Szellemtani alapok




Szellemtan, Ezotéria

Moderator: Karsay1958

Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 6. Mär 2020, 21:47

XXXXX
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

von Anzeige » Fr 6. Mär 2020, 21:47

Anzeige
 

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 9. Mär 2020, 01:07

A látszatos és az igaz jó közötti különbségtevés

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Az élet nem szűnik meg a porhüvely levetésével, az ideiglenes megjelenési forma átváltozásával, mert a lélek tovább is végezheti a maga feladatát a halál után, ahol minden külső eszköz nélkül éli az életét. De a földi életben, az anyagi, testi formában egy más, külön, rendeltetést is be kell töltenie az emberré lett szellemnek, amely nehéz, kemény harcok elé állítja őt. Azonban ha ezeket győzedelmesen megharcolta az eredmény a test levetése után tudatos valósággá válik a lélek részére. Mert az anyag élete - látszólag tekintve - mintha külön törvényt követne, és annak engedelmeskedve nem mindenben ismeri el útmutatónak azt a szellemi irányt, amit a Teremtő szabott eléje. (Az anyagi világ értékrendje fordítottja a szelleminek ezért a testetöltött szellem az anyagba gabalyodva elfelejti azt a valódi értékrendet, amely szerint élve elérheti saját üdvösségét és boldogságát..)
Ez azonban csak látszat, mert az anyag fejlődése hasonlíthatatlanul sokkal lassúbb menetben halad a szellemi lények és az azok körül alakult szellemi világok fejlődési lehetőségei mögött. Úgyannyira, hogy amíg azok az eredmények, amelyeket az emberi lélek - akár jókat, akár rosszakat - magából egy élet folyamán kitermelt, ott állnak előtte és körülötte, mint megmásíthatatlan valóságok, benépesítve az ő lelkivilágát, addig az anyag leforgásában sokszor hosszú évszázadok múlnak el, amíg egy-egy átformáló, teremtő gondolat az anyagi világban megvalósulhat.
Ez képezi azt a nagy kísértést az anyagba mélyen beletapadt emberi szellemek részére, ami előbb csak a kételkedésbe, majd azután a tagadásba viszi bele az embert, minden szellemi eredetű dologgal szemben. Ez az, ami nehéz és kemény harcra, próbára hívja ki a szellemet a Földön. Ez az, ami a földi ember értelmét megfejthetetlen talányok elé állítja. A milliónyi felmerült kérdéseire ugyanis nem tud választ adni a lerögzített tudomány, sem semmiféle emberi okoskodás. Csak a bizonytalanul imbolygónak látszó hit az, ami a látható mögött a láthatatlan de létező valóságról beszél. (Az anyagban olyan a szellem élete mint egy mélytengeri búváré, mint egy lassított felvétel, a szellem viszont azt szeretné, hogy elképzelései és akarata minél hamarabb beteljesítődjék, akár a szellemvilágban. Nehezen képes felfogni a fejletlen átlagszellem, hogy itt rengeteg megértésre, türelemre van szükség és erős hitre abban, hogy mindennek eljön az ideje, csak ki kell várni. A fejletlen és nagyon türelmetlen szellem, akinek minimális a hite csalódottnak érzi magát és eldobja magától azt a kicsiny hitet is amije volt.)
Titokzatosnak látszik ugyan, de nem az. Hisz benne foglaltatik a látható a láthatatlanban, mint a csepp a tengerben. A testben élő ember benne él a szellemi világ legteljesebb egészében, mert a kicsiny látható világot úgy hordozza a nagy, a végtelen láthatatlan, mint a kicsiny sajkát az óceán. Úgy tükrözi vissza a látható világ a gazdag, láthatatlannak egy-egy kicsiny részecskéjét, mint a parányi tükör az égbolton megjelenő felhőt.
Mivel az emberi életek mind csak kicsiny, zárkába szorított részei a nagy egésznek, a többi zárkába szorított életrészekről pedig csak annyi tudomása van, amennyit gyarló érzékelő szervein keresztül tapasztal. Tehát elgondolásai és fogalmai is hiányosak a tulajdonképpeni életről, a valóságról, Az életnek tulajdonképpeni eredményeiről csak akkor vesz tudomást, amikor a zárkából kiszabadult és lelki érzékelő képességét nem fogja be a test nehézkessége.
Azért csak akkor láthatja a valóságot, mert a szellemi: az elsődleges valóság, az anyagi: ennek csak rögzített árnyéka, mely szükséges, hogy felbomoljék, megsemmisüljön. Egészen addig, amíg a szellem Isten törvényének megfelelő elgondolásaival és megmozdulásaival olyan eredményeket nem tud létrehozni, amelyek összhangba hozzák őt és világát a teremtett mindenséget. Akkor már maradandóbbat tud alkotni.
Ennek arányában növekszik elégedettsége és boldogsága is. Addig amíg erre a fokozatra el nem jutott a folytonos harmóniátlanság űzi, hajtja a fejlődés vonalán. Alig-alig jut előbbre egy lépéssel. Csak szenvedései, megpróbáltatásai szaporodnak, mert minél messzebb téved el az egyetemes isteni Törvény vonalától annál több az ellentétes lelki megmozdulása, annál nagyobb harmóniátlanság kíséri azokban a létrehozott cselekedetekben, amelyeket életében elkövetett.
A láthatatlan világ nem felejt, mert mindent rögzít, a lassan mozgó anyagi világ tükörképe a benne fejlődő szellemek részére. Azok a szellemek, akik nem értették és nem is akarják megérteni a Teremtő akaratát, nem hogy tökéletesebbé tennék munkájukkal azt az anyagot, melyben dolgozniuk, fejlődniük kell, sokkal inkább lesüllyesztik.
A formaképző erőket eltompítják és így mindazokat a visszaéléseket, amelyeket az isteni Törvénnyel szemben elkövettek a testben és az azt környező állapotaikban: mint betegségeket, rettegéssel gyötrelmekkel teljes életkörülményeket találják meg. Éspedig mind a testi élet megszűnése után - az addigi láthatatlan világban mind pedig az azután következő: új testöltések alkalmával.
Az igazságtól való minden eltérés következményeit minden teremtett lény addig érzi, amíg vissza nem tér az eredeti, Istentől elrendelt, irányához. Ott, csakis ott találja és találhatja meg azt az enyhülést, pihenést a további fejlődésének azokat a feltételeit, amelyek iránt olthatatlan vágyat érez. Ezzel az életvággyal eltelve sorakoznak a láthatatlanban a testben élők kialakított formái és lehetőségei mögé ezek a szellemek, hogy munkába álljanak és lelkük vágyait, javulásra, tisztulásra elszánt törekvéseit megvalósítsák a testi életben. Megküzdve azokkal a próbákkal, amelyek ott állnak lényük járulékaiban, szenvedtető akadályként.
Ezeknek az akadályoknak, - Isten törvényével ellenkező alkotásoknak - el kell tűnniük, meg kell semmisülniük. Erre kell az időleges földi élet, a hosszabb vagy rövidebb testöltés, azok a nehéz, szenvedtető állapotok, a csalódások, a fájdalmak, hogy a lélek megismerje és megtanulja a látszatos jó és az igaz jó között a különbségtevést. Hogy megtanulja a lemondást, a testnek és elferdült ízlésének kedvezőkről azért: hogy egészséges és erős legyen lélekben.
Ellent tudjon állani a bűnnek, mely ezer színű csillogásban mutatja magát a vágyvilágban, hogy elkáprázva, belesüppedjen az iszapba; a bűn iszapjába az a lélek, aki már megutálta az ingoványban a küzdést, a szenvedést. Ez a harc, amit minden léleknek meg kell harcolnia itt a Földön önmagában: önmagával. Mert ha nem győzte le önmagában ezt a tökéletlenségből eredő, tévelygésre hajló természetet, semmiképpen sem tud megfelelni emberi hivatásának, mivel nem tud a maga életével jobbat adni a világnak.
Hiába emelkedett a világi tudományok és bölcseletek legmagasabb fokára, ha maga körül nem oldotta meg és nem alakította át a bűn és tévelygés okozta szigorú csomókat, akkor csak visszavonzza őt a Természettörvény egészen addig, amíg az eléje tűzött feladatát el nem végezte, a lélek. Ez a feladat pedig azt jelenti: jobbá, igazabbá, lehetőleg boldogabbá tenni az életet minden teremtett lény részére a Földön.
Nem okozni szenvedést, fájdalmat azoknak, akikkel sorsa összeköti, ha csak pillanatokra is. Ne súlyosbítsa az élet terhét senkinek akarattal az ember. Hiszen még akaratlanul is sok olyan alkalom tevődik össze - a lélek tökéletlenségeiből kifolyólag - ami elkerülhetetlen a jóakarat mellett is. Még a jóratörekvő lelkek is beleesnek olyan hibákba, amelyeket csak a legnagyobb önmegtagadással és alázatossággal is alig-alig lehet kijavítani, kiigazítani.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 14. Mär 2020, 03:30

Embrió-szellemek születése

Kivonatok Tóvölgyi Titusz „A mindenség” című könyvéből

A világok fejlődésének ebben az állapotában láthatjuk a második napok kötelékében, általuk éltetve és fenntartva keringeni a harmadik napokat a körülöttük keringő bolygókkal és holdjaikkal. Ezeket a világokat, miután az első és második napokkal mindenben éles ellentétet képeznek, az alsó; amazokat pedig felső világoknak nevezzük.
Ezekben az alsó világokban élő ellenszegülő szellemek romlottságuk szintjének megfelelően a világtestek tűzkarikák általi tisztulásaival mind jobban el lettek különítve; előbb a harmadik napokból azok bolygóira és onnan hasonló módon a holdjaikra. A “Szellen, erő, anyag” írói ezeket az engesztelhetetlen szellemeket, melyek valójában a vallások démonainak felelnek meg “manóknak” nevezik. A manók midőn maguk teremteni akartak, arra a tapasztalatra jöttek, hogy az ő legsűrűbb érzéki fluidjukból, mely a rotáló életprincipium által éltetett, élő kölykök, állatok álltak elő. (Valójában a “manók” az ő magas szellemi fejlettségükkel valóságos mágusokként, csak sokkal magasabb szinten mint itt a hatodik napkörben, a természettörvény megszegésével, feketemágusi eszközökkel, önmagukat akarták reprodukálni, hogy mind nagyobb ellenrőt képviselhessenek, de a szellemprincipiumot befolyásolni nem tudván, az életprincipiummal “játszadoztak” és hozták létre az állat és növényvilág “génmódosított” változatait.)
Miután a fluidok szervileg és sejtileg érzékiséggel voltak áthatva, a villany-delejes tojásfehérje molekulái sejtekbe záródtak, amelyek érzéki embrionális sejteket hoztak létre, minek a következményei élő állatok lettek. A fluidáris (anyagi) embrióképződés a manók idegnedvéből (testéből) jött, és életre a mindent éltető életprincipium által hozatott. A manók anyagából és tulajdonságaiból az életprincipium által éltetett élő fiak alakjában így jöttek létre állatok, melyek vad, pusztító, dühös, ellenszegülő állatokká nőttek föl. Ezek az állatok az ő szervi származásuk következtében a manók tulajdonságait örökölték. (Az analógia törvénye alapján genetikai alkotásaikkal csak magukhoz hasonlót voltak képesek “teremteni”)
Halhatatlanoknak érezvén pedig magukat a manók az ő ellenszegülő érzékeik kielégítését, idegnedvük villanyos érintkezésében keresték. Sem halált, sem testesülést nem ismerve, törvénytelenek voltak.
A messiások és a manók közt olyan űrt látunk, amely semmiféle békítő izülék által összekötve nincs. Ámde ez a békítő izülék már önmagát képezve, itt volt, várva az ő öntudatukra való ébredését. Ezen engesztelő izület Istenben találja eredetét, a szellemprincipiumban, mely belőle ömlik és a lelkileg kifejlődött életprincipiumban, amely már megjárta a bukással lefele vezető utat, gépiesen követve és éltetve mindent minden szinten.
Az életprincipium éltetett jót és rosszat is, de ő csak szolgált, éltetett de nem romlott meg és fokozatosan lélek természetűvé vált; felvonzatott az első napokba, majd onnan az ős-világosságba, ahol az isteni szellemprincipiumhoz hasonló tisztaságúvá vált. Minél erősebb és öntudatosabb, annál hatványozottabb volt az életprincipium és annál inkább közeledett a szellemi, Istenből ömlő principium felé. Az ő hatványozottságának tetőpontja idézte elő az ő beolvadását a szellemi principiumba és ez általi eggyélevését a szellemi principiummal, melyből aztán embrió-szellemek születtek, mint egykoron Istennek az Ő elsődei és ezen egybeolvadásból milliói születtek meg az embrió-szellemeknek; a vibráció sugárzásától nemződve, rotáció által alakot nyerve, fejlődve.
Mint szellemi embriók a teremtő erő által az ős-világosságból nemződtek s az asszimiláló erő által és az eggyé lett életprincipiumból születtek. Az ősnapokba jöttek a rotáció által, ahol ezek az embrió-szellemek tökéletes kettős szellemekké fejlődve, a messiások által voltak oktatva; hasonlóan 3 szellemi adományban úgymint: értelemben, kettős szeretetben és szabad akaratban részesültek.
Embrionális állapotukból az ősnapokban öntudatos kettős szellemekké ébredtek, kik azonban még gyermekkorukat élték. Az ő képződésük és fejlődésük folyama alatt, a fejlesztve mozgó rotáció és az őket oktató messiások által, a második napokba, azaz paradicsomvilágokba vezettettek, mivelhogy ezen világok az ő törvényes, fluidilag tökéletes fejlettségükben egyenszerűek voltak az embrió-szellemekkel, mondhatni rájuk volt szabva.
Tehát egy egészet előállító háromszoros mozgás ez. Először is az életprincípiumnak az ősvilágossággali eggyélevése után, az első mozgás; vibráció és asszimiláció által a szellemi embriók születtek; másodszor: ezek a rotáció által megragadtatva az ősnapokba vitettek, ahol kettős szellemekké fejlődtek ki; harmadszor: a messiások által az ősnapokból a paradicsomvilágokba vezettettek, ahol az ő fiatal erejükben mint kifejlett kettős szellemek életük önálló tovább fejlődését kezdték el. Mint kettős szellemek értelemmel; szabad akarattal és szeretettel megáldottan, hüvelyük vagy idegnedvük (testük) a paradicsomi világ félig-anyagias állapotával teljesen megegyezett.
Ezen szellemek és Isten elsődeinek létrejövetele közt különbség van. Ezen szellemek nem oly tökéletesen és nem oly közvetlenül származnak Istentől mint ahogy az elsődök származtak. Az ellenszegülés azonközben a kiképzését vagyis félre képződését elérte és ezek a szellemek az engesztelő izüléket vagyis az űr betöltését képezték, míglen az elsődök szabadon születének Istentől. Továbbá az embrió-szellemek félig a természetnek, az ellenszegülésnek, az engesztelődésnek valamennyi fázisán keresztülment életprincipiumból és félig Isten kiömléséből született. Az elsődök ellenben gyermekei valának a legtisztább világosságnak. “világosság az én világosságomból.”
Az elsődök Isten, mig az embrió-szellemek a messiásokhoz voltak hasonlók, kiknek tökéletességi foka ő előttük mint elérendő cél lebegett s erre nézve az embrió-szellemek az elsődökével egyenlő szellemi adománnyal és eszközzel lettek ellátva. Ugyanazok a kettősségi törvények kötötték őket is egybe.
Az ő lelki természetük következtében, különböztek az elsődök eredetétől. Ők képződést és alakot, születési törvényük következtében, az első napokban, miglen az elsődök ugyanezeket az ősvilágosságban nyerték. Az embrió-szellemek öntudatra ébredésükkor már tudatával bírtak annak, hogy ellenszegülő szellemek vannak itt, s hogy azok megkísértését kell legyőzniük. Ők az ő szellemi természetük szerint mint a paradicsom lakói ébredtek fel és tudatával bírtak egy tilalomnak. Ébredése vagy testesülése e szellemeknek a 2.-ik napokban, a rotáció, a forgás és alakulás törvényei szerint történt, a természet törvénye szerint, mely Istenből, a változhatatlanból ered.
Ezen szellemek tehát szellemileg a messiásokhoz hasonlítottak, fluidilag azonban idegnedveik azokkal a világokkal voltak egyenszerűek, amelyek magukba fogadták őket. A paradicsomba való bekebelezésük eszközlői a messiások voltak.

Számunkra emberszellemek számára ez lényeges és fontos tudás, hiszen itt rólunk, szellemeink születéséről van szó ebben a részben, mert az embriószellemek mi vagyunk!
Testvéreink, akik nem buktak el mint mi, már fejlődésükben az ős-világosságot megjárva sokuk az elsődök értelmi, érzelmi és hatalmi erőszintjére jutottak, mi viszont sorozatosan ellenállva és bukva napkörről-napkörre szinte a kozmosz legmélyebb bugyrába jutottunk és, aki közülünk tudatosodik, láthatja, hogy hatalmas munka és számtalam megpróbáltatás vár ránk a visszatérés folyamatában, ahol nincs ugrálás és pontosan végig kell járnunk azt az utat visszafelé, amelyen idáig jutottunk. Lépésről-lépésre el kell takarítanunk mindent magunk után bármikor is teremtettük az érzéseinkkel és gondolatainkkal.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 15. Mär 2020, 06:17

Gondolatok az időről

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Kedves Vezetőnknek, a Névtelen Szellemnek, Eszter életének utolsó húsz évében adott tanításaival való foglalatoskodásom, a magam életének Eszterhez és életművéhez való kapcsolata számomra - öreg ember számára - az Idő fogalmát sokoldalúan világítja meg. Szeretnék ennek a fogalomnak nyomatékosan hangsúlyt adni.
Miért? - A magam személyével kapcsolatos tapasztalataim szerint is: az idő az a kincse az embernek, amivel a legkevésbé tud gazdálkodni. Itt első renden a simán gördülő életszakaszokra gondolok, amikor bizonyos feltételek kialakulására vár, hogy életének szíve szerinti középpontjában lévő feladatait teljesíthesse. Ámde ez a feladat része egy sokkal szélesebb körű, nagyobb ívű elgondolásnak. Ebben a vonatkozásban olyan feladata van, mint egy fogaskeréknek, vagy egy láncszemnek.
Ennek a kicsi alkatrésznek nem szabad függővé válnia a mellékkörülményektől, megbízhatóan kell működnie, mert a Nagy Műnek időben készen kell állania. Nem lehet tehát halogatni annak a részfeladatnak teljesítését, amiért valaki felelős, mert a fel nem használt, az elmúlatott idő, pótolhatatlan...
Kedves Vezetőnk tanításaiban nagy hangsúly van azon, hogy a valódi boldogságot, az örökéletet, itt a Földön kell megalapozni, itt, ahol a legkérlelhetetlenebb úr: az Idő... Az illékony idő méhében rejtőznek helyzetek, állapotok, kapcsolatok, felismerések és ezek egymáshoz való viszonyának megszámlálhatatlan variációja van. Ha ezek a változatok nem léphetnek színpadra a maguk természetének megfelelő pillanatban, akkor visszavonhatatlanul elmúlnak...
Krisztus ide: a Földre jött, az Időben élők megváltásáért hozta felmérhetetlen jelentőségű áldozatát, mert az emberi léleknek itt, az időben, a változások világában kell teljesítenie azokat a feltételeket, amelyekkel számára - minden élő lélek számára - a legfontosabb: az Örökkévalóság boldogsága elérhetővé válik, mert hiszen: „Ott Idő többé nem lészen...”
Szükséges tehát, hogy az ember megtanuljon helyesen gondolkodni, mérlegelni és helyesen cselekedni, mert csak az valósul meg az örökkévalóban is, amit az adott időben: helyes cselekedettel rögzít meg. Mivel az emberi lélek - kedves Vezetőnk a Névtelen Szellem tanítása és meghatározása szerint - a Föld legkésőbben érő gyümölcse, így rendkívül fontos számára a szellemi igazságok mezején való munkálkodás, amely nem engedi a lélek belső világának igazságot kereső vágyát és az így e téren ráosztott feladatok teljesítését, a test hétköznapjai, vagy bizonyos képzelt előfeltételek hiánya által félresodortatni.
Ha tehát nem helyezi élete minden napjának élére ezt, mint egyetlen igaz, szomjoltó tényezőt: akkor pazarol.... Mert a változások világában megjelent ajándék felhasználását, az Idő hordozza. A homokóra pedig lepereg és ha aranyszemcse nem kerül, akkor a por időtlen időkre tér vissza a porhoz... Ami elmúlt: azt már semmi jajszó vissza nem hozza...
Aki a Névtelen Szellem tanításait olvassa, vegye eszébe és szívébe, hogy se múlt, se a jövő nincsen a kezében. Csak a „ma” választhat irányt és utat, ma kell a ráosztott munkát elvégeznie. Az Idő a tegnapot már kivette kezéből, a holnap pedig még nem a tiéd, ember! Az ember szeresse tehát azt az igazságot, amit tegnap hallott és ma is hall, mert így válhat a kedvvel végzett munka eredménye a holnap táplálékává. Azért ki-ki könyörögjön annak a világosságnak időben történő helyes felhasználásáért, ami részére adatott. Imádkozzék lelke legmélyéről úgy, ahogyan az Úr Jézus tanított mindnyájunkat!
„A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!”

Vay Valéria


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 16. Mär 2020, 00:34

Az élet valódi jelentősége és a szolgálat

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Az élet ugyanis nemcsak azt jelenti, amit az átlag ember felületesen gondolkodásával áttekint, hogy lehetőleg minél jobb kellemesebb anyagi körülmények közé születni, abban felnevelkedni, az átlag tudást megszerezve többé kevésbé gondtalan és örömöket kergető ifjúságot leélni, majd családot alapítani, azokat is felnevelni és több, kevesebb sikerrel az életet megelégedéssel lezárni és a halált minél távolabbi időre kitolni.
Ez az átlagembernek legeszményibb vágya és törekvése. Ő még nem tudja és nem is akarja tudni, hogy ez csak futó homokra való építkezése az emberi léleknek, ha nincsenek nagyobb eszményei, amelyekért harcolni, küzdeni és dolgozni kell az életnek minden szakaszában. Ezt a küzdelmet pedig el kell kezdeni a gyermekkornak majdnem az elején és végezni az öregkor végső határán, mindaddig, ameddig kihullik a munkaeszköz a kezéből.
Ez a nagy munka és a feladat: az ember saját lelkének kiművelése, hogy minden helyzetben úgy forgassa azt az eszközt amit sorsa és végzete kezébe adott, hogy ki ne engedje kezéből, mert ha ez megtörténik, akkor már nem ura önmagának sem elveinek, hanem játéklabdája annak az idegen hatalomnak, amit szolgálnia kell egész életében. Sőt még azon túl is. Ez pedig nem más, mint a tévelygés szelleme, ami mindig elérhetetlen és kielégíthetetlen vágyak alakjában űzi, hajtja olyan célok elérése felé, amik csak addig kívánatosak, amíg a vágy festi őket színessé és boldogságot ígérővé.
Amikor a lélek megfáradva és megcsalódva mindenben, tehetetlenül veti magát a vélt pihenés karjaiba, azt hiszi, hogy a halállal mindentől megszabadul. De ez tévedés! - amely kimondhatatlan nagyszámú lélek-karavánokat szállít át napról-napra az emberek világából a lelkek birodalmába, ahol egy új életformában folytatódik az élet tovább, de a remény és megnyugvás lehetősége nélkül.
Boldog az az emberlélek, aki a rövid földi életben megismerhette az igaz jót, az értékes célt és ezt az irányt választotta magának, amely út, ha nehezebb is, ha nem oly kényelmes is, de mégis elérhető a cél és a célhoz érve megvalósulva látja lelkének az igaz jó iránti vágyát és törekvését. Ebben a célhoz érésben új vágyak, új igények lépnek előtérbe és ezek már boldog megnyugvásban, biztos tudatban vezetik a lelket az ígéretek beteljesüléséhez.
Amíg a földi ember hisz az igaz jó beteljesedésében - bárhol és bármikor érheti is azt el - ha a hozzávezető útra rálépett és elfordult a hazug ígéretekkel csábító világ csalogató képének szemlélésétől, hanem inkább halad az előtte megmutatott igaz úton, akkor az addig ne féljen se a jelentől, sem a jelenben még sűrűn lefátylazott jövőtől, mert az ilyen nem téved el, az nem esik a káprázat hatalmába, az halad a neki kiszabott úton előre, még akkor is ha körülötte vadállatok ordítása hangzik, ha a csúszó-mászó hüllők elfedik is az egyenes utat előtte.
Így nincs semmi elveszve az élet értékéből, mert minden lépéssel közelebb a vágyott cél, sőt sokan már el is érték, mert a földi élet álmából való ébredés már az élet ragyogó képét tárja a földi vándor elé. Ne aggodalmaskodjál semmi miatt. Az isteni gondviselés elegyengeti majd az életedet. És meglátod: több, jobb és értékesebb emberlélek kapcsolódik majd a te emberi munkád által elérhető igazság megismeréséhez, mint azelőtt.
Kicsinyes emberi tökéletlenségek miatt ne engedd át magad a kétségeskedésnek, hiszen láthatod azt, hogy eltereli az útból az Úr mindazokat, akik nem tudják betölteni azt a feladatot, amit be kell töltenie mindazoknak, akiket akár így, akár úgy, a fejlődés törvényének szele erre az útra sodort. Azért ne higgye senki, hogy az ő lelki fejlettsége, vagy az Úr különös kegyelme, vagy az ő nagyra hivatottsága predesztinálja arra, hogy valamely értékesebb társaságba, mint tag, részt vehet.
Mindenkinek a részére kegyelem az, ha az élet nagy titkát kutatók közösségébe eljuthat, de ez nem végcél, ez csak a meghívottság előjoga, ez csak a kiválasztottság gyorsabb forgatagába való önkéntes beállást jelenti. Ebben a közösségben a kiválasztódás gyorsabb ütemben megy végbe annak ellenére, hogy minden léleknek megvannak a maga sajátos hibái, bűnei és bűnre, tévelygésre való kisebb-nagyobb hajlandóságai.
Aki szolgálni akar az eszmének az szolgáljon azzal amennyi igaz értékkel rendelkezik. Azonban jaj azoknak, akik hamis értékekkel akarják magukat széppé tenni és ebben tetszelegni, magukat azzal igaznak mutatni. Az Isten igazsága nem tűri meg a hamisságot és minden takarót fellebbent és akiken nincsen menyegzői ruhájuk, azt előbb, vagy utóbb kiküldik a lakodalmas házból. Ez ellen nem fellebbezhet senki, mert nem emberi kéz, hanem a kiválasztás törvényének szele fújja el a közösségből azokat, akik nem tudnak felöltözködni az Úr előírt, igaz törvényébe.
Ez nem a külső formákban, hanem a lélekben elrejtett isteni uralkodó törvény követésében, a cselekedetekben nyilatkozik meg. A cselekedetek, bármilyen álcázva is, de elárulják a lélek mineműségét és hovátartozandóságát. Isten veletek!


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 17. Mär 2020, 00:47

A jelképekről 1 rész
Az alábbiakban egy manifesztációban kapott tanítást adunk közre.

1. Nektek ezen a Földön nagyon fontosak a jelképek. Valójában nem tudjátok, mit jelentenek ezek. A legtöbben keresztet viseltek, fémből, fából, bőrből készítitek, és szívetek fölé helyezitek. Magatok sem tudjátok, miért teszitek! Aki nyaka köré fonja keresztet, úgy kellene élnie, mint Jézus tette! Vállalnia azt a keresztet, melyet a Jóságos Isten még Földre születése előtt a vállára helyezett. A kereszt jelenti nektek a sorsot, amit idelenn hordoztok. Egyik szegénységet, a másik betegséget, a harmadik békétlen családi környezetet kért Istentől annak érdekében, hogy a szenvedések által személyiségét kiteljesítse, és a megoldásban földi énjét megtisztítva térjen vissza a Mennyei Hazába.

2. Jól értettétek: a kereszteteket ti magatok kértétek! Idefenn nagy értékkel bír a földi élet. Sok lélek boldog lenne, ha a helyetekben lehetne! Némelyek több száz évig várakoznak arra, hogy újból leszületni engedje őket a kegyelem. Idefenn nem tudnak cselekedni olyan értelemben, mint ti odalenn. Ha a földi élet megszakad, a lehetőség is elakad a tevékenységre. Újabb születésre kell várni, míg az elmulasztott cselekedetre ismét sor kerülhet. Ezért éltetek már több életet.
A keresztet idefenn vállaltátok, de a földi testben az ígéreteteket be nem váltottátok. Amit hátra hagytatok, azt a következő életben vettétek újból fel. Másként nem tehettetek. A Mennyei Hazában a megoldatlan helyzetek mázsás teherként nehezednek a könnyű lélekre. Mint bőrön a kelés, úgy feszít titeket az el nem végzett feladat terhe. Nyugodni itt nem képes az, aki magáról a bűnt le nem fejtette.
Valamennyi lélek leszületésért könyörög Istennek, hogy engedje megtisztulni. Isten látja a lelkeket, ismer ti-teket, mindegyiktek neve az Atya hatalmas szívében van felírva. Látja erőtöket, már előre tudja, hogy földi életeteket miként teljesítitek. Ismeri hibáitokat, melyek a földi létben hegyként tornyosulnak céljaitok elébe. Mégis elenged titeket, mert bízik ígéretetekben.

3. Ti mit adtok e jóságért cserébe? A Földre érkezve elfelejtitek a fogadalmat, amit Istennek tettetek. A keresztet vállatokról ledobjátok, és a szenvedést, ami emiatt vár rátok, az Atyára kiáltjátok. Szemeiteket az Ég felé fordítjátok, és Istent átkozzátok a kínokért, amiről úgy hiszitek, Ő hozott rátok. A szenvedést ti magatok okoztátok, mert a keresztet a sárba ti-portátok. Hasonlatosak vagytok a bénához, aki mankóját maga dobta el, és a porban csúszva követelte az éptől a segítséget.

4. A ti mankótok a kereszt. Súlynak érzitek, pedig segítségül kaptátok az Úrtól, Aki boldogan viselte, Sosem érezte tehernek. Elmondom, mi volt az én keresztem. Elmondom a valót, nem azt, amit ti filmekben, regényekben megjelenítettetek.

5. Isten Jézust tanítani küldte erre a Földre. Ő három és fél éven át tette, szerette Anyját, Józsefet, testvéreit. A családjától mégis elbúcsúzott, mert tudta, hogy többekért küldte az Atya. Tanítványokat gyűjtött, de nem a saját kedve szerint választotta ki őket, nem azt tekintette, hogy aki előtt áll, megfelel-e Neki a természete. Azt kereste, mit lát őbenne az Atya, amiért mellé adta. Tudta, hogy akiket Isten gyűjt köré, alkalmasak a feladatra, mind beteljesítik, amiért érkeztek. Maga mellé szólította őket, örömmel fogadta mindegyiküket. Amikor éppen nem vették körül őket emberek, akkor sem húzódott el tőlük, éppen csak imádkozni vonult messzebb. Az emberekkel töltötte mindennapjait, akiket tanítani jött.

folyt.köv.:

UI:



Eltitkolt gyógyszer a 3%-os Hidrogén-peroxid
https://egeszsegter.hu/cikk/687/eltitko ... en-peroxid.
html
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 18. Mär 2020, 03:08

A jelképekről 2 rész
Az alábbiakban egy manifesztációban kapott tanítást adunk közre.


6. Gondolkodjatok el ezen a helyzeten! Ti miként tesztek, ha egy-egy barátotok keserű szívét öletekbe önti? Talán meghallgatjátok, lehet, hogy szánjátok, ám ha újra kezdi, már unjátok. Mások terhét viselni csak kevesen tudjátok. Jézus ezrek terhét viselte, és a nap végén sem tette le. Hallgatta a szenvedőt türelmesen, bár tudta, hogy bajának maga az oka. Beszélt a megoldásról, és nem szomorította el, hogy hiába teszi. Láttam, kiben találnak meghallgatásra szavai, tudta, hogy az előtte álló miként fog élni a Tőle kapott kegyelemmel.

7. Egy alkalommal tíz leprást tisztított meg, de csak egy tért vissza hálát adni. A társait gyógyítva látta, hogy ő értük hiába cselekszik, mégis megtette. Azzal a bizalommal élt, amivel az Atya, és ugyanazt a fájdalmat érezte, amit Neki okoztak. Ő érettük fájt a lelke, nem várt el hálát. Azt a boldog örömet akarta megmutatni, amit hitük adott volna nekik, ha élnek a kegyelemmel. Látta, hogy tisztulásuk csak átmeneti lesz. A testet meggyógyította a lélekre hatottan, de a nagyobb munka reájuk várt volna. Tisztán tartani a megszabadított lelket, ezt már helyettük nem végezhette el. Tíz közül csak egy vállalta a munkát magán. A többi elfogadta a kegyelmet, majd elfelejtette. Ti is ezt teszitek.

8. Nagy kegyelem, hogy e Földön most testben élhettek. A kegyelem nektek a kereszt. Boruljatok térdre és úgy köszönjétek meg, ha még viselitek! Boldog lehetsz a kereszteddel.

9. Mondd ki most a nevét, mi a Te kereszted neve. Mondd ki, mi bántja legjobban lelkedet. Írd le a szót, melynek jelentése hordozza fájdalmadat. Meg fogsz könnyebbülni. Az aranyból készült keresztet magatokon díszként viselitek, de a valódit, mellyel érkeztetek, sokan elrejtitek. Azt takarjátok el, amire a legbüszkébbnek kellene lennetek. Azt a kegyelmet, amellyel végre a Földre születhettetek. Azt a feladatot akarjátok eldobni, ami végre felemelhetne a föld porából Titeket.

10. Nem csak magatok elől rejtitek el a keresztet, mások elől is eltakarnátok azt! A Földön szégyenné vált a kereszt. Isten Fiának jele csupán divat lett, valódi értelmét elveszítette. Ma dicsőség, ha valakinek nincs keresztje. Nem látjátok, mert nem akarjátok, hogy ott van valamennyitek mellett. Akin nem látható, az viseli a nagyobb terhet, még ha maga sem tudja ezt. Ha látsz az utcán egy béna gyermeket, azt mondod magadban, hogy nagy keresztet visel. Meglehet, hogy kisebbet, mint aki mellette szaladva halad el. A gyermek a láthatót hordozva kénytelen élni a sorsot, melyet magára vett. Aki titkolja, és nem akarja felismerni, már elvetette a kegyelmet.
Lehetséges ezen a Földön boldogan viselni a keresztet! Ha kimondtad a magadénak a nevét, gondolkozz felőle el! Másképp legyen, mint eddig tetted! Ne engedd, hogy panasz borítsa el lelkedet! Keserű szavak helyett most mást keress! Hívd segítségül Jézus nevét, és kérdd, hogy segítsen gondolkodni neked: Immánuel, légy velem keresztemben! Ennyi elég, és Ő segít, hogy azt is meglásd, amit Ő akar mutatni neked.
Gondold végig, hogy kereszted által mily sok tapasztalatot gyűjtöttél össze! Örülj ennek a felismerésnek, hiszen már nem éltél hiába! Azért jöttél e Földre, hogy tanulj, és ha keresztedet viselted, ezt már teljesítetted. Minél gyakrabban viselted válladon, annál előbbre jutottál az út végéhez. Keress magadban helyzeteket, amikor bátran hordoztad sorsodat. Emlékezz vissza, akkor mi történt veled? Talán véget ért életed? Talán megköveztek? Szenvedtél, ez igaz, de éget-e még ma is fájdalmad? Aligha. Begyógyította már azt az Atya.
Ha mégis úgy érzed, a régmúlt helyzet ma is kísért téged, vizsgáld meg lelkedet! Nem önsajnálatból dédelgeted-e magadban a fájdalmat, hogy mások is szánjanak? Vajon együtt érezhet-e veled úgy ember, mint Atyád, Aki mindenkinél jobban szeret téged? Emberek sajnálatából mit nyertél? Talán enyhítették kínjaid? Arra csak Magad vagy képes! Amit elrontottál, senki nem javíthatja ki helyetted. Csak te tudod, mi a nyitja tévedésednek!

folyt.köv…

UI:

Sebestyén Balázs spirituális témákról
1. rész https://www.youtube.com/watch?v=anFqUsH7MGg
2. rész https://www.youtube.com/watch?v=Vqayp95 ... lTBlAtolJd
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 19. Mär 2020, 00:45

Az Úr-Imájának okkult értelmezése - Felvezetés

Részlet Nérei Ödön könyvéből
Jelige: Máté VI. rész, 5. – 13. vers: „És amikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, akik a gyülekezetekben és az utcák szegletein fennállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, aki titkon van, és a te Atyád, aki titkon néz, megfizet neked nyilván. És amikor imádkoztok, ne legyetek sokbeszédűek mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók, mert jól tudja a ti atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle. –
Hány millió ember mondja el naponként a Miatyánkot, nem gondolva semmit azon szavak belső értelmére, melyeket gépiesen mormol! Hányan végzik imájukat úgy, mint egy olyan feladatot, melyet kénytelenségből végeznek, miközben üzletükön, avagy szórakozásukon jártatják gondolataikat!
Mindez pedig azért van, mert az emberek nem törekednek minden szónak és az azokból alkotott mondatoknak belső, úgyszólván titkos, föl nem fedett értelmét is magukévá tenni.
Bizonyára kevesen vették észre, hogy a Miatyánk már külső formájára is egy nagy okkult törvénynek felel meg, amennyiben hét fő mondatra oszlik meg, azaz hét fő alkatrészből áll.
Ezen hét részt a következőkben találjuk meg:
az e l s ő részben o d a a d á s t találunk, amidőn azt mondjuk, hogy:
„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved”.
a m á s o d i k b a n m e g n y u g v á s t fejezünk ki imígy: „Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, azonképpen itt a földön is”.
a h a r m a d i k b a n k é r e l e m foglaltatik: „A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”.
a n e g y e d i k b ű n b á n á s t jelent azzal, hogy: „És bocsásd meg a mi vétkeinket”,
az ö t ö d i k a k i b é k ü l é s érzésének a kifejezése: „miképpen mi is megbocsátjuk azoknak, akik ellenünk vétettek”,
a h a t o d i k b a n v é d e l e m é r t esdünk: „És ne vígy minket a kísértetbe”, végül
a h e t e d i k b e n m e g v á l t á s é r t reménykedünk: „de szabadíts meg minket a gonosztól”.
Ebben a hét mondatban találjuk – dióhéjban – összefoglalva mindazokat a követelményeket, melyek mellett életünket berendezni kellene, hogy Krisztus tanításának megfelelően követői lehessünk.. Ha mindazt, amit ezen rövid mondatokban összefoglalva találunk, belső értékük szerint átélni is követni tudjuk, akkor fejlődésünk törvényes és tökéletes lesz.
Kutatnunk kell tehát, hogy mi ezen mondatoknak a belső tartalma, s ha ez sikerül, tanításait is, aki ezt a felséges imát nekünk adta.


Összeállította: Bíró Lásló

A csatolt anyagok listája:
Az Úr-Imájának okkult értelmezése
Szükséges néktek megszentelődnötök
A belső megvilágosodás eredményei
HANG - Az imáról
Adai kör - Nagyböjti közlés
Mérgekkel telített és mérgek nélküli élet
Az erdélyi magyarok tízparancsolata
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative
EURÓPAI POLGÁRI KEZDEMÉNYEZÉS
Itt egy kérdőívet találtok, amely minden magyar-szívű embert felszólít a kérdőív kitöltésére.
Az időhatár nagyon közel van – 2020 május 7-ike. Én is csak napokkal ezelőtt töltöttem ki, miután a Levente fiam elmagyarázta, hogy ha reménytelen is számunkra összegyűjteni az egy millió aláírást a megadott időpontra, de kiállhatunk és szint vallhatunk a magyarságunkért.
Megmutathatjuk a világunkat vezető sötét erőknek, hogy sokan vagyunk, kik nem értünk egyet velük, a nemzetellenes döntéseikkel és tevékenységükkel.
Ezennel felkérek mindenkit, hogy támogassa ezt a kezdeményezést!

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhuk_LlJ ... g?e=ErSzLW
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint öt évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGg7haQWt ... g?e=y2D1Tl
Gizi médium_Ezoteriák 7 - A külső és a belső ember törvénye és erői

https://www.youtube.com/watch?v=nCp6jOJ ... P5_av37RNE
Gőg – Karsay István rövid szellemi tanítása

https://videa.hu/videok/film-animacio/m ... 19gPaExHY8
Mennyei szerelem – Misztikus romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=10UIsQeUBAI
Ne kérdezd, ki voltam – Régi romantikus filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 19. Mär 2020, 01:03

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 20. Mär 2020, 05:02

A jelképekről 3 rész
Az alábbiakban egy manifesztációban kapott tanítást adunk közre.




11. Sokszor jártál már úgy, hogy otthonodhoz érve kulcsodat kerested. Zsebeidet kiforgattad, táskád mélyét megnézted, mégsem lelted. Az ajtó előtt mind hidegebb lett, vacogva, egyre kétségbeesettebben kutattad. Már lemondtál róla, amikor izzadt tenyered végre ráakadt. Magadnál hordtad egész idő alatt. Így van ez gondjaitokkal is.

12. Kereszteteket, mint a fenyőfát díszekkel, úgy aggatjátok gondjaitokkal tele. Ezek súlya nyomaszt benneteket. A keresztet Isten könnyűnek teremtette. Hasonló az a tollpihéhez. Csendesen nyugszik a lelken, és mint nyoszolyóleány, várja az esküvő időpontját.
Ha a frigyet kiteljesítenétek, boldogok lennétek. Ti mást akartok, mint az Atya. Azt a szenvedést, amit odafenn magatokért vállaltatok, idelenn már elutasítjátok. Helyette magatoknak másikat találtok. A gondokat, mint leány a gyöngyöket, egymás mellé fűzitek, és nyakatok köré tekeritek. Egymás felé ezt mutatjátok, akinél nagyobbak a szemek, az még büszke is erre. A bajokról beszéltek, ez tölti ki életeteket. Nem veszitek észre, mi vészt hoztok ezzel fejetekre!

13. Ami egész nap a fejedben jár, ami elborítja tudatodat, az te magad vagy. Ha hiszed, hogy csak akkor gondolkodsz, amikor valamin töröd a fejed, nagyot tévedsz! Akkor gondolkodsz többet, amikor azt észre sem veszed. Utcán, ha mész, vagy íróasztalod mellett gépelsz, netán fát gyalulsz, gondolataid nem hagynak el.
Tégy egy próbát: hagyd abba hirtelen tevékenységedet! Mondd ki hangosan azt, ami a fejedben járt éppen! Írd le egy papírra, és vizsgáld meg! Ha biztató és kellemes, tégy elé egy pluszjelet! Ha nyomasztó, mínuszt írjál melléje! Gyűjts a jelekből egy csokorra valót, és megtudod ki vagy! Ha sok a vízszintes, szükséged van az Úr segítségére.

14. Nagyon kellenek a Földnek a bizakodó, hittel teljes gondolatok. Erre van most szüksége minden létezőnek. Virágjaitokat tápszerekkel öntözitek, hogy mind erősebb, mutatósabb leveleket neveljenek. Kutyát, macskát tartotok, ezeket rendszeresen orvoshoz hordjátok. Ebből divatot csináltatok, egymás felé ezeket mutatjátok, de magatokat nem gondozzátok. Testeteket csinosítjátok, lelketeket rongyokban hagyjátok.

15. Idefenn a lelkek anyagburkot nem viselnek. Mint a csiga, mely házát vesztette, úgy léteznek. A gondolatok itt láthatóak. A gondolat minőségének megfelelően látszik a lélek rútnak vagy szépnek. Tekints szét a világban idefentről velem!
Benézünk egy kávéházba, ahol két barátnő ül egymással szemben. Egyikük fénylő fekete haja, magas homloka, íves, büszke szemöldöke, bár-sonyos tekintete magához vonzza a férfiszemeket. A másik keskeny szájára, halvány orcájára oda se figyelnek.
A mutatós asszony fondorlatos szívével sok embert megkeserített, míg a vele szemben ülő életében sok jót tett. Idefentről így egészen másképp láthatod őket. Az elsőnek a lelke fekete, nyirkos ködként gomolyog, míg a másiké rózsaszínbe hajló fehér, melyet virágillat kísér.
Szomorú a látvány, mert Isten éppen azért adta elsőnek a szép testet, hogy annak segítségével győzze le énje szürke foltjait. Ti itt a Földön könnyebben elfogadjátok a szépet, mint a jelentéktelent. Innen láthatod, hogy Isten hiába adta meg a rút léleknek a javulási lehetőséget, az nem élt vele, pedig ígérte. Így hálálta meg a segítséget.

folyt.köv…

UI:

Mi történik a halál után az indiai temetkezési szokások tüzében?
https://www.youtube.com/watch?v=PaDVkP1gsiU
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 20. Mär 2020, 05:09

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 21. Mär 2020, 01:26

A harmadik szakítás

Kivonatok Tóvölgyi Titusz „A mindenség” című könyvéből

Az embrió-szellemek gyermekkorukból az érett ifjúságba anélkül mentek át, hogy hibáztak volna. Dicső fejlődésnek indulva, engedelmesen rotáltak törvényeikkel és világaikkal együtt. Szellemi látásukkal betekintésük volt a felső és az alsó világokba is, melyek között összekötő izülékek kellett legyenek. Ők álltak a mindenségben Isten és az ellenszegülők között.

A kettős szeretet kifejezését (duálságukat) önmagukban viselték. Két szellem körülvéve egy test által, egyesülve ezen szellemi szeretetben és ölelésben kellett, hogy az újabban létrejövő embrió-szellemek szülei, avagy jobban mondva, fluidba (testbe) öltöztetői legyenek. Mert küldetésük ez volt, azonban hátráltatóan lépett közbe az ellenszegülők befolyása és a szellemek bukása.
A tiszta szellemek megjelenése dühbe hozta a manókat; mert tapasztalták a természet törvénnyel szembeni ellenállásuk tehetetlenségét, alkotási képtelenségüket. Ezen szellemek megjelenése megszégyenítette és elöntötte őket irígységgel, annál inkább, mert az ő korcs alakjuk ezek tökéletes alakjától teljesen elütött.
Amennyiben az uralkodó természettörvény és amazok tiszta fluidja, mint általuk áthághatatlan akadály, nem engedte meg, hogy a 2.-ik napokba (a paradicsomi világokba) betörjenek; elkövettek mindent, ami csak az ő szabad akaratuktól, ellenszegülő értelmiségüktől és behízelgő érzékiségüktől kitelt, hogy amazok kíváncsiságát keltsék fel és ez által az ellenszegülés megízlelésére vágyat ébresszenek bennük. A démonok (manók), ameddig csak az alvilágaik határa engedte (a harmadik napkör világai már alvilágoknak számítottak) , kifejtettek minden erőt. Villanyos szikra szórásokkal árasztottak; színjátékot csináltak, mivel tudták, hogy ama fiatal szellemek tekintetei az ő világukra vannak szegezve és ez felkeltette kíváncsiságukat a tiltott világ (a bibliai tiltott fa) iránt.

A démonok, ezen villanyos világítások közepette, mint eme villanyos fluidok éltető princípiumai működtek, amelyek robbantva és megrengetve kerültek az űrbe. Az ellenszegülők és manók idegnedveinek (periszpiritjüknek, fluidikus testeiknek) ezen villanyos és villogó megjelenése újdonság volt az embrió-szellemek számára, de egy részük azonban ezeket a formákat utálatosnak, rossz szagúnak és kellemetlennek találván, erősen az ő védszellemeikhez ragaszkodott; minden erejükkel azon voltak, hogy az ő világaikkal legyenek szolidarításban. A többi szellemben azonban felbuzdult a kíváncsiság; tetszettek nekik ezen formák és a rotációnak ellenszegülve, saját körükből az űrbe s az ellenszegülők felé vetették magukat.

Ez a 2..-ik napokból háromszoros esést idézett elő: szellemileg, erőileg, fluidilag; egy kidobását a tűzkarikáknak, melyek aszerint, amint kidobattak, a harmadik napok közé helyezkedtek, ezeknek centripetális ereje által vonzatva és egyensulyban tartva. Első esése ez az embrió-szellemeknek. Az egészen tiszta kettős szellemek a paradicsomokban maradtak, melyek a tűzkarikák kidobása után rotálásaikat (fejlődésüket) folytatták. A bukó szellemek mint kettősök hulltak le. Első esésük oka az engedetlenség volt, melyet a második, az érzéki bukás követett.

Esésük által az ellenszegülőkhöz közelebb jőve a manók az ő idegnedvükből a kettősökre érzéki ingert gyakoroltak. A kettősök elfogadó része ízlelte meg előbb ezt a tiltott gyümölcsöt az ellenszegülő szellemekkel való nem szellemi, hanem testi érintkezésben. Ezen érintés mint villanyos ütés, pusztítólag hatott a (delejesen összekötött)kettősökre, átvitetett az adó részre is és ketté váltak, önmagukkal is meghasonlottak, külön nemű érzéki szellemekké váltak. Amint a delejesség villanyossággá, úgy változott át az a tiszta fluidáris testiség sűrű érzékivé.

Az ellenszegülők által nem csak érzékiséget, hanem gőgöt is nyertek a szellemek; ők is akartak nemzeni, alkotni, Istent felülmúlni.
Itt a bukott szellemek szétválása következett be. Az egyik kivált rész képezte az érzéki engedetlen szellemeket, kik a válás következményei által megrémülve, az állatias érzéki szellemektől, azok villanyos fluidjától és visszataszító erejétől, jobb fluidokban váltak ki és a rendes rotációt gépiesen, akarat nélkül, tompultan és ijedten követték. E kevésbé bukott szellemeknek a mélyen bukottak közül való kilépése a szellem, erő és anyagnak a tűzkarikákból való kiválását vonta maga után és következménye lett egy negyedik napköri képződésnek, mely a 3.-ik nap képződésekhez volt hasonló (analógikus).

Ezek a kiválások, amelyből a teljesen bukott részek az alsó világok űrjeibe való esésükkel, egyberagadásokat és szétforgácsolásokat (valóságos anyagi világkatasztrófákat) idéztek elő. A szellemek esése háromféle volt; hasonlított az első eséshez, de csakis az alsó világokban idézett elő kaotikus rázkódásokat. A mélyen esett érzéki szellemek megtompultak és megmerevedtek ezen ütközések és rázkódások közepette. Az Isten törvényeivel szemben tehetetlen, a természettörvények által pedig megkötött manók akaratnélküliségükben látták e katasztrófák által ide-oda taszíttatni magukat, mert tudatosságukat nem vesztették el.
Ezen alvilági káosz, mely a szellemek és tűzkarikák kiválása, a szaporodás, sűrűsödés és túltömöttség következménye volt, egy 5.-ik napköziség képződése által bontakozott ki. Most tehát a 4.-ik napokat a 3.-ik napok körül látjuk keringeni, mint egy naprendszert, körülvéve molekulákkal és parányokkal, melyek ezen kaotikus kohéziójából (összetartó erejükből) fejlődtek ki az 5.-ik napok és keringtek a 4.-ik napok körül. Tehát a fraktál alakzat tovább bontakozik és az új részei mind apróbbak és anyagiasabbak.

A 3.-ik napokban tehát a bűnhődő, de állandó szellemek maradtak éspedig mint napközi, azaz a napokban élő szellemi erők, kik azokat az embrió-szellemeket, kik engedetlenségük és kettősségükből való megválásuk által félérzékileg hibáztak, napközileg, szellemileg és fluidilag magukhoz vonták. Az érzéki, nem gőgös, elvált kettős szellemek, napközileg önnön magukat vonták ki a mélyen bukott fennhéjázó szellemek közül.
A 4.-ik napokba jöttek az érzéki szellemek úgy, hogy ama szellemek, melyek magukat teljesen ellenszegülésnek adták át, a kohéziók káoszában halotthoz hasonlóan megtompulva feküdtek. Ezek tehát mint egy halálban, amazok pedig a félálomszerűség megkötött állapotával a 4.-ik napokban; míglen a megrémült bűnhődő szellemek a 3.-ik napokban.

Ezen szellemi bukás elő lett idézve a kíváncsiság által. Következménye lett a szellemi elfajulás, erőbeli visszafejlődés, anyagbeli sűrűsödés és a kettősségből való szétválás. Az érzéki érintést a kettősök elfogadó része ízlelte meg előbb, - de nem férfiből és nőből állt valaha a kettős, hanem a delej-villanyosság törvényéből kifolyólag: adó és elfogadó részből, ami csak később fejlődött nemivé. Hogy tehát az érintkezést előbb az elfogadó rész érezte meg, az törvény.
Azok közt a szellemek közt tehát, melyek a 4.-ik és 5.-ik napokat lakják – kivéve a manókat - nincs többé különbség az elsődök és az embrió-szellemek között!

A családi leszármazás válaszfala ekként le van döntve; de az erkölcsi válaszfal az fennáll!

A manók kivételek! – Íme a szellemek általános osztályozása, - Isten szerint!


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 22. Mär 2020, 01:37

Sziasztok, most ez egy nagy próba mindenkinek, mondhatjuk úgy is, hogy egy komoly és talán utolsó megmérettetés.
Vigyázzunk magunkra és szeletjeinkre..

Miklos Vandroczki felhívása

Egy nagyon fontos üzenet felénk, magyarok felé...
Amikor bàrmilyen hozzátartozód pozitívnak bizonyul a covid 19-ra, karanténba helyezik, és addig nem fogod látni, amíg teljesen meg nem gyògyul.
Rosszabb esetben, ha elhalàlozik, akkor sem mehetsz el megnézni, ès temetèse sem lesz, csak értesítèst kapsz, hogy meghalt..
Az állam gondoskodik a test eltàvolìtàsàròl is.
Se temetés, se bùcsùzàs. Soha többé nem làtod..
Próbáld meg elképzelni az utóbbi esetet, és mérlegeld, hogy érdemes-e figyelmen kívül hagyni az állam által előìrt dolgokat. Ha belegondolsz, egyedül kell neki végigszenvednie az utolsò napokat, òràkat a szerettei nélkül.
Maradj otthon!!!
Ez azoknak szòl, akik még mindig nem veszik elég komolyan... hiszen csak annyit kérnek, hogy maradj otthon.....
Nem leszel menőbb, ha kijàtszod a kormàny utasìtàsait...

Jeszenszky Zsolt

Sajnos kevesekhez fog eljutni ez a hír, pedig az egész világnak kéne tudnia. De valamiért mindenki szemet huny...
Nagy-Britannia hideget-meleget kapott, amiért egyáltalán fölmerült egy pillanatra, hogy elengedjék a koronavírust, hogy kialakuljon az ún. "tömeges" vagy "nyájimmunitás" - végül nem teszik.
MIndenhol szidják a kormányokat, hogy nem tesznek eleget, nem elég szigorúak, miért nincs még kijárási tilalom, stb. Eközben a szociáldemokrácia fellegvárában, a társadalmi egyenlőség és szolidaritás mintaállamában, a politikai korrektség mekkájában, a végtelenül humánus Svédországban, bezzegisztánok bezzegisztánjában durva emberkísérlet zajlik...
Stockholm órákon belül kifogyhat a védôfelszerelésbôl. Az ottani vásárközpontot (kb. mint a Hungexpo) tervezik berendezni szükségkórháznak. Eközben az üzletközpontok tele, emberek vidáman kavarognak, semmi távolságtartás, ücsörögnek, kávéznak odaben, miközben mellettük ugatva köhög valaki.
Mint a sétáló halottak. Tiszta Atlantisz - vagy a Titanic fedélzete. "Nem süllyedünk! Nem süllyedünk!"
Az egyik nagy kórház közben tervezi, hogyan alakul át majd’ egy több száz ágyas covid-kórházzá. Az orvosok azt számolgatják, elég lesz-e az intenziv hely, és nem utolsósorban azt, hogy tudnak-e további halotthûtô kapacitást biztosítani Stockholmban a meglévô és biztosan nem elegendô ezres nagyságrend fölött. Lesz-e elég hullazsák, és honnan? Hogyan védjék meg a személyzetet a fertôzéstôl, hogy legyen, aki az elhunytak elôre látható áradatát kezeli majd...
Azt mondják, valószínűleg teljesen a cégek, az üzleti élet diktál ennek a magát szociáldemokratának mondó, Stefan Löfven nevű, félig kitanult hegesztônek, aki ma Svédország miniszterelnöke. Nagyobb kapitalizmus van, mint az USA-ban, ahol csak a társadalom számára legfontosabb cégek mûködhetnek tovább, a többi szünetel. Semmilyen korlátozó intézkedés nincs életben. A síterepek is vidáman üzemelnek tovább, az ott lévő bárokkal együtt 499(!) főig. A határ túloldalán a norvégok mindent rég bezártak.
És mindezt a svéd kormány arra a hazárdjátékra, arra az "orosz rulettre" alapozza, hogy a svéd Recipharm cég által is gyártott, egyelőre ígéretesnek tűnő (Donald Trump is beszélt róla) gyógyszer, a Chloroquine beválik.
Imádkozzunk, hogy beváljon...

Ezt most írtam:

Stadionok:

Amerikai barátom elmesélte, hogy náluk mindenki tudja, hogy a stadionok úgy épültek, ha történik valami, akkor pillanatok alatt táborokká lehet átalakítani, és nem lehet egyszerűen kitörni belőle. Kialakításuk miatt, eleve így készültek.

Most ha a magyar stadionok kérdését is átnézzük, akkor lehet, hogy valóban szükség lehet rá.
Milyen céllal?

1. Ha kijárási tilalom lesz a fertőzés megakadályozása miatt és nem lehet – ez logikus – az utcán tartózkodni, de sokan ott élnek, akkor nekik sátrakban helyet alakítanak ki, és ott kell élniük.
2. Ha esetleg elhúzódik és anarchia törne ki –ami már pár országban beindult – a börtönök hamar telelesznek, illetve már így is túlzsúfoltak, és a stadionokból pillanatok alatt börtönöket lehet csinálni, sátrak lesznek a cellák és lőparancs. Védeni kell az ártatlan állampolgárokat.
3. És utoljára egy másik fontos dolog, remélem soha nem fog bekövetkezni. Levelem írása közben jött a hír Olaszországból, hogy az egyik legfertőzöttebb városban nem bírja a krematórium a hamvasztást, más városokba szállítják át a holtesteket.
Egy világvárosban mint Budapest is, ahol kiemelten sokan élnek, és ez érvényes az összes világvárosra, mindenhol van szemétégető. Nagyobb halálozás esetén nem lehet válogatni és egyesével temetni, ilyenkor logikus, hogy a szemétégetőket lehet erre alkalmazni.
Miután én tudom, hogy a halál után van élet, csak a fizikai test semmisül meg, a lélek tovább él a halál pillanatának pillanatában, a test megsemmisítése csak technikai kérdés. Én is hamvasztani szeretném magam és irány a Duna, vagy a kertem. Nincs jelentősége, inkább főleg az ateisták ragaszkodnak hozzá.
Mondjuk ha betartjuk a vírus szabályokat, akkor erre nem fog sor kerülni!

Karsay István Mokka műsor beszélgetés a halálközeli élménye
http://www.youtube.com/watch?v=SCvoNaiB ... e=youtu.be


Kényszermegtérések:

Annyit el szeretnék mondani, hogy legtöbben a háborúban tértek meg és kezdtek el imádkozni az óvóhelyen, amikor hullottak a bombák.
Amikor vége lett a háborúnak rá egy évre már el is felejtették Istent az emberek!
Visszatértek az anyagi világba és visszasüllyedtek teljesen, Istenről - Jézusról el is felejtkeztek.

Most nemsokára újra ez lesz, amikor elviszik a barátaink, rokonai holtestét újra beindulnak az imádkozások.
Ezek az imák odaát már hatástalanok, és a "kényszer" megtérések is, a szellemvilágból a legtitkosabb gondolatainkat is látják..
Itt csak a tiszta szív és lélek számít..ez sok lemondással jár és a SZERETET teljes átélésével és a gyakorlati megélésével...



Karsay István

Budapest, 2020.március 21.

és egy fontos írás:

2020 A próba és változás éve.
Csillagtitkok
https://www.csillagtitkok.hu/cikkek/az- ... dStGlff9F8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 22. Mär 2020, 01:52

Az igazság megközelítéséről

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Már eljöttem az Úr Jézus nevében gyermekem, hogy megnyugtassalak afelől, hogy nem feledkeztem el sem rólad, sem a magam elé vett munkáról, mert tudom azt, hogy téged nyugtalanít a te magad benső érzése és az az aggodalom, hogy a te egészségi állapotod szerint nem leszel képes elvégezni mindazokat a magad elé vett munkákat és kötelezettségeket, amelyekre önként vállalkoztál szeretetből és az ügy szeretetéből. Én látom a te emberileg kiszámíthatatlan állapotodat, mely valóban aggodalomra okot adhatna, ha nem állana melletted az az isteni kegyelem és segítő erő, amellyel már egypárszor megmutatta az Úr az Ő nagy gondoskodását terólad.
Megjegyzés: Eszter médium, bár gyenge és beteges fizikai képességgel megáldottan, de a Névtelen Szellemmel mondhatni erőn felüli munkát vállalt írómédiumként. A szellembölcselet tanításainak hosszú sorát közvetítette késő öregkoráig, amely célból az eredetileg a szellemvilágból hozott életkorát kétszer is meghossabbították a munka elvégzésének érdekében. A munka egy részét, hála a clevelandi magyarok spiritiszta körének sikerült közzé tenni, így ez az anyag is ebből származik, de sajnos nagyon sok kézirat veszendőbe ment és ezt fájlalja is Eszter szelleme, amint az egy Zita médium általi közlésből kiderül.
Megható ezekben a közlésekben az a szeretet és gondoskodás, ahogyan a Névtelen Szellem bánik a megöregedett és betegségében elgyengült médiumával. Képes volt Eszter duálját, Lajos szellemet is segíteni, tanítani és felemelni, hogy Eszter szerető, odaadó és bátorító védszelleme lehessen. Legutolsó Zita általi közlésében elmondja Eszter, hogy Lajossal rendezték már a dolgaikat és tökéletes harmóniában élnek és dolgoznak.
E: 1950 januárjában álmodtam, hogy a saját temetésemet látom, ami engem nagy elégedetlenséggel töltött el, mert tudtam, hogy nem végeztem el a magam elé tűzött munkát, - a halál váratlanul ért. (Eszter a nyolcvanas években távozott az élők sorából.)
N. Sz.: Ez nem ok arra, hogy kételkedjél, mert éppen akkor is egy nagyobb szabású fordulóponthoz érkeztél el, amely már egy régebben lejárt időnek az eshetőségét mutatta meg neked. Neked az már nem kimért idő volt, hanem csak eshetőség. Higgyél abban, hogy vannak az Úrnak kiválasztott szellemi gyermekei, akiket nem kímél meg ugyan a megpróbáltatásoknak nevezett harcoktól, de meg is segíti harcaikban, ha nem is látszik feltűnően ez a segítség, mert ha nagyon feltűnő lenne, nagyobb lenne a küzdelem is, mert a világ fejedelme (a sátán) egyáltalán nem tűri meg az ő uralma, az ő igazsága ellen lázadókat, hátha még egy általa gyűlölt igazsággal (a szellemtannal) próbál zászlót bontani valaki.
E: Az ember látja, hogy vannak papok, akik éppen csakhogy egészen le nem csúsznak az igazság útjáról és vannak médiumok, a közepesnél sokkal hátrább eső tanításokat és igazságokat mondanak általuk, a cselekedeteik is alighogy megüti a törvényesség látszatát, - és mégis sokkal nagyobb megbecsülésnek örvendenek, mint akik nagy lelkiismereti szorongások között csak a teljes igazság mellett akarnak kitartani.
N. Sz.: Akiket ideig-óráig megtűr - világ fejedelme az nem jelenti azt, hogy ők valami előnyt élveznek. Nem! Az ilyen útszéli kis elhullatott igazságokat, amelyeket kiforgatva, átdolgozva dobnak bele az ilyenek a világba, itt is, ott is szívesen fogadnak és nagyon boldogan neveznek a magukénak azok az emberek, akik még csak most kezdenek az anyagi élet vastag puha takarója alatt ébredezni arra az igazságra, amelyért bizonyosan már sokszor kinyújtotta kezét a próbáltatások idején az ő egyéni lelkük, de nem tudta megfogni sem az értelmével, sem az érzéseivel a jobbat, a nagyobbat, mert az egy másik világnak a természetéhez tartozik.
Ez a másik világ pedig nem egy külön világ, nem külön törvény, csak igaz valóság. Ezt az igaz valóságot csak az értheti meg, aki már abban dolgozott és némi eredményre is szert tett. Ezek az eredmények képesítik az emberi világban a szellemet, hogy a „látszatdolgok” mögé láthasson és a valóságot érzékelhesse, lelkében kifejlődött érzékszerveivel. Azért mondja az Úr! „Akinek füle van a hallásra, az hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.” Ezt a belső hallást a fejlődött szellem a maga lelki szervein keresztül látja és hallja, s mivel ő maga hallja, nem idegen előtte, hanem ismerős valóságok ezek, mert magával hozta az emlékezést a lélek.
Tehát visszaemlékezés a valóságra, melyről a testbe zárt szellemnek tudomása van, csak ez a földi életben az anyag sűrűségében elhomályosult. Akik keresnek, kutatnak az igazság után, azok okvetlen találkoznak vele, bármely formában, bármely állapotban, de nem a tőle távol eső, egészen magasrendű igazságokkal, hanem csak azzal, ami az ő lelki színvonalukkal megegyezik. Ebben is eredményeket kell elérni, hogy egy-egy fokkal magasabb rendű világosságban tájékozódni tudjanak az emberi lelkek.
Amíg ez a fejlődési korszak tart, egy-egy szellemcsoport részére, addig összetartanak. És vannak kíméleti időket és állapotokat élők is, akik ilyenkor kiváltságos helyzeteket élveznek, a hitük megerősítésére és egy eljövendő munkás-életre való előkészítésre. Vagy esetleg az addig letakart bűnök és tévedések kitisztogatása céljából próbaéletek elé lesznek állítva, mert „semmi tisztátalan nem mehet be az Isten országába.”
Semmi sem megy hiába, vagy csak úgy találomra, az esetleges kedvező eshetőségek kihasználására, mert mindennek oka és célja van. Minden a legkisebbtől a legnagyobbig valami célt szolgál. Sokszor érthetetlen és felismerhetetlen ez, amíg a földi burkokban vannak az emberlelkek, de bizonyos kiérés után már megmutatkozik a cél és minden vele együtt láthatóvá válik, az ami az „ok” volt, amely bizonyos okozatokat hozott létre az emberi és szellemi élet számára, de inkább a szellemi célok elérése a fő ok mindig, ami azokat a sokszor károsnak és szenvedtetőnek ítélt okokat a homályból a felszínre hozta, hogy a nagyon óhajtott lelki tisztulás és átalakulás létrejöhessen és ezzel együtt a nagy lelki békesség.
A lelki képességek felszabadulásával óriási távlatokba való betekintéssel nagy örömöknek eddig nem sejtett boldogságoknak birtokába jut a lélek. Ezt pedig nem a törvénypontoknak a megtanulásával, ezek ismeretével, vagy erőszakos kényszerekkel éri el a földi ember, vagy a szellem, hanem az egyszerű hittel és a szeretettel és az ebből fejlődő alázatossággal, mely mindezek fölé emeli a lelket.
Az alázatos lélek minden feltétel nélkül hisz és bízik az Isten felőle való gondoskodásában. Nem kérdezi, nem faggatja az egeket, hogy ez vagy az, miért van úgy, ahogyan az van. Nem kutatja a „karma” igazságát, amit úgy sem ért meg a földi ember, mert betekintése nincs és nem is lehet a Gondviselés Angyalainak a munkájába. Az ember még éretlen gyümölcse a Földnek, a szellemi törvények megértéséhez. Bölcsebb dolog az, ha rábízza magát az isteni Gondviselésre és hagyja, hogy életsajkája békén ringjon az élet vizén, míg a kikötőhöz elér.
A Földön minden lélek egyforma egyenruhába öltözik, nincs elsőrendű, nincs utolsó, mert a kegyelem lehetővé teszi, hogy az elsőkből utolsók, az utolsókból elsők lehessenek. Amikor a külső földi burok lehullik, akkor láthatóvá válik, ki mennyit gyűjtött, ki mennyit pazarolt el a kegyelemnek neki juttatott ajándékaiból.
A földi „álom-élet” tévelygő képzelgői gőgös fennhéjázással keresik az általuk elképzelt elsőséges kiválasztottak helyét, de mindig messzebbre és mélyebbre mutat az útjelző tábla és az ott szolgálatot teljesítő szellemek. Az egyszerű és alázatos lelkeket pedig az Úr hívja egyre feljebb magához közelebb. - Ember nem láthat be az Úr kegyelmének műhelyébe, ahol a bűntől megszabadult lelkek új ruhába öltözködnek. Ezek új életre, új világban ébrednek fel, hogy boldogságban eggyé forrjanak mind azokkal, akik a nehéz utat megjárták, az Isten kegyelmére támaszkodva, - egyedül Tőle várva segítséget, mert minden igazi segítség az Isten nevében, az isteni akarat kiteljesedésével történik.
Azért az élet szép és boldog reménykedéssel teljes legyen minden igaz hívő és az Isten útján járó léleknek, mert nem tudhatja, egy Földön élő ember sem, mikor, mire tartogatja az Úr őt a Földön, mikor, mit akar még rábízni és mi a célja földi életével. Engedelmesen szolgáljon, aki szolgálatra van küldve, mert nagy a bér, és még nagyobb az ajándéka annak, aki szeretetből szolgálja az isteni akarat kiteljesedését. Meglátod te is gyermekem, nem lesz okod megbánni, hogy a nehéz terhet türelemmel hordozod...! Isten veletek!

Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 23. Mär 2020, 01:34

Megpróbáltatásul vagytok a földre küldve

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Az Úr szent nevében, Akinek legyen dicséret és dicsőség az égben és földön mindörökké. Ámen. Eljöttem az Úr Jézusnak nevében gyermekem, hogy az új évfordulóban amelyben sok minden teljesedésbe jut, azokból a vágyakból, amit óhajtotok, de: sok minden abból is, amit szeretnétek, ha még nem jönne. Amit sokan szeretnének még a messze jövőbe eltolni, amikor már nem találkozhatnának szembe azokkal az eljövendő eseményekkel, amelyek készen állnak és bebocsátásra várnak.
Ezek, amikor behatolnak és a jelent benépesítik a maguk jelképes formájában, sokan sírnak és jajgatnak, mert csalódva érzik magukat hitükben és reménységeikben, mert nem így gondolták, nem így akarták. Nem így hitték, nem erre vártak, nem ezt volt az elgondolt vágyuk, akaratuk és elképzelésük...
Mindazoknak mondom, akik csalódnak, ne feledjétek soha emberek, hogy megpróbáltatásul vagytok a Földre küldve! Mert nem ez a ti hazátok, a ti otthonotok. Nem ez az a boldogság, amire vágytok, amire készültök, amiért küzdötök, amit a földi életetekben elérni szeretnétek. Nem! Ezt a földi élet nem adja és nem adhatja meg. Mert ez legfeljebb csak kis pihenőket adhat az elfáradt léleknek, hogy újra felvehesse a keresztet és hordozhassa, amíg az Úr leveszi válláról és Ő hordozza azok helyett, akik már-már összeroskadnak alatta.

Ez a földi élet csak előkészítő tanfolyama annak a nagy ígéretnek, amit az Úr itt hagyott az Őt követők részére. Mert Ő járt elől a kereszt hordozásban. Ő járt elől az áldozathozatalban és Ő járt elől az embernek meg nem érthető titkos feltámadásban, hogy az Ő áldozatával megnyílott mennyek kapui kitárulhassanak azok számára is, akik még gyengék és értelmetlenek, hogy ezeknek a mennyei titkoknak részesei lehessenek.
Tehát az ember a maga messze-esettségében sohasem jutott volna el a feltámadás nagy misztériumáig, ha az Úr le nem száll az Ő magasságos isteni világából - ahová az embereknek még a képzelete sem juthat el, mert a bűnbe eséssel elvesztette az arról való képzeletét is. Az örök isteni szeretet azért vette föl a bűnbe és kárhozatba hullottak testét, hogy ezzel ezeket az igazságokat és törvényeket megvilágítsa az emberi szellem előtt, amelyeknek segítségével a lehullott mennyei fénysugár - amit az emberi lélek a maga titkos szentélyében hordoz: isteni szikra - újra kigyulladjon abban az érzésben, amelyet úgy hívnak, hogy szeretetet és világosságot, melegséget árasszon a földi életben maga körül...

Hiszen ez is nagy eredmény, ha maga körül felolvaszthatja a befagyott emberi szíveket, amelyek a megdermedt világon életet, és az élet tiszta örömvirágait fakasztják a szívekben és lelkekben. De az még nem elég ahhoz, hogy az ember itt a Földön boldog tudjon lenni. Az élet a Földön, az elhagyott vadonban való járáshoz hasonlít, ahol minden lépésnél sziszegő kígyók, undok varangyok, vérszagra gyűlő fenevadak és apróbb-nagyobb férgek állják útját a földi élet vándorának, hogy vérét kiszívják és csontjait megemésszék azzal a vággyal, hogy az ő undok testüket feltáplálhassák.

A bűn testét ugyanis, amelyet a boldogság világaiból kirekesztettség után a bukott lélek magára szedett, védelemképpen, hogy az önmaga által alkotott bűnpáncélt megóvhassa az elpusztulástól. Ez, a bűnpáncél-megóvás, ennek kényeztetése, felmagasztalása, a testiség dicsőítése: az emberi lélek elhaladásának, nemesebbé fejlődésének a nagy akadálya. Mert amit az ember cselekszik, mindent a testén cselekszi. Ez a felettébb való testi értékelés áll útjában a lelki fejlődés előrehaladásának. A lélek minden képessége - amit a születéssel magával hozott - a testi életet szolgáló eszközzé lett a földi életben.
Ez az elferdült lelki törekvés nehezedik a földi világ emberére, ez akasztja meg a haladás útján, a megismert jóhoz való törekvését még azoknak is, akik születésük előtt nagy és nemes szándéktól fűtve indultak útra, hogy a jobb, a tisztább, magasabb rendű lelki életet elérhessék, ott egy hosszabb pihenést nyerhessenek és egy még tisztább, még boldogabb állapotban folytathassák az utat felfelé, mert a végcél még messze van, ahol a teljes boldogságot az emberi szellem elérheti.
De a földi élet kárhozatos világához viszonyítva az már a mennyek országának előcsarnoka. Ezt, legalább ezt - ezt az állapotot elérni ahol a lélek már le tudja vetkőzni magáról a külső világ mindent átfogó és mindent belepő porát: ami a lélek minden megmozdulását akadályozó hibás és bűnös nézetét, feltételezéseit, félelmét, az anyagi élet sokoldalú törekvéseit jelenti, - melyeket az isteni Gondviselés úgysem rendel ki a részére - legalább ezt tudjam veletek megértetni és az isteni Gondviselés iránti bizalmat felébreszteni: ez volna az én törekvésem veletek.

Hogy lenne az én munkámnak gyümölcse és a gyümölcsnek magja, amiben az élet tovább folytatódna a te eljöveteled után. De sajnos nehezen érik meg az a gyümölcs, ami a magot meghozza. Az érés pedig sem tőlem, sem tőled nem befolyásolható, mert annak a lelkek áthatottságától az Istenben való bizalmától és attól a szent önátadottságtól kell megérnie, amit minden lélek önmagában termel ki, az Istentől küldött kegyelmi sugárzás elfogadásával. A világ, az élet felébreszti mindazokat a latens meghúzódó vágyakat törekvéseket, amelyek, mint kínzó akadályok útját állják az igaz jó felé törekvő érzéseknek, amelyeket minden testben megjelenő lélek magával hoz születése előtti állapotából.

Minden emberszellem boldog szeretne lenni, ezt viszont semmiképpen el nem érheti sem a Földön, sem a szellemi életben addig, amíg a lélek éretlen állapotban tér meg a szellemi életbe. A Földön is csak a vágyakat hordozza magában, de hiába akarja azt törvénytelen úton elérni, ez csak súlyosbítja a helyzetét és forrongó lelkében csak panasz és elégedetlenség üt tanyát még akkor is, ha célját látszólag némiképpen megközelíthette.
Amíg az isteni kegyelem nem nyújtja azt, addig csak megnyugvással és bízva, reménykedve viheti Isten elé az ember az ő vágyait, törekvéseit, ha még olyan jónak, szentnek és igaznak látszanak is azok az emberi szemek előtt. Az isteni rejtett elrendezésben meg kell nyugodnia az embernek és az meghozza a gyümölcs érését mindig mindenben.

Az ember lelke nyitott könyv azok előtt, Akik a sorsokat intézik. De vannak kegyelmi idők is: tudniillik a megpróbáltatások ilyenkor szünetelnek, de amikor a bűn megsokasodik, az akkor kiömlik és mindent elborít, de akik az Úr kegyelmének megértői, azok megtartatnak a viharok közepette is.
Azért legyél türelemmel és bizodalommal az Úr kezében vagytok és mindenkinek a tulajdon törvénye szerint jár a meghallgattatás és a kegyelem kiosztása. Most a jóságos Atya gondviselő kegyelmébe ajánlva téged és mindazokat, akik a te életutadon társaid a hitben és a szeretetben. Isten oltalmába és kegyelmébe ajánlva téged, aki veled érzek és veled egy úton járok. Isten veled!


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 23. Mär 2020, 01:40

Teremtés, bukás és a megoldás: felemelkedés
https://www.youtube.com/watch?v=hrotkM_ ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 24. Mär 2020, 02:42

A jelképekről 4 rész


Az alábbiakban egy manifesztációban kapott tanítást adunk közre.


16. Ne legyetek hálátlanok! Mindaz, aki az élet kegyelmét visszautasítja, ezt az utolsó lehetőséget most elmulasztja. Fogadjátok el úgy az életet, ahogyan az Atya nyújtja felétek! Higgyétek, hogy az a legjobb ti nektek!

17. Valamennyien egy folyamat végéhez értetek. Testet ölteni, a Földre jönni nektek sokáig nem lesz lehetőségetek. A Föld beteljesítette sorsát, amit vállalt, elvégezte. A Föld él, élőlény csakúgy, mint ti. Azt ígérte Istennek, hogy méhébe fogad benneteket. Elhordta a leszülető testeket, akik egyre nagyobb súllyal terhelték meg. A teher Földanyának már elviselhetetlen. Vegyszerek felmarták a testét, radioaktív hulladékok pusztítják légkörét.
Ami nem kell, amire azt mondjátok, hogy már felesleges, azt a földre öntitek. Nem gondolkoztok felőle, hogy azzal ott mi lesz. Halott anya adhat-e életet ficánkoló csecsemőnek? Ha a Föld nem élne, miként kelne életre az elvetett mag benne? Az élőre öntitek a halott anyagot, a rengeteg mérget, amely lassan kiöli a Földből a lelket.
De ne higgyétek, hogy ezt büntetlenül tehetitek! Földanya rázkódik, a folyók medrei öklendeznek, és hatalmas árvizek keletkeznek. Ez az alázatos lélek, aki titeket befogadott, segítségért kiáltott. Isten meghallgatta és engedélyt adott neki a pihenésre. Földanya küldetését befejezte, így nektek is mennetek kell.

18. Keserves idők jönnek. A Föld félelmetessé lesz. Most fogjátok megtapasztalni eddigi anyaságát, amit, amíg jól ment sorotok, észre sem vettetek. A nyárban tél lesz. A szél ereje másként mutatkozik meg, mint eddigiekben, sehová sem tudtok elbújni előle. Az épületek védelmet többé nem adhatnak nektek. Az áldott Nap titeket nem vigasztal, gépek, esz-közök nem segíthetnek. Minden, amiben bíztatok, cserben hagy benneteket. Csak Istentől kérhettek menedéket. Rajtatok egyedül Ő segíthet. Higgyétek, hogy hatalmas jósága nem hagy el Titeket!

19. Tanuljatok meg imádkozni. Az Úr megtanított titeket erre. A Mi Atyánk-imában benne nyugszik a megoldás minden földi bajra. Ha ezt mondod, meg fogsz nyugodni! Hited függvényében kapsz segítséget. Nem lehetséges, nem fordulhat elő semmilyen körülményben, hogy Isten magadra hagyjon téged. El ne feledd, hogy neved Isten hatalmas lelkében nyugszik. Ő nem bosszúálló Isten, Ő féltőn szeret és könyörületes. Aki utolsó földi percében segítségül hívja, megmenekülhet.

20. Az utolsó időkben sokan fogják mondani nektek, hogy elkéstetek. Bűneiteket fejetekre olvassák, és megpróbálják elhitetni veletek, hogy az igazak közé ti már nem léphettek. Emberek mondják meg, hogy mi Isten ítélete.
Ne higgy annak, aki a reményt akarja elvenni tőled! Lelkedet kívánja az elvinni. Míg remélsz, míg Istenről nem mondtál le, addig megtart téged. Atyád a kezedet sosem engedi el. Őt csak te hagyhatod el, Isten téged so-sem! El ne feledd: ember ember felett nem ítélkezhet. Az ítéletet az Atya kezében van. Mind hamis, aki Őt utánozza ebben. Aki megtartani jött el titeket, elítélheti-e a küzdőket? Csak aki már feladta, annak lelkéhez nem fér hozzá az Atya.
Aki Istentől elfordul ezekben az időkben, saját maga felett mondott ítéletet. Légy szigorú önmagadhoz, de lelkedről ne mondj le! Bűnöd égesse szívedet, és ha a bánat sóját kiizzadtad, töröld testedről le! Hívd segítségül az Urat, hogy tisztítson meg!

21. Amíg mindennapjaidat éled e Földön, add gondolataidat az Úrnak! Reggel, amikor felébredsz, adj hálát, hogy élhetsz! Adj hálát a levegőért, a Napért és esőért! Köszönd meg, hogy tető van fejed felett, hogy az ágyból felkelve van mibe öltöznöd! Ha így teszel, megtanulod észrevenni a kegyelmet, mely körbe veszi éltedet. A hála még több jóra nyitja fel szemedet.
A hála örömmel és békével tölti el életedet, és ezekben az időkben erre van a legnagyobb szükséged. A hálás, örömmel telt szívbe nem tudja befészkelni magát a félelem. A béke nem ad helyet a pusztító rettegésnek. Ha hálát érzel, lelked nem ismeri fel a félelmet. Érzékelni fogod, hogy a körülötted lévők rettegnek, de a pánik, amit keltenek, hozzád nem érhet el. Nem fogod érteni, mitől félnek.

22. Fontosak a reggelek. Légy résen, mikor kinyitod a szemed! Fejedben örömteli, hálás gondolatok legyenek! Küldd ezeket Isten felé, Aki elfogadja tőled, és megjutalmazza életedet! Mindent, ami ennek nem felel meg, küldd el!

23. Ne aggass gondokat a keresztedre! Vedd a válladra, és magasra tartva viseld! Lásd magad előtt a Megváltódat, és tudd, hogy megsegít min-den körülményben!
Ámen.

UI:

A RETTEGÉS KORA - A pszichiátria rémuralma - (Teljes film)
https://www.youtube.com/watch?v=v46tnRNudE8
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 24. Mär 2020, 02:49

Negyed dollár
Egy érdekes történet, és érdemes önismeretet is tartani.
https://www.youtube.com/watch?v=F3i_HtB ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 25. Mär 2020, 06:42

Ada mediális közlés
Kedves földi testvérem az Úr Jézus Krisztusban!
Isten szeretete öleli át a világot még az utolsó időkben is, mindannak ellenére, hogy ez fizikai szemekkel nem látható, de aki a HIT SZEMÉVEL néz, az azzal is lát és minden rossznak látszó dologban is felfedi Isten szeretetét. Akik Istent szeretik, azoknak minden a lelki javukat szolgálja,akik viszont a sátán oltárán áldoznak, azok minden helyzetet az anyagi javaik gyarapítására fordítják. Ezért is teremtenek meg olyan állapotokat, amelyek erre a célra alkalmasak. De, aki minden helyzetben Isten akaratát kutatja, az a legrosszabbnak tűnő szituációban is felfedezi a számára azt az útirányt, amelyet ha követ, felragyog a Krisztus a maga hatalmával és hatalmas szeretetével. Ugyanis minden helyzet, amelyet látszólag a sátán ural, alkalmat nyujt az Istenhez való felemelkedésre. Isten azt is várja el, hogy a földi ember a problémák közepette,a problémák által és a problémákban is keresse és kutassa az Isten Országát és annak Igazságát! Aki így cselekszik, azt a megpróbáltatások közelebb viszik az Istenhez, míg akik nem az Isten akarata szerint igyekeznek eljárni a problémákban, azok messzebb esnek az Istentől. Akik Istenben hisznek és bíznak, azok az Istentől vehetik jutalmukat, viszont akik az emberi megoldásokba vetik hitüket, azok onnan veszik el méltó bérüket. Vigyázzatok tehát, hogy melyik csoportba társultok bele.

A problémákat, melyeket ugyan az emberek hívnak a létbe bűnös hajlamaik kiélésével, azért engedi meg az Isten, hogy a lelkileg szétszórt és a jóléttől elkényelmesedett emberiség újra visszataláljon a kitérőről az egyenes útra. A megszorításoknak mindig is ez volt a céljuk. De mint mondtam, nem mindenkiben váltja ki ezt a hatást a dolog.
Az agg Simeon azt mondta a templomba bemutatandó Gyermekre, hogy sokak felemelkedésére és sokak romlására lesz Izraelben. Igy van ez minden megpróbáltatással is! Amit az ember nem tesz meg a jólétben, azt megteheti a megszorításokban, habár annak van nagyobb értéke, amikor az ember nem várja meg a bűnei visszahatását, hanem mindent az adott helyzetben tesz meg az isteni elgondolás szerint, mert a tegnap hézagát a ma foltjával nem lehet megfoltozni, mert akkor meg a mában keletkezik hézag, mely a holnapra vetíti ki hatását. Ezért kell mindenkor odafigyelni az isteni hangra.
Az utolsó időkben nagyon sok negatív csapódik vissza, de aki Istenben igyekszik élni, azt Isten föléje emeli a ,,karmatikus" igazságok fölé, mert Ő felette áll minden törvényszerűség felett. Azért is nem lehet semmilyen eszközzel jövendőt mondani a hívő embernek mert a kegyelem olyan kiszámíthatatlan eshetőségeket nyújt, melyek a karmatikus igazságok fölé emelik a hívőt. A hívőt Isten veszi a gondoskodásába és egyénileg vezeti, amely vezetési titkokba Isten nem enged semmilyen alacsonyabb igazságnak betekintési lehetőséget. A hívő embert nem a sors igazsága vezeti, hanem a kegyelem, mely feloldozza a bűnök következményeit, ezáltal érvényét is veszíti a sors keze!

Mindezt azért mondom el, hogy higgyetek, ugyanis, rátok, ha hisztek, már nem érvényesek a mai események sem, hanem a hit által mindez fölé emelhet benneteket az Isten.
Természetesen az előírásokat be kell tartani, mert meg kell adni a császárnak ami a császáré, de Istennek is ami az Istené! Ha már minden összeomlik körülöttetek a hitetlen világban, ti akkor se féljetek, mert a hitetek által az utolsó pillanatban is olyan megoldásokhoz vezethet el titeket az Isten, amelyeket előre sem megjövendölni, sem lekövetni nem lehet, mert minden az Istennek történő engedelmességetektől függ, az egyéni szabad akarat révén. Azt meg viszont pontosan nem lehet előre tudni,hogy ki hogyan dönt, hogy a kozmikus hatásokat ki hogyan és mire használja ki.
Higgyetek Istenben és Bennem is higgyetek, mert én legyőztem a világot!!! Ne az ördögnek higgyetek!!!
Isten veletek!
Ada, 2020.03.19.
UI:
Internetes rádiók
http://radio.garden/listen/mix-fm-radio/5UhTv3Bm
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 25. Mär 2020, 06:50

Megszállottságról egy érdekes megközelítésben.
https://www.youtube.com/watch?v=1rRYoLe ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 26. Mär 2020, 05:41

Az igazságnak a lelke mindenre elvezérel titeket - Felvezetés

Zita médium közlése

Szeretném felhívni a figyelmeteket, Krisztus ama mondására, amely így szól: „még sok mondanivalóm van hozzátok, de el nem hordozhatjátok.” Ebből következően vált szükségessé, hogy a mi Urunk, a Jézus Krisztus elküldje a Szentlelket, aki majd minden igazságra elvezérel benneteket. Tehát az Úr Jézus Krisztusnak sok mondanivalója lett volna az Ő tanítványainak és mindazoknak, akik követték és hallgatták Őt. De akik így követték Őt, még azok közül is csak nagyon kevesen voltak olyanok, akik megértették mondanivalójának lényegét. Más helyen mondja, “ha földiekről szólok, nem értitek. Mennyivel kevésbé értenétek, ha az égiekről beszélnék nektek”.
A Krisztus Urunk korában élő ember sokkal előbbre járt a hitben, mint az utolsó idők embere, de értelmi képessége még nem volt olyan fejlett. Tehát többnyire érzelmeivel szívta magába mindazt, amit a mi Urunk, a Jézus Krisztus elhangoztatott; nem annyira az értelmére, hanem inkább az érzelmi világára hatott. Azonban mindannak, ami leíratik és ami elhangzik, két oldalon kell hatnia az emberre. Egyrészt kell, hogy az érzéseket keltsen benne, másrészt, amit hall, vagy olvas, annak meg kell felelnie az értelmi világ fejlettségének is.
A Szentlélek azért küldetett el, hogy amit az akkori kor embere az Úr mondanivalójának mélysége miatt - tehát nem a nyelv nehézsége miatt! - képtelen volt megérteni, azt most az utolsó idők fejlettebb értelmű emberének úgy és olyan nyelven hozza a tudomására, amely számára érthető és világos.
Mivel az egyházak ezt a nagy isteni ajándékot, Krisztusnak eme beteljesedett ígéretét figyelmen kívül hagyják, ezért bár tudják, hogy mit ünnepelnek pünkösd napján, még azzal sincsenek tisztában, hogy az elmúlt kétezer év óta, és különösen most az utolsó időkben, hogyan és miként árad ki a Szentlélek a világra és miként nyilvánul meg különböző körülmények között, különböző formákban.
Az egyik megnyilvánulása bizonyságot szolgáltat arról, hogy van láthatatlan világ, a másik arról, hogy az embernek hallhatatlan lelke van, a harmadik arról, hogy a jövőbe is beláthatnak Istennek kiválasztott eszközei, aztán megint másik, hogy az igazság lényegét felfoghatóvá tegyék és megértessék az emberrel, hogyan, miként és minek a legyőzése árán tudják azokat véghezvinni és megcselekedni.
A mi Urunk, a Jézus Krisztus mindenkoron tisztában volt a múlttal, jelennel és jövővel, mivel Jézus Krisztus ma és mindenkor ugyanaz, aki volt, tehát ahogy tisztában volt az akkori kor gyermekeinek lelkivilágával, felfogóképességével, azon módon már előre látta az utolsó idők gyermekeinek lelki és értelmi fejlettségét is. Mivel, hogy tudta, hogy ezekben az időkben az értelem fog uralkodni az érzések fölött, tehát a kettő nem lesz egyensúlyban, azért az utókor részére mondja azt, hogy mivel az ő korában a sok mondanivalóját az akkori emberek még nem voltak képesek értelmezni, felfogni, ezért az utolsó idők gyermekei részére tartogatja, azaz akkor nyílnak meg teljességgel a túlvilág, a láthatatlan világ magasba vezető kapui is, és akkor jelentkezik újra a Szentlélek, amely az első pünkösdkor is jelentkezett, hogy immáron értelem szerint is minden igazságra elvezesse az embert.
Amíg a régi embernél az érzés hatolt odáig, hogy leszerelte az értelmi világ kétkedését, kételyeit, addig az utolsó idők gyermekeinek a logikus gondolkodás révén kellett volna, illetve kellene eljutni oda, hogy az érzelmi világukban a hit lámpása új erőre kapjon, új világosságot adjon és ezáltal a kettő egyensúlyba kerüljön és történhessen a mai kor lakóival is az, ami az első keresztényekkel történt, hogy végre ők is bejuthassanak a mennyei csűrökbe.


Összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:

Az igazságnak a lelke mindenre elvezérel titeket
Végső elszámolás
A nő és a férfi szerepe a fejlődésben
HANG – Édesapám meghalt
Ámen
Antanténusz
Az ember életideje
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhulVw74 ... Q?e=qbdF44
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint öt évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=eN2HlnTahLw&t=582s
Pál Tamás – Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket
az árjuvéda segítségével - Előadás

https://www.youtube.com/watch?v=cnXZen9 ... 6UsYlMqjT0
Kaló Jenő – Amikor a gonoszság erősebb mint egy vírus

https://www.youtube..com/watch?v=GSomMuRuAKE
Gondolatok a koronavírus-világjárvány idején – Jakab István

https://www.youtube.com/watch?v=spLpfxL0vxY
https://www.youtube.com/watch?v=s6loiu6SDSI
https://www.youtube.com/watch?v=W7g3NxUc270
https://www.youtube.com/watch?v=FOqwO_S6cMw
Réztábla a kapu alatt 1-4
– Romantikus filmdráma Cronin regénye nyomán
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 27. Mär 2020, 06:56

Ada mediális közlés
Kedves földi testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!
Nagy szeretettel köszöntelek benneteket a szellemhazából Szent József ünnepének estéjén, akit azért küldött az emberiséghez a Mindenható, hogy példakép legyen az Istennek történő engedelmességet illetően. Aki ismeri az ő életét, annak látnia kell Józsefen azt a sziklaszilárd hitet, amely átsegítette őt a komoly megpróbáltatásokon. Az előző életében nem mehetett be az igéret földjére egy elhamarkodott cselekedet miatt, de szent Józsefként már oda helyezi őt az Isten kegyelme a leghatalmasabb Messiás szellem mellé mint fizikai keretként védelmezni egy magasabb törvényt az alacsonyabbal szemben, mert ugyanis az alacsonyabb mindig is üldözi a magasabbat. Ha a magasabb kiállja az alacsonyabb támadásait, mindketten haladnak előre. De ha az alacsonyabb győz, mindketten buknak a fejlődésben.
Jézus mellett lenni és munkát vállalni nagyon nehéz feladat volt, ma sem könnyű. De Jòzsef már kisgyermekkorában ,,gyakorolhatta" mindazon erényeket, melyek alkalmassá tették őt arra a feladatra, melyre szüksége volt a hivatása betöltéséhez. Már kisgyermekként idősebb testvérei sokat üldözték ,,mássága" miatt. Már akkor kitűnt jámborsága, és erős hite, a bátyáéihoz viszonyítva, akik irigységből kiközösítették és bármilyen apróságért bántalmazták ha tehették. Ilyen esetekben a betlehemi barlangba rejtőzött, ahol Jézus később született. Tehát jól ismerte ezt a vidéket ès konkrétan ezt a helyet.

Ő is Dávid leszármazottja volt. Apjától sok földet örökölt, melyet legelőnek használt, de művelt is valamennyit. Isteni indíttatásra házasodott. Egy száraz faágat kellett a kezében tartania és amikor felsorakoztak a szüzek, azt kellett eljegyeznie, aki előtt kivirágzik ez az ág. Volt egy előző jámbor legény is, aki próbálkozott, de a faág nem virágzott ki Mária előtt. Igy Józsefé lett a nagyon szép és bájos Mirjam.
Később amikor József tudomására jutott jegyesènek áldott állapota,ez jelentette élete legnagyobb próbáját. Mindent Isten rendelése szerint tett ès mégis cserbenhagyta őt az az Isten, akit kisgyermekkora óta félt és buzgó jámborsággal követett? Még a száraz ág is pompásan kivirágzott és mégis hűtlen lett hozzá az Isten? Egy vilàg omlott volna össze benne, ha hosszú vívódás és tépelődés kötepette a hite nem vitte volna diadalra az Isten iránti hűséget. És amikor átvergődte magát az első nagy hitpróbán, a szellemi vezetői mindent elmagyaráztak neki az isteni elgondolásról. Lelkében ott élt a Messiásnak a várása, hisz Mózesként jövendölt a Messiás eljöveteléről. Birtokában volt az a ,,kehely" mellyel Jézus az új és örök szövetséget kötötte az emberiséggel. Benne volt a szövetség ládájában.
A mai istenfélő embert is érik ilyen próbák, azt hiszem,ezt ti is tapasztaljátok a jelen időtökben. De ha kiálljátok a próbát, akkor Isten továbbvezet titeket és megvilágosodnak előttetek a dolgok, az ami Józseffel is történt, hogy részesei lehettek a saját szinteteken a Messiás megszületésének, vagyis, továbbhaladásotok révén egy magasabb igazság védelmezőjévé és hordozójává válhattok! Ez történt gyakorlatilag Józseffel is. A hitharcának az eredményes diadalra vitele àltal, védelmezőjévé, támogatójává lett egy magasabb törvénynek itt a parázna világban, a szeplőtelenül való fogantatásnak, mint ahogyan az a tőletek magasabb világokon történik. Ott az édesanya mielőtt áldott állapotba kerülne, nagyon felerősödik benne a vágy a ,,fogamzásra" és ezzel a vágyával vonzza be gyakorlatilag a megszületendő gyermeket. Ez történt Máriával is,nagyon vágyott a Messiás megszületésére ès ezzel a nagyon erős vágyával tudott Előtte teljesen megnyílni és a méhébe fogadni. József ennek nyújtott védelmet, egyébként Máriát agyonkövezték volna, mert senki sem hitte volna el az igazságot.
József szerepére tehát elengedhetetlenül szükség volt. Ha ő nem állja meg a helyét, meghiúsul az egész megváltás!

De mindez csak akkor közöltetett vele, amikor már kiállta a próbát.
Ti sem tudjátok testvéreim, hogy ha elbuktok, milyen lehetőséget veszítetek el, de ha megálljátok a helyeteket, megvilágosodik a Krisztus, vagyis a következő állomás, ahol az Úr kitárt karokkal vár benneteket.
Igaz, József ,,harmadik személy" volt a megváltásban, de mint mondottam, ha hűtlenné válik a próbában, meghiúsul az isteni terv. Próbáljátok a magánéletetekre vonatkoztatni ezt az igazságot is, hogy akár hányadik elemei vagytok a megváltásnak, a ti saját magatok számára mégis az első helyen kell hogy álljon a saját magatok üdvössége, hisz azzal, hogy József kiállta a próbát, közelébe kerülhetett a Megváltónak, sőt amikor a Kisded csodálatos módon a világra jött, mint a ,,földi világ képviselője" Mária után, József vehette először karjaiba az újjonan született Gyermeket. Ti is ha helytálltok, a ,,kezetekbe vehetitek" a Kisdedet.
Nagy tehát a felelőségetek de ha helytálltok, nagy érte a jutalom is, mert Isten mértéken felül mér mindazoknak, akik Benne bíznak és szűken, akiknek a szenvedés sz osztályrészük. Tehát egyik sem érdem, hanem minden kegyelemből adatik! A ,,jutalom" Isten szeretetének az ajándéka, hisz semmit sem tehet az ember önmaga erejéből, hanem kizárólag felső segítség révén. Akkor kérdezem én kit is illet meg az érdem, ha nem a Mindenhatót? A szenvedés viszont nem büntetés, hanem a helytelen cselekedetek által megrontott erők helyreállítása, valamint tanulság arra nézve, hogy mi a bűn következménye. Képtelen lenne bárki is elszenvedni azt a mennyiségű negatív erőt, amelyet kitermel. Az Úr viszont azért jött le a Földre,hogy Ő, mint egy hatalmas Messiás elszenvedje mindazt, amit mi képtelenek vagyunk,de az igazság törvénye viszont könyörtelenül be akar hajtani rajtunk. Sokból, mindazoknak az elferdített erőknek a helyreállítása céljából, melyeket bukásai folyamán megrontott. Ezért vállalnak sok szenvedést és önmegtagadást a szentek.
Szent József, ki az Úr mellett megerősödött,a következő életében egy nagyon komoly önmegtagadó életet vállalt remeteségben, Libanonban. De ez nem azt jelenti, hogy a Szent Család bőségben élt, sőt ellenkezőleg, nagyon sok esetben csak egy kis kenyérhéja jutott egész napra eledelül, vagy még az sem. Így volt ez főleg Egyiptomban, ahova a nagy Heródes gyermekgyilkossága elől kellett menekülniük.
Ahol Józsefnek volt hivatása, arra a feladatra ő kapott indíttatást az angyaltól. Igy volt ez az Egyiptomba való menekülés alkalmával is. Ott sok zsidó élt szórványban, akik leszármazottai voltak azoknak a zsidóknak, akik nem követték Mózest a kivonuláskor. József ezeket gyűjtötte egybe és vezette vissza az iszonyú, gyermekáldozatokat felajánló bálványimádásból, az eredeti zsidó hitre. Sok helyen spontán ledőltek a bálványszobrok, amerre a Szent Család elhaladt. Volt rá példa, hogy kis zsinagógát is épített szent József az egyiptomi zsidóknak.

Tehát ha az ember követi Isten akaratát, ha fizikailag nem is, de lelki értelemben rombolja a saját és ezáltal mások lelkében is a mai kor bálványait és még némi keretet is épít az igazságnak, hogy az emberek könnyebben befogadhassák. Sajnos olyan a mai ember, hogy keret nélkül nehezen tudja asszimilálni az igazságot, pedig a harmadik kijelentésnek éppen az a célja, hogy az isteni igazságot keretek nélkül tárja az üdvözülni vágyó emberiség elé. A keretekre eddig azért volt szükség, hogy megkülönböztesse a vallási irányzatokat egymástól, mint részletigazságokat, mert az ember képtelen a teljes igazság befogadására. De az utolsó időkre, akiket Isten a III. kijelentés által hívott meg az üdvösségre, a kereteket leépíti, mert az Új Világban már nem lesz helye a formáknak. Ott már ,,színről színre" látjuk az Istent, vagyis az isteni igazságokat,az eddigiekhez képest. Aki oda bejut, annak ritkább lesz a teste és nyitottabb a lelke a formanélküli igazságok befogadására. Vannak a mai világban olyanok akik megütik ugyan az Új világ mértékét, de még nem nyitottak a tiszta, illetve a formanélküli igazságok befogadására. Az ilyen lelkeknek szükségük lesz egy utolsó tisztulásként a mártírságra. Az Úr Jézus szavai szerint Isten egy szellemi lény, Aki szellemben és igazságban imádókat keres! Akik ki vannak választva arra, mint választottak, hogy bejussanak az Új Földre, azoknak bármi áron is de meg kell annyira tisztulniuk, hogy megfeleljenek minden kritériumnak, igy a formanélküli ismeretek befogadásának is. Ebben a munkában nagy szerepe van Szent Józsefnek, mint missziós szellemnek,aki a következő testetöltésében Libanon vidékén tevékenykedett hosszú időn keresztül. Még életében hatalmas csodák követték, de halála után ezek a természetfeletti események sűrűsödtek és hatásaikban növekedtek. Mindez annak köszönhető, hogy nagyon komoly önmegtagadó életet élt és teljes engedelmességben szolgált Istennek, feletteseinek és rendtársainak. Természetesen hatalmas hite és még nagyobb szeretete szolgáltatott neki mindehhez erőt és kitartást. De nem kell elhallgatnunk azt sem, hogy igen magas szellemről lévén szó, magas és tiszta erőkkel rendelkezett, melyekkel,jól tudott hatni az anyagi világra és a Reá bízott lelkekre. Neki is komoly szerep jutott ki az ,,emberek megváltásából" hisz hatalmas negatív erőket tisztított át munkájával és nagyon sok embernek adott élő hitet és vezette el őket az üdvösségre, még muzulmánokat is! Érdemes tehát kérni a segítségét, mert biztos, hogy segiteni fog. Mivel szellemi állapotban van, ezért a szellemi hazában is komolyan dolgozik a lelkek üdvösségén. Alázatra, engedelmességre és önmegtagadásra irányít mindenkit, akit rá bízott az isteni gondviselés, de alázatosságában mindenkin segít, aki segítségét kéri. Ő is közvetít imákat, pontosabban semlegesít negatív erőket, főként azokét, akik hozzá imádkoznak, illetve, akik a segítségét kérik. Természetesen az Úr származásánál fogva messzemenőleg magasabban járt ebben a ,,feladatkörben" hisz Ő tisztította meg a legtöbb fekete erőt és igy megtisztított állapotban főként azokét, akik hozzá imádkoznak, illetve, akik a segítségét kérik. Természetesen az Úr származásánál fogva messzemenőleg magasabban járt ebben a ,,feladatkörben" hisz Ő tisztította meg a legtöbb fekete erőt és így megtisztított állapotban főként azokét, akik hozzá imádkoznak, illetve, akik a segítségét kérik. Természetesen az Úr származásánál fogva messzemenőleg magasabban járt ebben a ,,feladatkörben" hisz Ő tisztította meg a legtöbb fekete erőt és így megtisztított állapotban sugározta vissza a kitermelőikre. Amikor jött le megszületni, fokozatosan vetkőzte le az isteni erőrétegeit az Úr és hagyta ott a szférákban, ahonnan viszont erőket vagyis emberi tulajdonságokat vett magára áttisztítás céljából. A legalacsonyabb erőrétegeket is, magához vonzotta és helyette minden szférában hagyott valamit önmagából. Ha nem vetkőzte volna le az erői nagy részét az Úr, képtelen lett volna Mária méhéhez kapcsolódni, mindannak ellenére, hogy Mária teljesen tiszta, a paradicsomi tökéletességet elért szellem volt. Tehát már az emberi bűnöktől, negatív emberi tulajdonságoktól megterhelten jött a földre, melyek hatásainak, mint kísértéseknek ellenállva földi tartózkodásának ideje alatt teljesen legyőzött és győzelmének eredményeit itt hagyta az emberiségnek. Ezért van nekünk kegyelem adta lehetőségünk a bűnök felett való győzelemre,melyért csak ki kell nyújtani a kezünket, hogy megkaphassuk azt, hisz ,,... Én legyőztem a világot!" Az Mindazok betegségeinek szellemi produktumát, akiket meggyógyított, akiket tanitott és elfogadták tanait, akik ellenálltak a szavakba öntött haza hívó szónak, ugyanakkor bántalmazóinak és keresztre feszítőinek feléje kisugárzott sötét erőit magára vette, hogy szeretetével és szenvedéseivel átdolgozza tiszta isteni erőkké és úgy sugározza vissza az emberekre, hogy általuk eljuthassanak az üdvösségre. Az Ó szövetségből hiányzott ez a lehetőség, akkor még az eredményekért nagyon komolyan meg kellett küzdeni. Ebből kifolyólag sokkal több volt az elbukás és a szenvedés is. Aki az Urat követni akarja, annak a saját szintjén ebbe a munkába kell belekapcsolódnia, hisz aki Engem követni akar, naponként tagadja meg önmagát,vegye fel a keresztjét és úgy kövessen, mondja Ő. Szinte csak az Ő kereszthalála óta van társmegváltás, vagyis a negatív erők szeretetből történő tiszta erőkké való átdolgozása a fejlett szellemek részéről mint segítség gyanánt, mert a földi ember amennyi negatív erőt kitermel bűnös gondolataival, vágyaival és cselekedeteivel, annyit képtelen semlegesíteni. Ebben nyújt segítséget a részetekre a jelen időkben is Szent József szelleme, mint jelenleg is aktív munkása az Úr Jézusnak. Ebben nyújt segítséget a részetekre a jelen időkben is Szent József szelleme, mint jelenleg is aktív munkása az Úr Jézusnak. Ebben nyújt segítséget a részetekre a jelen időkben is Szent József szelleme, mint jelenleg is aktív munkása az Úr Jézusnak.
Isten kegyelme legyen veletek ebben a nehéz időkben! 2020, III. 19 Szent József névünnepe estéjén.

UI
Esszénus Béke Evangélium
https://www.eletesegeszseg.com/esszeacu ... fbclid=IwA
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 27. Mär 2020, 07:06

Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 28. Mär 2020, 01:57

A 3., 4., 5. Napkör kialakulása és élete

Kivonatok Tóvölgyi Titusz „A mindenség” című könyvéből

Egyenlő lépésben mennek a szellem, erő és anyag átváltozásai; a szellemi átváltozás a szellemben magában és ezáltal az életprincipium jelenségeiben, az erő mozgásában és az anyag sűrűségében rejlik. Először is vizsgáljuk meg a szellem, erő, anyagnak a 3-as napokban történő átváltozásait.
Itt a szellemiprincípium engedetlen; kettős, egyenetlen, erőben taszító, anyagban sűrűsödötten villanyos. Az engedetlenség által a duál egységből szétvált ezen fokú szellemek érzéki vágyakkal bírnak. Azoknak a tulajdonságoknak, melyeket a szellemi principium kifejez, megfelelő alakjuk van; először is a szellemek testesülésében; másodszor az életprincipium valamennyi testesülésében, a növényi és állati világokban is.
Ezek szerint a vágyakozás meg volt ezen világokban mindenütt, de az érzékiség nem volt még testesült formáiban. Ezt a vágyakozást megölni, jobban mondva szellemesíteni kellett. Miután a kettős szellemek, mint egy elfogadó és egy adó principiumban szét voltak válva, ezért ezen világokban is szét volt válva minden: föld, növények, állatok; egy elfogadó és adó principium által voltak telítve, érthetőbben mondva alakot vettek fel. Amíg a szellemek zsibbadtan (latens) feküdtek ezen világok fluidjában, a szellemi princípium a rotáció által élő sejteket és tojásfehérje szerveket vont magához, melyek mindinkább kifejlődvén, ezen szellemek testeivé lettek. A testesüléseik tudomásával bírtak, amint fölébredtek és visszaemlékeztek elkövetett félrelépéseik múltjára is.

A 3..-ik napok szellemeinek a magasabb napok szellemeivel való érintkezésük közvetlen történt. Testük nem korlátozta őket abban, hogy a magasabb szellemeket lássák és beszédeiket megértsék; az alsóbb világokba való betekintésük azonban zárva volt. A megkísértés önmagukban rejlett, rajtuk állt, hogy szellemileg kiművelve, Isten beismerése tisztaságuk eredeti forrásához vezesse őket vissza.
Ugyanezen principiumok és törvény szerint, ámde érzékileg sűrűsödöttebb mértékben fejlődött ki a szellem, anyag és erő a 4.-ik napokban is. A bukott szellemek, mint érzékileg zsibbadt princípiumok feküdtek ezen világok napjainak kifejlődő sűrűbb anyagaiban is. A 4.-ik napok által kétnemű növények és állatok megtörtént éltetése után, az ő álmaikból fölébredtek ezen szellemek is; de mert anyagibb és szervileg durvább volt minden, tehát ezen érzéki szellemi principium szintén durvább szerves csíra anyagot vont magához, amely aztán a szellemek anyagi testét képezte. Érzéki az alakban és kifejezésben, de még mindig nem abban a mértékben, melyet a földön élő emberek érzékinek neveznek.
A szellemek testesülése mindig a világokban létező sejtek és szervi tojásfehérje-csírák szellemi és idegnedvi (testi) vonzásának ugyanazon törvényei szerint történtek, amely vonzás a rotáció által fejlődik alakká. Mivel pedig a 4.-ik napok többszörösített tengely körüli forgással, avagy többszörösített rotációval bírtak, az egész átalakulási turnus sebesebb, de többféle volt.

Ezen világok lakói nem érzékileg születnek és nem érzéki halál által változnak át. Hibáikra való homályos visszaemlékezéssel bírva, egyik testnek másik testbe való átváltozásában, egyik életturnusnak másik életturnusba való átmenésében szunnyadozva és elbábosodva feküdtek. Amint egy turnus a vége felé közeledett, a test is közeledett a bábosodáshoz és átváltozáshoz, amelyből aztán a szellem az ő átalakult testével az újabb életturnusba lépett. A szellemek bábosodása (vegyi átváltozása a testnek), mely idő alatt a szellem szunnyadó, de átváltozási folyamata alatt, környezete mégis látható volt. Ezen szellemek legnagyobb megpróbáltatása és legnagyobb szenvedése ebben rejlik.
A magasabbakkal való közlekedésük itt már nem közvetlenül történik, hanem a jobb szellemek küldetése és ezen világokban való időnkénti megjelenése által; továbbá az ő saját szellemi kiművelődésük és tulajdonágaik által, például az ő szellemi szeretetük; szellemi látásuk; szellemi hallásuk és érzésük tökéletesedése által, mely aztán őket magukat is magasabb szellemekké, sőt testvéreinek közvetítőjévé avatja.
Az 5.-ik napok a szellem, erő és anyagának képződései; a 3.-ik és 4.-ik napok, szellem, erő és anyagának kiválásával történtek. Következésképpen itt a teremtmények valamennyien kétszeresen lefokozott átváltozást szenvedtek. Az 5.-ik napok szellemi principiuma engedetlenséget, dölyföt és érzékiséget tartalmaztak. Ezeknek a szellemeknek esése háromszoros volt. Az 5.-ik napok egyébként átmeneti világok az egészen érzéki 6.-ik és a félig érzéki 4.-ik napokba. A 6.-ik és 4.-ik napok közt mint engesztelő, átmeneti világok léteznek az 5.-ik napok. Íme itt az átmenet a világok szellemi lakóitól az állati lakóihoz. A tojástól az élő fiakhoz; a bábosodástól a fájdalmas halálhoz; a kibábosodástól a fájdalmas születéshez.

Ezek az 5.-ik napok mint átmeneti világok telítve vannak leszármazási átmenetekkel; földbe, növényekbe és állati lakókba. Átváltozásnak van indulva minden létező, minden szerv, minden erő és minden anyag. Az itt élő szellemi lények, félig érzéki, félig szellemi alakok; félig szellemi, félig érzéki testiséggel rendelkeztek. A dölyfös érzéki szellemek, az ő esésük közben, mint az egykori démonok, teremteni akarván, ugyancsak ezeket az idegnedvi fluidáris eszközöket használták hozzá, mi által hasonló érzéki szerveik fejlődtek, de melyek aztán mint test rakódtak le rájuk.
Halálhoz hasonló mély álomba merülve, a rotáció által felébreszttettek az ő érzékileg szervi testükben, tehát testesülve ébredtek fel, aminthogy az életprincipium is testesülésekben és átváltozásokban él és mozog. A különbség csak az, hogy míg amazok testesülésükben öntudatosak (a szellemprincipium által), emezek (az életprincipim miatt) öntudatlanok, gépiesek. Kellett, hogy az 5.-ik napok lakói szellemi tulajdonságaikat, az értelmet, észt és szeretetet, melyek már annyira elfajultak, törvényesen ismét visszaváltoztassák. Ők a törvényhez egy fokkal mégis közelebb álltak, mint a közülük kivált 6.-ik napok lakói. Testiségük egy elágazása volt a szelleminek és érzékinek, valamint ily elágazással bírtak a növényi és állati fajok is. Átmeneti állat-növények; átmeneti madár-férgek, halak; átmenetek a csúszó-mászókból a járókba, a repülőkbe. Ezek a világok telítve vannak átmeneti rétegekkel és csírákkal az ő folyadékaikban és az ő földi üledékeikben. (Ezek ősemlékezetéből származnak a mitológiák világai és teremtményei.)
Amint látjátok, az ősnapokhoz hasonlítva, valamennyi napkör, analóg napköziség; de mivelhogy valamennyi világaikat maguk körül bírják és magukból szülték, lefokozott napköziségnek nevezzük őket. A többszörösített mozgás sebesebb életturnust, gyorsabb anyagcserét és átváltozást idéz elő az 5.-ik napokban. Ezen világok lakói csak nehezen jutnak a magasabb szellemek tanításaihoz és oktatásaihoz, melyek az 5.-ik napokat csak fáradtságos rövid küldetésekben keresik fel. Fájdalmak, szenvedések és fáradozások vannak csírában és keletkezésben ezen világok lakóinak és állatainak számára.
Az értelem, az ész, az Istenről való fogalom, az eredendő bűnről való fogalom csak félig van kifejlődve náluk, amennyiben szellemeik az érzéki szervek nyomását érzik; az ő normális állapotuk körülbelül az, mint ami szomnambula kifejezés alatt ismert itt a földön nálatok. Ez a szellemi és érzéki tulajdonságoknak egy olyan átmeneti állapota, mely által az 5.-ik napok lakói az ő egyéniségüknél fogva nagy gyötrelmeket szenvednek. Vagy igyekeznek érzékileg eltompulni, vagy szellemi fenhéjázásba esnek. Ez az átmeneti állapot legnagyobb megpróbáltatása dölyfüknek, mert ez által érzik az ő alacsony fokozatukat és mélységes esésük megalázó voltát. Maguk körül látják a magasabb szellemeket, anélkül, hogy elérhetnék őket; éppen így látják maguk körül az alantas szellemek tolakodását, amit szellemileg és fizikailag nagyon éreznek.

Ezen kétszeresen szenvedő helyzetnek türelmes elviselése engesztelés és büntetés a számukra. Szellemi fölényeskedések és öntúlbecsülések, valamint erőszakos érzéki kihágások, a halál által alsóbb világokba taszítja őket, vagyis a szellemek egy olyan zsibbadt állapota által, mely bekebeleztetve alsóbb világokba, ott mint ember ismét öntudatra ébred az alsóbb hatodik napkörben.
Mindenütt, minden világtesten a szellem princípiumok tulajdonságai dominálnak, ahol tehát a duálság megszünt, ott mindenben megszűnt: földben, növényben és állatban. Növényben és állatban különvált adó és elfogadó princípiumok nemiséggé lesznek, s mivel ezek tulajdonságokat képviselnek, alakkal azaz kifejezéssel is bírniuk kell. Amennyiben szellem szellemmel itt már csak testi úton érintkezhet, de emberi értelemben vett testiséget már csak a legalantasabb világokban ismernek.
Itt már határozottabb alakban jelenik meg előttünk a földön “reinkarnáció”-nak nevezett többszörös testetöltés. Mivel pedig a 4.-ik napok többszörösített tengelykörüli saját forgással bírnak, amely többszörösített forgás többszörösített rotációs-menetet eredményez, az egész alakulási és testetöltési turnus sebesebb, gyakoribb és többféle lesz ezáltal, vagyis, a szellemek testet öltésének időköre is megrövidülvén, egy turnus alatt sebesebben, többszörösen és többféleképpen következik be, azaz: reinkarnáció által történik.
A reinkarnáció ezzel teljesen világos lesz előttünk, mert a reinkarnációt a test életturnusának rövidsége okozza. Ettől kezdve két élet turnust kell megkülönböztetnünk: egy rotációs és egy reinkarnációs élet turnust. A rotációs élet turnus alatt egy rotációs-menetet értünk, azaz, amíg naprendszerünk ezt a menetet megteszi 26920 év alatt; reinkarnációs életturnus alatt pedig: amíg a saját földünk rotációjával viszonylagos test, (a földi anyagi test) élni képes.
Mit nevezünk szellemi vagy érzéki alaknak; szellemi vagy érzéki kifejezést képviselő eszköznek? Szellem és életprincipium érzékiség nélkül egyformán nincsenek érzéki eszközökre szorulva, amilyenek például az légző, emésztő és nemzőszervek stb. Szellemi szervek azok, melyek a szellem szolgálatára állva, annak közvetítő eszközéül szolgálnak, amilyen a látáshoz a szem, halláshoz a fül, beszédhez a száj és gége szervezete és cselekvéshez a kéz. De mindezek félig érzéki szervek is, mert a test fenntartásának eszközéül is szolgálnak. Tehát félig szellemiek, félig érzékiek; és mert az egészen érzéki szervek is csak felét képezik az alaknak: félig szellemi és félig érzéki az alak is; azaz “ezen lakók félig szellemi, félig érzéki alakok; félig érzéki, félig szellemi szerviségekkel”. Vagyis a mi prototipusaink, még csak félig anyagiasultan, átmeneti stádiumban voltak.

Érzéki testnek nevezzük pedig azt, mely az érzékiség kiszolgálására van hivatva. Érzékiség közé számítunk minden nem szellemi érzést ami a test érzéki és szellemi elágazásait illeti. A testnek két féle funkciója van: kiszolgálni a szellemiséget és kiszolgálni az érzékiséget; félig szellemi, félig érzéki céloknak szolgáló szervezetekkel.. Közvetítőjéül kell szolgálnia a szellemi megnyilatkozásoknak és kielégítésére az érzéki szükségleteknek. Minél inkább tisztul a szellem, annál kevésbé érzéki és minél inkább anyagiasodik, annál inkább az érzékiség szolgálatára állnak szervei is. Szellemi tisztulást, Isten felé közeledés nélkül, az ész és értelem anyagi célú alkalmazásával, elérni nem lehet.
A szellemek elfajultsága, amely egy 6.-ik naprendszer fokozatát követelte, nem illett bele a rotáció csavar mozgásának, menetének pálya körébe, oly nagy lett volna a meneti távolság. Tehát ezen távolság áthidalására kellett még egy naprendszert, azaz napkört közbe illeszteni és lett 5 naprendszer helyett 6 és ennek az áthidalásnak az átmenetiségében kellett érvényesülnie az 5-iknek. Átmeneti napok lévén az 5.-ik napokban egy testi életturnusnál tovább aligha maradtak bennük a szellemek, hanem a javultak mentek feljebb, avagy süllyedtek lejjebb a bukottak.
Ezekben a világokban kezdődtek meg a sűrű testi élet fájdalmai az állatokra nézve is, melyek a szellemek süllyedésének ódiumát viselték. Szerencséjükre nem öntudatosan és a testi szenvedésen kivül más (mondjuk lelki) szenvedést nem éreztek. Testben lévén a testi szenvedés alól kivételt ők sem képezhettek. Így intézvén ezt Isten törvényei.

szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 28. Mär 2020, 02:02

Ma arról beszélek, hogy merjük élni az ÉLETet! párkapcsolat, magány, életcél, szellemi bűnök elleni harc!
https://www.youtube.com/watch?v=YlXvUFk ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 28. Mär 2020, 02:07

Hétvégi filmajánló

Egyenesen át. 1990.
https://ok.ru/video/788285622983
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 29. Mär 2020, 08:01

Látomány Magyarországról
(Zita médium által)

Ezt az érzést már ismerem... emberi tudatomban tisztában vagyok azzal, hogy itt ülök közöttetek, de a szellemi tudatom egészen mást vesz észre... azokat az érzéseket érzem megint, amiket több ízben éreztem, amíg Magyarországon jártam. Most ismét úgy érzem magamat, mintha egy nagy-nagy kapuban ülnék és a kapu rendkívül huzatos. Még csak azt sem tudom meghatározni, hogy milyen irányból ostromolják e kaput a szelek: Keletről-nyugatra?... Északról-délre?... de minden esetre érzem, hogy huzatos..
Ez a mai Magyarország... Egy ilyen hatalmas, nagy kapu, ahol állandó fluidcsere van és azt hiszem, hogy ez okozza ezt a nagyon erős huzatot, amit észlelek. Sok minden beáramlik ezen a kapun és sok minden kiáramlik innen. És ahol már ilyen erőteljes a szél, azt gondolom, hogy abból később vihar is kerekedhetik. A különböző elvek és eszmék is itt birkóznak meg Kelet és Nyugat között - értem a Kelet alatt mindazt, amit a leomlott társadalom Keletről maga után hagyott és a Nyugat alatt azt az Isten nélküli anyagi világot, amelyet felépített.
És Délről is betör mindaz, amit otthon úgy mondták, hogy Balkán, de én szellemileg nem úgy észlelem, hanem inkább úgy, mint ami indulat, ami gyűlölet, ami harag, ami ellenszenv minden jó és igazzal szemben. Sőt, van benne határtalan irigység is, és ezek mint a légköri örvények, mint a felhők, különböző rétegekben vonulnak és újabb veszélyt hozhatnak a térségre... bár én nem térségnek, hanem az én édes Hazámnak érzem. És szintén csak az érzéseimre támaszkodva mondhatom, hogy ez a légkör olyan, amilyen légkör nincs sehol másutt...
És ez a légkör az emberi lelkek csoportját - már akik érzékenyek erre - átitatják ezzel a lelkülettel, mint ahogyan én is átitatódtam otthon. Akik ezzel a lelkülettel átitatódnak és - hát így kell mondanom - ezen keresztül a lelkük érzékennyé válik ezekre a különböző szellemi fluidokra és szellemi behatásokra, azoknak itt a kapuban „szeme lesz a látásra és füle lesz a hallásra”. És sokakat megérint és megihlet a Lélek: és sok-sok olyan lesz - nem mondhatom azt, hogy médiumi képességgel rendelkező, mert nem csak azt értem alatta, akik feltűnő módon médiumokká válnak - akik a szellemvilágba is bele fognak látni, bele tudnak fogódzni, tehát az anyagi világ mögött a szellemi világot is érzékelni fogják.
És mégis-mégis, az egész nemzet nagyon nagy nyomás alatt nyög és nyögni fog a jövőben is, mert a kapun kívül és belül őröket állít fel az ellentét. Mindent elkövet az ellentét, hogy ez az igazság, ami itt jelen van, ne terjedjen, és hogy azok az emberek, akikben megvan a képesség az igazság befogadására, ezt ne érzékeljék. Ezek a felállított őrök igyekeznek mindent szétkaszabolni, hogy ne tudjanak ezek a fluidok összefolyni és újra és újra megkeverik a Délről és Délkelet felől jövő nagyon erős gyűlölethullámokkal. Tehát az emberek élete meg lesz fojtva, le lesz fogva; az ellentét megvonja a javakat mindattól, ami lelkileg fontos lenne. De mégis azt tudom mondani, hogy ez a talaj alkalmas - ez alatt nem a földi talajt értem, hanem a szellemi talajt - ennek az igazságnak a továbbvitelére.
Ez az igazság, mint pásztortűz az éjszakában, már a világban itt is, ott is, amott is ég, de a tűz központja itt van... Ezt a tüzet valahogyan biztosabb helyre kellene helyezni, vagy valamivel körül kellene venni, hogy ezek az erősödő szelek ki ne oltsák... Mert ha kioltják - és ez az ellentétnek a célja! - akkor nemcsak ez a kis ország, hanem az egész emberiség is sokkal szegényebb lesz és a választottaknak is sokkal nehezebb lesz megküzdeni azzal, ami még hátra van. A világosság itt fektettetett le, innen áradt... a tűz még mindig itt van, a parázs még nagy tűzze éleszthető, csak amint mondom, minden olyan huzatos... fúj a szél Keletről-nyugatra, Északról-délre.
Aggódom, hogy a huzat el ne hordja azt, ami érték, és az igazság nehogy olyan kézre kerüljön, amely a szellemi értékeket elprédálja... Ezt a kaput nem lehet bezárni, ez a kapu nyitva volt, nyitva van és nyitva lesz... ezen a kapun örökösen vonulnak át emberek, elvek, eszmék Keletről-nyugatra, Nyugatról-keletre, Délről-északra. Ezen a kapun mindenkor beáramlottak különféle eszmék; ezen a kapun beáramlottak azok az eszmék is, amelyek a keresztény elv és eszme ellen törtek és most is beáramlanak azokkal az elvekkel és eszmékkel, amelyek a régmúltban értékesek voltak, de amiket már a krisztusi eszmékre kellett volna becserélni és felváltani.


Szemlézte:Bíró László
__._,_.___
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 30. Mär 2020, 03:29

A legjobb útitárs. „Halál! – Hol a te hatalmad?!"

Névtelen Szellem Eszter médium által 1970. március 12.

Már én vagyok itt az Úr Jézus nevében. A legutóbbi alkalommal megzavarták a vendégek az órát és most szeretném kiigazítani és átnézzük azokat a régen megírt részeket, amelyeket egybe szeretnék állítani - megnézem az utóbbi írást.

Tehát ott hagytuk el, hogy a földi élet után a lélek nem érzi jól magát, még a legnagyobb dicsőség közepette sem, mert látnia és éreznie kell azokat az érzéseket, amiket okozott még akkor is, ha azokat a másik lélek helytelen viselkedése váltotta ki. Nem marad semmi el csak úgy - észrevétlenül - az emberi lélekben és mind az elkövetőnek, mind az elszenvedőnek a lelkében megmaradnak az emlékek, helyet keresnek, hogy jó vagy rossz forma szerint valamiképpen tovább élhessenek, amíg egy végső igazságban befejeződhessenek.

Ezt a végső igazságot keresi mindenki - azért, hogy részben befejeződjön egy olyan munka a részére, amit ösztönszerűen érez - hogy valakinek a részére - mint igazságot - be kell fejeznie, mert félig befejezetlenül nem maradhat. Aki igazságtalanul megbánt valakit, ami annak fájdalmat okozott, azt igyekezzék még földi életében kiegyenlíteni - nemcsak látszatosan - hanem igaz megbánással a lelkében, mert minden jó és minden rossz helyet keres és talál a lélek életében.
Ezek a helyet kereső érzések - kiegyenlítés végett - újra találkozást keresnek akár a szellemi, akár a földi életben. Azért nagyon sokszor szülő és gyermek között, testvér és testvér között, hatalmas úr és szolga közötti egyenetlenség és egymás megbántásának fájdalmas következményei vannak, amiket csak kiegyenlítéssel lehet rendbe hozni. Ez a legnehezebb az eltitkolt bűnök és azok kiegyenlítésénél, mert csak kerülő utakon juthatnak ismét közelebb egymáshoz. Ezek a kerülő utak külön próbákat eredményeznek, ha a lelkek nem tudják érzéseiket ellenőrizni.

Azért szeretném ezt a dolgot nagyon a jelen életetekben a figyelmetekbe ajánlani, mert ti, akik egymást a szellemi testvériség szerint köszöntitek, több és erősebb szállal vagytok összekötve, mint a vér szerinti testvérek. Akik csak földi test szerint rokonok, azok nem ismerik egymást, mert a múlandó testvér „egy pár” testtől származik, de a lélek ki tudja milyen mély kapcsolatok folytán, milyen nehéz úton került egymás közelségéhez.

A testnek a halál után nincsen kapcsolata azután a másikhoz, mert porrá lesz az, és a porban nincsen emlékezés, de van a léleknek és a szellemnek, mert jelentősebb a szellemi kapcsolat, mint a földi test és vér kapcsolata. Azért a szellemi, egybehangolt lelkiség közös utat választott mindegyik részére, amely út nem vész el a halál tájékozatlanságában, hanem egyre jobban világosodik és bizonyosodik a lélek világában, ahol az egymásra talált emberi lelkek valójában egymás testvériségét megismerve egymásnak segítségére sietnek, mert a lélek egymásra találása nagy örömöt jelent az érkező részére.
Mind a földi életben, mind az eljövendő életben nagy segítségére lehettek egymásnak, ha már a földi életben megalapozott érzelmi és értelmi kapcsolattal egybe vagytok kötve. A testi alap megszűnik a halál pillanatában, mert sem nem látja, sem nem hallja maga mellett azt, akit talán szeretett, de a lélek eltávozása a testi burok elhagyása után is felismeri és megérzi annak közelségét, akit szeretett.

Az imádságban való felkeresése egymásnak - különösen erős vonzást gyakorol az eltávozott lelkekre egymás felé. A szeretet erősebb a halálnál, hatalmasabb a gyűlöletnél és akik így szeretik egymást, azoknak a részére úgyszólván nincs halál, csak egy rövid időre való eltávozás egymástól, amit a szeretet áthidal és minden úgy folytatódik, mint azelőtt, csak nem a testen keresztül, hanem a lélek közvetlen érzésein keresztül.

Azért ne féljetek a haláltól, csak a bűntől és a velejáró bántó és fájdalmas beszédektől és ezektől az olyan félreértésektől, amelyek megzavarják az élet útját. A szeretet, az egymás megértése a legjobb útitárs a Földön. Tehát tanuljátok meg a szeretet cselekedetét magatokévá tenni, hogy ezt találjátok meg az első pillanatban, amikor megérkeztek a szellemi otthonotokba.
Most Isten áldása legyen veletek, ha jól lesztek felkereslek benneteket legközelebb.


Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 30. Mär 2020, 03:31

Csoportos katasztrófák szellemi magyarázata. A 150 fős svájci baleset magyarázata.
https://www.youtube.com/watch?v=2rs-nwT ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 31. Mär 2020, 04:49

Félelem

A félelem egy olyan gondolat teremtő energia, mely láthatatlanul dolgozik, sok estben lappang a tudatalattiban, és amikor lehetősége van, akkor energiájával megnyilvánul.
A félelem energiája ugyanolyan energia, mint a pozitív gondolkodás energiája, és a hatással van életünkre!

Amitől félünk nagy eséllyel, akár nagyon hamar bekövetkezik, csak az alkalomra vár a negatív energia, hogy működjön.

Hogyan lehet védekezni a félelem ellen?

1. Nagyon fontos dolog tudni, hogy semmi nem történik „véletlenül”, minden a mi érdekünkben történik, a rossz is, nevelő célzattal, útjelzőként, és később fogunk csak rájönni arra, hogy mi miért történt velünk, így bölcsen fogadjunk el mindent. Mert mitől félünk? Attól, hogy meghalunk esetleg? Úgyis meghalunk! Mindenki, kivétel nélkül, de miután szellemünk örökéletű, így csak „játékteret” váltunk, és végre visszamehetünk a szellemi barátaink közé, akiktől nehéz volt megválni leszületésünkkor. Ezt a gondolatot magunkévá kell tudni tenni!
2. Ha Isten hitünk töretlen, és bízunk a Teremtő és a szellemi segítőink bölcsességében, akkor rájövünk, hogy minden egy csodálatos terv szerint történik a mi érdekünkben. A földi kincs egy mulandó dolog, és semmit se hoztunk és semmit se viszünk magunkkal az anyagi világból, hiszen itt minden mulandó, és az enyészeté lesz.
3. Fogadjuk el, hogy az élet egy játék, és mi vagyunk benne a játékosok, és a rendezője is az életünknek, és pozitív gondolkodással a lehető legjobbra át tudjuk alakítani, természetesen a karmikus és életfeladataink szűk korlátai között. Ne akarjunk ellenkezni a karma hullámaival, hanem sodródjunk vele, és hozunk ki belőle mindent, amit csak tudunk. Fogadjuk el azt az élethelyzetet, ahova születtünk, és annak a „játéknak” feleljünk meg. De ismerjük fel a helyzeteket. Ne akarjunk többet, amint ami van nekünk, legtöbb embernek az a baja, hogy nincs megelégedve a helyzetével, sorsával, és mindig többet akar. Ne akarjunk egyre többet, és többet… Élvezzük a földön töltött idő minden pillanatát. Emlékszem gyermekkori butaságaimra, amit akkor nagy katasztrófáknak éltem meg, és ma szép emlékek, amin sokszor jókat nevetek magamban!
4. Ha elvesztünk egy társat, akkor gondoljuk arra, hogy milyen jó neki, mert már kiszabadult a test börtönéből. Ha elveszítjük vagyonunkat, gondoljunk arra, hogy Istennek terve volt ezzel, és Ő akkor is gondoskodik rólunk akkor is, ha egyedül érezzük magunkat. Mindenen a HIT tud a legjobban átsegíteni! Az ÉLETJÁTÉKBAN benne van a jó, és a rossz törvényszerűen, mert sokan csak a szenvedés által képesek tanulni, de ha átlátjuk a szellemi – spirituális feladatokat, történéseket, akkor egyszerűbb, és szebb lesz az életünk.



Karsay István

UI:

Biblia mp3 változat
https://vmek.oszk.hu/08800/08820/mp3/in ... UpCUtBe05c
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 1. Apr 2020, 00:39

Ada 2020.március 30.
Kedves földi testvéreim a mi Urunk Jézus Krisztusban!

Isten aggódó szeretettel figyeli lelketek rezdüléseit és reagálni igyekszik minden lelki megnyilvánulásotokra az Ő hatalmas szeretetrezonanciáival, hogy megnyugodjék a lelketek a megpróbáltatások közepette, mert nem kívánja egyetlenegy gyermekének sem a bukását, hanem, hogy megtérjen és éljen! Ennek érdekében tesz mindent,amit tesz, mint egy jó szülő, aki tudatosan neveli gyermekét.

Isten benneteket az Örök Életre nevel, az Örök Boldogságra, hisz a szent Fia által helyet készíttetett a magasabb szférákban. Mindannak ellenére, hogy az Isten nem büntet, hanem a meglevő negatívokat fordítja vissza kitermelőikre, ezzel is azon munkálkodik, hogy minden Ő gyermeke átmehessen a halálból az életre. HIGGYETEK ISTEN SZERETETÉBEN! Higgyetek, hisz Ő nem hagyott el benneteket! A megpróbáltatások közepette is veletek van, sokkal, de sokkal közelebb áll hozzátok, mint amikor derű ragyogja be életetek egét. Isten személyválogatás nélkül mindenkit szeret! De ebbe rendületlenül hinnetek kell!!! Ugyanis a hitnek erejével vagytok képesek magatokhoz vonzani Istent, vagyis amekkora a hitetek, annyira vagytok képesek megnyílni az Ő hatalmassága és mindenhatósága előtt. Aki Istenben hisz, nem csalatkozik! Maradjatok meg az élő hitben, hogy Isten védelmében részesítsen benneteket. "Kérjetek és kapni fogtok, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyílnak néktek a Mennyek Kapui!" Tartsatok össze a szeretetben, hogy egységre jussatok, hisz egy hatalmas szellemi egységnek vagytok a részei, mely egység veletek van és Isten nevében, a szeretet szálán mindenkoron a segítségetekre siet, ha Isten felé igyekeztek emelni a lelketeket. Imádkozzatok, hogy ne legyen rajtatok úrrá a pánik! Kérjétek a szeretet Istenét, hogy küldjön térségetekbe olyan angyalokat, akiket a Jelenések Könyvéből ismerhettek, akik csészéikből a jelenlegi problémákra öntenek ki megfelelő "fertőtlenítő fluidokat." Továbbá tudjátok azt is, hogy a járványokat, a betegség szintjének megfelelő szintű szellemek terjesztik. Kérjétek az irgalmas Istent, hogy angyalai segítségével üldözze ki térségetekből őket!

A magyar nép hordozója az isteni Igazságnak, ezért kapott egy nagy hatalmú őrangyalt, csak hathatósabban kellene kérni oltalmát. Össze kellene fognotok és mindannyian ugyanabban az időben közösen imádkozni az isteni védelemért és a térség "sterilizálásáért." Együttes erővel, ha egyesítitek gyertyalángjaitokat, akkor az nagy lánggá fog növekedni és akkor sokkal többet értek el, mint külön külön. "Ha ketten vagy hárman az Én nevemben összejöttök, Én veletek vagyok." Ebben az esetben mi is könnyebben tudunk segíteni. Mindenekfelett Istenben higgyetek és Tőle várjátok a segítséget és a megoldást, akkor győzni fogtok. Jó lenne minél többen fognátok össze az országban, talán a nagy Magyarországon, és ahol csak testvéreitek vannak, a közös imára, hogy mihamarabb, minél nagyobb eredményeket érhessetek el. Ha böjt is párosulna az ima mellé, még eredményesebb lenne a munkátok.
Isten adjon mindehhez kegyelmet, hitet és erőt!
Isten kegyelme legyen veletek!

UI:

MOTIVÁCIÓ! Nézd meg minden nap! Minden Reggel!
https://www.youtube.com/watch?v=iNn-VH5Lx58
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 2. Apr 2020, 00:18

Útbaigazítás az igazság harcosainak – Felvezetés

Részlet Zita médium közléseinek „Lélekben és igazságban” című könyvének első kötetéből - 1986.február 27.

Különleges közlésnek lehetünk tanui, amelyben egy századnyi, a második világháborúban elhunyt magyar katona szellemének századparancsnoka nyilatkozik a rövidesen esedékes csoportos testetöltésükről magyarként, hogy az utolsó időkben “az igazság harcosaiként” segíthessék a magyarság megmaradását és szellemi felemelkedését.
Készen vagytok? Mondjátok mindannyian: készen vagyunk! Amennyiben nem lennétek készen, várni fogok. Várni fogok mindannyiótokra, mert együvé tartozunk, mert összetartozunk! Nem csak a múlt, a jelen is összeköt bennünket; sőt, nem csak a jelenünk, a jövő is közös a számunkra. Amennyiben nem készültetek el, akkor mindannyian imádkozni fogunk, imádkozni annak érdekében, hogy egyetlen egy se maradjon le közületek.
A századparancsnok továbbra is én vagyok. Jó, mondhatjátok, hogy azok az idők, amikor jóban, rosszban, szenvedésben, nyomorúságban és végül halálban együtt voltunk, elmúltak. De ez az összetartozás továbbra is megmarad, ez továbbra is fent áll. Azt mondják itt, hogy negyven egynéhány esztendő múlt el, amióta mi a földi világból ide, együtt, tömegesen átkerültünk. Bizony mindannyian fiatalok voltunk, bizony mindegyikünket korán kaszálta le a halál. Egyetlen egy sem volt közöttünk, aki megérhette volna a harmincadik életévét. Bizony nem.
És íme, Isten kegyelméből az útra, a feladatra, a munkára harcra, a küzdelemre újra, újra, újra készen vagyunk! Átnéztétek életeteket jól és alaposan? Megnézte mindegyiketek, hogy mi volt a gyengéje, miben marasztalta el a törvény, mit rótt fel neki? Mert ha nem nézte meg alaposan, akkor javítani sem tudja. Beláttátok hibáitokat, beláttátok mulasztásaitokat, beláttátok bűneiteket? Mert csak így lehet új életet kezdeni. Mert ha meg nem erősödtetek ezalatt az elmúlt 16-20 esztendő alatt, amíg a törvény gyúrt bennünket, akkor nem vagytok méltóak, hogy a Föld színére tegyétek lábatokat.
Nem elég, hogy mindent átnéztetek; a tanulságot is mindannyiótoknak külön-külön le kell belőle vonni. Közös lesz a testetöltésünk: így csoportosan - hallottátok a kijelentést, így csoportosan - kerülünk a Nagyalföldre mindannyian együtt. Mindazoknak a követelményeknek szilárdan meg kell felelnünk; mindannyiunknak utolsó próbálkozása ez. Ha most mindazt, ami még, mint hiány, életemben és életetekben felmerült, ki nem javítjuk, át nem változtatjuk, önmagunkhoz sem leszünk elég kemények, kemények és szigorúak, akkor mindannyiunknak vége! Nem szeretném látni, hogy azon a napon, amikor visszatértek és visszatérünk, egy is hiányozzék közülünk!
Hallottátok: tömegkatasztrófa fog életünknek valamikor véget vetni. Ne remegjen meg a szívetek és lelketek! Félelmet nem ismerhettek! Gyávákra, határozatlanokra, tétovázókra nincsen szükségem. Nem vagytok ti anyámasszony katonái! Ha a múlt életeteket a haza oltárán áldoztátok, akkor most sokkal nagyobb úrnak fogjátok azt feláldozni. Sokkal nagyobb úrnak; mert ez az Úr sem mulasztást, sem gyengeséget, sem erkölcsi lazaságot nem ismer. Mindazok, akik életüket adják a hazáért, szent dolgot cselekszenek. De akik életüket adják egy nagyobb, szentebb igazságért, azok még nagyobb dolgot cselekszenek.
Ezek az idők nehéz idők lesznek! Láthattátok, tudomást szerezhettetek róla, hogy a Földön hogy fog láncaitól elszabadulni a gonosz. Láthattátok, hogy ez az ország, ez a haza - mert ismét és újra a hazátok lesz ez az ország - újra megtapodtatik……….

Összeállította: Bíró László


A csatolt anyagok listája:
Útbaigazítás az igazság harcosainak
Előképek jelzik a jövőt
Adai mediális közlés a járvány idején - 2020.03.30
A szellemek fejlődésének kezdete a teremtésük után
HANG - Beteg gyermekem hogyan gyógyulhat meg hitem által?
Apró szellemtani gondolatok
Szakács Gábor_Atilla király és népe
Ültess gyógyítófát
https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhulqsqd ... A?e=AFFzr9
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint öt évre visszamenőleg.

https://1drv.ms/w/s!AsgSMxsrdSeGhulYdKh ... g?e=6q5dvR
Karsay István_SBK szellemtani 2020 áprilisi hírlevél

https://www.youtube.com/watch?v=pa7WTlZIc4E&t=7s
Szőlősi Ildikó – Feltárulnak a titkok 1-10 részek
A hivatalos média ezeket a témákat tabunak tekinti és nem beszél róla

https://www.youtube.com/watch?v=SI39bxxIuuY
Az elveszett kislány – Izgalmas és megható filmdráma

https://videa.hu/videok/film-animacio/s ... J5on_SahHA
Szállnak a darvak – Romantikus háborús filmdráma
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 3. Apr 2020, 00:54

Korszakváltás és világméretű katasztrófák. Karsay István előadása
Koronavírusról pár mondatban

Korszakváltás és a katasztrófák. 1. rész
https://www.youtube.com/watch?v=aZ22mcd ... e=youtu.be

Korszakváltás és a katasztrófák. 2. rész.
https://www.youtube.com/watch?v=jKUhcTI ... e=youtu.be

Korszakváltás, világméretű katasztrófák.
- Korszakváltás rövid lényege
- Föld átalakulása először lassú, majd hirtelen fog bekövetkezni nagyon sok változás,.
- Mediális közlések a föld átalakulásáról
- Korona vírus és más vírusok.

Mit mondott Jézus 2000 éve?
„Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön
Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”

„A miképpen pedig a Noé napjaiban vala, akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.
Mert a miképpen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne.
És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.”

Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem. A ki győz, megadom annak, hogy az én királyiszékembe üljön velem, a mint én is győztem és ültem az én Atyámmal az ő királyiszékében. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.

Tamás Evangelium idézet:

Tanítványai ezt mondták neki: Mikor, mely napon jön el a holtak nyugalmának napja és mely napon jön el az új világ? Ő ezt mondta nekik: Amit vártok, eljött, csak ti nem ismertétek föl.

És egy érdekes megfogalmazás:
Megvilágosodáskor az ember olyan, mint egy betörő, aki előbb elmegy létrát lopni, majd felmászik az emeletre, betöri az ablakot és bemegy. Később észreveszi, hogy a földszinten nyitva volt az ajtó. A legviccesebb benne, hogy később rájön, hogy a saját lakásába tört be!

Kapcsolódó anyagok.

Paradicsomi világok és a Föld kapcsolata
Elmondom a paradicsomi világok fogalmát, a Föld kialakulását és annak kapcsolatát. Fontos szerepünket jelenlegi életünkben,helyzetünkben.
Feladatainkat, felelősségünket.
https://www.youtube.com/watch?v=tK61vaM ... e=youtu.be



A Föld várható katasztrófái

Az előadásomban elmondom többek közt, hogy az Adriai tengerből majd egyszer egy nagy tó lesz. Pontos időt nem tudjuk, előrementem az időben 2-300 évet.

Nemrég volt egy földrengés Magyarországon (is), és akkor elmondta egy geológus, hogy ez azért van, mert Afrika és Európa földrésze elkezdett közeledni egymáshoz, eddig erről nem is tudtam!
Néha utálom, de eddig minden bejött amit 20 éve elmondok....nagy rése már megvalósult..va amit 100 éve mondtak el, és már bizonyított mert megtörtént, és sorban jönnek a történések amiről beszélek a videón.
Most néztem videót 2013-ban készítetem.


Az az érdekes ebben a videóban, hogy ez a videó 2013-ban készült, akkor javában építették a horgásztanyákat..itt is parkoló készült miközben készítetem az előadást,.. 2017-ben jártam erre újra itt, azóta a környék horgász paradicsoma egy mocsárrá változott, elhagyták a házakat, minden szétrohadt, az enyészetté lett.... Pár év kellett csak hozzá.. eltűnt a tengervíz, lehet, hogy gátat építettek közben valahol, vagy valami más történt..... furcsa volt sétálni az akkori gyönyörű faházak között, most minden szétesett, viharok, időjárás elvégezte a maga munkáját... kicsit találóan a Föld is így fog átalakulni, és rövid idő alatt!

https://www.youtube.com/watch?v=Ko9ssE6 ... dp43bevqb0


Megtérő ima
https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw

Jézus visszajön... készen állsz?
https://www.youtube.com/watch?v=L2aCYSSaGG0

Készen állsz?
https://www.youtube.com/watch?v=t4IOHxy1w4M

Az Elragadtatás.....
https://www.youtube.com/watch?v=vVeTy6GV0vw

Kérés az Istenhez
https://www.youtube.com/watch?v=BiaSX7a6L1c

Kértem Istent....
https://www.youtube.com/watch?v=TO-j_24fC-Q

Üres kézzel jövünk - megyünk!
https://www.youtube.com/watch?v=Ab3lhEm ... rt_radio=1
&t=165

A Szeretet Himnusza.
https://www.youtube.com/watch?v=725bGuYcXAg

Mi atyánk ki vagy a mennyekben
https://www.youtube.com/watch?v=OezcKYRygfI&t=58s

Isten Szerelmes Levele . 2012
https://www.youtube.com/watch?v=XQYJFKBLP50

Kértem az Istent.
https://www.youtube.com/watch?v=9hOll9jVCuc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 4. Apr 2020, 05:21

"Mivel maga is kísértést szenvedett, segíteni tud azokon, akik kísértésbe esnek."
Zsidóhoz írt levél 2:18
Megtérő ima
https://www.youtube.com/watch?v=uypVy29Mjcw
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 4. Apr 2020, 05:24

Hatodik napkör

Kivonatok Tóvölgyi Titusz „A mindenség” című könyvéből

A 6.-ik napok a legkisebbek és legtömörebbek, keringésük és forgásuk a rotációban a legtöbbszörösebb. A világcsíráik, vonzerejük által a már háromszorosan elkülönített salakanyagot vonták és gyűjtötték össze. Így fejlődtek ki többszörösen megtisztulva napokká a napközi csírák és lettek az ő rendszerük világainak táplálóivá. Ezek közt a 6.-ik napok közt foglal helyet a ti napotok, mely amint látjátok sok testvérrel bír ugyanezen sűrűsödésben és ugyanezen rotáció napjai közül.
Az ő testvér napjai mindenféle fokozatú napok: parányban, csírában, embrióban, tojásban, üstökösben, gördülő és forgó állapotokban. Vannak féltestvérei is; ezek olyan napok, melyek átmeneti állapotban vannak; sőt a többi naprendszerekben is szélesen elterjedt rokonsággal bír; az unokaöccsök és unokanővérek mindenféle fokozatával, neki magának is vannak gyermekei mindenféle fázisokban és fejlődési arányokban.

Saját napotok rendszerében, a kisvilágban (mikrokozmoszban) láthatjátok a nagyvilágot (makrokozmoszt), világ-parányilag láthatjátok a mindenséget, vagyis a nagy egészet ebben a legkissebben, amelyben viszonylagosan és kicsinyben megtaláltok analógikusan mindent, ami létezik.
A halottakhoz hasonló szellemi, érzéki principiumoknak mindenekelőtt a napokban való felébredését írja meg a könyv, de ez a mód analógikusan érvényes a napkör minden égitestére. Az érzéki dölyfös szellemek, miután világképződésük alatt zsibbadtan feküdtek, az anyag közepette ébredtek fel. Azoknak a világoknak velük egyenszerű (analóg) testei és szervei közt ébredtek fel, melyek őket az érzéki életre képesekké tették.
A legelfajultabb szellemek felébredése minden eddig megírottaknál tömörebb és anyagibb testekben történt. Testük az ezen világokban kifejlett szerviségek gépies magukhoz vonzása által állt elő. Ezek a szervek a szellemi elfajultság és az érzékiség kielégítése utáni vágyakozás következtében állatemberivé lettek és csak a szellem hosszasabb tisztulása után és a testnek többféle leszármazás általi átváltozásai után képződtek emberivé.
A testesülést illetőleg ehhez volt hasonló a 6.-ik napkör összes világainak természete: kifejlődésük kezdettől fogva anyagi volt. A képződési mód, habár átváltozásaiban anyagibb és durvább is, de elvben ugyanaz marad. E szerint az oly mélyre esett szellemek anyagias, durva, elevenszülő testekkel, szellemi és egyéni principiumaikat megtartva, az ember és állat közt egy átmenetet képezve, állatembereknek neveztetnek.

Valamennyi bolygóban, ahol a mélyen esett szellemek az ellenszegülés határához értek, az állatemberi testesülés az első. Természetes, hogy ezen szellemeknek az ő testesülésük alatt a múltjukat illető minden visszaemlékezésük megszünt. A szenvedést, a halálküzdelmet, a szellemi megtompulást a testesülés előtt érzik át. Fájdalmak közt szül a nő. Az ő életturnusuk rövidebb, de sokszorosítottabb. A testesülés állandóan ismétlődik, amíg a szellem az értelmiségnek, észnek és jóakaratnak ismételten egy bizonyos fokát eléri. A kettősök szétválása ezekben a világokban teljes, de mégis, mivel a törvény által össze vannak kötve szellemileg, több testesülés után, ugyancsak e törvény szerint, a szellemi szeretet fölébredése és vágyakozása folytán ismét csak találkozniuk kell.
Dölyf által megvakíttatva, érzékiség által megtompíttatva elfelejtették e szellemek Isten fogalmát és ezen fogalmat, szellemi fokozatukhoz képest, alkották önmaguknak. Ha Isten elsődei önfeláldozólag ezen 6.-ik világokban isteni küldetéseket nem teljesítenének, a napkör bukott szellemei és a magasabb szellemek közt teljesen megszűnt volna már az érintkezés, de csak rövid tartalommal bírnak e missziók s nagy időközökben jönnek létre.

Kevésbé hibás szellemek a 4.-ik és 5.-ik napkörökből, bűnhődésük végső tisztulása gyanánt, szintén nyernek küldetéseket e világokban. Midőn a szellemek a 4.-ik és 5,.ik napseregekből csoportosan bekebeleztetnek e világokba, a mélyebben süllyedtek előtt, példaképek gyanánt szolgálva, civilizáló és művelő küldetéseket töltenek be (például az ógörögök, kik magukkal hozták emlékeiket a mitológiájukban). A magasabb szellemekkel való érintkezés csak közvetve, testesülések avagy médiumok által történhetik. Ez képezi teljes képét a 6.-ik rendszernek (napkörnek), minden fokozataiban, amelyek közt a ti földetek is találtatik.
Az állatembereknek a paradicsomi szellemektől ízről-ízre való leszármazását láttátok az esésben lefelé és ha a szellemi csíra az állatemberben nem volna meg, ha nem az elfajulásnak volna következménye, az esetben a magas szellemek fokát természettörvényileg nem érhetné el; fejlődőképessé az ő szellemi leszármazása teszi őt, különbözteti meg az állatoktól és segíti fokozatosan haladni, hogy ismét elérhesse a paradicsomi fokozatot. Így van ez a szellemi leszármazásban.
Sok billió és trillió mérföldet, sok világrendszert végig kellett utaznunk amíg ide értünk. Utazásunk nem volt hiábavaló. Megismertük a mindenség rendszerét és annak logikáját; a világok keletkezésének módozatait; a fluidok vagyis anyagok alakulásait, sűrűsödéseit; üledékeit s földünk anyagának számtalan sűrűsödésben, váladékon, vegyi folyamaton és üledékes fokozaton keresztül ment, s végre itt szemeink előtt nyilvánuló sok mindenféle tartalmát. Tudjuk miből és hogyan keletkezett a növényzet az ő válfajaival; az állatvilág az ő válfajaival; az analógiákat ásvány, növény, állat és emberi test között s hogy mindennek tényezője, előidézője – a szellemprincipium, melynek szolgálatára áll s eszközévé rendeltetett az: életprincipium.

A rövidesen sorra kerülő korszakváltás egy általános tisztulási folyamatot jelent nemcsak a földünkön, a naprendszerünkben, hanem az egész 6.-ik napkörben, amikor valamennyi égitest a saját érési és erjedési folyamatában sorozatosan kidobálja a számára már elviselhetetlen salakanyagát, mely gátolja a fejlődésében. A salakanyaggal együtt a fejlődésre képtelen, a jók haladását szellemileg akadályozó és visszatartó szellemek is ki lesznek vetve.. Ez lesz a krisztusi példabeszéd szerinti elválasztása a konkolynak és a búzának, hiszen a megújuló és rezgésszintben felemelkedő világban már nincs helyük az alacsony rezgésszintűeknek.
A tűzkarikákkal kidobott salaktartalmaknak a sorsa, hogy részei legyenek egy új, a 7.-ik napkör létrehozásának, amelynél alább süllyedni már nem lehet, onnan már csak felfelé vezet az út. Földünk is tevékeny részese lesz az új napkörnek, mert tisztulása után ő is egy kis nappá alakul ebben a napkörben. De hol leszünk mi már akkor?

Meg kell értse minden szellemtanos és bárki más is, hogy ennek fele sem tréfa. Igyekeznünk kell, amíg lehet, amíg a kegyelem vissza nem vonul és az ajtók nem záródnak, nehogy a konkoly sorsára jussunk, mely tűzre vettetik és megégettetik.


szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 5. Apr 2020, 04:38

A lelki haladottságról vizsgázni kell

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1967. szeptember 14.

Már én várlak az Úr Jézus nevében, gyermekem. Igen, én mindent látok és ismerek, úgy és annyira, mintha én magam érezném át mindazt, ami fáj, ami a lélek elé kikerülhetetlen göröngyöket rak, amelyen sokan elesnek, és meg is sebesülnek az úton, akik veled együtt haladnak. Mert az ember a maga világában úrnak és hatalmasnak érzi magát, amíg a szabadakaratát érvényesítheti, amíg megvan a választási lehetősége a jó és a jobb között és a jó és rossz között.
Azonban eljön minden szabadságnak az utolsó napja, amikor az út végére ért és be kell lépnie azon a kapun, ami a célhoz vezető befejezése - kiteljesedése annak az iránynak, amelyet az ember a maga szabad választása szerint követett akkor, amikor még ura volt az életnek és a sorsnak, azaz a célnak, ami a lelkében vonzotta őt vágyai szerint. Az emberi léleknek mindig vannak vágyai és céljai, amit szeretne elérni, de nem mindig érheti el, mert nem adatik meg hozzá a lehetőség a részére attól a kiszabott sorstól, amelybe az ő végzete állította.
Minden Földön élő lélek próbát él át, tudtán és akaratán kívül jut olyan kényszerhelyzetekbe, ahol az ő lelki haladottságáról vizsgáznia kell. Nem tudja senki, hogy mikor miben fog vizsgázni, mert akkor, ha tudná, felkészülne rá, de nem tudhatja, mert a lélek erejét nem lehet egyoldalúlag kihasználni, mert az emberi lélek nemcsak egyben bukott el, hanem mire a földi világ mélységéig eljutott: az egész lelki tompaság bekövetkezett és a szellem elvesztette felette az uralmat. - A saját énje a bűn, a tévelygés rabságába jutott. Ez a rabság uralkodik felette egészen addig, amíg teljesen át nem adja magát az isteni átformáló hatalomnak.
Ez az átadás az engedelmességben nyilatkozik meg, amelyet az ember a sorssal szemben magában érez és érzéseiben ezt kialakítja, tetteiben megvalósítja.Nem elégedetlen, nem követelő, nem erőszakos és gőgös, nem követelőző. Szereti az igazságot, de nem bosszúálló, ha az ő részére igazságtalanságba ütközik. Tiltakozik az igazságtalanság ellen, de ő maga nem cselekszik hasonló megtorlással.
Ezt csak mint formát állítottam a küzdő ember elé. Tehát nem mint példát, hanem csak mint ismertetést írtam le, mert az emberi lélek ha egy keveset megért a jó és igaz formáinak megnyilatkozásaiból, hajlandó azt eltúlozni. Így jönnek létre a hibás eredmények, a megnemértett jó és igaz nyomán keletkező rossz hatások, amelyek nem teszik kívánatossá a jót és igazat a követésben.
Az emberi lélek legyen természetes önmagában önmagával és az egész világával, mert a színlelés az már hazugsággá válik. Az úgynevezett sorsot nem lehet félrevezetni úgysem, mert az közössé vált a földi élettel. A test, mint egyenruha, közös sorsot jelent: a boldogság világából való kirekesztést. Ez az egyenlőség egyformán uralja a már haladó és haladott szellemű embereket és az alacsony - még a javulás útjára alig rálépett - sok bűnöktől uralt - de már javulni akaró szellemű embereket.
A test szenvedései sokszor felébresztik a mélyen bukott emberek lelkét az igazság keresésére és keresik a kibontakozás lehetőségét és megtérnek az igaz útra. Sok szenvedésekkel kell küzdenie azoknak is, akik már nem kényszerből, hanem a szeretetből hozott áldozat bemutatásából „vállalják” a földi élettel járó küzdelmet. Talán „egy” valakiért, akit szerettek és szeretnek és az gyengének látszik önmagában egyedül küzdeni a bűnök árjával.
A szerető lélek - aki erősebb és fejlettebb az igaz jó követésére - vállalja az áldozatot, hogy a szeretett lelket felemelje és támogassa a jóban és igazban. A gyenge lelkeknek ugyanis nehéz a földi élet, mert a bűn ezer csábításai, hazug szépségei, tettetett jóságai még az igazság útján járó emberi lelkeket is félrevezetik. Csak azok tudnak küzdeni az árral, akiket az isteni lélek vezet előre a földi élet rögös útján.
Ne csodálkozzál azon, hogy éppen azoktól szenvedtél a legtöbbet, akik az Isten útján haladók soraiból jutottak hozzád. – Az Úr is nem azoktól ítéltetett-e halálra, akik a nagy „törvény” igazságának a szolgálatában álltak és cselekedtek? Ez a nagy „törvény” megmerevedett halott volt már akkor is, mert eltért az „Igaz Isten” útjáról az emberi tévelygés útjára, a tévelygés pedig rosszabb, mint a bűn a maga alantas mivoltában. A bűn a maga alantas mivoltában felismerhető, mert szenvedtető, de a tévelygés mindig az erény és a szentség ragyogó köntösében tetszeleg önmagának és másokat is azzal vezet félre, hogy önmagát felemelje.
Az igaz Isten titkon cselekszik, nem hirdeti senkinek, hogy az Ő kegyelmét kinek akarja adni, nem magasztalja fel azt, akit meg akar tartani, hanem az Ő áldását rejtve adja azoknak, akik csendben várják az Ő kegyelmét, hogy megerősödhessenek a jóban és igazban. Azért kicsinyek ezek, merthogy az Urat tartják mindenek felett nagynak, azért szegények, mivelhogy a mindenek felett rendelkező isteni kegyelemben bízva tudják és hiszik, hogy az Úr nem feledkezik meg azokról, akik Hozzá folyamodnak segítségért.
Ez a hit ereje az, ami közvetlen kapcsolatban van az isteni kegyelemmel. Ez a te gazdagságod és ez legyen a te erősséged is gyermekem. Ne félj azoktól, akik megvetnek azért, mert hittél az Ő ígéretében és az isteni vezetésben, mert eljön az idő és az nem messze van, amikor minden igazolva lesz, amit az Úr ígérete szerint veled közöltem. Nagyon meg leszel még ebben próbálva, de az Úr megsegít és megerősödsz. Jó egészségben leszel, és örülsz ennek boldogan, hirdeted az Úr kegyelmét azoknak, akik ma még nem hisznek egészen ebben, hogy az Úr ma is az, az Ő ígéreteihez ragaszkodókhoz és benne bízókhoz, Aki volt a csodavárókhoz a régmúlt időkben ...
Isten veletek, igyekezzetek a jóra és igazra.


szemlézte: Bíró László


Korszakváltás és világméretű katasztrófák. Karsay István előadása
Koronavírusról pár mondatban

Korszakváltás és a katasztrófák. 1. rész
https://www.youtube.com/watch?v=aZ22mcd ... e=youtu.be

Korszakváltás és a katasztrófák. 2. rész.
https://www.youtube.com/watch?v=jKUhcTI ... e=youtu.be
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 6. Apr 2020, 00:30

A megbocsátás helyes értelmezése

Névtelen Szellem Eszter írómédiumítása által 1969. augusztus 4.

Már várlak gyermekem, az Úr Jézus nevében, mert már régen figyelem a te nagy vergődésedet önmagadban és önmagaddal, mert a hited gyenge és bizonytalanságban vész el az a bizonyosság, amit nehéz vergődéseidben magadban, mint oszthatatlan valóságot megrögzítettél és erősségnek éreztél.
Nem. - Az, amit a lelked érez, az bizonyságokat és csalhatatlan megérzéseket tár a vergődő lélek elé, mert megtalálta azt, ami a földi tudatban ugyan nincsen megrögzítve, mert a földi tudat csak a földi és anyagi formában rögzíthető valóságokat tudja magában átdolgozni és ezekre csak akkor tud támaszkodni, amikor ezek mint lerögzített bizonyságok állanak előtte.
Azért vannak olyan bizonyságok megengedve a spiritizmusban, amelyeknek nem az a célja, hogy egy-egy embercsoportnak szórakozást nyújtson, vagy éppen kiváltságokat emeljen ki a nagy átlagból, hanem azért, hogy ezeken a lehetőségeken elgondolkodva, kialakuljon egy új világ lehetőségének gondolata a lelkekben. Erre, az új világnak a bizonyságára nagyon nagy szüksége van az egész Földön élő emberiségnek, mert Istent nem tudja felfogni sem érzéseiben, sem gondolataiban, annyira messze esett ezektől a fogalmaktól, hogy ezek az igazságok csak a természet megnyilatkozásaiban tudnak valósággá lenni előtte.
Azonban mit használ az, amikor erre már nincs sem idő, sem lehetőség, hogy a megkezdett útról visszafordulhasson. Tehát hiába akar megtérni bűneiből és tévelygéseiből, amikor már a vihar tönkretette az utat és a hidakat is megsemmisítette, amelyeken menekülni lehetne a végpusztulástól. - Hiszen látjátok a következmények előjátékát.
Emberekké lett ... korcsok emelkednek fel a pocsolyából és rendelkeznek, hatalmaskodnak az igazakon, mert azok, akik az Úr igazsága szerint élnek, nem törtetnek a hatalom után, nem veszik el a másét és nem erőszakoskodnak dolgokért, amikhez semmi közük sincs. Meggátolják az igazságra törekvő lelkek érvényesülését, mert ezeket ellenségnek tekintik.
Az Isten létezését tagadják, mert hitetlenek; akik pedig hisznek, azok ha félre is lépnek egyszer-egyszer, de nem mernek hatalmaskodni, mert érzik azt, hogy a földi élet elmúlik, sőt sokszor még az elmúlás előtt fordul a sors kereke és akik felküzdötték magukat, azok leeshetnek és nagyon messze juthatnak attól a jónak hitt „szerencsés” lehetőségtől, amiért küzdöttek.
Azért az igazságért, amit a világ annak hisz és azért törtet, aki feláldozza a lelki békességét és az igazságtalanság szolgálatát vállalja: az egy céljavesztett emberlélek, mert mind a földi békességét, mind a jövő nagy ígéretét teszi kockára. - A hit a jóban és igazban, ha tettekké válik, az annyit jelent, hogy Isten kezébe teszi le sorsát és csak isteni igazságokat igyekszik valósággá tenni lelkében, beszédjében és cselekedeteiben. És az Istentől várja sorsának javulását. - Nem törtet, nem hazudik, nem él vissza azokkal a lehetőségekkel, amiket sorsa nyújt feléje csábító ígéretekkel, amiket könnyen elérhet - csak egy kis hamisság kell hozzá ...
Ezek azok a kísértések, amelyektől jobban kell félnie az Isten útján haladó embernek, mint a nyílt ellenségtől. Az ismeret kötelez! Valaki nem tudja azt, hogy az elgondolásaival és cselekedeteivel a rosszat szolgálja és megcselekszi a rosszat: az Isten törvénye ellen vétkezett, azt fel kell világosítani helytelen cselekedeteiről és annak következményeiről: ha elfogadja és megtér, akkor minden következmény - bármennyit szenvedett tőle - az neki javára válik és az ítélet alól is megszabadul, főképpen, ha megbánja és erős akarattal ellenáll a kísértésnek. - De ha tévedését védi, hazugsággal védekezik, akkor az ilyen lélek éretlen a megtérésre és az igaz jó elfogadására ....
Akkor sorsára kell bízni, de a rossz folytatásának lehetőségeit meg kell gátolni, amennyire lehetséges, mert a rossz példa ragadós a hasonló lelkületű gyermekek és emberek előtt. A megbocsátás kérdése is hasonló igazságnak az útján halad. Hányszor lehet és hányszor kell megbocsátani az embernek az ellene vétkező felebarátjának? -Az írásokra hivatkozva - nem hétszer, hanem hetvenhétszer is meg kellene bocsátani a vétkező megbánónak. Az igaz, hogy a megbocsátás fogalmát nem szabad és nem lehet időhöz kötni, sem a bűnök többi vagy kevesebb számától függővé tenni, mert amíg a Földön él, ugyanabban a testben, ugyanazokban a lehetőségekben, addig nehéz a rosszban meggyökeresedett vágyakban, szokásokban határt szabni a cselekedeteknek.
Így az embernek szabadakaratától függ az, hogy megszokott bűneitől, vagy káros szenvedéseitől megszabaduljon. Ha vétkezett: szabad elhatározásból cselekedte, tehát azt a saját javára nézve helyesnek ítélte - bár a legtöbb esetben tudta azt is, hogy ha vele cselekednék azt a rosszat, akkor ő védekezne és a rosszat rosszal viszonozná, vagy ha módjában van, védekezésével áthárítaná a bűnt másra.
A bűn a rossznak kiteljesedése, valósággá teremtése a lélekben. Amíg az embert a lehetőség a bűnre csábítja, addig az a lélek nem tiszta a gonosztól: tehát bűnös. - Amíg a bűn kívánatos a lélek előtt, addig küzdenie kell ellene. Amíg az ember teljesen meg nem győződött felebarátja legbensőbb lelkiségének a jóban és igazban való előrehaladottságáról, addig nem szükséges, hogy feltétlenül megbízzon benne. - A cselekedetek bizonyítják be a valóságot, a megbízhatóságot.
Így a bizalom nagy érték, mindennél nagyobb, mert élet-halál, üdvösség, vagy kárhozat az eredmény. A bűnös védekezik, mert tudja, hogy az emberek megbecsülésétől él a bizalom, tehát ha vétkezett is, tagadja, hogy azt a büntetést ne kelljen elszenvednie, mert az emberek bizalma érték. De mennyivel nagyobb érték a láthatatlan világban élő lelkek bizalma, mert azok látják és tudják egymás érzés- és gondolatvilágát és csak azok vonzódnak egymáshoz, akik hasonló érzésvilágban élnek.
Azok is le-lehajolnak, hogy vergődő, bűnös szeretteiket kiemeljék a rájuk szakadt bajokból, nem azonosítják magukat azokkal a bűnökkel, amelyek miatt azok szenvednek. Mást nem tehetnek, mint kérik a Kegyelem Hordozóit, hogy segítsék ki a bűnökből a szenvedő lelkeket... A szeretet áldozatot hoz azokért, akik szenvednek, de meg nem bocsáthatja a bűnt, csak az isteni kegyelem hozhatja közelebb a jónak és igaznak áldásait a megismeréséhez és megkívánásához, mert ezek mennyei értékek, gazdagságok ...
Tehát eltörlődik a bűn, ha az embernek - a bűnt elkövető embernek - igaz a bűnbánata: a bűntől való megtisztulási vágya, beismerése és a bűn megutálása kialakult az ember lelkében. Ez az az igazi bűnbánat, amikor a lélek önmaga felismeri és megutálja azokat a gonoszságokat, amelyeket elkövetett: érzéseivel, beszédeivel, cselekedeteivel, amelyekkel másoknak lelki, vagy testi fájdalmakat okozott és megtört lélekkel bevallja és magára vállalja az ebből létrejött testi és lelki fájdalmakat, károkat és szenvedéseket.
Ezt, az ilyen mélységes megbánást és jóvátenni való készséget meg lehet bocsátani, ki lehet simítani, de ha a sebesülés helye fáj, az vádol, amíg a kegyelem Istene azt meg nem gyógyította...Tehát a megbocsátás nem kényszer, nem törvény, hanem beismerés, megalázkodás abban a tudatban, hogy aki bűnös, az alázkodjék meg, nem csak az Isten előtt, hanem az általa megbántott előtt is, mert gyógyul a fájdalom, ha a belátás és megalázkodás könnyeit látja a megbántott, mert ez az a gyógyító balzsam, ami enyhíti az elviselt fájdalmak nyomait.Tehát minden a szeretet - nem a büntetés fájdalmának könnyei - hanem a mindent gyógyító szeretet; a mindenre hajlandó áldozatos lélek engesztelő szeretete az a hatalom, ami új életforrást nyit meg a léleknek...
Most a mindeneknek áldó Istene legyen veletek.
Ismét jövök, de Lajosról se feledkezzél meg ...


szemlézte: Bíró László

https://www.youtube.com/watch?v=Nhko7nA0MQY

https://www.youtube.com/watch?v=xcfrdD4 ... e=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=5G2kOE5DdkQ&t=2s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 6. Apr 2020, 23:41

Adai mediális közlés 2020.04.03.

Kedves földi testvéreim és barátaim az Úr Jézus Krisztusban!

Isten meghallgatta azon gyermekei imáit akik forró szívvel és vágyakozó lélekkel könyörögtek népük megmentéséért és ebből kifolyólag egy hatalmas szellemáradat indult a megmentésetekre! Ennek érdekében kérlek benneteket testvéreim, hogy fogjatok össze és kapcsolódjatok bele ti is imáitokkal,esetleg böjtjeitekkel az ellentétes erők visszaszorításának munkájába! Istennél ugyanis semmi sem merev, hisz Ő felette áll minden törvény felett, mert a szeretet Istene, aki azon munkálkodik, hogy minden gyermeke megmeneküljön. Ha hisztek, érezni fogjátok a felétek közeledő magas testvéreitek jelenlétét szellemi környezetetekben, de kérlek Titeket, hogy HIGGYETEK!!! Isten nem kívánja gyermekei halálát, hanem, hogy hitre jutva haladhasson előre a fejlődés útján. Mindannak ellenére, hogy az utolsó időket élitek, Isten nem hagyott el benneteket, hanem azon munkálkodik, hogy mindenki üdvözüljön, főként, akinek neve benne találtatik az Életnek Könyvében. Az utolsó időkben nagyon szükségetek lesz a hitre, ugyanis az ellentét éppen azon munkálkodik, hogy az embereket kiforgassa hitükből a különböző divatos eszmeiségekkel, valamint a mind súlyosbodó megpróbáltatásokkal, de ne féljetek, mert: "Én veletek vagyok a világ végezetéig."De hangsúlyozom, higgyetek!. Összefogásra és kitartásra szólítunk fel tehát mindenkit.

Ha valaha szükségetek volt arra, amit Jézus mondott, mindinkább szükségetek lesz: ,,Szüntelenül imádkozzatok!" ,,Virrasszatok és imádkozzatok, mert a lélek kész, de a test erőtlen." Akkor mondta ezt az apostoloknak az Úr Jézus, amikor a sötétség órája közelgett el. Azt hiszem, ti is arrafelé közeledtek testvéreim! A mai ember igencsak elkényelmesedett és mert megváltozott az értékrendje, kizárta az életéből a különböző önmegtagadásokat, így a virrasztást is pedig az Úr itt összekötötte a két gyakorlatot, mert ugyanis ahhoz, hogy a lélek felemelkedhessék, szükséges az önmegtagadás. Egyébként is: "Aki utánam akar jönni, naponként tagadja meg önmagát, vegye fel a keresztjét és úgy kövessen Engem." Tehát különben is szükséges az önmegtagadás, ha az ember a krisztusi úton akar haladni! Habár a virrasztás nem minden esetben az alvás megvonását jelenti, hanem a szünet nélküli imádság, azaz a folyamatos imádságos állapot mellett azon értékek, vagyis kegyelmek, mint isteni ajándékok megőrzését, melyekre a sátán folyamatosan pályázik.

Az ősbukás folyamata alatt, nagyon sok erőt már átjuttattatok a sátánnak, de mivel mindent elvesztett, ezért nincs lelki vagyona és továbbra is az erőitekre pályázik, ezért rabol. De mindenkinek az a feladata, hogy ezeket az erőket visszaszerezze, mert ugyanis akkor lesz elegendő lelki vagyona a felemelkedéshez. Erre szolgál gyakorlatilag az önmegtagadás, mert az önmegtagadás által épül le a testiség, mely a bukás által sűrűsödött ilyen "vastagra." Ezért mondja Ádámnak Isten, hogy: "Véres verejtékkel keresed meg a kenyeredet." Azt a lelki erőt, ill. lelki vagyont, mely az ő kezében van. Az Úr Jézus halála óta könnyebb a bűnök megtagadása, mert Ő hatalmas mennyiséget dolgozott át a mi sűrű fluidjainkból és mint kész eredményeket itt hagyott nekünk, azaz nektek földi embereknek, amelyekért csak hittel ki kell nyújtani a kezeteket. Minél inkább igyekeztek az önmegtagadásra, MIND A HÉT FŐ BŰN MEGTAGADÁSÁRA, annál magasabbra emelkedhettek, mert nem húzza le a lelketeket a sűrű fluid világotok. Azt mondja Pál (Róma 6. 12) "Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testeken." (Róma 8. 13.) "Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Szent Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok!" (Róma 13. 13.) "Mint nappal illik, tisztességben, úgy járjunk: Nem dorbézolásban és részegeskedésben, nem kicsapongásban és szeretkezésben, nem viszálykodásban és irigységben... (I. Kor. 7. 29.- 32.)"Ezt szeretném mondani testvéreim, mert a hátra levő idő rövidre szabott. Ezután, tehát azok is, akiknek van feleségük, úgy éljenek mintha nem volna, és akik sírnak, mintha nem sírnának, akik örülnek, mintha nem örülnének, akik vásárolnak valamit, mintha nem volna az övéké, és akik a világ javaival élnének, mintha nem élnének vele, mert e világ ábrázata elmúlik." Ebben az esetben föléje emelkedtek az alacsony szintű, betegségeket okozó fluidoknak. Tehát kezetekben a sorsotok, hisz kegyelemből sokat tehettek önmagatokért és egyben a világért is, mert össze vagytok kötve egymással. Ha eme felemelkedés mellé az ima is párosul, akkor teljes a kegyelem, mert az ima hatására betöltettek kegyelemmel. Mondja is az Úr, hogy ezt a fajtát csak imával és böjttel lehet eltávolítani. Hát azt hiszem, hogy ez a jelenlegi kategória megfelel az Úr Jézus imént említett kijelentésének.

Tartsatok ki tehát, mert Én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig!
Isten veletek!!!

Igaznak Maradni A Válság Idején
https://www.youtube.com/watch?v=_FVoVm_RGIc
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 8. Apr 2020, 04:17

Sziasztok!

Napi szinten kapcsoltaban vagyok az adai médiummal és családjával, az íráskor a szerb kormány a kijárási tilalom megszegői miatt 40 óráa karantént rendelt el múlt hétégén, nem ártana komolyan venni nálnkis!
A sok szabályt megszegő kiránduló miatt szerintem a mai kormnytájékoztatón húsvétre bekeményítés less szerintem, így az ártatlanok járnak rossul…
A szellemi munka most felerősödik, így van időnk tanulni, feljlődni, ne ok nálkül készítettem a legutolsó előadásom, amiben pont erről beszélek!


Adai üzenet - 2020. ápr. 3.

Kedves István testvérem!

Sok szeretettel köszöntelek innen a karanténba zárt Adáról, ahol már holnap 13 órától életbe lép egy 40 órás zárlat, ami ellen mindenki tiltakozik. De hiszem azt, hogy Magyarországon sem sokkal enyhébbek a körülmények.
Arra gondoltam, hogy ebben a pánikos időszakban felidézek néhány írást elődeink tollából, a múlt üzenetét idézve, mely a jövőt tárja elénk. Teszem ezt azzal a megfontolással, hogy a jelenlegi helyzet elviselésére nyújtson némi segítséget azoknak, akik előtt talán ismeretlenek az alábbi idézetek, melyek Magyarország jövőjével kapcsolatosak. Az első nyilatkozat, melyet idézni szeretnék, 1873-hangzott el a szellemi vezetők részéről:
"Oh te gyönyörű ország... most még kicsiny vagy te és kezdetleges, most még gyenge vagy és keveset számítasz a népek soraiban, sok most a te földeden a könny, az ínség, az igazságtalanság, most még csak a remény lelkesít téged, erőd azonban nem elég arra, hogy ezeket a reményeket megvalósíthatnád! Kicsiny vagy te még most és gyenge! De majd nagy leszesz te a nemzetek sorában - nem ugyan területben és népességben, hanem nagy leszesz szellemi és anyagi gazdagságban, büszkén fogod felemelni a fejedet és tisztelettel fognak neked adózni az összes népek, meg fognak hajolni anyagi és szellemi erőd előtt, mert gazdag leszesz és magas polcon fogsz állani a fejlődés idején. Hadd múljanak csak az évek, ne olvasd azokat, te most még álmodol, de ébredésed örömujjongás lesz! Éjszakára fény derül vihar után napsütés következik!"
*****
Dr Grünhut Adolf nyilatkozata, mely az 1921-es Égi Világosság júniusi számában közzétett, Pünkösd Vasárnapján című manifesztációjából idézek, amelyben utalást tesz a fent említett jövendölésre:
"...Itt van elvetve a szellemi felébredés és megvilágosodás magvacskája, ezen a most még megvetett, letiport, meggyalázott kis magyar földön, ti pedig a kertészinasok vagytok, akiknek elő kell készítenetek a saját és a testvéreitek lelkét, ennek a magvacskának a befogadására. Ezzel a dicső feladattal szemben milyen mélységesen messze maradhatna minden fájdalom, gond és kétségbeesés, ami olykor a lelketeket eltölti, mert nem úgy van, ahogy ti szeretnétek! Kérdezem: inkább akartok-e a világ előtti nagy Magyarországot, mint azt, hogy ez a haza legyen szülője az emberiség szellemi boldogulásának? Tudom, hogy ti ez utóbbit választjátok és ez az ami feljogosít engem annak a kijelentésére, hogy amit Isten bölcsessége jónak látott annak idején kijelenteni, mint a magyar hazátok jövendőjét, az be is fog következni, mert azt az Igazság Szelleme mondotta, ez pedig győzni fog, mert az Úrból indult ki és hozzá kell vissza is térnie. (A fent idézett részletre utal)
Legyetek tehát türelmesek és békességben várakozók. Ápoljátok a testvéri szeretet kötelékét szívetek tiszta vágyakozásával, hogy minket is (Grünhut önmagára és a felette álló szellemi vezetésre gondol) képesítsetek arra, hogy közöttetek lehessünk, gyógyíthassunk és taníthassunk benneteket, egykoron pedig innen induljunk vissza együtt újból a földre megszámlálhatatlan erős hitű testvéreinkkel együtt megvívni az utolsó győzedelmes harcot a sötétség fejedelmével. Az Isten kegyelme, jósága és szeretete segítsen meg mindannyiunkat ebben a munkában."
*****
Hasonlóan bátorítás olvasható ki Petőfi szellemének megnyilatkozásából, mely 1923-ban jött létre egy budapesti családi körben:

Petőfi költeménye:

Születésem századik évfordulójára

Elmúltam, mint a sápadt őszi fény,
Elmúltam, mint a füstbe ment remény.
Elmúltam mint egy romba dőlt világ,
Mely új népeknek új költőket ád.

Új oltáron, most gyúlnak új tüzek,
Új láng hevít most millió szívet
Elpusztul minden régi omladék,
Újult reménnyel újra él a nép

A nép, amely sok hosszú századon,
Viselte régi, rozsdás láncait,
Letépi majd és mint szilaj folyam,
Mely partot zúz és gátakat szakít,

Végig rohan a régi sírokon
S amerre jár a zúgó, büszke ár,
termékeny lesz a völgy és a halom
S felépül majd a régi szent határ.

Ki bánja akkor, hogy hol fekszem én,
Egy nemzet él és alkot új csodát...
Az emlékem csak néhány költemény
S a hit, amelyből lett az új világ.

*****
A következő vers válasz Petőfi szellemének:


Petőfi szelleméhez

Oh nem voltál te sápadt őszi fény,
El sem múltál mint füstbe ment remény,
Halálon túl is élsz, - dalolsz tovább,
Te gazdag, örök, fénylő dalvilág!

A harci síkon, Segesvár alatt,
csak porruhád az, amely ottmaradt,
Te felrepültél szellemszárnyakon,
Égi hazádba tisztán, szabadon.

Azóta, - amint látod, megesett:
új költők zengnek itt új éneket,
De mind hiába, - most is újra még,
csak téged szeret, téged áld a nép.

S bár új oltáron égnek új tüzek:
Múló fény az mind, nem a te tüzed,
Melynél az élet zúgó tengerén
A révbe juthat tört hazánk, szegény...

Én hiszem: jön még egy fényes tavasz,
Midőn a zengő magyar ég alatt
Megjelensz újra s drága nemzeted
Az ígéretföld felé vezeted...

S akkor, ha majd e bús, rab, árva nép
Láncát letépve újra síkra lép:
Te ott leendsz s újra gyújt szavad,
Hogy legyen boldog, eszmedús, szabad!

S ha felépül az áldott szent határ:
Szellemed lesz a fénylő napsugár,
Mely elömlik itt bércen, halmokon,
Mint dicsfény fenkölt, tiszta homlokon...

*****
Válasz arra a kérdésre, hogy ki a jelentkező szellem

Petőfi költeménye:

Éjféli ének

Ki elveszett egykor, az vagyok én
-Azt senki se' tudja, merre, hogyan-
Senki se' tudja a föld kerekén...
De lám az idő csak futva rohan.

Pusztult a világ. És szállt sebesen
Mi örökké él, anyánk: az Idő.
És ami maradt, bomlott a tetem
És nyomta a rög és nyomta a kő.

De lelkem az űrben fenn mosolyog...
A könny, ha leszáradt szemetektől,
higgyétek, a nap egyszer kiragyog
S a gondot elűzi fejetekről.

S én várom azt, ami van s ami nincs:
ki mindnyájunk jegyese: a Jövő,
hogy dús szaruját kiöntse közénk,
S higgyétek: reggel köztünk leszen ő.

S majd ott leszek én is, a nap ha ragyog,
dicsérni dallal az ég sugarát
S magasztalni Azt, ki nálam nagyobb
S megoldani majd lábam saruját.

*****
Minden kedves testvéremnek és nekünk magunknak is, mindannyiunk nevében azt kívánom, hogy az Úr Szentlelke árnyékolja be lelketeket.
Szécsényi Lajos (Az akkori kör tagjai meg voltak győződve arról, hogy Petőfi újra meg fog születni a magyar nép körében. Meggyőződése valósággá lett a jelen időkben. Most az a feladata, hogy helyrehozhassa azt amit akkor elrontott. A jelen időben ezen munkálkodik az idős szellemhívő testvérek szerint. Adjon Isten nekünk mindannyiunknak eredményes benső lelki munkálkodást a feltámadás ünnepére való felkészülésünkben.)

UI:

Nagyon jó anyag, beszél a csoportos meditációról.
Egy barátom úgy kapott be egy megszálló szellemet 15 éve Százhalombattán, hogy egy ellenőrizetlen társaságban csoportos meditáción vett részt.
és később rájött, hogy kire volt ráragadva, ki hozta magával!
https://www.youtube.com/watch?v=NbUhg-X ... jW4YPkVk9c
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 8. Apr 2020, 04:24

Előző medális közlésben említettem, hogy Szerbiában keményítenek a karanténon, a múlt heti 40 órás karantént most 100 órás fogják emelni!
Komolyabban kellene venni a kirándulásokat


Kedves István!

Szeretettel köszöntelek az Úr Jézus nevében!
Köszönöm az érdeklődésedet, viszonylag jól viseltük a karantént, ugyanis igyekeztünk maximális mértékben kihasználni a lelki épülésünkre a meghatározott időt. Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra van, így a karantén is. Igaz azt rebesgetik, hogy már nagycsütörtök 13 órától hétfő reggel 5 óráig tervezik a teljes kijárási tilalmat életbe léptetni, ami kicsit soknak tűnik, de fokozatosan szoktatnak hozzá bennünket, azaz kísérleteznek az emberek tűrőképességével .Ez majdnem 100 órát jelent. A gyerekekkel kicsit nehéz volt, ugyanis Klaudia lányunk középsúlyos értelmi fogyatékos és nem igazából érti meg a dolgok lényegét az itt zajló eseményeknek. De szellemi síkon viszont annál is inkább otthonosan mozog, ugyanis teljesen természetes neki az, ha a Szűzanya átöleli, meggyógyítja stb. Egy teljesen spirituális egyéniség. No de ez nem is fontos, mert valamilyen mértékben mégis csak a család benső ügye és ha eldicsekedjük, azt meghallja a sátán is. Klaudia lányunkat viszont nem szeretném kivenni a Szűzanya oltalma alól, hisz az Ő gyermeke!

Mint azt már említettem, mindenben a Névtelen Szellem tanításait vesszük alapul, abból a személyes élményből kifolyólag is, amelyről dióhéjban már írtam neked. Nagyon komoly és mély tanítása van a megbocsátásról is. Kedves engedelmeddel idéznék néhány mondatát ebben a témában. Igaz ahhoz, hogy behatóan megértse az ember a tanítást, az egész témakört alaposan át kell tanulmányozni. Nagyon helyesen mondtad az előadásodban azt, hogy nagyon is szükség van a megbocsátásra, mert mindaddig nem tudunk tovább haladni, míg minden csorbát ki nem egyenesítünk, amíg haragosaink vannak. Ahhoz azonban, hogy bekövetkezzen a bűneink feloldása a sértett fél részéről, nekünk mindent el kell követnünk, hisz csak akkor tud bárki is megbocsátani, ha van benne kellő szeretet. De ezt nekünk kell valahogyan elérni az illetőnél. Akinek szeretete van annak van annyi lelki vagyona, hogy a szeretete által feloldozza a " karmánkat." Neki is akkor bocsát meg az Isten, ha nekem megbocsát az a valaki, akit megbántottam! De a megbocsátással még csak az alapját raktuk le a megrontott kapcsolat újjáépítésének. A megbocsátással még nem érnek véget a dolgok, hanem alapja, ill. kezdete a megromlott erők helyreállításának! Tehát nemhogy nincs köze tovább hozzám, hanem igenis még csak ezután kell hogy közünk legyen egymáshoz, mégpedig az, hogy tudatosan építsük azt, ami egyikünk hibájából megromlott. Ha sikerült ezt megtenni olyannyira, hogy felhőtlenné azaz árnyéknélkülivé tudtak válni a az erőviszonyok, akkor lehet csak továbbhaladni a fejlődés útján. Bizonyára Te is így látod , csak mi félreértettük a dolgokat.

"...Mert hiszen a bocsánatadás kimondásával, amikor egyszerűen azt mondjátok " megbocsátok, mert meg kell bocsátanom" még nincs semmi elintézve. A megbocsátás még csak a lehetőségét nyitja meg annak, hogy engesztelődés, egybehangzó együttérzés, a gondolatok és érzések összeszövögető munkája megkezdődhetik, és ez a munka kiépítheti az elmulasztottakat, a már szeretetben is elért eredményeket. Az engesztelődés után következik csak a tisztulás, mindazoknak a foltoknak, szomorú emlékeknek és fájdalmaknak a kitisztítása, az érzésekben, a megértésben ragyogóvá tétele ami a két lelket ismét egybecsendülővé teszi, akik azután együtt munkálkodva mindent megtisztíthatnak, megjavíthatnak. Így, ebben a megtisztulásban jöhet létre a teljes kisimulás, megigazulás két ember közt, és a legközelebbi hozzátartozó, az Isten és az ember közt. "

Természetesen így kiragadni egy kicsi részt, nem túl áldásos dolog, hanem a teljes rész átolvasása ad kellő betekintést egy-egy témába. Ezt a részt a Mikor a lélek ünnepel című könyvből idéztem, a 70. oldalról, a húsvéti témából: Isten áldozata Krisztusban alcím alatt. Bizonyára Te is ismered ezt a témakört. Sajnos mi sem tudjuk ezt betölteni, de legalább van egy útmutatónk, amelyen ha végig tudunk menni, akkor léptünk egyet előre az úton.
Nagyon remélem, hogy nem haragszol meg, ha elmondom a véleményemet, de ez így félreérthető lehet, ezért sokkal jobb a személyes beszélgetés, ugyanis a sátán legjobb eszköze a viszályok szításához, a félreértés. Sajnos sokszor tapasztaltuk már ezt. Ezért próbálunk minden nap összejövetelt tartani, hogy könnyebben felismerhessük a sátán cselszövéseit. Mindennek érdekében napi szinten olvasunk a N.Sz. tanításaiból. Karácsonykor, a Feltámadás ünnepén és a Szentlélek kitöltetésének az ünnepén, vagyis az ezekre az ünnepekre való felkészülések alkalmával már évtizedek óta a fent említett könyvet dolgozzuk át, de minden egyes alkalommal mond újat és mindig mindenkinek mást. Ez benne a csodálatos és a megragadó. Már hosszú évek óta dolgozzuk át újra és újra a N.Sz könyveit, de még mindig hiányos az ismeretünk, ami az Ő tanítását illeti. Természetesen olvasunk Adelmától is. Nem tudom Neked megvan-e Tőle a Szellemnyilatkozatok c könyv. Nagyon komoly és érdekes téma van benne Mohamedről a 330.-331. oldallal bezárólag. De ebből már nincs időm idézni, mert Gabi fiamnak kell a gép a távtanuláshoz.

Kedves István nagyon bízok a szeretetedben és reménykedem abban,hogy nem haragszol meg a levelemért hanem olyan szeretettel fogadod, amilyen szeretettel írom.
Mély alázattal és megkülönböztetett tisztelettel zárom soraimat az Úr Jézus és a családom nevében.

Szeretettel: Lajos

Ada 2020.04.06.

Válaszom:
Nagyon köszönöm, nálunk is ez az időszakpont erről szól, és a sok tanításról, most végre kicsit jobban odafigyelnek az emberek!

Nálunk nagyon lazán veszik az emberek, még nem érzik közvetlenül a borukon a halál szelét, de lesz majd nagy sírás - rívás

Szerdán jelentik be az újabb korlátozásokat
Most jó, hogy interneten tudjuk tartani a kapcsolatot!

szeretettel.

István

UI:

Megbocsájtás videóim:
https://www.youtube.com/watch?v=Nhko7nA0MQY
https://www.youtube.com/watch?v=xcfrdD4 ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=5G2kOE5DdkQ&t=2s
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Do 9. Apr 2020, 03:38

Kapcsolat a bolygók között – Felvezetés

Zita médium közlése

Ha felnéztek az égre, amikor tisztán lehet látni az égboltot, mert nem takarják el sötét fellegek, akkor látnotok kell, hogy milyen sok csodálatos, fénylő csillag van a világmindenségben, ami tulajdonképpen az „egy házból”, Isten országából jött létre a bukás következményeként. Vannak csillagok, amiknek saját fényük van, és vannak, amiknek nincs, mert a rajtuk élő teremtmények a mélyre bukás által a fényüket teljesen elveszítették, az általuk létrehozott fluidikus anyag a bukás miatt fényrészecskéket nem tartalmazott. De sötétségben nem maradhattak, mert a sötétség nem alkalmas a fejlődésre. A fejlődéshez látni kell az utat, látni kell önmagukat és látni kell a célt, ahová be kell érkezniük.. Tehát a teremtményeknek valahonnan kapniuk kellett azt a világosságot, aminél mindezeket megláthatják. Megkapták ezt a világosságot - nem csak a tájékozódás és a fejlődés szempontjából, hanem azért is - hogy a sötétség megszűnjön, mert, mint mondom, a sötétség a fejlődésre nem alkalmas.
Miként azt tudjátok, hihetetlenül sok elsőd, másod, harmad, negyed, ötöd és hatod nap van. Ennek a hatodik naprendszernek, a ti naprendszereteknek is megvannak a maga bolygói. A Földetek a hatodik naprendszerek egyik legalacsonyabb bolygója. Ezek a bolygók, így a Föld is, a saját napjuk körül keringenek és ezen naptól nyerik a fényt, melegséget, erőt. De innen nyerik nemcsak a fizikai világosságot - reggel feljön a Nap és este lenyugszik - hanem a szellemi világosságot is.
Sokakat foglalkoztat e földi világban, most, az utolsó időkben, hogy lehetséges-e más bolygókról, tehát ahol ők testben élnek, a Földre lejönniük anélkül, hogy a Földre születnének? Tehát, hogy egy másik bolygóról, más élettörvényekhez és életlehetőségekhez alkalmazkodva erre a Földre jöhessenek?
Ennek a törvénye az, hogy minden bolygóra - kivétel mindig van - mindig azok születnek meg, akik a fejlődés szempontjából azonosak annak a bolygónak nemcsak a szellemi fejlődésével, hanem annak a fludikus anyagával is, azzal, amit ők hoztak létre. Így a Földön nagyrészt földszellemek öltenek testet. És a fizikai test halála után is a Föld szféráiban helyezkednek el aszerint, hogy mennyit fejlődtek, milyen alacsony vagy milyen magas szellemi fokozatot voltak képesek elérni a földi életükkel.
Tehát invázió idegen anyagi vagy félanyagi világokról nem létezik. Mert más bolygók lakóinak idegen mindaz a törvény, az a fejlődési fokozat, az a gondolkodás mód, ami a Földön található. Minden bolygón mások az életkörülmények és az egyik bolygón lakók képtelenek egy másik bolygó természeti körülményeihez és törvényeihez alkalmazkodni. Például a Föld lakója egy másik bolygón elpusztulna, mert nem találná ott meg az élethez való lehetőségeket, például a vizet.
Lehetséges, hogy egy bolygón a tudományaik segítségével olyan - talán ez a legalkalmasabb szó rá - búvárruhát létrehozzanak, ami lehetővé teszi egy másik bolygóra való látogatásukat. De a látogatók a másik bolygónak a természetével nem egyenszerűek. Minden bolygónak más anyagi, félanyagi - vagy így is mondhatom - energiára van szüksége, mert minden, ami él, tulajdonképpen energiából tartja fent magát. Ezek az energiák különbözők.
Ami az egyiknek szükséges, az a másiknak a halálát okozhatja. Példának mondom, hogy a földi állatvilágnál is így van. Azoknak, akik a levegőben élnek, mint a madarak, a sasok, egészen más a szervezetük, ami szükséges a levegőben való élethez, szárnyalásra, helyváltoztatásra, mint azoknak a szervezete, akik a mély tengerekben élnek és a testük ahhoz az életmódhoz alkalmas.
Ha azt mondjátok, hogy a Föld tudománya elektromos, műszaki, vagy mérnöki téren elérte, hogy a Földről a Holdra jutottak, az igaz. De a Holdnak ugyanaz a mágneses mezője, mint a Földé, mert annak a mellékbolygója. Tehát, egyrészt azonos mágneses térről van szó, másrészt pedig a Hold a Földből szakadt ki. Tehát azok a földszellemek dobattak ki, akik a Föld első átalakulásakor, tisztulási folyamatánál a mértéket nem érték el. Tehát a Föld és a Hold közötti kapcsolat továbbra is fennáll és továbbra is erős.



Összeállította: Bíró László



A csatolt anyagok listája:

Kapcsolat a bolygók között
Tanuvallomás Krisztusról
Érzékenység
HANG – Amit Isten tesz értünk
Asztrológiai hatások; vágy, szenvedély, lemondás
Szeretet és lélek
Mátyás király szerencséje


https://1drv.ms/u/s!AsgSMxsrdSeGhuxPHvN ... A?e=hQURwS
Innen letölthetőek külön a mai csatolmányok

https://1drv.ms/f/s!AsgSMxsrdSeGgvNLHzgCWgy08yOURw
A csatolt anyagokat az OneDrive tároló „Frissen feltöltve” fiókjában
Ezekkel együtt minden tanítás fel van töltve a SZELLEMTAN könyvtár
Szellemi tanítások fiókjába is több mint öt évre visszamenőleg.

https://www.youtube.com/watch?v=aZ22mcd ... orSsnZMT74
https://www.youtube.com/watch?v=jKUhcTI ... 4mvUgJWmGE
Korszakváltás és világméretű katasztrófák 1-2 – Karsay István előadása

https://www.youtube..com/watch?v=VJ1eiF ... bdhbQjkPAF
Vlagyimir Megre – Anasztázia_Oroszország zenélő cédrusai (első könyv) - Hangoskönyv

https://www.youtube.com/watch?v=VMCZesS9uJQ&t=2067s
Szerelem kiadó – Romantikus film

https://www.youtube.com/watch?v=GVDGD81 ... i&index=65
A zöldellő fa alatt – Romantikus film
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Fr 10. Apr 2020, 05:10

Jézus és az utolsó idők.


Kétezer évvel ezelőtt, amikor az emberiség nagyon mélyre süllyedt az anyag fogságába, eltávolodott az eredeti Úttól, és félresiklott a földön lévő szellemi lények nagy részének az élete, megérett az idő, hogy nagy változás történjen, egy úgynevezett "utolsó lehetőség".
Jézus pont emiatt jött le segíteni, mert a pillanat adott volt.
Annyit tudni kell, hogy az "utolsó" időre az emberiség spirituálisan "gyengébb - elmaradott" része maradt itt, ami jó pár millió lényt érint természetesen. Azt tudni kell, hogy nemcsak a földön, hanem a körülöttünk lévő szellemi szférákban is! Jézus segítséget adott rezgéseivel, tanításaival, hogy hogyan lehet helyrehozni életünket, hogy "megmeneküljünk", teljes útmutatást adott. Kétezer évvel ezelőtt már nagyon mélyre süllyedtünk, gyilkoltunk élvezetből (csaták, római arénák stb..), férfi férfival és nővel szeretkezett egyszerre, vagy rendszeresen felváltva, rabszolgaság és egymás kizsákmányolása, élete feletti rendelkezés mindennapos volt. Eltelt kétezer év, keresztes hadjáratok, máglyák, csaták, háborúk, és ugyanott tartunk mint kétezer évvel ezelőtt, vagy talán még mélyebbre süllyedtünk. Pornó ezerrel, az internet ezt könnyebben elénk hozta, már a gyermekek sincsenek biztonságban. A kábítószer olyan mértéket öltött, hogy szinte hihetetlen, már nincsen komolyabb rendezvény, buli nélküle, fesztiválokon néha az egész területet beborítja a Marihuanna illata, még a ruha is átveszi. Külföldön dolgozó barátaim elmesélték, hogy a péntek - szombati bulikon már olyan sört is árulnak, ahol eleve bele van keverve egy kis kábítószer, hogy mindenki jól érezze magát, a belépőjegy árába be van építve.
A kábítószer hozza magával a bűnözést, prostitúciót. A "napi adag" előteremtése bármi áron megtörténik, akár gyilkosság árán is, betörések, rablások stb...
A hírlevelem minden oldalán szerepel egy mondat a lap alján:
Ne feledd: Te az utolsók körébe tartozol a meghívottaknak, akiket az út szélén szedtek össze!”
Nagyon oda kell figyelnünk magunkra az utolsó időkben, nagypróbák elé vagyunk téve, és kísértéseknek. Spirituális érettségünk segít át rajta, érdemes fejlődnünk, és mindent a gyakorlatba átültetni.
Most szinte ugyanazt éljük át, amit kétezer évvel ezelőtt, de finomodtak a támadások, a sötét erő tombol ezerrel, szabadjára van engedve, hogy a szellemi erők megmutassák, hogy milyen az, amikor nem fogják vissza őket. Most rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk edzettek, tapasztaltak, erősek. Ne feledjük: csatát lehet veszteni, de háborút nem! Ha elestünk legyünk erőnk felállni, és megerősödve újra kezdeni, és bízzunk magunkban, mert nagy szellemi segítséget kapunk a háttérből!
Ebben az időszakba színt kell vallani, felerősödnek bennünk a tulajdonságaink, "kitörnek"belünk. A JÓK nagyon jók lesznek, a Rosszak, nagyon rosszak, nincs középút. Ahogyan Jézus mondta: vagy velem, vagy ellenem, aki gondolkozik, középen akar maradni számításból, az már ellene van!
Egyre több a pszichiátriai beteg, szinte népbetegség. Napi szinten mérgezik meg embertársaik életét, kiszámíthatatlan gyilkosságok, szinte minden nap beszámol erről a média, és egyre kegyetlenebb módszerekkel, valami hang hatására. Saját család lemészárlása, vagy iskolatársak, munkatársak, divat lett a moziba történő lövöldözés. Mint az is divat, hogy beharangozzák a saját öngyilkosságukat a fiatalok, és felveszik kamerára 5 perc hírnév reményében, amit már amúgy se érnek meg! Ezek a betegségek egy része karmikus, másik része a cselekedetek által történő bevonzás és... emberi hülyeség, mert a cselekedeteinkkel hagyjuk, hogy a sötét erő győzedelmeskedjen felettünk.
Végjátékot játszunk, nem lesz világvége (ez érdeklődés hiányában elmarad), a korszakváltásban a szellemi lények egy megméretetésben vesznek részt, majd haláluk után az életüknek megfelelő dimenzióba fognak kerülni, erről szól az a "végjáték".
Mocsok, kosz, alacsony energia szintek, hazudozás, pletyka, gyilkosságok, rablások és hosszú a sor, ez korunk jellemzője, alig van tisztességes, becsületes emberi lény. Sokan - bölcsnek és okosnak tartván magukat - pénzért árulják a tudást, amit ingyen kaptak a szellemvilágból..
aki nem tudja megfizetni, az "kimarad" belőle...
„…Mert a gazdagságot, örömet, tudást, tehetséget meg szabad szerezni, de jaj annak, aki hozzá nem erős. Egy része belehal, egy része eszét veszti, egy része a kincseket magába ássa, és senkinek sem ad belőle. Az elíziumi kertek fénye benne sötétséggé változik.
A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle.
Most, amikor elküldtek, az útra bocsájtó hatalom így szólt:
Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit.
Segíts, adj enni , adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy mint magadra
és ne hagyd a sötétségben elmerülni.
Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg.
Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig.
Ismerd meg, hódítsd meg, senki sem tiltja, de jaj neked,ha magadnak tartod .
Elbocsájtalak téged is mint mindenkit, felelős vagy minden
emberért aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel
amit magadra költesz, minden örömmel amit magadba zártál,
s minden boldog pillanattal amit magadnak tartottál meg.
Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!”
(Hamvas Béla)
Nagyon oda kell figyelnünk magunkra, és most már csak saját magunkért vagyunk felelősek! Az természetes, hogy segítünk a másiknak, ha... kéri. Erőszakosan nem kell a jó tanácsokkal vagy bármilyen más formában bevatkozni a másik életébe, még akkor se, ha mi látjuk, hogy a vesztébe rohan, ezt neki kell megtanulnia, de ha segítséget kér, akkor kötelességünk önzetlenül segíteni!
Higgyétek el, elég a saját bajunk, gondunk, tökéletes ember nincs, mint tanító is tudom, hogy én is (mi is) rendelkezünk hibával, és nem is kevéssel.
Erről jut eszembe a következő történet:
A Mesterhez rohannak a tanítványok.
- Mester, jött egy ember a faluba, sok rosszat mond magáról. megverjük, elkergessük?
- Nem kell - mondta a Mester - ha még tudná, amit én tudok magamról!
Mit tudunk tenni ezekben az időkben? Jézus tanításit követni (nem az egyházi ferdítéseket), ami a SZERETET tanítása. Ha tisztességesen, becsületesen élünk, és gyakoroljuk a szeretetet, már a jó csapatban "játszunk". Figyeljünk oda az étkezésekre, és ne csak arra, ami bemegy a szánkon, hanem arra is ami kijön, azaz a szavaink teremtő erejére, amihez hozzátartozik a gondolatunk tisztasága is. Tartózkodjunk a felesleges luxustól, élvezeti cikkektől, kábítószer , alkohol, cigi stb... Kiránduljunk a természetbe, a barátainkkal töltsük inkább az időt, mint az okos telefont nyomogatva egy pláza gyorsétkezdéjében.
És neveljük gyermekeinket is ebben a szellemben!
Ők lépnek majd az itt hagyott szellemi örökségünkbe, és ők öröklik a Földet is, amit sikeresen már sikerült tönkretennünk. Megjegyzem a jövő nemzedéke is elkezdett leszületni, őket hívják indigóknak, és már az első komolyabb csoport kezd felnőni! Nem szabad elnyomni őket mert fiatalabbak, hanem segíteni kell őket, hagy szárnyaljanak, és változtassanak amin csak tudnak, mi öregebbek ne ragaszkodjunk a régi formákhoz!
Persze ügyesen megoldva a problémát nagy részének kábítószerrel és egyéb trükkel vesszük el a kedvét a "szárnyalástól" , azaz a fejlődéstől, és sajnos ebben nagy szerepe van a sötét erőnek. De.. nem szabad ráfogni mindenre, mert nagy része a saját gondolatunk, vágyaink megvalósult anyagiasított megvalósulása, így felmentés nincs!
Kéz a kézben, egymást segítve próbáljunk meg változtatni a rossz szokásainkon, végezzünk önismeretet, szakadjunk le arról ami visszahúz, és emeljük előtérbe a jót, gondolati és gyakorlati úton, mert nagy a tét!
Szent-Györgyi Albert:
"Gazdag az, akinek több a pénze, mint a vágya, és az a szegény, akinek a vágya több, mint a pénze... Szegénnyé bennünket a még több utáni vágyakozás tesz. A boldogság titka nem az, hogy többet szerezzünk, hanem az, hogy örüljünk annak, amink van, és hogy kitöltsük életünk üres kereteit ahelyett, hogy azokat tovább tágítanánk."
írta: Karsay István
UI:
A Passió (Teljes film, 2004)
https://videa.hu/videok/film-animacio/a ... 6HJVrMT-1U
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Sa 11. Apr 2020, 00:17

A Föld mint világparány

Kivonatok Tóvölgyi Titusz „A mindenség” című könyvéből

Utunk végén a földön vagyunk, ahol egykor a legmélyebbre süllyedt és legérzékibb fokozatok egyikén találtuk magunkat. Figyeljük meg a szellem, erő, anyag lefokozottságát a földön. A szellemi principiumnak a megjelenése itt e földön az állatemberi testesüléssel kezdődött meg. Itt van a legdurvább emberiség összenövése az állatokkal, ami a leghasonlóbb hozzá. Nemcsak a külső hasonlatosságról van itt szó, hanem igen gyakran az emberek és állatok lelki tulajdonságainak hasonlatosságáról is, olyannyira, hogy ezek az ő magasabb fajaiban gyakran több szeretetet és érzést mutatnak, mint a durva vadember, kinek esze és felfogása úgy viszonylik a művelt emberéhez, mint ahogy viszonylik a legdurvább állat őhozzájuk.

Az ember tehát nem művelt majom, mert más principium (életelv) élteti a majmot és más az embert. A majom, mint állat, mint érzéki és testies lény a szellemek esésének következménye; mint éltetett érzéki lény, ő egy tiszta principium; az állatember pedig az ő saját esésének következménye. Az állatok fajai és tulajdonságai a szellemek elfajulásának és a megsűrűsödéseiknek következményei, mely utóbbiak az életprincipium által a rotáció folyamán életet nyervén, tulajdonságokkal fölruházott állatfajokká lettek. Tehát minden állati és érzéki a szellemi elfajulásnak, a szellemi esésnek és sűrűsödésnek következménye. Az ember és az állat, az anyag és tulajdonsági csere által szoros összeköttetésben van egymással.

Hogy a mindenségben ez a kicsi föld miért oly nagy nekünk? Azért olyan nagy, mert mozgásunk korlátozott s ebből kifolyólag a világtestek nagysága mindig az azokat lakó szellemek mozgási képességéhez van arányítva. Mire való lenne nekünk egy nagyobb világ, mikor ennek sem tudjuk bemozogni az ezredrészét se, kivéve a mostani utolsó időket.
A szellembukások okozta lefokozódások, amint tudjuk, fokozatosan szálltak alá; bizonyos tehát, hogy azok a szellemcsoportok, melyek földünk népfajait képezik, nem a földről erednek, csoportokba nem a földön verődtek, sőt inkább szétforgácsolódtak, és hogy képességeiket és lefokozottságukat az előző világokból hozták magukkal.

A harmadik esés után, ha a bolygókat is számba vesszük, milliárd és ki tudja hányszor milliárd világok alakultak, melyek a szellemfokozatokkal voltak analógiában, ahol a hasonlók egymást vonzása következett be. Az ilyen vonzalmi körök alakulására azonban csak a test nélküli életben van alkalom, ahol a vonzás ereje előtt határ nincs, találkozási lehetetlenség nincs. Az ilyen csoport alakulásoknak (fajoknak, népeknek, nemzeteknek) tehát ott kell végbemenniük, ahol ahhoz meg van a lehetőség és akadály nincs.
Ott vannak az alakulások, ott osztatnak be a csoportok a rotáció által, ott helyeztetnek el a tűzkarikák területén és a kidobott tűzkarikák immár ilyen beosztott csoportokat visznek magukkal. Amint aztán a tűzkarikákból a világalakítások tömegesítései megkezdődnek, a szellemeket tartalmazó anyagi részek úgy lesznek beosztva, hogy ébredéskor a csoportok a nekik leginkább megfelelő fluidok (földrészek, klima, talajok, növény és állatvilág) közt találják magukat. Ez a test és alak eredetének fizikai magyarázata.

A csoportok magukkal hozták az ő szellemfokozatukat s az új világban, amelyben fölébredtek, ott kellett, hogy megtalálják az ő tisztulásuk feltételeit, ámde az e földre jött csoportok egynémely része annyira süllyedt volt már, hogy puszta feleszmélésük több időt igényelt, mint más magasabb fokú szellemek művelődésének immár egy-egy, aránylag magas foka, mint például az ógörögöké.
Később a művelődés nem csak szaporodással terjedés, de népkeveredések és reinkarnációs átültetések által is előmozdíttatott, olyannyira, hogy a mai művelt nemzetek leszármazási ágazatait senki nem lenne képes megállapítani. Szóval, ma már egyik nemzet sem tudná kimutatni, miféle konglomerátumokból van összetéve és hogy mennyire uralkodik benne az új és az ősi elem. A művelt és a műveltséget terjesztő nemzeteket értjük itt.
Az emberi test, ez a kényszerzubbony, mely a bukott szellem meg-megújuló lázadásainak következménye, s amely kényszerzubbony viselkedésünk következményeként elkerülhetetlen adatott reánk a folytonos kihágásokra szabott törvények által. Ez a kényszerzubbony erős akadálya nem csak mozgásunknak, erőkifejtésünk és a szabadakaratunk felhasználásának, hanem szellemi fejlődésünkre nézve is.
Mennyi idő múlt el Krisztus megjelenése óta? Mégis az emberiség legműveltebb része sem képes a helyes isten-eszme fölfogására és a szellem személyi és szellemvilági létezésének fölfogásába bele találni magát.

Az a műveltség, amely a földön mutatkozik és terjed, amint már mondtuk, nem az emberiség önművelődése, hanem a rotáció műve. A rotáció preparálja az emberiséget és viszi előre, művelve a művelődésnek azon kellékeit, melyek az önművelődés lehetőségét készítik elő. Ez még mindig csak iskoláztatás a rotáció magas szellemeinek láthatatlan tanári kara által, de az önálló, a szabadlábra helyezett önfejlesztő korszaknak ideje még nem érkezett meg. Közel van már, de még nincs itt.
A tömör földi test kényszerzubbonyának nyomása alatt sinylődő szellemprincipium hosszas vajudása ez. Nehéz megküzdeni a zubbony hatásával még a küldetésben ide lekerült magasabb szellemeknek, az emberiség úgynevezett legkimagaslóbb alakjainak is, kik a közelből megfigyelve nagyon sok olyan gyarló vonást árulnak el, mely a zubbony részint korlátozó, részint érzéki befolyására mutat; pedig ezek hatalmas szellemerők nagy ellenállási képességgel rendelkeznek a tucatemberekhez képest az anyag befolyásával szemben.
A fogalmat Istenről a szellemek hozták magukkal és még azok is ébresztésre, fogalomtisztulásra, sugalmazásra és befolyásra vannak szorulva. Gyarlóságoktól teljesen mentes ember nincs, de azok a gyarlóságok, melyek a test múlandóságához vannak kötve, azok le is hullanak a testtel együtt a szellemről.
Igenis a testi kényszerzubbony által okozott hátrányok teszik, hogy fogalmaink is annyira korlátozottak, mert saját szervi korlátainkon át figyelünk meg mindent, azokat, melyeket e szerveken át avagy szervek által meg nem figyelhetünk, letagadjuk. Így voltunk még eddig mindennel. Letagadtunk mindent, amit érzékeinkkel nem tudtunk megtapasztalni.

Lásd a te bolygódban, óh ember, a te érzéki esésed következménye képpen a te bűntetésednek helyét! Szellemed másodjától elválasztottan, küzdened kell a természet ellen és küzdened kell önmagad ellen, hogy nagy fáradtsággal és áldozatok árán vissza nyerhessed őt. Igen bizony! A te eredendő bűnödben születve, szellemi eredendő bűnöd által ide hozatva fájdalommal jöttél és születtél a földre, hogy a halál rémképével hagyd el azt. Keresd ebben a te esésed bizonyítékát, hogy ez a hely csakis a bűnhődés és engesztelődés által válhatik a haladásnak helyévé.

Ha ezt velem együtt megértetted már nem tarthat vissza semmi, hogy igazából rátalálj Istenre és megállíthatatlanul haladj az atyai ház felé.



Szemlézte: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 12. Apr 2020, 00:55

Kedves földi Testvéreim az Úr Jézus Krisztusban!

Ezen a szent ünnepen kedves Testvéreim, amikor az Úr Jézus az ő testét adta lelki eledelül és vérét italul a Rá éhező és szomjazó lelkek számára, köszöntelek benneteket a szellemi hazából, ahol minden csupa fény és ragyogás, mert mindent az Ő szentsége tölt be.

A közelmúltban beszéltem nektek szellemhívőknek arról, hogy a III. kijelentést követők részére az Úrnak Teste és Vére már egy szellemibb formában is meg tud jelenni, merthogy egyébként sem a túlzottan anyagiasított testet és vért kell látnotok a kenyérben és a borban, hanem a krisztusparányoknak az anyagra gyakorolt hatását.

Mint azt ti is tudjátok, az Úr a földre történő leszállása alkalmával fokozatosan magára húzta a súlyos, anyaggá sűrűsödött fluidruhát, a testet, -melyet az ő 33 éven keresztül történő önmegtagadó életével, az Atya legtisztább erőinek a Rajta keresztül a földre leáramló szentsége révén, melyek a tanítások, a csodatételek alkalmával sugárzódtak szét,- annyira átdolgozta, hogy már szinte anyagól nem is beszélhetünk, hanem olyan krisztusparányokról, melyek az Úr feltámadása és a mennybemenetele alkalmával szétsugárzódtak, mert lélekké tisztultak meg. Ebből táplálkozik az Úrvacsora amikor a kenyér és a bor fölé helyezitek a kezeteket és kéritek az Urat, hogy változtassa át Testévé és Vérévé.

De nagyon vigyázzatok, mert csak akkor vehetitek magatokhoz ezt a Krisztus lelkévé átszellemült anyagot, ha megszületett bennetek az elhatározás, hogy a tisztulás útjára rá szeretnétek lépni és azon haladni előre, mert ugyanis a krisztusparányok tömege,vagyis az Úr jelenléte a lelketekben folyamatosan küzd a hajlamaitok ellen! Tehát, aki magához veszi Krisztus Testét és Vérét, de megmarad bűneiben, az ítéletet eszik és iszik magára. Az a lélek hiába vallja magát kereszténynek, akár spiritisztának is, mégiscsak a törvény által rotálhat a fejlődésben. Az Úrvacsorához való méltó járulás által viszont kiemel benneteket a lélekké formálódott Krisztus teste a kegyelmi állapotokba, ahol viszont előreláthatatlan és megjósolhatatlan esélyeitek vannak a tisztulásra.

Ebben az állapotban már teljesen megszűnik a karma hatalma felettetek!!! Akinek Isten egyszer megbocsátja vétkeit, azt az egyént az Úr kiemeli az átlagból, egyénileg vezeti, azaz a saját tenyerén hordozza lelki értelemben, amely állapotban már hatását és érvényét veszíti a karma törvénye! A Krisztus igazsága már eleve oldja a karmát, mert aki Vele érdemben érintkezik, aki az Úrvacsorával él, azt Isten kétszeres törvény által vallhatja magáénak, ugyanis új és örök szövetséget köt vele az Isten az Úr Jézus által meghozott Új és Örök Szövetség által az Úrvacsorában. Aki tehát bűnbocsánatot nyer, az már többé nem követheti el azt a bűnt, mert Isten az ő oltalmába helyezte el, ahol védelmet élvezhet.

Tehát a közelmúltban beszéltem nektek arról, hogy a Reá való vágyakozással magatokhoz vonzhatjátok a krisztusparányokat és íme eljött annak az ideje, amikor ezt a gyakorlatban már ki is vitelezhetitek! Ha igazából hittetek volna a nyilatkozatnak, most könnyebben mennének a dolgok. Igaz ki milyen mértékben nyitott az igazságra és az Úrvacsora hittel történő felvételére, olyan mértékben képes befogadni a "Krisztus Testét" de ez eddig is így volt. Nagyon sok csalódás alakult ki már a megszokásból, lelki zártságból, hitetlenségből történő az Úr asztalához való járulás miatt, de ezért nem az Úr a hibás, hanem maga a felkészületlen lélek! Ezért kérjük tőletek a teljes bűnbánatot, a bűnök bevallását, hogy tudatosodjanak bennetek a kitisztítandó hajlamok és ha szabadulást nyer a lelketek, akkor, hogy még inkább erősödhessék a hitetek a Krisztus áldozatában.

Még ebben a nehéz időben is azt mondjuk, hogy az isteni szentség hatja át a világot, a ti világotokat is, kedves testvéreim! Ki mennyire hiszi és ki mennyire tárja ki előtte a szívét, olyan mértékben képes annak a befogadására Azt is mondhatnánk, hogy Isten szeretete, az ami keresztülhatol a világegyetemen, de sajnos maga a szeretet szó annyira elértéktelenedett, hogy a mai világban, főleg most, amikor az emberekből a nehéz helyzet kihozza még inkább az önzőséget és a kapzsiságot, szinte teljes egészében elvesztette erejét és a valódi értékét, pedig csakis a szeretet az, ami által eljuthatnak az emberek az üdvösségre. "...Mert éhes voltam és ennem adtatok, szomjúhoztam és innom adtatok, hajléktalan vándor voltam és befogadtatok, beteg voltam és meglátogattatok, börtönben voltam és meglátogattatok..."
A szeretet viszont megbocsát, megbocsátja mások vétkeit. Ha nincs bennetek szeretet, akkor megbocsátani sem tudtok, de üdvözülni sem, mert az üdvözül, akiben szeretet van! "Arról ismerjen meg benneteket a világ, hogy a tanítványaim vagytok, hogy egymást szeretitek, a szeretetbe viszont beletartozik a megbocsátás is. Isten is azért bocsátja meg vétkeiteket, mert szeret benneteket.

Hogyan várhatjátok el az Istentől azt, hogy bocsássa meg a vétkeiteket, ha ti nem tudtok megbocsátani másoknak? Ezt jól tudta az Úr amikor a földön járt, ezért kötötte a bűnök megbocsátását az egyéni megbocsátáshoz. "...Bocsásd meg vétkeinket úgy, ahogyan mi is megbocsátunk az ellenünk vétőknek..." Az eredeti szöveg szerint viszont: "Engedd el az adósságainkat, amint mi is elengedjük mások tartozását!" Bűnbocsánat nélkül egy tapodtat sem tud előre haladni a bűnös ember, mert agyon nyomnák vétkeinek következményei és csak bűnt bűnre halmozna, mert a következmények visszahatásai újabb elbukást eredményeznének és a testbe zárt szellem, az ember soha sem tudna kikeveredni a "mókuskerékből" hanem bűnre újabb bűnt halmozna, minek következtében soha sem kerülne ki az adósok börtönéből. Tehát mindebből kifolyólag már meg is dőlt a pogány karma elmélete, mert az ember soha sem tudna annyit szenvedni, amennyi bűnt elkövetett, hogy úgymond kifizesse szenvedéseivel az adósságot!!! Van szenvedés a bűnbocsánat után, de ez az erők helyreállítása miatt van, vagyis azért, hogy az ember megtapasztalja bűneinek a következményeit, mert ha ez nem történne meg, az ember soha sem javulna meg!

Minden esetben, ha kellő mértékű a bűnbánat, az ember feloldozásban részesülhet. De ameddig a másikban, esetleg Istenben látja szenvedéseinek az okát, addig még nem jutott el az egyén a bűnbánatra. Ahhoz, hogy valaki az adósa felé bűnbocsánatot tudjon gyakorolni, éreznie kell azt, hogy maga is rá van szorulva a bűnbocsánatra!

Tehát amikor - a jelen esetben lélek szerint- az Úr asztalához érzitek magatokat hivatalosaknak, tartsatok lelkiismeret vizsgálatot, bocsássatok meg a másiknak, hogy ti is bocsánatot nyerhessetek, ugyanis nagyon sok ember szenved attól, hogy nem tud megbocsátani, de azt viszont elvárja az Istentől, hogy az ő vétkei halasztást nyerjenek! Engedjétek el a harag felhőit a fejetek felől és meglátjátok, kisüt a kegyelem napja a felettetek és lelketek új ruhába öltözötten megnyugvást nyer a békében!
Most Isten veletek!

Ada. húsvét 2020.április 9.
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » So 12. Apr 2020, 01:00

Krisztus küldetésének célja

Részlet a Névtelen Szellem Eszter médium útján „Úton hazafelé” című könyvéből

Már eljöttem végre, mert hallottam, nagyon óhajtasz velem beszélni. A mi Urunk utolsó estéjének emlékezésébe merülve jártam azokat a helyeket, és időket, melyeket együtt töltöttem Vele és magammal vittem a jövő nagy és boldog reménykedését is, mert enélkül a reménykedés nélkül nagyos sötét és nagyon szomorú a jelenben járni.

Amikor az élet és a halál együtt jár, harcol és viaskodik a győzelemért. Ha a halál sötét árnyéka rávetődik valakire, vagy valamire, elborítja félelemmel, rettegéssel és az élet menekülni akar a félelmetes árnytól. Mert ez a félelmetes árny megfosztja mindentől, ami szép, kedves és kívánatos az ember lelke előtt.
Ezen az estén pedig a halál árnyéka borult az élet tökéletes ragyogására, mert még nem volt „feltámadás”. Az emberi lélek előtt még nem volt bizonyosság, valóság, az a mindenekfelett való igazság, hogy van örök élet, van folytatása az életnek. A bűn büntetése a halál.
A megsemmisülés képzete, hogy féljen tőle és amíg a lélek fejletlen állapota tart, amíg a tudatában meg nem világosodik az élet örök folytatása a maga tökéletes követelményeinek felfogásával és megértésével, addig legalább a félelem visszatartja a bűnök elkövetésétől, mert minden bűn kilépés a törvényből és azt a hézagot, amit a földi ember lelke a bűnnel maga után, mintegy szakítást, folytonossági hiányt visszahagy, azt a sátán tölti be a maga eltévelyedett, hazugságból felépített igazságával. A Földön ez erősen érvényre van emelve, mert a földi test maga is az ellentét törvényének produktuma. Megtévedt lelkek téves felfogásából eredő formája.

Azonban Isten ezt a tévedésből eredő helytelen formát a megtérés eszközének hagyta meg, ebben a formában szenvedve végig mindent, ami az igazságtól eltér és megvalósul, hogy az emberi lélek belássa tévedését és keresse az igazságot. S amikor azt megtalálta és felismerte benne azt a helyes utat, amin az igaz örömöt és igaz boldogságot megtalálhatja, akkor mivel az igazságot magáévá tette, azt többé már senki el nem veheti tőle.
De mi az igazság? Ez sarkalatos és örök kérdés, amely kérdés marad a bűnös emberiség előtt mindvégig, mert hiába történt meg az a mindenekfelett való nagy áldozat Isten elsőszülött Fia részéről, ha az ember csak azokról a külső eseményekről vesz tudomást, amik ezen az estén és az utána következő napon megtörténtek. Azonban a megváltás nagy misztériumába nem akar behatolni, hogy ez miért történt meg és miért kellett ennek így lennie.
Az igazságnak, a szeretetnek, a tökéletes jónak miért kellett ezt a legrettenetesebb szenvedést és gyötrelmes halált így végigszenvednie? Az Írások szerint az emberek bűnei miatt kellett kiengesztelni az isteni igazság merev törvényét, hogy ezzel a kiengeszteléssel az emberiség megváltását kieszközölhesse és ez a cselekedet az emberiséget megváltsa a kárhozat törvényétől, az örökkévaló szenvedéstől. A külsőben megtörtént dolgoknak mindig van egy belső rugója, oka, ami az embert cselekedetekre ösztönzi.

Ez a belső ok az, ami akár beszédben, akár gondolatban, s végül a cselekedetben kijelenti magát és szétszórja az önmagában kitermelt felesleget, amellyel a tulajdon lényét akarja megsokszorozni és ezzel akarja önmagát körülvenni kívül és belül. A természetnek ez a folyton megújhodása nemcsak a fennmaradást, hanem a folyton nagyobbodást is célozza. Ez a nagyobbodás már a teremtésnek egy bizonyos csíráját is magában hordozza, amely a mennyei természetnek lefokozott formában való lassú érvényesítési vágya és akarata.
Ezt a tudatban meg nem világosítható akaratot, mint ösztönt hordozza az emberré lett - a paradicsomból kiűzött szellem - magában. Mivel ez az ösztön a tévedés miatt elvesztette a helyes irányt, így az ember nem teremthet törvényes úton-módon maga körül maradandó világot, mert meg kell halnia. El kell hagynia azt a létközpontot, ahol az ő lelki természete magát kifejezte. A testet, mint eszközt át kell adni a természet feldolgozó erőinek, hatalmainak, hogy mindent a maga helyére illesszenek be.

Amely erőket a szellem az igazság törvényében dolgozott fel, azok megsokszorozódva életképes lelki és szellemi csírázásnak indulva, folyton újabbat és tökéletesebbet teremtenek tovább, az idők végezetéig. Az ember bukott szellemlény. Bukásával azokat a neki nyújtott erőket az élet sokszorosításához adott lehetőséget is átitatta az ő tévedéseinek, bűneinek árnyékával. Így önmagától semmi jót és igazat nem tud életében cselekedeteivel létrehozni, tehát folyton tart az esés, a lefelé hullás, és vele a szenvedés, a fájdalom, a meg nem értés, a gyűlölet, a bosszú, a kegyetlenség, a pusztítás...
A tökéletes Isten-fia, a maga nagy szeretetével leszállt a bűn posványos világába, felvette az emberi testet, a bűn alkotta ideiglenes állapotot, hogy a legmélyebben élők, a vezeklők, a szenvedők, az igazság után vágyódok lelkét megkeresse és kivezesse a bűn által már-már lehetetlenné tett állapotokból. Új világot teremtett, a régi megsemmisülésre ítélt helyett, hogy megmentse és kiemelje azokat a lelkeket, akik már minden remény nélkül vonszolták a bűnök miatt életüket.. Ezeknek szólt a tanítás. Ezekhez szóltak a csodák, hogy a lélek ébredjen fel a maga igazi rendeltetésének tudatára.

A bűnben szerzett hatalom hordozói nem figyeltek fel, mint ahogyan földi életben a test örömeit élvezők sohasem figyelik az idők járását, pedig mindig voltak és vannak korszakok, amelyek egy-egy szellemcsoport feltűnését és letűnését jelentik. - Ilyen ez a mai letűnő korszak is, amely felemeli azokat, akik az égi jelekre figyelnek és elsodorja azokat, akik a jelenbe elérték azt a mélypontot, mely a távozókat választja ki a Földön.

Az isteni Küldött a legmélyebben bukottakért is leszáll, hogy a megtévesztés szellemének kezéből kivegye azokat akik felfigyelnek és hisznek az isteni üzenetnek, az evangéliumi igazságoknak, melyek szerint a test nem használ semmit. A test okossága, ügyessége, tudománya mind elvész a halál műhelyében, mert ezek is csak eszközök az Élet kezében. - A halál a test törvénye, a lélek törvénye azonban az Élet.
Aki múlandó életében a lélek törvényét juttatja érvényre és az igazság szerint él és cselekszik, vállalja a szeretet áldozatát, az sokat szerez magának, mert az él. A mi Urunk a bűnnel vette fel a harcot, a halállal, azért kellett a szenvedések mélypontjára alámerülnie a tisztának, az igaznak, hogy a szenvedők, akik az élet terhét hordozzák, ne legyenek reménység nélkül. A szenvedések képesítik ugyanis az embereket az igazság keresésére, mert akik szenvednek, azok már az igazsággal együtt járnak. A szenvedő Krisztus magához vonzotta a világ szenvedő lelkeit és vigasztalást nyújtott azoknak is, akik a bűneik miatt - és azoknak is, akik az igazságért szenvednek.

Aki a szenvedőkön könyörül, az a saját maga szenvedéseit kevesbíti, mert mindenkinek szenvednie kell a bűn miatt, mivel a bűn szenvedteti az embert. A bűnt megfékezni, a bűnnel való közösséget megtagadni: ez az isteni akaratnak a Földön való érvényre juttatása. Az igazat szenvedtetni annyi, mint Krisztus keresztjét hordoztatni azokkal, akik az Úrral járnak. A szenvedések mélypontján a gonoszság elérte célját, és örült diadalának. Azonban, amikor az Úr meghalt, a Föld megreszketett az ítélet miatt, ami felette végbement.

Az ellentét eszméje, hatalma egyszerre megszűnt, mert a szellemi szférák, amelyekben a jó még nem halt ki egészen, felszabadultak az átok alól. Az új igazság, a megtérés igazsága új életlehetőségeket nyitott és nagy csoportoknak nyílt meg a kilátás arra, hogy a Földre jöhessenek, megtérjenek, és üdvözüljenek hit által.
A hit pedig nem a külső formákban van, hanem a bűnök elhagyásában, élő és hatóerővé pedig az Úr törvényének a földi életben való megvalósításában lesz, mert ahol ez a hit él, ott van az Ő lelke. Akikben az Úr lelke az irányító, abban Ő az életre - az örökéletre - képesítő erő és hatalom, mert az ilyen már a földi testben meghalt a bűnnek és feltámadott az Úrral együtt, mert az meg sem hal, csak a test válik le róla, mint egy elhasznált hüvely, ami már nem tarthatja fogva a lelket. A bűn halála: a lélek feltámadása.

Az Úr búcsúzása az embernek a magába szállása kell, hogy legyen, mert az Úr elhagyta a Földet, de uralkodik felette, mert megváltotta a bűntől. Megtisztítja az olyanokat az Ő szenvedéseivel, akik hisznek és Vele szenvednek azok miatt a bűnök miatt, amelyekben nekik részük nincs.
Az élet forgataga hol felemeli, hol lesújtja azokat akik az isteni igazságot igyekeznek szolgálni, de akár felemel, akár lesújt a forgatag az Úr mindvégig velük van azokkal, akik lelkükben hordozzák az Ő igazságát. Készüljetek! A lélek érzése eggyé teszi azokat, akik Őbenne eggyé lesznek. Isten veletek!

szemlézte: Bíró László

https://www.youtube.com/watch?v=Ab3lhEm ... Fuk_Wc5Zek
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 13. Apr 2020, 06:59

Húsvéti gondolatok

Részlet az Adelma írómédium által írt „Elmélkedések könyve” című kötetből

Nagypéntek. Én, Mária akarok ma beszélni nektek. Szívesen emlékezünk meg a földi szenvedésekről, különösen, ha azok a szellemet felemelték, a lelket megtisztították. Gyermekeim, ezen a napon fejeződött be Krisztus megváltó munkája. Beteljesedett! Mennyit szenvedett szellemem akkor ezen a napon! mert csak gyenge nő voltam, aki szenvedni látta fiát, aki annyira szeretett! Hiszen földi ember voltam én is és emberi módon szerettem!
Az embert szerettem benne, szellemét azonban csodáltam, éreztem és elismertem hogy mennyire felettem áll! A testet, amely általam jött a Földre, úgy szerettem, amint a többi földi anya is szereti gyermekét. Láttam Őt kimúlni a keresztfán, összetörve a fájdalomtól. Ha Urunk, Istenünk nem adta volna nekem a tisztánlátás és a forró áhítat világos perceit, akkor kétségbe kellett volna esnem! De így kinyilatkoztatta a mennyei Atya nekem fiam halálának célját.
Magam előtt láttam a megváltás munkáját beteljesedve, és örömteljes hála töltött el az emberiségért! Az emberi gyenge anyai szívnek el kellett némulnia, imádkozva, hálával telve kellett leborulnom a kereszt előtt, amelyen az én testemből való test szenvedett, amelyre szeretetem tárgyának emberi része felfeszíttetett, fel kellett feszíttetnie; - ez volt az én áldozatom. De mennyire semmivé törpült az én áldozatom az Övé mellett! Mindvégig vele voltam, emberi testének utolsó leheletét fel akartam fogni.
Mikor azt mondta Jánosnak: „Lásd ez a te anyád!” akkor értettem meg az egészet! Ezzel szűnt meg anyai feladatom, és ez volt a legnagyobb áldozat! Ő meghalt, nem volt többé fiam. Szelleme Istentől jött és Hozzá tért vissza! Én csak szolgája, testöltésének eszköze voltam. Köszönöm Neked Istenem! Mária a szolgáló leányod dicsőít Téged! Imádattal telten köszönöm Neked, hogy akkor méltónak találtál arra, hogy vele és érette szenvedhessek!
Gyermekek, bár képes volnék az akkori események hű képét ecsetelni! Amint halálakor a sírok megnyíltak s a szellemek rokonaiknak megjelenve, hozzájuk szóltak, nekik Isten halalmát kinyilatkoztatták, akkor sokan kezdtek hinni és imádkozni. Gondoljatok emberek az Ő türelmére szenvedései közepette! Azután amikor a holttestet eltemettük, ó mennyi könnyel áztattam azt! Szellemem azonban akkor többnyire az elragadtatás állapotában volt; sőt később is egészen halálom bekövetkeztéig vigasztaló és erősítő látományaim voltak.. Gondoljatok teljes komolysággal a mai nap jelentőségére, melyet az égben is megünnepelnek, gondoljatok szüntelenül Reá és sohase felejtsétek el.

Húsvét vasárnapja. Elbeszéltem nektek a Jézus halálakor átérzett fájdalmakat, hogyan szenvedett szeretetem emberi része és miként kellett felolvadnia, elmerülnie az isteniben. Amikor pedig harmadnapon a hű Mária Magdolna és Salome az Ő sírjához mentek, akkor már a test eltűnt. Igen, gyermekeim, ez így történt! Krisztus, Isten fia, Isten szellemének erejéből vette magára az én érdemtelen testemben az emberi ruhát; eszközként használt fel engem az emberi testet öltéshez. Így tehát maga a test sem úgy jött létre, mint az emberek teste, Isten akarata keltette az életre bennem. A keresztrefeszítése és halála után pedig (mert úgy halt meg, amint az emberek meghalnak, a szellem elvált a testtől, a végküzdelem megtörtént) Krisztus szelleme ismét felöltötte testét, hogy velünk még negyven napig közlekedjék.
A próféták szavainak be kellett teljesülniük! De ebben az alakjában csak mi láthattuk Őt, csak nekünk jelent meg. Azt a benyomást keltette bennünk, mintha a legtisztább szellemmel beszélnénk; egészen más érzés volt az, mint amikor még a Földön élt köztünk, már nem az az érzésem volt iránta, mint az anyáé gyermeke iránt. A hitetlenek azt mondják: hogyan volt lehetséges, hogy Krisztus visszatért testébe, mit művel most a test az égben? Emberek, vannak olyan tiszta és hatalmas erők, hogy önmagukat is képesek felosztatni és újra láthatóvá tenni. Krisztus teste már átszellemülve jött a Földre, másképpen mint a tietek, azért amikor meghalt, másképp oszlott is az fel, mint ahogyan a ti testeitek fel fognak oszlani. Ezt az igazságot fogadjátok el és az evangélium szolgáljon nektek zsinórmértékül, mert mi is csak azt akarjuk előttetek világosan érthetővé tenni.


szemlézte: Bíró László
https://www.youtube.com/watch?v=rlm176O ... pp=desktop
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mo 13. Apr 2020, 07:01

Jézus szellemtani munkássága
https://www.youtube.com/watch?v=h92GQs4K02I
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 14. Apr 2020, 04:33

Gőg – Szellemi tanítás

Karsay István rövid video tanítása alapján

Az eredeti írás, melyet egy Melinda nevű hölgy írt és címe, melyből ez a tanítás született: „Tudósítás a gőg világából”.
Gőg, mely az én túldimenzonálása, amely akadályozza a szeretetkapcsolatok megélését. Ezzel elzár az élet forrásától, bezár, boldogtalanná tesz, pár pillanatra ál-boldogságérzetet okoz, hasonló mint a kábítószer, csak nagyon rövid ideig tart a hatása, de következményei egy életen át hatnak, rombolnak és pusztítanak. Megnyilvánulásai melyeket sokszor fel sem ismerünk nem tudatosodnak bennünk sem, ha mi követjük el, sem ha velünk szemben alkalmazzák.
Általában már az éles konfliktust érezzük a feszültségeket, a megbántást, de ez csak a felszin, a mélyben a gőg húzódik. Velünk is megtörténik sok esetben, talán ezért surlódunk?
A gőg hasonló, mint egy éjszakai szobában egy fekete asztalon álló fekete macska, nem lehet észrevenni, mondta István atya. Legfőbb alapállás, melyből sokan kiindulunk, a pszihológia megfogalmazását idézve: „Én oké vagyok, de te nem vagy oké”, ebből következik, hogy csak az a jó, amit én teszek, amit én mondok. Amit te teszel, gondolsz és mondasz, az nem jó (persze itt az egó is benne van).
Vajon honnan indul ez a tévedés, ez a megtévesztettség? Ez is mint annyi probléma Isten figyelmen kívül hagyásából következik. Ha történik velünk valami jó, akkor ez természetesen azért van, mert ügyesek és okosak voltunk, megveregetjük a saját vállunkat, adunk magunknak egy piros pontot, persze, ha többször előfordul, kezd természetessé lenni, „persze, hogy sikerült, hiszen én csináltam”. Legtöbb embernek eszébe se jut, hogy csak azért sikerült, mert Isten kegyelme velünk volt, Ő ajándékozott meg egy ilyen sikerrel, az Ő ügyét építettük, valójában ez az Ő sikere, melyet megoszt velünk.
Általunk dolgozik értünk, szeretteinkért, embertársainkért, nélküle semmit sem tehetnénk. „Nem tudjátok, hogy testetek a Szentlélek temploma, amit Istentől kaptatok? Nem tudjátok és nem vagytok a magatokéí?” Ha erre gondolunk, akkor önelégültség kell urrá legyen szívünkben, felfuvalkodottak leszünk a sikerektől, eleinte csak nagyon mélyen belül, aztán mind jobban megnyilvánul viselkedésünkön és arcunkon is egy önelégült mosoly.
Később társul hozzá a másokat lenézés érzése. Ez a gondolatalapállás eléggé mélyen és sokáig áthatja az egyént. Meglátszik az arcmimikán is. Kicsit felemeli a fejét, mintha felhúzná az orrát, kicsit legörbíti a száját és türelmetlen másokkal szemben, „mert csak idegesítő, hogy ilyen emberekkel kell kontaktusban lennem”, valamint erősebb és agreszívebb hangnemben kezd beszélni.
A gőg két lábon járó jellemtulajdonság, egyik lábbal a szeretetlenség szigetén nyugszik, mert ha valakit szeret, nem tud vele gőgös lenni, együtt érez vele mert egységben vannak, nem akarja lenézni, megbántani, inkább felnéz rá kedvesen, jótakaróan. Nem keveri össze a gazsulálásból, felnézésből, érdekből fakadó hizelgéssel, birtoklási vágyból önmagában járóan tartozó szeretettel. A másik lába a tiszteletlenség szigetén nyugszik. Ha akkor is tisztelem a másik embert, ha nem értek vele egyet, azt nem lekezelően adom elő, hanem szelíden gondolva arra, hátha én tévedek. Elmondom a gondolataimat, lehetőséget adva a téma megbeszélésére, tisztázására, de semmiképpen se kinyilatkoztatva, mint nagy igazságot, ellentmondást nem tűrően.
A gőghöz gyakran társulnak elvárások, melyek az intenzív egó működése során születnek az egyén fejében arról, hogy a másik embernek mikor mit kellene gondolnia, csinálnia, aztán, ha az nem így teszi, akkor megindulnak a megtorlás különböző formái, célozgatás, beolvasás, megsértődés, kioktatás. Ezek erőszakos cselekmények, mert az illető úgy gondolja, hogy az ő tökéletességével jót tesz a másiknak, ha helyette gondolkozik és cselekszik, hisz ő mindent (jobban)tud, nem is érdemes az ilyen embereket megkérdezni, tájékoztatni.
Gyakran az ilyen beállítottságú emberek nem válaszolnak a feltett kérdésekre, nem hívnak vissza telefonon stb., mert nem fontos számukra, amit a másik ember szeretne mondani, „nem pazarlok rá időt és energiát és különben is badarság, sőt olyan is előfordul néha, hogy az ilyen énközpontú ember annyira kitalálja családtagja gondolatait, hogy a monológ során anélkül, hogy a másikat szólni engedné megbeszél egy problémát míg behergeli magát a saját maga által kapott válaszoktól és végül szabályosan veszekszik. Ez szórakoztatónak tünik első hallásra, de valójában dráma a javából, mert a megszületett negatív érzések valódiak és növekszik általuk az az atitüd a két ember között, főleg a domináns félben. Nő a békétlenség, távolodik a béke és a szeretet a megértés útjáról.
A gőg legenyhébb formája a dac, a tagadás, amikor minden megfontolás nélkül csipőből tagad, „csak azért sem; mi az, hogy valamit kérnek tőlem?, hogy jön ehhez bárki is?, mit képzel magáról?, nem!”. A gőg egyik igen rejtett formája az együttműködési képtelenség, ami mögött a lelki, szellemi siketség áll. Eleinte az egyén fizikai hallása jó és az orvosi vizsgálat nem mutat ki hallásgyengülést, de a tapasztalat mégis azt bizonyítja, hogy az elhangzott mondatot részben vagy egészében nem hallja meg, nem jut át hozzá, mintha egy csőalakból lenne elől szigeteléssel, csak belülről tud kijönni az iformáció, kivülről nem.
Bevallom őszintén nekem is van pár ilyen ismerősöm. Egyszerűen egy tíz perces beszélgetésben annyit képes csak meghallani, ami róla szól; szelektál a füle és az agya azokra a dolgokra, ami másokról szól. Teljesen más témáról szólókat, egyszerűen képtelen meghallgatni. Ha a tízperces beszélgetésben van öt mondat, ami róla szól, felkapja a fejét és arra képes válaszolni és például volt egy beszélgetésem valakivel, amiben megemlítettem neki, hogy lesz egy előadás pár nap múlva és egy hét múlva, amikor ismét beszélgettünk az ő problémájáról és megkérdezte, mikor tartok legközelebb előadást, mert szívesen elmenne. Mosolyogtam rajta és elmondtam neki, hogy ezt már megbeszéltük az előzetes találkozásunk során. Ez a szelektált hallás borzasztóan idegesítő dolog különben és az a baj benne, hogy aki szelektál nem is tudja ezt magáról. Tehát a belső önfejlesztés tudja növelni a másikra odafigyelést; ha valakivel beszélek, nekem abban a pillanatban ő a legfontosabb a számomra.
Kedves barátom, te, aki most hallgatod ezt a videót, te vagy a számomra a legfontosabb, mert ezt most neked készítem, remélem tudok neked segíteni vele, tehát te vagy most nekem a legfontosabb. No, folytassuk most az anyagot.

Tehát beszorult egy kicsit a gondolkodásmód. Ez valójában egy önvédelem, így kényelmes és problémamentes az élet, a baj csak a sok rendetlen oktalan emberrel van, aki mást csinál mint amit az illető mond. Ezért kell rájuk haragudni, szidni őket, kioktatni, fenyegetni, leckéztetni stb., és még jobban elzárkózni velük szemben. Sajnos ez egy ördögi kör, egyre mélyebbre visz, egyre nagyobb a magányosság, a szeretetlenség, a tiszteletlenség, az ebből fakadó pszichés betegségek és az enerváltság felé, az élet áradásának az elapadása; a gőgös ember önmagát zárja ki az életből fokozatosan.

„Küzdjünk ellene, mert a pokolban sok ilyen tulajdonságú ember található, de mint jó tulajdonság nincs jelen az alázat, mert aki alázatos nem juthat a pokolba. A mennyországba sok rossz tulajdonságú ember bejuthat, de van egy rossz tulajdonság, amely biztosan kizár onnan, a gőg és a gőgös ember biztosan nem juthat be a mennyországba.” (Ismeretlen szerző)

A megelőzés és a gyógyulás érdekében praktikus lehet átgondolni a két szemlélet közötti alapvető különbséget. Isten meghívott gyermekeként benne élek egy testvéri emberközösségben, akiknek a létezését elfogadom és a lehetőségeim szerint támogatom, segítem, tehát az ilyen ember alapállása a békesség. Én vagyok, keresem a környezetemben a lehetőséget, hogy ki lehet hasznomra, kivel léphetek kapcsolatba, ki tud segíteni nekem; a többiek zavarnak; borzasztó dolgok történnek, felháborító és az ilyen ember élete örök békétlenség.
A gőg elleni küzdelem zászlajára egy szó van csak írva nagy betükkel: „Igen”. Ahogy valamelyik szent életéről mondták, „Az egész élete az igenek sorozata volt”. A gőg elleni küzdelem egy életprogram, legyőzni önzésünket és önakaratunkat. Nagyon fontos, hogy nem egy másik ember „isteni” akarata alá kell ezt rendelnünk, hanem ténylegesen az Isten szent akarata alá, engedelmeskedni a Szentlélek sugallatának, azt soha meg nem tagadva.
Ha valakiben benne van ez a szellemi bűn, azaz a gőg, az élet teremt olyan lehetőségeket, hogy le tudja tenni ezt a gőgöt. Fel kell ismerje, általában más emberek visszajelzései alapján, hogy a megalázás, az egyedül vagyok érzése kapcsán felmerülő kérdések, hogy miért vagyok egyedül?, miért kerülnek engem az emberek?
Ismertem olyan gőgös embert, ki annyira magasan tartotta az orrát, valósággal felfele nézett maga elé, hogy azon gondolkoztam, ha most valami előtte lenne szó szerint átesne rajta. Hogy lehet erre rájönni? Mindenkinek szükséges önvizsgálatot tartani. Mivel spiritualítással foglalkozom tudom, hogy van egy fogalom, a spirituális gőg fogalma, ami azt jelenti, hogy amikor valaki elér egy olyan szellemi szintet a vallásokban vagy szellemtudományban, megnyílik egy kapu és ő azt hiszi, hogy már nagyon okos lett, azt hiszi, hogy már mindent tud és kioktatja, lenézi a többit és ezt észrevettem tanítóknál is.
Elfelejtik, hogy a tanítás egy szolgálat, amivel átadjuk tudásunkat másoknak kötelező szinten és semmivel sem vagyunk különbek mint egy másik ember és bozasztóan megdöbbenek néha tanító barátaimon, hogy fenn hordják az orrukat, elérhetetlenek, nem segítenek. Jó aláírom, nem lehet mindenkinek segíteni, mert elaprózódik az életünk, azért vannak a szellemi tanítások, hogy azokat átadjuk olyan formákban, amiket olvashatnak vagy hallgathatnak és tanulhatnak belőlük, ha akarják.
Mivel én is, aki tanítok, nem vagyok különb mint más, én is tele vagyok emberi hibákkal. Felismerem a hibáimat, nagyon sokszor akár tanítás közben és megjegyzem magamnak, hogy ezeken magamnak is változtatnom kell. A mesterek, a tanítók ugyanolyan esendő emberek, ugyanolyan hibákkal tele vannak. Tehát mindenkinek nagyon fontos az önismeret, figyelje meg és vizsgálja át a baráti társaságát és viselkedését. Nagyon fontos, hogy amint megtapasztaltuk és felismertük valamely hibánkat és téves tudásunkat, ha kijavítittuk, ne jelentsük ki soha, hogy ez az egyetlen igazság, ez a legcsodálatosabb dolog a világon, ennél másabb nincs is, mert lehet, hogy egy idő múlva még olvasva vagy megismerve valamit, rájövünk, hogy előbb mégis tévesen gondoltuk és hittük.
A tanításaimban ahhoz tartom magam, hogy megadom az útmutatásokat, elmondom, hogy én hogyan jutottam el erre a szintre és az aki jobban meg akarja ismerni ezt a tudást, annak szívesen segítek, megadom az útmutatásokat, elmondom mely könyveket kell elolvasni, milyen tanításokat kell meghallgatni, de a felismerésekre mindenkinek saját magának kell rájönni.
Akiben benne van a spirituális gőg kicsivel nagyobb bűnt követ el embertársaival szemben mintegy normál szintű ateista ember, aki azért gőgös, mert az anyagiak miatt fennhordja az orrát, mert okosnak és különbnek tartja magát végzettsége miatt és úgy képzeli ez jár neki. A spirituális ember viszont meg kell tanulja az alázatot, a másik ember szolgálatát, tehát itt már gőgről nem is szabadna beszélni, mert ezen a téren a jelenléte elfogadhatatlan. Így azt is ki lehetne jelenteni, hogy aki spirituális gőggel rendelkezik, az nem rendelkezik spiritualitással.

Gőg. Karsay István előadása
https://www.youtube.com/watch?v=nCp6jOJ ... c6ioBEmK9E


A videó előadásomról a szöveget fáradságos munkával leírta: Bíró László
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Di 14. Apr 2020, 04:39

Jézus csoportomban most egy érdekes részhez értem el, megosztom veletek:



Visszatérve Jézus fizikai síkon végzett munkájára egy pár dolgok még megemlítenék, amiről szintén kevés helyen lehet hallani:

1. Szó volt a duálokról is, minden szellem duál – szellemnek lett teremtve. Amikor a szellemek „lebuktak” a fizikai síkra, kettéváltak, két szellemi egységé, és ha visszajutnak majd egyszer az Isteni síkra, akkor ott már újra egységes szellemként lesz együtt a szétszakad két, jelenleg önálló szellemi lény. Jézus leszületés előtt ezek a szétszakad duál – felek külön bolygón élték szellemi életüket, és a Megváltás óta van lehetőségük arra, hogy együtt fejlődjenek tovább.
2. Minden szellemi lény rendelkezik különböző „testekkel”, ilyen az éterikus, asztrál, mentál, kauzális test, és még van egy-két „érdekesség” is, ezekről bővebben a Szellem, Erő, Anyag. c. könyvben lehet részletesen olvasni. Ami fontos a számunkra, hogy az asztráltest kb. 1000 év alatt oszlik fel, így Jézus leszületése előtt csak akkor tudtunk leszületni újra a fizikai síkra, amikor az előző asztráltestünk szétoszlott. Jézus ezt megváltoztatta, és közölte velünk, hogy már kevés az idő, és egy mennyei elszámoltatásnak, korszakváltásnak leszünk hamarosan részesei (ezek pontosan le vannak írva a János Jelenésekben, amit Jézus Apokalipszisének is hívunk a szellemtanban). Így Jézus lehetőséget adott, hogy minél több alkalommal leszülethessünk a fizikai síkra, hogy karmánkat feloldjuk, ledolgozzuk! Nem kellett többet megvárni, míg az asztrálköpeny feloszlott. Jó példa a Tamás Evangéliumból az a részlet, amikor a tanítványok megkérdezték, hogy mikor kezdődnek el ezek a változások, és erre Jézus azt felelte, hogy „már régen benne vagytok, csak nem veszitek észre”. Lehetőséget kaptunk a Megváltás óta, hogy nagyon sokszor, feladatainktól függően minél több alkalommal visszaszülethessünk a földre!
3. Most következik egy érdekes dolog! Ugye arról már beszéltem, hogy a fizikai testbe csak a lélek születik le az asztrálsíkról, majd a halálunk után az visszahúzódik az asztrálsíkra. Jézus leszületése, megváltása óta arra is lehetőségünk van, hogy egyszerre több emberi testben is jelen lehessünk a fizikai síkon! Ugyanis a léleknek mindig az a „darabkája” született le eddig, amelyiknek a soros inkarnációban tanulnia kellett. Miután az idő „kevés”, így lehetőséget kaptunk arra, hogy a lélek minden osztott darabkája jelen lehessen a földön. Pár oldallal előrébb meséltem, hogy a szellemtan hetes osztottságáról, így nem meglepő, ha a lélek is egyszerre ha szükséges hét emberi testben van jelen a fizikai síkon! Így egyszerre a szellem a több jelenlevő lélekdarabkával több munkát (karmát) tud elvégezni, és több életfeladatot (dharma) tud vállalni (csak érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy gyakorlatilag duál –felenként egyszerre hét emberi testben tudunk jelen lenni egy időben, sőt ha az egységes szellemi szempontból nézzük, akkor 14 emberi testben dolgozik ugyanazért a célért ugyanaz a szellem. És lehet, hogy egy nagy családot alkotnak, és ebben benne van az esetleges ellenség is)
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Re: Szellemtani alapok

Ungelesener Beitragvon Karsay1958 » Mi 15. Apr 2020, 02:30

A szürkezónás lelkekért mondott imák

Részlet az 1998.10.13-i „Köri találkozó” kérdés-felelet anyagából, melyek
a Budapesti Szellemkutatók Társaságának a mediális ülésein hangzottak el
Gizi médium által.
Jelölések: KV = körvezető; TSZ = tanítószellem

KV.: A szürkezónában lévő léleknek - sokszor teljes kábulatában és a sö¬tétségben érezve magát - fogalma sincs arról, hogy hol van, mégis megérzi, szinte névre szólóan tudja, hogyha imádkoznak érte. Tehát nemcsak a segítő erőt érzi, hanem ha egy hozzátartozója jobban gondol rá, és szeretettel kül¬di a fohászt, akkor ő, annak ellenére, hogy azt sem tudja, mi van ve¬le, hol van, mert a szürkezónában van, de mégis tudja, hogy most névreszólóan ki fohászkodik érte.
TSZ.: Helyesbítenünk kell. Megint csak átmeneti állapotok vannak. Hiszen oly sokszor említjük, hogy hirtelen zökkenők nincsenek, átmeneti állapotok vannak. Ebben a zónában is vannak nagyon sűrű, sötét, nagyon rossz és szenvedtető körülmények között lévő ott tartózkodók, akik nem névszerint tudják, hogy ki az, aki őérettük imádkozott, de a hatásaikat érzik!
A hatásait annak az imának, a jó küldemény erőit érzik, de ők még annyira tompult állapot¬ban vannak, - elvégre még azt sem tudják, hogy ővelük magukkal mi történt - hogy nem tudják megállapítani, ki az a személy, aki szeretettel küldött feléje egy imát, csak az erejét érzik imának. De utána már, ahogyan kezd feltisztulni, kivilágosodni az ő állapota, már ezen a téren is egy kis változás áll be. Mert nemcsak azt érzi már, hogy őneki valami jó küldeménye érkezett, hanem egyszer csak rágondol valamely, a Földön elhagyott barátjára, rokonára, szerettére.
Nem tudja nagy bizonyossággal, hogy az küldte-e azt a jó érzést, ami rajta van, mindössze a kettő már közelében van egymás¬nak. És akkor már, amikor a zónának a felső részéről van szó, már a tudato¬sulása elérkezhet egy olyan fokra, - nem kötelezően, figyelmességen múlik - amikor már tudja azt, hogy valaki szólt hozzá, valaki egy jó érzéshullámot küldött felé. Nem¬csak hogy eszébe jut valaki, hanem már szinte tudja, hogy kitől kapta azt a szeretet küldeményt. Ezek nagy differenciák, és különböző lépcsőfokokat jelentenek.
KV.: Tehát mind a két oldalról megindul a rezgéseknek az egy¬más felé áramlása, nemcsak a mi síkunkról, hanem ő is elkezd mifelénk nyitni, hogy így mondjam, sugározni...
TSZ.: És mondanom sem kell, hogy a Föld felől, a tudatosultabb és tisztultabb állapotból ez a kétoldalú találkozás, a legkülönfélébb módon nyilvánul meg. Álombeli, örömteli találkozásban és beszélgetésekben, és egyes szerencsésebb esetekben, amikor már van egy kis mediális összeköttetés, akkor már érezhető kevés kis gondolat és érzéscsere is. Ezekben is vannak lépcsőfo¬kok.
KV.: És mennyire fontos az, hogy ehhez a kétoldalról beinduló kapcsolódás létre¬jöttéhez az odaát, a szellemvilágban lévő lé¬lek feltisztuljon annyira, hogy tudja azt, hogy ő már lélekállapotban van.
TSZ.: Akkor ő már nagyon sok mindennel tisztá¬ban van. És van ennek egy következő, felfejlődöttebb és e¬meltebb szakasza az, amikor olyasmiről számoltunk be, sőt számoltak be mások is, amikor már egyes esetekkel szinte megközelíti az ő Földön maradt társát, és mintegy körülveszi, rásugároz. Ilyenkor már ő ad emeltebb, nagyobb gondolatokat és erő¬ket, holott annakidején ő kapott alulról.
Tehát ez egy oda-vissza hatás, de ez nin¬csen minden alkalommal lehetőségében az eltávozottnak, mint azt ti is nagyon jól tudjátok szellemtani irásokból. Itt nagyon komoly és elő-készítő, előzetes, mindennel egybevágó jó dolognak kell lenni ahhoz, hogy egy már magasabban lévő a Földkö¬zelbe bizonyos fokig le tudjon jönni, és az ő szerettére, mondhatni nagyobb szere-teterővel rásugározzon gondolatokat, szeretetteljes üdvözleteket, amit a testben lé¬vő vagy észlel, vagy nem. Állapotától függően sokat megérez.
KV.: Igen, ez teljesen világos, itt csak arra gondoltam, amikor a kérdést feltet¬tem, hogy az, aki még azt sem tudja, hogy meghalt, tehát a mi értelmezésünkben a klasszikus szürkezónás, a föl nem ismerés állapotában azt sem tudja, hogy mi van vele, és mégis névre szólóan megérzi, hogy ki imádkozott érte.
TSZ.: Igen, ez már egy bizonyosfokú emelkedettséget feltételez, az egészen alsó részen akkor, - tudjátok, még ennél is van alacsonyabb rész - amikor még a szür¬kezónában sincs, hanem folyton otthon tartózkodik, járkél, mondhatni földi ember még, mert ilyen is van. Valószínűnek tartom, hogy egyikőtök-másikótok nemcsak hal¬lott ilyenről, hanem elő is fordult már ismeretségi körében.

UI:

Az ambiciótól az értelemig - Az életcélod megtalálása (teljes film)
https://www.youtube.com/watch?v=LJPEtmQ ... VCpcXHVDWS
Benutzeravatar
Karsay1958
 
Beiträge: 2975
Registriert: Mo 9. Mär 2020, 01:02

Nächste

TAGS

Zurück zu Karsay István fóruma

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron