Ezotérikus mesék




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 6. Mär 2020, 21:42

XXXXX
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

von Anzeige » Fr 6. Mär 2020, 21:42

Anzeige
 

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 9. Mär 2020, 06:59

Egy elhunyt kisfiú levele édesanyjához

Az asszony egyből felugrott a kórházi váróterem székéből, mikor megpillantotta a műtőből kilépő sebészt.
– Hogy van a kisfiam? Rendbe jön? Megnézhetem?
– Nagyon, nagyon sajnálom. Megtettünk mindent, amit tudtunk, de a kisfia nem élte túl az operációt – közölte könnyes szemekkel az orvos.
Abban a pillanatban a nő sírva fakadt. Reszkető hangon a következőt kérdezte:
– Miért halnak meg kisgyerekek rákban? A Jóisten nem törődik velük, nem törődik akkor a kisfiammal, mikor szüksége lenne a segítségére?
– Asszonyom, szeretne elbúcsúzni a fiától? Az egyik nővér beviszi önt a műtőbe – mondta halkan az orvos.
A nő levágott egy tincset gyereke hajából, és a zsebébe tette. Majd odafordult az asszisztenshez:
– Az ő ötlete volt, hogy ha meghal, vegyék ki a szerveit, és ajánlják fel más beteg gyerekeknek. Ezzel az elején nem értettem egyet, de azt mondta: „Anya, ha meghalok, már semmi hasznosat nem fogok tudni tenni, de ha a szerveim segíthetnek másokon, lehet, hogy egy másik beteg kisfiú esélyt kap, hogy édesanyjával több időt tölthessen még ezen a földön.” Mindig is aranyszíve volt, felnőttként gondolkozott, és mindent megtett azért, hogy másokon segíthessen – mondta az édesanya.
A nő végleg elhagyta a kórházat, amely az utóbbi hat hónapban az otthona volt, tulajdonképpen itt lakott, amíg a fiát kezelték. Hazaérve, a kisfiú szobájában rendezni kezdett, elpakolt mindent, megigazította az ágyat.
Az éjszaka közepén hirtelen a nő felriadt álmából. Az éjjeli szekrényen egy levelet talált. A papíron ez állt:

Drága édesanyám!

Tudom, hogy nagyon hiányzom, de ne gondold azt, hogy megfeledkezem rólad, hogy többé nem mondhatod azt nekem, hogy szeretsz, mert nem vagyok a közeledben. Én mindig is szeretni foglak, napról napra jobban. Egyszer majd újból találkozni fogunk. Addig is, ha örökbe szeretnétek fogadni egy kisfiút, tegyétek meg, én nem fogok haragudni érte. Megkaphatja a játékaimat, a szobámat, az ágyamat. Ne légy szomorú, ha rám gondolsz. Itt minden csodálatos. Képzeld, a nagymama és a nagypapa tárt karokkal fogadott engem, angyalok röpködnek mindenhol, fantasztikusan nagy a béke itt.
És ezt hallgasd! Jézus nem úgy néz ki, mint a rajzokon, a festményeken. Mikor megláttam, egyből tudtam, hogy ő az. Elvitt, és bemutatott Istennek is. Ott voltam a lábai előtt, beszéltem vele, megígérte, hogy sok szép ajándékot kapok karácsonyra. Ekkor azt mondtam, hogy had írhassak neked egy búcsúlevelet, annak ellenére, hogy tudtam, ezt már nem szabad. Ekkor Isten egy tollat és egy ívlapot nyújtott át, és hagyta, hogy megírjam a levelet.
Azt hiszem Gábriel arkangyal fogja elvinni a levelet. Isten azt is mondta, hogy írjam meg neked, mikor azt kérdezted az orvostól, hogy hol volt ő, mikor szükségünk lett volna a segítségére. Ő akkor már itt volt velem, ugyanúgy, mikor az ő fiát feszítették keresztre.

Ezt a levelet, amit neked írtam, más nem láthatja csak te. Ha valaki rápillant, egy üres ívlapot lát majd.. Most vissza kell adnom a tollat Istennek. Minden tökéletes, nem érezek fájdalmat, a rák teljesen eltűnt. Boldog vagyok, mert nem fáj semmim. A Jóisten nem tudta tovább nézni, amint szenvedek a műtőasztalon. Ezért angyalt küldött értem, aki elhozott ide. Elhiszed?

Aláírva: Az Atya, Jézus és Én, a fiad!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 11. Mär 2020, 00:33

Bölcsességek Névtelen Szellem tanításaiból 2

Megjelent a szellemtani közleményekben 1929-ben

A szeretet, az önmagáról való megfeledkezés mindig szerez társakat, akármilyen rögös legyen is az élet útja. Az elnézés és megbocsátás mindig szerez barátokat. Az alázatosság közlékenyebbé teszi még a gőgöst is. A veleérzés, a könyörületesség és vigasztalás őszintébbé, bizalmasabbá teszi a szenvedőt. A segíteni vágyás a megértés bátrabbá teszi a félénket. Így sok zárkózott lélek ajtaja megnyílik és a szeretet meleg sugarainak hatása alatt felenged a bűnök, tévedések páncélja, hogy beengedhesse az abszolút igazságot, mely Istentől jön az ige által és elszakad a sokmillió láthatatlan szál, mely erősen kötve tartotta a lelket a bűnökhöz és tévelygésekhez.

***

Ti csak akkor tudtok imádkozni, ha szenvedtek. Azért van az értelem, hogy az érzelmet befolyásolja és a törvény felé sodorja, mert ha az érzés nincs is kifejlődve, az értelem beleadja a maga erejét és így megszületik valami: a belátás. És így folytatódik a lélek anyagának fejlődése a fogalom nemesebb vagy durvább átalakítása által.

***

Az emberi belátás még nagyon korlátolt. Isten megvárja kinek-kinek saját lelke feltárását. Ha szorít az igazság, mit Krisztus tanai adnak, és valaki mégis átviszi lelkébe, akkor tudni lehet, hogy érik a gyümölcs és a külső burok hámlik s vele egyidejűleg a belső erősödik: de aki még kényelmesen elfér a külsőben, az még éretlen. Mert úgy van az, hogy amit Krisztus apostolai hirdetnek, az nem simul, nem formálódik senki lelkéhez, mert az egyenes, az emberi lélek meg hol duzzadt, hol kiszögellő. Egyes hibák valósággal hegyként állnak ki. Ha valaki magát a krisztusi tanok egyenes formájába átönti, bizony az nyomja őt és jajgat bele, de ha nem érzi, akkor még fel sem vette. Minél előbb szorítja az igazság az embert, annál jobb, mert nem nőhetnek púpok, kelevények.

***

Tehát javulni: - ez a jelszó. Alázatosság és szeretet, ez legyen a főcél, mert ez ellen vétkezik elsősorban a legtöbb ember. Ha valakit előzőleg gyűlöltek és átkoztak, most arra törekedjék, hogy szeressék és áldják. De ezt nem szavakban, hanem tettekben és érzésekben kell a lélekben életre kelteni. Legyetek alázatosak! A hatni vágyás helyett hatások elfogadására rendezzétek be lelketeket, mert ez a gőg első fokozatának megtörése.

***

Igen sokan élnek és cselekszenek Isten nevében: sok médium azt hiszi, hogy Isten nevében vagy annak kimondásában van az az erő, ami személyétől távol tartja a csaló szellemeket. Temérdek vallásosnak látszó egyén az képzeli, hogy a külsőséges ima, vagy cselekedet az, ami őt szentté vagy bűntől különösen tisztává tette. Bizony csodálkozik sok ember lelke, mikor a földi hit fogalmai lekopnak róla és látja magáról, hogy sem nem szent, sem nem jó, hanem egyenesen rossz. A lélek igaz hitből és igaz érzésből táplálkozik, nem pedig külsőségből. Olyan, mint a növény: nem kívülről, hanem belülről növekszik. Nem elég bizonyíték-e az embernek a természet?

***

Az Ige nem mint valami erőszakos erő, hanem mint lassan átivódó, asszimilálódni kívánó éltető áram fogja át azokat, akik választottak, vagyis érettek a befogadásra. Az ember csak érett vagy éretlen anyag lehet, amíg az Igét meg nem kóstolta: az éretlen nem fogadja be, az érett azonban megtér bűneiből, mert élethullámai szomjazzák a táplálékot, ösztönszerűleg érzi, hogy nem sok, idő van hátra. Aki tehát élni akar, az éljen az Úr igéjével, aki pedig nem akar élni, az kényszeríteni nem lehet, annak neve nincs beírva az élet könyvébe, annak a halál munkásává kell lennie, míg az ő órája is eljön.

***

Nem a jó cselekedetek, melyek az emberektől dicsértetnek: sem a beszédek, amelyek szépen hangzanak és az emberi fülnek oly jól esnek, sem az áldozatok, melyekkel Istennek áldoznak az emberek, sem az imák, melyekkel az emberek Isten trónusát keresik, még a szeretet sem, a hit sem és a reménység sem az, ami felemeli az ember lelkét az Atyához, hanem csakis az a belső erő, melyet az őszinteség és igazság érzése, az abban való élet, a kegyelembe vetett hit és az alázatosság teremtette szeretet érzése hoz létre. Ez az az angyalszárny, melyet az „Ige” növeszt.

***

A bűnt, a vezeklést, a szenvedést megunja lelkünk, és vele együtt az örömöket és az izgalmakat is. Békére, bizonyosságra vágyik, mert oda vonzza minden érzése ahhoz a ponthoz, ahonnan elsodorta a bűn. De hogyan találhassa meg, ha minden és mindenki ennek az izgalmas, rohanó élettörvénynek van alávetve? Nincs egyetlen pont a nagy természetben, nincs egyetlen állapot, mely változatlan volna. Nincs igazság, nincs bölcsesség, nincs tudomány, nincs hatalom mely állandó lehetne. Így nincs semmi, amihez az emberi lélek támaszkodhatnék és a továbbiakhoz erőt gyűjthetne az élet küzdelmében.

Mint óriási hangyaboly mozog a földön az emberiség, felülről nézve mintegy cél nélkül imbolyogva hullámzik hol fel, hol le, megállás nélkül. Ez a bizonytalanság, ez a cél nélküli imbolygás egy pillanat alatt megszűnik, mikor a sűrű sötétséget mint egy villámlás keresztülszeli a hit, a tudás, a lélek öntudatra ébredése : az isteni kijelentés, az Ige által.

***

Az igazság lelke, az eleven Ige, a halál birodalmát az élet előcsarnokává változtatta, melyben igen sokan várnak a bebocsátásra, de a tévelygés, a tudatlanság elhomályosítja értelmüket és vezető nélkül ezerféle ajtón keresgélnek, nyitogatnak be a halál dolgozó műhelyébe.

Itt, az előcsarnokban, az emberek hivatalosnak érzik magukat az életre, de nem tudják, hogy az örök életre csak az igazság, a szeretet, a hűség, és az alázatosság útja visz.

***

A nehéz, göröngyös úton minden léleknek keresztül kell mennie, mert más útja a szabadulásnak nincs. Ezt a szenvedésekkel teljes utat világította meg és járta végig a mi Urunk is, ki önként áldozta fel fényhazáját, hogy testbe öltözve az isteni igazságnak törvényét megismertesse velünk, mélyre hullott szellemekkel.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 15. Mär 2020, 06:18

Életmentő látomás
Igaz történet

1979 egyik borús hajnalán Helen Tillotson arra riadt legmélyebb álmából, hogy valaki hangosan kopogtat az ajtaján. Amikor ajtót nyitott, meglepődve látta, hogy édesanyja áll előtte, aki a szemben lévő házban lakik. Édesanyja azt akarta megtudni, hogy miért kopogtatott Helen az ő ajtaján néhány perccel korábban.
A nő elmondta édesanyjának, hogy este 11 órakor feküdt le, és azóta nem kelt ki az ágyból, mindössze a hangos kopogtatás zavarta meg álmát. „De én hallottam a hangodat, csak későn értem az ajtóhoz, mert addigra elmentél” – állította az anyja, miközben arra hivatkozott, hogy a lánya azt kiabálta neki, mindenféle kérdezősködés nélkül azonnal menjen át hozzá.
Ebben a pillanatban egy hatalmas robaj hallatszott az utcáról, és mindketten rohantak az ablakhoz. A szemben lévő ház – ahol Helen édesanyja lakott -, egy gázszivárgásnak köszönhetően romba dőlt. A tűzoltók szerint a háznak pontosan az a szárnya sérült, amelyben a nő lakott, és ha a robbanás pillanatában a házban tartózkodott volna, nem jut ki élve.
Lehet, hogy Helen alvajáró? Vagy édesanyjának volt látomása? Bármi is legyen a magyarázat, kétségtelen, hogy anya és lánya egyaránt megérezte a veszélyt, és ez mentette meg az idősebb nő életét.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 16. Mär 2020, 00:36

Embernek lenni emberfeletti feladat

Egy szombat reggel egy kisfiú a homokozójában játszott. Ott volt nála egy doboznyi autója és teherkocsija, a műanyagvedre és egy fényes, piros műanyag lapát. Ahogy utakat épített és alagutakat ásott a puha homokban, talált egy nagy követ a homokozó közepén. A fiúcska körülásta a követ, és így sikerült kiszabadítania a homokból. Nem csekély vesződséggel nyomta-taszigálta a követ a lábával. (A fiúcska nagyon kicsi volt, a kő meg nagyon nagy.)
Amikor a homokozóláda falához ért a kővel, azt látta, hogy nem tudja átgurítani rajta. A kisfiú csak tolta, nyomta, és a lapáttal feszítve emelte, de valahányszor azt gondolta, hogy előbbre jutott, a kő megbillent, és visszaesett a homokozóba. A kisfiú morgott, küszködött, taszította, lökte, de csak annyit ért el, hogy a kő visszagurult, és meghorzsolta pufók ujjait. Végül csalódottságában sírva fakadt.
Közben édesapja a nappali ablakából követte az események alakulását. Ahogy eleredtek a könnyek, egy óriási árnyék vetődött a homokozóban a sírdogáló kisfiúra. A fiúcska édesapja volt az. Szelíden, de határozottan kérdezte:
- Fiam, miért nem vetettél be minden rendelkezésedre álló erőt?
A kisfiú megsemmisülten zokogta:
- De hát azt csináltam, apa, hát azt csináltam! Minden erőmet beleadtam!
- Nem fiam - helyesbített az apa kedvesen. - Nem adtad bele minden erődet. Nem kértél meg engem.
Azzal az édesapa lehajolt, megragadta a követ, és kirakta a homokozóból.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 17. Mär 2020, 00:51

Nem – ártás
Egy faluban egy kígyó annyi embert megmert, hogy már alig mertek kimenni a mezőre. A Mester szentsége viszont akkora volt, hogy megszelídítette a kígyót, és rávette az erőszaktól való tartózkodásra.
Nem sokkal azután, hogy a falusiak rájöttek, hogy a kígyó ártalmatlan, elkezdték kövekkel dobálni és a farkánál fogva ide – oda vonszolni. Az agyongyötört, megsebesült kígyó elvánszorgott éjjel a Mester házához panaszkodni.
„Barátom – mondta a Mester -, hiba, hogy nem keltesz félelmet az emberekben!”
„De hát te tanítottál a nem – ártás elvére” – válaszolta a kígyó.
„Igen, igen – magyarázta a Mester -, én mondtam neked, hogy ne harapj. De azt nem mondtam neked, hogy a sziszegést is hagyd abba!”
Anthony de Mello


UI:

Maradok. Itthon. (zenés karantén sláger)
https://www.youtube.com/watch?v=ZO-rpgTese0
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 17. Mär 2020, 00:54

Eredendő bún és a Szentlélek elleni bűn fogalma
https://youtu.be/XKc6yP4nwEs
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 18. Mär 2020, 03:26

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 19. Mär 2020, 00:44

A szeretet megélése a családban

A szeretet megélése nem abból áll, hogy az ember szereti a közvetlen családtagjait, aki vele együtt él, vagy csak úgy élnek, mintha együtt lennének, de mint lakás szempontjából már nem együtt élnek.
A szeretet az abban kellene, hogy megnyilvánuljon az emberek között a családban, hogy mindenkor csak azt vegyék figyelembe a családban élők, hogy mi az, amivel a másik embertestvérüknek (szüleinek, gyerekeinek, házastársának) azt akarja cselekedni, amit ő is szívesen csinálna. Nem csak kívülről kellene a családnak nézni egymást, hogy ő mit és hogyan cselekszik meg, hanem arra is kellene gondolni, hogy ezek az események mire tanítanak engem.
Az egy egészen más dolog, hogy az amit a családtagunk cselekedett, hogy helyes vagy sem, mert azt nem nekem kell megítélnem, sőt nincs is hatásköre egyik embernek a másikat megítélni, hogy helyesen cselekedett-e. Az majd csak akkor fog felszínre kerülni, amikor az, az esemény a gyümölcseit beérleli. Mivel az ember egy állandó változó világban él, így a lehetőségek is állandóan változnak, ezzel együtt az emberi gondolkodás is állandóan változik.
Minden alkalommal, amikor olyan eseménnyel találkoztok a földi életetek során, amikor azt hiszitek, hogy nincs tovább minden elveszett, reménytelen stb. akkor próbáljátok magatokat az Istenre bízni, hogy Ő nem rak rátok nagyobb terhet, mint amit el tudtok viselni. De ezek az események és minden olyan, amivel találkoztok a mindennapi életetek során, hogy nem tudjátok azt megoldani, vagy nem tudtok azonosulni azokkal az eseményekkel, amelyek éppen egyik családtagotok által kerültek elébetek, akkor arra gondoljatok, hogy soha nincs véletlen, nincs semmi, ami benneteket olyan helyzetbe sodorna, ami a ti lelki fejlődéseteket ne segítené elő.
Minden esemény az életetekben egy feladat, amit meg kell oldani. Sokszor nem is arra gondoltok, hogy ez egy feladat, hanem inkább egy tehernek élitek meg azt az élethelyzetet, amit éppen nem szívesen csináltok, vagy csak éppen kívülről akarjátok azt szemlélni, hogy nektek ebből nem kell semmit sem leszűrni. Ilyen nincs, minden élethelyzet egy feladat része, amit az embereknek a gondolkodásukban kell először is megoldani, hogy eltudjanak fogadni olyan helyzeteket, ami egy másik családtagjuk feladatai közé sorolható, de mint családtag érint mást is. Ez egy közös életfeladat, amit a leszületés előtt hoznak az emberek (családtagok) magukkal, hogy majd abban a közegben ahol él, ott ezt a feladatát helyesen tudja megoldani.
Minden esetben először mindig arra gondoljatok, hogy az, az élethelyzet, amiben benne vagytok, az a számotokra mit mutat meg? Mi az amit nem tudtok elfogadni a másik emberben, vagyis a család bármely tagjának cselekedeteiben? Mindig először is arra gondoljatok, amikor valamilyen nehéz teher rakódik rátok, hogy ez miért is történt meg velem? Mi annak az oka, hogy az eddig békés család egyszerre, csak mint ellenségként, vagy közömbös idegenként szerepel a családnak nevezett közösségben?
Ezek mind arra tanítják a családi közösséget, hogy mindenki, aki a feladatát sikeresen el akarja végezni, annak csak a szeretet hatáskörén belül lehet cselekedni, mert ellenkező esetben már az ellentétes gondolatok töltik meg az emberek lelkét, ami bizony nem vezet helyes önismeretre.
Sohasem arra gondoljatok, hogy az a nagyon is nehéz élethelyzet az nem tanítja az embereket. Sőt pontosan azok az események hozzák elő az emberi szívekből azokat a tulajdonságokat, amelyekkel tovább tud lépni a következő feladatába, ha azt eredményesen végezte el.
Az, hogy eredményesen végezte-e el azt a feladatot, az abból látszik meg, hogy az emberi szívekben békesség és nyugalom uralkodik-e vagy csak felszínesen oldották meg a feladatot, szőnyeg alá söpréssel, hogy ne kelljen ezzel foglalkozni.

Pedig a nem megoldott feladatok azok, mindig visszatérnek, addig amíg azok nem lesznek szeretetben, békességben megoldva. Vagyis ha valaki csak azért nem tesz semmit egy ügy érdekében, hogy majd megoldódik valahogyan, de őt ez nem érdekli, akkor sem tud ettől a témától véglegesen megszabadulni, mert a feladatok egymásra épülnek és addig, amíg valamilyen nehéznek látszó helyzetet szeretetben nem oldanak meg, addig az visszatér különböző formákban. Ha nem ugyanabban a helyzetben, akkor az Isteni kegyelem ad egy hasonló feladatot egy másik családtagnál, hogy az a személy a feladatát sikeresen megtudja oldani, ha már az előzőt elmulasztotta. Az Isten kegyelme határtalan, mivel addig segíti az embereket, amíg azok hajlandóságot mutatnak a változásra, hogy befejezzék azt a feladatukat, amit elkezdtek.
Minden alkalommal, amikor hasonló helyzetbe kerültök, akkor próbáljatok azokon az eseményeken elgondolkozni, hogy mi az, amit nekem ebből tanulnom kell? Miért küldte nekem az Isten ezt a helyzetet? Miért nem tudom ezt könnyedén elviselni? Vagy, hogyan kellene nekem viselkednem, hogy ezeket helyesen „lássam”. Minden ilyen és ehhez hasonló helyzetet próbáljatok átgondolni, és főleg az Istenre hagyatkozva, az Ő általa küldött sugallatokra felfigyelni és megvalósítani.
Higgyétek el, hogy az Isten küldi a segítséget a számotokra, de nektek is Őreá kellene figyelnetek és akkor nem lenne a lelketekben harag és ellenséges érzések embertársaitok felé. Gondoljátok el, hogy neki sem könnyű (családtagjaitoknak), mert neki is a feladatát kell elvégezni, és bizony sokszor a családtagok akadályozzák egymást a feladataikban.
Az, hogy helyesen döntött-e a családtagunk, annak a gyümölcseit ő fogja megtapasztalni, de nem dönthetünk senki helyett sem, sőt még erőteljes befolyásolás sem helyes, mert nem tudjuk, neki éppen ezt az élethelyzetet miért kell megélnie? Lehet, hogy az előző életében, vagy ebben az életében egy helytelen döntés következményeként került ez a feladatsor elébe.

Higgyük el, hogy nincs véletlen az eletünkben, minden az Isten akaratából és az Ő engedélyével történik meg a mindennapjainkban. „Isten még a ti hajszálaitokat is számon tartja”.
Legyen a lelketekben békesség és irányítson benneteket az a belső meggyőződés, hogy van gondviselőtök. Az Isten az, aki vezeti és irányítja az életeteket, ha hagyjátok magatokat.

2008.08.30. Imre Margit

szemlézte: Völgyi Gergő
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 20. Mär 2020, 05:05

Adamus Saint-Germain
A koronavírusról 2020


B í b o r K ö r
Felvételre került: 2020 február, Kona, Hawaii Adamus Saint-Germain közreműködésével Geoffrey Hoppe csatornázásában Linda Hoppe segítségével

FONTOS MEGJEGYZÉS: Ez az információ valószínűleg nem neked való, amennyiben nem vállalsz teljes felelősséget az életedért és a teremtéseidért.

C 2020 Crimson Circle IP,Inc. Minden jog fenntartva.
Szabadon megoszthatod ezt a szöveget annak teljességében, egy nem kereskedelmi alapon, nem pénzért, beleértve ezeket a megjegyzéseket is.
Minden más felhasználás esetén Geoffrey Hoppe írásos engedélyére van szükség.
AdamusR a Bíbor Kör - Crimson Circle védjegye.
weboldal: www.crimsoncircle.com


Adamus Saint-Germain
A koronavírusról 2020

LINDA: Üdvözlünk titeket! A Bíbor Körtől Geoff és Linda vagyunk itt. Itt vagyunk az Ahmyo Villában és a koreaiak számára tartunk egy eseményt, és Adamus menet közben elkezdett a koronavírusról beszélni.
GEOFF: Igazából már a legeleső ülésen beszélt erről. Tudom, hogy az itt lévő koreaiak részéről nagy volt az aggodalom, mert a járvány kitörése elég jelentős méretű volt. Adamus az egész tanfolyamot a koronavírusról történő rövid megbeszéléssel kezdte, és azt gondoltuk, hogy az egész világon minden Shaumbra számára érdekes lehet erről Adamus nézőpontja.
A tanfolyamon fordítás történt, ezért a beszéd üteme kicsit lassabb a megszokottnál, de tényleg azt gondoltuk, hogy ez az információ mindenkinek jól fog jönni. Ingyen le lehet tölteni ezt az anyagot, és szabadon meg lehet osztani.
Akkor jöjjön Adamus, aki a koronavírusról beszél. A felvétel február 26-án készült, itt, Hawaii-on, Konán.
ADAMUS: Akkor beszéljünk erről a koronavírusról! Ó! Kicsit rátok ijesztett?
(valaki azt mondja: - Igen!) Kicsit aggódtok?
Koronavírus. Honnan kapta a nevét? Tudja valaki, hogy mit jelent a korona szó?
SHAUMBRA 1: (nő). Nap.
ADAMUS: Nap? Igen, köze van a naphoz. Valószínűleg. A korona egy spanyol szó, és úgy 300 évvel ezelőtt volt a legnépszerűbb. Az eredeti szó a "la corona". La corona, vagyis a korona. A koronát régen Spanyolországban csak az uralkodók, a királyság használhatta - tehát a korona szó, a királyokra és a királynőkre utal. Érdekes.
A korona továbbá kört is jelent, amivel a napra is szoktak hivatkozni, a nap gázos fényes foltjaira. De a szó eredeti jelentése a korona. És ennek mi köze egy vírushoz? Hát nézzük csak meg, hogy mi is egy vírus.
Minden vírus mindössze az emberi tudatosság egyensúlytalanságát jelenti, legyen szó akár fizikai, akár mentális vírusról. A szexuális energia vírus, amiről Tóbiás beszélt évekkel ezelőtt, a feminin és a maszkulin energiák egyensúlytalanságáról szól. A vírusnak nincs elvárása vagy szándéka.
Egyszerűen csak azért van jelen, mert ott van egy egyensúlytalanság - egy egyensúlytalanság - és a vírus azért van ott, hogy kitisztítsa azt az egyensúlytalanságot, és megpróbálja újra harmóniába hozni a dolgokat.
Feltehetően már tudjátok, mivel már beszéltem róla, hogy az energia mindössze kommunikáció. Az összes energia nem más, csupáncsak egy dal, egy kommunikáció. És amikor az energia kibillen a harmóniából, a rezonanciából, akkor egyensúlytalanná válik, és természetes módon vissza kell térnie az egyensúlyi állapotába. Az összes energia a megoldást és az egyensúlyt keresi. Vagyis, ha az energia dala kibillen az egyensúlyból, akkor valami majd történni fog annak érdekében, hogy visszavigye az egyensúly állapotába.
Ez az egyik dolog, amit a vírus tesz. Néha egy fizikai vírus egy egyszerű módja annak, hogy kitisztítsa a testedből az energia egyensúlytalanságokat.

A hagyományos influenzát mindenki elkapja. A hagyományos influenza az rendben van. Kitisztítja a mérgeket és az egyensúlytalanságokat a testedből.
Egy célt szolgál. Általában egy évben egyszer, vagy kétévente egyszer elkapsz egy kis influenzát, vagy megfázást. Ez arra lett tervezve, hogy az energiádat újra egyensúlyba hozza. Ez egy jó időszak arra, hogy 2-3 napig az ágyban feküdj, teát kortyolgass, rosszul érezd magad, összegömbölyödj és nézz valami jó műsort a tv-ben, már ha egyáltalán adnak valami jót a tv-ben.
Bármit tehetsz ilyenkor, csak a facebook-ra ne menj fel! Mert az borzasztó, amikor influenzás vagy. Egyszerűen csak szörnyű. (nevetések)

De itt van nekünk most ez a speciális koronavírus, ami sok mindent csinál.
Nagyon felkelti az egész világ figyelmét. A ti országotokban - Dél-Korában - ezt járványos méretűnek tekintik. Mindenki emiatt aggódik. Mindenki fél kimenni a lakásából, fél az érintkezéstől, az érintéstől, fél elmenni enni egy étterembe, vagy szexelni valakivel. Na jó, talán a szextől nem félnek, de minden mástól félnek. (nevetés) Érezzetek bele most egy kicsit a koronavírusba! A koronát a fej tetején viselik. Miért van hatással most ez a vírus a bolygóra? És még úgy két, három vagy talán 6 hónapig is hatással lesz a világra. És ez teljes őrületet okozhat, és ezt most komolyan mondom. És persze ott a média meg a hírek, amik meg ebből táplálkoznak. Kimondják a "repülőtér" szót, és máris mindenki fél kimenni a reptérre.
Tehát ez egy nagyon érdekes vírus. A világ gazdasági egyensúlytalansága miatt van jelen. Ez egy gazdasági vírus, de influenzaként mutatkozik meg.
Tudjátok hatalmas egyensúlytalanság van jelen most a bolygón a gazdaság, a pénzügyek területén. Persze ez már nagyon régóta így van, de most ezt tényleg a felszínre jön. Kevesen vannak, akiknek nagyon sok van, és sokan vannak, akiknek nagyon kevés van.

A bolygón lévő mai, modern technológiával nem lenne szabad léteznie az egymilliárd embert érintő szélsőséges szegénységnek. Ennek nem lenne szabad így lennie. A technológia rendelkezik azzal a képességgel, hogy egyenlő játékteret biztosít mindenki számára. Akár szuper gazdag vagy, akár nagyon szegény vagy, mégis mindenki rendelkezik azzal a képességgel, hogy legyen mobiltelefonja, amivel pedig azonnal össze tudsz kapcsolódni a világ bármelyik részével, bármire rákereshetsz, és igazából bármit megtehetsz.
A technológiának az az egyik szépsége, hogy képes demokratizálni a bolygót.
Vagyis mindenki ugyanolyan hozzáféréssel rendelkezik. Az, hogy ezzel a hozzáféréssel mit kezdesz, az már rajtad áll persze, de ez mindenkinek a rendelkezésére áll. Ez nem csak egy kis csoport kiváltsága, aki rendelkezik ezzel az összes információval és adattal, miközben mindenki más számára ez nem elérhető. Nem, az egész bolygón mindenki rendelkezik vele.

Ahogy a technológia végigsöpör az egész bolygón, sok gazdasági egyensúlytalanságot meg kellene semmisítenie. És itt most nem a szocializmusról vagy a kommunizmusról beszélek. Azok nem gazdasági ideológiák vagy alapelvek. Azok valami egészen mások. Én itt most arról beszélek, hogy ezen a világon nem lenne szabad az embereknek éhezniük.
Rengeteg étel van ezen a bolygón, és temérdek sok lehetőség van még több élelem termesztésére. Minden egyes nap több élelem kerül kidobásra, pazarlásra, mint amennyi elég lenne az összes ember számára, beleértve ebbe azokat az embereket is, akik éheznek. Az élelmet kidobják a farmokon, a földeken, a termelő helyeken, mert nem tudják azt eljuttatni a piacra. Az ételt kidobják az éttermekben, mert az emberek túl sokat rendelnek, és nem esznek meg mindent. Az étel kidobásra kerül, mert a szezon véget ér és nem tudnak vele mit kezdeni. Az élelem elosztása okozza a problémát.

Vannak a világon olyan kormányok és diktátorok, akik visszatartják az ételt, az élelmet az emberek elől. Akadnak olyan országok ebben a világban, akik annyira nagyon korruptak, hogy képtelenek egy hatékony elosztási rendszert működtetni - hogy a termőföldről a végfogyasztóhoz eljusson az élelem. Pedig ez teljes mértékben rendelkezésre áll, mégis, ennek ellenére az emberi tudatosság korruptsága ezt megakadályozza.
Jelenleg a bolygón a legtöbb helyen - nem mindenhol, de a legtöbb helyen - nagyon sok munka, álláslehetőség van. És ha nem akarsz valaki másnak dolgozni, akkor ma már egy számítógéppel és az internettel létrehozhatod a saját üzletedet - egy csettintésre - könnyedén, pár nap alatt. Pár nap alatt.

Vagyis jelenleg minden adott a bolygón, hogy az emberek mindenhez hozzáférhessenek, hogy legyen mit enniük, legyenek árucikkeik, hogy ott legyen számukra az orvosi, egészségügyi ellátás, de ennek ellenére, mivel még mindig itt van ez a korrupció - ez okozza az egyensúlytalanságot. És erről szól ez az egész koronavírus. Tudjátok, a korona azt jelenti, hogy csak a királyoknak és a királynőknek jár, és senki másnak. Ezért is hívják koronavírusnak. Persze ebbe nem gondoltak bele, mégis ez a mögöttes energiája. Érdekes.
Akkor hát mit fog ez a vírus tenni, azonkívül, hogy megöl pár embert, és sok félelemet teremt a bolygón? Igazából nagyon kevesen fogják megérteni, hogy a korona vírus energetikailag mit képvisel, hogy mi a mögötte lévő átfogó elmélet. A vírus az előttünk álló hónapokban nagyon sok gazdasági fennakadást, akadályt fog teremteni. Gazdasági fennakadásokat, szakadásokat. Figyeljétek a híreket, hogy az üzemek, gyárak az egész világon bezárnak, hogy teljes városokat zárnak le, hogy a nagy óceánjáró turista, kiránduló hajók konganak majd az ürességtől, és a repülőkön is alig lesz egy-két utas. Mindenki otthon fog ücsörögni és aggódni emiatt a dolog miatt, és ez hatással lesz a gazdaságra. Ez hatást fog gyakorolni a bolygó pénzügyeire egy darabig. Aztán majd minden rendeződik, visszatér, és rendben lesz. De az összes aggodalomra vonatkozóan segíteni szeretnék, hogy megértsétek, hogy mi is zajlik valójában ezzel az egész koronavírussal. Végsősoron ez egy gazdasági egyensúlytalanság.

És mit jelent ez személyesen a számodra? Talán semmit. Mit jelent ez a számodra? Ha attól félsz, hogy esetleg elkapod ezt a vírust, akkor tudod, hogy a félelem lényegében ezt magához fogja vonzani. És ha attól félsz, hogy esetleg elkapod te is, akkor érezz bele a saját gazdasági egyensúlytalanságodba! Nevezzük ezt bőséged egyensúlytalanságnak! Ott van ez az életedben? Bőségben élsz az életedben, vagy pedig éppen, hogy csak eléldegélsz valahogy? Gondot okoz kifizetni a számláidat? Küzdelmet jelent?
Kifogásokat gyártasz magadnak arra vonatkozóan, hogy miért nincs több pénzed? - Mert rossz a családod, rossz munkád van, nem vagy valami okos, vagy más emberek akadályoznak meg ebben? - Ezek mind energia egyensúlytalanságok.
Pedig annyi bőségben lehetne részed, amennyit csak akarsz. Úgy értem a bőség nagyon könnyű. Minden bőség a tiéd lehet, amit csak akarsz. De amennyiben még mindig ragaszkodsz azokhoz a réges-régi bőség problémákhoz, akkor az olyan dolgok, mint amilyen a koronavírus, rád fog ijeszteni.

A Shaumbrával az egyik óriási probléma a bőség volt az évek alatt. Amikor nincs pénzed. És ennek oka legnagyobbrészt az a régi spirituális hiedelem, hogy ahhoz, hogy spirituális legyél, szegénynek kell lenned, nem lehet sok pénzed. És mégis, ez honnan származik? Ez a legőrültebb dolog, amit valaha is hallottam. De mégis sok világvallást ezt hirdeti, miközben pénzt kér a híveitől a saját maga számára, miközben ott van nekik az a rengeteg palota, művészeti alkotás, meg a Vatikán és minden egyéb - és közben meg a szegényektől kérnek pénzt.
Akkor most vegyünk erre egy mély lélegzetet!
Úgy éreztem, hogy ezzel a koronavírussal a legjobb elkezdeni ezt a tanfolyamot, mert ennek most nagyon sok köze van a bolygóhoz, sőt még a te utazásodhoz is - ahol hagyod, hogy az energia szolgáljon téged. Figyeljétek a következő pár hónapban, ahogy ez a vírus járványként terjed el az egész vikágon. Figyeljétek milyen hatást gyakorol a bolygó gazdaságára. Érdekes.


Fordítás: Telegdi Ildikó /LélekForrás/ lelekforrasblog.blogspot.com
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 21. Mär 2020, 01:31

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 22. Mär 2020, 01:53

Köbli Ernő
Az öregember
Az öregember. Mindenki csak így hívta. Bizonyára volt valódi neve, mint mindenki másnak, de én nem tudtam róla. A korát tekintve pedig semmi sem indokolta, hogy öregembernek hívják. Talán a mozgása é lassúnak tűnt olykor és őszes szakálla bajusza, ami öregségre utalt. Amikor megkérdezték mikor született csak annyit válaszolt szerényen és halkan: - Nem tudom már, nem emlékszem rá.
Öltözete mindig szerény tiszta és rendezett volt, ami abban a korban valóban feltűnést kelthetett a korombeli gyerekek körében. A felnőtteket nem igazán érdekelte a jelenléte, mert egy flúgosnak képzelték. Hozzá teszem mind ez alaptalannak tűnt számomra akkor és most egyaránt.
Az öregember kora tavasztól késő őszig a Dunán halászott és egy kis halászkunyhóban lakott a folyóparton közel a vízhez. Azt mondta szereti érezni a Duna vizének frissítő illatát. Mi gyerekek úgy öten hatan a faluból kijártunk rendszeresen a Dunára oda, ahol az öregember élt és halászott. Többször megfigyeltük, ahogy rendezgeti és tisztogatja a hálóit és valamennyi halász kellékét. Megragadott milyen alapossággal, figyelemmel és gondossággal tette mindezt. Még bennünk, gyerekekben is csodálatot ébresztett mindennapi tevékenysége, megfontoltsága.
Na, egyszer aztán elhatároztuk, hogy megtréfáljuk az öregembert, remélve, micsoda jó tréfa kerekedik ki belőle. Már előre izgultunk, amikor tervezgettük miképpen fogunk kitolni vele. Úgy is volt. Másnap már jó korán elindultunk ki a vízhez lévén, hogy nyári szünet volt az iskolában és végtelennek tűnő szabadidővel rendelkeztünk valamennyien. Legalábbis akkor úgy éreztük.
Lestük az öregembert, ahogyan előkészíti a hálóit, amit kivisz a vízre és kiveti. A többi ott volt felakasztva a helyén, amelyeket előző este javított ki. Még ott voltunk előző nap, amikor késő délután fáradtságos munkával újból szőtte a hiányos kiszakadt helyeken. Na, ez aztán kapóra jött. Alig vártuk, hogy elhagyja a kunyhót az öregember, berakja a kellékeit a csónakba és kievezzen a vízre. Nekünk se kellet egyéb. Uccu, neki, össze - vissza kötöztük a kijavított hálót a mellette heverő még javításra szoruló ócska hálókkal, szákokkal és damil kötegekkel.
Ez aztán jó móka lesz törtünk ki nevetésbe fulladva. A hahotázástól szinte megfájdult a hasunk. Aztán hogy teljes legyen az örömünk a hálóhoz vezető néhány méteres úton kezünkkel kiszedtünk egy jókora árkot majd letakartuk hatalmas lapulevelekkel. Most aztán valóban itt volt a nagy öröm, mert az öregember megmaradt hallevesét a bográccsal együtt a vesszőkből font ajtó fölé raktuk, hogy éppen lezuhanjon, amikor kinyitja.
Már alig vártuk, hogy megjöjjön az öregember az előző este kirakott hálók felszedése után. Közeledett a csónak. Az izgalomtól szinte valamennyiünknek elállt a lélegzete. Elbújtunk, hogy meg ne láthasson minket, mert attól féltünk még felismer és szóvá teszi a szüleinknek. Na, végre kikötött a csónak a parton.
Lélegzet visszafolytva vártuk, hogy kilépjen a partra és kezdődjön, amire annyira vártunk. Kezdődött is, de nem akár hogy, hiszen az öregember egyből a kunyhóba ment a tároló edényért, amibe elteheti a reggeli fogást. Volt ám nevetés, amikor kinyitotta a kunyhó ajtaját, mert a bogrács azonnal a fejébe állt meg. Még a vér is csorgott a fejéből. Ez aztán a nagy mulatság! Próbáltuk titkolni a rejtekhelyünket ezért a tenyerünket a szánk elé szorítva nevettünk, de nagyon.
Aztán az öregember sietett a vízhez lemosni a vért arcáról, de éppen azon az úton haladt, amelyen a gödröt vájtuk és letakartuk lapu levéllel. Mondanom sem kell terült akkorát hogy, öröm volt nézni. De már akkor egyikünk sem bírt magával és kifakadt belőlünk a nevetés. Csak nevettünk és nevettünk már nem tudtunk ellenállni. A hasunkat fogtuk és fetrengtünk a földön. Aztán láttuk, hogy az öregember felfigyelt és meglátott minket.
Megijedtünk, elszaladtunk. Arra már nem figyeltünk, hogy nem a jó irányba futunk mivel itt az élő Duna és a holtág között egy félsziget voltunk. Nem messze futottunk, mert láttuk, hogy nem jön utánunk. Továbbra is rejtőzködtünk. Az ijedtség nem vette el az örömünket. Az öregember ugyancsak megüthette magát, mert nagyon nehezen tápászkodott fel. De amikor láttuk milyen sántikálva megy a vízhez hatalmas nevetés lett úrrá rajtunk.
Mekkora élményben volt részünk pedig még a hálót nem is látta. Tovább lestük, ahogy megtisztítja arcát a Duna vizében és elindul vissza a kunyhó felé. Kellett a háló hogy kivesse a délelőtti húzáshoz. De amikor oda ért és nézte, hogy mi történt a hálóval nagyon elcsodálkozott, mert ő nem így hagyta itt. Ez már csak egy kis plusz volt nekünk az amúgy is fájó hasunknak. Még a Dodi meg is jegyezte nagy hahotázás közepette, ez a háló ma nem lesz kivetve!
Szerintem az öregember is tudta, hogy ma már nem halászik, mert túl sok ez mára. Láttuk, hogy nem megy vissza ki a vízre. De akkor most mit csináljunk? Arra, nem mehettünk, mert féltünk más irányba pedig nem lehet kijutni a félszigetről. Ez aztán a nem vicces! Tovább néztük az öregembert. Csakhogy nem vettük észre az idő múlását. Mindössze abból gondoltuk, hogy eljárt az idő, hogy nagyon éhesek voltunk a nap pedig már átbukott a fejünk fölött. Észre sem vettük, hogy délután van.
Az öregember kimosta a bográcsot a homoktól majd elkezdett főzni a frissen ki fogott halból. Nagyon nehezen telt az idő, részben az éhség miatt másrészt pedig a kilátástalan helyzetünk miatt. Az a másfél óra, amíg az étel elkészült nagyon hosszúnak tűnt, szinte egy örökké valóság volt. Amikor az étel készen lett az öregember tett néhány lépést felénk aztán ideszólt, hogy menjünk közelebb a tűzhöz. Nem volt mit tenni. Az éhség legyőzte a félelmet. Óvatosan közeledtünk, majd amikor oda értünk szépen lassan helyet foglaltunk a már kialvó félben lévő tűz mellett. Akkor fatányérokat hozott elő a kunyhóból, szedett a halételből mindenkinek ő maga pedig fogta az általunk megrongált hálót rendbe hozni.
Mi csendben ültünk és fogyasztottuk az ételt, amely olyan finom volt, amilyet az óta sem ettem életem során. Már nem nevettünk. Nem mertem a szemébe nézni az öregembernek, és úgy éreztem, hogy a többiek sem. Sőt egymáséba sem. Miközben a hálót javította a kezét elvágta egy éles eszköz, amivel dolgozott. Láttuk, ahogy törölgeti a vért a kezéről, de már ezt egyáltalán nem találtuk viccesnek.
Hirtelen éreztem valamit, valamit, ami a szívemet és az elmémet egyaránt szorította. Amikor megettük azt a finom ételt már késő délután volt sötétedett. Elindultunk hazafelé. Az öregember utánunk szólt: - Gyerekek, gyertek máskor is szívesen látlak! Ekkorra az a fura érzés, amit éreztem már könnyeket csalt a szemembe és nem mertem senkire sem nézni. Szótlanul mentünk egész úton hazáig. Még köszönni sem mertünk egymásra nézni, nehogy megpillantsuk egymás szemében a könnyeket. A nyár végén elköltöztünk szüleimmel más városba.
Most sok-sok év elteltével ismét itt állok a Duna partján azon a helyen ahol mindez megtörtént. Emlékemben tör elő e történet s közben a vizet bámulom. Az előttem elhaladó szárnyasból szinte alig látok valamit a könnyeimen át. Lassan teljesen úrrá lesz rajtam az érzés, amit akkor éreztem, amikor mindez történt.
Az a sok évvel ezelőtti nap határozta meg az életemet. Igyekeztem másoknak azt adni, amit tőled kaptam öregember. Mindig arra vágytam, hogy olyan lehessek, mint te. Szerettem volna fölemelkedni emberi magasságodhoz. Tudom, hogy most is nézel s látod, ahogy sírok. Örülnék, ha büszke lennél rám. Hatalmas kincs, amit tőled azon a napon kaptam tanulságként.
Köszönöm, öregember!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 22. Mär 2020, 01:57

Elmesélem, hogy mi az az ÚT keresés, itt nagy zavarok varnak!
https://www.youtube.com/watch?v=dca-qLp ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 23. Mär 2020, 01:38

A bőbeszédű asszony és a tojás

Egy szegény asszony Szilveszter napján talált egy tojást. Óvatosan betette kosarába és hazavitte. Másnap délelőtt összehívta gyermekeit a konyhába, megmutatta nekik a tojást és így beszélt:
- Látjátok, megtaláltam a szerencsénket. Ezután semmi sem fog hiányozni, gazdagok leszünk. Persze ezt a tojást nem esszük meg, hanem megkérjük a szomszédasszonyt, hogy tegye a tyúk alá. A szomszédasszony tyúkja kikelti, és lesz kiscsibénk. A csirkét persze nem esszük meg, hanem meghagyjuk, hogy tojjon sok tojást. Azt a sok tojást aztán kikeltetjük a csirkével. A sok tyúk majd sok tojást tojik, de nem esszük meg sem a tyúkokat, sem a tojásokat, hanem eladjuk. Veszünk a pénzen egy szép kis borjút. A borjút felneveljük tehénné, amely aztán sok kis borjút hoz a világra. Amikor már egész tehéncsordánk lesz, a teheneket eladjuk, és veszünk egy nagy darab földet...
Itt azután olyan lendületbe jött a tojással a kezében, hogy a tojás a földre esett és összetört.
A legkisebb gyermek sírva mondta:
- Legalább ezt az egy tojást megettük volna vagy eladtuk volna. Most se tojás, se tehéncsorda.
Mi vagyunk ez a szegény szerencsétlen, bőbeszédű asszony. Újév napján megbánjuk régi bűneinket, nagy elhatározásokat teszünk, aztán jönnek, mennek a napok és nem csinálunk semmit... Ne így legyen!

Schlomo Karlin (1738-1792) nyomán
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 24. Mär 2020, 02:47

Kire hat az átok?
Zen tanítómese az átkozódásról
Élt egyszer egy idős zen mester, aki nemcsak a meditációban, hanem a harcokban is jeleskedett. Már öreg volt, de mégis le tudta győzni a kihívóit. Híre elterjedt messzi földön és sok tanítvány jött hozzá.
Egy nap egy kételyes hírű, dölyfös, fiatal, erős harcos érkezett a mester falujába és azzal kérkedett, hogy Ő majd legyőzi az idős zen mestert. A fiatal harcos általában megvárta, hogy az ellenfele tegye meg az első lépést és megfigyelte támadója harcmodorát, gyengeségeit és aztán kegyetlenül kihasználva ellenfele gyengepontját villámgyorsan lecsapott. Eddig minden párviadalból győztesen került ki.
Az idős mester elfogadta a kihívást a harcra. Ott álltak egymással szemben és a fiatal harcos sértéseket és gúnyolódásokat vágott az idős mester fejéhez. A zen mester csak állt csendesen és tekintetét a gőgös harcosra szegezte szelíden. Amikor a fiatal látta, hogy sértegetéssel nem ér el semmit köpködni kezdett, majd pedig átkozódni. Az idős bölcs meg sem moccant csak állt türelmesen. Órák teltek el így. Végül a harcos semmi újat nem tudott kitalálni és megsemmisülten állt a zen mester előtt. Érezte, hogy alul maradt és elismerte a vereséget.
A „harc” végezetével a tanítványai körbevették az idős mestert és így kérdezték? – Mester, hogy tudtat elviselni ezt a sok gúnyt, sértegetést és átkozódást? Erre a Mester így felelt:
– Ha valaki ajándékot hoz, amit nem fogadok el, vajon kié marad az ajándék?


UI:

AZ EMBERI PSZICHÉ MANIPULÁLÁSA - ALAN WATT INTERJÚ [MAGYAR SZINKRON]
https://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 26. Mär 2020, 05:47

Megbocsátás különleges megközelítésben
https://www.youtube.com/watch?v=5G2kOE5 ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 27. Mär 2020, 06:57

Szalay Anikó
A találkozás
**
Sokat hallottam Teréz anyáról édesanyámtól annak idején, amikor „Rózsafűzér társulatukkal” horgoltak sebkötöző pólyákat a leprás betegei számára. Kezdetben nem ismertem őt, de egyre jobban felkeltette érdeklődésemet a betegekkel, leprásokkal való törődése, gondozásuknak felvállalása. Nagyon csodáltam, hogy nem kapja el a betegségeket.
Azt hallottam, hogy mindez azért lehet, mert szeretetből teszi és így nem fog rajta a betegség. Ezen is nagyon elgondolkoztam, és egyre inkább tisztelt példaképemmé vált. Később már volt róla képem is, melyek hátoldalán az ő általa mondott napi imák, felajánlások adtak erősítést az effajta alázattal és áldozattal végzett munkához.
Amikor évekkel később az idősek gondozása volt a munkám, egyre gyakrabban gondoltam rá és próbáltam az ő nyomán szolgálattá váltani napi munkámat. Minden, amit tehettem az idősekért, betegekért, sőt haldoklókért, azt igyekeztem szeretetből tenni, isteni szolgálatból az emberek felé. Meg kell vallanom, hogy ekkor kezdett igazán elégedetté, boldoggá tenni ez a feladat.
A ’80-as években aztán Teréz anya Magyarországon is létre akarta hozni rendjének egy kis csoportját. Ezzel kapcsolatban megkezdődtek a tárgyalások, mígnem, arra került a sor, hogy 1987-ben Teréz anya eljött, hogy személyesen megnézze és kiválassza a rendi nővérek helyét.
Én erről az időpontról mit sem tudtam. Egy ismerősöm megkért, hogy édesanyját hozzam haza a budapesti reptérről, mert az ő kocsija éppen szervizelésen volt.
– Nagyon szívesen… mondtam, de csak, ha navigálsz, mert még nem jártam ott egyedül.
Abban az időben épült meg a reptér új terminálja. Örültem is a kérésnek, gondoltam legalább körülnézhetek, míg ő az édesanyja érkezését várja.
Így is történt. Végigsétáltam mindenhol, megnéztem mindent - az emeletre érve egy-szercsak ott találtam magam a fotocellás ajtók előtt, melyek a repülőkhöz vezető folyosókat zárja le. És akkor - kinyílt az előttem álló ajtó és egyes-egyedül Teréz anya jött ki rajta. Hirtelen megelevenedett a kép, amit évek alatt őrizgettem magamban. Egy pillanat alatt villant át agyamon a felismerés, hogy valóban őt látom. Ez a pillanat, (most már tudom, Isten kegyelméből ) több percnyi kegyelemmel telítődött meg.
Rendi ruhájában, saruban, szerény, kissé hajtott test-és főtartással lépett ki a zsibongó térbe. Nem nézett fel, keresve az őt váró embereket, csak lehajtott fejjel állt ott egyedül. Én az első pillanatban megbénultam, legyökerezett a lábam. Nem tudtam megmozdulni és az útjából félreállni. Mikor Teréz anya - gondolom -, csak az én egy pár lábamat látta maga előtt, lassan felemelte a tekintetét, lábamtól felfelé egyenesen a szemembe.
Moccanni nem tudtam, szemem az övével találkozott, valami csodára mosolygó te-kintettel, és két kezem bátortalanul, de visszatarthatatlanul kinyúlt az ő keze felé. S miközben nézett rám, megérintett a szeretetnek eddig még sosem érzett melegsége, melyet egész testemen éreztem átáramolni. Két kezét átfogva, tiszteletem főhajtásra késztetett.
Ennyi adatott a kegyelemből, mely sokkalta több volt annál, mint amit megérdemelhettem. A következő pillanatban már többen siettek felénk, illetve Teréz anya felé, virággal, kamerával, és a rendezők máris körülvéve kisérték be a reptéri különszobába, hogy az első interjút megkapják tőle.
Azóta is úgy emlékszem rá mint Isten követére, aki miattam is jött, nem csak a missziós nővérei miatt, hogy megerősítve tevékenykedjek a nyájában. Legyen az Úr áldott ezért és Teréz anyát vegye fel a szentjei közé!

UI:

AZ EMBERI PSZICHÉ MANIPULÁLÁSA - ALAN WATT INTERJÚ [MAGYAR SZINKRON]
https://www.youtube.com/watch?v=v9fMw5EkRTc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 28. Mär 2020, 01:54

Békesség az emberi szívekben

A legjobb az, az ember számára, ha nem azt nézi, hogy neki mit kellene csinálnia a mindennapi életében, hogy az megfeleljen annak az elvárásnak, amit az Isten küld a számára. Az a helyes cselekedet, amikor az ember nem tartja számon a cselekedeteit, hogy most jót tette-e vagy sem hanem hiszi azt, hogy ez most jó.
De ezt csak abban az esetben képes a földi ember helyesen megcselekedni, ha a kapcsolata állandó az Istennel. Vagyis nem maga alkotja meg a feladatait, hanem a lelkében él a szeretet és ő annak engedelmeskedve végzi a mindennapi élet feladatait, munkáit. Mindent a gyümölcséről lehet felismerni. Minden ami történik a földi emberrel az életében, az mind azt tükrözi vissza, ami az ő lelkében él. Hiába próbálja a földi ember fényezni magát, az csak kifelé tudja megtenni, ideig – óráig, de a lélek az belülről csak azt tudja a felszínre hozni, ami a valóságot mutatja meg a földi ember lelkéből, az életéből.

Ebből is látni fogjátok a földön mennyi olyan ember él körülöttetek, akiről azt hiszitek, hogy a legjobb úton jár, mert kifelé azt mutatja meg magából, de a lelkében egészen más tulajdonságok vannak, amit az emberek egymáson sokszor észre sem vesznek, mert mást mutat magából, mint ami valójában a lelkében él.
Nem elegendő az, ha mindenki csak azt tudja a másikról, hogy ő mit csinál az életében, mert nem biztos, hogy az a valóságot fogja visszatükrözni a lelkéből. Fontos, hogy az emberek legyenek őszinték egymáshoz, úgy a családi életközösségben, mint a jézusi tanuló közösségekben.

Minden alkalommal csak azt tudjátok magatokból kiadni, ami a lelketekben él. Ebből is látható, hogy nem lehet másként élni a földön, csak igazságban és nem képmutatásban, mert a cselekedet az vissza sugározza azokat a nem igazságos cselekedeteket, amit az ember csak akkor ismer fel, ha valóban az igazságban él. Ha csak a maga által alkotott igazságban éli az életét, akkor csak az fog visszatükröződni a földi ember életén, munkáján és minden cselekedetén. Hiába tudja az ember azt, az írásokból, hogy hogyan kell élni a jézusi tanítás szerinti életet, ha nem tesz annak érdekében semmit sem, ha nincs mögötte szeretetteljes cselekedet, akkor az egész földi élete siralmas, mert üres. Nincs megtöltve azzal a szeretettel, amit Jézus tanított és meg is cselekedett földi élete során.

Ezért kérünk benneteket kedves földi testvéreink, hogy próbáljátok az életeteket átnézni, átértékelni, hogy mennyire állna az meg az Isten mérlegén, ha most azt mondaná nektek, hogy a földi életetek csak eddig tartott. Itt az elszámolás ideje. Mit tudnátok felmutatni a szavaitokon kívül, amit nagyon jól tudtok. Csak nagyon sokszor üresek, nincs mögötte Isteni szeretet által végzett cselekedet. Próbáljátok magatokat egy kicsit más szemüvegen keresztül nézni, ne a saját, homályos kissé megtöredezett üvegen keresztül, mert azon keresztül csak a saját akaratotok általi képet fogjátok látni, ami nem egyezik meg azzal, amit az Isten elvár a gyermekeitől, amiért lehetőséget adott nekik a földre születéssel a hibáik kijavítására.

Békés, szeretetteljes Újesztendőt kívánunk nektek kedves földi testvéreink, akik veletek együtt örülünk minden jó cselekedeteiteknek.
Ámen

2008.12.30. Imre Margit
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 29. Mär 2020, 08:03

Ebéd egy hajléktalannak
Mercs Erika

Ma karácsonyi nagybevásárlást csináltam. Általában utálok bevásárolni. Ma sem volt ez másképpen. Amikor végeztem, a kocsit tolom az autómhoz, és egy hajléktalan jön felém. Meg kérdezte adnék-e neki tüzet. Azt nem tudtam adni, de ha éhes, azon segíthetek. Mondta, hát ő tegnap este óta nem evet, most 17:10 van. Megkértem várjon, bepakolok az autómba, és meghívom a bevásárló központba enni.
Ellenkezett, hogy őt onnan ki fogják küldeni. Megértettem vele, addig még velem van, ez nem történhet meg. Na, mint ha kicsit megnyugodott volna, pakoltam a táskákba, ő segített és közben beszélgettünk.
Elmesélte ács volt, maszek. Mivel a megrendelők nem fizették ki, tönkrement. Mindent elveszített. A családot, otthont, munkát.
Mióta utcára került iszik is, mert a hideget amúgy sem lehetne pálinka nélkül kibírni, meg a szép múltját, családját így tudja elfelejteni. Miután bepakoltunk, mondom, neki mehetünk. Ő erre azt mondta, ő mégsem jön be, mert fél, hogy kiküldik. Megint győzködtem, még nagy nehezen a korgó gyomra miatt igent mondott.
Belépünk a bevásárló központba, megyünk a gyorsétterem felé, akkor veszem észre, hogy egy biztonsági őr követ bennünket. Nem tulajdonítottam különösebb figyelmet rá, hisz mi enni szeretnénk. Nézegetjük, mit szeretne kérni, mondtam bármit kérhet, a lényeg, hogy forró levest is válasszon. Ott tanakodunk, mire oda lép a biztonsági őr. Meg kérdezte minden rendben van-e. Mondom neki igen, és hogy milyen figyelmes, hogy minden vendégnek ugyan ezt a kérdést felteszi. Erre tudatta velem, hogy nem minden látogatónak teszi fel ezt a kérdést, csak olyanoknak, akik nem illenek be az áruház megszokott közönségéhez.
Tudattam vele, velünk minden rendben, legyen szíves hagyni, rendelni és enni minket. No, erre elvánszorgott, de csak pár lépésre tőlünk. Rendeltünk, várjuk, hogy megkapjuk az étel, erre becsomagoltan oda akarják adni. Én nagyon néztem és meg kérdeztem, hallotta e tőlem azt a kérést, hogy elvitelre. Ő nem hallotta, de nem szeretnék, ha a hajléktalan ott enne, nem jó fényt vet a gyorsétteremre. Na, erre én jól felhúztam magam. A hátam mögött sor állt. Hangosan megkérdeztem az emberektől, hogy zavarja e őket ha egy hajléktalan aki tegnap este óta nem evett, és a hidegben éjjel, nappal kint az utcán kell élnie, egy forró levest elfogyaszt. Mindenki meg volt döbbenve, és elkezdték a felháborodottságukat kifejezni. Milyen embertelen bánásmód stb. Az emberek mellénk álltak, és kénytelenek voltak megengedni, hogy ott bent együnk.
Kicsomagolták az ételt, és ahogyan azt megszoktuk megkaptuk, leültünk.
A hajléktalan (Péter), nekilátott a levest enni, az emberek néztek bennünket, ahogyan evett, az a megtört arc, én csak néztem és könnyeztem , a mellettem lévő asztalnál a hölgy a két gyermekével ugyan azt tette, mint én. És aki körülöttünk volt, csendben és látszólag meghatódva figyelték Pétert. Miután megette a levest hozzá látott rántott húshoz és a krumplipüréhez, mert a krumplipüré a kedvenc körete. Alig kezdett a másodikat enni, egy kedves úr oda jött hozzánk, és egy szatyrot adott át Péternek, boldog karácsonyt kívánt. Gyümölcs volt benne.
Egy másik asztaltól felállt egy másik úr, és Péternek 5000 Ft-ot nyújtott át boldog karácsonyt kívánva. Péter csendben tovább evett és közben sírt. Annyira sírt, hogy szalvétát kellett neki adnom. Erre felállt a másik asztaltól az 5 év körüli kisfiú, oda jött Péterhez, megrázta pici kezeivel Péter lábát, és azt mondta neki - ne sírj bácsi. Erre felállt az édesanyja, ő is oda jött, zsebkendőt adott Péternek és 1000 Ft-ot.
Péter rám nézett és azt mondta, a három év alatt annyi emberséget nem tapasztalt, mint most egy óra alatt. Megette az ételt, és kezdtük felhúzni kabátunkat, amikor az étteremből ki jött egy kedves hölgy, és azt mondta Péternek, minden nap 16 és 18 óra között menjen be és kap egy tányér meleg levest. Erre én ledöbbentem. Ahol még egy órája, kiszolgálni sem szolgálták volna ki, most ingyen levest kap minden nap.
Péter nagyon hálás volt, és én is. Mindenkinek, aki ma délután segített és emberszámba vette Pétert, nagyon köszönöm.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 29. Mär 2020, 08:06

Otthagyja a szemetet a párod? Rendetlen? Eldobja a koszos alsónadrágot vagy a bugyiját? Nem mosogat el? Főbenjáró BŰN!
és egy kis időutazás.....
https://www.youtube.com/watch?v=FKWhARQ ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 30. Mär 2020, 03:35

A csodákról

Taiki tanítás

Scyta Pap Miklós – Taiki a beavatás titka – részlet a könyvből

– Mit tudnak az indiai csodatévők?
– A fakírok, guruk, egy részét ismerik és gyakorolják az ősi tudásnak. Azt a részt őrzik, és gyakorolják, de fogalmuk sincs az egész lehetőségéről. Az ősi egységes tudás ugyanis darabjaira hullott szét és a mai kulturák hagyományai csak a részecskéit birtokolják.
– És akit tömegek imádnak?
– Amikor valakit imádnak, az már önmagában gátat jelent a fejlődésben. Aki más embert imád valami különleges dologért, ez akár guru, vagy rock sztár, akkor önmagát alacsonyítja le ezzel, és önbizalmát veszti el. Sosem tapasztalja meg, hogy mire lenne képes.
– Aki tömegeknek mutat be csodákat, az csak tudhat valamit?
– Bárki képes csodákra. Van aki ösztönösen érzi ennek a módját és megcsinálja néhányszor. De tömegek előtt és naponta rendszeresen nem lehet csodát véghez vinni, ahhoz már bűvész trükk szükséges.
– Nem lehet naponta csodákat csinálni?
– Jézus is mindent csak egyszer mutatott be, hogy ez is lehetséges, de nem élt vissza az erővel. Nem csinált üzletet belőle.
– Az egyházak csináltak üzletet.
– Igen, de ők már nem tudnak csodákat tenni. Aki naponta aranyat és gyémántot materizálna, annak nem szükséges a hívek tömegeit megpumpolni, hogy milliárdos üzlet legyen mögötte.
– Igazad van.
– Az emberek uralkodni akarnak a világon, uralkodni akarnak a természeten, pedig magukon sem képesek uralkodni.
– Ezt hogy érted?
– Mások életét akarják megváltoztatni, pedig a sajátjukkal sem bírnak, másokat akarnak gyógyítani, pedig fogalmuk sincs az egészségről.
– Értem, ha másokat akarsz legyőzni állj meg a saját lábadon?
– Te is csak bemagolsz mondásokat, frázisokat, de nem érted.
– De értem. Először én legyek tökéletes, csak utána akarjak másokat változtatni
– Senkit nem kell megváltoztatni.
– Akkor hogyan segítsek?
– Mindenki önállóan fejlődik, nem szabad rákényszeríteni a célodat.
– Mint a szülő a gyerekre? Amit nem ért el azt a gyerekből akarja kisajtolni?
– Hasonló.. Pedig a példamutatás a legjobb nevelés. Neked kell fejlődni, hogy a környezeted fejlődjön.
– Nem erről akartál beszélni.
– Nem. Az önuralomról, a vágyakról.
– A szenvedést a vágyak okozzák, mondta Buddha, tehát el kell nyomni a vágyakat?
– Eszedbe ne jusson, attól csak még erősebben törnek a felszínre.
– Akkor hogyan?
– Önuralom fejlesztésével, az ösztönök, képességek megnyitásával.
– Hogy kezdjem el?
– Beszéltem a túlélési gyakorlásokról, hogy ne szenvedésként éld meg az extrém helyzeteket, hanem élvezd, legyen IZE.
– Ezt tudom.
– Így kell egy böjtöt is végigcsinálni, függetlenül a hosszától.
– Ezt is ismerem.
– Önuralom, hogy amikor lusta vagy valamit megcsinálni, akkor is tedd meg, ne akkor egyél amikor éhes vagy, mert akkor a tested fog irányítani, hanem amikor TE megengeded a testednek, hogy táplálkozzon, ne akkor öltözz melegebben, amikor fázni kezd a tested, hanem amikor TE megengeded.
– Ez egyszerű, ne a testi vágyak irányítsanak, hanem a szelem uralkodjon.
– Így van, ekkor tudsz uralkodni a vágyakon, érzelmeken, szokásaidon, addig csak a rabjuk vagy.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 31. Mär 2020, 04:54

Egy 19 századi legenda szerint, az igazság és a hazugság egy nap találkozik.
A hazugság az igazat mondja: "csodálatos nap ez a mai nap"! Az igazság gyanakodva néz az égre, de a nap valóban igazán gyönyörű volt. Sok időt töltenek együtt, majd végül egy kút mellé érnek. A hazugság ismét az igazat mondja: "a víz nagyon csodálatos, menjünk együtt fürödni!" az igazság, ismét gyanakodva vizsgálja a vizet, de rájön hogy valóban nagyon csodálatos.
Levetkőznek és elkezdenek fürdeni. Hirtelen a hazugság kijön a vízből, felveszi az igazság ruháit, és elmenekül. A dühös igazság utána fut, hogy megtalálja a ruháit és hazugságot.
A világ amikor meztelenül látja az igazságot, megvetéssel és dühvel tekint rá.
A szegény igazság ezután visszatér a kútba, és örökre eltűnik hogy ott rejtőzzön szégyeneben.
Azóta a hazugság a világ körül vándorol az igazság ruhájában, kielégítve társadalom igényeit, mert a világ nem kíván találkozni a meztelen igazsággal.


UI:

A megbocsátásról Popper Péter
https://www.youtube.com/watch?v=DpRawuPplO0
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 31. Mär 2020, 05:00

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 2. Apr 2020, 00:14

Történelmet formáló médiumok esete

a./ Az orléans-i szűz hiteles történetét 1853 decemberében kezdte írni egy DUFAUX ERMANCE (olv. Düfo Ermansz) nevű francia lány 14 éves korában. Vallomása szerint sugalmazás révén, vagyis médiumi úton. Szóval: exázisban, és állítása szerint maga JEANNE D’ARC mondotta néki szóról-szóra tollba, hogy miket írjon le. Felsorol olyan ismeretlen adatokat és neveket, amiket csak a legújabb kutatások igazoltak utólag. Azóta fölfedezett történelmi okmányok és iratok kétségtelenül bizonyítják a médiumi írás hitelességét.

Ez volt az a híres manifesztáció, amely megindította Franciaországban a szellemhitet, Allan Kardec munkálkodását.

Csatolva van a könyvhöz a leány atyjának három levele is, amelyben leírja, hogyan lett kislánya írómédiummá, és írta meg Jeanne D’Arc élettörté­netét. Nem könyvtári búvárkodás útján, hanem bizalmas családi körben tar­tott szeánszokon belső sugalmazás útján. Szülei az asztal körül ülve beszélgettek vele, amíg keze öntudatlanul vetette papírra az általa hallott sugalmazásokat. Csodálkozva kérdezte szüleitől: „Hát ti nem halljátok, amit Jeanne b’Arc hozzám beszél?”

Közli, hogy annak idején ő is - mint most a médium - hangokat hallott, azt, hogy „Orléans városát fegyveresen kell megszabadítanom az ostromló angoloktól, és a királyt ünnepélyes koronázásra Reimsbe vezetnem. Ezt el is végeztem, mert ezt nekem az én szent szellemeim nyilatkoztatták ki!”

A fentieket Hock Jánosnak: „A láthatatlan világ munkája” című könyvé­ből hozzuk, aki ehhez a következő megjegyzést fűzi:

Jeanne D’Arc hiába volt tisztalelkű leány, alázatos és jámbor lélek, aki térdrc esve vallotta magát hívő kereszténynek, hiába hivatkozott szt. Mi­hályra, sugalmazó jó szellemére, hittudós bírái az ördög cimborájának tekin­tették, és ítélték tüzhalálra. Ötszáz évvel később azonban az Egyház szentjei közé iktatta, approbálta látományait, vagyis elismerte, hogy csakugyan érintketett anyagtesten kívül élő szellemekkel, az ő szentjeivel, akik őt sugalmazták, irányították és támogatták Istentől nyert feladatának elvégzésében. Kortársai megégették, ma Rouen piacán felállított gyönyörű szobrán soha le nem hervad a friss virág!

Fenséges hivatás a médiumitás, ha ezt a képességet valaki Isten dicsösé gére és embertársainak a javára használja fel.

b./ A rabszolgaság eltörlésének előkészítése és végrehajtása az Egyesüli Államokban ugyancsak a láthatatlan világ egyik mesterműve volt. A szel lemtestvérek oldozták le a rabszolgaság láncait. Céljuk eléréséhez itt is egy szerény, egyszerű leánymédiumot: NETTY COLBURN-t használták fel eszközül. Ő lett az összekötő kapocs, aki a szellemi erők indításait közvetí tette azzal a földi vezérrel, akit a felsőbb hatalmak a cselekvésre kiválasztottak, nevezetesen LINCOLN ÁBRAHÁMOT.

A részletek Clemens és Hock J. leírása szerint a következők:

"Mikor 1861-ben Lincoln az elnöki széket elfoglalta, még akkor is ünnepélyesen kijelentette, hogy a rabszolgaság kérdését nincs szándékában fegyverrel megoldani. A háború változó szerencsével hullámzott, és az első év végén éppoly eldöntetlen volt, mint kezdetben. Az északi hadseregben bizonyos fáradtság jelei mutatkoztak, nőtt az elégedetlenség, szomorú karácsonyuk volt. Ekkor egy váratlan esemény történt. A kitűnő médium, Netty Colbum katona fivére sebesülten Washingtonba került, ezért Netty anyjával együtt odament, hogy testvérét ápolhassa.

A leány esténként egy szellemhívő körbe járogatott, ahol kiváló médiumi képességével nagy feltűnést keltett. Lincoln felesége maga is látni óhajtotta a fiatal lányt, és amikor az kisírt szemekkel megjelent előtte, jóságos részvéttel kérdezte, mi a baja? Mikor megtudta, hogy beteg fivére miatt aggódik, mert egy félreértés miatt szökevénynek tekintik, közbenjárt, hogy a szabadságát hosszabbítsák meg.

A következő szeánszon már az elnök felesége is részt vett, és kifejezésig juttatta óhaját, miszerint, szeretné őt a férjének is bemutatni. Ez egy decemberi estén így történt:

Lincoln asszony társaságának egyik tagja, aki szintén médium volt, a nyitott zongora elé ült és művészi inspirációval egy győzelmi indulót rögtönzött. Mikor az utolsó ütemeket játszotta, az elnök a terembe lépett és Netty felé közeledett azt kérdezve tőle: „Hogyan tud Ön beszélni a szellemeivel? A nagy zavarba jött félénk, remegő Netty egyenes válasza helyett - miután a társaság helyet foglalt - extázisba, vagyis transzba esett.

Pár perccel előbb még alig tudott beszélni, de most egyszerre határozott és energikus hangon beszélt az elnökkel olyan dolgokról, amiket csak ő értett meg egyedül. Szavait szinte férfias hangsúlyozással ejtette ki, és azt mondta, hogy „ragaszkodjék szilárdan a szándékához, és egy betűt se változtasson a felszabadítás kiáltványának a tervezetén. Ezt a proklamációt még az év végén tegye közzé. Ez lesz az Ön kormányzatának és életének a koronája. Ne hallgasson azokra, akik majd tanácsolni fogják a módosítást vagy a közzététel elhalasztását. Ezzel fogja betölteni azt, amire a Gondviselés Önt választotta!”

Az elnök ezután a médiumhoz fordult és így szólt: „Gyermekem, Ön­nek egy különös adománya van Istentől. Hogy Tőle jön, nem kétkedem, köszönöm, hogy eljött hozzám ma este. Sokkal fontosabb dolog ez, hogysem a jelenlévők közül bárki is elképzelhetné!”

Mindez szóról-szóra beteljesedett. A proklamációt 1863. január 1-jén Lincoln közzé is tette, ami óriási hatással volt a hadseregre, végül is a háború sikeres befejezésére.

Forrás: Pataky Árpád "Bevezetés a spiritológiába" című könyvéből

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 3. Apr 2020, 01:06

Fertőzés Teljes Film Magyarul 2011
https://www.youtube.com/watch?v=sENYyEr ... wAR3WdHQqP
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 4. Apr 2020, 05:19

Hétvégi filmajánló

A szív dallamai (Teljes film, 1999)
https://videa.hu/videok/film-animacio/a ... 2rO1-8ruyw
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 5. Apr 2020, 04:41

Egy indiai bölcs meséje – A boldogság titka

Sok-sok évszázaddal ezelőtt élt egy bölcs Indiában, aki azt állította magáról, hogy ő a világ legboldogabb embere, mivel két varázsládájában őrzi azokat a titkokat, amik bárki életét boldoggá tudják tenni. India mohó fejedelmei hatalmas kincseket ajánlottak fel neki a ládákért, több alkalommal is betörtek hozzá tolvajok, de soha senki nem találta meg a ládákat.
A fejedelmek minél inkább próbálták a varázsládát megszerezni, annál irigyebbé és boldogtalanabbá váltak. Miközben ők egyre keserűbb életet éltek, a bölcs napról-napra boldogabban élt.
Egyszer csak egy kisgyermek lépett be a bölcs otthonában, és így szólt: ”Mester, szeretnék én is olyan boldogan élni, mint te. Megmutatnád nekem, hogy hogyan lehetek boldog?”
A bölcsnek megtetszett a gyermek nyíltszívűsége, tisztasága, és ezt válaszolta:
“Igen, megmutatom neked, hogyan lehetsz boldog. Ülj le, és figyelj jól! Valóban két varázsládám van, amelyben a titkokat őrzöm: az egyik a szívem, a másik az eszem, és ezekben összesen nyolc titok van elrejtve.
Íme, a nyolc titok:
1. Tudd, hogy az Isten mindig veled van, és hálásnak kell lenned mindazért, amid van.
2. Szeretettel kell bánnod önmagaddal. Minden este és reggel ezeket kell elmondanod: Fontos, értékes, okos ember vagyok. Sokra vagyok hivatott, és nem létezik olyan akadály, amit ne tudnék legyőzni.
3. Éld is át azt, amit mondasz: ha okosnak tartod magadat, viselkedj okosan. Ha bátornak tartod magad, akkor ne félj cselekedni. Ha képesnek tartod magadat az akadályok legyőzésére, akkor győzd is le az összes akadályt.
4. Soha ne légy irígy másokra. Ha mások már elérték a saját céljaikat, akkor érd el te is a saját céljaidat.
5. Ne táplálj haragot a szívedben senki iránt. A harag nem engedi, hogy boldog legyél, ezért bocsáss meg másoknak.
6. Soha ne vedd el azt, ami a másé. Ha te ma elveszel valamit valakitől, holnap tőled értékesebb dolgot fognak elvenni. Ha tartozol valakinek, akkor fizesd meg a tartozásodat, és add vissza azt, ami nem téged illet. Ez a lelki békéd alapja lesz.
7. Ne tégy rosszat senkivel. A világ összes élőlénye tiszteletet, szeretet érdemel.
8. Minden reggel mosollyal ébredj, és fedezd fel a jót és a szépet a körülötted lévő világban. Anélkül segíts másoknak, hogy azon gondolkodnál, mit fognak cserébe adni.
A boldogságot őszintén keresőknek pedig add át ezt a nyolc titkot, hogy ők is boldogan élhessenek!”
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 6. Apr 2020, 00:32

Apám, anyám azt mondta…

Anyám azt mondta, fiam, mindig légy jó s igaz, mert ki, mint vet, úgy arat!
Apám azt mondta, fiam, ne kövess minden szabályt, légy mindig önmagad!
Anyám azt mondta, fiam, elmondok majd minden nap érted egy imát!
Apám azt mondta, fiam, bármi is lesz, higgy magadban, s tiéd lesz a világ!
Anyám azt mondta, fiam, mindig helyezd szíved abba, mit csinálni akarsz!
Apám azt mondta, légy kemény, mert az élet sokszor elvesz majd, hiába kaparsz!
Anyám azt mondta, fiam, élj őszintén, mert csak így lesz áldás élteden!
Apám azt mondta, lesz, hogy hibázol, de a férfi, akkor férfi, ha harcol, s övé lesz a végtelen!
Anyám úgy mondta, fiam, ne csak nézz, láss is, és mindig használd az eszed!
Apám úgy mondta, fiam, törj át minden akadályon, ha az álmaidért teszed!

Tudod anya, nem sikerül mindig helyesen élni, de igyekszem. Apa, a szabályokat nem sikerült mind megtanulnom, így betartani sem tudtam. Nem tudom, anya, az imáid eljutnak-e az égbe, de hiszek magamban, s a jóban. És igen, apa, mindent szívből teszek, és próbálok erős maradni. Megtanultam, hogy a „mi” több az „én”-nél, s hogy nincs nagyobb varázs, mint adni, s nem elvenni. Megtanultam, hogy milyen könnyű kimondani: „Sajnálom”, ha szívem tényleg bánja, amit tettem. Megtanultam meglátni az élet csodáit, s benne az embert, kinek természete néha ijesztő szélsőségeket mutat. S megtanultam, csak akkor halnak meg a dolgok, ha már nem hiszek bennük. Ha már nem hiszem a csodát, s hogy álmaim eljönnek a képzelet hídján hozzám.
Megtanultam, hogy örökké meg kell, őrizzem a kis srácot a szívemben, mert ő mindig fent tart benne egy helyet a csillagoknak. Ő még tud álmodni, s nincs szebb fényüknél.
Szóval, remélem anya, hogy megtanultam jó emberként, helyesen élni. De ha nem is teszek mindig mindent jól, ígérem, igyekszem lemosni minden hibám, mely lelkemre tapad. S remélem, ha egyszer visszanézek az életemre… büszkén tehetem majd, s elmondhatom, hogy szívem lángolón szeretett, mindig kereste a jót, és sokaknak segített.

- Peter Noel -
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 6. Apr 2020, 23:47

Csodálatos, hogy részt veszel a 4 napos ingyenes, online bevezető kurzuson Dr. Joe Dispenzával!

Dr. Joe Dispenza korunk egyik legbefolyásosabb spirituális tanára. Tanításai most először érhetők el Magyarországon, magyarul!

Amit ezen az online kurzuson megtanulhatsz, a feje tetejére állította a tudományt.

Megtanulhatod, hogyan tudod az elméd és a tested programozni. Hogyan tudod a múltad magad mögött hagyni, teljesen meggyógyulni és, hogyan tudsz az áloméleted közelébe kerülni.

Ezt a kurzus együtt végezzük 2020. 04. 20-23-ig :-)!

Amit tudnod kell:

- A 4 napos online bevezető, ingyenes kurzus minden napján (2020. 04.20-tól) reggel kapsz egy e-mailt tőlünk a napi videókkal (ha esetleg később csatlakozol, az e-mailekben ott lesz a korábbi napok linkje is).
- Mivel ez egy zárt tréningcsoport lesz, fontos, hogy az e-mailedet megadd, és ha rákérdezünk az e-mail címedre, akkor meg kell erősítened. Így lesz a videó elérhető számodra.


https://drjoedispenzahungary.com/optin/ ... y0-welcome


- Abban az esetben, ha vannak olyan barátaid, akik szeretnének részt venni ezen a csodás utazáson, itt is jelentkezhetnek: https://www.drjoedispenzahungary.com/optin
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 6. Apr 2020, 23:51

Húsvét. Élet –halál –feltámadás

Érdekes módon eddig négy esetben sikerült olyan beteg embereket átsegíteni a másik világra, aki vagy féltek tőle, vagy valamiért ragaszkodtak az élethez, miközben panaszkodtak, hogy szenvednek nagyon, jó lenne elmenni de......

Egyik a nagymamám volt, aki “félt a haláltól, és nem hit a halál utáni életben”, hiába beszéltem neki, de volt egy testen kívüli élménye, találkozott a halott rokonokkal, apámmal, a férjével, testvéreivel éjjel egy fényvárosban, és akkor jött rá, hogy mindín igaz, amiről eddig beszéltem. Közösen kértük Istent, hogy vigye el, most már nem fér semmitől, és tiszta szívvel kérte ezt!
Este mosolyogva elaludt a fotelben, megállt a szíve.

Sok ember fél a haláltól, mert.....

A halálfélelem mögött megfogalmazhatatlanul is számos ok létezik: - például:

- ha az ember élete, körülményeik jobbak, mint a szférabeli állapota volt (ezt tudat alatt érzi.)
- ha nincsenek megérzései az élete előtti létezéséről ( a végleges megsemmisülés fóbiája)
- ha megérzi, vagy tisztában van vele, hogy eredménytelen életet élt, és tart a
a következményektől.
- ha túlságosan jó körülményeket tudott teremteni a maga számára (képtelen elszakadni
ezektől)
-túlzottan kötődik hozzátartozóihoz (akár nem tudja a közelségüket nélkülözni, akár
azt hiszi, hogy Ő nélkülözhetetlen a számukra)
- a gyenge lelkekbe táplált felfokozott életösztön hatására (ezek különben nagyon
könnyen dobják el maguktól az életet)

Névtelen szellem közlése a Halálfélemről:

„Mivel az emberi lét a nemlétezésről még nem esett messze, ezért beletörődik, de bele nem nyugszik az elmúlás gondolatába. Az emberi állapot a szellemi állapothoz hasonlóan olyan mint egy félálom, amit reggel álmodik végig a földi ember; ébren is van, nem is, alszik is meg nem is”….

…..”minden fájdalom, minden borzalom, minden rémület, ami az élet elvesztésének gondolatával jár, ebből az élettörvényből lép elő; és nagy szüksége van erre az embernek, hogy a sötétségből a világosságra, a halál állapotából az élet ragyogó útjára lépjen

Másik két eset két nagyon régi Ügyfelem volt, már öregek voltak, elmúltak 90 évesek, kórházban szenvedtek. Mindkettővel sokat beszélgettem élet – halál kérdésekről, és mindkettő megkért a felesége által, hogy menjek be a kórházba hozzájuk Két év telt el a két esett között. Komoly beszélgetés volt, pedig az egyik éber kómában volt már egy napja (egy barátommal mentem be hozzá két riasztójavítás között aki tanúja volt az esetnek), visszajött az éberkómából, beszélgetett velem, üzent a feleségének is. Beszélgetés után megáldottam, és mosolyogva elbúcsúztunk egymástól, majd “visszament az éber kómába”. Felesége másnap bement hozzá, bevitte amit kért, (egy tárgyat kellett megmutatni neki, most a részletekbe nem megyek bele), majd két nap múlva békésen elment. Másik Ügyfelem is majdnem így járt, Ő is találkozni akart vele, alig volt magánál, de bizonyosságot akart még egyszer pár dologról, majd.. másnap elment.
Amúgy mindkettő érdekes módon a halálközeli élményről kérdezett újra!

Negyedik alkalommal egy barátom édesanyja haldoklott már fél éve májrákban, és csoda volt, hogy még élt. Soha nem volt vallásos, templomba se járt. Halála előtt elköltözött a régi házából, és az új helyen valami vallásos gyülekezettel találkozott, ahol beszéltek a pokolról és jól ráijesztettek! És azt hitte, hogy Ő oda fog kerülni, mert biztosan nem járt templomba, és nem élt emiatt Jézusi életet!
Egy órás beszélgetés után elmondtam, hogy nincs pokol, és nincs mitől emiatt félnie, amit megértett, és megnyugodott. Rá párnapra féléves haldoklás után sikerült elmennie.

Miért is beszélek erről húsvétkor?
Ma meglátogattam egy nagyon beteg barátomat, aki nagyon le van robbanva, legszívesebben öngyilkos lenne, de ismeri a szellemi törvényeket, így ezt nem teszi meg.
Tünetei szerint már fél éve meg kellett volna halnia, de valami csoda folytán még él, ami érthetetlen.
Megjegyzem ez a változás, a betegség és haldoklási folyamat része életünknek, de ez személyenként változik, karmikus, feladat, stb...
Eljutottunk a beszélgetésben arra a szintre, hogy együtt imádkoztunk azért, hogy Jézus segítsen, “húsvéti kívánság” és tiszta szívvel kértük mindketten.

Remélem “imánk” meghallgatásra talál, és sikerül neki elmenni abba szép világba, amiről Jézus is beszélt, a sokkal szebb világba, az Atya világába!

Írta: Karsay István, 2015. húsvét.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 8. Apr 2020, 04:30

Húsvéti szelleműzés



Van egy nagyon régi kedves lánybarátom, nagyon komolyan foglalkozik ezoterikus dolgokkal, és ismeri a szellemtani dolgokat is, nemrég kellett az egyik iskolájában kötelező tantárgyként elolvasni „Greber: Kapcsolat isten szellemvilágával” című könyvét.

Megkeresett egy hete, hogy komoly dolgokat észlel magán, jó lenne sürgősen találkoznunk.
Amikor megláttam megdöbbentem, mert aranyos pofikáján valóban látszódtak a megszállottság jelei, zavarta a fény, nem mert a szemembe nézni. Ennek a fő oka, hogy a szem a lélek tükre, és ekkor belenézhettem volna a megszálló szemébe is!
Így megfogtam a kezét, ezen keresztül sikerült kapcsolatba lépni a hozzá csatlakozó lélekkel, és magállapítottam, hogy egy férfi lelke kapcsolódott hozzá.
Nem sokára elvette a kezét, mert erős energiaáramlást érzett, és nagyon zavarta!
Megbeszéltünk egy komolyabb találkozót, mert ez igaiból „állapotfelmérés” volt.

Megjegyzem csendben, hogy eddig három alkalommal gyógyítottam megszállt betegeket, minden alkalommal eddig sikeres volt.

Egyszer Turán, ahol egy hölgyben a meghalt édesanyja jelen volt, majd amikor anyucit sikerült rávenni, hogy távozzon a lénye testéből megszólalt benne a hét éve maghalt apósa is, és kérte, hogy neki is segítsek elmenni, és sikerült elküldeni.
Később egy barátomon sikerült segíteni, akit szintén a meghalt apósa szállt meg, de itt nehezebb volt a helyzet, mert bússzúból szállta meg, és komoly munkát okozott, és 4 napba telt, mire eltávozott.
Harmadik alkalommal Debrecenben sikerült egy hölgyet megszabadítani, itt már nagy segítség volt Dr.Edit Fiore vezetett megszabadítása, mert ezzel sikerült nagyon könnyedén elküldeni a becsatlakozó lelket.
http://data.hu/get/2413889/Edit_Fiore.zip
Az anyag második része foglalkozik a konkrét megszabadítási technikával!

Húsvét vasárnapján eljött hozzám, a kis szentélyemben, ahonnan szoktam írni a leveleimet leültünk, és gyertyát gyújtottam, és elkezdtem a „gyógyítást”.
Feltettem a megszabadítás mp3 meditációt, erre ő felpattant, mint egy igazi megszállott elkezdett vergődni, és ki akart szaladni a szobából, hogy ő hazamegy!
Én nehezen visszaültettem, kikapcsoltam a hanganyagot, és kézzel vettem kezelésbe, megtisztítottam energiával jézus segítségét kérve.
Az eredmény meglepő volt, szédülést érzett és komoly hányingert, és ennek nagyon örültem, mert ezek a jelenségek akkor jelentkeznek, amikor kezd megszabadulni a megszálló lélektől.

Nagyon nehezen viselte a dolgokat, alig tudta a szemét kinyitni, én kértem, hogy nézzen a szemembe, de nem sikerült. Ekkor mégegyszer nagy erővel megtisztítottam, magamhoz öleltem ekkor, és elkezdett zokogni, majd pár perc múlva, amikor leültünk egy tiszta tekintetű lány nézett rám!
Most feltettem újra a Fiore anyagot, amit végighallgattunk közösen, látszott, hogy ő is, és a hozzá csatlakozó lény is figyelemmel hallgatja.

Ekkor végre a szemembe tudott nézni, és megkértem, hogy kapcsolja ki magát, és most a hozzácsatlakozó lénnyel akarok beszélni!

Felvettem vele a kapcsolatot, és a következőket tudtam meg tőle:
Jánosnak hívták, és 24 éves volt, amikor hátba lőtték. Egy mezőn pillangókra vadászott, mert gyűjtötte őket, a balkánon élt, nem messze tőlünk. Katonák szórakozásból, akik terepjárókkal a mező szélén álltak szórakozásból hátba lőtték!
Soha nem halott a halál utáni életről, és mindig keresett magának egy testet akihez hozzácsatlakozik, mert azt hitte, hogy ez a normális állapot!

Én elbeszélgettem vele, szeretettel elmondtam, hogy ő most hol van, hova kell mennie, nem kell félni a haláltól, sőt neki már nagyon jó, mert nem kell a fizikai testben nyomorognia, mint nekünk, hanem szabad, és a gondolat erejével oda mehet, ahova akar. Még a végén tréfálkoztunk is!
Nagyon fontos volt a számára, hogy mi lesz a gyilkosaival!

Én elmondtam, hogy ők egy alsó szellemi szférába kerülnek (Pokol szféra üstök nélkül), Isten igazságossága tökéletes, beszéltem Jánosnak a dimenzió – korszakváltásról – és arról, hogy ők minden különleges ítélet nélkül most, egy alsóbb napkörbe kerülnek, ahol több milliárd év múlva kapnak újra tudatot, és kezdik elölről szellemi evolúciójukat. Azt hiszem ez volt az a pillanat, amikor János (a megszálló) megnyugodott, és eltávozott a barátom testéből.

A beszélgetés végére a barátom olyan volt, mint évekkel ezelőtt, amikor megismertem!
Megbeszéltünk egy találkozót a hétre, egy ellenőrző tisztást végzek nála.

Az egésznek volt egy nagy záró poénja is!

Egy sérültek telepe van velünk szemben, és itt van egy skizofrén barátom, akiben hét szellemi lény van, mindegyikkel összebarátkoztam, tudom kezelni, velem engedik el egyedül a telepről. Csak megjegyzem, hogy szerintem a benne lévő lényeknél van, amelyik 40 van, amelyiknek legalább 180 az IQ -ja!
Az egész arcán lehet látni a megszállottság teljes tünetét, látszik, hogy sérült. Bolond.
(Sajnos a skizofréniát nem lehet gyógyítani, próbáltam vele együtt, mert kérte a segítségem, de nem tudtam rajta segíteni. De összebarátkoztam a benne lévő lényekkel)

Amikor kimegyünk a házamból, ott van a skizofrén – bolond barátom rémisztő arcával (azt elfelejtettem megírni, hogy ráadásul cigány és kancsal is), meglát minket és megszólal:
„Kezit csókolom, bemutatkozom, János vagyok”!!! 

Barátomból kitört a nevetés, amikor elment az autójával még abban is kacagott vezetés közben!

Karsay István

2010. húsvét.

UI: és a megszállottság előadás anyagom, és írásos része:


Írásos anyag:
Megszállottság
http://data.hu/get/2315666/eloadas_10._ ... ottsag.zip


Megszállottság, szabadítási technika, valamit segítség halottaink elküldéséhez.
Gyakorlati útmutató
Karsay István szerkesztése
https://www.youtube.com/watch?v=SZWhoyk ... e=youtu.be


Gyertyás védekezési és tisztítási módszer a gyakorlatban.
Gyakorlati bemutató az előadásban.
Hogy védekezzünk az energiavámpírok, megszállók ellen?
Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=VdE_QoW ... e=youtu.be


Dr. Edit Fiore Halottaink elküldése, megszállottság segítése mp3 anyag
Az anyag második része foglalkozik a konkrét megszabadítási technikával!
http://data.hu/get/2413889/Edit_Fiore.zip

Dr. Edit Fiore: Nyugtalan holtak könyv
https://data.hu/get/11057079/nyugtalan_holtak.pdf
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 9. Apr 2020, 03:31

Jézus esszénus könyvéből
Áldott a Fény Gyermeke,
Aki felépíti a földön
A mennyei birodalmat,
Mert ő mindkét világban lakozik.
És követi majd
A Közösség Törvényeit,
Amely azt mondja,
Hogy senki nem lehet gazdag,
És senki nem lehet szegény,
És mindenki együtt dolgozik
A Közösség kertjében.
Bár mindenki a maga útját járja,
És mindenki a saját szívével egyesül.
Mert a Határtalan kertben
Sokféle különböző virág van:
Ki mondja, hogy az egyik a legszebb,
Mert annak színe bíbor,
Vagy a másik a legkedvesebb
Mert annak szára hosszú, és karcsú?
Habár a testvérek megjelenésükben
Különböznek is egymástól,
Mégis közösen munkálkodnak
A Föld Anya szőlejében,
És együtt emelik fel hangjukat
A Mennyei Atya dicséretére.
És együtt szegik meg a szent kenyeret,
És a hálaadás áhítatos
Csendjében együtt osztják meg a szent ételt.
Mindaddig nem lesz béke a népek között,
Amíg a föld nem válik
A Közösség egyetlen kertjévé.
Mert hogyan lehetne béke ott,
Ahol mindenki a saját hasznát keresi,
És rabszolgaságra adja lelkét?
Te a Fény Gyermeke
Fogjál össze testvéreiddel,
És azután menjetek,
Tanítsátok a Törvény útjait
Azoknak, akik meg akarják hallani.
Az, aki békét talált
Az emberi testvériségben,
Isten munkatársává
Tette magát.
Tudd ezt a békét szellemeddel,
Kívánd ezt a békét szíveddel,
És e béke töltse ki testedet.
Az Esszénus Béke Evangélium Második Könyve
Eredeti arámi és héber szövegekből fordította és sajtó alá rendezte #EdmondBordeauxSzékely


Kérés az Istenhez
https://www.youtube.com/watch?v=BiaSX7a6L1c
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 10. Apr 2020, 05:16

Idő magyarázata.

Most dolgozok fel egy jó anyagot, itt egy rész belőle:
"Ez következik abból, hogy Isten nemcsak teremtő Szellem, hanem maga a tökéletes élet. Az Élet pedig = alkalmazkodás = Kiegyenlítés. A tökéletes élet így kiegyenlíti azokat a változásokat, amelyek eltérnek törvényeitől. Mindennapos tapasztalat, hogy a szabad-akarat folytán az öntörvényű szellemek állandóan megsértik az élet szellemi törvényeit. A kozmikus Élet azonban egy magasabb szintről kiegyenlíti azokat a változásokat, melyek eltérnek törvényeitől.
KIEMELEK EGY FONTOS RÉSZT:
- Mivel a kiegyenlítés nem történhet a bűnnel egy időben, szükség van a tér és idő elválasztó szerepére. -
Ebből az a fontos következtetés adódik, hogy a tér és idő dimenziók keletkezése szoros kapcsolatban állhat a szellem szabad-akaratával, a bűnnel és az Univerzális Élet kiegyenlítő hatásával: Az isteni élet kiegyenlítő tevékenysége így a tér és idő dimenziójához van kötve. Mondhatjuk úgy is, hogy: a tér és idő az Univerzális életnek az a dimenzió szintje, ahol nemcsak a bűn, hanem annak kiegyenlítése is megtörténhet"
JÓ MAGYARÁZAT, MOST EZT DOLGOZOM FEL!
Na, ezért élünk az IDŐ-ben, "odaát csak állapot van idő nélkül!

UI:

Jézus az igazság hangja
https://www.youtube.com/watch?v=L--xU60 ... rt_radio=1
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 11. Apr 2020, 00:12

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 12. Apr 2020, 01:06

Filmajánló:

A találkozás
https://www.youtube.com/watch?v=4BKhejC978U

Teljesen idegen
https://www.youtube.com/watch?v=nYCt849hJBQ


Mese

Kb. 30 évvel ezelőtt hallottam egy szép tanítómesét egy idős lelkésztől Noéról:

Mielőtt Noé nekikezdett a bárkaépítésnek, embereivel kimentek az erdőbe a legszebb és a bárka építéséhez a legalkalmasabb fákért, hogy kivágják és a kiszemelt helyre odahordják. Igen hosszú ideig tartott ez a munka és nagyon fáradságos volt. Amikor az utolsó rönköt is sikerült oda vonszolni a többihez, igencsak kifáradtak és elaludtak. Éjszaka jött az ördög és össze-vissza darabolta a fát! Uram Isten volt mit látni! Noé amikor felkelt, fogta a fejét, amikor meglátta a hatalmas káoszt amit az ördög művelt. Tanácstalanul állott és azon tűnődött magában, hogy újabb fák után kell néznie. De amikor mégiscsak belekezdtek a bárka építésébe, arra jöttek rá, hogy mindegyik darab fának megvan a megfelelő helye! Az ördög tehát akarata ellenére méretre vágta a fát!
Igy van ez a jelenlegi bezártsággal is! Az ördög aznélkül, hogy tudná, szent célt szolgál: az embereket az Isten keresésére serkenti. Igaz sokkal nagyobb èrtéke van annak, ha az emberek ,,békeidőben'' keresik az Istent. De egyébként nagyon örülünk annak, ha épül az Isten Országa.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 12. Apr 2020, 01:08

A gyémántmező

Egy paraszt egyik nap egy nála megszálló utazó kereskedőtől hallott egy
történetet olyan emberekről, akik elmentek egy ország szívébe, ahol
gyémántmezőkre leltek, és mesésen meggazdagodtak. Ez izgalomba hozta és elhatározta, hogy eladja gazdaságát, megszervez egy karavánt, elindul a kontinens belsejébe, hogy ő is megkeresse a maga gyémántjait.
Sok éven át kutatott a kincsek után. Végül elfogyott a pénze, és mindenki
magára hagyta. Kétségbeesetten vízbe ölte magát.
Közben az új paraszt, aki megvette a gazdaságát, egyik nap a szamarát itatta
a folyóból, amely átszelte a birtokát. Észrevett egy követ, amely különös módon verte vissza a fényt. Hazavitte, és el is felejtette az egészet.
Néhány hónapra rá ugyanaz az utazó kereskedő bekopogtatott hozzá, és
megszállt nála éjszakára. Amikor meglátta a követ, izgalomba jött, és megkérdezte, hogy netán a régi gazda visszatért? Nem – volt a válasz – többé nem látták, de miért olyan izgatott?
A kereskedő felvette a követ, és ezt mondta: „Ez itt egy nagy értékű
gyémánt!” Az új birtokos kételkedett, de a kereskedő kérte, hogy mutassa meg
a helyet, ahol találta. Elmentek a folyóhoz, körülnéztek, és találtak egy
újabb gyémántot, aztán egy újabbat, újabbat és újabbat. Kiderült, hogy az
egész birtok egy hatalmas gyémántmező.
Az előző birtokos elindult a kontinens belsejébe anélkül, hogy körülnézett volna, milyen gazdagságok vannak a közvetlen közelében. Nem vette észre, hogy a gyémánt ott hever a lába előtt. Az első paraszt ugyanis nem jött rá: a nyers gyémánt nem
hasonlít ahhoz, amit már megmunkáltak. Egy tapasztalatlan szem számára úgy
néz ki, mint a kavics. Metszeni, csiszolni kell, hogy úgy nézzen ki, mint
amit az ékszereken látunk.

/ismeretlen szerzőtől/
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 13. Apr 2020, 06:53

HANG - Már semmi közöd ahhoz, hogy fiad mit csinál
Én még abba is bele tudtam nyugodni, hogy keresztre feszítsenek, és te még abba sem tudsz belenyugodni, hogy fiad másképpen élje életét, mint te szeretnéd.
Tudomásul kell venned, hogy már semmi közöd ahhoz, hogy fiad mit csinál! Neked csak arra kell vigyáznod, hogy ne légy bűnrészes. Tehát arra kell törekedned, hogy ne éljen belőled, hanem járja a maga útját. Ő valójában már régen nem a te gyermeked!
Sajnos, hogy az anyák sokszor nagyon meg vannak kötözve gyermekeikkel, s bár tudják, hogy a testi köldökzsinórt, ha nem vágnák el, abba belepusztulna az anya is, a gyerek is, de azt nem akarják tudomásul venni, hogy a lelki, a szellemi köldökzsinór ápolása mindig nagy tragédiákhoz vezet. A gyermekétől való megszabadulást ANYÁMNAK sem volt könnyű megtanulnia, de megtanulta, mert meg kellett tapasztalnia, hogy megtagadom őt, ha nem válik szabaddá Tőlem (Máté 12;48).


A Szeretet Himnusza.
https://www.youtube.com/watch?v=725bGuYcXAg
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 13. Apr 2020, 06:56

A Táltos oktatja fiát

Fiam, az éhezőnek nem enni adni kell, hanem megtanítani arra, hogyan teremtse elő önnön étkét.
Az elesettet nem felemelni kell, hanem megtanítani arra, hogyan kell felállni.
A munkanélkülit nem segélyben kell részesíteni, hanem dolgozni tanítani.
Az az ember, akinek csak adnak, de soha nem kell tenni azért, az soha nem értékeli sem a munkát, sem azt, amit kapott, de azt sem, aki ad neki. Ő csak a jogát látja, de megfeledkezik a kötelességéről!
Az embereket rá kell kényszeríteni, hogy akarjanak változtatni saját helyzetükön. Mert ha nem éreznek késztetést, akkor soha nem is fognak megváltozni, csak egyre hangosabban jajgatni, hogy milyen elesettek és mire van szükségük.

A szeretet himnusza
https://www.youtube.com/watch?v=725bGuY ... qPTs6j49BU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 14. Apr 2020, 04:22

Allegórikus tanítás a szeretetről

Részlet "Az utolsó óra munkásaihoz" című kötetből

Melyik hát az a szeretet, amely értéket ad a külsőséges szeretet-cselekedeteknek? Mi az lényegében? Egy hasonlathoz folyamodom.
Az emberi szervezet egy csodálatosan megalkotott gazdasági együttes, egy bámulatos és emberi értelemmel soha végig nem kutatható bölcsességgel megalkotott egység. Ebben az emberi szervezetben minden egyes kicsiny sejt önálló életet él, és mégis minden egyes sejtparány gazdasági együttesben él a többi millió és millió sejt-paránnyal. Ebben az egységben egy áramlat kering folyton, amely minden egyes sejtparányt felkeres, és ellátja azt a szükséges táplálékkal, oxigénnel, és ami a legfontosabb: ellátja az élettel, vagyis azokkal a láthatatlan erőkkel, amelyekről az anyagi tudomány tudni nem akar, és amelyeket ti egy gyűjtőnévvel delejnek neveztek, mi pedig egyszerűen „életnek" nevezünk.
Minden egyes sejtparányt felkeres ez a csodálatosan működő áradat, a véráram, és percről-percre ellátja azt a szükségletekkel, hogy tovább tudjon élni. Ha egyetlenegy pillanatra kikapcsolódik a sejtparány, és nem kapja meg a szükséges életerőt, meghal, és akkor ez a bámulatos együttes azonnal új akciót kezd, hogy azt, ami meghalt, kikülönítse az élő sejtek közül.
Az egész világmindenség egy nagy ember, amelyben minden élő egy-egy sejtparány. Mindegyik önálló életet él, és mindegyik szükséges a többinek az életéhez, rejtett szálakon keresztül mindegyik össze van kapcsolva mind valamennyivel. És mindegyik össze van kapcsolva a középponttal, a szívvel, ahonnan az élet soha meg nem szűnő áradatban árad, amely áramlás minden egyes sejtparányt felkeres, mindegyiket ellátja a szükséges életerővel, hogy élni tudjon önmagának és a többinek.
Isten ez az örök középpont. Belőle árad az az örök áramlás, amely az életet hordozza. És ha egy sejtparány, egy lélek, egy egyén el akarja magát különíteni ettől az életáramtól, halottá lesz, és ebben az óriási szervezetben azonnal megindul egy csodálatos folyamat, amely a halottá lett sejtparányt az életnek abból a formájából kikülöníteni törekszik. Így különítődtek ki mindazok, akik buktak, és így különül majd ki az idők végezetén az a tömeg, amely magát ettől az egyetemes életáramtól függetleníteni és elszakítani törekszik, — hogy ne gátolja többé az élők együttes munkáját és haladását, és ne fertőzze meg azt. Éppen úgy történik ez, mint ahogyan az élő testi szervezetből a holt részeket a szervezet kikülöníti.
Isten a szeretet, és az az áramlás, amely Belőle árad — a szeretetből mi áradhat más! — a szeretet. Ez a Szeretet köztünk megjelent, és mint világosság köztünk lakozott, de a sötétség Őt fel nem foghatta.
Krisztust szintén embernek képzelitek, az embert látjátok Benne, az ember Fiát. Pedig Krisztus a szeretet, Krisztus az élet, Krisztus az Atya által alábocsátott életáram, amely életet ad a világnak. Ő mondta: „Én és az Atya egy vagyunk.” Az Atya a szeretet, tehát a Fiú is a szeretet. Azt mondja az írás: „Akinél van a Fiú, annak élete van, akiben nincsen az Istennek Fia, nincsen annak élete.” Aki ezt a szeretetáramot, ezt az eszmét, ezt az igazságot, ezt az életet, amely az Atyától jött, be nem fogadja, (szellemileg) halott az, és nem maradhat többé az élők közt..
A szeretet tehát: a lélekben élő Krisztus; a szeretet: az Atyától alábocsátott és az életben kiteljesedett életáram. Krisztus azért jött, hogy életet adjon. Valakiben nincs a Krisztus, valakiben nincs ez az életáram, az csak tengődik e világon, és aki Nélküle szűkölködik, az sötét és halott.
A szeretet tehát nem „adakozás", hanem a lélekből előtörő és ellenállást nem ismerő erő, amely továbbrezeg, és életet ébreszt maga körül, életet ont, életet, örömöt áraszt. A szeretet belső természet; annak van, akit az Isten vele megajándékozott.
Mihez hasonlítsam a szeretetet? Erdő mélyén sűrű bokrok közt kicsiny ibolya nyílik; a fáradt vándor arra halad, és édes illat érinti meg az orrát. Nem látja, de tudja, hogy itt van a közelben egy kicsiny virág, amely a belőle áradó illattal ad magáról életjelt. Szemébe könny szökik. Talán a gyermekkor romlatlansága jut eszébe, amikor az édesanyjának kicsiny kertjében nyíltak az ibolyák, talán az ifjúkor, amikor egy rózsásarcú leányka pirulva mondta ki az igent, talán más emlékek ébrednek a szívében az édes illat nyomán, szelíd és kellemes érzések egész raja éled fel benne. Vagy talán nem is kelt a lelkében semmiféle érzelmet, csak kedves enyhületet nyújt az illatával.
A szeretet ilyen belső természete annak, akiben megvan. A szeretet nem jár kel a világon zakatolva és hangos szóval. Nem hirdeti, hogy ő kicsoda és micsoda, az emberek nem magasztalják, és újságok nem hirdetik a nevét. De, ha valahol a szeretettel megáldott lélek megjelenik, az emberek megérzik a szeméből sugárzó belső derűből, a hangjának rezgéséről a láthatatlan erő lágy simogatását.
Az ilyen ember egyszerű jelenléte elárulja, hogy benne egy magasabb rendű erő működik, benne a természetévé vált olyan hatalom van, amely nem fér meg az ő megjelenési formájának szűk korlátai közt, hanem túlárad azon, megéreztetve magát mindenkivel, aki körülötte van. Rajta keresztül a felsőbb világ magasabb rendű erői áradnak az emberekre, s éppen úgy, mint ahogyan az illatos virág nem tehet arról, hogy illatozik, ha nem cselekszik is semmit, mégis örömöt és boldogító érzést áraszt maga körül.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 14. Apr 2020, 04:30

HANG – Ne dőlj be ígéreteknek
Isten nem kevesebbre, mint Önmagára teremtett téged is, és éppen ezért a te szíved sem lehet mindaddig békés, boldog, amíg Isten-kapcsolatában meg nem nyugszik.
Szellemi szinten, tehát emberi szinten is, minden párkapcsolatnak legfőbb feladata csak az lehet, hogy segítséget nyújtsatok egymásnak az Isten-kapcsolatotok elmélyítésére. Ahol ez kezdetben hiányzik, ott hiú reményt táplál magában az, aki úgy gondolja, hogy ez majd később meg fog történni. Ott homokra építi élete várát az, aki ezt teszi. Az ilyen embert nevezi az evangéliumom bolondnak (Mt 7;26). Aki úgy gondolja, hogy Nélkülem, Jézus nélkül, is igazi önmagára tud találni, az figyelmen kívül akarja hagyni élete egyetlen csalhatatlan útjelző tábláját.
Aki még nem talált meg Engem, Jézust, mint utat, az csak akkor mondható jó szándékúnak, ha addig keres, amíg értelmét megnyugtató választ nem kap a benne fölmerülő élet-kérdésekre. Aki valóban keres, az feltétlenül talál (Mt 7;7)!
Ne dőlj be ígéreteknek! Minden emberi ígéret alapja a jövő körülményeinek nem tudása. Aki tehát erre épít, az az emeletnél akarja elkezdeni háza építését!
A szerelem nem tartozik a házasságkötés lényegéhez. De boldogságod áll, bukik azon, hogy Velem milyen a kapcsolatod.
Csak akkor szánd rá magad a házasságkötésre, ha már Velem - a te Jézusoddal - nemcsak elméletben, de a gyakorlati életedre vonatkozóan is tisztáztad kapcsolatodat!

Mi atyánk ki vagy a mennyekben
https://www.youtube.com/watch?v=OezcKYRygfI&t=58s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 15. Apr 2020, 02:21

HANG – A földi életben minden viszonylagos
A földi életben minden viszonylagos. Mindenki „igazi” annyiban számodra, amennyiben Isten felé irányítja benső tekintetedet. Valójában minden szellemi lény számára csak egyetlen boldogító IGAZI van. Isten, aki Bennem, a te Jézusodban mutatta meg, nyilvánította ki, hogy mennyire szeret téged. Te egyetlenem vagy! Mindent és mindenkit ehhez kell mérned.
Olyan soha nem lesz életedben, hogy valaki állapotszerűen arra törekedne melletted, hogy Istenben találd meg boldogságodat. De ilyenre nincs is szükséged! Sem neked, sem másnak! Nincs, mert benned élek, és ha te élő hittel hiszel abban, hogy Én vagyok a szőlőtő, te pedig a szőlővessző, akkor Lelkem úgy magába tudja ölelni lelkedet, hogy tökéletesen megérted, hogy csak Bennem találhatod meg szívbékédet, tehát egyedül és kizárólag Én vagyok az IGAZI!

Isten Szerelmes Levele . 2012
https://www.youtube.com/watch?v=XQYJFKBLP50
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 15. Apr 2020, 02:24

“Marika néni a szomszéd lépcsőházban lakik. Különleges képessége van. Marika néni elégedett. Marika néni mindig mosolyog, és mindig megkérdezi, hogy vagyunk. Ez még nem lenne különleges, de meghallgatja a választ is. Még Málnát is meghallgatja, pedig az nem könnyű. Kedélyesen elbeszélget vele a pónikról és a cicákról. Megnézi az ovis rajzait.
Marika néni nem gazdag, szűkös a lakása, lapos a bevásárlószatyorja, és régi a tv-je.
Marika néni mégis elégedett.
Nem panaszkodik a boltban a kiszolgálásra, nem sokallja a villanyszámlát, nem szidja az újságkihordót.
Marika néninek van egy fia, egy menye, meg három lányunokája. Gyakran meglátogatják hétvégenként, még hétköznap is be-benéz hozzá valamelyik. Nem unják az idős hölgyet, mert nem oktatja ki őket. Meghallgatja a történeteiket, megeteti őket egy kis levessel, megdicséri a ruhájukat. Felvarrja a leszakadt gombot, megfoltozza a kilyukadt nadrágzsebet.
Vannak barátnői is, és nem a temetőbe járnak együtt, hanem felülnek egy buszra, kicsit utazgatnak. Kinéznek valami érdekes célpontot, vagy csak egyszerűen elmennek a végállomásra, megisznak egy kávét, és visszajönnek. Máskor akció-körutat szerveznek, ami abból áll, hogy körbejárják a boltokat, és levadásszák az akciós lisztet, olajat, fokhagymát, aztán összejönnek és főznek. Ebéd után kártyáznak.
Ha épp nem jönnek a csajok, akkor leül egy padra, és várja, hogy jöjjön valaki, akivel beszélgethet. Ha megunja, kis zacskóba szemetet szed a parkban. De ezt sem azzal a „mindenki kapja be, aki eldobálta” ábrázattal, hanem könnyeden, csak hogy rend legyen.
Kérdezem, hogy csinálja. Azt mondja, sokat megélt már. Bujkáltak a háború idején, éheztek az ötvenes években, nehezen boldogultak később is, de az apja mindig arra tanította, hogy azt nézze, ami van, és ne azt, ami nincs. Azt mondja, ilyen jó világ még soha nem volt, mint most. Nem érti, hogy miért sírnak az emberek. Nem potyog az égből bomba, van ennivaló, bemész a turiba, és felöltözhetsz, mint egy dáma. Ha templomba akarsz menni, mehetsz, ha külföldön él a testvéred, meglátogathatod. Minden nap van a tv-ben adás. És mégis mindenki sír.
Ha öreg leszek, én is Marika néni szeretnék lenni.”
Forrás: Dee Hamori
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 16. Apr 2020, 06:21

HANG – Az ellenségszeretet jóakarat kérdése
Az ellenségszeretet elsősorban nem értelmi tevékenység. Jóakarat kérdése. Szeretni lényegében azt jelenti, hogy jót akarni. Mindaz, aki azt akarja a másik embernek, amit úgy gondol, hogy Én is akarom, az jót akar, az SZERET! Ezt a magatartást kell megélned azokkal szemben, akiket te ellenségnek nevezel. Ez nem zárja ki azt, hogy ne értsd meg őket, de a hangsúly az Általam feltételezett jót akaráson van!
Kértem az Istent.
https://www.youtube.com/watch?v=9hOll9j ... ASBv7GwQpk

Élő közvetítés Déváról
https://www.youtube.com/watch?v=1vIbsIlYoiM
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 17. Apr 2020, 00:29

Félelem nélkül
- Mi a szeretet?
- Mentesség a félelemtől - mondta a Mester.
- Mitől félünk?
- A szeretettől.

UI:

Brian Tracy videók
https://www.youtube.com/watch?v=aSDAA_o ... -oGilt4Ka-
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 17. Apr 2020, 00:31

Szellemtani alapok

Szellemtani alapok előadás, teremtés, eltávolodás Istentől, "bukás" fogalma. Másodteremtés, napkörök kialakulása, szellemi szférák, és az asztrálsík fogalma.
A Föld várható jövője. Korszakváltás (dimenzióváltás) megértése.
Duál törvény, duál -pár, lélektársa fogalma Felemelkedés
Előadó: Karsay István 2015.10.10.Kárász

1 rész
https://www.youtube.com/watch?v=M_7UyNX ... e=youtu.be
2. rész
https://www.youtube.com/watch?v=zf0cgn_ ... e=youtu.be

Karsay István riport Kárász 2015.10.11.
https://www.youtube.com/watch?v=J83ENeM ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 18. Apr 2020, 02:57

Az eggyéválásról
Részlet Elizabeth Haich "Beavatás" című könyvéből

Egy éjszaka, miután férjemmel újra átéltem a földi szerelem és egység beteljesülésének legmagasabb fokát, ahelyett, hogy boldogan elaludtam volna, hosszú ideig ültem csak az ágyamban, és határtalan kétségbeesést érezve tépelődtem. Sírtam, zokogtam és ezen az éjszakán, a sötétben kíméletlen önfaggatásba kezdtem, hogy megtudjam, miért vagyok annyira elégedetlen és olyan rettenetesen boldogtalan. Magamban akartam rátalálni a magyarázatra. Mindenem megvan, ami embert boldoggá tehet. Honnan jön akkor ez az elégedetlenség?
Kérdésemre lassan körvonalazódni kezdett a válasz. Elkeseredésem oka lassan alakot öltött, és a tudatalattimból a tudatos gondolatok szintjére emelkedett. Azt az embert kerestem, aki a másik felem (duálom), aki kiegészít engem. A szerelem olyan erő megnyilvánulása, amely két egymást kiegészítő részt késztet az egyesülésre. Az egyesülés utáni tudat alatti vágyat nevezik “szerelemnek”. Én átéltem ezt az egyesülést, elértem a lehető legnagyobb testi és lelki kielégülést, mégsem vagyok boldog, minden kielégülés után csak növekszik boldogtalanságom és nyugtalanságom.
Ott ültem a sötétben az ágyamon, és elkeseredetten kérdeztem magamtól, miért nem vagyok képes a boldogságra. Választ akartam, és mélyen magamba néztem, ekkor rájöttem, hogy az egyesülésből fakadó boldogságot egészen másként képzeltem el. Tudattalanul kutattam valami után, valamilyen beteljesülés után, és amíg ezt nem éltem át, azt hittem, hogy ezt a beteljesülést a testi szerelem fogja számomra meghozni. Amikor viszont ez bekövetkezett, be kellett látnom, hogy másra számítottam! A lehető legnagyobb testi kielégülésben volt részem, de látnom kellett, hogy valójában másra vágytam!De mire?
Arra vágytam, hogy tartósan éljem át a beteljesülés érzését! Valódi, maradandó egységre vágytam! Olyan egységre vágytam, amelyben a társammal azonossá válok. A lelkével, a gondolataival, az egész lényével akartam eggyé válni! Azt akartam, hogy én ő legyek!
Semmiképpen nem azt akartam, amit a testi egyesülés nyújtott. A testi egyesülés kétségbeesett erőfeszítés az eggyéválásra - az ember minden erejét megfeszíti -, és abban a pillanatban, amikor mindkét szerelmes azt hiszi, már elérték a beteljesülést, újra kettéválnak… az egységet pedig végül egyáltalán nem érték el!
Ott, a sötétben egy gyermekkori kép merült fel előttem: a családi asztalnál ülök, és a kanalammal egyesíteni próbálom a leves felszínén úszkáló zsírcseppeket. Igen! Ahogy akkoriban a zsírcseppeket akartam egyesíteni, most arra vágytam, hogy kettőnk lelke, kettőnk lénye váljon eggyé. Kettőnk “énjéből” egyetlen egységet akartam formálni. Vágyam azonban teljesíthetetlennek bizonyult. A szerelem esetében mindkét szerető átéli magában a vágyat, hogy a másikkal eggyé váljon. Csakhogy ezt mindketten testileg próbálják megvalósítani, és elkeseredett erőfeszítésekkel szorítják egymást magukhoz.
Megfigyelhető, hogy a szeretők a szívük tájékán szorulnak egymáshoz, tehát a szívüket igyekeznek egyesíteni, a szívükben akarnak eggyé válni. Próbálkozásuk azonban eleve kudarcra van ítélve! Miért? Közéjük áll a testük. A test ellenállása megakadályozza az egyesülést! A szeretők tehát éppen testük ellenállása miatt képtelenek a teljes eggyéválásra.
Milyen különös - gondoltam -, hogy szeretőmmel a testemen keresztül akarok egyesülni, és éppen a test áll közénk. Lehetséges akkor, hogy a testem kívánja az egységet? Akarja a testem ezt az egységet? Kívánhat a test olyasmit, amit a test mibenléte tesz lehetetlenné? Amit éppen a test akadályoz meg? - Nem! A test nem hordozhat magában olyan vágyat, amelynek beteljesedését saját maga hiúsítja meg. Ki és mi kívánja akkor a teljes egyesülést? Nem lehet másról szó, mint az “énemről”, amely test nélküli.
Vajon miért kívánom az egységet? Miért akarok olyasmit, ami megvalósíthatatlan? Azért, mert tudom, csak a teljes egyesülés, a teljesen azonossá válás elégíthet ki, és csak ebben az állapotban érhetem el a valódi, a tökéletes boldogságot. Amióta csak élek, erre a boldogságra vágyom. De miért kutatok olyasmi után, ami elérhetetlen? Azért, mert tudom, teljes bizonyossággal tudom, hogy mégis lehetséges, valamilyen formában mégis létezik - csak nem tudom, hogyan. Mi akadályoz meg az elérésében? A test! A test áll közénk! Ezek szerint elérhető, csak éppen test nélküli állapotban!? Visszavágyom ezt az egységet. Már része voltam, valahol és valamikor, csak aztán újra elkülönültem. Elképzelhető, hogy létezett olyan állapot, amelyben én test nélküli voltam, és éppen azért váltam ki az egységből, mert testbe születtem? Lehetséges, hogy egységben éltem, egy olyan világban, amelyben nincs test; test nélküli állapotban?
Amikor gondolatmenetemben idáig jutottam, hideg borzongás futott végig a hátamon: test nélküli állapotban? Olyan világban, amelyben nincs test? A “másik világban” tehát? A “túlvilágon”? Lehetséges lenne, hogy ez a “túlvilág” ténylegesen létezik? Az a túlvilág, amelyben egyáltalán nem hittem, és amelyről azt gondoltam, csak azért találták ki, hogy a “mennyország” kecsegtetésével vagy a “pokollal” való fenyegetőzéssel az együgyű embereket erkölcsös életvitelre kényszerítsék? Ebben a földi világban tehát csak a testem él? Az “énem” pedig, amely a test által elérhetetlenné tett egységet ismeri és vissza akarja állítani, a “túlvilághoz” tartozik? Akkor tehát mi, emberek mindannyian egy másik világból származunk, ahol az egység valóság, és ettől az egységtől elkülönültünk - majd beleilleszkedtünk az anyagba, a testbe, a földi világba?…
Az egykori boldogság utáni vágyakozást azonban az énünkben hordozzuk, a lelkünkben, amely nem erre a helyre tartozik, hanem “másik világból” származik. És újra meg újra elkövetjük azt a rendkívüli tévedést, hogy ezt a boldogságot, az egységet a testünkben és a testünk által, a nemiségben akarjuk elérni és átélni. Abban a testben, amely éppen az akadályt jelenti. Ó, “paradicsomból való kiűzetés”, most kezdett csak derengeni előttem, hogyan kell téged értelmezni?
Az áhított boldogság tehát csak a túlvilágon, a paradicsomban lehetséges. Mivel ezt az üdvöt nem rángathatom át az anyagi világba, meg akarom ismerni a túlvilágot, ahol a boldogság uralkodik! De hogyan? Az üres szavak nem elégítenek ki - a valóságot akarom megismerni! Tényekre van szükségem?
Ez az éjszaka fordulópontot jelentett az életemben. Világossá vált, hogy a nemiség a legnagyobb csalás. A természet valami csodálatosat, valami rendkívülit ígér, a legnagyobb boldogságot, magát a beteljesülést, közben viszont minden erőnket igénybe veszi, és abban a pillanatban, amikor már a beteljesülés küszöbén állunk, nagyobb mélységbe taszít, mint amilyenben eredetileg voltunk. Rengeteg energiát vesztünk, és utána koldusnak érezhetjük magunkat. A latin közmondás is úgy tartja, hogy ember és állat egyaránt lehangolttá válik a testi egyesülés után…
Egyfolytában tartó, maradandó boldogságot kerestem, nem azt, amit a nemiség nyújthat. Nem! Mi marad akár a legnagyobb nemi élvezetből másnap reggelre? Semmi, legföljebb fáradtságérzés! Ezt ismételjem rendszeresen? Teljesen hiábavaló erőlködés, kétségbeesett próbálkozás az elérhetetlen egység átélésére! Soha nem élheti meg az ember a vágya beteljesülését, soha nem olvadhat bele a valóságos és örökkévaló egységbe, nem merülhet el benne. Kezdetben legalább van valamilyen erő - vonzerő, amely az egymást keresőket összeköti. Amikor azonban ennek az erőnek már engedelmeskedtek, csak az üresség marad hátra számukra, egyedül maradnak, reménytelenül egyedül, örökre egyedül…
Beláttam: nem ez után vágyakoztam. Ha azonban másra vágytam, ha a nemiség ígérete csalásnak bizonyult, akkor nem csinálom tovább. Nem hagyom magam többé becsapni! A nemiség csak a testet elégítheti ki, nem a lelkemet, az énemet! Vágyakozásom azonban arra az egységre irányult, amelyet az énemben élhetek át; ezt a kívánságot semmilyen testi kielégülés nem teljesítheti!

Megjegyzés: Ez a nagyszerű írónő, bár szerintem nem foglalkozott soha a szellemtannal, mégis felismerte a duáltörvény létezését és megvalósulásának lényegét, amely szerint minden teremtett szellem duálszellem, két egymást kiegészítő szellemrész egysége. A mi bukott szellemeink még az öröklét távoli múltjában szétváltak önös célokat követve. A széttépett lelki részek sebei múlhatatlanul fájóak és gyógyíthatatlanok mindaddig, amíg a szétvált duál részek újra nem egyesülnek kiegészítve egymást.


szemlézte: Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 18. Apr 2020, 03:02

AZ üvegpalota
4 gyermek, 4 áldozat... A szülők áldozatai, akik a fene nagy liberalizmus szellemében akarják nevelni gyermekeiket és ezzel ártanak a legtöbbet nekik.
Az apa személyében néha-néha felcsillan a szeretet kedvenc lánya iránt, majd a határtalan önzés az alkohol és az agresszió mámorában. Közben az anyuka megbújik festményei alkotta világában és nem igazán akar tudomást venni az anyai szerepéről. Mindeközben rajong férjéért és mindent megbocsát neki.
Felveti a film a kérdést, hogy kell-e ilyen párnak
https://videa.hu/videok/film-animacio/a ... 5rPL_ok1KY
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 19. Apr 2020, 06:56

A dogmák rabigájától való megszabadulás

Ennek élményét Robert G. Ingersoll a következőképpen írta le:
"Amikor meggyőződtem róla, hogy a világegyetem természeti, s az összes szellem és isten mítosz csupán, akkor elmémben, lelkemben, minden csepp véremben szétáradt a szabadság örömteli érzése. Börtönöm falai szétmállottak és ledőltek. Fény árasztotta el a helyiséget, s az összes zár, retesz, rács és bilincs köddé vált.
Nem voltam többé sem cseléd, sem rabszolga. Sem itt a földön, sem a végtelen tér mélységeiben nem volt senki, akit parancsolómnak kellett volna tekintenem. Szabadon gondolkodhattam és szabadon fejezhettem ki gondolataimat, szabadon élhettem saját ideáljaim szerint, a magam és szeretteim örömére, szabadon használhattam összes képességeimet, érzékszerveimet, szabadon terjeszthettem ki képzeletem szárnyait, szabadon vizsgálódhattam, találgathattam, álmodozhattam és reménykedhettem, szabadon ítélhettem és dönthettem dolgok felől.
SZABAD VOLTAM! Egyenesen és félelem nélkül álltam, vidáman nézve szemközt az egész világgal."

Isten nem alkotott korlátokat, azokat mi alkottuk lefokozódott tudatosságunkkal.
Megjegyzés: Nekem akkor volt hasonló élményem, amikor szellemtanosként évekig nyomasztott a lekiismeretem, hogy már évek óta nem járok templomba, hisz gyermekkoromban rendszeresen jártam és ministráltam is az évek hosszú során. Egyszer, teljesen váratlanul rádöbbentem és felismertem, hogy ez egy hiábavaló megkötözöttség, ami nélkül éppen úgy szerethetem Istent mint ezekkel a formaságokkal. Ekkor éreztem ezt a felemelő szabadságérzést.


Mai filmajánló
https://videa.hu/videok/film-animacio/a ... 4vYnvCefXo
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 19. Apr 2020, 06:59

Kovácspatak 2016.08.27 előadás. Szabadtéri előadás, sajnos vannak néha zavaró hangok. Bemutatom példákkal a karma gyakorlati működését és adok hasznos tanácsokat.Beszélek a migráns helyzetről is.

Karsay I A karma működése a gyakorlatban 1
https://www.youtube.com/watch?v=_qQVpG1 ... e=youtu.be

Karsay I A karma működése a gyakorlatban 2
https://www.youtube.com/watch?v=JO_7IAl ... e=youtu.be


Kapcsolódó anyag:
A föld várható katasztrófái
https://www.youtube.com/watch?v=Ko9ssE6MgLw
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Ezotérikus mesék

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 20. Apr 2020, 05:00

HANG - Álmokról
Az alvás állapotában olyan dimenziók felé nyílik meg szellemetek, amely dimenziók hatni akarnak rátok. Azt a hatást általában el is érik, hogy átéljétek: az emberi szellem kapcsolatban van a testen túli világgal. E kapcsolat viszont számotokra csak akkor előnyös, ha éber állapotban is a szívbékére törekedtek. Ilyenkor nagyon éberen őrködnek felettetek azok a jó szellemek, akiket ti angyaloknak neveztek. De számodra és minden Földön élő ember számára az éber állapot a lényeg. Az álom csak a szellemek világának LÉTEZÉSÉT erősítheti bennetek, de sem jobbá, sem rosszabbá nem tehet senkit. Tehát boldogságod nem azon dől el, hogy mit álmodsz, hanem azon, hogy éber állapotban hogyan szeretsz.


Megbocsájtás
https://www.youtube.com/watch?v=zS_kTjNtX7U
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2973
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Nächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron