyagában, a villanyos
és delejes (mágneses, de tágabb értelemben) erők és a kívülről ható villamosság és delejes erő által mintegy összesajtolva, folytonosan a felszínre vetődnek egyes produktumok, később ismét alámerülnek, majd új átdolgozásban ismét a felszínre kerülnek. Amikor pedig már annyira megromlott valamely anyagi erő, hogy a föld felszínének minőségi nívóját nem üti meg, akkor folyékonnyá válik és kidobatik akár az űrbe. (lásd tűzhányók hamu és láva)
Ilyen kivetődések hozták létre a földet és a bolygókat, és a föld most újra egy ilyen folyamat elé néz. Ezzel fog befejeződni a mostani korszak is a föld életében. S mivelhogy annyira egy a földi világ az emberrel, a testtel, a testen keresztül észlelő lélekkel, a föld átalakulás folytán az elvetett és aláhanyatlott igazságok is újra és újra előkerülnek. Ezeket a lélek a testen keresztül szemléli, s ezek az ő előrehaladása és fejlődése folytán mind jobban és világosabban felismerhetővé váltak előtte, az anyagot a szellem a lelken keresztül formálja, vagy elutasítja magától. Ha félredobta, vagy átszellemesítette ezeket a hatásokat, akkor "legyőzte a kísértést", vagyis a szellemi, az isteni fogalom győzött.

Mindenesetre, ahol anyag ott lélek, s ahol lélek van, ott szellemek is vannak. Ne higgyétek azonban, hogy ezek a szellemek tudatosak. De ezek a tudattalan szellemek a felébredt szellemekre is hatást gyakorolnak, vágyakoznak ezek az erők után. Az anyagban vannak tudattalan, és tudatos erők (szellemek) is, amelyeket a fejlődő emberszellem minősített és legyőzött, győzelmével ezeket a szellemeket is a maga hatása alá hajtotta, hatalmába kerítette annak dacára, hogy azok éppen ellenkező körülmények között éreznék jól magukat.
Azokról a lelki hatásokról van szó, amelyek anyaggá sűrűsödnek, de a fejlődés rendjén újra felszabadulnak kötöttségükből s mint bukott anyag lelke, kísértést jelentenek a szintén anyagban élő szellemre nézve! Ha tehát a szellem ezt a hatást kísértésnek ismerve fel, annak ellenáll vagy magasabb megismerésével helyesbíti, akkor ő győzött az anyag lelke, vagyis a kísértés felett. (Visszahúz az élő-anyag, ezért le kell győzni, szellemesítve magasabbra emelni)
Az anyag erőiben szellemek vannak lekötve, tudattalanul, vagyis még fel nem ébresztve, és gépiesen rotálnak (fejlődnek). Ő maga nem végez kísértést, mert nincs tudata, ez a tudattalan. Mellette van pedig a tudatos felébredt szellem, aki azonban még nem tudja, hogy mi a jó és mi a rossz. Ha a tudatos nem üti meg a mércét, akkor a minősítési törvény lejjebb szállítja és egy gyűjtőmedencébe jut a tudattalan erőkkel együtt. Mert a rossznak is van bizonyos fokozata, amelyben nem kerülhet többé a fizikai síkra, amint ahogyan a jónak is van fokozata amelyen túl testet ölteni nem kell, hacsak akarva és tudatosan misszió munkát vállalni nem
kíván. (lásd 4. szféra)

Hogy ezen a testen keresztül mit valósítasz meg az anyagi életben, azt-e, ami a testednek kedvez, vagy azt, ami a te isteni énednek kedvez, ettől függ hogy maga a test anyaga is finomabbá vagy durvábbá váljék. Mivel pedig a lélek érzései az érzékszerveken keresztül tudnak hatásokat elfogadni és kibocsátani, a te szellemednek emez ítélete és minősítése határozza meg, hogy milyen a szellemi fokozatod.


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 18. Apr 2021, 07:19

Az anyag titkos élete 2

Hogy ezen a testen keresztül mit valósítasz meg az anyagi életben, azt-e, ami a testednek kedvez, vagy azt, ami a te isteni énednek kedvez, ettől függ hogy maga a test anyaga is finomabbá vagy durvábbá váljék. Mivel pedig a lélek érzései az érzékszerveken keresztül tudnak hatásokat elfogadni és kibocsátani, a te szellemednek emez ítélete és minősítése határozza meg, hogy milyen a szellemi fokozatod.
Jézus a kárhozatos erőtömeget vette magára (világ bűnei) az emberi testtel és ezt szellemesítette át. Az Ő teste is anyag volt, de minden részét átsugározta az isteni szeretet, így egy pillanatig se adott helyet azoknak az ösztönöknek, amelyek a testen keresztül tudatossá váltak az Ő lelke előtt. Megtisztította ezeket az erőket, hogy ezek az erők neki
engedelmeskedjenek a földi szférák alacsonyabb fokozatán is. Felbontotta a gonosznak a hatalmát, a gonosz princípiumot, elvette a gonosztól a hatóerőket, megsemmisítette azoknak a hatásait, és szolgálata alá helyezte az Isteni eszméknek. Az Igével pedig, amely az emberi szíveken keresztül tudott a maga teljességében, tisztaságában és egyszerűségében az emberek
világába jutni: munkálkodott a felébredt szellemeken és embereken.

Aki Jézus tanítását elfogadja, nem csak forma szerint, hanem lélekben éli is azt, legyen bárcsak az első szférában is, szükségképpen feljebb emelkedik.Téves az a felfogás, hogy a szférákban mindenkinek a bűnei nyilvánvaló és láthatóak. Ellenkezőleg: a fejlődés céljából a tudattalan rossz bizonyos fokig a tudaton kívül helyezkedik el, úgy hogy a szellem elbírálásánál nem is jöhet számításba (ez kegyelem), és csak akkor tétetik előtte tudatossá, amikor a tudatos jó már annyira erős benne, hogy a rosszat könnyen legyőzheti. Ilyen esetek azok a gyorsan visszatérő testetöltések, amelyek során a tudatossá tett jó igyekszik a hozzátapadt tudatos és tudattalan rossztól magát megszabadítani.

Ilyen alkalom egy - egy fejlődési turnus vége, mint a mostani idők is. A jók tömegesen emelkednek fel a harmadik szférába, az első és második szférát csak kizárólag a tudatos rossz uralja, és a rossz minden erejét igyekszik a földön testesült szellemekre erőszakkal és minden lehető eszközzel úgy hatni, hogy azok az ő akaratát és eszméjét kövessék. Akkor következnek be azok az idők, amelyekről a Szentírás így szól, hogy "nagyon sokan szenvednek azok, akik nem veszik fel a sátán pecsétjét".

És amikor a legjobban dúl a harc, a legsúlyosabbak a megpróbáltatások, akkor, hogy bátorítást és irányítást nyújthassanak, igen sokan lejönnek azokért, akiket nagyon szeretnek és akikben nagyfokú javulási vágy él, hogy szinte erőszakkal is kiszakíthassák azokat a sátán karmai közül. Ez a küzdés az utolsó időkben nagyon erős és nagyon kemény lesz. Ezért igyekeznie kell mindenkinek, aki hisz, hogy csak az az igazság amit az IGE hirdet, hogy azt
a bizonyos Menyegzői ruhát szerezze meg, amely legalább a negyedik szférát megnyitja
számára, azaz az érzéseit, és gondolatait annyira átnemesítse és annyira lemondjon az anyagról, hogy azzal ne az ő önző énjét szolgálja, hanem ha az anyaggal van is dolga, akkor a jó szolgálatába állítsa, s azáltal, hogy a jót és igazat cselekszi és szolgálja, "beírja a nevét az élet könyvébe".
És ha ebben az időben vannak és lesznek is nem egészen kész szellemek, akik
a "karma " szerint még nem fizettek meg, de istenhez fordulnak egész életükkel, minden érzésükkel, egész hittükkel, bizalmukkal: akkor ezeknek vétkeit mintegy elfedezi a kegyelem ereje és mégis megkapják az ő fehér ruhájukat, azaz azokat a fluidokat, amelyek őket azokban az időkben magasabbra emelik és elszakítják a földet körülvevő átlag fluidoktól.

Aki pedig még a harmadik szférában maradnak és nem tudnak felemelkedni a
negyedik szféra magaslatáig, azok elalusznak. Ezeket az igazság ereje burkolja be a saját fluidjaikba, amely fluidokban mindegy megmerevedve öntudatukat veszítik.

A nagy számadás napján (amikor János Jelenései szerint a tengerek is kiadják
az ő hallottaikat, t.i. a természet minden rétegéből előhívatnak a szellemek) mindegyik szellem minősítés alá kerül, hogy ki hova tartozik; akik nem ütik meg a harmadik szférának, vagyis az újjáalakuló föld alvó szellemeinek nívóját, azokat kiszorítja a meghatalmasodott és élni akaró JÓ a föld légköréből. És mivel a föld légköréből kiszoríttatnak, így természetesen a föld anyagában tespedő fluidok is kiválasztatnak a tűzkarikák által és a földből kivetetnek.
Az újjáébredt föld a negyedik szféra természetét fogja magán viselni, ez lesz az új világ első szférája, vagyis a testetöltöttek otthona az ő gondolataikkal és érzéseikkel, hogy a nagy kataklizma után az ő igazságukkal és az ő szeretetükkel az egész természetet ismét rendbehozzák. Ez az első feltámadás, amelyről a Szentírás így ír: "akkor béke lészen ezer esztendeig".

S amikor minden rendben lesz, és minden elhelyezkedik a maga helyére, akkor lassan felébrednek a volt harmadik szféra szellemei (második feltámadás), hogy a jobb, az igazabb ami tőlük nem annyira mesze esett tudatossá váljék bennük, s ezáltal tudatossá váljék bennük a rossz is. Mivel pedig tudatossá válik bennük a rossz (Úgy mondja a Szentírás, hogy. "eloldoztatik a sátán"), ez még sokakat elcsábít, vagyis a tévedés eszméje még sokakat rabul ejt. Ez azért van, hogy tudatára ébredjenek hibáiknak, tévedéseiknek.
Akiket pedig így csal el a sátán, azok nem új tűzkarikákban dobatnak ki,
hanem csak elvitetnek azokhoz, akik már megkezdték a föld új bolygóján a munkájukat, s azoknak lesznek értelmi vezetői nem csak azért, mivel amazoknál fejlettebbek, hanem mert amazoknak értelme az újjáalakulás folytán méginkább homályosult. Mikor aztán az ilyenek egy - egy munkát ott jól elvégeztek, akkor esetleg visszajöhetnek a földre.

A megújult föld első szférájából (a volt negyedik szférából) kialakul a második, harmadik negyedik stb.. szféra, s az egész föld magasabbrendű világgá lesz, félanyagi testesülésekkel. Két életelv lesz uralkodó, mint a Marson: egy magasabb- és egy alacsonyabb rendű.

Mert azok a szellemek, akik a volt negyedik szférából öltöttek testet, feljebb emelkednek, a volt harmadik szférából felemelkedők pedig a negyedik szférabeliek helyébe kerülnek, s amazok lesznek a testetöltöttek szellemi vezetőivé. Akik pedig a nehéz időszakban, amikor a gonosszal még együtt voltak, letették vizsgájukat és a Krisztusi eszméért tűrtek, szenvedtek és
magukat feláldozták (“aki érettem elveszti az életet, annak örök életet adok") : vezetőivé lesznek a földnek. Ezeknek szól Krisztus: "Ti ültök tizenkét székeken és megítélitek az Izrael tizenkét nemzettségét", azaz a tizenkettő szellemtípust.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 19. Apr 2021, 04:49

A túlvilági lelkek a szellemi munkát figyelemmel kísérik

Bertha Dudde írómédium közlése 1953-ból

Akárhol tevékenykedtek is az én Nevemben, áldásom ott van veletek. Csak adjátok át magatokat mindig vezetésemnek, így a helyes utat járjátok, az én akaratom szerint, és az én erőmmel dolgoztok.
A küzdelem mindig hevesebb lesz - a világosság és a sötétség harca növekszik - minél közelebb kerültök a véghez. A világosság mindenütt keresi az áttörést, de a sötétség hatalmai nem akarják beereszteni a világosságot, erős falakat építenek, hogy a lelkeket elzárják a nap világosságától. A küzdelem mindig hevesebb lesz, erős harcosokra van szükség, akik eljárnak a sötétség ellen, és nem félnek tőlük. Minden értem, és Országomért végzett tanító munka harci menet a sötétség hatalmai ellen, ami egy kis eredményt mindig hoz, mert rajta van áldásom. Akik az én igazságomért szállnak síkra, tehát világosságot visznek a sötétségbe, azok az én harcosaim - és magam vagyok ott, ahol harcosaim küzdenek.

Ott nem lesz teljes vereség, mert világosságom hordozói el vannak látva erővel, ezért az erős falakat is ledönthetik az én támogatásommal. Azért ne hagyjátok abba a munkát értem és Országomért, ha magatok nem is láttok eredményt. Ezek a világosság olyan sugarai, amelyek a sötét éjszakába küldik villanó fényeiket, és egyeseknek felismerhetővé teszik az utat, ami a világos reggelre vezet.
Szellemi munkát sohasem lehet fölöslegesen végezni, mert a túlvilág hasznosítja magának akkor is, ha a Földön elmarad az eredmény. A túlvilágon megszámlálhatatlan lény követi munkátokat figyelemmel, és hasznot húz magának belőle. Ők megkapaszkodnak minden reménysugárban, éhezik a világosságot, és a fény minden szikrája jólesően érinti őket. Ezért nem maradhat hatástalan egy fénysugár sem, semmiféle szellemi munkát nem tesztek fölöslegesen.
A földi világot ne engedjétek előtérbe jutni, a Szellemi birodalom legyen mindig fontosabb. Tartsátok magatokat távol a világtól, és gondolataitokat küldjétek a szellemi világba, ahonnan bőségben sugárzik hozzátok a világosság, és csak a felvevőedény kell hozzá, hogy - mint világosság és erő - megmutatkozzon az embereken.
Ti még hitbeli megpróbálásokat kaptok, mert magatok tesztek döntést, hogy melyik birodalmat, melyik utat választjátok magatoknak. A világ is majd elétek nyomul minden ingerével és csábításával, hogy figyelmeteket felhívja rá, és megnyerhessenek maguknak. De a Szellemi Birodalom is benyomul gondolataitokba, és akkor erősek és hűségesek maradtok hozzám.

Engem hívjatok, hogy megvilágosítsam Szellemeteket, hogy rendezzem gondolataitokat, hogy szemeteket, fületeket kinyissam a helyes és igaz iránt - és akkor nem hibázhattok, akkor világosság és tisztaság lesz bennetek, az én Országomat és igazságát akarjátok elérni. Ekkor győztetek afölött, aki sötétségben akar tartani benneteket, és azért minden eszközzel küzd ellenetek, akik értem - és így velem - harcoltok és majd győztök is a sötétség fölött.

szemlézte: Bíró László


Evangéliumi spiritizmus
https://www.youtube.com/watch?v=ndzUar8w6sY
https://www.youtube.com/watch?v=2YSpbQC7Wko
https://www.youtube.com/watch?v=4OYWO5_Gjbw
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 20. Apr 2021, 04:55

Ada. Sátáni kísértések. Mediális közlés 1. rész

Drága kedves gyermekem és testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!


A szívemben élő krisztusi szeretettel köszöntelek benneteket testvéreim a szellemhazából, ahonnan minden áldás és minden élet, vagyis az élethez szükséges erő árad felétek.
Isten az Élet, belőle sugárzik örökkévalóságokon keresztül az élet és így általa éltetve van minden ami él és fejlődik, mert Ő maga a tökéletes szeretet és ez a szeretet éltet és táplál mindent. Ezért mondja az Úr, hogy nem kívánja Isten a bűnös halálát, hanem azt, hogy a bűnös megtérjen és éljen. Tehát aki bűnben van az nem ez a krisztusi kijelentés szerint él, vagyis halott lelkileg. Az ilyen halott lelkeket jött felébreszteni az Úr, hogy eljuthassanak az életre. A bűn tehát nem éltet, hanem rombol, vagyis a halálba dönti az embert. Aki bűnös, az mind beteg, mert valahol minden betegség lelki eredetű, vagyis lelki hiányosságból keletkezik, mert beteg maga a lélek és így nem képes befogadni Isten szeretetét, vagyis az éltető erőit.

Azért rendelt mellétek bennünket az Isten, hogy lélek szerint elvezessünk benneteket az Élet forrásához, vagyis Istenhez, a szeretet Istenéhez, Akitől minden erő, vagyis minden éltető és így gyógyító erő árad. Istennek az az akarata, hogy az ember átmenjen a halálból az életre, vagyis, hogy meggyógyuljon minden bűnből, ami a betegségeket szüli. Tehát ahogyan nála van az Élet, úgy Nála van minden gyógyulás lehetősége is, főleg a hívő ember számára. De ennek a befogadására, hitre van szükség. Aki hisz üdvözül, aki nem hisz, már eleve elkárhozott, mondja az Úr. Főként a mai időkre, de minden időkre a hitnek próbája volt a jellemző. Ahhoz, hogy az ember el tudjon jutni, illetve közelebb tudjon kerülni Istenhez, mindenekelőtt hitre van szükség. A sátán célja mindig is az volt, hogy naggyá növessze az árnyakat és megrémissze velük a haladni szándékozó embert. Ezt teszi ma is, mindenkit meg akar félemlíteni, és hitetlenné tenni, ha lehet még a választottakat is, mert jól tudja azt, hogy aki alól sikerül kihúzni a talajt, az már hitetlenné válik és aki nem hisz, már eleve elkárhozott, vagyis a hitetlen ember az ő ölébe hull bele. A mai utolsó időkbe feltett szándéka a sátánnak az, hogy elhitetlenítse az emberiséget. Ennek érdekében aztán mindent megtesz, a bolhából elefántot csinál, csak azért, hogy visszarántsa a mai embert az üdvösségtől, mert a vesztét érzi és addig amíg tevékeny lehet, addig minél több lelket igyekszik magával rántani a pokol tüzére.

Ahhoz ugyanis, hogy meggyógyulhassatok fizikailag, hitre, vagyis a bűnös hajlamokból való megtérésre van szükségetek és ezeket a lelki folyamatokat igyekszik a jelen időkben meggátolni a sátán és a naggyá növesztett árnyakkal elérni.
Tehát a megtérésetek és ezáltal a gyógyulásotok a célja az Istennek, amiben mi hatalmas munkát vállaltunk testvéreim, mert a szeretet szenved mindaddig, ameddig közületek bárkit is a bűn fertőjétől szenvedni látunk. És ez a bennünk szenvedő szeretet az amely munkára kényszerít, főként ebben az árnyakkal teli világban.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ne higgyetek a sátánnak, mert hazug, mert ő a hazugság és a megtévesztés szelleme és akit magával ragad, azt viszi le a mélybe és ha lehet akkor egészen a tüzes gyehennára is!
A félelem (fél elem) hitetlenségből fakad ezt jól jegyezzétek meg és annak érdekében, hogy megfélemlítsen benneteket a sátán, minden eszközt kihasznál és felhasznál. Nagy látszatot kelt, amitől megijednek az emberek és nem is tudják azt, hogy félelmükben, azaz hitetlenségükben magához a sátánhoz és eszközeihez fordulnak segítségért, éltetve és növelve ezáltal hatalmát. Nem véletlen mondta az Úr, hogy amikor visszajön, akkor talál-e hitet a földön? Mert a h i t van támadva a sátán részéről minden meghívott és választott lélekben. De minden egyes hitpróbában való helytállás testvéreim, egy lépést képez az örökkévalóság felé! A fejlődés tehát próbákból áll. Olyan ez, mint az akadályfutás. Aki mindegyik akadályt át tud lépni, az beér a célba, aki viszont fennakad az akadályok bármelyikén, lemarad a versenyben. Pál is ír a futásról, csak ő nem említ akadályokat, de azt mondja, illetve írja, hogy úgy fussatok, hogy célba érjetek.

Amikor az ember legyőz egy - egy, a sátán által kihelyezett akadályt, akkor gyakorlatilag önmagát győzi le,vagyis egy olyan hajlamát, amelyet még uralni volt képes a sátán. Mert sajnos az ember önmagában hordja a „sátánt” illetve azokat a gonosz tulajdonságokat, erőket és elveket, amelyek a bukás által keletkeztek a kísértések hatására. Ezért mondja az Isten Ádámnak, hogy a bukás által magára vont sátánt és sátáni elveket csakis vért izzadva tudja legyőzni és visszaszerezni tőle azt a lelki táplálékot, vagyis tiszta erőket, amelyeket beszennyezett, beszennyezni engedett, mert a szenvedés tisztítja, illetve tisztára mossa a lelket, a lélek megrontott erőit. A szenvedés nem visszafizetés, hanem a megrontott erőknek a tisztára mosása. Az embernek egy bizonyos ideig benne kell élnie az önmaga által kreált erőkbe és úgy vitelezni ki a krisztusi igazságokat , mert ezáltal gyakorlatilag átdolgozza, vagyis újjáteremti a degradált erőkészletét. És ez nem karma!!!

Magának az Úrnak is vért izzadva kellett legyőzni a sátáni eszmét, a hazugság szellemét, aki éppen, hogy ugyanazt tette Vele is, mint veletek testvéreim, naggyá növelte az árnyakat,el akarta lehetetleníteni a megváltás szükségességét előre vetítve képekben az egyházi személyek bukását, a nép hitének hanyatlását és a félelem felkeltését, csakhogy úgy állítsa be Jézus előtt a dolgokat, hogy eredménytelenné fog válni a megváltás műve. Óriásivá tüntette fel előtte a halált, hogy halálfélelmet keltsen benne és még sorolhatnánk napokig mindazokat a gonoszságokat, amelyeket a sátán az Úr elé vitt, csak hogy megfélemlítse és elterelje eredeti hivatásától, a világ megváltásától.

Az Úr maga engedte be a sátánt, hogy legyőzhesse a félelemkeltés által kreált félelmet, vagyis teljes egészében betöltötte a saját szintjén azt, amit Ádámnak mondott Isten. Azért tette ezt, hogy megmentse az embereket a félelemtől azáltal, hogy a szenvedéseivel éppen azokat az erőket tisztította meg és mint kész produktumot itt hagyott
nektek, a félelem kísértésébe esett embereknek, hogy legyen kihez fordulnotok a megfélemlítések idején és legyen Kiből, illetve miből táplálkoznotok, főként a jelen időkben, amikor hatalmas erőkkel folyik az emberek megfélemlítése, aminek az eredménye elbizonytalanodás, majd meghajlás és behódolás.

Tehát ne féljetek, higgyetek Istenben és bennem is higgyetek, - mondja jelenleg is az Úr minden Feléje közeledő léleknek. Használjátok ki a félelmetek legyőzésére adatott tiszta, az Úr által átdolgozott erőket, hogy nyert ügyetek legyen a sátán felett! Mi lesz veletek később, ha erősebb nyomásoknak lesztek kitéve, ha már most meginog az Istenbe, az ő Szeretetébe és védelmébe vetett hitetek? Miért lenne célja Istennek cserben hagyni a Benne bízókat, amikor eleve minden próba célja az, hogy az ember tanuljon meg hinni és bízni a Mindenhatóban?
De mindehhez hitre, élő hitre van szükségetek!

folyt.köv…

UI:


Evangéliumi spiritizmus hangoskönyv lejátszási listák
https://www.youtube.com/channel/UCBFuwa ... /playlists
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 21. Apr 2021, 04:44

Ada. Sátáni kísértések. Mediális közlés 2. rész


„Amikor majd visszajövök, vajon találok-e hitet a földön?” Vagy mindenkiből kiöli a sátán még a maradék hitét is, mert enged a megrémisztés szellemének? Testvéreim sok helyen keresztényüldözések vannak, akiknek bizony, hogy élő hitük kell, hogy legyen. Tehát ne féljetek, hanem higgyetek és üdvözülni fogtok a hit által. Ne a sátánnak higgyetek, hanem Istennek, Aki bennetek van és azon munkálkodik, hogy meg tudjatok kapaszkodni az Ő szeretetében és kegyelmeiben. Ha ti mint józanul gondolkodó szülők a gyerekeiteknek nem akartok rosszat és védelmezitek őket mindentől, akkor miért ne tenné ezt veletek a ti mennyei Atyátok?
A sátánnak feltett szándéka az, hogy az ember lába alól kihúzza a talajt és romba döntse az ember lelki világát, vagyis hitetlenné tegye, mert a hitetlenség kétségbeeséshez vezet a kétségbeesés depresszióhoz, a depresszió viszont teljes lelki összeomláshoz. Ilyen esetben, amikor az ember elveszíti a lelki egyensúlyát, a sötétség nagyra kitárt torkába esik bele, hogy szinte a szó legszorosabb értelmében elnyelje és megeméssze, vagyis kivonja belőle a még meglévő erőket a sátán az emberből, mert neki ezekre az erőkre szüksége van ahhoz, hogy „élni” tudjon, mert neki nincs saját élet ereje, mert nincs Istennel kapcsolata és ahhoz, hogy életerőre szert tudjon tenni, abból akinek van, ki kell facsarni. Ahhoz, hogy ezt meg tudja tenni, tönkre kell tennie az ember hitét, vagyis az Istenbe való kapaszkodási eszközét. Mert akinek hite van, az nem engedi magát a sátán által kifosztani, hanem építi vele önmagában és az emberi viszonyokban az Isten Országát.

Ezért hát úgy vigyázzatok a hitetekre, mint a szemetek világára, főként itt az utolsó idők kezdetén, mert nagy szükségetek lesz rá, mert a sötétség, a hitetlenség, a kétségbeesés mind nagyobb mértékben kiterjeszti hatalmát az emberiség felett, hogy egy utolsó nagy erőfeszítéssel teljesen megrontsa, tönkretegye és ezzel rabigába hajtsa az emberiséget. Ezzel ellentétben adatott a szellemtan, hogy amikorra ezt a tervét a sátán teljes erővel be akarja vetni, akkorra egy utolsó gereblyevonással egybegyűjtse az elszóródott kalászokat a tarlóról, hogy senki sem maradhasson kint azok közül akik az Úréi, hanem még az utolsó elhullott kalász is begyűjtethessen a mennyei csűrbe, vagyis az üdvözültek szférájába. Ezért és ezen dolgozunk jelenleg a III. és egyben utolsó kijelentés berkeiben és ott ahol még valamennyire is nyitott szívet találunk az üdvösségre nézve, ott ki is lehessen munkálni az üdvösséget mindazoknak, akiknek a neve be vagyon írva az Életnek Könyvébe.

Testvéreim, csak az üdvözül, aki mindvégig kitart még a legnehezebb megpróbáltatásokban is. Ahhoz viszont, hogy ki tudjatok tartani, élő hitre, mint az Istenbe való megkapaszkodás eszközére szükségetek van, sőt ahogyan növekednek bennetek a megpróbáltatások, úgy kell növekednie a hiteteknek is, nehogy alul maradjatok a nagy küzdelemben, vagyis a sátánnal vívott harcban. Mert a hit harcot jelent, harcot önmagatokkal, a bennetek lakozó gonosszal, amelyek a külső körülményeket megalkották és jelenleg is alkotják. Ezért mondta Pál: „A hit nemes harcát megharcoltam...”
Adja Isten, hogy ugyanezt ti is el tudjátok mondani Pál apostollal együtt, amikor eljön értetek az Úr angyala, amikor egy szempillantás alatt össze kell, hogy gyűjtsék mindazokat, akiknek sikerült annyira megtisztulniuk, hogy az Úr Jézus csoportjába sorolhatók. Ezt az utolsó gesztusát a kegyelemnek csak azok láthatják, akik valamennyire is Krisztusban éltek, de ahogyan a megnyílt eget látta István, az első keresztény vértanú, úgy minden egyes itt maradott lélek látni fogja a megnyílt eget, vagyis azt a szférát, ahova az Isten akaratát ha betartja, el tudott volna jutni. És ez lesz az első büntetése azoknak, akik a saját hanyagságukból, a kegyelmek visszautasítása által nem tudtak eljutni az üdvözültek szférájába. És ezután egyszerre zúdul rá a világra mindaz, az emberek által kitermelt és nem megbocsátott erőtömeg, amelyet eddig visszafogott a kegyelem. Ekkor aztán igazából elszabadul a pokol, de akik a N.Sz. igazságai szerint igyekeztek élni, azoknak ezekből az igazságokból a N.Sz. védelmet biztosít az utolsó idők viharaival szemben, mert ugyanis az utolsó idők csapásai, az I. és II. szférában keletkeznek és onnan zúdulnak rá a földre, de akik nem érték el a IV. szférát, hogy az angyalok által összegyűjtethessenek,azok elérték a III. szférát és az I. és a II. szféra hatásai alól valamennyire is kimenekíthetők lesznek, ha - mint mondtam - a N.Sz igazságaiból készítettek maguknak védelmi otthont és ruhát.
Ezért kedves testvéreim, dolgozzatok nagy erőfeszítéssel az üdvösségeteken, vagyis Pál szavaival élve félelemmel és rettegéssel munkáljátok az üdvösségeteket, hogy amikorra az Úr eljön a felhőkig, (IV. szféra) addigra tiszta legyen a lelki, vagyis a menyegzői ruhátok.
Sokan nem mernek munkálkodni a félelmük miatt, pedig kedves testvéreim, itt az idő, munkára fel, hogy célt érhessetek.

A sátán egyik erőteljes törekvése a lelkek tönkretételén a félelemkeltés, míg a másik a bűnös vágyak gerjesztése, mert a bűnös vágyak, nyilvánuljanak azok meg az életnek bármely területén, a földhöz, a földi igazságokhoz kötik a lelket. Azt mondja az Úr, hogy aki bűnös vággyal a másik nemre néz, azzal már bűnözött, az ő szívében, mert a szívét, a lelkét a vágyak által kreált fluid szalaggal hozzá kötötte ahhoz a másik nemhez, sajnos most már mind többen vannak olyanok, akik az azonos neműekhez is. És ebből a szemszögből nézve ez a kötelék adja a bűnt. Ebből kifolyólag minden kötelék létrehozása, amely birtoklási vágyból keletkezik, bűn számba megy. Már még a tízparancsolatban megtiltotta Isten a birtoklást, ennek a lelki tulajdonságnak a megvalósítását. A birtoklás az elsősorban a lélek mélyén kezdődik, mint bűn, mert tárgyakhoz, emberekhez alkot meg kötelékeket.A megvalósítása már ítélet számba megy. Ebben az esetben is úgy van, mint bármelyik más esetben, illetve hajlamnál, hogy már maga a vágy a bűn, míg a megvalósulása az ítéletet szüli meg. Az ember tud ragaszkodni tárgyakhoz és válhat a rabjává sok dolognak, pl a munkának is rabjává válhat az ember, melynek az anyagiasság az alapja. A fizikai munkának nem az anyagszerzés az elsődleges célja, hanem az anyag átdolgozása, vagyis az anyagtól való szabadulás. Aki viszont rabjává válik a munkának, ott már az ellenkező hatást váltja ki a munka, az anyaghoz való kötődést. Amikor már nem elegendők azok az anyagi javak az anyagiasság folytán, amelyeket egyedül meg tud szerezni az ember, akkor vagy gyűjt maga köré még embereket, akik neki dolgoznak és ő már csak koordinálja az anyagszerzést, vagy elhagyja az eredetileg Isten által meghatározott helyet és olyant keres magának, ahol sokkal jobbak a anyag szerzési lehetőségek. Ebből az utóbbiból csakis az segíti ki az embert, ha a megszerzett anyagi javakat szeretetre váltja be és nem a saját lelkének az anyaghoz való láncolására fordítja.

Nem véletlen adta Isten a szegénységet, mint az anyagtól való elszabadulásnak az eszközét, de amikor ezt az Istenbe vetett kellő hit híján nem tudja elfogadni az ember, akkor áll fenn az a két lehetőség, amelyet az imént említettem.
Mindennemű ragaszkodást elítél a fejlődés törvénye. Az ember görcsösen ragaszkodhat nemcsak anyagi, hanem szellemi dolgokhoz is, mint pl, a saját igazságaihoz. Ez is bűn számba megy, mert gátolja az egyén fejlődését és mert nem csak a saját lelkét rögzíti le vele, hanem magát az isteni igazságot sem hagyja kibontakozni. Ezért igyekeznetek kell elszakadni minden szempontból a földi dolgoktól, hogy szabaddá legyetek, mert akit még akár egy cérnaszál miatt is ideköt az igazság törvénye, nem tudják elvinni az Ég angyalai amikor kiküldi őket az Úr, hogy az utolsó pillanatban, mielőtt még megkezdődnének a legborzalmasabb apokaliptikus események, szedjék össze azokat, akik az Úréi. Amint azt az előző nyilatkozatban is említettük volt, a szellemtan célja, hogy összegyűjtse és egy biztonságos helyre vigye az érett kalászokat, mielőtt még beindulnának az apokaliptikus idők.

A kegyelem visszavonásának az utolsó pillanatában történik ez. Mert a kegyelem visszavonásának a folyamata már megkezdődött, mint ahogy az Úr gyermekeinek a csűrbe való egybegyűjtése is, de amikor végérvényesen vissza lesz vonva a kegyelem, akkor szabadul el és zúdul rá a földre teljes egészében „ez a sötétség órája” amely tönkre teszi a világot azáltal, hogy megöli és kiirtja az igazat, hogy a gonosznak legyen terjeszkedési lehetősége. De a sötétség után felragyog a nap, egy új virradat egy új nappal, amikor a könnyeket letörli a szemetekről, ahol ott leszek én is hogy leoldva lábam saruját üdvözöljem azt a napot, amelynek az eljöveteléért 2000 évet dolgoztunk.

De mint bármelyik oldalát ha nézzük a fejlődésnek, úgy ha ezt az oldalát vesszük figyelembe, ide is élő hitre van szükség, mert sokkal magasabban szárnyal és gyorsabban halad a fejlődésben az az ember, aki hittel rá tudja magát bízni a gondviselő Istenre, mint az, aki hitetlenségében folyton csak ellenőriz, ugyanis akinek hite van, azzal megérezteti a kegyelem azokat az utakat és módokat, amiken járnia kell, míg ezzel szemben az az ember, aki folyton csak ellenőriz, az a saját fertőzött értelmére támaszkodik, addig a hitből élő ember magasan szárnyalva tovahalad a fejlődésben, mert azt mondta az Úr: „Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, míg aki nem hisz, már eleve elkárhozott.” Kérjétek a hit ajándékát, mert sokkal gyorsabb a hitnek az útja, mint a megtapasztalásé, a hitetlen ellenőrizgetésé. Aki hisz, azt tudja Isten vezetni, de aki viszont nem hisz, az sokkal többet fog szenvedni, mert nincs kellő Istenbe vetett hite!

A földi ember amikor a sötét élet tengerén hajózik, nagyon hajlamos arra, hogy a tenger vize tükörképében visszaverődő csillagos eget szemlélje és ettől várja az irányítást. Így jár minden hitetlen ember, mert ez a kép nem tud adni egy helyes útirányt, hanem amikor az ember a hit világának a lámpását rakja a sajka orrára, láthatja meg azokat a kikötő állomásokat, ahol neki ki kell kötnie, mert a hit lámpásába az Úr adja a világosságot. Tehát ismételten csak a hithez jutottunk el testvérem, ami nélkül nincs üdvösség Jézus szavai szerint sem, mert akinek hite van, csak az vezethető el a teljes szabaddá válásra. Aki teljesen szabad,annak a lelkében Krisztus él, vagyis krisztushordozóvá válik. Ezek lesznek összegyűjthetők a kegyelem utolsó napján, mert megszerezték a Hozzá való teljes hasonlóságot azon a szinten, amelyet meghatározott az Úr. Takarítsátok ki a lelketeket minden földi hiábavalóságtól, hogy krisztushordozókká válhassatok és elragadhassanak benneteket az angyalok, amikor ezzel a feladattal küldi őket szét az ő Uruk.

Isten kegyelme legyen veletek gyermekem!

Egy túlvilági barátod

Ámen

Ada, 2021. IV. 18. vasárnap

UI:


Evangéliumi spiritizmus új hangos könyvek
https://www.youtube.com/watch?v=emRNYkHJJZg
https://www.youtube.com/watch?v=WZJ9F6MRarE
https://www.youtube.com/watch?v=u3ZNcIQ3pNc
https://www.youtube.com/watch?v=NLBtDoMzOZg
https://www.youtube.com/watch?v=LMy2tw3BiMI
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 22. Apr 2021, 05:17

A „világvégétől” való félelem - Felvezetés

Zita médium közlése

Valóban nehéz kérdés ez, részleteket nem adhatok, csak eligazító részeket. Főként azok számára, akik a napjaikban telve vannak félelemmel az ismeretlentől! Ez a félelem a bukottságból adódik, mert az aggódások, szorongások ismeretlenek a Földről már eltávozott szellemek között. Feljebbről szánalommal tekintenek alá oda, ahol ez a félelemérzés még létezik.
Valóban nehéz kérdés ez, részleteket nem adhatok, csak eligazító részeket. Főként azok számára, akik a napjaikban telve vannak félelemmel az ismeretlentől! Ez a félelem a bukottságból adódik, mert az aggódások, szorongások ismeretlenek a Földről már eltávozott szellemek között. Feljebbről szánalommal tekintenek alá oda, ahol ez a félelemérzés még létezik.
A félelem alapja a bizonytalanság, a már meglévő bizonyosságok mellett is, az esetlegesen fenyegető helyzettől, Isten létében és milyenségében való tájékozatlansága folytán. Szavakban talán hisz, de az nem elég. Istenben, jóságában egészen bizonyosnak kell lenni, és abban is, hogy amit ad és megenged, azt kizárólag a szellemgyermekei érdekében teszi.
Egy Istenben bízó lélek, bármi is történik, nem fél és nem nyugtalankodik. Az elanyagiasodott ember lelkülete messze eltávolodott Istentől, és az így keletkezett hiányt bizonytalanságban, félelemben, nyugtalanságban éli meg. Minél messzebb távolodott, annál inkább, a végén már mindentől fél. Pedig leginkább önmagától kellene tartania. Az Istenhez közelállóknak csak a mélységes béke, nyugalom, bizakodás létezik.
A félelem tehát testi, emberi dolog, a már tisztán szabad szellem számára nem létezik! Boldogan vállal megpróbáltatásokat másokért, mert bizonyos magában és Isten akaratának feltétlen jóságában. Ez hiányzik az emberből, ezért fél és retteg mindentől.
Az egyik félelem-téma a meg-megújuló „világvége” várás is, mely félreértések sorozatán és a bizonytalan ismereten alapszik. Elpusztulást és megsemmisülést értenek alatta, a Földre és a rajta élőkre egyaránt. A Földre azonban mindig szükség van mindaddig, míg olyan bukott szellemek vannak, akik számára éppen ez a hely a legmegfelelőbb a megtérésükhöz és további emelkedésükhöz. Ismeretes a korábbi tanítás: „A szellemi világban pazarlás nincs, ott minden felhasználásra kerül, így a rossz is a jónak érdekében!”
Az ember sokszor rossznak tartja a rendezésekkel együtt járó rombolást is, melyre éppen a jobb előrehaladásáért van szükség. A Földnél rosszabb világok is vannak, ez ismeretes. Ha a Földnek meg kellene semmisülnie, akkor mi történne azokkal? Ennyit az anyagi világok „megsemmisüléséről!” Isten soha meg nem semmisíti a Belőle való életet! Szellem nem semmisülhet meg! Az állapotváltozás más. Az anyagi test halála nem a kegyetlen eltörlése valaminek, hanem felszámolása egy olyan helyzetnek, melytől már nem várható jó eredmény.
Elérkezett a szükséges átalakítás ideje, hogy utána létrejöjjön a jobb, mely elvárható. Ez a lényege ennek! Számtalan figyelmeztetés érkezett már a szellemi oldalról az Utolsó Idők bekövetkeztéről. Lázas igyekezettel folyik az „Elszórt kalászok” begyűjtése a földi „mezőkről,” mert sürgető! Az ember látszatos világában nem tudható, hogy szellemileg ki milyen fokozaton van, éjszakai szellemi helyzetében mit tanul, milyen állapotú, miközben nappal még mindig birkózik sokféle hibájával. Minden világtest, a rajta lévő Természettel együtt, egy bizonyos időre megérik. Az elért eredmények mutatják meg, mire jutott és aszerint alakulnak a továbbiak. Megadatik a kiteljesedés ideje, hogy beérjen mindaz, ami benne van.
Amely „világ” ideje lejár, nagyobb lendülettel kezdődik a számbavétel: mire érett meg az a világ, az eredmény és az idő mérlegében mennyi valósult meg az elérhetőkből, ki hol tart az érés-folyamatában. Az együttes az egyedekből áll, tehát részletes felmérés szükséges. A számbavétel átmeneti ideje lehetőség az adott világon élők számára: tud-e még valamit tenni a maga és mások számára, a világa érdekében. Van egy bizonyos „mérce,” melyen alul nem, de felül már lehetséges a továbblépés azoktól, akik már semmiképpen nem érnek el valami jót, megálltak, sőt visszaléptek a saját fejlődésútjukon.

Összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:

A világvégétől való félelem
Ada – gőg és alázat
A dogma méltósága
Akik nem jól hisznek
HANG - Gyógyítanak-e engem
A gyógyszergyárak végnapjai
A karanténról egy kutya szemével
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGiLQ38oY ... w?e=4az3EI
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=b_N60OeNCJI
Korszakzárás előtt – Oktarások, megnyilatkozások és látományok
Zita médium által 1. Fejezet - Hangoskönyv

https://www.youtube.com/watch?v=emRNYkHJJZg
Judy Laddon – Fellebben a fátyol 1. rész - Hangoskönyv
"Túlvilági" üzenetek az élet értelméről és céljáról, valamint a halál utáni élet valóságáról
1.Rész

https://www.youtube.com/watch?v=LE-JuMiv4PM
Tökéletes választás – Romantikus film

https://videa.hu/videok/film-animacio/c ... 232y4QQmQ0
Csodás álmok jönnek – Spirituális film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 23. Apr 2021, 04:07

Allan Kardec szellemének közleménye
Indokinába, az egykori francia gyarmatra is eljutott az Allan Kardec féle spiritizmus. Egy ottani körben ő meg is nyilvánult, aminek érdekesebb részét a "La Revue Caodaiste" indokinai folyóiratból hozzuk:
"Gyakran hallunk földi testvéreinktől ilyen szavakat: "Miért nem jönnek a szellemek hozzánk ilyen vagy amolyan kinyilatkoztatásokkal? Miért nem támogatják a mi terveinket?
Az emberek tévednek, ha azt hiszik, hogy a szellemek cselekvési lehetősége korlátlan; ők nem adhatnak mást, mint amit ész szerint az emberek haladása, tisztább látása és szellemi fokozatuk emelése érdekében nyújtaniok szabad és lehet.
Ha mi nem tudunk válaszolni minden kívánságotokra, minden hívástok¬ra, az azért van, mert gyakran akadályok állítanak meg bennünket hozzátok indulásunk közepette; hiszen a törvény gyakran lehetetlenné teszi, hogy a közeletekben levő diszharmonikus fluidok miatt érezhetőleg hathassunk reá- tok. Mi mindenekfelett iparkodunk szellemi fejlődésiekben segítségetekre lenni, lelketekre kötve a krisztusi tanácsokat, figyelmeztetve benneteket kö¬telességeitekre, felhíván titeket, hogy erkölcsi tökéletlenségeitek terhétől magatokat megszabadítsátok.
És a szellemek ilyen állhatatos és jótékony munkájára mi az emberek vá¬lasza? Kevés igyekezet, nagyon kevés önmunkálkodás! Szomorúan látjuk a spiritiszta testvérek között a nézeteltérések és versengések folytán a tettek¬ben való ellanyhulást is, holott a testvériségnek, a felebaráti szeretetnek, az igazság keresésének kellene összetartania az összes spiritiszta lelkeket; mert ez az út, a spiritizmus tiszta útja ezt parancsolja és csak ezzel győzhető le a materializmus.
Ugyan micsoda jelentősége van annak, hogy a tudós materialisták a jelenségekben nem látnak egyebet, mint az élő ember lelkének megnyi¬latkozását? Emiatt talán a szellemek által véghezvitt cselekedetek kevésbe valóságok, kevésbé kézzelfoghatók, a kutatóra nézve kevésbé világosak? A fő az a bizonyosság, hogy ’ez van, ez létezik’.
Azok a szellemi tanítások, melyeket szellemi vezetőim irányításával kö¬zöltem testvéreimmel, amelyek könyveimben vannak lefektetve, megmarad¬nak minden ellenkezés és támadás dacára is, mert azok ama nagy szellemi törvényekre vannak alapítva, melyeket Isten teremtett. A szellemi tanítások azt mondják nektek: ’A szellemi tudomány, a spiritiszta tan egyaránt is¬teni kinyilatkoztatás.’
A profán tudomány, tévedései ellenére is, fejlődni és egy napon egyesül¬ni fog a spirituális tudománnyal; e célból a szellemek nagy csoportokban fognak megjelenni a spiritiszták összejövetelein, de a kevésbé harmonikus környezetekben is, a különféle gondolkozásnak összehangolására.
Egyetlen vágyam, hogy mindenkit.a jó úton lássak. Ezért hagytam el bol¬dog szférámat, hogy kibékítsem a materialistákat veletek, spiritisztákkal.”
(Úgy néz ki tehát, hogy Indokínában teljesedhet be Kardecnek az újabb testöltése.) /EV. 1932/1./
Forrás: Pataky Árpád "Bevezetés a spiritológiába" című könyvéből

UI:

Vezetett gyakorlat: Maradj az 'én vagyok' érzésével
https://www.youtube.com/watch?v=1kky6mL ... 21kRmT%3A6
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 24. Apr 2021, 07:46

Életerő (életprincipium) és komplement 1

Részlet az "Emánuel szellem nyilatkozatai" című kötetből

A földi szellemek, vagyis a földi atmoszférában élő szellemek nem mentesek az anyagtól. Ez következménye az olyan teljesen anyagi világnak, mint amilyen a Föld. Nincsen ugrás, hanem csak lassú átmenet az egyikből a másikba. A Föld anyaga nem egészen szellem nélkül való, és így a Föld szelleme sincsen minden anyag nélkül.
Ha a szellemnek nem lenne szüksége az anyagra, akkor őt az anyag nélküli szféra vonzaná magához, mert a vonzerő szellemi törvény, amely azonban érvényes az anyagra is. Jól értsetek meg! A vonzóerő, mely az eldobott követ a földre hullani kényszeríti, és a világot a másik világhoz láncolja, nem olyan törvény, amely csak az anyagban hat, sőt nem is olyan törvény, melynek előfeltétele az anyag volt – hanem megvolt mielőtt anyag lett volna, szellemről szellemre hatva, hasonlót hasonlóhoz kapcsolva.
Ha azokról a szellemekről beszélek, akik a földi szférában élnek, akkor nemcsak olyan szellemekről szólok, akik szószerinti értelemben a Földhöz vannak kötve, hanem azokról is, akiknek életszférájuk egészen az anyagi világban van, függetlenül attól, hogy azt a világot Földnek, Marsnak, Merkúrnak vagy Vénusznak nevezik-e; az is mindegy, hogy az a világ valamivel jobb vagy rosszabb a Földnél, amilyen pl. a Vénusz és a Merkúr.
Tehát a szellemi anyag, aminek egy mély anyagi világ anyag szellemi körében lennie kell, szellemi kiegészítése (komplement) valamely dolognak. Ahogy a fény feltétele az árnyéknak, vagy jobban mondva az árnyéknak feltétele egy fényben álló test, úgy a komplement is feltételez valami létező szellemit, ami minden anyagban megvan, s amire nektek nincs szavatok. Ahogy valós az embernek a látható és megfogható anyag, úgy valós a szellemnek a számára érezhető és fogható kiegészítése a dolgoknak.
Az a szellem, akin még rajta van a földi anyag maradványa, felhasználja ezt a kiegészítést, amely szintén tartalmaz a Föld anyagából; ez számára egy természetes cselekedet. Valamely ősdolognak, amit természeti törvények hoztak létre, más az életprincípiuma, mint az ember által elkészített dolog komplementje. Különbség van az anyag és valamely keverék komplementuma között. Ez utóbbit készítheti az ember is, s vegyészeti anyagok keverése által új anyagot állíthat elő; de az egyszerű és tiszta anyagot készíteni nem lehet, annak létre kell jönnie. És a létrejövetelnek az életprincipium a motorja, a létrejött dolog pedig fejlődésre képes.
E törvényen alapszik az a szükségszerűség, hogy a más világok által kidobott anyag csak a szellemanyag béklyója, amely ebben a béklyóban van mindaddig, amíg törvényszerű növekedése szét nem veti azt, és így ismét szabadságot és azzal együtt felelősséget nyer. Az anyag béklyójában lévő szellem lekötött állapotban van, és neve nem szellem, hanem életprincipium vagy lélek.
Ennek megfelelően az ásványoknak megvan a maguk életprincipiuma, a növényeké már kissé magasabb, az állatoké pedig még magasabb. Darwin elméletében sok az igazság; de mindig a szellem az ok, az anyag pedig az okozat. Így az anyag egyidejűleg ura és szolgája az életprincípiumnak. Ura, mert az életprincipium hozzá van kötve, nem szabad, hanem alá van rendelve az anyag törvényeinek, – és szolgája, mert ezt az életprincípiumot alacsony állapotából magasabbra fejleszti, tehát képessé teszi arra, hogy szabadságának és felelősségének első fokára újból eljuthasson.
Ez a szellem éjszakája, amelyben nem munkálkodhat (Jn.9,4), mert érdemleges munka csak a szabadságban lehetséges. Ez alatt azonban nem az értendő, hogy soha többé nem lesz képes dolgozni. Minden éjszakára hajnalpír következik. Mint ahogy a gyermeket hordani kell mind addig, míg növekedésével a maga lábán nem tud járni, így hordják az anyag törvényei is a mélyre süllyedt szellemet, amíg a legalsó fokon kezdett törvényes fejlődése útján képes lesz annyi szabadságra szert tenni, hogy az első ingadozó lépéseket saját felelősségére megtehesse.
Az életprincipiumnak szüksége van fejlődéséhez anyagra, különben nem lenne életerő, hanem szabad szellem. A Darwin-féle láncolatból hiányzó tagok az állatemberek, akik a történelem előtti Földet benépesítették és akiknek maradékai a Föld alacsony fokon álló vadembereiben most is feltalálhatók. Bizonyos, hogy a törvényesen nevelő idők folyamán a mai kor vademberei egy sokkal magasabb szintre emelkedtek, mint amelyen az állatember volt.


szemlézte : Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 25. Apr 2021, 07:24

Életerő (életprincipium) és komplement 2

Részlet az "Emánuel szellem nyilatkozatai" című kötetből

Az életerő (életprincipium) fokozatáig visszafejlődött szellem.

Abban a kijelentésemben, hogy a más világok által kidobott anyag csak a szellemanyag béklyója, a világoknak azon újjáalakulására akartam utalni, amely olyan más világok által kidobott anyag egy része által történik, amelyek törvényszerű előrehaladásukban elérték érettségüknek azt a fokát, amelynek átalakulás és hatványozódás a következménye.
Mint ahogy a bimbó ledobja a burkát, hogy virággá fejlődjék, úgy minden anyagi világnak megvan az érési ideje. Ez abban nyilatkozik meg, hogy anyagának egy részét kiveti azzal a szellemélettel együtt, amely fejlődésében nem alkalmazkodott az egészhez. Ilyen újjáalakulásra utal a Szentírás, amikor az utolsó ítéletről, új földről, új égről s a juhoknak a kecskéktől való szétválasztásáról beszél.
Azt a hosszú időszakot, amelyben a szellem nem lévén szabad, a véges törvényeknek van alárendelve, melyek őt a nélkül, hogy saját maga fejlesztésére tehetne valamit, nevezi Krisztus "azon éjszakának, amelyben senki sem munkálkodhatik" (Jn.9,4). A pokolról szóló tanotoknak ez a magva igaz; de erre az éjre is felvirrad egyszer a reggel, mert olyan visszafejlődése a szellemnek, amelyben föloszlana vagy megsemmisülne, nincsen.
Ha akaratának viszonylagos szabadsága, törvényellenes használat által, önmagára nézve minden értékét elvesztette, akkor olyan törvények alá kerül, amelyeknek béklyója minden szabadságot kizár. E béklyókban marad mindaddig, amíg e törvények hatása lényegét annyira meg nem tisztítja, hogy a relatív szabadságot ismét megkaphatja.
Az életprincipium és az e fokra visszafejlődött szellem között elvi különbség van. Az életprincipium lényének tökéletességét elérve, Isten akarata által válik magasabb lénnyé, azaz szellemmé; ellenben a szellem – süllyedjen bár visszafejlődése közben az életprincipium olyan fokáig, hogy a vezető és kényszerítő törvények hatalma alá kerül – a már megkapott szabadakaratot, ismeretet és szeretetet annyira el nem veszítheti, hogy lényének átalakítása végett ismét Isten teremtő akaratának ténykedésére lenne szüksége, hogy a legmagasabb szellemélet csírája: a szabadság és szeretet belehelyezhető legyen.
Ha a bukott szellem az életerő fejlődési iskoláját kijárta, akkor megkötött (látens) állapotából a szellem minden tulajdonságával és sajátságával együtt szellemi életre ébred. Ebből láthatod, hogy téves az a véleményed, mintha a születendő világokra került meteorkövek vagy kozmikus porok lennének az első életcsírák, amelyekből a növény és állatvilág származnék. Az alakuló világ magában hordja az őt képező és alakító szellemanyagot, amelynek fejlődése a világ fejlődéséhez van kötve.
A kialakult világ, érettségének egy bizonyos fokát elérve lakóhelyéül szolgál azoknak az emberekké vált szellemeknek, akik lekötött állapotukban, a törvényes forgás munkája útján e világ lassankénti fejlődését lehetővé tették. Gondoljatok azokra az időturnusokra (eonokra), amelyekre szükség van ahhoz, hogy valamely világ által kidobott salak az átváltozások útján a fejlődés oly fokozatára emelkedjék, amely lehetővé teszi az emberekkel való benépesítését.
Ezen időszakokban ideje és alkalma van a lekötött szellemnek vagy életprincipiumnak, hogy törvényes fejlődésében eljusson a viszonylagosan szabad szellem fokozatáig, amely további fejlődésének feltételeit majd az emberi testben fogja megtalálni
A szellem és lélek lényegéről, egymáshoz való viszonyáról lehetőleg világos képet rajzoltam már elétek. A lélek a szellem ruhája, ábrázata; a lélek mutatja meg, hogy milyen a szellem. Ez a szellem anyaga, mint ahogy Istennek az ősfény. Emberi szavak nem elegendők oly dolog kinyilatkoztatására, amelyeket emberi fogalom nem foghat be.
Az ember nem rendelkezik két lélekkel, egy szellemivel és egy vegetatívval; az ember szellemből, lélekből és testből áll. Az az idő, amelyben szelleme talán, mint életprincipium lekötött állapotban nyugvott, nem szőtt számára örökkévaló ruhát. Az ember értéke teljesen megfelel szelleme értékének; a szellem értéke képezi a lélek lényegét; ketten együtt alkotnak egy testet, amelyben magukat kifejezhetik.
Ne feledjétek, hogy a Földeteken lakó emberiség bukott szellemek csoportja. Tiszta szellemnek – és ilyen teremtésekor minden szellem, akár az életerőből fejlődött, akár Isten első teremtése útján jött létre, amikor még sem anyag, sem életprincipium nem volt –, a fejlődéshez nincsen szüksége az anyaggal való összeköttetésre. Bukása vonja őt a véges törvények világába és hatáskörébe: az anyagi világokba.
Azok a szellemek, akik oly mélyen buktak, hogy az életerő fejlettségi fokára fejlődtek vissza, oly alacsony fejlődési fokon ébrednek újra szellemi életre, relatív szabad akarattal és felelősséggel, hogy tovább fejlődésükhöz anyagra van szükségük és csak a legfejletlenebb és legalsó fokú emberi alakot képesek felvenni és éltetni. Ilyenek az állatemberek, akikről már beszéltem nektek, s akik őslakói a mélyen álló anyagi világoknak, amilyen a Föld is.
Bolygótok már áthaladt egy fejlődési (hatványozási) fokozaton, amidőn a Holdat kilökte magából, és most igen különböző fokú szellemeknek vált lakóhelyévé. Az egyes kisebb szellemcsoportok visszafejlődése és a nagyobb szellemcsoportok előrehaladása és fejlődése folytonosan tart, amely ha elérte tetőpontját, Földetek további átalakulásához fog vezetni.
Munkálkodjatok hát teljes erővel, tiszta megismeréssel az önzetlen áldozatkész szeretetben, hogy az anyag iskolájából és anyagi szenvedésekből kikristályosodott szellemek tömege, minél nagyobb legyen és hogy a felfelé törekvők nagy fényhulláma mind hatalmasabban megdagadjon elárasztva az univerzumot és magával emelve minden életet.


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 26. Apr 2021, 05:18

A kísértésről

Részlet a "Tanítások az utolsó időkről" című szellemi közlésből

A Föld a kísértés helye. Hamis kívánságainkkal a kísértéseket mi hoztuk létre. Saját akaratunkkal alkottuk meg őket, s a sok torz forma most készítőjét ostromolja. Nincs hatalmunk felettük, menekülnénk előlük és Istentől várjuk, hogy szabadítson meg saját teremtéseinktől. A Mindenható ismeri lelkeinket, és azt adja nek¬ünk, ami fejlődésünkhöz leginkább kell.

A kísértéseink lelkeinkről beszélnek, segítségükkel önmagunkra ismerhetünk. Sokféle kísértés kínoz bennünket. Szeressük ezeket! Tekintsük útjelző tábláknak a nehézségeket! Aki testben él, egy sem lehet kísértés nélkül. A kísértést nem nehéz felismerni.
Kísértés az, amit önmagunkért, mások ellen akarunk megcselekedni. Ha megtesszük, romlásba, ha ellenállunk, szabadságba és békébe vezet.
A kísértésnek igen érdekes a természete. Amíg futunk előle, addig csaholó kutyaként követ. Ha megállunk és szembe fordulunk vele, néhány pillanatig farkasszemet nézhetünk. Erő erővel ütközik meg. Saját akaratunk küzd a bennünk lévő isteni¬vel. Ha meghalljuk Atyánk, a lelkiismeret szavát, győztünk, de az aki csak önmaga hangjára fi¬gyel, az elveszett. A vicsorgó eb kerül ki a küzdelemből fölényesen, és újból menekülésre kényszerülünk. Világunkban nem lehet kísértés nélkül élni. Tanulni jöttünk, nem pihenni. Jöttünk, hogy megszelídítsük a csaholó kutyákat, hogy a vad jószágokból legyenek kezes állatok.

Ne fogadjunk el emberektől kiváltságokat, mert földi testnek ahhoz nincsen joga. Nem szabad félni, főleg a megélhetés miatt, hiányt nem szenvedhetünk semmiben! Amit Isten ad, az romolhatatlan, amit ember kezéből veszünk el, annak sokáig nem örülhetünk. Ne várjunk jutalmat semmiért sem, akkor kevés kísértést kell elszenvednünk! Ne akarjunk hatalmat mások felett, de legyünk urak lelkeinken! A szolgálat hatalma a legnagyobb rangot adja viselőjének.
Az utolsó időkben nagy kísértések jönnek. Mindnek ugyanaz a gyö¬kere. Arra akar rávenni minket, hogy magunkat társaink elé helyezzük. Kemény megpróbáltatások jönnek. Például egy sátáni erők által gerjesztett szükségállapot és éhinség idején, nem mindegy hogyan viselkedünk, az önzés vagy az önzetlenség viselkedésmintáját követjük-e. Sokféle bűnt ismerünk ezen a Földön, de mindnek egy az eredője: az emberi akarat, amelyet mindig megelőz a szándék. Ezért a szellemvilág elbírálása nem is annyira a cselekedetet tartja fontosnak, hanem az azt elindító szándékot, hiszen ez tükrözi a lélek rossz hajlamait, bűnös elgondolásait és érzéseit.

A technika elkényeztetett bennünket. Mindent gépesítettünk, így az elektromos áram számunkra nélkülözhetetlen. Amikor a feszültség megszakad, leáll az élet. Nagyvárosokban megszűnik a forgalomirányí¬tás. A káoszban a gépjárművek használhatatlanok lesznek. Nagy érték¬ké válik a kerékpár, és boldog, akinek lába a gyaloglásról még nem szo¬kott le. Az adatok elvesznek. Amivel magunkat feleslegesen körbe vettük, az omlik fe¬jünkre.
Nagy értéke lesz a mechanikus eszközöknek. Újra használni kény¬szerültök a kezeteket. Az idősek ebben vezethetnek titeket. Viharok, rengések rongálják meg az épületeinket, amiket gépekkel már nem javít¬hatunk meg. Rá kell térni az önellátásra és ebben a legtöbbet az öregek segíthetnek, tehát becsüljük meg őket a nehézségek közepette is. Most Noé napjait éljük és ha azt tesszük amit ő tett, embertársaink kinevetnek és megszégyenítenek. A túléléshez a legnagyobb lelki támaszt és erőt az evangéliumok és a szellemtani ismeretek adhatják, ezért ajánlott elmélyülni benneük.
Majd mind nagyobb számban jelennek meg a hamis próféták, akik Jézus nevében vezetik félre a népeket. Legyünk éberek, figyelünk oda, mit és hogyan mondják. Engedik-e, hogy szóba álljanak velük az emberek, válaszolnak-e a felmerült kérdésekre? A hamisság ugyanis nem szereti a kérdéseket. Ne higgyünk azoknak kik üvöltve szavalják a jézusi ígéket. Az igazság csöndes, ereje önmagában teljes, nincs szüksége hangerőre. A hamisság sokbeszédű, az igazság egyszerű. A hazugság ámít, az igazság megvilágit. A hazugság kényelmes, az igazság követel. A hazugság üvölt, az igazság csöndes.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 27. Apr 2021, 07:30

Ada mediális közlés. Utolsó idők és a kegyelem 1 rész.

Kedves földi testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!

Kedves testvéreim, a szívemben élő krisztusi szeretettel köszöntelek benneteket a szellemhazából, ahonnan azzal a céllal jövünk közétek, hogy Isten Országát és annak igazságát építsük a földi világban, vagy is közöttetek, mert a végidők előrenyomulásával mindinkább kiszorulni látszik az Isten Országa és annak az igazsága a földi világban, ami valójában csak látszat, mert az a két világ, amely eddig volt, lassan, de biztosan válik el egymástól és így földi szemekkel nézve a történéseket, a rossz nyomul bele a létbe és szorítja ki a jót, az igazat és az üdvöset. Én inkább azt mondom, hogy emeli felfelé a rossz a jót, mert a juhok és a kecskék szétválasztásának folyamata lassan befejezést nyer. De mielőtt ez végérvényesen megtörténne, addig a gonosz a földön mindinkább kiterjeszti hatalmát, de a föld felett, amerre emelkedik a jó, ott már nincs hatalma. Így kedves testvéreim, ha ti a krisztusi igazság és szeretet szerint éltek, akkor benneteket is ez az igazság felemel, mint ahogy az évszázadok folyamán nagyon sok szellemet nemhogy csak feljebb emelt, hanem teljes egészében a földi szférák, vagyis az üdvözültek világába vezetett el a Krisztus szerint való élet. Kedves testvéreim, ha ti folyamatosan keresitek és kutatjátok az Isten Országát és annak igazságát, akkor a földön mindinkább elterjedő gonosz dolgokkal szemben védelmet kaptok, mert fölé emeltettek az alant munkálkodó sötét erőkkel szemben. Ezért hát keressétek az Isten Országát és annak igazságát, ameddig nappal vagyon, mert amikor már kitárja rémisztő torkát a sötétség, akkor erre már kevéssé adatik lehetőség, mert a kegyelem teljesen visszavonatik. De mi mindeddig a pillanatig Isten iránti szeretetből dolgozunk, Akit rajongásig szeretünk és iránta való szeretetből az életünket is bármikor készek vagyunk feláldozni, ha testbe küld bennünket ezzel a céllal. Iránta való hálából, őszinte tettetés nélküli szeretetből építjük itt a földi világban az Ő Országát, hogy mindazok, akik keresik és kutatják, azok meg is találhassák Azt, mert terjednie kell a szeretet birodalmának azon lelkekben, akik az Ő igazságát kutatják, mert az szerint szeretnének élni.

De amikor az ember igazságok után kutat, minden egyes alkalommal beleütközik az emberi mivoltába, amely mint akadály, az akadályfutónak van jelen az életében és gátolja meg az előrehaladást, mert ugyanis ahhoz, hogy valaki világosságot kaphasson, valamennyire is le kell győznie önös énjét és meg kell tisztulnia, hogy ne gátolja semmi ezt a lelket megvilágosító isteni tevékenységet. Mert nagy gátat tud képezni az ember ragaszkodása a saját igazságaihoz, vagyis a gőg, amely nem engedi meg azt, hogy az ember magasabb igazságot el tudjon fogadni, mint a saját igazsága, gátolja továbbá a lelki restség, amely által inkább bele nyugszik az ember az alacsonyabb és immár szűkre szabott igazságokba, minthogy komoly lelki törekvést, illetve tisztulást fejtene ki annak érdekében, hogy élő hitre jutva megismerhesse az őt feljebb emelő igazságot. De az ember sok esetben nem hajlandó erre a megfeszített lelki munkára, hanem készen szeretne mindent megkapni, pedig nem véletlen mondta J.H.V. Ádámnak, hogy véres verejtékkel keresi meg az ő kenyerét. Tehát befektetett munka nélkül a szellemvilágban sincs eredmény. Igaz, a dolgok úgy tűnnek, hogy az ember egyik pillanatról a másikra kap kegyelmet, ami gyakorlatilag úgy is van, csak hogy azt a pillanatot mennyi fájdalom, szenvedés, tépelődés és harc előzte meg, az kívülről nem mérhető be semmilyen emberi számítással. De mindez szinte elengedhetetlenül szükséges, ahhoz, hogy az ember tisztuljon és ennek hatására mind tisztábban és tisztábban láthasson. De mindennek a létrejöttéhez - amit mindig is hangsúlyozunk- hitre, élő hitre van szükségetek.

Ugyanis hogyan lehet vezetni egy olyan embert, aki nem hisz a vezetésben? Akivel szemben erőfeszítéseket fejt ki a szellemi vezetés és az hitetlenségből visszautasítja ezt a törekvést, azt általában betegségek kísérik, mert elesett egy magasabb erőforrástól. De ha viszont felismeri betegsége gyökerét és bűnbánatot tart, akkor annak Isten megbocsátja bűneit, és ha több akadállyal kell meg is küzdenie, de Isten megadja a felemelkedés lehetőségét, ugyanis ekkor már duplán kell megdolgozni a fejlődésért, mert van az eredeti felemelkedés terhe és a kegyelem visszautasítás általi bukáson keresztül az újonnan kitermelt negatívok akadályként való megjelenése, amit szintén le kell küzdeni az embernek, ahhoz, hogy el tudjon jutni oda, ahonnan lebukott a hitetlenség folytán.
De aki hű az isteni vezetéshez, az is szenved ugyan, csak jóval kevesebbet, mert nem kreál magának újabb elszenvednivalót. Ezeknek a lelkeknek szól az Úr felhívása: „Aki utánam akar jönni, naponként tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét és úgy kövessen engem.”

A mai ember tele van megoldatlan problémákkal, fájdalmakkal, gyötrelmekkel és nem találja az eredetét ezeknek az lelki polipoknak, pedig csak önmagába kellene tekintenie és akkor felismerné azt, hogy a félelemből fakadó hitetlenségben keresendő a problémák gyökere, vagyis abban, hogy az ember nem mer rálépni a felemelkedés útjára és ebből kifolyólag folyton visszaesik, mert folyton csak mérlegel, ellenőriz és így hitetlenségében még azt a keveset is elveszíti, amelyet addig megszerzett, mert adatik annak, akinek van és akinek viszont nincs (hite) az azt a kicsit is elveszíti amivel bírni vél. Az ilyen embertípusok azok, akik csodát várnak, mert azt hiszik, hogy a csodák láttán hitet, vagyis meggyőződést nyernek, vagyis le tudták ellenőrizni a megtörtént csodák által a dolgokat és így megbizonyosodást nyerhetnek. Ezeknek a típusoknak mondja az Úr: „Ennek a csodaváró nemzedéknek, (aki folyton csak jelet kíván), nem adatik más jel, csak Jónás jele.” És a Jónás jelét sem ismerték fel, így kívül maradtak a krisztus által lehozott szinten. Tehát a hitet nem lehet ellenőrzéssel megerősíteni, mert a hit ajándék, melyet kérni és ha kap az ember, akkor építeni kell!!! A hitetlen emberek azt kiáltozták a kereszten kifeszítve szenvedő Jézus felé: „Ha Isten fia, vagy, akkor szállj le a keresztről és akkor hiszünk neked.” „Másokat megmentett, magát miért nem tudja megmenteni?

Tehát testvéreim, ha követni akarjátok az Urat, akkor azt csakis hittel lehet, mert az ember csak hittel tudja belehajtani a fejét a járomba és követni Őt a Golgotára. Aki még csak folyton ellenőrzi úm. a szellemi vezetést, az még nem hisz, tehát nem vezethető, nemhogy a járom alatt terheket legyen képes húzni, a saját és a többi terheit. Az ilyen emberek vagy még bele sem hajtották a fejüket az igahúzás eszközébe, vagy a szellemvilággal való első találkozásnál már visszariadnak. Az ilyen embertípusok a templom előcsarnokában még csak az áldozati oltárra valóknak a kufárai, vagyis csak „árulják” az igazságot, az oltárra való áldozatokat, de ők maguk még nem kívánnak áldozatok lenni.

Nagyon vigyázzatok testvéreim, hogy ne kufárai, hanem a követői és a cselekedetek által a hirdetői legyetek az isteni igazságoknak, hogy el is juthassatok az üdvösségre, vagyis, az isteni igazságokat ne cseréljétek be sem belső hiúságra, sem énközpontúságra, de főleg ne anyagi javakra, mert ez mind elítélendő Isten, vagyis az igazság törvénye előtt, mert akkor az Úrral való találkozásotok nem olyan lesz mint azé a vaké, aki azt kiáltozta: „Dávidnak fia könyörülj meg rajtam!” hanem hasonló lesz mint azoké az árusoké, akik a templom előcsarnokában kereskedtek: „Ne tegyétek Atyám házát kereskedők barlangjává!” Az eseményeket viszont tudjátok tovább: Jézus kötélből korbácsot készített és kiűzte az igazsággal kereskedőket a templomból, vagyis ha bármi módon is áruba bocsátjátok az isteni igazságokat, a törvény kemény ostorával találjátok magatokat szembe. Amikor Júdást bemutatták a tanítványok Jézusnak, hogy vegye fel a tanítványok közé, Ő nagyon elszomorodott és csak annyit mondott neki: „Csak vigyázz el ne add az igazságot!”

folyt .köv..

UI: és egy csodálatos videó tanítás


Dr. Pataky Árpád tanítása mediális úton keresztül.
Dr. Pataky Árpád spirituális író - tanító, mediális csoport vezető, spirituális munkás halál utáni jelentkezése az Adai médiumon keresztül 2021.április. 18.
Tanítás a jelen helyzetről és a várható jövőről. Beszél a szellemi hazában lévő munkáról.
https://www.youtube.com/watch?v=FncnN24vBt8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 28. Apr 2021, 04:53

Ada mediális közlés. Utolsó idők és a kegyelem 2. rész.


Tehát testvéreim, ismételten mondom, hogy nagyon vigyázzatok nehogy akár anyagi javakért, vagy bárminemű belső elismerésért el ne adjátok az igazságot, mint a lelketek tartalmát, összetevőt, mert a törvény kezével, „ostorával” találjátok magatokat szembe, mindannak ellenére, hogy a korbácsot (az ok okozati törvényt) maga az Úr készítette, tartotta a kezében és ő is alkalmazta, ami azt jelentette, hogy ezek az emberek nem az irgalmas megbocsátással találták magukat szemben, hanem a törvény szigorával, amely ugyan nyesegeti le a lélek ferde kinövéseit, de nem vezet el senkit az üdvösségre. Az üdvösségre nem a törvény szigora, hanem Isten bűnbocsátó kegyelme, lelket megtisztító és felemelő szeretete vezeti el az embert a hit által, mert a hit az az erő, amely révén az ember feljebb tud emelkedni egy magasabb igazságba, ahová a törvény szigora soha, vagy csak hosszú és súlyos testetöltések által lenne képes elvezetni bárkit is, mert az ok- okozati törvény nem képes bűnöket megbocsátani, csakis Isten kegyelme és amely bűnt Isten megbocsátotta, abba a vétekbe már nem esik bele az ember. Az ok- okozati törvény, amit ti helytelenül karmának hívtok erre nem képes.

Az ok- okozati törvény, amely könyörtelenül behajtja az emberen mindannak következményeit, amit az ember kitermelt, de mivel erre képtelen az ember, ezért alkotta Isten a bűnbocsánatot, hogy bűnbánattal az ember kiemelkedhet a szenvedéseket okozó törvényekből. Az okozati törvény külsőleg hat, mert szenvedtet, míg a kegyelmi törvény, vagyis maga az Úr, főleg a krisztusparányok magatokhoz vétele által egy belső erjedési folyamatot indítanak be a lélek mélyén, melynek hatására a bűnök és azok kiváltó okai visszafejlődnek és megsemmisülnek. Erre az okozati törvénynek nincs sem ereje, sem hatalma. Isten két törvénnyel, az ok - okozati törvénnyel és a szeretet törvényével nyúl bele az ember életébe, nektek azonban mégiscsak úgy kell élnetek, hogy a II. törvényszerűségnek a megnyilvánulási formái nyilvánuljanak meg az életetekben, mert az ok - okozati törvénynek a feladata a lélek durva megmunkálása és mivel senki sem képes minden következményt elszenvedni, ezért amikor már odáig eljut a szenvedések folytán a lélek, hogy keresi a szenvedéseinek az okát és meg is találja azt, akkor érkezik el számára a kegyelem, a mindeneket feloldó törvény, a bűnbocsánat. Tehát addig van szerepe és jelentősége az alacsonyabb, az okozati törvénynek, ameddig célt nem ér a lélekben, vagyis bűnbánatra nem „kényszeríti” az embert, a többi kitermelt negatív erő feloldoztatik, azaz megbocsáttatik a bűn, vagy szükségtől függően egy része visszatarttatik arra az időre, amíg a lélek meg nem erősödik annyira, hogy fel tudja vállalni a szenvedések nagyobb részét is, de amint magasabb szinten is eléri a célját a szenvedés, akkor a maradék szintén feloldoztatik. Az okozati törvény „sajtol”, és kárhoztat, a kegyelmi törvény felfüggeszt, oldoz és felemel. A kegyelmi törvény munkáját úgy lehetne képekben bemutatni, mint amikor a gölöncsér egy megformázatlan agyag tömeget a korongra tesz és egy nagyon szép alkotást készít belőle. Egy ilyen idomtalan agyag, azaz anyagtömeg a lélek is, míg Krisztus kezébe nem veszi, hogy kiformálja belőle az Ő képmását.

De ahhoz, hogy elérjétek a kegyelemnek, azaz a szeretetnek a törvényét, mert ugyanis Isten szeretete az ami feloldozza az embert a bűnei alól, nektek is el kell jutnotok az önszereteten túl a szeretetre és meg kell bocsátanotok másoknak, mert a szeretet törvénye ezt írja elő! Isten is ezt teszi veletek, szeretetből feloldoz benneteket a bűneitek következményei alól. Isten szeretete és az egymás iránti szeretet gyógyír minden lelki sebre, amelyet a bűn elkövetése idézett elő bennetek. Ezért bocsássatok meg egymásnak és szeressétek egymást, hogy ti is bűnbocsánatban és szeretetben részesülhessetek. „Bocsásd meg vétkeinket...” és „Megbocsátattak a te vétkeid, mert nagyon szerettél.”
Ugyanis mindig az a törvény gyakorol rátok hatást, amelyben vagytok, vagyis ahova hitetekkel fel tudtok kapaszkodni- mint azt már említettük is.
Amilyen érzéseket sugároztok bele a szellemvilágba, olyanok térnek vissza hozzátok. Azért mondja az Úr ma is, mert azokat a szavakat, amelyeket Ő 2000 évvel ezelőtt kimondott, a szenzitív egyének ma is hallhatják és ma is ugyanazzal az intenzitással hat, - „Boldogok az irgalmasok, mert irgalmasságot nyernek” Ezt a gondolatmenetet én így folytatnám: Boldogok a szeretettel teljesek, és ezáltal szeretni tudók, mert szeretetet nyernek és boldogok a megbocsátani tudók, mert bűnbocsánatban részesülnek!

Ezért törekedjetek testvéreim a tiszta és szeretetteljes életre, hogy Jézus személyében a bűnöket megbocsátó szeretetnek Istene közeledhessen felétek, ne a törvény szigora, mert az nem emel benneteket, hanem csak szenvedtet és az Úrral történő ilyen típusú találkozások hosszú időre elvetik az embert a szeretet Istenével való találkozás lehetőségétől. De, mi van akkor, ha mindannak ellenére, hogy bűnbocsánatban részesül az ember és mégis szenved? Vajon karmikus behatásnak minősülhet ez az Újszövetségben? Azt mondja az Úr: „Mielőtt Isten valakit a gyermekévé fogad, előbb megpróbálja.” Az effajta szenvedésnek semmi köze az emberek által felületesen elnevezett karmikus hatásnak, hanem olyan „megszorításokról” kísértésekről van szó, amelyek kihozzák az ember lelki redői alól is ha még vannak, azokat a hajlamokat, amelyek miatt még „nem lehet az ember Isten gyermeke.”
Ez a próba minden szférába való feljutás előtt jelen van, hogy alkalmas-e a lélek a feljebb való emelkedésre. Minél magasabb a szint, amire Isten kegyelme fel akarja emelni a lelket, annál nagyobbak ezek a próbák itt az ellentétek világában, ahol még a sátán és az ő elve az uralkodó életelv. Tehát ne riadjatok meg a próbáktól, mert Isten hajol le hozzátok általuk, hogy „alkalmassági tesztet” végezzen egy magasabb igazság befogadása és követése céljából rajtatok!

Mottó:
A betegségek gyökerét, soha ne a külső körülményekben keressétek, hanem önmagatokban, a lelketekben, vagyis az alsórendű énetekben! A gyógyulásotokat se a külső körülményekben keressétek, hanem önmagatokban, a lelketekben, vagyis a felsőbbrendű énetekben.

Szeretettel: egy túlvilági barátotok Ámen


Ada, 2021. IV. 25. Vasárnap

UI:

Fogadalmak: Tisztaság
https://www.youtube.com/watch?v=BoIwxBDzo7U
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 29. Apr 2021, 08:06

Rendteremtés a sötétségben - Felvezetés

Sötét erők örénylenek, de ebben az örvénylésben és ebben a sötétségben a ti nyugalmatok és a ti világosságotok fog rendet teremteni

Részlet a „Magas tanítószellemek mediális közlései” című kötetből


Nem azért jöttem, hogy azt mondjam nektek, ne riadozzon a szívetek, ne féljetek, mert ezt csak abban az esetben mondhatnám, ha nem ismerném jól az emberi szíveket.
A sok szenvedéssel, átéléssel, erős akarattal, nagy nekifeszülésekkel felépített hitfalakat is, a bizonytalanság érzése nyomban megingatja. És amíg az Isten gyermeke kénytelen itt a Földön élni, nem áll teljesen biztonságos alapokon, bármilyen rendíthetetlen a hite, bármilyen világos a látása. Nyomban meginog minden, amikor olyan szelek fújnak, amelyek magukban hordozzák a veszélyt, a bűnt, a gyűlölet foszlányait.
Biztonsága csak akkor van a lélek mélyén, ha maga körül megértést és szeretetet érez. A szeretet hosszú idő óta száműzve van a Földön. Száműzetett, hogy helyet adjon a gyűlöletnek. Gyűlölet tombol északon, keleten, nyugaton, délen, és amikor megütközik, irtózatos szenvedések várnak minden élő és érző teremtményre. A Földön élő emberek nem tekinthetők úgy, mint áldozatok, hanem mint felelősségre vonható egyedek, és felelősséggel tartozó egységek. A gyűlöletet önmagukban táplálják, egymás szívébe átplántálják, a másikban is táplálják, és ébren tartják.
Egyáltalában, ez az egész földi világ a jelen pillanatban úgy néz ki, mintha a gyűlölet alapjára épült volna, mintha a gyűlölet falait emelték volna, és gyűlölettel fedték be azt a házat, ahol az emberiségnek lakoznia kell. De ez csak azért van, mert a karma törvénye irtózatos korbácsütésekkel kényszeríti az embert, hogy kidobja magából a gyűlölet magvait és a gyűlölet termését.
Egészen mélyen, most még fel sem fedezhetően lappang a zsarátnok (parázs) közt egy parányi érzés, amit szeretetnek hívnak. Ez kivétel nélkül él minden ember lelke mélyén, aki ma a Földön van. És amikor gyűlöletét kiélve kidobta azt magából, akkor majd önmagába roskad és mindaddig élőhalottként fog élni, amíg meg nem érzi gyengén és egészen mélyről azt a kis melegítő érzést, amelyik föl akar törni, növekedni akar, meg akarja mutatni magát, és el akarja borítani az embert.
Ezért ne féljetek soha, mert nem lehet tudni, melyik órában figyel fel egy-egy ember erre a finoman ható, gyengén melegítő érzésre. És bármit rendez az emberiség ismét a Földön, Isten szeme és Isten keze egy pillanatra sem nyugszik el, és meg nem szűnik őrködni a világ felett. Semmi nem történik veletek, ami előre nem volt látható és elgondolható. Mindennek megvan a maga menete.
Istent nem csupán azok előtt kell megvallani, akik maguk is vallják, hanem egyszer eljön az ideje annak is, amikor azok előtt kell megvallani, akik tagadják. Isten gyermekeinek soha nem volt könnyű dolguk az ilyenféle világokban, mint a tiétek. Isten közelségét mindig ki kellett harcolni, Isten közelségéért mindig meg kellett fizetni, amiatt, mert a gyermek egykor hálátlanul hagyta el Teremtőjét.
De az eltávolodó gyermeket is Isten őrködő szeretete kíséri és a kegyelem erejével követi mindenhova, bármilyen mélyre süllyedjen is. S amikor elindul visszafelé, a hazatérő gyermek felé siet, kegyelmével, hívogató szeretetével és megnyugtató isteni erejével. Tehát, ha az Istentől távolodó gyermek is számon van tartva, mennél inkább a hazafelé menetelő gyermek. Ezért nektek nincs mit félni.
Nyugodjatok meg és mindig és mindenkor az általatok megismert igazság szerint beszéljetek, cselekedjetek és éljetek. Minden egyéb nem a ti bajotok, hanem azoké, akik nem az igazság szerint cselekszenek.

Összeállította: Bíró László


Rendteremtés a sötétségben


Rendteremtés a sötétségben
Adai mediális közlés - Imáról - 2020 nov. 22.
A földi élet csalódásainak súlyos sebei
A belső élet
HANG - Tanácsok egy édesapának
A nagy szabadítás
A tábornok köpenye
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGiNdqCKO ... w?e=Et1GEl
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=u3ZNcIQ3pNc
https://www.youtube.com/watch?v=WZJ9F6MRarE
A hegyibeszéd szellemi magyarázata Máté evangéliuma szerint 11-12. Rész
Hangoskönyv (Lilla)

https://www.youtube.com/watch?v=icFkHoGG5vk
Domokos László – A szellem élete_A föld fejedelme
Hangoskönyv (Csongi)

https://www.youtube.com/watch?v=82jH-rhG5X0
Cserebere szerencse – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=e_JrjzeAhhQ
Rádtalál a szerelem Charmban – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 30. Apr 2021, 06:38

Hans-Josef Von Wachter

Kémcsőbe zárt harag.....


Elmer Gates professzor a washingtoni egyetem pszichológiai laboratóriumában érdekes biokémiai kísérleteket folytatott. Kimutatta, hogy az emberi szervezetben lelki hatások, érzelmek következtében mérgek termelődnek.
A professzor a következő kísérletet végezte el: cseppfolyós levegő elpárologtatásával -271 Celsius-fokra hűtött le kémcsöveket, s aztán különböző lelkiállapotban lévő egyének leheltek az üvegcsövekbe.
Pár perc után az egészséges és normális lelkiállapotú ember kilégzésének párája színtelen cseppek formájában csapódott le a lehűtött üvegcső falára.

De ha a kísérleti alany erős haragot érzett abban az időpontban, a lecsapódó folyadék nem színtelen, hanem barna színű lett, bánat esetén szürke, lelkiismeret-furdaláskor pedig rózsaszín.
A csapadéknak természetesen nemcsak a színe, hanem a kémiai összetétele is más és más volt.
A kísérletek folyamán Gates professzornak lassanként elegendő ilyen anyag állt rendelkezésére ahhoz, hogy tengeri malacokkal végezhessen kísérleteket.
Amikor a barna anyagot beoltotta a kísérleti állatba, az eleinte rendkívül ingerlékeny lett, majd valóságos dührohamot kapott, fogaival nekiesett a ketrec falának Gates többször megismételte a kísérleteit, és az eredmények reprodukálhatók voltak. Annak az embernek a leheletéből kiválasztott méreg, akiben erős gyűlölet tombolt, a kísérleti állatokat nyomban megölte.
A professzor megállapította, hogy tíz percig tartó erős gyűlölet elegendő mérget tartalmaz ahhoz, hogy azzal több személyt el lehessen pusztítani. Ez a méreg egyike a legerősebbeknek, amelyet a tudomány ismer.
A gyűlölet salakja

Az ember szervezete felszívja az érzelmek, gondolatok hatására képződő mérget, és így önmagát mérgezi meg vele. Ezek a mérgek éppúgy, mint a hormonok, már a legparányibb mennyiségben is igen hatásosak, és salakként gyülemlenek fel a szervezetben.
Valahányszor haragszunk vagy gyűlölködünk, a szervezetünk mérget választ ki.
Ezt a mérget kétségtelenül az ellenségnek szánjuk. Azonban az ember ilyenkor önmaga esik áldozatul, ha nem korlátozza rosszindulatú érzéseit.
Érdekes dr. Vasant Lad közlése, mely szerint az elfojtott mohóság, birtoklási vágy a szívre és a lépre is hatással lehet, az elfojtott félelem és szorongás a veseműködésre, de megváltoztathatja a vastagbél flóráját is.
Ennek eredményeképpen a has a képződő gázoktól felfúvódik és fájdalmat okoz (ezt a fájdalmat össze lehet téveszteni a szív- és májbántalmakkal).

Az elfojtott érzelmek az immunrendszerre is hatnak, és ez allergiás reakciókhoz vezethet (por-, virágpor-, ételallergia stb.). Gates professzor kísérleteiből az is kiderült
- s megállapítását már sokan igazolták -, hogy a jó hangulat a szervezet számára rendkívül hasznos kémiai anyagokat állít elő, például endorfinokat, amelyek morfinszerű, fájdalomcsillapító vegyületek.

UI:

Meggyógyult az alkoholfüggőségtől: Sikertörténet – Hihetetlen, de igaz!
https://www.youtube.com/watch?v=vfyLPyD ... G624UM%3A6
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 1. Mai 2021, 04:31

Megtérés

Részlet "Az utolsó óra munkásai" című kötetből

Legyetek egyszerűek, mert Istenhez csak egyszerű lélekkel lehet közeledni; legyetek egyszerűek, mert minden, ami cicoma, ami pompa, ami arra szolgál, hogy megkülönböztessen benneteket másoktól, minden, ami az ambicióitokat füti, csak arra való, hogy elválasszon benneteket Istentől. Isten az egyetlen, az egyszerű, semmi néven nevezendő pompát nem aggatott az emberekre és mindannyiszor, amikor őket új vándorútra küldi, meztelenül jönnek azok a világra.
Az egyszerűség teszi elfogadóvá a szellemet az Isten kegyelmével szemben, mert Isten kegyelme és szeretete, amely örökké változatlanul, mint éltető, fenntartó erő áramlik keresztül az egész teremtettségen, elsuhan azok mellett, akik magukat pompával, hiúsággal, emberi törekvések sallangjaival veszik körül, mert mindezek annak az áramló kegyelemfolyamnak gátul szolgálnak.

A kegyelem szakadatlanul árad alá a világra, de annak, aki belőle részesülni kíván, olyan lélekkel kell bírnia, hogy ezt a kegyelmet magához vonzza, hogy szomjúhozza, hogy érezze és tudja, hogy ez jelenti az életet, az erőt, az üdvözülést. Elfogadónak kell lenni. Mit értünk az alatt, hogy „elfogadó"?
Örökkévalóságok, idővel nem mérhető aeonok előtt még az adó és elfogadó elv megkülönböztethető nem volt abban a személyben (duálban), akiben a kísértés hatást váltott ki. A kísértést az egész személy vonzotta magához, mert hiszen egy személy, egyetlen egység volt, és ez a hatás két részre bontotta a személyt: férfi és női elvre; úgy azonban, hogy mindegyik fél a maga vezető elvén kivül a másik elvnek is igen nagy mennyiségét vitte magával. Hiszen vannak úgy-e a férfiban is nőies és a nőben is férfias tulajdonságok, sőt vannak férfias nők és nőies férfiak. Tehát csak egy kis különbség van a férfi és a női lélek között. Egy kicsiny különbség az, amely a férfi szellemet nagyobb aktivitásra és a női szellemet nagyobb passzivitásra képesiti.
Hiba tehát az az emberi észjáráson alapuló okoskodás, hogy az ősbűnnek, ösbukásnak oka a nő. Maga a bukás és a hatás kettéválasztotta a két elvet, de az egységben természetesen az elfogadó hajlam, nem pedig a külön egyéniség vette először a hatást tudomásul. És amint azt a hatást akkor az elfogadó elv érezte meg természetszerűen elsőnek, úgy a visszafelé való haladásban is az elfogadó elv lesz a kezdeményező. Innen van az is, hogy a szellemi igazságokkal szemben a női elv sokkal fogékonyabb. Innen van, hogy az áhítatnak és az Istenhez való közeledésnek sokkal alkalmasabb tényezői a nők, mint a férfiak és jó annak a férfinak, akinek az ő lelke mása fokozatban felette áll.

Azonban, ahogy a női elvben vannak adó hajlamok is, mert hiszen nem teljes és nem abszolút az elkülönülés, éppen úgy a férfi elvben, az adó szellemben is megvan a passzivitásra, az elfogadásra való képesség. Az erények, amelyeket az igazi, Isten felé haladó nő jelleme felmutat: az egyszerűség, az alkalmazkodási képesség, önmagának háttérbe szorítása, a kötelesség teljesítése, ellentétben a cicomával, önhittséggel és az érvényesülni akarással.
Nincs különbség ember és ember között abból a szempontból, ahogyan azt az emberek osztályozzák. Sokkal többre mehet a mi világunkban az az egyszerű ember, aki a két keze munkájával keresi meg a kenyerét, mint az a kiváló férfiú, akire talán egy egész ország felfigyel, mert nagy dolgokat hajt végre és hire-neve van mindenfelé.

Legyetek egyszerűek, embertestvéreim, minden cicoma, minden pipere és főképp minden emberi érvényesülési szándék nélkül. Mert ezek az idők, amelyeket most élünk, nem alkalmasak arra, hogy az embereknek akarjunk tetszeni, mert az idő nem hosszú. És talán sohasem volt annyira fontos dolog az, hogy hogyan üt ki a számadás, ha ide átjöttök, mert ki tudja, hogy újabb számadás készitésére, újabb kísérletezésre lesz-e még idő és alkalom!!
Meg kell tehát ragadni az alkalmat most és Isten elé járulni alázatos és tiszta szivvel, nem törődve azzal, hogy az embereknek tetszünk-e vagy nem tetszünk, hogy az emberek tapsolnak-e nekünk, vagy nem tapsolnak. Hanem csak azzal, hogy a mennyei Atya, aki mindenkit kegyelemmel ajándékozott meg és várva-vár magához, megelégedéssel fogadjon bennünket, ha Hozzá megtérünk.
Nem az a megtérés, amelyet a súlyos bűnösre alkalmaznak, amikor az bűnét bevallja, és megfogadja, hogy többé el nem követi! Az ilyen lélek még nem megtért lélek szellemi tekintetben. Nem megtért lélek az sem, aki az életben súlyos bünt nem követett úgyan el, de a hitélettel vajmi keveset törődik, mert nem is hisz. És nem megtért lélek az sem, aki tudja, hogy van Isten, templomba is jár, de nem adta át lelkét az Úrnak, hogy ő idomitsa azt a saját jótetszése szerint, hanem él úgy, mint minden más ember.

Megtért lélek az, aki megismerte az Istent és az ő szent Fiát, az Úr Jézus Krisztust, mint olyanokat, akiknek kezében van a hatalom mennyen és földön. Megtért lélek az, aki nem várja a maga megigazulását sem a törvénytől, sem a cselekedetektől, hanem csak egyetlenegytől: az Isten kegyelmétől. Megtért lélek az, aki tisztában van azzal, hogy, ha bármit cselekednék is, ha az egész vagyonát a szegényeknek szétosztaná, és a testét a tűzre adná is, még mindig nem igényelheti a megigazulást és az üdvözülést, mert hiszen csak azt adta oda, amit neki is Isten az ő jótetszéséből ingyen ajándékozott.
Ha életetek hibáit és vétkeit a mérleg egyik serpenyőjébe teszitek, a másikba pedig azt a vajmi kevés jót, ami életetek folyamán előfordul, azt a pár jó és egészséges gondolatot, azt a néhány jelentéktelen cselekedetet, akkor látnotok kell, hogy ebből az adósságból, abból a bajból, amelyben vagytok, abból a helyzetből, amely teljesen vigasztalan és kilátástalan, csak egyetlenegy szabadithat meg benneteket: az Isten kegyelme.

Megtérés a jelszó, kedves testvéreim! Csak aki megtér, aki elismeri magáról, hogy ő senki és semmi és minden bizalmát Istenbe fekteti, mert tudja, hogy minden, ami őbenne van, igaz és jó, az a megtért lélek! Olyan lélek, amelyben mindig Isten tükröződik vissza, aki minden gondolatával, érzésével Krisztusba kapaszkodik, mert tudja, hogy ő maga semmire sem képes; tudja, hogy ő egy eladósodott, szegény, nyomorult féreg, aki megfizetni nem képes semmit.
A megtérés nem más, mint Isten kegyelmének egyik megnyilatkozási formája. Boldogok azok, akik a megtérés munkájában munkálkodnak. Boldogoknak nevezem azokat, akik nemcsak a saját lelkük megtérésének munkáját végzik, de az ő lelkük szeretetéből, az Istentől ingyen kegyelem gyanánt nekik juttatott világosságból továbbadhatnak azoknak, akik azt igénylik. Mert ezek munkatársai a Kegyelemnek. Az alázatosság az önmagunk értéktelenségének tudata. Ez az, amit a kegyelem szeret, amivel a kegyelem összefér, amivel a kegyelem együttlakni képes.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 2. Mai 2021, 08:57

Rövid vagy hosszú életidő

Bertha Dudde írómédium két közlése összefűzve

Nem hosszú a nektek adott életidő, amit mint ember kaptok, ha összeméritek előfejlődéstek végtelenül hosszú idejével - amit időben magatok sem tudtok felmérni. És ez az életidő még meg is rövidülhet, ha idő előtt elhívnak az örökéletbe. Ezért kellene nagy buzgalommal a lelketekre gondolni, mindent meg kellene szerezni számára, táplálékot kellene neki adni, hogy ki ne száradjon, ha "léte" a Földön csak rövid ideig tart. Mindig gazdagon lássátok el lelketeket szellemi étellel, itallal, és hosszú földi élettel soha ne számoljatok, mert a testi vég napját és óráját nem ismeritek.
Lelketek egészen rövid idő alatt is kiérlelődhet, ha jóakarat van bennetek, és kiérlelődésre segítitek. Életidejét egy ember sem határozhatja meg, és nem tud róla, hogy az mennyi. Ez az ismeretnélküliség kell sarkantyúzza buzgóbb lelki tevékenységre az embert, úgy vezesse életmódját, hogy minden napját az utolsónak tekinthesse anélkül, hogy lelke üdve miatt félnie kellene.
Az utolsó időben igen sokan befejezik életidejüket, mert nagy osztályozás történik, és saját lelke érdekében sok embert idő előtt elhívnak. Ezek elmulasztották, hogy a Földön lelkükön dolgozzanak, és hogy mégse essenek Isten ellenfele irgalmatlan dühöngése áldozatául, Isten így segít rajtuk. Az gonosz mindig mélyebbre húzná őket a szakadékba, ha idejében ki nem szakítják karmaiból.
A korai halálra épp azok nem gondolnak, akik szellemileg közömbösek, akik - anélkül hogy rossznak lehetne mondani őket - életüket felelőtlenül élik. Isten irgalmas hozzájuk, és azt akarja, hogy a túlvilágon fejlődjenek tovább. Bár az nehezebb lesz, mint lett volna a földi körülmények között - de mégsem lehetetlen. Viszont a teljes alámerülés veszélye áll fenn, ha a lélek felelősségtudat nélkül megy át a földi életen.
A földi életben elég alkalom adódik, amikor lelketek érlelődhet, amit ha nem használtok ki, akkor a földi életet mint ember nem értékesítitek, mert azt lelketek kiérlelődésére kaptátok. És ha a testbe öltözés kegyelmét nem arra használjátok, hogy lelketek kiérlelődjön - akkor igazán mindegy, hogy hosszú, vagy rövid ideig vagytok-e a Földön.
De ha életkorotok magas lenne, akkor is rövidnek lehet mondani, ha az előfejlődéshez viszonyítjátok. De a rövid életkor is elég, hogy a Földön teljesítsétek a testbe öltözés okát. Tehát végső érettségetek nem az életkor függvénye, hanem egyedül az akaraté, hogy ezt a létet a célnak megfelelően értékesítsétek.
Isten szavával ismételten a helyes útra irányítanak benneteket, hogy lelketek tökéletességét elérjétek. Az isteni szeretet-parancsot ismételten szemetek elé állítják, és ennek teljesítése a földi lét egyetlen oka és célja. A szeretetet pedig lehet gyakorolni, akár rövid, akár hosszú a földi élet. Lelketek hasznot húz belőle, ha az életmódot szeretet tölti be. Viszont ha ezt a két parancsot nem tartjátok meg, az élet üresjárat lesz, és annál nagyobb a felelősségetek, minél hosszabb az életidőtök. És csak hálásak lehettek, ha az életidőtök megrövidül, és lehetőségetek nyílik, hogy a túlvilágon tovább fejlődjetek - nehogy teljesen elvesszetek a napok végén, amikor mindenkit saját tettei alapján ítélnek meg.
Isten akaratán múlik, hogy az embert a Földről milyen érettségi fokon hívja vissza a Szellemi Birodalomba. Ez látszólag igazságtalanság, amely megerősítheti az emberben a nézetet, Isten bizonyos embereket arra választott, hogy üdvözüljenek - míg akarata folytán a többiek Istentől távol szenvednek. Ez a felfogás teljesen téves, mert itt is az isteni szeretet és bölcsesség érvényesül, Isten az ember akaratát mindig ismeri, és az ember életét akkor fejezi be, amikor a Földön kérdésessé válik a magasabbra fejlődése. Az emberi megtestesülés előtti megkötött állapotban mindaddig csak felfelé fejlődés volt, amíg a lényszerű el nem jutott arra az érettségi fokra, amely már megengedi a testbe öltözést. Attól kezdve azonban már a szabad akarat dönt - és vagy folytatódhat a felfelé fejlődés, vagy megáll, vagy visszafejlődés lép be. A dolog ismét azon múlik, hogy az ember megemelte-e már kezdeti érettségét, és azután jutott veszélybe hogy fejlődése elakad, vagy ugyanazon a fokon tartózkodik mint testbe öltözése elején, és ezért visszafejlődéstől kell félni.
Mindig Isten irgalmának műve, hogy visszahívja az embert amikor a Földön legmagasabb fokú fejlődését elérte, azaz Isten szeretete megőrzi, hogy esetleg vissza ne süllyedjen, vagy kihasználatlanul hagyja a további életét. Mert vétke annál nagyobb lesz, mennél inkább úgy veszi igénybe a testbe öltözés kegyelmi idejét, hogy nem értékesíti.
Lehet, hogy egy ember fiatal éveiben a magasság felé tör, majd leállítja fejlődését, és eddigi fejlődésének nincs már folytatása. Isten ilyenkor visszahívja, és a további érlelődésre a túlvilágon ad lehetőséget. De lehetséges az is, hogy az ember csak késői életében változtatja meg akaratát, és az eddigi hiányos fejlődése most lendületet vesz - tehát magas érettségre jut, bár előtte sok ideig nem gondolt a lelkére. Ekkor Isten hosszú élettel ajándékozza meg, mert öröktől fogva látta az ember akaratát, és életidejét ennek megfelelően határozta meg. Minden emberi sorsot Isten szeretete és bölcsessége mérlegel, és az soha nem függ Isten önkényétől.
Isten nem veszi el egy embertől sem a földi érlelődési alkalmat, ha az kész annak kihasználására. De kegyelmeit nem igen veszik figyelembe, és az emberek nem készségesek a megfelelő utalások elfogadására. Mivel Isten már öröktől fogva tudja, melyik ember viselkedik majd különösen visszautasítóan vele szemben - és azt is tudja, egy ember mikor érte el a Földön a legmagasabb fejlődési fokát - azért földi életének az időtartama is öröktől fogva meghatározott, és különböző hosszúságú, ahogy az isteni bölcsesség célszerűnek és eredményesnek ítélte.
Isten nem fejezteti be az életet, amely még érlelődést ígér, szeretete gondoskodik, hogy a legmagasabb érettségre jusson, és nem vonja meg azt a lehetőséget, aminek érlelődés a következménye. Az emberi akarat minden rezdülését öröktől fogva ismeri, és megóvja a teljes elbukástól, ami bekövetkezne, ha földi életének nem lenne vége.
Ezért eredményez az állandó törekvés magas életkort - másrészt a magas életkorban a lélek még mindig lassan fölfelé fejlődik, ha a környezet ezt nem is veszi észre. A hosszú földi élet mindig kegyelem. De a rövid életkor is Isten szeretetét bizonyítja, aki állandóan munkálkodik - akkor is, ha ezt az ember nem tudja felismerni.



szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 3. Mai 2021, 05:57

Magunk megváltása csak Jézus Krisztussal lehetséges

Bertha Dudde írómédium közlése 1951-ből

Saját erejéből senki sem tudja megváltani magát, és mégis egyedül a saját akaratától függ, hogy a földi élet hiánytalan megváltást hoz-e számára a kötött állapotból - ami az Istentől való egykori elszakadás következménye volt. A megváltás tehát a Sátán hatalmából való szabadulást jelent. A Sátánhoz való csatlakozás választotta el a szellemlényt Istentől, és ez az állapot tette bűnössé és boldogtalanná. A saját erőből eloldódni ettől a hatalomtól mindaddig lehetetlen volt, amíg JÉZUS KRISZTUS le nem szállt a Földre, hogy mint ember végbevigye a megváltást. Felkelt a Sátán ellen, és legyőzte. Akarata olyan erős volt, hogy ellenállt neki, és olymértékben kibontakoztatta magában a szeretetet - ami isteni rész benne - hogy az Isten ellenfelét megfosztotta a hatalmától, MERT A SZERETET ISTENBŐL VALÓ ERŐ. Ezt a szeretetet minden ember lángra tudja gyújtani magában, tehát általa minden ember - ha akarja - megválthatja magát.
De az egykori elbukás által épp az akarat gyöngült meg az emberben, így került a Sátán hatalma alá, és saját ereje most már nem elég, hogy meg tudjon szabadulni tőle. A sátáni örökségként kapott szeretni-akarás túl gyenge és kevés, hiszen minden igaz szeretet hiányzik belőle. JÉZUS KRISZTUS által azonban az ember abba a helyzetbe került, hogy megemelheti magában a szeretni akarását, csak igénybe kell vennie a Megváltó tett által létrehozott kegyelmeket. Az érte is kereszthalált halt Megváltó segítségét kell kérnie, mert Ő megvásárolta, és vérével megfizette az egykor az ellenfélhez csatlakozott minden lélek vételárát. Az már nem tarthatja bilincsekben, ha az ember meg akarja magát szabadítani.
Tehát valóban a szabad akarat munkája a Földön, amikor az ember szabaddá akar válni a bűntől - de csak akkor dolgozik helyesen, amikor segítségül hívja Jézus Krisztust, MINT MEGVÁLTÓT. Ekkor az ember megválthatja magát - de Jézus nélkül nem, mert mindaddig a Sátán hatalmában marad, amíg ezt a hatalmat Jézus meg nem töri. Vagyis az embernek Jézus mögé kell állni, hogy megszabaduljon a Sátán hatalmától. Tehát Jézus Krisztus nélkül lehetetlen megváltani magunkat - de vele végbevihető. Viszont az embernek akarnia kell, hogy megszabaduljon ettől a hatalomtól, mert e nélkül az Isteni Megváltó ezt nem teheti meg, MÉG AKKOR SEM, HA A KERESZTEN MINDEN EMBERÉRT MEGHALT.
Egy embernek sincs megtiltva, hogy igénybe vegye az általa szerzett kegyelmeket, és ezért az egész emberiség részese lehet KRISZTUS Megváltó Művének. De ez nem jelenti azt, hogy az ember a saját akarata nélkül is részesedhet a megváltásban.
Ha akarja az ember – szabad akarattal átadhatja magát Jézusnak. De ha akarja - hű maradhat a Sátánhoz is. A Megváltás Művét Jézus Urunk mindenki számára végbevitte, de egy lény sincs arra kényszerítve, hogy igénybe vegye. A Jézus Krisztus vére által elérhető megváltottságot akarni kell. E nélkül a Megváltás Művét hiába vitte végbe Jézus az illetőért, még mindig a Sátánt ismeri el urának, és nincs kívánság benne, hogy hatalmából kiszabaduljon.

Uram Jézus szükségem van Rád!
Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten.
Kinyitom életem kapuját és befogadlak Téged mint Uramat és Megváltómat.
Te irányítsd az életemet, tégy olyanná, amilyennek Te akarod, hogy legyek.

**************************************************
https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw
A megtérők imája
Ez az ima őszinte tiszta hittel és szándékkal mondva az újjászületés kegyelmét kéri,
ami azt jelenti, hogy e kegyelem által, ha megbántuk bűneinket és igyekszünk többé nem vétkezni és ehhez is igazodunk hátralévő életünkben, akkor többé már nem kell újraszülessünk ebbe a földi iskolába.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 4. Mai 2021, 07:18

“Engedd el azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy szeressenek.
Ez a legnehezebb dolog, amit valaha is meg kell tenned az életedben, és ez lesz a legfontosabb is.
Hagyd abba a nehéz beszélgetéseket olyanokkal, akik nem akarnak változni. .
Ne legyél jelen többé olyan embereknek, akik nem érdeklik a jelenléted.
Tudom, hogy a megérzésed az, hogy mindent meg kell tenned azért, hogy elismerést szerezz a körülötted lévőktől, de ez egy impulzus, ami ellopja az idődet, energiádat, mentális és testi egészségedre.
Amikor örömmel, érdeklődéssel és elkötelezettséggel kezdesz küzdeni egy életért, nem mindenki lesz kész arra, hogy kövessen téged arra a helyre.
Ez nem azt jelenti, hogy meg kell változnod, hanem azt jelenti, hogy el kell engedned azokat az embereket, akik nem állnak készen arra, hogy elkísérjenek.
Ha kizárnak, sértegetnek, elfelejtenek vagy figyelmen kívül hagynak azok, akiknek az idődet adod, nem teszel magadnak szívességet azzal, hogy tovább kínálod az energiádat és az életed.
Az igazság az, hogy nem vagy mindenkinek való, és neked sem való mindenki.
Ez teszi olyan különlegessé azt, amikor olyan embereket találsz, akikkel barátságot kötsz, vagy viszonozzák a szerelmet.
Tudni fogod, milyen értékes, mert megtapasztaltad már azt, ami nem az.
Minél több időt töltesz azzal, hogy megpróbálod megszerettetni magad valakivel, aki nem képes, annál több időt vesztegetsz azzal, hogy megfosztod magad attól a lehetőségtől, hogy valaki máshoz kapcsolódj.
Több milliárd ember van ezen a bolygón, és közülük sokan találkoznak veled az érdekesség és elkötelezettség szintjén.
Minél többet maradsz kapcsolatban olyan emberekkel, akik párnának, háttér opciónak, vagy gyógytornászként használnak az érzelmi gyógyuláshoz, annál tovább maradsz távol attól a közösségtől, amelyet szeretnél.
Lehet, hogy ha nem jelentkezel, nem fognak keresni.
Talán, ha abbahagyod a próbálkozást, a kapcsolat véget ér.
Talán ha nem írsz tovább, a telefonodon nem lesznek üzenetek hetekig.
Ez nem azt jelenti, hogy tönkretetted a kapcsolatot, hanem azt jelenti, hogy mindaz, ami fenntartotta ezt, az az energia volt, amit csak te adtál a megtartásához.
Ez nem szerelem, hanem ragaszkodás.
Esélyt akartál adni azoknak, akik nem érdemlik meg!
Sokkal többet érdemelsz, vannak emberek, akiknek nem kellene ott lenniük az életedben, és ezt észre fogod venni.
A legértékesebb dolog, ami az életedben van, az az időd és az energiád, mivel mindkettő korlátozott.
Bármire is adod az idődet és az energiádat, meghatározza a létezésedet.
Amikor rájössz erre, kezded megérteni, miért vagy ennyire ideges, amikor olyan emberekkel töltöd az idődet, olyan tevékenységekben, helyekben vagy helyzetekben, amelyek nem illenek hozzád, és nem kellene, hogy a közeledben legyenek, mert energiát lopnak.
Kezdesz rájönni, hogy a legfontosabb dolog, amit magadért és körülötted mindenkiért megtehetsz, hogy mindennél hevesebben véded az energiádat.
Tedd az életed biztonságos menedékévé, ahol csak ′′kompatibilis ′′ embereket engeded veled lenni.
Senkiért sem vagy felelős.
Nem te vagy a felelős azért, hogy meggyőzd őket a fejlődésről.
Nem az a dolgod, hogy az emberekért létezz és az életed add nekik!
Mert ha rosszul érzed magad, ha kényszert érzel, akkor minden problémád gyökere leszel a ragaszkodásod által, attól félve, hogy nem kapsz viszonzást az általad nyújtott szívességekért.
Az egyetlen kötelességed, hogy rájöjj, hogy te vagy a sorsod ura, és elfogadd azt a szeretetet, amiről úgy gondolod, hogy megérdemled.
Döntsd el, hogy megérdemled az igazi barátságot, az igazi elkötelezettséget és a teljes szeretetet, egészséges és virágzó emberekkel.
Akkor várd ki és nézd meg, hogy ez mennyire kezd mindent megváltoztatni és meg is fog minden változni, az biztos.
Pozitív és jó energiájú embereken kívül ne pazarold az időt olyanokra, akik nem érik meg, a változást, a szeretetet, értékelést, a boldogságot és a védelmet, amelyet megérdemelsz.”

Sir Anthony Hopkins

UI:

A Karmáról Vágatlanul Kaló Jenő
https://www.youtube.com/watch?v=lSi9KbUxVK0
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2985
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

VorherigeNächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron