Messianisztikus hírforrások




"A titkos tudományok útjára senki ne lépjen rá vakmerően, mert ha egyszer elindult rajta, célhoz kell jutnia, különben elveszett." (Alphonse Louis Constant)

Messianisztikus hírforrások

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Do 17. Sep 2020, 19:44

Minden jel arra mutat, hogy a közel 2500 éve tervbe vett messianisztikus korszak megvalósulása előtt állunk közvetlenül, ami az ószövetségben hívők megváltását (geula) kellene eredményezze. Az elképzelések szerint hasonlóan fog ez végbemenni, mint az Ezsdrás által megalkotott Tórában olvasható egyiptomi kivonulás azzal a különbséggel, hogy ebben az esetben az egész emberiséget érinteni fogja:

https://zsido.com/fejezetek/megvaltas/
Megváltás – A tartalmas élet titka
A végső megváltás hasonló módon fog bekövetkezni, mint az egyiptomi szolgaságból való megváltás és a kivonulás. Miképpen elküldte az Örökkévaló Mózest, hogy élére álljon az Egyiptomból való szabadulásnak, ugyanúgy fogja a Messiás az egész világot a végső megváltásba vezetni.


2020. február elején Izrael volt szefárd főrabbija, Shlomo Amar (1948 -) hívta fel a figyelmet a Messiás közelgő fellépésére:



Ugyanezt tette Yaakov Zissholtz rabbi is:

https://www.israel365news.com/145395/is ... h-himself/
February 18, 2020, 1:45 pm
Israel’s Top Rabbi: “I’m Currently in Discussions With the Messiah Himself”


Benjamin Netanjahu (1949 -) izraeli miniszterelnök a feleségével és több miniszterével meglátogatta "Ábrahám sírját", ahol JHVH-hoz imádkoztak Izrael megváltásáért:

https://www.israel365news.com/145736/ne ... salvation/
February 24, 2020, 4:24 pm
Netanyahu Heads to Abraham’s Tomb to Ask God for Israel’s Salvation


Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) 2020.03.11-én (5780. adar 15. Susán-purim) jelentette be a koronavírus világjárványt, majd 20 nap elteltével az izraeli egészségügyi miniszter, az ultraortodox Yaakov Litzman (1948 -) azzal állt elő, hogy a Messiás (*Immánuel, szül.: 1999.08.11-én) Peszách ünnepekor, azaz 2020. április 8-án véghez fogja vinni a várva várt megváltást:

https://www.israelheute.com/erfahren/ge ... rscheinen/
31. März 2020
“Der Messias wird zu Passah erscheinen”
Israelischer Gesundheitsminister: “Ich bin sicher, dass der Messias am Passahfest kommen und uns retten wird, so wie Gott uns während des Exodus gerettet hat”.

https://www.israelheute.com/erfahren/or ... -sich-auf/
31. März 2020
Coronavirus
„Nur der Messias heilt uns!“
Wie bereits berichtet, schlug besonders seine Aussage zum Messias hohe Wellen im Land: „Der Messias unserer Gerechtigkeit wird uns noch vor Pessach von der Epidemie erlösen“.


Peszách-kor kijárási tilalom volt érvényben Izraelben.

Utólag már tudjuk, hogy Yaakov Litzman kissé elhamarkodottan nyilatkozott... Az új izraeli kormányban május 19-től építésügyi miniszterként tevékenykedett szeptember 13-ig, amikor tiltakozás gyanánt visszalépett, ugyanis Benjamin Netanjahu kormánya a holnapi nap (2020.09.18. péntek) 14 órától 3 hetes szigorú korlátozásokat vezet be Izrael területére. Holnap este kezdődik a zsidó polgári újév (1. tisri – Ros Hásána) és ennek alkalmából a tradíció értelmében a zsidó vallás ősi fúvóshangszerét, a sófárt szokták megszólaltatni, de mivel úgymond ez szombatra esik, ezért csak másnap fog megtörténni. A zsidó vallás ősi fúvóshangszere a sófár. A hagyományok szerint az első sófár annak a kosnak a szarvából készült, amit Ábrahám feláldozott, fia, Izsák helyett. Ugyanez a sófár szólalt meg a Sínai-hegyen, amikor JHVH szövetséget kötött Mózessel, és ez a sófár jelezte a Messiás, Immánuel születését is (Bővebben: A betlehemi csillag és a Schemhamphoras titkai).

A libanoni potitikatudományok professzora, Sadek Al-Naboulsi szerint a kononavírus egy amerikai biológiai fegyver, amit Kínával szemben vetettek be:

https://www.israel365news.com/145849/le ... y-the-u-s/
February 26, 2020, 1:43 pm
Lebanese Political Science Prof.: Coronavirus – Possible Anti-Chinese Biological Warfare by the U.S.


A zsidó rabbik a koronavírus világjárványt a Messiásuk fellépése előjelének tekintik, egyes síita vallási vezető viszont Imam Mahdi fellépése ómenjeként:

https://www.israelheute.com/erfahren/au ... ias-kommt/
23. April 2020
Auch Muslime sagen, dass der Messias kommt
Einige befürworten sogar die Verbreitung von COVID-19, um seine Ankunft zu beschleunigen


Matityahu Glazerson rabbi szerint a Messias hamarosan jön és Izrael ellenségeit elégeti, amivel feltételezhetően egy atomháborúra szándékozott utalni:

https://www.israelheute.com/erfahren/ta ... -rabbiner/
13. August 2020
Tag des Jüngsten Gerichts steht bevor, warnt israelischer Rabbiner
“Bald wird der Messias kommen und die Feinde Israels verbrennen. Dann werden wir Frieden haben.”


Ez az elképzelés nem mond ellen Hurwitz Sholom rabbi alábbi magyarázatának:

https://zsido.com/fejezetek/bamidbar-a- ... emmisules/
Hurwitz Sholom rabbi írása
Bámidbár: A fejlődést megelőző megsemmisülés
A messiás előtti apokalipszis
Ezért is van az, hogy a judaizmusban a Messiással kapcsolatos elképzelés egy a messiási kort megelőző világkatasztrófáról — háborúkról valamint a jelenlegi társadalmi és erkölcsi rend általános felbomlásáról — szóló döbbenetes jövendöléssel társul. Ezeket a kataklizmákat nem úgy kell elképzelni, mint afféle sors vagy isteni rendelés által előidézett, előre nem látott eseményeket, amelyek a világtörténelem azon adott időpontjában egyszer csak bekövetkeznek majd. A Talmud bölcsei úgy utalnak erre az időszakra s különösen az ezen időszakon belüli destruktív elemekre, mint a messiási kor szülési fájdalmaira.


Shalom Arush izraeli rabbi azt állítja, hogy a holnapi újév (Ros Hásána) lesz az utolsó újév, amit Messiásuk nélkül kell ünnepeljenek a hívő tömegek:

https://www.israel365news.com/157090/pr ... this-year/
Prominent Rabbi Breaks Silence: ‘Messiah Coming this Year!’
There have been 5,780 holidays of Rosh Hashanna since the creation of the world but if a prominent rabbi’s prediction proves true, in just a few short weeks, Rosh Hashanna number 5,781 will be quite special.
On September 18, Jews will be celebrating the last New Year without the Messiah.


A napokban megjelent videón az Új Világrenddel (New Word Order) kapcsolatos ENSZ dokumentumról számol be Amnon Yitzchak (1953 -) izraeli szefárd ortodox rabbi. Az általa felolvasott dokumentum szerint ennek az Új Világrendnek 2021 és 2030 között kell megvalósulnia:



Állítása szerint az elkövetkező évek valamelyikében az alábbi tervek kell valóra váljanak: egy világkormány, egy készpénz nélküli globális fizetőeszköz, egy központi világbank, egy globális hadsereg, a nemzeti függetlenség vége, a magántulajdon vége, a családi egység vége, népességcsökkentés, az ellenőrzés alatt tartott népességnövekedés és népsűrűség, többszöri védőoltások, egyetemes alapkereset, mikrochip beültetés - ami fizetőeszközként és a személy teljes ellenőrzésére szolgál, egy globális "sozial credit system" - ami már Kínában működik, a készülékek 5G rendszerhez kapcsolása, a gyermeknevelést a világkormány veszi át, iskolák és egyetemek világállami tulajdonba kerülnek, megszünnek a magán közlekedési eszközök, minden vállalat világállami tulajdonba megy át, a légiközlekedés minimalizálva lesz, az emberek lakótelepeken kell lakjanak, öntözőkészülékek felszámolása, a magángazdaságok megszüntetése, a családi házak felszámolása, az emberek számára történő földhasználat korlátozása, a nem szintetikus gyógszerek betiltása, a természetgyógyászat betiltása, fosszilis tüzelőanyagok betiltása... A mondókáját azzal fejezi be, hogy az egyiptomi fáraók is irgalmasabbak voltak...

Az Új Világrend ("New World Order" - "Novus ordo seclorum") kialakítását már George H. W. Bush (1924 - 2018) amerikai elnök, a "Koponya és csontok" ("Skull and Bones") illuminátus titkos társaság tagja 1990.09.11-én előre jelezte.

A Brooklyn-ban székelő Chábád Lubavics haszid mozgalom rebbéje, Menáchem Mendel Schneerson (1897* - 1994) rabbi 1986-tól vasárnaponként rengeteg látogatót fogadott, akiket egy-egy ropogós 1 dollárossal jutalmazott meg ("Sunday Dollars"), amivel feltételezhetően szintén az Új Világrend-re szándékozta felhívni követői figyelmét, ugyanis ennek a papírpénznek a hátoldalán az Új Világrend jelképe, az illuminátus piramis látható. Benjamin Netanjahu több alkalommal is meglátogatta a rebbét, aki minden alkalommal őt is ellátta útravalóul a "vasárnapi dollárral". Több rabbi véleménye értelmében Benjamin Netanjahu fogja majd a Messiásuknak, Immánuelnek a kormánypálcát átnyújtani:

https://www.israel365news.com/108493/is ... -jonathan/
May 28, 2018, 11:30 am
Netanyahu Will Hand Scepter to Messiah Son of David

https://www.israel365news.com/117202/ne ... s-messiah/
November 19, 2018, 4:50 pm
Netanyahu: Holding the Keys for the Messiah


A Messiás fellépése előtt még amerikai közvetítéssel az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein felvette a diplomáciai kapcsolatot Izraellel. Ezzel párhuzamosan Donald Trump (1946 -) USA elnöke átadta Benjamin Netanjahu-nak a Fehér Ház (White House) jelképes kulcsát:

https://www.waz.de/politik/trump-ueberr ... 35090.html
16.09.2020, 11:12
Trump überreicht Netanjahu Schlüssel zum weißen Haus

https://video.tagesspiegel.de/trump-ube ... -haus.html
16.09.20
Trump überreicht Netanjahu Schlüssel zum Weißen Haus

https://www.israel-nachrichten.org/archive/48575
16/09/2020
Tramp überreicht Netanyahu den Schlüssel zum Weißen Haus


Egy koronavírussal kapcsolatos hír: az Oxfam nemzetközi segélyszervezet arról számolt be, hogy a gazdagabb országok, melyek a Föld lakosságának csupán 13 százalékát teszik csak ki, a legyártásra betervezett COVID-19 vakcinák felét lekötötték maguk számára:

https://www.br.de/nachrichten/deutschla ... 38,SATqWOz
17. September 2020
09.44 Uhr: Oxfam-Bericht: Reiche Länder sichern sich Löwenanteil an Corona-Impfstoff
Mehrere reiche Nationen, die zusammen nur 13 Prozent der Weltbevölkerung ausmachen, haben sich laut einem Bericht der Hilfsorganisation Oxfam bereits mehr als die Hälfte der angekündigten Corona-Impfstoffdosen gesichert. Für die am Mittwoch (Ortszeit) in den USA veröffentlichte Studie beleuchtete Oxfam Verträge, die die Hersteller der fünf derzeit potenziell aussichtsreichsten Impfstoffkandidaten abgeschlossen haben. Die gemeinsame Produktionskapazität dieser Unternehmen schätzte Oxfam auf 5,9 Milliarden Dosen. Dies wäre genug für die Immunisierung von etwa drei Milliarden Menschen, da die meisten der potenziellen Impfstoffe voraussichtlich eine zweimalige Impfung erfordern.

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... ageIndex_3
Aktualisiert am 30.09.2020-11:07
Bill Gates zur Corona-Krise
Drei Bedingungen, um die Pandemie zu stoppen
Von Bill Gates
Aktuell ist vorgesehen, dass der Großteil der COVID-19-Impfungen an die reichen Länder geht.
Was aber ist mit Ländern niedrigen oder niedrigen mittleren Einkommens, wie dem Südsudan, Nicaragua oder Myanmar? Fast die Hälfte der Weltbevölkerung lebt in solchen Staaten, die nicht über die Kaufkraft verfügen, um riesige Deals mit Pharmaunternehmen abzuschließen. So wie die Dinge gerade stehen, können diese Länder im besten Fall 14 Prozent ihrer Bevölkerung immunisieren.
Das wäre ein Desaster für ärmere Länder. Aber das ist offensichtlich. Weniger offensichtlich, aber genauso wahr ist dies: Es wäre auch ein Desaster für reiche Länder.
Sogar bei einem Überangebot an Impfstoffen wäre in reichen Ländern noch das Risiko von Neuinfektionen gegeben.
Denn nicht alle Menschen werden sich impfen lassen. Die einzige Möglichkeit, die Bedrohung endgültig aus dem Weg zu räumen, ist, sie überall auszurotten.
Wollen wir dafür sorgen, dass es bei der Verbreitung des Impfstoffes keine Lücken gibt, reicht es nicht, die reichen Länder anzuprangern. Was sie tun, ist völlig nachvollziehbar: Sie versuchen, Ihre Bewohner zu schützen. Vielmehr müssen wir die weltweiten Kapazitäten zur Impfstoffproduktion massiv steigern. Damit wir alle Menschen zu erreichen, egal wo sie leben.


Egy kifejezetten figyelemre méltó prognózis 2017-ből a Föld országai népességének alakulásáról 2025-ig:



Az előrejelzés szerint leginkább a fejlett országok (kivétel Kína és Oroszország) szenvednének el tetemes lakosságcsökkenést, nevezetesen az USA majdnem 230 milliót (-70%), Németország több mint 50 milliót (-65%), az Egyesült Királyság több mint 50 milliót (-78%), Franciaország majdnem 30 milliót (-42%), Japán több mint 20 milliót (-18%), Olaszország (-31%) és Spanyolország (-44%) közel 20-20 milliót. Izrael szintén elvesztené a lakossága 52%-át.

Már csak az a kérdés, hogy mire alapozva lettek ezek az adatok kikalkulálva?...

Néhány forrás, melyek megpróbálnak válaszokat keresni a fenti adathalmazra:



Az Iszlám Enciklopédia arról számol be, hogy Imam Mahdi fellépése az emberiség kétharmadának pusztulását jelentené, éspedig egyharmada egy pusztító világháború (vörös halál), másik egyharmada pedig világjárvány (fehér halál) következtében távozna az elők sorából:

http://www.eslam.de/begriffe/r/roter_tod.htm
Enzyklopädie des Islams
Roter Tod
Roter Tod Tod ist ein Begriff, der in einigen Überlieferungen [hadith] zu den Zeichen der Wiederkunft Imam Mahdis bzw. Zeichen der Endzeit gehören.
Der rote Tod sei die Beschreibung eines umfassenden Weltkrieges, an dessen Folgen ein Drittel der Weltbevölkerung sterben werde. Ein weiteres Drittel werde am weißen Tod sterben. Das Zeichen gehört aber nicht zu den unbedingten Voraussetzungen für das Erscheinen des Imam Mahdis (a.).

http://www.eslam.de/begriffe/w/weisser_tod.htm
Enzyklopädie des Islams
Weißer Tod
Weißer Tod ist ein Begriff, der in einigen Überlieferungen [hadith] zu den Zeichen der Wiederkunft Imam Mahdis bzw. Zeichen der Endzeit gehören.
Der weiße Tod sei die Beschreibung einer Krankheitsepidemie, an der ein Drittel der Weltbevölkerung sterben werde. Ein weiteres Drittel werde am roten Tod sterben. Das Zeichen gehört aber nicht zu den unbedingten Voraussetzungen für das Erscheinen des Imam Mahdis (a.).


Az Újszövetséget záró Jelenések könyve eképpen számol be ezekről az időkről:

http://mek.oszk.hu/00100/00176/html/
A KATOLIKUS BIBLIA
Jelenések könyve
(9,13-18) A hatodik angyal is megfújta a harsonát. Erre szózatot hallottam az Isten előtt álló aranyoltár négy sarka közül. Így szólt a hatodik harsonás angyalhoz: "Oldozd fel a négy angyalt, aki a nagy Eufrátesz folyónál meg van kötözve!" A négy angyal megszabadult kötelékeitől, és készen állt órára, napra, hónapra és évre, hogy megölje az emberek egyharmadát. A lovas sereg száma húszezerszer tízezerre rúgott: hallottam a számát. A látomásban ilyennek láttam a lovakat és a lovasokat: tűzvörös, kék és kénsárga (páncél) borította őket, a lovak feje olyan volt, mint az oroszláné, s a szájukból tűz, füst és kénkő csapott ki. Ez a három csapás - a szájukból kicsapó tűz, füst és kénkő - megölte az emberek egyharmadát.

(13,11-18) Akkor láttam, hogy egy másik vadállat emelkedik ki a földből. Két szarva volt, mint a Báránynak, de úgy beszélt, mint a sárkány. Az első vadállatnak minden hatalmát gyakorolta a jelenlétében. A földet és lakóit rávette, hogy boruljanak le az első vadállat előtt, amely kigyógyult halálos sebéből. Nagy csodajeleket vitt végbe, még tüzet is bocsátott le az égből az emberek szeme láttára. A föld lakóit megtévesztette a csodajelekkel, amelyeket a vadállat előtt véghezvihetett. Rávette a föld lakóit, hogy emeljenek szobrot a vadállatnak, amelyet a kard megsebzett, de felgyógyult. Hatalmat kapott, hogy lelket leheljen a vadállat szobrába, hogy megszólaljon a vadállat szobra, meg hogy megölje azokat, akik nem borulnak le a vadállat szobra előtt. Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát. Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat.


Néhány ószövetségi forrás véleménye ezzel kapcsolatosan:

https://zsido.com/fejezetek/milyen-lesz ... messias-2/
Aryeh Kaplan rabbi: Milyen lesz a zsidó Messiás?
Bölcseink között akadtak, akik a Messiás csodákkal kísért eljövetelén munkálkodtak, a többség azonban tudomásul vette, hogy ki kell várni az Örökkévaló megszabta időt, amikor a történelem erői a csodák segítsége nélkül hozzák el ezt a kort.

https://neokohn.hu/2019/09/09/a-kereszt ... re-varnak/
2019. szeptember 9. hétfő, 10:57
A keresztények és a zsidók is a Messiás eljövetelére várnak
Az ortodox rabbik és az evangéliumi keresztény pásztorok is abban hisznek, hogy a történelem nemsokára az armageddoni csatába torkollik, és a világ hamarosan meglátja a Messiást. Ezt állítja Dr. Jeffrey D. Johnson amerikai lelkész, aki a The Jerusalem Postnak adott interjút.

https://lativ.hu/mikor-joen-el-a-messias-2/
Rabbi Nosson Scherman: Mikor jön el a Messiás?
Az eljövetelét megelőző megpróbáltatások olyan félelmetesek lesznek, hogy az embernek reménykednie kell, nehogy szemtanúja legyen ezeknek az eseményeknek. Mindenkinek vágyakoznia kell arra, hogy köszöntse a Messiást, ezért sok cádik tartott különleges ruhát, vagy komponált örvendező dallamot, amellyel köszönteni akarta őt. Ellentmondók és zavarba ejtők azok a források, amelyek a történelem várva várt végéről szólnak.
De ha Izrael spirituális teljesítményei nem eredményezik a Messiás gyors eljövetelét, van egy másik út: az előre kijelölt időpont. Ezt azonban félelmetes és irtózatos események kísérik, a bölcsek által megjövendölt szörnyű természeti csapások és erkölcsi züllés, mely szenvedéssel és szomorúsággal tölti el ezt az időszakot.


A "deagel lista" lényegére esetleg lehet erre egy találó és megfelelő magyarázat Németh Sándor (1950 -) a Hit Gyülekezete alapítójának 2019.11.09-i előadása, amiben a modern nyugati kultúra és a szodomai kultúra között vont szoros párhuzamot?

https://www.hitgyulekezete.hu/hirek/szo ... v-hoditasa
2019. 11. 12.
Szodoma agresszív hódítása
Németh Sándor november 9-i prédikációjának összefoglalója


XVI. Benedek (1927 -) pápa (2005 - 2013) az azonos neműek házasságát és az abortuszt mélységesen elítélte, melyek a véleménye szerint antikrisztusi behatások humanisztikus köntösbe bújtatva:

https://www.t-online.de/nachrichten/pan ... redo-.html
04.05.2020, 18:28 Uhr
"Antichristliches Credo"
Ex-Papst Benedikt kritisiert Homoehe und Abtreibungen
Ehen zwischen Homosexuellen, Abtreibungen und Menschen aus dem Labor: Das ist nichts für Joseph Ratzinger. Der Ex-Papst fühlt sich als gläubiger Christ "gesellschaftlich exkommuniziert".
Der emeritierte Papst Benedikt XVI. distanziert sich in einer neuen Biografie deutlich von Ehen zwischen Homosexuellen. "Vor hundert Jahren hätte es noch jedermann für absurd gehalten, von homosexueller Ehe zu sprechen. Heute ist gesellschaftlich exkommuniziert, wer sich dem entgegenstellt. Ähnliches gilt bei Abtreibung und für die Herstellung von Menschen im Labor", sagt er in der neuen Biografie "Benedikt XVI.
"Die moderne Gesellschaft ist dabei, ein antichristliches Credo zu formulieren, dem sich zu widersetzen mit gesellschaftlicher Exkommunikation bestraft wird. Die Furcht vor dieser geistigen Macht des Antichrist ist dann nur allzu natürlich." Nach Ansicht des früheren Kardinals Joseph Ratzinger liegt "die eigentliche Bedrohung der Kirche" in einer "weltweiten Diktatur von scheinbar humanistischen Ideologien".

https://www.tag24.de/thema/religion/pap ... ng-1505141
04.05.2020 07:31
Ex-Papst Benedikt kritisiert in Biografie Homo-Ehe und Abtreibung scharf
München - Der emeritierte Papst Benedikt XVI. sieht sich als Opfer einer "bösartigen Verzerrung der Wirklichkeit".
"Vor hundert Jahren hätte es noch jedermann für absurd gehalten"
Der emeritierte Papst Benedikt XVI. distanziert sich in einer neuen Biografie deutlich von Ehen zwischen Homosexuellen.
"Vor hundert Jahren hätte es noch jedermann für absurd gehalten, von homosexueller Ehe zu sprechen. Heute ist gesellschaftlich exkommuniziert, wer sich dem entgegenstellt. Ähnliches gilt bei Abtreibung und für die Herstellung von Menschen im Labor", sagt er in der neuen Biografie "Benedikt XVI.- Ein Leben", die an diesem Montag auf den Markt kommt, dem Autor Peter Seewald.
"Die moderne Gesellschaft ist dabei, ein antichristliches Credo zu formulieren, dem sich zu widersetzen mit gesellschaftlicher Exkommunikation bestraft wird. Die Furcht vor dieser geistigen Macht des Antichrist ist dann nur allzu natürlich."
Nach Ansicht des früheren Kardinals Joseph Ratzinger liegt "die eigentliche Bedrohung der Kirche" in einer "weltweiten Diktatur von scheinbar humanistischen Ideologien".


Az eddig felsoroltak nem adhatnak kellően megfelelő választ a "deagel lista" által közölt adatokra, ugyanis egy pusztító világháború nemcsak a fejlett nyugati kultúrában követelne ilyen méretű emberáldozatot és ugyanez a helyzet egy világjárványra vonatkozóan is. A főképpen balliberális ismérvekkel jellemezhető nyugati kultúrák esetleges vesztét okozhatja egy tudatosan megtervezett tevékenység, beavatkozás, ami leginkább ezekben az országokban lehetne jellemző, amelynek következménye minden idők legnagyobb szabású genocídiuma lenne... Vannak olyanok, akik ezt a veszélyt egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett "védőoltás" alkalmazásában látják, aminek utóhatásaiért, mellékhatásaiért az előállítók jogilag nem vonhatók felelősségre:

https://www.berliner-zeitung.de/wirtsch ... -li.101215
26.8.2020 - 19:22
Verträge zu Impfstoff : Corona-Impfung: Wer zahlt für mögliche Schäden?
Die Pharmaindustrie will keine Haftung für mögliche unerwünschte Folgen der Corona-Impfung übernehmen. Bezahlen sollen die europäischen Steuerzahler.
Die Kosten für Schäden, die die Covid-19-Impfung verursachen könnte, sollen offenbar von den europäischen Steuerzahlern getragen werden und nicht von der Pharmaindustrie.
Aus diesem Grund sei es den Herstellern nicht zumutbar, die Haftung für das nicht kalkulierbare Risiko von Folgeschäden des Impfstoffs zu tragen. Der Verband forderte deswegen von der EU und den Mitgliedsstaaten „eine Entschädigung und eine zivilrechtliche Haftungsfreistellung“ für alle Schäden, die der neue Impfstoff verursachen könnte.


A Messiás fellépésének talmudi alapfeltétele, hogy a bűn elhatalmasodjon, amit bizonyos szervezetek, kormányok és médiumok igazolhatóan a legjobb tudásuk szerint elő is segítettek számos országban, mintha utasításba kapták volna... A Babiloni Talmud így ír ezekről az időkről:

GOLDSCHMIDT, Lazarus: Der Babylonische Talmud (Neunter Band)
(Frankfurt am Main, Jüdischer Verlag im Suhrkamp Verlag, 1996) ISBN 3633541063
Synhedrin XI,i,ii
Fol. 97a
(S. 64) Es wird gelehrt: R. Jehuda sagte: Im Zeitalter, in dem der Sohn Davids kommen wird, wird das Versammlungshaus [der Gelehrten] zum Hurenhause werden, Galiläa wird zerstört und Gabla (*Sonst unbekannter Ortsname; in manchen Texten fehlt dieser Satz überhaupt) verwüstet (*יאשם gibt keinen guten Sinn; eine Paralellstelle (Sot. Fol. 49b) hat ישום ) werden; die Grenzbewohner werden von Stadt zu Stadt wandern, ohne daß man sich ihrer erbarmen wird; die Weisheit der Gelehrten wird entarten, die Sündenscheuen werden verachtet sein, das Gesicht des Zeitalters wird den Gesichte eines Hundes (*Dh. die Frechheit und Unverschämheit werden vorherrschen.) gleichen und die Wahrheit wird vermißt werden, denn es heißt (*Jes. 59,15.) und so kam es, daß die Wahrheit wird vermißt ward, und wer Böses meidet, ist wahnsinnig. - Was heißt: und so kam es , daß die Wahrheit vermißt ward? In der Schule Rabhs erklärten sie: Sie wird sich in Herden (*Das W. נעדרת wird als Derivatum von עדר , Herde erklärt.) teilen und auswandern. Was heißt: wer Böses meindet, ist wahnsinnig? In der Schule R. Šilas erklärten sie: Wer Böses meiden wird, wird bei den Menschen als wahnsinnig gelten.
---Ezt tanítják: Jehuda rabbi mondta: Abban a korban, amikor Dávid fia eljön, a gyülekezetek [a tudósok] kurvák házává lesznek, Galilea meg lesz semmisítve és Gabla (*Egyébként ismeretlen helységnév; néhány szövegben ez a mondat hiányzik) el fog (*bűnös nincs jó jelentése; egy párhuzamos hely (**Sot. Fol. 49b) pusztulni; a határon lakók városról városra fognak vándorolni anélkül, hogy megszánnák őket; a tudósok bölcsessége el fog korcsosulni; a gonosztól irtózókat, meg fogják vetni, a kor arculata egy kutyáéhoz (*ez azt jelenti, hogy a szemtelenség és a pimaszság fog uralkodni.) lesz hasonlóvá és az igazság el fog tünni, ez azt jelenti (*Ézsaiás 59,15) és ez így történt, hogy az igazság hiányozott, és aki elkerüli a gonoszt az őrült. - Mit jelent az, hogy ez így történt, hogy az igazság hiányzott? Rabh iskolájában azt mondták: Csordákra (*344) oszlanak és kivándorolnak. Mit jelent az: aki a gonosztól irtózik, az őrült? Šilas rabbi iskolájában magyarázzák: Aki a gonosztól irtózni fog, az az emberek számára őrültnek fog számítani.--- (saját fordítás)

GOLDSCHMIDT, Lazarus: Der Babylonische Talmud (Sechster Band)
(Frankfurt am Main, Jüdischer Verlag im Suhrkamp Verlag, 1996) ISBN 3633541063
Sota IX,xiv,xv
Fol. 49b
(S. 183) An den Fusspuren der Messias (*Dh. zur Zeit seiner Ankunft.) wird Frechheit wachsen und Achtung schwinden (*יאמיר wohl v. aram. אמר abspenstig werden; eine Paralellstelle hat יעות verkümmern, verderben.). Der Weinstock wird sseine Früchte geben, doch wird der Wein teuer sein. Die Regierung wird sich in Häresie verwandeln, eine Zurechtweisung wird es nicht geben, und das Versammlungshaus wird zum Hurenhause werden. Galiläa wird zerstört werden, Gablan verwüstet, und die Grenzbewohner werden von Stadt zu Stadt wandern, ohne Mitleid zu finden. Die Weisheit der Gelehrten wird entarten, die Sündenscheuen verachtet, und die Wahrheit wird vermisst werden. Knaben werden Greise beschämen und Greise werden von Knaben aufstehen; der Sohn wird den Vater besudeln, die Tochter gegen ihre Mutter sich auflehnen, und gegen ihre Schwiegermutter die Schwiegertochter; die Feinde eines Menschen werden seine Hausgenossen sein. Das Gesicht des Zeitalters wird dem Gesichte eines Hundes gleichen, und der Sohn wird sich vor seinem Vater nicht schämen. Auf wen anders sollten wir uns verlassen, als auf unseren Vater im Himmel!?

http://lexikon.katolikus.hu/R/rabbinizmus.html
Magyar Katolikus Lexikon
rabbinizmus
A korai zsidóság messiásvárásában jellegzetes, hogy a Messiás föllépése előtt a rossz elhatalmasodik. A ~ elképzelése szerint a messiási időnek nemcsak az üldözés és a bűn elhatalmasodása lesz a hírnöke, hanem a világ népei is fölkelnek egy végső harcra Izrael ellen.


Aryeh Kaplan (1934 - 1983) néhai amerikai ortodox rabbi szerint az USA-ban majdan kialakuló körülmények Izraelbe történő kivándorlásra (alija) fogja ösztönözni a zsidókat:

https://zsido.com/fejezetek/milyen-lesz ... o-messias/
8. Egység 14. – 1993. szeptember
Milyen lesz a zsidó messiás?
A nagy orosz álijá után nincs kizárva, hogy az amerikai zsidók helyzete is elég kényelmetlenné válik, s ez őket is kivándorlásra készteti, hiszen egyre jobban tönkremennek a nagyvárosok, amelyekben a zsidók többsége él és dolgozik. Ilyen módon különösebb csinnadratta nélkül megtörténhet a szétszóratásban élők egybegyűjtése.
Aryeh Kaplan
(A The Real Messiah? A Jewish Response to Missionaries című könyvből)
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04

von Anzeige » Do 17. Sep 2020, 19:44

Anzeige
 

Messianisztikus hírforrások

Ungelesener Beitragvon kmatefi » Mi 30. Sep 2020, 10:35

A 92 éves Chaim Kanievsky (1928 -) rabbi, aki az izraeli ultraortodox zsidók egyik vezetőjének számít, 2020.09.26-án, szombaton arra szólította fel követőit, hogy imádkozzanak a Messiás jöveteléért. Kanievsky rabbi meggyőződése szerint a Messiás már itt él a földön, csak még nem lépett fel nyilvánosan:

https://www.israelheute.com/erfahren/sp ... ias-jetzt/
29. September 2020
Spitzenrabbiner: “Wir brauchen den Messias jetzt“
Benutzeravatar
kmatefi
Administrator
 
Beiträge: 168
Registriert: Mo 24. Feb 2020, 17:04


Zurück zu Vallás-Filozófia-Ezotéria

Wer ist online?

0 Mitglieder

cron