Szellemtani alapok




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 29. Nov 2020, 08:22

Szétválasztódás 2
Laurentius Szellem üzenete Pál médium által
Részlet „Az utolsó óra munkásaihoz” című könyvből

Azt mondjátok, Isten nem lehet olyan kegyetlen, hogy az egyik csoportnak további előmenetelt és boldogabb létet, a másik csoportnak pedig dermedtséget és halált szánjon.
Embertestvéreim, valójában nem is Isten teszi ezt, hanem teszik ezt önmagukkal a szellemek. Az Isten szellem, aki önmaga teremtette a szellemeket. Isten gondolatokat és érzéseket teremt, amelyeknek Ő kifogyhatatlan és örök forrása. Ezek a gondolatok és érzések, mint szellemi egyéniségek lépnek bele a világba, az életbe.

Az Istennek, a Teremtőnek ezt az attribútumát a maga parányiságában a teremtett szellem is magával hozza. A szellem is teremt gondolatot és érzéseket. A tisztább, jobb érzésű, haladottabb szellem tisztább, nemesebb gondolatokat és érzéseket sugároz ki magából. Ezek az ő teremtményei, ezek a gondolatok és érzések, mint erők, köréje sereglenek, és fluidokat képeznek. A fluid már bizonyos értelemben anyagnak (asztrál és mentál anyagnak) tekinthető.
Ezek a fluidok, amelyeket a szellem az ő gondolat- és érzéskisugárzásaival így megteremt, képezik az ő (lelki) ruháját, az ő otthonát, s egyben a rendelkezésére álló eszközöket a további tevékenységre. A tisztább és magasabb szellem tisztább és igazabb érzéseivel és gondolataival felemelő, finom, légies fluidokat termel, amelyek minden legkisebb érzésrezdülésének engedelmeskednek, amelyek őt, mint fehér burok veszik körül.
A mélyen bukott szellem teremtőképességénél fogva szintén gondolatokat és érzéseket bocsát ugyan ki magából, és ezek az érzések és gondolatok is fluidokat termelnek, de ezek a fluidok nehéz, sűrű, sötét színű tömeget képeznek, amely az alantas szellemet, mint perispirit, mint a szellem hasonmása, majdnem, mint maga a földi test veszi körbe. Merev, nehezen hajlítható, akaratának nem engedelmeskedő, hanem az ő belső fogyatékosságait nagyon is szemléltetően feltüntető vastag páncél ez, amelyben a szellem természetesen nem érzi jól magát. De ő maga teremtette ezt, ez az ő hajléka, ez az ő otthona; ezek azok az erők, amelyek őt körülzárják.

Nos, testvéreim, mindezeken az erőkön kívül érvényesül még egy erő: Isten kegyelmének ereje, (mert hiszen egy kegyelmi korszakban él ma a Föld, amikor Isten kegyelme fokozottabb mértékben sugárzik alá a bukott, küszködő, az érés előtt álló földi szellemseregekre). És ez a kívülről jövő örök erő áthatja azokat a burkokat, amelyeket a szellemek maguk körül teremtettek. Mivel pedig ez az erő tiszta és igaz: ennélfogva az alacsonyrendű szellemeknek sűrű burkait bizonyos mértékig felhígítja, s benne a szellemnek bizonyos kis mozgási szabadságot biztosít.
Mihelyt azonban ez a kegyelem visszavonul – pedig ez a kivételes kegyelmi korszak nem fog örökké tartani – akkor ezek a sűrű burkok, ezek a nehéz testek, fluidtestek összezárulnak, megsűrűsödnek, s a saját súlyuknál és annál a vonzásnál fogva, amelyet rájuk a benne élő alantas szellemek gyakorolnak, magukba zárják őket, és az öntudatuk el fog veszni, még mielőtt a földi, anyagi világban az elkülönülés bekövetkeznék.
Ők zárják be önmagukat, és nem Isten hatalmi szava zárja be őket.
Mihelyt Isten kegyelme átengedi terét a törvénynek, a törvény automatikusan érvényesül, és mindenki azt aratja, amit vetett.
A ti írásaitokban az van írva: „Térjetek meg, mert az idő közel van”. És amikor azt mondjuk, hogy az idő közel van, ez nem azt jelenti, hogy az idő távol van, és talán évezredek állnak még rendelkezésetekre, hogy az idő közel van, azt emberi fogalmak szerint kell érteni.
Tekintsetek csak körül, és lássátok meg, hogy a gabona már készen áll az aratásra, és lássátok meg azt a már emberi szemmel és értelemmel is megállapítható óriási elkülönülést, ami a juhok és a kosok között mutatkozik! Nézzétek meg, hogyan tömörül az egyik táborba a hívők és hitre szomjazók csoportja – mindegy, akármilyen néven, címen, kategóriában és bármely keretek közt – és hogyan távolodik el tőle a másik csoport.

A kivételes kegyelem napja még süt, de nem fog örökké sütni, a kegyelmi idő el fog múlni, és akkor bekövetkezik az, amiről az Úr Jézus szólt. Be fog következni nemcsak a lelkek elkülönülése, de az anyagi világ átalakulása is azért, hogy azok, akik Istennek szolgáltak, egy magasabb rendű, egyszerű, igaz társadalomban élhessenek, ahol alapvető becsületbeli kötelesség lesz az, amit Jézus kijelentett: Ne tégy másnak olyat, ami neked rosszul esnék.
Ez lesz a törvény ebben a társadalomban. De erre nem írott paragrafusok fogják rákényszeríteni ennek a társadalomnak a tagjait, hanem ez a törvény minden egyes tagnak a lelkébe mélyen bele lesz vésve.

Képzeljétek el ezt az új társadalmat, amelyben nem lesz bíróság, mert ott nincs bíráskodni való. Ahol mindenki a másiknak a legjobbat igyekszik tenni; nem lesz katonaság, mert minek oda katonaság, ahol senki senkinek ártani nem akar. Nem lesz rendőrség, mert hogyan kellene a rendet őrizni ott, ahol azt senki megbontani nem akarja. És nem lesz az a szörnyű sok, terhes és nehéz intézmény, amelyet ezen a szegény földi világon az alantas szellemek rossz gondolatai, rossz érzései és gonosz akarat megmozdulásai hoztak létre.

Képzeljétek csak el élénken ezt az új társadalmat! És ha elképzeltétek, akkor gondoljátok el, hogy ilyen társadalomba csak nem lehet bebocsátani azokat, akiknek minden törekvésük az volt: megrövidíteni másokat, és magukhoz ragadni mindent.
Ezt a két kategóriát szét kell választani; úgy az előbbi, mint az utóbbi csoportnak a fejlődés további feltételeit egy új kezdéssel kell megadni.
És ha elképzeltétek ezt az új társadalmat, akkor kérdezem, nem kívántok-e tagjaivá válni? Persze, hogy kívántok! És tagjaivá is lehettek!
Az a célunk, hogy bejussatok ebbe az új társadalomba. És bár ehhez erőfeszítésre lesz szükség, de ez az erőfeszítés nem olyan keserves munka, mert a legkisebb eredmény is boldoggá tesz majd benneteket..


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

von Anzeige » So 29. Nov 2020, 08:22

Anzeige
 

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 30. Nov 2020, 08:05

Szétválasztódás 3
Laurentius Szellem üzenete Pál médium által
Részlet „Az utolsó óra munkásaihoz” című könyvből

Az a célunk, hogy bejussatok ebbe az új társadalomba. És bár ehhez erőfeszítésre lesz szükség, de ez az erőfeszítés nem olyan keserves munka, mert a legkisebb eredmény is boldoggá tesz majd benneteket..
A munkát azonban kezdjétek el még ma, és nem holnap! Ne gondoljátok, hogy még tízezer esztendő van hátra, és megszámlálhatatlan testet öltés lehetősége, mert ismétlem nektek: az ítélet közel van, annyira közel, hogy már nem mindegyikőtöknek fog sikerülni addig még egy testet öltést kapnia.
Tehát azt mondom nektek, tegyetek meg mindent, hogy a ti egyéniségeteket (Isteni Éneteket) kibontsátok abból a burokból, amelybe bűneitekkel beburkoltátok.

Bátorításul megmondom nektek, hogy ha lelketek minden erejét megfeszítitek – ami nem jelent akrobata mutatványokat – egyetlen élet alatt, még ebben az életben nagyon sokat elérhettek. A helyesen megválasztott mód, a helyesen megválasztott út messzire vezethet benneteket; sokat lehánthattok magatokról abból a sűrű burokból, ami a ti egyéniségeteket takarja. És ha a leghatalmasabb fegyvert: a hitnek fegyverét és a leghathatósabb védelmi eszközt: az alázatosságnak pajzsát kezetekbe ragadjátok, akkor ez az egyetlen élet, amelyet most éltek, általatok nem is remélt boldogító gyümölcsöket teremhet számotokra… .
Bontsátok ki egyéniségeteket, embertestvéreim! De ez az egyéniségkibontakoztatás ne jelentse azt, hogy: ’én, ember, hatni, erőt kifejteni akarok’, éppen ellenkezőleg: ne számolgassátok azt a jelentéktelen kis munkát, amelyre képesek vagytok. A szenvedéseket tekintsétek úgy, mint kamatozó tőkét, mintha azokkal kiegyenlíthetnétek a tartozásotokat!

Mindezeknek az ideje elmúlt; mentsétek, amit lehet! Kapaszkodjatok bele mind a tíz körmötökkel a kegyelembe, amely ingyen adatik nektek, ha kéritek, és ha arra magatokat alázatosságotokkal érdemessé teszitek.
Úgy bontsátok ki az egyéniségeteket, hogy tudatosan vessétek le azt a sűrű, vastag burkot magatokról, amely ezt az egyéniséget takarja, hogy az Isten kegyelmi világossága közvetlenül érhesse a szellemeteket. Mert ha ez a kegyelmi világosság belesugárzik a lelketekbe, a szellemetekbe, ez megtöltheti azt szeretettel, jósággal, alázatossággal, és azzal az erővel, amelyet ti magatokból kitermelni, akárhogyan is erőlködtök, Isten nélkül, képtelenek vagytok.
Tehát, hagyjátok el a ti emberi éneteket, és szellemi énetekre fordítsátok tekinteteteket. Engedjétek levegőhöz és szóhoz jutni a ti szellemeteket. Legyen hitetek; ami azt jelenti, hogy tartsátok igaznak azt, amit Isten ígér, és ne tartsátok igaznak azt, ami közvetlenül a szemetek előtt van, és kívánatos.
Legyen hitetek, legyetek alázatosak, legyen reményetek, és ne engedjétek magatokat elcsüggeszteni a múlt sötét árnyaitól, mert ezt a csüggedést is a gonosz igyekszik belopni a lelketekbe.
Kezeteket az eke szarvára tettétek, ne nézzetek hátra, de nézzetek előre, mert előttetek megy Krisztus az ő ragyogó fehér ruhájában. És ha mindig előre tekintetek, akkor nem fogjátok Őt szemetek elől téveszteni, hanem keresitek az ő ragyogó lábnyomait, és azokon a ragyogó lábnyomokon haladva eljuttok abba a relatív mennyországba, amely a Föld törekvő szellemeire vár.”


Az utolsó óra munkásaihoz – Laurenciusz szellem tanításai Pál médium útján – I. kötet Szellemi Búvárok Pesti Egylete, Budapest, 1939 - Az utolsó ítélet (155-169. old.)

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 1. Dez 2020, 08:08

Adai mediális közlés: Ima 2. rész


A mai világ már nem is szól másról, csak a testi élvezetek hajszolásának elősegítéséről. Minden áron, szép csomagolásban adják el a pokolba vezető utat, megtagadva minden krisztusi, és mennybe vezető normatívát.
Ti ne hódoljatok be ezeknek a kárhozatba vivő törekvéseknek, hanem „legyetek éberek és józanok a mi Urunk Jézus Krisztus eljöveteléig.” Az ember, ha kicsit is meglazítja a lelkét megzabolázó törekvéseit, azonnal előre nyomul a lelkében az alsóbbrendű énjének a törekvése és már meg is történt a bukás. A lelki életet élő, vagyis a saját bűnös hajlamaival harcoló embernek mindig is megfeszített munkát kellett végeznie, mert a korszellem startra készen állt, hogy ledöntse az ember addigi eredményeit. A világ soha sem kínált jót és üdvöset, ha igen akkor az biztos, hogy báránybőrbe bújt farkas módjára mégis az ellentétnek szolgált.

Ne higgyetek a mai divatos, üdvösséget kínáló eszméknek sem, melyek a testen keresztül akarnak benneteket üdvözíteni! Az üdvösség útja mindig is a lemondásnak és az önmegtagadásnak az útja volt.:
„Aki utánam akar jönni, naponként tagadja meg önmagát, vegye fel keresztjét és úgy kövessen engem.” Az Úrnak kitételei ma sem változtak meg, mert akkor összeomlana minden isteni törvény, mely az embert az Isten Országába elvezeti. Maga az Úr sem élt másként:
„A rókáknak barlangjuk van, a madaraknak fészkük de az ember fiának nincs hova a fejét lehajtania.”
Nézzétek meg a mai egyházak, főként a vezetőik, milyen mértékben igyekeznek ehhez a krisztusi lelkülethez igazodni?
Valamint a szeretetnek a gyakorlása - melynek máglyáján minden kárhozatba vivő hajlam elég - van hivatva elvezetni benneteket az üdvösségre:
„Arról ismerjék meg a világi emberek, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy ha látják rajtatok azt, hogy szeretitek egymást.”
„A szeretet türelmes, jóságos, nem kérkedik, nem féltékeny,mindent eltűr, mindent elhisz és mindent remél, nem örül a gonosznak, hanem örömét az igazság győzelmében leli...”
De mindennek a megvalósítása, csakis mély lelki élettel, komoly és mély Istennel történő kapcsolattal, befelé fordulással, önismerettel és komoly alázattal lehetséges. Ha nem így volna, ha az Istennel való kapcsolatteremtés, vagyis az ima nem lenne az egyik legfontosabb dolog amire a hívő embernek szüksége van, akkor az Úr nem mondta volna azt, hogy:

„Szüntelenül imádkozzatok!” Sőt azt is mondta, hogy:
„Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek, mert a lélek kész a jóra, de a test erőtlen.” Ugyanis mostanában mind erősebben támad kívülről az ellentét, támadja a hajlamaitokat, mert sajnos, nagyon is jól ismeri az emberi tulajdonságokat és azonnal megtalálja az ember gyengéit. Ezért kell szüntelenül virrasztva imádkozni, éberen őrködni, vagyis egy állandó kapcsolatban lenni Istennel, mert amint az ember csak egy rövid időre is, még ha pihenés céljából is ledobja a keresztjét, az ördög azonnal ott van és romboló hatásokat vált ki a lelki világotokban.

Amit legelőször támadni tud, az az emberi túlértékelés és gőg, hisz ez van legmélyebben benne az emberben, mint a bukás első megnyilvánulási formája. Az a baj, hogy ez a legkevésbé észrevehető, mert „nincs azzal semmi baj”, ha az ember mindenben kimagasló és felfelé törekvő akar lenni és másokat eltiporva teszi ezt, mert ez természetes. Csak sajnos, hogy sokszor nem veszi észre azt, hogy körülötte már mindenki szenved, csak még ő maga nem. De mindennek elérkezik a maga érési ideje, amikor betelik a törvény adta növekedés és elkezdődik a visszahatása úgy az elkövetett bűnöknek, mint a szeretet cselekedeteknek egyaránt.
Támad a szeretet ellen az ellentét, hogy békétlenséget keltsen ott is ahol már valamennyire is megértés van, de nem győzzük hangsúlyozni azt, hogy ne alkudjatok meg a sátánnal szemben, hanem álljatok ellen és elfut tőletek, vagyis a szeretetlenségre, a haragra, a vádaskodásokra válaszoljatok szeretettel, a békétlenségre béke eszközével, a gőgre alázatossággal ,az érzékiségre tisztasággal, vagyis minden bűnös megnyilvánulásra az annak a bűnnek megfelelő erényével és győzni fogtok a szeretet hatalmával, még ebben a mindinkább felerősödő sátáni törekvésű világban is. De az a kérdés, hogy vajon olyan erősek e bennetek az erények, hogy meg tudtok maradni mindenkor Isten, vagyis a szeretet mellett? Mert a vádló, mind erősebben vádaskodik ellenetek, hogy belső viszályt keltsen közöttetek. Az elmúlt század második felére mind nagyobb és nagyobb ördögök lettek rá engedve a földre, de aki ebben a kiválogatódási folyamatokban mindvégig kitart, az üdvözül.

folyt.köv…

UI:

KARMA OLDÁS l Gyógyítsd és engedd el a múltat
https://www.youtube.com/watch?v=BnTAOB2 ... io=1&t=328
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 2. Dez 2020, 07:42

Adai mediális közlés: Ima 3. rész

Kinek milyen mélyek a hajlamai, olyan erős kísértéseket kap próba gyanánt, hogy azáltal, ha legyőzi, előre tudjon haladni. Mert az értelmi túlfejlettség még egyáltalán nem viszi előbbre a lelket, csakis a kísértésekben való helytállás. Abból,hogy hatalmasak a kísértések, látszik az, hogy ezekre az időkre csak azok maradtak itt, akiknek mély hajlamaik vannak, mert folyamatosan erősödnek és növekednek a kísértések a mai világotokban.

Ezért ismételten hangsúlyozzuk:
„Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek!!!” Ha imádkoztok, hittel tegyétek, mert csak a hitből fakadó ima az, amely meghallgattatik! Az élő hithez viszont alázatra van szükség. Így akár azt is mondhatnánk, hogy csak az alázatosságból mondott ima az, amely meghallgattatik. De mivel - főleg a mai világban - híján vannak az emberek az alázatosság erényének, ezért van szükség arra, hogy egy olyan Valaki vigye kéréseiteket az Úr elé, akiben megvan ehhez a kellő alázatosság. Aki ez ellen tiltakozik, annak még gyarapítani kell a lelkében az alázatosság erényét!

Lassan a ti lelketekben is körvonalazódnak a reátok váró események, de egyszerre nem lehet mindent elmondani, mert bepánikolnátok. Még így is, ha valami olyanról szólunk, ami esetleg új a számotokra, azonnal negatív reagáljátok le a dolgokat. De ahogyan erősödik a hitetek, oly mértékben, a ti érdeketekben elétek szeretnénk tárni az előttetek álló, a reátok váró, hatalmas kiválogatódási törvények lecsapódásait, hogy tudjatok róluk és jó előre fel tudjatok rá készülni. Az ember szervezetében is úgy van, hogy amit nem tud átdolgozni, az mint méreganyag van jelen a szervezetben, így van ez a lelki életben is. Nézzétek meg, hogy akinek a lelke még nem nyitott a reinkarnáció elfogadására, mindjárt tiltakozást vált ki benne. Így van ez kedves testvéreim mindenkivel, aki olyan igazságokról hall, amelyet azelőtt még nem ismert:tiltakozik ellene és természetesen, vagy inkább sajnos, az ördög művének tekinti.
Minderre ismételten csak azt tudjuk mondani, hogy virrasszatok és imádkozzatok Isten előtt nagyon nyitott lélekkel, hogy megvilágosodjatok, mert nagy a ti felelőségetek. Mindezek csak földi dolgok, mi lenne, ha mennyei dolgokról beszélnénk nektek?

Az igazi imát viszont maga az Úr Jézus kezdeményezi bennetek:
„Az ajtó előtt állok és zörgetek, aki beenged engem, azzal vele vacsorálok.”
Azért mondta ezt a példát az Úr, mert a zsidóknál valakivel együtt vacsorázni, a legbensőségesebb kapcsolatot jelentette. Így volt ez a gyakorlatban is, valamint szólás gyanánt is ismeretes volt.
Tehát ha imádkoztok, nemhogy csak hittel, hanem azzal a legbensőségesebb kapcsolattal imádkozzatok, mint amilyen még a rendesebb világban szülő és gyermeke között kiépült. De mint mondottam, a jelenlegi időkben ezeket a viszonyokat is nagyon erősen támadja az ellentét:
„Azokban az időkben elküldöm nektek Illés prófétát, hogy megbékítse fiút az apával, a lányt az anyával, mennyt az anyóssal, hogy el ne menjek és átokkal ne sújtsam a földet.”
„Aki hisz, üdvözül aki nem hisz eleve elkárhozott.” „Ha visszajövök, vajon találok-e hitet a földön?”
Csupán csak jó tanácsként mondjuk, hogy ne építsetek ki magatokban „üdvbizonyosságot” vagyis hogy ne legyetek holt biztosak abban, hogy üdvözülni fogtok, mert ez arról tanúskodik, hogy már ti elértétek a tökéletességet és nincs szükségetek további tisztulásokra. Az ilyen beállítottságú emberek nagyot fognak csalódni. Ennek a lelki folyamatnak ellenőrzéséhez is komoly és mély lelki életre van szükségetek és azon belül komoly alázatra és folyamatos önvizsgálatra, mert egyébként azonnal megjelenik bennetek csak már az ismereteitek nagysága alapján is a mások fölé való helyezése a ti nívótoknak.

Hirdethetitek az igazságokat, a szószékről, vagy az utak szélén, vagy akár milyen eszközökön keresztül, csak annyi fog hatással lenni másokra, amennyit a hirdetett igazságokból magatokban megvalósítottatok a kísértések közepette! A többit másoktól várjátok el, mert a nem megvalósított igazságok még hiányt képeznek a lelketekben és ezeket a hiányokat mások erényeivel akarjátok kipótolni.Ez a megtérés első fázisa.Minél mélyebben szánt egy ember az alázatosságban, mint isteni igazságokban, annál inkább rájön arra, hogy mennyire keveset valósított meg azokból az igazságokból, amelyeket másoktól elvár, , amelyek őt magát is előbbre viszik a fejlődés útján. Itt nyilvánul meg az igazi alázatosság, amikor azt mondja az apostol:
„Félelemmel és rettegéssel munkáljátok a ti üdvösségeteket.” Aki eképpen munkálkodik az ő üdvösségén, az már rájött arra, hogy még mennyire híján van az üdvösségnek, érzi a lemaratottságát és azt, hogy mennyire idő szűkében van az üdvösséget illetően. Tehát nem másoktól várja az üdvösséget, hanem saját maga igyekszik azt betölteni.
Nagyon fontos eleme az imának a hálaadás, mert ezzel az érzéssel növekszik az emberben az Isten nagyságára és a saját maga kicsinységére vonatkozó meglátás. Ez pedig nagyon fontos eleme a lelki életnek, a lelkiekben való előrehaladásnak. Ennek okáért Pál apostol a hálaadást, az első helyre teszi:
„Hálaadással tárjátok a ti kéréseiteket az Úr elé.” Sőt azt mondja az írás:
„Mindenekért hálákat adjatok” Ebben pedig benne van a szenvedésekért és megpróbáltatásokért való hálaadás is, amiben mindinkább részetek lehet a reátok váró nehézségek miatt, de tartsatok ki és ne féljetek, mert:
„Én legyőztem a világot.”
Ha üdvözülni akartok, kapaszkodjatok bele az Úr Jézusnak eme győzelmének az eredményeibe, amelyeket itt hagyott a ti üdvösségetekre, társítsátok a ti imáitokat ezekhez az eredményekhez, hogy Isten elé kerülhessen lelketek Feléje való emelkedése, ugyanis Ő mondta, hogy:
„Bármit, amit az én nevemben kértek az Atyától, megadja néktek.” És arra nagyon vigyázzatok, hogy a tűz mellett meg ne fázzatok.
„Ne hívassátok magatokat atyának, mert egy a ti Atyátok a mennyei és mesternek se hívassátok magatokat, mert egy a ti mesteretek, a Krisztus.”

Isten kegyelme legyen veletek és ne higgyetek a gonosznak, mert hazudik!!! Becsap mindenkit és minél inkább hisztek neki, annál nagyobb hazugságokat hitet el veletek, míg teljesen el nem veszítitek az Isten szeretetébe vetett hiteteket!

Mivel az ima szellemében írtuk ezt a nyilatkozatot, ezért az ima szellemében zárjuk is:
Az ima végül is nem más (a ti szinteteken), mint egy telepatikus cselekmény, gondolatátvitel, amikor a szellem szól az Ős-szellemhez az érzés, a gondolat és a vágy hullámhosszán és ily módon is kap rá választ. Ez a belső kereszténység egyik lényege.

Egy szellemtestvéretek a túlvilágról.

UI:

Corey Goode az Üreges Földről és az ott élő fejlett civilizációkról beszélt: tényleg létezik Agartha Birodalma!?
http://kimondottigazsagok.com/corey-goo ... PkY3Mgj32Y

Saját megjegyzés: Domokos László beszél a könyvében olyan másik bolygóról jött civilizációról, akik behúzódtak a föld alá!
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 3. Dez 2020, 07:25

Adventi gondolatok - Felvezetés

Zita médium közlése

Tulajdonképpen a koszorú egy kör, aminek minden egyes pontja, a középponttól egyenlő távolságra van. A teremtmények számára a középpont, mindnyájunk Atyja, teremtő Istene, akitől minden teremtményének egyenlő távolságra, egyenlő közelségre kellene lennie. A bukás következtében azonban ez másként alakult, ezért ez másként történik napjaitokban is. A kör egység. A körben erők áramlanak, és mivel a kör zárt, azért abból az erőáramok nem szökhetnek ki. Az adventi koszorút ezért készítették és készítik ma is az emberek kör alakúnak örökzöld fenyőágakból.
A zöld a reménység színe, így reménykedhessen minden bukott és minden emberlélek is, hogy nincs minden elveszve a számára. Bár mélységeket láttak és látnak, mégis van lehetőség a felemelkedésre. Ezt a lehetőséget a mi Atyánk, Istenünk biztosítja a legmélyebbre bukottak számára is, a mi Urunk, a Jézus Krisztus által. Ezért gyújtjuk meg a mai napon mi is az adventi koszorún az első gyertyát, hogy világítson nektek, hogy Krisztus világosságából valamit ti emberek is észrevegyetek, megláthassatok a földi sötétségben.
Ebben a földi szellemi sötétségben, amit a bűn hozott létre és ami az emberi lelkekből árad, ennek az adventi koszorún meggyújtott gyertyának világosságot kell adnia. Hogy ez nem történik meg, annak oka nem a gyertyában, illetve annak fényében keresendő, hanem az emberi lélekben, aki mindenkor jobb szerette a szellemi sötétséget.
Krisztust óhajtani kell, Krisztust várni kell, mert Krisztus nélkül nem ismerheti meg az ember az Atyát, és az Atya nélkül hihetetlenül nagy szegénységben marad, örökös hiányokkal és hiányérzettel küszködik. Tehát várni kell az Ő eljövetelét most, a mai időben éppúgy, mint a régi időben várták az Isten által megígért Messiást, aki megígértetett.
A mi Urunk, a Jézus Krisztus eljött a régieknek és eljött e kor emberei számára is. Felnőtté vált, mint Emberfia és kiteljesedett hatalma e Földön, mint Isten fiának. Megáll az ember előtt, halk hangon szól, csendesen kopogtat és várja a bebocsájtást az emberi szívekbe. De ha az ember alszik, ha nem éber, ha a világ dolgaival, bajaival, családi problémáival van elfoglalva, akkor nem veheti észre, még ha az Úr ott van is a közvetlen közelségében. Ennél nagyobb baj nem történhetik az emberrel, mint mikor hozzá, mint mikor érte jön el az Úr, a Jézus Krisztus és ő azt nem veszi észre, mert szíve szőrös lett, a fülét, a hallását a ricsaj és a zaj elrontotta, szemeire pedig az anyag után való kapkodás közepette hályog ereszkedett.
Ami tökéletes, az örök és az meg nem változtatható. Miért hívjuk a földi világot a változások világának? Azért, mert az itt élők tökéletlenségéből adódóan ez a bűn világa, ahol semmi sem állandó. Hangzik Krisztus figyelmeztetése, „legyetek tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok”, de ez az ember torz gondolkodásában és rosszul hangolt érzésvilágában, ahol a hangok nem kristálytisztán jönnek elő, csak torz hang marad, így nem tudja, hogy honnan jön, és mit akar mondani a számára.
Ha hiszi az ember, ha nem, senkire sincs nagyobb szüksége, mint a mi Urunkra, a Jézus Krisztusra, mert csakis általa juthat el az Atyához. Igen, a cél az, hogy az ember és minden bukott teremtmény, megtérve bűneiből, egykor tökéletessé válhasson, és elhagyva a szünet nélkül hullámzó változások világát, újra visszajuthasson az Atyához. A változások világában még egy másik rossz dolog is van, de nem az, hogy változik, hanem az, hogy a változással mindig fennáll az a lehetőség, hogy az ember sorsa a megtéretlenség miatt rosszabbra változik.
Az ember zseni abban, hogy mindent, ami jó, ami szép, ami üdvöt hozó, ami tökéletességre vivő, ami boldogságot adó, ami a szeretet növelését hozhatná létre, azt elrontsa, tönkretegye. Még a tisztább eszmék is azért nem valósulnak meg a Földön, mert az ember türelmetlenségénél fogva ki sem várja, hogy annak kifejlődése hova vezet, hanem önzően máris neki esik, szétszedi, belekontárkodik és csak az lebeg szeme előtt, hogy abból neki milyen haszna származhatna.



Összeállította: Bíró László



A csatolt anyagok listája:

Adventi gondolatok
Adai mediális közlés - Isten szeretetsugarai
A lélek beállítottságáról
Az összhangra törekvés módja
HANG - Megélhetési gondjaim vannak
Élettörténetek
Igazság és a Hamisság
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4lZzkf ... A?e=ugBi4t
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhZxgth3 ... g?e=IHcQRw
Gizi médium_Ezoteriák 25 - A hit a fény mely kivezet a múlandóból

https://www.youtube.com/watch?v=tK61vaMLXgw&t=4s
Paradicsomi világok és a Föld kapcsolata – Karsay István rövid videoelőadása

https://www.youtube.com/watch?v=R8u27XQ ... a2F9Y2PTgM
A zsinatok emberiségre gyakorolt hatásai 1 rész – Beszélgetés Pap Gáborral

https://www.youtube.com/watch?v=zmJrFybb2is&t=145s
A bodzavirág illata – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=vyx3byb ... pL&index=3
A szív változása – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 4. Dez 2020, 07:10

Ada Mediális közlés: Advent 1 vasárnap


Kedves földi testvéreink és barátaink az Úr Jézus Krisztusban!


A földi ember minden évben a várakozás és felkészülés időszakával óriási lehetőséget kap arra nézve, hogy valamennyire megtisztuljon és a lelkébe fogadhassa az Isteni Megváltó Jézus Krisztust.

A zsidó népnek évszázadokon, illetve évezredeken keresztül életről életre készülnie kellett a Messiás várására és amikor az teljessége elérkezett az Úr Jézussal való találkozásuk nem mindenkinek volt a legsikeresebb. Főként azoknak volt kimondottan sikertelen, akiknek éppen hogy a legfőbb feladatuk lett volna a népet odavezetni az Úr Jézus lábai elé. De sajnos nem ezt tették, hanem éppen az ellenkezőjét, brutális módon kivégezték Őt. Az Úr megszületésének idejére három kemény ellenszegülő szellem született meg, mint próbatétel gyanánt az Úr és Isten tervének a meghiúsítása érdekében. Ezek voltak: Annás, Kaifás és Júdás. Habár ez utóbbi már egy régóta javulni vágyó szellem volt, de minden addigi próbálkozása kudarcot vallott. Jézus mellé az apostolok vezették oda, hogy az Úr vegye fel tanítványnak Júdást. Amikor az Úr meglátta őt, nagyon elszomorodott és azt mondta: „Csak el ne add az igazságot pénzért!”

Az Úr életére már pici korában rá akart törni az ellentét. Ugyanis amikor híre ment annak, hogy egy csodás gyermek született, Heródes már akkor elkezdte kerestetni Őt. El is jutottak a katonák a jászolbarlanghoz, de amikor meglátták József egyszerűségét és szegénységét, továbbálltak, mert az „újszülött király” bizonyára nem rongyos istállóban született meg, hanem palotában, vagy legalább is egy jómódú családban. Ha az Úr gazdagabb helyen született volna meg, bizonyára az életére törtek volna. Heródes nem nyugodott bele abba, hogy eredménytelen volt minden addigi Jézus után való kutatása, ezért elrendelte azt a borzasztó gyermekgyilkosságot, amiről ti is tudtok. Erre az alkalomra nagyon sok fiúgyermek született meg a szellemvilágból, „Menjünk elrejteni az Urat!” jelszóval. A zsidó anyák örültek is a szép és egészséges újszülötteknek, csak nem sokáig. Heródes behívatta a fiatal családokat egy szép ünnepélyre. Mikor odaértek az apákat hazaküldték, míg az anyákat bezárták egy helyiségbe, ahonnan hallani lehetett valamennyire is a kint zajló eseményeket. (Megrendül és elszorul a szívem és remeg minden atomja a lelkemnek, amikor erre az eseményre gondolok. Meg kell szakítanom a közlést, mert mindazt amit látok és hallok, nem lehet részvét és megborzadás nélkül újra átélni! Akkor csak résztvevője voltam az eseményeknek, most viszont tanúságtevője mindannak az eseménynek, amely akkor az uralkodó várának az udvarában hatalomféltésből történt.) A katonák mindegyik kisgyermekbe beleszúrták a kardjukat és dobálták halomra a kicsi tetemeket. Az ellentét műve volt, de nekünk viszont egy nagyon jó alkalom a vértanúságra. Minden két éves körüli gyermek, aki az életét áldozta az Úrért... Tehát borzadály volt látni és hallgatni az anyák szívtépő jajkiáltásait, de nem tehettek semmit, mert be voltak zárva egy helyiségbe.
Ekkor már a kicsi Jézus távol volt ezektől az eseményektől és a kis Ker. Jánoska is, hisz ő is beleesett volna abba a csoportba, amelyik a gyilkosság áldozata lett. Őt édesanyja már akkor a pusztába menekítette, ahol egy idős esszénus gondoskodott a kisgyermekről. De a kis Jézuskát még az Egyiptomba való menekülésük alkalmával is követte egy katona, mert ő rájött arra, hogy ki is valójában az a gyermek, akit menekítenek Betlehemből. Egy bizonyos idő után, amikor egy eldugott helyen megpihent a Szent család, a katona ki akarta használni az alkalmat, hogy az életére törjön a gyermeknek, de Jézus szemeiből kisugárzó szeretetsugár behatolt a katona szemeibe és szívébe és az az ember megtért és visszafordult.
Tehát ha azt nézzük, az Úrral való találkozása volt akinek sikerrel végződött, volt akinek viszont nem, pedig nagyon sok év állt a zsidó nép rendelkezésére ahhoz, hogy lélekben felkészüljön az eljövendő Messiás befogadására.

Néktek viszont adatik 2000 éven keresztül minden évben egy teljes hónap a már eljött Messiás befogadására! Nem óriási kegyelem ez testvéreim az ószövetségi emberekhez képest ???
De nagyon sok esetben a mai ember találkozása az Úr Jézussal sem zajlik másként mint 2000 évvel ezelőtt, az akkori kor emberének. A mai ember számára is éppen olyan szegletkővé vált a Vele való találkozás, mint annak idején nagyon sok zsidónak, amikor tovább kell haladnia a fejlődés útján. A mai ember éppen úgy nem ismeri fel a továbbhaladás lehetőségét mint 2000 évvel ezelőtt nem ismerték fel az előrehaladást Jézus Krisztusban. Sajnos a magukat keresztényeknek valló emberek között sem más a helyzet, mert ugyanúgy elvakítja őket a gőg, a fölényes mindentudás, aminek következtében ugyanúgy bezárul a lelkük mint annak idején a dölyfös zsidóknak bezárult és nem ismerték fel a betlehemi legszegényebb istállóban fekvő kisgyermekben a hatalmas Istennek a gyermekét, mert más volt az elképzelésük a dolgok felől. De vajon miért és mikor történik meg ilyen hozzáállás az ember részéről? Akkor, amikor az ember önmagából , önmaga elvárásaiból indul ki és a maga kicsinyes és gőgös emberi okoskodásával, bölcseleteivel igyekszik megmagyarázni a hatalmas Isten, emberi ésszel fel nem fogható döntéseit és akaratát.

Az ember csak akkor néz és lát jól és helyesen, ha az alázatosság és szeretet szemüvegén néz és lát, egyébként beleviszi az egyéni látásmódját az isteni dolgokba.
Ezért nem győzzük eléggé hangsúlyozni az alázatosság szükségességét és fontosságát, mert legyen bárkiről is szó, még a legmagasabb szellemekről, beleértve az Urat is, csak is alázattal közeledhet Isten felé, mert minél nagyobb bárkiben is a gőg, annál messzebb esik Istentől. Ezért az egész életnek az alázatosság elsajátításáról kell szólnia. Óriási különbség van az Úrral való I. és II. találkozás között. Akinek először nem volt sikeres a Vele való találkozás, volt még 2000 éve arra, hogy kimunkálja önmagában azokat az erényeket, amelyek elvezetik őt egy pozitívabb találkozásra. De ha a jelenlegi találkozás lesz sikertelen, akkor már nem lesz több esély arra, hogy az ember helyre hozhassa a helyrehozhatatlant, mert a II. eljövetele már nem olyan lesz mintegy bárány, hanem mint oroszlán, mint király, mint „ítélő bíró” Ezért tehát
az egész emberi életnek egy nagy adventnek, egy nagy várakozásnak, egy nagy felkészülésnek kell lennie, arra a nagy napra, az Úrral való nagy találkozásra.
Minden, ami az emberrel Isten részéről történik, azt a szent célt, szent pillanatot kell, hogy szolgálja, hogy az Úrral való nagy találkozás pozitív kimenetelű legyen, ugyanis az Úrral mindenki találkozni fog, csak nem mindegy az, hogy melyik oldalra állít az Úr bárkit is, mert ettől a találkozótól függ egy szellem további sorsa,vagyis az , hogy az örök életre, vagy „örök kárhozatra” jut-e. A legjobbik eset az, amikor az Úr azt mondja valakinek, hogy: „Éhes voltam és ennem adtatok,.. Menjetek be Atyám örömébe! Az Isten Országában tehát, az átlag emberi szív számára eddig nem tapasztalt öröm van, amelyről mostanában oly ritkán, vagy egyáltalán nem beszélt eddig senki, pedig nagyon fontos lenne ambíció, vagy legalább vígasztnyújtó összehasonlításnak az eddigi világ szenvedéseihez viszonyítva. Nem óriási öröm jelentő valóság lesz az, hogy nem lesznek ördögi szellemek az Új földön??? Az a bizonyos 1000 év után is amikor majd „eloldoztatik a sátán” csak a III. szférabeli szellemeknek lesz megengedve hogy testet öltsenek, az I. és II. már nem. Tehát óriási örömöt jelent a gonosz szellemek légkörét és cselvetéseit nélkülözni, de csak azok számára, akik megutálták a bűnt minden következményeivel együtt. Igaz, elsősorban annak tud reményt és vigaszt nyújtani az eljövendő öröm felcsillanása, aki szenved a bűntől és annak következményeitől. Aki még vágyódik a bűnre jól érzi magát a bűnben, az még szolgája és egyben rabja is annak, tehát nem vágyódik belőle szabadulni, még ha szenved is tőle. Nem vágyódik az Isten Országának örömére. Ha szabadulást nyer egy rövid időre egy ilyen ember, hamar visszaesik, mert a vágyai és hajlamai visszarántják. Ezért nem lehet senkit erőszakkal belökni az Isten Országába tisztátalan lélekkel, mert nem érzi ott jól magát és újból kiesik onnan a szenvedések és gyötrelmek világába, vagyis azok akiknek az Úrral való találkozásuk ismételten nem érte el a kívánt eredményt.
Ez gyakorlatilag a másik csoport, akik Jézus „bal” oldalán állnak, akiknek nem sikerült 2000 év alatt sem végigmenni azokon a tisztulási folyamatokon, amelyek lehetővé tették a jobb oldalon állóknak az Isten Országába való eljutást. Nekik nem lesz más az osztályrészük, mint a tüzes gyehenna: forró láva. „Távozzatok tőlem ti gonosztevők!”
Ahogyan a fluidok szétválása mindinkább érvényre jut, oly mértékben tör be a gonoszság a földre és annál kevésbé van értéke a karácsony igazi értékének. Annál inkább alakul át külsőséggé a lényeg és veszíti el kegyelmi hatását. Így mind nagyobb és nagyobb a csalódás, amit Isten nem akar, ezért mindennek a külső és lényeg nélküli váznak a lerombolására olyan elemeket küld, amelyek a külső formát a földdel teszik egyenlővé. Aki a formákba vetette hitét, maga is összeomlik a keretek összeomlásának láttára.
De a belső hitet és annak követőit akkor sem tudja senki összetörni, mert nem kötődik a formához. Mivel az Új világ igazsága formanélküli fog lenni, ezért a formák és irányzatok megsemmisítése törvényszerű cselekedet Isten részéről. „Ezt előre megmondottam néktek, hogy n e f é l j e t e k” De sajnos sok mindent nem engedtek elmondani, ez már a ti felelőségetek.

A mai világban megváltozott az értékrend. Nincs értéke mint kifejezésnek, a szeretetnek, az alázatosságnak, az önmegtagadásnak, az önmegtartóztatásnak stb, jobbik esetben csak másoktól várja még el az ember, de saját maga részre már elavult fogalommá vált minden testiség elleni hadüzenet, pedig bizony, hogy a lélek akkor tud és bír táplálkozni, ha a testtől megvonatnak az erők és áthelyeztetnek a lélek táplálására. Ez is az advent részét kellene hogy képette, mert nem a testnek kell felkészülnie a Kis Jézuska befogadására, hanem a léleknek.De ahhoz, hogy a lelkünkben legyen a Számára hely, bizonyos dolgokat amelyekhez az ember lélek szerint ragaszkodik, ki kell a lélekből takarítani, mert nagyon sok minden van, ami feleslegesen van jelen az ember lelki világában. Az ember lelke tele van mindenféle felesleges dolgokkal, amelyek csak lekötik a lelkét a földhöz és elvonják az erőit és a figyelmét a lényeges dolgokról.
Ezért hát az advent nem egy érzelmi hullámzás kell, hogy legyen, nem egy hangulati felemelkedés csupán, hanem egy tudatos lélek szerinti, bűnbánattal párosult megnyílás Isten és az Ő akarata felé, egy emelkedettebb lelkiállapot, amelyet mind hosszabb ideig meg kell tudni tartani a léleknek, mert ugyanis a „Kis Jézuska” valóban be költözik az ember lelkébe, ha az a valaki tudatosan készül rá. hogy ott lélek szerin naggyá növekedhessék. Ez jelenti a még több munkát: megőrizni a kegyelmeket, hogy hatásaik által elvezessék az embert az üdvösségre. de hullámvölgy és hullámcsúcs az emberi élet, mert sok esetben nem tudja megőrizni az isteni felemelkedést, hanem a hajlamai lehúzzák a mélybe és mire jönne a következő kegyelmi bevillanás a lélek sötétjébe, hogy tovább emelje, akkor ugyanott, sőt még mélyebben találja a lelket az előző állapotnál.
Ilyen esetben már nehezebb a lélek felemelkedése, mert dupla akkora terheket kell átemésztenie ugyanannál a világosságnál.

Ezért hát nagyon igyekezzetek megfelelni az isteni „elvárásoknak” hogy annyira megtisztulhassatok az adventi időben, hogy a lelketek meghallhassa a betlehemi istálló néma üzenetét: Tisztítsd ki a lelkedet úgy, ahogyan Szt. József kitakarította a jászol barlangot, tedd annyira egyszerűvé a lelkedet, mint amilyen egyszerű volt a születés helye, hogy megszülethessen a lelkedben is a Megváltó úgy, ahogyan a pásztorok barlangjában megszületett. Ragyogja be a te lelkedet az isteni fény úgy, ahogyan 2000 évvel ezelőtt a betlehemi istállót beragyogta, és szülje meg számodra Mária a Kisdedet úgy, olyan titokban és olyan sok angyal jelenlétében, ahogyan megszülte a világ számára az Üdvözítőt.

Isten legyen veletek! Adjon néktek az Úr eredményes felemelkedést a karácsonyi kegyelmek befogadására!

Egy egyszerű túlvilági barátotok, aki szeretetből igyekszem a lelketeket az örök fény felé irányítani.

Ada 2020.11.29.
UI:
Kötelékek elvágása: Hogyan engedjünk el?
https://www.youtube.com/watch?v=nJ308BdI74U&t=29s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 5. Dez 2020, 06:53

Laurencius üzenete

Részlet a „Magas tanítószellemek mediális közlései” című kötetből

Nincs megállás, változatlanság. Minden halad, minden mozog. Szempillantásnyi nyugalom sincsen. Amidőn alszol vagy ülsz, sem vagy tétlen. Azt mondod, a tenger nyugodt, mozdulatlan, pedig sohasem az. Akár álomban, akár ébren, folyvást hivatásod betöltésén fáradsz.

Az ember akaratával egyetlen másodpercet sem képes megállítani. Ezt az életedet elhagyva egy másikba lépsz. A szellembirodalomban sincs abszolút nyugalom, mert az egyenlő lenne a halállal, ami pedig nem létezik. Az élet állandóan felfelé mozog, halad. Feljebb, magasabbra! A nyugalom illúzió úgy itt, mint ott. Állandóan előre!

Téged vezetnek és te nem is sejted. Engedd magad vezetni és bízzál ebben a vezetésben. A bizalom vidám kedélyt és biztonságot kölcsönöz neked. Ne kutasd, hogy az útnak milyennek kell lennie; Isten tudja azt és az elegendő. Eljő az öregség és az utolsó óra; ne reszkess, mert ez nem a vég, csak folytatása az életnek.
Te mégy, vezet téged egy hűséges Atya. Most vagy, majd aztán voltál, és később leszel. Egy halhatatlan lény nem ismer nyugalmat, ellenben előrehaladást, változást, fejlődést igen. - Mi marad az emberből? Por és hamu. És aki a szelleme által, valamint az erények, a munka, a javak által nem alkotott, az csak meddő dudvaként élt! - Dolgozzatok, alkossatok! Ne féljetek az öregségtől, mely az érés, a megbékélés ideje; az Istenhez való közeledés és szellemiesülés időszaka. Élj Istenben - úgy Isten is tebenned él.

Megjegyzés: Laurencius szellemi közlésének köszönhetjük, hogy Pátkai Pál médiumítása által megszülethetett a szellemtani irodalom egyik gyöngyszeme „Az utolsó óra munásaihoz” című négykötetes mű. Még jó róla tudni, hogy Mária, a szűzanya és Buddha, azaz Péter apostol szellemével együtt írták Adelma médium által a “Szellem, erő, anyag” című szellemtani alapművet.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 6. Dez 2020, 06:52

Ágoston Szellem
Az elemi lelkekről 1

A régi boszorkánykönyvekben és perekben sok szó esik az állat, levegő, víz, tűzlelkekről, melyeket a mágus megidézett és amelyek aztán mindenféle jelenségeket hoztak létre. Ebben sok igazság rejlik. Az életprincípium a mindenséget bizonyos sorrendben élteti.. Az éltetés az ősvilágosságból, a mindenség központjából sugárszerűen árad. Az életprincípium e végtelen központból a vibráció (teremtő erő) ereje által forgó mozgásban árad a mindenségre, az étert, a fényt a fluidokat éltetve. Lefelé körben forogva az életprincípium sugárélete saját sugárkoszorúkat képezve, megtörik és megszaporodik, és az anyag éltetése közben megsűrűsödik.


Minden egyes paránynak (atomnak) megvan a maga éltetése, alakja és kiképződése a szellemitől az anyagig minden ásvány és növényen keresztül. Ezen átváltozások élén vezetőkként elsődszellemek állnak. Az ásványok éltetéséből az életprincípiumot a rotáció a növényországba vezeti, ahol öntudatosabb lelki életté fejlődik, mert itt az éltető erők egyenként és fajok szerint fejlődnek ki s megkezdődik az egyesnek leszármazása a másikból. A fluidikus, ásványi, növényi, állati életnek átváltozása egy életbe, képezi azt a belső kapcsot, amely mindent egymáshoz fűz. Sehol sincs elválasztás, hanem mindenütt átmenet, átváltozás. Az életprincípium átváltozik, miközben lelki princípiummá fejlődik.
A szellemek bukása ellentétet, fluidokat, erőket és tulajdonságokat hozott létre ugyancsak az életprincípium által éltetve, mi által a durvább anyagok, a mérges növények, a dühös ragadozó állatok keletkeztek, mint a szellembukás következményei.
A földben és az ásványokban az életprincípium gyermekkorát éli; ha ezen a változaton hatványozódva keresztül-ment, akkor a növényországot élteti, ahol érzékenyebb lesz, érzi a meleget, hideget, világosságot; az élet és halál gyorsabb változásoknak van kitéve. Áthaladva ezen a hatványozó fokozaton is az állatországot éltetve lelki princípiummá lesz, ösztönnel, önfenntartási hajlammal, látással, hallással és ízléssel felruházva. A lelki princípium az állatban közeledik az emberhez, azért az állatok pajkos megölése vétek, a viviszekció (élveboncolás) vadság, bűn az állatok érző lelkei ellen. Az állati testben levő ártatlan léleknek a legkegyetlenebb módon szenvedéseket és fájdalmakat okozni, bűn az Isten és természet ellen.


Miután a lelki princípium az állatországot éltette, az elemek éltetéséhez kezd és elemi lélekké válik. Ezekről az elemi lelkekről már a görögök, egyiptomiak, a gnostikusok és mágusok is írtak.
Az elemi lelkek éreznek, látnak, hallanak, beszélnek; van alakjuk, de nem egyének, hanem éppen csak lelkek, melyek átváltozásra várnak, amely őket egyéniesíti; engedelmeskedniük kell a törvénynek, melyhez kötve vannak és nincs szabad akaratuk.
Ezekből az elemi lelkekből alkottak a mondák bányarémeket, tündéreket, hableányokat, kentaurokat, faunokat stb. Az ellentét és a szellembukás még nem vesztette el befolyását az elemi lelkekre, még hozzájuk van tapadva; ettől meg kell őket szabadítani, mielőtt a napkörbe bejuthatnának. A megtisztult elemi lelkek a hat napkörön át mindig tisztultabban emelkednek fel egész az ősvilágossághoz, ahol Isten szeretetével és erejével egyesülve, embriószellemekké teremtetnek. Mi is azok vagyunk.
Az ember közlekedhetik az elemi szellemekkel, de kevés tanulságos dolgot fog belőle meríteni. Az elemi lelkeknek kellene tanulni az emberektől, nem pedig megfordítva. Az elemi lelkek az elemi eseményekben védőleg vagy rombolólag lépnek fel. Ezeknek az erőknek komoly tanulmányozásából sok hasznos dolgot meríthetnének az emberek. Miért tudott Krisztus a szélnek parancsolni, a tengeren járni, kenyeret szaporítani és vizet borrá változtatni? - mert az élet- és lélekelemeket ismerve, azok fölött mint mágus uralkodott és szolgálatába állította azokat.
Az elemi lelkeket különböző formákban sok ember látta; innen az igazság a mondákban, a mesékben. Mindent az elemi lelkek éltetnek, ők táncolnak a napsugárban, üvöltenek a viharban, sírnak az esőben, nevetnek a havazásban, ők himbálóznak a tenger hullámain, ők mozgatják a Földet, ők ülnek házadban, kertedben, mert ahol elem van, ott az elemnek megfelelő lelkek is vannak.
Az elemi lelkek képezik a légköri gyűrűkben a természeti erőket; ők az éltetői és mozgatói a fluidoknak és gázoknak, melyek a légköri gyűrűkben a természetet képviselik. A különböző szelek a légköri gyűrőknél az elemi lelkek befolyását jelentik, melyek a bolygók és az állatöv befolyásaival a Földön egyesülnek.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 6. Dez 2020, 06:58

Ada karácsony mediális közlés

Kedves földi testvéreim, az Úr Jézus nevében köszöntelek benneteket!

Karácsony, mennyire reményt keltő és mégis elcsépeltté vált fogalommá lőn az emberiség számára, mert ahogyan közeledünk a korszakzárás felé, úgy mindinkább veszít lényegéből jelentőségéből és erejéből ez a szó, de főként az igazi jelentése és jelentősége. Lassan a fenyőnek és a külsőségeknek ünnepévé válik. Pedig azt mondjátok, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe, amikor évi egy alkalommal az emberek a lelki lehetőségeikhez, vagy korlátoltságaikhoz mérten,azzal a céllal hogy lelkiismeretüket megnyugtassák, „gyakorolják” a szeretet cselekedeteit, amit aztán az év többi 364 napján igyekeznek elfeledni. Pedig azt mondta az Úr:
„Szegények mindig lesznek közöttetek.”
Fenyőt állítanak és mindent bíborba és bársonyba öltöztetnek, és azt hiszik, hogy ezzel minden el van rendezve, ahelyett, hogy erényekkel ékesítenék fel a lelküket az emberek.

Mi azt mondjuk, hogy a Karácsony, az nem ennek a „szeretetnek”,az ünnepe, hanem a Földre szállott, Istennek, az emberért lenyúló, az emberiségnek, az üdvösséget felkínáló szeretetnek az ünnepe, amely által az Úr kiemelte a világot a biztos teljes romlásból a biztos „örök kárhozatból”, vagyis a szellemi megmerevedésből, mert születése előtt már olyannyira romlott volt a föld mint Noé idejében, hogy a teljes megsemmisülés várt rá, de az Úr inkább magára vette a „vízözönt” minthogy senkinek se legyen esélye az üdvözülésre! Az Isten szeretete, tehát a teljes pusztulástól mentette meg a világot. Az Úr éppen hogy a szeretetben szegény, a bűnei következményeit méltán viselő és annak súlya alatt megroskad, vagy éppen a fejlődés útján porba hullott és ennek az útnak az útkereszteződéseiben eltévedt szellemgyermekeiért jött le, hogy ráhelyezze őket az üdvösségnek, vagyis a szeretetnek az útjára, amely úton Isten szövetségre lép az emberrel, vagyis a föld és a rajta és körülötte élő szellemek újból összekapcsolódást nyertek Istennel az Úr Jézus által.

Ez kedves testvéreim a Karácsony jelentősége,mert mind a fent elmondott tény és még sok minden amit a szellemetek nem képes még felfogni, mert „...nem tudjátok elhordozni” jelenti a Karácsony ünnepét, tehát ezt kell ünnepelnetek és nem a „szép fenyőt” meg a „kisült kalácsot”, mert azzal, hogy az Úr megszületett, a fent említett események megvalósulási lehetőséget nyertek.

A Karácsony egy kezdet, de ugyanakkor folytatás is, mely az Úr halálával, feltámadásával, a Szentlélek eljövetelével nyer befejezést, de mégis csak folytonosságot, az Ószövetséghez viszonyítva egy magasabb szinten.
Azért adatott a szellemtan, hogy mindezt megértsétek és magatokévá tegyétek a szívetekben és a lelketekben. HA ezt sikerül elérnetek, akkor bensőséges lesz a ti ünneplésetek, mert lélekben kell megülni az ünnepet gyermekem. Nemsokára olyan idők köszöntenek rátok, amikor Isten bizonyos nagyon komoly külső körülmények által fokozatosan el fogja törölni a külsőséggé vált ünnepléseket és csak az tud igazából ünnepet tartani, aki megtanulta a szívében ülni meg az ünnepet. De mindezek után hamarosan már a „II. Karácsonyt” fogjátok ünnepelni, az Úr II. eljövetelét.

Ezzel az eseménnyel, egy örökkévalóság zárul be és egy új örökkévalóság veszi kezdetét.

Ezért lesz a nagy rosta, melyben a fejlődésetek utolsó kis korszaka, az utolsó hét testetöltésetek fog ítélet alá esni. De aki eljut a bűnös hajlamainak teljes beismerésére, bűnbocsánatot nyer, mert senki sem állhat meg Isten ítélőszéke előtt, csakis akkor, ha bűnbocsánatot nyer. Mindazok mellé odaáll az Úr a bűnbocsánat kegyelmével az ítélet napján, aki bűnbánatot tart hajlamai felett, mert nem a cselekedet ítéltetik meg, hanem a hajlam. A hangsúly a bűnbeismerésen és megvallásán van, és az ebből fakadó feloldozáson!!!

Akik megmaradtak a külsőségeknél, azok el fogják veszíteni ezt a lehetőséget és összeomlanak, vagy mereven kitartanak a formák mellett és akkor a formákért az életükkel kell fizetniük.
Mennyi szenvedés, tanítás és majd a kereszthalált megelőzően mondhatta csak ki az Úr az üdvösség lehetőségének, vagyis az igazi Karácsonynak szavait, történetesen azt, hogy:

- Új parancsot adok néktek, hogy egymást szeressétek!” „... Arról lássák meg rajtatok az emberek azt, hogy az én tanítványaim vagytok, hogy szeretitek egymást.”
Merthogy az addigi „lehetőséget” már annyira külsőséggé tette a sátán, hogy kihalt belőle minden lényeg, a „szellem” minek következtében az Úr immár csak úgy emlegeti, mint egy elnyűtt lyukas ruhadarabot, amelyet még az új folttal sem lehet befoltozni, de az emberek mégis annyira ragaszkodnak hozzá.

Annak idején azt mondta az Úr az utolsó vacsorán:
„Sokat mondhatnék még néktek, de azt el nem hordozhatjátok, de elküldöm az igazságnak ama lelkét, Aki elvezérel benneteket a teljes Igazságra.”
Mi ugyanezt mondjuk ma testvéreim mindazoknak, akik azt hiszik, hogy már mindent tudnak. Ne feledjétek, hogy a hatodik napkörben vagytok. Sokat kell tanulnotok és dolgoznotok önmagatokon amíg majd egy következő fordulónál felemelkedhettek az ötödik napkörbe. Sajnos az ember mindig a nálánál alacsonyabb erkölcsi szintűekhez méri önmagát, pedig ezáltal könnyen elbizakodik. A helyes magatartás viszont az, amikor az ember elsősorban a hiányosságait és a az átalakítandó hajlamait szemléli és vizsgálja ama előtte álló mérce szerint, amit tőle a következő szint eljutása érdekében vár az Úr. Csak ekkor van előrehaladás, az előző hozzáálláshoz viszonyítva..

Minél mélyebb lelkületű egy ember, annál jobban fájnak neki a bűnei. Ezért mondták a szentek, hogy:
„A bűnösök között első vagyok én!”
Ha az ember mindinkább arra törekszik, hogy tisztának látsszon önmaga és mások előtt akkor ezzel egy hazug képet állít ki önmagáról. Ekkor elkerüli a mindeneket újjáteremtő kegyelem, mert az ember önteltségében nem érzi szükségét ennek a mindeneket átformáló kegyelemnek. Nagyon vigyázzatok, hogy bele ne essetek ebbe a tévedésbe.

De ha arra törekszetek, hogy megvilágosodjanak a bűneitek, akkor az utolsó ítéletkor mellétek fog állni az Úr az ő bűneiteket megbocsátó kegyelmével, mert - ismétlem - senki be nem juthat feloldozás nélkül az Isten Országába!
Testvéreim, ha törekeztek arra, hogy lélekben annyira leegyszerűsödjetek, mint amilyen egyszerű volt a betlehemi jászolbarlang, akkor a ti lelketeket is angyalok fogják betölteni, várva a lelketekben az Úr megszületését.

Ha viszont a pásztorok lelkületéhez hasonló lelkületet vesztek fel, akkor néktek is az angyalok fogják hírül vinni a Gyermek születését. Halljátok-e már felcsendülni a lelketekben az angyalok énekét?

„Dicsőség a mennyben az Istennek és békesség a földön minden jóakaratú embernek.”
De ha a napkeleti bölcsekhez vagytok hasonlók, akkor benneteket is az a világító szövétnek fog elvezetni a lelketek Betleheméhez és oda fog bevilágítani azzal a céllal, hogy felismerjétek a kicsiny gyermekben a hatalmas Isten gyermekét, de nem test szerint, hanem lélek szerint.

Gyermekem lélekben és igazságban kell ünnepelned!

Ámen
Dicsőség az Úrnak mindörökké!


Szeretettel:
egy túlvilági testvéretek

2020 XII. 3. csütörtök
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 7. Dez 2020, 00:25

Ágoston Szellem
Az elemi lelkekről 2

Az elemi lelkek szeretnek zajt ütni és ijesztgetni, durva, kézzel fogható nyilvánulásaikkal beleavatkoznak a médiumok fizikai tüneményeibe és a médiumokat gyakran csalásra csábítják. Jaj annak, kit az elemi lelkek hatalmukba kerítenek!

A Kos, Oroszlán és Nyilas állatövből tűzelemi lelkek jönnek; a Bikából, Szűzből és Bakból földelemi lelkek; az Ikrekből, Mérlegből és Vízöntőből levegőelemi lelkek; a Rákból, Skorpióból és Halakból vízelemi lelkek; a Jupiterből és Vénuszból jó, a Szaturnuszból és a Marsból gonosz; a Merkúrból, és Holdból középszerű elemi lelkek.
Azt már tudjuk, hogy az életprincípium lelki princípiummá és ez elemi lélekké fejlődik, melynek vannak ugyan lelki tulajdonságai, de nincs egyénisége. Miután ezek az elemi lelkek a törvényes és előszabott tisztulási és kiképzési fokot elérték, egyesülnek mint lélekelemek az ősvilágosságban a Teremtő leheletével, hogy embrió-duálszellemekké váljanak.

A szellemben Isten e lehelete a halhatatlanságot, az egyén akaratát, a lélekelem(életerő, ód) pedig az elfogadó szülőt, anyját képezi ezeknek az adományoknak. Az ember a Földön halhatatlansága, szelleme által Isten képe, lelke által pedig a természet képe. A szellemi elem egyúttal a férfi, a lelki elem a női princípium; ez a bensőleg egyesült duálszellemeknél: tökéletesség és egység. Ezért a férfi és nő, mint bukott, szétvált duálszellem tökéletlen, nincsen egyensúlyban.
A "Korán" azt mondja, hogy a nőknek nincs halhatatlan lelkük; ez teljesen téves nézet. Asszonyok és férfiak, mindketten halhatatlan szellemek. Isten a teremtő és atya, a lelki elem az elfogadó és anya; itt a férfi és női princípium eggyé lett és bensőleg egyesült a duálszellemben. Az egyik feltételezi a másikat. Egyik sem lehet tökéletes a másik nélkül.

Ha a szellem emberré lesz, akkor testesült vele idegszellemében és fluidjaiban az elemi lelkek hét faja, melyet egész életén át magával hord és amelyet uralnia és képeznie kell. Ez a hét elemi lélek: a fény, levegő, föld, növény, víz, tűz és házi elemi lélek. Ezek a következő módon hatnak az emberre:

1. Fényelemi lelkek a szellemi tulajdonságokra és a látásra.
2. Levegőelemi lelkek a lelki tulajdonságokra és a hallásra.
3. Földelemi lelkek a testre és az ízlésre.
4. Növényelemi lelkek a hajra és a körömre és mindenre, ami növényi az emberben, meg a szaglásra.
5. Vízelemi lelkek a kipárolgásra és az emberben levő vízanyagokra és a tapintásra.
6. Tűzelemi lelkek a vérre és az akaraterőre.
7. Házi elemi lelkek az ösztönre és az ember külső életére.


Ennek, az emberben, vele együtt testet öltött hét elemi léleknek, mindegyike a saját elemeire hat. Az ember ezek által lelki tüneményeket tud létrehozni, mert az elemi lelkek alakot ölthetnek, mint pl. a másodén; a kísértetjelenéseknél és kopogtatásoknál, általában minden fizikai és pszichikai tüneménynéI elemi lelkek is szerepelnek.
Az olyan embereken, akik inkább lelki és testi életet élnek, a szenvedélyek, azaz a lelki elemek és az érzékek, azaz a testi elemek uralkodnak az ember felett.
Ellenben az olyan emberek, kik inkább szellemileg élnek, ők uralkodnak a lelki elemek felett. A test gyönyörének lehetne nevezni ezeket az együttesen testet öltött lelki elemeket, melyeken az embernek uralkodnia kell. Az ember hármas lény: szellem, lélek és test; vagy tízes, ha a háromhoz, a hét elemi lelket hozzászámítjuk. A halálban a szellem leveti magáról a testet és a lelki elemek segítségével körülötte lelki test vagy idegszellem képződik. A jó szellem nemcsak önmagát, hanem lelki elemeit is megtisztította, a gonosztól megszabadította, nevelte(szellemesítette) és azok vele együtt hagyják el a földi életet, hogy magasabbra fejlődhessenek.

A gonosz szellem ellenben megsűríti lelki elemeit, nem tud tőlük, miknek rabszolgája volt, szabadulni; ő megkötözött szellem, a Földön hagyja lelki elemeit, mint valami kísértetet. Ezek által a kísértetek által fizikai szellemjelenések, gipszlenyomatok, szellemfotográfiák, mindenféle zaj és lárma idézhetők elő a szellemek és emberek kívánságára és parancsára. A meghaltnak ez az árnyképe vagy lelki eleme addig marad a Földön, amíg a törvény által megragadva, az átváltozások egy új ciklusába nem kerül és így a földtől elválik.

E visszamaradt lelki elemeket az emberek tetteinek is nevezhetjük, melyek utánuk még továbbélnek; áldást hoznak ezek a jónál, kinek lelki elemei a jó szellem szándéka szerint, akihez tartoztak, még tovább működnek; átkot hoznak ellenben a gonosznál, minthogy tovább folytatják gonosz hatásukat az emberek kárára. A jónak a halál boldogságot és az embereknek áldást hoz; a gonosznak gyötrelmet és átkot az embereknek, mely gyakran nemzedékekre kihat.
A jó és magas szellem is megjelenhetik a Földön lelki elemek által, ha arra szükség van a jó szolgálatában, mint jóra íntő vagy mint hírnök, de sohasem emberi kényszer következtében; mert a magas és jó szellem nincsen az ember szavának vagy akaratának alárendelve, ő egyedül az isteni törvénynek engedelmeskedik.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 7. Dez 2020, 00:34

Ada mediális közlés Advent 2 vasárnap


Kedves Földi testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!


Nagy- nagy szeretettel köszöntünk benneteket a szellemhazából advent II. vasárnapján!

A kegyelem, amely nem más mint Isten szeretetének egyenesági folyománya felétek, ma még mindenkit hív és mindenkit vár az Üdvösségre, a holnap az ő kezében van. A kegyelem által ébresztgeti a lelketeket, pontosabban a lelketeknek az alvó, vagy éppenséggel már ébredező részeit, ugyanis bármilyen szinten érzitek is magatokat, itt a földi szinten, egy következő állomáshoz viszonyítva, azt lehet mondani, hogy alvó állapotban van a lelketek, tehát folyamatosan ébresztgetni kell.
Ezt minden nap teszi veletek és bennetek az Úr különböző belső és külső hatásokkal, ébresztgeti a lelketek világát egy magasabb szintre, a szeretetnek egy következő állomására ama folytonos hívás, illetve hívogatás által, amelyet felétek nap mint nap gyakorol.
Egy ilyen lelketeket a megtérésre, az üdvösség elérésére hazahívó szó a Karácsony megünneplése is. Mert gyakorlatilag mit is jelent lélek szerint ünnepelni? Milyen hatást kell kiváltania a lélekben egy - egy ünnepnek és Isten miért is adta az ünnepeket az ember életében? Bizonyára nem akármilyen földi ünnepre gondolok gyermekem, hanem olyan ünnepre, amelyet Isten adott és ad még ma is az emberiségnek.

Az ünnep Isten részéről az emberek felé gyakorolt egy-egy kegyelmi megnyilvánulásáról és az emberi lélekre gyakorolt hatásairól való megemlékezés, vagyis azoknak az újbóli átélése azok részére, akik ezekhez az eseményekhez viszonyítva egy későbbi korban élnek. Tehát az ünnep nem más, mint azokba a kegyelmekbe, vagyis azoknak a lélekre gyakorolt hatásaiba való újbóli bekapcsolódás a lélek felemelkedése által. Ezt kell hogy jelentse számotokra is az ünneplés, jelen esetben az Úr születésének az Újbóli megünneplése, amikor a lelketek, illetve a szellemetek találkozik azokkal a kegyelmekkel, amelyeket ez az esemény valójában jelentett és jelent ma is az embereknek. Amikor a szellemetek találkozik a testbe öltözött szeretetnek a szellemével. Óriási találkozó ez testvéreim, egyedülálló esemény a föld,és egyedülálló esemény kell, hogy legyen a ti üdvösségetek történetében is.A szellemetek találkozhat egy olyan Valakivel, aki már elérte az abszolút tökéletességet. Ha Ő nem szállott volna alá a magas fényhazából, a Messiások világából, akkor mikor találkozhatnátok egy ilyen hatalmas szellemi lénnyel, mint maga az Úr Jézus Krisztus? Csak akkor, ha majd felfejlődtök arra a szintre ahol Ő él és munkálkodik.

Tehát óriási ajándék, vagy legalább is azzá kell, hogy legyen számotokra a Vele való találkozás. Milyen óriási ajándék Isten részéről az kedves gyermekem, hogy megadta a késői kor emberének is a gyermek Jézussal való találkozás örömét. Ada mediális közlés Advent 2 vasárnap
Hadd mondjam el Neked gyermekem, hogy az első Karácsonyt még nagyon kevesen tudták, mindössze néhány ember csupán. És Te gyermekem részesülhetsz és részesülhet a világ abban a kegyelembe, hogy megélheted személyesen a hatalmas Messiás földre születésének pillanatát az évenként a lelkedet megújító, szellemi síkon megtörténő események által.
Felteszem a kérdést gyermekem, hogy ezt a Vele való találkozást meg lehet - e élni külső ceremóniák elvégzésével, vagy a finomabbnál finomabb ínycsiklandó ételek elkészítésével és fogyasztásával?
Erre had adjon választ maga az élet, akkor amikor elmúlik a karácsonyi hangulat lidérce és minden és mindenki visszazökken a szürke hétköznapokba, amely időszak tele van megpróbáltatásokkal. Mert végül is az dönti el azt, hogy egy - egy ünnep mekkora jelentőséggel bírt a Te életedre nézve, hogy mennyire tudsz belőle táplálkozni, akkor amikor jönnek a hit és szeretet próbák és milyen mértékben leszel képes megállni a helyedet.
Minél nagyobb egy ünnep, annál nagyobb és magasabb erőket mozgat meg és annál mélyebbre nyúl alá a földi világban és az a perdöntő, hogy Te gyermekem, milyen mértékben tudod ebből kivenni a részed, akkora haszna lesz belőle a Te lelkednek, olyan mértékben fogod tudni hasznosítani azt a lelki előrehaladásodra a megpróbáltatások idején.
Ha szellemszemekkel néznétek és látnátok az Úr megszületése ünnepének jelentőségét, akkor nem törekednétek oly nagy mértékben az ünnep külső megjelenési formáinak a megjelenítésére, vagy legalábbis nem kötnétek hozzá a lelketeket oly nagy mértékben. Természetesen minden helyzet kicsit más, főként ahol gyerekek vannak, de akkor őket is mindamellett az Ünnep jelentőségére kell nevelnetek.
Elengedhetetlenül szükséges megemlíteni a karácsonyi ünnepek körül kialakult szokásokat és néphagyományokat, melyek egy - egy nép és táj körül kialakultak az emberek között.

Mi is gyakorlatilag a néphagyomány? Az a megnyilvánulási forma, amelyet egy - egy népben, illetve emberben kiváltott a kegyelem, tehát nem más, mint a lélek különböző reagálása a fentről alá sugárzott szeretetenergiákra, kegyelmi megnyilvánulásokra, vagyis ezeknek a reagálásoknak az összessége. Ez a hagyomány, amely egy bizonyos szintig, éppúgy mint a külsőségek is, előre vivő eszközei a léleknek, sőt összetartó erőt képez egy- egy nép körében, de egy bizonyos szint után, amikor egyéni meghívást kap a fejlődésre egy lélek, akkor már gátló tényezőkként jelennek meg az ilyen elemek. A szellemtan által Isten az átlag vallásosságból és néphagyományokból a neveteken szólít és hív meg benneteket az üdvösségre.
Engedjetek ennek a hívásnak!

Amen

Szeretettel egy Értetek küzdő szellemtestvéretek
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 8. Dez 2020, 06:39

Ada mediális közlés: Alázatosság 1 rész.
Kedves földi testvéreim és barátaim az Úr Jézus Krisztusban!


Ó szent alázatosság, a haladás, az Istenhez való közeledés legfőbb erénye, költözz a mi szíveinkbe és lelkeinkbe hogy általa megérezhessük a Veled szemben való kicsinységünket, ó te hatalmas Istenség, mindeneknek alkotó Atya és Istene. Nagyon hajlamosak vagyunk arra, hogy többnek, sokkal többnek értékeljük magunkat, mint akik valójában vagyunk. Bocsásd meg nekünk a lelkünkből feltörő gőgöt, amely nem engedi megtalálni a mi valódi helyünket a teremtettségben és munkáld ki bennünk az alázatosságot, amely egyedüli erény számunkra, amely a Feléd való közeledést lehetővé teszi. Add kérünk, hogy Feléd mindenkor bárány, vagyis elfogadó lelkülettel közeledhessünk és soha ne úgy mint adó elvűek, vagyis mint szembehelyezkedők, mert éppen ez választott el bennünket akkor is, amikor a paradicsomi világban Neked, ó hatalmas Szeretet, hátat fordítottunk, hogy a saját utunkat járjuk. Már akkor épült le bennünk az alázatosság és a Neked történő engedelmesség és ide kerültünk ez miatt a poklok- poklára. Mi is lett volna velünk, ha nem küldted volna el nekünk az alázatosság legfőbb megtestesítőjét, a Jézus Krisztust, aki azt mondta magáról:

„Tanuljátok el tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű és békét találtok lelketeknek.” Nélküle, vagyis az alázatossága nélkül, soha sem ismerhettük volna meg a visszavezető utat, vagyis az alázatosság erényét. Ezt elsősorban élete példájával mutatta be, de tanította is a tanításaiban.

Csodálatos érzés, lelket felemelő és Benned, az örök boldogságban elmerülő áhítat az alázatosság és mégis mindenki fél alázatosnak lenni, félnek feladni az egyéni utjaikat, az emberi véleményüket átadni Istennek és követni az egyetemes akaratot és véleményt, vagyis beleolvadni az örök Isten örök jelenlétébe. Az emberek félnek feladni az embert, mert azt hiszik, ha megszűnnek „embernek lenni” és Istenbe helyezni át a a dolgokat, akkor kicsúszik a lábuk alól a talaj. Pedig melyik a biztosabb? Istenben élni, vagy az „emberben”? Az ember minden dicsősége a koporsója, mert nem alázatosságból épült az alapja, hanem gőgből. Mit mond a második legalázatosabb személy, aki a földre lépett?
„...Az alázatosakat felmagasztalja, míg a gőgösöket letaszítja trónjukról.”


folyt.köv…

UI:
Szűz Mária, a Szeplőtelen Fogantatás Ünnepe December 8.
Régi cikk, de ugyanolyan jó
https://www.magyarkurir.hu/hirek/szuz-m ... fogantatas

http://magyaroknagyasszonya.dnyem.hu/de ... as-unnepe/
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 8. Dez 2020, 06:42

Karsay István Megvilágosodás
Spirituális Baráti Körben készített előadás
https://www.youtube.com/watch?v=lVxC2ES ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 9. Dez 2020, 00:39

Ada mediális közlés: Alázatosság 2 rész.

Testvéreim, melyik a hatalmasabb számotokra, amikor valakit az Isten magasztal fel, vagy amikor az ember könyököléssel tör felfelé és épít ki magának trónt? Gondolom, hogy helyesen válaszoltok meg magatoknak. Milyen óriási különbség van a kettő között! Az Isten sokkal, de sokkal magasabbra emeli az alázatost, mint amennyire a gőgös ember fel tudja magát tornázni mások fölé. És az ember mégis csak magának akar dicsőséget szerezni, mert nem bízik abban, hogy ha le tud mondani az ember által épített dicsőségről, akkor Isten fogja őt felmagasztalni. Így mindenből, még sok esetben a szellemtani ismeretei által is a mások felett érzi magát. Ezzel akar dicsőséget szerezni. Pedig olyan szép tanításaitok vannak az alázatosságról! Bárki aki itt e földi világban akar dicsőséget szerezni bármiért, nem beszélve az Isten szőlőskertjében végzett munkálkodásaiért, az már itt kapja azt meg és aki itt szerzi meg magának, az odaátról már nem kap jutalmat mert emberi elismerés vágytól fűtötten itt akarta azt magának kierőszakolni. De melyik ér többet, az Istentől kapott jutalom, vagy az emberektől, gőgből kierőszakolt „jutalom”? Mennyire kicsinyes magatartás ez! Pedig ha bárki megalázkodik, a felmagasztalás - Mária szavai szerint is - nem marad el. Ezért kedves testvéreim, teljes alázattal közeledjetek a III. kijelentés, mint az Istentől alászállott ajándék felé és meg fognak nyílni előttetek a titkok. De amint az ember elbizakodik a tudására, lassan bezáródik a lelke az isteni ajándékok előtt és mind kevésbé ismeri fel az igazságot és tud különbséget tenni a színtiszta és a féligazságok között.

A közösség alapításához és működéséhez is alázatosságra van szüksége a tagoknak. Úgy képzeljétek el a közösségtagokat, mint egymás mellett álló oszlopokat. Amint az egyik magasabbra igyekszik emelkedni a másiknál lelki túlemelkedettségtől fűtve, a födém azonnal felemelkedik és ledől, tehát megszűnik a felső védelem és „beázik” az építmény. Ahhoz, hogy az Úr nevében történhessen meg egy közösség összejövetele, elengedhetetlenül szükséges tehát az az alázatos magatartás, amely beleszürkülni igyekszik az átlagba, ugyanis ha nincs alázatosság, akkor nincs igazi szeretet sem, pedig az Úr alázatos és szeretetteljes volt mindenkivel. Ha az Ő nevében akartok összejönni, akkor mind a két erényre szükségetek van. Mert akkor nincs alacsonyabb és magasabb rendű, nincs okosabb és kevésbé fejlett értelmű,gazdagabb és szegényebb, mert a szeretet mindent kiegyenlít.
Hasonló a helyzet, ha valaki alacsonyabb igazságokat visz be egy közösségbe, azzal, hogy az az oszlop akkor inkább leépül és leépít másokat is, vagyis lelki egyenlőtlenség alakul ki, minek következtében az oszlopok méretei különbözőek lesznek és ebben az esetben is a födém már az első kis viharra reagálva aláhull a mélységbe és nem védelmezi az építményt. Jól vigyázzatok tehát, hogy mikor mit visztek be a közösségbe és milyen lelkülettel.

Drága Mária, alázatosság hű hordozója kérünk téged jöjj közénk, hisz tiéd is a szellemtan legmagasabb tanítása, érintsd meg a lelkünket, hogy megérezzük az alázatosság örömét még akkor is, ha a gőg mindenféle módon és eszközzel tiltakozik is ez ellen. Add, kérünk, hogy ráérezzünk ennek az erénynek nélkülözhetetlen voltára, mert alázatosság nélkül ellenszegülővé válik minden emberi szív és szellem.
Testvéreim,kövessétek Mária példáját, az Ő néma alázatosságát, Aki az erényeit a lelke mélyén hordta, ami által a külső világ nem vette észre az Ő nagyságát, vagyis azt, hogy a Szent Háromból leküldött missziós szellemként jött a földre, azzal a küldetéssel, hogy befogadja a teljesen tiszta és makulátlan lelkébe a leghatalmasabb Messiás szellemet, az Úr Jézust. Ezt a feladatkört csakis Ő tölthette be, mert csak az Ő lelkében volt meg az a magas és tiszta vonzerő, amelyhez az Úr kapcsolódni volt képes. Csakis Mária viselhette el az Úr magas erőit, más, alacsonyabb szintű szellem belehalt volna azoknak a magas tiszta erőknek a hatásaiba, amelyekkel az Úr rendelkezett. Az Urat magába foganni Máriának, hatalmas örömöt és boldogságot jelentett. Olyan hatalmasat, amelyet egy egyszerű asszony képtelen lett volna elviselni, mert ahogyan a testnek megvan a fájdalomküszöbe, amit ha a fájdalom túllép, akkor az egyén belehal. Így megvan az öröm küszöbe is, amit ha túllép az öröm érzés, akkor meghal az egyén. Mivel Mária nagyon magas szellem volt, ezért mindkét küszöbének sokkal nagyobb volt a tűrőképessége.

Merő tévedés tehát testvéreim azt hinni és úgy tisztelni Őt, hogy Mária egy egyszerű asszony volt a földön, mint bárki is közületek. Legalább nektek tudnotok kell azt, hogy ki is valójában Mária. Ezért hát adjátok meg Neki a kellő tiszteletet a szívetekben és kérjétek, hogy segítsen nektek az alázatosság követésében.
Tehát minden szempontból érdemes alázatosnak lenni. Ezért kérlek ó alázatosság megtestesítő anyja, jöjj közel a mi szívünkhöz, hogy megérezhessük az alázatosság lelket felemelő és boldogító érzését, te Boldogságos szűz Mária, akit a Magnificat óta boldognak mond minden nemzedék, segíts nekünk legyőzni a gőgöt és annak minden válfaját gyökerestől kiirtani a lelkünkből, mire elérkezik a számadásnak a nagy napja. Habár most van rá nagy szükségünk a lelkünk harc mezején vívott csaták alkalmával, mert ahogyan a Te alázatosságod lehetővé tette azt, hogy a méhedbe fogadd azt a főtuszt, amelyet az Úr alkotott a Te méhedben, úgy nekünk is annyira meg kell tisztulnunk és alázatossá kell, hogy váljunk annak érdekében, hogy mi is be tudjuk fogadni a kis Jézuskát a lelkünkbe. És add, hogy ott naggyá is tudjon növekedni. Szükségünk van továbbá a Te közelségedre és segítségedre abból a szempontból is, hogy megérezzük a tisztaságnak örömét és megértsük ennek az erénynek szellemi horderejét, fontosságát és célját a lelkünkre nézve. Ó, Te tiszta Szűz, aki letaposod az őskígyó fejét a te tiszta fluidjaiddal a mi lelkünkbe, ha kérjük, segíts meg bennünket a mi küzdelmeinkben.

folyt.köv..

UI:

Ehhez a cikkhez hozzáteszem, hogy Jézus nem fog újra gyermekként megszületni, ugyanis annyira kevés az időnk, hogy nem lenne ideje felnőni..a „korszakváltásig” (nem Világvége, csak komoly váltás lesz)!

A Jézus születését jelző betlehemi csillagot két legnagyobb bolygónk együttállása jeleníthette meg 2000 éve. A jelenség most karácsonykor megismétlődik.
https://24.hu/tudomany/2020/12/07/betle ... NZx3LfhuzU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 9. Dez 2020, 00:49

Karsay I előadása Makk István Gömbszimbolika 1. rész
https://www.youtube.com/watch?v=cOZXJJb ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 10. Dez 2020, 00:38

Az ember fáj a Földnek - Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének első kötetéből - 2004. március 25.

Egyelőre még a kegyelem időszakában éltek, ami a mi Urunk, a Jézus Krisztus születésével kezdődött az emberek számára. Igazán akkor nyitotta meg az Úr a kaput, akkor mutatta meg az utat, ami a Földről a magasabb, vagy esetlegesen a mennyei világokba vezet és az azóta is nyitva van. Mivel kegyelmi korszakban éltek, a kegyelem mindenben, mindenütt és mindenkivel szemben - legalábbis bizonyos mértékig - érezteti a hatását, ezért a felelet a természettörvény részéről nem következik be azonnal.
Úgy is mondhatnám, hogy a kegyelem révén a szemet-szemért, fogat-fogért törvény felfüggesztetett. Ez hozza létre annak a lehetőségét is, hogy ahogy a véghez közeledünk, egyre több éretlen lélek is e világra születhetik. A kegyelem teszi lehetővé számukra ezt az utolsó lehetőséget próbálkozásra. A törvény azelőtt szigorú korlátokat és határt húzott a földi világ és a láthatatlan világ alsó rétegei közé és ebből az alsó rétegből bármennyire is akartak az éretlen, a testetöltésre még fel nem készült lelkek testhez jutni, csak nagyon ritkán és kivételes alkalmakkor sikerült nekik.. Mivel azonban a kegyelem visszavonulásra késztette és lefogja a természettörvény kezét, ezért a lehetőségek az utolsó időkben nemcsak a jónak, hanem a rossznak a részére is megnőttek.
Az alacsonyabb fokozatú lelkek világa nincs teljesen elzárva a fizikai síkon élőktől, bizonyos helyeken őrizetlenül van hagyva ez a határ, ezért nagyon sokan - hiszen ebben látják a nehéz helyzetből való kiszabadulásuk lehetőségét, - elárasztották már a földi világot, és a jövőben még inkább elárasztják. Mi lett ennek a következménye? Az, hogy az ember fáj a Földnek. Az ember az egész természeti világgal és a természeti világban élőkkel olyan dolgokat mível, amit a Föld már csak egy rövid ideig lesz képes elviselni. A ma élő emberek legnagyobb része az alsó szférák pokoli világaiból jött, és ezek nem áldására, hanem átkára vannak, átkává lesznek a Földnek és az itt élőknek.
Veszélyt, halált, gyilkosságot hoznak mindenkire és minden rendnek, minden békességnek, minden fejlődésnek, minden szeretetnek tönkretevői lesznek. Ezért már nem lehet jobb, békésebb, boldogabb időkre számítani, mint régen, amikor az emberiség fejlődése békességesebb, és nyugalmasabb körülmények között folyhatott. Akkor még volt idő mindenre. A mai ember viszont kifut az időből.
A Földön ma hihetetlenül sok vámpírtermészetű ember él.. A vér a testi élet feltétele. Ennek elszívására keresi az alkalmakat, és a lehetőségeket szünet nélkül az ellentét és az általa megfertőzött gondolkodású, fejletlen érzésvilágú ember, aki minden örömét és boldogságát csak az anyagi világ lehetőségeiben véli felfedezni. Az ilyen beállítottságú embereknek azután semminemű lelkiismeretfurdalásuk nincs, hogy a másik embertől elvegyék az életet, az életlehetőséget, sőt nem egyszer a Krisztus tanával való megismerkedés lehetőségét is.
A kegyelemnek az ereje, a világosság fiai, a Krisztus erőparányai még e világban vannak és ezek még némileg egyensúlyban tartják a Föld erőit, de mint mondottam: az ember fáj a Földnek. Az ember gyötrelmére van a Földnek.


Összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

Az ember fáj a Földnek
Adai mediális közlés -Advent 1. vasárnapja
Boldogok, akik Istennek élnek
Éltutak
HANG - Jövőm kilátástalannak tünik
Anglia végnapjai
Palika
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4l58XW ... Q?e=3Caqbf
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGh4laGEk ... g?e=x6w42j
Karsay István 2020 decemberi szellemtani hírlevele

https://www.youtube.com/watch?v=Ijjsj7N2GMM&t=7s
A mai kor emberének istenképei – Pap Gábor előadása

https://www.youtube.com/watch?v=psM7XDoTRZM&t=239s
A múlt árnyai – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=NVFKtCmbMCs&t=4016s
A mennyország közelében – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 11. Dez 2020, 06:10

Aggódás.

Észrevetted, hogy az emberek folyton aggódnak olyan dolgok miatt, amik nagy valószínűséggel meg sem történnek soha? Az idei év arra késztetett mindannyiunkat, hogy értékeljünk... Értékeljük át eddigi életünket...

Tudatosítsuk magunkban, hogy a jólét nem csupán az anyagiak birtoklását jelenti. Gazdag, aki egészséges, akinek van családja, aki szerelmes, akinek van szabadsága, és így tovább.

A sötét erő érzi a vesztét. Sok mindennek pusztulnia kell még az új épüléséhez. Szerintem ebben a rendszerben senki nem akar létezni a jövőben. Itt az idő, hogy az emberek kiálljanak magukért, őszinték és igazak legyenek. Hogy ne féljenek és ki merjék nyilvánítani igényeiket.

Írd össze kérlek, a te életed jelenleg mitől gazdag! Bővelkedsz az időben? Szép lakásban élsz? Minden nap van időd meditálni? Vannak gyermekeid, szüleid, akiket szerethetsz? Terem finom barack a kertedben?
Amíg nem veszed észre, milyen jómódban élsz, addig képtelenség még többet teremteni a jelenleginél. Légy hálás azért, ami körbevesz!

Ez az időszak egy nagyon fontos dologra akar megtanítani!

Gondolkozz el kérlek, hogy amiket másoknak adsz, annak megfelelő értékű energiát kapsz-e visszafelé. Ebből le tudod mérni, mennyire tiszteled és becsülöd magad, illetve a munkádat. Az ellenérték lehet pénz, öröm, vagy segítség. Ha az áramlás csak egyirányú, akkor megborul az egyensúly, és egyre szélsőségesebb helyzetekben találod magad. Azt fogod érezni, tőled mindenki csak elvenni akar. Ennek pedig más oka nincs, mint észrevenni és másképpen kezelni a hasonló helyzeteket.
Ezt azért tartom fontosnak leírni, mert ha megértések születnek benned, akkor képes leszel elengedni az aggódást, hiszen tudni fogod, hogy minden a hozzáállásodon múlik.
Ha az utóbbi időszakban központi kérdés nálad is a jólét, akkor arra kérlek, írj össze tíz okot, hogy miért érdemled meg azt, hogy bőségben élj! Ne feledd! Ami téged körbevesz, az közvetlen összefüggésben van a meggyőződéseddel.

Állj a tükör elé, nézz a saját szemedbe, és meggyőződéssel mondd ki a következőket:


-Elengedem a folytonos aggódást, hogy nem kapom meg, amire vágyom.
-Elengedem az összes szegénységi fogadalmat, amit előző életeimben tettem.
-Elengedem a bűntudatot, amit a gazdagsággal kapcsolatban érzek.
-Elengedem a kényszerképzetet, miszerint a gazdagok rossz emberek.
-Elengedem a szüleim elvárásait, amik megakadályoznak a bőség befogadásában.
-Elengedem a bosszúságokat, a szomorúságot, és nem a hiányra fókuszálok.
Nyugodtan egészítsd ki a listát saját gondolataiddal, hiedelmeiddel, majd zárd le: “LEGYEN ÍGY MOST”!

Határozd el magadban, hogy mostantól elengeded az aggódást, mely a legtöbb nem kívánt esemény bevonzója. Higgy abban, hogy mindenre van megoldás, és a megfelelő hozzáállás lehetővé teszi, hogy észre is vedd! És ne felejts el töltekezni! Sok sikert kívánok hozzá!
.
UI:

Korona vírus riport – magyarázat, megoldások. Hogyan védekezzünk. Rádióműsor.
http://94.21.228.198:8080/hangalbum/kal ... tkEcjM-ZLU


Saját tapasztalat: a COVID19 külső és belső megélése (őszintén) https://www.youtube.com/watch?v=iRiAmK7 ... ysC8n_LKKc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 11. Dez 2020, 06:15

Ada mediális közlés: Alázatosság 3 rész

Ti női lelkek, akik - röviden szólva- levettétek a tiltott gyümölcsöt, hozzátok szólok, mert nagy a ti felelőségetek! Kettős terhet kell hordoznotok a vállaitokon, ugyanis elsősorban tiétek a bukásért való felelősség, de az eredeti állapotokba való visszatérés is a ti kezetekbe van lehelyezve! Sokszor ezért szenvednek többet a női lelkek. Hatalmas munka letaposni az őskígyó fejét, (a gőgöt és az érzékiséget) de ha tudatosan teszitek, sokkal gyorsabb az előrehaladás és fele annyi a szenvedés, mert sokszor azért szenved az ember, ill. ebben az esetben az asszony, mert nem tudja azt, hogy mi a feladata és ahhoz, hogy rájöjjön, addig bizony sokat kell szenvednie. De ha komolyan veszitek a feladataitokat, és Istennek igyekeztek engedni, nem a hajlamaitoknak és nem mások hajlamainak, akkor kevesebbet fogtok gyötrődni és szenvedni az életben.
Nézzétek meg azt, hogy az évszázadok folyamán, de ha visszanéztek az Ószövetségbe, a nők mennyire meg voltak alázva, szinte másodrendűnek tartották őket. De viselniük kellett keresztjüket a szent cél érdekében. szenvedni az „Ádámjukért”. De viszont éppen a nők lealacsonyítása miatt nem, vagy legalább is nagyon lassan tudtak fejlődni és tisztulni az „Ádámok” mert a nők kezében van lehelyezve a férfi nem fejlődése. Ezért, a férfi sorsa a nő.

De mindezt a feladatkört csakis alázattal, Istenbe vetett hittel lehet eredményesen végigvinni. De ne csüggedjetek el ti női lelkek, ha vállaitokra nagy teher hárul, mert az eredmény nem marad el. Legyen szemetek előtt Mária alázatossága és tisztasága, valamint bölcsessége és szeretete, mert ha mindez megvan bennetek, akkor Istentől úgy a szeretet gyakorlására és az igazság követésére, vezettetést fogtok kapni! Akkor már nem nektek kell gondolkodni azon, hogy mit, mennyit és hogyan, hanem a bennetek munkálkodó Mária lelkület fog benneteket irányítani.
Ti női lelkek, Mária a ti égi Édesanyátok, Védelmezőtök, Pártfogótok és Szószólótok. Ne veszítsétek el a reményt, ha bántalmazás ér benneteket, gondoljatok arra, hogy minden egyes türelemmel és szeretettel elviselt szenvedés a terhek csökkenését, és a tisztulást eredményezi.
Egy nemzet fejlettségét a női lelkek fejlettsége,valamint az mutatja meg, hogy mekkora tiszteletben és elismerésben részesülnek a nők, mint a férfiak „megváltói”.
Amit azonban nagyon fontos megjegyezni ennél a témánál, az az, hogy más a szerepköre a fizikai világban a nőnek és más a férfinak. Ne cseréljenek szerepkört, mert akkor a nő elférfiasodik, a férfi elnőiesedik, elsősorban lelki értelemben. Ez viszont visszadobja mind a két felet a duál - egység szétválása okozta lelki sebek gyógyulásában.
Ti férfiak, ne nézzétek le azokat a valakiket, akiken a kegyelem közvetítetik le a részetekre. Ne terheljétek őket a ti bárminemű hajlamaitokkal, hanem engedjétek kibontakozni bennük az Istennel való kapcsolatot. Ne húzzátok le a magatok szintjére őket, mert általában, ha az a feleségetek, akit a gondviselés angyalai jónak láttak, akkor valamennyivel fejlettebbek tőletek, vagy legalább is nyitottabb a lelkük a mennyei hangokra. A nők lehetnek inkább a megérzők, míg a férfiak inkább hideg logikával rendelkeznek. A megérzés viszont a szellem logikája. (De a női feleknek sem szabad visszaélni ha a férfiak a „tenyerükön hordják a lelki másukat!!!) De mint minden máshoz, így ehhez is alázatra van szükségetek!
A férfiaknak nehezebb a megalázkodás mint a nőknek, mert a férfiak az adó életelv szerint vannak megalkotva Isten részéről, míg a nők az elfogadó életelv szerint, de ez egy férfit sem jogosíthat fel arra, hogy fölényes legyen a másik nemmel, mert az alázatosság az az erény, ami oldja a duálokat szétválasztó gőgöt. Igaz, sok esetben olyan a sorsuk a nőknek, hogy megaláztatásban részesülnek. Habár a mai emancipált világban amikor a női egyenjogúság kifejtette a negatív hatását a nőkre, a hozzáállás átbillent a másik oldalra és azt hiszik a nők, hogy akkor lesznek „egyenrangúak” a férfiakkal, ha az ő szerepkörüket töltik be. Az egyenjogúságot a helyes hozzáállás adja, vagyis amikor a férfi mint adó fél, a neki megfelelő, míg a nő, a neki megfelelő munkát végzi, ugyanis ekkor állhat helyre a bukás által megromlott erő áramlás a két fél között. Igaz a mai társadalom ez az egységet harmonizáló igazság ellen is hadat üzent azzal, hogy megkeverte a szerepköröket, de tudatos odafigyeléssel minden helyrehozható, a ti érdeketekben. A fejlődés törvényei nem változnak, bármennyire is szeretnétek! Bűnösen nem lehet bejutni az Isten Országába, csakis a megtisztult és kimunkált, vagyis a gőgtől és az érzékiségtől megtisztult lélek juthat be az Isten Országába: „Test és vér nem vehetik Isten Országa örökségét.” A test igazságának kívül kell maradni az Isten országán. Az alázat, a tisztaság és a szeretet kifejlesztése nélkül nincs belépés a magasabb világokba, vagy a megtisztult földre, akárhogy is szeretnétek.

„Barátom mi végre jöttél ide? Vessétek ki őt a külső sötétségre!”

A férfiak példaképe lehet, ha családról van szó, Szent József is, Mária férje. Igaz nagyon keveset tudtok az Ő nagyságáról, mert az írások nagyon keveset őriztek meg úgy Máriáról, mint a férjéről, Józsefről. Az emberek szűk felfogóképessége miatt történt ez így hogy elsősorban Jézusra reflektáljanak az emberek, mert még így sem tudják hova helyezni a szívükben Máriát. Vannak akik túlzásokba esnek Máriát illetően, míg másoknak viszont egyáltalán nem mozdul meg a lelkük Mária nevének hallatán. Pedig Mária bizony odaállt Szent Fia mellé, akkor amikor Jézus a legnagyobb terheket cipelte Ádám és minden adó fél bűnének helyreállítása miatt, hogy magára vegye azokat. Mária, Éva és a női lelkek megrontott erőinek a helyreállítását vette magára azokkal a belső szenvedésekkel, amelyeket Jézus kívülről viselt.

Teremtő Atyám az Úr Jézus és Mária kínszenvedésének érdemeihez kapcsolva könyörgésemet, kérlek Téged, hogy áldd meg mindazokat a testvéreimet, akiknek a szívéig hatol egy - egy mondata a mi üzeneteinknek. Áldd meg a párjukért munkálkodó női lelkeket, hogy alázattal és önátadással tudják vinni keresztjüket a Golgotára.
.
Mottó: Mindenki azt hiszi, hogy az alázatos ember, egy pipogya, jellemtelen és gerinctelen ember, pedig, akit Isten felmagasztal az alázatossága által, az éppen hogy az ellenkezőjévé válik, egy, a szeretetben és a bűn elleni harcban megacélosodott emberré, mert az alázatos ember Isten jelenlétében élő ember a helyes viszonyulás révén.

Egy, az Úr Jézusban benneteket szerető testvéretek a szellemhazából

Ada, 2020.11.29.

UI:
A hit ereje - Böjte Csaba és Szabó Péter beszélgetése
https://www.youtube.com/watch?v=PzuAgh0U3eQ
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 12. Dez 2020, 06:05

A helyes cselekedetekről

Lajos szellem, a médium duálja 1960. július 25.

Senki nem adhat mást magából, mint ami felett rendelkezik. Az ember csak azt hiszi magáról, hogy ő jó, de a cselekedetei, amelyeket az ő belső indíttatásából hoz létre, azok tesznek mindig tanúságot mindenki belső lelki természetéről. Beszélni és elmélkedni könnyű és ha van idő és alkalom, szívet, lelket egy kellemes elzsongító állapotba tud ringatni, de amikor valóban megvárja az élet, hogy az egyéni lélek bizonyságot tegyen mindarról, amit olyan tetszetősen tudott szavakban kifejezni, akkor jön rá és gondolkozik el felette, mert az eredmény nem áll olyan bizonyosságban előtte, hogy az lesz, amit szeretne elérni.
Te már eléggé meggyőződtél az emberi kétlakiságról az egészen közeli barátaid körében, pedig ezek még a jobb és megbízhatóbbnak hitt lelki rétegekhez tartozó egyedekből vannak kiválogatva és mégis mennyi hamis csillogás és nehezen idomítható kérgesség mutatkozott meg ott, amikor szabadon cselekedhetett az akarat. Azért kellenek a próbák és a földi testöltések, hogy mindenki szabadon választhasson a jó és a rossz között, mert az ember nem ismeri önmaga értékét és nagyon is jó véleménnyel van önmaga felől, eltelve egészen addig, amíg cselekedeteinek következményei meg nem tanítják azokra az igazságokra, melyek áthághatatlan korlátokat vonnak köréje, egészen addig, amíg meg nem tanulja és be nem látja azok szükségességét.
Addig, amíg valaki nem szenved az igazságtalanságtól, addig ő maga is szívesen megalkuszik és nem találja nagy bűnnek, vagy mulasztásnak az igazság félreállítását, mert úgy gondolja, hiszen nem nagy dologról van szó, csak egy kis jelentéktelen félrelépésről, ami valójában senkinek sem árt és neki meg használ. Talán egy kellemes és kedélyes órát, vagy esetleg napot - de azt szokták mondani ilyenkor - „az ördög nem alszik” és ilyenkor jön elő mindig az az okozat, aminek elkerülése végett kellett volna az okhoz hűséges maradni, mert éppen akkor dőlhet el nemcsak a földi életének sorsa, hanem még a másvilági életének sorsa is. Az ember ne cselekedjék másképpen, mint az az igazságnak megfelel.
A földi igazság is igazság, amelyhez alkalmazkodni kell, de ha az nem felel meg az isteni igazság kinyilatkoztatott formájának, akkor a lélek a maga szabadakaratával egyiknek ellene áll. Hogy melyik értékesebb előtte, azt mindig a próbán dönti el a lélek. Tehát senki sem kényszerítheti sem jóra, sem a rosszra az embert, csak a saját akarata, de a következmények mégis gondolkozásra és összehasonlításra kényszerítik és ez az az erő és hatalom, ami az igazságban van, ami elől nem térhet ki senki, csak elodázhatja a beismerését és vele együtt a saját békéjét, boldog megpihenését.
Az emberek azt hiszik, ha valótlant mondanak és azzal valami kicsi előnyt és békét szereznek maguknak azzal tényleg meggyőzték az igazság törvényét és álnok módon könnyen elkerülik a felelősségrevonást. Nem - mert minden hazugság maga után vonja a másikat, mert az idő magával hozza az eseményeket, az események pedig, ha késnek is, de magukkal hozzák a dolgok kezdetét és végét, így minden napvilágra kerül.
Az igazságnak mindig van egy olyan csattanója, ami a hazugságra, az álnokságra elrettentő világosságot vet, ha későn is, célját tévesztetten, elfakultan jön is. Amíg homály takarja a gonosz cselekedetet, addig felemelt fejjel jár a gonosz ember, de abban a pillanatban, amikor leleplezik, rögtön zavarba jön, és azon pillanatban nem tud eléggé elfogadható hazugságot kitalálni, de ha időt nyer, akkor könnyen kibúvót találhat egy időre.
A következmények elől azonban senki el nem menekülhet; ha a Földön sikerült is megúsznia, az csak nagyobbítja a terheket, melyektől el nem szabadulhat.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 13. Dez 2020, 07:50

Advent Zita médium csodálatos Adventi Közlése
https://data.hu/get/12177598/Advent.docx



ASHA ELIJAH ~ WALKING WITH JESUS (Jézussal sétálok)
ITT VAN A MAGYARUL SZÖVEG (Lyrics in Hungarian below)

AZ ADVENTI DAL (An advent song)

Jézussal sétálok
5 éves koromban
Látomásom volt szobámban
Jézus keresztüljött a falon
Gyermekek ezreivel együtt
Mindegyikük fehérben volt
Masíroztak egész Jeruzsálemig
S abban a percben én Ő voltam
Nemcsak magam voltam, ők is
Senki nem szólt nekem Róla
A szívemből jött minden
Csak pár másodpercig tartott
De egész életutam kijelöltetett
Sírtam, mert annyira erős volt ez
És sírtam, mert egyedül voltam
És sírtam, mert oly szép volt mindez
És csak haza tartottam
Így hát sétálok Jézussal együtt a fénybe
Sétálok Jézussal együtt az éjszaka mélyébe
Sétálok Jézussal a tenger felszínén
Sétálok Jézussal együtt…te és én
Hogy mondhatod, hogy nincs Isten?
Hogy mondhatod, hogy nincs igaz szeretet?
Ki adta a nyelved, mi engem átkoz meg?
Ki adta a szabad akaratot, hogy válaszd az életet?
Ki hisz neked, ha te nem hiszel Őbenne?
Ki bocsát meg már akkor, mielőtt vétkezel?
Ki lehelte nevedet testedbe, időbe és térbe?
Ki adta istenségedet, jóságodat és kegyelmed?
Sétálok hát Jézussal együtt a napban
Sétálok hát Jézussal együtt, azonosan
Sétálok hát Jézussal együtt a holdon
Sétálok Jézussal együtt…te és magam
Nem kell templom, én vagyok a templom
Nem kell imádkoznom, én vagyok az ima
Nem kell bizakodnom, én vagyok a bizalom
És nem kell szeretnem téged…
Te magad vagy a szeretet
Nem vagyok térítő, nem adok el vallást
Nem el és nem megítélni jöttem
S nem eszközlöm ki a pokolba jutást
Tudod te a saját szívedben
ha megszeged a szerződést magaddal
A megváltás a te kezedben van
S ha akarod, veled tartok, segítséget adva.
A korral sok mindenre rádöbbentem már
Szépség, igazság, jóság,
E három miatt énekel szívem immár.
S rájöttem, a menny nem egy hely, hanem érzés
S hogy Jeruzsálem, a béke portája
Egy lelkiállapot, mi vár.
És sétálok Jézussal együtt minden napon
És sétálok Jézussal együtt végig az úton
De ki is az a Jézus? Kérdezed, én hallom
Ő a te részed, ki soha nem hagy ott.

https://www.youtube.com/watch?v=TqMd0HS ... hDFkNESCV0
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 13. Dez 2020, 07:54

A tiszta szellemek hazája.

Találkozásom Lajos szellemmel – Eszter médium

Nem fűtik a lelkemet a nagyratörekvés vágyai, sem semmiféle művészi elképzelések nem színesítették meg a fantáziámat soha. A végzet egyszerű sorsba helyezett és én nem lázadoztam ez ellen; amit én kerestem a földi életben, azt nem tudta volna sem a gazdagság, sem dicsőség pótolni. Mégis sokszor sajnáltam, hogy azt a sok szépet, amit lelki szemeimmel szemléltem, nem tudtam megörökíteni, s nem tudom embertestvéreim részére hozzáférhetővé tenni, mert azokhoz a szépségekhez hasonlíthatót a legdúsabb fantáziájú festők sem a tudtak megalkotni, amilyen szépségek között élnek a Föld feletti szférák lakói.
Amikor valami örömet akart nekem szerezni a Névtelen Szellem, meghívott magához, ami az első látogatás után vágyaim legmagasabb beteljesülését jelentette. Amikor első ízben ott voltam, nem láttam szellemeket Őrajta kívül. A második alkalommal társaság volt nála. Bármilyen fantasztikusan hangzik is, soha olyan fényt és pompát nem tudtam volna elképzeli, mint amilyent ott láttam. Nem tudom, hogyan kerültem oda, csak egyszerre egy fényes, nagy teremben látom magamat, ahol a fehérnek minden árnyalatában tündöklő ruhákban tökéletes szépségű szellemek hullámzottak, egymással beszélgetve. Bár én nem ismertem egyet sem közülük, mégis mindenki szeretettel beszélt hozzám is. A leereszkedésnek legkisebb nyomát sem lehetett észrevenni, közvetlenek, egyszerűek és szeretetteljesek voltak mind. A Névtelen Szellem, mint vendéglátó házigazda, nagyon kedves volt, sohasem hagyott magamra...
Elragadtatásomnak alig bírtam kifejezést adni, annyira tökéletesen szép volt ott minden. A terem falai, mintha nem is falak lettek volna, olyan élethűen voltak rájuk festve mindenféle tájakat és eseményeket ábrázoló képek, mintha csak a messze távolba néztem volna. Az arany csillogása túlnyomó a képek befejezésénél, ami nem merev keretnek látszik, hanem szinte a kép folytatását képezi.

A mennyezet sem merev, sima forma, az is mindenütt a képekbe rögzített gondolatot ábrázolja tovább; az ablakok láthatatlan anyaga tisztán bocsátja át a fehér világosságot. Ez az anyag egyszersmind sajátságos tükörféle természettel bír, mert mindenki megláthatja benne nemcsak magát, hanem mindenkit és mindent, akit és amit látni óhajt. Ezek az ablakok is oly művésziesen vannak (elég sűrűen) elhelyezve, hogy éppen olyan világosság van bent, mint kívül.
A teremben kétoldalt hosszú terített asztalok voltak, rajtuk soha nem látott drágaságok apró edényeknek formálva; színes drágakövek egymáshoz illesztve, egymáshoz csiszolva kis tányérkákhoz hasonló edénykéket mutattak; csillogó kelyhekben; valami finom, illatos, habzó ital volt, a kis tányérkákon pedig egészen kicsiny, szintén habszerű, a szivárvány minden szintében csillogó, szilárdnak látszó valami volt.
Nagy megilletődéssel fogtak a táplálkozáshoz, azonban nem láttam, hogy az ajkaikhoz vitték volna, mint mi emberek és úgy ettek volna. Mozdulataik, egymással való társalgásuk annyira elragadó és bájos volt, hogy nem tudtam betelni a nézésükkel. Egyszerre finom; lágy zene hangzik fel. Érdeklődve nézelődöm, honnan jön a hang, mire a Vezetőm kedvesen rám néz és készségesen ígéri, hogy megmutatja a zene eredetét.. A vendégek ezalatt szétoszlottak az oszlopos csarnokban és a tündéries kertben s én egyedül maradtam a Vezetőmmel.
A zene hangjai mindig közelebbről válnak hallhatóvá, mikor egy finom, fátyolszerű függöny szétválik előttünk, s a terem folytatásaként egy másik gyönyörű terem tárul elém. Itt nincs asztal, nincsenek edények; magas oszlopokon elhelyezett lefutó gyönyörű virágok díszítik a drágaságokkal megalkotott termet. A terem közepén egy trónfélén ül egy valaki, aki mélyen elmerülve a dal gyönyörűségében egy hárfán játszott. A dal nagyon szép; a hangszer hangja kimondhatatlanul szép és lágy...

Mélyen megrendülve hallgatom a dalt... Egyszerre, mintha valami régi, nagyon régi, szép és boldog álmom jutna eszembe... A szívemhez kapok s szinte eksztázisban mondom: jaj... én ezt ismerem... én ezt.... szeretem!... Ő pedig, a hárfázó szellem, nem látott engem, mert vak volt...Körülnéztem: már nem volt mellettem senki, a Vezetőm sem. Erre közelebb mentem a terem közepén ülő valakihez, s akkor láttam, hogy a kuruc tisztek dúsan aranyozott egyenruhájában, az álmaimban oly sokat látott széparcú fiatal férfi az.
Minden vágyam az volt, hogy megérinthessem, bár ezt nem volt szabad tennem. Szellemruhámban, mely akaratom minden megmozdulásához alkalmazkodik, egészen kicsire húzódom össze, oly kicsire, mintha térdelnék előtte. Csendben cselekszem körülötte; ő nem vesz észre, csak játszik a hárfán. Most hirtelen elhatározással föléje hajlok, s egy pillanat századrésze alatt megcsókolom a homlokát...
A dal hirtelen elhal az ajkán. Mintegy villanyütésre összerezzen, s a másik pillanatban kinyújtott kezeivel engem keres. Arcán az örömnek, a fájdalomnak, a reménynek és lemondásnak kifejezése egyszerre tükröződik, szeméből könnyek hullanak... Kezei fájdalommal hanyatlottak alá... Bár nem látott, mégis megismert, hogy én vagyok... Nagyon fájt a szívem, s könnyek között ébredtem fel.
Másnap az íróórámon ezer kérdéssel ostromoltam a Névtelen Szellemet. Ő elmagyarázta, hogy miért nem engedte a teljes szellemi tudatomat felébredni az Ő otthonában: „Azokat az érzéseket, melyeket megtisztítottunk, minden állapotunkban megtartjuk ugyan” felelte, „de a hozzájuk fűződő emlékezések nem mindig előnyösek a szellem számára; így a te lelkedben is élnek az érzések, de az emlékek csak akkor ébredhetnek fel teljesen, ha azok már veszélytelenül vonulhatnak át a lelkeden. Az emlékek között igen sok a fájdalmas és az a fájdalom beárnyékolná az örömöt, amit a megtisztult érzésekben átélhet a lélek.”
Arra a kérdésemre, hogy miért volt vak (V. ö.: Lajos 1965. január 21-én Eszter „íróóráján” jött megnyilatkozásával) a Lajos szelleme, azt felelte: „Az ő szellemi öntudata még nincsen arra a fokozatra fejlődve, hogy mindazokat láthassa, amiket már te láthatsz; ezért vak ő a mi világunkban. Érzései azonban oly magasfokú rezgéssel bírnak, hol már azon a fokozaton is visszhangot képesek kelteni.

Nincs messze az idő, hogy észrevevő lelki szervei érzékenyekké válnak a mi igazságunk iránt és akkor már nem lesz vak, hanem látni fog ő is”.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 13. Dez 2020, 07:59

Karsay I Makk István Gömbszimbolika 2 rész
https://www.youtube.com/watch?v=w013yn9 ... e=youtu.be
Az emberi psziché és a spiritualitás összehangolása a legszorosabb emberi (házastársi, gyerek - szülő) kapcsolatokon keresztül. Bemutatás Makk István Gömbszimbolikájának segítségével
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 14. Dez 2020, 00:36

Emberek és szellemek kölcsönhatása

A Névtelen Szellem közleményei Eszer médium útján

Hallgattam a ti beszélgetéseteket, eszmecseréteket, amellyel úgy én, mint a bibliaolvasásra gyűlt szellemek igen meg vagyunk elégedve. Mondhatom, dicséretes módon haladnak az olvasásra gyűlt szellemek és már alig hallok panaszkodást rátok, ami a legjobb bizonyítvány, mert nem az a fő, hogy ti hogyan vagytok hangolva, mint általában hiszitek, hanem hogy a környezetetekre milyen hatást gyakoroltok.
Sok függ ettől, mert a környezet hangulata sokkal inkább árt vagy használ tinéktek, mint a ti hangulatotok őnekik; mert ők mint testüktől megvált szellemek nincsenek annyira kitéve a hullámzásnak, mint ti, emberek. Ők teleírt lapok már, melyekre több nem fér, sem jó, sem rossz a földi befolyásból. Ők már leélt életek, befejezett regények, amelyekben apróbb, nagyobb hibák, tévelygések, bűnök jutottak kifejezésre és itt-ott meg is bűnhődtek érte.
Ezek olvasni akarják az igazságot, s tudni akarják a végcélt, mert bár befejezett életet hagytak el, az eredmény, a tanulság mégis hiányzik belőle, ami őket más irányba terelje. Az egyenlők szférájában ezt nem érhetik el, mert ezeknek a szféráiban töredék minden, s még a fájdalom sem teljes. Megokolt céltalanság, reménytelenség az ő világuk, s egy pontot sem ismernek, ahonnan elinduljanak, vagy ami felé haladjanak.
Akit ebbe a szférába vonzottak, húztak az érzései, az hiába nevezte magát kereszténynek vagy zsidónak vagy akár spiritistának, mert itt minden széjjelfoszlik előtte, mint a köd, mert csak a valóság, ami a lélekben van, marad meg. Ha ezek az emberektől jó hullámokat, rezgéseket kapnak, akkor jóra, ha rosszat kapnak, rosszra vannak hangolva. Az ő hangulatuk az ember kedélyvilágára már nagyobb hatással van, mert az ő tömegmozgásaik elváltozásokat hoznak létre a légkörben.
A tömeghangulatokra, betegségekre, időjárásra és egyéb ilyenféle tünetekre a szellemek nagy hatással vannak. Azért örülök én, ha erősen álltok a hitben, szeretetben, és ha reménységetek élénk, törekvésetek szilárd. Akkor nem baj, ha ilyen szellemcsoport el is önti a kört, mert mint a tenger hullámai a könnyű hajót, sokszor úgy dobálják az erők a kör egységes fluidjait; de ha ellenáll a kör, lehullik róla minden hullámverés. Sőt erősebb ellenállásnál fel is szív szellemeket a kör a felbontott szellemcsoportokból, és ezáltal a kör erőben gyarapodik. Azért nehogy azt gondoljátok, csak ti vagytok a körtagok, mert a rajtatok kívül valók sokkal többen vannak.
Médium: Igen ?
Ugyan, hát ezt nem tudtad? Hát azok a szellemek, akik hozzátok ragaszkodnak, azok ne javuljanak, ha ti javultok? De ezt nem részletezem. Az a fő, hogy mindenkinek van hozzátartozója a körben, és ezenkívül idegenek is, akik jó véleménnyel vannak rólatok. De vannak olyanok is, akik nem jó szemmel nézik ezt a dolgot, mert nem egyenlők a szellemi törekvések. Vannak különbözőfajta szellemek, akik sohasem tudnak vegyülni a földön élők fluidjaival.
Így a papi kaszt is igen nehezen vegyül, és ha valahova mégis beolvad, mindenütt vezető és irányító akar lenni. Azért sok ellenséget talál a szférákon a papi lélek, és sietnek is testet ölteni, hogy minél hamarabb levethessék a megkülönböztető lelki öltözéket.
A spiritizmus általánosító, közömbösítő eszmefolyamat, amelybe mindenféle szellem beledolgozhatja magát, akár a földi felekezetben, akár szabadon él. Boldog az, aki megérti ezt az utolsó gereblyevonást az Úr tarlóján. Boldog az, aki mint elhullatott kalász, az érték szerint összetakaríttatik, mert ez nem ismer kiváltságokat, sem elsőket, sem utolsókat.
Itt nincsenek fővezérek, itt csak egyszerű közkatonák a harcosok, mert a fővezérlet a mi Urunk Jézus Krisztus kezében van. Akik intézkednek, nem elsőbbségekért, kiváltságokért dolgoznak, hanem az utolsó idők szorgalmazása miatt, mert az alkony közeledik, és sok van még künn, ami el van hagyva. Az aratás vége felé közeledünk, és az Úr kiküldi az ő munkásait, hogy minden értékeset betakarítsanak. Azért mondom: boldog az, aki nem a felekezetekben, a kévékben, a csoportokban válogat, hogy hová kössék, hanem egyszerűen örül, hogy nem marad künn.
Az, aki nem válogat a formában, lehet hogy előbbre jut, mint aki már sok évig várt a jutalmára; sok utolsó telt kalász szemei pedig az ocsúhoz takaríttatnak. Nem dicsekedhetik egy lélek sem, hogy ő előbb ért meg, ha nem tud a megtéréshez méltó eredményt felmutatni. Az alázatosság és szerénység olyan erények, amelyekért nagy jutalom jár, az elbizakodottság, a nagyravágyás pedig olyan tévelygések, amelyek sok nagy cselekedet mellett is lehúzzák a lelket a pokol felé. Aki vizsgáló szemekkel kíséri saját lelke haladását, és ilyenfélét észrevesz magán, az kérje Istent, küldjön reá megaláztatást, hogy valamiképp önmagát bírálva túlértékelésbe ne essék.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 15. Dez 2020, 04:29

Feltettem a youtube csatornára 12 Makk István eredeti előadást, ezekből egyet mindennap megosztok veletek!

Régi magnókazettákon van az eredeti felvétel, így a minőség nem minden esetben tökéletes, de a kazetták digitalizálását
Dr. Jókay István spirituális író készítette. Így megmarad az utokór számára! Sajnos csak ezeket az előadásokat sikerült megmenteni jó minőségben.
Ő írta a az Élet misztériuma csodálatos könyvet és Az Igazság szabaddá tesz.
Az Élet misztériumában feldolgozta Makk István anyagait magyarázatokkal, ha valakit érdekel a könyv és meg szeretné venni keressen meg és megadom Jókay István
elérhetőségét. karsayistvan@gmail.com

A videót szerkesztette: Karsay István spirituális tanító

Makk István Gömbszimbolka könyv rövidített változata 2. rész
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... xJVao0r3qY

Makk István szellemtani könyveinek letöltési lehetősége:
http://data.hu/get/6386322/1-4-kotet-Ma ... s_Utja.pdf

Dr. Jókay István – Az élet misztériuma 1 – Letöltés a tárolóból
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... Jb-b95Waiw

Dr. Jókay István – Az élet misztériuma 2 – Letöltés a tárolóból
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... Ay1ihT9lm0

Karsay István
https://www.facebook.com/karsay.istvan/

Szellemtudomány alapjai csoport
https://www.facebook.com/groups/12264...

Spirituális baráti Kör honlapja
http://sbk.gportal.hu/

Budapesti Szellemkutatók honlapja
http://spiritualitas.hu/bekoszonto.php

Jelenleg a következő Makk István előadásokat teszem fel a youtube csatornára

01 Makk István - Az Isten fogalom I-II 1985.03.20
02 Makk István - A lét ősproblémái - I. 1984.10.04
02 Makk István - A lét ősproblémái - II. 1984.10.04
03 Makk István - Pünkösd misztériuma 1986.05.22
04 Makk István - Gömbszimbolika - tér és idő 1984
05 Makk István - A föld szellemi szférái 1984
06 Makk István - Gömbszimbolika Összefoglaló I1984
07 Makk István - Gömbszimbolika Összefoglaló II. 1984 02 13
08 Makk István - 888 - A krisztusi enneagram 1985
09 Makk István - 8 boldogság mondás 1985
10 Makk István - Duál törvény - VI
11 Makk István - Az ima misztériuma 1984


Makk István Az Isten fogalom I II 1985 03 20 https://www.youtube.com/watch?v=3bgKJJc ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 15. Dez 2020, 04:34

Ada mediális közlés. Advent 3. vasárnapja 1. rész.

Kedves földi testvérünk az Úr Jézus Krisztusban!

Szívünk a betlehemi világosságtól telített, aminek a szent kényszere alatt állva jövünk közétek földi testvéreink, hogy egy - egy fénysugarat belesugározzunk a ti lelki világotokba abból az Örök Mécsvilágból, amely beragyogja a mindenséget és hivatva van újjáteremteni a bukott világot, valamint megvilágítani a haza vezető utat.
Ennek az isteni ragyogásnak a fénye nem más, mint az isteni szeretetnek egy - egy a lelketekre rávetített sugara, ami nem más, mint az a szeretet, ami a mindannyiunk Urának és Megváltójának a szívében él és lángol értetek földi gyermekeiért a Mindenhatónak. Ez a sugár, a szeretetnek a sugara, amely ha ráfókuszál a lelketekre, lassan, de biztosan fel kell, hogy olvassza és melegítse a megdermedt emberi szíveket, amelyeket a bukás tett hideggé és rideggé.

Ugyanis az isteni szeretet olyan meleg sugár, amelytől a szív köré dermedt bűn jege felolvad és elpárolog.
Ahogyan távolodott el a szellem Istentől, az Ős Világosságtól és Ős Szeretettől, úgy „hűlt ki a szíve” és fagytak le mindazok az isteni érzések és fordultak ellentétes irányba, amelyeket Isten, mint a tökéletesség elérése eszközéül teremtett bele a szellembe. Ez legelső sorban az Isten és egymás iránti lángoló szeretet, volt, melyet tökélyre vittek mindazok, akik a nagy meghasonlás ideje alatt hűek maradtak az Isteni elgondoláshoz. Mivel a föld a szeretet iskolája, azért helyezett benneteket Isten erre a bolygóra,
hogy tanuljatok szeretni. Ez a szeretetben szegény világ, bizony, hogy bőven nyújt alkalmat és lehetőséget ennek a fő tantárgynak az elsajátítására.

A szeretet akkor „tökéletes” ha áldozatra kész és minél nagyobb egy emberben ez az ősérzés, annál nagyobb áldozatokat képes hozni Istenért és másokért. Amikor az ember megérzi a szívében Isten szeretetét, azután már bármit megtesz annak érdekében, hogy azt az érzést újból megkaphassa és megtarthassa magának. Mert az áldozatot legelőször is Istenért, vagyis Isten szeretetéért, annak a saját maga és mások lelkében való növekedéséért hozza az ember.
Minél magasabb egy szellem, annál nagyobb áldozatokra kész és annál nagyobb áldozatokat képes megvalósítani a fizikai síkon. Ebből kifolyólag maga az Úr hozta a legnagyobb áldozatot, amikor elvállalta a Föld fejlődésének a vezetését a 0-tól kezdve, mindaddig, ameddig alkalmassá nem vált az idő és a szükség úgy kívánta, hogy megszülessen és életével, tanításával és gyötrelmes halálának megszerzett eredményeivel bemutassa és itt hagyja azt az isteni szeretetet, amely hivatva van rekonstruálni a szeretetben elkorcsosodott és kihűlt Örök Életre előhívott éneteket.

Ez a szeretet még mindig jelen van, hisz benne éltek, tisztultok és fejlődtök még egy viszonylagos rövid ideig, de az árnyak már hosszúra nyúlnak, mert a nap lemenőben és hamarosan leereszkedik a földre a mindeneket átfogó szellemi sötétség, főként akkor, ha még ti szellemtan hívők is, akiknek lehetősége van megismerni a „teljes igazságot” és az idők eseményeit, hisztek az ellentét hazugságainak. Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy meg ne kísértessetek, mert a sátán nem alszik és folyton arra törekszik ,hogy az „Anyaszentegyháztól” a pokol kapui erőket rabolhassanak el. De higgyétek el azt, hogy az Úr veletek van az Ő szeretetével rajtunk keresztül minden nap „a világ végezetéig”, ez esetben az örökkévalóság befejezéséig. A hit új lehetőségeket képes megnyitni, új világot teremteni, de erre csakis az élő hit képes, mert sok fajta hit van, de csak egy az ami üdvözít, az élő, Isten szeretetéből táplálkozó hit!
A szeretetnek az elsődleges megjelenési formája a vezető szellemek részéről az alkalmazkodó képesség. Ha ez nincs meg, akkor a szeretet nem tud leereszkedni a vezetett személyhez és arról a szintről vezetni tovább ahol megrekedt a fejlődésben lévő szellem, mert máskülönben nem tud a lélek mélységeibe megfelelően belelátni.
Sajnos nagyon sok ember „fentről” akar szeretni oly módon, hogy kiadja a „megfelelő” jó tanácsokat és útbaigazításokat, és ezzel el is vágta azt a szálat, amely az embert előre vezetné a fejlődés útján.

folyt. köv..
UI:
TITOK

Férfi és nő nagy titok,
mélységét felfogni
csakis úgy tudod,
ha magát a lét
csodás alapját kutatod,
ami nem más,
mint adás-elfogadás,
szeretet áradás
oda és vissza...
és ebben a nagy ölelésben
a végtelen EGY,
a szerető ISTEN az adó,
Kitől lett a fogadó
Minden, az anyai KETTŐ,
az ÉLETERŐ
szülni a HÁRMAT,
az ELSŐ(D) fényszikrákat,
kiknél a kettősség már adott,
hisz bennük az EGY és KETTŐ
egységben ragyog,
így véve részt a teremtésben,
oszlopok ők a teljességben:
„KRISZTUSOK”

Nem így a bukott angyalok,
teremtni magukból próbáló,
és ezzel káoszt okozó
gőgös démonok,
akárcsak mi: a rájuk hallgató
„ÉVÁK-ÁDAMOK”,
közbülső ízként
teremtett párosok,
kik ezért, miként amazok,
lefelé és ketté estünk,
tört darabok:
NŐ és FÉRFI lettünk,
hulló csillagok...

Ez tehát a titoknak nyitja,
a szerelmi vágy
e múlt tanúja,
salakos rezgés,
mégis emlékezés
a dicső múltra,
nagyságunkra, kik voltunk
az egységben valaha:
Istennek egy-egy gondolata...

Így nem csoda,
ha számontart Ő ma is,
szüntelen hív, terel,
magához ölel
itt a messzeségben is,
hogy legyünk egykor
mi is újra nagyok,
ANGYALIKAR- TAGOK,
fénylő csillagok…

Pataky Árpád
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 16. Dez 2020, 04:27

Ada mediális közlés. Advent 3. vasárnapja 2. rész.


Azért küldött Isten a fejlődésetek útjára olyan vezető szellemeket, akiknek a szeretetük, az ismereteik és a bölcsességük megfelel a rájuk bízott feladatoknak hogy a földi emberre nézve maximális mértékben „önállóan” meg tudjanak felelni szerepkörüknek, azaz „helyettesíteni tudják Istent” a számotokra, vagyis akik „teljes jogkörrel” bírnak, de mégis maximális engedelmességben a Mindenható Istennek. Ilyen szellemek irányítják a világegyetemet, az újonnan kialakult világokat, alkalmazkodva ahhoz a szinthez, amelyen az adott világ van.
Az Úr leginkább alkalmazkodott a ti világotok szintjéhez, ugyanis a legmagasabb világról jött le, aminek a távolságát akár hogyan próbálnánk is meghatározni emberi mértékekkel, lehetetlen lenne, mert egészen más síkról, emberi fogalmakkal felfoghatatlan állapotokból jött le közétek emberek közé, hogy összekösse a Mennyet a földdel, az embert az Istennel. Mindezt szeretetből tette, szeretetből lett emberré, pedig higgyétek el, hogy nagy megpróbáltatást jelentett neki erőtlen emberré lenni, ahogy jött le, fokozatosan levetkőzni a messiási erőket, hogy egyáltalán még a legtisztább edénybe, Mária méhébe meg tudjon foganni.

Az igazságokat is a legminimálisabbra fogta, a saját igazságaihoz viszonyítva, és így is keresztre feszítették érte. A megpróbáltatásai mégis csak a messiási szintnek feleltek meg. Akiket viszont meghívott az Ő követésére, azoknak mindenüket el kellett hagyniuk, még a családjaikat is, ahhoz, hogy az Ő követői legyenek,de akik ezt megtették, azok haláluk után elhagyhatták a földi szférákat. Ezt jelentette akkor és jelenti ma is Krisztust követni!
Joggal merül fel a kérdés, hogy akik ma Krisztus követőknek hiszik és vallják magukat, elhagytak-e mindenüket, hogy mindenüket Krisztus Uruknak bocsássanak a rendelkezésére? Mert minden, amiről az ember itt lemond, annak a sokszorosát viszi át a szellemvilágba, hogy az igazság angyalai lelki vagyonra váltsák be azokat.
Akkor sem volt könnyű követni az Urat, de ma sem az, mert jelenleg is úgy van mint kétezer évvel ezelőtt, hogy aki követi az Urat, azt az egyént ma is kivezeti a földi szférákból, mint annakidején.. Ezért jött le!!! Ez a Karácsony üzenete, a rongyos istállóé, de ameddig az embert valami is ide köti, akár „karma” vagy bármi nemű kötelék, addig nem szabad, hanem földhöz kötött, pedig az Úr azon szava, amely Máté felé hangzott, tifelétek 2000 éven keresztül hangzik: „Jöjj és kövess engem!” Ugyanez a hívás hangzott Péter és a többi apostol felé is. Csak nem biztos, hogy meghallja az ember az Úr feléje intézett szavait, „nincs szemük a látásra és nincs fülük a hallásra”vagyis sem a lelki szemeik, sem a lelki füleik még nem fejlődtek ki, vagyis nem nyíltak meg.

És mi is ugyanezt mondjuk felétek az Istennek a III. kijelentésén keresztül is: „Jöjj és kövess engem” mert a szellemtannak is az a célja, hogy kivezessen benneteket a földi szférákból, át a hamarosan megújuló Földre. És a mai ember sem különb mint a „gazdag ifjú” hisz ragaszkodik mindahhoz a biztonságnak hitt szerzeményhez, ami éppen hogy a lelkének kötelékét képezi. A „gazdag ifjú” esetét nem csak az anyaghoz való ragaszkodásra lehet értelmezni, hanem bármelyik bűnös hajlamra, mert a hajlam az ami bűn és nem maga a cselekedet. A cselekedet az már ítélet, mert következményeket von maga után.
Aki akkor az eke szarvára tette a kezét, annak nem volt szabad visszatekinteni a földi síkra, mert az Úr követése egy egészen más síkot jelentett: „kiemelkedni” a földi szférákból. Ezt nem lehetett félig tenni, mert akkor az anyaghoz való ragaszkodás, a hitetlenség és az Úrnak tett „hamis eskü” akkorát rántott az emberen, hogy az életükkel kellett fizetniük azoknak, akik ezt így tették. Ha ezt a komoly erkölcsi szintet vesszük mértékadónak, akkor ma ki nevezhető igazából krisztuskövetőnek? Ma is ugyanúgy elmondhatja az Úr: „Sokan vannak a meghívottak, de (még mindig) kevesen a választottak. Azok a az üdvösségre meghívottak, akiknek a lelke meghallotta az Úr hívó szavát, de nem követik azt, vagy legalább is nagyon kis mértékben, mert még nagyon gyenge bennük a vágy az üdvösségre. Azok vannak kiválasztva az üdvösségre, akiknek a lelke már megérett a földnek és a földi szféráknak az elhagyására és igennel válaszolnak szinte minden egyes hívására az Úrnak.

Addig tart a kegyelmi idő, amíg be nem telik a meghívottakból a folyamatos kiválogatódás törvénye által a választottaknak az üdvösségre meghatározott száma.
A szellemtan, vagyis az általa történő üdvözülési lehetőség az utolsó kegyelmi kiáradás rátok nézve Isten részéről, amelyen ha mint meghívottak elindultok, választottakká lehettek, de ez már a ti egyéni elhatározásotoktól függ. A kegyelem ma még mindenkit hív az angyali szózat és betlehemi csillag vezetése által, de az üdvösségetek a ti kezetekben van lehelyezve. Minden lehetőségetek megvan arra, hogy a meghívottakból választottakká legyetek, használjátok ki az erre a lehetőségre adott hátralevő időt kedves testvéreim, mert az utolsó gereblye vonással tudtok csak begyűjtetni abba a mennyei csűrbe, ahova már előttetek nagyon sokan bejutottak.

Az üdvösségetekért szeretetből munkálkodó testvéretek a szellemhazából


Ada, 2020. XII. 10. csütörtök

UI:

Georgis: I 7 - Hogyan őrizd meg az elmédet
https://www.youtube.com/watch?v=ahf6I6M ... sZ5z_xbKv8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 16. Dez 2020, 04:29

Makk István A lét ősproblémái I 1984 10 04

https://www.youtube.com/watch?v=FYXFpmA ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 17. Dez 2020, 07:23

Makk István A lét ősproblémái II 1984 10 04
https://www.youtube.com/watch?v=c6K-VjW ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 17. Dez 2020, 07:27

A szellemvilág nyitott kapui - Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének első kötetéből - 2004. március 18.

Szeretettel köszöntelek benneteket a Jézus Krisztusnak nevében. Istennek kegyelméből és az Úr Jézus megváltó munkájának révén eljutottam arra a szintre, hogy többé már nem kell megszületnem. Már több ízben én is végigjártam a földi élet poros országútját, mialatt sok minden megtörtént velem. Ma úgy a földi világban, mind a szellemi világban láthatom, hogy Istennek nagy-nagy kegyelme miként is érvényesül a ma élő emberiséggel szemben. Az utolsó időkben, az elmúlt kétszáz év alatt a láthatatlan világ kapui sokfelé kitárulkoztak. Minden korszakban bizonyos kiválasztottaknak megnyílott az a másik, az a láthatatlan világ, hogy abba bepillantást nyerjenek és onnan ismereteket, az Istennek üzenetét vegyék át és közöljék az emberekkel.
Most az utolsó időkben azonban sok-sok kapu megnyílott és nyitva áll ahhoz, hogy az emberek kapcsolatot teremthessenek a szellemvilággal. Alkalmuk és lehetőségük van arra, hogy ismereteket szerezzenek erről a világról, az itt uralkodó állapotokról, hogy minek mi a következménye, - azonban mindennek az isteni törvénynek megfelelően kell megtörténnie. Tehát az ember bármit szeretne tudni az ő szellemi jövőjére, az ő szellemi életére vonatkozólag, megtudhatná. Megtudhatná, mert a földi világban sokaknak lelkéről eltávolíttatott az a felső réteg, ami megakadályozza, hogy a láthatatlan világba betekintést nyerhessenek.
Sokak részére fennáll annak a lehetősége, hogy eszközök legyenek, és kapcsolatot létesítsenek a láthatatlan világgal. A kapuk is nyitva vannak, és sokan a képességet is megkapták ehhez, csak az embernek akarnia kellene megtudni, hogy honnan is jön, és hova kell visszatérnie, miért is él, és minek mi lesz a következménye. Mert az életben történő események nem a véletlen révén történnek, sem az egyes emberekkel, sem az emberiséggel, hanem minden egész pontosan kapcsolódik egymáshoz. Így kapcsolódik egymáshoz a múlt, a jelen és a jövő, a láthatatlan világ a látható anyagi világhoz, s aztán az anyagi világ megint a láthatatlan világhoz.
Tehát ez érvényes úgy az egyénre nézve, mint népek, nemzetek, fajok életére és sorsára is, hogy mi mikor következik be és mi mikor nem hárítható már el és mikor szakad az emberre, vagy népekre, nemzetekre az égő ház, vagy egyáltalán el lehet-e oltani az égő házat?
Apokaliptikus időket éltek, ami a titkos dolgok feltárását jelenti. Az ember ugyan átvitt értelemben ezt a kifejezést az utolsó idők jelölésére, a világ vége előtt bekövetkező eseményekre használja, de a valóságban azt jelenti, hogy a krisztusi megváltó munkának minden rejtett része megtudható és megismerhető. Ez azért adatik meg az utolsó idők munkásainak, hogy a hitük meg ne lanyhuljon, meg ne gyöngüljön az utolsó idők nehézségeiben.
A valóság világa - a láthatatlan világ - összekapcsolódik az árnyékvilággal, vagyis ezzel a földi világgal, amely csak vetülete a valóságos világnak, és hozzásegíti az itt élőket ahhoz, hogy itt szilárd alapokra tudjanak építkezni és pontos irányuk, illetve ehhez az irányhoz megfelelő iránytűjük legyen, nehogy eltévedjenek, és elvesszenek akár egy örökkévalóságra.
Örökké, mindörökké: ez az ember számára felfoghatatlan időterminus. De mégha egy örökkévalóságot említek, az is felfoghatatlanul és hihetetlenül hosszú idő. Ezalatt az idő alatt azok a nyomorúságok és szenvedések, amit átél a lélek, mindent kimosnak emlékezetéből olyannyira, hogy még azt is elfelejti, aki valaha volt, amilyen énjei valaha voltak, amilyen életfázisokon valaha keresztülment. Tehát ha egy örökkévalóság után az isteni kegyelem újra a létbe hívja, úgy ébred öntudatra, mint aki újjáteremtetett, vagy aki most teremtetett, mert semminemű emlékezete nincs mindarról, ami ezt az egy örökkévalóságot megelőzően történt vele.
A vízözön az emberiség nagy részét elpusztította, de akik életben maradtak, azok újra szaporodni és sokasodni kezdtek. Így volt ez egy-egy földrész, egy-egy város elpusztulásánál is: akár Ninivére, akár Szodomára, akár Gomorrára, akár Atlantiszra gondol az ember; mielőtt a nagy kataklizma, a nagy pusztulás bekövetkezett, a figyelmeztetés mindig ott volt. Azonban egyik katasztrófa sem volt olyan nagy, mint ami most eljövend. Mert ezek a katasztrófák csak egy-egy szigetre, egy-egy földrészre, egy-egy városra, egy-egy területre korlátozódtak, de a Föld mégis egységében maradt és nem dobatott ki a salak, mint az történt az első Hold létrejöttekor. Az első Hold kialakulása azonban azokra az időkre megy vissza, amikor az ember értelmi és érzelmi világa és szférája még nem fejlődött erre a magaslatra, mint a mai emberé.

összeállította: Bíró László

A csatolt anyagok listája:
A szellemvilág nyitott kapui
Adai mediális közlés -Advent 2. vasárnapja
Adai mediális közlés -Advent 3. vasárnapja
Keresztelő János
HANG - Félek látomásaimtól
Az új világ küszöbén
Póky Péter
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4oR64M ... A?e=un6k7K
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=wTWol4i ... UHrFonqZEk
Szellemi tanítás az időről – Karsay István előadása

https://www.youtube.com/watch?v=bzA8QcOA5kU
Molnár V. József – Az adventi koszorú és körkereszt misztikája - Előadás

https://www.youtube.com/watch?v=5DTkJIA ... atazenekar
Kiss Kata zenekar – Magyar vagyok

https://www.youtube.com/watch?v=A8MKuGJHChE
Nagybetűs karácsony – Családi film

https://www.youtube.com/watch?v=_Nihfe8 ... q&index=28
Kényelmetlen karácsony – Romantikus filmvígjáték
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 18. Dez 2020, 07:46

Makk István Pünkösd misztériuma 1986 05 22
https://www.youtube.com/watch?v=jtXhB5q ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 18. Dez 2020, 07:55

Várakozás Advent 4. vasárnapjára. Mediális közlés.

Nagy szeretettel köszöntünk benneteket kedves, az Úr Jézus megszületését váró testvéreim, gyermekeim!


Már majd 2000 éven keresztül hangzik, a Szentlélektől ihletett papok, szónokok és prédikátorok ajkairól az advent, a várakozás üzenete: örüljetek,mert beteljesedett az isteni ígéret és elérkezett a szabadulásotoknak a nagy napja az Úr Jézus megszületése által.

Évezredeken keresztül várt a zsidó nép ennek a nagy ígéretnek a beteljesedésére, és mégis csak azok vehettek és vettek tudomást erről a nagy eseményről, akik életről életre kitartottak az Isten ígéretébe vetett hit mellett, mert annyi viszontagságon kellett átmennie a zsidóknak, hogy a gyengébb hittel rendelkezők bizony meghasonlottak várakozásukban. Akik hűek maradtak az ígéretbe vetett hithez, azoknak várakozását siker koronázta, mert nem is akár hogy, hanem míg mások aludtak, és azok gyermekei bíbor és bársony bölcsőben mélyen aludták anyagba ágyazott álmaikat, addig a szívből várakozóknak angyalok jelentik be a hatalmas, a világ sorsát örökre megváltoztató nagy eseményt, történetesen azt, hogy beteljesedett az isteni ígéret és megszületett a várva - várt Gyermek, az Isten egyszülött Fia és a helyet is megmutatták, ahova a lelkileg felébredt embereknek, akik már még a születésük előtt úgy rendezték a testet öltésüket, hogy eleve kivonták magukat a világ zajából és forgatagából, akik az anyagi törekvéseiket is a legminimálisabbra csökkentették az ígéret beteljesedésére való tekintettel, a pásztoroknak. Ugyanakkor azok személyében szintén értesítést kaptak a világot megrengető eseményről, akik évszázadokon keresztül várták, merthogy ők is, mint a zsidók, ugyanabba a csoportba reinkarnálódtak, akik tudták és érezték azt, hogy a Messiás megszületése nem egy egyszerű esemény fog lenni, ezért nyoma kell, hogy legyen a természetben, pontosabban a természetfeletti világban, ezért keresték a jeleket az égbolton, a csillagokban, a csillagok járásában, mert a szellemükbe bele volt írva az, hogy a Messiásnak egy „magasabb csillagról” kell megszületnie és ezek voltak a napkeleti bölcsek.

Mindannak ellenére, hogy a zsidók évezredeken keresztül várták az ígéret beteljesedését, ez az ígéret nem akkor hangzott el, hanem sokkal, de sokkal előbb, már a bukás alkalmával, amikor Isten ígéretet tett arra nézve, hogy el fogja küldeni a Szabadító Messiást a bukott szellemek hazavezetésére. Ez az ígéret ott él minden bukott szellemben, így a Te szellemedben is gyermekem!
Így az egész ószövetségi történés, ami a zsidó néppel történt, gyakorlatilag erre az eseményre való felkészülés volt. Mindazok az előképek, amelyek velük történtek, a Messiás eljövetelére készítették fel a zsidókat és majdan a világot.
Az első előkép Ábrahám volt, akinek ki kellett vonulnia Ur városából, hogy a Megváltó által kiválasztott nép ősatyja lehessen. A másik előkép Mózes, aki szintén kivonul és kivezeti a népet a testi nyomorból, ahova gyakorlatilag a bűnei következményeként jutott bele a zsidó nép. (Itt, mármint Egyiptomban 260 évig voltak a zsidók, a Szentírásban számítások elcsúszása történt. 400 év alatt akkora nyomorúságban már régen kihalt volna teljesen a zsidóság, de Istennek nem ez volt a terve, hanem az, hogy bemutassa az egyiptomi elnyomással azt, hogy ugyanakkora, vagy sokkal nagyobb a bűn nyomorúsága, amelyben az ember benne él és ,hogy a bűn nyomorúságából való szabaduláshoz sokkal magasabb szabadítóra van szükség, mint akkor az Egyiptomból való szabaduláshoz.)
Az Úr megszületésével elsősorban Isten ígérete vált valóra és„nem a prófétáké” A próféták Isten ígéretét jövendölték meg,tehát eszközei voltak Isten ígérete beteljesedése megjövendölésének.

Az Úr születése Isten ígéretének a beteljesedése volt. Míg Mózes a testi nyomorból vezette ki a zsidó népet, addig az Úr, a szellemi nyomorúságból vezet ki benneteket gyermekem és vezet haza a Szentlélek által az Örök Hazába!
A Karácsony a nagy beteljesedés, de ugyanakkor egy új kezdet is a szabadulni és az örök hazába vágyók számára.
Az elmúlt alkalmak egyikén, gyermekem azt írtuk általad, hogy közeleg a nagy, a II. Karácsony, ami alatt az Úr II. eljövetelét értettük, mert az is egyfajta megszületés, megszületése egy magasabb Igazságnak, mely Új Eget és Új Földet formál ki magának egy új Örökkévalóságban. Most viszont azt mondom, hogy a szellemtan megjelenése is egyfajta Karácsony, egyfajta beteljesedés, vagyis egy újabb fajta megjelenési (megszületési) formája az Igazságnak, amelyet maga az Üdvösséget hozó Úr jövendölt meg. Egy olyan ígéret beteljesedése, amelyet már Joel próféta is megjövendölt, de mégis a megígért Szentléleknek a megjelenése azoknak, akik nem voltak képesek kimunkálni magukban az üdvösséget majd 2000 éven keresztül. Isten tehát rájuk, ill. rátok is gondolt gyermekem, amikor ezt az ígéretét tette, mert jól tudta azt, hogy ki fog tudni eljutni a II. isteni kijelentéssel és ki nem. Ebben a megjelenítési formájában az Igazságnak van Isten legnagyobb szeretete, mert ahhoz, hogy Ti is szabadulni tudjatok, még több szeretetére vagytok rászorulva az Istennek, mint akik az előző kijelentés által juthattak el az üdvösségre. Milyen nagy mértékben nyitotta meg szeretetével „az Igazság kapuit” csakhogy az Igazság fényében megismerhessétek magatokat, a kiküszöbölendő hajlamaitokat, valamint betekintést nyerhessetek a magasabb világokba, mint a bűneitek levetkőzése által elérendő állapotokba.

Amikorra az Ószövetség véget ért annyira becsontosodtak az isteni igazságot, hogy képtelen volt bármelyik emberi szívbe is behatolni. Tehát valamilyen formában mégis csak „megölték” az isteni igazságokat és erre mi történt? Egy sokkal nemesebb formában „feltámad.” De sajnos 33 éves korában Őt is megölték és egy magasabb és nemesebb formát öltve magára, az isteni igazság feltámadt. Majd elküldte a Szentlelket, mint „vezető szellemiséget” Akit az inkvizíció alatt és után „megöltek” és megjelent egy még nemesebb formában és ez a szellemtan.
Akik az igazságot a vesztőhelyre kísérték, azok megkapták érte „méltó jutalmukat” főként az a vérszomjas csőcselék, amely az Urnak a halálát követelte, majd 2000 évre rá komolyan visszahatott rájuk a dolog. Sajnos az Úr elítélése mellett volt még egy negatív megnyilvánulásuk, ami csak súlyosbította az állapotukat: „Az Ő vére mirajtunk, fiainkon és unokáinkon!” Ez az átok még inkább megnövelte szenvedéseiket, akkor amikor még az országukat is elvesztették.

Az inkvizíciónak is megvolt a maga következménye abban a hetven évig tartó istentagadó rendszerben, amely időszakban az inkvizítorok születtek újra vissza az „igazság képviselőiként” akik akkor a „vesztőhelyre vitték” az igazság képviselőit. Isten tehát mindenkinek az okulására és tisztulására megadja azokat a szenvedéseket, amelyek bekövetkezte után már helyreáll a lélek és haladhat tovább a fejlődés útján. Ha nem volna Isten kegyelme, bűnbocsátó szeretete, vajon el lehetne - e szenvedni az embernek mindannak a bűnnek következményét, amelyet életei folyamán elkövetett? Nem! Isten mindenkivel szemben bűnbocsánatot gyakorol, aki megbánva vétkét, leborul Elé és bűnbocsánatért esedezik! Ha figyelembe veszitek a nagy vezérnek életét, aki több millió ember életéért felelős, szerinted gyermekem mikor lenne alkalma annyiszor erőszakos halállal halni meg, ahány ember életét kiontotta? Soha. Neki is megbocsátott az Isten és megszületett, hogy megismerhesse hajlamait, leküzdje azokat és bejuthasson az Isten Országába. Ez is az Úr megszületésének az ajándéka volt gyermekem.
Maga az Úr külön imádkozott azokért, akik majd csak mostanra lesznek hívőkké.: „Nem csak értük könyörgök Atyám (az apostolokért) hanem mindazokért, akik az ő szavukra lesznek hiendőkké” Ha Ti kedves gyermekeim a „N.SZ.” tanait követitek, akkor a Péter apostol tanait követitek, akinek a követőiért imádkozott az Úr! Így akkor Ti érettetek is imádkozott! Hát nem vigasztaló ez mindnyájatoknak gyermekeim?
„Építsetek az Úrnak templomot” a lelketek szentéjében gyermekem!

Az Úr kegyelme legyen veletek és adjon nektek minden eddiginél eredményesebb felkészülést az Úr Jézus megszületésének megünneplésére!

Egy értetek küzdő, szeretetteljes testvéretek a szellemhazából

Ada, 2020.december 15.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 19. Dez 2020, 08:21

Makk István Gömbszimbolika tér és idő 1984 https://www.youtube.com/watch?v=VkPXyI1 ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 19. Dez 2020, 08:24

A jóratörekvő lélek dolga

Részlet Névtelen Szellem A „Maradék”-hoz című könyvének negyedik kötetéből

Már itt vagyok az Úr Jézus nevében. Nagyon akartál velem beszélni? Ne legyél semmiféle ilyen érzésekkel telve, mert minden - nem mondom, hogy minden zaj nélkül megy véghez - de az égi háború idején is keresi ember, állat a védett helyet, hogy meg ne ázzon és át ne fázzon, mert nagyon rideg olyankor a külső természet. Még utána is borzongató a nedves, hűvös levegő és jólesik, ha védett helyen húzódhat meg az ember addig, amíg ismét kisüt a nap.
Az isteni kegyelem jó előre gondoskodott azokról, akik kénytelenek a pusztaságban vándorolni akkor is, amikor az egek félelmetes dübörgéssel szólalnak meg és félelmetes villámokat szórnak. Vannak a legsivárabb pusztaságban is olyan lehetőségek, melyek védelmet nyújtanak, különösen ha többen vannak. Mert vannak eszközeik, melyeknek segítségével meglepő eredmények jönnek létre.
Azért semmit sem szabad visszautasítani, amit a természetes alakulások kínálnak fel, hanem mindenben az isteni segítséget lássátok meg, melyet nyújtani akar. Nem messze van már, amikor igazán pihenhetsz és megelégedetten tekinthetsz vissza életed küzdelmes idejére. - Nem azért, hogy egy késői belátással, nem sokat érő beismerést érhessen el a lélek egy nálánál még gyengébb és még sokkal tökéletlenebb ember lelkében, hanem azért van a küzdelem, mert nem tehet mást az igaz ember, minthogy az igazságban él és aszerint cselekszik.
Mert a jóratörekvő igaz lélek nem azért jó, mert a rosszat bosszantani akarja, hanem azért jó, mert tudja annak értékét. Amíg az ember csak a látszat miatt cselekszik helyesen és jól, addig még sokszor érik kísértések és sokszor elbukik, mert nem természetes velejárója az a jóság, az csak ünneplő ruhája neki, amiben embertársai előtt megjelenik.
Azért vannak küzdelmei az embernek ezen a világon, mert nem talál - vagy csak nagy ritkán - hozzá hasonló lélekre, akivel egy ritmusú lelki érzéseket cserélhetne, - de ez a bukásnak az eredménye. - Ez teszi nehézzé az életet, ez állja útját a megértésnek, egyszóval akadályt állít fel a lelkek közé, hogy egymásra ne találhassanak. - De éppen ezt kell ledönteni, ezt kell elhárítani az útból azzal az áldozattal, mely fájó sebet hagy maga után, de ezeket a sebeket begyógyítja a kegyelem a leggyorsabban ható mennyei balzsammal és gazdag ajándékkal bocsátja útjára azokat, akik ilyen önmagukat megtagadó áldozatot tudtak hozni. Ez az az oldó és bontó mennyei nagy erő, melyben sok tévedés és bűn feloldódik.
Kérdés: Drága jó Vezetőnk, miután én református vallásra való áttérésemkor nem konfirmáltam és így az egyházban nem is vettem Úrvacsorát, mert ennek nem tulajdonítottam fontosságot, tekintettel arra, hogy a Te csoportodban élem lelki életemet, és azóta az Úr kegyelméből mindig itt kaptam Úrvacsorát - nagyon kérlek, légy kedves arra nézve nyilatkozni, hogy szükségesnek tartod-e, hogy ezt pótlólag megtegyem, esetleg kisleányommal együtt, aki az idén készül konfirmációra.
Névtelen Szellem: Azt mondom, ha majd idővel olyan nagyszámú megértői és közvetítői lesznek annak a tanításnak és annak a szellemnek, aki ezeket átvilágítja, akkor már nem lesz szükséges a külső forma szerinti nevelő fészek az alig pelyhedző kis lélek- madárkák részére. Azonban amíg nem tudják még a helyes táplálékot sem megkülönböztetni a helytelentől, addig jól teszi minden fészkét elhagyott madárfióka, ha a neki túl gazdag táplálék mellett nem feledkezik meg azokról, akik még növekedésben vannak.
Nem tudhatja senki, milyen viharokkal találkozik a nagy szabadságban, nem sodorja-e le a vihar szele és tört szárnyakkal jólesik a fészek pihentető melege. Azért jó az embernek a dogmákkal körülhatárolt fészek, ahonnan mindig felrepülhet ha a szárnyai megépülnek. A spiritizmus ezidő szerint nem körülhatárolt fészek és a lélekfiókák nem mindig a nekik való táplálékhoz jutnak.
A magasabb rendűségre elhívottak is sokszor kígyót, békát kapnak, pedig mannára vágynak és abban a hitben nyitják ki a szájukat, hogy ezt kapják. Csak akkor eszmélnek a valóságra, amikor már elrontják lelki gyomrukat és undorodva fordulnak el a táplálékot nyújtó forrástól... Azért azt mondom, mindenki igyekezzék megismerni azt a meleg fészket, ahová tartozni akar, kóstolja meg a táplálékot és ha ízlik, ne kalandozzon idegen tájak felé, csak felfelé van útja a fejlődésnek.
Ezt a kis forrást tekintse üde és tiszta gyógyító és erősítő erdei forrásnak, ahová a szárnyra kelt madarak járnak, visznek a fiókáknak is egyszer-másszor, mert még a forrásnak nincs neve, és nem tulajdonította ki senki sem, tehát nem körülhatárolt, hanem a szabad területhez tartozik még most. Azért ha nagy akadályba nem ütközik, tegye meg, nem mint parancsot mondom, csak tanácsképpen, hogy jól teszi, ha ezt cselekszi. Majd egyszer szóval megmondom, hogy miért... Most Isten veletek!
szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 20. Dez 2020, 07:14

Az igazság elfogadásának képességéről

Lajos szellem, Eszter médium duálja, 1960. október 3.

Más, ha a szellemi kijelentést betűkben olvassák az emberek, más ha hallják és más ha cselekedetekben megvalósulva látják, magában az életben látják a tényt, a valóságot. Az isteni nagy Gondviselés az emberek világában úgy alakítja és formálja azokat az igazságokat, melyeket az embereknek adni akar, hogy az éretlen emberlelkeknek is érthető legyen.


Az ember lelkét nem lehet egyszerre megnyerni az igazságnak, ha még olyan nagy áldozatot hoz is valaki a szeretet oltárán, mert arra fejlődnie kell minden léleknek, hogy lelki szemeivel láthasson és lelki füleivel hallhasson. Az Úr is azért vette a példákat a természetes világból, mert a természetes világ a szellemi világot tükrözi vissza a maga fokozata szerint. A szellemi világ pedig minden formájában az igazságot vetíti ki a maga fokozata szerint. Azért minden fokozaton másképpen látszik az igazság, amíg a szellem teljes világosságában nem jelenhetik meg az Úr előtt. Addig mindig lesznek eltérések az igazság ismerete szerint, mert nem az emberi szellem szabadakaratán múlik, hogy hogyan látja, vagy hogyan szeretné látni az igazságot, hanem hogyan képes azt felfogni és megérteni.
Ti magatok is sokszor megütköztök azon, hogy egy-egy emberi nyelven kimondott igazságot is hányféleképpen értelmeztek azon nyomban, ahogyan elhangzott. Minden megérik a maga idejére, éretlenül nem lehet leszedni a szőlőt sem. A fontos az, hogy az evangélium szerint igyekezzék élni mindenki és azokat az igazságokat valósítsák meg az emberek, amelyeket megértettek és ha nem jól érették meg, akkor úgy is szembe kell nézni azokkal az eredményekkel, amelyeket mindenkinek elébe tár a sors - ez a megfellebbezhetetlen nagyhatalom - ami elől nem lehet kitérni sem a Földön, sem a halál utáni életben.
Hiszen ha úgy volna minden, ahogyan az egyházak tanítják és ahogyan a Szentírást magyarázzák, akkor nem volna egy szenvedő lélek sem, aki az egyházak által hirdetett eljárások szerint mindent megtett, amit csak az üdvösség elnyeréséért megtehetett. És nem volna a Földön harc, háború, szenvedés, gyötrelem, nyomorúság, szegénység, csalódás, fájdalom, betegség és kínos halál. Hanem volna boldogság, béke és nagy bőség mindenben és hozzá egészség és megelégedettség.


De mivel mindazok a nemkívánt eredmények megvannak, tehát ennek az okai is ott kell, hogy legyenek: a bűnök, a tévelygések, a félreértett és félremagyarázott igazságok, amelyek miatt annyit szenvedett az egész emberiség. Az okok hozzák létre az okozatot és a meg nem értett, vagy éppen félreértett igazságok hozzák létre a türelmetlenséget és az egymás fölé emelkedés érzését, ahelyett, hogy egymás segítségére, megértésére sietnének a hívő emberek.
Most, amikor az Istentől való elfordulás vihara tépi, szaggatja az Istenben való hit gyenge eredményeit, amikor dübörgő mennydörgések és az eget áthasító villámlások reszkettetik meg a földi világot, most nem lehet és nem szabad kioltani senki lelkében a hit alig pislogó mécsesét. Most minden kicsi hit világosít, ha nem is messzire, csak a következő lépésig, de még sem zuhan a materializmus sötét árkába, hanem keresi a kivezető utat a káoszból.
Most ne akarjon senki messzebb világítani, mint amennyire a saját mécsese sugárzik, mert az ellentét szele könnyen kiolthatja. Most éjszaka van és a bűnök szörnyei zsákmány után lesnek. Isten könyörülő kegyelme őrködik a viharban küszködők lelkei felett és sértetlenül hazavezeti azokat, akik nem a betűkön és a formákon keresztül keresik az Istent, hanem a szívük, lelkük alázatosságával, odaadásával.
Isten veled.


szemlézte: Bíró László


Makk István A föld szellemi szférái
https://www.youtube.com/watch?v=r9uo9Dm ... eQ&index=8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 21. Dez 2020, 06:43

Makk István Gömbszimbolika Összefoglaló I 1984.
https://www.youtube.com/watch?v=ZU14iuT ... e=youtu.be

Karácsonyi film
https://videa.hu/videok/film-animacio/k ... pxNLyl_c18



Az élet legfontosabb kérdései

Részlet Névtelen Szellem A „Maradék”-hoz című könyvének negyedik kötetéből

Már itt vagyok gyermekem az Úr Jézus nevében. Azt hiszem, ezekkel a panaszokkal nem csak te vagy eltelve, hanem az embereknek 95 %-a, mert erős a bűn hatalma. Különösen nagyon erős, ahol az értelem még nem fejlődött a szellemesülésig.
Hiába tud az ember bizonyos igazságokat, hiába beszél róla, hiába cselekszik nagynak látszó, áldozatos dolgokat, amíg azok át nem itatták az egész lelkét és át nem változtatták lelki természetét, addig a régi természete a domináló hatalom, addig újra és újra visszaesik, ha a cselekvésig jut el azokban a lelkében még elintézetlen kérdésekben.
Azért kell az embernek állandóan felügyelet alatt tartani lelki énjét, hogy ellenőrizhesse azokat az érzéseket, melyek bizonyos hatásokra jelentkeznek, mert ez árulja el, hogy még mi szorul javításra és tisztításra. Vannak ugyan olyan helyzetek, amikor nem tud helyesen tájékozódni a szellem, azokban a bonyolult ügyekben, amelyek elétárulnak, és talán helytelenül következtet, mert nem az igazságot látja.
Ha ilyenkor valami félrefogás történik - aminek csak kis részben hárul rá a következménye - azért ilyenkor sem marad ki a felelősségből, mert az embernek mindig körültekintőnek kell lennie, vakon nem cselekedhetik senki sem jót, sem rosszat. Akkor a legnagyobb nyomorúságokból se tanulhatna az emberiség, pedig a cél az hogy megtanuljon értékes munkát végezni, mert fejletlen állapotában teljesen értéktelen minden elgondolása, amit a földi életben véghez vitt.
A szellemi életében nincs módjában, hogy bármit is végezhessen, mert minden csak az elmúlt földi életének elfakuló emlékeihez fűződik. Az állapotvilágok lejáródnak, elkopnak, hogy helyet adjanak az új benyomásoknak, amelyeket a Földön fog ismét átélni: emberi állapotban.
Minél inkább megismeri és cselekszi azt az igazi jót, amely a maradandó törvényekben is megállhat, annál biztosabbá és öntudatosabbá válik szellemi állapota, annál több szellemi jót képes felfogni és tudatosítani önmagában. Csakis így indulhat meg az a szellemi fejlődés, mely a lélekben rejtőzködő hibák és bűnök felébredése folytán a tapasztalatok által tudatossá válik, és a szellem önmaga igyekszik megsemmisíteni azt, mert lassan belátja annak tarthatatlanságát.
Ez már a küzdő állapota a szellemnek, mely tart egészen a megtisztulásig. Az egészen primitív állapotban élő embercsoportok szellemi élete nem soká tart, mert homályos tudatával még nem képes átfogni semminek az okát és így hamar elkopik egy-egy emlékezés képe a lelkükből, gyorsabban változnak a fejlődés menetét siettető benyomások, és a vágyak ébredésével mohón sietnek életigényeiket kielégíteni.
A tudat csak lassan bontakozik ki az ösztönök rögzített befolyása alól, és az egész tevékenység az emberi élet kifejlődéséhez való keret megalkotásának és kiszélesítésének a munkájában merül ki, bár a lélek észrevevő képességein keresztül minden a titokzatos ismeretlen felé vonzódik, de belehelyezkedni még nem képes akkor sem, ha testileg benne él.
A lélekben kialakult „jó”- fogalmak vezetik fejlődése útján felfelé mindazokon az ütközéseken keresztül, melyeket ő maga teremtett meg a benne és körülötte lévő természettörvénnyel való szembehelyezkedésével. Ezt cselekszi az ember fejlődési útján végig, mindaddig, amíg fel nem ismeri, és be nem látja Istennek azt az ember által felfoghatatlan nagy bölcsességét, mellyel mindent a legjobban elrendezett.
Akkor kezdi lelkét áthatni az a vágy, hogy Istenhez közeledhessen. Már nem a testi kívánságainak eléréséért, hanem a megsejtett eszmei jó és igazért, mert látja és érzi, hogy nem az anyagi lét és nem a testi előnyök az élet fontosabb kérdései, hanem a léleknek az anyag fölé emelkedése, hogy annak urává válhasson és az anyagot a lélek szolgálatába állíthassa.
A lélek pedig nem lehet felelőtlen ura az anyagnak, mert felelőséggel tartozik annak a szellemi eszmének, mely után ő magát és utána az anyagot is átalakította. Vajon ez az eszme megállja-e a helyét az isteni törvényben? Ha igen, akkor mind a lélek, mind az anyag átszellemesülési folyamaton megy át és az ütközések és átváltozások nem szükségesek többé, a vele járó csalódások és fájdalmak, mint feleslegessé vált kísérőeszközök, elmaradnak, mert az isteni összhangba beleolvadó érzések és törekvések és az ebben végzett munkák - mint visszahatást - örömöt, békét és boldogságot eredményeznek.
Az anyag a megtisztult állapotában nem kísértő hatalom többé, hanem eszköz a teremtés folytatásához, de amíg eljut idáig sok, nagyon sok kísérletezéssel megpróbálkozik. Hittel és az igaz jó keresésével felkészülve kell elindulnia a boldogság keresésére, mely az ember által elérhető legnagyobb bölcsességet jelenti, mert a bölcs uralkodik az életen és az akarata alá hajtja a féktelen erőket, melyek őt környékezik, mert Istenben erős és hatalmas a lélek.
A szellemi erők hatalmasan irányt szabnak a forrongó és éretlen lelki erőknek, és a csendes imádságban sokszor nagyobb erő van, mint egy nagy hadseregben, mert Isten akarata a „Jó”, az „Igaz”, a megértő és boldogító Szeretet: ezzel uralkodik mennyen és Földön. Aki nem keresi, nem találja meg, mert elrejtőzködik mélyen a szív legszentebb érzései közé.
Az imádság: hatalmas eszköz; a meghallgattatás: kegyelem és közösség Istennel. Titkok és rejtett erők forrásai nyílnak meg, új világosságok új utakat mutatnak meg és új eshetőségek alakulnak. Sorsok tisztulnak, árnyak pusztulnak, mert a ködök szétosztanak az emberek lelkében. Azért azt mondom: imádkozzatok, az Úr vár, hogy segíthessen nektek. A fejlődés hosszú tekervényes útja egyenes és felfele ívelő emelkedéssé válik, s elképzelhetetlen magasságba emeli fel azokat, akik hittel kérnek és hittel zörgetnek a mennyek ajtaján. Most Isten veletek.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 22. Dez 2020, 03:28

Karácsonyi ajánlott filmek

https://ok.ru/video/2675338316338

https://www.youtube.com/watch?v=LZ--Dbu ... CZORrU3qqM



Makk István Gömbszimbolika Összefoglaló II 1984 02 13
https://www.youtube.com/watch?v=sVOz93p ... e=youtu.be

Advent 4 vasárnap mediális közlés 1. rész

Kedves gyermekem!

„Építsetek az Úrnak templomot!”

Ez a felhívás hangzott el a próféták részéről a zsidó nép felé és ugyanolyan intenzitással hangzik ma is folyamatosan a kirendelt szellemeken keresztül mindazoknak, akik bele soroltatnak a meghívottak, majd a választottak közé,vagyis akik ebből az okból az Úr akaratának a megvalósítására tették fel az életüket, mert ahhoz, hogy egy ember az isteni elgondolást követni legyen képes, szüksége van ennek a „templomnak” a megépítésére.
Az ószövetségi embernél a lélek tisztulásához kizárólag külső hatásokat használhattak a gondviseléseket irányító kezek, mert ugyanis csak így tudták az emberek elképzelni és önmagukban asszimilálni Isten jelenlétét, mert az akkori embereknek nem voltak még kifejlődve a lelki szemeik a lelki látásra és a lelki füleik a lelki hallásra ezért csak amit a természetben természetfelettinek tapasztaltak, váltotta ki a lelkükből az „istenhit” fejlődését. Nagyon kezdetleges volt az akkori embereknek a lelki életük, ezért bírtak csak a külső dolgokban látni és tapasztalni. Ebből a célból volt szükség sok külső csodára, amelyet kénytelenek voltak Isten munkájának tulajdonítani. Többek között ezért volt szükség a hatalmas templomokra is.

Ilyen, a lelket Isten hatalmassága előtt megnyitó jelenség volt az Egyiptomból való kivonulás alkalmával, mint bizonyság, úgy a zsidóknak mint az egyiptomiaknak a 10 csapás, a sínai hegyen és körülötte történő események, valamint csak a zsidók számára a pusztai vándorlásuk alatt történő dolgok, de a csodák mögött mindig is ott húzódtak meg a próbatételek is és aki a próbában elbukott, annak meg kellett halnia, hogy odaát tanulhasson a bukásából és amikor ez megtörtént, akkor Isten egy újabb lehetőséget adott az elbukott léleknek és újra ugyanabban a misszióban, a Messiásvárásban születhetett meg.

A külső események mintegy kényszerítő hatást gyakoroltak a lélekre, hogy Isten létezik és vannak törvényei, amelyeket ha nem tart be az ember, akkor annak következményei, visszahatásai vannak. Így volt szükség hatalmas épületekre, templomokra is, amelyek Isten hatalmasságát szimbolizálták, melyben mindent, minden anyagit meg kellett adni az Istennek. Ilyen volt a tized, az áldozati állatok és főként az a rengeteg arany, ami miatt történt az egész római megszállás. (Itt igazolódik be az, hogy a II. vh. a rengeteg arany elkobzása miatt robbant ki, mert hogy a rómaiaknak egy része a ..... népben öltött testet a római lelkülettel és szándékkal.) Ekkor még szó sem lehetett a lélekben épülő szentélyről, mert az még romokba hevert. Hosszú évszázadokra, évezredekre volt szükség ahhoz, hogy a lélek külső szférájában megtapasztalt események lassan befelé a lélek mélye felé húzódjanak és elkezdjék ébresztgetni az alvó szellemet, valamint építeni egy benső szentélyt Istennek. Ehhez nagyon sok csodára, de ugyanakkor szenvedésre volt szükség.

Az Úr azonban már másként kezelte a dolgot, mert a benső szentélyt kezdte építeni: „Amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba...” Az imádkozást ezzel nem a külső helyhez és körülményekhez köti az Úr, hanem a lélek bensőjébe tereli azt az embert, aki az Istennel kíván beszélgetést folytatni.
A hegyi beszéd alkalmával, amely mellesleg 10 napig tartott, napi 10 órás, gyógyításokkal egybekötött előadásokkal, többek között ezt a kijelentést tette:
„Most itt van a „templom”, mert itt hirdettetik Isten igéje és mert itt imádják J.H.V.-t!”
Tehát az Úr ebben az esetben már „lerombolta” a külső hideg falakat és ezzel a régi törvényeket is lerombolta, valamint „kivitte” Istent oda, ahol az emberi szív a legközelebb lehetett Istenhez, a természetbe, de nem ez volt az elsődleges cél, hanem a minden külsőségtől mentes állapot, amelyben Isten mindenütt jelenvalóságát mutatta be az Úr Jézus. Ezen a szinten a lélek számára a „falak” nem az Isten jelenlétét határolták körül, hanem a lélek felemelkedését gátolták volna, ezért vitte ki a hallgatóságát a hegyek közé, ahol még a Tőle legtávolabb esők is pontosan olyan mértékben hallhatták az Úr hangját, mint akik előtte voltak.

folyt. köv..

UI:

A Tojás - Egy rövid történet
Magyar felirat beállítható.
Ebben a videóban benne van az egyik leglényegesebb tanítás https://www.youtube.com/watch?v=h6fcK_f ... GzSdYrUaag
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 23. Dez 2020, 03:49

Makk István - 888 - A krisztusi enneagram 1985
https://www.youtube.com/watch?v=7e9tUJk ... e=youtu.be



Karácsonyi filmek

Csodálatos megható film! Jézus szeret engem.
https://www.youtube.com/watch?v=Qx29-xH ... WQpraPdFTM

https://www.youtube.com/watch?v=_Nihfe8 ... P4qGuw0rM4


Advent 4 vasárnap mediális közlés 2. rész

Azzal, hogy a dombon épült város templomában kettéhasadt a kárpit és a szentély falai leomlottak (az Úr halálakor), a lélek korlátainak a falai is leomlottak, és egy sokkal magasabb igazság lépett életbe az Úr tanítása által. Ennek következtében a Krisztust követő emberek korlátai is kitágulhattak.
Ezekkel az eseményekkel Isten valóban „kiköltözött” a hideg falak közül és „egy magasabb síkra emelkedett” és a lélekben épülő magasabb állapotokba költözött bele. Az Úr ott építette gyakorlatilag tovább a már előbb megkezdett munkáját mindazok lelkében, akik fejlődőképesek voltak és be tudták Őt fogadni a lelkükbe.
Amikor Kr. után 70-ben lerombolták és a földdel egyenlővé tették Jeruzsálemet, a nagy templomot is teljesen lerombolták, az abban lévő aranyat, valamit a bearanyozott köveket mind Rómába vitték és később építettek belőle egy nagy-nagy bazilikát.
Nem arról van szó, hogy nem kellenek épületek az ima - összejövetelek céljaira, hanem a hozzáállásról miszerint ne legyetek az épületeknek a rabjai, hanem legyetek ti is rabok, „Istennek a rabjai”.

Tehát a „külső lényegnek” „benső lényeggé” kell átalakulnia, a külső szentélynek belső szentéllyé kell átformálódni. (Ez vonatkozik a túlzásba vitt szokásokra és hagyományokra is.)
Ez sem alakul ki másként, csakis a Szentlélek vezetése alatt, életről- életre történő szenvedésekkel, megtapasztalásokkal és megvilágosodásokkal.
Ne a templomok falait aranyozzátok be, mert ez egy akkori „római behatás”, hanem a lelketek szentélyét az Isten és emberbaráti szeretetetek gyakorlásával, vagyis az Istennek történő engedelmességgel, mert immár a lelki - szellemi értékeitekkel, erényeitekkel kell díszessé tennetek azt a termet ahol összegyültök az Úr imádására. Nem a fizikai templomot építi bennetek Isten, hanem a lelketek templomát, vagyis azt a szentélyt, azt a szellemi „anyaszentegyházat”, amelyen a „pokol kapui nem vesznek erőt” ha a falait a szeretet tégláiból építitek és a kötőanyaga viszont az isteni igazság. Valójában nem a külső egyházat építette és építi az Úr a „Kősziklára” hanem a benső „egyházat”, amely nem más, mint az Istennel és a testvériséggel való szeretetközösség kell hogy legyen. Kellenek épületek ugyan, ahol összejöttök, de az ne legyen cél, hanem csak eszköz a lelki szentély kiépítésére, mert csak a belső épületet viszitek át a szellemhazába, a külsőt nem. Eleve a III. kijelezésnek az egyik fő feladata, az hogy segítsen leépítenetek a „külső falakat” mert az idők befejezése előtt egyébként is Isten hadat üzen minden külsőségnek és külső formának.
Ez a kijelentés szinte teljesen szellemi, ahol már nincsenek formák, habár maga az Úr sem hagyott formákat, de rendeléseket viszont igen, amelyek a Szentségek, a Kenetek és az Úrvacsora kiosztásának a szabályaira vonatkoztak.

Az Új világba sem fogjátok tudni átvinni a külsőségeket és a formákat.
Ezért mi is azt mondjuk gyermekem, hogy építsetek az Úrnak templomot, de ne fizikai épület anyagból, mert az lerombolható, ami be is fog következni, mert az Úr azon kijelentése, miszerint: „Itt kő kövön nem marad, mit le nem rombolnának” nem csak a jeruzsálemi templomra vonatkozott, hanem a keresztény templomokra általában, de ha még a testeteket, mely a Szentlélek temploma kell hogy legyen meg is ölnék, mint ahogyan a templomokat le fogják rombolni, de amit a bensőtökben építetek ki, azt senki emberfia le nem rombolhatja bennetek, csak a bűn, ha oda beengeditek.
A szentélyeteket lelki anyagból, szellemi termékekből, vagyis a szellemies cselekedeteitek termékeiből kell felépítenetek!

folyt.köv..
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 24. Dez 2020, 03:18

Adai mediális közlés 2020 karácsonyára

Kedves földi testvéreim, az Úr Jézus nevében köszöntelek benneteket!
Karácsony, mennyire reményt keltő és mégis elcsépeltté vált fogalommá lőn az emberiség számára, mert ahogyan közeledünk a korszakzárás felé, úgy mindinkább veszít lényegéből jelentőségéből és erejéből ez a szó, de főként az igazi jelentése és jelentősége.
Lassan a fenyőnek és a külsőségeknek ünnepévé válik. Pedig azt mondjátok, hogy a Karácsony a szeretet ünnepe, amikor évi egy alkalommal az emberek a lelki lehetőségeikhez, vagy korlátoltságaikhoz mérten, azzal a céllal hogy lelkiismeretüket megnyugtassák, „gyakorolják” a szeretet cselekedeteit, amit aztán az év többi 364 napján igyekeznek elfeledni. Pedig azt mondta az Úr: „Szegények mindig lesznek közöttetek.”
Fenyőt állítanak és mindent bíborba és bársonyba öltöztetnek, és azt hiszik, hogy ezzel minden el van rendezve, ahelyett, hogy erényekkel ékesítenék fel a lelküket az emberek.
Mi azt mondjuk, hogy a Karácsony, az nem ennek a „szeretetnek”, az ünnepe, hanem a Földre szállott, Istennek, az emberért lenyúló, az emberiségnek, az üdvösséget felkínáló szeretetnek az ünnepe, amely által az Úr kiemelte a világot a biztos teljes romlásból a biztos „örök kárhozatból”, vagyis a szellemi megmerevedésből, mert születése előtt már olyannyira romlott volt a föld mint Noé idejében, hogy a teljes megsemmisülés várt rá, de az Úr inkább magára vette a „vízözönt” minthogy senkinek se legyen esélye az üdvözülésre!
Az Isten szeretete, tehát a teljes pusztulástól mentette meg a világot. Az Úr éppen hogy a szeretetben szegény, a bűnei következményeit méltán viselő és annak súlya alatt megroskad, vagy éppen a fejlődés útján porba hullott és ennek az útnak az útkereszteződéseiben eltévedt szellemgyermekeiért jött le, hogy ráhelyezze őket az üdvösségnek, vagyis a szeretetnek az útjára, amely úton Isten szövetségre lép az emberrel, vagyis a föld és a rajta és körülötte élő szellemek újból összekapcsolódást nyertek Istennel az Úr Jézus által.
Ez kedves testvéreim a Karácsony jelentősége, mert mind a fent elmondott tény és még sok minden amit a szellemetek nem képes még felfogni, mert „...nem tudjátok elhordozni” jelenti a Karácsony ünnepét, tehát ezt kell ünnepelnetek és nem a „szép fenyőt” meg a „kisült kalácsot”, mert azzal, hogy az Úr megszületett, a fent említett események megvalósulási lehetőséget nyertek.
A Karácsony egy kezdet, de ugyanakkor folytatás is, mely az Úr halálával, feltámadásával, a Szentlélek eljövetelével nyer befejezést. Azért adatott a szellemtan, hogy mindezt megértsétek és magatokévá tegyétek a szívetekben és a lelketekben. HA ezt sikerül elérnetek, akkor bensőséges lesz a ti ünneplésetek, mert lélekben kell megülni az ünnepet gyermekem. Nemsokára olyan idők köszöntenek rátok, amikor Isten bizonyos nagyon komoly külső körülmények által fokozatosan el fogja törölni a külsőséggé vált ünnepléseket és csak az tud igazából ünnepet tartani, aki megtanulta a szívében ülni meg az ünnepet. De mindezek után hamarosan már a „II. Karácsonyt” fogjátok ünnepelni, az Úr II. eljövetelét.


összeállítottra: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

Adai mediális közlés 2020 karácsonyára
Advent van ma is
Karácsony
A föld a szeretet iskolája
HANG - Máriáról és Jézus megjelenési formáiról?
Testünk képes öngyógyításra
Három tündér
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4oiHPO ... A?e=42e8Ae
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=kcpFvq2tpG0
A fény születése, Luca nap, Szent Miklós, Karácsony – Molnár V. József előadása

https://www.youtube.com/watch?v=6FUw78NBs60
Mennyből az angyal – Karácsonyi énekek (Tejes album)

https://www.youtube.com/watch?v=4ZROJ0qb8YA
Egy szabad országért

https://www.youtube.com/watch?v=T8GQ2o3hFHg&t=297s
Karácsonyi angyal – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=qkOEUv0 ... q&index=26
A karácsonyi cipő – Családi film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 25. Dez 2020, 07:19

Advent 4 vasárnap mediális közlés 3. rész


Minden, Isten ügyét szolgáló szellemnek a szellemi otthonában van egy hely kijelölve az Úr részére, melyben a Feléje érzett szeretetünk képezi az örök mécsest. Erről olvashattok a „Médiumi élmények” c. könyvben, amikor a N.SZ. saját otthonát mutatja be Eszternek
Építsetek az Úrnak templomot, a bensőtökben, a lelketek mélyén, amit magatokkal vihettek az Isten Országába. Gyakorlatilag a szentélyetek annak a szférának az anyagából készül, amelybe ti tartoztok, vagyis azt a szférát itt a földi viszonylatban építitek ki magatokban a szentélyetek kiépítésével, ahova majd be kell, hogy tartozzatok!
Minden szféra „teteje” gyakorlatilag a fejlődésetek következő állomásának az alapját kell, hogy képezze. Minden szférában tehát újra az alapoktól kell indulni, csak magasabb szintről. Ezért azt mondjuk nektek gyermekem, hogy a lelketekben építsetek szentélyt az Úrnak és benne építsétek ki a betlehemi jászol-barlangot, mint új kezdet gyanánt, hogy a lelketekben egy magasabb szellemi szinten megszülethessen az isteni Gyermek, vagyis az a szintű szeretet és igazság, amely szintre vár benneteket az Úr. De nem elég csak megszületnie, hanem naggyá is kell növeszteni Őt a szentélyetekben, hogy el is juthassatok az Üdvösségre!
Ezért mondjuk nektek, hogy a szentélyeteket alakítsátok ki betlehemi jászolbarlanggá. Tegyétek egyszerűvé és tisztává teljes egészében, hogy azt beragyoghassa a Kisdednek a szellemi világossága, a Messiás, a legmagasabb állapotból hozott világosságával.
A földi ember tele van világi vágyakkal és azok megvalósításával és azt hiszem nem tévedek gyermekem, ha azt mondom, hogy az Isten felé törekvő ember is, mert mindazokból a megismert igazságokból, amelyeket az élete folyamán gyűjtött össze magának, minden világi vágyának a megvalósítására hitelesnek tűnő magyarázatot képes magával elfogadtatni arra nézve, hogy mindaz amit tesz az az Isten Országának az építésére jó és szükséges. Pedig minden olyan elgondolás és cselekedet, amely nem az Isten Országát építi itt a földi világban bizony rombolója Annak és gátként van jelen az építésében, sőt még negatív befolyásolja a szentélyetekben megszületendő Gyermek megjelenését is, mert az ember mindenféle fontosnak tűnő, de mégis hiábavalóság gyanánt ható dolgokkal telíti meg a lelkében kialakuló „betlehemi jászolbarlangot”.
Nagyon vigyázzatok arra gyermekem, hogy mivel telítődik meg a lelki szférátok, mert a gondolataitoknak, vágyaitoknak és cselekedeteiteknek eredményei, szellemi produktumai igen mély nyomokat hagynak bennetek, vagyis a „barlangotokban” amik később negatívan befolyásolják a további érzéseiteket, a jó jobbá válásának a kialakulását a lelketekben. Ezektől a negatív hatásokat kiváltó lelki termékektől, csak Isten kegyelme tud benneteket folyamatos lelki élet alkalmával megszabadítani. Ha ezt a folyamatot még nem tapasztaljátok a lelketekben, akkor az nem azt jelenti, hogy nincs bűnötök, hanem azt, hogy még nem kezdődött el az effajta tisztulási folyamatotok a lelketekben.
Én azt mondom gyermekem, hogy nincs olyan ember, akinek nem lenne a lelkében önmaga által kreált hiábavalóság, már csak azért is, mert a magasabb erkölcsi szint magasabb követelményekkel jár és ami „tegnap” még előre vivő eszköz gyanánt szolgálta a lelket, az holnapra már mint gátló tényezőként szerepel az emberi lélekben. De legtöbb esetben ragaszkodásból, irigységből, nagyzási hóbortból stb. gyűjt be a lélek magának sokszor játszi könnyedséggel, vagy vért izzadva olyan dolgokat, amelyek gátolják őt a fejlődésben, amelyeket hovatovább egyszer mégis csak ki kell dobálni a lelki világából, mint a fejlődés szempontjából felesleges, vagy feleslegessé vált tényezőket.
De sokkal jobb Istenre hagyatkozva cselekedni minden esetben, így ebből a szempontból is és eleve nem vinni be és nem terhelni a lelket „káros anyagokkal”, mert akkor dupla munkát kell végeznie a léleknek, amiket feleslegesen magába szedett, azoktól egyszer úgy is meg kell szabadulnia.
Fájdalmas ilyen esetben a lemondás,a dolgok meg nem szerzése, de még fájdalmasabb a már meglévőtől való elszakadás! Ezért mégis csak könnyebb valamit nem felszedni az életutatokon, mint amikor már hozzánőtt a lelketekhez, akkor elszakadni tőle.
A betlehemi istálló szegénységével és egyszerűségével éppen erre tanít benneteket a Megváltó, kedves gyermekem!

Most Isten veled és mindnyájatokkal!
Készüljetek a Gyermek megszületésére a lelketekben. Tegyetek félre mindent amit csak lehet, ez a néhány nap alatt és takarítsátok ki a lelketekből a felesleges dolgokat, amelyek elfoglalják a helyet Tőle! Ámen

Veletek leszünk a Szent Éjszakán is főként ha Úrvacsorát vesztek magatokhoz!

Ada. 2020. 4.adventi közlés

UI:
Jézusnak fel kell benned támadnia! I Sadhguru
https://www.youtube.com/watch?v=QQ_LfQS ... qCplbM%3A6
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 25. Dez 2020, 09:30

Most tudtam meg, hogy a Budapesti szellemkutatók csodálatos médiuma, Gizi médium (Teles neve: Gebry Jánosné) Gizi októberben hazatért

Itt egy mediális közlés és magyarázata a Spirituális Baráti Kör találkozóján.
Nagyon sok felvétel készült, és az összes szellemi tanítás az ő mediális tudásának köszönhető
Mindent köszönünk Neked!
Fénykép nem készült róla soha, ne szerette volna, de a hangja megmaradt!

Ima. Szellemtani magyarázat.
https://www.youtube.com/watch?v=veSsliI ... e=youtu.be

Gizi médium naplója
https://data.hu/get/10909800/Gizi_medium_naploja.docx

Gizi médium magánkérdései
https://data.hu/get/10918397/Gizi_mediu ... esei_.docx

és egy írásos tanítás a sok közül:

Vasárnapi, vagy ünnepi testetöltések

Részlet az 1999.11.09-i „Köri találkozó” kérdés-felelet anyagából, melyek
a Budapesti Szellemkutatók Társaságának a mediális ülésein hangzottak el
Gizi médium által.
Jelölések: KV = körvezető; TSZ = tanítószellem

KV.: Tisztelettel és szeretettel köszöntelek, köszönöm, hogy mindig ilyen türe¬lemmel és szeretettel tanítotok minket! Valóban, a mai kérdések a megszokottól kicsit eltérőbbek lesznek, de talán azért vannak, mert a mi emberi agyunk túlságosan behatárolt, és nem egészen érti a dolgokat. Első kérdésünk az lenne, hogy van-e vala¬mi meghatározója a feladaton és szükségszerűségen kívül a teltetöltések számának, a sűrűségének, és a korszakváltásokkal is van-e összefüggése. Azt tudjuk, hogy minden hetedik testelöltés ügynevezett vasárnapi, vagy ünnepi testetöltés. Azok minden esetben olyanok, vagy esetleg van közben is egy vasárnapinak mondott, pihentető teltetöltés. Elsősorban a testetöltések száma és sűrűsége a kérdésünk.
TSZ.: Mindez, amit említettetek, gyakorlatilag egy meglehetősen szerteá¬gazó kérdéshalmaz. Ragadjuk ki belőle elsősorban azt, ami benneteket nagyon érdekel, az úgynevezett hetedik testöltést. Ennek óriási jelentősége van, mégpedig az, hogy az egymásután következők természetesen nem kötelezően egyforma távolságra es¬nek egymástól, mert hiszen a köztesléti állapotban az előző élet¬nek feldolgozása, és minden más egyéb szellemi körülmény közrejátszik abban, hogy mi¬kor kap egy következő testöltést a szellem.
De most ne a földi esztendők számát te¬kintsük, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy folyamatában és nem időben kapja ezeket a ledolgoznivalókat, a szükséges megismerni¬valókat, a haladásához feltétlenül szükséges körülményeket, minden egyebet. Az ő testi létében való haladása ugyanakkor karöltve van a már meglévő szellemi állapotával, mert hiszen tudjátok, hogy a testben lévő szellemi lény gyakorlatilag na¬gyon nehezen tudja érvényesíteni igazgatását, hatásait a testre, a testi tudatra, de tudja.
Éppen azért, amikor valaki olyan életet élt, olyan lelki körülményeket te¬remt maga köré, amelyben ezt a szellemi vezetést, a saját szellemének vezetését nehe¬zen fogja fel, akkor lassabban halad, és nem tud úgy és annyit tenni, mondhatni le¬dolgozni magáról felismerésekkel és javulási folyamatokkal, mint aki erre már ügyel. De ugyanakkor az egymás után következő életek mind ezzel vannak megterhelve. Feltét¬lenül szükséges, hogy már egy összegyűlt, mondhatni sikertelenebb feszültséggócot és feszültség tömeget a szellem kipihenjen.
Akkor kapja azt a bizonyos hetedik testetöltést, amelyben ő már mindezeket a felgyűlt sikertelenségeket és el nem ért eredmé¬nyeket nem kell, hogy tekintetbe vegye. Kevesebbet kap, ritkább és kevesebb feldolgoz¬nivalót, éppen azért, hogy azok a lelki megrendülések, és lelki mindenféle hiba ¬feltorlódások ne zavarják őt, mert halmazatában nem lehet ezeket összegyűjteni.
Ezen alkal¬makkal nemcsak a lélek nyugszik meg és erősödik meg, hanem tulajdonképpen a szellem maga is, mégpedig azért, mert kevesebb és zavarmentesebb feldolgoznivalója van. Jobban meg tudja magában érlelni, jobban át tudja venni azokat az előző életből adódó hiba¬lehetőségeket és feldolgozásokat, hogy mondhatni teljes erővel láthasson neki majd a következő ilyen kisebb turnusnak és szakasznak.
Tehát ez feltétlenül egy nagyon szük¬séges pihenő- és feldolgozóidő is egyúttal. Már volt arról szó, és most csak ismételni tudom, hogy egy-egy korszakon belül több sza¬kasz is van, adott szellemi feldolgoznivaló és szellemi feladat, ami azt a szellemet illeti, és amelyben neki működnie, javulnia kell. Ha ezt annyira el tudja végezni annak a korszaknak a zárására, amennyire csak lehetséges, és legfeljebb egy nagyon kevés marad csak hátra, akkor olybá vehetjük, hogy az egy sikeresen le¬zárt korszaka, és akkor a következő korszak nyitására őneki egy olyan átalakuláson kell átmennie, amelyben képviselve van mindaz az eredménye, melyet alkalma nyílt ki¬dolgozni és elérni a földi értelembe véve nem csekély idejű korszakban.
E¬zért is szükséges a nagyobb korszakoknak kisebb részekre bontása. Mert minden egyes ilyen kisebb korszak-szakasz zárás-végénél alkalma nyílik az emberszellemnek számot vetnie magával, hol kell erősítenie, hol volt az, amit nem tudott elérni. Most ugyancsak igyekeznie kell, ha helyre akarja hozni a következő szakaszban, hogy a nagy korszakzárásnál, de ezt nem naptári napokban és esztendőkben kell számolni. Inkább talán egy hosszabban elnyúló időszak az, amely ennek a feldolgozására és a mérlegelésére való.
Akik nem tudtak egy számottevő, sikeres életsorozat-tömböt maguk mö¬gött hagyni, - most megint időt mondok - arra a nagyon hosszú időre kaptak egy olyan lelki-szerkezetet, minden olyan szellemi segít¬séget, erőt, lehetőséget a tanulásra, működésre, mindenre, amit nem tudtak, vagy nem akartak felhasználni, mert ilyen is van, akkor ennek a korszakzárásnak a végén egy hosszú, de nem éppen vasárnapi pihenő állapotuk következik.
Ők már a következő és e¬meltebb szintű korszakban nem kaphatják meg azt, amit kidolgoztak maguknak azok, akik sikeresebben végezték el ezt a munkálatot. Nem tudják kialakítani maguk köré azt a lélek-szerkezetet, mindazt a szellemi és minden más egyéb segítséget, erőket, amelyeket pedig fel kellett volna használniuk, amellyel átléphetnek egy olyan korszakba, amely nekik nemcsak a megemeltebb feladatokat jelenti, hanem a na¬gyobb lehetőségeket is, a tisztább és hozzáférhetőbb tanításokat, nagyobb erőket, mindent, amit maguk mögött hagytak, mint saját eredményt. De azok, akik erre nem voltak képesek, akik nem érhették el ezt a szintet, azok egy hosszabb érlelődési és pihenő állapot után tudnak csak egy testöltési sorozatot kapni a következő időszakban.
Képzeljétek el, hogy egy gyengébb, legyengültebb, akadályozottabb, erőkkel kevésbé ellátott állapotban mennyire nehéz, mennyire súlyos azokat a feladatokat elvégezniük, a¬melyek ott, abban az új korszakban várják őket. Sokkal nehezebb. Erre a sokkal ne¬hezebbre való felkészüléshez kell nekik az a hosszabb, és számukra nem éppen kellemesebb pihenőidő. Mégpedig azért, hogy abban az időszakban, az úgynevezett pihe¬nő időszakban minden lehető erejüket koncentrálniuk kell. Mindent a legnagyobb apró¬lékossággal át kell tekinteniük, minden képességüknek a kifejtésével, előhozásával, áttekintésével, megerősítésével kell felkészülniük a sokkal nehezebb testöltési so¬rozatra, ami akkor, az új korszakban várja őket.
Olyan kifejezést fogok most használ¬ni, amely félrevezető lehet. Kérlek benneteket, ne az legyen! Azok, akik teljesítették és elérkeztek egy emeltebb állapotba, hogy kifejleszt¬hették maguk köré azt az egészen új rendszerűnek mondható lelki-szerkezetet, minden körülményeivel és szellemi segítségével, erőivel ellátva, ezeket mondjuk úgy egymás között, hogy új szellemek. Ezek újak, frissek, erősek, telve elhatározásokkal, lehetőségekkel, mindennel, míg azok, akik lemaradtak, és kis megmaradt erőiket összeszedegetve, mondhatni legyen¬gült állapotban látnak neki a sokkal nehezebb feladataiknak, őket nevezzük öregnek és megfáradtaknak.
Valójában a kifejezés rossz, de az állapotot teljesen fedi az, amit így most feltártam, korszakról-korszakra, amely éppen azért van megadva, nemcsak időhosszban a földi testi értelemben véve, hanem minden adottságban, minden olyan szellemi hozzájárulással, erőkkel, mindennel, mert az elvégezhető. Elvégezhető!
Akik ebben lemaradnak, azok megmutatták, hogy nem kívánnak, nem tudnak, nem akarnak olyan tempóban haladni, és ezeket a külön erre a korszakra biztosított erőket felhasználni, amely pedig a saját érdeke. Sokkal nehezebb körülmények között kell kidolgozniuk ezt, bár kapnak sok segítséget is, de sokkal szenvedtetőbb, sokkal keményebb körülmények közé és között kell ugyanezt végrehajtaniuk, mert a következő szakaszban elmaradás már nem lehetséges.
Az már egy akkora újabb bukásszámba menne, amelyet a Gondviselés nem¬igen enged meg nekik. Ezért olyan kemény életsorsokat ad, olyan nehéz felismernivaló¬kat, amelyek őket valóban - majdnem hogy úgy kell mondanom - az ok-okozati törvénybe vezeti vissza, a szenvedtető állapotokba, a következmények világába, mert másképp hatni rájuk már nem tud. Viszont a Kegyelem ebből az állapotból feltétle¬nül ki kívánja őket emelni.
Még egy pillanat türelmet kérek. Erről az utóbbiról szólva kaptatok már előzőleg annyi tanítást, annyi szellemi felvilágosítást, annyi előzetes rávezetést, hogy túlságosan nehéz ez most már ne legyen. Gyermekek, ti féltek ettől az új felvi¬lágosítási és tanítási módszertől! Nem valljátok be magatoknak, hozzá vagytok szokva egy bizonyos menethez, és most egy kissé megdöbbentetek, és szokatlanul álltok az ú¬jabb előtt. Nem nehezebb, csak át kell rá állnotok, mert a kezdeti idők átmeneti ne¬hézségei csak ezek, és ez is szinte olyan, hogy látszólagos. Majd rájöttök.
KV.: Mi ezt köszönjük, és csodálatos is a számunkra, hogy érdemesnek, vagy al¬kalmasnak találtok minket arra, hogy ezt a magasabb szintű tanítást megkapjuk. Igyekezni fogunk megérteni, csak még valóban szokatlan, és még nem tudunk eliga¬zodni...
TSZ.: Mennyi helytelen kifejezés: érdemes, méltó, és egyéb. Az ilyen mikö¬zöttünk szóba nem jöhet, fel nem merül. Miért emlegetitek, igenis érdemesek vagytok és váltok mindenre, amit kaptok, és meg is tudjátok csinálni mindazt, ami ezekbe rejtve van. Ebből induljatok ki!



Mindent köszönünk drága Gizi néni!

Isten kísérje minden léptedet a FÉNY HAZÁJÁBAN!

szeretettel.

Karsay István
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 26. Dez 2020, 02:32

A szenvedés a kegyelem eszköze

Névtelen Szellem közleményei Eszter médium által

Ha a lélek a földön haladni akar, mindig az árral szembe kell kerülnie. Aki nem küzd, az nem munkálkodik; azt sodorja a bűn törvénye folyton lejjebb és lejjebb. Gyermekeim, meg lehetünk elégedve, ha ezt a bővizű folyót, ezt az áradatot csak egy pillanatra is feltartóztathatjuk, mert végképpen úgy sem lehet a természetét megmásítani.
A rossz a maga elvakultságában csak hadd menjen; különben megy is az a maga útján. A nem egészen rosszat azonban feltartóztathatja rohanásában sokszor az isteni kegyelemnek egy jóelőre elkészített akadálya, melynek egyik eszköze a terhes munka, az öregség, a betegség, a halál. Ti nem is hiszitek gyermekeim, hogy Istennek mennyi jó szándéka, mennyi kedves gondoskodása van elrejtve ezekben az úgynevezett csapásokban.
El sem tudjátok képzelni, mennyi segítő kéz, mennyi meghallgatásra kész fül van a szenvedő emberiség szolgálatára állítva ezeken az állomásokon, hogy akik ezeken a szűrőkön (öregség, betegség, stb.) ezekben szenvedéseket rejtő állapotokban megakadnak, azokat könyörülő segítséggel az isteni szeretet felé irányítsák. A földön kevesen vannak olyanok, akik a nekik juttatott javakért hálaadással élnek, vagy a szenvedésekben béketűréssel imádkoznak.
A közönséges lélek, sajnos, elfelejtkezik az ő mennyei Atyjáról. A jókért sem hálát nem ad, sem törvényesen nem él velük, és eszébe sem jut, hogy keresné, kutatná, vajon mi volna az ő Istenének akarata ővele. Mert felfuvalkodottságában természetes és érdemszerinti ajándéknak tekinti a földi jólétet. Azonban alighogy megakad Isten gondoskodó törvényének állomásán, vagyis mihelyt utolérik a csapások - siet elfelejtett Istenéhez imádkozni, hogy okvetlen adja vissza neki, amit tőle elvett.
Egy megfeledkezett lélektől ez is imádság; de milyen hosszú útja van az ilyennek, míg a megnyugváshoz, a békéhez elérkezik! Hány fordulót, hány testöltést kell neki megtennie, amíg az igazságot belátja! Sok megpróbáltatást végigszenved az ilyen, míg megtanulja azt, hogy Isten szeretete nem akkor ragyog leginkább a földi emberre, amikor mosolyogva süt reá a nap, hanem amikor villám-villámot követ és a dörgések megreszkettetik egész valóját. Hisz a mosolygó napsütésben les a vadállat is áldozatára, a kártékony rovarok is ilyenkor fúrják, ássák be magukat a nemes növények életerős testébe, hogy onnan az életnedvet kiszívják. A héja is ilyenkor les a galambra, sőt a mérges kígyó is a napsütésben a legveszedelmesebb.
De ha beborul az ég, a láthatárt elsötétítik a felhők, és a hideg szél hatalmas orkánná dagadva süvít végig a tájon, hogy előfutárja legyen a dörgéseknek és villámlásoknak, melyek minden élőlény előtt ítéletszerűen hangzanak. Aztán megnyílnak az ég csatornái, és zuhogó cseppekben ontják magukból a vihar magvát, akkor minden ártalmas féreg eltakarodik, minden ártó szándék meghunyászkodik. A vérszomjas fenevad, a mérges kígyó, a ragadozó madár és minden ellentétet szolgáló életelv elmenekül a vihar elől védett helyére.
Ki az, akinek ilyenkor is künn kell járnia? Ki az, aki nem fél a vihar legerősebb tombolásában sem? Csak az igaz, a törvényes, az Isten szerint való lélek, aki ártatlan arccal szemléli a vihart; s ha borzong is tőle, de nem fél, nem retteg, mert tudja, hogy neki Istentől megszabott kötelességei vannak, és nyugodt lélekkel teljesíti is azt. Higgyétek el: a viharban, az esőben és a villámokkal megvilágított úton haladó nagyobb biztonságban lehet, mint az, aki a napsugaras úton jár.
Mert a viharok utasai: a szenvedők, közelebb vannak Istenhez; mert a viharban nincsen az emberi léleknek másban bizakodása, csak az ő megtartó Istenében. És ebben a bizakodásában nem is csalatkozik, mert Isten erős kézzel vezeti ki az övéit abból a rengetegből, melyben több a veszedelemre, mint az enyhülésre vezető út, ahol nagyobb az alkalom az elesésre, mint a megállásra és több az eshetőség a halálra, mint az életre.
Az isteni szeretet azért adta a fájdalmat, a szenvedést az emberi életbe, mint a vihart a természet rendjébe, hogy általa a lélek erői megtisztuljanak. Nézzétek meg, ha soká nincs eső, ha soká nincs szél, nem eltikkad-e minden és a kártékony férgek hogyan elszaporodnak, a levegő pedig megtelik porral és piszokkal. Tehát ha valakit nem ér semmiféle szenvedés és megpróbáltatás, annak könnyen elszennyesedik a lelke, mert elszaporodnak apróbb-nagyobb törvénytelen vágyai. Sőt nem egyszer a kárhozatba vivő bűnök is utat találnak a lelkéhez. De amint jön egy betegség, egy csapás, egy fájdalmas csalódás, vagy szegénység - ha még nem salakosodott el a lélek teljesen, - ezeknek a szenvedéseknek a hatása alatt felfrissül, kitakarítja magából a felszaporodott élősdieket, és Istenbe vetett hittel nekiindul a viharnak.
Igaz, hogy a sok vihar letördeli az ágakat, lerázza az éretlen gyümölcsöket is és tönkreteszi a gyenge palántákat, mert ha nincs mélyen a gyökerük a földben, nem állják a vihart. Kimossa a zápor, elveri a jég az ilyen lélek sokat ígérő termését. Ez is előfordul, amikor a tisztító vihar végigvonul a világon. Ez a mostani idő, melyben éltek, szintén ilyen tisztító idő, amikor a vihar a nemes gyümölcsfákat sem kíméli. De csak két szem gyümölcs maradjon is a termésből, akkor is megmutatjuk a világnak, hogy az a fa mégis mennyei gyümölcsöt termett, csak azért, mert mennyei gallyal volt beoltva.
Ezek a mostani idők nem kedveznek az igaznak. Csak az útonálló természetűek örülnek a harácsolt zsákmánynak. A vihar minden alkalommal felkavarja az út porát, szemetjét. Így az időknek vihara is felkavarja a lelkekben úgy az igaz, mint a tisztátalan érzéseket; és ki tehetne róla más, mint az ember, hogy oly sok a szemét, a piszok, a bűn a lelkekben! Az értékes drágakövek és az arany ilyenkor lent marad a porban. Ezeket, mivel súlyosabbak, mint a por és szemét, nem kapja fel a vihar. Ezekre most rátapodnak, vagy besározzák.
A viharban vagy menekül mindenki, vagy még zsákmányra les. Ilyenkor nem kelendő a mennyei érték. De az nem baj, gyermekeim. Mi Istenben vetett hittel álljuk a vihart, mely felettünk tombol, mely jóllehet, most nem kedvez a mennyei palántának, azonban eljön ennek az ideje is. Addig, gyermekeim, szorosan tartsatok össze, kéz a kézben, nehogy a vihar elsodorja a gyengébbet. Aki az élet viharából védettebb helyre akar menekülni, nem jól teszi.
Hiszen ti is tudjátok, hogy sokszor éppen a legmagasabb épületeket, fákat, sziklákat sújtja a villám; és nem egyszer a futót menekülése közben éri a villámcsapás. Ti ne gondoljatok a menekülésre; ti ne fussatok; hanem amint lehet, lassan haladjatok a cél felé. Bízzatok! Minden állomáson ott vannak a segítőkezek és a segítséget kérő hangokat meghallgató fülek! Isten szeretete intézi ezt így!


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 27. Dez 2020, 06:28

A gonosz lelki vágyakról

Lajos, a médum duálszelleme Eszter médium által 1955. Április 21-én

Angyalom, sokáig várakoztattál. Semmi sincs hiába, amit az ember az igaz és jó érdekében cselekszik, hiszen, ha azt látjuk, hogy minden elveszett volna is a Földön, az örök jó birodalmában csodálatosképpen megrögzítődik, és színt, illatot nyer, formát alkot, és – mint teremtménye a szellemnek – él tovább és alkotja az egyéni lélek világát, birodalmát. Ugyanis mindenki a saját maga cselekedetei által alkotott világban éli a szellemi életét.
Ez a mostani egész történelmi világ viszont, amelyben ti most éltek, ez egy nagy átmenetnek a nehéz, járatlan úton való gördülése, amikor minden mást; minden külsőséges, rárakott álszépséget lefarag az élet az emberi lélekről, mert a lélek nyers és érdes oldalai a maguk mezítelenségében mutatkoznak meg. Szükséges ez, hogy az emberek nagy átlaga tudatára ébredjen a maga tarthatatlan elgondolásainak, az alacsonyrendűségnek, mert már túlontúl elbizakodott a nagy tudományára, melyek csak a lélek kevélységét és elégedetlenségét növelték, mert az élettel szemben mindig nagyobb igényeket támasztott és mindig több kívánsága maradt betöltetlenül az emberi léleknek.
Természetes az; hogy az ember mindig előbbre akar jutni, de az anyagi fejlődéssel a szellemi fejlődésnek lépést kell tartania. Ha ez nincs meg, akkor jönnek a nagy felfordulások és kavarodások, melyek teljesen felzavarják az alacsonyrendű erőket és az emberek világa pokollá változik. – Az emberek ellenségei egymásnak, és ebben mindig a gonoszabb az erősebb. Vannak azonban bizonyos esetek, amikor a legnagyobb zavarok között is csodálatos módon fennmaradnak azok, akiknek hivatása van és a jövő megalapozásához hozzá kell járulnia a maga tudásával és erkölcsi felfogásával. Hogy miként? Azt már a Gondviselés intézi el a maga belátása szerint.
Az is természetes, hogy a jobb érzésű ember az úgynevezett „rövidebbet húzza”, de ez nem tesz semmit, mert mégis ők az igazság kerekei, melyeken előregördül a haladás nagy célja felé az egész földi világ. Ha látnátok mennyi késői bánat és lelkifurdalás van azok lelkében „akik nem így gondolkodtak”, akkor egészen másképpen tájékozódnátok a készülő dolgok felől. Mert jönnek azok a feltartóztathatatlan dolgok, melyeknek sokan elébe sietnek és igyekeznek azt valamiképpen mérsékelni, de az hiábavaló, mert olyan az, mint amikor valamely edény megtelt és még öntenek bele, lefolyik és végigfolyik az edény külső részein.
Ha a végzet egy kicsit oldalra fordítja, akkor csak az első része lesz leöntve a tartalmával, és a felsőrésze tiszta marad. De ha egyenesen áll, akkor minden oldalon lefolyik. Azt, hogy a mérlegen hogyan áll az edény, csak a jó Isten és az Ő segítő angyalai tudják. Mindenesetre a mérleg tányérját a gonoszban alásüllyedt lelkek lenyomják és lehet, hogy az is valami különbséget mutat, hogy mely oldalán húzza lejjebb a mérleget. Az a fele a bűnösebb és az folyik le előbb, és az szenvedi a többet.
Én mindenesetre veletek érzek és veletek kívánom a jobbat, a békésebbet. Istennek van hatalma, hogy a jobbat, az igazabbat megmentse a szenvedésektől, ha ez nem lehetséges, akkor erőt ad az elviseléséhez. Ezt neked nagy és győzedelmes harcnak veszik, mert te az igazságért és annak a fennmaradásáért szenvedted végig. Ez a te életedhez van kötve, mint egy győzelmes hadvezérnek, aki az életét is feláldozta azért, mert neked nem a magad személye lett fontos, hanem az igazság tisztasága.
Neked ezt meg kellett cselekedned, mert ha ezt elhagyod, akkor az anyag talán megmarad, de nem szolgálta volna az eszmei célt. Aki az igazság szolgálatában állt, annak nagyon ritkán jut békességes élet a Földön. Annak ellenségévé válik minden és mindenki. Az alsóbbfokú forma nem lehet a felsőbbfokú valóság bírája. Ez az én nézetem. És az, ha az érdek nem izgatja az emberek lelkét, csak az igazság puszta szeretete, akkor nem lehet elébe helyezni a rosszat a jónak. Még az emberek részére is úgy áll ez, mint egy tisztán önzetlen jóakarat.
Az emberek lelkében minden érzés és minden gondolat próbát jelent, minden törekvésüket a belső énjüknek természete és a külső énjük okoskodása hozza előtérbe, mert ami az ember belső természetét nem érdekli, azt jóformán nem is veszi észre. Így az embert mindig az izgatja, ami neki nagyon fontos vágyai szerint. Az anyag utáni vágy mindig nagy lelki szegénységből áll elő, mert azt hiszi az ember, hogy a tudat alatt a boldogság után lappangó vágyait azzal elégítheti ki, ha sok van mindenből. Ez az a kielégíthetetlen bírvágy, ami nagy kísértést jelent szegénynek, gazdagnak egyaránt.
A dicsőség utáni vágy, a hatalom tudata és a még gonoszabb hatalmi túltengés: ezek azok a nagyon gonosz lelki vágyak, melyek annyi emberi életet tesznek tönkre. A hívő emberek is nagyon sokan ebben szenvednek, hogy a földi élet után még nehezebb próbákon tanuljanak meg egyszerűek, szerények és megelégedettek lenni a Földön, hogy a szellemi jobbhoz hozzájuthassanak.
Én a magam kis életében sokoldalúan lettem kipróbálva, és csak a féltékenységen buktam el. Ez is elég sok és hosszú szenvedést okozott, mert éppen ez választott el tőled, és persze ez volt az én nagy boldogtalanságom oka. Hiába lett volna az én részemre vagyon, dicsőség, előkelő név, mind értéktelen semmi volt nekem. Nekem a te lelked, a te érzésed volt minden, ami érték, és ebben kellett szenvednem, hogy ez hiányzott.
Ha én ezeket tudtam volna, minden boldogtalanságom mellett is nyugodt lettem volna. Ugyan nem egészen, de mégis jobb lett volna a sorsom. Mennyivel boldogabban élhetnek azok, akik ebben a hitben, ebben a bizonyosságban élhetnek, a maguk fiatal éveikben már egyik lábukkal a szilárd alapon állhatnak.
Nem messze már az sem, csak az aggaszt, hogy megtéveszt majd a nagy biztonság és nem kívánsz eljönni. Igen, lesz még jobb és nyugodtabb, sőt boldogabb idő az részedre még nemsokára, hiába kételkedsz. Az Isten megadja a földi éned részére is a megelégedést, hogy ne kelljen megkeseredett érzésekkel a Földet elhagynod. Nagyon megelégedett leszel. De most is kérlek nyugodj meg, az Isten mindent megad, amire szükséged van.
Isten veled, Angyalom, majd jövök.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 28. Dez 2020, 04:57

A spiritista munka feladata

Névtelen Szellem közleményei Eszter médium által

Meg van írva: „Nem lehet két úrnak szolgálni; mert vagy az egyiket szereti, vagy a másikat gyűlöli az ember”. A felekezeti élet egyesülést kíván. És ezt hittel, meggyőződéssel szabad csak szolgálni. Akinek hite, meggyőződése ellenkezik valamely (vallásfelekezeti) csoportéval, az nem egyesülhet velük teljes szívvel, lélekkel.
A (szellemtani) munkálkodás mindig abban áll: egy érzésben felemelkedni és segíteni, támogatni a hitben gyengéket és azoknak, akiknek lelki szemei homályosak, kézzelfoghatóan megmagyarázni az Igét, hogy el ne maradjanak a többitől. De ez a munka még nem emelhet senkit a csoport fölé, habár nagy felelősséggel jár is. Az, aki feljebb emelkedett már az ismeretben társainál, mindig csak segítés céljából merülhet alá a csoportba. Vendég senki sem lehet ott, ahonnan egyszer már kinőtt.
Aki a spiritizmus igazságaiba beleélte magát, az nem mehet vissza többé az elhagyott (felekezeti) csoportba. Idegen ország porával belepve, ha még oly gazdag és boldogságot nyújtó ajándékot visz is, a tömeg nem fogja őt megérteni, hiába minden jóakarata. Megérteni őt csak azok fogják, akik már érezni kezdik a saját szárnyaik növekedését. A többiek részéről mindig ellentétes érzések fogják kísérni munkáját, s előbb-utóbb színt kell vallania, meg kell neveznie hazáját, szellemének otthonát. S mivel a felekezeti szellemcsoport a spiritizmus igazságát, mint külsőt elveti magától, tehát a belső, értékesebb lényeg is szenved miatta. (Felesleges minden térítgetési jószándék.)
Ez a sorsa a földön minden igazságnak, hogy abban a formában, melyet az emberek egyszer már elfogadtak, megismertek, nem jelenhetik meg többé. Így keletkeztek a különböző felekezetek, csoportok és gyülekezetek is. Mert a régi teste nem fogadta be az új nézeteket. Ezt mi sem változtathatjuk meg; „Új bor új tömlőt, új ruha új foltot kíván”. Az Úrvacsorával való élés pedig olyan dolog: ki hová tartozik, ott vegyen Úrvacsorát. Két helyen, vagy egyszer itt, egyszer ott, nem vehet Úrvacsorát, mert így két törvényt kell betöltenie, pedig az ember egyet is alig képes betölteni. Aki hol itt, hol ott vesz Úrvacsorát, az ki van téve annak, hogy az erők hol ide, hol oda vonzzák, ami csupa küzdést és az ellentétes hatalommal való mérkőzést jelent. Ezt nem ajánlom senkinek.
A spiritizmus nem felekezet ugyan, de gyülekezeti életet törekszenek élni mindazok, akiket most szed fel az utolsó gereblyevonás. Azért itt a rendezetlen csoportban jobban kell a dolgozó kéz, mint a rendezett helyen, a felekezetekben. Aki azonban nem érez vágyat a munkára, hanem a kedve visszahúzza, az kapcsolódjék bele a csoportba és legyen szívvel-lélekkel hű gyermeke egyházának. De ennek a spiritizmust legalább részben meg kell tagadnia.
A spiritizmus igazságai nem tűrik a dogmák korlátait és az átültetésből csak korcs igazság keletkezhetnék, ami a szabad felfogás világában hatalmas fává növekednék. Azok a lelkek, kiket az aratók már kévékbe kötöttek és várják az Úr szérűjébe való betakarításukat, nem okoznak gondot az arató munkásoknak. Azokról gondoskodik az általuk elfogadott igazság mindaddig, míg csak a lelkeknek táplálékot és védelmet nyújtani képes. Azontúl pedig rendel az Úr minden lélek mellé olyan segítőt, aki elvezeti őket tágabb, szabadabb világba. De a kívül maradottak, az elesettek, akiket a sátán kiforgatott hitükből, akik kihullottak a kévékből (az egyházakból) – ezek fontosabbak a szolgálatot teljesítő lelkek előtt.
Tehát, aki dolgozni akar és felismerte ennek értékét, az itt dolgozzék. Igaz, hogy itt a spiritizmus világában kemény a munka és meg lesz próbálva a munkás ereje és türelme is, mert be kell lépnie a sátánnak mindenféle bűnnel befuttatott őserdejébe, s nem tudhatja az ember, hol lép tüskébe, hol csavarodik kígyó a testére, vagy esetleg hol lép iszapba, mely elnyeli. Azonban minden talpalatnyi tér, amit a bűn férgeitől és a természet durvaságából megtisztítottunk, a mienk. Nem vettük el senkiét, nem hódítottuk el más ország alattvalóit, nem építettünk más fundamentumára. Itt minden a mienk és a tietek.
Tehát aki arravaló, hogy még tanulnia kell, - az tanuljon. Aki munkára való, az a tanulás mellett dolgozzék is. Ez a rendje a felnőtt szellemek életének; és én e szerint is osztom be a munkát köztetek. Azonban senkit sem kényszerítek a szeretet-munkára; a munka rokonszenv szerint jut kinek-kinek. Aki úgy érzi, hogy a felekezetben jobban át tudja adni magát a munkának, az dolgozzék ott. De innét erőpótlásra ne számítson.


szemlézte: Bíró László


Makk István 8 boldogság mondás 1985
https://www.youtube.com/watch?v=zybG8w9 ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 29. Dez 2020, 04:49

Makk István Duál törvény VI 1984
https://www.youtube.com/watch?v=wHEryXt ... e=youtu.be

Egy különlegesség, humorista aki tiszta szívből Istenről beszél! 1 rész

Isten úgy szólít, hogy "Fiam!" I Kovács András Péter I Forráspont 2019
https://www.youtube.com/watch?v=zIlRD8sSrs4

„MI ATYÁNK...”

Amidőn Jézus imádkozni tanította tanítványait, ekként szólt: „Mi Atyánk ki vagy a mennyekben.” Így szólunk tehát mi is hozzád: Mi Atyánk, Te legfőbb szeretet, Te végtelen jóság, Te teremtő nagy Isten! Hozzád fohászkodunk mi, a te gyermekeid és fohászunk eljut Hozzád. Telve bizalommal és erős hittel kiáltunk föl szenvedéseink között „Mi Atyánk!” Ne félj, te szegény szív, a te Atyád meghallgat téged. Ne kételkedjél, te ingadozó lélek, a mennyekből lát téged a te Atyád. Emlékemben akarom tartani Jézus szavait. Hallgass meg kegyesen, Istenem, midőn így imádkozom: „Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben.”


„SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED”

Szenteltessék meg a te neved, óh Istenem, dicsőíttessék és áldassék mennyben és földön, az egész mindenségben egyaránt. Szavainkban és tetteinkben, örömünkben és bánatunkban, életünkben és halálunkban meg akarjuk szentelni a te nevedet. Mint hű gyermekeid azáltal akarjuk megszentelni a te nevedet, hogy a te parancsolataid szerint törekszünk élni. Bánatban és szenvedésben erősítsenek minket e szavak: „Szenteltessék meg a te neved!” Ez világítson mindig előttünk, és vezéreljen tetteinkben. Egész lényünkkel Téged akarunk dicsőíteni. Halálos ágyunkon is ezt rebegje ajkunk: „Szenteltessék meg a te neved!”


„JÖJJÖN EL A TE ORSZÁGOD”

Földi zarándoklásunkban minden nappal közelebb jutunk a túlvilághoz, Engedd, óh Istenem, hogy utunk a te országodba vezessen. A te országod eljő mindazokhoz, akik azt keresik és kiküzdik maguknak, mert a te országodat csak küzdelemmel lehet kiérdemelni. A tisztátalanok elől el van zárva a menny, azért iparkodunk úgy végezni földi zarándoklásunkat, hogy majdan méltók és érdemesek legyünk a te országodra. Ha a földi élet gondjai és szenvedései reánk nehezednek, a te országodra akarok gondolni, jó Atyám, hol minden könny fölszárad. Nehéz az út, mely a te országodba vezet, mert nehéz az embernek a bűnnel és a kísértésekkel megküzdenie, önmagán uralkodnia, magát nemesbítenie és szeretetet gyakorolnia. De az ígéret, hogy eljő hozzánk a te országod, a szeretet és béke országa, erőt ad nekünk, hogy bátran haladjunk az élet tövises útain, mert Te, óh Istenünk, segítőnk maradsz.



„LEGYEN MEG A TE AKARATOD, MIKÉNT A MENNYBEN,
AZONKÉPPEN ITT A FÖLDÖN IS.”

A te akaratodban megnyugodva akarok élni és halni, nagy Isten! Bármint forduljon is sorsom, nehezedjék bár rám a gond, a baj, vagy a betegség, nyugodt lélekkel akarom mondani: „Istenem, a te akaratod legyen meg.” Nem akarok arra gondolni, hogy én mint szeretném, vagy nem szeretném; nem kérem, hogy így, vagy úgy legyen; minden vágyamat és kívánságomat e szavakba akarom önteni: „Amint Te akarod!” A te akaratod legyen meg a mennyben és földön, az egész mindenségben. Minden teremtmény dicsőítsen és magasztaljon Téged, és zengje: „Történjék úgy, amint Isten akarja.” Én, rövidlátó ember, nem akarom kétkedéssel és kicsinyhitűséggel kutatni a jövőt, és nem nyugtalankodom miatta. Bizalommal akarok kiáltani Hozzád: „Uram, ahogy Te akarod!”


„A MI MINDENNAPI KENYERÜNKET ADD MEG NEKÜNK MA.”

Mennyei Atyánk, ne feledkezzél meg rólunk, gyermekeidről. Az Úr Jézus tanított minket, hogy Tőled kérjük mindennapi kenyerünket; nem szabad azonban gazdagságot, kincseket, hírnevet és a világ hiúságait kérnünk, csupán a mi mindennapi kenyerünket. Akinek pedig ez megadatott, ne kérjen többet a saját részére, hanem kérje azok részére, akik azt nélkülözik. De én olyan gyarló vagyok, jó Istenem, hogy mindenféle gondommal és bajommal Hozzád jövök, mindennel, ami megnehezíti, vagy megzavarja életemet. Nem tudok mást, mint Hozzád fohászkodni: „Jóságos Atyám, táplálj engem a türelem és megadás kenyerével és a szeretet mennyei eledelével, hogy megelégíttessék az én lelkem.”


„BOCSÁSD MEG A MI VÉTKEINKET.”

Légy irgalmas és kegyelmes, jóságos Atyánk, és bocsásd meg sok vétkünket! Bűnt bűnre halmozunk; csak egy nap alatt is annyiszor elbotlunk az életben! Ki állhatna meg a te igazságod előtt, Istenem, ha Te nem volnál a mi könyörületes Atyánk?! Minden hibámért önmagamat vádolom; mindennel, ami ér, magam vagyok az oka, mert a bűnhődések, melyeket rám küldesz, megérdemelt következményei elkövetett vétkeimnek. Ha soha nem vétettem volna, mindig üdvözölt szellem maradtam volna, de a parancsolatod iránti engedetlenség, a gőg, bukásomat okozta, és maga után vonta földi bűnhődésemet. Ide küldtél engem, jó Atyám, hogy megjavuljak, és mégis milyen kevéssé gondolok arra, hogy levetkőzzem hibáimat! Az evésre és ivásra, testi jólétemre és vágyaim kielégítésére nagyon is gondolok, de a lelkem tökéletesbítésére kellő gondot nem fordítok; nem ellenőrzőm szigorúan gondolataimat; azt képzelem, hogy gondolataim titokban maradnak; elfelejtem, hogy Előtted, Uram, minden gondolat nyilvánvaló. Szégyenlem magamat, jó Istenem, hogy annyi hiábavaló, rossz gondolatot látsz bennem. Fékeznem kellene nyelvemet, hogy soha igaztalant vagy rosszat ne szóljon; meg kellene vizsgálnom szívemet, hogy csak szeretet és jóság lakozzék benne embertársaim iránt, én pedig mindezeket elmulasztom; gyenge őre vagyok saját „én”-emnek. Telve vagyok hibákkal és gyarlóságokkal. Óh „Uram, könyörülj meg rajtam, légy hozzám irgalmas és kegyelmes!”


„MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁTUNK AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK.”

Amint Te megbocsátod nekünk hibáinkat, jóságos Atyánk, és amint Te szeretetet és kegyelmet gyakorolsz, úgy akarunk mi is minden megbántást elfeledve jóságot és szeretetet gyakorolni. Ha valaki megbánt minket gondoljunk arra, hogy az neki sem eshetett jól. Jobb tűrni az igaztalanságot, mint elkövetni. Jó Atyánk, adj békülékenységet és szelídségét nekünk, hogy valóban meg tudjunk bocsátani, és szeretni tudjuk azokat, akik minket megbántottak. Megváltónkra, Jézusunkra gondoljunk, aki még a keresztfán, kínszenvedései közepette is kínzóiért imádkozott. Igen, őszinte szívvel akarjuk Jézussal mondani: „Uram, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!”


„NE VÍGY MINKET A KÍSÉRTÉSBE.”

Óh Istenem, légy velünk a gyengeség pillanataiban; segíts a rossz sugallatokat leküzdenünk! Adj erőt, hogy a kísértő szellemeknek ellenállhassunk, akik folyton körülvesznek minket. Add, hogy e szegény eltévelyedettek sugalmazásai meg ne tántorítsanak; adj ellenálló erőt, s védj meg, óh Uram, a kísértés csábításai ellen! De nem csupán a megtévedt szellemek a mi kísértőink, hanem a földi emberek és az élet körülményei is; mindenben rejlik kísértés, amelynek ellene kell állanunk. Némelyekre a gazdagság, másokra a szépség, vagy a dicsőség, az ész, a tehetség képezi a legveszedelmesebb kísértést. Vigyázzunk és imádkozzunk! Jó Istenem, adj erőt, hogy ellenállhassak a kísértésnek, bármely alakban közeledjék is felém. Vedd tekintetbe gyengeségemet, és ne vígy a kísértésbe, óh Uram!


„SZABADÍTS MEG A GONOSZTÓL.”

Csak az a gonosz, ami a lelkünknek árt. Ettől a gonosztól, vagyis minden bűntől szabadíts meg minket, óh Istenünk! A megpróbáltatásokat és betegségeket türelemmel akarjuk viselni, csak a lelkünk maradjon tiszta és jó. Lelkünket szabadítsd meg a gonosztól, jó Atyánk! Ámen.

b./ Ugyanez Makk István bátyánk szószedetével így hangzik:

AZ ÚR IMÁJA
(Máté 6:9-13,15)

Mi Atyánk,
végtelen jóságú Mennyei Atyánk,
Ki a mennyekben vagy,
Ki a legtitkosabb bensőkig mindenütt jelen vagy,
Szenteltessék meg a Te neved,
a legszentebb eszme.
Jöjjön el a Te országod,
a krisztusi szeretet országa.
Legyen meg a Te akaratod,
a legmagasabb rendű akarat
Mint a mennyben,
az égi szférában fénylőn, szabadon,
Úgy a Földön is
bennünk is fénylőn, szabadon.
A mindennapi kenyeret,
testi-lelki-szellemi eledelt
Add meg nékünk ma.
Uram add, hogy Isten Igéjét,
a napi szellemi eledelt befogadjuk,
vele azonosuljunk, életünkkel megvalósítsuk.
Bocsásd meg vétkeinket,
amint mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek.
Az örök fejlődés törvénye minden fokon:
Amily mértékben megbocsátunk,
oly mértékben nyerünk bocsánatot
Uram add, hogy megbocsássunk
minden ellenünk vétkezőnek
szívből megbocsátva, elfedezve és elfeledve,
s így tökéletesen feloldva
minden ellenünk elkövetett vétket
Mert ha meg nem bocsátjátok
az embereknek vétkeiket
nektek sem fogja megbocsátani
Mennyei Atyátok a ti vétkeiteket.
Szabadíts meg a gonosztól:
a bennünk és a rajtunk kívül lévő gonosztól,
Hogy ne vigyen a kísértésbe,
hogy a gonosz elv bennünk és
körülöttünk feloldódva, jóvá átminősüljön.
Mert Tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség
most és mindörökké
Ámen!

*
c./ A „Névtelen Szellem” imáiból:
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 30. Dez 2020, 05:37

Szellembarátaink szeretetéről és az áldozatokról

Ada mediális közlés
Kedves szerelmetes gyermekem!

A magas szellemvilág szeretete veled és veletek van, akkor miért félsz? Az Isten valamint az Úr Jézus és a ti irányotokba érzett szeretetünk olyan hatalmas, hogy emberi szavakkal ki sem lehet fejezni de ha mégis hasonlítani szeretnénk valamely érzéshez, akkor olyan, mint amikor egy lány igazából szerelmes az igazi, vagy annak hitt fiúba. De ez az érzés ami bennünk van, ettől a fent említett érzéstől sokkal nemesebb és tisztább és lángolóbb. Mint azt mondtam, igazából nincsenek is földi szavak ennek az érzésnek a pontos meghatározására, ezért csak durva összehasonlításokat tudunk végezni abból a célból, hogy némi fogalmatok legyen arról a szeretetszintről, amelyet valaha el kell érnetek. Ez az érzés ösztönöz bennünket az értetek való lelki - szellemi munkára. De mit is rejt magában ez a szerintünk érettetek való létfontosságú munka? Azt a munkát jelenti, hogy hozzáférhessünk a lelki világotokhoz és valamennyire is útirányt meghatározó gyanánt „elvárásokat támaszthassunk felétek” (egyéni, ill. személyre szóló vezettetés), de ehhez előbb adnunk is kell valamit. Adni sokat, nagyon sokat éspedig, szeretetből a ti negatív erőitekből egy „nagy mennyiséget” átemészteni, átdolgozni ahhoz, hogy meghallhassátok a személyetekre vonatkozó hazahívó szót, az Isten üzenetét, amelyet leközvetítendők vagyunk a számotokra.

Ezt viszont csakis a fentebb említett, tiszta és erős szeretettel tudjuk megvalósítani, mert komoly szenvedésekkel jár az az isteni szeretet, amely oldja a bűnös hajlamokat, illetve a sötét erők hatalmát! De ez komoly szenvedéseket okoz nekünk, aminek az elviseléséhez szükséges a szeretet. Mindaddig, ameddig az ember visszavág, addig nem tudja diadalra vinni a szeretetet. Ebből kiindulva el sem tudjátok képzelni azt, hogy mekkora szeretete volt az Úrnak, mert semmilyen bántalmazásra nem vágott vissza, hanem szeretettel tűrt, pedig kérhetett volna Atyjától tizenkét légió angyalt, hogy megérdemelten eltöröljék a föld színéről és a saját szférájukba vigyék azt a szellemi csőcseléket, amely az Úr ellen fordult. Ez lett volna a törvényes útja a sorsuknak, de az Úr nem „büntetni jött” hanem kiemelni bűneiből és megváltani a bűnöst, vagyis az Őt még nem ismerő emberiséget, hogy megismerhessék Őt, vagyis Isten szeretetét és annak a vérig és a halálig menő áldozatát, mert a szeretet folyton csak ad, mit sem törődve azzal amit ezért cserébe el kell tűrnie a szeretete tárgyától és szenved mindaddig, ameddig a célt el nem éri, történetesen a szeretet beleültetését az emberi szívekbe. Ez viszont nem mehet másként, csakis a kapott sérelmek megbocsátásával.
„Az az igazi barát, - az Úr szavai szerint - aki életét adja barátaiért” Itt még az Úr nem is beszél testvéri szeretetről, csak barátságról és már az effajta barátsághoz is akkora szeretetet kér az Úr, hogy az ember az életét fel kell, hogy tudja áldozni annak a másiknak az előrehaladásáért.

Mit mondott volna az Úr, vagy mit mondjunk mi, hogy mekkora szeretetre, testvéri szeretetre van akkor szükség, ha testvérről, vagy esetleg több barátról van szó, akinek, vagy akiknek a fejlődéséért az embernek fel kell adott esetben áldoznia az életét? Mert ugyanis az az igazi szeretet, amikor az ember annyi negatív erőt fel tud vállalni átdolgozás céljából, hogy gyakorlatilag „belehal” a negatív erőknek az átemésztésébe, vagy egy egész életen keresztül zokszó nélkül viszi a reá rakott terheket?
Igaz az, hogy a történelem folyamán sokan áldozták már fel az életüket bizonyos eszmékért, de ezek az eszmék nem vitték előbbre az emberiség fejlődését, mert elsősorban sok esetben bizonyos adósság visszafizetése céljából kell elviselni az ú.n. „hősi halált” tehát nem lehet rámondani azt, hogy Isten és az emberekért való szeretetből történik meg a dolog. Amikor egy ember az életét áldozza valakiért, vagy valakikért, abban a valakiben olyan tiszta és magas szintű szeretet él, amely csakis Istenből száll alá arra az áldozati lélekre. Ugyanis aki valamilyen mértékben is „megváltási munkát” végez, annak az ördöggel - annak az egyénnek, vagy csoportnak a szellemi környezetében levő ördögi szellemekkel - kell eredményes harcot vívnia. Ehhez csakis olyan tiszta szeretet - energiákra van szükség, amelynek a hatására az ellentét meghátrál, mert ha a szeretetekbe még belevegyül az érzékiség, az anyagiasság, akár a vérségi kötelék vagy a testiségnek bármelyik formája, akkor bizony, hogy nem teljes a szeretet és a bűnökhöz való ragaszkodásotoknál fogva megkínozhat benneteket is a sátáni eszme, az önzésnek az eszméje.

Ezért van az, hogy csakis olyan dolgokban munkálkodhattok másokért, amelyben ti már erősek, vagy legalább is erősebbek vagytok. Aki másokért dolgozik, az kettős, vagy többszörös munkát végez, attól függően, hogy hány emberért kell küzdenie, mert annak a tehernek a sokszorosát kell cipelnie, mint amekkora a sajátja. Ezért többször hangsúlyoztuk már, hogy csak akkora terheket vegyetek magatokra, amekkorákkal képesek vagytok megbirkózni, mert egyébként „vak vezet világtalant” vagyis bukik az áldozat is és vele együtt mindazok, akikért dolgozott. Ez tehát nagyon felelősségteljes feladat. Nézzétek meg az Urat, olyan komoly, a halál tusával egyenlő szinten lévő harcokat vívott, hogy elpattogtak az erei és a vére kicsordult a bőrének a pólusain keresztül.
De ezért született meg az Úr Karácsony éjszakáján.

Mindezt a bukott világ iránt érzett szeretetből tette. Mekkora szeretete és ebből fakadó teherbírása kellett hogy legyen Jézusnak ahhoz, hogy az egész bukott világ szellemeinek a terheit magára vegye, áteméssze és mint pozitívvá átdolgozott erők gyanánt sugározza vissza kitermelőikre? Még elgondolni is lehetetlenség, nem hogy egy ekkora megváltási művet eredményesen és hajszálpontosan bárki másnak végig vinni.
Ha belegondoltok gyermekem, hogy mennyire nehéz valakit is, aki a környezetetekben van, zokszó nélkül hosszabb - rövidebb ideig elhordozni, hát akkor egy akkora terhet vinni és elvinni, amelyben az egész bukott világ terhe benne foglaltatik, milyen óriási lelki erőt és munkát jelent Neki, főként, ha figyelembe vesszük azt, hogy ez a mű nem a kereszt halállal kezdődött, hanem a Föld és a többi bolygó, bolygóvá való összegyúrásánál, rajtuk az élet megteremtésénél és a szellemek testet öltésénél, és a bukott világ vezetésénél, hogy eljuthasson odáig a fejlődésben, hogy az Úr, azzal a céllal, hogy felgyorsítsa a fejlődést, valamint a szellemi merevségbe zuhantakat felébreszthesse, fizikai testet ölthessen magára és negatív erőiket szeretetből magára vehesse. Miután ezt a hatalmas művet elvégezte, gyakorlatilag be is fejezte az Isten által kijelölt munkáját és a „jogart” át is adta Máriának, majd Mária az apostoloknak, konkrétan Péternek.

A szellemvilágban azonban folyamatosan dolgozik az Úr mindannyiunkért, de minket is bekapcsolt ebbe a munkába, attól függően, hogy kinek mekkora szeretete van, mert a szellemvilágból is lehet, sőt szükséges megváltói munkát végezni. Így bízott benneteket ránk, a mi vezetésünkre az Úr, azzal, hogy kirendelt mellétek mint szószólónak, védelmezőnek és vezetőnek, de minket is irányítanak felülről még magasabb szellemek.

A jelenlegi haladástok útján mi vágjuk az ösvényt, amelyen járnotok kell és amelynek az eleje a szellemetekben kezdődik és az Isten Országában ér véget.
Milyen óriási munka számunkra a III. kijelentésben minden egyes meghívottnak a lelki üdvén dolgozni, - nem is lehetne, ha az Úr már jóval előbb el nem végezte volna a megváltói munkát - és mégis ha a szeretet ad erre erőt, akkor amekkora a nehézség, attól sokkal nagyobb az a szeretet, amely bennünket erre késztet, tehát az érettetek végzett munka gyönyörűséges, mert ahogy tisztultok, úgy ábrázolódik ki a lelketekben Krisztus arculata és ezt mint eredményt szemlélni, bizony gyönyörű. Igaz, hogy most még sokszor eltorzul ez a kép, amikor bűnre gondoltok, vagy élitek azt, de egy bizonyos idő múlva mégis csak felismerhetővé válik a lelketekben az élő Krisztus képe. Azzal a céllal vagytok a Földre küldve, hogy a Krisztus arculata ábrázolódjon ki a lelki világotokba a bűnök leküzdése által. Azért van ez így gyermekem, mert Krisztus újjáteremtő ereje által épül vissza a lelketek az eredeti állapotba. Igaz, hosszú folyamat ez gyermekem, de aki mindvégig kitart, az üdvözül. Azt mondja az Úr, hogy:

„Arról ismerjenek meg benneteket az emberek, hogy tanítványaim vagytok, szeretitek egymást.” Ez a legfontosabb, de én ehhez hozzátéve azt mondom, hogy arról ismerjenek benneteket az emberek, hogy szellemtan hívők vagytok, hogy a Krisztus arculata kiábrázolódni látszik a lelketekben.
Nem könnyű feladat ez gyermekem, mert mind e hibás természetet, bűnös hajlamot és vágyat krisztusivá kell tenni ahhoz, hogy az Ő képe láthatóvá legyen a lelketekben, de üdvösséget hozó mindenki számára, aki ezen munkálkodik. Amikor már átkerül egy szellem a valóság világába, akkor bánja már igazából az elmulasztott lehetőségeket, de minden hiába, mert elmúlt egy élet, teleírt lapokkal záródik be az Élet Könyve és ezzel minden lehetőség bezárul, ami tovább segítené a szellemet a harctéren előre a fejlődés útján.
Addig dolgozzatok tehát gyermekeim, ameddig erre kegyelem adta lehetőségetek nyílik, mert mint azt ti is tudjátok, a nap már lemenőben és hamarosan a világosságot fokozatosan a teljes sötétség váltja fel. Azt hiszem már tapasztalhatjátok is a bőrötökön a báránybőrbe bújt farkas munkáját, aki látszólag jót akar, de a legelvetemültebb szándékokkal közeledik felétek. Ismételten csak azt hangsúlyozzuk gyermekem, hogy ne higgyetek a gonosznak, mert békét kínál és háborúságot ad mindenkinek: „Szembe száll a fiú az apával, a menny az anyóssal...” Ne vegyétek fel a sátán pecsétjét, mert attól kezdve ő irányít benneteket!
Az Úr áldása szálljon le rátok és nyugodjon meg rajtatok gyermekem!

Ámen

Ada. 2020.12.27.

UI:

Kapcsolatépítő videók
https://www.valosagterapia.hu/valosagte ... eBULH_byH0

Egy különlegesség, humorista aki tiszta szívből Istenről beszél! 2 rész

Kovács András Péter (KAP) előadása/tanúságtétele a Forráspontról
https://www.youtube.com/watch?v=gmRHEqLjK-k

Makk István Az ima misztériuma 1984
https://www.youtube.com/watch?v=DOazdE4 ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 31. Dez 2020, 05:27

A Föld az óriáskígyó ölelésében - Felvezetés

Részlet a „Korszakzárás előtt” című kötetből, melyben Zita médium oktatásokat, látományokat és megnyilatkozásokat közöl
És látom e földet, e sárgolyót, és látom rajta a hatalmas, a megerősödött kígyót, az óriáskígyót, ahogy körültekeredék a Földnek egész felületén és elnyeléssel fenyegeti az egész emberiséget. Széles, erős, nagy teste van ennek a kígyónak és attól félnek e Föld lakói, hogy teljes erejével, az emberek feletti hatalmával az egész emberiséget összeroppanja.
Ez a világ jelenlegi képe, mert az ember naggyá tette, hatalmassá tette a Földön a hazugságot, a hazugság szellemét, amelyet az óriáskígyó képvisel. A Földön élő minden nép között találhatók emberek, akik a nagy hazugság művét akarják mindenképpen megvalósítani. Mindig voltak kisebb és nagyobb hazugságok a Földön, de ilyen mértékűek, ahogy a hazugság az óriáskígyót felhizlalta, még sohasem. Mindezt elősegítik a technika vívmányai: a távbeszélő és a távolbalátó készülékek. És íme, ma már majdnem mindenki hisz a sziszegő óriáskígyó hamis hangjának.
Csak kevesek azok, akik még képesek meghallani, képesek átvenni a magasból, az égből az isteni igazság szózatát, amely azért hangzik, hogy senkit meg ne tévesszen az óriáskígyó beszédje, miként ez történt az első emberpárral az Éden kertjében. Ez volt az első nagy-nagy hazugság: „ha esztek a tudás fájának gyümölcséből, olyanok lesztek, mint az Isten”. Azóta is, szünet nélkül, a hazugság győzedelmeskedik az emberi lelkekben az igazság felett. Nézzetek körül ma a világban; sehol, senki nem mondja ki az igazságot, mindig a hazugságot akarják valósággá tenni. Amit mondanak, azt mindig valaminek az elködösítésére, valami rossz szándék eltakarására használják fel; úgy tesznek, úgy mondják, úgy színesítik a mondanivalójukat, mintha az emberiségnek jótevői lennének.
Márpedig az igazság az, hogy e világon csakis a mi Urunk, a Jézus Krisztus jött az emberiség megváltására; csakis Ő adhat Igazságot, Ő adhat életet, Ő adhat szellemi szabadságot, Ő adhat feltámadást az örökéletre. A hazugság szellemének eszközei pedig mindezt utánozzák, mintha az lenne az igazság, amit ők mondanak, amit ők harsognak, aminek ők a szócsövei. Mivel az ember megtéveszthető, ezért az óriáskígyó egyre erősödik, és a hazugság által népeket és nemzeteket roppant össze, és taszít nagy szenvedésekbe és nyomorúságokba.
A mi Urunk, a Jézus Krisztus igazsága nem azért jelentetett ki, hogy az ember struccként a fejét a homokba dugja, és ne vegyen tudomást az isteni törvényekről, Isten parancsolatairól, Isten akaratáról, amit az igazság szózata az emberi lelkekbe bele akar vésni! A kígyó, amely a nagy kiátkozás óta csak a hasán képes csúszni, felemelte fejét a porból és újra és újra - napjaitokban is! - Isten elleni lázadásra szítja az emberi lelkeket.
Az elmúlt száz esztendő az emberiség történetében az Isten ellen való lázadás kora volt; Isten törvényeinek lábbal taposása, a hazugságban való hívés, és a hazugságnak, a „nincsen”-nek a „van”-ná tétele jegyében telt el. Hogy miért van erre lehetősége? Azért testvéreim, mert az ember ma éppen úgy önszántából átadja magát a hazugság lelkének, mint tették azok, akiket a mi Urunk, a Jézus Krisztus tanított, akiknek az Igét hirdette, akiknek a szellemi felszabadulásán dolgozott, akiket betegségeikből meggyógyított, akik az egyik napon még hozsannáztak és dicsőséget kiáltottak Dávid fiának, néhány nappal később pedig a hazugság lelkületétől átitatva már „feszítsd meg”- et kiáltottak az Úr Jézus Krisztusra és Barabás szabadon bocsátását követelték.


Összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

A Föld az óriáskígyó ölelésében
Adai mediális közlés Advent 4. Vasárnapjára
Krisztus földrejövetele
HANG - Világkatasztrófa előtt vállalhat-e valaki gyereket
Ki akarják iktatni a lelket
A sátán négy kedvelt taktikája
Mese a kalászról
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGh4suuNN ... w?e=8ORd6a
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint hét évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhZxjhle ... Q?e=HVsm43
Gizi médium_Ezoteriák 28 - Az anyag nem más mint a szellem tévedéseinek a rétegei
(A napokban tudtam meg Istvántól, hogy Gizi médim egy kis idővel ezelőtt elhunyt.)
Letöltés a tárolóból

https://www.youtube.com/watch?v=RnhvjiCjc6M
Beszélgetés „Tiszti”-vel, a csíksomlyói kegytemplom nyugdíjas plébánosával

https://www.youtube.com/watch?v=RyaTXRx ... 3P6EwOkRhQ
Ne félj! Valaki őrködik felettünk – Jakab István beszélgetése Géczi Gáborral

https://www.youtube.com/watch?v=Wia148n ... &index=117
Szerelem Lappföldön – Romantikus vígjáték

https://www.youtube.com/watch?v=XsU8Iyb ... &index=124
Lebilincselő karácsony – Romantikus vígjáték
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 1. Jan 2021, 05:44

Ada mediális közlés Függőségek

Drága gyermekem!

Több lélek részéről felszállni látszottak aggodalommal és félelemmel megtelt kérdések, amire már több hónappal ezelőtt megadtuk a választ, csak akkor mindenki tiltakozott és hitetlenkedett. Szinte mindenki részéről csak úgy sugárzott felénk a tiltakozás az ellenvélemény, merthogy az emberek lelkivilága összenőtt a számítógéppel és az életüket el sem tudja senki képzelni számítógép nélkül! Már akkor felhívtuk a figyelmet az ezzel járó veszélyekre, de szinte senki sem hitte el az igazunkat, csak már akkor, amikor a végveszély szele érintette meg lelketeket. Azt mondta az Úr: „Előre megmondtam néktek, hogy ne féljetek, hogy higgyetek.”

Mi előre megmondottuk néktek, de nem hittetek szavainknak, hanem azt mondtátok, hogy: „Meg kell vizsgálni a jelentkező szellemeket.” (Nem akar ez feddés lenni gyermekem, hanem a tények közlése.)
Már akkor felhívtuk a figyelmet arra, hogy amennyire csak lehet, mellőzzétek a számító gépeket és a telekommunikációs eszközöket, mert megíratott a jelenések könyvében, hogy az emberek leborulva imádják a fenevad, vagy a sátán beszélő képét. (Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy fenevad, v. sátán!)

Az ilyen eszközöknek mindig is „három végük” volt: Kettő a két fél kezében, míg a harmadik a „odafent.” Eleve azzal a céllal jött létre, hogy legyen egy harmadik része is dolognak, nem a ti könnyebbségetek miatt, de felhívásunkat senki nem fogta komolyan!
Azt is mondtuk már nektek, hogy amikor mindenki erre a szisztemre áll rá, akkor hirtelen megszűntetik a dolgot és a világ összeomlik.

Ne kössétek hozzá a lelketeket semmilyen múló dologhoz, amely ma van, „holnap a kemencébe vetik”. Így is már elvonó kúráknak, szanatóriumoknak kellett létrejönniük a függőség miatt, amelynek a fenntartása bizony komoly összegekbe kerül.
Tanuljátok már meg, hogy amit ők adnak, az kizárólag az ő céljaikat szolgálja és nem a tiéteket! Ez benne a sátáni. És az emberek viszont simán minden gyanú nélkül élnek azokkal a lehetőségekkel, amelyek a megrontásukra adatnak.

Vigyázzatok és imádkozzatok gyermekem, hogy kísértésbe ne essetek!

Ada, 2020.12.30.

Saját megjegyzés:
Mondjuk az emberek nagy része hülyeségekre használja a számítógépet, és a telefont, unalmukban beszélgetnek, függők lettek.
Én például szigorúan munkára! Ügyintézés és tanítás.
De ha nem lenne áram, így se gép se telefon nem tudnának mit csinálni, nincs könyvük, sőt mindent az interneten kell intézni, ügyeket, számlákat. Rákényszerítenek minket!
Bankok is mindent online intéznek, nem is tudom mi lenne ha nem lenne áram és internet!
Karsay István
HANG – Világkatasztrófa előtt vállalhat-e valaki gyermeket?


Kérdező: Világkatasztrófa előtt vállalhat-e valaki gyermeket?

HANG: "Kedves Barátom!
Egy félreértést kell benned kitisztáznom. A Földön élő szülőknek legfeljebb az lehet a kérdésük a gyermekáldással kapcsolatban, hogy saját maguk számára mit jelent ez, de semmiképpen sem az, hogy a születendő gyermek számára mit jelent. Ez azért van így, mert nem a szülő választja a gyermekét. A szülő csupán egy gyermek születésének feltételeit teremtheti meg. Az aztán az itt élő szellemeken múlik, hogy valaki leszületik-e a Földre vagy sem, és hogy hová, kihez születik.
Magadat kell hát mérlegre tenned, ha e témában dönteni akarsz. Általános elv, hogy a holnap majd gondoskodik magáról. Neked az a feladatod, hogy éjszaka nyugodtan tudj aludni. Akkor éred ezt el, ha döntéseid következményeit nem földi mércével méred, hanem az örökkévalóságra gondolva hozod meg. Nem kell nagy fejtörés annak átlátására, hogy csak az örökkévalóság ÖRÖK. Minden más: tiszavirág-életű, eszköz jellegű!
Utad mindenképpen Felém vezet. Sohasem teremtettelek volna meg, ha nem tudtam volna, hogy előbb-utóbb megtalálod Nálam boldogságodat. De ez az előbb-utóbb nem lehet számodra mindegy. Az volna jó, ha előbb, mint utóbb történne ez meg. Ennek érdekében ne hagyd abba az Engem keresést. Ne vedd ellentmondásnak: csak az kereshet Engem, akit Én már megtaláltam.
Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 1. Jan 2021, 05:59

Fogadalmak
Minden évben, főleg év elején sokan fogadalmakat tesznek, amit persze rendszeresen egy idő után megszegnek, és emlékük a homályba feledve eltűnik.
Most egy nagyon fontos dolgot szeretnék mondani nektek!
Halálunk után a lelkünk az asztrálsíkra kerül, az asztrálsíknak több része van, és arra részére kerülünk ennek a síknak – amit a köznyelv mennyországnak hív – amelyikre mostani fizikai életünk során „bedolgozzuk” magunkat. Hét szellemi szférából áll a „mennyország”, az első szférában vannak, a bűnözök, öngyilkosok, pogány népek, Isten tagadók, a második szféra a vallásosok szférája, akik abban a világban élnek, amit elképzelnek maguknak.
A harmadik szféra már egy fokkal jobb ennél, de még innen is kötelező a testetöltés a fizikai síkra, a 4. szférától már csak vállalás, a negyedik szférát már a „menny előcsarnokának” is hívják. Innen már vállalás a fizikai síkra történő leszületés.
Minden szellemi szféra szintén hét részből áll, a szellemvilágban a hetes osztódást – tagozódást lehet megtalálni.

Most pedig nézzük meg, hogy miért is beszéltem a fogadalmakról, tekintsük át Vay Adelma bárónő – médium – közlését arról a szféráról, ahova azok kerülnek, akik nem tartják meg a szavukat, amihez ígéretet tettek! Katalin a vezető szellem, aki végigmegy a szférákon, és elmesél mindent részletesen. Álljon itt egy közlés a harmadik szféra ötödik részéről!

Íme:
„Hamis eskü, házasságtörés.

Katalin: Az Úr Jézus így szólt: A ti beszédetek legyen: igen, igen, nem, nem! Ami ezen felül van, az a gonosztól vagyon.

Csakhogy az emberek hamar készek az esküre. Isten nevében szüzességet és hűséget fogadnak, olyanokra kötelezik magukat, amiket később megtartani nem tudnak. Olyan dolgokra esküsznek, amiket sem nem hisznek, sem nem tudnak, tehát hamisan esküsznek és Isten nevét hűtlenségre, és hitszegésre használják. Ebben a szférában szintén minden vallás és társadalmi állás képviselve van. A 2. légköri gyűrűben a vallási fanatikusok és álszenteskedők, a farizeusok tartózkodnak; ebben a szférában pedig az egyháznak azok a szolgái, akik esküszegők voltak, érzéki életet éltek és azokban a dolgokban, amelyeket képviselniük kellett volna, nem hittek; a házassági esküt megszegők is itt bűnhődnek. A különböző Egyházak itt is képviselve vannak építményeikkel és szokásaikkal, csakhogy minden kép hamis és elrútított, olyan, mint amilyenek képviselői voltak.

Itt vannak mindazok, akik Istennek hűséget esküdtek, de fogadalmukat megszegték elcsúfított hitük és meggyalázott egyházuk képe előtt; és mindazok a szentségtelenségek és gonoszságok, amiket ők, Istennek tett ígéretüket megszegve, elkövettek, lángbetűkkel vannak a templomok falaira felírva és e templomok harangjai keményen, és félelmetesen konganak ezen a szférán végig, vádolva bűneikkel az itt levő papokat.


Szomorú és megható panasz ez: "Megesküdtetek és megszegtétek az esküt, lelkek voltak bízva lelkiismeretetekre. Isten nevével ajkatokon vétkeztetek. Jaj! Jaj nektek!" Néhány szellem bűnbánólag földre veti magát és kéri Isten bocsánatát, mások panaszkodnak és sírnak, ismét mások menekülni, elbújni akarnak, de nem lehet. A képmutató és az álbölcs, aki most már igazi énjét meglátja, ijedtében összeroskad, mintha szörnyet látott volna. Folyjatok bűnbánó és beismerő könnyek! Bűnhődéstek súlyos lesz. Az újra testet öltés és a vezeklés törvénye alá kerültök. Súlyos földi halál vár reátok, amely az esküszegés foltját lelketekről lemossa.

Gyakran történnek a Földön szerencsétlenségek, katasztrófák, amikor egyszerre több ember hal meg, mint pl. hajótörések, színházégések, földrengések, bánya- és vasúti szerencsétlenségek, robbanások és háborúk alkalmával; ekkor sok száz ember hal meg gyötrelmes halállal, amely a szellem bűnhődése. Isten mindegyiket kiválasztotta, akinek ily módon kell meghalnia és ez mindegyiknek szellemi megváltására szolgál.

Azok, akik Istennek a házasság megkötésekor tett esküjüket megszegték, megsemmisülve állnak templomuk előtt, ahol házasságukat kötötték, és a hűségesküt letették.”
Hú, fújjuk ki magunkat!
Azért van egy jó meg egy rosszhírem is.
A jó hír, hogy a szellemi törvények úgy működnek, hogy akkortól vagyunk érte teljesen felelősek, amikortól megismertük, ellentétben a fizikai sík törvényeivel, ahol ugye van egy olyan mondás, hogy a „törvény nem ismerése nem mentesít minket a törvény hatálya alól”.
Így aki csak most ismerte meg ezt a szellemi törvényt és a működését, az csak ettől a pillanattól kezdve lesz felelős a tetteiért, ígéreteiért. Mi a rossz hír?
Abban a pillanatban, amikor megismertünk egy szellemi törvényt, attól kezdve felelősek vagyunk érte, hogy be is tartsuk, és úgy is éljünk. Ezt lehet akár egy kisebb beavatásnak is hívni innentől kezdve kedves Barátom, mert most már te is felelős vagy azért, hogy betartsd a szavad, vagy.. ne ígérj olyat, aminek nem tudsz megfelelni, elő kell venni az erős akaratot, és az ezzel járó lemondást, és akkor sikerülni fog, amit vállaltál.
Különben sok kultúrában ezt az Isteni Törvényt ismerik, például sok bírósági tárgyaláson a Bibliára tett kézzel kell Isten nevére megesküdni! Lehet, hogy akkor, ha hamisan esküszik valaki, akkor azt hiszi, hogy megússza, de Isten nevére hazudni nagy büntetést von maga után, még akkor is, ha nincsen tisztában a következményekkel. Mert a lelkében már mindenki tudja és ismeri ezt a Törvényt, mert több inkarnációs fázist töltött a fizikai síkon, de egy – egy ilyen alkalom, mint a mostani hírlevem is segít az emlékezésben!

Ha valamit szeretnénk – egy rossz tulajdonságunkat – megszüntetni, akkor nem szabad előre kitűzni egy időpontot, mert az elme elkezd kitalálni minden menekülési formát, és mire bekövetkezik az időpont, már kész „menekülési” tervek vannak.
Példádul, amikor évekkel ezelőtt le akartam szokni a cigiről, és egy időponthoz kötöttem, akkor azt történt, hogy a napi fél doboz cigiről 3 dobozra emelkedett az adagom!
Mindig jött egy olyan gondolat, hogy „még utoljára..”. Ugye ismerős?
Most már régóta nem dohányzom, amikor „meguntam magamat”, és a sok kiégetett pólót és a kezdődő köhögést, elhatároztam, hogy „itt és most” leteszem a cigit, felajánlást tettem Jézusnak, és azóta nem dohányzok! És ennek a felajánlásnak már másfél éve és nem is gyújtottam rá azóta se. Érdemes egy komoly felajánlást magasabb erőkhöz kötni, és ez átsegít minket a nehézségeken és a kezdeteken is feltétlenül.
írta: Karsay István
Budapest, 2013.12.31.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 2. Jan 2021, 05:01

Legyetek igazak és szeressétek egymást

Névtelen Szellem közleményei Eszter médium által

Valahányszor új emberek, új szokások, új rendszerek jönnek divatba, mindig zavar van a földön. Legyen az ember természetes, hű tükörképe lelki énjének és akkor kevesebb csalódás éri őt úgy a földi, mint a szellemi életben. De ez a tükörkép legyen aztán könnyen elviselhető még a jobb, igazabb régiók lakói számára is.
Arra kell törekedni, hogy az őszinteség - mely lelki mezítelenségnek mondható - ne a fájdalmas nyomorékságot, hanem a lelki épséget mutassa. Tehát nem arravaló az, hogy egymás hibáiból, gyöngeségeiből szégyenletes látványosságot csináljon az ember, hanem hogy abból a lélek szépsége csilloghasson ki.
Ezért nem vagyok én barátja semmiféle rendszernek, előírt formaságnak, fegyelemnek; mert az bár letompítja a durva szögleteket, kinövéseket, de útját állja a szebb és nemesebb érzések megnyilvánulásának is. Azért ennyi tanulás után már mindenkinek önmagában kell annyi finom megérzésének lennie, hogy gonosz dolgot ne cselekedjék, vagy durvább kihágásokkal meg ne fertőzze az egységes fluid állományát.
Szabadságtok tudatában ne legyetek szolgái az ellentétnek - mely konkolyt igyekszik hinteni a közösségbe - hanem legyetek erős, legyőzhetetlen harcosai a szeretetnek, mely hódító útjára indul bennetek. Mert ti egyáltalán semmit nem nevezhettek magatokénak, csak azt, amit a szeretettel vettetek meg a világtól. Semmi fölött sem rendelkeztek, csupán annyi fölött, amennyit a ti Krisztustól nyert világosságtokkal átvilágítva bensőtökben feldolgoztok és asszimiláltok a ti tudatotokban. Ez örökérvényesen a tiétek. Mert ha nem tudjátok átvilágítani a sötét, titokzatos ködöt, melyben éltek, mozogtok, egyetlen lépésetek sem biztos; mindenütt ellenálló erőkkel kell harcolnotok és a győzelem bizonytalan.
Tehát mi a fontos? Az, hogy felismerjétek magatokban, hogy milyen érzések és gondolatok azok bennetek, amelyek Isten akaratának ellenállának. Ezek pedig: a gőg, a hiúság, az érzékenykedés, a szerepelni- vagy hatnivágyás, az uralkodási ösztön, a makacsság, az önhittség, a fölöttébb való igazságosság, a harag, önzés, fösvénység, gyűlölet, bosszú, irigység.
Ezek bár kezdetben csak apró hibáknak látszanak is, és ha mégoly enyhe formában jelentkeznek is, óriási nagyokká nőhetnek, ha elkényezteti őket az ember. Már pedig, ha ezeket magatokban élni engeditek, nem boldogítására, hanem megpróbáltatására lesztek egymásnak. Alázatosság, önbeismerés: ezek legyenek életetek fő paragrafusai. Törekednetek kell egymás szeretetét, rokonszenvét kiérdemelni; az „illik” és „nem illik” jelszavát nem kell erőszakolni, hanem a boldogítani vágyásnak benső érzésével hatni egymásra; ezeket iparkodjatok magatokévá tenni, s ha ezt sikerül valamiképp elérnetek, akkor már a magatok boldogságát is nagy részben elértétek. Ne legyen a ti törekvésetek soha önző, se a ti személyeteknek kedvező cél, hanem legyen az a köznek kedvező: akkor fegyelmezni is tudjátok majd magatokat. Ez annyit jelent, hogy fölmerülő esetekben alkalmazkodni tudtok egymáshoz.
Ne beszéljetek egymásról és egymás ellen, az illetőnek sem távol,- sem jelenlétében, kellemetlenül ható dolgokat. Ne tételezzetek föl egymásról bántó, vagy sértő dolgot. Ne adjatok kifejezést megbotránkozásotoknak - még akkor se, ha testvéretek csakugyan tévedett is valamiben - úgy, hogy az annak fájdalmat okozzon. Türelemmel és szeretettel hallgassátok meg egymást. Ne gyakoroljatok egymással szemben félelmet keltő és kíméletlen bírálatot. Várjátok ki egymás beszédjét a végéig.
Olyan kifejezést ne használjatok, ami a másik értékét kisebbítené, mert egyformának kell magatokat tekintenetek ebben a szóban: „testvér”. Akiben szeretet és alázatosság van, annak mindaz a kelléke megvan, ami az előrejutáshoz szükséges. De mivel kevés bennetek a szeretet s még kevesebb az alázatosság, azért írom néktek ezeket elő. De ha ti ezeket csak papíron hagyjátok, még ha színarany betűkkel írnám is, nem használna néktek.
Írjátok be ezeket szívetekbe és akkor nem lesz szükség semmiféle dorgálásra, sem paragrafusra, sem utasításra; ezek akkor mind fölöslegesekké válnak. Békesség, összhang, imádkozásra kész hangulat uralkodjék köztetek. A többit bízzátok reánk. Ne legyetek idegenkedők se egymáshoz, se hozzánk. Legyetek szellemek, akik egy rövid időre levetik a földi élet nyűgét és az Isten felé vezető úton egymásra találva, örülnek egymásnak.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 3. Jan 2021, 03:30

A következmények eltörölhetetlensége

Lajos, a médum duáljának szelleme Eszter médium által 1955. július 14-én

Angyalom, most tudott volna a Vezetőd jönni. Most már kétséges, hogy jön, mert már nagyon előrehaladott az idő. Isten bár megengedi a Földön mindenfajta léleknek a maga természetében való megjelenését, de mindennek vége is van, még ha nem is látja a közönséges földi ember ezeket az állomásokat, de azért elérkezik az hozzá. Minden kivilágosodik.

Még a föld mélyéből is előkerülnek azok a megtörtént és elrejtett dolgok, amelyeket azt gondoljátok, hogy soha senki nem tud meg. Így ezek is, nagy félelmek között várják ugyan az eshetőségeket és mégis megcselekszik, amit nem kellene. Ez azért van, mert aki egyszer belekezdett a gonosz munkájába, annak már nincs visszaútja a maga erejéből. Annak végig kell csinálnia a maga részét, ha akarja, ha nem, mert az úgy összekapcsolódott egymással, mint egyik láncszem a másikkal. Azért van ez így, nehogy idejében kivonhassa magát.
Az ördögi eszme megkötözi a maga áldozatát úgy, hogy ha látja is a következményeket, már simán nem léphet vissza. Már vállalni kell a szenvedést, a megaláztatást és azért süllyed mindenki mélyen, mert azt hiszi, ha sikerül nyernie, akkor diadalmasan ura maradhat az eseményeknek. Ha ez néha sikerül is egy időre, ezzel csak halasztást nyert a biztos kudarc, mert annál súlyosabb az, amit el kell szenvednie a léleknek.
Hányan csak azért lesznek öngyilkosok, mert azt hiszik, ezzel megmenekülnek a szégyentől és a büntetéstől. A kisebb értékű életben, a Földön igen, de a szélesebb és nagyobb kiterjedésű tudat világában ott vár rá a nagyobb szégyen, a nagyobb szenvedés, és nagyon szeretnék visszacsinálni azt, amit elhamarkodtak. A nagy bűnösöknek a földi élet valamennyi pihenést jelent, mert sokan még boldogok is abban a tudatban, hogy a testi életben nem ismeri őket senki, és nem kell félni a periodikusan visszatérő szenvedésektől.

Olyan nagyon sokat eltakar a test és úgy néz ki az egész élet, mint egy álarcosbál, ahol a lélek bizonyos titokzatosságba burkolózhat, és ebben a titokzatos állapotban talán javíthat is a sorsán valamennyit, de ha kedvező a kapott keret és a szerep, akkor a legtöbb elbukik. Az valószínű, hogy sikerülni fog, ha nem is egészen úgy ahogyan azt te és a Pali (Lásd: A „maradék”-hoz IV. kötetében dokumentáltakat) elgondolta, mert azt ezek a világesemények is megakadályozták, de az akkor is így lett volna, ha ő itt maradt volna a Földön. Sőt, kevesebb lehetőség maradt volna fenn, mint így. Azt majd te meglátod még a földi életedben, mert ez a szétrobbantás úgyis megérett már. A régi elromlott posztó nem bírta az újat, az erőset. Hidd el Kedvesem, az Úr ezeket úgy rendezte el, hogy az a legjobbat hozza ki, amit csak lehet.
Az minden megváltozik, amint csak az idő és alkalom meglesz, hogy az emberek nyilvánosan is a nézeteiket kifejthetik. Jön is, de csak amikor már lehet ismét szabadon beszélni és cselekedni. Minden más vonalon fog futni és ezek a mostani dolgok a maguk valóságában kerülnek napfényre és vele együtt a régiek is, ahogyan megtörténtek. Hiszen akkor is, már erősen homályos volt az egész világ képe, azért lehetett olyan sok sötét dolognak megtörténnie.
A háborúk alatt előjönnek a lélek ragadozói és a könnyű prédára lesnek. Te is ilyen könnyű prédának látszottál a gonosz szemében, mert anyagról volt szó, de senki sem számolt azzal, hogy van isteni elrendezés is az életek milliói között lehet egy élet, amit nem lehet félreállítani. Nézd meg, és az egész letűnt események között látni fogod, hogy ott húzódik láthatatlanul Isten keze által meghúzott vonal, amit nem tudott a legügyesebb és a legravaszabb kéz sem eltüntetni, mert bár a hazugság elöntötte az egészet a maga szennyes árjával, és időnkint győzedelmesen a hullám tetején meg-meg állt, és élvezte a lopott dicsőség uralkodói hatalmát, de jött az igazság a maga egyszerű józanságával és a halál árnyéka elfedte azt a glóriát, amivel a hazugság koronázta meg önmagát.
Ezért ne láss sötéten Kedvesem, ha még olyan mélyen a hullámvölgyben látod is magadat. Az Úr nem hagyja el az övéit, akik nem a maguk, hanem az Úr dicsőségét keresik. Megtéphet a sátáni erők egyes felszínre vetődött eszköze, de az igazság keze dolgozik és kihámozza a maga részére azokat az eszközöket, akiken keresztül tisztán átvetítheti sugarait. És te egy olyan vagy. Maradj ilyen mindig és nem lesz okod megbánni.
Tudom Angyalom, ez már nem tart soká és levetheted a munkásruhát, ami alatt a szép ünneplő ruhád kinövekedett és egyszerre csak azt látod, hogy teljesen felöltözve állsz az Úr lábai előtt, hogy megáldjon és megszentelje a te sokat szenvedett lelkedet és súlyos teherként hurcolt földi életedet. Akkor már ez nem lesz teher, mert az áldásban ragyogó gyémántcseppek hullanak lelki ruhádra és szikrázva hirdetik a szenvedések diadalmas értékét.
És te Angyalom boldog leszel és hálát adsz ezekért a szenvedésekért mind, mert az Úr nem ezekért küldött a Földre, hanem hogy ezeken keresztül diadalra vigyed az Ő akaratát azokban a tudatra ébredező lelkekben, akik melléd álltak és te lelkeden keresztül az ő lelkük is megtelítődött a Szentlélek akaratával, azzal a szent tűzzel, mely a jóért és igazért munkát vállal a bűnök vad rengetegében. Utat vág a vad bozótba és bevilágít a sötét odúkba, fáradt, csüggedt lelkeket vezet a reménység és a hit tisztásaira, ahol nem kell csalódni többé.

Te eljössz, de az út ittmarad és jönnek veled többen, akik boldogan adnak hálát a te szenvedő életedért. Ezt mondom én, aki veled szenvedek minden aljas támadás miatt, de az Úr velem van, és megmutatja azokat eredményeket, melyek ezt kísérik, ezért legyél erős és ne félj soha. A jövő a mienk és azoké, akik veled szenvednek, küzdenek a gonosz árnyaival. Legyél nyugodt, az Úr mindenben veled van és lesz, ha az Ő útjain haladsz.
Isten áldjon meg Kedvesem és ne feledd, hogy én is veled vagyok.

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2963
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

VorherigeNächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron