Netboard fórumon történt bejegyzéseim




"A titkos tudományok útjára senki ne lépjen rá vakmerően, mert ha egyszer elindult rajta, célhoz kell jutnia, különben elveszett." (Alphonse Louis Constant)

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » So 10. Okt 2021, 09:35

Klaus Matefi: Jövőre ószövetségi megváltás?



[1.]
Az ószövetségi megváltás az Ószövetségben hívők megváltása, ami a messianisztikus időkben kellene megvalósuljon a Messiásuk, Immánuel idejében. Immánuel jövőre tölti be a 23. életévét, aki 1999.08.11-én látta meg a napvilágot a napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt égisze alatt. Ezt a napot az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566) így jellemezte:

"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)

"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)

Immánuel Lucifernek, a "fényhozónak" az inkarnációja, tehát az ég egy adta világon semmi köze az i.sz. 25.04.01-én keresztre feszíttetett názáreti Jézushoz, aki a Pál-féle kereszténység állítása szerint vissza fog térni ítéletet tartani... A szivárvánnyal együtt ábrázolt JHVH-Kozmikus Krisztus (szemléltető képek: 1, 2, 3, 4) a keresztény szimbolikában az 1999.08.11-én megtartott "ítéletre" hivatott utalni.

Az ószövetségi megváltás nagy valószínűséggel a 2022.08.11/12-én létrejövő kozmikus T-kereszthez van időzítve, ami Áv hónap 15-én fog megvalósulni. Ennek a teóriának a részletes kifejtésére a továbbiakban fogok kitérni.



[2.]
A középkor legnagyobb talmudtudósa, Maimonides állítása szerint a kereszténység és az iszlám Immánuelnek az eljövetelét volt csak hivatott előkészíteni [31], azaz Immánuel fellépése után a további egzisztenciájuk kérdéses.

Az ószövetségi Messiás eljövetele (fellépése) idejének kiszámítását szigorúan tiltja az átlagemberek számára a Talmud:

"R. Šemuél b. Nahmani erwiderte im Namen R. Jonathans: Es schwinde (*366) der Geist derjenigen, die das Ende (*Der Zersteuung Jisraéls; oft in derselben Bedeutung wie Erlösung) berechnen wollen;" (Synhedrin XI,i,ii Fol. 97b)(Lazarus Goldschmidt: Der Babylonische Talmud, Neunter Band - Frankfurt am Main, Jüdischer Verlag im Suhrkamp Verlag, 1996)(S. 67)
"Šemuél b. Nahmani rabbi megismételte Jonathan rabbi nevében: Tünjön el (*366) azoknak a lelke, akik a végét (szétszóratás, megváltás) ki akarják számolni;" (saját fordítás)

Maimonides "A bírák könyvében" fulladásos halált kíván a bölcsek nevében mindazoknak, akik a megváltás időpontját igyekeznek megfejteni, feltárni és azt javasolja az embereknek, hogy jobban teszik, ha azokban a magyarázatokban hisznek, amiket számukra hozzáférhetővé tesznek a beavatottak...

Az Áv hónap 15-i dátumon kívül a Babiloni Talmudban felmerül még megváltás időpontjaként a Peszáh ünnep környéke, azaz niszán hónap (aminek első napja a "királyok újéve"), illetve a Szukott (Sátrak) ünnep, azaz tisri hónap, aminek első napja a "zsinagógai újév", Ros hásáná [48]. Peszáh és Szukott is egyaránt teliholdhoz vannak utalva ugyanúgy, mint a Tu beáv (Áv 15.).

Az Ószövetségben hívők Áv 15. napját (tu beáv), mint a szerelem napját is ünneplik:

"Áv 15 a szerelem és az újjászületés napja
Áv 15 kétségkívül a zsidó naptár egyik legmisztikusabb napja.
A Talmud azt mondja, hogy réges rég “Jeruzsálem lányai táncolni mentek a szőlőskertekbe” Áv 15-én, és “bárki, akinek nem volt felesége, odamehetett” hogy közülük menyasszonyt találjon magának.
Böjtnap után egy héttel köszönt be a szerelem napja. Izaelben “Jom haahava”-nak, a szerelem napjának, a talmudi hagyományban “tu beáv“-nak nevezik. (A “tu” טו számértéke 9+6=15, “beáv” jelentése: “áv hónap”-ban)."
(forrás)

Ennél viszont lényegesen fontosabb az ezzel a nappal kapcsolatos végkifejlett, azaz a betervezett messianisztikus megváltás, ami a tervek szerint az egész emberiséget érinteni fogja. A vallásos elképzelések szerint az ószövetségi megváltás az Ezsdrás által köztudatba juttatott és valóságos történelmi eseményként elfogadtatott egyiptomi kivonuláshoz (exodus) hasonlóan kellene megtörténjen:

"Hogyan következik be a megváltás?
A végső megváltás hasonló módon fog bekövetkezni, mint az egyiptomi szolgaságból való megváltás és a kivonulás. Miképpen elküldte az Örökkévaló Mózest, hogy élére álljon az Egyiptomból való szabadulásnak, ugyanúgy fogja a Messiás az egész világot a végső megváltásba vezetni."
(forrás)

"A Messiás a középkori zsidó filozófia fényében
(10) Az Egyiptomból történt Kivonulás a messiási kor végső Megváltásának modellje és biztosítéka. A Midrás gyakorta használja az egyiptomi Kivonulás és Izrael jövendő Megváltása közötti párhuzamot."
(forrás)

Az exodussal kapcsolatos tíz csapás:

- Nílus vize vérré változott (Mózes II. 7,20)
- békák lepték el Egyiptomot (Mózes II. 8,2)
- szúnyog invázió (Mózes II. 8,13)
- bögöly invázió (Mózes II. 8,20)
- dögvész (Mózes II. 9,6)
- hólyagos fekély (Mózes II. 9,10)
- jégeső (Mózes II. 9,23)
- sáskajárás (Mózes II. 10,13)
- háromnapos sötétség (Mózes II. 10,22)
- Egyiptom elsőszülött fiainak megölése. (Mózes II. 12,29)

A megváltás mibenlétének megismeréséhez elengedhetetlen tanulmányozni az ezzel kapcsolatos ószövetségi messianisztikus elképzeléseket: Ézsaiás 49,22-23/26; 60,1-5/11-12/15-16; 61,5-6/11-13; Mikeás 5,6-8; Zsoltárok 2,1-9; Synhedrin 98a; Érubin 43b; etc..



[3.]
A Jeruzsálemben élő Yekutiel Fish ortodox kabbalista rabbi 2020 tavaszán azt hangoztatta, hogy a koronavírus egy határozott jele a végérvényes megváltásnak ([50]). Nagy hiba lenne kételkedni az észrevételében...

23 évvel korábban, 1997-ben jelent meg kizárólagosan héber nyelven az izraeli Hamutal Shabtai (חמוטל שבתאי) orvosnő és pszichiáter által megalkotott "2020" című 638 oldalas regény, amiben a szerző egy 2020-ban kitörő világjárványt vizionált.

Az Egészségügyi Világszervezet ("World Health Organization" - WHO) 2020.03.11-én, Susán-purim ünnepén (5780. adar 15.) jelentette be a koronavírus világjárványt, a COVID-19-pandémiát.

A korábbi izraeli egészségügyi miniszter, az ultraortodox Yaakov Litzman (1948 -) 2020. év április 8-ra, Peszáh ünnepére várta a Messiásuk, Immánuel fellépését.

Július végén jelent meg egy német nyelvű izraeli vallásos hírportálon egy cikkben (Endzeitliche Andeutungen in der rabbinischen Ankündigung des Messias) az alábbi közlés:

Die Zeit der Erlösung ist gekommen! (A megváltáshoz eljött az idő!)



[4.]
Carlo Viganò olasz érsek 2020. május elején felhívást intézett a katolikusokhoz és az emberiséghez:

EIN AUFRUF FÜR DIE KIRCHE UND FÜR DIE WELT - Veritas liberabit vos. (Joh 8,32)

Többek között a német Gerhard Ludwig Müller bíboros állt ki mellette.

A Vatikán és a német püspöki kar határozottan elhatárolódott tőle, véleményük szerint ez nem más, mint összeesküvés-elmélet.

Carlo Viganò érsek többek között egy világkormány és az ehhez kapcsolódó teljes kontroll veszélyeire hívja fel a figyelmet. Felteszi azt a kötői kérdést is, hogy miképp lehet azoknak az emberi életek megmentése a céljuk és érdekük, akik már jóideje az emberiség létszámának drasztikus csökkentésén tevékenykednek?



[5.]
Amnon Itzchak (1953 -) izraeli szefárd ortodox rabbi 2020. október 13-án megjelent cikkben az Új Világrenddel (New Word Order) kapcsolatos ENSZ dokumentumról számol be. Az általa felolvasott okirat szerint ennek az Új Világrendnek 2021 és 2030 között kell megvalósulnia.

Állítása szerint az elkövetkező években az alábbi tervek kell valóra váljanak:

- egy világkormány

- egy készpénz nélküli globális fizetőeszköz

- egy központi világbank

- egy globális hadsereg

- a nemzeti függetlenség vége

- a magántulajdon vége

- a családi egység vége

- népességcsökkentés

- az ellenőrzés alatt tartott népességnövekedés és népsűrűség

- többszöri védőoltások

- egyetemes alapkereset

- mikrochip beültetés - ami fizetőeszközként és a személy teljes ellenőrzésére szolgál

- egy globális "sozial credit system" - ami már Kínában működik

- a készülékek 5G rendszerhez kapcsolása

- a gyermeknevelést a világkormány veszi át

- iskolák és egyetemek világállami tulajdonba kerülnek

- megszünnek a magán közlekedési eszközök

- minden vállalat világállami tulajdonba megy át

- a légiközlekedés minimalizálva lesz

- az emberek lakótelepeken kell lakjanak

- öntözőkészülékek felszámolása

- a magángazdaságok megszüntetése

- a családi házak felszámolása

- az emberek számára történő földhasználat korlátozása

- a nem szintetikus gyógszerek betiltása

- a természetgyógyászat betiltása

- fosszilis tüzelőanyagok betiltása.

A mondókáját azzal fejezi be, hogy "az egyiptomi fáraók is irgalmasabbak voltak"...

A videó ITT direkt elérhető.



[6.]
Feltétlenül figyelemre méltó a kormányok és médiumok eddigi hozzáállása, akik sokáig azt igyekeztek a laikus tömegekkel mindenáron elfogadtatni, hogy ez a vírus spontán "ugrott" át a denevérekről az emberekre...

A Federal Reserve System-mel (FED) egy évben (1913) megalapított "Rockefeller Alapítvány" ("Rockefeller Foundation"), a "Bill & Melinda Gates Alapítvány" ("Bill & Melinda Gates Foundation") és a Klaus Schwab által 1971-ben életre hívott "Világgazdasági Fórum" ("World Economic Forum") szervezésében 2019.10.18-án New York-ban egy pandémia-gyakorlatot ("Event 201") tartottak meg, ami egy eljövendő világjárványt vízionált. Az említett new yorki pandémiagyakorlat jegyzőkönyvében arról is szó van, hogy egy eljövendő világjárvány esetén a kormányoknak kötelessége fellépniük a világjárvánnyal kapcsolatban felmerülő dezinformációk ellen:

"The Event 201 pandemic exercise, conducted on October 18, 2019, vividly demonstrated a number of these important gaps in pandemic preparedness as well as some of the elements of the solutions between the public and private sectors that will be needed to fill them. The Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum, and Bill & Melinda Gates Foundation jointly propose the following:
7. Governments and the private sector should assign a greater priority to developing methods to combat mis- and disinformation prior to the next pandemic response. Governments will need to partner with traditional and social media companies to research and develop nimble approaches to countering misinformation. This will require developing the ability to flood media with fast, accurate, and consistent information."
(forrás: 1, 2)



[7.]
Amnon Itzchak izraeli szefárd ortodox rabbi Bill Gates-et tette felelőssé a koronavírusért, ugyanis szerinte az "Agenda 21" keretein belül a Föld lakosságát akarja ezzel megritkítani (forrás).

Annyit már nagy valószínűséggel állítani lehet Bogár László (1951 -) volt államtitkár, politikus és egyetemi oktató szakszerű oknyomozására ("Csinált vírus, avagy kibújik-e a szög a zsákból?") támaszkodva, hogy ezt a denevérektől származó vírust, ami kizárólagosan csak állatról emberre tud fertőzni (tehát a megfertőzött ember nem tudja vele embertársát továbbfertőzni!), ember által lett manipulálva annak érdekében, hogy emberről emberre is működjön a fertőzés:

"A globális vírusjárvány uralkodó narratívája drámai átalakulás előtt áll. Eddig ugyanis az alapkérdés nem is nagyon volt feltehető. Vagyis az, hogy a vírus természetes úton jött létre, vagy „csinálva” van, És ha az utóbbi a helytálló, akkor ki, miért (mi okból, és mi célból) és hogyan csinálta. Könnyű belátni, hogy minden további kérdésre egész más válaszok születhetnek attól függően, hogy mi a válasz erre az alapkérdésre. Pontosabban szólva a kérdés feltehető volt, csak éppen válasz nem volt rá. Igaz, hogy kizárni végül is soha senki nem zárta ki a „csináltság” valamilyen formáját, „csak” nagyon valószínűtlennek mondta. Most azonban Rand Paul amerikai szenátor nagy nyilvánosság előtt azzal vádolta meg Anthony Fauci-t, akik már évtizedek óta minden amerikai elnök virológiai és járványügyi főtanácsadója, hogy hazudott az amerikai törvényhozásban, szándékosan elhallgatta a tényt, hogy az USA irányította a vuhani kutatásokat, amelyek éppen az emberről emberre terjedni képes „csinált” vírus létrehozására irányultak." (Bogár László)



[8.]
Henry Alfred Kissinger (1923 -) volt amerikai külügyminszter a New York-ban megjelenő napilapban, a "The Wall Street Journal"-ban 2020.04.03-án jelentetett meg egy cikket, "The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order" ("A koronavírus -járvány örökre megváltoztatja a világrendet") címmel.

Immánuel fellépését hivatott feltételezhetően szintén előkészíteni a svájci Davos-ban 2021 januárjára a "globális elit" által beütemezett "The Great Reset", azaz "A nagy újrakezdés" nevet viselő új világrend kihirdetése [41], ami Korona-vírus utáni időkre koncentrál. Ezt Károly, Wales hercege (1948- ) és Klaus Martin Schwab (1938 -), a "Világgazdasági Fórum" alapítója és elnöke jelezte előre. Szerintük a Korona-vírus által globálisan előállt drámai állapot kifejezetten alkalmas egy általános, mélyreható, radikális, gyökeres és természetesen globális változáshoz. Bill Gates személyesen részt szokott venni a "Világgazdasági Fórum" évenként január végén megtartott ülésein.

A Németorszában született Henry (Heinz) Alfred Kissinger (1923 -) volt amerikai külügyminszter védnöksége és támogatása alatt álló Klaus Schwab 1992-ben hívta életre a "Global Leaders of Tomorrow"-t (2003-tól "Forum of Young Global Leaders") abból a célból, hogy terveit a fiatal alapító és későbbi tagokból kikerülő jövendő politikusai megvalósítsák. Ezek között található többek között David de Rothschild (1978 -), a Rothschild bankdinasztia londoni ágának leszármazottja; Bill Gates (1955 -) amerikai milliárdos; Mark Zuckerberg (1984 -), aki a Facebook közösségi oldalt és a "Breaktrough Energy Coalition"-t hívta életre Bill Gates támogatásával; Emmanuel Macron (1977 -), aki 2017.05.14-e óta Franciaország államfője; Nicolas Sarkozy (1955 -), volt francia államelnök; Tony Blair (1953 -), az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke; Gordon Brown (1951 -), az Egyesült Királyság volt miniszterelnöke; José Maria Aznar (1953 -), Spanyolország volt miniszterelnöke; Jean-Claude Juncker (1954 -), Luxemburg volt miniszterelnöke, az Európai Bizottság volt elnöke; José Manuel Barroso (1956 -), Portugália volt miniszterelnöke, az Európai Bizottság volt elnöke; Sebastian Kurz (1986 -), aki 2017.12.18-a óta Ausztria kancellárja; etc..



[9.]
Egy talmudi idézet szerint az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, Immánuelnek a fellépését megelőzően általános erkölcsi romlás kell jellemző legyen:

"Es wird gelehrt: R. Jehuda sagte: Im Zeitalter, in dem der Sohn Davids kommen wird, wird das Versammlungshaus [der Gelehrten] zum Hurenhause werden, Galiläa wird zerstört und Gabla (*Sonst unbekannter Ortsname; in manchen Texten fehlt dieser Satz überhaupt) verwüstet (*יאשם gibt keinen guten Sinn; eine Paralellstelle (Sot. Fol. 49b) hat ישום) werden; die Grenzbewohner werden von Stadt zu Stadt wandern, ohne daß man sich ihrer erbarmen wird; die Weisheit der Gelehrten wird entarten, die Sündenscheuen werden verachtet sein, das Gesicht des Zeitalters wird den Gesichte eines Hundes (*Dh. die Frechheit und Unverschämheit werden vorherrschen.) gleichen und die Wahrheit wird vermißt werden, denn es heißt (*Jes. 59,15.) und so kam es, daß die Wahrheit wird vermißt ward, und wer Böses meidet, ist wahnsinnig. - Was heißt: und so kam es , daß die Wahrheit vermißt ward? In der Schule Rabhs erklärten sie: Sie wird sich in Herden (*Das W. נעדרת wird als Derivatum von עדר , Herde erklärt.) teilen und auswandern. Was heißt: wer Böses meindet, ist wahnsinnig? In der Schule R. Šilas erklärten sie: Wer Böses meiden wird, wird bei den Menschen als wahnsinnig gelten." (Lazarus Goldschmidt: Der Babylonische Talmud, 1996, Neunter Band - S. 64, Synhedrin 97a)

"Ezt tanítják: Jehuda rabbi mondta: Abban a korban, amikor Dávid fia eljön, a gyülekezetek [a tudósok] kurvák házává lesznek, Galilea meg lesz semmisítve és Gabla (*Egyébként ismeretlen helységnév; néhány szövegben ez a mondat hiányzik) el fog (*bűnös nincs jó jelentése; egy párhuzamos hely (**Sot. Fol. 49b)) pusztulni; a határon lakók városról városra fognak vándorolni anélkül, hogy megszánnák őket; a tudósok bölcsessége el fog korcsosulni; a gonosztól irtózókat meg fogják vetni, a kor arculata egy kutyáéhoz (*ez azt jelenti, hogy a szemtelenség és a pimaszság fog uralkodni) lesz hasonlóvá és az igazság el fog tünni, ez azt jelenti (*Ézsaiás 59,15) és ez így történt, hogy az igazság hiányzott, és aki elkerüli a gonoszt az őrült. - Mit jelent az, hogy ez így történt, hogy az igazság hiányzott? Rabh iskolájában azt mondták: Csordákra (*344) oszlanak és kivándorolnak. Mit jelent az: aki a gonosztól irtózik, az őrült? Šilas rabbi iskolájában magyarázzák: Aki a gonosztól irtózni fog, az az emberek számára őrültnek fog számítani." (saját fordítás)

Azt hiszem, hogy ezzel kapcsolatban napjainkban nem lehet panasz hiányra...



[10.]
A vallási elképzelések értelmében az ószövetségi megváltást megelőzően mindenkinek koldusszegénnyé kellene válnia:

"Ugyanis a Talmud azt állítja, hogy „Dávid fia (a Messiás) mindaddig nem jön, míg a garas ki nem fogy a zsebből”, azaz mindenki koldusszegény nem lesz." (Naftali Kraus: A megváltás üteme és módozatai)



[11.]
Kevesek által ismert, feltételezhetően egy szabadkőműves titkos társaság által 1980-ban Georgia államban felállított "Georgia Guidestones" "emlékmű" nyolc nyelven (angol, arab, héber, hindu, kínai, orosz, spanyol, szuahéli) többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberiség létszámát 500 millió alatt kell tartani:

"MAINTAIN HUMANITY UNDER 500,000,000 IN PERPETUAL BALANCE WITH NATURE"

Csak hogy mivel az emberiség létszáma jelenleg közel 8 milliárd, így ez kizárólagosan csak 7,5 milliárd ember likvidálásával lenne megvalósítható...
Bogár László (1951 -) volt államtitkár, politikus és egyetemi oktató a korona-vírussal kapcsolatos videóiban rendszeresen említést tesz a "világ nem létező urainak" feltételezhető terveiről, melyek szerinte az emberiség jövendő létszámát körülbelül 100 millióra tervezik:

"A világ urai valójában mesterségesen duzzasztották fel, tudatosan az emberiség lélekszámát, mert hogy engedelmes munkaerő- és fogyasztóerőállatok milliárdjaira, hatalmas és engedelmes csordáira volt szükségük és most amikor már abszolut nincs szükségük, mert az embernek géppel való helyettesítése - ahogy többször beszéltünk erről -, tehát a másik projektjük sokkal sikeresebb volt. Egyébként tegyük hozzá, nem csekély mértékben azért lehet ilyen felfoghatatlanul sikeres a második projektjük, tehát az embernek géppel való helyettesítése, de totális helyettesítése. Ez a szingularitás elnevezés elég beszédes, hiszen a szinguláris pont az azt jelenti, hogy egy pontban sűrűsödik össze mindez, tehát egyáltalán nem lesz szükség emberre, mondjuk a 2040-es években. Hát nagy valószínűséggel azért ez a projekt ennyire gyorsan nem fog végbemenni, de hogy a világ urai egyértelműen arra törekednek, hogy az emberiség lélekszáma mondjuk 1 százalékára menjen le, tehát a közel 8 milliárd helyett mondjuk 80 millió legyen az elég egyértelmű." (5:36-6:50) (A Föld napja, avagy élet az emberiség nélkül)


"Tehát hogy még 20-30 év, bár most már 2045-ről beszélnek és egyetlen ember, aki ott ül és kezeli ezt az egész technorevoluciós rendszert. Egyetlen emberre lesz csak szükség aki ezt irányítja. Nyilván ezt a szingularitást persze tehát ezt nem így kell érteni, hogy egyetlen ember lesz, de mondjuk maximum 100 millió ember a 8 milliárd helyett, mert nem lesz szükség emberiségre." (15:54-16:23)
"Ezért most visszaküldi az emberiséget, mondjuk ebből a 8 milliárdból, vagy mire odáig ér 10 milliárdból, mondjuk 9 milliárd 900 milliót visszaküld oda a nemlétezésbe, ahonnan kivett bennünket..." (17:50-18:08) (Csinált vírus és csinált vírus narratívák világháborúja)


"Majdnem azt modtam, hogy egyszer talán megtudjuk. Hát lehet hogy van ilyen, hogy egyszer talán megtudhatnánk, csak akkor már nem lesz aki megtudja... és ebben sajnos ha elég morbid módon is hangzik, ebben nem egy elvont fenyegetés van, hanem egy, hanem egy valóságos, ezzel szemben egy valóságos fenyegetés. Nem állunk jól, gyerekek... Annak ellenére, hogy, hogy másfél éve mindent igyekszünk gondolom ti is, én is, mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy a mélyszerkezetét ennek a valaminek, ami mostmár egészen biztos hogy a világ eddigi történetének legköltségesebb háborúja, hiszen eddig nagyjából olyan 17 ezer milliárd dollárt emésztett fel, ami nagyjából az elmúlt évszázad magyar GDP-jének felel meg, tehát másfél év alatt, az elmúlt, Trianon óta előállított, Magyarországon előállított érték összege, tehát eddig ennyit emésztett fel, de még hogy ha minden nagyon jól alakulna is, kiderült, hogy ez még nem az emberiség végfel..., még nem az emberiség végfelszámolása, hanem legfeljebb csak egy főpróba és még kapunk mit tudom én hány évet... Akkor is amíg ez lecseng, addig a végszámla legalább a háromszorosa lesz, tehát olyan 50-60 ezer milliárd dollár körül lesz a végszámla." (2:25-4:05)

"Egyikünk se tud semmit. Jól is nézne ki ha jobban belegondoltok, jól is néznének ki a világ nem létező urai, több ezer éve nem létező urai, hogyha csak úgy kitalálható volna az, hogy ténylegesen mi történik. Nyilván, teház az alapfeltételezés, hogy az emberiség létszámát egy maximum két évszázadon belül 8 milliárdról, lehet hogy még közben felmegy 9-re is, vagy akár 10-re, le fogják vinni 100 millióra és akár ki lesz a világ ura, ha véletlenül... - mert ilyet még feltételezni sem szabad... -, nem azok lesznek a világ urai, akik az elmúlt 3000 évben, hanem valaki más... Tök mindegy, mert ez nem megkerülhető, tehát az, az a folyamat, amelynek keretében az emberiség létszámát vissza kell vinni a normális 1-200 millióra, merthogy éppen a 3000 évben uralkodó erők vitték fel - erről nagyon sokszor beszéltünk -, tenyésztették túl az emberiséget, és hogyha nem akar elpusztulni minden, tehát nem csak maga az emberiség, hanem az egész földi élet, akkor, akkor hát ezt valakinek véghez kell vinni." (9:55-11:13)

"Tehát ha mégis megpróbáljuk mondjuk a technikai forgatókönyvét valahogy összefoglalni mind annak ami történt, akkor az valami olyasféle dolog, hogy a világ leköszönő birodalma, a volt birodalom, meg a leendő birodalom, tehát Amerika és Kína szívélyes együttműködésben fejleszette ki ezt a pusztító vírust is. meg nagy valószínűséggel fejleszt most is folyamatosan, vagy fejlesztik tucatjait azoknak a pusztító vírusoknak, amelyek anélkül tudják ilyen lassú hullámokkal elpusztítani az emberiség nagy részét, hogy közben összekoszolódna a föld. Mert mondjuk lehetne atomháborúval is, 100 megatonnás hidrogénbombákkal is, csak akkor egy darabig használhatatlan lenne a föld, tehát a világ valóságos, de nem létező urai ezért egy tisztább megoldást szeretnének, amire az ilyen lassú vírushullámok tökéletesen alkalmasak." (16:21-17:24)

"Óvva intenék tehát mindenkit attól, hát attól mindenféleképpen, mert egy darabig a nemzeti erők azért ezt hírdették részben az egyes nemzeti, vagy magukat nemzetinek gondoló erők ma is ezt..., nincs is itt semmi..., nincs itt semmiféle vírus... Ne csináljátok gyerekek, van, nem is akármi, hogy pontosan micsoda, hát azt elhiszem, de nagyonis van valami, annyira van, hogy ez lesz az eszköze az emberiség békés, a földet nem összekoszoló, hát hogy is mondjam, visszavágásának, mondjuk 10 milliárdról 100 millióra és ez a folyamat mindenféleképpen be fog következni. Tehát óvva intenék mindenkit egyfelől attól, hogy azt mondja, hogy nincs is itt semmi, mert van, sajnos, ajvéból jelentik van, másrészt pedig, hogy ilyen eszelős összecsapássá váljon az, hogy most oltás, vagy nemoltás, - igen, próbálok óvatosan fogalmazni, hogy ki ne radírozzanak innen is -, nincs akkora jelentősége, ha így, akkor úgy takarítanak el, ha meg úgy, akkor így... Nem tudom, értjük-e egymást? Részletekbe nem érdemes menni..." (21:00-22:18)

"Csapdában vagyunk ugyanis, halálos csapdában, tehát az erőinket, a jobb sorsra érdemes erőinket most már miután nyilván vége annak a lehetőségnek, ha volt-e egyáltalán lehetőség, hogy mindezzel szembeszálljunk, arra kellene fordítani, hogy találjunk valami odút, olyan kis szeretettel kibélelt kis közösséget, szeretetközösséget magunknak, ahol megpróbáljuk átvészelni ezeket a mi - hát pláne nem az én nemzedékem - gyerekeink, unokáink, nekem inkább már dédunokáim, hogy valahogy mégis életben maradjanak, tekintetünket most már leginkább arra kell vetni, hogy a mi szakrális harmóniát óhajtó gyerekeink, unokáink, dédunokáink közül is legyen, aki egyáltalán megmarad ebben a valójában programozott, hát nem is egyszerűen népírtás, mert azért legyünk őszinték, a népírtások nagy része hát nem igazán volt sikeres. Ezt az is bizonyítja, hogy 10 milliárd felé, most még csak 8 milliárd felé közeleg a világ népessége." (22.30-23:47) (Hullámlovasok 4.0, avagy csinált vírus újra támad?)


"Tehát a lényeg az, hogy nem jutottunk közelebb a legbelsejének a megértéséhez, hogy tehát, annak az eldöntéséhez, hogy ez alapvetően természetes úton működik-e, de valójában a nyugatias globalitás civilizációjának belső feszültségei hoznak létre - tehát hogy patalógikus maga az egész világberendezkedés, és ez a patalógikus berendezkedés spontán módon provokál ki ilyesféle járványokat -, vagy egy rendkívüli, asztalon készült azt egész, tehát rendkívül tudatos stratégia. Most még inkább csak tesztelik azt, hogy az emberiség létszámát hogy lehet a jelenleginek mondjuk 1-2 százalékára csökkenteni, de aztán majd ha élesbe fordul - ez még csak játék, de ha élesbe fordul -, akkor ezen keresztül viszik majd le az emberiség jelenlegi lélekszámát a jelenleginek 1-2 százalékára." (20:08-21:15) (Halál és Kovid-Káosz, avagy mi mennyi?)


"Ez nem egyszerűen egy politikai prognózis, hanem annak a belátása, hogy a világ nem létező urainak legbelső hatalmi struktúrájában is van azért egy dilemma és egy tektonikus egymásnakfeszülés. Az nem kétséges, hogy a világ urai, és bárki kerülne oda, szóval hogy Amerika meg Kína - ezek nem opciók -, tehát teljesen mindegy, hogy ki gyakorolja,vagy hova települ ez a világot irányító nem létező erő, de véghez fogja vinni a világ népességének, hát most 8 milliárd - még nem egészen, de jövőre tán eléri a 8 milliárdot, és valószínű, hogy felmegy már 10 milliárdig -, de vissza fogja vinni 100 millióra. Tehát ez nyilván eldöntött. Vissza is kell egyébként vinni, ha nem akarjuk megsemmisíteni nem csak az emberiséget - vagy nem akarja, hogy az emberiség spontán módon megsemmisüljön -, hanem az egész földi élet, akkor vissza is kell. Mindenki visszavinné, bárki, bárhogyan is alakulna mindez. Ez végtelenül fájdalmas lesz, az emberi történelem legsúlyosabb, semmilyen eddigi kataklizmához nem hasonlítható folyamata, ez már lefutott tény. Nem az a kérdés, hogy ez végbe megy-e, vagy nem - mert tulajdonképpen már zajlik, vagy legalábbis zajlanak a kísérletek, a teszt, hogy mindez végbemenjen -, hanem az a kérdés, hogy ezt mondjuk 70 év alatt fogja, tehát nagyjából egy emberöltő alatt, vagy körülbelül három emberöltő, tehát valamivel több mint 200 év alatt." (6:45-8:27) (Kik voltak és mit akartak, miniszterelnöki mintázatok)


Bild



[12.]
Bild
(Forrás)



[13.]
"A rombolást nem a fehér ember hajtotta végre, a fehér ember csak fegyver volt vagy célszerszám, amellyel ez a bizonyos nem létező világerő ezt a rombolást, a világ összenyitását és az értelmezhetetlen emberiséget, ezt a nagy átfogó nyugatosított univerzális civilizációt, ami a teljes káoszba süllyed, létrehozta.

És végül a leg- bár már mindegyikre azt mondtam, hogy legkényesebb, de nyilván ennek a kérdésnek van a legnagyobb súlya: hogy tételezzük fel, bármennyire valószínűtlen, hogy megszólal ez az alany. És azt mondja: "Igen, én vagyok, én hajtom mindezt végre, és a folyamat kikerülhetetlen. Azt is bevallom nektek - mondhatná ez a világerő -, hogy valójában az emberiség létszámát tekintve arról a 200-300 millióról, amennyi mondjuk, tízezer éven keresztül volt, azért emelkedett most már majdnem 8 milliárdra, mert nekem szükségem volt arra, hogy a proli poliferálódjon. Tehát olcsó munkaerőállatok hatalmas túlkínálata alakuljon ki, mert akkor arra volt szükségem. De most már nincs arra szükségem, mert megoldottam az embernek géppel való helyettesítését, és azért beszélek szingularitásról technológiai értelemben, ami akár tíz-húsz éven belül, de mondjuk, harminc éven belül biztosan bekövetkezik, az az, hogy egyetlen pontba fogom összesűríteni az emberiséget. Hogy ez 200 millió lesz, vagy 100 millió vagy éppen 80 millió, a jelenlegi létszámnak éppen egy százaléka, azt még nem tudom pontosan, de az lesz az emberiség normál állapota. Az az időszak, amit én provokáltam ki, az csak egy kilengés volt, mert akkor kellett az olcsó munkaerő, de most visszaküldöm oda, ahonnan elővarázsoltam, mert, nota bene, maga a föld mint ökoszisztéma csak így menthető meg.""
(Forrás: Bogár László: Egy Bogár naplója, Budapest - 2021, 522-523. old.)



[14.]
Marokkó főrabbija, Yoshiyahu Yosef Pinto szerint "Az oltásellenesek a sátán szülöttei"... (Forrás)



[16.]
Europe - The Final Countdown/A végső visszaszámlálás



[17.]
Vén Európa



[18.]
A Jeruzsálemben élő ultra-ortodox rabbi, Yosef Berger 2017-ben azt állította, hogy a Messiás elövetele 2022-ben fog bekövetkezni, ami egyben az apokalipszis kezdetét is jelenti majd:


Weltuntergang 2022: Rabbi sicher: 2022 beginnt das Ende der Menschheit

Apokalypse Rabbi sagt für 2022 den Weltuntergang voraus

Rabbi: 2022 ist das Jahr der Apokalypse

2022 astronomisches Ereignis und Ankunft vom Messias

New Star to Appear in Night Sky, Heralding Balaam’s Prophecy of Messiah

Israeli Rabbi claims birth of new star in 2022 confirms biblical prophecy

Apocalypse date REVEALED: Rabbi makes shock prophecy of when world will end

Rabbi claims birth of new star in 2022 confirms prophecy predicting arrival of the Messiah

Dramatic collision of two stars in 2022 linked to ancient Jewish prophecy about the coming of the Messiah

Israeli Rabbi predicts Messiah will come with explosive star birth visible to naked eye

Jewish prophecy: Will Nova KIC 9832227 in 2022 herald the arrival of the messiah?

Signs of End Times: 2017 disasters signal Jesus Christ's imminent return

Is the New Star Really a Sign of a Messiah for Israel?


Yosef Berger rabbit megelőzően már a palesztin Bassam Jarrar (1948 -) sejk 1993-ban nyilvánosságra hozta a 2022. évvel kapcsolatos "The Disappearance of Israel in 2022" ( https://www.discoveringislam.org/end_israel_1.htm ) című munkáját.



[19.]
Az ószövetségi megváltás nagy valószínűséggel a 2022.08.11/12-én létrejövő kozmikus T-kereszthez van időzítve, ami Áv hónap 15-én fog megvalósulni.


https://zsido.com/fejezetek/orvendezni-av-ho-15-en/
https://www.youtube.com/watch?v=xkZ4f7Eq6Io
a lubavicsi rebbe: Örvendezni áv hó 15-én
(0:21-0:25) "Áv hó 15-én a zsidó embereknek táncolnia kell: Gondoskodj róla, hogy te is táncolhass aznap."
(1:12-1:45) "Használd a tehetséged a közösség javára, és akkor személyesen is hasznod lesz belőle. Mert a közösség érdeme segítségedre lesz. Segítsen az Örökkévaló, hogy javára légy a családodnak és azoknak, akik körülötted élnek, családod minden tagjának, egészségben, és készülj, hogy be legyél írva és pecsételve egy jó évre. Áv után elul jön. Minden zsidó ember legyen áldott, különösen azok, akik közösségi munkában tevékenykednek, legyenek beírva és elpecsetelve egy jó évre, s kezdődjék ez áv hó 15-én, ahogyan az szent könyveinkben áll."



[20.]
A videóban szereplő lubavicsi rebbe, Menachem Mendel Schneerson (? - 1994) rabbi, a Chábad Lubavics chászid messianisztikus mozgalom néhai vezetője, akit követői Messiásnak tartottak. Ennek kizárólagosan csak akkor lehetne bármilyen alapja, amennyiben a rebbe a hivatalosan publikált dátum (1902.04.05.) helyett 1897.11.24-én született volna, ugyanis ezen a napon álltak utoljára együtt a Schemhamphoras kozmikus forrásait (72) felépítő égitestek a zodiákusban. A názáreti Jézus is egy hasonló együttállás égisze alatt látta meg a napvilágot ugyanúgy, mint a XVII. századi "Álmessiás", Sabbatai Cví. Egyikőjüknek se volt esélye arra, hogy az ószövetségi beavatottak Messiásukként ismerjék el, ugyanis ezek a beavatottak a Tórának Ezsdrás által történt megalkotásától kezdve (i.e. 445) igazolhatóan az 1999.08.11-én világra jött Immánuelre vártak.

A lubavicsi rebbe 1986-tól kezdve vasárnaponként tömegesen fogadta látogatóit a new yorki "főhadiszállásán" (Easter Parkway 770-ben), akiket egytől egyig ropogós egydollárosokkal ("Sunday Dollars") ajándékozott meg, feltételezhetően abból az indíttatásból, hogy felhívja figyelmüket a betervezett közelgő messianisztikus globális világkorszakra.

Az említett egydolláros hátoldalán látható az alábbi "illuminátus piramis":

Bild

Benjamin Netanjahu (1949 -) volt izraeli miniszterelnök több alkalommal is ellátogatott a Chábád Lubavics főhadiszállására (Brooklyn, Eastern Parkway 770), ahol minden esetben az említett 1 dollárossal ajándékozta meg a lubavicsi rebbe:

https://www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ
https://www.youtube.com/watch?v=pi8HzpBIDaY

´Többek között a Netanjahu előtti izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon (1928 - 2014) szintén ellátogatott a rebbéhez New York-ba, ahol ő is egy egydollárossal lett megajándékozva a rebbe által:

https://www.youtube.com/watch?v=aSc4PeGpVl0

Több rabbinak az a véleménye, hogy Benjamin Netanjahu fogja majd a Messiásuknak, Immánuelnek a kormánypálcát átnyújtani.



[21.]
Az ószövetségi megváltással kapcsolatos Oberlander Báruch-nak, a chászid (haszid) messianisztikus mozgalom rabbijának, a Chábad Lubavics magyarországi vezetőjének egyik videója is, melyben az Ezsdrás által megalkotott Tórában szereplő Rebekáról (Izsák feleségéről) tesz említést példabeszéd gyanánt, a Messiás eljövetelére és a megváltásra utalva konklúzióként. Szerinte egy "hosszú utat" (mondjuk, 100, 200, vagy 500 kilométert) percek alatt meg lehet tenni, egyszerűen csak át kell ugrani... Ezzel kapcsolatosan említi meg a Tórában olvasható vallási legendát, ami szerint Ábrahám szolgája Aram Naharajimba, Nachor városába (Mózes I. 24,10) ment Izsák számára feleséget keresni, ami akkori körülmények között körülbelül 2 hetes utat kellett jelentsen, de a szolga ezt 1 nap alatt tette meg. A középkor legkiemelkedőbb T`nákh és Talmud szaktekintélye, Rási (Slomo ben Jichak rabbi; 1040 - 1105) ezt azzal magyarázta Oberlander Báruch elmondása szerint, hogy a szolga egyszerűen "...átugrott az egészen, ez egy nagy csoda..." (1:20-1:22), majd Oberlander Báruch rabbi az alábbival folytatja: "Felmerül a kérdés, hogy miért volt ez a csoda? Az biztos, hogy az Örökkévaló fölöslegesen nem tesz csodát. ... Hova kell annyira sietni?" (1:23 -1:48)

A lényeg az, hogy Izsák jövendőbeli feleségét, Rebekát (Rivka-t) a szolga azonnal magával akarta vinni, de felmerül újra a kérdés, hogy "Miért olyan fontos sietni?" (2:08-2:09) Erre a választ a Midráš-ban, az "Énekek énekében" lehet megtalálni, ami szerint Rebeka olyan volt, "mint egy rózsa a tüskék között" (2:24-2:28). Rebeka volt a rózsa, a körülötte lévő emberek pedig a tüskék... "Abban a percben, mikor már kicsit felnőtt, már alkalmas volt a házasságra, akkor rögtön jött a megváltás, és az Örökkévaló kimentette, Aram Naharajimból kimentette a rózsát, Rebekát. Mert amikor jár az embernek a megváltás, akkor az Örökkévaló egy percig nem fogja halasztani. És ez nekünk nagy erőt ad nekünk. Várjuk a Messiást, várjuk a megváltást és biztos lehetünk benne, amikor eljön az a pillanat, akkor rögtön meglesz." (2:46 -3:17)

A videó még ITT is megtekinthető.

------------------------------------------------------------------

Annyit feltétlenül érdemes itt ezzel kapcsolatban megemlíteni, hogy Rebeka akkor született Rási állítása értelmében (forrás: [35] illetve "A Rási kommentár a Tórához" 298. old., főszerkesztője Oberlander Báruch rabbi), amikor Ábrahám a fiát, Izsákot fel akarta áldozni égőáldozatként Istenének (több mint valószínű, hogy a kánaáni szemita Tűzistennek, Moloch-nak, Milkom-nak, ugyanis a monoteista YHVH-kultusz egyáltalán nem igazolható az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tóra megismertetése előtt...)

Az Ábrahám-féle emberáldozat kísérletének, illetve a sínai szövetségkötésnek legendáját Ezsdrás egy ugyanolyan felépítésű kozmikus kereszthez utalta, mint aminek égisze alatt az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiása, Immánuel született 1999.08.11-én.

Hogy megértsük Oberlander Báruch rabbi Rebekával kapcsolatosan említett hasonlatát ("mint egy rózsa a tüskék között"), ahhoz ismerni kell Rási rabbinak azon állítását, ami szerint Izsák negyven évesen vette feleségül és tette magáévá Rebekát (Mózes I. 25,20), aki egy házasságra alkalmas hároméves kislány volt... (forrás: "A Rási kommentár a Tórához" 299. old.)

Feltételezhetően ezzel a véleménnyel lehet szinkronban a Babiloni Talmudban több helyen olvasható korabeli szokásjog, ami szerint egy 3 éves és 1 napos gyereklány nemi aktus által megházasítható... (forrás: [16])



[22.]
Feltétlenül figyelemre méltó 2017-ből származó prognózis volt megtekinthető 2021. április második feléig egy amerikai katonai jellegű weboldalon ( https://www.deagel.com/ ), nevezetesen 209 ország népességének alakulásáról 2025-ig. Mivel arhiválva lett, így ez az alábbi link alatt tanulmányozható:

https://archive.md/Zrfc4
List of Countries 2017 - There are 209 countries listed below. View year 2025 forecast.

A táblázat a 2017-es adatokat tartalmazza, viszont amennyiben rákattintunk a vizsgálandó ország nevére, úgy a megjelenő újabb táblázat " Forecast 2025 - Population:" sorában megtaláljuk annak az ország lakosságának az előrejelzés szerinti várható létszámát.
Rendkívül meglepett, amikor először tanulmányoztam...


Néhány példa 2025-re:

USA: 69%-os lakosságcsökkenés --> 327 millió helyett 100 millió

Németország: 65%-os lakosságcsökkenés --> 81 millió helyett 28 millió

Franciaország: 42%-os lakosságcsökkenés --> 67 millió helyett 39 millió

Egyesült Királyság: 77%-os lakosságcsökkenés --> 66 millió helyett 15 millió

Olaszország: 29%-os lakosságcsökkenés --> 62 millió helyett 44 millió

Spanyolország: 43%-os lakosságcsökkenés --> 49 millió helyett 28 millió

Izrael: 52%-os lakosságcsökkenés --> 8,3 millió helyett 4 millió

Írország: 74%-os lakosságcsökkenés --> 5 millió helyett 1,3 millió

Dánia: 32%-os lakosságcsökkenés --> 5,6 millió helyett 3,8 millió

Luxemburg: 66%-os lakosságcsökkenés --> 594130 helyett 199020



[23.]
Matthias Reim - Acht Milliarden Träumer (Nyolcmilliárd álmodozó)



[24.]
Michael Jackson - Earth Song



25.
https://www.youtube.com/watch?v=_rkKpN0E--Q
Dr. Vladimir Zelenko



27.
Dr. Vladimir Zev Zelenko egy New York-ban élő kabbalista haredi zsidó orvos, aki a Chábad Lubavics hászid messianisztikus mozgalom tagja. Az általam belinkelt videóban három izraeli ortodox rabbival (Ephraim Landy, Avraham Deutsch, a harmadik rabbit nem tudtam beazonosítani) folytatott egy online konferenciát, aminek ez elején kiderül, hogy Dr. Zelenko megközelítőleg 6000 Covid-19 koronavírussal fertőzött egyént gyógyított meg egy általa bevezetett módszer segítségével. Páciensei közé tartozott többek között Donald Trump (1946 -) az USA volt elnöke; Rudy Giuliani (1944 -) New York volt polgármestere; Izrael korábbi egészségügyi minisztere, az ultraortodox Yaakov Litzman (1948 -), aki a múlt év Peszáh ünnpére várta a Messiásuk fellépését; Jair Messias Bolsonaro (1955 -) brazil elnök; és a videóban szereplő három rabbi közül Avraham Deutsch és az általam nem azonosított rabbi is, aki baloldalon látható a videón.

Dr. Zelenko elmondása szerint naponta kap életveszélyes fenyegetéseket, ugyanis meg van arról győződve és hangoztatja is nyilvánosan, hogy többek között a denevérekben található koronavírust 1999-ben kezdték el alkalmassá tenni arra, hogy az embert meg tudja fertőzni és ez emberről emberre is terjedjen, ami 20 év alatt meg is valósult.

Konklúzióként megjegyzi, hogy ez egy népírtásra irányuló összeesküvés: "Es ist eine Verschwörung zum Völkermord." (22:40-22:42)

Dr. Zelenko számára érthetetlen, hogy Izraelben a zsidó lakosságot miért nem az általa javasolt terápiával igyekeznek gyógyítani, hiszen az elmondása szerint, ha erre joga volt a vele társalgó két izraeli rabbinak, akkor miért nem teszik azt lehetővé az Izraelben élő többi zsidó számára is? (30:08-30:37)



28.
Dr. Zelenko által bevezetett gyógyítási módszer magyar nyelven is megtekinthető!



29.
Izrael korábbi szefárd főrabbija, Shlomo Amar (1948 -) 2020 februárjában a Messiásuk, Immánuel közeli fellépésére hívta fel a figyelmet.

Egy legújabb hír szerint több izraeli településen a postaládákba figyelmeztető értesítések lettek szétosztva, melyek eltanácsolják a lakosságot a további oltakozástól, mint ahogy Dr. Vladimir Zev Zelenko a korábban prezentált videóban szintén ezt tette.



32.
Dr. Zelenko számára érthetetlen, hogy Izraelben a zsidó lakosságot miért nem az általa javasolt terápiával igyekeznek gyógyítani, hiszen az elmondása szerint, ha erre joga volt a vele társalgó két izraeli rabbinak, akkor miért nem teszik azt lehetővé az Izraelben élő többi zsidó számára is? (30:08-30:37)


Egy New York-i három tagú rabbinikus bíróság (Bet Din - Mózes V. 17,8-13), nevezetesen Harav Shlomo Alexander Halevi Pollak, Harav Yoel Moshe Friedman és Harav Doniel Yonoson Green 2021.11.01-én abszolút megtiltotta a zsidó gyermekek, fiatal nők és férfiak, állapotos anyák oltakozását és annak előmozdítását (forrás: 1, 2):

"1, It is absolutely forbidden to administer or even to promote this injectionn to children, adolescents, young men or women; even if it means that they will not be permitted by the government to attend yeshiva or seminary or to study abroad, etc. It is an explicit obligation to protest against this mandate, and anyone who can prevent the injection from being forced upon our youth must do so, forthrightly and emphatically.

5, The prohibition (Leviticus 19:14) of putting a stumbling block in front of a blind person - i.e. assisting or enabling a person to violate a transgression - includes verbal encouragement, offering monetary incentives or other bribes, verbal pressure or actual threats, to coere employees, etc., to receive the mRNA.
In all the above, we only taken into account the tragedies that have already befallen our community members - not long term effects, premonitions and frightening forecasts expressed in many of the testimonies we heard. May the Alm-ghty save us. May the One who said "enough" when creating the world - say "enough" to our suffering."




33.
https://www.youtube.com/watch?v=qKy4c8HZRV8
12.11.2021
Féktelenül – 2021.11.11. - Dr. Pócs Alfréd és Dr. Dr. Rusvai Miklós


Mindenkinek feltétlenül ajánlanám ezt a vitaműsort megtekintésre, ami Dr. Pócs Alfréd ortopéd-sebész orvos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves megyei szervezetének elnöke és Dr. Rusvai Miklós állatorvosi virológus, tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora között folyt le.

Amit nagyon hiányoltam benne, hogy Dr. Rusvai Miklós valamilyen oknál fogva nem válaszolt arra a feltett kérdésre, hogy milyen arányban kerülnek kórházba és halnak meg az oltottak illetve nem oltottak?

Hol lehet ezzel kapcsolatosan hiteles információkat szerezni?



34.
https://www.youtube.com/watch?v=3qBpU3TfMYM



38.
Robert F Kennedy Jr. beszéde Bern-ben 2021.11.12-én.



39.
Robert F. Kennedy Jr. egy évvel korábbi beszéde Berlinben 2020.08.29-én.



40.
Robert F. Kennedy Jr. - A járvány történelmi és jogi perspektívái



41.
"Hogyan következik be a megváltás?
A végső megváltás hasonló módon fog bekövetkezni, mint az egyiptomi szolgaságból való megváltás és a kivonulás. Miképpen elküldte az Örökkévaló Mózest, hogy élére álljon az Egyiptomból való szabadulásnak, ugyanúgy fogja a Messiás az egész világot a végső megváltásba vezetni."
(forrás)


"A Messiás a középkori zsidó filozófia fényében
(10) Az Egyiptomból történt Kivonulás a messiási kor végső Megváltásának modellje és biztosítéka. A Midrás gyakorta használja az egyiptomi Kivonulás és Izrael jövendő Megváltása közötti párhuzamot."
(forrás)



http://judaizmus.wordpress.com/category ... d/page/19/ (már nem lehet elérni)
http://www.or-zse.hu/kraus/naft190.htm (már nem lehet elérni)
http://judaizmus.blogspot.com/2009/09/z ... ept-8.html
2009. szeptember 8., kedd
ZSIDÓ VILÁGHIRADÓ SZEPT. 8
"A MESSIÁS JÖVETELE ELŐTT A VILÁGGAZDASÁG ÖSSZEOMLIK"
A natanjai Cánz-Klajzenburgi haszid közösségben idézik az alapitó rebbe, a kolozsvári Jekutiél Jehuda Halberstamm rabbi-rebbe, mondását, mi szerint egyik jele annak hogy a "Messiás már úton van és közeledik", a nagy krizis lesz, ami a világgazdaságát körülveszi.


https://zsido.com/az-eljovendo-vegso-me ... eges-lesz/
Közzétéve: 2021. augusztus 13.
Az eljövendő végső megváltás dicsőséges lesz
Végül, a prófétai részlet záró mondatában arról is értesülünk, hogy miben lesz más az eljövendő végső megváltás, mint az egyiptomi rabszolgaságból való kiszabadulás, melyet a zsidó hagyomány szintén megváltásnak tart. Míg Egyiptomból a sötétség leple alatt, sebesen kellett távoznunk, addig ez a megváltás dicsőségben megy majd végbe:
Mert nem sietséggel fogtok kivonulni és nem futással fogtok elmenni: mert előttetek megy az Örökkévaló és bezárja a menetet Izrael Istene.
Bár a hét vigasztaló háftárá – a legtöbb más prófétai szakasztól eltérő módon – nem a hetiszakasz témájához, hanem az időszak tematikájához kapcsolódik, ebben a szakaszban tetten érhetjük a kettő összefonódását. A hetiszakasz a Softim – bírák – címet viseli és felütésében a bírákról beszél, akikből lehet több is a nép között, mégis csak egyetlen van, Aki az igazi bíró: maga a Mindenható, Örökkévaló Isten. Ez a gondolatkör jelenik meg a prófétai részben is, Isten igaz bíróként jön el, a gonoszok megkapják büntetésüket, Izrael népe, Isten választott népe pedig elnyeri jutalmát.




42.
Matthias Reim - Nächsten Sommer



43.
A Kennedy-eknél családi hagyomány az emberi szabadságjogok és a demokrácia védelme, amiért az életüket is kénytelenek voltak több esetben feláldozni.

1961. április 27-én John F. Kennedy (1917 - 1963), az USA 35. elnöke, aki a demokrata párt tagja volt, egy történelmi beszédet tartott New York-ban, a Waldorf-Astoria hotelben az Amerikai Lapkiadók Egyesületének közgyűlésén, ahol többek között az alábbit mondta az ott összegyűlteknek :

"Allein das Wort Geheimhaltung ist in einer freien und offenen Gesellschaft unannehmbar; und als Volk sind wir
Denn wir stehen rund um die Welt einer monolithischen und ruchlosen Verschwörung gegenüber, die sich vor allem auf verdeckte Mittel stützt, um ihre Einflussphäre auszudehnen - auf Infiltration anstatt Invasion; auf Unterwanderung anstatt Wahlen; auf Einschüchterung anstatt freier Wahl; auf nächtliche Guerillaangriffe anstatt auf Armeen bei Tag. Es ist ein System, das mit gewaltigen menschlichen und materiellen Ressourcen eine eng verbundene, komplexe und effiziente Machinerie aufgebaut hat, die militärische, diplomatische,geheimdienstliche, wirtschaftliche, wissenschaftliche und politische Operationen kombiniert.
Ihre Pläne werden nicht veröffentlicht, sondern verborgen, ihre Fehlschläge werden begraben, nicht publiziert, Andersdenkende werden nicht gelobt, sondern zum Schweigen gebracht, keine Ausgabe wird infrage gestellt, kein Gerücht wird gedruckt, kein Geheimnis wird enthüllt. Sie dirigiert den >>Kalten Krieg<< mit einer, kurz gesagt, Kriegsdisziplin, die keine Demokratie jemals aufzubringen erhoffen oder wünschen könnte."
(forrás: John F. Kennedy: verheimlichte Rede)

Kennedy elnök egy egységes és gátlás nélküli globális, titkos összeesküvésről tett itt említést.
Két évvel később, 1963.06.04-én merész lépésre szánta el magát, ugyanis az 1913-óta néhány magánbank egyesüléséből összeállt FED (Federal Reserve System - magántulajdonban lévő központi bank, mint az Európai Központi Bank) hatalmát szándékozott megszüntetni az aznap kiadott "Executive Order 11110" segítségével. A FED által kibocsátott dollár kamatra biztosított nemzeti használata hatalmas terhet rótt az országra és annak lakosaira, ezért Kennedy a népének egy kamatmentes fizetőeszközt szeretett volna lehetővé tenni, ezért állami kézbe tette át a dollár kibocsátásának jogát. Ezt az intézkedését öt és fél hónappal tudta csak túlélni, ugyanis 1963.11.22-én Dallas-ban meggyilkolták. Az őt követő Lyndon Baines Johnson (1908 - 1973) elnök az egyik legfontosabb feladatának tartotta a FED tevékenységét akadályozó körülmények felszámolását.

John F. Kennedy öccse, Robert F. Kennedy (1925 - 1968) 1968.06.04.-i elnökválasztással kapcsolatos második előválasztási győzelme (5 évvel a bátyja által kiadott "Executive Order 11110" dátuma után) utáni napon szintén egy fegyveres merénylet áldozata lett. Robert Kennedy célja sikeres megválasztása esetén a bátyja tevékenységének a folytatása lett volna...

John F. Kennedy fia, John F. Kennedy Junior (1960 - 1999) a 2000. évi elnökválasztáson szándékozott porondra lépni a Skull & Bones (Koponya és csontok) illuminátus titkos társaság oszlopos tagjával, George W. Bush-sal (1946 -) szemben, amit 1999 augusztusában akart nyilvánosságra hozni. Bush-nak semmi esélye nem lett volna az ifjú Kennedy-vel szemben, de egy máig felderíttetlen repülőszerencsétlenség (1999.07.16-án a magánrepülőgépével az óceánba zuhant feleségével és annak lánytestvérével, amit egyes médiumok úgy kommentálták, hogy a Kennedy családnak mindig is nagy volt a rizikóvállalási képessége...) lehetővé tette számára, hogy a szintén Skull & Bones társasághoz tartozott papájához (a nagypapa szintén tagja volt ennek a társaságnak) hasonlóan az USA elnöke lehessen.



44.
Aki behatóbban szeretne tájékozódni a Kennedy-ekkel kapcsolatosan, annak feltétlenül ajánlom Dr. Drábik János ezzel kapcsolatos írásait:

Miért kellett meghalnia Kennedy elnöknek? (1. fejezet)

Miért kellett meghalnia Kennedynek? (2. fejezet)

Robert Kennedy halála (3. fejezet)

Miért kellett meghalnia a 3 Kennedynek? (4. fejezet)



46.
Az említett egydolláros hátoldalán látható az alábbi "illuminátus piramis":
Bild
Benjamin Netanjahu (1949 -) volt izraeli miniszterelnök több alkalommal is ellátogatott a Chábád Lubavics főhadiszállására (Brooklyn, Eastern Parkway 770), ahol minden esetben az említett 1 dollárossal ajándékozta meg a lubavicsi rebbe:

https://www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ
https://www.youtube.com/watch?v=pi8HzpBIDaY

´Többek között a Netanjahu előtti izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon (1928 - 2014) szintén vendége volt a rebbének New York-ban, ahol ő is egy egydollárossal lett megajándékozva a rebbe által:

https://www.youtube.com/watch?v=aSc4PeGpVl0


Az "illuminátus piramis" mint jelkép fontos kozmikus háttérrel rendelkezik, ugyanis az Ezsdrás által megalkotott "Ószövetség" kozmikus misztériumát foglalja magában, ugyanis 1999.08.11-től időben visszafelé haladva az elmúlt ∼4000 év alatt összesen 14 azonos struktúrájú kereszt jött létre az 1999.08.11-i keresztet is beleértve.

A piramis 13 szintű, a tetején pedig a "mindent látó szem", "JHVH-Lucifer szeme", ami azonos az 1999.08.11-én létrejött, teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt szellemi hatásával. Az USA-ban 1782-ben lett szimbólumként bevezetve. Az egydolláros papírpénzre 1933-ban került fel az USA 32. elnökének, a 32. fokon beavatott szabadkőműves Franklin Delano Roosevelt-nek (1882 - 1945) rendelete következtében. Az "illuminátus piramis" alján látható évszám (MDCCLXXVI - 1776) több mint valószínű, hogy Johann Adam Weishaupt (1748 - 1830) álltal 1776.05.01-én létrehozott illuminátus rendre utal:


"Az illuminátus rend ajánlására F. D. Roosevelt elnök 1933-ban elrendelte, hogy a szabadkőműves szimbólumot, a piramist a mindent-látó szemmel, rányomják a magánkartellként működő FED egydolláros magánbankjegyére. Helmut Finkenstädt idézi John Todd-ot, aki szerint a Rothschild család rendelkezésére készítették el ezt a szimbólumot, amely az illuminátusok hatalmi struktúráját tükrözi. Az egydolláros magánbankjegyen található piramis tizenhárom titkos fokozatra van felosztva, ennek tetején őrködik a mindent-látó szem. John Todd szerint a piramis tetején található szem Lucifer szeme." (Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció 14. fejezet)


Az "illuminátus piramis" 14. szintjét, a "mindent látó szemet" az amerikai okkultista, prédikátor és "összeesküvés-elmélet gyártó" John Wayne Todd (1950 - 2007.11.10.) tartotta "Lucifer szemének". A keresztény hitre áttért Todd 1974-ben az Ohio állambeli Dayton-ban egy okkult könyvkereskedést nyitott, és az illuminátusok illetve Rothschildok tevékenysége ellen igyekezett fellépni. [[A Rothschild dinasztia becsült vagyona az 1990-es években ∼100 billió (100 000 000 000 000) dollárra rugott (forrás: Dr. Drábik János: A rejtőzködő világbirodalom), ami a színarany jelenlegi árfolyamán (52311 dollár/kg) 1 911 643 tonna aranynak felel meg, ami körülbelül 11-szerese a Földünk összes aranykészletének. Egy 46,2 méter élhosszúságú színarany (999,9) kockával egyenértékű... AZ USA jelenlegi államadóssága ∼28 910 000 000 000, azaz ∼28,91 billió dollár (forrás).]] Todd tevékenységének az vetett végett, hogy megvádolták nemi erőszakkal és ezért 30 év börtönbüntetésre ítélték. 17 év letelte után pszichiátriai intézetbe (The South Carolina Department of Mental Health) zárták, ahol 2007.11.10-én (egyesek szerint 11-én) tisztázatlan okokból távozott az élők sorából. Todd azt hangoztatta többek között, hogy az "illuminátus piramist" mint jelképet a Rothschild család készítette 1776.05.01-én az USA címeréül, és világszerte ezt ünneplik a laikus tömegek május elsején. Az illuminátusok egy globális pénzügyi összeomlást követően, egy általános káoszt kihasználva ("Ordo ab chao" - azaz "Rend a káoszból") szándékozzák a világ országai feletti vezetést átvenni. Ez a mottója a szabadkőműves Skót Ritus 33°-ának is (forrás). Némi rálátása lehetett erre John Wayne Todd-nak, ugyanis 1972-ig a Rothschildok által vezetett illuminátusok úgynevezett "13-ak Tanácsának" ("Große Druidenrat") volt az egyik főpapja. Eliphas Lévi (1810-1875; eredeti neve Alphonse Louis Constant) keresztény kabbalista és okkultista eképpen nyilatkozik a szabadkőművesség féltve őrzött titkáról:


"A szabadkőművesség csak egy rettenetes titok következtében olyan befolyásos, ami annyira jól őrzött, hogy maguk a legfelső fokon beavatottak se ismerik." (saját fordítás - Eliphas Lévi: Das große Mysterium - Ulm, 1986 - ISBN 3803630053, S. 80.)



50.
https://www.youtube.com/watch?v=3vNiBFePYRk



52.
Carlo Viganò olasz érsek néhány filozófikus gondolata:

Viganó érsek: A mostani válság az árulásból fakad. Zsákutcába jutottunk
"Nos, zsákutcába szorultunk, vakvágányba ahonnan nem menekülhetünk, amíg nem ismerjük fel annak, ami. Ha úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi válság megoldható úgy, hogy polgári vagy vallási hatósághoz fordulunk, mintha a viszonylagos normalitás állapotában lennénk, továbbra sem értjük majd, hogy a válságért való felelősség pontosan abból az árulásból fakad, melyet azok követtel el, akik hatalommal bírnak. Nem kérhetjük az igazságszolgáltatást az általunk elszenvedett gonoszságért ha azok, akiket a bíró elítélne jogsértésért a cinkosaik. Nem fordulhatunk a politikusokhoz azt várva tőlük, hogy vonják vissza alapvető szabadságjogaink megsértését, ha pontosan ők azok, akik megszavazzák azokat a parlamentekben, mert azoknak engedelmeskedtek, akik fizetnek nekik vagy zsarolják őket. És nem kérhetjük a püspököket és még kevésbé a Szentszéket, hogy védjék meg a hívek jogait, amikor a püspökök és maga a Vatikán úgy tekintenek kérésünkre, mint ami fenyegeti a birtokukban lévő hatalmat és a csődbe jutott ideológiájukat, amit védenek."

Viganó érsek: Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint a gonosz rendszereknek. A hatalom korlátai
(1:52-3:12) "Ha a hatalom nem teljesíti kötelességeit, sőt elárulja és felforgatja azokat, akkor már nem jogosult követelni alattvalóinak engedelmességét. Az engedelmesség, amely erényes kapcsolatban van az igazságszolgáltatással, nem a hatalomnak való kritikus alávetettségben áll, mert ezáltal szolgalelkűséggé és bűnrészességé fajul a gonosztevőkkel. Senki sem kényszeríthet engedelmességre egy eredendő gonosz rendszernek, vagy ismerheti el a hatalmát azoknak, akik visszaélnek azzal, hogy a gonosz kedvében járjanak. Így azok, akik ellenállnak egy törvénytelen rendnek, látszólag nem engedelmeskednek annak, aki adja azt, de engedelmeskednek Istennek, akinek hatalmát azonban helytartó hivatal gyakorolja annak célja ellen, ami Isten ellen van."

Viganó érsek: Összefonódás van a mélyállam és a mélyegyház között - Az új szövetség
(0:53-1:03) "Nyilvánvaló, hogy az uralkodók nem törekszenek a közjóra, amikor a népességet egy tudományos alap nélküli kísérletnek teszik ki."

------------------------------------------------------------

Egy új hír szerint a Német Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa (Ständiger Rat der Deutschen Bischofskonferenz) mindenkit oltakozásra szólított fel a szolidaritásra és a Mózes V. 19,18-ban foglaltakra hivatkozva.



55.
124 évvel ezelőtt 1897 november 24-én jött a világra (ellentétben az exoterikus magyarázatokkal...) az az indiai kisgyermek, Jiddu Krishnamurti, akit 1909 tavaszán fedezett fel az indiai Adyar-ban a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere, Charles Webster Leadbeater (1847 -1934).

1897.11.24. 09:19 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:2,4°/2,4°/1,6°/3,2°Nyilas/29,5°Skorpió

A gyermekről azt állította, hogy az újjászületett Jézus Krisztus, az új Messiás, ugyanis Jézus szintén a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor született i.e. 8.02.10-én:

-7.02.10. 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.)
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:20,1°/20,1°/29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő
Vénusz-Jupiter sextil!

Mint tudjuk, Jézus a kereszthalálakor, i.sz. 25 április 1-én, a Peszách ünnep előkészületi napján lett úgymond "felkenve a világ népeinek Messiásává", amikor a születésekor együttállt égitestek egy T-keresztet alkottak a zodiákusban, amit a Neptunusz és Plútó kiegészített egy szabályos keresztté. Az újszövetségi magyarázatok szerint Jézust a 33. életévében a Peszách ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14) "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) feszíttették keresztre páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt, véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére, ugyanis "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22).

Még 1909 december 31-én Annie Besant (1847 -1933), a szintén a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere bejelentette, hogy megérkezett a nagy tanító és vezető, Maitreya.
Leadbeater rendszeres spirituális gyakorlatban részesítette a gyermeket majd egy arra megfelelő napon, 1910 január 11-én megtörtént a beavatása:

1910.01.11. 11:51 UT
Nap-Hold-Uránusz konjunkció:20,4°/20,4°/21,1°Bak; -Neptunusz oppozíció:17,9°Rák; -Mars-Szaturnusz quadrat:23,5°/16,8°Kos; -Jupiter oppozíció:14°Mérleg

Az itt felvázolt kozmikus kereszt kialakításában a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitesteken kívül részt vett még a Jupiter és a Neptunusz is, de a lényeg a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek által alkotott konstelláción nyugszik.
Ezen a napon történt a Skót Ritus 33. fokozatú nagymestere, Charles Webster Leadbeater általi "első beavatása", de ugyanezen a napon alapította meg George Arundale (1878 - 1945) Krishnamurti számára az "Order of the Rising Sun"-t (A Felkelő Nap Rendjét") is, ami arra lett volna hivatott, hogy egyengesse Krishnamurti útját a messiási pályafutása során.
Ennek a rendnek a megalapítását csak 1911 január 11-én hozták nyilvánosságra, azaz egy évvel később. Három hónappal ezután pedig a rend neve "Order of the Star in the East"-ra lett változtatva.
Krishnamurti-nak Maitreya-vá válása egyes források szerint, mint Jézus esetében úgymond a 33. életévéig kellett volna megtörténjen annak ellenére, hogy Charles Webster Leadbeater és Annie Besant már 1910. év eleje óta Krishnamurtit Maitreya-ként propagálta világszerte.
1910 és 1929 között nem jött létre egyetlen konstelláció sem, melyet a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek alkottak volna, ellenben 1929-ben ez két alkalommal is megvalósult:

1929.03.25. 07:46 UT
Nap-Uránusz konjunkció:4,2°/7,2°Kos; -Hold oppozíció:4,2°Mérleg; -Mars quadrat:5,8°Rák; -Szaturnusz oppozíció:0.3°Bak

1929.12.30. 23:42 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz konjunkció:8,8°/8,8°/1,2°/3,6°Bak; -Uránusz quadrat:7,5°Kos

Krishnamurti 1929.08.03-án a hollandiai Ommen-ben lemondott nyilvánosan a messiási címről és feloszlatta az "Order of the Star in the East"-et. 1929 október 25-én New York-ban megtörtént a világtörténelem legnagyobb pénzügyi válsága, amit "fekete péntekként" tartanak nyilván.

Hogy az eddig leírtaknak mi köze lehet az ószövetségi messianisztikus elképzelések, tervek Messiásához?

Ahogy már utaltam rá, Immánuel Lucifernek, a "fényhozónak" az inkarnációjaként jött a világra 1999.08.11-én, a teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt égisze alatt. Immánuel "beavatása" eddig azért nem történhetett meg, mivel ugyan a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek 2001.02.08-án és 2008.12.12-én szabályos kozmikus kereszteket alkottak a zodiákusban, de Immánuel még koránál fogva nem volt alkalmas a beavatására.

2001.02.08. 07:12 UT
Nap-Uránusz konjunkció:19,6°/20,8°Vízöntő; -Hold oppozíció:19,6°Oroszlán; -Mars quadrat:26,5°Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:24,3°Bika

2008.12.12. 16:37 UT
Nap-Mars konjunkció:21°/19,1°Nyilas; -Hold oppozíció:21°Iker; -Szaturnusz quadrat:21,4°Szűz; -Uránusz oppozíció:18,8°Halak

Meg kell itt jegyezzem, hogy 2001.02.08-án született Balaji or Bajrangbali-t (a "hivatalos" közlés ezt 2001.02. 15-re teszi...) Hanumán hindu Isten inkarnációjának tartják, illetve Mahmoud Ahmadinejad (1956 - ) iráni elnök szerint a síiták Messiásának, Imam Mahdi-nak a 2008. év végéig meg kellett volna jelennie... Nagy feltűnést aratott az ezzel kapcsolatosan 2005.09.17-én az ENSZ Közgyűlésén megtartott New York-i beszéde.

A szabadkőműves és ószövetségi beavatottak titkos hagyományainak ismeretében Immánuelnek, az ószövetségi elképzelések Messiásának beavatása, esetleges fellépése 2022.08.11/12-re tehető az akkor létrejövő kozmikus T-kereszt égisze alatt. (lásd még 1. és 2. bejegyzésemet)

A XVIII. század elején elsőként Angliában nyilvánosan fellépő szabadkőművesség (1717.06.24-én öt londoni páholy egy nagypáhollyá egyesült) alapmítosza a Salamon királynak tulajdonított jeruzsálemi Templom felépítéséről szól. Ez a misztériumokba burkolódzó titkos szervezet JHVH-t a "Világegyetem Nagy Építőmestereként" ("Allmächtige Baumeister aller Welten - Großer Baumeister aller Welten"; "Grand Architecte de l´Univers; Great/Grand Architect of the Universe"; "Universi terrarum orbis summus architectus"; etc.) részesíti vallásos tiszteletben:

"Jehovah. Der sogenannte unausprechliche Name Gottes, daher in freimaurerischen Ritual und Gesängen wiederholt für Gott. In einzelnen Hochgraden auch als heiliges Wort." (S. 433)(forrás: Eugen Lennhoff; Oskar Posner; Dieter A. Binder: Internationales Freimaurer Lexikon (München, 1932/2000) ISBN 3776621613

A szabadkőművesség "humanitárius gondolatok" ("Humanitätsgedanken") jelszó jegyében szándékozik megvalósítani és győzelemre vinni a soha fel nem épült Salamon jeruzsálemi Templomának allegorikus megvalósítását, ami nagy valószínűséggel az ószövetségi messianisztikus elképzelések realizálása lehet gyakorlatilag:

"Der Freimaurerbund steht in Traditionszusammenhängen mit den Bauhütten der Steinmetzen, Analogien machen geistige Verwandschaften mit den bis in die graueste Vorzeit der Kulturmenschheit verfolgbaren Kulturgenossenschaften und Mysterienbünden deutlich. Der Inhalt seiner Symbolik ist die Erreichung eines Bauzieles, gehüllt in die Allegorie des Salomonischen Tempelbaues als Ausdruck für die Vollendung und den endgültigen Sieg des Humanitätsgedankens." (S. 26)(forrás: Eugen Lennhoff; Oskar Posner; Dieter A. Binder: Internationales Freimaurer Lexikon (München, 1932/2000) ISBN 3776621613

A Nemzetközi Szabadkőműves Lexikonból idézett szövegben megadott dátumok egyáltalán nem stimmelnek a meg nem történhetett eseményekkel kapcsolatosan, mégis Mózest és Salamont szabadkőműves nagymesterként prezentálja, az Ószövetségben hívőket pedig "kőművesekként", "kőfaragókként", azaz szabadkőművesekként:

"Unter den ägyptischen Königen wurden die Juden besonders zur Baukunst gezwungen. Das lag im Plan Gottes, der sie vor der Eroberung von Kanaan zu guten Bauleuten machen wollte. Auf dem Marsch durch die Wüste inspizierte Gott die beiden Jünglinge Bezalel und Aholiab beim Bau der Stiftshütte (1490 v.Chr.). Den Grundriß hierzu hatte Gott dem Moses gezeigt, der deshalb der General Master Mason wurde. Unter Großmeister Moses zogen sie durch die Wüste, oft von ihm zur Hauptloge (general lodge) berufen. Die Juden waren ein Volk von Bauleuten. Nachdem sich die Juden in Kanaan festgesetzt hatten, bauten sie die alten Baudenkmäler aus, dabei übertrafen diese sogar den Tempel des Dagon an Kunst. Bis dann Salomo mit Hilfe von 3600 Aufsehern oder Harodim, 80 000 Steinmetzen und 70 000 Hilfsarbeitern den Tempel errichtete. Salomo war seinem Freunde Hiram von Tyrus sehr verpflichtet, denn er sandte ihm Maurer und Zimmerleute und vor allem seinen Baumeister Hiram Abif, den vollendetsten Maurer der Welt. Und Salomo weihte den Tempel (1004 v.Chr.). Die Schicksale Hirams werden in kleiner Weise erwähnt, dagegen wird das Bauwerk sehr genau beschrieben. Um diese Zeit war Salomo Großmeister der Loge von Jerusalem." (S. 36)((forrás: Eugen Lennhoff; Oskar Posner; Dieter A. Binder: Internationales Freimaurer Lexikon (München, 1932/2000) ISBN 3776621613

A szabadkőművesek joggal feltételezhetően "Isten (JHVH - Világegyetem Nagy Építőmestere) munkatársainak" képzelik magukat, azaz kiválasztottaknak. Az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tóra néhány idézete:

"Mert te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népe közül a maga népének." (Mózes V. 7,6)

"Minden más nép előtt áldott leszel: nem lesz terméketlen körödben sem férfi, sem nő, sőt még jószág sem. Az Úr minden betegséget távol tart tőled, s nem sújt azokkal a szörnyű egyiptomi csapásokkal, amelyeket ismersz, hanem gyűlölőidet sújtja velük. Minden népet, amelyet az Úr, a te Istened kiszolgáltat neked, pusztíts el, ne kíméld őket együttérzőn, s ne imádd isteneiket, mert ez csapda volna számodra!" (Mózes V. 7,14-16)

"Az Úr, a te Istened szent népe vagy. Téged választott ki az Úr minden nép közül a földön arra, hogy az ő tulajdon népe légy." (Mózes V. 14,2)


59.
Egy német okkult szabadkőműves, "Fraternitas Saturni" ("A Szaturnusz testvérisége") nevet viselő titkos társaság páholyának "Saturn Gnosis" című legelső kiadványában az alapító és egyben nagymester Eugen Grosche/Gregor A. Gregorius (Fra ∴ Gregorius) az alábbi figyelemre méltó dolgokat jelezte előre a későbbi évtizedekre vonatkozóan:


"Auch in ethischer und moralischer Beziechung wird Neptun revolutionierend wirken, besonders auf das weibliche Geschlecht. Die sexuelle Mond-Polung wird verschwommen und gemildert werden. Immer mehr werden Frauen mit solarem Einschlag auftreten, während Männer mit stark femininen Einflüssen immer zahlreicher werden. Anderseits wird die Toleranz und die Freizügigkeit im Liebesleben bedeutend stärker, z. B. wird der § 175, der die homosexuellen Gesetze behandelt, schon in den nächsten Jahrzehnten fallen. Die lesbische Liebe wird immer mehr um sich greifen. Mit einem Wort, die sich schon jetzt bemerkbar machende Emanzipation der Frau vom Mann wird immer stärker hervortreten.

So können wir sagen, wir stehen vor einem gewaltigen Zeitabschnitte der Menschheitsgeschichte. Große Völkerschaften werden untergehen, dennen die Menscheit wird sich selbst in den kommenden Kriegen des neuen Zeitalters durch die neuen Waffen der Atomzertrümmerung größen Stiles, bis auf wenige Millionen dezimieren. Dann erst wird in den Hirnen der wenigen Ueberlebenden die Erkenntnis auftauchen, daß die Menschheit nur dem Dämon der Unkenntnis höherer Dinge zum Opfer fiel.

Das 5. Haus zeigt uns ja deutlich, daß die kommende Generation sich vom Althergebrachten befreit. Das weibliche Geschlecht wirft die Fesseln einer alten Moral von sich ab, denn das Zeichen Zwillinge im 5. Hause gibt dem weiblichen Geschlecht einer viel größere Bewegungsfreiheit auch auf erotischem Gebiete. Die Revolution der Kleidung und Tracht is beim Weibe in vollem Gange. Eine Wandlung der Sitten ist schon deutlich bemerkbar, und diese Wandlung wirkt sich durchaus nicht etwa, wie Anhänger der alten Moral behaupten, im negativen Sinne aus, sondern größere Geschlechtsfreiheit löst gößere Spannungseffekte und befreit die Menschheit von den ungeheueren Hemmungen einer gewaltsamen Knebelung durch falsche Moral. Die neue Zeit wird die Menschen lehren, diese befreiten sexuellen Kräfte restlos dem Gemeinwesen zu widmen und dadurch eine viel gesündere erotische Atmosphäre schaffen."
(S. 93-99)(forrás: Fraternitas Saturni: Saturn Gnosis - 1928 Juli, Heft 1)


"Fra∴Gregorius" ("Gregorius∴testvér") a szexuális szabadosság, a homoszexualitás, a leszbikus szerelem jövendőbeli egyre nagyobb térnyerését hangoztatta, ami maradéktalanul meg is valósult. Rendkívül érdekes, hogy 1928-ban már atomfegyverekről vízionált, melyek által szerinte az emberiség néhány millió főre le fogja a létszámát redukálni. Hivatalosan az atombombát a Budapesten 1898-ban született Szilárd Leó vezetése alatt a "Manhattan terv" keretén belül 1945-re állították elő többek között Robert Oppenheimer, Frank Oppenheimer, Isidor Isaac Rabi, Otto Frisch, Rudolph Ernst Peierls, Felix Bloch, Klaus Fuchs, Hans Bethe, Teller Ede, Wigner Jenő és Neumann János közreműködésével, amit (15 kilotonna robbanóerejű "Little Boy"-nak becézett Urán 235-ös izotópon alapuló atombombát) aztán az USA 33. elnöke, a Skót Ritus 32. fokán beavatott szabadkőműves Harry S. Truman az elnöki székbe kerülésének (1945.07.04.) 33. napján 1945.08.06-án utasítására ki is próbáltak a sűrűn lakott Hirosima felett, minden bizonnyal több százezer áldozatot okozva ezzel a Japán népnek, amivel feltehetően kiérdemelte Truman a Skót Ritus 33. fokozatába történő beavatását 1945.10.19-én. Valószínűleg kísérleti célból, vagy esetleg keveselve az áldozatok számát..., három nappal később a szintén sűrűn lakott Nagasaki felett robbantatott fel egy "Fat Man" elnevezésű, 21 kilotonna robbanóerejű plutónium bombát, ami szintén százezrek halálát okozta.

Az emberiség történetében első alkalommal bevetett nukleáris tömegpusztító fegyver polgári lakosság elleni alkalmazását Truman a hadügyminiszterével, Henry Lewis Stimson-nal karöltve hagyta jóvá, aki a "Skull & Bones" ("Koponya és csontok"), más néven a "The Order of Death" ("A halál rendje") illuminátus titkos társaság tagja volt ugyanúgy, mint például George W. Bush, George H. W. Bush és Prescott Bush, vagy az USA jelenlegi elnöki klímaváltozási küldöttje, John Kerry



63.
"Egyébként a vírus csináltsága, tehát valamilyen értelemben vett csináltsága teljesen egyértelmű, talán annyit lehetne hozzátenni - ezt egy nagyon bölcs hozzászólásból idézném - , hogy nem úgy kell feltenni a kérdést, hogy miért változik a, hogy változik-e a vírus, vagy változatok vannak hanem, hogy mi okból és mi célból változtatják a vírust? Tehát szerintem számunkra most már ha egyetlen biztos pont van az az, hogy abszolut csinálva van és a jelek szerint ez egy folyamatos kísérlet ahol van visszacsatolás és egyre precíziósabbak ezek a támadó fegyverek. Tehát ez háború, teljesen egyértelmű, hogy biológiai háború, ahol a támadó fegyver - ez egy talán... úgy is fel lehet fogni ezt a két évet 2020 és 2021-et, hogy egy eddig elképzelhetetlen pontosságú, de azért még mindig finomítható biológiai fegyver kísérleti terepe a világ és hát ennek következtében az, hogy ez a kísérlet meddig tart, mi az alapvető célja és közben hogyan variálják ezeket a vírusnak nevezett jószágokat, hát az utólag persze minden kiderül. Később lehet hogy megtudjuk, de menet közben ugyanúgy mint ezzel a nem létező világerő más projektjeivel kapcsolatban is az elmúlt 3000 év során mindig utólag tudunk..., tíz - tizenöt lépéssel vagyunk lemaradva." (5:48-7:45)

"Csapdában vagyunk, azt csinálnak velünk amit akarnak. Ezt az indiai variánst, vagy delta variánst is nyilván azért kellett Indiában lepróbálni, - hát ugye Kínában meg Amerikában nem lehetett közvetlenül - mert hát ott... Na ebbe nem is igazán mennék bele, azért elég, jaj Istenem, szóval nem gond gyerekek, nem gondolhatjuk komolyan, hogy az újabb világbirodalomként felemelkedő Kína, illetve felemelkedhet Kína világbirodalommá anélkül, hogy őt ne alapvetően ugyanaz a 3000 éves mindent meghatározó és persze nem létező erő irányítja. Úgy hogy ez csiki-csuki ebben az értelemben is. Persze ebben az évszázadban, a 21. évszázadban Amerikát mint világbirodalmat kivégzi, nagy valószínűséggel Kína lép a helyére, de létminőségbeli változás természetesen nem fog végbemenni csak annyi, hogy mint ahogy eddig is, hogy áthelyezi a székhelyét idézőjelbe téve ez a bizonyos nem létező erő." (19:48-20:56) (Bogár László: Na még egyszer Covid, apokalipszis, avagy a betegség, mint metafora)



65.
A francia filozófus, matematikus és természettudós René Descartes-tól (1596 - 1650) származik a"Cogito ergo sum" latin mondás, ami magyarul azt jelenti, hogy "Gondolkodom tehát vagyok".

Jótanácsként napjainkra MINDENKINEK:

"Cogito, ergo ero!" - "Gondolkodom, tehát leszek!"



66.
Ennek a mondásnak sajnos az ellenkezője is igaz...



69.
Hogy megértsük a mai idők történéseit...

Nekifutásként tekintsük meg az alábbi videót, amelyben Bill Vander Zalm (1934 -), a Brit Columbia volt miniszterelnöke nyilatkozik a jelenlegi globális igyekezetekről:

"Azt hiszem, sokan fel vannak háborodva, és napról napra egyre többen, hogy kezdjük azt hinni, hogy talán van valami más terv, egy másik végcél. Tudom, hogy néhányan azt mondják, hogy minden a pénzről szól, és tudom, hogy vannak emberek, akik sok pénzt keresnek ebből a helyzetből. Kétségtelen, hogy a maszkgyártók nyernek vele, és azok, akik ezt az egészet tisztára mossák, idővel sok pénzt fog vele keresni. Tudjuk, hogy a vegyipari és gyógyszeripari vállalatok egy vagyont keresnek. De azt hiszem, van valami, ami ezen túlmutat. Nagyon furcsa, hogy mindenkit be kell oltani. Miért mindenkit? Megpróbálják elérni, hogy mindenki megkapja, bármi áron is.
Mint mondta, különböző módokon kényszerítették az embereket, hogy beadassák, miért?
Ez arra enged következtetni, hogy talán van egy másik végcél is, és én csak azt látom, hogy megpróbálnak elérni egy újraindítást. A saját miniszterelnökünk volt az első, aki nagyon korán hibázott, amikor egyik sajtóközleményében megemlítette, hogy ez egy lehetőség a "Nagy Újraindításra". Megrémít, amikor a kormányon lévők a "Nagy Újraindításról" beszélnek anélkül, hogy konzultálnának velünk, a néppel, hogy mi lehetne. Ez ijesztő!
Kétségtelenül tudom, hogy költségvetési problémáik vannak, mindenkinek vannak, ez egy zűrzavar!
Pénzt nyomtatnak, és úgy tűnik, azt hiszik, hogy ezt örökké folytathatják, ez gazdaságilag katasztrófa. Nincs bizonyosság. Nem tudom, mi fog történni. Lesz-e infláció vagy recesszió, vagy mindkettő? Senki nem tudja!
Rádásul, erkölcsi szempontból az ország megőrült, és ez a vírus nem segít, mert az embereknek gyakran megtiltják, hogy templomba járjanak, vagy hogy olyan számban menjenek, amilyen számban mehetnének. Mindezek együttesen arra késztetnek minket, hogy megkérdőjelezzük ezt. Szerintem a végső cél: fasizmus, esetleg kommunizmus?
Szerintem a kommunizmus a legvalószínűbb út, amit követni fognak, mert Kínából indult el. Ott másfajta kommunizmus van, mint sztálini. Kommunista szemszögből nézve, egy kicsit intelligensebben vezetik.
Gondolom, amikor a "Nagy Újraindításról" beszélnek, akkor egy globális kormányra gondolnak... valahol Európában vagy Ázsiában, ki tudja, hol?
Sajnos nem fogjuk tudni, ez anélkül fog megtörténni, hogy tudnánk róla, mert a Covidot sok olyan dologra lehetne használni, amit másképpen nem lehetne meg megtenni.
"De úgy tűnik, hogy mindenkit be kell venniük ahhoz, hogy ez jól működjön. Ennek így kell lennie. Ha lesz globális kormány, annak kommunista vagy fasiszta típusúnak kell lennie. Nem lehet demokrácia és globális uralom, ez nem működik. Diktatúrának kell lennie."
(3:40-6:54)

"Azt hiszem, beszéltek már egy globális kormányról, ezt már többször is említették, és nem vagyok meglepve. Ha globális kormányt akarnak, annak fasistának vagy kommunistának kell lennie. Az a fajta demokrácia, amihez hozzászoktunk, nem fog globálisan működni, nem tarthatják fent így. Ez egy diktatúra lesz." (7:05-7:25)

"Tudom ijesztő, hogy az emberek engedelmeskednek, azt hiszik, nincs más lehetőség.
Nyilván van más lehetőség is, de miért van ez?
Egyrészt ezt az újfajta kommunizmust, fasizmust vagy bármi legyen is, amit globálisan be akarnak vezetni, úgy tűnik, a milliárdosok örömmel fogadják."
(7:50-8:12)

"A népességben lesznek a nagyon gazdagok, a középosztály teljesen eltűnik, és a tömegek ellátásáról gondoskodni fognak, mint Kínában. Van elég ennivalójuk, van valamilyen szállásuk, egészségügyi ellátás és szigorú törvényes rend." (9:47-10:09)

"Nem, a szabadságunkat elveszik tőlünk, és sajnos a legtöbb ember még mindig nem veszi észre, ha valamit elvesznek tőlünk, senki sem tiltakozik, csak úgy megtörténik, mennek tovább, és a helyzet egyre rosszabb és rosszab lesz. El fognak venni más dolgokat is, és végül minden az ellenőrzésük alatt lesz." (10:50-11:10)

"Tudják, hogy mi folyik itt, vagy olyan buták, hogy nem veszik észre?
Nem tudom, és furcsa módon az Új Demokrata Párt, a liberálisok és a konzervatívok mind ugyanazt mondják." "Ez egy őrület! Ez a legijesztőbb dolog, amit életemben valaha láttam."
(12:29-12:46)



74.
OMEGA - Fénymadár

OMEGA - Napot hoztam, csillagot

OMEGA - Hajnali óceán

OMEGA - Nélküled

OMEGA - Égi jel



75.
OMEGA - A keresztút vége

OMEGA - Az égben lebegők csarnoka

OMEGA - Boldog angyalok

OMEGA - Én elmegyek



77.
Omega - Napot hoztam, csillagot, Hősök tere, 2014.06.16.



78.
Omega - Gyöngyhajú lány, Hősök tere, 2014.06.16.



82.
"Most búcsúzom, jóbarátaim..." - Omega: Gammapolis



113.
Péntek este Jeruzsálemben a Templom-hegyen tartanak majd bárányáldozatot?



126.
Ma, Áv hónap 15-én (2022.08.11/12-én) világszerte ünnepségek tartanak az érdekeltek. Az ünnepségsorozat tegnap este kezdődött és ma délután folytatódik 16:00-kor.

Különösen figyelemre méltóak az 1999.08.11-ét követően 23 év elteltével rendezett ünnepi események a még romos állapotban lévő Kővágóőrsön található zsinagógában, ugyanis 1999.08.11-én közel azon a területen "landolt" a "mennyei Jeruzsálem".



155.
https://www.youtube.com/watch?v=CadvwzOiHeU

https://www.youtube.com/watch?v=0iMVM3Xb_mI

https://www.youtube.com/watch?v=LvYAXkRbi2U



158.
Előzmény: 116.
Immánuel közelgő fellépését vetíti előre Netanjahu újraválasztása is.



159.
Előzmény: 155.
https://www.youtube.com/watch?v=BTF9dpR7ihI



164.
Napjaink nagy változásai okainak megértéséhez egy kis segítség Nir Ben-Artzi rabbi tolmácsolásában:
https://www.youtube.com/watch?v=G-BHx8SIVZ8



165.
https://ujvilagtudat.blogspot.com/2022/ ... raeli.html
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

von Anzeige » So 10. Okt 2021, 09:35

Anzeige
 

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 11. Feb 2022, 16:22

Klaus Matefi: Jézus vs. Immánuel




[1.]
Jézus születésének (-7.02.10.) 2029. évfordulóján - amikor a társadalmak túlnyomó többsége evidens módon külső behatásra minden szempontból pusztulásra ítéltettek - feltétlenül aktuális és ajánlatos az emberiség történelmét is befolyásoló mitológiai jónak és rossznak a kozmikus eredetét behatóbban gorcső alá venni.

És hogy mennyire zavaros időket élünk azt az is szemléletesen nyugtázza, hogy a Bizánci Katolikus Patriarchátus (BKP) vezetője, Illés pátriárka egyházi átokkal sújtotta a vatikáni Ferenc pápát és kiközösítette a Katolikus Egyházból 2022.01.08-án.




3.
A héber vallási elképzelések és hagyományok kétféle Messiásnak a fellépését helyezték kilátásba. Az első "Messiás József fia" (Messias ben Joseph), a második pedig az i.e. 445-ben Ezsdrás által megalkotott monoteista JHVH-kultuszban hívők eszkatológikus Messiása "Messiás Dávid fia" (Messias ben David), aki számukra a megváltásukat kellene hogy realizálja.

"Messiás József fia" szerepét az i.e. I. század vége felé a Szanhedrin egy olyan születendő gyermeknek szánta, aki az általuk Babilonban elsajátított ismeretekre bazírozó Schemhamphoras ("Isten 72 szelleme") egyik kozmikus forrása által "garantált" "bűntelen" lelki tulajdonságokkal látja majdan meg a napvilágot.

A kanonizált újszövetségi könyvek egyáltalán nem tesznek említést Máriának a Jézus megfogamzása előtti életéről. Ezzel szemben a Jakab-féle apokrif ősevangéliumban erről is olvashatunk. Feltétlenül szükséges itt kitérni Mária életére, hogy megértse az ember Jézus születésének körülményeit.

Mária édesanyja Anna, és édesapja Joákim idős emberek voltak. Annának angyali jelenésben volt egy alkalommal része, aki tudtul adta számára, hogy leánygyermekük fog születni, akit az egész világ ünnepelni fog majdan:

"És íme, az Úr egyik angyala hozzálépett és így szólt: "Anna, Anna, Isten az Úr meghallgatta könyörgéseidet, te megfogansz és szülni fogsz majd, és áldott kell legyen ivadékod az egész földkerekségen." (saját fordítás) [17]

Ez az idézet már szinte garancia kell arra legyen, hogy Mária is a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának égisze alatt kellett a világra jöjjön. Egyes elképzelések szerint Máriára születésekor rászállt a Szentlélek [18], amely eseménnyel kapcsolatosan az alábbi időpont jöhet szóba:

-22.12.18. 15:47 UT +2.00 Jeruzsálem (szombat)

Amikor Mária egy éves lett, édesapja Joákim ünnepi lakomára hívta meg a papokat, írástudókat, véneket és a népből sokakat. Ennek alkalmából a főpap és a pap áldást mondott a gyermekre, amiben Máriának az örökre szóló isteni elhivatottságára hívták fel a figyelmet:

"Joákim odavitte a leánykát a papokhoz, és a papok megáldották őt mondván:
"Atyáinknak Istene áldja meg ezt a leánykát és adjon neki egy nevet, amit örökké emleget minden nemzedék." - És az egész nép mondta: "Úgy legyen, úgy legyen, Amen!'" - Joákim odavitte a leánykát a főpapokhoz, megáldották őt mondván: "Dicsőséges Isten áldja meg ezt a leánykát, és adjon neki vég nélküli (örökké tartó) áldást.""
(saját fordítás) [19]

Anna fogadalmat tett, hogy születendő gyermekét JHVH szolgálatába fogja állítani, ezért amikor Mária 3 éves lett, elvitték a jeruzsálemi Templomba, ahol Zakariás pap (Keresztelő János édesapja) az alábbi szavakkal fogadta a leánykát:

"Az Úristen naggyá tette nevedet a Föld minden nemzedéke között: az utolsó napokban nyilvánvalóvá teszi benned az Úristen, Izrael fiainak megváltását." (saját fordítás) [20]

Zakariás pap (Erzsébet férje) már ekkor jelezte, hogy Mária lesz Izrael megváltójának az édesanyja. A kislány három éves korától a jeruzsálemi templomban nevelkedett, Zakariás védőszárnyai alatt:

"Későbbi hagyomány, hogy Zakariás nevelése alatt, a jeruzsálemi templomban nőtt fel, mert Istennek volt szentelve." [21]

Mária kilenc évet töltött a Templomban a papok és Isten szolgálatában. 12 éves korában a papok szerint eljött az ideje annak, hogy eljegyezzék egy kiválasztott férfivel annak érdekében, hogy a Megváltó jövendőbeli anyja ne válhasson időközben érdemtelenné erre az elhivatottságára. A vőlegény kijelölését a főpap Zakariásra bízta, akinek a választása a galileai Názáretben élő idős és özvegy Józsefre esett. A főpap arra kérte Máriát és másik hat szüzet, hogy az "istenháza" számára készítsenek függönyt, amit több mint valószínű, hogy egy megadott időpontra kellett Máriának eljuttatnia Názáretből Jeruzsálembe. József ács volt, és mivel foglalkozása következtében hosszab időre távol tartózkodott otthonától, ezért a fiatal menyasszonyát fiaira bízta. Ez idő alatt Mária elkészült a főpaptól kapott feladattal és Jeruzsálembe utazott, hogy átadja ott a kész anyagot. Miután a Templomból távozott, azonnal rokonához, Erzsébethez ment látogatóba.

A Jakab-féle ősevangélium az alábbi módon írja le Mária találkozását Erzsébettel:

"A köszöntést követően elment innen a rokonához, Erzsébethez, és kopogott az ajtaján. És amikor Erzsébet meghallotta, eldobta azt ami a kezében volt, és futva kinyitotta neki az ajtót; megáldotta és mondta: "Áldott vagy te a nők között, és áldott a te testednek gyömölcse. És hogy jutok én ahhoz, hogy az én Uramnak anyja látogat meg engemet? Lásd hát, megmozdult bennem a gyermek, és üdvözölt tégedet." - Azonban Mária nem értette a titkokat, melyekről neki Gábriel (*arkangyal) beszélt; és felpillantva az égre mondta: "De ki vagyok én, hogy a Föld minden nemzedéke engemet kell áldjon?" - Három hónapot töltött el Erzsébetnél, aztán visszament a házukba. Azonban napról napra teltebb lett a teste, és elrejtőzött Izrael fiai elől. Tizenöt (*a latin szöveg szerint tizenhat) éves volt, amikor ezek a titkok történtek." (saját fordítás) [22]

Erzsébet úgy köszöntötte Máriát, mint aki már a méhében viselte Izrael jövendő Megváltóját. Szilvester János (1504 - 1551 után) bibliafordítása nyújtja szerintem az alábbi mondatával a leglogikusabb magyarázatot:

"Aldot vagi te asszonioknak közötte mert aldott az te mihednek giümölcze." (Lvkacz evangelium I. rész 42) [23]

Az eddigiek alapján joggal feltételezhető, sőt állítható, hogy Jézus megfogamzásához köze kellett legyen esetleg a Szanhedrinnek, illetve közvetlenül Zakariásnak.




5.
Folytatva és összefoglalva az előző bejegyzést, Máriát abból adódóan szemelte ki a Szanhedrin "Messiás József fia" világrahozatalára, mivel személyes világrajövetele is a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának égisze alatt valósult meg és ennek apropóján találtak őt alkalmasnak arra, hogy világra hozza a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz) i.e. 8.02.10-én létrejövő együttállásakor "bűntelen" lelki adottságokkal felvértezett gyermekét, Jézust. Ez a "bűntelenség" abból adódott úgymond, hogy a negatív szellemi hatásúnak tartott Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek a Nap mögé kerülve erős hatáscsökkenést "szenvedtek" el a Földről nézve, tehát a születő gyermek lelki adottságainak leképezésében nem játszhattak szerepet az ősi asztrológia szabályzói szerinti negatív hatású planéták.

Hogy i.e. 8.02.10-én megszülethessen a kiszemelt "Messiás József fia", - - aki majdan 33 éves korában az "első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) lesz kénytelen kínhalált szenvedni egy JHVH-nak bemutatott véresáldozat keretén belül a zsidó nép megváltása céljából (Máté I,21), páskabárány szerepét (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) betöltve a Peszách ünnep előkészületi napján, mivelhogy "az első szövetség sem léphetett életbe vér nélkül" (A zsidókhoz írt levél 9,18) - - ahhoz Máriának ∼266 nappal korábban, 13 és fél évesen áldott állapotba kellett kerülnie. Ez éppen arra a napra esett (i.e. 9.05.20.), amikor Mária elvitte a jeruzsálemi Templomba az általa elkészített függönyt, amit Zakariás főpap kérésére készített el a Templom számára és amely napon rokonának, Erzsébetnek (Zakariás főpap feleségének) házába érkezett. Ekkor is a Schemhamphoras egyik kozmikus forrása volt megtekinthető a zodiákusban, amivel minden bizonnyal kapcsolatba hozható Lukács evangéliumának alábbi mondata:

"Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel." (1,41)

Bild
Kővágószöllős, középkori rk. templom - Mária találkozása Erzsébettel (Visitatio Beatae Mariae Virginis)

A kővágószöllősi templom főoltárát díszítő festményen a "Szentlelket" ábrázoló galambon kívül egy sárkányszerű mennyei lény is látható, ami egyértelműen az aznap kialakult kozmkus T-keresztre hivatott a meglátásom szerint utalni.

A hús-vér Jézusnak természetesen kellett legyen és volt is biológiai apja, ellentétben a keresztény magyarázatokkal szemben. Mária jegyese József, az idős áccs nem jöhet szóba biológiai apaként (Máté I, 19), amit a a Jakab-féle ősevangélium úgyszintén taglal:

""Ez volt a hatodik hónap: József hazajött a házépítkezésből, és belépett a házába, és rátalált Mária áldott testére: és a saját arcába vágott, levetette magát a földre, és sírt, és mondta: "Milyen arccal tekinthetek fel az Úrhoz, Istenem? Mit kell erről a lányról mondjak? Szűzként kaptam meg az Úr Templomából, és nem óvtam meg! Ki az aki becsapott engem? Ki az aki ezt a gaztettet elkövette a házamban? Ki csábította el tőlem a szüzet és gyalázta meg őt?"" (saját fordítás) [31]

Az eddigiek alapján nagy biztonsággal állítható, hogy Jézust a Szanhedrin által kiszemelt egy személy, esetleg maga Zakariás főpap nemzette i.e. 9.05.20-án abból a célból, hogy a ∼266 nappal később, i.e. 8.02.10-én "bűntelen" lelki adottságokkal született Jézust i.sz. 25.04.01-én, Peszách ünnep előkészületi napján véresáldozatként keresztre feszítsék, ugyanis aznap a születésekor együttálló égitestek egy szabályos T-keresztet alkottak a zodiákusban, amit a negatív szellemi hatásúnak tartott Neptunusz és a Plútó (az utóbbit akkor még nem ismerték, de egyes forrás szerint a Neptunuszt már igen [23]) egy szabályos keresztre egészített ki:

Bild

Jézussal kapcsolatosan bővebben: Jézus születése és kereszthalála



6.
Jézus keresztre feszítését az alkímiai háttérrel bíró alkotások egy szabályos, vagy T-keresztre feltekeredett, illetve felszögezett kígyóvál ábrázolják, ami abból ered, hogy a születését szignáló kozmikus kígyó (Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció) kínhalálakor egy T-keresztet alkotott a zodiákusban.

Jézus maga is tisztában volt azzal, hogy nem kerülheti el a sorsát (Máté 26,1-2; Lukács 22,15; János 13,1), azaz a keresztre feszíttetését, amit a Szanhedrin már jóval születése előtt tervbe vett. Júda római helytartója Poncius Pilatus bűntelennek találta Jézust (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) és jelképesen mosta kezeit, de végül kénytelen volt a Szanhedrin által felbíztatott tömegek követelésének (Máté 27,15-25; Márk 15,6-15; Lukács 23,18-25; János 18,38-40; 19,4-16) eleget tenni és keresztre feszíttette Jézust életének 33. évében a Peszách ünnep előkészületi napján i.sz 25.04.01-én. Jézus 33 éves koráról és megöléséről a Babiloni Talmud is beszámol [67].



7.
Az elmúlt 2000 év során több személy lépett fel a zsidók Messiásának titulálva magát. A legismertebb ezek között Sabbatáj Cví (1624 - 1676) volt, akinek messiási mivoltát soha nem ismerték el az ószövetségi beavatottak az alábbi okokból adódóan:

1. Sabbatáj Cví 1624.08.14-én született Jézushoz hasonlóan "bűntelenül" a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égítestek együttállásakor, azaz a kozmikus kígyó (Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció) égisze alatt.

2. Az ószövetségi messianisztikus megváltás alapfeltétele akkor még nem volt realizálva.

3. Az ószövetségi beavatottak a tényleges megváltásukat a betervezett eszkatológikus Messiásuktól, "Messiás Dávid fiától" (Messias ben David) várták, akinek pontos születési dátumát elsőként az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566) hozta nyilvánosságra:

"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)
"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)

A Nostradamus által említett "rettegés nagy királya" az 1999.08.11-én realizálódott, teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt szellemi hatása, a mitológia "fényhozója" Lucifer volt, akinek inkarnációjaként látta meg a napvilágot az ószövetségi messianisztikus elképzelések és várakozások Messiása, Immánuel.

Jézus és Immánuel születését szignáló konstellációk merőben ellentétes szellemi hatásúnak számítanak az ősi asztrológia hagyományai szerint. Mint ahogy már említettem, Jézus a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égítestek együttállásakor, azaz a kozmikus kígyó (Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció) égisze alatt jött a világra úgymond "bűntelen" lelki adottságokkal felvértezve. Ezzel szemben Immánuel a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égítestek által alkotott kozmikus kereszt (kozmikus sárkány) létrejöttekor:

"Amikor látta a sárkány, hogy levettetett a földre, üldözőbe vette az asszonyt, aki a fiúgyermeket szülte;" (Jelenések könyve 12,13)

Az itt tárgyalt kozmikus kereszt esetében az azt felépítő negatív hatásúnak tartott égitestek (Mars, Szaturnusz és Uránusz) és a Nap-Hold együttállás (ami akkor teljes napfogyatkozást eredményezett) 90 illetve 180 fokot zártak be egymással a zodiákusban, aminek eredményeképpen maximálisan ki tudták fejteni a Földre nézve a negatív szellemi hatásukat az ősi asztrológia szabályai értelmében.
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Do 24. Nov 2022, 16:15

Klaus Matefi: 125 éve született a XX. század Jézusa



[1.]
Jiddu Krishnamurti (1897 - 1986) személyéről leginkább az ezotérikus körökben lehet csak hallani. Magától értetődik, hogy a valódi születési dátumát az érintettek nem hozták nyilvánosságra éppúgy, mint a hozzá hasonó születési adottságokkal rendelkező Hom (-1096.02.21.), Zoroaster (-688.01.11.), Mithrász (-279.12.09.), Jézus (-7.02.10.), Szt. György (264.05.13.), Attila (400.12.31.), Álmos (808.11.21.), David Reubeni (1489.12.22.) és Sabbatai Cví (1624.08.14.) születési időpontját sem...

Vajon mi oka lehetett ennek a titkolózásnak?



[2.]
A misztériumok beavatottjainak soha nem volt és ezután se lesz érdekük nyíltan elismerni a titkaikkal kapcsolatos ismereteket, tehát ezt ne várjuk el azoktól sem, akik pl. Jiddu Krishnamurti téves születési dátumát propagálják...

A 11 és fél éves Krishnamurtit 1909 tavaszán fedezte fel az indiai Adyar-ban a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere, Charles Webster Leadbeater (1847 -1934), akiről Leadbeater azt állította, hogy az újjászületett Jézus Krisztus és az új Messiás. Még 1909 december 31-én Annie Besant (1847 -1933, a szintén a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere volt) bejelentette, hogy megérkezett a nagy tanító és vezető, Maitreya.



[3.]
Leadbeater azért talált rá a 11 és fél éves gyermekre, mert a félárva Krishnamurti édesapja a Helena Petrovna Blavatsky (1831-1891) által 1875-ben létrehozott Teozófiai Társulat tagja volt. Blavatsky-t ennek az ezotérikus társulat létrehozására az 1875.11.13-án létrejövő kozmikus kereszt [*1] motiválta, ami a Babilonból származó és az Ószövetségben hívő kabbalisták Schemhamphoras-ának ("Isten 72 szellemének") egyik legnegatívabb kozmikus forrásaként volt tekinthető. Tehát nem ok nélkül tartotta magát a szabadkőműves Winston Churchill (1874 - 1965) barátja Aleister Crowley (1875 - 1947) a Sátán inkarnációjának ("The Beast 666"), aki éppen azon a napon látta meg a napvilágot Birmingham-ben...

Leadbeater rendszeres spirituális gyakorlatban részesítette a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz) 1897.11.24-én [*2] megvalósult együttállásakor (konjunkciójakor) megszületett Krishnamurti-t, majd pedig egy erre megfelelő alkalommal 1910. január 11-én [*3] megtörtént a gyermek beavatása is.


[*1] 1875.11.13. 09:30 UT
Nap-Hold oppozició:20,6°Skorpió/Bika; -Szaturnusz quadrat:19,8°Vízöntő; -Mars konjunkció:13,9°Vízöntő; -Uránusz oppozició:19,9°Oroszlán

[*2] 1897.11.24. 09:19 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:2,4°/2,4°/1,6°/3,2°Nyilas/29,5°Skorpió

[*3] 1910.01.11. 11:51 UT
Nap-Hold-Uránusz konjunkció:20,4°/20,4°/21,1°Bak; -Neptunusz oppozíció:17,9°Rák; -Mars-Szaturnusz quadrat:14°/16,8°Kos



[8.]
Krishnamurti beavatásának napján megalapították részére a "Felkelő Nap Rendjét" ("Order of the Rising Sun"), amit csak egy évvel később, 1911 január 11-én hoztak nyilvánosságra. Három hónapra rá átkeresztelték ezt "Kelet Csillagának Rendjére" ("Order of the Star in the East").
1910 márciusában Annie Besant és Charles Webster Leadbeater örökbefogadta a gyermeket.
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Do 26. Jan 2023, 13:52

Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 10. Feb 2023, 12:20

Klaus Matefi: 2030 évvel ezelőtt született Jézus



[1.]
A mai napon, azaz február 10-én kellene valójában ünnepelje a Jézusban hívő hívek népes tábora az i.sz. 25 április 1-én, Peszáh ünnep előkészületi napján, az első szövetség (i.e. 451/445) alatt elkövetett bűnök váltságáért (A zsidókhoz írt levél 9,15) keresztre feszíttetett názáreti Jézus i.e. 8-ban (-7-ben) történt világrajövetelét.

Mint ismeretes, az idők folyamán számos teória látott már napvilágot Jézus születésével kapcsolatosan, de egyik se állta ki a kritikus, pártatlan és elfogulatlan analízis próbáját, ugyanis egytől egyig hibásak és alaptalanok voltak...

Abban a kivételesen szerencsés helyzetben vagyok, hogy a kitartó és konzekvens kutatási tevékenységemnek köszönhetően nem csak Jézus születésének és kínhalálának megcáfolhatatlan időpontjait tudom prezentálni a valódi információkra vágyóknak, hanem az ábrahámita vallásokkal kapcsolatos sarkalatos vélt, vagy valós események pontos dátumait is az általam megfejtett Schemhamphoras ("Isten 72 szelleme") kozmikus forrásainak az ismeretében. Célom ezzel egyáltalán nem a személyem elismertetése, mivelhogy eleve tisztában vagyok azzal, hogy az általam feltárt rejtett tudás a vallások és titkos társaságok hosszú évszázadokon át féltve őrzött kincse volt, amihez a meglátásom szerint azonban a "végidők" legvégére célszerű a beavatatlan, laikus, de ismeretekre éhes átlagembernek is megadni a hozzáférési lehetőséget...



[2.]
Kizárólagosan csak a kanonizált könyvek (a Biblia újszövetségi része) tanulmányozásából nem lehet teljes és tiszta képet alkotni Jézus korabeli szerepéről a népéhez való kapcsolatának tükrében.

Mint ismeretes, az újszövetségi könyvekben egyáltalán nem találunk utalást Jézus édesanyjának, Máriának a várandós állapotba kerülését megelőző életéről, pedig ennek hiányában képtelenség korrekt módon feltárni Jézus személyének akkori és későbbi jelentőségét.

A félreértés elkerülése végett nem a "betlehemi csillag" (Máté 2,1-12) igazodott Jézus világrajöveteléhez, mint ahogy azt Máté az evangéliumában lefesti, hanem ez fordítva kellett megtörténtjen:

"Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idején, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe és azt kérdezték: Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt. Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet. Összehívatott minden főpapot és a nép írástudóit, és megkérdezte tőlük, hol kellett megszületnie a Krisztusnak. Azok ezt mondták neki: A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta: "Te pedig, Betlehem, Júda földje, semmiképpen sem vagy a legkisebb Júda fejedelmi városai között, mert fejedelem származik belőled, aki legeltetni fogja népemet, Izráelt. Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, és gondosan kikérdezte őket, hogy mikor jelent meg a csillag, majd elküldte őket Betlehembe, és azt mondta: Menjetek el, és kérdezősködjetek a gyermek felől; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt! Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak napkeleten, előttük mennt mindaddig, amíg odaérve meg nem állt a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor ezt látták, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy nem menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba."

Jézusnak egy bizonyos időpontban kellett ahhoz bűntelenül, azaz "eredendő bűntől" ("peccatum originale") mentesen megszületnie, hogy Őt a későbbi hívei, követői Messiásként, Megváltóként részesítsék vallásos tiszteletben, aki aztán a keresztre feszítésekor magára vette a "világ bűneit" ami által úgymond megváltotta a világot.

Hogy tisztábban láthassunk ezzel kapcsolatosan, gorcső alá kell vegyük Jézus megszületésének körülményeit és előzményeit, amiről viszont mindössze a kanonizált Újszövetségből szándékosan kihagyott apokrif írásokból értesülhetünk.



[3.]
Jézus megszületésének előzményeivel kapcsolatosan édesanyjának, Máriának az életét kell tanulmányoznia a témában tisztán látni szándékozóknak.

A II. században készült Jakab-féle ősevangéliumból értesülhetünk arról, hogy Mária szülei, Anna és Joákim gyermektelen idős emberek voltak ugyanúgy, mint Erzsébet és Zakariás, Keresztelő János világrajövetele előtt. Egy alkalommal Annának úgymond angyali jelenésben volt része, aki tudtul adta számára, hogy leánygyermekük fog születni, akit az egész világ ünnepelni fog majdan:

"És íme, az Úr egyik angyala hozzálépett és így szólt: "Anna, Anna, Isten az Úr meghallgatta könyörgéseidet, te megfogansz és szülni fogsz majd, és áldott kell legyen ivadékod az egész földkerekségen." (saját fordítás - forrás: [17])

Ez a mondat már szinte garancia kell arra legyen, hogy Mária a Schemhamphoras ("Isten 72 szelleme") egyik kozmikus forrásának égisze alatt kellett a világra jöjjön. Egyes magyarázat szerint Máriára a születésekor rászállt a Szentlélek [18], amellyel kapcsolatosan a későbbi történések ismeretében kizárólagosan két időpont, illetve az akkor realizálódott két konstelláció jöhet csak számításba, nevezetesen i.e. 23.12.18. és i.e. 19.07.09.

Diós István, a Magyar Katolikus Lexikon főszerkesztője az 1990-ben Budapesten kiadott "A szentek élete" című könyvében arról ír, hogy a hagyományok szerint Mária "eredendő bűntől" ("peccatum originale") mentesen, azaz negatív szellemi hatásoktól mentesen jött a világra:

"A hitünk hagyománya tanítja, hogy Mária eredeti bűn nélkül lépett be az életbe, s ennek következtében szabad volt minden rossz ösztönösségtől." (442. old.)

Mivel Jézus születését megelőzően ilyen jellegű születés utoljára ∼272 évvel korábban volt csak lehetséges, amikor Mithrász meglátta a napvilágot (i.e. 280.12.09.), ezért Máriára ez semmiképpen nem vonatkozhat.

Amikor Mária egy éves lett, édesapja Joákim ünnepi lakomára hívta meg a papokat, írástudókat, véneket és a népből sokakat. Ennek alkalmából a főpap és a pap áldást mondott a gyermekre, amiben Máriának az örökre szóló isteni elhivatottságára hívták fel a figyelmet:

"Joákim odavitte a leánykát a papokhoz, és a papok megáldották őt mondván: ,"Atyáinknak Istene áldja meg ezt a leánykát és adjon neki egy nevet, amit örökké emleget minden nemzedék." - És az egész nép mondta: "Úgy legyen, úgy legyen, Amen!'" - Joákim odavitte a leánykát a főpapokhoz, megáldották őt mondván: "Dicsőséges Isten áldja meg ezt a leánykát, és adjon neki vég nélküli (örökké tartó) áldást."" (saját fordítás - forrás: [19])

Anna fogadalmat tett, hogy születendő gyermekét JHVH szolgálatába fogja állítani, ezért amikor Mária 3 éves lett, elvitték a jeruzsálemi Templomba, ahol Zakariás pap (Keresztelő János jövendőbeli papája) az alábbi szavakkal fogadta a leánykát:

"Az Úristen naggyá tette nevedet a Föld minden nemzedéke között: az utolsó napokban nyilvánvalóvá teszi benned az Úristen, Izrael fiainak megváltását." (saját fordítás - forrás: [20])



[4.]
Az előző idézet alapján egyértelműen állítani lehet, hogy a jövendőbeli Jézus születésére már a 3 éves Mária idejében számítottak a jeruzsálemi Templom beavatottjai, egy korábbi idézet szerint pedig már Mária világrajövetelekor.

Mint ahogy már utaltam rá, mivel Mária a Schemhamphoras ("Isten 72 szelleme") egyik kozmikus forrásának égisze alatt kellett a világra jöjjön, ezért válhatott ő alkalmassá a beavatottak szemében annak a bűntelen születési adottságokkal bíró Jézusnak a világra hozatalára, aki Pál (Saul rabbi) elmondása szerint

"meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15)

ugyanis

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Az eddigiek alapján nem lehet kétséges, hogy Jézusra, mint a Schemhamphoras bűntelen inkarnációjára már jóval Jézus születését megelőzően készültek az érintettek abból a célból, hogy majdan egy megfelelő másik kozmikus konstelláció égisze alatt egy véres áldozat szerepét tölthesse be.

De vajon honnan tudhatta a jeruzsálemi Templom papja, Zakariás (Keresztelő János jövendőbeli édesapja), hogy a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának égisze alatt megszületett Mária fog életet adni annak a gyermeknek, akinek a későbbiekben meg kellett a kereszten halnia "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért"?



[5.]
Az Ézsiás (Izajás) nevével fémjelzett, i.e. 450 után Ezsdrás kezdeményezésére megalkotott ószövetségi (Tanakh) könyvben találunk már utalást egy olyan ember sorsáról, akit majdan véres áldozat gyanánt "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), azaz "bűneink miatt halállal sújtották" (Ézsaiás 53,8):

"Az Úr felfedte szent karját minden nemzet szeme láttára. És meglátja a föld minden határa, hogy szabadulást szerez Istenünk." (Ézsaiás 52,10)
"Ki hitt abban, amit hallottunk, és az Úr karja ki előtt nyilvánult meg? Úgy nőtt fel előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből. Nem volt sem szép, sem ékes [hiszen láttuk], a külsejére nézve nem volt vonzó. Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra. Bár a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá, mégis (Istentől) megvertnek néztük, olyannak, akire lesújtott az Isten, és akit megalázott. Igen, a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze; a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást. Mi mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, ki-ki a maga útjára tért, és az Úr mégis az ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Erőszakos ítélettel végeztek vele. Ugyan ki törődik egyáltalán ügyével? Igen, kitépték az élők földjéből, és bűneink miatt halállal sújtották" (Ézsaiás 53,8)
""Úgy tetszett az Úrnak, hogy összetöri a szenvedéssel. Ha odaadja életét engesztelő áldozatul: látni fogja utódait, hosszúra nyúlik élete, és teljesül általa az Úr akarata. "Majd ha véget ér lelkének gyötrelme, látni fogja a világosságot, és megelégedés tölti el. Szenvedésével sokakat megigazultakká tesz szolgám, mivel gonoszságaikat magára vállalta. Ezért osztályrészül sokakat adok neki, és a hatalmasok lesznek a zsákmánya, amiért életét halálra adta, és a gonosztevők közé sorolták, noha sokak vétkeit hordozta, és közben imádkozott a bűnösökért."" (Ézsaiás 53,10-12)

Tehát a bűntelenül születendő Jézus sorsa már Mária világrajövetelekor meg volt pecsételve a fenti végrehajtási operatív programnak tekinthető sorok értelmében, ami természetesen a Schemhamphorash ismeretére kellett bazírozzon.

Itt megjegyezném, hogy az i.e. 450 körül Ezsdrás által megalkotott Tóra kozmikus motivációjához köthető még az ószövetségi SUSÁN-PURIM ünnepe is, amit éppen ma (2023.03.08. - 5783 adar 15.) ünnepelnek az érintettek, majd egy holdhónap múlva pedig a PESZÁCH ünnepe következik, amely ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14) Jézust a Szanhedrin követelésére páskabárány gyanánt (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) keresztre feszíttette Júda római helytartója, Poncius Pilatus, aki bűntelennek találta Jézust (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) és jelképesen mosta kezeit.

Ezen a napon a vallási szokások értelmében évről évre egy hibátlan páskabárányt (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak, az Ezsdrás által történelmi tényként feltüntetett Exodusra emlékezve.



[7.]
Mária tehát három éves korától a jeruzsálemi templomban nevelkedett, Zakariás védőszárnyai alatt:

"Későbbi hagyomány, hogy Zakariás nevelése alatt, a jeruzsálemi templomban nőtt fel, mert Istennek volt szentelve." (forrás)

Mária kilenc évet töltött a Templomban a papok és Isten szolgálatában. 12 éves korában a papok szerint eljött az ideje annak, hogy eljegyezzék egy kiválasztott férfivel annak érdekében, hogy a Megváltó jövendőbeli anyja ne válhasson időközben érdemtelenné erre az elhivatottságára. A vőlegény kijelölését a főpap Zakariásra bízta, akinek a választása a galileai Názáretben élő idős és özvegy Józsefre esett. A főpap arra kérte meg Máriát és másik hat szüzet, hogy az "istenháza" számára készítsenek függönyt, amit több mint valószínű, hogy egy megadott időpontra kellett Máriának eljuttatnia Názáretből Jeruzsálembe. József ács volt, és mivel foglalkozása következtében hosszab időre távol tartózkodott otthonától, ezért a fiatal menyasszonyát fiaira bízta. Ez idő alatt Mária elkészült a főpaptól kapott feladattal és Jeruzsálembe utazott, hogy átadja ott a kész anyagot. Miután a Templomból távozott, azonnal rokonához, Erzsébethez (Zakariás feleségéhez) ment látogatóba.
A Jakab-féle ősevangélium az alábbi módon írja le Mária találkozását Erzsébettel:

"A köszöntést követően elment innen a rokonához, Erzsébethez, és kopogott az ajtaján. És amikor Erzsébet meghallotta, eldobta azt ami a kezében volt, és futva kinyitotta neki az ajtót; megáldotta és mondta: "Áldott vagy te a nők között, és áldott a te testednek gyömölcse. És hogy jutok én ahhoz, hogy az én Uramnak anyja látogat meg engemet? Lásd hát, megmozdult bennem a gyermek, és üdvözölt tégedet." - Azonban Mária nem értette a titkokat, melyekről neki Gábriel (*arkangyal) beszélt; és felpillantva az égre mondta: "De ki vagyok én, hogy a Föld minden nemzedéke engemet kell áldjon?" - Három hónapot töltött el Erzsébetnél, aztán visszament a házukba. Azonban napról napra teltebb lett a teste, és elrejtőzött Izrael fiai elől. Tizenöt (*a latin szöveg szerint tizenhat) éves volt, amikor ezek a titkok történtek." (saját fordítás) [22]

Erzsébet úgy köszöntötte Máriát, mint aki már a méhében viselte Izrael jövendő Megváltóját. Szilvester János (1504 - 1551 után) bibliafordítása nyújtja szerintem az alábbi mondatával a leglogikusabb magyarázatot:

"Aldot vagi te asszonioknak közötte mert aldott az te mihednek giümölcze." (Lvkacz evangelium I. rész 42)



[8.]
Lukács szerint azért mozdult meg Erzsébet méhében ekkor a magzat, mert betelt "Szentlélekkel". Máriát feltétlenül áldottnak lehetett tekinteni, hiszen a majdan "bűntelenül" születő Jézus fogantatott meg a méhében. A várandós nőkre eleve használatos az "áldott állapotban vannak" kifejezés. Jézus megfogamzása azon a napon kellett megvalósuljon, amikor Mária Jeruzsálembe érkezett. Miután Mária leadta a Templomban a papoknak elkészített függönyt, eljött az ideje annak, hogy Mária állapotossá váljon, amire Zakariás pap Máriát már 3 éves kora óta folyamatosan felkészítette, hiszen nem véletlenül fogadta 3 évesen a leánykát a Templomban a már idézett mondattal:

"Az Úristen naggyá tette nevedet a Föld minden nemzedéke között: az utolsó napokban nyilvánvalóvá teszi benned az Úristen, Izrael fiainak megváltását.".

Valószínűleg Mária a megtermékenyülését követően érkezhetett Erzsébethez, amiről Zakariás a feleségét már előre informálhatta. Szóba jöhet biológiai apaként akár maga Zakariás is, hiszen öreg létére fél évvel korábban sikeresen megtermékenyítette feleségét, Erzsébetet, aki Keresztelő Jánost hozta a világra. Mária másállapotba jutását egyértelműen időzítenie kellett Zakariásnak annak érdekében, hogy a ∼266 nap letelte után születendő gyermek "bűntelenül" jöhessen a világra i.e. 8.02.10-én. Máriának már Jézus születése előtt ∼266 nappal meg kellett érkeznie a Templomba, azaz i.e. 9.05.20-án annak érdekében, hogy megtörténhessen időben a sikeres megtermékenyülés, majd azt követően ment csak Erzsébeték házába, ahol Lukács elmondása szerint "Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, megmozdult a magzat a méhében. Betelt Erzsébet Szentlélekkel,". Ez a "Szentlélekkel betelés" is május 20-án valósulhatott csak meg.

Kővágószöllősön a középkori rk. templom főoltára mögött látható az alábbi festmény, ami Mária és Erzsébet találkozását (Visitatio Beatae Mariae Virginis) ábrázolja:

Bild
A véleményem szerint ez egy rendkívül sokatmondó alkotás, ugyanis Mária, Erzsébet és Zakariás fölött az égen a "Szentlelket" jelképező galamb mellett jelen van egy másik, sárkánynak tűnő mennyei lény is, ami az éppen bemutatott T-keresztre kell utaljon.



[9./10.]
Holnap, április elsején lesz Jézus kínhalálának az 1998. évfordulója, de erről majd a későbbiekben részletesen.


Eltérő megadások léteznek arra vonatkozóan, hogy Mária hány éves lehetett akkor, amikor áldott állapotba került. Mint láthattuk, a Jakab-féle ősevangélium fordításai 15 illetve 16 évesnek taksálják Mária életkorát, de valójában tizenhárom és fél éves volt ekkor, ugyanis 3 évesen került a jeruzsálemi Templomba, ahol 9 évet töltött. 12 éves korában a papok tanácsára eljegyeztették az idős áccsal, Józseffel, tehát Mária megtermékenyülése minden további nélkül megvalósulhatott tizenhárom és fél éves korában. Mária és Erzsébet találkozásáról Magyarországon "Sarlós Boldogasszony" ünnepén emlékeznek meg, de a II. Vatikáni Zsinat határozata alapján május 31-én kellene. Az utóbbi dátum már közelít az előző bejegyzésben említett időpontjához, és ha figyelembe vesszük azt, hogy 1582-ben a naptárreform alkalmából a csütörtöki 1582.10.04-ét követő napot pénteket már 1582.10.15-re korrigálták, akkor ez az eltérés kiküszöbölődik. Amennyiben Zakariás volt Jézus édesapja, abban az esetben Jézus és Keresztelő János féltestvérek voltak, Máriát pedig nem Gábriel arkangyal készítette fel a Jézussal történő másállapotosságra, hanem Zakariás pap. Mária "szeplőtelen fogantatásának" ötletét IX. Piusz pápa (1792 - 1878) öntötte végleges formájába az 1854.12.08-án kelt "Ineffabilis Deus" bullájában, amiben dogmaként jelentette ki Máirának és Jézusnak a "szeplőtelen fogantatását" egyaránt:

"IX. Piusz pápa 1854-ben a szeplőtelen fogantatás dogmáját nemcsak Márián keresztül Isten fiára, hanem Annán keresztül Máriára is kihirdette." (saját fordítás) [24]

Ez a magyarázat nem bibliai eredetű. IX. Piusz pápa ellentmondást és kritikát nem tűrő, sőt fenyegető hangnemben igyekezett ezt a reális alapokkal nem rendelkező dogmát ráerőltetni a hívő tömegekre és elfogadtatni velük, "Isten haragjával" is megfenyegetve őket [25]. Ennek a pápai bullának még a befejezése se nevezhető helytállónak, ugyanis az i.sz. 1854-ben elhangzott pápai állítás szerint Jézus 1854 évvel korábban inkarnálódott, amit ma már teljes biztonsággal tudunk, hogy az nem a keresztény időszámítás kezdetén történt. Ha a pápa Jézus pontos születési dátumával nem volt tisztában, akkor vajon milyen alapon lehetett biztos Máriának a "szeplőtelen fogantatásában", amit annyira ellentmondást nem tűrően bizonygatott? Másfél évtizeddel később az I. Vatikáni Zsinat kimondta a pápai tévedhetetlenség dogmáját... Érdekes lenne mindenesetre tudni, hogy IX. Piusz katolikus létére miért kellett levédjen egy alaptalan ötletet Isten haragjára hivatkozva...

A "szeplőtelen fogantatás" gondolatát voltak akik támogatták, voltak viszont olyanok is, akik kifejezetten ellenezték azt, mivel szerintük ez nem volt összeegyeztethető a valósággal.

Eduard Preuss (1834 - 1904) professzor a "Die römische Lehre von der unbefleckten Empfängnis" című könyvében többek között a szentté avatott Alexandriai Kelemen (150 - 215) görög teológus és egyházi írót, a szentté avatott Ambrus (339 - 397) római püspököt és egyháztanítót, a szentté avatott Hippói Ágoston (354 - 430) latin egyháztanítót és filozófust, Fulgentius Ferrandus (i.sz. VI. évsz.) kánonjogászt és teológust, és a mártírhalált halt, szentként tisztelt Dorottyát (i.sz. III. század vége - 305) említette meg a "szeplőtelen fogantatás" elutasítóiként. Ezen személyek álláspontja az volt, hogy Mária ugyanúgy, mint más halandó, bűnben fogantatott ("in peccato est concepta") [26].



[11.]
Lukács evangéliuma arról számol be, hogy Mária és József Betlehemben tartózkodott Jézus születésekor, mivel Publius Sulpicius Quirinius (Czirénius; i.e. 45? - i.sz. 21?) népszámlálást tartott a nem római polgárok (no cives Romani) részére is (Lukács 2,1-6), és ezért mindenkinek a saját városában kellett összeírásra megjelennie. Ankarában, a róma templom előcsarnokában egy kőbevésett ténybeszámoló (Monumentum Ancyranum; Res gestae divi Augusti - Az isteni Augustus tettei) hirdeti az utókornak, hogy Augustus császár (i.e. 63 - i.sz. 14) az egész Római Birodalom területén három alkalommal tartott népszámlálást (lustrum-ot) a római polgárok (cives Romani) számára, éspedig i.e. 28-ban (ab urbe condita: a. u. c. 726-ban), i.e. 8-ban (a. u. c. 746-ban) és i.sz. 14-ben (a. u. c. 767-ben) [9]. I.e. 8-ban tartották meg a Publius Sulpicius Quirinius (Lukács szerint akkor Szíria helytartója volt) által végrehajtott népszámlálást (census-t) is azok számára, akik nem voltak római állampolgárok, mint Mária és József:

"Történt pedig azokban a napokban, hogy Augusztusz császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az összeírás akkor történt, amikor Szíriában Kviriniusz volt a helytartó." (Lukács 2,1-2)

Lukács ezen információja csak részben felelhet meg a valóságnak. A probléma abból adódik, hogy Quirinius a. u. c. 759-től 764-ig volt csak Szíria helytartója, i.e. 8-ban (a. u. c. 746-ban, azaz Róma alapítása után 746-ban) viszont Sentium Saturninum (a. u. c. 744 - 748). Ezt látszik igazolni Tertullianus ókori egyházi író és gondolkodó következő mondata is azt állítva, hogy információja megbízható forrásból származott:

"Sed et census constat actos sub Augusto nunc in Judaeam per Sentium Saturninum, apud quos genus ejus inquirere potuissent." [10]

Lukács megadása történhetett tévedésből, de sokkal inkább a misztérium védelme érdekében dezinformáció gyanánt, illetve az se zárható ki, hogy Quirinius nem volt ugyan akkoriban Szíria helytartója, ámde mivel Augustus császár őt bízta meg a census lebonyolításával, ezért mint tejhatalmú császári megbízott azonos, vagy akár nagyobb hatalommal is rendelkezhetett arra az időre, mint az akkori szíriai helytartó, Sentium Saturninum. Erre a felmerült problémára igyekezett megoldás gyanánt reagálni a Boroszlóban (Breslau; ma: Wrocław) professzorként tevékenykedő Georg Philipp Eduard Huschke (1801 - 1886), az 1840-ben kiadott "Ueber den zur Zeit der Geburt Jesu Christi gehaltenen Census", azaz "Jézus Krisztus születése idején megtartott népszámlálásról" című alapos tanulmányában:

"Egyesek szerint azt mondja Lukács: "Ez a népszámlálás volt az első és akkor történt, amikor Quirinus tisztviselő volt Szíriában", és az lesz elfogadott, hogy Quirinus kétszer szolgált császári hivatalnokként Szíriában, először Krisztus születésekor, amikor Sentius Saturninus Szíria hivatalos kormányzója volt. Akkoriban Augustus rendkívüli hatalommal küldte Szíriába - ahogy a legtöbben ezt elfogadják, hogy ő a birodalmi népszámlálás lebonyolítására kinevezett húsz rendkívüli biztos közül az egyik volt -, hogy amellett a palesztin királyság népszámlálását is elvégezze; másodszorra tizenkét évvel később, Szíria hivatalos kormányzójaként, és egyúttal ellenőri hatalommal felruházva tartotta meg az ismert népszámlálást.
A másik szemlélet, hogy az első (πρώτη) az első programm (πρώτη πρό) értelemben áll Lukácsnál, vagy ahogy mások megfogalmazzák, az előzőtől (πρoτέρα) és a rész így szól: "ez a népszámlálás Quirinus kormányzósága előtt történt Szíriában"."
(saját fordítás) [11]

Friedrich Christian Carl Heinrich Münter (1761 - 1830) német luteránus püspök, a koppenhágai egyetem néhai teológus professzora (aki a koppenhágai "Friedrich zur gekrönten Hoffnung" szabadkőműves páholy mestere volt 33 éves korától 13 éven át) a "Der Stern der Weisen - Untersuchungen über das Geburtsjahr Christi", azaz "A bölcsek csillaga - Krisztus születési évének vizsgálata" címet viselő könyvében korábbi és későbbi történelmi példákkal igyekszik alátámasztani az említett teória helyességét Quirinius-sal kapcsolatosan [12]. Mindent összevetve, Jézus az i.e. 8-ban (a. u. c. 746-ban) megtartott lustrum és census idején látta meg a napvilágot (ellentétben más egyéb elképzelésekkel szemben!), amikor Sentium Saturninum volt Szíria hivatalos helytartója a. u. c. 744 - 748-ig, de Augustus római császár joggal feltételezhetően a census lebonyolítását Publius Sulpicius Quirinius-ra bízta, aki Szíria helytartói tisztségét csak a. u. c. 759-től töltötte be, azaz Jézus születését követő 13. évtől.

Itt célravezető most az időben visszafelé haladni egészen Mária születéséig annak érdekében, hogy tisztábban láthassunk Jézus valódi származását illetően. Máté az alábbi módon számol be Jézus testi fogantatásával kapcsolatosan:

"Jézus Krisztus születése pedig így történt: Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűn, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsájtja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme az Úr angyala megjelent neki álmában, és azt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből." (Máté 1,18-21)

Két hibás megfogalmazást is felfedezhetünk a fenti idézetben, ugyanis miképpen tűnhetett az ki, hogy Mária éppen a "Szentlélektől" került volna áldott állapotban; a másik ellentmondás pedig, hogy az első mondatban József a vőlegényeként van feltüntetve, a második mondatban pedig a férjeként annak ellenére, hogy még nem voltak összeházasodva... Ezek tulajdonképpen szóra sem érdemes apróságok, sokkal problémásabb viszont már az az állítás, hogy Mária férfi érintése nélkül esett volna teherbe. Minden anya szülte hús-vér embernek van egy hús-vér biológia apja is, de a lelki adottságaival ellenben születése pillanatában lesz csak felvértezve. Jézus esetében se történhetett ez másképpen.



[12.]
Jézus születésének hírét nem Mihály arkangyal (a kozmikus kereszt szelleme) hozta tudomására Jézus édesanyjának, Máriának, hanem Gábriel arkangyal (Lukács 1,26), aki a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásának a szellemi hatása úgymond.

Az újszövetségi Jézus története megkérdőjelezhetetlenül a legmegragadóbb és etikailag a legemelkedettebb misztériumvallásnak a fundamentuma, a benne fellelhető néhány ellentmondás ellenére is. Már a testi fogantatásának magyarázata is mesés elemekkel tarkított, ugyanis az ezzel kapcsolatos tanítások szerint nem egy biológiai apától származott, hanem kizárólagosan csak a "Szentlélektől", helyesebben kifejezve, a "Szent Szellemtől", azaz Isten által történt meg a testi fogantatása (Máté 1,20; Lukács 1,26-35; János 1,13), biológiai apa beavatkozása nélkül. Ennek értelmében a keresztény hitvilágban Jézus édesanyja, Szűz Mária néven vált ismertté és úgymond férfi érintése nélkül került áldott állapotba. Mivel az ember Jézust Istenként tisztelik és imádják a keresztények, ezért Máriát értelemszerűen Isten anyjának tekintik.

A Mithrász-kultusz misztériumvallásának főszereplője Jézushoz hasonlóan Isten fiaként ("quod Filius Dei") "bűntelenül" született egy szűztől, akit Isten anyjának neveztek.

Az illetékesek állásfoglalása szerint Jézus születésének nem csupán az évét, de a hónapját és napját sem ismerték, ami számomra elképzelhetetlen, ezért ezt az álláspontot inkább a Jézus személyét körülövező misztériumok védelmének tudja be az ember. Aki tisztában van a Schemhamphoras mibenlétével és lényegével, abban fel sem merülhet a kétség azzal kapcsolatosan, hogy a "bűntelenül" világra jött Hom, Zoroaster (Zarathustra), Mithrász és természetesen Jézus egyaránt a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor kellett megszülessen, ugyanis kizárólagosan csak ez a konstelláció biztosíthatta számukra a "bűntelen" születési adottságot. Ekkor a Nap mögött felsorakozott negatív hatásúnak tartott Mars, Szaturnusz és Uránusz bolygók nagyfokú hatáscsökkenést szenvedtek el a Földről nézve.

Az ilyen együttállás minden esetben ∼2 év eltéréssel két alkalommal realizálódik a zodiákusban. Az egyik magától értetődően szorosabb, a másik pedig kevésbé egzakt konjunkció. Ugyanez volt a helyzet Jézus születése tájékán is, amit az igazol számunkra megkérdőjelezhetetlenül vissza, hogy amikor a zsidók királyának, Nagy Heródesnek tudomására jutott feltételezhetően az asztrológus tanácsadói (akik jártasak kellett legyenek a Mezopotámiából származó héber kabbalában is) révén, hogy egy olyan gyermek született, aki veszélyeztetheti a saját, illetve a leszármazottjainak uralmát, nemcsak az újszülöttek megölését rendelte el:

"Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idején, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe és azt kérdezték: Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt. Amikor ezt Heródes király meghallotta, nyugtalanság fogta el, és vele együtt az egész Jeruzsálemet. Összehívatott minden főpapot és a nép írástudóit, és megkérdezte tőlük, hol kellett megszületnie a Krisztusnak. Azok ezt mondták neki: A júdeai Betlehemben, mert így írta meg a próféta: "Te pedig, Betlehem, Júda földje, semmiképpen sem vagy a legkisebb Júda fejedelmi városai között, mert fejedelem származik belőled, aki legeltetni fogja népemet, Izráelt. Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, és gondosan kikérdezte őket, hogy mikor jelent meg a csillag, majd elküldte őket Betlehembe, és azt mondta: Menjetek el, és kérdezősködjetek a gyermek felől; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt! Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak napkeleten, előttük mennt mindaddig, amíg odaérve meg nem állt a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor ezt látták, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy nem menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba." (Máté 2,1-12)

A napkeleti bölcsek számát illetően evidens módon az általuk adományozott ajándékok (arany, tömjén és mirha) szolgálnak kellő felvilágosítással. Annak ellenére, hogy ezt Máté nem hangsúlyozta így ki, már az ókeresztény teológus, író és egyháztanító Órigenész (i. sz. 184 - 254) is azt nyilatkozta, hogy hárman voltak:

"Hi ergo omnes in hujuscemodi eruditionibus instituti, veniunt ad legem Dei, & dicunt: Videntes vidimus, quia est Dominus tecum, et diximus: Fiat conjuratio inter nos et inter te, et constituamus tecum pactum, ne facias nobiscum mala, sed quemadmodum nos te non somus execrati, ita et tu benedictus Domino. Possunt quidem isti tres, qui pacem requirunt a Verbo Dei, & prævenire cupiunt pacto societatem ejus, figuram tenere Magorum, qui ex Orientis partibus veniunt eruditi paternis libris, & institutionibus majorum, & dicunt: Quia videntes vidimus natum regem, & vidimus, quia Deus est cum ipso, & venimus adorare eum. Sed & si quis ille est, qui hujuscemodi eruditionibus institutus, videns quia Deus erat in Christo, munderum reconcilians sibi, & admiratus operum ejus majestatem, dicat: Videntes vidimus, quia est Dominus tecum, et diximus: Fiat conjuratio inter nos." [2]

"Amikor Heródes látta, hogy a bölcsek túljártak az eszén, nagy haragra lobbant, elküldte embereit, és megöletett Betlehemben és annak környékén minden kétesztendős és ennél fiatalabb fiúgyermeket ahhoz az időhöz mérten, melyet a bölcsektől megtudott." (Máté 2,16-18)

Bild
Schwäbisch Gmünd, Münster - bejárat

Máté evangéliumának utóbbi mondata perdöntő Jézus születése misztériumának feltárása szempontjából! A napkeleti bölcsekkel kapcsolatos leírása egy exotérikus köntösbe bújtatott kozmikus történés. A három bölcs (Gáspár, Menyhért és Boldizsár) a Mars, Szaturnusz és Uránusz planétákat kell, hogy megszemélyesítsék. Az újszülött Jézusnak aranyat, tömjént és mirhát vittek ajándékba. Emanuel Swedenborg (1688 - 1772) svéd keresztény misztikus és teológus megpróbálta az említett ajándékok valódi jelentését megfogalmazni, nevezetesen, hogy az arany a mennyei jót, a tömjén a szellemi jót, a mirha pedig a természetes jót szimbolizálja [3], de ez esetleg egy képletes, exotérikus magyarázatnak felelhet csak meg, pontosabban használhatatlan... A Magyar Katolikus Lexikon ad hírt arról, hogy

"A Háromkirályokat a legrégebbi keresztény ábrázolások Mithrász tisztelőiként állítják elénk" [4]

Mithrász ∼272 évvel korábban jött a világra, mint Jézus. Hagyományok szerint Mithrász egy barlangban született egy szűztől, akit Isten anyjának neveztek; a jászola mellett pásztorok és Ormuzd szent állatai (egy szamár és egy ökör) tartózkodtak; három perzsa öltözékű mágus is jelen volt ott, akik az újszülöttnek aranyat, tömjént és mirhát vittek ajándékba; a gyermek feje körül fénysugár (glória) ragyogott [5]. Ezekből az következik, hogy ezek a napkeleti bölcsek (mágusok, királyok, etc.), akik Mithrászt és Jézust egyaránt meglátogatták születésükkor és ugyanazon ajándékokkal kedveskedtek nekik, nem lehettek hús-vér emberek...

Az arany (ami a Napot szimbolizálja), a tömjén és a mirha nemcsak Mithrász és Jézus születésével kapcsolatos, ugyanis az egyiptomi mitológia rejtélyes tűz és napmadárának, a főnixnek (Egyiptomban: benu; a zsidóknál: chol ; a görögöknél: Φοινιξ; a perzsáknál: szimurg; a törököknél : kerkes) halálával is. Az I. század végén vértanúhalált halt I. Kelemen pápa a korintusiakhoz írt levelében arról ír, hogy amikor ez a mitikus madár a halála közeledtét érzi, fészket (máglyát) készít tömjénből, mirhából és egyéb fűszerekből, ezt követően pedig elégeti magát a Napban [6]. A hamvaiból egy hernyó születik, amiből idővel ismét főnixmadár válik. Ez valójában egy örökké tartó és periódikusan ismétlődő asztronómiai történéssorozat. A főnixmadár "élethosszára" vonatkozóan igen eltérő adatok láttak eddig napvilágot (100, 216, 461, 532, 540, 600, 651, 654, 660, 1000, 1461 év...). Egyesek úgy képzelik, hogy a főnix nem más, mint a Napnak és a Merkúrnak a pontszerű együttállása, ami 651 évenként ismétődik meg. A véleményem szerint a főnix a Schemhamphoras kozmikus forrásait jelképezi, az "önégetés" pedig akkor történik, amikor az ezeket felépítő égitestek együttállnak a Nappal, ami ∼136 évenként valósulhat meg, de ha szorosabb együttállás a kitétel, abban az esetben ∼272 évenként. Ezek az alkalmak a főnix halálát jelentik, de ezt követően mindig "feltámad hamvaiból". Az eddigiekből az következik, hogy a főnix élete folyamán negatív szellemi hatású, de halálakor megtisztul a Napban:

Bild
Saját római pénzérmék (előlapon II. Konstantin császár, hátlapon a főnix)

Heródes nem csak az újszülötteket ölette le Betlehemben és annak környékén, hanem a három "bölcstől" megtudott születési időpont előtt 2 évvel korábban megszületett gyermekekkel együtt az addig világra jött apróságokat egyaránt. Erre kizárólagosan azért volt szüksége, mert ekkortájt, mint ahogy már említettem, kétszer jött létre a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz konjunkció, mégpedig a Mars periódusából adódóan -9.02.03-án és -7.02.10-én.

Feltétlenül érdemes itt arra felhívni a figyelmet, hogy a napjainkig napvilágot látott teóriák közül egyetlenegy se ad ezen legfontosabb bibliai információra kielégítő és elfogadható magyarázatot, de nemcsak erre, ugyanis Jézus "bűntelenségének" indoklása és igazolása se történt meg eddig.

A Magyar Katolikus Lexikonban az alábbit olvashatjuk a betlehemi gyermekgyilkosságokkal kapcsolatosan:

"A 2 éves kor meghatározásában nyilvánvalóan a →betlehemi csillag feltűnésének ideje segített (2,7)." [7]



[13.]
Az utóbbi idézet annyiban helyesnek mondható, hogy ténylegesen Jézus születésének időpontjához képest kell a ∼2 évet kikalkulálni, de a Máté 2,9-ben említett betlehemi csillag nem egy valóságos csillag, ugyanis amennyiben a ∼136 évenként létrejövő együttállásoknak a helyeit ha sorrendben összekötjük a zodiákusban, akkor kapunk egy aránylag szabálytalan nyolcágú csillagot, ami a Máté által említett tényleges betlehemi csillag:

Bild

A csillagot meghatározó pontokhoz tartozó konstellációk:

1,
-1096.02.21 2:22 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:22°/22°/26,7°/24,7°/25,3°Vízöntő (4,7°)

2,
-960.10.10. 15:02 UT
Nap-Hold-Mars konjunkció:8,7°/8,7°/7,3°Mérleg;-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:25,3°/20°Mérleg (18°)

3,
-852.05.23. 10:41 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:22,2°/22,2°/22,5°/23°/18°Bika (5°)

4,
-688.01.11. 9:06 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:14,3°/14,3°/10,2°/8,1°/13,6°Bak (6,2°)

5,
-554.08.24. 3:51 UT
Nap-Hold-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:23,8°/23,8°/19,1°/19,8°Oroszlán; -Mars:11,4°Oroszlán (12,4°)

6,
-417.03.15. 12:05 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz konjunkció:19,1°/19,1°/22,7°/25,8°Halak; -Uránusz:2,8°Kos (13,7°)

7,
-279.12.09. 17:49 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:14,5°/14,5°/15,9°/14,9°/8,1°Nyilas (7,8°)

8,
-146.06.15. 6:32 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz konjunkció:19,5°/19,5°/17°/22,1°Iker; -Uránusz:27,5°Iker (10,5°)

9,
-7.02.10. 10:11 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:20,1°/20,1°/29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő (9,2°)

A csillag megszerkesztésénél minden esetben a legszorosabb együttállásokat vettem figyelembe. Ha a fenti dátumokhoz plusz illetve mínusz írányban 1089 évet, vagy ennek a többszörösét adjuk, akkor ráakadunk a későbbi, ill. korábbi "kozmikus kígyók" helyeire és időpontjaira is a plusz ill. mínusz ∼2 év figyelembevétele mellett.

Ez a folyamat minden ágon véges (azaz volt kezdete és vége!), tehát a konjunkciók "szorossága" csökkenő tendenciát mutat az idő múlásával, ha egy "szoros" konjunkciót veszünk kiindulási alapnak. Idővel átveszi ennek az "ágnak" a szerepét egy ∼45,375 évvel eltolódott újra kiépülő "ág".

A fentiek alapján jönnek létre a Jézus születését is fémjelző konjunkciók. Két egymást követő pont között ∼136,125 év az időeltérés, és miután ∼1089 év elteltével létrejött ez a szemmel nem látható csillag, egy-két fok eltolódással ismétlődik a folyamat a zodiákusban. Ennek a csillagnak a kiszerkesztéséhez minden esetben a korábbi, vagy a ∼2 évvel később megvalósult együttállást kell tekintetbe venni. A Názareti Jézus születési konstellációja, a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek egzakt együttállása (<10°) nem gyakori jelenség, ugyanis mint ahogy említettem, legfeljebb 134 - 136 évenként jöhet létre a zodiákusban. Az elmúlt 4000 év alatt összesen 15 alkalommal realizálódott.
Számos képzőművészeti alkotáson megjelenik a nyolcágú betlehemi csillag ábrázolása, de ezek közül is a leghíresebb az olaszországi Ravenna városában található S. Apollinare Nuovo bazilikában látható mozaik:

Bild

A pécsi székesegyház altemplomában egy freskón, a szegedi Fogadalmi templom egyik festett ablaküvegén, és hosszasan sorolhatná tovább az ember, hogy hány helyen látható még a betlehemi csillag nyolcágú csillagnak ábrázolva:

Bild
Pécs, Székesegyház

Bild
Szeged, Fogadalmi templom

Jézus születésének napját a nyugati keresztények az i.sz. 4. század második felétől december 25-én ünnepelték, ugyanis ellensúlyozni akarták a Római Birodalomban közkedvelt és praktizált Mithrász-kultuszt, ami ezen a napon emlékezett meg Mithrász világra jöveteléről. Mithrász a legendák szerint szintén egy szűz gyermekeként jött a világra, tehát az effajta születés nem a Pál-féle kereszténység találmánya volt, mivel Mithrászon kívül Hórusz, Krisna, Dionüszosz, Attis, etc. is szűz gyermekeként volt számontartva. Mithrász édesanyját ugyanúgy Isten anyjának tartották és nevezték, mint Jézus édesanyját, Máriát. A december 25-i születési dátum magától értetődően Jézus és Mithrász esetében egyaránt nem helytálló.

Josephus Flavius (37 - 100) római zsidó történetíró nem tett említést írásaiban a Heródes nevéhez fűződő gyermekmészárlásról, ellenben caesareai Eusebius (∼265 - 339) keresztény történetírónál találunk utalást erre nézve [8].

Jézus életbenmaradása annak volt köszönhető Máté elmondása szerint, hogy nevelőapját, Józsefet álmában isteni sugallat figyelmeztette az újszülöttet fenyegető veszélyről és még időben sikerült Egyiptomba menekülniük, ahol Heródes haláláig maradtak (Máté 2,13-15). A testet öltött Mitrász a perzsa hitvilág Jóistenének (eredetileg nem Istenként tisztelték, hanem jó szellemként, "Ized"-ként és közvetítőként, akit a görög mitológia "Agathodémon"-ként tartott nyilván), Ormuzd-nak volt az inkarnációja, Jézus úgyszintén. Immánuel és Jézus születési adottságai közt az eltérő különbség az, hogy Immánuel Lucifernek, azaz "Kakodémon"-nak (κακοδαιμων), a gonosz szellemnek az inkarnációja, Hom, Zoroaster, Mithrász, Jézus etc. viszont "Agathodémon"-nak (αγαθοδαιμων), a jó szellemnek. Immánuel a legnegatívabb szellemi hatású kozmikus kereszt égisze alatt jött a világra, ezzel szemben Hom, Zoroaster, Mithrász, Jézus etc. az említett keresztet felépítő égitestek (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz) együttállásakor. Már ez is egyértelműen bizonyítja, hogy Immánuel nem lehet "Jézus második eljövetele" annak ellenére, hogy az érdekeltek várhatóan az ő közelgő fellépését fogják beállítani "Jézus második eljövetele" gyanánt...



[15.]
Jézus világrajövetele idején a zsidó vallású Nagy Heródes volt Júdea királya, aki származását tekintve nem volt ugyan zsidó, ennek ellenére például a jeruzsálemi Templom átalakítása kifejezetten neki volt köszönhető, aminek következtében nagyobbá és díszesebbé vált. Személyével kapcsolatosan részletes beszámolókat találunk a híres zsidó történetírónak, Josephus Flavius-nak (37 - 100) a könyveiben. Több, általa pontosnak vélt évszámra is hivatkozik némely történéssel összefüggésben. A "Zsidó régiségek"-ben ("Die jüdische Alterthümer") írja, hogy Augustus (Octavian) császár Heródest a görög időszámítás szerint a 184. olympias (olimpiai játékok) évében nevezte ki Rómában Júdea királyává [33], ami i.e. 44-ben (776 - 183x4 = 44), azaz -43-ban kellett megvalósuljon. A hibás keresztény időszámítást alkalmazó kutatók szintén említést tesznek erről, de némelyek valamilyen indíttatásból tévesen kalkulálják ki az esemény évét:

"Heródes a 184. olimpiai játékok évében, Domitius Calvinus konzul és Asinius Pollio idejében, Kr. e. 37-ben, Antonius és Octavianus kíséretében a Capitoliumba lett vezetve és ott egy bálványimádó áldozatbemutatásnál királlyá lett beiktatva." (saját fordítás) [34]

Mások Heródesnek Judea királyává történt kinevezését i.e. 40-re taksálják és ezt követően három évre pedig Jeruzsálem elfoglalását, illetve Heródes tényleges uralkodásának kezdetét [35]. Josephus Flavius megadása alapján Heródes a királlyá koronázását követő 37. évben halt meg, 34 évvel Antigonus (a Hasmoneus dinasztia utolsó uralkodója) meggyilkolása, és öt nappal fia (Antipater) kivégzése után. Ugyanerre hivatkoznak kalkulációikban a Heródessel foglalkozó írók és kutatók is [36].

Josephus Flavius rendkívül lényeges információval szolgált a kutatók számára azzal, hogy említést tett a Heródes halála előtt valamennyivel (néhány hónappal) bekövetkezett holdfogyatkozásról és arról is, hogy a zsidó Peszách ünnep előtt röviddel távozott el az élők sorából. A ma még használatos "történelmi kronológiát" hosszú évszázadokra visszamenőleg építették fel, aminek megalkotásánál kizárólagosan csak az olyan információk számíthattak megbízható és biztos támpontnak, melyek égi eseményekre (például nap- és holdfogyatkozás) hivatkoztak. Ilyenek hiányában akár több év eltérés is lehetséges a tényleges időpontoktól. A hetvenedik életévében járó Heródes már súlyos beteg volt [37], ezért a zsidó törvényismerő Júdás és Mátyás a tanítványaikat arra bíztatták fel, hogy a király utasítására a Templom főbejárata fölé felhelyezett aranyból készült sast verjék le onnan és rongálják meg, merthogy a mózesi törvények tiltják az ilyen díszek ottani alkalmazását. Miután a tanítványok végrehajtották ezt, Heródes elfogatta és megégettette őket Júdással és Mátyással egyetemben, mégpedig egy holdfogyatkozás alkalmával [38]. Ennek ismeretében az utókor kutatói szándékosan, vagy kellő ismeretek hiányában téves holdfogyatkozásra hivatkozva igyekeztek és igyekeznek még napjainkban is korrigálni a Dionysius Exiguus által megalkotott amúgy is hibás keresztény időszámításra felépített történelmi kronológiát:

"Mi azonban nem csupán az évet ismerjük, hanem az évszakot is, amibe mi Heródes halálát helyeztük. Mint Josephus tudósít (Antiqq. XII. 6,4), az utolsó betegsége folyamán egy lázadás támadt, aminek az élén az írástudó Mátyás állt. A bűnösöket megégettette, és amelyik éjszakán ez történt, egy holdfogyatkozás volt. Közvetlenül a (*Heródes) halála után, mint ahogy az a zsidó történetíró elbeszéléséből fennmaradt, a Peszáhot ünnepelték (VII, 9,3.). A római időszámítás szerint 750-ben, vagy i.e. 4-ben március 12-ről 13-ra virradó éjjel egy részleges holdfogyatkozás következett be, amit én pontos számításoknak vetettem alá." (saját fordítás) [39]

"Ezeket 40 társukkal hagyta Heródes egy éjjel megégetni, amikor egy teljes holdfogyatkozás volt, amit nemsokára a húsvét követett. Ez a fogyatkozás a római időszámítás szerint 750-ben, március 12-ről 13-ra virradó éjjel történt, és se az elkövetkező illetve megelőző években nem történt Palesztinában látható holdfogyatkozás, ezért Krisztusnak a római időszámítás szerint 750-ben kellett megszületnie." (saját fordítás) [40]

"Heródes már halálos beteg, néhány vezetőt megégettetett και ή σεληνη τη αυτη νυκτι εξελιπεν (*és a Hold ezen az éjjelen elsötétült) Archaeol. 17,6. 4. ezt követően Heródes a Jordánon túli Kallirhoë fürdőhelyre utazott, visszatért még Jerikóba, 5 nappal fiának, Antipater-nek a kivégzése után meghalt, 7 napig (17,8.4.) gyászolták, a Peszách közel volt. Az esemény, amelyik még a rendkívüli esemény és Heródes halála között történt, megkívánja, hogy ez a holdfogyatkozás január végére essen." (saját fordítás) [41]

"Az időszámításunk ellen ezen a ponton irányul a főcsapás, mivel az ember bizonyítani akarja, hogy Heródes már 2, 4 vagy 7 évvel az időszámításunk előtt meghalt. Heródes halála évének kezdeményezéseihez a támpontokat az ember Flavius Josephus művéből kölcsönzi." (252-253. old.)
"Heródes király halála évének eddigi vizsgálataiban Josephus által felhozott holdfogyatkozás központi szerepet játszott." (255. old.)
"Tehát az összes ellenvetés kimutathatóan megalapozatlan, melyeket az ember Josephus közlései alapján az időszámításunk helyessége ellen emelt, úgyhogy mi Lukács evangélista tanúvallomásához kell ragaszkodjunk, miszerint Jézus időszámításunk előtti év december 25-én született." (258. old.) (saját fordítás) [42]

"Heródes nem sokkal egy holdfogyatkozás után halt meg Krisztus születése előtt 3-ban, amikor 37 éve volt király, 34 éve pedig a teljes uralmat birtokolta." (saját fordítás) [43]

"Heródes röviddel a Peszách ünnepet megelőzően halt meg, halála előtt született Krisztus, és ahogy Josephus részletesen elbeszéli, néhány hónappal egy holdfogyatkozás után. Csak két ilyen holdfogyatkozás volt azokban az időkben húsvét előtt: az egyik a Dion éra előtt 1-ben január 9-én; a másik egy jelentéktelen, 4 évvel korábban, március 12-én. Az utóbbi nem jöhet számítása, mert húsvéttól nem néhány hónap, hanem csak néhány nap választotta el; és következésképpen szükségszerűen Heródesnek, mint már Scalinger észrevette, a Dion éra előtt 1-ben kellett meghalnia, ami sok más híren keresztül szintén kimutatható." (saját fordítás) [44]

Még néhány idézet található ezzel kapcsolatosan a "Források" [44] alatt, mint például Johannes Kepler (1571 - 1630) alaptalan véleménye a Josephus Flavius által megadott holdfogyatkozás időpontjáról. A kutatók túlnyomó többsége valamilyen oknál fogva nem merészelte az i.e. 7. év előtti holdfogyatkozásokat számításba venni, mintha titokban az ösztönözte volna őket, hogy nehogy véletlenül is rávezzesék a misztérium megoldására éhes olvasókat a helyes megfejtésre, pedig csak egy-két hónapnyi távolság választotta el őket ettől... Magától értetődően ebben az esetben is létezik szerencsére kivétel, habár az a másik végletet képviselte, de legalább követendő példával szolgált arra nézve, hogy i.e. 7 előtt is létezett holdfogyatkozás, ami esetleg szóba jöhetne Josephus által említett égi esemény azonosításával kapcsolatosan. Nevezetesen W. D. Block-nak a "Das wahre Geburtsjahr Christi oder wir sollten 1862 anstatt 1843 schreiben" ("Krisztus valódi születési éve, avagy 1843 helyett 1862-t kell írnunk") könyvéről van szó, amiben teljes mértékben joggal állítja pellengérre azokat a kronológusokat és filozófusokat, akik megméretés nélkül magukévá tették azt a dezinformációt, ami szerint a Josephus-féle holdfogyatkozás a római időszámítás szerint 750-ben, március 12-ről 13-ra virradó éjjel történt volna. De mivel a könyv írója maga is egy hibás megoldással hozakodott elő, mégpedig azt állítva, hogy az említett holdfogyatkozás a római időszámítás szerinti 739. év október 16-án valósult meg [45], ezért értelemszerűen őt is megilleti a jogos kritika...

Akkortájt az alábbi teljes holdfogyatkozások jöhettek csak számításba:

1, -8.06.04. 00:51 UT +2.00 Jeruzsálem
2, -8.11.28. 20:46 UT +2.00 Jeruzsálem
3, -4.03.23. 20:16 UT +2.00 Jeruzsálem
4, -4.09.15. 22:05 UT +2.00 Jeruzsálem
5, 0.00.10. 01:04 UT +2.00 Jeruzsálem

Jézus születése előtt két és fél hónappal, i.e. 9.11.28-án (-8.11.28-án) egy Júdeából is jól megfigyelhető teljes holdfogyatkozás alkalmából égettette meg Heródes az említett lázadókat és felbujtó vezetőiket, Júdást és Mátyást. Az öreg király betegsége egyre súlyosabbá vált, ezért orvosai tanácsára a Holt-tengernél egy kúrán vett részt, de merthogy ez egy bizonyos idő eltelte után se hozott jobbulást számára [46], ennek köszönhetően végérvényesen feladva, visszatért Jeruzsálembe. Az említett holdfogyatkozás és a halálának beállta (ami az i.e. 8.03.25-i Peszáh ünnepet megelőzően történt) [47] közti körülbelül három és fél hónap folyamán az alábbi események zajlottak le:

1, i.e. 8.02.10-én megszületett a Názáreti Jézus;
2, ez alatt az idő alatt vett részt a Holt-tenger mellett az említett kúrán;
3, halála előtt öt nappal még kivégeztette saját fiát, Antipater-t, mert az a gyanú merült fel ellene, hogy meg akarta mérgezni apját.

Amennyiben Josephus Flavius zsidó történetíró megadásai korrektek (amivel kapcsolatban e könyv írójának nincsennek kételyei) és hitelt adunk azoknak, abban az esetben mint írta, Heródest a halálát megelőző 37. évben koronázták királlyá Rómában, nevezetesen i.e. 44-ben (amit a zsidó történetíró a 184. olympias idejére tett), ezt követően három év elteltével, i.e. 41-ben vette gyakorlatilag is birtokba királyságának központját, Jeruzsálemet. Amennyiben i.e. 44-ben volt a 184. olympias, akkor ebből adódóan az első olympiasnak 183x4 évvel korábban, tehát i.e. 776-ban kellett lezajlania. A hivatalos görög kronológia értelmében is ez i.e. 776-ban történt [48], amiből azt a konzekvenciát vonhatjuk le, hogy azt etalon időszámításnak tekinthetjük, ellentétben a keresztény időszámítással.

Josephus Flavius elmondása értelmében Heródes a jeruzsálemi Templom átalakításához, uralkodásának 18. évében, tehát i.e. 27-ben fogott hozzá [49]. Ezzel szemben a zsidó történetíró egy másik könyvében a Templom átépítésének kezdetét Heródes királyságának 15. évében jelölte meg [50]. A Josephus-tól származó két egymástól 3 évre eltérő információ valószínűleg annak a három évnek tudható be, ami Heródes Rómában történt megkoronázása és Jeruzsálem elfoglalása (királyságának tényleges kezdete) között telt el, ezért joggal feltételezhető, hogy ugyanarra az évre célozhatott az író, mégpedig az i.e. 27. évre, ami 19 évvel előzte meg Júdea királyának halálát. A jeruzsálemi Templom felavatására ∼i.e. 17-ben kerülhetett sor, Jézus születése és Heródes halála előtt 9 évvel. A Templom átépítésének tényleges kezdete feltételezhetően 2-3 évet eltolódott, mivel a zsidók attól tartottak, hogy a nem zsidó származású király esetleg megszegi a nekik tett ígéretét, és átépítés helyett lebontja azt. Heródes a megnyugtatásuk érdekében csak akkor adott engedélyt a bontási munkálatok megkezdésére, miután már a teljes átalakításhoz szükséges összes anyagot a helyszínre szállították, a kőfaragáshoz és egyéb építési tevékenységhez szükséges ismeretekre kellőképpen felkészítették a mestereket, és 1000 zsidó pap számára pedig beszerezték a papi ruhákat [51].

János evangéliumában is találunk utalást a Templom építésére:

"Jézus így felelt nekik: Romboljátok le ezt a templomot, és három nap alatt felépítem. Ezt mondták rá a zsidók: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt felépíted?"

A fenti kérdést a zsidók Jézusnak a megkeresztelése utáni Peszách ünnep környékén (János evangélium 2,13) tették fel, amikor már megközelítőleg 46 éve építés alatt állt a Templom János állítása szerint, mivelhogy ∼i.e. 17-ben a felavatásakor még nem volt befejezve. A Templom átalakításának tényleges kezdete ∼i.e 24-re (-23-ra) tehető a korábban elmondottak miatt, és után 46 esztendővel tették fel Jézusnak a fenti kérdést, nevezetesen i.sz. 23-ban, amikor Jézus már betöltötte a 30. életévét. A félreértések elkerülése végett feltétlenül fontos itt nyomatékosan kihangsúlyozni, hogy a megbízható és korrekt kronológia nem Jézus születését és Heródes halálát igyekszik a hibás időrendi adatokhoz igazítani, hanem éppen fordítva, tehát az egyedüli lehetséges Jézus születési és Heródes elhalálozási évhez a korábbi történések alaptalanul megállapított időpontjait korrigálni.

Az eddigi adatokból következően a Heródes uralkodásának 7. évében lezajlott actiumi csata a jelenlegi hivatalos állásponttal (i.e. 31.09.02.) ellentétben ∼i.e. 35-ben kellett történjen [52].

Elkerülhetetlenül szükséges a Heródessel kapcsolatos időpontok szeriőz tisztázása annak érdekében, hogy Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus misztériumához kötődő kozmikus események dátumai ez által szintén igazolást és megerősítést nyerhessenek, mivelhogy nem mondhatnak és nem is mondanak semmiképpen ezek egymásnak ellent. Jézus születésének és keresztre feszítésének időpontjai nem tartoznak a "kívánságműsor" kategóriájába, hanem kronológiailag és asztronómiailag is egyértelműen igazolható események kell legyenek, amit ennek a könyvnek a szerzője a legjobb tudása szerint igyekszik az olvasó elé tárni.

Caesareai Eusebius (263 - 338?) keresztény püspök és történetíró az "Egyháztörténet" című művében azt írja, hogy Jézus, Augustus császár uralkodásának 42. évében született, 28 évvel Egyiptom legyőzése (Antonius és Kleopátra halála) után [53]. Amennyiben Eusebius megadása megfelelne a valóságnak, abban az esetben i.e. 49-re (-48-ra, a. u. c. 705-re) kellene essen Augustus császár uralkodásának első éve; Egyiptom veresége, illetve Antonius és Kleopátra halála (a jelenlegi hivatalos kronológia szerint Kleopátra i.e. 30.08.12-én halt meg) pedig i.e. 35-ben (-34-ben, a. u. c. 719-ben), történhetett.

Dr. Szántó Konrád ferences rendi főiskolai tanár és egyháztörténész az alábbiakat írja Jézus születésével kapcsolatosan "A katolikus egyház története" első kötetében:

"Az időszámítástan szempontjából fontos volt Dionysius Exiguus munkássága. Krisztus születésének, születési évének kiszámításával ugyanis ő határozta meg és vezette be a keresztény időszámítás kezdetét. Dionysius Exiguus ab urbe condita, Róma alapítása után 754-re tette Krisztus születését. Ez a számítás azonban biztosan téves. Valószínű, hogy Krisztus a Dionysius Exiguus által bevezetett időszámítás kezdete előtt négy, öt vagy hét évvel előbb született: 747, 749 vagy 750-ben ab u. c., Róma alapítása után." (I. kötet, 24. old.)
"Így (csak a legfőbb eseményekre utalva) történetileg biztos tény, hogy Jézus Krisztus a júdeai Betlehemben Szűz Máriától született a Dionysius Exiguus által bevezetett időszámítás kezdete előtt 4 vagy 5, esetleg 7 évvel." (I. kötet, 42. old.) [54]

Az idézettek azt tükrözik, hogy "A katolikus egyház története" írója se lehetett tisztában Jézus valódi születési időpontjával, ami kizárólagosan csak egyetlen napra eshetett, nevezetesen i.e. 8.02.10-re (-7.02.10-re). Ez nem az időszámítás kezdete előtti 7. évben (-6-ban) volt, hanem a hibásan feltételezett Jézus születése előtti 8. évben, azaz i.e. 8-ban (-7-ben).

Az eddigiekből értelemszerűen az is következik, hogy Caius Julius Caesar nem távozhatott el i.e. 44.03.15-én az élők sorából, mint ahogy azt a még érvényben lévő kronológia hirdeti számunkra, hanem öt évvel korábban, tehát i.e. 49.03.15-én, akit Augustus császár követett a trónon. Azon vélemények, melyek szerint akkor napfogyatkozás lett volna [55], megalapozatlanok kell legyenek, ugyanis az i.e. első évszázadban egyáltalán nem történt március 15-én semmiféle napfogyatkozás. I.e. 44.03.20-án, i.e. 45. 03.01-én és 30-án, i.e. 46.03.12-én, ; i.e. 47.03.23-án, i.e. 48. 03.04-én és i.e. 49. 03.14-én volt újhold, de nem párosult egyik se napfogyatkozással. Itáliából megfigyelhető napfogyatkozás akkoriban csak i.e. 48.01.04-én (részleges napfogyatkozás); i.e. 49.08.09-én (gyűrűs napfogyatkozás); i.e. 50.08.21-én (gyűrűs napfogyatkozás) valósult meg. Ezek az adatok tehát kizárják azt a lehetőséget, hogy amennyiben Julius Caesar-t március idusán (15-én) ölték meg 23 szúrt sebet ejtve rajta [56], ez egy napfogyatkozással esett volna egybe, vagy annak tájékán napfogyatkozás lett volna megfigyelhető. A Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek i.e. 43. márciusában alkottak egy szabályos kozmikus keresztet, de ekkor már közel hét éve Augustus volt a császár Rómában:

-42.03.23. 19:14 UT (péntek)
Nap-Hold oppozíció:0,2°Kos/Mérleg; -Uránusz konjunkció:1,3°Mérleg; -Mars quadrat: 2,3°Rák; -Szaturnusz oppozíció: 0,5°Bak (2,1°)
(penumbral holdfogyatkozás)



[17.]
Jézusról az Újszövetség szinte semmit nem tudósít (kivétel Lukács 2,41-51) közel 30 éves koráig. Lukács ekkorra teszi Jézus nyilvános fellépésének kezdetét:

"Jézus mintegy harminc esztendős volt, amikor elkezdte működését." (Lukács 3,23) [1]
"Jézus pedig kezd vala lenni mintegy harmintz esztendős, ki (a` mint állítják vala) József fija vala, ki Héli fija volt." (Lukáts Evangyélioma III. rész 23 - KÁROLI, Gáspár: Szent Biblia, Kőszeg, 1840)

Lukács közlése szerint Jézus a 30. életévében járt, tehát már betöltötte a 29. évét, de az idézetből még nem következik, hogy a 30-at is betöltötte volna. Jézus ekkortájt kezdte meg közel (nem teljesen) 3 évig tartó nyilvános tevékenységét [60], nevezetesen a Jordán folyó partjánál nem régóta tevékenykedő Keresztelő Jánossal (aki lehetséges, hogy Jézus féltestvére volt Zakariás által) megkereszteltette magát. Lukács közlése alapján Keresztelő János a működését Tibérius császár uralkodásának 15. évében kezdte meg. A mai hivatalos álláspont értelmében i.sz. 14-től uralkodott Tibérius, viszont amennyiben Lukács információja megfelelne a valóságnak, abban esetben ezt i.sz. 7-re kellene korrigálni:

"Keresztelő János - Tibérius császár uralkodásának tizenötödik évében, amikor Judea helytartója Poncius Pilátus volt, Galilea negyedes fejedelme, Heródes, Iturea és Trakhónitisz tartományának negyedes fejedelme Heródes testvére, Fülöp, Abiléné negyedes fejedelme pedig Lüszániász volt, Annás és Kajafás főpapok idején szólt az Úr Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában. Ő pedig bejárta a Jordán egész környékét, és hirdette a megtérés keresztségét a bűnök bocsánatára, ahogyan meg van írva Ézsaiás próféta beszédeinek könyvében: "Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!"" (Lukács 3,1-4)

A "Monumentum Ancyranum; Res gestae divi Augusti" állítása alapján Augustus császár i.sz. 14-ben ben (a. u. c. 767-ben) tartott utoljára népszámlálást (lustrum-ot) a római polgárok (cives Romani) számára, majd augusztus 19-én távozott az élők sorából, amiből logikusan következik, hogy Tibérius ezt követően még i.sz. 14-ben válhatott római császárrá. Jézus ekkor már 22. éves volt. Amennyiben helytálló lenne Lukács megadása ("Tibérius császár uralkodásának tizenötödik évében,..."), abban az esetben Keresztelő János akkor kezdte volna el tevékenységét, amikor Jézus már 37 éves lett volna... Ez pedig egyértelműen kizárható... A korábbiakban (Lukács 2,1-2) is már felmerült Lukács megadásának hitelességével kapcsolatban jogos és megalapozott kétely.

Máté (3,1-12), Márk (1,1-8) és János (1,19-27) apostol is beszámol Keresztelő János ténykedéséről, de nem közölnek időrendi adatot ezzel kapcsolatosan. Amikor Keresztelő János Jézust a Jordán folyó partján megkeresztelte, leszállt rá az Isten lelke egy "galamb" formájában:

Bild
Umag (Horvátország), Mária Mennybevétele plébániatemplom

"Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy keresztelje meg őt. János azonban megpróbálta visszatartani őt: Nekem volna szükségem arra, hogy megkeresztelj, és te jössz hozzám? Jézus ezt válaszolta: Engedj most, mert így illik minden igazságot betöltenünk. Akkor engedett neki. Amikor pedig Jézus megkeresztelkedett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt az ég, és látta, hogy Isten Lelke mint egy galamb aláereszkedik, és őreá száll. És íme, hang hallatszott a mennyből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm." (Máté 3,13-17)
"Történt pedig azokban a napokban, hogy eljött Jézus a galileai Názáretből, és megkeresztelte őt János a Jordánban. És amikor jött ki a vízből, látta, hogy megnyílik a menny, és leszáll rá a Lélek, mint egy galamb; a mennyből pedig hang hallatszott: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." (Márk 1,9-11)
"Történt, hogy amikor az egész nép megkeresztelkedett, és Jézus is megkeresztelkedett és imádkozott, megnyílt az ég, leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm." (Lukács 3,21-22)
"Másnap János látta, hogy Jézus hozzá jön, és így szólt: Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét! Ő az, akiről én megmondtam: Utánam jön egy férfi, aki nagyobb nálam, mert előbb volt, mint én. Én nem ismerem őt, de azért jöttem, é azért keresztelek vízzel, hogy ismertté legyen Izráel előtt. Így tett erről bizonyságot János: Láttam, hogy a Lélek leszállt az égből, mert egy galamb, és megyugodott rajta. Én nem ismertem őt, de aki elküldött engem, hogy vízzel kereszteljek, ő mondta nekem: Akire látod, hogy leszáll a Lélek, és megnyugszik rajta, ő az, aki Szentlélekkel keresztel. Én láttam, és bizonyságot tettem arról, hogy ő az Isten Fia." (János 1,29-34)

Isten Lelkének kozmikus forrása gyanánt kizárólagosan az alábbi konstelláció jöhet ekkorra számításba annak ellenére, hogy ez nem tartozik a Schemhamphoras kozmikus forrásai közé:

22.07.02. 11:57 UT +2.00 (Jordán folyó mellett, Jerikó környékén)
Nap-Uránusz konjunkció:7°/0,6°Rák; -Hold-Neptunusz-Plútó oppozíció:7°/4,9°/1,3°Bak; -Mars trigon:3°Szűz; -Szaturnusz oppozíció:3,2°Halak; -Vénusz quadrat:7,8°Iker (7,2°)

A Magyar Zsidó Lexikon tudósít minket arról, hogy a kabbala titkos ismereteit az ókori chásszideusok (chaszidim, akik a Makkabeus-korszakban komoly befolyással rendelkeztek a politikai életben) birtokolták, majd az ezekből lett esszénusok is:

"Mégis a titkos tanokkal való foglalkozás, melynek jegyében a Kabbala megszületett s amely az egész Tórának csak keveseknek érthető misztikus jelleget adott, már az ókori zsidóságnál, főképpen a chásszideusoknál meglehetett. Ezért az igen régi, de apokrif Jézus Szirach már óv a titkos tanokkal való foglalkozástól (3.22., v. ö. Chaggiga 13 a és Gen. Rabb. 8.). Josephus szerint az esszénusok őrizték a titkos tant (De bell. Jud. 2.8), de Philo (De Vita Contemplavita 3.), úgyszintén a modern K.-kutatók közül A. Jellinek, Plessner, Hilgenfeld, Eichhorn, Gaster és Kohler és még sok más tudós is, szintén őket tartják a K. megalapozóinak. Hogy a titkos tanokat azok őrzői titkolják, azt már Ezra is állítja (14.45-46, v. ö. Szóta 15.3)." (439-440. old.)

A leghíresebb esszénus Keresztelő János volt, aki az újszövetségi magyarázatok szerint Jézust is megkeresztelte a Jordán folyónál. Joggal feltételezhető, hogy ő azzal is tisztában volt, hogy Jézus megkeresztelésére a Jordán folyónál melyik nap lenne a legalkalmasabb. Az esszénusok két Messiás eljövetelében bíztak. Az első egy tanító Messiás (Mashiach ben Josef - Messiás, József fia) kellett legyen, a második viszont majd az "idők végén" fellépő Messiás-király (Mashiach ben David - Messiás, Dávid fia, azaz Immánuel). Annak érdekében, hogy a nép elfogadja Jézust Messiásnak, ahhoz a hagyományok értelmében egy égi jelre volt szükség, amit Keresztelő János prezentálni tudott Jézus megkeresztelése alkalmából.

A Magyar Katolikus Lexikon és más források [61] is arra hívják fel a figyelmet, hogy a Keresztelő János-féle keresztelés nem azonos az egyház által elfogadottal, ugyanis értékében illetve jelentőségében is lényegesen elmarad a Jézus keresztjére hivatkozva praktizált keresztelés mögött:

"keresztség (lat. baptismus): az első és legfontosabb szentség, mely megnyitja az utat a többi szentségek felé, általa az ember megszabadul a bűnöktől, Isten gyermekévé születik újjá, és eltörölhetetlen jeggyel Krisztushoz hasonlóvá válva az Egyház tagja lesz.
A keresztség kezdettől fogva az Egyházba való beiktatás szentsége volt, még ha nem is nevezték mai értelemben vett szentségnek. Úgy szolgáltatták ki, mint ami bekapcsolja a hívőt a megváltás misztériumába (Róm 6,4), Krisztus testének tagjává teszi (Gal 3,27), és megjelöli a Szentlélek pecsétjével.
Jézus keresztsége Jánosnál a Jordánban nem tekinthető úgy, mint ami összefügg az egyházi keresztséggel."
[62]

"János keresztsége nem elegendő az Isten országának elnyerésére és a Szentlélekben való részesedésre (ApCsel 19,1-6). Az evang-ok és az ApCsel a különbséget a vízzel, ill. a Szentlélekkel való keresztelés ellentéte révén emelik ki (Mt 3,11; Mk 1,8; Lk 3,16; Jn 1,33; ApCsel 1,5; 11,16). Ebből következően őértékben mögötte áll a későbbi ker. keresztségnek, ahogy az előfutár János is kisebb, mint a Messiás, akire leszállt és rajta is maradt a Szentlélek (Jn 1,33)." [63]

Ezek az idézetek tehát megnyugtató válasszal szolgálnak arra nézve, hogy az itt bemutatott X-kereszt mégiscsak szóba jöhet (egyéb híján!) Jézus megkeresztelkedésekor leszálló "Lélek" kozmikus forrása gyanánt. A következő találó és tömör vélemény ezzel kapcsolatosan Matthias Schneckenburger (1804 - 1848) német evangélikus teológustól származik:

"János megkeresztelt és megtartott Jézus fellépése után is maga körül tanítványok egy csoportját; igen, ő kétséget kizáróan a Messiás tulajdonképpeni ragyogó fellépését várta, mint a tanítványai Act. 19,23 csak később, ő az utat akarta csak előkészíteni. A János-tanítványok ismét meg lettek keresztelve, és megjegyezve mellette határozottan, hogy a János-keresztelés csak egy utalás volt a jövendő Messiásra." [64]

A János-féle keresztelés a csúcspontját Jézus megkeresztelésekor érte el, aminek hatására Jézusra leszállt Isten Lelke. A későbbiekben látni fogjuk, hogy az ekkor leszálló isteni Léleknek a kozmikus forrását ugyanazon égitestek alkották, mint a Jézus messiási mivoltát megpecsételő kozmikus keresztet, aminek égisze alatt halt kínhalált, de az X-kereszt szellemi hatása lényegesen elmaradt az utóbbihoz viszonyítva. Röviden összegezve: a Keresztelő János-féle keresztelés és az azzal párosuló X-kereszt előjele, előhírnöke volt Jézus keresztre feszítésének és az akkor létrejövő messiási keresztnek.

Jézus megkísértésének napja szinte biztosra vehetően 22. augusztus 11-re esett. 1977 évvel később ezen napon látta meg a napvilágot Immánuel, az Ószövetség Messiása. Az "ördögi megkísértés" kozmikus háttereként az alábbi konstelláció jöhet számításba:

22.08.11. 14:25 UT +2.00
"MC"-Mars:28,8°Szűz; -Uránusz quadrat:2,8°Rák; -Neptunusz-Plútó oppozíció:3,9°/0,4°Bak; -Szaturnusz sextil:1,1°Halak (5,1°)

János az evangéliumában mindössze három Peszách ünnepről tesz említést:

1, Jézus megkeresztelését követően (2,13), amikor kiűzte a kufárokat és pénzváltókat a jeruzsálemi Templomból;
2, a "csodálatos kenyér- és halszaporitással (6,4) kapcsolatosan;
3, Jézus elfogatásával (11,55-57) és megölésével (19,14-16) összefüggésben.

Vannak akik tévesen azt hiszik, hogy János az evangéliuma 5. fejezetének elején is egy Peszách ünnepére utalt. Amennyiben arra akart volna célozni, értelemszerűen meg is nevezte volna azt konkrétan, mint ahogy azt az említett három esetben tette.

Jézus megkeresztelkedése és a kereszthalála között nem telt el három év, hanem csupán 2 év és 9 hónap.



[18.]
Ma nagypéntek van a keresztény tradíciók értelmében, amely naphoz ezek a názáreti Jézus keresztre feszítését utalták. A bibliafordításokban Máté (27,62), Márk (15,42) és Lukács (23,54) úgy szólnak erről a napról, hogy az szombat előtti nap volt. János evangéliumában már a pénteki nap szerepel, pedig azokban az időkben a zsidók számokkal jelölték a hét napjait. A 7. nap volt a pihenőnap, amit a korábbiakban még nem neveztek Sabbath-nak, ellenben az újhold (Ros Chodes) napjára, telihold (járéách málé) napjára és ünnepnapokra alkalmazták a Sabbath kifejezést. A következő idézet jól szemlélteti, hogy a Sabbath (szombat) szót a zsidók az Ószövetségben se a mi általunk megszokott szombati napra használták:

"Mózes III. könyve, 16. fejezet
29. és legyen nektek örök törvényül: a hetedik hónapban, a hónap tizedikén sanyargassátok magatokat, semmi semmi munkát ne végezzetek, a benszülött és az idegen, aki tartózkodik köztetek.
30. Mert ezen a napon szerez engesztelést érettetek, hogy megtisztítson benneteket; minden vétkeitektől megtisztultok az Örökkévaló színe előtt.
31. Szombatok szombatja legyen az nektek, sanyargassátok magatokat; örök törvény ez."
[71]

A héber naptár hetedik hónapjának tizedik napja minden évben más napra esik (2009.09.28-án, hétfőn volt; 2010.09.18-án, szombaton volt; 2011.09.29-én, csütörtökön volt; 2012.09.26-án, szerdán volt, etc.), tehát egyáltalán nem számít kritériumnak, hogy a mi fogalmaink szerinti szombat legyen. Amennyiben a mai értelemben vett pénteki napon feszíttették volna keresztre Jézust, abban az esetben egyértelműen meg tudták volna már az idők folyamán pontosan határozni annak időpontját, hiszen aznap volt Peszách ünnep előkészületi napja is. Ez logikus módon nem lehetett érdeke se az Újszövetség megalkotóinak, se a bibliafordítóknak és legkevésbé a keresztény egyházaknak... Jézust egy mai naptári rendszer szerinti vasárnapon ölették meg, és nem azért szedették le még aznap a keresztről, mert másnap Peszách volt (János 19,31), hanem eleve tiltotta az Ószövetség az akasztott embert éjjelre fennhagyni a kivégzőeszközön:

"Ha valakit halálra ítélnek a vétkéért, és kivégzik, ha fára akasztod, ne maradjon hotteste éjjelre a fán. Temesd el még aznap, mert átkozott Isten előtt az akasztott ember. Ne tedd tisztátalanná földedet, amelyet Isten, az Úr ad neked örökségül!" (Mózes V. 21,22-23)

Ezekre kizárólagosan csak azért tértem ki, mert a valóságban Jézust nem egy pénteki napon feszíttették keresztre. Az elmúlt hosszú évszázadok alatt számos próbálkozás volt Jézus kínhalála napjának a meghatározására is, de mivel ezek hogy úgy mondjam a misztérium védelme érdekében életre hívott dezinformációkra bazíroztak, ebből adódóan sikertelenségre voltak ítélve.

Mint ahogy azt már a korábbi bejegyzésekben olvashattuk, Jézus bűntelen világrajövetelére, majdan pedig egy megfelelő, Peszách-kor realizálódó égi konstelláció létrejöttekor "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) véresáldozat gyanánti kínhalálára tudatosan készült a Szanhedrin, mivelhogy

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Ahogy Pál is írta, "magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal" kellett "megtisztítsák" annak érdekében, hogy úgymond bűnbocsánatot nyerhessenek "az első szövetség alatt elkövetett bűnök" miatt az Ezsdrás által i.e. 450 környékén megalkotott és i.e. 445-ben életre hívott ószövetségi vallási hagyományok értelmében.

A názáreti Jézunak tehát nem a későbbi emberiség által elkövetett bűnök váltságáért kellett az életét adja, hanem kizárólagosan az addig, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök" miatt, mint ahogy arról Pál, a korábbi Saul rabbi is szemléletesen és félremagyarázhatatlanul beszámolt.

Jézus maga is tisztában volt a közelgő végzetével, hiszen az alábiakat mondta Máté szerint:

"Tudjátok, hogy két nap múlva lesz a páska ünnepe, és az Emberfia átadatik, hogy megfeszítsék." (Máté 26,2)

A Magyar Katolikus Lexikonban olvasható alábbi mondat:

"A Legenda Aurea állítja, hogy a Háromkirályokat vezérlő csillagban a Kis Jézus kereszttel, fején töviskoronával tűnt föl, mintegy utalva az Ecce Homo eljövendő nagypénteki királyságára (Rogier van der Weyden képén: Berli, Áll. Múz. 15. sz.)."

Bild
József Jézussal (kezében kereszt), szentkép

Ezen idézet a Háromkirályokat (Mars, Szaturnusz és Uránusz planétákat) vezérlő betlehemi csillagot (lásd a 13. bejegyzést!) jogosan hozza kapcsolatba Jézus kereszthalálával, ugyanis a Jézus születését szignáló Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek együttállása, ami a bűntelenség zálogaként volt nyilvántartva, közel 33 év múlva egy olyan kozmikus keresztté alakult a zodiákusban, aminek kialakításában még a másik két negatív hatásúnak tartott bolygó, a Neptunusz és a Plútó is részt vettek a Peszách ünnep előkészületi napján:

Jézus keresztre feszítése
25.04.01. 22:19 UT +2.00 Jeruzsálem, vasárnap (3785. Nisan 14/15. - Peszách ünnepe!)
Nap-Mars-Szaturnusz konjunkció:9,8°/10,8°/4°Kos; -Hold oppozíció:9,8°Mérleg; -Uránusz quadrat:9,7°Rák; -Neptunusz-Plútó oppozíció:12,9°/9°Bak (6,8°/8,9°)

Jézus keresztre feszítését az alkímiai háttérrel rendelkező alkotások egy szabályos, vagy T-keresztre feltekeredett, illetve felszögezett kígyóvál ábrázolják, ami abból ered, hogy a születését szignáló kozmikus kígyó (Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció) kínhalálakor egy T-keresztet alkotott a zodiákusban:

Bild

Bild
St. Goar, Evangélikus templom

Máté (27,45-52), Márk (15,33-35) és Lukács (23,44-46) elmondása szerint déltől három óráig "sötétség lett az egész földön". Mivel Peszách ünnep előkészületi napja volt, ami minden esetben teliholdkor van, ezért teljes napfogyatkozás esete szóba se jöhet. Többek között Johann Joseph Ignaz von Döllinger (1799 - 1890) teológus professzor, a müncheni egyetem egykori rektora inkompetens módon mégis összepárosította a zsidók Peszách ünnepét (Nisan 15.) a teljes napfogyatkozással [69]... Phlegon által prezentált alaptalan kommentárt Sextus Julius Africanus (160 - 240) keresztény krónikás is határozottan elutasította. Az említett sötétség kizárólagosan "szellemi sötétség" lehetett csak, ami Jeruzsálemben délben érhette el a csúcspontját, amikor a kozmikus kereszt egyik ága, a Nap-Mars-Szaturnusz konjunkció az "ég csúcsához", a Zenithez (M.C.) ért. Jelen esetben ezt az együttállást máshogy kell elbírálni, mivel egy kozmikus kereszt egyik ágát képezte.

Amennyiben kizárólagosan csak a Schemhamphoras kozmikus forrását vennénk itt figyelembe, akkor csak egy T-kereszttel lenne dolgunk, de ebben az esetben ezt a T-keresztet a Neptunusz és Plútó planéták egy szabályos keresztre egészítették ki. Hogy ismerhették-e akkoriban ezeket, azt igazolni nem lehet, de ennek ellenére mégis részt vettek akkor a konstelláció kialakításában. Szinte biztosra vehető Pál alábbi sorai alapján, hogy legalább a Neptunusz jelenlétével tisztában lehettek, amire egyes forrásokban [23] is utalás található:

"Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál
Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett."
(A zsidókhoz írt levél 9,11-12)

Biztosan állíthatom, hogy Jézus nem egy pénteki napon lett keresztre feszíttettve a Szanhedrin követelésére (Máté 27,15-25; Márk 15,6-15; Lukács 23,18-25; János 18,38-40; 19,4-16) Poncius Pilatus által, aki bűntelennek találta Jézust (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) és ezért jelképesen mosta kezeit, mégis jóvá hagyta külső nyomásra a 32. életévét betöltött és a 33-ban járt Jézus kivégzést i.sz. 25 április elsején vasárnap, a Peszách ünnep előkészületi napján. A Katolikus Egyház története III. kötetének 42. oldalán Szántó Konrád a Babiloni Talmudból vett idézetekre hivatkozva írja, hogy Jézus a 33. életévében távozott az élők sorából.

Az általam prezentát egyetlen valódi és helyes megoldást természetesen lehet tagadni, vagy kételkedni benne, de ez mit sem változtat a tényeken, mivel nem lehet más Jézus élete kozmikus misztériumának a megfejtése...

Akinek az érdeklődését sikerült felcsigázzam a kozmikus misztériumok iránt és szeretné kifejteni saját meglátásait is, azt szeretettel várom az általam létrehozott Vallás-Filozófia-Ezotéria Fórumon.

Befejezésnek az alábbi találó és megszívlelendő idézetett választottam, ami a hamburgi planetárium igazgatójától, Thomas W. Kraupe professzortól származik:

"Az asztronómia egymaga nem tudja megoldani a karácsonyi csillag (*betlehemi csillag) rejtélyét." (saját fordítás)



[19.]
Jézus kínhalálának nem csak az általam felfedezett tényleges időpontja esik április elsejére (i.sz. 25.04.01-re), de a néphagyományok szerint is Júdás április elsején, azaz Jézus keresztre feszítésének napján lett öngyilkos (Mt 27,3-5; Csel 1,17-18) [73].

Mint ahogy már utaltam rá, Pál a zsidókhoz írt levélében azt hangsúlyozta, hogy

"Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál
Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett."
(9,11-12)

Mit szándékozott ezzel állítani Pál?

Egyszerűn csak azt, hogy ismerte a Jézus i.sz. 25.04.01-én történt keresztre feszítésekor kialakult kozmikus keresztet ("sátrat") és természetesen az Ezsdrás révén megalkotott és életre hívott ószövetségi misztérium alapkövét, egy bizonyos felépítésű kozmikus kereresztnek ("sátornak") a zodiákusban történt korábbi kialakulásait is, amelyekhez Ezsdrás a Tórában Ábrahám emberáldozat kísérletét (-1810.02.23.), a sínai szövetségkötést (-1335.10.16.) utalta, és természetesen egy ugyanilyen kozmikus kereszt i.e. 451-ben (-450.05.18.) történt kialakulása motiválta őt a Tóra (görögül Pentateuchus) megalkotására is, amit népével i.e. 445. év (?) hetedik hónapjának (tisri) elsején (Nehemias 8,2), azaz a polgári újév napján ismertetett meg, illetve fogadtatott el velük alkotmány gyanánt, ami napjainkban ist ugyanazt a szerepet tölti be Izraelben, ahol az egyház és az állam nincsen különválasztva. A Tóra létrehozatala után ilyen kozmikus kereszt i.sz. 364.01.20-án jött létre következőleg, aminek ismeretében I. Konstantin (272 - 337) római császár testvérének fia, Flavius Claudius Julianus (331 - 363) császár rövid uralkodása végén arra a következtetésre jutott, hogy a zsidóknak vissza kell térniük Palesztinába és Jeruzsálemben fel kell építsék a lerombolt Templomukat. A császár felhívására a zsidók a szélrózsa minden irányából tömegesen és határtalan nagy lelkesedéssel érkeztek Jeruzsálembe, eleget téve a római uralkodónak annak reményében, hogy az áhított messianisztikus korszak köszöntött rájuk, ami a megváltásukat (geula) kellene majdan eredményezze a messianisztikus célok megvalósulása által. A nők, hogy hozzájárulhassanak ezen messianisztikus igyekezet megvalósításához, ékszereiktől is megváltak a cél érdekében. Az alapkőletétel egy bizonyos naphoz volt időzítve, amit már előre dezignáltak. Azonban ezen a napon egy félelmetes földrendés történt, ami tűzvésszel és hatalmas szélviharral is párosult [5]. A bizar fantáziával megáldott Nazianzi Szent Gergely (329 - 390) teológus feltétlenül tisztában lehetett azzal, hogy a jeruzsálemi Templom alapkőletételét éppen az i.sz. 364.01.20-án létrejött kozmikus kereszt napjára ütemezték be, és az akkori természeti katasztrófát ezért egy "fényes kereszt" megjelenésével hozta kapcsolatba, ami az égen volt úgymond látható. Mi több, a keresztény teológus szerint a zsidók ruháin kitörölhetetlen és eltávolíthatatlan keresztek váltak láthatóvá... Az i.sz. 364-ben lefolytatott Leodicea-i zsinat megtiltotta a túlnyomó részben zsidókból álló kereszténység számára a szombati napnak ünnepkénti és munkaszüneti nap gyanánti alkalmazását, ami szerintem azért történt, mert Ezsdrást a Tóra megalkotására ösztönző i.e. 451.05.18-án létrejövő kozmikus kereszt egy szombati napon realizálódott és mint már ismeretes, Jézus valójában vasárnap halt kínhalált i.sz.25.04.01-én.
Az Ószövetségben hívők a legnagyobb megváltásnak az exodust megelőzve a Purimot (ami egyértelműen az i.e. 451.05.18-án létrejött kozmikus kereszthez kötődik) tekintik valójában, és az elképzelések szerint a messianisztikus időkben illetve azt követően se fog ennek megünneplése megszünni annak ellenére sem, hogy a tervek szerint akkoriban az eddigi ünnepek el lesznek törölve [43]:

"Ezért mondják Bölcseink, hogy a Messiás eljövetelekor minden ünnep megszűnik – az egy Purim kivételével, amely örökké fennmarad." (forrás)

Az említett keresztfajta további kialakulásaira itt nem térnék ki, viszont azt megemlíteném, hogy az ószövetségi misztérium a csúcspontját és egyben végkifejlettjét az 1999.08.11-én létrejött és teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt kialakulásával érte el, amely napon látta meg a napvilágot az Ezsdrás által megalapozott és létrehozott Ószövetség Messiása, akinek fellépése a közeljövőben várható, és akit a meglátásom szerint "Jézus második eljöveteleként" fog elfogadtatni a Pál-féle kereszténység.

1999.08.11-től időben visszafelé haladva az elmúlt ∼4000 év alatt összesen 14 azonos struktúrájú keresztet találtam az 1999.08.11-i keresztet is beleértve.

Megemlíteném még azt, hogy Pál (korábban Saul) Jézus követőinek és a jeruzsálemi egyháznak kíméletlen üldözője volt és az első keresztény vértanunak, Istvánnak a megkövezésével is egyetértett:

"És Saul helyeselte meggyilkolását.
Azon a napon nagy üldözés tört ki a jeruzsálemi egyház ellen. Az apostolok kivételével mindnyájan elszéledtek Júdea és Szamaria tájékára. Istvánnak az istenfélő emberek megadták a végtisztességet, s nagyon megsiratták. Saul ellenben csakúgy tajtékzott az egyház ellen, sorra járta a házakat, elhurcolta a férfiakat és nőket, és börtönbe vetette őket."
(Apostolik cselekedetei 8,1-3)

"Saul még mindig lihegett a dühtől, és halállal fenyegette az Úr tanítványait. Elment a főpaphoz, s arra kérte, adjon neki ajánlólevelet a damaszkuszi zsinagógához, hogy ha talál ott embereket, férfiakat vagy nőket, akik ezt az utat követik, megkötözve Jeruzsálembe hurcolhassa őket." (Apostolik cselekedetei 9,1-2)

Pál írja a Rómaiakhoz írt levelében:

"nem tudjátok, hogy mi, akik a Krisztus Jézusba kereszteltettünk, az ő halálába kereszteltettünk?" (6,3)

A keresztény keresztelkedési szertartás lényege voltaképpen a Jézus halálakor megvalósult kozmikus kereszt jelének felvétele, a homlok kereszttel történő megjelölése által. Ez nem Pálék találmánya volt, hanem az Ószövetségből vették át ezt a hagyományt:

"Izrael Istenének dicsősége a kerubokról, ahol volt, a templom küszöbéhez szállt. Ekkor a fehér ruhába öltözött férfit hívta, akinek íróeszközök voltak az oldalán, és így szólt hozzá: "Járd be a várost, járd be egész Jeruzsálemet, és jelöld meg kereszttel azoknak az embereknek a homlokát, akik siránkoztak és bánkódtak a szörnyűségek miatt, amelyeket művelnek benne." A többieknek meg ezt mondta a fülem hallatára: "Menjetek utána, járjátok be a várost és pusztítsátok! Ne nézzetek rá irgalommal és ne könyörüljetek rajta! Öreget, ifjút, szüzet, gyereket és asszonyt egyaránt öljetek meg, és irtsatok ki mindenkit! Akinek azonban kereszt van a homlokán, azt ne bántsátok! Szentélyemmel kezdjétek!" Megkezdték tehát a véneken, akik a templom előtt voltak.
És így szólt hozzájuk: "Tegyétek tisztátalanná a templomot, töltsétek meg halottakkal az udvarokat, induljatok!" Azok elindultak, bejárták a várost és pusztítottak."
(Ezékiel 9,3-7)

"A kereszt igéje Isten hatalma. Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje" (A korinthusiakhoz írt levél 1,18).

A keresztény beavatás szentségei (keresztség, bérmálás, bűnbánat és utolsó kenet) egyaránt Jézus kereszthalálakor jelenlévő kozmikus kereszt szellemi hatásával ("Szentlélek") kapcsolatosak.

Az ószövetségi írástudók azt állították Jézusról, hogy benne Belzebub lakozott (Máté 9,32-34; 12,22-28; Márk 3,22-30; Lukács 11,14-20), mivelhogy számukra Isten jele egyértelműen a kereszt volt, ezzel szemben Jézus a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállása miatt úgymond "bűntelenül" jött a világra. A keresztény felfogás szerint Jézus a kereszthalálakor magára vette a "rossz egész terhét", a világ bűneit:

"Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét!" (János 1,29)

A Pál-féle kereszténység az emberiség megváltását nem a Jézusnak tulajdonítható helyes etikai tanításokban és azok általános elfogadásában és betartásában jelöli meg, hanem "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) megvalósult kereszthalálában (A rómaiakhoz írt levél 3,23-26; A galatákhoz írt levél 3,13-14; Az efezusiakhoz írt levél 1,7; A kolosséiakhoz írt levél 1,13-14; Péter I. 1,17-19). Pál magyarázatának értelmében erre azért volt feltétlenül szükség, mert "az első szövetség sem léphetett életbe vér nélkül" (A zsidókhoz írt levél 9,18), és a "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22). Jézus tehát egy páskabárány szerepét kellett betöltse (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) a tulajdonképpen véres áldozatnak szánt keresztre feszítése alkalmából, amit a Peszách ünnep előkészületi napjára időzítettek (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14). Ezen a napon a zsidó vallási szokások szerint évről évre egy hibátlan páskabárányt (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak, az Ezsdrás által valóságos történelmi tényként feltüntetett Exodusra emlékezve.



[20.]
Két egymástól homlokegyenest eltérő vélemény az általam prezentált teóriával kapcsolatosan:

Lévai Júlia: A betlehemi csillag
Egy Magyarországon született, asztrológiában is jártas német mitológiakutató, Klaus Matefi egy másfajta elméletet állított fel. Szerinte ugyanis a betlehemi csillag nem egyetlen, elkülönülő és megfigyelhető jelenség volt, hanem ezt több bolygó különféle együttállásának képe határozta meg. A Názáreti Jézus születésekor e szerint együtt állt a Nap, a Hold, a Mars, a Szaturnusz és az Uránusz. Ezeknek az akkori és a Zodiákusban (állatöv) észlelhető, korábbi együttállásai határoztak meg egy kiszerkeszthető nyolcágú csillagot, vagyis ha nyolc korábbi ilyen égitest-csoportosulás helyeit ismerjük, és ezeket időrendi sorrendben összekötjük, akkor ennek a végeredménye egy közel szabályos nyolcágú csillag lesz.
Meggyőződése szerint az újszövetségi Názáreti Jézus története egy kozmikus misztériumot rejt magában. Ez azonban meglehetősen messze áll a tudományosságtól.

Viola Zoltán: Léttudomány
Na már most Klaus Matefi magyarázata rendkívül valószínű, mindenesetre ez az a magyarázat, amit az eddig hallottak közül én egyelőre a leghihetőbbnek és leglogikusabbnak tartok. Jó lesz emlékeztetnem rá mindenkit ismételten, hogy ez nem azt jelenti, hogy ő az asztrológiának csinálna reklámot, aminthogy én sem: ő ért az asztrológiához, de nem hisz benne! Ért hozzá, emiatt ki tudja számolni, hogy a régen élt emberek miben hittek. Az asztrológia nem tudomány, hanem áltudomány; az ellenben történelmi tény, hogy a régi emberek hittek az asztrológiában, márpedig a régi hiedelmek kutatását mitológiakutatásnak nevezik, és ez már igenis tudomány! Klaus Matefi elmélete tudományos módszerekkel ellenőrizhető, verifikálható és falszifikálható, emiatt teljes mértékben kiállja a tudományosság kritériumait. Mindezideig épp hogy ez a legtudományosabb elmélet, amivel találkoztam a betlehemi csillaggal kapcsolatban.


Döntse el maga a kedves olvasó, hogy kinek lehet itt valójában igaza...



[21]
Jézus és a kígyó

Hogy a cím két szereplőjének egymáshoz való viszonyát, elválaszthatatlan kapcsolatát megérthesse bárki, ahhoz elkerülhetetlen Jézus születése idejének korrekt meghatározása és magának a bibliai kígyó rejtett jelentésének az ismerete. Aki az utóbbiban egy földi hüllőt gyanít, az máris tévúton jár.
Azt hiszem, hogy Ferenc pápa (1936 -) a 2016.03.15-én tartott, „Jézus szeretetből megsemmisül és legyőzi a kígyót” szónoklatát feltétlenül érdemes gorcső alá venni:

„A kígyó a pusztító hatalom jelképe, de egyúttal a megváltás titokzatos szimbóluma is”
„Értünk bűnné lett, mint gyógyító kígyó mentett meg bennünket
„A kígyó a bűn jelképe, a kígyó öl. De a kígyó másfelől megment. És ez Krisztus titka. Pál, amikor erről a titokról beszél, azt mondja, hogy Krisztus kiüresítette önmagát, megalázta magát, semmivé lett, csak hogy megmentsen bennünket. De még ennél is erősebb ez a kifejezés: „Értünk bűnné lett”. Az előző képet használva, így lehetne mondani: értünk kígyóvá lett. Ez a prófétai üzenete a mai olvasmányoknak. Az Emberfia, mint kígyó, bűnné lett és felemeltetett, hogy ezáltal üdvözítsen bennünket” – állapította meg a pápa.”


Nem kevesebbet állít itt Ferenc pápa, mint azt, hogy Jézus kígyóként bűnné változott és ez által mentett meg bennünket... Esetleg felmerülhetne bárkiben, hogy az akkor már 80. életévében járó katolikus egyházfő az előrehaladott korából adódóan nem tudta már, hogy mit beszél? Természetesen szó sincsen erről, sőt meggyőződéssel állíthatom, hogy a jezsuita rendi pápa teljes mértékig tisztában van hite kozmikus misztériumával, amit feltárni képtelenség az ősi asztrológia figyelmen kívül hagyása esetén. Akár azt is kijelenthetem, hogy azok, akik az asztrológia tudománytalan mivoltára hivatkozva utasítják el Jézus élete kozmikus misztériumának feltárását, azok hitvédelmi okokból teszik azt. Ennek kutatása nem tudománytalan, hanem mitológiakutatás.

Mint tudjuk, Jézus egy hús-vér halandó volt, aki a júdeai Betlehemben született (Máté 2,1) és a 33. életévében pedig Jeruzsálemben halt kínhalált az „első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért” (A zsidókhoz írt levél 9,15) a Peszách ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14) páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt, véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14), ugyanis „törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat” (A zsidókhoz írt levél 9,22). A közelgő keresztre feszítésével Jézus maga is tisztában volt:

„Tudjátok, hogy két nap múlva lesz a páska ünnepe, és az Emberfia átadatik, hogy megfeszítsék.” (Máté 26,2)

Jézus a Máté evangéliuma szerint már előre közölte tanítványaival az Olajfák-hegyén, hogy keresztre fogják őt feszíteni a Peszách ünnep előkészületi napján, azaz másnap, mivelhogy Pászka ünnepe (Peszách) alkalmából a zsidók egy hibátlan páskabárányt (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak évről évre, az Ezsdrás által i.e. 445-re megalkotott Tórában olvasható történelmi tényként feltüntetett exodusra (egyiptomi kivonulásra) emlékezve.

De milyen alapon lehetett Jézus ezzel már az elfogatása előtt tisztában?

Pál megadása szerint Jézus keresztre feszítésekor Krisztus (JHVH) egy „nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg” ami „nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való” volt és „a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal” kellett megtísztítsák a hagyományok szerint, mint az átlagos, mennyei dolgok nélküli Peszách ünnepek alkalmával:

„Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál - Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett.” (A zsidókhoz írt levél 9,11-12)
„Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét.” (A zsidókhoz írt levél 9,15)
„A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal.” (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Az eddig leírtakból az alábbi következtetéseket tudjuk levonni:

- Jézus tudta, hogy keresztre lesz feszítve a Peszách ünnep előkészületi napján
- Ez a Peszách egy különleges, rendhagyó ünnep volt, mivelhogy Krisztus (JHVH) egy „nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való” volt
- Az előbb taglalt okok miatt nem egy hagyományos, bakok és bikák vérével bemutatott véresáldozatot akartak bemutatni az érdekeltek, hanem egy ezeknél különb áldozatot, egy emberáldozatot, aminek a szenvedő alanyául a Názáretben született Jézust szemelték ki.

Felmerül a jogos kérdés, hogy a Szanhedrinnek ez a döntése egy akkori ötlet volt-e vajon, vagy pedig erre az emberáldozat bemutatására már jóval korábban is készültek?

Erre csak akkor kaphatunk választ, amennyiben a kanonizált Újszövetségből szándékosan kihagyott Jakab-féle ősevangéliumot (protoevangéliumot ) tanulmányozzuk át tüzetesebben, amelyben Mária életével ismerkedhetünk meg. Itt most csak az ide elkerülhetetlenül fontos részekre térnék ki. Amikor Mária egy éves lett, édesapja Joákim ünnepi lakomára hívta meg a papokat, írástudókat, véneket és a népből sokakat. Ennek alkalmából a főpap és a pap áldást mondott a gyermekre, amiben Máriának az örökre szóló isteni elhivatottságára hívták fel a figyelmet:

„Joákim odavitte a leánykát a papokhoz, és a papok megáldották őt mondván: „Atyáinknak Istene áldja meg ezt a leánykát és adjon neki egy nevet, amit örökké emleget minden nemzedék.” - És az egész nép mondta: „Úgy legyen, úgy legyen, Amen!” - Joákim odavitte a leánykát a főpapokhoz, megáldották őt mondván: „Dicsőséges Isten áldja meg ezt a leánykát, és adjon neki vég nélküli (örökké tartó) áldást.”” (saját fordítás) [1]

Mária édesanyja, Anna fogadalmat tett, hogy születendő gyermekét JHVH szolgálatába fogja állítani, ezért amikor Mária 3 éves lett, elvitték a jeruzsálemi Templomba, ahol Zakariás pap az alábbi szavakkal fogadta a leánykát:

„Az Úristen naggyá tette nevedet a Föld minden nemzedéke között: az utolsó napokban nyilvánvalóvá teszi benned az Úristen, Izrael fiainak megváltását.” (saját fordítás) [2]

Zakariás pap (Erzsébet férje) már ekkor jelezte, hogy Mária lesz Izrael megváltójának az édesanyja. A kislány három éves korától a jeruzsálemi templomban nevelkedett, Zakariás védőszárnyai alatt:

„Későbbi hagyomány, hogy Zakariás nevelése alatt, a jeruzsálemi templomban nőtt fel, mert Istennek volt szentelve.” [3]

Ebből a három rövid idézetből jól kitűnik, hogy Máriát már kisgyermekként kijelölték valamilyen oknál fogva a jeruzsálemi Templom beavatott papjai arra, hogy Jézust majdan világrahozatalára. Ezt egyesek azzal magyarázzák, hogy a skolasztika alapítójaként, atyjaként tisztelt Canterburyi Szent Anzelm (1033 - 1109) állítása értelmében Máriára a születésekor rászállt a Szentlélek [4]. Máriát ezért tartották tehát alkalmasnak arra, hogy a bűntelen Jézust, a majdani hibátlan páskabárányt a világra hozza, csakhogy Jézusnak is egy bizonyos napon kellett ehhez megszületnie... Ennek a részleteibe itt nem szándékozom belemenni, akit viszont érdekel, az megtalálja a készülőben lévő négykötetes könyvem „Jézus születése és kereszthalála” fejezetében.

Most visszakanyarodnék a Ferenc pápa által kinyilatkoztatott sorokhoz. A Názáreti Jézus i.e. 8.02.10-én született, amikor a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) kozmikus forrásait felépítő Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek együttálltak az „ég csúcsán” (MC - Medium Coeli) Betlehem felett. Az itt említett öt égitestet a Genézis kígyója (Mózes I. 3,1-24), az uroborosz szimbolizálja, amit farkába harapó kígyóként, vagy sárkányként ábrázolnak.

Jézus születésekor együttállt égitestek a Földről nézve az „erőtlen” kígyó szerepét töltötték be, ugyanis a negatív szellemi hatásúnak tartott Mars, Szaturnusz és Uránusz planéták a Nap mögött tartózkodva nem tudták hatásaikat a Földre nézve kifejteni. Ezt az „erőtlen” kígyót Károlyi Gáspár (1529 - 1592) a bibliafordításában a „kígyó magvának” illetve „gyökerenek” nevezi:

„Ne örvendezz te Filiszteusoknak egész országa, hogy annak veszszeje megromlott a` ki téged ver vala: mert a` kígyónak magvából basiliskus származik, és annak magva lészen tüzes szárnyas sárkány!” [5]

A Jézus születésekor jelenlévő „erőtlen” kígyó, ami által bűntelen lelki adottságokkal felruházva jöhetett úgymond a világra, közel 33 év elteltével, i.sz. 25.04.01-én egy „T” keresztté alakulva már negatív szellemi hatás forrásaként könyvelhető el az ősi asztrológia szabályainak értelmében. A kereszt többek közt a bűnnek és a halálnak a jelképe a keresztény hitvilágban, az ősi asztrológia szabályzói értelmében pedig negatív szellemi hatásúnak számít. Jézus keresztre feszítésekor a JÓ meghalt a kereszten, amit az alkímiai háttérrel bíró alkotások egy szabályos, vagy „T” keresztre feltekeredett, illetve felszögezett kígyóként ábrázoltak.

Jézus születésének és keresztre feszítésének konstellációja egyaránt a Schemhamphoras kozmikus forrásának számít a Babilonból származó kabbalah értelmében.
Amennyiben a szintén negatív szellemi hatásúnak tartott Neptunusz és Plútó planétákat is figyelembe vennénk, úgy tényleg elmondható lenne, hogy magára vette Jézus a világ összes bűnét kereszthalála alkalmából...

Jézus nem egy pénteki napon, hanem vasárnap halt kínhalált. Ehhez tudni kell azt, hogy akkoriban a zsidók számokkal jelölték a hét napjait. A 7. nap volt a pihenőnap, amit még nem neveztek Sábát-nak, viszont az újhold (ros chódes), telihold (járéách málé) napjára és ünnepnapokra alkalmazták a Sábát kifejezést.
A néphagyományok Iskarióti Júdás öngyilkosságát (Máté 27,3-5) szintén április elsejére, azaz az általam prezentált Jézus keresztre feszítésének napjára teszik [6][7].

Befejezés gyanánt megemlíteném, hogy az ókor embere hitt az asztrológiában, az uralkodók többsége asztrológus tanácsadókkal rendelkeztek, a Szanhedrin tagjai pedig kötelesek voltak mágiát, jövendőmondást, fizikát, matematikát, nyelveket és asztrológiát is tanulni.[8][9][10][11][12][13]

[1] Karl Friedrich Borberg (*Professor): Die apokryphischen Evangelien und Apostolgeschichten, Erste Hälfte (Stuttgart, 1840), S. 30
[2] Karl Friedrich Borberg (*Professor): Die apokryphischen Evangelien und Apostolgeschichten, Erste Hälfte (Stuttgart, 1840), S. 32-33
[3] KISBOLDOGASSZONY - MÁRIA SZÜLETÉSE
[4] Franz Joseph Schermer: Sämmtliche Werke des Antonio Bieira (aus der Gesellschaft Jesu), Siebenter Band (Regensburg, 1858), S. 100
[5] Károlyi Gáspár: Szent Biblia - Ésaiás XIV. rész 29 (Kőszeg, 1840)
[6] Újváry Zoltán: Népszokások és népköltészet - Válogatott tanulmányok (Debrecen, 1980) - (474. old.)
[7] Toeppen Max: Geschichte Masurens. Ein Beitrag zur preußischen Landes- und Kulturgeschichte (Danzig, 1870) - (506-507. old.)
[8] Newton Brown: Newton: Encyclopedia of Religious Knowledge (Brattleboro, 1844) - (1048. old.)
[9] Emanuel Deutsch: Der Talmud (Berlin, 1869) - (27. old.)
[10] Encyclopaedia Britannica - Vol. XVIII. (Edinburgh, 1823) - (493. old.)
[11] George Robert Gleig: The History of the Bible - Vol. II. (New York, 1831) - (171. old.)
[12] John Lightfoot: The Whole Works of the Rev. John Lightfoot, D. D. - Volume IX.: The Temple-Service: and the Prospect of the Temple (London, 1823) - (338. old.)
[13] John Wilkes: Encyclopaedia Londinensis; or Universal Dictionary of Arts, Sciences, and Literature XXII. (London, 1827) - (649. old.)

A feltüntetett forrásokhoz tartozó utalások ITT megtalálhatók.



[22.]
A Názáreti Jézus élete megkérdőjelezhetetlenül egy kozmikus misztériummal párosult, ugyanis születésekor, i.e. 8.02.10-én a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttálltak a zodiákusban, aminek a "bűntelen" születési adottságát köszönhette éppúgy, mint a korábbiakban Hom, Zoroaster (Zarathustra) és Mithrász is. Mithrász születésekor szintén jelen voltak ugyanazok a "napkeleti bölcsek", melyek közel 270 év elteltével Jézus születésekor is "aszisztáltak". A betlehemi csillag és a "napkeleti bölcsek" mibenlétének egyetlen helyes és megcáfolhatatlan magyarázatát ITT lehet behatóbban megismerni és tanulmányozni.

Nem csak Jézus születése, hanem az i.sz. 25.04.01-én történt kereszthalála is a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) egyik kozmikus forrásának kialakulásával esett egybe a Szanhedrin jóvoltából.



[23.]
Az Újszövetségben hívők számára a mai nap ismét egy alkalom és lehetőség, hogy a Názáreti Jézus tényleges születésnapján, azaz február 10-én megemlékezzenek a 33. életévében keresztre feszíttetett Megváltójukról.

Mint ismeretes, a karácsonynak valójában nincsen köze Jézus világrajöveteléhez.


Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 7. Apr 2023, 20:50

Klaus Matefi: Hibás teóriák Jézus életével kapcsolatosan


[1.]
Kezdeném ezt a témát a Budapesten 1934 január 6-án szombaton a "Függetlenség" nevű napilapban megjelent hosszú cikkel, ami Oswald Gerhardt berlini teológus professzornak a Jézus keresztre feszítésével foglalkozó új teóriáját taglalta.
Az írás szerint erre még a Népszövetség is figyelmet fordított. A vatikáni csillagvizsgáló helyesnek találta Gerhardt professzor által megadott i.sz. 30.04.07-i időpontot, ami egy pénteki napra esett. Ennek apropójából tett javaslatot a Népszövetség 1931.10.19-én az egyházak és a Népszövetség tagjai számára a jövendő húsvéti ünnepek naptári vonatkozásával kapcsolatosan. Gerhardt professzor további következtetése szerint a "betlehemi csillag" a Jupiternek és Szaturnusznak a Halak jegyében történt együttállása volt i.e. 7-ben, október közepétől december közepéig. Ezeket a megadásokat Friedrich Karl Ginzel (1850 - 1926) osztrák és Paul Viktor Neugebauer (1878 - 1940) német asztronómusok és más professzorok is ellenőrizték és helyesnek ítélték meg...

Saját megjegyzés: Nem csoda, hogy a vatikáni csillagvizsgáló helyesnek tartotta a hibásan pénteki napra kikalkulált dátumot, hiszen a misztériumok védelme ezt elvárja az érdekeltektől... Gerhardt professzornak a betlehemi csillaggal kapcsolatos ötlete ugyanolyan hibás volt, mint a Jézus keresztre feszítésének az általa vélt időpontja... Ezek ellenére a Népszövetség is foglalkozott a professzor minden alapot nélkülöző elképzeléseivel.



[2.]
Nézzük meg közelebbről az említett újságcikket:

Bild

Függetlenség - 1934.01.06. szombat:

"1934, vagy 1941?
Krisztus hét évvel „Krisztus születése előtt” született - egy tudós berlini egyetemi tanár megállapítása szerint
Az utóbbi napokban az egész világ sajtóját befutotta az az érdekes hír, hogy tulajdonképpen óriási tévedések vannak időszámításunkban és már hosszú évszázadok óta minden naptár rossz. Az egyik berlini teológiai tanár, O. Gerhardt kiszámította és bebizonyította ugyanis azt, hogy Krisztus nem a 0-ik év december 25-ik napján született, hanem már hét évvel azelőtt, még pedig annak az évnek áprilisában, ami azt jelenti egyben, hogy igazság szerint most nem 1934-et, hanem már 1941-et írunk.

A keresztrefeszítés igazi dátuma

A hetvenéves professzor, aki az erlangeni egyetemnek teológiai tiszteletbeli doktora és a németek egyik legnagyobb egyházi költőjének, Paul Gerhardtnak a leszármazottja, már évtizedek óta foglalkozik különböző biblikus dátumoknak a megállapításával.
Az első meglepő eredménye az volt, hogy helyesbítette Krisztus keresztrefeszítésének a dátumát és ez a megállapítása olyan döntő fontosságú volt, hogy nemcsak az összes felekezetek teológusai, hanem 1931-ben még a Népszövetség is foglalkozott vele, sőt Pacelli pápai nuncius ennek a berlini tudósnak korszakalkotó felfedezését még XI. Pius pápas elé is terjesztette.
A vatikáni csillagvizsgáló intézet ezután értesítette Gerhardt professzort arról, hogy a keresztrefeszítés dátumának helyesbítése tényleg helytálló.
Genfben is sokat tárgyaltak ezzel a megállapítással kapcsolatosan arról, hogy ezen az alapon egy fix napra tegyék a mostani mindig váltakozó Husvétot, A Szentszék azonban a Husvét fixirozásához csak úgy akar hozzájárulni, ha előbb meghallgatja egy külön erre a célra összehívott zsinat véleményét, mert a Husvétnak egy állandó napra való fixirozása katolikus szempontból rengeteg liturgiai változást is von maga után."

------

"A mai naptár szerint tudvalevőleg Husvét dátuma folyton váltakozik, még pedig március 22. és április 25-e között, mert úgy van megállapitva, hogy Husvét ünnepe a tavaszi holdtöltét követő első vasárnapra esik. Gerhardt ezzel szemben megállapította, hogy Krisztus keresztrefeszítésének napja pontosan a Krisztus születése utáni harmincadik évben, április hó 7-én volt.
Ennek a megállapításnak az alapján hozta a Népszövetség 1931 október 19-én azt a határozatot, hogy valamennyi egyház és népszövetségi tagállam részére előterjesztést küldött azzal a kéréssel, hogy Husvét ünnepét mindig április második vasárnapjára, vagyis április 9. és 15-e közötti időpontra tűzzék ki.

Mikor halt meg Heródes?

Ennél sokkal fontosabb azonban Gerhardtnak az a megállapítása, hogy a keresztény időszámítása hét teljes esztendővel téves.
Tudvalevően Krisztus a biblia szerint még Heródes életében született. Egykori írásokból és pénzérmékből azonban megállapítható, hogy Heródes már a Krisztus születése előtti negyedik év tavaszán meghalt.
Már ebből az egy tényből megállapítható, hogy Krisztus legalább is „Krisztus születése előtti” ötödik évben született
A második támpont az, amit Lukács evangéliumának második fejezetében találunk és amely szerint Augusztus császár közvetlenül Krisztus születése előtt az egész római birodalom területére adóösszeírást rendelt el. Egykorú eredeti okmányokból meg lehet állapítani, hogy az ilyen általános adóbevallásokat minden tizennégy esztendőben rendeltel el. Londonban, Bonnban és Berlinben még olyan okmányokat is őriznek a múzeumok, amelyek arról tanuskodnak, hogy már abban az időben is rengeteg adófellebezés volt. A berlini múzeumban például őriznek egy északegyiptomi földbirtokostól származó és az ottani proconsulhoz intézett panaszt, amely arról szól, hogy túlmagasra becsülték a vagyonát és ezen az alapon túl magasra srófolták fel az adóját. Ha már mostan az akkori ilyen okmányok dátumait figyeljük, akkor megállapíthatjuk, Augusztus császár ezt a rendeletét a Krisztus születése előtti kilencedik évben bocsátotta ki. Ebből viszont az következik, hogy Krisztusnak a mi időszámításunk előtt, tehát a Krisztus születése előtti 8. és 5. évek között kellett megszületnie.
Máté evangéliumának második fejezetében tudvalevően az áll, hogy egy csillagot láttak a napkeleti bölcsek. Gerhardt professzor kutatásainak legfontosabb eredménye az, hogy pontosan megállapította, hogy tulajdonképpen melyik csillagról is van szó. Megállapította azt, hogy a Saturnus bolygót a zsidó nép a maga védőcsillagának tekintette, Saturnus „ikertestvérét”, Jupitert viszont az igazság csillagának nevezték és a Halak csillagképe Izraelé volt és fordítva, Izrael népe ebbe a csillagképbe tartozott. (Az ókorban valóságos asztrológiai földrajz volt.)

Chiun, Izrael rejtélyes csillaga

Héber nyelven Chiun volt Saturnus neve. Ámosz próféta például szemrehányást tesz a zsidóknak, „a ti Istenetek csillagát, Chiunt vittétek körül!” Chiun csillagot tekintették a zsidók a világ teremtő csillagának. Máténak akkoriban nem is kellett közelebbről megjelölnie, hogy melyik csillagról van szó a napkeleti bölcsek eseténél, mert akkoriban mindenki úgyis tudta, hogy melyik csillagot értse.
Amikor a napkeleti bölcsek Jeruzsálembe érkeztek, rörtön aziránt érdeklődtek, hogy „hol van a zsidók most született királya, mert mi láttuk az ő csillagát felkelni”.

Saturnus, Jupiter és Halak konstellációja

A Saturnus, a Jupiter és a Halak csillagképe egy asztrológiai komplexumot alkottak és Gerhardt rendkívül komplikált számítások alapján megállapította, hogy az a konstelláció, amikor a Saturnus a Jupiterrel együtt a Halak csillagképében látható volt, a Krisztus születése előtti hetedik év áprilisának első hetében volt. Máté evangélista az írja, hogy ez a csillag haladt a napkeleti bölcsek előtt és ott állt meg az istáló felett, amelyben Krisztus megszületett. Gerhardt kiszámította azt is, hogy ezek a napkeleti bölcsek az ismert útvonalon haladtak, akkor milyen hónapokban láthatták ők maguk előtt ezt a csillagot.
Pontos számításai alapján megállapítható, hogy Krisztus születése előtti 7. évben október közepétől december 15-éig láthatták a napkeleti bölcsek ezt a csillagot útjuk alatt. Szóval ezek az adatok is bizonyítják, hogy Krisztus hét évvel korábban született, mint eddig tudtuk.
Gerhardt számításait F. K. Ginzel, P. V. Neugebauer és más ismert német egyetemi tanárok is lekontrollálták és helyesnek találták."




[3.]
Oswald Gerhardt berlini teológus professzor 1922-ben Erlangen-ben jelentette meg a "Der Stern des Messias", azaz "A Messiás csillaga" című könyvét, aminek az előlapján a könyv címe alatt az alábbi mondat olvasható:

"Das Geburts- und das Todesjahr Jesu Christi nach astronomischer Berechnung"
azaz
"Jézus Krisztus születésének és halálának éve asztronómiai számítás után" (saját fordítás)

Bárcsak olvashatta volna akkoriban a lelkes professzor a hamburgi planetárium jelenlegi igazgatójának, az asztrofizikus Thomas W. Kraupe professzornak az alábbi korrekt és intő mondatát:

"Die Astronomie allein kann das Rätsel des Weihnachtssterns nicht lösen", sagte der Planetariumsdirektor."
azaz
"Az asztronómia egymaga nem tudja megoldani a karácsonyi csillag (*betlehemi csillag) rejtélyét, mondta a planetárium igazgatója." (saját fordítás)

Mivel Oswald Gerhardt teológus professzor elegendőnek vélte akkoriban az általa ismert exoterikus (a beavatatlanok számára is hozzáférhető) ismereteket, ebből adódóan megalkotta a 140 oldalas munkáját, amire ugyan évekkel később, de bizonyos körök szorgalmasan és pozitívan reagáltak, hiszen szinte biztosra vehető, hogy többségüknek nem lehetett a célja az, hogy a bibliai misztériumok helyes megoldására valaha is úgy fény derüljön, hogy az általuk is elismerést nyerjen. Ez ami kizárt dolog...

Jézus élete egy kozmikus misztérium volt, ami a bűntelen világrajövetelekor vette kezdetét és a keresztre feszítésével érte el a csúcspontját. Számos képzőművészeti alkotáson a kis Jézust kereszttel a kezében ábrázolják, mivel azért kellett bűntelenül a világra jöjjön a Szanhedrin terve alapján, hogy 33 évesen egy megfelelő, a Peszách előkészületi napján realizálódó égi konstelláció létrejöttekor "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) véresáldozat gyanánt kínhalált haljon, ugyanis:

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

A Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) kozmikus forrásainak ismerete nélkül képtelenség bármely bibliai misztériumot helyesen feltárni. Oswald Gerhardt teológus professzor és a többi laikus próbálkozó ezért volt mindig eredménytelenségre ítélve...

Charles William Heckethorn (1826 - 1902) angol történész a "Geheime Gesellschaften, Geheimbünde und Geheimlehren" azaz "Titkos társaságok, titkos szövetségek és titkos tanok" című terjedelmes munkájának 12. oldalán olvashatjuk az alábbi néhány mondatot:

"A beavatottakat "Epopten"-nek hívta az ember, tehát olyan egyének voltak, akik a dolgokat a maguk valóságában nézték. Minden misztériumnak voltak "nagyobb" és "kisebb" titkai, egy exotérikus és egy ezotérikus tan, valamint három fokozata. Az árulás mindenhol szégyenletesnek számított, és a legsúlyosabb büntetések lettek kiróva. Ezért a felvételre jelentkezőknek a legfélelmetesebb eskükkel kellett a titoktartásra felesküdniük." (saját fordítás)

Teres Ágoston (1931 - 2007) jezsuita szerzetes, a Vatikáni Csillagvizsgáló néhai tudományos munkatársa, akivel nekem is volt szerencsém a kutatási eredményeimmel kapcsolatosan levelezni, az alábbiakat írja a "Biblia és Asztronómia" című könyvének 109. oldalán:

"Ilyen hagyományok alapján alakult ki az elképzelés, hogy a nagy Jupiter-Szaturnusz-konjunkció a Messiás csillaga. Ezt azonban egy jóhiszemű tévedésnek kell tartanunk, még akkor is, ha Krisztus tényleg egy ilyen konjunkció alatt jött a világra. A két vándorcsillag együttállása ugyanabban a jegyben időnként megismétlődik. Krisztus születése ellenben egyszeri esemény volt, tehát független minden ismétlődő csillagászati jelenségtől."



[5.]
Jézus születésével foglalkozó legismertebb teória Friedrich Johannes Kepler (1571 - 1630) német matematikus, asztronómus és asztrológus és evangélikus teológus nevéhez fűződik.

Az alapötletet ("Coniunctio Aurea") a Portugáliában született Isaac ben Judah Abarbanel (1437 - 1508) rabbitól vette át, nevezetesen a rabbi a messiási korszak kezdetét 5263-ra, azaz i.sz. 1503-ra kalkulálta ki a Szaturnusz és Jupiter bolygók konjunkcióira utalva [57], ami istenigazából egy alaptalan ötlet volt a részéről...

Ennek ellenére Kepler jónak tartotta és Jézus születési konstellációját is erre bazírozva akarta meghatározni. Végül az i.e. 7. február végén kialakult Mars-Jupiter-Szaturnusz együttállás mellett döntött, de hozzáfűzte, hogy ezen hármas együttállás eredményeként egy új csillag jött létre, amit a Máté evangéliumában szereplő napkeleti bölcsek követtek [58]. Ezt az utóbbi koncepciót az általa 1604.10.10-én észlelt új csillag (stella nova - Szupernova 1604) felbukkanása adta a számára, amit a "De Stella nova in pede Serpentarii" című, 1606-ban Prágában kiadott könyvében említ meg. Kepler elképzelése óta még számtalan hasonló hibás teóriával rukkoltak elő a feltalálni vágyó keresők, kutatók, de próbálkozásaik egyértelműen sikertelennek könyvelhetők el.

Ez persze többek között a Magyar Katolikus Lexikon készítőjét sem befolyásolta abban, hogy a betlehemi csillaggal kapcsolatosan kizárólagosan csak Kepler téves elméletére hivatkozzon...

A Jupiter-Szaturnusz konjunkciók általam összeállított listája i.e. 1500 - i.sz. 2100-ig, melyeknek valójában egyáltalán nem volt közük a zsidó messiásváráshoz.



[6.]
Egy anglikán pap, nevezetesen John Butler 1669-ben gondolt ki, majd 1675-ben prezentált egy egyéni elképzelést Jézus születésének és kereszthalálának időpntjára nézve, amiről többek között az 1921-ben, Berlinben, Wilhelm Becker fordításában, "Das Horoskop von Jesus Christus" ("Jézus Krisztus horoszkópja") címmen megjelelt 14 oldalas kiadványból is értesülhetünk.

Jézus születését a téves keresztény időszámítás kezdeti éve december 25. napjának, egy szombati napnak az éjszakájára tette, és az alábbi pozíciókat adta meg hozzá:

Nap - 2° Bak; Hold - 28°1´ Kos; Merkúr - 2°59´ Bak; Vénusz - 17°28´ Vízöntő; Mars - 6°56´ Kos; Jupiter - 8°36´ Mérleg; Szaturnusz - 12°1´ Ikrek

Felmerülhet még azokban is a jogos kérdés, akik nem eléggé jártasak az ősi asztrológia szabályzóiban, hogy mégis milyen meggondolásnál fogva gondolhatta az anglikán pap azt, hogy ezek, az általa prezentált égitestek pozíciói jelezhették volna egy bűntelen lelki adottságokkal világra jött egyén születési időpontját és azt, hogy majdan "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" a Szanhedrin keresztre fogja feszíttetni (A zsidókhoz írt levél 9,15) véresáldozatként egy páskabárány gyanánt (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) a Peszách ünnep előkészületi napján???

Egy szeriőz kutatónak, mielőtt a Jézussal kapcsolatos teóriájával a nyilvánosságra lépett, vagy lép, csupán a fenti kérdésre kellett volna, vagy kellene tudnia megnyugtató válasszal szolgálnia... De mivel fogalmuk sem volt a Schemhamphoras mibenlétéről, így természetesen semmi esélyük nem lehetett egy korrekt, helyes megoldással előrukkolni...

Annyival azért tisztában volt Butler úr, hogy Jézus körülbelül 33 éves volt akkor, amikor kínhalált kellett szenvednie a Szanhedrin jóvoltából, így az alapjaiban hibás keresztény időszámítás kezdetéhez pusztán csak hozzáadott 33 évet és kijelentette, hogy Jézus i.sz. 33.04.03-án, a Peszách ünnep előkészületi napján lehelte ki a lelkét...
Szerinte az alábbi, általa számításba vett égitestek zodiákusban történt elhelyezkedései utaltak Jézus keresztre feszítésére...:

Nap - 11°37´ Kos; Hold - 10°24´ Mérleg; Merkúr - 17°31´ Halak; Vénusz - 19°19´ Halak; Mars - 8°12´ Ikrek; Jupiter - 14°37´ Ikrek; Szaturnusz - 11°25´ Bika

Ehhez a 14 oldalas kiadványhoz a helyes megoldásra szomjas kereső potom 59,4 euróért juthat hozzá, persze csak használt állapotban...



[7.]
Konradin Ferrari d’Occhieppo (1907 - 2007) osztrák asztronómus elődeihez híven kellő ismeretek hiányában veselkedett neki Jézus születési időpontjának a feltárásához. Készpénznek vette Kepler által említett i.e. 7-ben történt Jupiter-Szaturnusz hármas konjunkciót Jézus születésével kapcsolatosan és állítása szerint ez kellett vezesse az újszülött Jézushoz a mágusokat..., viszont Jézus születését i.e. 7.01.17-re tette..., több mint 130 nappal az első Jupiter-Szaturnusz együttállást megelőzően...

Lássuk, hogy szerinte Jézus milyen csillagzat alatt jött a világra:

Nap - 25,5° Bak; Hold - 7,1° Oroszlán; Merkúr - 7,1° Vízöntő; Vénusz - 24,6° Bak; Mars -25° Szűz; Jupiter - 22,4° Vízöntő; Szaturnusz - 6,3°Halak; Uránusz - 29,9° Vízöntő; Neptunusz - 5° Skorpió; Plútó - 24,1° Mérleg

Ember legyen a talpán, aki ezekből az adatokból be tudná azt bizonyítani, hogy ez Jézus számára "bűntelen" lelki adottságot kölcsönzött, és ezekből már akkor következtetni lehetett volna arra, hogy Jézus egy páskabárány szerepét kell majdan betöltse (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) a tulajdonképpen véres áldozatnak szánt keresztre feszítése alkalmából, ami az "első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) történt a Peszách ünnep előkészületi napjára időzítve (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14), ugyanis ezen a napon a zsidó vallási szokások szerint évről évre egy hibátlan páskabárányt (Mózes II. 12,1-14; Mózes III. 23,4-5; Mózes V. 16,1-7) kellett feláldozzanak Istenüknek, JHVH-nak, az Ezsdrás által történelmi tényként feltüntetett Exodusra emlékezve.

Mivel a kínhalála valójában egy kozmikus kereszt égisze alatt zajlott le i.sz. 25.04.01-én, így már értelmezhetővé válik Pálnak az alábbi gondolata is:

A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

"A Legenda Aurea állítja, hogy a Háromkirályokat vezérlő csillagban a Kis Jézus kereszttel, fején töviskoronával tűnt föl, mintegy utalva az Ecce Homo eljövendő nagypénteki királyságára (Rogier van der Weyden képén: Berli, Áll. Múz. 15. sz.)." Magyar Katolikus Lexikon - Háromkirályok

Bild
József Jézussal (kezében kereszt), szentkép



[8.]
Mahler Ede (1857 – 1945; apja: Mahler Salamon rabbi) orientalista, természettudós, régész, asztronómus nem egy önálló elmélettel lépett elő, hanem John Butler anglikán pap hibás elképzelését tette magáévá Jézus kereszthalálának időpontjára nézve, mivelhogy i.sz. 33.04.03-a egy pénteki napra esett és a zsidó naptár szerint ekkor niszán 14-e volt, a Peszách ünnep előkészületi napja...

Ezzel a dátummal a Vatikáni Csillagvizsgáló (Specola Vaticana) néhai tudományos munkatársa, Teres Ágoston (Gustav Teres, 1931 - 2007) jezsuita szerzetes is egyetértett a Biblia és asztronómia című könyvének 209/210. oldalán, sőt még Jézus Újszövetségben taglalt feltámadásának napját is tudni vélte megadni...:

"Az adatok összehasonlítása azt mutatja, hogy 33 húsvétja mind csillagászati, mind történelmi szempontból biztosabb és megfelelőbb, mint az előbbi. Ebben az évben a teljes újhold Adar 29-én észlelhető volt, és Adar 30-án már naplemente előtt megláthatták az új holdsarlót, amikor ez még 14° magasan állt a délnyugati horizont fölött. A megfigyelési viszonyok kedvezőek voltak Jeruzsálemben 750 méter magas hegyről és a templom délnyugati falának tetejéről. Akkor a mi naptárunk szerint március 20 szombat volt Niszán 1, és a 14. nap április 3. péntek, mert március 30 napos volt. Ezen a pénteki napon következett be a teljes holdtölte, éppen azokban az órákban, amikor a keresztrefeszítés és a temetést végezték.
Ezek szerint a mi naptárunkra átszámítva 33. április 5-én vasárnap hajnalban történt Jézus feltámadása."




[9.]
A hamis prófétaként elhíresült Harold Egbert Camping (1921 - 2013) néhai amerikai rádiós prédikátor Mahler Edéhez és Teres Ágostonhoz hasonlóan John Butler anglikán pap által kieszelt i.sz 33.04.03-i dátumot tartotta helyesnek Jézus kereszthalálára vonatkozóan.

Megpróbálkozott még saját ismereteire bazírozva a keresztény elképzelések által propagált "elragadtatás" illetve a "világvége" időpontjainak meghatározásával is. Az előbbit úgy gondolta, hogy 2011.05.21-én (1, 2), a zsidó naptár szerinti 5771 ijjár 17-én (az omerszámlálás 32. napján), az utóbbi pedig 2011.10.21-én, azaz 5771 tisrí 23-án (a Szimchát Torá napján) kellett volna bekövetkezzen...

Jézus kereszthalálával kapcsolatban favorizált és propagált i.sz. 33.04.03-i dátum annyira felel meg a valóságnak, mint a Camping úr által megadott két fenti időpont...



[10.]
Dr. Michael R. Molnar amerikai fizikus, computerszakértő elképzelése szerint Jézus i.e. 6. április 17-én kellett szülessen. Aznap reggel (08:25 Bethlehem) a Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter és a Szaturnusz bolygók kb. 44°-on belül helyezkedtek el a zodiákusban, de Molnar elképzelése nem kifejezetten a hét égitest közelségére utalt.

Teóriája szerint a betlehemi csillag, ami a Messiás születését jelezte, egy égi jelenség volt a Kos jegyében (Júdea jelképe?). A Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter és a Szaturnusz bolygók i.e. 6. április 17-én 44°-on belül tartózkodtak, egyidejűleg a növekvő Hold a Jupiter előtt elvonult. Szerinte ez a csillagjósok számára abban az időben utalás kellett legyen a Bibliában is előrejelzett Messiás születésére... Egy Antióchiában (antik Szíriában) forgalomban lévő régi római pénz egy kost ábrázolt a nyolcágú betlehemi csillaggal, és ő ezáltal bizonyítottnak véli a leírtakat...



[11.]
Egy német nyelven publikált vallásos izraeli online újságban 2022.04.17-én, "Frieden zu Pessach" címmel megjelent cikk szerint a "Nagypéntek" (“Karfreitag”), azaz Jézus kereszthalála körülbelül az i.sz. 26. évre (etwa 26 n. Chr.) tehető...

Mindenesetre ez a megadott év az eddig említettekhez viszonyítva már nagyon megközelíti Jézus kínhalálának tényleges időpontját, azaz i.sz. 25.04.01-ét, amely napon a zsidó naptár szerinti Peszách ünnep előkészületi napja volt.



[12.]
Ponori Thewrewk Aurél (1921 - 2014) magyar csillagász, kronológus, szakíró, természettudós szerint Jézus i.sz. 30.04.07-ben halt kínhalált:

"Ez a nap (*Niszán 14-e) csak Kr. u. 30-ban és 33-ban esett péntekre. És ami a legérdekesebb, 33-ban - április 3-án - valóban volt (részleges) holdfogyatkozás!
Van azonban még egy adatunk Jézus halálának időpontjára nézve. Alexandriai Kelemen ui. megírja, hogy Jézus halála idejétől a jeruzsálemi templom lerombolásáig 40 év és 3 hónap telt el. Minthogy Titus katonái Kr. u. 70 nyarán foglalták el Jeruzsálem fellegvárát és a templomot, innen is kiadódik a 30. év tavasza.
Nagy valószínűséggel jelenthetjük ki tehát, hogy részben csillagászati meggondolások segítségével a bibliai adatokból kikövetkeztethető Jézus halálának napja."
(forrás: Ponori Thewrewk Aurél: Csillagok a Bibliában (1993) - 295-296. old.)

Ponori Thewrewk Aurél szerint tehát Jézus keresztre feszítését az alábbi konstelláció előzhette meg...:
i.sz. 30.04.06. 21:42 UT +2.00 Jeruzsálem Csütörtök
Nap-Hold oppozíció:14,3°Kos/Mérleg; -Plútó quadrat:18,8°Bak
------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
A keresztény felfogás szerint Jézus a kereszthalálakor magára vette a "rossz egész terhét" (forrás: [1505]), azaz a világ bűneit:

"Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét!" (János 1,29)

A keresztény megváltás alapfeltétele Jézusnak a kereszten kiontott vére:

"Megváltásunkat vére árán nyertük el." (forrás: Krisztológia)

Számos templomban és képtárban is találkozhat az ember olyan képzőművészeti alkotással, melyen a keresztre felszögezett Jézus sebeiből kihulló vért angyalok fogják fel kelyhekben; más alkotásokon a kereszt egy kis "medence" közepén áll és a kifolyó vér a kereszt alatt gyűlik össze, amiből a kereszt körül állók isznak, vagy vérében megmártóznak:

Bild
Straßdorf, Alte Kirche

Bild
Szeged, Alsóvárosi templom

Kép
Jean Bellegambe (1470 - 1535): A lelkek misztikus fürdője Jézus vérében (1526)

Jézus kiömlő vérének tisztelete valójában a kereszt szellemi hatásának, "Isten ereje" kiáradásának, a kozmikus sárkány "vérének" a tisztelete, ami ószövetségi eredetű (Ezékiel 9,3-7). A mítikus sárkányok Kínában pozitív jelentéssel bírnak, ezzel szemben a keresztény mitológiában negatív szerepet képviselnek, a bűn és a halál kozmikus forrásainak tekintik őket, de a kozmikus Krisztus (JHVH) tőlük nyeri az erejét.

Pál a Krisztus keresztjének ellenségeire hívja fel a figyelmet, mintha azok gonosz emberek lennének:

"Mert sokan élnek másképpen: akikről sokszor mondtamnektek, most pedig sírva is mondom, hogy ők a Krisztus keresztjének ellenségei; az ő végük kárhozat, hasuk az istenük, és azzal dicsekszenek, ami gyalázatuk, mert földi dolgokkal törődnek." (A filippiekhez írt levél 3,18-19)

Jézus kereszthalála valódi dátumának (25.04.01) látszólagosan ellentmond a napjainkban még érvényben lévő és elfogadott kronológia által meghatározott Poncius Pilátus júdeai helytartóságának időtartama, ugyanis ezt tévesen i.sz 26 - 36-ig datálja. Mint Nagy Heródes esetében, úgy Poncius Pilátussal kapcsolatosan is korrekcióra szorulnak a nevéhez fűződő időpontok, azért legalább 4 évvel korábban kellett elfoglalnia a Júdea római provinciában a helytartói hivatalát, amiből az következik, hogy azt i.sz. 19/22 - 29/32-ig kellett betöltse (bővebben ITT).

Amennyiben kizárólagosan a Schemhamphoras kozmikus forrásait vennénk csak figyelembe Jézus kínhalála alkalmával kialakult kozmikus kereszttel kapcsolatosan, abban az esetben egy T-kereszttel lenne dolgunk, de valójában ezt a T-keresztet a Neptunusz és Plútó planéták egy szabályos keresztre egészítették ki. Hogy ismerhették-e akkoriban ezeket, azt igazolni nem lehet, de ennek ellenére mégis részt vettek akkor a konstelláció kialakításában. Szinte biztosra vehető Pál alábbi sorai alapján, hogy legalább a Neptunusz jelenlétével tisztában lehettek (Alan Leo és Ernst Tiede is utal erre a könyvében [23]):

"Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál
Krisztus pedig, mint a jövendő javak főpapja a nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való. Nem is bakok és bikák vérével, hanem a tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök váltságot szerzett."
(A zsidókhoz írt levél 9,11-12)

"Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét." (A zsidókhoz írt levél 9,15)

"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal." (A zsidókhoz írt levél 9,22-23)

Pál a zsidókhoz írt levél 9,11-ben azt írja, hogy "Krisztus főpapi áldozata nagyobb az ószövetségi áldozatnál - nagyobb és tökéletesebb sátoron át jelent meg, amely nem emberkéz alkotása, azaz nem e világból való" volt, tehát félremagyarázhatalanul az ószövetségi illetve az újszövetségi misztérium keresztjeit hasonlította itt össze, melyek nem voltak azonos felépítésűek.

A Názáreti Jézus az ezeket a kereszteket felépítő égitestek (kivéve a Neptunuszt és Plútót) együttállásakor látta meg a napvilágot i.e. 8.02.10-én, amikor a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) kozmikus forrásait alkotó égitestek negatív hatásúnak számító Mars; Szaturnusz és Uránusz planétái a Nap mögött erős hatáscsökkenést szenvedtek el a Földről nézve az ősi asztrológia szabályai értelmében.

Ez az egyetlen reális és korrekt megfejtése Jézus élete kozmikus misztériumának.



[13.]
Dr. Kereszturi Endre és Dr. Kereszturi Valéria Svájcban élő asztrológusok Jézus élethosszát 41 évre taksálják...:

Asztromókus fórum (Már nem elérhető)
JÉZUS horoszkópok
Sulamit Szerd Jan 11, 2006 9:48 am
JÉZUS SZÜLETÉSE Kereszturiék szerint:
Betlehem (35E12; 31N42) Kr. e 7. (pogramban 6) december 12. 0 óra 10'
JÉZUS KERESZTHALÁLA Kereszturiék szerint: Jerusalem (35E12; 31N43) i.sz. 36. március 30. 14 óra 37'
JÉZUS FELTÁMADÁSA Kereszturiék szerint: Jerusalem (35E12; 31N43) i.sz. 36. április 1. 5 óra 27'


Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Fr 9. Jun 2023, 07:38

Klaus Matefi: Filozófiai eszmefuttatások




[1.]
Feltétlenül érdemes behatóbban gorcső álá venni a hinni, elhinni és elhitetni igék jelentését és azok kapcsolatát. Hinni bármiben hihet az ember, hiszen azt a szabad akaratunk biztosítja számunkra. A hit feltétlenül ösztönzőleg hat az egyénre, ennek hiányában viszont képtelenség lenne a hétköznapok nehézségeivel megbirkóznunk. Az emberi hit saját belső indíttatásból ered. A valamibe vetett reményünk valóraválásának vágya például az egyéni hitünk, amire hatással lehet külső sugallat, befolyásolás, szuggeszció is. Ha ennek a vágyunknak nincsen semmilyen jellegű reális alapja, abban az esetben nem vonhatunk másokat azért kérdőre, vagy felelősségre, ha az soha nem teljesedik be, ugyanis saját magunkat áltattuk olyan hiú, alaptalan reménnyel, ami eleve arra volt ítélve, hogy ne válhasson valóra. Tehát a hitünk tárgya tömören kifejezve irreális volt. Érdemes-e vajon példának okáért abban hinnünk, hogy netán megfelelő lélegeztető segédeszközök nélkül kibirnánk a víz alatt mondjuk negyed órát? Ez egy irreális elképzelés és eleve kivitelezhetetlen. Amennyiben tehát bárki a megvalósíthatatlanban bízva hozná magát helyrehozhatatlan, vagy akár tragikus végkimenetelű helyzetbe, következményeiért egyedül és kizárólag őt terheli a felelősség.

A hitnek számtalan tárgya illetve formája lehetséges, ami egy szó mint száz, lehet reális, illetve irreális is. Hihet valaki pl. egy lottó főnyereményben, ami reálisnak mondható ugyan még akkor is, ha egészen minimális rá az esély, de mégis bekövetkezhet. Ezzel szemben lehet a hit tárgya abszolút irreális is, ami helyett célszerűbb reálisabbat választani magunk számára, merthogy lehetetlen, nonszensz dolgokban hinni értelmetlenség, sőt ostobaság... Ha pedig rájövünk hitünk tárgyának megvalósulhatatlanságára, akkor a továbbiakban az már eleve nem jelentheti számunkra a belső erő forrását.

A hit egy adottság, ami erőt kölcsönöz a tulajdonosának, függetlenül a hite tárgyától. Ebből adódóan lehet ennek tárgya tulajdonképpen bármi. A találékonyabb vallásalapítók nem véletlenül rejtik a hit köntösébe a politikai és világi céljaikat, mivel ez által lényegesen nagyobb sikerre számíthatnak annak megvalósítása terén, a hívő tömegeik által. Így lehet Istenre apellálva olyan vallásetikai követelményeket is hangoztatni és elfogadtatni, melyeket esetleg egy normális, jóérzésű egyén máskülönben értelemszerűen elutasítana. De ugye ha azt úgymond maga "Isten" (...) várja el és követeli meg tőlünk a tanítások szerint, akkor bizony kétely és habozás nélkül meg kellene cselekedjük, még ha az embertársunk életének kioltására, vagy tönkretételére vonatkozik is...

Elhitetni azt jelenti, hogy valakivel, vagy valakikkel elfogadtatni egy reményt, vagy bármit. A remény alapja, mint már jeleztem, lehet teljesíthetetlen (irreális) és teljesíthető (reális) is. Azért, mert egy valamire irányuló remény reálisnak tűnik, az még nem jelenti azt feltétlenül, hogy meg is valósulhat, hiszen a külső tényezők hatása döntő lehet ezen a téren a végeredményre nézve. Ha egy teljesíthetetlen (irreális) reményt próbál valaki bárkivel teljesíthetőként elfogadtatni valamilyen indíttatásból, úgy tudva, vagy tudtán kívül, akarva, vagy akaratlanul dezinformál, és az esetleges következményekért (legyen az anyagi kár, személyi sérülés, vagy egyéb más) vállalnia kell a felelősséget. Erre szintén említenék egy extrém példát. Némely vallások a soha be nem váltható túlvilági ígéretek reményében olyan tettekre sarkallják vakon hívő lelkes követőiket, melyek helyrehozhatatlan következményekkel járnak magára a hívő személyre nézve is. Az iszlám például a férfiak számára 72 szüzet helyez kilátásba túlvilági jutalom gyanánt arra az esetre, amennyiben haláluk után a mennybe jutnak. Lehet-e vajon ennél nagyobb ösztönző jutalma egy egészséges, vagy esetleg túlfűtött nemi ösztönökkel felvértezett férfiúnak? Ennek legegyszerűbb megvalósulása az iszlám tanítások értelmében a mártírhalál által lehetséges, amit az ellenség ellen elkövetett öngyilkos akciókon keresztül is ki lehet érdemelni úgymond...

Mint láthatjuk, hatalmas eltérés mutatkozik a hinni és elhitetni igék jelentésében. Az elhinni ige az elhitetninek az esetleges következménye, nevezetesen a valaki, vagy valakik által elhitetésre szánt információt készpénznek, igaznak könyveli el az ember, következésképpen megméretés, kétkedés nélkül elhisszi, készpénznek veszi azt. Az elhitetésre szánt információ lehet megalapozott és megalapozatlan, valós és valótlan. Gondoljunk például napjaink politikai pártjainak választási programjaira... Naív választóként hiszünk ezekben a célkitűzésekben, ígéretekben, de amint hatalomra jut bármelyik, általában megfeledkeznek a tömegeknek tett fogadalmukról és szemrebbenés illetve jogi következmények nélkül folytatják tovább "áldásos tevékenységüket" (tisztelet a kivételnek)... A megalapozatlan és valótlan információ elhitetése, azaz dezinformálás történhet tudva, vagy tudatlanul, akarva, vagy akaratlanul.

Az eddig felsoroltakkal nem az emberi hitetlenséget szándékoztam ösztönözni, hanem sokkal inkább arra szerettem volna a kedves olvasó figyelmét felhívni, hogy az ember jól felfogott érdeke kell legyen, hogy ne higgyen el nyilvánvaló valótlanságokat, mert az által maga is hajlamossá válhat azok elhitetésére, azaz mások dezinformálására.



[2.]
Szellemi erőszakszervezetek

A maguk által létrehozott konvencionális gondolkodásmódtól való akár legkisebb eltérést is akadályozzák, elhallgatják és elhallgattatják, nevetségessé teszik, többek között tudománytalan jelzővel bélyegzik meg és akár szankcionálják is, ha már szükségesnek vélik. Az általuk kialakított, elvárt, sugallt gondolkodásmódhoz foggal körömmel ragaszkodnak, még ha az köszönőviszonyban sincsen sok esetben a valósággal, illetve a racionális gondolkodással. A velük valamilyen módon kapcsolatba lépőktől konzekvensen és kompromisszumkészségre semmi hajlandóságot nem mutatva elvárják, sőt megkövetelik az általuk felkínált és előírt szellemi sodorban történő mozgást. A karmaik közé került, többnyire gyanútlan egyénnek semmi esélyt nem adnak olyan saját gondolatok hangoztatására, melyeket ők nemkívánatosnak ítélnek meg, ezzel is igyekezve áldozataikat az általuk gondosan megtervezett és felépített szellemi akolba terelni és ha lehet, végérvényesen fogvatartani ott, szellemi rabszolgasorba süllyesztve ezáltal őket. Mivel az egyén szabad akarattal rendelkezik, ebből adódóan a szellemi rabszolgaságának időtartama kizárólagosan csak az áldozaton múlik. Amennyiben opportunista, abban az esetben a számára létrehozott, egyéni gondolatokat korlátozó, vagy akár tiltó szellemi akol állandó lakójának lehet tekinteni őt, ahol persze nincsen kizárva, hogy jól és biztonságban is érezheti magát...
Ha az ismeretek szerzése akadályozott, onnantól fogva nem beszélhetünk valódi ismeretterjesztésről sem. Már csak az a kérdés, hogy képes-e feladni önmagát, az itt felvázolt szellemi akol valamelyikébe bevonulni és alárandelni szellemiségét? Mindenkinek szabad akarata és döntési joga van ezzel kapcsolatosan, tehát nem az akolok üzemeltetőit kell hibáztassa majdan, amennyiben idővel esetleg rádöbben arra, hogy számára ez alkalmatlan volt...



[3.]
A farkas és a bárány kapcsolata

Mint tudjuk, a farkasnak farkas kölykei, a báránynak pedig bárány kölykei lesznek a természeti adottságokból adódóan. Ezen se a farkas, se pedig a bárány nem tud változtatni. A farkas ragadozóként jön a világra, nem a dús füvű legelőkre fáj a foga, mint a báránynak, hanem a bárány húsára. Ezzel szemben, mivelhogy a bárány növényevőként születik, nem a farkasra fog vadászni, hanem füvet és más, javát szolgáló hasznos növényeket fog legelni egész életében. A farkas a bárányra úgy tekint, mint a számára adatott táplálékra, a bárány viszont a farkasban egy rá veszélyes ragadozót lát, aki a saját és utódai életére tör.

A természet egy étkezési láncolatra épül, melyben az élőlények kénytelenek egymást felfalni a túlélésük érdekében. Sokkal több a növényevő állat, mint a ragadozó, mert ha ez nem így lenne, akkor az ökológiai egyensúly felbomlana, és idővel a ragadozók egymást kellene felfalják...

A nyájba tartozó bárányok teljes mértékben ki vannak szolgáltatva pásztoruknak. Amennyiben jó a pásztor, a nyáj folyamatos szaporodást, testi gyarapodást fog mutatni, ellenkező esetben viszont permanens létszámcsökkenést és testi fogyatkozást.

A német Grimm testvérek jóvoltából jutott el hozzánk a „Piroska és a farkas” című igen tanúlságos mese, amiből csak az ide illő lényeget emelném ki. A farkas, miután megette Piroska nagymamáját, beöltözött annak ruhájába és befeküdt az ágyába és úgy várt Piroskára, akit meg tudott téveszteni majd ezt követően őt is felfalta. Ha nem lett volna egy vadász, aki erre rájöjjön és megmentse őket, akkor vége lett volna Piroskának és a nagymamának is...
Biztosan mindenki ismeri a „birkatürelmű” kifejezést, amit olyan személyekre alkalmaznak, akik a külső negatív behatásokat békésen és türelemmel képesek elviselni. A „báránybőrbe bújt farkas” szókapcsolatot viszont olyan valakire vonatkoztatják, aki egy szelíd, jóindulatú embernek tettei magát, álcázva gátlástalan gonoszságát és önző rosszindulatát, szándékosan megtévesztve ezzel embertársait.

Miért nem létezik vajon olyan kifejezés, hogy „farkasbőrbe bújt bárány”? Ezt gondolom azzal lehetne magyarázni, hogy a jónak mondható egyének képtelenek magukat gonoszként feltüntetni, de miért is tennék ezt egyáltalán? Ezzel szemben a gonosz ember csak úgy tud mások rovására előnyökre, haszonra szert tenni, hogy beférkőzik bizalmukba, álcázza magát, megtévesztve ezzel embertársait, környezetét.

A legnagyobb veszélyt nem a „farkas” jelenti a „bárányra” nézve, hanem a „báránybőrbe bújt farkas”, aki befurakodik a gyanútlan és védtelen „bárányok” közé, hogy „felfalhassa” őket.

Vajon milyen pásztornak lehet az olyat titulálni, aki megtűri nyáján belül a „báránybőrbe bújt farkast”, vagy akár ennek bentlétét proponálja és nem a nyájának betegségtől, vagy külső támadástól való megvédése, illetve nem azok szaporodásának és testi gyarapodásának biztosítása a célja?

A nagymama ruhájába öltözött rafinált farkas gyomrába került Piroska és annak nagymamája csak egy rátermett, okos és leleményes vadász segítségével szabadulhatott meg, a farkas bundája pedig felkerült végül a vadász egyik szobájának falára trófea gyanánt.

Hogy mi ebből a tanúlság? A „báránybőrbe bújt farkas” biztosan azt mondaná, hogy abszolúte semmi...



[4.]
MADÁCH IMRE - AZ EMBER TRAGÉDIÁJA
(Hatodik szín)

Rómában. Nyílt csarnok, istenszobrokkal, díszedényekkel, melyekben illatok égnek, kilátással az Apenninek felé. - Középen terített asztal három lecticával *. Ádám mint Sergiolus, Lucifer mint Milo, Catulus, mind megannyi kéjenc. Éva mint Júlia, Hippia és Cluvia kéjhölgyek, ledéren öltözve dőzsölnek. Egy emelvényen gladiátorok harca foly, rabszolgák állnak parancsra készen, fuvolások zenélnek. Alkony, később éj

LUCIFER
Nehány őrültet most feszítenek fel,
Testvériségről, jogról álmodókat.
CATULUS
Úgy kell nekik, miért nem ültek otthon,
Élvezve és feledve a világot,
Miért vitatták mások dolgait?
LUCIFER
Koldús a dúst testvéreűl kivánja,
Cseréld meg őket, és ő von keresztre.
CATULUS
Hagyd hát kacagnunk a nyomort, hatalmat,
Dögvészt, mi a várost tizedeli,
Az isteneknek minden végzetét.
Új jajszó
.
.
.
.
LUCIFER
No majd hivok uj vendéget közénk,
Talán megifjúlt kedv is tér be véle.
Hej! hozzátok be, szolgák, ízibe.
Ki fáklyafénnyel erre útazik.
Csak megkináljuk egy pohár itallal. - -
A halottat nyílt koporsóban behozzák, s az asztalra helyezik. Kísérete a háttérben marad. Lucifer ráköszönt
Igyál pajtás, holnap nekem, ma néked!
HIPPIA
Talán inkább csókot kívánsz?
LUCIFER
Öleld meg
És lopd ki szájából az obulust.
HIPPIA
Ha tégedet csókollak, őt miért ne?
A halottat megcsókolja. Péter apostol a kíséret közül kilép
PÉTER APOSTOL
Megállj, a döghalált szivod magadba.
Mindnyájan visszaborzadva helyeiken felemelkednek
MIND
A döghalál - rettentő - félre innen!
PÉTER APOSTOL
Te nyomorú faj! - Gyáva nemzedék,
Míg a szerencse mosolyog feletted,
Mint napsugárban a légy, szemtelen.
Istent, erényt, gúnyolva taposó - -
De hogyha a vész ajtódon kopog,
Ha Istennek hatalmas újja érint,
Gyáván hunyász, rútúl kétségb'eső.
Nem érzed-é, hogy az ég büntetése
Nehezkedik rád? Nézz csak, nézz körűl,
A város pusztúl, durva idegen nép
Tiporja el arany vetésidet,
Szétbomlik a rend, senki sem parancsol,
S szót nem fogad. A rablás, gyilkolás
Emelt fővel jár a békés lakok közt,
Utána a halvány gond, rémület,
S égből földről se' részvét, sem segély.
Nem bírod, úgy-e kéjek mámorával
Elandalítni azt a szózatot,
Mely a kebelnek mélyét felveri,
S jobb cél felé hiába ösztönöz?
Kielégítést, úgyebár, nem érzesz,
Csak undort ébreszt szűdben a gyönyör,
S aggódva nézsz körűl, ajkad rebeg:
Hiába mind, a régi istenekben
Nincs már hited, kövekké dermedeztek.
Az istenszobrok szétporlanak
Elporlanak, s új istent nem találsz,
Mely a salakból újra fölemelne. -
Nézz csak körűl, mi pusztít városodban
Hatalmasabban mint a döghalál,
Ezren kelnek fel a lágy pamlagokról,
Hogy Thébaisznak puszta téreit
Vad anakhórétákkal * népesítsék,
Ottan keresve tompúlt érzetöknek,
Mi még izgassa, ami még emelje. -
El fogsz pusztúlni, korcsúlt nemzedék,
E nagy világ most tisztuló szinéről.
HIPPIA
az asztal előtt összeroskadva
Oh jaj nekem, mi szörnyű fájdalom.
Hideg veríték, orcusnak tüze ** -
A dögvész, oh a dögvész, - elveszek!
Nem gyámolít ki sem közűletek,
Kik annyi élvet osztátok velem?
LUCIFER
Ma néked, holnap nékem, édesem. -
HIPPIA
Hát öljetek meg, átkom ver különben.
PÉTER APOSTOL
hozzálépve
Ne átkozódjál, lányom, sőt bocsáss meg -
Majd gyámolítlak én és a nagy Isten,
A szent szeretet örök Istene.
Emelkedjél fel hozzá, ím e vízzel
Lelked kitisztúl menten a salaktól,
S hozzá siet. -
Megkereszteli az asztalról vett edényből
HIPPIA
Atyám - megkönnyülék.
Meghal
.
.
PÉTER APOSTOL
Az Úr meghallgatott. - Tekints körűl,
Az elkorcsúlt föld újra kezd születni.
E medvebőrös barbár harcfiak,
Kik üszköt vetnek fényes városokra,
Kiknek lova múlt századok vetését
Tiporja el, s istállót elhagyott
Templomfalak közt lél, új vért hozand
Az elsilányúlt, megfogyott erekbe.
S kik a cirkuszban himnuszt énekelnek,
Míg a bősz tigris keblöket kitépi,
Új eszmét hoznak, a testvériséget,
És az egyénnek felszabadulását,
Melyek meg fogják rázni a világot. -

(Tizenötödik szín)
ANGYALOK KARA
Szabadon bün és erény közt
Választhatni, mily nagy eszme,
S tudni mégis, hogy felettünk
Pajzsúl áll Isten kegyelme.
Tégy bátran hát, és ne bánd, ha
A tömeg hálátlan is lesz,
Mert ne azt tekintse célúl,
Önbecsét csak, ki nagyot tesz,
Szégyenelve tenni másképp;
És e szégyen öntudatja
A hitványat földre szegzi,
A dicsőet felragadja. -
Ámde útad felségében
Ne vakítson el a képzet,
Hogy, amit téssz, azt az Isten
Dicsőségére te végzed,
És ő éppen rád szorúlna
Mint végzése eszközére:
Sőt, te nyertél tőle díszt, ha
Engedi, hogy tégy helyette. -
.
.
AZ ÚR
Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál!


Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Sa 17. Jun 2023, 15:43

Klaus Matefi: Új Jeruzsálem? De hol?...




[1.]
A Jelenések könyvében az alábbit olvashatjuk:

„És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.” (21,2-4)

II. János Pál pápa Berlinben, 1996 június 23-án, vasárnap délben az úrangyala elimádkozásakor jelentette be hogy:

„Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad.” (Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata, 1998/4, 631. old.)

A fent említett „mennyei Jeruzsálem”/„Isten sátora” nem volt egyéb, mint az 1999.08.11-i, teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt, amire már az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566) is felhívta az utókor figyelmét:

„L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur,” (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)
„Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya.” (Centuriák X. 72.)

Erről a kozmikus sárkányról (a Föld köré tekeredett kozmikus kígyóról) és ennek szellemi hatásáról állítja a Jelenések könyve, hogy ez maga az Ördög, a Sátán, aki tévútra vezeti az egész világot (12,9). Erre a napra lett időzítve Postdamban az „Abraham Geiger Kolleg” alapkövének Dr. Walter Jacob (1930 -) főrabbi általi lerakása, amely a II. világháború óta Németországban az első felépített Rabbiképző Intézet. Rómában II. János Pál pápa egy helikopterben ülve követte figyelemmel a napfogyatkozás árnyékának elhaladását.

A teljes napfogyatkozás árnyékának centruma az európai szárazföldet a normandiai tengerparton fekvő Dozulé (é.sz.: 49°13´57˝, ny.h.: 0°02´31˝) nevű helyiségnél érte el. Egy 1984-ben német nyelven is megjelent francia kiadvány („Dozulé-Botschaft Christi, Einzig und endgültig - Das Glorreiche Kreuz - Zeichen des Menschensohnes” - „Dozulé-Krisztus üzenete, egyedüli és végérvényes - A dicsőséges kereszt - Az Emberfiának a jele”) Dozulé-t tekintette ennek a kozmikus misztériumnak központjául:

„Ez a kereszt uralkodik a világon, és a világ ezt nem sejti, vagy nem ismeri, vagy elfelejtette. És mégis ez az egyetlen reményük.” (10. old.)
„Mondd a papnak, hogy ez a dicsőséges kereszt, ami ezen a helyen kell felállítódjon, Jeruzsálemmel azonos kell legyen.” (12. old.)

A napfogyatkozást követően több kisebb és nagyobb keresztet állítottak fel Dozulé-ben, ennek ellenére nem ez a helyiség játszott kiemelkedő szerepet, hanem sokkal inkább a Bakonyban található Kab-hegy (é.sz.: 47°2´51˝, ny.h.: 17°38´58˝) és annak környezete. A teljes napfogyatkozás árnyékának középvonala helyi idő szerint 6 másodperccel 12 óra után, délben érte el a hegyet:

10:49:30 UT = 11:49:30 CET/MEZ = 12:49:30 CEST/MESZ = 12:00:06 Helyi idő

Az árnyék haladási sebessége északnyugattól délkeleti irányba hozzávetőlegesen 710 m/s volt, ebből adódóan helyi idő szerint pont délben még körülbelül 4 kilométerre északnyugatabbra volt megfigyelhető, mégpedig a közel 2000 lélekszámú Úrkútnál. Itt ért földet „Úr kútjánál” az úgynevezett „mennyei Jeruzsálem”.

„Azon a napon - így szól az én Uram, az Úr - naplementét idézek elő délben, és sötétségbe borítom a földet fényes nappal.” (Ámósz 8,9)

A Babiloni Talmud az Ószövetségben hívők megváltásának jövendőbeli megvalósulásával kapcsolatosan áv hónap 15. napját említi (forrás [17]). Mivel a XXI. század folyamán még létrejövő Schemhamphoras kozmikus forrásainak egyike se lesz kapcsolatban áv hónap 15-vel, ennek következtében csak a 2022.08.12-én (5782 áv 15-én), pénteken realizálódott „T” kereszt jöhetett volna erre vonatkozóan számításba. Aznap csak annyi történt a legjobb tudomásom szerint, hogy világszerte ünnepségeket tartottak az érdekeltek. Az ünnepségsorozat 11-én este kezdődött és 12-én délután 16:00-kor folytatódott. Különösen figyelemre méltóak voltak az 1999.08.11-ét követően 23 év elteltével rendezett ünnepi események a még romos állapotban lévő Kővágóőrsön található zsinagógában, ugyanis 1999.08.11-én közel azon a területen „landolt” a „mennyei Jeruzsálem”.



[2.]
Az Új Jeruzsálemmel kapcsolatosan négy elképzelést érdemes megvizsgálni:

1, Ahmed Yassin (1937 - 2004) palesztin sejk és Hassan Rahimpour Azghadi (1965 -) iráni politikus Izrael megsemmisítését jósolta 2022-re [1][2]. A Jeruzsálemben élő ultra-ortodox rabbi, Yosef Berger 2017 januárjában azt állította, hogy a Messiás elövetele 2022-ben fog bekövetkezni, ami egyben az apokalipszis kezdetét is jelenti majd [3][4][5][6][7][8][9][10][11][12].

Mint tudjuk, ez eddig nem történt meg, viszont 2022.02.21-én elismerte az Oroszországi Föderáció elnöke, Vlagyimir Putyin (1952 -) a Donyecki és Luganszki Népköztársaságot, mint szuverén államokat, majd utasítására 24-én bevonultak az orosz csapatok Ukrajnába és megkezdődött a mai napig tartó véres háború, melyben Ukrajnát a NATO tagállamok hatalmas anyagi, hadi- és irányítástechnikai eszközökkel, információkkal támogatják az USA-val az élen. Egyes források szerint, az ukrán földek közel egyharmada amerikai nagyvállalatok (Cargill, DuPont, Monsanto) tulajdonába ment át Volodimir Zelenszkij (1978 -) eddigi elnöksége alatt.

2, 2008 június 22-én az USA-ban született jeruzsálemi lakos, Ronen Eidelman egy "Medinat Weimar" elnevezésű mozgalmat hívott életre abból a célból, hogy a németországi Türingia tartománya egy második Izraellé alakulhasson át, aminek a fővárosa, az Új Jeruzsálem pedig Weimar kellene legyen [13][14][15][16][17][18][19][20][21][22].

3, Kievet, a mai Ukrajna fővárosát már az i.sz. 7. században Új Jeruzsálemként, illetve Második Jeruzsálemként emlegették [23][24].

4, 2017 januárjában Igor Berkut (Igor Gekko) vezetésével egy újabb ötlet látott napvilágot az Új Jeruzsálemmel kapcsolatosan. Az izraeli Haifaból érkezett 183 bevándorló Dél-Ukrajna területén lerakta az Új Izrael alapkövét, amit Dnyipro (korábban Dnyipropetrovszk, a jövőben pedig Új Jeruzsálem) , Zaporizzsja, Herszon, Mikolajiv és Odessza régiók alkotnának. Az ország határos lenne a Fekete-tengerrel és az Azovi-tengerrel is. 2022 végére már 6 millió bevándorlóra számítottak Izraelből, és 12 millió bevándorlóra pedig az USA-ból, az EU-ból és Oroszországból. Az elképzelésük szerint 12 vezetőből álló Jótevők Tanácsa kellene majdan vezesse az új államot. A miniszterelnök Benjámín Netanjáhú lenne; a pénzügyminiszter a Federal Reserve Kormányzótanácsának korábbi elnöke, Ben Shalom Bernanke; a hadügyminiszter Avigdor Lieberman; a külügyminiszter Avigdor Eskin; a belügyminiszter Natan Sharansky; ...; a Tanács elnöke pedig Jevgenyij Szatanovszkij kellene legyen, aki az Oroszországi Zsidó Kongresszus korábbi vezetője volt [25][26][27][28][29][30[31][32][33].



[4.]
Jelenleg 24 éves az ószövetségi Messiás, Immánuel aki már Izraelben él, és nagy valószínűség szerint Yanuka Rav Shlomo Yehuda (Videó 1, Videó 2, Videó 3, Videó 4, weboldal) személyével azonos, amennyiben ő 1999.08.11-én jött a világra. Viszont ha a születése nem esett egybe az itt megadott dátum napján létrejött teljes napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt létrejöttével, abban az esetben nem az ószövetségi beavatottak által várt valódi Messiás a véleményem szerint.

Annyi még ismeretes, hogy az itt említett személy részleges felkenése 2021. év elején megtörtént a hírek szerint, ami joggal feltételezhetően 2021.01.28-ra tehető, amely napon a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) kozmikus forrásait felépítő égitestek egy T-keresztet alkottak a zodiákusban, mint ahogy másfél év múlva, azaz 2022.08.12-én ismét létrejött egy T-kereszt. Különösen figyelemreméltóak az 1999.08.11-ét követően 23 év elteltével rendezett ünnepi események a még romos állapotban lévő Kővágóőrsön található zsinagógában, ugyanis 1999.08.11-én közel azon a területen "landolt" a "mennyei Jeruzsálem". Szinte biztosra vehető, hogy Immánuel részleges felkenésének egy következő stádiuma történt meg 2022.08.12-én, ami aztán a 2032.06.08-i Messiássá történő felkenésében éri el a tetőfokát. Ekkorra egyes elképzelések értelmében a betervezett Templomnak is fel kellene épülnie Jeruzsálemben a Templom-hegyen [1], [2], [3].



[5.]
Az előző bejegyzésben megemlített Shlomo Yehudah Beeri rabbi nem lehet azonos az ószövetségi beavatottak által közel 2400 éve betervezett és várt Messiással, Immánuellel. Shlomo Yehudah Beeri rabbi ugyanis körülbelül 35 éves, ezzel szemben Immánuel 10 évvel fiatalabb, mivelhogy 1999.08.11-én kellett a világra jönnie.

Nem zárható ki, hogy Shlomo Yehudah Beeri rabbit azért részesítik mégis olyan megkülönböztetett tiszteletben (öreg rabbik is kezet csókolnak neki!), mert az 1999.08.11-ét megelőző olyan konstelláció szülöttjének számít, ami szintén a Schemhamphoras kozmikus forrása volt, nevezetesen:

1989.09.29. 23:47 UT +2.00 Jeruzsálem (5750. Tisri 1. - Ros Hásáná; a zsidó újév újholdja, ami már szombatnak számított)
"IC"-Nap-Hold-Mars konjunkció:6,7°Mérleg; -Szaturnusz-Uránusz-Neptunusz quadrat:7,6°/1,5°/9,6°Bak; -Jupiter oppozíció:9,5°Rák (6,1°/8,1)

Emlékeztetnék arra, hogy másnap este közölte Dietrich Genscher nyugat-német külügyminiszter (FDP) a prágai nyugat-német nagykövetségen tartózkodó kelet-német menekültekkel, hogy kiutazhatnak az NSZK-ba.

Immánuel kiléte a fellépéséig feltételezhetően titokban lesz tartva, de már számtalan jele és utalás van az esemény közelségét illetően. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a 2032.06.08-ra kalkulálható Messiássá történő felkenését megelőzően már meg fogják ismertetni a világgal, ugyanis egyes rabbinikus elképzelések szerint a jelenleg 74 éves Benjámín Netanjáhú miniszterelnöknek kellene átadnia a "kormánypálcát" Immánuel számára.

A tervek értelmében a Templom-hegyen rövid időn belül fel kellene épüljön a Templom a jelenlegi Sziklamecset helyén.


Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

Netboard fórumon történt bejegyzéseim

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Mi 21. Feb 2024, 20:32

Klaus Matefi: Megemlékezik-e majd 2025-ben a világ Jézus kereszthalálának 2000. évfordulójáról?

[1.]
Jézus születésének és kínhalálának időpontjára nézve az elmúlt évszázadok folyamán számtalan elmélet látott már napvilágot. Talán a legnagyobb figyelem a néhai berlini evangélikus teológus professzornak, Oswald Gerhardtnak a teóriájára irányult, amiről a Budapesten megjelent Függetlenség nevű napilap 1934 január 6-i, szombati kiadása is beszámolt egy terjedelmes cikkben. A lényege röviden az volt, hogy Gerhardt professzor szerint Jézus nem a nulladik évben született, hanem 7 évvel korábban áprilisban, és ebből adódóan 1934 helyett már 1941-et kellene írjanak. A keresztre feszítés "igazi dátuma" szerinte i.sz. 30.04.07-én kellett megtörténjen... Erre itt csak azért tértem ki kezdésnek, mivelhogy Pacelli pápai nuncius ezt a "korszakalkotó felfedezést" még XI. Pius pápa elé is felterjesztette, sőt 1931-ben még a Népszövetség is foglalkozott ezzel a valójában hibás hipotézissel...

A Schemhamphoras, azaz Isten 72 szelleme (72 angyal) az 72 fajta égi konstelláció szellemi hatásai. Ezeket a konstellációkat a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek konstelláció-variációi alkotját Nap-Hold konjunkció illetve oppozíció figyelembevétele mellett. Csak ez a 72-féle konstelláció alkalmas a vallások által dédelgetett jó (agathodémoni, ormuzdi, etc.) illetve gonosz (kakodémoni, ahrimáni, luciferi, etc.) szellemi hatások szemléletes prezeltálására. Ennek ismeretében Jézus születése kizárólagosan csak i.e. 8.02.10-én történhetett, amikor a már említett Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttálltak Betlehem felett. Ennek köszönhette Jézus a bűntelenségét.

Jézusnak Niszán hónap 14-én, a peszách ünnep előkészületi napján i.sz. 25.04.01-én a 33. életévében kellett kereszthalált halnia "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt egy véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére (Máté 26,3-4; 27,1; Márk 14,1; 15,1; Lukács 22,2; 23,1; János 11,45-53; 18,14), ugyanis "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22). Ezen a napon a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek a születése óta első alkalommal egy T-keresztet alkottak a zodiákusban, amit rádásul a Neptunusz és a Plútó egy szabályos keresztre egészített ki. Poncius Pilatus bűntelennek találta Jézust (Máté 27,24; Lukács 23,4; János 19,4) és jelképesen mosta a kezeit.



[2.]
Vizsgáljuk meg alaposabban Jézus életét:

1, A jeruzsálemi Templom féltve őrzött titka a Schemhamphoras (forrás: Toledoth Jeshu), azaz Isten 72 szelleme (72 angyal) nem más, mint 72 fajta égi konstelláció szellemi hatása, aminek a kozmikus forrásai a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek konstelláció-variációi Nap-Hold konjunkció illetve oppozíció figyelembevétele mellett. Csak ez a 72-féle konstelláció alkalmas a vallások által dédelgetett jó (agathodémoni, ormuzdi, etc.) illetve gonosz (kakodémoni, ahrimáni, luciferi, etc.) szellemi hatások szemléletes prezeltálására.

2, Mária i.e. 23.12.18-án látta meg a napvilágot, a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának létrejötte alkalmából, ugyanis egyes magyarázatok szerint ekkor rászállt a Szentlélek.
A Jakab-féle apokrif evangélium (*Prof. Carl Friedrich Bornberg: Die apokryphischen Evangelien und Apostolgeschichten, Erste Hälfte. Stuttgart, 1840) szerint amikor Mária 1 éves lett, a beavatott papok már jelezték Annának és Joákimnak, hogy a leányuknak kell majdan megszülnie Izrael fiainak a Megváltóját, Jézust (*30. old.).

3, Mária 3 éves korától 12 éves koráig a Templomban nevelkedett, Zakariás pap felügyelete alatt, aki Máriát az alábbi szavakkal fogadta: "az utolsó napokban nyilvánvalóvá teszi benned az Úristen, Izrael fiainak megváltását" (*32/33. old. - saját fordítás). Máriát a Templomban töltött évek folyamán Zakariás felkészítette a Jézussal történő közelgő terhességére.

4, Mária áldott állapotának kezdete, azaz Jézus testi megfogamzása egybeesik Máriának a jeruzsálemi Templomban történt látogatásával, ahova elvitte az általa elkészített függönyt, amit az ottani főpap korábbi kérésére csinált a Templom számára. Ezt követően ment vendégségbe Erzsébethez (*36-39. old.), akinek a férje volt Zakariás. Ez i.e. 9.05.20-án történt, a Schemhamphoras egyik kozmikus forrásának kialakulásakor.

5, Mária és József Betlehembe mentek, mivel Augustus császár utasítására i.e. 8-ban Publius Sulpicius Quirinius a nem római polgárok részére is népszámlálást tartott. Jézus születése ez idő alatt következett be i.e. 8.02.10-én. Aznap a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttálltak Betlehem felett.

6, Heródes király utasítására az összes fiúgyermeket 2 éves korig lemészárolták Betlehemben és annak környékén, ugyanis az említett együttállás minden alkalommal a Mars planéta periódusából adódán kétszer valósul meg 2 év eltéréssel. Jézus születése előtt 2 évvel, i.e. 10.02.03-án egy kevésbé egzakt konjunkció jött létre. Tehát azért döntött így Heródes, mivel nem lehetett biztos abban, hogy korábban nem született meg egy Jézushoz hasonló lelki adottságokkal felvértezett gyermek, aki esetleg szintén veszélyt jelenthetne majdan királyságára.

7, A Máté evangéliumában részletezett napkeleti bölcsek látogatásának története egy emberbőrbe bújtatott kozmikus misztérium exoterikus elbeszélése. A hagyományok szerint ugyanezek a bölcsek ugyanilyen ajándékokkal (arannyal, tömjéntnel és mirhával)kedveskedtek Mithrász születésekor is (források: 1, 2, 3, 4), aki szintén Isten fiaként bűntelenül született egy szűztől, akit Isten anyjának neveztek. A jászola mellett pásztorok és Ormuzd szent állatai (egy szamár és egy ökör) tartózkodtak. Nem véletlenül olvasható a Magyar Katolikus Lexikonban az alábbi megjegyzés: "A Háromkirályokat a legrégebbi keresztény ábrázolások Mithrász tisztelőiként állítják elénk".
Annak ellenére, hogy Máté nem említette a bölcsek számát, az ókeresztény teológus, író és egyháztanító Órigenész azt nyilatkozta, hogy hárman voltak, amire logikus módon az ajándékok száma is utal.

A három napkeleti bölcs valójában a Mars, Szaturnusz és Uránusz planétákat szimbolizálták, testesítették meg és ezért érkeztek napkelet felől (Máté 2,1) majd távoztak más irányba (Máté 2,12), azaz napnyugati irányába az égi mechanika törvényszerűségéből adódóan. A betlehemi nyolcágú csillagról bővebben ITT.

8, Heródes i.e. 9.11.28-án máglyára küldött néhány lázadót egy teljes holdfogyatkozás alkalmából (forrás: Josephus Flavius), majd néhány hónap múlva a Peszách ünnep környékén a királyságának 37. évében eltávozott az élők sorából.

9, Jézus "mintegy harminc esztendős korában" (Lukács 3,23) kezdte el a működését, pontosabban még nem töltötte be a 30. életévét, amikor Keresztelő János megkeresztelte a Jordán folyónál i.sz. 22.07.02-én, majd ezt követően i.sz. 22.08.11-én megkísértette a pusztában az Ördög.

János az evangéliumában mindössze három Peszách ünnepről tesz említést Jézussal összefüggésben: Jézus megkeresztelését követően (2,13), amikor kiűzte a kufárokat és pénzváltókat a Templomból; a csodálatos kenyér- és halszaporitással (6,4) illetve elfogatásával (11,55-57) és megölésével (19,14-16) kapcsolatosan. Ez összhangban van azzal, hogy Jézus működése nem tartott három teljes évig.

10, Jézust a 33. életévében a Peszách ünnep előkészületi napján (Máté 26,2; Márk 14,1; Lukács 22,1/7; János 18,39; 19,14) i.sz. 25.04.01-én "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15) feszíttették keresztre páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) gyanánt, véres áldozat céljából a Szanhedrin követelésére, ugyanis "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22). Ezen a napon a születésekor együttállt égitestek egy T-keresztet alkottak a zodiákusban, amit rádásul a Neptunusz és a Plútó egy szabályos keresztre egészített ki.
Az érdekesség kedvéért itt érdemes feltétlenül megemlíteni, hogy Jézus megkeresztelése alkalmával a születésekor együttállt égitestek egy X-keresztet alkottak a zodiákusban, melynek egyik ágához az előbb említett Neptunusz és Plútó is csatlakozott.
A Magyar Katolikus Lexikon és más források is arra hívják fel a figyelmet, hogy a Keresztelő János-féle keresztelés nem azonos az egyház által elfogadottal, ugyanis értékében illetve jelentőségében is lényegesen elmarad a Jézus keresztjére hivatkozva praktizált keresztelés mögött.

11, Hom, Zoroaster, Mithrasz, Jézus, Szt. György, Ámos, Sabbatai Cví, Jiddu Krishnamuri ugyanolyan konstelláció alatt született, mint Jézus.
Jiddu Krishnamuri 1897.11.24-én látta meg a napvilágot, majd 102 évre rá, i.sz. 1999.08.11-én ezen égitestek egy szabályos keresztet alkottak a zodiákusban, teljes napfogyatkozás kíséretében, aminek égisze alatt jött világra Immánuel, az Ószövetség Messiása, akinek a fellépése legkésőbb 2032.06.08-ra tehető. Izrael állam megalakulása 1897 és 1999 között félútot valósult meg. A Messiás fellépése előkészítésének alapfeltétele a Szanhedrin, ezért közel 1600 év elteltével ismét megalakult 2004 októberében.



[3.]
Jézus biztosra vehetően pontosan tisztában volt azzal, hogy a bűntelen születési adottságából adódóan a 33. életevében (Babiloni Talmud Szanhedrin 106. b.) éppen Peszách ünnepekor (lásd: Máté 26,2), i.sz. 25.04.01-én kialakuló, a Schemhamphoras tárgykörébe tartozó T-kereszt kialakulásakor neki a páskabárány (A korinthusiakhoz írt I. levél 5,7; Péter I. 1,19) szerepét kell betöltenie és kereszthalált halnia "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (A zsidókhoz írt levél 9,15), ugyanis a "törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, a vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat" (A zsidókhoz írt levél 9,22). Édesanyját, Máriát is éppen ebből a célból szemelték ki és készítette fel Zakariás pap 3 éves korától arra, hogy megadott időre (i.e. 8.02.10-re) világra hozza gyermekét (forrás: Jakab-féle apokrif evangélium), Izrael fiainak megváltása érdekében, ugyanis akkor álltak együtt a Schemhamphoras (Isten 72 szelleme) kozmikus forrásait felépítő égitestek a zodiákusban. Ilyen ritka égi esemény korábban ∼272 évvel azelőtt fordult elő, nevezetesen i.e. 280.12.09-én, amihez Mithrász születését utalták, Jézus születése után pedig i.sz. 264.05.13-án, amikor Szt. György jött a világra, akinek a grúz vallásos népi hagyományok hasonló szerepet szántak a szentek hierarchiájában, mint Jézusnak.

A néphagyományok szerint Júdás a keresztre feszítés napján lett öngyilkos (Mt 27,3-5; Csel 1,17-18) egy április elsejei napon (források: 1, 2, 3, 4, 5). Mennyivel többet tudtak már a néphagyományok is Jézus kereszthalálának pontos dátumáról, mint az elmúlt évszázadok kutatói!...

A kabbala titkos ismereteit az ókori chásszideusok, majd az ezekből lett esszénusok is birtokolták. Az utóbbiak közül a leghíresebb Keresztelő János volt, ennek következtében joggal feltételezhető, hogy Keresztelő János azzal is tisztában kellett legyen, hogy Jézus megkeresztelésére a Jordán folyónál i.sz. 22.07.02. nap a legalkalmasabb, amikor a majdani keresztre feszítés napján kialakult kozmikus keresztet felépítő égitestek egy X-keresztet alkottak a zodiákusban. Az esszénusok két Messiás eljövetelében bíztak. Az első egy tanító Messiás (Mashiach ben Josef - Messiás, József fia) kellett legyen, a második viszont majd az "idők végén" fellépő Messiás-király (Mashiach ben David - Messiás, Dávid fia), aki i.sz. 1999.08.11-én látta meg a napvilágot. Annak érdekében, hogy a nép elfogadja Jézust Messiásnak, ahhoz a hagyományok értelmében egy égi jelre volt szükség, amit Keresztelő János prezentálni tudott Jézus megkeresztelése alkalmából.

A Magyar Zsidó Lexikon 439 - 440. oldalán olvashatjuk az alábbiakat:

"Mégis a titkos tanokkal való foglalkozás, melynek jegyében a Kabbala megszületett s amely az egész Tórának csak keveseknek érthető misztikus jelleget adott, már az ókori zsidóságnál, főképpen a chásszideusoknál meglehetett.
Josephus szerint az esszénusok őrizték a titkos tant (De bell. Jud. 2.8), de Philo (De Vita Contemplavita 3.), úgyszintén a modern K.-kutatók közül A. Jellinek, Plessner, Hilgenfeld, Eichhorn, Gaster és Kohler és még sok más tudós is, szintén őket tartják a K. megalapozóinak. Hogy a titkos tanokat azok őrzői titkolják, azt már Ezra is állítja (14.45-46, v. ö. Szóta 15.3)."


Akik kételkednek továbbra is abban, esetleg konokul negálják, vagy ne adja az ég, céltudatosan ignorálják azt a tényt, hogy Jézus i.e. 8.02.10. napján jött volna a világra, azok Jézus bűntelen születését tagadják és azt, hogy a Jóisten (Ormuzd, etc.) inkarnációja lett volna...

Tehát 2025.04.01-én, vagy ha ragaszkodnánk a zsidó naptárhoz, abban az esetben 2025.04.12-én, azaz 5785 Niszán 14-én kell kegyelettel megemlékeznie minden kereszténynek Jézusról, a keresztre feszítésének 2000. évfordulóján. Remélhetőleg figyelembe fogják ezt venni az érintett egyházak vezetői is.


Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04


Zurück zu Vallás-Filozófia-Ezotéria

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron